PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - 206 - βλάβη δίσκου

abaleo - Κυρ 15 Μάρ 2009, 20:10:36
Θέμα δημοσίευσης: 206 - βλάβη δίσκου
Ευρισκόμενος στην ορεινή κορινθία, πατάω κανονικά και ομαλά το συμπλέκτη και πάω να βάλω μια 3η και κουμπώνει λίγο ατσαλά. Ωπα λέω εχουμε θέμα. Οι ταχύτητες απο κει και πέρα κουμπωναν πολύ δύσκολα και το αμαξι πηγανε να σβήσει με πατημένο το πενταλ του συμπλέκτη. Δλδ δεν μπορούσε να αποσυμπλεκτάρει καλά. Ευτυχώς ήμουν κοντα στον προορισμό μου και εφτασα κουτσα στραβά. Μιλάω με το μηχανικό μου, μου λέει μαλλον σπασμένο ελατήριο στο δισκο, προσεξε μη σε αφήσει τελείως... Η οδική δεν ερχόταν να με πάρει για να με παει πατρα ( Evil ) γιατι εχω διευθυνση αθήνα, οπότε ξεκίνησα κούτσα κούτσα την επιστροφή μου στην πάτρα με συνολικά 4 αλλαγές ταχυτήτων! σιγά σιγά συγχρονίζοντας λίγο με το γκάζι...Ευχομαι να μη σας τυχει ποτές...

Έχει κανένας εμπειρία από τετοια βλαβη? Λογικά πάω για αλλαγή δισκο-πλατώ έτσι? Παίζει να έχει τσιμπήσει και καμια βλάβη το σασμάν (πχ γρανάζια, κομπλερ)? Και θα χρειαστώ και καινούριες βαλβολίνες έτσι (και τις ελφ τις εχω μονο 2 μηνες μεσα...)?
Και πιθανή αιτία που προκλήθηκε αυτο? Κακομεταχείριση? Λιγο πριν εμφανιστεί η βλαβη αυτή το αμάξι είχε τρανταχτεί σε ανωμαλία του δρόμου, μπορεί να εχει σχέση αυτο??
206kwn - Κυρ 15 Μάρ 2009, 20:19:39
Θέμα δημοσίευσης:
προς τα εκει κινειται και το δικο μου το αυτοκινιτο αφου μολις πιεζω το συμπλεκτη προς τα μεσα για να αλλαξω ταχυτητα νιωθω στο ποδι μου ενα κρρρρτσ... Crying or Very sad
+ το οτι οι ταχυτητες μπαινουν και σε μενα λιιιιγο πιο δυσκολα απο πριν....
και το ιδιο γινεται μολις αφηνω τον συμπλεκτη........αλλα αναποδα καπως........
Sinanai - Κυρ 15 Μάρ 2009, 22:33:54
Θέμα δημοσίευσης:
Δε μας θέλει αυτή η ορεινή Κορινθία, πάει και τελείωσε. Δεν ξαναπατάω με το Peugeot. Πέρα απ' την πλάκα, Στάθη, ελπίζω οι συνέπειες να είναι οι λιγότερες δυνατές. Αν θες πήγαινε και στο δικό μας το μάστορα, πάντως. Ή πες μου π.χ. να πάμε μαζί.
Steve - Δευ 16 Μάρ 2009, 00:28:58
Θέμα δημοσίευσης:
Αν είσαι για δίσκο πλατώ, ή το ελατήριο όπως λέει ο μηχανικός σου, ΔΕΝ πιστεύω να έχεις πρόβλημα με τα ενδότερα (γρανάζια κόμπλερ κλπ.) διότι δεν έχει άμεση επαφή (πρέπει να λυθεί το μισό καβούκι για να φτάσεις σε αυτά).
abaleo - Τρι 17 Μάρ 2009, 00:59:08
Θέμα δημοσίευσης:
τελικά πήγα για αλλαγή δίσκου-πλατώ-ρουλεμάν. με τις υγείες μου..!
έτσι κατέληξε ο δίσκος με τρια σπασιματάκια στη μεταλλική επιφάνεια, τα οποία φαίνονται με κόκκινο βελακι.
Έχει δει ξανα κάποιος κατι παρόμοιο? Ακουσα ότι είναι συχνό σε σαξοραλλα το φαινόμενο...

Εμ, τετοια ροπή που έχει το 16άρι, που να αντέξει ο αμοιρος ο δίσκος!!! Laughing
SnakeMJK - Τρι 17 Μάρ 2009, 09:19:40
Θέμα δημοσίευσης:
Όταν είχα μείνει από δίσκο, είχε φύγει το ένα από αυτά τα ελατήρια και μου τα είχε κάνει όλα πουτάνα Razz Το καλό της υπόθεσης είναι ότι έκανα αναγκαστικό ελάφρωμα στροφάλου, καθώς είχε γρατζουνιστεί κ είχε γίνει χάλια.
action_peugeot - Πεμ 19 Μάρ 2009, 22:36:29
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
Όταν είχα μείνει από δίσκο, είχε φύγει το ένα από αυτά τα ελατήρια και μου τα είχε κάνει όλα πουτάνα Razz Το καλό της υπόθεσης είναι ότι έκανα αναγκαστικό ελάφρωμα στροφάλου, καθώς είχε γρατζουνιστεί κ είχε γίνει χάλια.
Όχι ελάφρωμα στροφάλου αλλά βολάν
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες