PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Xenon - Κάηκε;

Bill207 - Παρ 06 Μάρ 2009, 13:50:47
Θέμα δημοσίευσης: Xenon - Κάηκε;
καλησπερα παιδια
εχω ενα 207 και αφου το αγορασα του εβαλα xenon εκτος peugeot
μεχρι τωρα ολα κομπλε
χθες το βραδυ, το δεξι φως εδειχνε να ειναι πιο αδυνατο απο το αλλο και σαν να μωβιζει
σημερα το πρωι που εφυγα για δουλεια δεν αναβε καθολου...

υπαρχει περιπτωση να καηκε, ή να μην κάνει κάπου καλή επαφή?
stamatis_vts - Παρ 06 Μάρ 2009, 13:52:01
Θέμα δημοσίευσης:
παιζει να φταιει και ο μετασχηματιστης...
4 ειχα αλλαξει... Twisted evil
android - Παρ 06 Μάρ 2009, 17:22:16
Θέμα δημοσίευσης:
stamatis_vts έγραψε:
παιζει να φταιει και ο μετασχηματιστης...
4 ειχα αλλαξει... Twisted evil

+1

αμα ξερεις να βγαζεις κ να βαζεις
κανε τραμπες...παρε το μετασχηματιστη απο το αλλο φαναρι να δεις αν δουλευει...τοτε θα ναι σιγουρα αυτο...η λαμπα πολυ δυσκολα καιγετε
Bill207 - Παρ 06 Μάρ 2009, 18:49:43
Θέμα δημοσίευσης:
ωραια
και στην περιπτωση που εχει καει ο μετασχηματιστής?
θέλει αλλαγή μόνο ο μετασχηματιστης ή όλο το σύστημα?
ρωτάω, γιατί όταν τα είχα βάλει τα φώτα είχε πονέσει η τσέπη μου αρκετά
android - Παρ 06 Μάρ 2009, 20:13:17
Θέμα δημοσίευσης:
Bill207 έγραψε:
ωραια
και στην περιπτωση που εχει καει ο μετασχηματιστής?
θέλει αλλαγή μόνο ο μετασχηματιστης ή όλο το σύστημα?
ρωτάω, γιατί όταν τα είχα βάλει τα φώτα είχε πονέσει η τσέπη μου αρκετά

σχεδον ολα εχουν εγγυηση.1 χρονο τουλαχιστον τα περισοτερα 2 να το πας πισω
αν παιζει η λαμπα με τον αλλο μετασχηματιστη θελει μετασχηματιστη Wink
αν ειναι αυτο κ δεν βγαλεις ακρη με εγγυηση κ σου πει καμια τρελη τιμη στειλε μου ενα πμ να ψαξω αν εισαι απο αθηνα Wink
και αν δεν παιζει καμια λαμπα ουτε την μαμα εχει καει ασφαλεια Idea
Bill207 - Πεμ 12 Μάρ 2009, 22:31:13
Θέμα δημοσίευσης:
κι ομως είχε καεί η λαμπα
το πηγα στο μαγαζι και μου τα αλλαξε (και τα 2) με την εγγυηση
jimsid - Δευ 30 Μάρ 2009, 23:52:02
Θέμα δημοσίευσης:
Μαλλον τοτε επεσες σε σωστο εμπορο γιατι πολλοι απο αυτους που βαζουν xenon θεωρουν τις λαμπες αναλωσιμα και δυσκολα τις αλλαζουν. Ενας λογος που φοβαμαι να κανω το τολμημα...
Bill207 - Τρι 31 Μάρ 2009, 15:32:56
Θέμα δημοσίευσης:
ξεχασα να γραψω τι εγινε τελικα
πηγα στο μαγαζι, και τελικα ειχε καει η λάμπα!
αλλα μου τα άλλαξε με την εγγύση και τα 2 Wink
SoniC - Σαβ 04 Απρ 2009, 12:49:11
Θέμα δημοσίευσης:
έχει εγγύηση η λάμπα? :O
Bill207 - Σαβ 04 Απρ 2009, 12:59:51
Θέμα δημοσίευσης:
είχε εγγύηση γενικά το όλο σύστημα
μετασχηματιστής, λάμπα κτλ
Bill207 - Δευ 01 Φεβ 2010, 20:03:20
Θέμα δημοσίευσης:
για να μην ανοιγω καινούριο θέμα, ξέθαψα ένα παλιο μου που έχει παρόμοιο περιεχόμενο
τον τελευταίο καιρό, το ένα από τα 2 φωτα ξένον που έχω στο αμάξι, έχει αρχίζει σαν να πέφτει η "φωτεινότητα" του
δηλαδή, σε τοίχο ή σε μπροστινό αμάξι, φαίνεται η διαφορά
σαν να κιτρινίζει να το πω;
τι μπορεί να είναι;
υπάρχει περίπτωση να είναι πάλι λάμπα; ή μετασχηματιστής;
έβγαλα και μια φώτο για να καταλάβετε τι εννοώ...

android - Δευ 01 Φεβ 2010, 22:10:30
Θέμα δημοσίευσης:
Bill207 έγραψε:
για να μην ανοιγω καινούριο θέμα, ξέθαψα ένα παλιο μου που έχει παρόμοιο περιεχόμενο
τον τελευταίο καιρό, το ένα από τα 2 φωτα ξένον που έχω στο αμάξι, έχει αρχίζει σαν να πέφτει η "φωτεινότητα" του
δηλαδή, σε τοίχο ή σε μπροστινό αμάξι, φαίνεται η διαφορά
σαν να κιτρινίζει να το πω;
τι μπορεί να είναι;
υπάρχει περίπτωση να είναι πάλι λάμπα; ή μετασχηματιστής;
έβγαλα και μια φώτο για να καταλάβετε τι εννοώ...

αν αποκλεισουμε την εκδοχη να χει παρει σκονες κτλ το φαναρι το ενα μεσα...και αν σκεφτεις οτι ειχες αλλαξει παλια την μια λαμπα καιρος δεν ειναι κ της αλλης σιγα σιγα?
Bill207 - Δευ 01 Φεβ 2010, 22:25:28
Θέμα δημοσίευσης:
φίλε μου, όταν μου κάηκε η μία λάμπα, επειδή δεν είχε το ίδιο ζευγάρι, μου έβαλε άλλο ζευγάρι διαφορετικό καινουριο
δηλαδή μου άλλαξε και τις 2 λαμπες, και τους 2 μετασχηματιστες
τωρα, να εχει παρει σκονες, το αποκλειω γιατι ειδικα οταν το πλενω, το φαναρι ειναι σαν καινουριο κυριολεκτικα...
dimkeras - Δευ 01 Φεβ 2010, 22:32:09
Θέμα δημοσίευσης:
Ούτε 1 χρόνο δε σε βγάζουν τα xenon σου δηλαδή!

Πέρνα καμμιά βόλτα από εκεί που τα έβαλες γιατί δε σε βλέπω καλά.

Πρόβλημα της λάμπας πρέπει να είναι και πάλι, για την ακρίβεια πρόβλημα ποιότητας της λάμπας Confused
android - Δευ 01 Φεβ 2010, 22:41:23
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
για την ακρίβεια πρόβλημα ποιότητας της λάμπας Confused

+1
οπως κ πολλα φανταχτερα κιτ...μετα απο κατι μηνες χανουν αποδοση χρωματος ενω στην αρχη δειχνουν πολυ σουπερ

εμενα στο corolla μετα απο 3μιση χρονια που κιτρινησε η μια καπως...ηταν απο λαμπα...αλλα τα βγαλαν τα χρονια τους
dimkeras - Δευ 01 Φεβ 2010, 22:48:00
Θέμα δημοσίευσης:
Άσε ρε Τζώρτζ, δοκίμασα ένα κιτάκι και σε 3 μήνες η λάμπα είχε γίνει πυροτέχνημα, έλιωσε η βάση της!

Και πόσα τέτοια κυκλοφορούν στην αγορά σε τιμές - "ευκαιρία" Laughing

(Α, μου έστειλαν και απάντηση για τους καμμένους μετασχηματιστές, μόλις την έγραψα στο άλλο τόπικ)
Bill207 - Δευ 01 Φεβ 2010, 22:54:22
Θέμα δημοσίευσης:
πάλι στο τρέξιμο δηλαδή... Confused
που μπορώ να βάλω καλής ποιότητας φώτα ξένον ρε παιδιά?
γιατί με το όλο θέμα, έχω αρχίσει και ξενερώνω και μου φαίνεται θα βάλω 2 απλές λάμπες άσπρες να ησυχασω δηλαδή Evil
dimkeras - Δευ 01 Φεβ 2010, 23:03:12
Θέμα δημοσίευσης:
Bill207 έγραψε:
γιατί με το όλο θέμα, έχω αρχίσει και ξενερώνω και μου φαίνεται θα βάλω 2 απλές λάμπες άσπρες να ησυχασω δηλαδή Evil

Τώρα τί να σου πω, δε ξέρω.

Εμένα πάντως που "ψυρίζω τη μαϊμού" και δε μου αρέσει τίποτα, κατέληξα να βρω άκρες για να φέρω μόνος μου ό,τι μου κάνει κέφι...

By the way, είναι κάποιο συγκεκριμένο κιτ το δικό σου ή όχι? Έχει κάποια μάρκα δηλαδή, Hella, Trifa, XTR, κοκ?
drdino - Τρι 02 Φεβ 2010, 09:07:17
Θέμα δημοσίευσης:
Bill207 έγραψε:

Βάλε 2 καλές λάμπες να ησυχάσουν και οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου
Bill207 - Τρι 02 Φεβ 2010, 17:13:07
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
By the way, είναι κάποιο συγκεκριμένο κιτ το δικό σου ή όχι? Έχει κάποια μάρκα δηλαδή, Hella, Trifa, XTR, κοκ?

κοιταξε, όταν τα έβαλα, δεν είχα ιδέα από αυτά τα πράγματα και απο μάρκες για φώτα (όχι ότι τώρα έμαθα κάτι παραπάνω)
γιαυτό δεν την είχα συγκρατίσει την μάρκα και δυστυχώς το κουτί τους το έχω πετάξει πολύ καιρό τώρα
τώρα, αν σου πω ότι ήταν σε ένα "αλουμινένιο" βαλιτσάκι, βοηθάει? Razz
dimkeras - Τετ 03 Φεβ 2010, 00:13:00
Θέμα δημοσίευσης:
Bill207 έγραψε:
dimkeras έγραψε:

κοιταξε, όταν τα έβαλα, δεν είχα ιδέα από αυτά τα πράγματα και απο μάρκες για φώτα (όχι ότι τώρα έμαθα κάτι παραπάνω)
γιαυτό δεν την είχα συγκρατίσει την μάρκα και δυστυχώς το κουτί τους το έχω πετάξει πολύ καιρό τώρα
τώρα, αν σου πω ότι ήταν σε ένα "αλουμινένιο" βαλιτσάκι, βοηθάει? Razz

Μάλλον δε βοηθάει και πολύ!
dimkeras - Τετ 03 Φεβ 2010, 00:15:21
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως εγώ πάω για λάμπες Philips από βδομάδα.

Να δούμε τί παραπάνω έχει μια λάμπα των 50€ από μια λάμπα των 20€ Wink
giannis27 - Τετ 03 Φεβ 2010, 00:32:35
Θέμα δημοσίευσης:
τις λάμπες phillips τις είδες σε καμιά φώτο?
http://cgi.ebay.co.uk/PHILIPS-BURNER-HID-XENON-LIGHT-CONVERSION-KIT-H7-4300K_W0QQitemZ150410590195QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item23052b77f3

εμένα πάντως δεν μου φαίνονται κ πολύ σόι λάμπες ,πολύ πλαστικούρα ,πλαστικά καλώδια ,πλαστική βάση όχι μεταλλική κ κολλημένες όχι με κεραμική βάση!
εκτός κ αν η σελίδα έχει μαϊμού phillips λάμπες!
dimkeras - Τετ 03 Φεβ 2010, 00:42:05
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτές λένε Philips burner. Στην ουσία είναι σωλήνας της Philips αλλά οι βάσεις και τα καλώδια της Type-R. Πιάσ'το αυγό και κούρευτο.

Αυτές που βρήκα είναι γνήσιες Philips D2S 85122 για xenon projector, δηλαδή πάμε για πατεντούλες! Wink
dimkeras - Τετ 03 Φεβ 2010, 00:48:42
Θέμα δημοσίευσης:
Τώρα φοράω αυτές :

http://img.alibaba.com/photo/241196515/CNLIGHT-HID-XENON-35W-BULB.jpg

Και είμαι 100% ευχαριστημένος από την ποιότητα και την απόδοσή τους.

Αν και είναι κομματάκι ακριβούτσικες σε σχέση με τις υπόλοιπες αλλά αξίζουν τα λεφτά τους. Και όποιος ξεχωρίζει τις καλές λεπτομέρειες θα μείνει πολύ ικανοποιημένος Wink
giannis27 - Τετ 03 Φεβ 2010, 01:04:43
Θέμα δημοσίευσης:
έχω δει στο ebay αντάπτορα Η7 για λάμπα d2s,ένα λαμάκι ήταν με εξωτερική βάση από Η7 κ εσωτερικά d2s .εκτός από αυτό θέλει καμιά άλλη πατέντα για να κουμπώσει πάνω στο φανάρι η λάμπα ?κ θα χωράει μέσα στο φανάρι όλος ο μηχανισμός που έχουν τα εργοστασιακά ξένον?

κ κάτι άλλο οι εργοστασιακοί μετασχηματιστές κουμπώνουν κανονικά στα εργοστασιακά καλώδια του φαναριού η θέλει κ εκεί πατέντα?
γενικά για να βάλεις μια εργοστασιακή μονάδα ξένον σε απλό φανάρι εκτός από την βάση τις λάμπας που θέλει αντάπτορα θέλει κ αλλού πατέντα?
dimkeras - Τετ 03 Φεβ 2010, 01:22:17
Θέμα δημοσίευσης:
Σίγουρα θα χρειαστεί μια μικροπροσθήκη στο πίσω μέρος του φαναριού για να χωρέσεις τους κοννέκτορες μέσα.

Τώρα, αν πεις να βάλεις και εργοστασιακούς (oem) μετασχηματιστές, μπορείς να βρεις πλήρες σετ σε "αλμυρούτσικη" τιμή που μάλλον θα σε κάνει να τα μαζέψεις σε ξεχωριστά κομμάτια. Εκτός κι αν θες ντε και καλά να το φτιάξεις έτσι.
Bill207 - Τετ 03 Φεβ 2010, 17:29:35
Θέμα δημοσίευσης:
έχετε στα υπόψιν καμιά λάμπα λευκή καλή όμως?
android - Τετ 03 Φεβ 2010, 21:13:39
Θέμα δημοσίευσης:
εεεεεεεε κατι ξεχασατε...θελει βγαλε φαναρι...ανοιξε φαναρι και να δω πως θα το ανοιξετε με τοση μπαμπριζοκολα που χει κ μεσα βαθεια κ τελος βαλε προτζεκτορα για xenon στο φαναρι...
βασικο για την ποιοτητα του φωτισμου ειναι ο προτζεκτορας...
android - Τετ 03 Φεβ 2010, 21:20:32
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
Αυτές λένε Philips burner. Στην ουσία είναι σωλήνας της Philips αλλά οι βάσεις και τα καλώδια της Type-R. Πιάσ'το αυγό και κούρευτο.

Αυτές που βρήκα είναι γνήσιες Philips D2S 85122 για xenon projector, δηλαδή πάμε για πατεντούλες! Wink

μην τσιμπας...κ γω τα πρωτα που χα παρει ηταν τετοια φαση απλα αντι για philips ηταν siemens η καλη εταιρια κ καλα...μια παπατζα ηταν κ αυτη

οσο για την βαση της λαμπας μεταλλικη η πλαστικη δεν μου λεει κατι...υπαρχουν μεταλλικες βασεις που δεν πατανε καλα
dimkeras - Τετ 03 Φεβ 2010, 22:07:19
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
εεεεεεεε κατι ξεχασατε...θελει βγαλε φαναρι...ανοιξε φαναρι και να δω πως θα το ανοιξετε με τοση μπαμπριζοκολα που χει κ μεσα βαθεια κ τελος βαλε προτζεκτορα για xenon στο φαναρι...

Μα γι'αυτό πάμε εξάλλου! Wink
android - Τετ 03 Φεβ 2010, 22:57:36
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
android έγραψε:

Μα γι'αυτό πάμε εξάλλου! Wink

εγω απο μονος δεν μπορεσα να τα ανοιξω...τα πηγα σε καγκουρομαγαζο που ανοιγει φωτα τα βαφει μαυρα κ βαζει ενα καρο led μεσα...παλεψε απο δω παλεψε απο κει...θερμοκρασιες πιστολακια κ οτι @@ ηξερε
δεν μπορεσε να τα ανοιξει...κ συγκεκριμενα το κατω μερος που ναι πολυ μεσα η μπαμπριζοκολα
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες