PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Ασπρος καπνός απο 207 GT

207 GT HRAKLEIO - Τετ 04 Μάρ 2009, 20:15:22
Θέμα δημοσίευσης: Ασπρος καπνός απο 207 GT
Γεια σας παιδιά!
Θέλω να αναφέρω το εξής:
εδώ και 15 μήνες ειμαι κάτοχος ενός 207 GT που τώρα εχει 25.000χλμ.
Το τελευταίο καιρό είτε ειναι κρύο το μοτέρ είτε ζεστό φαίνεται να καπνίζει (ασπρος καπνός) απο την εξάτμιση, ακόμη και στο ρελαντί. Είνα φυσιολογικό αυτό?
Να σημειώσω οτι καθε 5.000 χλμ αλάζω λάδια στο GT, και στα 20.000 χλμ αλλαξα και μπουζί, και ολα τα απαραίτητα φιλτρα.
Confused Confused Confused
kostas207rc - Τετ 04 Μάρ 2009, 20:17:34
Θέμα δημοσίευσης:
Στην αντιπροσωποία πήγες?
salex - Τετ 04 Μάρ 2009, 20:34:53
Θέμα δημοσίευσης:
Γειά χαρά Βασίλη!

Ο άσπρος καπνός ειναι κακό σημαδι. Σημαίνει λάδι που καίγεται.
Βεβαιώσου όμως ότι είναι καπνός και όχι υγρασία, που στο Ηράκλειο έχει πολλή.

Αν είναι λάδι τότε υπάρχει σοβαρό ενδεχομενο να έρχεται από την τουρμπίνα.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να το δεις στην αντιπροσωπεία και να λύσουν εκείνοι το πρόβλημά σου.
207 GT HRAKLEIO - Τετ 04 Μάρ 2009, 20:44:25
Θέμα δημοσίευσης:
Στελιο ας ελπίσουμε να είναι απο υγρασία.
Θα πάω με την πρώτη ευκαιρία να το κοιτάξω! Shocked
Αν το μοτέρ δουλεύει αρκετή ώρα δηλαδή κανα μισάωρο να κανώ βόλτα και να καπνίζει ακόμα( και μετα απο αρκετη ωρα) , παίζει να είναι απο υγρασία (εφόσον μετα απο τόση ωρα δουλευει)?
Αν καιει λαδι τι γίνεται..? (ελπίζω μα νη μου παρουσιαστεί τωρα πρόβλημα που παμε για πρόγραμμα σε 1-2 μήνες Στελίο)!!! Θα τρελαθώ Sad Evil
Ευχαριστώ παντως για τις πληροφορίες!
xalkiadakhs 207gt - Σαβ 07 Μάρ 2009, 16:52:21
Θέμα δημοσίευσης:
και εγω τα ιδια ρε φιλε μου βασιλη,,,ειδικα οταν ειναι στο ρελαντι το gt και οταν ειναι παγωμενο το αμαξι βγαζει παρα πολυ ασπρο καπνο..εχω παρατηρησει ομως οτι ελλατωνεται,,δηλαδη το παιρνω και φευγω αλλα μετα οταν σταματαω ειναι μια χαρα,,πολυ ελαχιστο καπνο!!!αλλα οπως ειπε και ο στελιος πιο πριν,,πηγαινε στην αντιπροσωπεια πρωτα εσυ,,πες μου τι εγινε και μετα παω και εγω γιατι με εχει πιασει ανησυχια και εμενα παρα πολυ!!!!!!!!!!!!!
PASALIMANI - Σαβ 07 Μάρ 2009, 18:54:01
Θέμα δημοσίευσης:
Πανω σε αυτο που ειπε ο σαλεξ γνωστος βελτιωτης μου ειπε οτι οποιος του πηγαινει μεταχειρισμενη τουρμπινα για να μειωσει το κοστος και λογω οτι εχουν δει πολλα τα ματια του συν τις παρεξηγησεις που ειχε κατακαιρους με πελατες του αρνειται να δωσει γραπτη εγγυηση.
kane - Σαβ 07 Μάρ 2009, 19:13:24
Θέμα δημοσίευσης:
Yπαρχει βελτιωτης που δινει γραπτη εγγυηση???

Και αν εγω παρω το τουρμποτερας μου και το σπαω καθε πρωι με τη δροσουλα (που ειναι θεμα βδομαδων να καταστρεψω τη τουρμπινα) θα μου βαλει αλλη???

Να το φερω εκει αν ειναι για μετατροπη.
PASALIMANI - Σαβ 07 Μάρ 2009, 19:27:37
Θέμα δημοσίευσης:
Παρτον τηλ.για λεπτομερειες.Δεν παιρνω ποσοστα απο αυτον αρα δεν ειμαι αρμοδιος να σου απαντησω! Και αν δεν καταλαβες ποιος ειναι θα σου πουνε αρκετοι εδω μεσα.
android - Σαβ 07 Μάρ 2009, 19:32:13
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παιδια κθε πρωι κτλ λογικο ειναι να βγαζει καπνο κτλ το θεμα ειναι αν βγαζει κ μετα απο 20 λεπτα διαδρομη
207 GT HRAKLEIO - Κυρ 08 Μάρ 2009, 00:44:29
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν παιδιά, δεν πήγα Αντιπροσωπεία ακόμη, αλλα παρατηρώ το GT τώρα μερικές μέρς που εδώ στο Ηράκλειο ο καιρός έχει ζεστάνει και η θερμοκρασία έχει ανέβει, και το αυτοκίνητο δεν βγάζει καπνο.. Μάλλον το κάνει στις χαμηλές θερμοκρασίες με πολύ υγρασία.. Έχω φιλαράκι που δουλευει μέσα στην Αντιπροσωπεία , τον πήρα τηλ και μου ειπε οτι και το δικό του (207 Rallye), το ίδιο κάνει και να μήν ανησυχω.. Δε ξέρω όμως θα το κοιτάξω για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, απο βδομάδα πάω για αλλαγη λαδιών και φίλτρο αέρα, και θα το δούμε απο κοντά το πρόβλημα.. Συγνώμη για το μεγάλο POST παιδια!!!

Υ.Γ : Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες!!! Χριστόφορε αν το κάνει και το δικό σου αυτο μάλλον είναι το κλίμα μας εδώ στο Ηράκλειο φιλε!
Στέλιο αν τελικά το μοτέρ δεν καίει λάδι,και δεν με βάλει σε περιπέτειες τώρα, κοντέυουν οι μέρες για το πρώτο στάδιο
Laughing
power - Κυρ 08 Μάρ 2009, 01:12:53
Θέμα δημοσίευσης:
Μη σε αγχώνει άλλο φίλε μου, από την υγρασία είναι. Έτσι είναι και σε μένα. Μετά από μια δυο γκαζιές δεν καπνίζει καθόλου. Φυσικά μιλάω μόνο για τον χειμώνα το καλοκαίρι δεν φαίνετε τίποτα.
salex - Κυρ 08 Μάρ 2009, 01:37:51
Θέμα δημοσίευσης:
Έτσι ακριβώς! Υδρατμοί είναι, όχι καμμένο λάδι!
climbonice - Κυρ 08 Μάρ 2009, 21:05:50
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Ο άσπρος καπνός ειναι κακό σημαδι. Σημαίνει λάδι που καίγεται.

Ο λευκός "καπνός" είναι ΑΤΜΟΣ. Το καμένο λάδι βγάζει γαλαζο-μπλε καπνό και μυρίζει χαρακτηριστικά!
salex - Δευ 09 Μάρ 2009, 00:19:40
Θέμα δημοσίευσης:
climbonice έγραψε:

Ο λευκός "καπνός" είναι ΑΤΜΟΣ. Το καμένο λάδι βγάζει γαλαζο-μπλε καπνό και μυρίζει χαρακτηριστικά!

Θέμη, όταν βλέπεις καπνό να βγαίνει από την εξάτμιση τότε είναι:
1) Υπερβολικό καύσιμο
2) Λάδι

ανεξαρτήτως χρώματος. Αν σου τύχει ποτε (κούφια η ώρα) να χαλάσει τουρμπίνα θα καταλάβεις τί εννοώ άσπρος. Κι εγώ διάβαζα κάποτε στα βιβλία για γαλαζο-μπλε χρώμα, όμως είναι γαλαζομπλε σε ατμοσφαιρικά μοτέρ που χάνουν συμπίεση ή περνάει λάδι από τις τσιμούχες βαλβίδων.

Στα τουρμπάτα το λάδι είναι πυκνός λευκός καπνός, τόσο πυκνός που δημιουργεί ομίχλη. Ουδεμία σχέση με μπλε ή γαλάζιο.
xalkiadakhs 207gt - Δευ 09 Μάρ 2009, 03:07:23
Θέμα δημοσίευσης:
στελιο,,οταν ειναι ομιχλη ο καπνος τοτε ολα σκ**α ωραια?αλλα τωρα που ειναι λιγο ακομα εαν παω στη peugeot θα μου το κοιταξουνε μην εχει κατι?οχι τιποτα αλλο αλλα τωρα εχει εγγυηση..και επιμενω οτι κατι τρεχει εστω και με αυτο το λιγο παιδια..και ο λογος?εγω το αμαξι μου δεν το πολυκυκλοφοραω και παρα πολυ λογο δουλειας!!!εκει που το φυλαζω (στον δευτερο υπογειο ενος parking κανει πολυυυυυυυυ ζεστη...που να βρεθει η υγρασια λοιπον?δεν εξηγητε?οταν βαζω μπροστα λεει 20+ το θερμομετρο για την εξω θερμοκρασια!!στελιο πες μου την γνωμη σου....
salex - Δευ 09 Μάρ 2009, 08:29:36
Θέμα δημοσίευσης:
Χριστόφορε, από τη στιγμή που έχεις εγγύηση πήγαινε κατευθείαν στην αντιπροσωπεία ανεξάρτητα από το τί γράφουμε.
Τουλάχιστον εγώ αυτό θα έκανα. Τώρα όσο ειναι στην εγγύηση ακόμα.
ayrton - Δευ 09 Μάρ 2009, 08:58:07
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια υγρασια ειναι. και εμενα οταν το βαζω εμπρος τωρα το πρωι βγαζει αρκετο καπνο ελα μολις φτανω στην δουλεια μου εχει ηδη σταματησει εντελως. εαν ηταν απο λαδια θα επρεπε να εβγαζε συνεχως και να μην σταματουσε μετα απο λιγο.
xalkiadakhs 207gt - Δευ 09 Μάρ 2009, 12:20:58
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια οκ..μολις λασκαρω απο τη δουλεια θα παω απο το μαγαζι τους,,αλλα λυπαμαι που το λεω εδω ηρακλειο δεν μπανιζουνε και πολλα στη peugeot,,δηλαδη μπορει να εχει κατι,,η να ειναι ετοιμο να την παθει και αυτοι απλα να μην κανουνε κατι!!!παντως καλως..δεν αγχωνομαι και πολυ γιατι εισαστε και εσεις εδω για συμβουλες,,,thnks
ayrton - Δευ 09 Μάρ 2009, 12:21:51
Θέμα δημοσίευσης:
Βγηκα τωρα εξω και το εβαλα εμπρος για να τσεκαρω και......... μηδεν καπνος Very happy οποτε το κανει μονο πρωινα που εχει κρυο και μετα τερμα...........υγρασια ειναι (τουλαχιστον στην περιπτωση μου) και δεν ειναι ανυσηχητικο. Smile
alucard0104 - Κυρ 22 Μάρ 2009, 16:53:37
Θέμα δημοσίευσης:
και εμενα το κανει ρε παιδια το lemans απο υγρασια ειναι οταν ζεσταθει το αμαξι σταματαει.και επειδη ειχα punto gt και φιλος μου coupe20v οταν ειναι τουρμπινα δημιουργει οντως ομιχλη!με λευκο καπνο και καπνιζει συνεχεια!ντουμανι κανονικο!εξαρταται και ποσο χαλια ειναι η τουρμπινα.
amafic - Κυρ 22 Μάρ 2009, 18:44:49
Θέμα δημοσίευσης:
Αν έκαιγε λάδια, δεν θα έπρεπε να πέφτει και η στάθμη του λαδιού; Πάντως κι εμένα βγάζει λίγο καπνό τα κρύα πρωινά (καμία σχέση με ντουμάνι) κι όταν κινηθεί λίγο το αυτοκίνητο και ζεσταθεί, σταματάει.
xalkiadakhs 207gt - Τρι 31 Μάρ 2009, 02:31:45
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Χριστόφορε, από τη στιγμή που έχεις εγγύηση πήγαινε κατευθείαν στην αντιπροσωπεία ανεξάρτητα από το τί γράφουμε.
Τουλάχιστον εγώ αυτό θα έκανα. Τώρα όσο ειναι στην εγγύηση ακόμα.

στελιο βοηθεια...πηγα στην αντιπροσωπεια σημερα ωραια!!για τον καπνο που λεμε!!!!οι ανθρωποι ειναι ασχετοι..το μονο που κανανε ητανε να βαλουνε το gtaki μου στο σκατουπολογιστη τους ωραια,,και εαν ειχε λεει κατι θα το εβγαζε εκει ως σφαλμα!!!δεν εβγαλε κατι.εντωμεταξυ εχει αρχισει και κανει και ενα μικρο βουητο..το ακουω εντονα με 2αρα μεχρι τις 2,500!ε παιδια και στελιο ουτε βολτα δεν το κανανε..με νεκρο 5 με 6 γκαζιες και αυτο ητανε!!στελιο και οταν τους ειπα να τσεκαρουνε την σκαστρα εαν ειναι ολα οκ ουτε καν την ξεβιδωσανε,,μονο τα χιλιομετρα ειδανε(23.00) και μου λενε οτι δεν παιζει κατι τετοιο!!και μετα μου λετε εμενα αντιπροσωπειες
salex - Τρι 31 Μάρ 2009, 06:33:18
Θέμα δημοσίευσης:
xalkiadakhs 207gt έγραψε:

στελιο βοηθεια...πηγα στην αντιπροσωπεια σημερα ωραια!!για τον καπνο που λεμε!!!!οι ανθρωποι ειναι ασχετοι..το μονο που κανανε ητανε να βαλουνε το gtaki μου στο σκατουπολογιστη τους ωραια,,και εαν ειχε λεει κατι θα το εβγαζε εκει ως σφαλμα!!!δεν εβγαλε κατι.εντωμεταξυ εχει αρχισει και κανει και ενα μικρο βουητο..το ακουω εντονα με 2αρα μεχρι τις 2,500!ε παιδια και στελιο ουτε βολτα δεν το κανανε..με νεκρο 5 με 6 γκαζιες και αυτο ητανε!!στελιο και οταν τους ειπα να τσεκαρουνε την σκαστρα εαν ειναι ολα οκ ουτε καν την ξεβιδωσανε,,μονο τα χιλιομετρα ειδανε(23.00) και μου λενε οτι δεν παιζει κατι τετοιο!!και μετα μου λετε εμενα αντιπροσωπειες

Ωχ κατάλαβα. Λογικό ακούγεται να προσπάθησαν να βρουν βλάβες στο διαγνωστικό.

Μη φανταστείς ότι οι άνθρωποι είναι γκουρού των τουρμπάτων. Τώρα μαθαίνουν κι εκείνοι γιατί η Peugeot δεν είχε ποτέ ξανά τέτοιους βενζινοκινητήρες.

Όσο αφορά τη σκάστρα, είμαι σίγουρος ότι έχει να γίνει της πόπης μόλις καταλάβουν πόσο μάπα είναι η εργοστασιακή μας. Ειδικά το δικό σου που έχει και πρόγραμμα, θα πρέπει να την έχει κάνει φυτίλια. Αλλά η σκάστρα δεν δικαιολογεί τον καπνό.

Μου φαίνεται θα το δούμε παρέα μόλις κατέβω μετά το Πάσχα. Τουλάχιστον να μας φύγει η απορία για τον καπνό και τα υπόλοιπα!
207 GT HRAKLEIO - Κυρ 29 Νοέ 2009, 00:59:37
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν παιδιά απόψε γυρίζοντας σπίτι πρίν λίγο (κοντά 1 μεσάνυχτα) και ενώ είχα κάνει αρκετές βόλτες παρατήρησα ενώ έφτασα σπίτι και κατέβηκα απο το GT για λίγο μέχρι να το σβήσω οτι έβγαινε άσπρος καπνός στο ρελαντί που δούελευε... Confused Shocked Sad
Εχει πάρα πολύ υγρασία απόψε και ελπίζω να είναι απο κεί...
Αλλα δικαιολογήται ενώ ήταν ζεστό το αμάξι να βγάζει άσπρο καπνο?
Και τελείωσε και η εγγύηση μου..
Αγχώθηκα τώρα..ελπίζω να μην είναι τίποτα..
Pipis - Σαβ 17 Μάϊ 2014, 12:12:32
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα.Υπάρχει περίπτωση να περνάνε οι αναθυμιάσεις του καπακιού της μηχανής μέσα στο έμβολο και απο εκεί στην εξάτμιση κατευθείαν?
trs - Σαβ 07 Ιούν 2014, 11:38:00
Θέμα δημοσίευσης:
μαγκες, αν ο καπνος ειναι ασπρος δεν ειναι σε καμια περιπτωση λογο λαδιου..
bagos - Σαβ 07 Ιούν 2014, 12:55:11
Θέμα δημοσίευσης:
Ο ασπρος καπνος ειναι απο λαδι.ο μαυρος ειναι απο μειγμα.
trs - Σαβ 07 Ιούν 2014, 12:59:46
Θέμα δημοσίευσης:
ασπρος καπνος ειναι απο νερο-υγρασια, γαλαζιος(προς το μαυρο) ειναι ο καπνος απο το λαδι
bagos - Σαβ 07 Ιούν 2014, 15:24:16
Θέμα δημοσίευσης:
Συγνωμη φιλε μου,αλλα ο ασπρος καπνος της υγρασιας δεν εχει καμια σχεση με τον ασπρο του λαδιου...οταν βγαινει στην ατμοσφαιρα διαλυεται αυτος που λες,οποτε λιγο δυσκολο να παρατηρηθει,ενω ο καπνος οταν εχει προβλημα το αμαξι ντουμανιαζει ολος ο τοπος....
σε σπασμενες τουρμπινες,απο τσιμουχακια,απο ελατηρια πιστονιου,βουλωμενες επιστροφες κτλ κτλ,σε ολες αυτες τις περιπτωσεις ασπρος ηταν ο καπνος...μπορει να εχουμε αχρωμματοψια,αλλα ο καπνος αυτος ειναι πηχτος κ οχι αραιος,οποτε μπορει να φαινεται προς το μπλε...
marios_207_GT - Σαβ 07 Ιούν 2014, 15:26:12
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα παντως πριν την επισκευη πεταγε κατι ασπρα ντουμανια απο πισω, και δεν ηταν και συνεχομενα, τα πεταγε ανα 4-5 δευτερολεπτα, σα να μαζευε και να τα αφηνε ολα μαζι.
bagos - Σαβ 07 Ιούν 2014, 19:11:30
Θέμα δημοσίευσης:
Συνηθως ασπρος καπνος ρελαντι ισον βλαβη στη τουρμπινα.
ασπρος καπνος στο πατα του γκαζιου,ελατηρια πιστονιου.
ασπρος καπνος διακεκομενα στο πατα,τσιμουχακια...
χοντρικα κ γενικα,οι πιο συχνες περιπτωσεις,χωρις να σημαινει οτι δε μπορει ναναι κ κατι αλλο...
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες