PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Κολλημένος διακόπτης φλας

chatasos - Τρι 13 Μάϊ 2003, 19:11:23
Θέμα δημοσίευσης: Κολλημένος διακόπτης φλας
Και ξαφνικά χτες ο διακόπτης για τα φλας αποφάσισε να "κολλήσει".

Βγάζοντας φλας για δεξιά, το φλας δεν σβήνει (τις περισσότερες φορές) όταν επανέρχεται το τιμόνι στην ευθεία. Για αριστερά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Επίσης και σε ευθεία, που και που (ιδίως σε λακούβες), ανάβει μόνο του το δεξιό φλας.
Για να σταματήσει το φλας να αναβοσβήνει πρέπει να πιέσω ελάχιστα τον διακόπτη προς την μεριά που ανάβει το δεξιό φλας (προς τα πάνω δηλαδή).

Τελικά χρειάζεται αλλαγή ο διακόπτης? Ή μήπως υπάρχει πρόβλημα με την πλεξούδα? Ξέρεις κανείς το κόστος επισκευής (γίνεται?) ή αντικατάστασης?

ΥΓ: Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα αρχίσουν να με βρίζουν (και με το δίκιο τους) αυτοί που ακολουθούν γιατί τους μπερδεύω.
zzzleepy - Τρι 13 Μάϊ 2003, 20:32:32
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξέρω πως ακριβώς είναι ο διακόπτης στο 206 αλλά τα περισσότερα αυτοκίνητα έχουν ένα σύστημα με δυο πλαστικά με ελατήρια (ένα πάνω και ένα κάτω) κι μια προεξοχή στον κορμό του τιμονιού. έτσι ώστε όταν αυτό επαναφέρει να σπρώχνει τα ελατηριάκια και να γυρίζει κι ο διακόπτης στη θέση του.

Αν όντως είναι έτσι και ο διακόπτης σου δεν έχει ζημιά τότε ίσως να είσαι εντάξει αν αλλάξεις αυτό το εξαρτηματάκι.
zzzleepy - Τρι 13 Μάϊ 2003, 20:37:55
Θέμα δημοσίευσης:
Και μάλλον ένα από τα δυο πλαστικά να έχει σπάσει γι'αυτό και έχεις πρόβλημα μόνο στο δεξί φλας.

Στο παλιό μου αυτοκίνητο αν έβγαζα το κάτω πλαστικό καπάκι είχα πρόσβαση στο λεβιέ του φλάς και αυτό το εξάρτημα ήταν στη βάση του.
Αν ξέρεις πως να βγάζεις το διακόπτη του φλας (δεν το έχω ψάξει ακόμα στο 206) ή κάποιος γνωστός σου, ρίξε μια ματιά πριν πας στην ύστατη λύση της αντικατάστασης...

Στο παλιό μου αμάξι κάπου εκεί κοντά ήταν και το ρελέ της κόρνας και όταν έστριβα αριστερά το αμάξι κόρναρε!!!! Very happy
mick206 - Τετ 14 Μάϊ 2003, 16:45:30
Θέμα δημοσίευσης:
chatassos έγραψε:
Και ξαφνικά χτες ο διακόπτης για τα φλας αποφάσισε να "κολλήσει".

Βγάζοντας φλας για δεξιά, το φλας δεν σβήνει (τις περισσότερες φορές) όταν επανέρχεται το τιμόνι στην ευθεία. Για αριστερά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Επίσης και σε ευθεία, που και που (ιδίως σε λακούβες), ανάβει μόνο του το δεξιό φλας.
Για να σταματήσει το φλας να αναβοσβήνει πρέπει να πιέσω ελάχιστα τον διακόπτη προς την μεριά που ανάβει το δεξιό φλας (προς τα πάνω δηλαδή).

ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ; ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ;
LaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughing
Τι μου θύμισες ρε Τάσο!!! Smile
Άν θυμάσαι είχα κια εγώ το ίδιο πρόβλημα με το αριστερό φλάς(άναβε μόνο του!! ShockedShockedShocked )
Ρίξε και μία ματιά σε αυτό το topic που είχα ανοίξει:
http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?t=701&highlight=%f6%eb&dc%f2
Θα πάθεις πλάκα με την λύση! Διάβασε και θα καταλάβεις... Wink
Άν πάντως δείς πως συνεχίζει καιρό αυτή η ιστορία μάλλον θα καταλήξεις στη λύση του Φίλιππου(fpug)

chatassos έγραψε:
ΥΓ: Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα αρχίσουν να με βρίζουν (και με το δίκιο τους) αυτοί που ακολουθούν γιατί τους μπερδεύω.

Σε καταλαβαίνω γιατί και εγώ έτσι ακριβώς ένιωθα... Rolling eyes Confused
Δέν είναι και λίγο να ακούς μπινελίκια απο τον οποιοδήποτε! Confused
Εκτός και άν είσαι στα @$χ!δια σου... Laughing
chatasos - Σαβ 17 Μάϊ 2003, 10:09:09
Θέμα δημοσίευσης:
Οπότε μάλλον πάω για αντικατάσταση του διακόπτη... Evil Evil
mick206 - Δευ 19 Μάϊ 2003, 05:41:21
Θέμα δημοσίευσης:
chatassos έγραψε:
Οπότε μάλλον πάω για αντικατάσταση του διακόπτη...

Όπως θα είδες απο το topic μου σε εμένα σταμάτησε απο μόνο του. Rolling eyes Shocked
Ήμουν τυχερός.Τώρα άμα βλέπεις οτι συνεχίζεται η κατάσταση αυτή
και σε ενοχλεί πήγαινε για αντικατάσταση του.
Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγες μέρες... όσο εκνευριστικό και να 'ναι... Rolling eyes
Ίσως να είσαι και εσύ τυχερός μέσα στην ατυχία σου και να γλυτώσεις τα extra χρήματα για να το φτιάξεις Wink
Εμένα απο τότε που μου έτυχε αυτό το πρόβλημα και σταμάτησε δεν μου ξαναπαρουσιάστηκε (χτυπάω ξύλο) Smile
ofitzis - Δευ 19 Μάϊ 2003, 09:51:53
Θέμα δημοσίευσης:
Στο δικό μου συμβαίνει το εξής κουφό...
Αν έχω αναμμένο δεξί φλας και η επαναφορά γίνει απότομα-γρήγορα (πχ ξεπαρκάρισμα) με την επαναφορά σβήνει το δεξί φλας και άκουσον άκουσον ανάβει μόνο του το αριστερό... Shocked Confused
Το ανάποδο δεν συμβαίνει.Είναι καρατσεκαρισμένο και συμβαίνει κατά κανόνα (το λέω για να μην σκεφτείτε ότι παίζει στην επαναφορά να το πατάω εγώ κατά λάθος) Πάντως το έχω συνηθίσει και η κίνηση για να σβήσω το αριστερό γίνεται μόνη της... Laughing
Εγώ ευτυχώς όμως είμαι εντός εγγύησης και θα το πάω εντός των ημερών...
alxdr74 - Δευ 19 Μάϊ 2003, 12:36:59
Θέμα δημοσίευσης:
ofitzis έγραψε:
Αν έχω αναμμένο δεξί φλας και η επαναφορά γίνει απότομα-γρήγορα (πχ ξεπαρκάρισμα) με την επαναφορά σβήνει το δεξί φλας και άκουσον άκουσον ανάβει μόνο του το αριστερό... Shocked Confused
Το ανάποδο δεν συμβαίνει.Είναι καρατσεκαρισμένο και συμβαίνει κατά κανόνα (το λέω για να μην σκεφτείτε ότι παίζει στην επαναφορά να το πατάω εγώ κατά λάθος) Πάντως το έχω συνηθίσει και η κίνηση για να σβήσω το αριστερό γίνεται μόνη της... Laughing
Μαλλον οι επαφες του διακοπτη εσωτερικα θα "φαγωθηκαν" οποτε θελεις και καινουργιο, αλλα αφου εισαι στην εγγυηση κανενα προβλημα!
chatasos - Τρι 20 Μάϊ 2003, 16:28:28
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
chatassos έγραψε:
Οπότε μάλλον πάω για αντικατάσταση του διακόπτη...

Όπως θα είδες απο το topic μου σε εμένα σταμάτησε απο μόνο του. Rolling eyes Shocked
Ήμουν τυχερός.Τώρα άμα βλέπεις οτι συνεχίζεται η κατάσταση αυτή
και σε ενοχλεί πήγαινε για αντικατάσταση του.
Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγες μέρες... όσο εκνευριστικό και να 'ναι... Rolling eyes
Ίσως να είσαι και εσύ τυχερός μέσα στην ατυχία σου και να γλυτώσεις τα extra χρήματα για να το φτιάξεις Wink
Εμένα απο τότε που μου έτυχε αυτό το πρόβλημα και σταμάτησε δεν μου ξαναπαρουσιάστηκε (χτυπάω ξύλο) Smile

Μία σταματάει (φτιάχνει) - μία ξεκινάει (χαλάει).....
Μου έχει σπάσει τα νεύρα...Evil Evil
Σήμερα δεν έλεγε να φτιάξει κιόλας.

Του δίνω διορία μία εβδομάδα ακόμα (είναι μακρυά και το επόμενο service). Αν δεν φτιάξει, πάει για τον κάδο των αχρήστων...
nemo - Τετ 21 Μάϊ 2003, 21:59:38
Θέμα δημοσίευσης:
ofitzis έγραψε:

Akrivos to idio simbainei kai se mena! Pano pou elega oti mono se mena simbainoun auta brika kai sinadelfo!!!

Ego to pao aurio gia allagi tis monadas pou brisketai sto timoni kai perilambanei ola ta xeiristiria....
Entos eggiisis panta...
chatasos - Πεμ 22 Μάϊ 2003, 07:55:45
Θέμα δημοσίευσης:
Παρατήρησα και κάτι ακόμα.....
Το πρόβλημα παρουσιάζεται σε μεγάλο βαθμό τα μεσημέρια. Λέτε να έχει σχέση με την ζέστη?
Χτες το βράδυ και σήμερα νωρίς το πρωί δεν εμφανίστηκε Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
Ady - Πεμ 22 Μάϊ 2003, 08:22:00
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
Παρατήρησα και κάτι ακόμα.....
Το πρόβλημα παρουσιάζεται σε μεγάλο βαθμό τα μεσημέρια. Λέτε να έχει σχέση με την ζέστη?
Χτες το βράδυ και σήμερα νωρίς το πρωί δεν εμφανίστηκε Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes

Δεν αποκλείεται....
Κάποια ψυχή, κάποτε, είχε πει :

konstantinos έγραψε:

..... απλά κάποια καλώδια - ενώσεις είχαν γίνει αλοιφή με αποτέλεσμα να ανάβει το αριστερό flash όποτε γούσταρε. Αλλαγή μοχλού - διακόπτες και τέλος. Στην ερώτησή μου "τι φταίει?" η απάντηση αποστωμοτική "οι υψηλές θερμοκρασίες του εσωτερικού του αυτοκινήτου το καλοκαίρι.."

mick206 - Πεμ 22 Μάϊ 2003, 15:43:59
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
Λέτε να έχει σχέση με την ζέστη?

Τί να πώ! Rolling eyes Σηκώνω τα χέρια ψηλά! Rolling eyes
Εμένα μου είχε τύχει Δεκέμβρη μήνα...
Απο την άλλη όμως μπορεί αυτο,όντως να το έπαθες με τη ζέστη
και να βλέπεις τώρα τα αποτελέσματα... Rolling eyes

chatasos έγραψε:
Χτες το βράδυ και σήμερα νωρίς το πρωί δεν εμφανίστηκε Rolling eyesRolling eyesRolling eyes

Αυτό είναι καλός οιωνός... Wink
Λίγο ακόμα υπομονή... Cool
nemo - Πεμ 22 Μάϊ 2003, 20:52:41
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
chatasos έγραψε:
Λέτε να έχει σχέση με την ζέστη?

Τί να πώ! Rolling eyes Σηκώνω τα χέρια ψηλά! Rolling eyes
Εμένα μου είχε τύχει Δεκέμβρη μήνα...
Απο την άλλη όμως μπορεί αυτο,όντως να το έπαθες με τη ζέστη
και να βλέπεις τώρα τα αποτελέσματα... Rolling eyes

chatasos έγραψε:
Χτες το βράδυ και σήμερα νωρίς το πρωί δεν εμφανίστηκε Rolling eyesRolling eyesRolling eyes

Αυτό είναι καλός οιωνός... Wink
Λίγο ακόμα υπομονή... Cool

Μετά από τη σημερινή επίσκεψη στο συνεργείο η βλάβη στα φλας λύθηκε μετά από αντικατάσταση της μονάδας ελέγχου που βρίσκεται στην κολώνα του τιμονιού και περιλαμβάνει όλα τα χειριστήρια....
chatasos - Κυρ 25 Μάϊ 2003, 13:59:04
Θέμα δημοσίευσης:
Τώρα που έχει κρυώσει ο καιρός, η κατάσταση έχει βελτιωθεί αρκετά. Αλλά και πάλι 1-2 φορές την ημέρα θα μου την κάνει την ιστορία.
Οπότε σίγουρα πάω για επισκευή/αντικατάσταση, απλά το τρενάρω λιγάκι μήπως μπορέσω και το συνδυάσω με το επόμενο service.
mick206 - Κυρ 25 Μάϊ 2003, 21:16:53
Θέμα δημοσίευσης:
Απ' ότι βλέπω δέν την γλυτώσατε... Sad
Φαίνεται μόνο εγώ ήμουν ο τυχερός...
Κρίμα να φεύγουν τσάμπα λεφτά για βλάβες που αυτοί που φταίνε
λιγότερο είμαστε εμείς... Sad
chatasos - Τετ 04 Ιούν 2003, 10:55:05
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα έγινε η αντικατάσταση του διακόπτη. Μισή ώρα δουλειά.

Πρέπει όμως να βγει ολόκληρο το τιμόνι και ο αερόσακος, γιατί ο διακόπτης βρίσκει στα αριστερά του ταμπλό όταν πας να τον βγάλεις. Επίσης βγαίνουν και 5-6 φύσες που είναι κάτω από το τιμόνι.

Κόστος εργασίας : 13.84 (με ΦΠΑ) (κοστίζει 3 ευρώ παραπάνω όταν έχει airbag Shocked)
Κόστος διακόπτη : 47.91 (με ΦΠΑ)
pezomania - Τετ 04 Ιούν 2003, 11:09:26
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
Σήμερα έγινε η αντικατάσταση του διακόπτη. Μισή ώρα δουλειά.

Πρέπει όμως να βγει ολόκληρο το τιμόνι και ο αερόσακος, γιατί ο διακόπτης βρίσκει στα αριστερά του ταμπλό όταν πας να τον βγάλεις. Επίσης βγαίνουν και 5-6 φύσες που είναι κάτω από το τιμόνι.

Κόστος εργασίας : 13.84 (με ΦΠΑ) (κοστίζει 3 ευρώ παραπάνω όταν έχει airbag Shocked)
Κόστος διακόπτη : 47.91 (με ΦΠΑ)

Ωραία, τώρα θα μπορώ να σε ακολουθώ ήρεμος Laughing Very happy Very happy
chatasos - Τετ 04 Ιούν 2003, 11:11:58
Θέμα δημοσίευσης:
pezomania έγραψε:

Γιώργο, ακριβώς όπως τα λες είναι.
Όταν δεν μπορείς να περάσεις κάποιον, τον ακουλουθείς. Twisted evil Twisted evil
pezomania - Τετ 04 Ιούν 2003, 11:25:24
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
pezomania έγραψε:

Γιώργο, ακριβώς όπως τα λες είναι.
Όταν δεν μπορείς να περάσεις κάποιον, τον ακουλουθείς. Twisted evil Twisted evil

Μην παίρνουμε αέρααα!!! Φρόνιμα!!!! Γιατί για να βγάλεις τις ροδιές από τον ουρανό σου στοιχίζει ένα σωρό λεφτά (εννοώ ότι θα σε περάσω από πάνω και θα σου σπινιάρω κι' όλας Cool ) Evil Evil
crusader - Τρι 12 Ιούλ 2005, 10:40:49
Θέμα δημοσίευσης:
Την τελευταία εβδομάδα άρχισε να κάνει πάλι νερά ο φλασοδιακόπτης (ο 2ος!)
Βγάζοντας αριστερό φλας κολλάνε όλα τα αριστερά φλας και μένουν μόνιμα αναμμένα χωρίς να αναβοσβήνουν (μπροστά-πίσω-πλάι-ένδειξη πίνακα).
Επανέρχεται τυχαία κάποια στιγμή αργότερα...

Πάω για τον 3ο διακόπτη; Rolling eyes Sad
SnakeMJK - Τρι 12 Ιούλ 2005, 10:52:07
Θέμα δημοσίευσης:
Κ εμένα αρχίζει κ τα παίζει ο 2ος φλασοδιακόπτης με το γνωστό πρόβλημα επαναφοράς.. Λέτε να μου τον αλλάξουν στην εγγύηση μιας κ είναι γνωστό πρόβλημα; Η εγγύηση βέβαια έχει τελειώσει 2,5 χρόνια τώρα, αλλά κ τον προηγούμενο διακόπτη τον άλλαξα αφού είχε λήξει.
Touristas - Τρι 12 Ιούλ 2005, 10:57:26
Θέμα δημοσίευσης:
crusader έγραψε:
Βγάζοντας αριστερό φλας κολλάνε όλα τα αριστερά φλας και μένουν μόνιμα αναμμένα χωρίς να αναβοσβήνουν (μπροστά-πίσω-πλάι-ένδειξη πίνακα).

Αν κολλάνε αναμμένα δεν είναι απαραίτητο ότι είναι ο διακόπτης.
Μπορεί να φταίει ο διακόπτης των alarm .... Wink
crusader - Πεμ 14 Ιούλ 2005, 11:24:25
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
crusader έγραψε:

Χθες που άναψα τα αλαρμ κάποια στιγμή παρατήρησα ότι δεν ανάβανε καθόλου τα αριστερά φλας...

Αυτό ενισχύει τις πιθανότητες να φταίει τελικά ο διακόπτης των αλάρμ Αργύρη;
Touristas - Πεμ 14 Ιούλ 2005, 11:34:32
Θέμα δημοσίευσης:
crusader έγραψε:
Touristas έγραψε:
crusader έγραψε:

Χθες που άναψα τα αλαρμ κάποια στιγμή παρατήρησα ότι δεν ανάβανε καθόλου τα αριστερά φλας...

Αυτό ενισχύει τις πιθανότητες να φταίει τελικά ο διακόπτης των αλάρμ
Αργύρη;

Ναι γιατί ο διακόπτης των φώτων , φλας , συνδέεται άμεσα με των alarm για την λειτουργία των φλας.
Δοκίμασε να των κρατήσεις πατημένο και κούνα των λίγο να δεις μήπως ανάψουν, αν ναι είναι σίγουρα αυτός Wink
Vaggelis - Πεμ 14 Ιούλ 2005, 12:29:30
Θέμα δημοσίευσης:
crusader έγραψε:
Touristas έγραψε:
crusader έγραψε:

Αυτό ενισχύει τις πιθανότητες να φταίει τελικά ο διακόπτης των αλάρμ Αργύρη;

αυτό μου είχε συμβεί μια φορά, που είχα αλλάξει την λάμπα του πίσω φλας....
είχα ξεχάσει να συνδέσω το βύσμα και η ένδειξη στο ταμπλώ, όταν έβγαζα φλάς, έμενε κολλημένη....
marios206 - Κυρ 24 Ιούλ 2005, 00:27:40
Θέμα δημοσίευσης: sos
να ξέρετε ότι η μονάδα διακοπτών έχει χαρακτηριστεί από την peugeot προβληματικό ανταλλακτικό.
για όσους έχουν 206 multiplex με μονάδα διακοπτών και αντιμετωπίζουν πρόβλημα με φλάς ( πηδημα διακόπτη από το δεξιό φλάς στο αριστερό), κόλλημα φώτων , κόλλημα υαλοκαθαριστήρων, άναμα αερόσακου , να πάνε κατευθείαν για αλλαγή COM2000 ( μονάδα διακοπτών ) .
Εχει 3 χρονάκια εγγύηση.Μη σας πουλήσουν τρέλα και πληρώσετε.3 χρόνια από την ημερομηνία αγοράς.
kogos - Δευ 25 Ιούλ 2005, 15:19:00
Θέμα δημοσίευσης: Re: sos
marios206 έγραψε:
να ξέρετε ότι η μονάδα διακοπτών έχει χαρακτηριστεί από την peugeot προβληματικό ανταλλακτικό.
για όσους έχουν 206 multiplex με μονάδα διακοπτών και αντιμετωπίζουν πρόβλημα με φλάς ( πηδημα διακόπτη από το δεξιό φλάς στο αριστερό), κόλλημα φώτων , κόλλημα υαλοκαθαριστήρων, άναμα αερόσακου , να πάνε κατευθείαν για αλλαγή COM2000 ( μονάδα διακοπτών ) .
Εχει 3 χρονάκια εγγύηση.Μη σας πουλήσουν τρέλα και πληρώσετε.3 χρόνια από την ημερομηνία αγοράς.

από την αγορά του αυτοκινήτου ή από την αγορά του COM2000??? γιατί έχω κάνει 3 αλλαγές μέχρι τώρα, με την τελευταία πριν από 3 μήνες, αλλά ανυσηχώ πως θα ξαναρχίσει κάποια στιγμή τα τρελά του (307 1.6)
Touristas - Τρι 26 Ιούλ 2005, 06:55:31
Θέμα δημοσίευσης:
Οι μονάδες διακοπτών έχουν αλλάξει.
Οι τελευταίες είναι πολύ καλύτερες και λειτουργούν χωρίς προβλήματα σε σχέση με τις πρώτης γενιάς.
Σαν ανταλλακτικό έχει 1 χρόνο εγγύηση μετά την αγορά του
kogos - Τρι 26 Ιούλ 2005, 10:34:09
Θέμα δημοσίευσης:
Μιας και έχω αλλάξει (όπως έγραψα και παραπάνω) 3 διακόπτες μέχρι τώρα, και τώρα είμαι στον τέταρτο, καλό θα ήταν πιστεύω να παραθέσω κι εγώ τις εμπειρίες μου.. Σημειώνω πως έχω 307 1.6 2 χρόνων...

1ος διακόπτης (μαμάς): μετά από 6 μήνες από την αγορά, είχα το γνωστό πρόβλημα του "ανάποδου" φλας. Όταν έβγαζα δεξί φλάς, στην επαναφορά άναβε μόνο του αριστερό φλάς. Έψαξα λίγο και είδα πως είχε αναφερθεί και σε πολλά ξένα φόρουμ το συγκεκριμένο πρόβλημα. Επικοινώνησα με την Γαλλία και μου είπαν πως είναι προβληματικές οι μονάδες διακοπτών. Μετά από επίσκεψη στην αντιπροσωπία, το άλλαξαν σε 10 λεπτά. Δεν πλήρωσα φυσικά τίποτα.

2ος διακόπτης: μετά από 1 χρόνο περίπου με τον καινούργιο διακόπτη, άρχισε πάλι τα τρελά του... αλλά αυτή τη φορά είχε άλλο πρόβλημα. Όταν άναβα δεξί φλάς, κάποιες φορές δεν άναβε καθόλου, και έπρεπε να κουνίσω ελαφρά το μοχλό των φλάς για να κάνει επαφή και να ανάψει... Φυσικά αλλάχτηκε πάλι αμέσως, χωρίς κόστος.

3ος διακόπτης: μόλις 5 μέρες με τον καινούργιο διακόπτη, και είχα πάλι το πρόβλημα του "ανάποδου" φλας. Την επόμενη λοιπόν μέρα που πήγα στο συνεργείο μου είπαν πως το χάλασα εγώ γιατί όταν οδηγάω, πιέζω τον διακόπτη... Επειδή δεν είχα την διάθεση να κάτσω να τους εξηγήσω (και τι θα κέρδιζα άλλοστε), τους ζήτησα αλλαγή του διακόπτη με νέου τύπου διακόπτη... Φυσικά η αλλαγή έγινε χωρίς κόστος.

Τώρα είμαι με την 4η στη σειρά μονάδα διακοπτών και μέχρι τώρα (4 μήνες χρήσης) δεν έχει παρουσιαστεί κάτι. Το παράξενο είναι πως το COM2000 το χρησιμοποιεί και η Citroen, καθώς και τα 406 και 407, χωρίς όμως να έχουν πρόβλημα σε αυτά τα αυτοκίνητα... Φυσικά, αν η μονάδα διακοπτών ξαναχαλάσει πριν από 1 χρόνο χρήσης, και μου πουν για πληρωμή, θα γίνει χαμός...
Touristas - Τρι 26 Ιούλ 2005, 11:49:58
Θέμα δημοσίευσης:
Και το 406 είχε προβλήματα με τις COM2000.
Στο 407 είναι πολύ καλύτερες και χωρίς προβλήματα.
crusader - Τρι 20 Σεπ 2005, 17:44:00
Θέμα δημοσίευσης:
crusader έγραψε:

Λοιπόν ύστερα από εκτενή έλεγχο και διάφορες δοκιμές, διαπιστώθηκε τελικά από τον Αργύρη ότι δεν έφταιγε ούτε ο διακόπτης φλας, ούτε ο διακόπτης αλάρμ...

Για κακή μου τύχη τα είχε "φτύσει" το BSI, το οποίο και αλλάχθηκε σήμερα.
Harvester - Τρι 20 Σεπ 2005, 18:42:19
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάνω στους 4 μήνες άλλαξα διακόπτη φλας και τώρα που κλείνω 2 χρόνια πάω για τον δεύτερο. Στην επαναφορά ανοίγει το αντίθετο φλας και ακούγεται και ένας θόρυβος λες και διαλύεται το σύστημα. Την πρώτη φορά δεν πλήρωσα τίποτα ελπίζω το ίδιο και τώρα.. #^%$%(&^
307BLUE - Τετ 21 Σεπ 2005, 08:29:57
Θέμα δημοσίευσης:
Την προηγούμενη τρίτη μου αλλαξαν όλη τη μοναδα των φλας και μου είπαν ότι αυτή που μου έβαλαν είναι εντελώς καινούρια και θα φοριέται στα νεα 307.Η διαφορά είναι αισθητή!!! οι διακόπτες της νέας μονάδας είναι πιο σκληροί και φαίνεται ότι είναι καλύτερης ποιότητας. Επίσης τα φλάς έχουν πλέον διαφορετικό ήχο όταν ανάβουν και ακούγονται καλύτερα και πιο έντονα. Μένει τώρα να δούμε πόσο θα κρατήσει η νέα μονάδα. Επίσης την ίδια ημέρα άλλαξα και οθόνη πολλαπλών ενδείξεων. Αυτή μου μου έβαλαν ανήκει σε παλαιότερη αλλα καλύτερη παρτίδα. Οι νέες οθόνες θα κυκλοφορήσουν λίγο αργότερα
PHSYBORG - Τετ 21 Σεπ 2005, 16:55:29
Θέμα δημοσίευσης:
τιμη ξερουμε ?
tsikis - Τετ 21 Σεπ 2005, 17:45:32
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ μετά την πέμπτη αλλαγή των διακοπτών (πριν ενα μήνα σχεδόν) για το γνωστό πρόβλημα την αλλαγής των φλας συνέχισα στην έκτη μετά απο 2 εβδομάδες γιατί μου έβγαλε πρόβλημα ο αερόσακος του οδηγού !
Αλλά πάλι καλά το αυτοκίνητο μετά απο τόσο καιρό πιστεύω πως έχει στρώσει !
Harvester - Τετ 21 Σεπ 2005, 21:53:03
Θέμα δημοσίευσης:
tsikis έγραψε:
Εγώ μετά την πέμπτη αλλαγή των διακοπτών (πριν ενα μήνα σχεδόν) για το γνωστό πρόβλημα την αλλαγής των φλας συνέχισα στην έκτη μετά απο 2 εβδομάδες γιατί μου έβγαλε πρόβλημα ο αερόσακος του οδηγού !
Αλλά πάλι καλά το αυτοκίνητο μετά απο τόσο καιρό πιστεύω πως έχει στρώσει !

Δηλαδή εγώ που είμαι στην δεύτερη έχω μέλλον ακόμα.. Evil Evil Evil Evil Evil
tsikis - Πεμ 22 Σεπ 2005, 00:31:50
Θέμα δημοσίευσης:
Μην στεναχωριέσαι ... όλα πάνω στο peugeot είναι θέμα να σου κάτσει αλλιώς θα τρέχεις ! Evil Evil Evil
zafeirop - Τετ 05 Οκτ 2005, 02:16:20
Θέμα δημοσίευσης:
307BLUE έγραψε:
Την προηγούμενη τρίτη μου αλλαξαν όλη τη μοναδα των φλας και μου είπαν ότι αυτή που μου έβαλαν είναι εντελώς καινούρια και θα φοριέται στα νεα 307.Η διαφορά είναι αισθητή!!! οι διακόπτες της νέας μονάδας είναι πιο σκληροί και φαίνεται ότι είναι καλύτερης ποιότητας. Επίσης τα φλάς έχουν πλέον διαφορετικό ήχο όταν ανάβουν και ακούγονται καλύτερα και πιο έντονα. Μένει τώρα να δούμε πόσο θα κρατήσει η νέα μονάδα. Επίσης την ίδια ημέρα άλλαξα και οθόνη πολλαπλών ενδείξεων. Αυτή μου μου έβαλαν ανήκει σε παλαιότερη αλλα καλύτερη παρτίδα. Οι νέες οθόνες θα κυκλοφορήσουν λίγο αργότερα

Κάπου εδώ μέσα στο φόρουμ είδα πως για τα 206 (κάποιες περιπτώσεις) το πρόβλημα με τα φλας λύνεται με αλλαγή μόνο του διακόπτη. Εγώ που έχω 307 μου είπανε πως διακόπτες δεν αλλάζονται, μονάχα όλη η μονάδα με τα χειριστήρια. 150 Ε +

Μήπως δε μου τα λένε καλά;

Αυτή νέα παρτίδα "μονάδων φλας" είναι διαθέσιμη;
Πόσο στοιχίζει;

Ευχαριστώ! Rolling eyes
kogos - Τετ 08 Νοέ 2006, 01:05:08
Θέμα δημοσίευσης:
όπως κάποιοι μπορούν να διαβάσουν παραπάνω, είχα μείνει στην τρίτη μονάδα διακοπτών... Τελικά, πάω σύντομα για την τέταρτη, και φυσικά εκτός εγγύησης... Πήρα στην peugeot και μου είπαν 270 ευρώ με την τοποθέτηση... Ισχύει;;; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ για πλαστικοί διακόπτες;;;
Road_Runner - Τετ 08 Νοέ 2006, 02:56:05
Θέμα δημοσίευσης:
Η κατι καταλαβες-εξηγησες λαθος η απλα σε δουλευουν....
Touristas - Τετ 08 Νοέ 2006, 07:40:55
Θέμα δημοσίευσης:
Σε όλα τα πολυπλεξικά 206 , 307 , οι διακόπτες πίσω από το τιμόνι ( μονάδα διακοπτών ) είναι ένα ανταλλακτικό δεν είναι χώρια ο κάθε διακόπτης.
Η τιμή είναι 270ευρώ περίπου.
Road_Runner - Τετ 08 Νοέ 2006, 11:03:28
Θέμα δημοσίευσης:
Pale Pale Pale Stunned
torture - Τετ 08 Νοέ 2006, 17:25:31
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον φιλε μου. και εμενα πριν λιγο καιρο μου συνεβη ακριβως το ιδιο. εμενα μου κολλαγε το αριστερο φλας. η λυση ειναι μια. πηγα σε επισημο service peugeot και μου ειπαν οτι θελει αλλαγη ο διακοπτηε ολοκληρος. δηλαδη ολο αυτο που εχει πανω και φωτα και φλας κτλ. το εκανε σε 10 λεπτα και μου πηρε 65-70€. 50 ο διακοπτης και τα υπολοιπα εργατικα. απο τοτε ολα μια χαρα. κανενα προβλημα. ελπιζω να βοηθησα...
Touristas - Τετ 08 Νοέ 2006, 21:25:22
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Σε όλα τα πολυπλεξικά 206 , 307 , οι διακόπτες πίσω από το τιμόνι ( μονάδα διακοπτών ) είναι ένα ανταλλακτικό δεν είναι χώρια ο κάθε διακόπτης.
Η τιμή είναι 270ευρώ περίπου.

torture έγραψε:
λοιπον φιλε μου. και εμενα πριν λιγο καιρο μου συνεβη ακριβως το ιδιο. εμενα μου κολλαγε το αριστερο φλας. η λυση ειναι μια. πηγα σε επισημο service peugeot και μου ειπαν οτι θελει αλλαγη ο διακοπτηε ολοκληρος. δηλαδη ολο αυτο που εχει πανω και φωτα και φλας κτλ. το εκανε σε 10 λεπτα και μου πηρε 65-70€. 50 ο διακοπτης και τα υπολοιπα εργατικα. απο τοτε ολα μια χαρα. κανενα προβλημα. ελπιζω να βοηθησα...

Προφανώς το δικό σου δεν είναι πολυπλεξικό και έχει χώρια τους διακόπτες γι’ αυτό σου πίρε μόνο 65ευρώ γιατί τόσο έχει ο διακόπτης των φώτων.
kogos - Πεμ 09 Νοέ 2006, 08:58:47
Θέμα δημοσίευσης:
ακριβώς... στα πολυπλεξικά είναι πανάκριβα, αν σκεφτεί πως είναι ένα κομμάτι πλαστικό... χτυπάνε εκεί που πονάει φαίνετε...
Touristas - Πεμ 09 Νοέ 2006, 22:53:18
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά δεν είναι και ένα κομμάτι πλαστικό μην τα παραλέμε.
Καλός η κακός όσο τα αμάξια εξελίσσονται πολλά από τα ανταλλακτικά τους που ο διακόπτης των φώτων π.χ. που τώρα πια δεν είναι μόνος θα μας φαίνονται ακριβά.
HORSAKOS - Δευ 13 Νοέ 2006, 17:18:10
Θέμα δημοσίευσης:
Κ ΕΜΕΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΝΕΡΑ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΦΛΑΣ ΑΝΑΒΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ...ΒΕΒΑΙΑ ΔΕ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ .ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΤΟ ΤΡΟΠΟ Κ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑΩ.ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ .ΑΛΛΑ ΟΚ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ .ΑΝ ΘΕΛΟΥΝΑ ΑΣ ΕΡΘΟΥΝΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ...
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες