PSClub - Hellas
Φρένα - 406 - ABS FAULT?
thief - Τρι 10 Φεβ 2009, 00:58:27
Θέμα δημοσίευσης: 406 - ABS FAULT?
Μου συμβαίνει το εξής. Μόλις ανάψω το αυτοκίνητο, όλα καλά και ανθηρά. Αν κινηθώ σε στενάκια με χαμηλή ταχύτητα, όλα καλά και το abs λειτουργεί κανονικότατα. Αν όμως βγω πιο έξω και πάω πάνω από 30 χλμ ξέρω γω, τότε μετά από 1-2 λεπτά μου πετάει ABS FAULT στην οθόνη, ανάβει λαμπάκι abs και χειροφρένου και μου κλείνει το abs. Αν σβήσω τον κινητήρα και ανάψω πάλι, φεύγουν όλα, αλλά μετά ξαναβγαίνουν, σαν να ξεκίνησα μόλις δηλαδή.
Τιπ: Η πίσω γέφυρα αλλάχθηκε πρόσφατα και μετά την αλλαγή ξεκίνησε το πρόβλημα. Όμως επίσης αλλάχθηκαν και μπροστά αριστερά κάποια μέρη λόγω ατυχήματος που είχα, οπότε δε φταίει απαραίτητα αυτή. Όπως και να 'χει, πίσω, από ταμπούρα που είχα, τώρα έχω δίσκους. Ο μηχανικός που το κοίταξε χθες μου είπε ότι τα μέρη του ABS τα κράτησε από την παλιά γέφυρα, οπότε είναι οκ και λειτουργικά. Μου είπε απλά να το δουλέψω λίγο για να πατήσουν και τα τακάκια (οι δίσκοι έχουν κάποια επιφανειακή σκουριά γιατί η γέφυρα καθόταν κάποιο καιρό στον "ανταλλακτικατζή") κλπ, αλλά κατάλαβα απλά ότι είχε δουλειά και... δεν προλάβαινε.
Καμιά ιδέα τι να πρωτοκοιτάξω; Ο εγκέφαλος δε νομίζω να φταίει αφού λειτουργεί κανονικά σε χαμηλή ταχύτητα, ε;
thief - Τρι 10 Φεβ 2009, 21:28:16
Θέμα δημοσίευσης:
Πήγα σήμερα από τη Dakar και το διαγνωστικό έβγαλε βλάβη και στους 4 αισθητήρες! Είναι δυνατόν να χάλασαν και οι 4?? Στο ατύχημα που είχα χτυπήθηκαν οι δύο τροχοί, οπότε να δικαιολογήσω αυτούς. Αλλά και οι 4???
action_peugeot - Τρι 10 Φεβ 2009, 23:06:43
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε πρόσεχε δεν είναι οι αισθητήρες μην σε πιέσουν να τους αλλάξεις όλους δεν φταίει αυτό το σφάλμα είναι αλλού
thief - Παρ 06 Μάρ 2009, 01:20:49
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά όλα καλά! Αφού πήγα σε τόσα συνεργεία, εξουσιοδοτημένα και μη, άκουσα του κόσμου τις πατάτες και κανείς δεν ήξερε τι παίζει, ο Τηλέμαχος το είχε είδη φτιάξει το πρόβλημα από την ώρα που διάβασε το ποστ!
Πήγα στο συνεργείο του και τσακ μπαμ το επισκεύασε, το πρόβλημα ήταν με την οδόντωση του ABS στους πίσω τροχούς, η καινούρια πίσω γέφυρα είχε διαφορετική από τους μπροστά! Επί τη ευκαιρία μου εντόπισε και μερικά άλλα προβληματάκια που είχα με το αυτοκίνητο και δεν το γνώριζα καν, αρκετά σημαντικά, που ούτε καν τα είδαν όσοι κοίταξαν το αυτοκίνητο τόσες φορές. Χίλια ευχαριστώ Τηλέμαχε!
action_peugeot - Δευ 09 Μάρ 2009, 22:51:57
Θέμα δημοσίευσης:
Εντάξει Αντώνη τώρα πάμε μόνο για σέρβις
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες