PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - 207 rallye-Λάδια πανω στο κινητήρα

peugeotναύτης21 - Κυρ 01 Φεβ 2009, 13:38:51
Θέμα δημοσίευσης: 207 rallye-Λάδια πανω στο κινητήρα
Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.Σήμερα το πρωί άνοιξα το καπό πρώτη φορά μετά την πρώτη αλλαγή λαδιών για να τσεκάρω τη στάθμη και παρατήρησα λάδια γύρω απ΄την τάπα λαδιού στο κινητήρα,έκανα την αλλαγή λαδιών στα 5000χλμ και τωρα είμαι στα 6000χλμ.Τι μπορεί να συμβαίνει Question Υπάρχει περίπτωση να έβαλαν παραπάνω λάδι Question
drdino - Κυρ 01 Φεβ 2009, 13:40:37
Θέμα δημοσίευσης:
H βέργα σου τι λέει; Μήπως οι λεκέδες υπήρχαν από τότε που έκανες την αλλαγή;
Dikonou - Κυρ 01 Φεβ 2009, 13:47:14
Θέμα δημοσίευσης:
Είναι καλά κλεισμένη η τάπα, γιατί σε Merc γνωστού μου δεν την κλείσανε καλά και πήρε φωτια ο κινητήρας.
peugeotναύτης21 - Κυρ 01 Φεβ 2009, 14:05:57
Θέμα δημοσίευσης:
H τάπα ειναι πολύ καλά σφιγμένη και η στάθμη του λαδιού ειναι κανα 2 χιλιοστά πάνω απ΄το δαχτυλίδι.
peugeotναύτης21 - Κυρ 01 Φεβ 2009, 14:13:29
Θέμα δημοσίευσης:
.....και τα λάδια εμφανίστηκαν σίγουρα απ΄την αλλαγή και μετά απλά εγω το παρατήρησα σήμερα.
peugeotναύτης21 - Κυρ 01 Φεβ 2009, 19:04:16
Θέμα δημοσίευσης:
Καμια βοήθεια..... Rolling eyes ??? Εχει σύμβει σε καποιόν?
Touristas - Κυρ 01 Φεβ 2009, 19:09:45
Θέμα δημοσίευσης:
Η έτρεξε λάδι την ώρα που έβαζαν η χάνει η τάπα και ας είναι σφιγμένη.
Μπορεί να έχει στραβώσει το λάστιχο που έχει από μέσα.
Προσοχή δεν φταίει ο τεχνικός σε τίποτα για την τάπα και το λέω αυτό γιατί ξέρω τι θα πείτε.
Αν έτρεξαν όμως λάδια και δεν τα καθάρισε καλά άλλο αυτό.
peugeotναύτης21 - Κυρ 01 Φεβ 2009, 19:22:42
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδή δεν τήθεται θέμα για βλάβη του κινητήρα??Γιατί εχω ψιλοτρομάξει...
Touristas - Κυρ 01 Φεβ 2009, 19:25:31
Θέμα δημοσίευσης:
Όχι δεν πρόκειται να πάθει τίποτα.
Καθάρισε το αν μπορείς και δες αν θα ξανά λερωθεί.
peugeotναύτης21 - Κυρ 01 Φεβ 2009, 19:33:19
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:

Το σκέφτηκα,απλά χρειάζεται κατι δυνατό(π.χ. δυαλυτικό)που δεν έχω αυτη τη στιγμή.Σκοπευω να το παω lion αύριο,το λάστιχο που εχει μέσα πως γίνεται να στραβώσει? Rolling eyes
bagosgt - Κυρ 01 Φεβ 2009, 19:34:29
Θέμα δημοσίευσης:
πολυ λιγα λαδια,σαν αναθυμιασεις,στο καπακι,γυρω απο τους πολλαπλασιαστες??
μαλλον φυσιολογικο,μιας κ το 106 που ειχα δακρυζε λιγακι? Laughing
Touristas - Κυρ 01 Φεβ 2009, 19:42:06
Θέμα δημοσίευσης:
peugeotναύτης21 έγραψε:
Touristas έγραψε:

Το σκέφτηκα,απλά χρειάζεται κατι δυνατό(π.χ. δυαλυτικό)που δεν έχω αυτη τη στιγμή.Σκοπευω να το παω lion αύριο,το λάστιχο που εχει μέσα πως γίνεται να στραβώσει? Rolling eyes
Μπορεί στο κούμπωμα να γύρισε έχει ξαναγίνει δεν είναι κάτι ανησυχητικό για τα τουρμπο , τα ατμοσφαιρικά έχουν πρόβλημα αν δεν είναι εντάξει η τάπα.
peugeotναύτης21 - Κυρ 01 Φεβ 2009, 19:44:24
Θέμα δημοσίευσης:
bagosgt έγραψε:
πολυ λιγα λαδια,σαν αναθυμιασεις,στο καπακι,γυρω απο τους πολλαπλασιαστες??
μαλλον φυσιολογικο,μιας κ το 106 που ειχα δακρυζε λιγακι? Laughing

Aκριβώς,φυσιολογικό είναι?Για καινούργιο αυτοκίνητο που το προσέχω σα τα μάτια μου??Το να μου έβαλαν περισσότερο λάδι δε παίζει?? Rolling eyes
peugeotναύτης21 - Κυρ 01 Φεβ 2009, 19:51:09
Θέμα δημοσίευσης:
Αργύρη αν είναι το λάστιχο της τάπας το καλύπτει η εγγύηση και λογικά αλλάζεται επι τόπου??Σωστα??
Touristas - Κυρ 01 Φεβ 2009, 19:53:43
Θέμα δημοσίευσης:
Ε λογικά ναι.
bagosgt - Κυρ 01 Φεβ 2009, 20:13:12
Θέμα δημοσίευσης:
εχεις ιδεα απο ευρωπαικα μοτερ???οπως κ οι μηχανες,βγαινουν απο το εργοστασιο με φυσιολογικη λειτουργια να δακρυζουν λιγακι λαδι.τι να κανουμε τωρα?

υγ. εμεις οι υπολοιποι δλδ δε το προσεχουμε σα τα ματια μας???? Laughing

απλα μην αγχωνεσαι,αν ειναι σε στυλ αχνας,απλα δακρυζει λιγακι,μπορει κ απο αναθυμιασεις.αν ειναι πλημυρισμενο στο λαδι,μαλλον το εχουν χυσει κ δε το εχουν σκουπισει.δε νομιζω οτι χρειαζεται να ανυσηχεις για κατι Wink
android - Κυρ 01 Φεβ 2009, 20:55:30
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια το σωληνακι απο αναθυμιασεις χανει λαδωνει το καπακι...
peugeotναύτης21 - Κυρ 01 Φεβ 2009, 21:18:08
Θέμα δημοσίευσης:
bagosgt έγραψε:
εχεις ιδεα απο ευρωπαικα μοτερ???οπως κ οι μηχανες,βγαινουν απο το εργοστασιο με φυσιολογικη λειτουργια να δακρυζουν λιγακι λαδι.τι να κανουμε τωρα?

υγ. εμεις οι υπολοιποι δλδ δε το προσεχουμε σα τα ματια μας???? Laughing

απλα μην αγχωνεσαι,αν ειναι σε στυλ αχνας,απλα δακρυζει λιγακι,μπορει κ απο αναθυμιασεις.αν ειναι πλημυρισμενο στο λαδι,μαλλον το εχουν χυσει κ δε το εχουν σκουπισει.δε νομιζω οτι χρειαζεται να ανυσηχεις για κατι Wink

Φίλε baggo το πιθανότερο να έχεις δίκιο,απλα ήμουν λίγο αγχωμένος και μπορώ να πω οτι με καθησύχασες,θα περάσω και αύριο απο lion για καλό και για κακό.
peugeotναύτης21 - Κυρ 01 Φεβ 2009, 21:21:19
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:

Εχεις παρατηρήσει και εσύ λάδια?
bagosgt - Κυρ 01 Φεβ 2009, 21:55:03
Θέμα δημοσίευσης:
κ που να ελενξεις κ τη σταθμη του λαδιου στο μοτερ μεχρι τα πρωτα 15000κμ εκει να δεις πως θα αγχωθεις που θα εχει κατεβει του σκοτωμου Laughing μεχρι να κανεις 15000-20000κμ κοιταζε λιγακι πιο συχνα την σταθμη ωστε να εισαι ενημερος για το τι γινεται εκει περα.μη σου αναψει κανενα λαμπακι λαδιου κ τρεχεις χωρις λογο.το ειχε παθει ενας φιλος που αφησε τα γνησια λαδια 8000κμ κ με πηρε τηλ. ετοιμος να σκασει κ μου λεει,ρε βαγγο ανβει κιτρινο λαμπακι κ αναβοσβηνει το oil τι να κανω,επαθα ζημια κτλ κτλ. ε κοιταξε τα λαδια,συμπληρωσε κιολας κ ολα οκ Wink οποτε ριχνε μια ματια στο φορουμ,εχει πολυ χρησιμες συμβουλες κ θα κοιμασαι κ πιο ηρεμος Wink
android - Κυρ 01 Φεβ 2009, 22:06:51
Θέμα δημοσίευσης:
peugeotναύτης21 έγραψε:
android έγραψε:

Εχεις παρατηρήσει και εσύ λάδια?

ναι...πανακι κ σκουπισμα ειναι η λυση Laughing
peugeotναύτης21 - Δευ 02 Φεβ 2009, 16:26:08
Θέμα δημοσίευσης:
Πέρασα το μεσημέρι απο lion,απλά ειχε πέσει λάδι καταλάθος στην αλλαγή λαδιών και δε το είχαν καθαρίσει,το καθάρισαν σήμερα με ειδικό σπρει και αέρα(αυτό το σπρει κάνει τέλεια δουλειά,δε ξέρω τι ακριβώς ήταν αλλα εντυπωσιάστηκα με την αποτελεσματικότητα του).Ελπίζω να μην ξαναδακρύσει... Laughing
Touristas - Δευ 02 Φεβ 2009, 21:23:41
Θέμα δημοσίευσης:
Καθαριστικό για τα φρένα ήταν αυτό που σου έριξε. Wink
Όντος καθαρίζει αρκετά καλά.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες