PSClub - Hellas

Εισαγωγή - Εξαγωγή - 206 - Εισαγωγη AC-Sport για 206

Steve - Πεμ 15 Ιαν 2009, 00:53:47
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Εισαγωγη AC-Sport για 206
ο λογος για την εισαγωγη της ac sport που αγορασαμε για 206
http://www.ac-sport.com/v2/catalogue/index.php?page=4&PHPSESSID=b36fe2f74b287246bc585d7166148d48

εδω το group buy
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=14688

και η διασπαση της συζητησης

Παίρνουμε τα εξής:

(ο κωδικός στο φίλτρο Κ&Ν είναι από την ίδια την εταιρία)
(ο κωδικός στο πολυεστερικό σκουπάκι είναι της AC Sport)
(οι λοιποί κωδικοί είναι από την Peugeot της γειτονιάς σας)

Μπορώ να πώ ότι είμαι σχετικά απογοητευμένος από το καλούπι που έχει η AC Sport για το συγκεκριμένο σκουπάκι, όσον αφορά την εφαρμογή του στην μεταλλική πιρούνα που στηρίζει αυτό και το φιλτροκούτι, αλλά και στην χωροταξία του για την τοποθέτηση δίπλα από το ψυγείο νερού.

Για να τοποθετηθεί χρειάζεται να κοπεί η "σκούπα ψυγείου" (το Νο 1 δηλαδή) από την πλευρά του οδηγού έτσι ώστε να μπει το σκουπάκι χωρίς ζόρι (πράγμα απαράδεκτο για εμένα, αφού έπρεπε να μπαίνει χωρίς παρεμβάσεις, την στιγμή που το πληρώνεις 120 ευρώ).

Αν ΔΕΝ το κάνετε αυτό, το πιθανότατο είναι να κλαίτε το ψυγείο νερού σας κατά την προσπάθεια να το σφηνώσετε . Αν ΔΕΝ θέλετε να την πατήσετε όπως εγώ, βγάζετε το ψυγείο και το ξανατοποθετείτε για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Η μόνη ένσταση μου για την αντοχή του κλπ. είναι ότι βρίσκει στην γωνία του κάτω μέρος του ψυγείου νερού.

Το καλό στην όλη εργοστασιακή φάση είναι ότι εκεί από όπου τραβάει αέρα, είναι οι κυψέλες της πλαστικής εργοστασιακής σίτας του προφυλακτήρα, οι οποίες στο συγκεκριμένο σημείο είναι αδιαπέρατες (έχουν πλαστικό από πίσω που τις κλείνει) και τραβάει τον αέρα ουσιαστικά από το πλάι. Οπότε στα "πολλά" χιλιόμετρα λογικά ΔΕΝ θα έχουμε "μπούκωμα" από τον αέρα που θα σμπρώχνεται μέσα αν ερχόταν απ' ευθείας στο σκουπάκι.

Με μια aftermarket σίτα αλουμινίου η οποία θα έχει κενό στις κυψέλες τις εκεί, ίσως να έχουμε αρνητική επίδραση αφού ο αέρας θα πάει κατ' ευθείαν μέσα στο σκουπάκι με πίεση.

Εν τέλει όμως, και επειδή δεν έχω προλάβει να το απλώσω καμια 4η - 5η να δώ τί κάνει, εντός πόλης και σε μικρά πατήματα μέχρι τελειωμένη 2α, μπορώ να πώ ότι το μοτέρ και ακούγεται, και λειτουργεί καλύτερα από σκούπα. Ο ήχος στον κόφτη, είναι απείρως καυλωτικός Laughing

Μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα θα βγούμε και μια Εθνική οδό να δούμε αν τελικά έχουμε κέρδος στα πολλα χ.α.ω. ή όχι, όπως επίσης εν καιρώ θα δούμε αν κάνει ζημιά η aftermarke σίτα ή όχι.

Αλλά και πάλι, τα 120 ευρώ είναι πολλά για το σκουπάκι σκέτο, άσχετα με τα ωφέλη του. Περίμενα καλύτερη κατασκευή Sad
Πάνος - Πεμ 15 Ιαν 2009, 08:31:38
Θέμα δημοσίευσης:
Φαινεται πως θα δουλευει καλυτερα απο σκουπα σαν σκεπτικο με το καθετο αερα στο φιλτρο και λοιπα.

Pughell βλεπεις τα θυμαμαι καλα...
volvos - Πεμ 15 Ιαν 2009, 09:51:27
Θέμα δημοσίευσης:
νομιζω οτι η πεζο σπορτ προτεινει για το δικο της αντιστοιχο κουνημα λιγο του ψυγειο 1-2ποντους

αυτο κανατε αργυρη στον αρη??????

σταυρο εχε υποψη σου οτι ο εγκεφαλος θα χρειαστει τουλαχιστον 100++χλμ για να προσαρμοστει Cool

αν βλεπεις απο τωρα διαφορα σε αποδοση ποιος μας πιανει

το σκουπακι οντως ειναι φτηνοκατασκευη νομιζω ομως οτι τωρα που εχουμε καλουπι αν θελουμε φτιαχνουμε και ιδια Cool
τι να κανουμε οι πρωτοποροι παντα πληρωνουμε κατι παραπανω Crying or Very sad
Steve - Πεμ 15 Ιαν 2009, 09:59:22
Θέμα δημοσίευσης:
Και να κουνήσεις το ψυγείο, το θέμα είναι η πλαστική "σκούπα" του ψυγείου η οποία ΔΕΝ μετακινείται αφού πιάνει στην τραβέρσα και στους φανοστάτες μπροστά.

Απλά θυσιάζεις μια "λεπίδα" 15 εκατοστών πλαστικού (τα οποία ουσιαστικά ΔΕΝ επηρεάζουν ούτε την ασφάλεια του ψυγείου ούτε κάποιο άλλο σημείο ζωτικής σημασίας) επειδή στο καλούπι της AC Sport δεν μπορούσαν να κάνουν 1-2mm πιο στενό το ορθογώνιο τμήμα της κατασκευής Evil
SnakeMJK - Πεμ 15 Ιαν 2009, 10:07:55
Θέμα δημοσίευσης:
Πιο απλά τρυπάς το φιλτροκούτι και τραβάς υδραυλικό μπουροσωλήνα ή στο ίδιο σημείο που έβγαλες το σκουπάκι σου ή κάτω απ τον προφυλακτήρα (λύση Άλεξ). Για να μην μπουκώνει στα πολλά, ίσως μία κλίση στο άνοιγμα βοήθαγε.

Κόστος 5 ευρώ. Razz
volvos - Πεμ 15 Ιαν 2009, 10:16:58
Θέμα δημοσίευσης:
tvra ειναι απλο τοτε που εγινε οχι τοσο

γιατι το εμβαδο της ορθογωνιας διατομης ειναι συγκεκριμενο στο πεζο σπορτ και εδω . .

επισης η στροφη κατω απο το φιλτροκουτι δε γινεται με σωληνα αν το δεις θα καταλαβεις

εχεις μετατοπιση και στο ζ αξονα Laughing Laughing
Steve - Πεμ 15 Ιαν 2009, 10:26:51
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
Πιο απλά τρυπάς το φιλτροκούτι και τραβάς υδραυλικό μπουροσωλήνα ή στο ίδιο σημείο που έβγαλες το σκουπάκι σου ή κάτω απ τον προφυλακτήρα (λύση Άλεξ). Για να μην μπουκώνει στα πολλά, ίσως μία κλίση στο άνοιγμα βοήθαγε.

Κόστος 5 ευρώ. Razz
Ναι?

Τί άλλα?

Όλα καλά?

Σκυλιά, σπίτια κλπ.?
SnakeMJK - Πεμ 15 Ιαν 2009, 10:34:11
Θέμα δημοσίευσης:
Πρέπει να παραδεχτείς ότι αυτή η παπάτζα δεν άξιζε 120 ευρώ και το έφτιαχνες κ μόνος σου με λίγη προσπάθεια Razz
volvos - Πεμ 15 Ιαν 2009, 10:36:55
Θέμα δημοσίευσης:
XΩΡΙΣ ΚΑΛΟΥΠΙ ΟΧΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΣ
σκεψου οτι πολυεστεραδες οταν βλεπανε φωτο λεγανε μινιμουμ 80...
Steve - Πεμ 15 Ιαν 2009, 10:37:45
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
Πρέπει να παραδεχτείς ότι αυτή η παπάτζα δεν άξιζε 120 ευρώ και το έφτιαχνες κ μόνος σου με λίγη προσπάθεια Razz
Το έχω παραδεχθεί σε 5 περίπου post παραπάνω, απλά έχεις ανάγκη να γράψεις την μαλ***α σου επειδή βαριέσαι να διαβάζεις, δημιουργώντας ακόμα μια spamωδία Smile
Pughell - Πεμ 15 Ιαν 2009, 10:40:12
Θέμα δημοσίευσης:
Λυπαμαι,αλλα θα συμφωνησω απολυτα με τον Ζηση οτι μπορουσατε να κανετε το ιδιο με χαρτοσωληνα καλης ποιοτητας και κοστολογιο μολις 20-30Ε... Confused

Το σκουπακι ετσι οπως ειναι,δεν θα ελεγα οτι ειναι και ο ορισμος του ram air μονο και μονο απο τις λαθος γωνιες που εχει.
Ναι μεν μπορει να εχει καλη εφαρμογη στο εργοστασιακο φιλτροκουτι αλλα με το σχημα που εχει στα παααρα πολλα χιλιομετρα(180+) μπορει και να κανει τα πραγματα χειροτερα αντι καλυτερα. Sad
Steve - Πεμ 15 Ιαν 2009, 10:43:17
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Ναι μεν μπορει να εχει καλη εφαρμογη στο εργοστασιακο φιλτροκουτι αλλα με το σχημα που εχει στα παααρα πολλα χιλιομετρα(180+) μπορει και να κανει τα πραγματα χειροτερα αντι καλυτερα. Sad
ΜΗΝ ΣΠΑΤΕ αρχ**ια ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ

ΤΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΑ.

ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.

volvos - Πεμ 15 Ιαν 2009, 10:52:30
Θέμα δημοσίευσης:
αλλο πραμα λεει σταυρο ο στειλος

στελιο αυτο θα φανει δοξα το θεο στο wideband Wink
SnakeMJK - Πεμ 15 Ιαν 2009, 10:56:48
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
ΜΗΝ ΣΠΑΤΕ αρχ**ια ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ

ΤΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΑ.

ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.

O Σταύρος νευριάσεεεε Razz

Καλά, παλιοπαπάτζα, επειδή το σχεδιάζω καιρό το πρότζεκτ εισαγωγής, θα δεις σύντομα πως γίνεται το πράγμα Razz
Steve - Πεμ 15 Ιαν 2009, 11:14:28
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι Τάκη, άλλο λέει ο Στέλιος.
Steve έγραψε:
Το καλό στην όλη εργοστασιακή φάση είναι ότι εκεί από όπου τραβάει αέρα, είναι οι κυψέλες της πλαστικής εργοστασιακής σίτας του προφυλακτήρα, οι οποίες στο συγκεκριμένο σημείο είναι αδιαπέρατες (έχουν πλαστικό από πίσω που τις κλείνει) και τραβάει τον αέρα ουσιαστικά από το πλάι. Οπότε στα "πολλά" χιλιόμετρα λογικά ΔΕΝ θα έχουμε "μπούκωμα" από τον αέρα που θα σμπρώχνεται μέσα αν ερχόταν απ' ευθείας στο σκουπάκι.

Με μια aftermarket σίτα αλουμινίου η οποία θα έχει κενό στις κυψέλες τις εκεί, ίσως να έχουμε αρνητική επίδραση αφού ο αέρας θα πάει κατ' ευθείαν μέσα στο σκουπάκι με πίεση.

[...]

Μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα θα βγούμε και μια Εθνική οδό να δούμε αν τελικά έχουμε κέρδος στα πολλα χ.α.ω. ή όχι, όπως επίσης εν καιρώ θα δούμε αν κάνει ζημιά η aftermarke σίτα ή όχι.
Θέλετε να μου σπάσετε τα @@ πρωί πρωί ή να μην κάνω καθόλου παρουσιάσεις και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο? Rolling eyes
volvos - Πεμ 15 Ιαν 2009, 11:21:39
Θέμα δημοσίευσης:
παντως στελιο αν το δεις δε μειωνει πουθενα διατομη Cool
το οτι εχει 2 κουρμπες σορι αλλα και το πεζο σπορτ εχει εκει κατω αν δεις και αρη που ειναι παρομοιο
δε το γλυτωνεις αυτο γιατι εχεις μετακινηση και στους 3 αξονες
Pughell - Πεμ 15 Ιαν 2009, 11:39:34
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο το οποιο με φοβιζει ειναι το γεγονος οτι ενω κανει βεντουρι στην αρχη,"σβηνει" σε στρογγυλο σωληνα(πραγμα πολυ λογικο) αλλα αναστρεφει και την φορα κατα 90 μοιρες.
Αμα εσωτερικα παντως δεν εχει γωνιες,λογικα δεν θα εμφανισει προβλημα.
Αν εχει,τοτε μπορειτε να αρχιστε να κλαιτε... Confused

Το καλο βεβαια ειναι οτι εσωτερικα,οπου διαπιστωσετε γωνια,μπορειτε να προμηθευτειτε λιγο ειδικο στοκο και να τις εξαλειψετε οποτε και το flow effect δεν θα παει χαμενο.
Επισης προτεινω να μην το κανετε "τυφλο" αλλα να το ελευθερωσετε εντελως και απλα,μιας και θα βγαλετε το εργοστασιακο φιλτροκουτι εξω,να κανετε μια τρυπα με τρυπανακι 5 ή 6 mm στο κατω μερος του φιλτροκουτιου,εκτος και αν φυσικα εχει ηδη οποτε τις ταπωνετε ολες και αφηνετε μονον μια.
SnakeMJK - Πεμ 15 Ιαν 2009, 12:24:13
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Επισης προτεινω να μην το κανετε "τυφλο" αλλα να το ελευθερωσετε εντελως και απλα,μιας και θα βγαλετε το εργοστασιακο φιλτροκουτι εξω,να κανετε μια τρυπα με τρυπανακι 5 ή 6 mm στο κατω μερος του φιλτροκουτιου,εκτος και αν φυσικα εχει ηδη οποτε τις ταπωνετε ολες και αφηνετε μονον μια.

Για explain... Γιατί να γίνει τρύπα εκεί;
Pughell - Πεμ 15 Ιαν 2009, 12:57:13
Θέμα δημοσίευσης:
Εκτονωση.
Ειναι κατι που ειχε πει ο Salex και ο Volvos παλιοτερα και δεν ειχαν αδικο.
Δεδομενου οτι αρκετοι map sensor τερματιζουν πολυ νωριτερα απο τις πιεσεις που δεχεται το ιδιο το κουτι,δεν μπορει το ολο συστημα τροφοδοσιας καυσιμου να ανταπεξελθει στον επιπλεον αερα ακομα και αν διορθωνει βαση λ.
Οποτε οι επιλογες ειναι δυο.
Τροφοδοτεις το μοτερ με οσο αερα μπορεις,εκμεταλλευομενος στο maximun τον αερα αλλα με πλουσιες ρυθμισεις στους χαρτες ωστε ακομα και με μεγαλες ταχυτητες να μην ξεμενεις απο καυσιμο ή εναλλακτικα κανεις μια by pass valve η οποια εκτονωνει μερος της πιεσης που δημιουργει το ram air για να δουλευεις με την επιθυμητη ποσοτητα αερα.

Ολα ειναι θεμα ρυθμισεων και αναγκων παντως...
volvos - Πεμ 15 Ιαν 2009, 15:20:45
Θέμα δημοσίευσης:
stelio γωνιες δεν εχει γινεται τελειως γλυκα και ωραια η στροφη χωρις καμια ακμη ή στενεμα...
και επισης εφαρμοζει τελειως στο κατω μερος του φιλτροκουτιου αρα δε μενει καπου χωρος για 2η σωληνα

αυτο που λες αν καταλαβα καλα ειναι μια τρυπα στο κατω μερος του φιλτροκουτιου ωστε οταν εχει περισσεια αερα εκει μεσα να εκτονωθει απο το σωληνα/?

θα το δουμε στη πραξη γιατι φοβαμαι οτι ισως χαλας ροες και δημιουργεις στροβισμους μεσα στο δοχειο που ειναι μεγα προβλημα
abaleo - Πεμ 15 Ιαν 2009, 15:36:56
Θέμα δημοσίευσης:
μπορούμε δλδ να αρχίσουμε να μιλάμε για εγκατάσταση σκάστρας στο φιλτροκούτι ώστε να απομακρύνεται η πίεση??? Silly

το φαινόμενο του μπουκώματος σε υψηλές ταχύτητες και ακαλυπτης εισαγωγής είναι τόσο προβληματικό?
αν μπει δλδ περισσότερος αέρας (δλδ πιο συμπιεσμένος εννοείτε απ 'οτι κατάλαβα) δεν θα μπορεί ο εγκέφαλος και τα μπεκ να δώσουν παραπάνω καυσιμο... η καυση δε θα γίνει μια χαρα όμως με το ηδη προκαθορισμένο μεγιστο ποσό καυσιμου που έχει οριστεί?
η ερωτηση μου ειναι αν θα παρατηρηθεί πτωση απόδοσης με παραπάνω πιεση του εισερχόμενου αέρα (στις υψηλες ταχύτητες). εκτός κι αν μιλάμε και για το φαινόμενο της αυξησης της θερμοκρασίας μεσα στο θάλαμο καύσης από τηνπερισσεια αέρα (φτωχότερο μείγμα) λόγω του ότι το καυσιμο λειτουργεί εν μέρη και ως ψυκτικό μεσο που μπορεί να δημιουργήσει αλλα προβληματα (αλλα αυτό μου φαινεται αφορά τους περισσότερο τσιτωμένους κινητήρες και όχι τους δικούς μας).
SnakeMJK - Πεμ 15 Ιαν 2009, 16:24:39
Θέμα δημοσίευσης:
Υποτίθεται βέβαια ότι όσο αέρα και αν του προσφέρεις, ο εγκέφαλος θα πάρει όσο χρειάζεται... Βέβαια αν κοιτάξουμε σε παλαιότερα ποστ εδώ μέσα θα διαβάσουμε πολλούς να λένε ότι στις υψηλές ταχύτητες, ακόμα και με απλή σκούπα, το αμάξι μπούκωνε αισθητά.
volvos - Πεμ 15 Ιαν 2009, 16:26:26
Θέμα δημοσίευσης:
den ειναι ετσι ειναι σα να τρως και να ερχεται η μανα σου και να σε μπουκωνει και αλλο...

απο οσο εχω καταλαβει
μετα απο ενα σημειο ο εγκεφαλος μπορει μεσω μαπ να διαβασει οτι μπαινει μαξιμουμ Χ ποσοτητα αερα

αν εσυ δωσεις Χ+κατι δε το βλεπει
σταματα να διαβαζει στο Χ

αρα παει ααχρηστο και μπουκωνεις το συστημα
SnakeMJK - Πεμ 15 Ιαν 2009, 16:50:52
Θέμα δημοσίευσης:
Άρα βάζουμε αέρα, αλλά δεν του γαμάμε... Πιστεύω το σκουπάκι που αγοράσατε είναι ότι πρέπει σε "όγκο" εισερχόμενου αέρα. Οι κλασσικές σκούπες μου φαίνονται λίγο υπερβολικές.

Για το θέμα των στροβιλισμών, όπως και να χει γίνει η εισαγωγή, την στιγμή που κρατάς φιλτροκούτι, από το φίλτρο και μετά ο αέρας θα χει πάρει φυσιολογική κατεύθυνση.
Steve - Πεμ 15 Ιαν 2009, 17:03:21
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
απο οσο εχω καταλαβει
μετα απο ενα σημειο ο εγκεφαλος μπορει μεσω μαπ να διαβασει οτι μπαινει μαξιμουμ Χ ποσοτητα αερα

αν εσυ δωσεις Χ+κατι δε το βλεπει
σταματα να διαβαζει στο Χ

αρα παει ααχρηστο και μπουκωνεις το συστημα
Αν πας μαζί με τον αέρα στο δρόμο, ρουφάει λιγότερο,

Αν πας κόντρα στον αέρα, ρουφάει περισσότερο κλπ.

Σε εκείνες τις ταχύτητες δεν μπορείς να έχεις την ίδια παροχή αέρα, ή τουλάχιστον όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στο open loop (βλ. 5η και "μεγάλες ταχύτητες") έχει στάνταρ τιμές οπότε άσχετα με το τί θα του δώσεις από αέρα, όπως λες και εσύ, αυτό θα διαβάζει το Χ που είναι το μέγιστο, δηλαδή xmax.

Άν έχεις και έναν salex δίπλα να σου κάνει real time επαναχαρτογράφηση χωρίς να σου γυρίσει το κλειδί της μίζας στα 180 χ.α.ω., τότε μπορείς να αξιοποιήσεις πλήρως τον εισερχόμενο αέρα Silly
Pughell - Πεμ 15 Ιαν 2009, 18:38:15
Θέμα δημοσίευσης:
Η τρυπα στο φιλτροκουτι γινεται στην ιδια επιφανεια με την κεντρικη παροχη για πολλους και διαφορους λογους.
Καταρχην εγω δεν ειπα για σωληνα αλλα μονο για σκετη τρυπα μικρου μεγεθους.

Απο εκει και περα,η ροη ειναι απο την τρυπα του κουτιου προς τα επανω(φιλτρο) και μαλιστα με σεβαστη ταχυτητα οσο τα χιλιομετρα ανεβαινουν.
Δεδομενου ομως οτι το μοτερ μας δεν μπορει να αξιοποιησει,κανουμε την τρυπα ωστε να μειωσουμε την πιεση.
Οσο πιο μεγαλη η τρυπα,τοσο μικροτερη και η πιεση στο συστημα.

Οσο αφορα τις παρενεργειες του "μπουκωματος" με αερα,σε αρχικο σταδιο(περα απο το σημειο που μπορει να καλυψει η ECU) θα παρατηρησετε οτι η εξατμιση στην αποληξη της εχει αρχισει και γινεται πιο "λευκη"(καθαρη εννοω).
Στο υπερτατο σταδιο απλα θα καταλαβετε οτι το μοτερ δεν παει τοσο καλα ψηλα οποτε ξερετε οτι ειστε ετοιμοι για να κανετε προγραμμα(ή εναλλακτικα να ριξετε την πιεση αν εχετε ηδη προγραμμα Laughing ).
volvos - Πεμ 15 Ιαν 2009, 20:53:31
Θέμα δημοσίευσης:
κατσε εσυ λες να κανουμε τη τρυπα απο τη πανω μερια του φιλτροκουτιου
(μετα τοι φιλτρο δηλαδη) οπου ο αερας ερχεται απο κατω με ροη και ταχυτητα........

σωστοτατο και μετα βαζουμε ενα σωληνα τη γυριζουμε καπου που εχει κρυο και της προσαρμοζουμε μια μικρη χοανη
Steve - Πεμ 15 Ιαν 2009, 21:13:25
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
κατσε εσυ λες να κανουμε τη τρυπα απο τη πανω μερια του φιλτροκουτιου
(μετα τοι φιλτρο δηλαδη) οπου ο αερας ερχεται απο κατω με ροη και ταχυτητα........
Και ποιός μου είπε ότι ΔΕΝ θα ρουφάει από αυτήν την τρύπα στις χαμηλές ταχύτητες αντί να φυσάει αέρα, με αποτέλεσμα να πηγαίνει μη φιλτραρισμένος στην πεταλούδα και κατά συνέπεια στον κινητήρα? Confused
sps - Πεμ 15 Ιαν 2009, 22:30:31
Θέμα δημοσίευσης:
Με τα νερα του δρομου υπαρχει περιπτωση να εχουμε κανενα θεμα?
Ενδεχομενως για τα νερα να βοηθησει και η τρυπα του Στελιου !
(Αυριο μεθαυριο ισως προσπαθησω να το βαλω κι εγω)
Steve - Πεμ 15 Ιαν 2009, 22:33:28
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Σίγουρα ΟΧΙ
Steve - Παρ 16 Ιαν 2009, 00:28:18
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξέρω αν την τοποθέτησες εσύ, πάντως αυτό με τις βίδες στις πάνω βάσεις του ψυγείου είναι ότι χειρότερο.
SnakeMJK - Παρ 16 Ιαν 2009, 09:45:46
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Και ποιός μου είπε ότι ΔΕΝ θα ρουφάει από αυτήν την τρύπα στις χαμηλές ταχύτητες αντί να φυσάει αέρα, με αποτέλεσμα να πηγαίνει μη φιλτραρισμένος στην πεταλούδα και κατά συνέπεια στον κινητήρα? Confused

Η τρύπα θα είναι πριν το φίλτρο ρε βόιδι. Όσο για τα νερά, όσοι κατεβάζουν την εισαγωγή τους χαμηλά κάνουν κ μια κάθετη τρύπα. Αν μπούνε μέσα σε λάκο, στο εύγα να έχουν διαφυγή Razz Μην μαζέψουμε κ καμιά ρέγγα στο μοτέρι.
206kwn - Παρ 16 Ιαν 2009, 10:02:20
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Δεν ξέρω αν την τοποθέτησες εσύ, πάντως αυτό με τις βίδες στις πάνω βάσεις του ψυγείου είναι ότι χειρότερο.

+1 αυτο ειναι γεγονος......
αλλα απο οτι βλεπουμε εχει λαστιχενιο σωληνα μεχρι πισω και σπιραλ στη μεση οποτε δεν ξερω αν και κατα ποσο θα εχει προβλημα.......
btw τι σκουπα ειναι αυτη????? Scratch Scratch
Pughell - Παρ 16 Ιαν 2009, 10:05:09
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα μαλλον μονο ο Ζησης "νιωθει"... Laughing

Καλα βρε στουρνε Βολβε,αμα βγαλεις χοανη μετα το φιλτρο,πως περιμενεις να εκμεταλλευθεις το ram air; Question
Η τρυπα ειπα οτι θα γινει κοντα στο στομιο της σκουπας,στην ιδια επιφανεια δηλαδη που το σκουπακι δενει με το κατω τμημα του φιλτροκουτιου.
Ο λογος που την κανεις εκει ειναι οτι η φορα του εισερχομενου αερα ειναι προς τα πανω οποτε βαση λογικης αν υποθεσουμε οτι γινεται "ανακλαση" ροης στο φιλτρο αερος,η επιπλεον πιεση που δεν μπορουμε να αξιοποιησουμε εκτονωνεται απο την τρυπα στον πατο του κουτιου.

Οσο για τα νερα,ειναι ενα θεμα και θα ελεγα να προσεχετε.
Το ιδανικοτερο θα ηταν να εχετε και εναν δευτερο σωληνα στο φιλτροκουτι που θα ειναι σε τυφλο σημειο αλλα αυτο θα χαλασει το ram air καθως η παροχη απο το σκουπακι,ετσι οπως το βλεπω,θα ειναι μαλλον οριακη για να πεις οτι πρεσσαρει πολυ αερα ωστε ακομα και να χρησιμοποιησεις μεγαλη εκτονωση,παλι θα υπαρχει αρκετη πιεση για καλυτερη πληρωση.
Αμα ειναι να φτασει παντως η σταθμη του νερου τοσο ψηλα,καλυτερα να μην το κινηστε το 206 σας... Laughing

Εννοειται οτι με ολα τα παραπανω συστηματα,το φιλτρο σας το καθαριζετε παρα πολυ συχνα,δηλαδη το πολυ καθε 2500 χλμ. Exclamation
SnakeMJK - Παρ 16 Ιαν 2009, 10:32:28
Θέμα δημοσίευσης:
Νομίζω υπερβάλεις λίγο στα χιλιόμετρα καθαρισμού...

Η Κ&Ν λέει κάθε 100.000 χλμ καθάρισμα-λάδωμα Exclamation

Εγώ το καθαρίζω όοοοοποτε το θυμιθώ. Αν έχουν περάσει καμιά 30άρα χιλιάδες, τότε βγαίνει πολύ βρώμα και πολύ μυγάκι. Κατά τ'αλλα όσο σαπούνισμα και να φάει, παραμένει το ίδιο λιπαρό! Τα πλαστικά μετά το φίλτρο πάντως παραμένουν τόσο καθαρά και ασκόνιστα σαν καινούρια, οπότε φαντάζομαι ότι λειτουργεί άψογα.
Pughell - Παρ 16 Ιαν 2009, 10:40:50
Θέμα δημοσίευσης:
Το τι λεει η Κ&Ν αστο καλυτερα...
Μην πας μακρια,δες την σκουπα απο ενα 106 σε 10.000 χλμ και μετα πες μου.
Ε,φαντασου τωρα ποσο πιο πολυ βρωμα θα μαζευει ενα συστημα το οποιο λειτουργει και σε υπερπιεση. Wink
volvos - Παρ 16 Ιαν 2009, 11:39:57
Θέμα δημοσίευσης:
egω βρηκα μεχρι και αποδειξη διοδιων μεσα στη σκουπα μου Laughing
Sig206 - Παρ 16 Ιαν 2009, 11:41:05
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
btw τι σκουπα ειναι αυτη????? Scratch Scratch

stergiou πηγα κ την τοποθετησα. Δηλ? τι προβλημα μπορει να εχει Shocked ? η σκούπα δεν ειναι carbon κ δεν εχει βαρος Confused
Pughell - Παρ 16 Ιαν 2009, 11:42:43
Θέμα δημοσίευσης:
Βαρος δεν εχει απλα επειδη κατα το πατα-ασε του γκαζιου το μοτερ κινειται αρκετα,εως πολυ,μπρος πισω,μπορει να σου κανει ζημια στο ψυγειο.
AlienHack - Παρ 16 Ιαν 2009, 11:53:24
Θέμα δημοσίευσης:
ρε σεις... μεχρι τωρα (στοπ παρων ποστ και μερικες δεκαδες σελιδες πισω) ειχαμε βγαλει το συμπερασμα οτι με ενα φιλτρακι Κ&Ν εισαι μαστορας σε ενα 206.

Τωρα αρχιζετε να μου τα μασατε και μου λετε σκουπες ειναι the best!! Confused
volvos - Παρ 16 Ιαν 2009, 11:56:05
Θέμα δημοσίευσης:
για μαμα μοτερ το καλυτερο φιλτρο

για πειραγμενο αποκτα νοημα και η σκουπα αλλα οι διαφορες ειναι μικρες

προσωπικα τη γουσταρα για το θορυβο και μονο...
εκει στις 7500+ μαζι με τη μεταλλικη εισαγωγη ανασταινει κοσμο..
Pughell - Παρ 16 Ιαν 2009, 12:04:53
Θέμα δημοσίευσης:
Μαμα και πειραγμενο,μαμ φιλτροκουτι με ενα ελευθερο φιλτρο μεσα,ενα κομματι χαρτοσωληνα οπως και στα προαναφερομενα παραδειγματα και εισαι ο καλυτερος του χωριου. Laughing
Και ηχος(μεχρι ενα σημειο) αλλα και αποδοση με πολυ λογικο κοστολογιο. Wink
Steve - Παρ 16 Ιαν 2009, 12:35:05
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
προσωπικα τη γουσταρα για το θορυβο και μονο...
εκει στις 7500+ μαζι με τη μεταλλικη εισαγωγη ανασταινει κοσμο..
Πάτα μία με το σκουπάκι AC Sport και πες μου μετά αν θα ξαναπιάσεις την λέξη "σκούπα" στο στόμα σου Cool
Pughell - Παρ 16 Ιαν 2009, 12:39:14
Θέμα δημοσίευσης:
Ειδε ο βλαχος γκαζι και χαρηκε... Laughing
sps - Σαβ 17 Ιαν 2009, 23:14:29
Θέμα δημοσίευσης:
Σημερα εκανα κι εγω την τοποθετηση του ac sport.
Σε αντιθεση με το Σταυρο, εγω εκοψα το σκουπακι για να το προσαρμοσω και οχι καποιο τμημα απο το αυτοκινητο αφου θελω η μετατροπη να ειναι αναστρεψιμη.
Ετσι του αφαιρεσα περιπου 2 εκ απο την ορθογωνικη διατομη για να μπει ευκολα, ενω αφαιρεθηκε και ο πλαστικος σωληνας υπερχειλισης της μπαταριας Sad
Στο δρομο δεν ειδα πολλα πραγματα αφου το πηγα εως 5.000
3-5000 στροφαρει εμφανως καλυτερα παντως Wink
ο ηχος εγινε λιγο πιο μπασος στις μεσαιες, ελπιζω να μην με ενοχλησει στα ταξιδια.
Αυτα προς το παρον, προσεχως περισσοτερα!
Steve - Σαβ 17 Ιαν 2009, 23:44:03
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
ενω αφαιρεθηκε και ο πλαστικος σωληνας υπερχειλισης της μπαταριας Sad
Ούτως ή άλλως, είναι το Νο1 πιο ΑΧΡΗΣΤΟ πράγμα στο 206 Very happy
Touristas - Κυρ 18 Ιαν 2009, 08:48:11
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
sps έγραψε:
ενω αφαιρεθηκε και ο πλαστικος σωληνας υπερχειλισης της μπαταριας Sad
Ούτως ή άλλως, είναι το Νο1 πιο ΑΧΡΗΣΤΟ πράγμα στο 206 Very happy
Ξερώ ‘λα εσύ ψιλέ Razz

Αχ κα να ξέρατε τι είναι αυτό,μόνο για υπερχείλιση δεν είναι.
Έχετε δει που πάει στο μπροστινό μέρος?
Μήπως δίπλα στο βεντιλατέρ?
Ο λόγος όσο παράξενο και αν σας φανεί είναι για να ψύχη την μπαταρία μιας και όταν δουλεύει το βεντιλατέρ στέλνει αέρα μέσα στο κουτί που βρίσκετε κλεισμένη.
Steve - Κυρ 18 Ιαν 2009, 10:03:25
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν το είπα εγώ, άχρηστο πράγμα?

Με βγαλμένο το καπάκι της μπαταρίας είσαι και πιο ελαφρύς και πιο ψυχρός Laughing
sps - Κυρ 18 Ιαν 2009, 10:10:45
Θέμα δημοσίευσης:
Οποτε Αργυρη τωρα που το αφαιρεσαμε, πιστευεις οτι θα υπαρξει καποιο προβλημα??
volvos - Κυρ 18 Ιαν 2009, 10:15:42
Θέμα δημοσίευσης:
ρε λεγε τωρα διαφορες καια στα αυτα αφου θα βαλεις μετα μικρη μπαταρια που δε θα ειναι στο κουτι της Laughing Laughing
Touristas - Κυρ 18 Ιαν 2009, 10:21:11
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Οποτε Αργυρη τωρα που το αφαιρεσαμε, πιστευεις οτι θα υπαρξει καποιο προβλημα??
Όχι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στα τελευταία που είχαν κουτί δεν το έβαζαν αλλά εκείνα είχαν μικρή μπαταρία.
sps - Κυρ 18 Ιαν 2009, 14:36:44
Θέμα δημοσίευσης:
Μετα απο καμια 30ρια χλμ που περιλαμβαναν και εθνικη, εχω να πω πως δε περιμενα τετοια αλλαγη προς το καλυτερο.
Ειδικα μετα τις 4-6.000 παει σαφως καλυτερα, αλλα και με 5η για το ποτε πηγα 170-180, ουτε που το καταλαβα.
Επισης παρατηρησα ενα κομπιασμα οταν ανεβαζει στροφες καπου στις 4.000 αλλα μετα ξεσπαει πιο πολυ.
Σταυρο ειδες κατι τετοιο εσυ?
Χαμηλα με τεταρτο-πεμπτες ισως εχει χασει λιγο ελαστικοτητα.
volvos - Κυρ 18 Ιαν 2009, 14:40:04
Θέμα δημοσίευσης:
η λογικη λεει οτι αν δουλευει αυτο το πραμα σωστα μπαινει πιο πολυς αερας απο σκουπα
αρα απο περισσεια αερα αυτο σημαινει οτι εισαι φτωχος τωρα και παλευει εγκεφαλος να το κανει πιο πλουσιο για να ισιωσει κατασταση...

και σπυρο εσυ ησουν με φιλτροκουτι ε?

απο βδομαδα που θα το βαλω θα μετρησουμε με σαλεξ μειγματα οποτε θα εχουμε ακριβη εικονα τι κανει
sps - Κυρ 18 Ιαν 2009, 14:43:43
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστα, εγω ημουν με φιλτροκουτι
Steve - Κυρ 18 Ιαν 2009, 20:55:38
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Μετα απο καμια 30ρια χλμ που περιλαμβαναν και εθνικη,
Μετά από ένα Λάρισα - Θεσσαλονίκη και επιστροφή Silly
sps έγραψε:
εχω να πω πως δε περιμενα τετοια αλλαγη προς το καλυτερο.
Ειδικα μετα τις 4-6.000 παει σαφως καλυτερα, αλλα και με 5η για το ποτε πηγα 170-180, ουτε που το καταλαβα.
Ούτε το S3 κατάλαβε το πάτημα από 3η με 3500 μέχρι τελειωμένη τετάρτη όπου κόψαμε λόγω προπορευόμενων Laughing Δεν μπορούσε να ανοίξει διαφορά το κακόμοιρο Sad
sps έγραψε:
Επισης παρατηρησα ενα κομπιασμα οταν ανεβαζει στροφες καπου στις 4.000 αλλα μετα ξεσπαει πιο πολυ.
Σταυρο ειδες κατι τετοιο εσυ?
Όχι, μια χαρά γραμμικότατα πάει μέχρι τον κόφτη Very happy
sps έγραψε:
Χαμηλα με τεταρτο-πεμπτες ισως εχει χασει λιγο ελαστικοτητα.
Όχι Very happy
MEMsound - Κυρ 18 Ιαν 2009, 22:57:26
Θέμα δημοσίευσης:
ασχοληθηκα κι εγω λιγο σημερα με το ac του Τάκη (μου το χε δωσει για δοκιμη και βαψιμο) αλλα μιας και δεν ηθελα να το κόψω όπως το sps (αφου δεν ειναι δικό μου) και δεν υπήρψε περίπτωση να κόψω το πλαστικό του ψυγείου (σκεπτόμενος όπως και ο sps) δεν το βάλα τελικά...

πάντως "βγάλαμε" ενα κουρμπαριστό σωλήνα από το φτερό του 206 (το τελευταίο τμημα της εργοστασιακλή εισαφωγής του 2,0 206 που ο Τάσος μου ειπε οτι ειναι πιο μεγάλο από του 1,6) το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στέλνει αέρα στο βαρελάκι που εχω...

θα πειραματιστώ κάποια στιγμή που θα χω ξανζ χρόνο και βλέπουμε

αυριο πάντως θα βάψω του Τάκη και ισως το βάλουμε κιόλας... Rolling eyes Cool
Pughell - Δευ 19 Ιαν 2009, 10:04:55
Θέμα δημοσίευσης:
Χθες που ειδα και απο κοντα το σκουπακι,το σημειο που πιανει ειναι εντελως τυφλο.
Ο Σταυρος ειπε οτι θα βαλει σιτα αλλα και για καποιον που δεν θελει να βγαλει το εργοστασιακο "φιλετο",παιρνει ενα μεγαλο τρυπανι και ανοιγει τρυπες.
Επισης εδειξα στον Σταυρο σε ποιο σημειο θα γινει η τρυπα σε περιπτωση που η πιεση ανεβει πολυ. Wink
volvos - Δευ 19 Ιαν 2009, 10:25:13
Θέμα δημοσίευσης:
μηπως ειναι για καλο που ειναι τυφλο

με την εννοια οτι εκει που ειναι δε θα μπουκωνει στα πολλα αλλα εχει περισσεια αερα αφου ειναι μεγαλο το κενο προφυλακτηρα με ψυγεια μετωπες κλπ που εγκλωβιζεται ο αερας

τη τρυπα που τη κανουμε ρε??
MEMsound - Δευ 19 Ιαν 2009, 10:40:17
Θέμα δημοσίευσης:
το οτι ειναι "τυφλό" το παρατηρησα κι εγω

αντί για στρογγυλές τρύπες μπορουν να γίνουν και 6γωνες κυψελες για ομοιομορφία με το υπόλοιπο αλλά θέλει περισσότερη δουλεια

επίσης αυτή η γωνία που κάνει στο "βάθος" εκεί που τελείωνει το "τραπέζιο" και στρίβει προς τα αριστερά (κοιτώντας από την μουρη του αυτοκινήτου ειναι λιγο "κάπως"...

Laughing
Pughell - Δευ 19 Ιαν 2009, 10:40:47
Θέμα δημοσίευσης:
Θα σου κανω σχεδιο σε λιγο.

Οσο για το αν μπουκωνει,το δοκιμαζεις...
Steve - Δευ 19 Ιαν 2009, 10:51:17
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
μηπως ειναι για καλο που ειναι τυφλο

με την εννοια οτι εκει που ειναι δε θα μπουκωνει στα πολλα αλλα εχει περισσεια αερα αφου ειναι μεγαλο το κενο προφυλακτηρα με ψυγεια μετωπες κλπ που εγκλωβιζεται ο αερας
Να πώ ότι δεν το έχω πεί ήδη?

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=294854#294854
volvos έγραψε:
τη τρυπα που τη κανουμε ρε??
Όπως κοιτάμε από μπροστά το αμάξι, στο πίσω μέρος του φιλτροκουτιού, στην επιφάνεια που είναι παράλληλη με τον δρόμο.

volvos - Δευ 19 Ιαν 2009, 10:55:41
Θέμα δημοσίευσης:
ekei poy δειχνει βελακι?
Pughell - Δευ 19 Ιαν 2009, 10:56:12
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι τοσο πανω η τρυπα...
Ναι μεν σε επιφανεια παραλληλη με τον δρομο αλλα οσο το δυνατον χαμηλοτερα,πιο κοντα στην επιφανεια οπου ειναι και η εισαγωγη του κουτιου. Wink
volvos - Δευ 19 Ιαν 2009, 11:18:16
Θέμα δημοσίευσης:
kane ena belaki στη φωτο του steve
Pughell - Δευ 19 Ιαν 2009, 11:35:47
Θέμα δημοσίευσης:

SnakeMJK - Δευ 19 Ιαν 2009, 12:11:41
Θέμα δημοσίευσης:
Kαι εγώ απ όσο έχω διαβάσει, η τρύπα πρέπει να είναι στο ίδιο ύψος με την εισαγωγή (όσο πιο κάτω γίνεται δηλαδή) και τέρμα πίσω στο φιλτροκούτι.
Steve - Δευ 19 Ιαν 2009, 12:33:59
Θέμα δημοσίευσης:
Εκεί που έχεις βάλει το βελάκι, παπ**α Πεζοκόλαση, έχει ήδη ένα εξόγκωμα το οποίο μπορείς να το δείς εδώ:

Αυτό βοηθάει την στήριξη στην πιρούνα που έχει για βάση το φιλτροκούτι... Rolling eyes
Pughell - Δευ 19 Ιαν 2009, 12:44:29
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν με νοιαζει που κανει την πηρουνα,το κουταλι και το μαχαιρι ρε γκασμα! Laughing

Εγω θελω,αν το ξετυφλωσετε και δειτε οτι μπουκωνει,μια τρυπα στην ιδια επιφανεια με αυτην που πιανει και ο σωληνας του AC sport.
Εχω μαρκαρει την επιφανεια με κοκκινο.

volvos - Δευ 19 Ιαν 2009, 14:42:57
Θέμα δημοσίευσης:
ekei δε γινεται τρυπα ειναι η βαση που στηριζει το φιλτροκουτι το καταλαβες??????????
Pughell - Δευ 19 Ιαν 2009, 14:57:42
Θέμα δημοσίευσης:
5mm τρυπα ειναι ρε φουστη μου,δεν μενει καθολου κενο; Question

Αμα δεν μενει καθολου,καντε την στο επομενο σκαλοπατι,αν και αποκλειεται να μην μενει κενο.
Αν η βαση πιανει απο την δεξια πλευρα το κουτι(ετσι οπως φαινεται στην φωτο) απο την αριστερη πλευρα που μενει(εκει που το διχαλο δεν φτανει) θα μπορει να γινει τρυπα εκει...

Ξαναρωταω,το φιλτροκουτι ειναι εντελως στεγανο(το κατω μερος); Question
Δηλαδη αν φραξουμε την κεντρικη εισοδο του και το γεμισουμε με νερο,δεν θα χασει απο πουθενα αλλου;

volvos - Δευ 19 Ιαν 2009, 15:04:29
Θέμα δημοσίευσης:
5χιλιοστα αγορι μου ειναι μισο εκατοστο...

τι να βοηθησει στην εκτονωση τετοια τρυπα...

εγω βασικα σκεφτομουνα μια τετοια τρυπα στο πανω μερος
ΜΕΤΑ το φιλτρο

ισως και στη διακλαδωση που εχει γιια αναθυμιασεις...
Pughell - Δευ 19 Ιαν 2009, 15:07:13
Θέμα δημοσίευσης:
Αμα κανεις τρυπα μετα το φιλτρο ρε στουρναρι,πως σκ**α περιμενεις να εχεις ram effect; Question

Οσο για τα 5mm,μια χαρα διασταση ειναι.
Δοκιμαστε το εσεις χωρις καθολου εκτονωση,δειτε αν οντως η πιεση ανεβαινει πααααρα πολυ και αφου κανετε την τρυπα των 5mm και η πιεση δεν πεφτει,τοτε κανετε και μια δευτερη(και τριτη αν χρειαστει) ή μεγαλωνετε την ιδια.
Το να κανεις και αλλες τρυπες ειναι ευκολο,το να τις κλεισεις ειναι το ζορι. Wink
Pughell - Δευ 19 Ιαν 2009, 15:08:56
Θέμα δημοσίευσης:
Α,και κατι που ξεχασα. Exclamation

Με το ram air,οι αναθυμιασεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΚΤΟΣ Exclamation Exclamation Exclamation και φραξιμο την τρυπα του εργοστασιακου κολλαρου.
Η πιεση που θα δημιουργηθει δεν θα αφηνει το μοτερ να "ανασανει" με οτι μπορει να συνεπαγεται αυτο.
SnakeMJK - Δευ 19 Ιαν 2009, 15:10:36
Θέμα δημοσίευσης:
Αν θες να αλλάξεις μοτέρ, κάνε μετά το φίλτρο Razz Ο καλός ο μύλος είναι γνωστό ότι όλα τα αλέθει.
volvos - Δευ 19 Ιαν 2009, 15:10:40
Θέμα δημοσίευσης:
στελιο δηλαδη με το βελακι σου κανουμε μια δευτερη τρυπα μισο ποντο φαρδος διπλα στην εισοδο του αερα στο κατω μερος του φιλτροκουτιου
ετσι αυτη η τρυπα θα κοιταει προς την ασφαλτο
Pughell - Δευ 19 Ιαν 2009, 15:11:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ακριβως(αφου δοκιμαστε και δειτε οτι οντως χρειαζεται)...
Ivang - Δευ 19 Ιαν 2009, 23:47:13
Θέμα δημοσίευσης:
To "σκουπάκι" μου, κατασκευή από PVC, παίρνει αέρα όπως το ac-sport εμπρός δίπλα από το ψυγείο, αλλά με κόστος πάρα πολύ μικρότερο ...

Το έχω περίπου 2 χρόνια μαζί με ένα panel φίλτρο της ITG χωρίς κανένα πρόβλημα! Wink

Steve - Δευ 19 Ιαν 2009, 23:56:48
Θέμα δημοσίευσης:
Έχεις την ίδια διατομή όμως με την είσοδο στο φιλτροκούτι, ενώ το εμβαδό που ρουφάει τον αέρα, πρέπει να είναι το διπλάσιο από την διάμετρο του κύκλου σου για ανάπτυξη του Venturi.

Και αν βλέπω και σωστά, εκεί που έχει το "αυτάκι" είναι που τραβάει τον αέρα από μπροστά από το ψυγείο, όπου έχεις το μισό εμβαδό ωφέλιμο, οπότε κλάφ' τα Χαράλαμπε.

Αν δοκιμάσεις το ac sport θα αντιδράσεις σαν τον Αρχιμήδη με το "εύρηκα!" Laughing
volvos - Τρι 20 Ιαν 2009, 09:38:12
Θέμα δημοσίευσης:
mia χαρα ειναι του βαγγελη σα πρωτη βαση

βαγγελη υπαρχει περιπτωση αυτος που στο εφτιαξε να μπορει να κανει ορθογωνικη διατομη στην εισοδο αερα?
Ivang - Τρι 20 Ιαν 2009, 09:42:47
Θέμα δημοσίευσης:
Δε μου λες Steeve τι φίλτρο είχες προτού το συνδυασμό μαμά φιλτροκούτι με εισαγωγή ac-sport ?

Παναγιώτη μόνος μου το έφτιαξα από σωλήνες του Praktiker ... όσο για την τετράγωνη διατομή που λες για να χωράει δίπλα από το ψυγείο νομίζω ότι υπάρχει αντίστοιχο από τετράγωνο σε στρόγγυλο, θα το κοιτάξω ...
RoadRunner122 - Τρι 20 Ιαν 2009, 09:46:23
Θέμα δημοσίευσης:
Φυσικά και γίνεται Παναγιώτη!

Απλά χρειάζεσαι μιά σωλήνα PVC ορθογώνιας διατομής τις κατάλληλες μούφες και ένα πιστόλι θερμού αέρα για να μορφοποιήσεις κατάλληλα την κατασκευή. Μετά αν έχεις κι ένα dremelάκι το ομαλοποιείς εσωτερικά και είσαι άρχοντας!
Pughell - Τρι 20 Ιαν 2009, 10:28:07
Θέμα δημοσίευσης:
Ενταξει,τα πραγματα δεν ειναι και τοσο απλα οσο νομιζετε... Confused
Σιγουρα αυτο που εκανε ο Βαγγελης θα δουλεψει καλυτερα απο καθε σκουπα απλα το AC Sport εχει μια μικρη καινοτομια(με εξαιρεση το βεντουρι) που δυσκολα μπορουμε να κανουμε εμεις...

Οπως βλεπετε,το AC Sport εχει αρκετα πιο "γλυκες" γωνιες,πραγμα το οποιο ειναι σαφως επιθυμητο.
Αν στην περιπτωση του Βαγγου,μπορουσαμε να διορθωσουμε το στομιο και να μειωσουμε την κλιση των γωνιων,τοτε το αποτελεσμα θα ηταν αναλογο ή ισως και καλυτερο απο το AC Sport.
Γενικα δηλαδη αν καποιος εχει την δυνατοτητα να πειραματιζεται,με πιο γλυκες γωνιες,λειο εσωτερικο και μεγαλο βεντουρι θα εχει σαφως καλυτερα αποτελεσματα απο το AC Sport. Wink

Υ.Γ. Ξεχασα να συμπληρωσω,αν παρατηρησετε το AC Sport κανει μια μεγαλη(σχεδον 180 μοιρες) γωνια σε αντιθεση με του Βαγγελη που κανει δυο 90αρες.Η μια γωνια,παρολο που εχει περισσοτερες μοιρες,μειωνει λιγοτερο την ταχυτητα στην ροη.
Sidobre - Τρι 20 Ιαν 2009, 13:56:05
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Οπως βλεπετε,το AC Sport εχει αρκετα πιο "γλυκες" γωνιες,πραγμα το οποιο ειναι σαφως επιθυμητο.

Παρατηρώντας το σκουπάκι από κοντά, δεν θα το έλεγα αυτό. Η πρώτη γωνία που κάνει είναι "τυφλή". Δεν κατευθύνει δηλαδή τον αέρα προς τα μέσα, εκεί μπορεί να δημιουργήσει στροβιλισμούς (αυτό μόνο σε εργαστήριο το επιβεβαιώνεις) επειδή το πίσω σημείο είναι σχεδόν κάθετο (εκεί που το παραλληλόγραμμο ενώνεται με το στρογγυλό).

Προς θεού, δεν λέω ότι είναι κακό, ίσα - ίσα...
Ivang - Τρι 20 Ιαν 2009, 13:59:17
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικά το σκουπάκι μου παρόλο που έχει 2 γωνίες, είναι πολύ λείο εσωτερικά χωρίς σκαλοπατάκια. Αυτό που έχω παρατηρήσει βέβαια είναι ότι στα πολλά ίσως να μπουκώνει λίγο, φαντάζομαι συντελεί ότι δεν έχω την μαμά γρίλια αλλά σίτα αλουμινίου οπότε ρουφάει από μπροστά ...
Ivang - Τρι 20 Ιαν 2009, 14:22:25
Θέμα δημοσίευσης:
Ψάχνωντας βρήκα αυτό, τι γνώμη έχετε για το παρακάτω με προσαρμογή στο δικό μου?

Pughell - Τρι 20 Ιαν 2009, 14:35:08
Θέμα δημοσίευσης:
Βαγγο ωραιο ειναι. Smile
Αμα "εσβηνε" και λιγο πιο γλυκα το βεντουρι με τον σωληνα,θα ηταν τελειο! Wink

---

Τασο για αυτο ρωτησα Σταυρο και Πανο αν εσωτερικα ειναι λειο και δεν κανει γωνιες.
Αν εκει που το βεντουρι γινεται στροφη κανει εσωτερικη γωνια,μαμησε μας... Confused
Sidobre - Τρι 20 Ιαν 2009, 14:41:40
Θέμα δημοσίευσης:
Eγώ θα προτιμούσα αυτό που έβαλε ο Ivang για σκουπάκι σε φωτό μαζί με ένα εύκαμπτο σωλήνα μέχρι το φιλτροκούτι. Και δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά...

http://www.autoimagination.co.uk/?page=shop&category=11&sub=112&product=1133
greenpug106 - Τρι 20 Ιαν 2009, 14:47:53
Θέμα δημοσίευσης:
Σκούπα δεν θα δούλευε για το 1.6 16v 206?
Ivang - Τρι 20 Ιαν 2009, 14:59:20
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Eγώ θα προτιμούσα αυτό που έβαλε ο Ivang για σκουπάκι σε φωτό μαζί με ένα εύκαμπτο σωλήνα μέχρι το φιλτροκούτι.

Τάσο δεν χρειάζεται εύκαμπτο σωλήνα, αν το δεις καλύτερα έχω φτιάξει ένα καναλάκι, οπότε μπαίνει κατευθείαν στο δίχαλο της βάσης από το μαμά φιλτροκούτι. Επάνω σ'αυτό μπαίνει ο λαστιχένιος δακτύλιος και μετά το φιλτροκούτι, με λίγα λόγια κουμπώνει σαν εργοστασιακό! Wink
abaleo - Τρι 20 Ιαν 2009, 15:20:59
Θέμα δημοσίευσης:
όταν λετε φαινόμενο βεντούρι τι εννοείτε?
γιατί ξεσκόνισα λίγο τα βιβλία μου και αναφέρεται χοντρικά ως η αύξηση της ταχύτητας ενός ρευστού (αερίου στη συγκεκριμένη περίπτωση) όταν αυτό διέρχεται από μια στενότερη διατομή, ταυτόχρονα με την πτώση της πίεσης του.
Γνωρίζουμε επίσης ότι σε εναν σωλήνα καθε στενωμα-γωνία-τραχειά επιφάνεια καθως και το μήκος του ρίχνουν την πίεση στην εξοδο του σε σχεση με αυτή της εισόδου. Άρα ένας σωλήνας με όσο το δυνατόν λιγότερες κούρμπες, μικρή διαδρομή και λεία επιφάνεια θα προσφέρει καλύτερη πίεση.

το ζητούμενο στα ατμοσφαιρικά μοτερ μας ποιο ειναι? να φτάσει αέρας με καλή πίεση? ή ταχύτητα? ή και τα δύο? και αν φτάσει αέρας με περίσσεια πίεσης και ταχύτητας (πχ στις υψηλές ταχύτητες και σε απ' ευθείας εισαγωγή από τη μετώπη) το μοτερ όντας ατμοσφαιρικό και με χαρτογράφηση εγκεφάλου για χαμηλότερες πιέσεις δε θα εκμεταλλευτέι αυτή την παραπάνω πίεση. θα ρίξει όμως την αποδοση του?
sps - Τρι 20 Ιαν 2009, 16:24:51
Θέμα δημοσίευσης:
Πολυ σωστη η παρατηρηση του Σταθη.
Μεσα το ac sport δεν ειναι καθολου λειο, δεν ξερω βεβαια κατα ποσο αυτο θα ριξει την ταχυτητα του εισερχομενου αερα!
MEMsound - Τρι 20 Ιαν 2009, 18:46:57
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Βαγγο ωραιο ειναι. Smile
Αμα "εσβηνε" και λιγο πιο γλυκα το βεντουρι με τον σωληνα,θα ηταν τελειο! Wink

---

Τασο για αυτο ρωτησα Σταυρο και Πανο αν εσωτερικα ειναι λειο και δεν κανει γωνιες.
Αν εκει που το βεντουρι γινεται στροφη κανει εσωτερικη γωνια,μαμησε μας... Confused

αυτό ακριβώς εγραψα πιο πάνω
κανει κανονική γωνία στο μέσα~μεσα μέρος του.

και εσωτερικά ειναι "αγριο" (πως ειναι πχ ο πολυεστέρας στις βάρκες από την μέσα πλευρα)

κοινώς από το "ιδανικό" απέχει...
αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι δεν δουλευει
απλά νομίζω οτι θα μπορουσε να δουλέψει ακόμα καλήτερα με μερικές "διορθώσεις" / "βελτιώσεις"
Pughell - Τρι 20 Ιαν 2009, 19:28:26
Θέμα δημοσίευσης:
Μανθο αμα ειναι ετσι οπως μου το περιγραφεις,παρτε πολυ λεπτο γυαλοχαρτο και αρχιστε το τριψιμο εσωτερικα... Confused
MEMsound - Τρι 20 Ιαν 2009, 20:31:42
Θέμα δημοσίευσης:
δεν θέλει πολυ λεπτό για αρχή... Laughing Laughing Laughing

αλλα ο αλλος ο βλεμμένος (Τάκης) θέλει να το βάλει όπως ειναι...
δεν με αφήνει να το κάνω MEMsound εδιτιον...

μου χει βάλει το μαχαίρι στο λαιμό... Laughing Laughing Laughing Laughing
Steve - Τρι 20 Ιαν 2009, 23:34:19
Θέμα δημοσίευσης:
Τρυπήστε το φανάρι και βάλτε σωλήνα!

Το έχει κάνει και ο Πρόεδρας, άρα είναι η κορυφαία λύση Very happy
kane - Τρι 20 Ιαν 2009, 23:45:47
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:

σταυρε!!!!??? "γλύφεις"? Laughing
Steve - Τρι 20 Ιαν 2009, 23:49:57
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
σταυρε!!!!??? "γλύφεις"? Laughing
Όχι βέβαια, απλά ότι κάνουμε εμείς, είναι μαλ***α Wink
RoadRunner122 - Τετ 21 Ιαν 2009, 00:05:15
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
δεν θέλει πολυ λεπτό για αρχή... Laughing Laughing Laughing

αλλα ο αλλος ο βλεμμένος (Τάκης) θέλει να το βάλει όπως ειναι...
δεν με αφήνει να το κάνω MEMsound εδιτιον...

μου χει βάλει το μαχαίρι στο λαιμό... Laughing Laughing Laughing Laughing

Μπορείτε να το περάσετε και 2 χεράκια Gel Coat εσωτερικά ώστε να ρθει να γλυκάνει (να γίνει γλιστερο) ώστε να μην τρίβετε με γυαλόχαρτα και μαδήσετε το γυαλόνημα (ή αραχνάκι, δεν ξέρω τι έχουν βάλει) Wink
volvos - Τετ 21 Ιαν 2009, 01:52:13
Θέμα δημοσίευσης:
μανθο κανε οτι θες
τριψτο βαψτο γυαλισε το

τηλεφωνο οτι χαλασε μη με παρεις

παντως εκει που μπαινει και με τη ταχυτητα που εχει ο αερας μηπως ψαχνετε ψυλο στα αχυρα?
Pughell - Τετ 21 Ιαν 2009, 09:48:47
Θέμα δημοσίευσης:
Να διευκρινησω κατι γιατι μαλλον με παρερμηνεψατε.
Ναι μεν εσωτερικα πρεπει να ειναι λειο αλλα οχι και σε βαθμο "τζαμοπορτας".Δηλαδη πρεπει να υπαρχει ενα ελαχιστο σαγρε το οποιο βεβαια θα το καταλαβενετε με το ματι και οχι με την αφη.

Υπαρχει μια θεωρια που θελει τα αερια να ρεουν καλυτερα σε οριακα λειες επιφανειες απο οτι σε εντελως λειες καθως το εξωτερικο στρωμα αερος που κινειται διπλα στην επιφανεια του αγωγου,σε περιπτωση που αυτος ειναι οριακα λειος,τοτε ναι μεν δημιουργει ενα στρωμα τυρβωδους ροης αλλα επιτρεπει στο υπολοιπο στρωμα να κινειται χωρις στροβιλισμους.

Αν ο σωληνας/αγωγος ειναι εντελως λειος,τοτε οι στροβιλισμοι που παρατηρουνται διπλα στην επιφανεια μεγαλωνουν κατα πολυ και ουσιαστικα μειωνουν την ταχυτητα του κυριως στρωματος.

Το ιδιο περιπου ισχυει και στις κυλινδροκεφαλες για αυτο και βλεπετε οτι και αγωνιστικα μοτερ ποτε δεν εχουν εντελως λειους αυλους.
volvos - Τετ 21 Ιαν 2009, 11:07:04
Θέμα δημοσίευσης:
καταλαβα

ΜΑΝΘΟ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙΣ ΚΑΝ ΤΟ ΣΚΟΥΠΑΚΙ ΑΣΤΟ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ . . . Laughing

παντως το γεγονος οτι εχει αυξηθει ο θορυβος δε μου πολυαρεσει.
η θεωρια λεει οτι οταν αυξανεται ο θορυβος απο εισαγωγη ειναι επειδη το μοτερ ζοριζεται και θελει αερα Crying or Very sad
Ivang - Τετ 21 Ιαν 2009, 11:24:59
Θέμα δημοσίευσης:
Μάνθο εγώ λέω να το κόψεις στην μέση, να το γυαλοχαρτάρεις μέσα γιατί που να χωράει το χέρι σου, και να το ξανακολλήσεις ... Very happy Laughing Very happy Laughing
MEMsound - Τετ 21 Ιαν 2009, 11:45:24
Θέμα δημοσίευσης:
εγω λέω να Τάκη να μην βάλεις το σκουπάκι στο 206 αλλά αλλου...
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

πάντως από βάψιμο εχει γίνει σουπερ
αλλά θα πρέπει να βρουμε χρόνο για να κάνουμε το κοψιμο στο πλαίσιο του ψυγείο σου
εκτός και αν προτιμάς την λύση του sps
volvos - Τετ 21 Ιαν 2009, 11:53:45
Θέμα δημοσίευσης:
βασικα προτιμω να μου το βαλει ο αργυρης Laughing Laughing Laughing

(θεωρω οτι ισως βρει καποια λυση απο την εμπειρια του που εμεις δεν εχουμε δει)
Pughell - Τετ 21 Ιαν 2009, 12:01:55
Θέμα δημοσίευσης:
Οταν θα ακουσετε το μοτερ να αλλαζει θορυβο και να κανει ενα ελαφρυ "ουρλιαγμα" σημαινει οτι οι καυσεις του βελτιωθηκαν αρκετα και οτι πιθανως να χρειαστει και αναπροσαρμογη σε προγραμμα.

Εγω ειδα το ολο φαινομενο σε κινητηρα Renault K4M(1600 16v) και εμεινα μλκας απο το ολο σκηνικο.
Α,να ξερετε οτι αν το ολο συστημα θα πρεσσαρει καλα,τοτε θα παρατηρησετε και ενα μικρο σκαλοπατι στην αποδοση στις πολυ ψηλες στροφες,οχι ομως προς τα κατω αλλα προς τα πανω. Exclamation
Sidobre - Τετ 21 Ιαν 2009, 12:05:02
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:

Ναι, ναι, τι να ξέρω και εγώ....
http://www.timeattack.co.uk/gallery/Time%20Attack%20-%202008%20-%20Round%201%20-%20Donington%20Park/album/slides/TA_RD1_RICHSAMS%20001.jpg
http://www.timeattack.co.uk/gallery/Time%20Attack%20-%202008%20-%20Round%201%20-%20Donington%20Park/album/slides/TA_RD1_RICHSAMS%20033.jpg
http://www.timeattack.co.uk/gallery/Time%20Attack%20-%202008%20-%20Round%201%20-%20Donington%20Park/album/slides/TA_RD1_RICHSAMS%20089.jpg
Ivang - Τετ 21 Ιαν 2009, 12:30:11
Θέμα δημοσίευσης:
Υπάρχει περίπτωση να ταιριάζει πουθενά αυτό σε μας ?

Engineered to maximise use of venturi effect. For connection to 63mm(2.5") or 76mm(3.0")ID flexible hose.Colour Black. Base dimensions approx: 120mm wide x 240mm long + 10mm flange

Steve - Τετ 21 Ιαν 2009, 12:46:06
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Ναι, ναι, τι να ξέρω και εγώ....
Έχει καμιά σχέση η ΚΛΑΠΑ σου με κάποιο, οποιοδήποτε, από τα αυτοκίνητα που δείχνεις, σε ιπποδύναμη?
volvos έγραψε:
παντως εκει που μπαινει και με τη ταχυτητα που εχει ο αερας μηπως ψαχνετε ψυλο στα αχυρα?
Ως συνήθως, το μαλακο-μοτορσπορτίζουμε το θέμα από εδώ και πέρα... Mad
volvos έγραψε:
παντως το γεγονος οτι εχει αυξηθει ο θορυβος δε μου πολυαρεσει.
η θεωρια λεει οτι οταν αυξανεται ο θορυβος απο εισαγωγη ειναι επειδη το μοτερ ζοριζεται και θελει αερα Crying or Very sad
Ποιός είπε ότι αυξήθηκε ο θόρυβος μωρέ μαλ**α?

Εγώ είπα ότι γίνεται πιο motorsport και λιγότερος ΣΙΓΟΥΡΑ σε όλο το φάσμα στροφών απ΄ ότι με την σκούπα, ειδικά στις 7+ Very happy
MEMsound - Τετ 21 Ιαν 2009, 13:13:06
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
βασικα προτιμω να μου το βαλει ο αργυρης Laughing Laughing Laughing

(θεωρω οτι ισως βρει καποια λυση απο την εμπειρια του που εμεις δεν εχουμε δει)

δεν διαφωνώ
ισως ξέρεις πως να πάει πιο αριστερα (=προς την πλευρα του συνοδηγου) το ψηγείο και να μην χρειαστεί πουθενά κόψιμο
εγω δεν το επιχείρησα

Pughell έγραψε:
Οταν θα ακουσετε το μοτερ να αλλαζει θορυβο και να κανει ενα ελαφρυ "ουρλιαγμα" σημαινει οτι οι καυσεις του βελτιωθηκαν αρκετα και οτι πιθανως να χρειαστει και αναπροσαρμογη σε προγραμμα.

Εγω ειδα το ολο φαινομενο σε κινητηρα Renault K4M(1600 16v) και εμεινα μλκας απο το ολο σκηνικο.
Α,να ξερετε οτι αν το ολο συστημα θα πρεσσαρει καλα,τοτε θα παρατηρησετε και ενα μικρο σκαλοπατι στην αποδοση στις πολυ ψηλες στροφες,οχι ομως προς τα κατω αλλα προς τα πανω. Exclamation

μήπως ο Παναγιώτης δεν εννοεί αυτό το "ουρλιαγμα" που λες, αλλά το "βουητό" στις μεσαιοχαμηλές?

πάντως αυτό το ουρλιαγμα που λές φανταζομαι οτι εχει να κάνει με την φυσική υπερπλήρωση συντονισμένης εισαγωγής / εξαγωγής κλπ κλπ....
MEMsound - Τετ 21 Ιαν 2009, 13:22:38
Θέμα δημοσίευσης:
Ivang έγραψε:
Υπάρχει περίπτωση να ταιριάζει πουθενά αυτό σε μας ?

Engineered to maximise use of venturi effect. For connection to 63mm(2.5") or 76mm(3.0")ID flexible hose.Colour Black. Base dimensions approx: 120mm wide x 240mm long + 10mm flange

με την κλιση που εχει... μόνο τρύπα/αεραγωγό πάνω στο καπό θα μπορουσες να κάνεις...
αλλά ισως ειναι λίγο "too much" αισθητικά...
sps - Τετ 21 Ιαν 2009, 20:15:50
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Αυτα που περιγραφει ο Στελιος ψιλοταιριαζουν στην τωρινη κατασταση με το σκουπακι.
Εχουμε δλδ ενα σκαλοπατι αποδοσης απο τις 4.000 και πανω(το κομπιασμα που ελεγα) ενω ο θορυβος σε φουλ θροτλ στις μεσαιες-ψηλες θυμιζει αρκετα το βαρελακι που ειχε ο Τακης.
volvos - Τετ 21 Ιαν 2009, 21:02:37
Θέμα δημοσίευσης:
αυτη τη στιγμη ειμαι
χωρις τη μονωση του καπο (ναι κοβει θορυβο)
με τη σκουπα
τη μεταλλικη εισαγωγη
και κυριως η σκουπα ειναι ξεβιδωτη και παει βολτα στο μοτερ

ο ηχος που κανει το αμαξι ειδικα εκει στις 7500+ απλα ειναι ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟΣ
δεν υπαρχει λογικη στο πως ακουγεται

ρωτηστε τον αρη που το οδηγησε και παραμιλαγε

υ.γ. δε συζητω αν δουλευει ετσι η σκουπα απλα για τον ηχο το λεω Laughing
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Τετ 21 Ιαν 2009, 22:16:32
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
αυτη τη στιγμη ειμαι
χωρις τη μονωση του καπο (ναι κοβει θορυβο)
με τη σκουπα
τη μεταλλικη εισαγωγη
και κυριως η σκουπα ειναι ξεβιδωτη και παει βολτα στο μοτερ

ο ηχος που κανει το αμαξι ειδικα εκει στις 7500+ απλα ειναι ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟΣ
δεν υπαρχει λογικη στο πως ακουγεται

ρωτηστε τον αρη που το οδηγησε και παραμιλαγε

υ.γ. δε συζητω αν δουλευει ετσι η σκουπα απλα για τον ηχο το λεω Laughing

Εσυ μλκ κάθεσαι και ποστάρεις ένα κάρο παπάτζες στα διάφορα φόρουμ και με έχεις γράψει στα...

Και καλά δεν έχεις χρόνο....

Εντάξει το ξέρω ότι έχεις φορουμοπάθεια αλλά στείλε μου ένα μαιιλ με το μαμημένο το αρχειάκι μου!!!!! Στο laptop σου το έχεις!!!!!!!

Αντε και θα σου πάρω μια νιτρομπουκάλα δώρο να κάνεις κόντρες!!

φορουμοκαήλα!!!
volvos - Τετ 21 Ιαν 2009, 22:30:11
Θέμα δημοσίευσης:
μητσο εχεις δικιο αλλα ειμαι απο τη παρασκευη σερι καθε μερα μεχρι11+ στο γραφειο. εχω λιωσει μεχρι εκει που δε παιρνει και το αρχειο ειλικιρινα δε ξερω που ειναι...απο αυριο που θα ηρεμησω θα κοιταξω να στο στειλω
volvos - Πεμ 29 Ιαν 2009, 08:42:25
Θέμα δημοσίευσης:
την εβαλα και εγω χτες...μαπα το καρπουζι δεν ακουγεται καθολου σε σχεση με τη σκουπα μου Crying or Very sad μιλαμε αμα βαλω και το ντεβιλ το τελικο θα κανει σα μαμα ημαρτον Crying or Very sad Crying or Very sad

ε νταξει μαλλον παει λιγο καλυτερα αλλα αμα δε σε βλεπουν

καναμε τρυπες σιτα και κατω στο πατο του φιλτροκουτιου μια με 8αρι τρυπανι για εκτονωση την οποια την ειχε ετοιμη το φιλτροκουτι...ηταν σα να σου φωναζει ΑΝΟΙΞΕ ΜΕ Laughing Laughing

φωτο αλλη ωρα
Ghost Dog - Πεμ 29 Ιαν 2009, 09:35:38
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
.........................................................
..........................
ε νταξει μαλλον παει λιγο καλυτερα αλλα αμα δε σε βλεπουν
............

ΚΑΑΓΚΟΥΡΑΑΑΑΑΣ!!!!!! Splat Splat Splat
Pughell - Πεμ 29 Ιαν 2009, 11:09:42
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
...
καναμε τρυπες σιτα και κατω στο πατο του φιλτροκουτιου μια με 8αρι τρυπανι για εκτονωση την οποια την ειχε ετοιμη το φιλτροκουτι...ηταν σα να σου φωναζει ΑΝΟΙΞΕ ΜΕ Laughing Laughing

φωτο αλλη ωρα

Μου αρεσει που σου ειπα κιολας ρε τενεκε "Πρωτα θα μετρηστε να δειτε αν τερματιζει ο map και μετα θα κανετε τρυπα!"...
Βεβαια επειδη εισαι βλακας,τωρα ψαξε να βρεις μαμα φιλτροκουτι για να μαθεις να ακους την αλλη φορα.
volvos - Πεμ 29 Ιαν 2009, 11:13:31
Θέμα δημοσίευσης:
ΤΑΠΩΝΕΙ πανευκολα η τρυπα εξυπνοπουλι Cool
nik_marin - Πεμ 29 Ιαν 2009, 11:14:40
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

ψαξε να βρεις μαμα φιλτροκουτι για να μαθεις να ακους την αλλη φορα.

Γιατί ρε Στέλιο είναι δύσκολο να κλείσεις μια 8mm τρύπα ?
Pughell - Πεμ 29 Ιαν 2009, 11:15:19
Θέμα δημοσίευσης:
Και χανει εξισου ευκολα βλακοφατσουλη... Wink
Δηλαδη αμα δεν εκανες τρυπα τι θα παθαινε; Rolling eyes
nik_marin - Πεμ 29 Ιαν 2009, 11:33:19
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Και χανει εξισου ευκολα βλακοφατσουλη... Wink

Οκ.
Ανακαλύψαμε πρόβλημα τώρα …
( λέω να κάνουμε ένα καινούργιο topic « κλείσιμο τρύπας 8mm σε φίλτροκουτί»
COOL ALEXIS - Πεμ 29 Ιαν 2009, 11:36:12
Θέμα δημοσίευσης:
Δανείζω φιλτροκούτι.... Laughing
RoadRunner122 - Πεμ 29 Ιαν 2009, 11:56:17
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Αφού λέμε του φώναζε "ΑΝΟΙΞΕ ΜΕΕΕΕ" Razz Laughing
Ghost Dog - Πεμ 29 Ιαν 2009, 11:59:13
Θέμα δημοσίευσης:
COOL ALEXIS έγραψε:
Δανείζω φιλτροκούτι.... Laughing

Rotfl Rotfl Rotfl
Pughell - Πεμ 29 Ιαν 2009, 12:05:04
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Pughell έγραψε:

Αφού λέμε του φώναζε "ΑΝΟΙΞΕ ΜΕΕΕΕ" Razz Laughing

Γμω τις φωνες που ακουει ρε Γιαννη,που να πηγαινε και στο Vietnam κιολας ο παπατζης.... Laughing
Steve - Πεμ 29 Ιαν 2009, 13:51:09
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα πήγα Τρίκαλα... Ημέρα καλή, δρόμος ανοικτός...

Το κακό είναι όπως είπε και ο Τάκης, ότι με την σκούπα, το ακούς να "σκυλιάζει" το αμάξι και έχεις μια αίσθηση της ταχύτητας...

Σε κάτι απανωτές στροφές που είχε ο δρόμος, δοκίμασα να το ζορίσω λίγο το αμάξι, και λόγω θορύβου νόμιζα δεν πήγαινε, μέχρι που αποφάσισα να κοιτάξω το κοντέρ... και έβλεπα + 20~30 χλμ σε κάθε στροφή περίπου Shocked

Ε μετά σήκωσα το πόδι λίγο για να μην βρεθούμε πουθενά απέναντι Confused

Αλλά και στην ευθεία, εκεί που είχα με την σκούπα 130-140, τώρα πήγαινα με 170 και από ήχο δεν το ένιωθα Confused

Μέχρι να το συνηθήσεις τον ήχο, θέλει καιρό και προσοχή στα χιλιόμετρα τελικά Razz
volvos - Πεμ 29 Ιαν 2009, 13:58:04
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως το δικο μου μετα τις 7200 αλλαζει ηχο αρα πρεπει λιγο να στεγνωνει.

παντως φαναρι ΑΒ μεχρι εξοδο για ο.σ στη κυμης εκει που παλια εβλεπα με βια 170και κατι ψηλα σημερα ειδα 180 και το αμαξι στη 4η σκυλιαζε....
αλλα δεν ακουγοταν. λες να ανοιξω και αλλη τρυπα? Laughing
Pughell - Πεμ 29 Ιαν 2009, 14:09:43
Θέμα δημοσίευσης:
Που να μην ανοιγες και τρυπες δηλαδη... Laughing
Ivang - Πεμ 29 Ιαν 2009, 14:10:05
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
λες να ανοιξω και αλλη τρυπα? Laughing

Μην το κάνεις γιατί θα σε κυνηγάει ο Στέλιος μετά ... Laughing Laughing Laughing
Pughell - Πεμ 29 Ιαν 2009, 14:14:19
Θέμα δημοσίευσης:
Μωρε ας κανει οτι θελει,απλα μετα αν με ξαναρωτησει πως τι και γιατι,θα παρει τα... Laughing
volvos - Πεμ 29 Ιαν 2009, 14:16:45
Θέμα δημοσίευσης:
H τρύπα κλεινει τοσο ευκολα οσο δε φανταζεσαι αφου ειναι σε ενα εξογκωμα που εχει στο πατο του και πιανει στη σιδερενια βαση

σκεψου ενα δαχτυλο που βγαινει απο το φιλτροκουτι προς τα κατω.
σκεψου ειναι τοσο απλο που για δοκιμη το κλεινεις και με πλαστελινη Cool
Pughell - Πεμ 29 Ιαν 2009, 14:22:41
Θέμα δημοσίευσης:
Βλακα,που εμαθες και απο ram air ενω ακομα δεν ηξερες που να κανεις την εκτονωση,βαλε πλαστελινη και αμα την βρεις εκει μετα απο ενα πατημα στα 200,πες μου.
volvos - Πεμ 29 Ιαν 2009, 15:52:07
Θέμα δημοσίευσης:
επισης να πω και εγω οτι το σκουπακι ειναι επιεικως απαραδεκτο σε ποιοτητα κατασκευης και δεν αξιζει τα λεφτα του

τωρα βεβαια που εχουμε το πρωτοτυπο...

παντως απο λειτουργια φαινεται να ειναι σωστο
Pughell - Πεμ 29 Ιαν 2009, 18:28:45
Θέμα δημοσίευσης:
Κοινως μπορειτε να κανετε το ιδιο πραγμα και με εναν χαρτοσωληνα σεβαστης διατομης και ποιοτητας,αυτο που ειχαμε πει και στην αρχη δηλαδη... Laughing
RoadRunner122 - Πεμ 29 Ιαν 2009, 21:43:57
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε, και με πλαστελίνη να φτιάξετε ένα αξιοπρεπές και καλοσχεδιασμένο καλούπι, μετά η κατασκευη είναι εύκολη.
volvos - Παρ 30 Ιαν 2009, 14:51:40
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον εδω η επιμαχη τρυπα
διπλα στη μεγαλη της εισαγωγης

παει και σφηνωνει στη σιδερια που ειναι για να στηριζεται το φιλτροκουτι
γυρω γυρω απο το τσουτσουνι υπαρχει λαστιχακι που βλεπετε φωτο το οποιο τρυπαμε στο πατο του

http://i348.photobucket.com/albums/q336/pskarm2/eisagogi%20206%20ac%20sport/28012009051-1.jpg
http://i348.photobucket.com/albums/q336/pskarm2/eisagogi%20206%20ac%20sport/28012009049.jpg
http://i348.photobucket.com/albums/q336/pskarm2/eisagogi%20206%20ac%20sport/28012009050.jpg

αυτη η τρυπα και ενας χαζος καταλαβαινει οτι κλεινει για πλακα πανευκολα αν δουμε οτι δε κανει δουλεια ενω επειδη ειναι τρυπια η σιδερια παιρνει αερα και βγαζει ανετα....
Steve - Παρ 30 Ιαν 2009, 15:48:48
Θέμα δημοσίευσης:
Τον πλαστικό σταυρό στην δεύτερη φωτό, να τον βγάλεις Laughing
volvos - Παρ 30 Ιαν 2009, 15:54:40
Θέμα δημοσίευσης:
ΤΟΝ Εxv πλακωσει στο γυαλοχαρτο για να μη χαλαει τη ροη και να ειναι αεροδυναμικος Laughing Laughing Laughing Laughing
Steve - Παρ 30 Ιαν 2009, 15:56:47
Θέμα δημοσίευσης:
Βγάλτον τελείως βρε μαλ**α

Σου έβαλα και τα 70 ευρώ το πρωί
Pughell - Παρ 30 Ιαν 2009, 18:34:42
Θέμα δημοσίευσης:
Να μην τον βγαλεις καθολου και να τον αφησεις ετσι οπως ειναι,χωρις να τον ακουμπησεις.
Το ιδιο ισχυει και για τα εσωτερικα πτερυγια που εχει το κουτι το οποιο btw ειναι αρκετα πιο ψαγμενο απο οτι φαινεται εξωτερικα.

Οσο για την τρυπα που εκανες παπατζη μιστακιοφορε,αφου την εκανες που την εκανες συνδεσε και στην προεκταση της εναν σωληνα για να ρουφαει απο καποιο σημειο με χαμηλες θερμοκρασιες,αν και τα 8mm ειναι αρκετα μεγαλη τρυπα ηδη οποτε μετρηστε πρωτα map sensor.
Steve - Παρ 30 Ιαν 2009, 19:08:00
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Να μην τον βγαλεις καθολου και να τον αφησεις ετσι οπως ειναι,χωρις να τον ακουμπησεις.
Για πες μας και το γιατί
Pughell - Παρ 30 Ιαν 2009, 19:44:26
Θέμα δημοσίευσης:
Παρολο που δεν εχω δει το κουτι απο την κατω του πλευρα για να δω ακριβως πως ειναι ο σταυρος απο την αναποδη,υποψιαζομαι οτι δεν ειναι εκει για τυχαιο λογο αλλα εχει μια σχετικη δουλεια που κανει(βλεπε στρωματοποιηση).
Αν ηταν απλα για να στηριζει κατι,η πισω του πλευρα δεν θα ηταν τοσο προσεγμενη αλλα εντελως τετραγωνη. Confused
Steve - Παρ 30 Ιαν 2009, 20:03:46
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι Στέλιο, οκ Laughing
sps - Κυρ 01 Φεβ 2009, 17:36:29
Θέμα δημοσίευσης:
Παναγιωτη μετρησες μιγματα τελικα?
volvos - Κυρ 01 Φεβ 2009, 18:03:00
Θέμα δημοσίευσης:
οχι αλλα μετα τις 7 αλλαζει τραγικα ο ηχος του μοτερ πραγμα που σημαινει οτι πρεπει να στεγνωνει καργα Wink

παντως πρεπει να δουλευει το ρημαδι. οχι οτι αξιζε τα λεφτα του αλλα τουλαχιστον δε το βαλαμε τσαμπα.
τι λες εσυ σπυρο?
sps - Κυρ 01 Φεβ 2009, 18:13:08
Θέμα δημοσίευσης:
κοιτα οπως ειχα γραψει και τις προαλλες, οντως εχει διαφορα.
Ειδικα εγω που ειμαι με νορμαλ σχεση διαφορικου, πιστευω θα φαινεται περισσοτερο η διαφορα.
Το βλεπω πιο ψυχωμενο ψηλα, ενω και η 5η μου επιτελους ανεβαζει πολυ πιο ευκολα χλμ!
Touristas - Κυρ 01 Φεβ 2009, 19:15:54
Θέμα δημοσίευσης:
Καλύτερα να μην πω αν αξίζει τα λεφτά που δώσατε… Evil
Μόλις το είδα αυτό το πράγμα από κοντά μου σηκώθηκαν τα μαλλιά όρθια.
Τουλάχιστον να κάνει δουλειά μην το πληρώσατε τζάμπα.
volvos - Παρ 13 Φεβ 2009, 16:33:31
Θέμα δημοσίευσης:
apo οτι λεγαμε με στελιο σημερα οι διαφορες με τη σκουπα μου ηταν πολυ μικρες σε σχεση με το ac-sport...ελαχιστα πιο στεγνο...

βεβαια στελιος δε το εβγαλε τελικες απο οτι καταλαβα α.ο αλλα και παλι δε βλεπω να εχει κανει και καμια τρελλη δουλεια ψηλα. χαμηλα ειναι βεβαια αιωνες καλυτερο απο σκουπα.

να τονισω οτι η δικια μου σκουπα ηταν κομμενη απο πανω για να περνει παραπανω αερα και ειχε μεγαλυτερη χοανη green πραγματα που αποδεδειγμενα βοηθανε πολυ στο 206 που ειναι σφιχτοκωλα τα πραματα οταν βαλεις σκουπα
Pughell - Παρ 13 Φεβ 2009, 18:22:49
Θέμα δημοσίευσης:
Την τρυπα την ταπωσες μλκα;
Αν οχι,τοτε ταπωσε την και μετα καντε οτι ειναι να κανετε.
drdino - Σαβ 14 Φεβ 2009, 01:54:06
Θέμα δημοσίευσης:
Μου μπήκαν κάτι σατανικές ιδέες... :hmmm:

Laughing Laughing
Touristas - Σαβ 14 Φεβ 2009, 08:11:29
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ εδώ και μία βδομάδα είμαι με το μαμά φιλτροκούτι ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΈΝΩ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ από των Παναγιωτάκη μας.
Το αντιηχείο το έχω βγάλει οπότε ο παπάς από κάτω είναι στον αέρα για την ώρα.
Κάποια στιγμή που θα χρόνο βρω θέλω να ενόσω την σωλήνα με το κουτί.
Steve - Σαβ 14 Φεβ 2009, 08:38:52
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατρέ το έχεις κάνει μετατροπή με 2 κόρνες? Laughing Laughing Laughing
drdino - Σαβ 14 Φεβ 2009, 09:44:00
Θέμα δημοσίευσης:
Διορθώθηκαν και οι φωτό. Cool

Σταύρε, αφού δεν έχω φρένα, είπα να κάνω κάτι στην κόρνα. Laughing Laughing

Αργύρη, τι φίλτρο θα βάλεις;
Pughell - Σαβ 14 Φεβ 2009, 09:48:12
Θέμα δημοσίευσης:
Κωτσο κρατας μαμα "σκουπακι" και ενωνεις σκουπακι με ευκαμπτο ελαστικο σωληνα(οσο το δυνατον πιο λειο) με στομιο κουτιου. Smile

Αν και παλι,το σκουπακι λιγο μικρο το βλεπω... Confused
Ειναι σε "τυφλο" σημειο ή πισω απο την γριλλια; Question
Ghost Dog - Σαβ 14 Φεβ 2009, 10:26:46
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Steve έγραψε:
Γιατρέ το έχεις κάνει μετατροπή με 2 κόρνες? Laughing Laughing Laughing
Σταύρε, αφού δεν έχω φρένα, είπα να κάνω κάτι στην κόρνα. Laughing Laughing

Αν ειναι σαν τη δυκαραμουζη που φοραει ο Φυστικης, θα τα σπαει ασχημα..... Cool
Χαιρεσαι να πατας κορνα................ακομα και χωρις ιδιαιτερο λογο! Shocked Laughing Laughing Laughing
drdino - Σαβ 14 Φεβ 2009, 10:36:20
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Κωτσο κρατας μαμα "σκουπακι" και ενωνεις σκουπακι με ευκαμπτο ελαστικο σωληνα(οσο το δυνατον πιο λειο) με στομιο κουτιου. Smile

Αν και παλι,το σκουπακι λιγο μικρο το βλεπω... Confused
Ειναι σε "τυφλο" σημειο ή πισω απο την γριλλια; Question

Είναι μικρό, όντως, και νομίζω πως είναι σε τυφλό σημείο. Ο Αργύρης θα ξέριε καλύτερα...

Εννοείς να φύγει και το κουτί πριν από το κανονικό το φιλτροκούτι, ε;
Pughell - Σαβ 14 Φεβ 2009, 10:40:48
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο το οποιο δεν ξερω ειναι αν το κατω τμημα του εργοστασιακου κουτιου του 307 ειναι ιδιο με του 206.
Αν ναι,τοτε το κρατας και βγαζεις σωληνα(ή σωληνες) στην γριλλια.
Λογικα ενας και oversize θα φτασει,αν οχι,τοτε βαζεις και δευτερο.

Αυτο το οποιο δεν ξερω ειναι ο διαθεσιμος χωρος για να κανεις κατι τετοιο.
Στο 206 παντως που το εχω δει ειναι ευκολο καθως βολευουν και οι γωνιες που πρεπει να παρει ο σωληνας.
Touristas - Σαβ 14 Φεβ 2009, 12:05:45
Θέμα δημοσίευσης:
Η εισαγωγή είναι σε τυφλό σημείο.
Σκεφτόμουν κι εγώ να κάνω κάτι άλλο αλλά θα προχωρίσω απλά στην ένωση της σωλήνας με το υπόλοιπο κομμάτι για την ώρα τουλάχιστον.
Φίλτρο θα βάλω K&N ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΤΟ ΦΕΡΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Razz
volvos - Τετ 04 Μάρ 2009, 13:23:57
Θέμα δημοσίευσης:
ρωτηση.
στις 4 και στις 6 κανει ενα συντονισμο που ακουγεται σα βουητο απο την εισαγωγη

το εχει κανεις αλλος αυτο?
Steve - Τετ 04 Μάρ 2009, 15:25:52
Θέμα δημοσίευσης:
Όχι.
Steve - Τετ 29 Ιούλ 2009, 08:57:54
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω ένα πρόβλημα...

ΔΕΝ κοφτιάζει η 5η και στις 6100 έχω το 3ο πράσινο στο halmeter... μπουκώσαμε? Sad
Pughell - Τετ 29 Ιούλ 2009, 09:27:58
Θέμα δημοσίευσης:
Αμα το φιλτρο ειναι καθαρο,τοτε μαλλον αντλια βενζινης μου βρωμαει,αν και χλωμο γιατι δεν θα ειχες 3 πρασινα λαμπακια... Confused
Απο ποτε εχεις να καθαρισεις φιλτρο; Question
Steve - Τετ 29 Ιούλ 2009, 09:48:34
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Αμα το φιλτρο ειναι καθαρο,τοτε μαλλον αντλια βενζινης μου βρωμαει,αν και χλωμο γιατι δεν θα ειχες 3 πρασινα λαμπακια... Confused
Απο ποτε εχεις να καθαρισεις φιλτρο; Question
Το καθάρισα 400 χλμ πριν (2 μέρες μετά το 1ο touring φέτος), οπότε μάλλον είμαστε για αντλία βενζίνης (δεν θέλω να το σκέφτομαι Mad ) διότι από τον Μάρτιο του 2004 έχει πάρει πράμα μάλλον...
Pughell - Τετ 29 Ιούλ 2009, 10:23:33
Θέμα δημοσίευσης:
Κατσε ρε γιατι μπερδευτηκα...
Πρασινα = φτωχο και κοκκινα = πλουσιο ή αναποδα; Question

Αμα σου δειχνει φτωχο ειναι αντλια,αμα δειχνει πλουσιο καπου δεν παιρνει αερα.
AlienHack - Τετ 29 Ιούλ 2009, 10:37:28
Θέμα δημοσίευσης:
καλά ειναι δυνατόν να εχεις 3 πρασινα (ΠΛΟΥΣΙΟΤΑΤΟ μειγμα) και να λες οτι εχεις προβλημα με την αντλια? Ισα ισα η αντλία τα χωνει κανονικά!!

ο αέρας σου δεν φτάνει!!
Steve - Τετ 29 Ιούλ 2009, 10:54:00
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Αμα σου δειχνει φτωχο ειναι αντλια,αμα δειχνει πλουσιο καπου δεν παιρνει αερα.
Πράσινο και 3-4 από τα 7 πράσινα λαμπάκια που έχει... είναι πλούσιο το γα!%Τ#Ρ Evil

Είναι δυνατόν σε εκείνα τα χιλιόμετρα να μην παίρνει αέρα? Evil
Pughell - Τετ 29 Ιούλ 2009, 11:00:21
Θέμα δημοσίευσης:
Ανοιξε το φιλτροκουτι να δεις ρε μλκα,μπορει να πηρε κατι μεσα,εναλλακτικα μπορει απλως να τα εφτυσε ο map sensor.
Και του Σταυρου ειχε βγαλει map μετα τις πατεντες με το ram air...
Steve - Τετ 29 Ιούλ 2009, 11:08:00
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Ανοιξε το φιλτροκουτι να δεις ρε μλκα,μπορει να πηρε κατι μεσα,εναλλακτικα μπορει απλως να τα εφτυσε ο map sensor.
Και του Σταυρου ειχε βγαλει map μετα τις πατεντες με το ram air...
Ναι ρε σύ, αλλά μόνο στην 5η γίνεται αυτό, όλες οι άλλες πάνε αεροπορία Rolling eyes
Pughell - Τετ 29 Ιούλ 2009, 11:10:58
Θέμα δημοσίευσης:
Βρες ενα 206,καντε μια τραμπα τον map(3 λεπτα υποθεση ειναι),κανε μια δοκιμη και δες το halmeter...
Αρχισε να αποκλειεις περιπτωσεις για να φτασεις σιγα-σιγα στο προβλημα. Wink
Steve - Τετ 29 Ιούλ 2009, 11:12:03
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Βρες ενα 206,καντε μια τραμπα τον map(3 λεπτα υποθεση ειναι),κανε μια δοκιμη και δες το halmeter...
Αρχισε να αποκλειεις περιπτωσεις για να φτασεις σιγα-σιγα στο προβλημα. Wink
Θα δώ αν υπάρχει τπτ πρόχειρο... σε καινούριο Razz

Να του ρίξω κανα σπρέυ καθαρισμού για αρχή πριν κάνω την τράμπα?
Pughell - Τετ 29 Ιούλ 2009, 14:18:01
Θέμα δημοσίευσης:
Τωρα θα παρεξηγηθουμε χωρις λογο... Laughing
Παρε,καθαρισε τον με ενα πανι,ρουφα καλα Rotfl και δες αμα φερνει αντισταση.
Αν ναι,καθαρισε τον με σπρει καρμπυρατερ και στεγνωσε τον καλα(οχι με πιστολι αερα Exclamation ).
Αμα στρωσει,τοτε απλα επιασε βρωμια.Αν οχι,τοτε,καινουργιο... Confused
Steve - Πεμ 30 Ιούλ 2009, 07:31:32
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα το βράδυ... για να μην μας δει και κανείς Laughing Laughing
Pughell - Πεμ 30 Ιούλ 2009, 14:16:21
Θέμα δημοσίευσης:
Ρουφηξες μωρη κριολα; Laughing
Steve - Πεμ 30 Ιούλ 2009, 15:48:18
Θέμα δημοσίευσης:
Δε νύχτωσε ακόμα... Cool
iceage - Τρι 18 Αύγ 2009, 15:34:43
Θέμα δημοσίευσης:
Να ρωτήσω γιατί δεν βάζεται ρεφενέ λεφτά να πάρεται κάτι τέτοιο που είναι για TU5JP4 να του κάνεται και μία τροποποίηση για την δική σας μάσκα να τελειώνει το πανηγύρι?

Υ.Γ. : είναι και για την αλουμινένια εισαγωγή.
Pughell - Δευ 24 Αύγ 2009, 13:49:26
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατι θα πρεπει μαζι να κοψουν και το ψυγειο... Laughing
kane - Δευ 24 Αύγ 2009, 15:28:06
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

ε και που το προβλημα???

Υ.Γ. καλά ε...γαμάει η κατασκευή Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
giannisC2vts - Δευ 24 Αύγ 2009, 16:15:29
Θέμα δημοσίευσης:
η μπορείς να το κατεβάσεις το ψυγείο λίγο ποιό κάτω με νέες βάσεις!!!
iceage - Δευ 24 Αύγ 2009, 16:37:25
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Δεν είναι αποραίτητο. Μία προσαρμογή με στόμιο σκούπας λέω. Προσοπικά μου αρέσει τρελά σαν κατασκευή και θα έχει και ταχύτητες αέρα που θέλουμε.
Pughell - Δευ 24 Αύγ 2009, 16:44:37
Θέμα δημοσίευσης:
Στο R2Max αλλαζουν και μετωπη ρε οποτε τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα οσο τα βλεπετε... Confused
Και το εργοστασιακο C2 αλλα και το 206 εχουν μετωπη στο σημειο που καταληγει το στομιο οποτε ή την σφαζεις εντελως ή αρχιζεις και καταργεις διαφορα πραγματα αν και πολυ χλωμο το βλεπω καθως δυσκολα θα βγει ακρη με τα ψυγεια εκει. Sad
Steve - Τρι 25 Αύγ 2009, 10:37:52
Θέμα δημοσίευσης:
Προσωπικά δεν ξέρω σε τί ύψος βγαίνει αυτή η κατασκευή, διότι στο 206, ίσως να ακουμπάει επάνω από το ψυγείο, οπότε και ΔΕΝ χρειάζεται κόψιμο.

Αλλά εκεί το σημείο είναι το ίδιο με αυτό που τραβάει η κλασσική aftermarket σκούπα, οπότε είναι η ίδια λειτουργία, με την διαφορά ότι σίγουρα έχουμε καλύτερη ροή σε σύγκριση με την φιλτροχοάνη.

Όπως σωστά αναφέρθηκε, για να τραβάει από το ίδιο σημείο, πρέπει να κόψουμε... ψυγείο στα 206 Rolling eyes

Και η εισαγωγή AC-Sport ουσιαστικά κάνει το ίδιο πράγμα απλά έχει λίγο παραπάνω διαδρομή και όγκο Razz
sps - Παρ 16 Οκτ 2009, 20:17:52
Θέμα δημοσίευσης:
Aυτο το μπουρδ@λο το AC σημερα μου κατεστρεψε τον κινητηρα!
Ημουν πρωι καλαματα και επεσα πανω στην ωρα της πλημμυρας.
σε καποιο σημειο ο δρομος ειχε γινει λιμνη.Μποτιλιαρισμα μπρος πισω,δε μπορουσα να παω πουθενα, αναγκαστηκα εμπρος.
Σε ενα σημειο το νερο εφτασε στο μαρσπιε ισως και παραπανω,ημουν με πρωτη ισα που τσουλαγα, αλλα την αναρροφηση νερου δεν τη γλιτωσα.
Αποτελεσμα, εσβησε το μοτερ μετα απο ενα κομπιασμα.Μετα οσο και να προσπαθησα μπροστα δεν επαιρνε.
Στο συνεργειο το ανοιξαμε και τα μπουζι ειχαν νερο, οπως και πεταλουδα και φιλτροκουτι.
Το παραξενο ειναι πως οι 3 κυλινδροι ηταν κατω και ο ενας μονο στο ΑΝΣ.
Τι μπορει να σημαινει αυτο?
Εχω σπασει μπιελα?
Καμια ιδεα?
Το αμαξι τωρα διανυκτερευει με οδικη Πυργο, ωστε αυριο να φτασει πατρα και να το ανοιξουμε απο Δευτερα να δουμε τι εχει χαλασει και τι θα φτιαχτει.
Το πιο αισιοδοξο σεναριο να μην εχει κατι,να πεταξουμε νερα μπουζι και λαδια και να ξαναλειτουργησει.
Το χειροτερο σεναριο να αλλαξω μοτερ.
Βεβαια δε με χαλαει αν βρεθει κανα τροπετακι απο c2 vts Wink
Πάνος - Παρ 16 Οκτ 2009, 20:31:16
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως ειδα και στο αλλο θεμα για παρηγορια τσιμπησες τις αντιστρεπτικες σου. Very happy
Ειμαι ακριβως και εγω στην ουρα 100 μετρα πισω απο το Σπυρο καθ οδον για δουλεια.
Βλεπω μπροστα μολις φθανω στο φαναρι 206 με αλαρμ και το νερο κοντευε να ανεβει στη πορτα.
Φθανω κοντα σιγα σιγα και εγω μη τυχον και εχουμε προβλημα και βλεπω Σπυρο.
Κορναρω και τον βλεπω να μου κουναει χερια οτι τελος μειναμε.
Δεν μπορουσα να σταματησω εκεινη τη στιγμη προχωρησα αλλα μειναμε σε επικοινωνια. με το σπυρο να βριζει το σκουπακι.Ταλαιπωρια ειδικα με τα χθεσινα καιρικα φαινομενα εδω.
Σπυρο οντως ειναι καλο το σεναριο της τοποθετησης c2 αρκει να υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα και να βρεθει κι ολας.
Κριμα παντως ηταν μεγαλη ατυχια σημερα.
Το ξεπερναμε και βλεπουμε απο Δευτερα.
Περιμενω-ουμε νεα.
sps - Παρ 16 Οκτ 2009, 20:38:10
Θέμα δημοσίευσης:
Το χειροτερο Πανο ειναι η ατυχια,λες γιατι να τυχει σε εμενα?
Και οπως ειδες μετα απο λιγο η βροχη σταματησε Evil

ΥΓ.Πανο tnx για την υποστηριξη και το ενδιαφερον.
Τα λεμε απο κοντα Δευτερα!
SnakeMJK - Παρ 16 Οκτ 2009, 21:29:28
Θέμα δημοσίευσης:
δεν έχει τρύπα εξόδου (νερού) προς τα πίσω; ή έχει κ δεν είναι αρκετή για μεγάλη ποσότητα νερού;
Steve - Παρ 16 Οκτ 2009, 21:39:21
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
δεν έχει τρύπα εξόδου (νερού) προς τα πίσω; ή έχει κ δεν είναι αρκετή για μεγάλη ποσότητα νερού;
One way in, no way out Razz

Σπύρο περαστικά και ελπίζω να είναι ανώδυνα Sad

Αλλά είμαι τρομερά περίεργος (και θα βοηθούσε αν έχεις καμιά φωτογραφία) για το μέρος στο οποίο είσουν γιατί μου κάνει τρομερή εντύπωση το ύψος του νερού... μπρρρρ Pale
Pughell - Παρ 16 Οκτ 2009, 23:54:38
Θέμα δημοσίευσης:
Σπυρο φιλικη συμβουλη μιας και ειμαι παθων πριν απο πολλα χρονια... Confused
Μην αρκεστεις στο να βγαλεις απλως μπουζι και νερα,αμα ειναι να το κρατησεις,καντο ολο βιδες και μετρα μπιελες,κλπ.
Εγω εσπασα 13αρι μοτερ ετσι... Crying or Very sad

Περι τρυπας στο AC Sport,δεν χρειαζεται,μικρη τρυπα στον πατο απο το φιλτροκουτι χρειαζεται. Exclamation
volvos - Σαβ 17 Οκτ 2009, 00:24:36
Θέμα δημοσίευσης:
σπυρο κουραγιο. εχω ενα κορμο αν θες να το υπερκυβισεις στο χαριζω Laughing

στελιο οταν εκανα εγω τη τρυπα με αργυρη με εκραζες Cool
Pughell - Σαβ 17 Οκτ 2009, 00:35:39
Θέμα δημοσίευσης:
Οταν εκανες την τρυπα ΗΛΙΘΙΕ σου ειπα να μετρηστε πρωτα πιεση map και μετα.
Ασχετα με αυτο,οταν ξερεις οτι εχεις τετοιο "θεμα" κατω απο το καπο σου,σβηνεις και περιμενεις... Wink
MEMsound - Σαβ 17 Οκτ 2009, 01:43:58
Θέμα δημοσίευσης:
βασικά το καλήτερο που εχεις να κάνεις σε τετοια περιπτωση (αν δεν μπορείς να σβησεις και να περιμένεις) ειναι να γινεις λιγο μουσκεμα και να βγεις εξω και να βγαλεις από το φιλτροκουτι και να αφησεις "στον αερα" την σωλήνα που πάει προς την πεταλουδα...
sps - Σαβ 17 Οκτ 2009, 08:41:57
Θέμα δημοσίευσης:
σωστο αυτο μανθο.Απλα εκεινη τη στιγμη δεν εχεις την ψυχραιμια να το σκεφτεις και να το κανεις.
παθων πλεον, δεν θα την ξαναπατησω.
Το νερο ειχε φτασει εως τη μεση του ψυγειου, σχεδον επεπλεα Laughing
Ειχα κανει γυρω στα 100μ με πρωτη σιγα σιγα, και εμεινα στα τελευταια τρια μετρα.
Πάνος - Σαβ 17 Οκτ 2009, 08:56:03
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
SnakeMJK έγραψε:
One way in, no way out Razz

Σπύρο περαστικά και ελπίζω να είναι ανώδυνα Sad

Αλλά είμαι τρομερά περίεργος (και θα βοηθούσε αν έχεις καμιά φωτογραφία) για το μέρος στο οποίο είσουν γιατί μου κάνει τρομερή εντύπωση το ύψος του νερού... μπρρρρ Pale

Τωρα φωτο θα κοιταξω μηπως βρω σε καποια τοπικη εφημεριδα αν και λιγο δυσκολο εκεινη την ωρα να ηταν καποιος εξω με
τη βροχη και το νερο που ειχε ριξει.
Χαραχτηριστικα για να καταλαβεις αν και το γραφει ο Σπυρος πιο πανω το νερο ειχε φτασει σχεδον στη πορτα.
Οπως κινουμε με πρωτη και εγω ερχεται διπλα μου ενα φορτηγο κινουμενο και αυτο αργα.
Πεταξα τοσα νερα που κουνηθηκε ολο ο αυτοκινητο λες και ηταν βαρκα. Shocked

Τωρα για τις πιο πανω αντιδρασεις ειναι σωστες αλλα εκεινη την ωρα δεν το σκεφτεσαι ειδικα οταν εχεις μπει στη διαδικασια να περασεις και χωρις να γνωριζεις οτι στο βαθος οσο προχωρας η θάλασσα βαθαινει. Laughing
MEMsound - Σαβ 17 Οκτ 2009, 10:57:45
Θέμα δημοσίευσης:
Τα παραπάνω τα ειχα πολυ "πρόχειρα" στο μυαλό μου γιατι αυτες τις μέρες το εψαχνα για να φτιάξω αντίστοιχο με το AC sport για το δικό μου και με ειχε προβληματίσει το τι γινεται σε λιμνες των δρόμων κλπ κλπ...

Δεν εχει και το ρηδαδι το 206 χωρο να πάρει από αλλου αερα... Confused Evil
Steve - Σαβ 17 Οκτ 2009, 10:59:46
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Δεν εχει και το ρηδαδι το 206 χωρο να πάρει από αλλου αερα... Confused Evil
Έχει αλλά είναι ακριβή και μη αναστρέψιμη διαδικασία Laughing
MEMsound - Σαβ 17 Οκτ 2009, 11:05:26
Θέμα δημοσίευσης:
τι εννοείς?
για να μην ανακατέψουμε αυτο το τοπικ μηπω ςνα το συναχίζαμε αλλου
Steve - Σαβ 17 Οκτ 2009, 11:11:56
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
για να μην ανακατέψουμε αυτο το τοπικ μηπω ςνα το συναχίζαμε αλλου
Ξέρω 'γω?

Πες μου να σου πώ Laughing
Pughell - Σαβ 17 Οκτ 2009, 15:06:08
Θέμα δημοσίευσης:
Αν μιλαμε για τοσο νερο παντως,και με τρυπα στο κουτι δεν σωζεται η κατασταση...
Αν το νερο φτασει τοσο ψηλα,πιθανον και το εργοστασιακο φιλτροκουτι να παρει νερο.

Στο 106 μου παντως,το νερο εσκαζε στο ψυγειο λες και ειναι τοιχος και ανεβαινε εως πανω και εμπαινε στην σκουπα. Shocked
Ενταξει,εγω ειχα και χιλιομετρα αλλα αμα το νερο φτασει εκει,βρωμα η κατασταση... Confused
Sinanai - Δευ 26 Οκτ 2009, 17:48:08
Θέμα δημοσίευσης:
Σπύρο περαστικά και - όσο μπανάλ κι αν ακούγεται - κάθε εμπόδιο για καλό... Wink
sps - Δευ 26 Οκτ 2009, 18:18:34
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα αλλαζω μοτερ με αλλο απο 307.
Η διαγνωση ειναι 3 κολλημενοι κυλινδροι και ο 4ος με σπασμενη μπιελα.
Για την πολλαπλη εισαγωγης απο ραλλύ , το προτζεκτ αναβαλλεται προς το παρον γιατι δεν ειχα το χρονο να βρω τα ανταλλακτικα που ακριβως χρειαζεται για να λειτουργησει σωστα.

Λογικα αυριο το αμαξι θα ξαναπατησει στα ποδια του και βλεπουμε...
Steve - Δευ 26 Οκτ 2009, 18:33:56
Θέμα δημοσίευσης:
Περαστικά Shocked Confused Pale
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) - Δευ 26 Οκτ 2009, 20:16:09
Θέμα δημοσίευσης:
Περαστικα φιλε Σπυρο! Που ειχε τοσο νερο;
MEMsound - Δευ 26 Οκτ 2009, 20:42:08
Θέμα δημοσίευσης:
οντως περαστικά... Confused
sps - Δευ 26 Οκτ 2009, 20:44:35
Θέμα δημοσίευσης:
Σας ευχαριστω ολους σας για τις ευχες!
Γιωργο εμεινα στη νεα εισοδο στο φαναρι στη διασταυρωση που ειναι η Hyundai!
Απιστευτο ε, κι ομως ρωτα και πανο που περασε, ποσο νερο ειχε!
Pughell - Δευ 26 Οκτ 2009, 23:02:04
Θέμα δημοσίευσης:
Πολυ περιεργο παντως,εμενα που ειχε κανει υδραυλικη και εσβησε,λειτουργουσε κανονικα οταν βγαλαμε τα νερα και οταν το παραζορισα πηγαινοντας με πολλες στροφες και 5η,εσπασε... Confused
Μαλιστα οταν εμενα εσβησε,ειχα ηδη στροφες(4000+) και οχι ρελαντι οπως εσυ.
volvos - Τρι 27 Οκτ 2009, 09:26:20
Θέμα δημοσίευσης:
ε του σπυρου ειχε και 210000χλμ το μοτερ Laughing
ισως ηταν η ωρα του γενικα
Pughell - Τρι 27 Οκτ 2009, 09:30:07
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι,ενω το 13αρι που ημουν 3ος ιδιοκτητης και ειχε κανει τον γυρο του κοσμου,δεν ειχε χιλιομετρα... Laughing Laughing Laughing
sps - Τρι 27 Οκτ 2009, 17:13:52
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια τι να πω και του μηχανικου μου του φαινεται πολυ κουφη η εκταση της ζημιας.
παντως σημερα που ξανακοιταγα την εισαγωγη, δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα.Θελω να πω οτι ισως ειναι και πιο ψηλα απο τη μαμα εισαγωγη που τραβαγε απο το φτερο.
Το προβλημα εγγυται ισως στο ολο συστημα που δεν ειχε μια βαλβιδα ανακουφισης κοινως τρυπα, οπως ισως εχουν αλλα αυτοκινητα.
Τελικα εκανα και τρυπα στη βαση ντου φιλτροκουτιου για μελλοντικες πλυμμηρες Laughing
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) - Τρι 27 Οκτ 2009, 18:06:47
Θέμα δημοσίευσης:
Και ενας φιλος την πατησε παλι ετσι στο Ασπροχωμα με ενα 14αρι αλλα αυτος ειχε φιλτροχοανι! Και αυτος υδραυλικη και μπαμ! Crying or Very sad Crying or Very sad
Sinanai - Παρ 13 Νοέ 2009, 19:28:10
Θέμα δημοσίευσης:
Χάζευα ποστς περί εισαγωγής και έπεσα σε ένα προφητικό σου, Σπύρο...

sps έγραψε:
Ενδεχομενως για τα νερα να βοηθησει και η τρυπα του Στελιου !
(Αυριο μεθαυριο ισως προσπαθησω να το βαλω κι εγω)

Crying or Very sad
Pughell - Παρ 13 Νοέ 2009, 20:32:30
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι ρε μλκα και εσυ,αμα εξω χρειαζεται κουπια,που θες να πας και εσυ ξεβρακωτος με το ramair κατω απο το καπο; Question Confused
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες