206xs έγραψε: |
Καλησπέρα και καλή χρονιά,
Ως νέος οικογενειάρχης και σφόδρα ερωτευμένος με το 206 του, δεν θέλω να το αλλάξω τώρα που κάνω οικογένεια. Το ερώτημα που με απασχολεί τελευταία είναι αν μπαίνει παιδικό κάθισμα στα πίσω καθίσματα του cc (έχουν ζώνες ασφαλείας) και τι τύπου. Το εγχειρίδιο χρήσης αναφέρει μόνο για το μπροστινό κάθισμα που μπορεί να μπει isofix. 'Ομως και για πρακτικούς λόγους και για λόγους ασφαλείας δεν θέλω επ'ουδενί να βάλω παιδικό κάθισμα μπροστά. Εφόσον υπάρχουν ζώνες ασφαλείας πίσω και οι θέσεις χωράνε κανονικά έπειτα απο τεστ σε πραγματικές συνθήκες ενήλικες μετρίου αναστήματος (έως 1.68 ύψος και έως 70 κιλά βάρος ανεξαρτήτος φύλλου) δεν υπάρχει αντικειμενικός λόγος που να μην δέχεται κάθισμα. Έψαξα και στο μάνουαλ και στο κατάλογο με αξεσουάρ της πεζώ στο ίντερνετ και δεν έχω βρει κάτι σχετικά. Αναμένω τα φώτα σας πριν στείλω επιστολή στην Λάιον με το ερώτημα. Διευκρινιστικά δεν με ενδιαφέρει να είναι isofix το κάθισμα (εφόσον τηρεί προδιαγραφές ασφαλείας με τη ζώνη τριών σημείων) με ενδιαφέρει όμως να είναι δυνατή η τοποθέτηση καθίσματος modular τύπου (με εξαρτήματα που μεγαλώνει μαζί με το παιδί και δεν χρειάζεται να αγοράζεις νέο κάθισμα κάθε 6 μήνες...) επίσης δεν περιορίζομαι μόνο στα επίσημα αξεσουάρ αν και λόγω του ότι είναι θέμα κυρίως ασφάλειας θα προτιμούσα κάτι επίσημο απο peugeot που είναι μελετημένο ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο. Το αμάξι μου είναι το 206 cc Roland Garros 2.000κυβικά μοντέλο 02/2004 (είναι μετά το φέιςλιφτ) Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε βοήθεια. ![]() |