PSClub - Hellas

Μετάδοση - Κιβώτιο ΜΑ

RoadRunner122 - Πεμ 15 Ιαν 2009, 12:51:49
Θέμα δημοσίευσης: Κιβώτιο ΜΑ
Παίδες, δεν ανοίγω νέο τόπικ για ευνόητους λόγους, οπότε ρωτάω εδώ μιάς και δε βρήκα απάντηση αλλού:

Πρόκειται να ανακατασκευάσω το σασμάν μου (ΜΑ) τον επόμενο μήνα και μαζί θα βάλω και ένα ΑΤΒ με 14/60 και μακρυά 5η.

Έχω ήδη προμηθευτεί από peugeot το κιτ επισκευής που περιλαμβάνει ΟΛΑ τα ρουλεμάν (7 ή 8 αν θυμάμαι καλά) καθώς και ασφαλειούλες, τσιμουχάκια κλπ.

Έτσι, μιάς και θα γίνει βίδες το σασμάν, τι άλλη βελτίωση μπορεί να γίνει λαμβάνοντας υπόψη ότι χρησιμοποιείται και για καθημερινές μετακινήσεις και χωρίς το κόστος να ξεφύγει υπερβολικά?

Έχω ακούσει για συγχρονιζέ PS και σκληρότερα ελατήρια κόμπλερ. Τα ελατήρια τα έχω βρει στον κόνδωρα με κόστος 9ευρώ το σετ. Δουλεύουν μόνα τους ή είναι ανώφελο και θα καταπονούν περισσότερο τα μαμά συγχρονιζέ?
Ουσιαστικά, απ'όσο γνωρίζω, αυτό που κερδίζεις αλλάζοντάς τα είναι ταχύτερο κούμπωμα-αλλαγή αλλά και σκληρότερο shifting.
Pughell - Πεμ 15 Ιαν 2009, 13:17:23
Θέμα δημοσίευσης:
Τα κομπλερακια παρτα.
Συγχρονιζε ομως δεν υπαρχουν πια αλλα ετσι και αλλιως δεν ξερω κατα ποσο αξιζει(για εναν μεσο οδηγο).

Εγω φορεσα home made συγχρονιζε τα οποια ειναι σαφως πιο παχια απο τα μαμα.
Ναι μεν οι αλλαγες ειναι πολυ σφιχτες στο κουμπωμα και ετσι οπως το βλεπω,αν υποθεσουμε οτι τα μαμα συγχρονιζε φθειρονται με Χ βαθμο,αυτα σιγουρα θα αντεξουν τον διπλασιο χρονο(μπρουντζινα κιολας).

Απλα θελει πολυ υπομονη στο στρωσιμο,γλυκες αλλαγες και μαλιστα πολλες αλλαγες.
Εμενα που αρχισαν να στρωνουν,γινεται υποφερτη η κατασταση αλλα την πρωτη εβδομαδα θα σου βγαλει την Παναγια.

Αν αντεξουν ομως τοσο οσο φανταζομαι,χαλαλι η υπομονη.
Ολοιδια συγχρονιζε παντως,εχουν βγαλει 2 χρονιες σε αγωνιστικο και ακομα δεν "παραπονεθηκαν" καν.

RoadRunner122 - Πεμ 15 Ιαν 2009, 13:28:46
Θέμα δημοσίευσης:
Στέλιο, όταν λες "κομπλεράκια" εννοείς αυτά τα ελατήρια (με την εξεφτελιστική τιμή των 9ευρώ)?

Και όταν λες στρώσιμο εννοείς για τα ελατήρια???

Ευχαριστώ man! Wink
Pughell - Πεμ 15 Ιαν 2009, 13:32:35
Θέμα δημοσίευσης:
Τα κομπλερ αν δεν κανω λαθος τα λενε και φουρκετες.
Απο τιμη δεν ξερω,δεν εχω ιδεα... Sad

Περι στρωσιματος(συγχρονιζε),εννοω οτι θελει πολυ γλυκες(και αργες) αλλαγες μεχρι να ανεβασουν θερμοκρασια και να παρουν τις αντιστοιχες ανοχες τους ωστε να λειτουργουν χωρις προβλημα.
drdino - Πεμ 15 Ιαν 2009, 13:33:32
Θέμα δημοσίευσης:
Ε θέλουν προφανώς μερικά heat cycles ώστε να δυναμώσουν. Τα γλυκούλια μου. Razz Razz Laughing Laughing
volvos - Πεμ 15 Ιαν 2009, 13:54:58
Θέμα δημοσίευσης: Κιβωτιο ΜΑ
το γνωστο κιβωτιο που φορανε ολα τα 206-106 και τα ''μικρα'' 307

η επιλογη των ταχυτητων γινεται με ντιζες

καλο ειναι να μαζεψουμε ολα τα ποστ εδω για να μη μπερδευεται το πραμα με τα ΒΕ
Sidobre - Πεμ 15 Ιαν 2009, 14:07:22
Θέμα δημοσίευσης:
Αν θες την προσωπική μου γνώμη, τα ελατήριακια δεν χρειάζεται να τα βάλεις, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Αντίθετα έχουν σημειωθεί κάποια (πολύ λίγα) περιστατικά που κόψανε το αυτάκι που πατάνε επειδή παραείναι σκληρά.

Αντίθετα, όλα τα λεφτά είναι τα κόμπλερ που δίνει η PS (τα ονομάζουν εδώ συγχρονιζέ αλλά στην ουσία είναι το κομπλερ) με κωδικούς:

82800-08 για το κόμπλερ 1ης-2ας και 82800-11 για 3ης-4ης.

Μπες να τα δεις και στo http://www.peugeotsport-racingshop.com
(Πατάς πάνω στο 106 -> GroupN et GroupA -> PIGNONNERIE BOITE MA COURTE και είναι τα Νο 8 και Νο 10. Το σακουλάκι με τα ελατήρια είναι το Νο 12.
volvos - Πεμ 15 Ιαν 2009, 14:08:15
Θέμα δημοσίευσης:
οι φωτογραφίες από τα γρανάζια ενός κιβωτίου ΜΑ

Λειτουργία επιλογής ταχύτητας

volvos - Πεμ 15 Ιαν 2009, 14:20:46
Θέμα δημοσίευσης:
TO kit ολο το ειχα στο παλιο σαζμαν

ηταν 2 κομπλερ και μια σακουλιτσα ελατηριακια
δεν υπηρχε κατι αλλο ειχαν καταργηθει ολα
ντινος δεν εχει ουτε αυτα σκεψου

κοστος τοτε λιγο κατω απο 100ευρω

ειχε σκληρυνει τραγικα ο επιλογεας σε σημειο να μη μπαινει 1η με τη ΚΑΜΙΑ καποιες φορες (Ειδικα με τις μη πω βαλβολινες)

απο οσο λενε ολοι το προβλημα ηταν τα ελατηριακια

αρα παρε μονο τα κομπλερ πωλουνται και ξεχωριστα
Sidobre - Πεμ 15 Ιαν 2009, 14:30:49
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ειχε σκληρυνει τραγικα ο επιλογεας σε σημειο να μη μπαινει 1η με τη ΚΑΜΙΑ καποιες φορες (Ειδικα με τις μη πω βαλβολινες)

Αυτό στο έκανε το κεντρικό ελατήριο που σκληραίνει πολύ τις εναλαγές.
volvos - Πεμ 15 Ιαν 2009, 20:33:15
Θέμα δημοσίευσης:
ΜΑ σαζμαν

http://i56.photobucket.com/albums/g179/touristas_gr/-1.jpg
volvos - Πεμ 15 Ιαν 2009, 20:42:09
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Τα XS φοράγανε σασμάν MA-S

- TU5JP4 INJECTION AND GEARBOX MA AND REAR AXLE HYPOID GEARSET 17 X 64 <- Διαφορικό

- GEARBOX MA/5 S TYPE
PRIMARY SHAFT : 12/12/20/30/37 DTS
1ERE 41DTS(12X41)
2EME 39DTS (20X39)
3EME 38DTS (28X38)
4EME 39DTS(37X39)

Αντίστοιχα το 106 ραλλύ φόραγε:
PRIMARY SHAFT : 12/12/20/30/37 DTS
1ERE 41DTS(12X41)
2EME 39DTS (20X39)
3EME 38DTS (28X38)
4EME 39DTS(37X39)

Για να το κάνουμε ακόμα πιο ενδιαφέρον, στείλε μου αν θέλεις ένα αριθμό πλαισίου με ΠΜ να δούμε τί φοράει και τί όχι.

Θεωρώ πολύ δύσκολο να ΜΗΝ φοράνε σασμάν MA-S.

Από τα αρχεία της Peugeot είναι αυτά που σου λεω ρε.

Με τον αριθμό πλαισίου μπορούμε να δούμε αν φοράει άλλο σετ εκτός MA-S. Ολα τα MA-S είναι ίδια Wink

Αν τα αυτοκίνητα δεν προορίζονταν για XS και βαφτίστηκαν μετά ως XS εγώ δεν το ξέρω...

Π.χ. για το δικό μου αναγράφει:
Trim level LEVEL XS
Engine TU5JP4 INJECTION
Transmission BVM5
Model Year AM 2001
Paint type METALLIC PAINTWORK
Body colour PAINT SIDOBRE GREY
Interior trim type MERLIN CLOTH + "HH" EFKA
Upholstery colour "FW"
Gearbox (Characteristics) UP-RATED MA/S
Badge XS
NemesisUltra - Πεμ 15 Ιαν 2009, 21:30:37
Θέμα δημοσίευσης:
1000 μπραβο φιλεεεε

Θελουμε και αλλο υλικο αν υπαρχει και καποιο βιντεο
action_peugeot - Τρι 20 Ιαν 2009, 23:31:57
Θέμα δημοσίευσης:
Θέλουν κόψιμο μια σπείρα τα τρία ελατήρια που δίνει η Peugeot Sport από τα έξi για να κουμπώνουν σωστά οι ταχύτητες
AlienHack - Τετ 21 Ιαν 2009, 14:34:55
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:

ΑllienHack, ο τζόγος (πέρα-δώθε) του λεβιέ δεν είναι τυχαίος. Εάν καταφέρεις να εκμηδενίσεις 100% το τζόγο (γίνεται) στην πρώτη γκαζιά η ταχύτητα έχει ξεκουμπώσει από μόνη της!

Ναι αλλα στα 3 γιαπωνεζικα που εχω οδιγήσει ο τζογος ειναι 0%!! στο micra μου με 150.000χλμ χωρις να εχει πειραχτει αλαχτει τιποτα στο σασμαν και ειναι σαν την πρώτη μερα που το πηρα. λες και παιζεις ραλακι στα ηλεκτρονικα!! τι μου λετε τωρα!! των 3 peugeot που εχω οδηγήσει ηταν χαρχαλο απο την πρωτη μερα και οσο παει χειροτερευει (εκτος του ενός που εβαλα ElF TRP) .

Jim207GT έγραψε:
Πάντος για τους έχοντες ΜΑ σασμάν βελτίωση υπάρχει και μάλιστα από τη μαμά peugeot με την ενισχυμένη Ντίζα+ELF TRP= άλλο σασμάν!! Αν δε βάλεις και ένα quickshift ακόμα καλύτερα.

Εβαλα ELF TRP και Οντως η βελτιωση φτανει το 40% !! μεγαλυ διαφορα για αλαγη μονο βαλβολίνων!! αλλα αυτο δεν επρεπε να το εχει στο μυαλο της η Peugeot ? δεν θα επρεπε να εχουν ψάξει τι βαλβολινες ειναι καλυτερες για τα ΜΑ κιβωτια τους? ειδικα οτον η διαφορα στην αισθηση και λειτουργικοτητα ειναι τοσο μεγαλη με τις ELF??
Και τον τζογο δεν τον βελτιώνει καθολου η αλλαγη βαλβολίνων!! δεν γουσταρω να παιζει ο λεβιες μου ρε!! τοσο περιεργο ειναι?
Jim207GT - Τετ 21 Ιαν 2009, 14:37:52
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε μπουζούκια ο τζόγος είναι από τον πύρο του λεβιέ όχι από τα σοθικά του σαζμάν. Και φτιάχνετε άμεσα, γρήγορα και πάνφτηνα. Πληροφορίες στον κ. Τourista ή στον κ. Πρόεδρο
AlienHack - Τετ 21 Ιαν 2009, 14:43:37
Θέμα δημοσίευσης:
?? σοβαρα? αυτο θα με ενδιέφερε!! καθότι μου την σπαει αυτο το πήγαινε ελα 1-2cm του λεβιέ! θελω στηβαρή αισθηση!!
Sidobre - Τετ 21 Ιαν 2009, 14:47:59
Θέμα δημοσίευσης:
Ακριβώς όπως τα λέει ο Jim.

Πάνω στο σασμάν έχει ένα πύρο για το μοχλικό. Το πιο καλό είναι να αντικαταστήσεις αυτόν τον πύρο με καινούργιο χωρίς κόστος (τσάμπα είναι) και τα πέρα δώθε θα εξαφανιστούν (... για κάποιο καιρό).
RoadRunner122 - Τετ 21 Ιαν 2009, 15:10:11
Θέμα δημοσίευσης:
Πέρα απ'τον πύρο που λέτε, εγώ μιλάω για τον τζόγο που προέρχεται από το λαστιχένιο μπαλάκι στο κάτω σιδεράκι του παλάτζου που βιδώνεται στον καθρεύτη. Αυτό μπορείς να το αλλάξεις με άλλο από τεφλόν, μετά ο τζόγος μηδενίζεται αλλά οι ταχύτητες ξεκουμπώνουν μόνες τους. Το έκανε ο Γιώργος-iceage που έφτιαξε μοχλικό με ρυθμιζόμενες ντίζες και ball-joints και όπως το βαλε, το έβγαλε.

Jim207GT έγραψε:
...για τους έχοντες ΜΑ σασμάν βελτίωση υπάρχει και μάλιστα από τη μαμά peugeot με την ενισχυμένη Ντίζα...

Αυτή η ντίζα που λες ποιά ακριβώς είναι? Έχεις κάποια φωτό ή σχέδιο?

Απλά καλό θα ήταν να συνεχίζαμε κάπου αλλού μη χαλάμε το θέμα Wink
Jim207GT - Τετ 21 Ιαν 2009, 15:28:19
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:

Αυτή η ντίζα που λες ποιά ακριβώς είναι? Έχεις κάποια φωτό ή σχέδιο?

Απλά καλό θα ήταν να συνεχίζαμε κάπου αλλού μη χαλάμε το θέμα Wink

Ρίξε μιά ματιά εδώ Wink
Sidobre - Τετ 21 Ιαν 2009, 15:32:32
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν κάνει για 106. Εχει άλλο μοχλικό σύστημα το 106 από το 206.

Και τώρα ένα νέο....

Κυκλοφορεί φήμη ότι κυκλοφορούν κάποια 206 με ΜΑ (εντελώς καινούργια) που αντί για ντίζες έχουν συρματόσχοινα....

Πληροφορίες soon....
iceage - Τετ 21 Ιαν 2009, 15:38:22
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Αυτό μπορείς να το αλλάξεις με άλλο από τεφλόν, μετά ο τζόγος μηδενίζεται αλλά οι ταχύτητες ξεκουμπώνουν μόνες τους. Το έκανε ο Γιώργος-iceage που έφτιαξε μοχλικό με ρυθμιζόμενες ντίζες και ball-joints και όπως το βαλε, το έβγαλε.

Το μισό μοχλικό είναι με ball-joint και το άλλο μισό με ρουλεμάν. Και οσονούπο θα γίνει όλο με ρουλεμάν.
Παράθεση:
Κυκλοφορεί φήμη ότι κυκλοφορούν κάποια 206 με ΜΑ (εντελώς καινούργια) που αντί για ντίζες έχουν συρματόσχοινα....

Πληροφορίες soon....

Αυτό με ενδιαφέρει τρελά. Να το κάνουμε και αυτό το πείραμα.
Sidobre - Τετ 21 Ιαν 2009, 15:51:48
Θέμα δημοσίευσης:

Αυτό είναι το σύστημα.
Περιμένω ενημέρωση απο το servicebox να δουλέψει για να δω και τιμές
iceage - Τετ 21 Ιαν 2009, 16:02:08
Θέμα δημοσίευσης:
Το θέμα όμως είναι να μπορούμε να προσαρμόσουμε τον πυργολεβιέ. Αλλιώς θα παραμείνω με το υπάρχον μοχλικό.
Sidobre - Τετ 21 Ιαν 2009, 16:06:28
Θέμα δημοσίευσης:
Από την μία δεν βλέπω να μπορεί να μπει πυργολεβιές (είναι εντελώς διαφορετική λειτουργία).

Από την άλλη όμως, έτσι όπως φαίνεται αυτό, μπορείς να βάλεις τον λεβιέ όπου θες. Αρκεί να υπάρχει τρόπος να μπορείς να μειώσεις τις διαδρομές του (σίγουρα θα έχει μεγάλες).
iceage - Τετ 21 Ιαν 2009, 16:17:49
Θέμα δημοσίευσης:
Ας είχαμε ένα στα χέρια μας να το δούμε πως δουλεύει το μοχλικό και που θα πάει θα προσαρμόσουμε τον πύργο. Σιγά μην μας γλιτώσει.
AlienHack - Τετ 21 Ιαν 2009, 16:20:49
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Ακριβώς όπως τα λέει ο Jim.

Πάνω στο σασμάν έχει ένα πύρο για το μοχλικό. Το πιο καλό είναι να αντικαταστήσεις αυτόν τον πύρο με καινούργιο χωρίς κόστος (τσάμπα είναι) και τα πέρα δώθε θα εξαφανιστούν (... για κάποιο καιρό).

που σκ**α ειναι αυτός ο πύρος? καμια φώτο? οταν λέτε τζάμπα ειναι ?? Confused
Touristas - Τετ 21 Ιαν 2009, 22:06:09
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Αυτό είναι το σύστημα.

Με 234 ευρώ παίρνεται αυτά που χρειάζονται δηλαδή το 1 – 6 – 8 – 9
Και από εκεί και πέρα βλέπουμε τι άλλο μπορεί να χρειαστεί.
Sidobre - Τετ 21 Ιαν 2009, 22:17:23
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Αυτό είναι το σύστημα.

Με 234 ευρώ παίρνεται αυτά που χρειάζονται δηλαδή το 1 – 6 – 8 – 9
Και από εκεί και πέρα βλέπουμε τι άλλο μπορεί να χρειαστεί.

Οπως λέει και ο γιός σου...

sps - Τετ 21 Ιαν 2009, 23:21:27
Θέμα δημοσίευσης:
Να ρωτησω κατι...
Το Νο 3 της φωτο, το λεβιεδακι δλδ, πως μπορουμε να το βγαλουμε για να το αντικαταστησουμε?
Γ@μ@ την κουλαμαρα μου δλδ Evil
COOL ALEXIS - Τετ 21 Ιαν 2009, 23:58:08
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Να ρωτησω κατι...
Το Νο 3 της φωτο, το λεβιεδακι δλδ, πως μπορουμε να το βγαλουμε για να το αντικαταστησουμε?
Γ@μ@ την κουλαμαρα μου δλδ Evil

Τράβα προς τα ΠΑΝΩ ή πες στον Τάκη ότι σου αρέσει πολύ που δεν βγαίνει η μπίλια... Wink
MEMsound - Πεμ 22 Ιαν 2009, 00:10:45
Θέμα δημοσίευσης:
ετσι όπως το βλέπω πάντως ενδέχεται να μπορεί να μπει και ενα σχετικό μικρό "πυργάκι" (πυργολεβιεδακι εννοω)
αλλά πρέπει να δω πως ποιάνουν τα συρματόσχοινα στον λεβιέ... για να πω με σχετικη σιγουρια
iceage - Πεμ 22 Ιαν 2009, 12:18:53
Θέμα δημοσίευσης:
Κε. Πρόεδρε εσύ τι έχεισ κάνει με το μοχλικό σου? Είναι ένα θέμα που το ψάχνω αρκετά.
volvos - Πεμ 22 Ιαν 2009, 13:03:19
Θέμα δημοσίευσης:
το εχει δοκιμασει κανεις το εν λογω συστημα?

λογικα τα μπαρακια για δεξια αριστερα και τη μεγαλη τη μπαρα που αλλαξα τα κραταμε αργυρη?
Sidobre - Πεμ 22 Ιαν 2009, 15:09:41
Θέμα δημοσίευσης:
iceage έγραψε:
Κε. Πρόεδρε εσύ τι έχεισ κάνει με το μοχλικό σου? Είναι ένα θέμα που το ψάχνω αρκετά.

Οχι πολλά πράγματα. Την πιο βαριά ντίζα επιλογέα με ένα quickshift. Το μόνο που έχω κάνει από πλευράς τροποποιήσεων, έχω αντικαταστήσει τον πύρο πάνω στο σασμάν (που παίζει δεξιά - αριστερά) με βίδα/παξιμάδι για να μην λασκάρει συνέχεια.

Δεν μπορώ να πω ότι τρελαίνομαι με τους πυργολεβιέδες (ούτως ή άλλως στο 206 δεν είναι τόοοσο χαμηλός ο λεβιές) και έχω επικεντρωθεί στο εσωτερικό του σασμάν (κόμπλερ PS, δίσκο, ρυθμιζόμενη ντίζα και ψάχνομαι με βαλβολίνες για αλλαγές στις 8.000 χωρίς προβλήματα).

Ευχαριστημένος ναι, σίγουρα θέλει κι'άλλο....
RoadRunner122 - Πεμ 22 Ιαν 2009, 15:49:49
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
....κόμπλερ PS, δίσκο, ρυθμιζόμενη ντίζα και.......

Αυτό σηκώνει ανάλυση.

Για πες εντυπώσεις και γενικά τα υπέρ και τα κατά. Το προτείνεις για καθημερινή χρήση ή γίνεται πολύ "ειδικό"?

Επειδή θ'ανοίξω που θ'ανοίξω σασμάν, και με τρώει να βάλω και πουθενά αλλού χεράκι.

Μιλάς φαντάζομαι και κόμπλερ και ελατήρια έτσι?
volvos - Πεμ 22 Ιαν 2009, 15:53:09
Θέμα δημοσίευσης:
εδω μιλαμε γενικα για τα ΜΑ σαζμαν

για αυρο γιαννη ανοιξαμε το αλλο τοπικ που συζηταμε πως βελτιωνεται το ΜΑ σε αποδοση αισθηση κλπ Wink
Sidobre - Πεμ 22 Ιαν 2009, 15:58:01
Θέμα δημοσίευσης:
Συνειδητά δεν έχω βάλει τα ελατήρια που έχω εξηγήσει και προηγουμένως.

Τα κόμπλερ, στην ουσία είναι το ίδιο πράγμα με περισσότερη κατεργασία (τώρα δεν ξέρω ακριβώς αν είναι με περισσότερο άνθρακα άρα σκληρότερο μέταλλο) και δείχνει ότι αντέχει τις καταπονήσεις πιο πολύ.
Στις γρήγορες αλλαγές πολύ ψηλά δεν γραντζουάει καθόλου πια, και σαν σύνολο (δίσκος, βαλβολίνες, κομπλερ) μπορώ να πω ότι οι αλλαγές είναι αρκετά γρήγορες.

Παλιότερα, σε μια πολύ γρήγορη αλλαγή ψηλά, παρότι έμπαινε ταχύτητα, ένιωθες ένα πολύ μικρό γραντζούνισμα, σαν να μην προλαβαίνει να συγχρονιστεί, κάτι που πλέον έχει εξαληφθεί πλήρως.
Sidobre - Πεμ 22 Ιαν 2009, 15:59:32
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
εδω μιλαμε γενικα για τα ΜΑ σαζμαν

για αυρο γιαννη ανοιξαμε το αλλο τοπικ που συζηταμε πως βελτιωνεται το ΜΑ σε αποδοση αισθηση κλπ Wink

Τα έχω ενώσει για να μην ψαχνόμαστε τί εχει γραφτεί και που... Wink
RoadRunner122 - Πεμ 22 Ιαν 2009, 16:01:39
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Παλιότερα, σε μια πολύ γρήγορη αλλαγή ψηλά, παρότι έμπαινε ταχύτητα, ένιωθες ένα πολύ μικρό γραντζούνισμα, σαν να μην προλαβαίνει να συγχρονιστεί, κάτι που πλέον έχει εξαληφθεί πλήρως.

Καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ τι εννοείς φίλε μου Confused

Ο λόγος που δεν άλλαξες και τα ελατήρια με τα σκληρότερα της PS φαντάζομαι είναι για να μη σκληρίνει το κούμπωμα, για λόγους ευχρηστίας κοινώς?
Sidobre - Πεμ 22 Ιαν 2009, 16:15:54
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Ο λόγος που δεν άλλαξες και τα ελατήρια με τα σκληρότερα της PS φαντάζομαι είναι για να μη σκληρίνει το κούμπωμα, για λόγους ευχρηστίας κοινώς?

Aκριβώς! Σκληραίνει γενικά ο μοχλός + ότι έχουν ακουστεί περιστατικά που έχουν κοπεί κάποια αυτάκια.

Βέβαια αυτό που έγραψε ο Τηλέμαχος (ότι κόβουν μία σπείρα από τα μισά ελατήρια) δεν το ήξερα, οπότε θα μπορούσε να μας πει κάτι περισσότερο με την εμπειρία του!
iceage - Πεμ 22 Ιαν 2009, 18:04:08
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
iceage έγραψε:

Την πιο βαριά ντίζα επιλογέα.

Να φανταστώ ότι αναφέρεσε σε αυτήν που έχει και ο Volvos? Και νομίζω δεν ότι δεν μπαίνει σε 106? Ή κάνω λάθος?
Sidobre έγραψε:
και έχω επικεντρωθεί στο εσωτερικό του σασμάν (κόμπλερ PS, δίσκο, ρυθμιζόμενη ντίζα και ψάχνομαι με βαλβολίνες για αλλαγές στις 8.000 χωρίς προβλήματα).

Τα κόμπλερ θα τα τσιμπήσω και εγώ μου φένεται να τα έχω καβάτζα για οταν έρθει το δίσκο-πλατό. Η ρυθμιζόμενη ντίζα είναι αυτή που έχουν τα 106 χωρίς υδραυλικό? Γιατί εγώ αυτήν έχω.
Sidobre - Πεμ 22 Ιαν 2009, 18:19:28
Θέμα δημοσίευσης:
iceage έγραψε:
Να φανταστώ ότι αναφέρεσε σε αυτήν που έχει και ο Volvos? Και νομίζω δεν ότι δεν μπαίνει σε 106? Ή κάνω λάθος?

Σωστά λες.

Αυτό είναι το μοχλικό του 206:

Free Image Hosting

Αντικαθιστούμε το νο 2 με πιο βαριά που έχει βγάλει πρόσφατα. Απλώς ενισχύει λίγο την δύναμη και έχει μια καλύτερη αίσθηση ο λεβιές.

Στο 106 δεν νομίζω να μπορεί να μπει (χωρίς να πέρνω και όρκο) αλλά δεν μου φαίνεται ίδιο

Μοχλικό 106:

Free Image Hosting
iceage έγραψε:

Sidobre έγραψε:
και έχω επικεντρωθεί στο εσωτερικό του σασμάν (κόμπλερ PS, δίσκο, ρυθμιζόμενη ντίζα και ψάχνομαι με βαλβολίνες για αλλαγές στις 8.000 χωρίς προβλήματα).

Τα κόμπλερ θα τα τσιμπήσω και εγώ μου φένεται να τα έχω καβάτζα για οταν έρθει το δίσκο-πλατό. Η ρυθμιζόμενη ντίζα είναι αυτή που έχουν τα 106 χωρίς υδραυλικό? Γιατί εγώ αυτήν έχω.

Ναι, απλή ρυθμιζόμενη με το χέρι για να βάλεις όπου θέλεις εσύ να απομονώνει ο συμπλέκτης και όχι αυτορυθμιζόμενη.

Αργότερα θέλω να βάλω ένα τέτοιο πενταλ για να μειώσω τις άσκοπες διαδρομές:

Free Image Hosting
Sidobre - Πεμ 22 Ιαν 2009, 18:41:19
Θέμα δημοσίευσης:
Κύριε Τεχνικέ Σύμβουλε (Touristas) από το 207 δεν κάνει;

Φαίνεται με την ίδια λειτουργία όπως και του 206...

Μόνο που έχει μόνο 134,12 ευρώ το 1, 6 και 7.

(δεν έχω δοκιμάσει να δω αίσθηση σε ΜΑ σε 207, αλλά μάλον θα το κάνω....)

Χμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ
MEMsound - Πεμ 22 Ιαν 2009, 19:54:16
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
....Αντικαθιστούμε το νο 2 με πιο βαριά που έχει βγάλει πρόσφατα. Απλώς ενισχύει λίγο την δύναμη και έχει μια καλύτερη αίσθηση ο λεβιές.

Στο 106 δεν νομίζω να μπορεί να μπει (χωρίς να πέρνω και όρκο) αλλά δεν μου φαίνεται ίδιο

Μοχλικό 106:

Free Image Hosting

αν σε μηχανουργείο ενισχυσει κάποιος το εργοστασιακο μοχλικο του 106 ισως να εχει το ιδιο ή εστω παραπλήσιο αποτέλεσμα...

κάτι μου λέει οτι η καλήτερη λειτουργεία στο 206 δεν ειναι μόνο θεμα βάρους αλλά και αυξημένης ακαμξίας του πιο ενισχυμένου μοχλικου που εχετε βάλει...
iceage - Πεμ 22 Ιαν 2009, 20:34:44
Θέμα δημοσίευσης:
Μάνθο να επισημάνω ότι επειδή έχω κάψει άπειρα εγκεφαλικά κύτταρα(καλά εχουν να πεταχτούν καλόπαιδα με αυτήν την φράση!!!!) μπροστά στο pc και στο internet για να βρω την top λύση για το μοχλικό έχω παρατηρήσει τα εξής:
1) παρόλο που φοράω ολες τις βάσεις ps (μίξη gr N - mini grA) το μοτέρ έχει ακόμη κάποια παλάτζα
2)προσπάθησα να κάνω μοχλικό μπετό, χωρίς καθόλου κενά ,αλλά δεν πέτυχε το πείραμα. Αυτό γιατί παρόλο τις βάσεις το μοτέρ έχει κάποια ελάχιστα κενά και κατά την εκκίνηση από στάση μου πέταγε την πρώτη ταχύτητα. Είχα αλλάξει την λαστιχένια μπίλια με άλλη από τεφλόν και όλες τις αρθρώσεις με ρουλεμάν (τις μισές) και τις άλλες μισές με ball-joint. Έτσι ξαναέβαλα το παλάτζο με την λαστιχένια μπίλια και τα προβλήματα λύθηκαν. Μένει τώρα να κάνω και το υπόλοιπο μοχλικό με ρουλεμάν.

Τέλος με βάλατε σε σκέψεις να βάλω κόμπλερ και ελατήρια ps να δω την αίσθηση του πύργου. Αν και τώρα είναι τέλειο.
Αν κάνουμε ένα μοχλικό αρκετά ενισχυμένο (δλδ βαρύ) τα αποτελέσματα θα είναι χειρότερα λόγω μεγαλύτερη αδράνεια( κατι στο οποίο πάσχουν τα 106 λόγω κατασκευής του μοχλικού).
MEMsound - Πεμ 22 Ιαν 2009, 21:18:44
Θέμα δημοσίευσης:
ξεφευγουμε από το κιβώτιο αλλα...

...οκ ολες οι βάσεις σου ειναι ps κλπ κλπ...
τα κενα από τα λαστιχένια στοπ που χουν μπρος πίσω τα χεις δει? (οι βάσεις του εγκεφάλου και της μπαταρίας εννοώ)
αν τα μειώσεις αυτα τα κενα τότε θα κουνιέται πολύ λιγότερο στο ασε/πάτα και στις εκκινήσεις, γιατί πολυ απλά.. δεν θα χει που να πάει... Wink
εγω εχω βάλει 2~3 ροδέλες μεταξυ των λάστιχένιων στοπ και του σασί και χουν ερθει τα στοπ πιο κοντα στις βάσεις...
iceage - Πεμ 22 Ιαν 2009, 21:31:32
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
ξεφευγουμε από το κιβώτιο αλλα...

...οκ ολες οι βάσεις σου ειναι ps κλπ κλπ...
τα κενα από τα λαστιχένια στοπ που χουν μπρος πίσω τα χεις δει? (οι βάσεις του εγκεφάλου και της μπαταρίας εννοώ)
αν τα μειώσεις αυτα τα κενα τότε θα κουνιέται πολύ λιγότερο στο ασε/πάτα και στις εκκινήσεις, γιατί πολυ απλά.. δεν θα χει που να πάει... Wink
εγω εχω βάλει 2~3 ροδέλες μεταξυ των λάστιχένιων στοπ και του σασί και χουν ερθει τα στοπ πιο κοντα στις βάσεις...

Αν μου δώσει ο Γιάννης-Roadrunner122 το Π της ps κάτι θα κάνω με τα κενά. Αλλά σου λέω ότι άμα κάνουμε ένα μοχλικό χωρίς καθόλου κενά λόγω έστω και ελάχιστων κενών του μοτέρ πάλι θα πετάει ταχύτητες.
RoadRunner122 - Πεμ 22 Ιαν 2009, 21:44:47
Θέμα δημοσίευσης:
iceage έγραψε:
Αν μου δώσει ο Γιάννης-Roadrunner122 το Π της ps κάτι θα κάνω με τα κενά..

Κι εγώ τι θα βάλω μετά ρε μάστορη? Smile Ξυλαράκια-σφήνες??? Razz Ρε μπαγάσα, πότε πέφτει του Αγ.Γεωργίου να σου πάρω ένα δώρο!

Δηλαδή λέτε ότι ένα μέρος του τζόγου οφείλεται στην ευλυγισία των ντιζών? Γιατί ουσιαστικά αντικαθιστώντας σε ένα 206 τη ντίζα Νο2 με παχύτερη, αυτό βελτιώνετε.

Το 107 έχει ντίζες (με συρματόσχοινο) και έχει πολύ καλό κούμπωμα. Άλλο σασμάν θα μου πείτε. Από την άλλη σκέφτομαι ότι με τα κλασσικά ντιζάκια α'λα 106, αν θέλεις να τα λιπάνεις είναι πολύ απλό, εν αντιθέσει με τα συρματόσχοινα που είναι λίγο τρέχαγύρευε (περίεργο σημείο για να τρέξει το σπέυ σε όλο το μήκος του). Άσε το άλλο: φαντάζεστε εκεί που καρφώνεις μιά 2α να κοπεί κανένα συρματόσχοινο (όπως στους συμπλέκτες) και να τρέχεις και να μη φτάνεις? Shocked

Τάσο, τις εικόνες από που τις βρίσκεις? Στο Servive-Box δε μου βγάζει αυτές Crying or Very sad
action_peugeot - Πεμ 22 Ιαν 2009, 22:42:26
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
RoadRunner122 έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Aκριβώς! Σκληραίνει γενικά ο μοχλός + ότι έχουν ακουστεί περιστατικά που έχουν κοπεί κάποια αυτάκια.

Βέβαια αυτό που έγραψε ο Τηλέμαχος (ότι κόβουν μία σπείρα από τα μισά ελατήρια) δεν το ήξερα, οπότε θα μπορούσε να μας πει κάτι περισσότερο με την εμπειρία του!
Είναι λίγο πιο μακριά τα ελατήρια και δεν δουλεύει το ένα κόμπλερ έτσι δεν μπορείς να αλλάξεις ταχύτητες
Όσο για της φωτογραφίες της έχει το SERVICE BOX
Sidobre - Παρ 23 Ιαν 2009, 16:05:34
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι οι φωτό είναι από το Servicebox.

Τώρα για τα συρματόχοινα που το ξανασύζήταγα, είναι σουπερ για καθημερινή οδήγηση, αλλά τελικά στο δικό μας στυλ δεν πολυκάνουν.

Το θετικό τους λοιπόν είναι ότι δεν καταλαβαίνουν από μετακινήσεις μοτερ (έτσι δεν κουνιέται και ο λεβιές) αλλά στις πολύ γρήγορες αλλαγές πάσχουν επειδή το συρματόσχοινο είναι πιο ελαστικό από τις ντίζες, με αποτέλεσμα να χάνεις σε ταχύτητα και αίσθηση.

Το άσχημο είναι ότι όσο πιο πολύ το ψάχνουμε, τόσο "κλεινόμαστε" σε δοκιμές και στο τέλος ανακαλύπτουμε ότι όσο παιδευόμαστε, το μόνο που χάνουμε είναι... χρόνος! Evil
AlienHack - Κυρ 25 Ιαν 2009, 02:05:29
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
iceage έγραψε:

Οχι πολλά πράγματα. Την πιο βαριά ντίζα επιλογέα με ένα quickshift. Το μόνο που έχω κάνει από πλευράς τροποποιήσεων, έχω αντικαταστήσει τον πύρο πάνω στο σασμάν (που παίζει δεξιά - αριστερά) με βίδα/παξιμάδι για να μην λασκάρει συνέχεια.

που σκ**α ειναι αυτος ο πυρος? καμια φωτο? κανα σχεδιο? πωε εχω προσβαση σε αυτον?
Steve - Κυρ 25 Ιαν 2009, 02:20:47
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό εδώ θα μπορούσε να βοηθήσει καθόλου την κατάσταση?
Sidobre - Δευ 26 Ιαν 2009, 13:30:25
Θέμα δημοσίευσης:
Kαι βέβαια. Είναι το κάτω μέρος ενός πυργολεβιέ. Αυτό που κάνει, επεκτείνει τον μοχλό στο κάτω μέρος, ώστε να μειωθεί η διαδρομή στο πάνω μέρος.
Steve - Δευ 26 Ιαν 2009, 15:04:47
Θέμα δημοσίευσης:
Κατάλαβα... για Group Buy είμαστε πάλι...
SnakeMJK - Δευ 26 Ιαν 2009, 16:14:50
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Αυτό εδώ θα μπορούσε να βοηθήσει καθόλου την κατάσταση?

Αυτό μπαίνει σε μένα; Μπορεί να συνδιαστεί με το ήδη υπάρχον quickshift;
Sidobre - Δευ 26 Ιαν 2009, 16:23:38
Θέμα δημοσίευσης:
α. Ναι, β. Ναι. Laughing
Steve - Δευ 26 Ιαν 2009, 16:27:40
Θέμα δημοσίευσης:
Άντε Ζήση, ξεκίνα το GB Razz
SnakeMJK - Δευ 26 Ιαν 2009, 16:32:08
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Άντε Ζήση, ξεκίνα το GB Razz

Τους στέλνω email για καλύτερη τιμή και μεταφορικά. Όταν θα χω νέα θα ενημερώσω.
Lef205 - Δευ 26 Ιαν 2009, 17:39:33
Θέμα δημοσίευσης:
εγω που θελω τον λεβιε για το υδραυλικο χειροφρενο τι θα κανω? Laughing
Το θεμα ειναι οτι υδραυλικο χειροφρενο εχω, τον λεβιε σκετο τον δινουν?
RoadRunner122 - Τρι 10 Φεβ 2009, 22:46:25
Θέμα δημοσίευσης:
Να και μια αναλυτικότατη παρουσίαση του σασμάν ΜΑ5... αρκεί να ξέρεις γαλλικά Confused
iceage - Τετ 11 Φεβ 2009, 15:17:18
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Να και μια αναλυτικότατη παρουσίαση του σασμάν ΜΑ5... αρκεί να ξέρεις γαλλικά Confused

Και ΝΑ μία μετάφραση στα ελληνικά.
Steve - Τετ 11 Φεβ 2009, 17:37:06
Θέμα δημοσίευσης:
iceage έγραψε:
Your bad weather.
RoadRunner122 - Τετ 11 Φεβ 2009, 18:04:10
Θέμα δημοσίευσης:
Απόσπασμα από το "μεταφρασμένο" κείμενο του Γιώργου έγραψε:
...Η εξουσία χωρίζεται διαφορά στις 2 τροχούς και διαχειρίζεται την ταχύτητα περιστροφής. La couronne du "couple court" est fixée sur le sont corps qui renferme les pignons satellites montés sur un axe. Το στέμμα του "Οικογένεια δικαστηρίου" θα είναι το όργανο...

Η ράβδος κινείται πιρούνια στο εσωτερικό του κουτιού...

...το πτερύγιο στροφές "τρελοί" για το δέντρο, δεν είναι πλέον δυνατό να μεταδώσουν την εξουσία....

...Από τις 2 δέντρα, Κουκουνάρια συνδέονται ανά ζευγάρι. ...

...Aρχικά συλλαλητήριο στη θέση / ax αθλητισμός είναι ένα ηλικίας 14 * 60 που είναι η 3 η γέφυρα το συντομότερο υφιστάμενο πρότυπο για boites MA...

...και το προϊόν 2 κομμάτια με ακετόνη και με κυανο κόλλα, με κόλλα για νέες σελαχιών ...

Έχω πεθάνει στο γέλιο!!! Laughing

Το διορθώνω:
Τα δέντρα με τα κουκουνάρια τους μεταδίδουν την εξουσία και τα σελάχια κάνουν συλλαλητήριο έξω από το δικαστήριο κρατώντας μεγάλα πιρούνια κατά της εξουσίας!!!

ΕΤΣΙ δουλεύει το σασμάν ΜΑ!

Καταλάβατε ή να κάνω και κακά??? Laughing Razz
Steve - Τετ 11 Φεβ 2009, 19:05:53
Θέμα δημοσίευσης:
Ηλικίας 14 * 60 = 840 χρονών?

Αρχαίο μου σασμάν... Τι τραβάς...

Εμένα που είναι 16 * 65 = 1040 ετών... να αρχίσω να ανησυχώ? Silly
RoadRunner122 - Τετ 11 Φεβ 2009, 19:16:01
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε Γιώργο, μήπως έβαλες αυτόν να το μεταφράσει???
iceage - Τετ 11 Φεβ 2009, 21:15:47
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
iceage έγραψε:
Your bad weather.

Μην το μελετάς και έρχεται το td... λέμε.
RoadRunner122 έγραψε:
Έχω πεθάνει στο γέλιο!!! Laughing

Γι' αυτό το πόσταρα και εγώ.
Steve έγραψε:
Αρχαίο μου σασμάν... Τι τραβάς...

Εμένα που είναι 16 * 65 = 1040 ετών... να αρχίσω να ανησυχώ?

Μην στεναχωριέσαι για πεταμα παει το σασμαν, δεν ειναι τίποτα. Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy
Steve - Τετ 11 Φεβ 2009, 22:16:16
Θέμα δημοσίευσης:
iceage έγραψε:
Μην το μελετάς και έρχεται το td... λέμε.
Α θα σε δώ εκεί λοιπόν! Very happy
vasilis106 - Τετ 18 Μάρ 2009, 12:34:53
Θέμα δημοσίευσης:
για να μην ανοιγω νεο τοπικ γραφω εδω.μιας κ εμεινα απ οδισκο θα κατεβασω σασμαν για να περασω ενα 14\60 το θεμα ειναι οτι εχω μπερδευτει απο αυτα που διαβασα γενικοτερα.το αμαξι μου φοραει φλατζα βολαν πεταλουδα κ συντομα θα μπουν κ μπουμπακια.ειναι καλη επιλογη το 14/60 με μακρια 5 για all around χρηση?το αμαξι εχει 16αρια ζαντολαστιχα αρα εεναι ηδη μακρυ.τι γραναζι 5ης να βαλω?αν αφησω το ιδιο τι προβλημα θα εχω?ποια τα χλμ στον κοφτη της 4ης με μαμα κοφτη κ ποια για 8000.λαστιχα 190/40/16.αναμενω απαντησεις συντομα μιας κ αυριο μπαινει το αμαξι μεσα.ευχαριστω
RoadRunner122 - Τετ 18 Μάρ 2009, 13:46:28
Θέμα δημοσίευσης:
Το ίδιο θα κανω κι εγώ στο δικό μου.

Μετά από παρότρυνση φίλων, με το 14/60 κονταίνεις αρκετά, είναι πολύ φιλικό πλέον στην πόλη και εννοείται για αναβάσεις βολεύει αφάνταστα! Σε συνδυασμό με μακρυά 5η (νομίζω από 206) που είναι ελάχιστα πιό μακρυά από τη μαμά, στα ταξίδια είσαι άρχοντας.

Απλά χρειάζεται κάποια προσοχή στα κατεβάσματα 5ης σε 4η στα πολλάαα km.
volvos - Τετ 18 Μάρ 2009, 15:54:11
Θέμα δημοσίευσης:
kamia προσοχη το εχω ετσι 3χρονια...
εκτος αν κανεις κοντρες στα 200 και σου ερθει να κανεις κατεβασματα στα 180... Cool
vasilis106 - Τετ 18 Μάρ 2009, 18:57:15
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε vovlos ποσα χλμ εχεις στο κοφτη της 4ης ταχυτητας?
iceage - Τρι 28 Ιούλ 2009, 21:18:13
Θέμα δημοσίευσης:
Ερώτηση. Υπάρχουν 2 διαφορετικά κ/π 14/60? Δηλαδή με διαφορετικό μήκος του πηνιόν? Γιατι μου είπε ο vasilis106 ότι βρήκε 2 διαφορετικές 5ες σε μήκος. Που αν δεν έχεις την σωστή 5η δεν κουμπώνει η ασφάλεια στο τέλος. Για δώστε τα φώτα σας?
vasilis106 - Τετ 29 Ιούλ 2009, 04:37:47
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια ετσι ειναι τα πραγματα,οταν πηγαμε να βαλουμε την 5 στο αμαξι παρατηρησαμε οτι το γραναζι της πεμπτης ξεπερναγε την ασφαλεια με αποτελεσμα να μην χοραει να μπει,ψαξαμε κ βρηκαμε ιδιο γραναζι 43χ33 το οποιο ηταν λιγο ποιο κοντο απο το αλλο κ ετσι κουμπωσε η ασφαλεια,νομιζω οτι ο πρωτευων αξονας κ ο δευτερευων δεν ηταν απο ραλι για αυτο κ ηταν ποιο κοντος(μπορει να ηταν απο αλλο σασμαν)σαββατο θα λυσω το 8ν σασμαν κ θα παρω τις σχεσεις να τις βαλω,για να εχω δικιο σε αυτο που λεω θα πρεπει τωρα να χρειαζεται να μπει το χοντρο γραναζι 5ης
RoadRunner122 - Τετ 29 Ιούλ 2009, 09:51:54
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό μου το χε πει ο Στέλιος όταν είχα ανέβει πάνω. Ότι δηλαδή θα πρέπει η 5η να ταιριάζει με τον άξονα του πινιόν.
vasilis106 - Τετ 29 Ιούλ 2009, 12:30:19
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Αυτό μου το χε πει ο Στέλιος όταν είχα ανέβει πάνω. Ότι δηλαδή θα πρέπει η 5η να ταιριάζει με τον άξονα του πινιόν.

ειχες γραψει στην αρχη για κομπλερ πς πηρα ντικο κ εφαγα χυλοπιτα!!!τελειωσαν μου ειπε κ απο οτι το βλεπει τελειωσε κ η παραγωγη Sad
iceage - Τετ 29 Ιούλ 2009, 13:43:28
Θέμα δημοσίευσης:
vasilis106 έγραψε:
ειχες γραψει στην αρχη για κομπλερ πς πηρα ντικο κ εφαγα χυλοπιτα!!!τελειωσαν μου ειπε κ απο οτι το βλεπει τελειωσε κ η παραγωγη Sad

Μην μου λες τέτοια και έλεγα την άλλη εβδομάδα να ανέβω προ τα πάνω να κάνω καμια καλή μπάζα. Sad Sad Sad
RoadRunner122 - Πεμ 30 Ιούλ 2009, 12:45:27
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν θυμάμαι αν το είχα αναφέρει αλλά ο Ντίνος σε επικοινωνία προ 6μήνου μου είχε πει ότι πλέον δε φέρνει κόμπλερ πς και να απευθυνθώ στον κόνδωρα.
Επικοινώνησα ΤΟΤΕ με κόνδωρα και ΤΟΤΕ είχε. Τώρα δεν ξέρω εάν θα έχει καθώς και αν η παραγωγή τους σταμάτησε.

Πάντως ο Ντίνος είχε πει ότι απλά δεν φέρνει και όχι ότι σταμάτησε η παραγωγή τους. Πράγμα το οποίο λογικά δε μπορεί να το ξέρει αφού δεν είναι μέσα στην ps, απλές-μαζικές παραγγελίες κάνει.
Pughell - Πεμ 30 Ιούλ 2009, 14:56:29
Θέμα δημοσίευσης:
Δυστυχως εχουν σταματησει εδω και καμποσα χρονακια,για αυτο και πολλοι καταφευγουν σε φτιαχτα. Confused
kane - Πεμ 30 Ιούλ 2009, 15:10:44
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Δυστυχως εχουν σταματησει εδω και καμποσα χρονακια,για αυτο και πολλοι καταφευγουν σε φτιαχτα. Confused

Tα οποια αν δεν απατωμαι...διαθετει το "μαγαζακι" μας, ε στελιο?
iceage - Πεμ 30 Ιούλ 2009, 15:33:54
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
Pughell έγραψε:

Tα οποια αν δεν απατωμαι...διαθετει το "μαγαζακι" μας, ε στελιο?

Για πες και το παρασύνθημα γιατί ανεβαίνω σε μια εβδομάδα.
Pughell - Πεμ 30 Ιούλ 2009, 15:36:15
Θέμα δημοσίευσης:
Αν λες τα PS,οχι,τα τελευταια τα εβαλε ο Κλιματσακης αν θυμαμαι καλα... Sad
Αν εννοεις τα μπρουντζινα,ας ειναι καλα ο μπαρμπα-Γιωργος. Very happy
Απλα θελουν υπομονη στο στρωσιμο καθως ειναι πολυ σφιχτα.
Σαν κοστολογιο δεν ειναι και κατι το δραματικο απο οτι θυμαμαι,δηλαδη δεν νομιζω να κοστιζουν πανω απο 200Ε το σετ για ολες τις σχεσεις.
Περισσοτερα απο τον Προφ... Wink
iceage - Πεμ 30 Ιούλ 2009, 15:42:05
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Αν εννοεις τα μπρουντζινα,ας ειναι καλα ο μπαρμπα-Γιωργος. Very happy
Απλα θελουν υπομονη στο στρωσιμο καθως ειναι πολυ σφιχτα.
Σαν κοστολογιο δεν ειναι και κατι το δραματικο απο οτι θυμαμαι,δηλαδη δεν νομιζω να κοστιζουν πανω απο 200Ε το σετ για ολες τις σχεσεις.
Περισσοτερα απο τον Προφ... Wink

Στέλιο από το site της PS δείχνει ότι έχουν στα 35 € το ένα για 1η-2α και 3η-4η. Άρα 70 € χοντρικά. Μήπως είναι ακριβά αυτά που λες?
Pughell - Πεμ 30 Ιούλ 2009, 15:46:21
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξερω ακριβως γιατι εγω πηρα και αλλα πραγματα μαζι απο τον παππου οποτε δεν μπορω να προσδιορισω ακριβως το κοστος. Sad
Απλα αυτα της PS ειναι απλα(οχι μπρουντζινα) και ελαφρως πιο παχια απο τα εργοστασιακα.
Τα φτιαχτα που λεω ειναι σχεδον διπλασια σε παχος απο τα μαμα και φυσικα καμια σχεση σε αντοχη συμφωνα και με τα λεγομενα ενος αγωνιζομενου απο Σερρες που φορεσε τετοια απο περσι ακομα...
iceage - Δευ 19 Οκτ 2009, 12:04:15
Θέμα δημοσίευσης:
Ορίστε μία λίστα με τα κιβώτια ταχυτήτων ΜΑ που εμφανίστηκαν στα κουβαδάκια μας.

Κώδικας:
GEARBOX CODES
Model engine code
GTI/VTS 1587 CC12
GTI/VTS 1587 CD08
GTI/VTS 1587 CD46
GTI/VTS 1587 CCA2
GTI/VTS 1587 CC12
GTI/VTS 1587 CDD6
GTI/VTS 1587 CD08
GTI/VTS 1587 CD46
GTI/VTS 1587 CDD6
GTI/VTS 1587 CN03
GTI/VTS 1587 CP29
GTI/VTS 1587 CNK3
GTI/VTS 1587 CN03
AX 14 D Comercial 1527 20CB98
AX 14 TRS 1360 20CA94
AX First 1360 20CB45
AX First 1124 20CB83
AX First 1124 20CB63
AX First 1360 20CB45
AX First 954 20CC29
AX First 1527 20CB98
AX GT 1360 20CA28
AX Image 1527 20CC57
AX New line 1124 20 CB63
AX New-York 1527
AX TRD 1360 2CA42
Saxo Image 1527 20CE20
Saxo Image 1527 20CE28
Saxo Image 1124 20CE51
Saxo Image 1124 20CE81
Saxo Mónaco 1527 20CE28
Saxo Mónaco 1360 20CE28
Saxo Mónaco 1527 20CE28
Saxo Mónaco 1527 20CL28
Saxo Mónaco 1124 20CC17
Saxo Mónaco 1527 20CC61
Saxo Plaisir 1527 20CE73
Saxo Plaisir 1124
Saxo Plaisir 1527 20CE73
Saxo Plaisir 1360
Saxo Plaisir 1527 20CE63
Saxo Plaisir 1527 20CE73
Saxo Plaisir 1527 20CE73
Saxo Seduction 1527 20CE28
Saxo Seduction 1124 20CE51
Saxo Seduction 1527 20CE28
Saxo Sensation 1527 20CE28
Saxo SX 1124 20CL81
Saxo SX 1124 20CE81
Saxo SX 1527 20CE28
Saxo SX 1124 20CF03
Saxo SX 1360 20CE73
Saxo SX 1527 20CE28
Saxo SX 1527 20CE73
Saxo SX 1527 20CF02
Saxo SX 1360 20CF11
Saxo SX 1527 20CF02
Saxo SX 1360 20CF11
Saxo SX 1527 20LE28
Saxo SX 1360 20CF11
Saxo SX 1527 20CF02
Saxo SX 1527 20CF02
Saxo SX Comercial 1527 20CF02
Saxo VTL 1587 20CC05
Saxo VTS 1587 20CH05
Saxo X 1124 20CE05
Saxo X 1124 20CC17
Saxo X 1527 20CC61
Saxo X 1527 20CE26
Saxo X 1527 20CC61
Saxo X 1124 20CC17
Saxo X 1527 20CC61
Saxo X 1124 20CC17
Saxo X 1124 20CE05
Saxo X 1124 20CC17
Saxo X 1124 20CE05
Saxo X 1527 20CE28
Saxo X 1527 20CF02
Saxo X 1527 20CE28
Saxo X Comercial 1527 20LE28
106 COCKTAIL 1124 20CC25
106 LONG BEACH 1527 20CC61
106 MAX 1124 20CE09
106 MAX 1124 20CE68
106 MAX 1124 20CF03
106 MAX 1527 20CF02
106 MAX 1124 20CF03
106 MAX 1527 20CF02
106 MAX 1527 20CF02
106 MIDNIGHT 1527 20CB98
106 XAD 1527 20CC61
106 XN 1527 20CE73
106 XN 1124 2CB53
106 XR 1124 20CE09
106 XRD 1360 20CB45

106/saxo/ax 997 CA09
106/saxo/ax 997 CA44
106/saxo/ax 997 CA99
106/saxo/ax 997 CB28
106/saxo/ax 997 CB56
106/saxo/ax 997 CB81
106/saxo/ax 997 CC25
106/saxo/ax 997 CC44
106/saxo/ax 997 CE09
106/saxo/ax 997 CE21
106/saxo/ax 997 CE68
106/saxo/ax 997 CB56
106/saxo/ax 997 CC25
106/saxo/ax 997 CE09
106/saxo/ax 997 CA22
106/saxo/ax 997 CA57
106/saxo/ax 997 CA90
106/saxo/ax 997 CB13
106/saxo/ax 997 CB47
106/saxo/ax 997 CB66
106/saxo/ax 997 CC31
106/saxo/ax 997 CE14
106/saxo/ax 997 CE64
106/saxo/ax 1124 CA09
106/saxo/ax 1124 CA44
106/saxo/ax 1124 CA99
106/saxo/ax 1124 CB28
106/saxo/ax 1124 CB56
106/saxo/ax 1124 CB81
106/saxo/ax 1124 CC25
106/saxo/ax 1124 CC44
106/saxo/ax 1124 CE09
106/saxo/ax 1124 CE21
106/saxo/ax 1124 CE68
106/saxo/ax 1124 CB56
106/saxo/ax 1124 CBE6
106/saxo/ax 1124 CC25
106/saxo/ax 1124 CE09
106/saxo/ax 1124 CCB5
106/saxo/ax 1124 CA32
106/saxo/ax 1124 CA67
106/saxo/ax 1124 CA96
106/saxo/ax 1124 CB53
106/saxo/ax 1124 CC24
106/saxo/ax 1124 CE08
106/saxo/ax 1124 CE58
106/saxo/ax 1124 CAC2
106/saxo/ax 1124 CAF7
106/saxo/ax 1124 CAJ6
106/saxo/ax 1124 CA32
106/saxo/ax 1124 CA67
106/saxo/ax 1124 CA96
106/saxo/ax 1124 CB53
106/saxo/ax 1124 CBE3
106 XSI 1360 CB68
106 XSI 1360 CA23
106 XSI 1360 CA58
106 XSI 1360 CBF8
106 XSI 1360 CB15
106 XSI 1360 CB57
106 XSI 1360 CC33
106 XSI 1360 CB93
106 XSI 1360 CC53
106 XSI 1360 CD13
106 XSI 1360 CD51
106 XSI 1360 CBJ3
106 XSI 1360 CB93
106 XSI 1360 CC53
106 XSI 1360 CDE1
106 XSI 1360 CD13
106 XSI 1360 CD51
106 rallye 1297 CB90
106 rallye 1297 CC50
106 rallye 1297 CD11
106 rallye 1297 CD49
106 rallye 1297 CBJ0
106 rallye 1297 CCE0
106 rallye 1297 CC50
106 rallye 1297 CDD9
106 rallye 1297 CD11
106 rallye 1297 CD49
106 rallye/XSI 1527 20CD15
106 rallye/XSI 1527 CB99
106 rallye/XSI 1527 CC58
106 rallye/XSI 1527 CD15
106 rallye/XSI 1527 CD53
106 rallye/XSI 1527 CBJ9
106 rallye/XSI 1527 CCE8
106 rallye/XSI 1527 CC58
106 rallye/XSI 1527 CDE3
106 rallye/XSI 1527 CD15
106 rallye/XSI 1527 CD53
106 rallye/XSI 1527 CDE3
106/saxo diesel 1.5 CC03
106/saxo diesel 1.5 CC04
106/saxo diesel 1.5 CC61
106/saxo diesel 1.5 CE01
106/saxo diesel 1.5 CE28
106/saxo diesel 1.5 CE73
106/saxo diesel 1.5 CC03
106/saxo diesel 1.5 CCF1
106/saxo diesel 1.5 CC61
106/saxo diesel 1.5 CEG3
106/saxo diesel 1.5 CE28
106/saxo diesel 1.5 CE73
106/saxo diesel 1.5 CEG3
106/saxo diesel 1.5 CB98
106/saxo diesel 1.5 CC57
106/saxo diesel 1.5 CE26
106/saxo diesel 1.5 CE71
106/saxo diesel 1.5 CB98
106/saxo diesel 1.5 CBJ8
106/saxo diesel 1.5 CCE7
106/saxo diesel 1.5 CC57
106/saxo diesel 1.5 CEG1
106/saxo diesel 1.5 CE26
106/saxo diesel 1.5 CE71
106/saxo diesel 1.5 CEG1
saxo VTR 1527 20CD22
saxo VTR 1527 (17X61)
saxo VTR 1527 CB96
saxo VTR 1527 CC55
saxo VTR 1527 CD14
saxo VTR 1527 CD52
saxo VTR 1527 CBJ6
saxo VTR 1527 CB96
saxo VTR 1527 CCE5
saxo VTR 1527 CC55
saxo VTR 1527 CDE2
saxo VTR 1527 CD14
saxo VTR 1527 CD52
saxo VTR 1527 CDE2

z@ck! - Τρι 23 Φεβ 2010, 13:28:29
Θέμα δημοσίευσης:
Επιτελους ξεθαψα καποια παλια μου λινκ που τα ειχαμε σε ενα παλιο φορουμ που γραφαμε εμεις των 106...

παραθετω

http://www.suzukituning.com/PSA/MA5%20Gearbox/ma5gearratio.htm

καθως και ενα αρθρο για την 5η ...με ενα how-to

http://www.suzukituning.com/PSA/MA5%20Gearbox/5th%20gear%20change.htm?sub_category_id=20&cat_category_id=2
iceage - Δευ 24 Μάϊ 2010, 17:28:16
Θέμα δημοσίευσης:
Ποιος έχει τον κωδικό από τισ φωλιές των ρουλεμάν του διαφορικού? Αυτές που είναι πάνω στον καβούκι?
Pughell - Πεμ 24 Φεβ 2011, 15:07:08
Θέμα δημοσίευσης:
Postαρω εδω μιας και αφορα τα ΜΑ γενικοτερα...

Σημερα πηγα στον "παππου" και μου εδειξε μια καινουργια σειρα απο γραναζια για ΜΑ που εφτιαξε...

Η πρωτη φωτο ειναι το γραναζι 2ης(συγκριση το μαμα με του παππου) και η δευτερη φωτο το γραναζι 4ης.
Το συγκεκριμενο modul επιλεχτηκε ωστε να μπορει το ΜΑ να διαχειριστει καπου στα 200 αλογα.Μην με ρωτησετε νουμερο ροπης,δεν ξερω...

z@ck! - Σαβ 26 Φεβ 2011, 00:44:18
Θέμα δημοσίευσης:
"χτυπα κι'αλλο" που λεει και το τραγουδι...
ΑΧΧΧΧΧ τι μας κανεις Love Love Love
Pughell - Σαβ 26 Φεβ 2011, 00:52:13
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι εγω,ο "παππους"... Very happy
Οποτε το ασμα πρεπει να λεει "...εεεελα στον παπουυυ...",by Bougas. Laughing Laughing Laughing
z@ck! - Σαβ 26 Φεβ 2011, 01:13:04
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing Laughing Laughing Laughing να δω ποτε θα γινει ... ελπιζω πριν παρει την συνταξη του!! Twisted evil Twisted evil
αμα δεν κανει και θορυβο οπως μου ειπες.... τουμπανο!!!
ΑΧΧΧΧΧΧΧ!!!!
αντε να δουμε...Crying or Very sad ... η να βρουμε γυναικα γιατι αμαν με αυτες τις ονειροξεις! Mr. Green Mr. Green Beer Beer
Pughell - Σαβ 26 Φεβ 2011, 01:15:11
Θέμα δημοσίευσης:
Τι να την κανεις την γυναικα ρε...
Παρε ενα ΜΑ που εχει και περισσοτερες τρυπες και δεν σου λεω οχι,οποια τρυπα του και να πας να χρησιμοποιησεις. Laughing Laughing Laughing
z@ck! - Σαβ 26 Φεβ 2011, 01:17:47
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Τι να την κανεις την γυναικα ρε...
Παρε ενα ΜΑ που εχει και περισσοτερες τρυπες και δεν σου λεω οχι,οποια τρυπα του και να πας να χρησιμοποιησεις. Laughing Laughing Laughing

ειναι και παντα "υγρο" και με φυσικο λυπαντικο!! Afroman Afroman Love
Laughing Laughing Laughing Laughing
Ghost Dog - Σαβ 26 Φεβ 2011, 01:19:03
Θέμα δημοσίευσης:
Μη λετε αλλα ρε παιδια..........ειναι και περασμενη η ωρα..........
Θα αρχισω τιποτα "αερογαμίες" εδω περα! Laughing Laughing
Pughell - Σαβ 26 Φεβ 2011, 01:20:03
Θέμα δημοσίευσης:
Προσεχε ρε μλκα γιατι εχω ακουσει πολλα για το ανεμογκαστρι,μην προκυψει κανενα εξωγαμο βραδιατικα... Laughing Laughing Laughing
Ghost Dog - Σαβ 26 Φεβ 2011, 01:36:43
Θέμα δημοσίευσης:
Θα εχω το νου μου.....! Shocked Laughing Laughing Laughing
z@ck! - Σαβ 26 Φεβ 2011, 18:19:41
Θέμα δημοσίευσης:
ψαχνοντας βρηκα και μερικα αλλα λινκ

http://www.205gti.com/techgearboxUK.htm

http://www.saxperience.com/forum/showthread.php?t=5616

και αυτο που δεν μου φαινεται πολυ σοϊ...
http://www.saxperience.com/forum/showthread.php?t=125615
Pughell - Σαβ 26 Φεβ 2011, 20:04:49
Θέμα δημοσίευσης:
Ουτε και το πρωτο link ειναι πολυ σοι... Laughing Laughing Laughing Sad
z@ck! - Σαβ 26 Φεβ 2011, 23:00:55
Θέμα δημοσίευσης:
....καταλαβα.... Embarassed
τις σχεσεις τις ειδες? για το αυτο που σου ελεγα χθες..στο δευτερο λινκ σχετικα με το 14αρι.
για πες... ξερω οτι ειναι μακρυ.... το 14/60 θα βγαζει τα ιδια με την μακρια 5η?
Pughell - Σαβ 26 Φεβ 2011, 23:20:10
Θέμα δημοσίευσης:
Αφου τα γραναζωματα τα εχουμε γραψει απειρες φορες ρε,βαλτα εδω να δεις οτιδηποτε θες. Wink

http://www.turnzero.com/technical_resources.php?resource=gear_calculator
z@ck! - Δευ 28 Φεβ 2011, 14:31:02
Θέμα δημοσίευσης:
ξερει κανεις το γραναζομα του 20cf12 ? το μονο που ξερω ειναι οτι εχει κ/π 17/64 και ειναι απο saxo 14αρι... τελικα δεν το γλιτωνω το citroen backup... Crying or Very sad
Pughell - Δευ 28 Φεβ 2011, 17:31:47
Θέμα δημοσίευσης:
12 Χ 41
20 Χ 39
30 Χ 41
37 Χ 39
41 Χ 35
z@ck! - Δευ 28 Φεβ 2011, 17:49:18
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
12 Χ 41
20 Χ 39
30 Χ 41
37 Χ 39
41 Χ 35

Thumb Left Thumb Left
thanks boss!! για αυτο σου ελεγα προχθες....
RoadRunner122 - Δευ 28 Φεβ 2011, 18:27:04
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικά κάνεις κάποιο λάθος! Ο Ζάχος φοράει 14/64! Laughing
volvos - Δευ 28 Φεβ 2011, 18:30:50
Θέμα δημοσίευσης:
STELIO τα γραναζια του παππου που εβαλες φωτο ποσες πιθανοτητες εχουμε να βγαλουν αυξημενο θορυβο?
περα απο αντοχη υπαρχει περιπτωση να μας βοηθησουν και σε πτωση σαλ απο αλλαγη σε αλλαγη λογω πιο αποτομου-βαθιου κοψιματος (ξερω ειπα μαλ***α αλλα λεω μπας...)
Pughell - Δευ 28 Φεβ 2011, 18:36:48
Θέμα δημοσίευσης:
Περι θορυβου,δεν ξερω...
Εγω με εξαιρεση το πρωτο σασμαν που ειχα κανει στον παππου το 2004 και ακουγοταν λες και περναει Evo gr A,ολα τα υπολοιπα σχεσατα του που φορεσα,δεν σφυριζαν καν...
Τωρα με την νεα κοπη δεν ξερω να σου πω,λογικα ομως θα ειναι κατι υποφερτο. Confused

Οσο για το rev drop,οχι,δεν αλλαζει κατι. Confused
z@ck! - Δευ 28 Φεβ 2011, 19:00:51
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Βασικά κάνεις κάποιο λάθος! Ο Ζάχος φοράει 14/64! Laughing
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
τι παπ**ας εισαι!!
αφου δεν ξερεις εσυ... εμενα μου το εβαλε ο μηχανικος μου που "ετρεχε"!!
ειναι ενα υβριδιο μεταξυ XS και XSi... Razz
Αφου το παλικαρι ειχε xsi ρε Γιαννη!! και το πουλησε για το Ζετακι...

επρεπε να τον ειχα "μαζεψει" οταν ειχα την ευκαιρια... τωρα ποτε θα τον ξαναπετυχω.... κριμα.. Sad
Pughell - Δευ 28 Φεβ 2011, 19:39:15
Θέμα δημοσίευσης:
Α,και εσυ απο σβερκο ψωνισες,ε; Laughing
takis_206 - Πεμ 08 Μάρ 2012, 10:42:39
Θέμα δημοσίευσης:
μιας και συντομα θα λυσω σαζμαν (επρεπε να ειχε γινει καιρο)
καποιες μικρες αποριες περι κ/π σ(Χ)εσεις Very happy
αυτη τη στιγμη εχω σχεσεις απο 206 1,4 16v και 13/61 κ/π
εχω ενα 14/60 αλλα φοβαμε οτι θα μακρυνει πολυ
τωρα με 13/61 κοφτι 8 εχω καπου 205κμ με 205/45/16
να βαλω 13/59
η να βαλω 14/60
και αν υπαρχουν κοντοτερες σχεσεις αυτο θα ηταν ακομα καλυτερο χωρις να πληρωσο τα μαλιοκεφαλα μου!!
ξερει καποιος αν καποιο μοντελο εχει κοντοτερες σχεσεις απο το 206 1,6 16v να της συνδιασω με 14/60?
αν καποιος γνωριζει καποιο συνδιασμο θα με ενδιεφερε
τα φοτα σας οι γνωστες!!!
volvos - Πεμ 08 Μάρ 2012, 11:30:58
Θέμα δημοσίευσης:
σχεσεις δε πειραζεις δεν υπαρχει πιο κλειστο βημα σε πεζο
εκτος αν πας να παρεις ετοιμες σχεσατες που πουλανε μεταχειρ διαφοροι αλλα θελει προσοχη
βεβαια με σχεσατο θα βουηζει δε θα πηγαινεις πανω απο 170 αλλα μεχρι εκει θα εισαι ισως και κολωνα μπροστα απο οτι τωρα...επιλογες ειναι αυτες Laughing

σαζμαν με τιποτα 14.60 για τη χρηση σου...
μονο 13/59 αν σε κουραζει αυτο που εχεις. αν και θα προτεινα να φτιαξεις υποδομη για 8500οφτη οποτε να μακρυνει Laughing
nikolas206gti - Πεμ 08 Μάρ 2012, 11:43:39
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνω με το taki. Στην δικη σου περιπτωση, το 13/59 ειναι μονοδρομος. Χιλιομετρα δεν κανεις γενικα, φορας 16αρες οποτε με το 14/60 θα ξενερωσεις απιστευτα και βλεπω να το ξαναλυνεις αν κανεις κατι τετοιο Cool

Καπου εχει αναφερθει παλιοτερα, οτι οι σχεσεις απο το 206 1.6 gti ειναι καλυτερες Wink Ας το επιβεβαιωσει καποιος παλι.
volvos - Πεμ 08 Μάρ 2012, 12:53:10
Θέμα δημοσίευσης:
TA XS META 2004 FORANE IDIES SXESEIS
nikolas206gti - Πεμ 08 Μάρ 2012, 12:54:10
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

Ναι οκ, απλά φοραει σχεσεις απο 1.4 16V Wink
takis_206 - Πεμ 08 Μάρ 2012, 13:31:43
Θέμα δημοσίευσης:
το ιδιο με του 1,6 16v ειναι και του 1,4 απλα το 1,4 εχει και 16/65 αν θυμαμαι καλα
takis_206 - Πεμ 08 Μάρ 2012, 13:34:45
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
σχεσεις δε πειραζεις δεν υπαρχει πιο κλειστο βημα σε πεζο
εκτος αν πας να παρεις ετοιμες σχεσατες που πουλανε μεταχειρ διαφοροι αλλα θελει προσοχη
βεβαια με σχεσατο θα βουηζει δε θα πηγαινεις πανω απο 170 αλλα μεχρι εκει θα εισαι ισως και κολωνα μπροστα απο οτι τωρα...επιλογες ειναι αυτες Laughing

σαζμαν με τιποτα 14.60 για τη χρηση σου...
μονο 13/59 αν σε κουραζει αυτο που εχεις. αν και θα προτεινα να φτιαξεις υποδομη για 8500οφτη οποτε να μακρυνει Laughing

παναγιωτη υποδομη για 8500 θελει πολυ χρημα και το βασικο εγγεφαλο.
volvos - Πεμ 08 Μάρ 2012, 13:44:53
Θέμα δημοσίευσης:
αν εχεις σκοπο να κρατησεις το αμαξι ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ χρονια γνωμη μου αρχισε να ψαχνεις για ΒΕ...
takis_206 - Πεμ 08 Μάρ 2012, 13:49:55
Θέμα δημοσίευσης:
δεν το αντεχει η τσεπη μου αυτον τον καιρο !!!
αν και εχω ενα ΒΕ 6αρι με ζημια στην 5η-6η αλλα και παλι ειναι σκετο σαζμαν θελει αρκετα πραγματα
sps - Πεμ 08 Μάρ 2012, 18:58:50
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

Εγω που εχω XS 2002 εχω αλλες σχεσεις?
volvos - Παρ 09 Μάρ 2012, 17:19:44
Θέμα δημοσίευσης:
ta 1.6 και τα 1.4 16v ειτε xs ειτε gti εχουν ιδιες σχεσεις
τα 5πορτα εχουν τις μακρυες
Pughell - Κυρ 18 Μάρ 2012, 20:52:31
Θέμα δημοσίευσης:
geo106xs έγραψε:
Pughell έγραψε:
Του αδερφου σου,εκτος και αν το πηρατε μεταχειρο,λιγο χλωμο να φοραει λεπτα ημιαξονια.
Ή το ματι σας μπερδευει ή το εχουν αλλαξει.
Εργοστασιακα παντως το στελεχος ειναι αρκετα πιο παχυ. Smile

Μεταχειρισμενο το πηραμε...τωρα τι εχει κανει ο προηγουμενος δε γνωριζω...παντως για την ιστορια,στο δικο μου το ενα ημιαξονιο ειναι χοντρο ενω το αλλο λιγο πιο λεπτο...με εχει μπερδεψει αυτο το αυτοκινητο! Επισης,συμφωνα με σερβις μποξ,φοραω μικρα πλανητικα και σασμαν με ραλλοσχεσεις.. Confused
Εντιτ: Του αδερφου μου ειναι και τα δυο ιδιο παχος και εχει και abs,αν αυτο εχει σημασια.. Wink

Στο δικο σου λογικα "παντρεψαν" το ενα εκ των δυο και εχεις ενα ημιαξονιο χοντρο και το αλλο ειναι μισο χοντρο και μισο λεπτο. Confused
Δεν μπορω να δωσω αλλη λογικη εξηγηση... Sad

Το ABS δεν εχει σχεση...
Τα ημιαξονια ειναι διαιρουμενα οποτε μπορεις να κανεις σχεδον καθε πιθανο συνδυασμο.
geo106xs - Κυρ 18 Μάρ 2012, 21:00:01
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
geo106xs έγραψε:
Pughell έγραψε:
Του αδερφου σου,εκτος και αν το πηρατε μεταχειρο,λιγο χλωμο να φοραει λεπτα ημιαξονια.
Ή το ματι σας μπερδευει ή το εχουν αλλαξει.
Εργοστασιακα παντως το στελεχος ειναι αρκετα πιο παχυ. Smile

Μεταχειρισμενο το πηραμε...τωρα τι εχει κανει ο προηγουμενος δε γνωριζω...παντως για την ιστορια,στο δικο μου το ενα ημιαξονιο ειναι χοντρο ενω το αλλο λιγο πιο λεπτο...με εχει μπερδεψει αυτο το αυτοκινητο! Επισης,συμφωνα με σερβις μποξ,φοραω μικρα πλανητικα και σασμαν με ραλλοσχεσεις.. Confused
Εντιτ: Του αδερφου μου ειναι και τα δυο ιδιο παχος και εχει και abs,αν αυτο εχει σημασια.. Wink

Στο δικο σου λογικα "παντρεψαν" το ενα εκ των δυο και εχεις ενα ημιαξονιο χοντρο και το αλλο ειναι μισο χοντρο και μισο λεπτο. Confused
Δεν μπορω να δωσω αλλη λογικη εξηγηση... Sad

Το ABS δεν εχει σχεση...
Τα ημιαξονια ειναι διαιρουμενα οποτε μπορεις να κανεις σχεδον καθε πιθανο συνδυασμο.

Στο δικο μου δεν εχει αλλαχτει ποτε ημιαξονιο,να φανταστεις ουτε καν δισκοπλατο (100% σιγουρο) Laughing Μολις παω στο νησι θα ανεβασω φωτο μηπως και βγαλουμε ακρη με το υβριδιο που εμπλεξα Laughing
geo106xs - Κυρ 18 Μάρ 2012, 21:06:58
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα βρηκα φωτο στην οποια φαινεται το επιμαχο ημιαξονιο Wink http://imageshack.us/f/444/dsc00178s.jpg/
Pughell - Κυρ 18 Μάρ 2012, 21:16:04
Θέμα δημοσίευσης:
Ετσι απο την φωτο δεν μπορω να σου πω,παντως ολα τα σεναρια παιζουν οπως σου ειπα και πριν μιας και απλη εκδοση με χοντρα ημιαξονια δεν βγηκε ποτε. Sad
geo106xs - Κυρ 18 Μάρ 2012, 21:22:30
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Ετσι απο την φωτο δεν μπορω να σου πω,παντως ολα τα σεναρια παιζουν οπως σου ειπα και πριν μιας και απλη εκδοση με χοντρα ημιαξονια δεν βγηκε ποτε. Sad

Οχι και απλη εκδοση Razz Silly
Τεσπα,μολις το λυσω τις γιορτες θα ανεβασω πιο κατατοπιστικες φωτο,ευχαριστω και παλι Smile
steha - Πεμ 25 Οκτ 2012, 05:47:06
Θέμα δημοσίευσης:
τα gti τι κορωνοπηνιο φορανε?? θα ηταν σωστο να φορεθει 13/59 για καλυτερες ρεπριζ, και μεγαλυτερη επιταχυνση?
sps - Πεμ 25 Οκτ 2012, 06:49:28
Θέμα δημοσίευσης:
steha έγραψε:
τα gti τι κορωνοπηνιο φορανε?? θα ηταν σωστο να φορεθει 13/59 για καλυτερες ρεπριζ, και μεγαλυτερη επιταχυνση?

Ta gti φορανε 16/63
Αν βαλεις 13/59 θα εχεις πολυ κοντη 5η και αυτο θα σε κουρασει σε καθημερινη χρηση.
Καλο εναι να το συνδυασεις με μια μακρυτερη 5η.
RoadRunner122 - Πεμ 25 Οκτ 2012, 21:25:42
Θέμα δημοσίευσης:
Στέργιε, όπως είπε κι ο Σπύρος, θα είναι κουραστικό. Αλλά αυτό το θέμα είναι καθαρά υποκειμενικό. Εάν σ'αρέσει να οδηγάς μονίμως με το στροφόμετρο πάνω απ'τις 4.000rpm, τότε δεν θα έχεις πρόβλημα.
Φυσικά παίζει ρόλο και το μοτέρ σου σε τι κατάσταση είναι. Εάν μιλάμε για μαμά ή 1ου σταδίου, όπου λειτουργεί καλύτερα στις μεσαίες, τότε δεν θα φτιάξεις κάτι ουσιαστικό...
Εννοείται πως υπάρχουν και ενδιάμεσες λύσεις όπως το 16/65 και το 14/60.
steha - Δευ 29 Οκτ 2012, 21:16:07
Θέμα δημοσίευσης:
το αυτοκινητο ειναι σχετικα καινουργιο(09/2003 με 105.000 χλμ), φοραει μονο σκουπα carbon peugeot sport και τελικο group n. μοτεριακα περαν της εξατμισης(αλλαγη σε διατομη, καταργηση μεσσαιου και αλλαγη καταλυτη) και ενος προγραμματος δεν θα σκαλιστει αλλο. θα χρησιμοποιηθει για καθημερινη χρηση και ταυτοχρονα για χρηση πιστας(κυριως Σερρες) γι'αυτο ψαχνομαι για κ/π!!
RoadRunner122 - Δευ 29 Οκτ 2012, 21:35:54
Θέμα δημοσίευσης:
Πήγαινε τότε στην καθιερωμένη-δοκιμασμένη-ικανοποιητική για overall χρήση του 14/60 με μακρυά 5η και θα είσαι ok Wink
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες