PSClub - Hellas

Εσωτερικό και Αμάξωμα - Ηλιοροφή 106 Gti

soultz - Τρι 06 Ιαν 2009, 13:59:55
Θέμα δημοσίευσης: Ηλιοροφή 106 Gti
Καλή χρονιά και πάλι σε όλους. Έχω ένα 106 Gti στο οποίο το χερούλι της ηλιοροφής ενώ δείχνει να είναι σφιγμένο παίζει λες και έχει χαλαρώσει. Το έχει και καποιος άλλος το πρόβλημα ? Πως διορθώνεται? Η ηλιοροφή είναι εργοστασιακή και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μου είπε πως έτσι ήταν
RoadRunner122 - Τρι 06 Ιαν 2009, 14:07:22
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι, έτσι είναι, έχει κάποια μπόσικα γιατί δεν υπάρχει ρουλεμάν ή έστω κάποια μεταλλική έδραση και πρέπει να υπάρχει απόσταση μεταξύ πετούγιας και πλαφονιέρας για να μπορεί να γυρνάει εύκολα.

Μιά λύση είναι να ξεβιδώσεις την πετούγια και να φας λίγο (2mm) το κεντρικό στρογγυλό πλασικό ώστε να μπει λίγο πιό μέσα. Μετά βάζεις και λίγο γρασάκι για να γλυστράει η πετούγια στην φωλιά της πλαφονιέρας και είσαι άρχοντας. Wink

Αν δεν κατάλαβες πες να ανεβασω φωτος
stamatis_vts - Τετ 07 Ιαν 2009, 16:07:26
Θέμα δημοσίευσης:
αναθεμα τις χειροκινητες... Evil

μπες στο 106κλαμπ και θα δεις πιο αναλυτικα τι παιζει...
RoadRunner122 - Παρ 09 Ιαν 2009, 22:01:23
Θέμα δημοσίευσης:
Το καλοκαίρι έλυσα το μηχανισμό (κουτί) με τα γραναζάκια που κινούν τις ντίζες μέσω της μανιβέλας, παρατήρησα ότι είχε τυπωμένο πάνω της το χαρακτηριστικό "W" trademark της Webasto!

Οπότε σκέφτομαι (μιάς και τελικά το πρόβλημα βρίσκεται στο σιδηρόδρομο και όχι στο γραναζοκούτι) να βρω ένα κιτ Hollandia 300 της Webasto και να αντικαταστήσω το μαμά. Πιστεύω θα κάτσει κουτί μιάς και οι διαστάσεις μεταξύ peugeot και Hollandia 300 φαίνονται να είναι ίδιες. Ουσιαστικά εκτώς απ'το να γίνει ηλεκτρική και να λειτουργεί (ανοιγοκλείνει) σωστά επιτέλους, θα προσπαθήσω να αντικαταστήσω τη μαμά και να συνεχίσει να φαίνεται μαμά με εξαίρεση τη μανιβέλα όπου θα δώσει τη θέση της σε ένα στρογγυλό panelάκι με buttons.

Αλλά αυτές δεν είναι χειμωνιάτικες δουλειές, οπότε τα λέμε αναλυτικότερα με DIY το καλοκαιράκι Smile
tsosmoulis - Σαβ 10 Ιαν 2009, 02:50:34
Θέμα δημοσίευσης:
αν καταφέρουμε να βγάλουμε τέτοια άκρη με την ηλιοροφή θα είμαστε έρχοντες!
κι εγώ έχω τζόγο στο μοχλικό εκεί πάνω και ψαχτηκα με webasto αλλά βρήκα δυσκολίες με τους αντιπροσώπους οπότε το άφησα.
Ίσως αν δούμε πιο οργανωμένα να βγάλουμε άκρη. Καλά θα είναι!
stamatis_vts - Δευ 12 Ιαν 2009, 11:33:37
Θέμα δημοσίευσης:
ο ηλεκτρολογος μου λεει οτι δεν γινεται η χειροκινητη ηλεκτρικη...

αν εσυ φιλε Γιαννη βρεις ακρη, εχεις βρει και πελατη... εμενα Laughing
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες