PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Σωληνάκι αναθυμιάσεων & τοποθέτηση σκούπας

DimiP - Τρι 29 Απρ 2003, 23:15:51
Θέμα δημοσίευσης: Σωληνάκι αναθυμιάσεων & τοποθέτηση σκούπας
Οσον αφορα την τοποθετηση σκουπας και το περιφημο σωληνακι των αναθυμιασεων...

τελικα αλλοι το εχουν αποσυνδεσει το σωληνακι (οπως εσυ),
αλλοι το εχουν αφησει ως εχει (sidobre),
και αλλοι βαζουν τη μικρουλα φιλτροχοανουλα (σαν αυτη που εχουν τα μηχανακια) στο σωληνακι αποσυνδεοντας το απο την εισαγωγη.

οι πρωτοι το βγαζουν για να μην τους μπερδευει τον αισθητηρα και να μην βρωμιζει την πεταλουδα με την καπνα απο τις αναθυμιασεις του λαδιου μια που ρουφαει περισσοτερο αερα λογω σκουπας,
οι δευτεροι το αφηνουν να λιπαινει την πεταλουδα χωρις να κοιταζουν το πρωτο
και οι τελευταιοι (ισως ειναι οι σωστοτεροι) το αποσυνδεουν για τους παραπανω λογους αλλα δεν το αφηνουν ετσι , του χωνουν και ενα φιλτρακι (μικρη φιλτροχοανουλα) στην ακρη για να ;;; γιατι αραγε ;; για να μην βγαινουν οι αναθυμιασεις του λαδιου στο χωρο τις μηχανης ;; δεν ξερω...

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ;; ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΥΣ ΡΩΤΗΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΔΙΚΑ) ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟ.

Η Lion προτιμα τον 3ο τροπο...
Alex - Τετ 30 Απρ 2003, 00:32:24
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτη η ερωτηση μου εχει απασχολησει το μυαλο για αρκετες ωρες και πες οτι το 1 και 2 βγαζουν νοημα.. Το 3 δεν βγαζει νοημα ομως (να εχει φιλτρακι!) αφου υποτιθεται οτι ειναι αναθυμιασεις και διωχνει, δεν ρουφαει...

Αν ξερει κανεις στα σιγουρα τι πρεπει να το κανουμε καλα θα ηταν (αν και θυμαμαι ενα post νομιζω του Nikou Kasfiki που ελεγε για τη λιπανση της πεταλουδας, αλλα το θεμα ειναι τι γινεται με την "μπιχλα" που πιανει το συστημα?)
seridim - Τετ 30 Απρ 2003, 10:30:41
Θέμα δημοσίευσης:
Τον δεύτερο τρόπο έχω ακολουθήσει και εγώ με την σκούπα. Έχω αφήσει το σωληνάκι όπως είναι. Τώρα αν η ''μπίχλα'' προκαλέσει κάποιο πρόβλημα (γιατί;;Wink δεν ξέρω. Πάντως μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα
DimiP - Πεμ 01 Μάϊ 2003, 00:00:07
Θέμα δημοσίευσης:
μια που δημιουργηθηκε νεο topic παιδια, οσοι φορατε σκουπες γραψτε τι ξερετε περι του θεματος...
τι εχετε η σας εχουν κανει, τι και αν εχετε αντιμετωπισει προβληματα ωστε να δουμε τι γινεται τελικα
glf - Πεμ 01 Μάϊ 2003, 16:58:26
Θέμα δημοσίευσης:
στο 106 16v είχα τη σκούπα 1 χρόνο και το σωληνάκι συνδεδεμένο για να επιστρέφει τις αναθυμιάσεις. no problems at all....

και δε μπορώ να καταλάβω ακριβώς γιατί να μην συνδέσουμε το σωληνάκι. η "μπίχλα" δεν είναι από τον.... εξωτερικό αέρα (που πράγματι έρχεται περισσότερος) αλλά από το λαδάκι της μηχανής. Αν δε θέλετε μπίχλα, να αλλάζετε λαδάκια και φίλτρο κάθε 5000 χλμ. χεχεχεχεχε

και για τα φιλτράκια τι να πώ... εδώ ακόμα και τα αγωνιστικά έχουν δοχείο αναθυμιάσεων..... όταν τα βλέπω μου θυμίζουν τα παπακια! χεχεχε
chatasos - Παρ 02 Μάϊ 2003, 06:25:44
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάντως ανήκω στην 2η περίπτωση...απλά όταν καθαρίζω την σκούπα, καθαρίζω και το συγκεκριμένο σημείο γιατί μαζεύει αρκετή μπίχλα.
pugsang - Παρ 02 Μάϊ 2003, 07:00:21
Θέμα δημοσίευσης:
Και εγω εχω αφήσει το σωληνάκι συνδεδεμένο για 4 λόγους.

1.Αφου το είχε εκεί ο κατασκευσαστής δεν πειράζει.
2.Το λάδι των αναθυμιάσεων κάθετε μεσα στον σωλήνα της σκούπας και κατακρατάει τα μικρά σωματίδια σκόνης που περνάνε απο τη φιλτροχοάνη
3.Είναι ο μονος σίγουρος τρόπος να μην μυρίζεις τις αναθυμιάσεις αφου με το φιλτράκι αναθυμιάσεων ολο διαχέονται μεσα στον χωρο το κινητήρα και απο εκει με τους αεραγωγούς μεσα στην καμπίνα.
4.Αν το ταπώσεις θα σκάσει το μοτέρ.
Sidobre - Παρ 02 Μάϊ 2003, 08:23:27
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως στο 206 16v το σωληνάκι αναθυμιάσεων είναι πολύ κοντά στην πεταλούδα και αφού το έχουν εκεί δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να το βγάλει κανείς. Για να βγεί, θα πρέπει να αλλάξεις όλο το κολάρο και δεν υπάρχει λόγος αφού η σκούπα μπαίνει στο κολλάρο που έχει από την μαμά το 206.

Για να το έχουν εκεί... κάτι θα ξέρουν οι κατασκευαστές!
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες