giannis27 έγραψε: |
είναι ένα πανί το οποίο πρώτα το βρέχεις με νερό το στραγγίζεις καλά κ μετά καθαρίζει τα πάντα χωρίς να γρατζουνάει τα ευαίσθητα μαλακά πλαστικά που υπάρχουν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. όταν λερωθεί το πλένεις με ζεστό νερό κ σαπούνι.το βρίσκεις παντού από μαγαζί με αξεσουάρ αυτοκινήτου μέχρι κ στο σούπερ μάρκετ ,η τιμή του είναι τσουχτερή για ένα πανάκι 4-7€ αλλά πίστεψε κάνει πολύ καλή δουλειά.
εγώ π.χ. τα τζάμια τα καθαρίζω μόνο με πανί μικρο ίνας χωρίς κανένα άλλο χημικό κ γίνονται πεντακάθαρα. Τι είναι οι μικροΐνες; Οι μικροΐνες έκαναν την εμφάνισή τους για πρώτη φόρα πριν από 10 χρόνια. Τα τελευταία 10 χρόνια οι θεωρίες γύρω από τον καθαρισμό των μικροϊνών έχουν αυξηθεί και η λέξη μικροΐνα χρησιμοποιείται συχνά. Αλλά τι πραγματικά είναι οι μικροΐνες και γιατί είναι τόσο αποτελεσματικές στον καθαρισμό; Ένας κοινός ορισμός είναι: ‘Οι μικροΐνες είναι πολύ λεπτές ίνες που το πάχος τους είναι λιγότερο από 1 dtex = 1g/10.000 m’. Οι μικροΐνες αποτελούνται από διάφορα πολυμερή αλλά τα πιο δημοφιλή είναι ο πολυεστέρας και το πολυαμίδιο. Ο λόγος είναι ότι ο πολυεστέρας απορροφά το λίπος και συγκρατεί τη βρωμιά ενώ το πολυαμίδιο έχει μεγάλη απορροφητικότητα στο νερό. Πολλά προϊόντα αποτελούνται από διαφορετικά ποσοστά από αυτά τα πολυμερή όπως 70% πολυεστέρα και 30% πολυαμίδιο ανάλογα με τις ιδιότητες και τον τρόπο χρήσης τους. Τι είναι αυτό που κάνει τις μικροΐνες τόσο αποτελεσματικές; Ξέρουμε ότι οι μικροΐνες είναι πολύ λεπτές ίνες αλλά γιατί είναι τόσο αποτελεσματικές στον καθαρισμό; Λεπτές Ίνες Οι μικροΐνες εισχωρούν μέσα στην επιφάνεια σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ίνες απομακρύνοντας έτσι βρωμιά και λιπαρότητα. Τριχοειδής Δράση Όταν χρησιμοποιείται νοτισμένο, οι ιδιαίτερα λεπτές ίνες δημιουργούν τριχοειδή δράση μέσα στο πανί ρουφώντας και κρατώντας το υγρό/βρωμιά από την επιφάνεια στο εσωτερικό του πανιού. Αυτό συμβαίνει και στα κοινά προϊόντα σε πολύ μικρότερο βαθμό αλλά η λεπτότητα της μικροΐνας αυξάνει το αποτέλεσμα. |
peugeotναύτης21 έγραψε: |
Η γνώμη σου για το γαλάκτωμα στα πλαστικά μέρη και στα ταμπλώ?? |
Puzzle έγραψε: |
Εγω παντως για τα πλαστικα μερη εχω παρει κατι μαντηλακια απο το jumbo (1 ευρω τα 50) που λενε οτι ειναι ειδικα για αμαξια κτλ...και μετα το πλυσιμο προσπαθω να το συντηρω για μερικες μερες με αυτα...
Παντως οπως ειπαν παραπανω καλο ειναι να μην το αφηνουμε να γινεται τελειως χαλια το αμαξι.. Να το πλενουμε οσο πιο τακτικα μπορουμε...εγω προσπαθω να το πλενω τουλαχιστον 1 φορα τις 2 εβδομαδες.. |
giannis27 έγραψε: |
δύσκολη υπόθεση το καθάρισμα τις αλκαντάρας !
σκουπάκι κ μετά ελαφρώς βρεγμένο πανί για απλή συντήρηση. αν όμως υπάρχει λεκές εκεί είναι κομματάκι δύσκολη υπόθεση. Σπύρο ο λεκές από λάδι αν είναι φρέσκος βγαίνει με χαρτοπετσέτα,παίρνεις μπόλικες σκληρές χαρτοπετσέτες κ τρίβεις επίμονα στο σημείο που είναι ο λεκές ,το χαρτί απορροφάει σιγά σιγά το λάδι κ ο λεκές φεύγει. σε περίπτωση που είναι παλιός ο λεκές μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα επώνυμο καθαριστικό για υφάσματα/χαλιά.πχ καρπέξ |
Arvas έγραψε: |
Να σας βαλω και λιγο δυσκολα... Ξερει κανεις πως καθαριζεται το αλκανταρα;; Οχι λεκιες απλα για συντηρηση... Αν ξερει καποιος και για λεκιε ας το πει να υπαρχει... |