Nick71 έγραψε: |
παιδια καλησπερα και καλη Πεζοχρονια!!
εχω ενα 207rallye το οποιο ηδη απο το 1ο μηνα αγοράς, εχω ενα βαθουλωμα στο πανω μερος του πισω δεξιου φτερου και φυσικά στη πορεια του χρονου απεκτησε και αλλα στολιδια..τελευταιο κλειδια στη πορτα του οδηγου μπορει να γινει τοπικο βαψιμο γενικότερα? στην αντιπροσωπεια που ρωτησα καποια στιγμη λεει βαψιμο ολοοο το φτερο.. στην αμφιθεας υπαρχουν καποιοι οι οποιοι το φτιαχνουν και βαφουν τοπικα καμια γνώμη?? κανενα συνεργείο που να μην μας παρουν το σκαλπ?? ευχαριστώ εκ των προτερω Ν. |
YiannisP έγραψε: |
Εμενα παιδια μου επεσε γλαστρα απο τον 2ο οροφο μιας πολυκατοικιας (μη ρωτησετε - δεν τον βρηκα αυτον που την εριξε..) και μου βαθουλωσε ψηλα το πορτ μπαγκαζ, λιγο κατω απο το τζαμι.
Το πηγα στο Paintbull Γαλατσιου, αφου ρωτησα σε ΠΟΛΛΟΥΣ αλλους και μου ζηταγαν εξωφρενικες τιμες ( διπλασια και τριπλασια - και δεν κανω πλακα). Με 80 ευρω μου το εφτιαξε, εναντι των 180 που μου ζηταγε η chipsaway, 250 που μου ζηταγε η peugeot και 200 που μου ζητησαν οι περισσοτεροι φαναρτζηδες. Το παιδι εδω μου εδειξε πως εκανε τη δουλεια, με ποια μηχανηματα κλπ - πηγα και ο ιδιος "απροειδοποιητα" να τον επισκεφτω μηπως και μου το στοκαρε ολο αντι να το τραβηξει εξω, και οντως τα εκανε ολα κανονικα. Πολυ σπεσιαλ δουλεια με 80 ευρα. Το προτεινω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ. Και ειδικα τον συγκεκριμενο (γιατι πηγα και στο αλλο της αχαρνων, δε με ενθουσιασε ο τυπας που ειχε το μαγαζι) επειδη ειναι πολυ δουλευταρας. Εχω ηδη στειλει εναν φιλο μου εκει που επαθε ζημια στο mx5 του, και σε λιγο καιρο θα του παω να μου φτιαξει και μια γρατσουνια που εχω στον προφυλακτηρα, τροπαιο ενος ταξιτζη που δε σταματησε να μου κανει δηλωση. |
YiannisP έγραψε: |
Προφανεστατα και ειχε και τοπικο βαψιμο ![]() ![]() Εγω παντως διαφορα δεν ειδα απο το εργοστασιακο χρωμα, ισως σε καποιο χρωμα ιδιαιτερο (οχι κοινοτυπο σαν το δικο μου ![]() Σου περναει και βερνικι ΟΛΟ το κομματι που εχει παθει ζημια (στην προκειμενη περιπτωση ολο το πορτμπαγκαζ μου το περασε με βερνικι). Και επειδη το αυτοκινητο μου ηταν παμβρωμικο οταν του το πηγα (μου ειπε δε χρειαζεται να το πλυνω, πλενει το κομματι που θα βαψει αυτος) και τον ρωτησα ποτε μπορω να παω να το πλυνω, μου ειπε πως μπορω να παω αφοβα να το πλυνω και αμεσως μετα αφου το παρω. Χρησιμοποιει καποιες λαμπες που στεγνουν τη μπογια, επειδη ουδετερωνουν καπως μου ειπε τα υλικα και στεγνωνει πιο γρηγορα. |
ironman02 έγραψε: |
Έχω ρωτήσει μέχρι τώρα σε τρείς για την κλειδιά στη πόρτα και έχουμε και λέμε:
Peugeot πεντέλης: Θέλει βαφή όλη η πόρτα, κόστος 200 ευρώ + 20 ευρώ περίπου τα αυτοκόλλητα. Οπότε 220 ευρώ. Chipsaway Ηρακλείου: Θέλει 130 ευρώ για να βάψει λέει την πόρτα από την μέση και πάνω και όχι τοπικά, για να μην φαίνεται σίγουρα διαφορά στο χρώμα (η κλειδιά είναι πάνω από το προστατευτικό πλαστικό της πόρτας γύρω στους 30 πόντους έχει μήκος). Πρέπει όμως πάλι να βγούν τα αυτοκόλλητα του rallye από το πλάι, οπότε +20 ευρώ πάμε στα 150. PaintBull Γαλατσίου: Μου είπε οτι φτιάχνεται τοπικά και οτι δεν θα φαίνεται διαφορά στο χρώμα και οτι το κόστος είναι 80 ευρώ. Με έχουν μπερδέψει λίγο όλα αυτά συν κάποια post που διάβασα σε διάφορα forum για τοπικές βαφές. Πώς γίνεται ο ένας να λέει οτι θα φαίνεται με τοπική βαφή διαφορά (chipsaway) γιατί είναι μεγάλη η επιφάνεια της πόρτας και ο άλλος (paintbull) να λέει δεν θα φαίνεται τίποτα και στο κάνω με 80 ευρώ... Εντάξει από την Peugeot δεν περίμενα να κάνει τοπική βαφή. Διάβασα επίσης οτι κάποιοι που έχουν κάνει τοπική βαφή μετά από μερικούς μήνες ή κάνα χρόνο άρχισε να ξαναφαίνεται το σημείο που είχε βαφτεί και να θαμπώνει εκεί το χρώμα και κάτι τέτοια και αν ισχύει αυτό προτιμώ να το αφήσω ως έχει.... Είχε κανείς ανάλογη εμπειρία με τοπική βαφή? |
Να και η γρατζουνιά... http://img200.imageshack.us/img200/4816/gratsounia.jpg Την τράβηξα βράδυ με φλας και δεν φαίνεται και τόσο καλά, αλλά έτσι για μια ιδέα... |
TopGear έγραψε: | ||
Ακριβώς ίδια γρατζουνιά μου κάνανε κάποιοι καραγκιόζηδες 2 εβδομάδες μετά το βούλιαγμα! Στην πόρτα του οδηγού! Βέβαια αντί καμιά 15-20 πόντους που φαίνεται είναι η δική σου, εμένα είναι 5. Την έτριψα με κρέμα, ψιλοξεθώριασε και δε φαίνεται καθόλου σε σκιά, ενώ σε ήλιο με λίγη προσπάθεια τη βλέπεις αχνά. Αν πλυθεί το αμάξι όμως, επανέρχεται κάπως πιο έντονα, οπότε ξανά κρέμα κτλ κτλ... |
Ilias207Rallye έγραψε: |
Εγω στο προηγουμενο μου αμαξι ειχα παρομοιο περιστατικο με κλειδια στην πορτα του οδηγου. Οχι απλο χαραγμα, αλλα σαν μαχαιρωμα, μιας και εκανε και λακουβα...
Το πηγα στον λαμαρινα στην γειτονια μου και μου ειπε τι επιλογες εχω, αλλα και ποιο θα ειναι το αποτελεσμα σε καθε περιπτωση, μιας και ειναι και φιλος. Πρωτη επιλογη, να μου φερει ενα στυλο με χρωμα, ωστε να το καλυψω τοπικα, το αποτελεσμα θα ηταν ενα προχειρο μπαλωμα πολυ ευδιακριτο στο φως, αλλα τουλαχιστον δε θα φαινοταν η λαμαρινα. Δευτερη επιλογη, αυτοκολλητο χρωματος, ομως θα ηταν παλι ευδιακριτο, οχι μονο στο φως αλλα γενικα. Τριτη και πιο σιγουρη επιλογη, να βαφει ολοκληρη η πορτα, ωστε να μην δημιουργειται αντιθεση στο χρωμα. Σημαντικο ρολο παιζει η παλαιοτητα του χρωματος του αυτοκινητου. Πχ, αν εχεις μαυρο αυτοκινητο 2 χρονων και επιδιορθωσεις μια γρατζουνια, οσο καλο και να ειναι το μπαλωμα, το φρεσκο μαυρο απο το ηδη υπαρχων διαφερει. Με λιγα λογια, μπορει να γινει τελεια δουλεια στην γρατζουνια, αλλα θα υπαρχει διαφορα χρωματος. Αυτο δεν ειναι κανονας, αλλα στις περισσοτερες περιπτωσεις ισχυει! Υ.Γ.: Την πρωτη μου γρατζουνια θα την αφησω, για το ματι.. Οταν μαζευτουν αρκετες γρατζουνιες κλπ, τοτε θα το βαλω για μια ολικη βαφη-φρεσκαρισμα χρωματος. ![]() |
mathanas έγραψε: |
Ρε παιδια τι φρεσκο και παλιο χρωμα, , θα στο φτιαξει ο χρωματοπωλης ακριβως οπως ειναι το δικο σου ας ειναι 2 και 3 χρόνων θα παρει το κωδικο σου και θα στο φτιαξει αν ειναι μαγκας οπως το δικο σου.... |
vamvakoolas έγραψε: |
εγω στη θεση του θα το ειχα κανει το μαγαζι οπως το αμαξι μου....καμπριο. Υποτιθεται οτι συμφωνησες να στο επιδιορθωσει οχι εσυ να επιδιορθωσεις τις #!@# του αλλου |
Στους προφυλακτήρες γνώμη μου είναι να κάνεις τοπικό. Δε φαίνεται ιδιαίτερα ακόμα και να έχει διαφορά στο χρώμα. Είναι τέτοιο το σημείο. Και επίσης δε τρώει πολύ ήλιο, βροχές κτλ εκεί χαμηλά και λογικά αντέχει περισσότερο. |
Μπορεί πολύ εύκολα να υπάρχει διχρωμία από πόρτα σε φτερό ας πούμε και να κάνει μπάμ. Με το τοπικό ίσως δε κάνει τόσο μπάμ η διαφορά.
. |
sps έγραψε: |
Καθιστε ρε παιδια!
Δεν ειναι τοσο ευκολο για μια τοση εκταση γρατζουνιας να φυγει με 3Μ Αν δεν εισαι επαγγελματιας δυσκολα θα καταφερεις κατι μονο με πανι. Θελει σιγουρα αλοιφαδορο και εκει θελει προσοχη αν δεν ξερεις. Φιλε tomtoup αν ριξεις νερο στη γρατζουνια και φυγει σημαινει πως δεν εχει πειραχτει το χρωμα, και κατι μπορει να καταφερεις με την αλοιφη. Αν εχει πειραχτει το χρωμα δεν.. ![]() Η 3Μ ειναι στο μαυρο μπουκαλι με μαυρο καπακι, νομιζω υπαρχει και με γκρι καπακι πιο χοντρη. |