PSClub - Hellas

Εσωτερικό και Αμάξωμα - Τοπικό βάψιμο

Nick71 - Παρ 02 Ιαν 2009, 20:46:56
Θέμα δημοσίευσης: Τοπικό βάψιμο
παιδια καλησπερα και καλη Πεζοχρονια!!

εχω ενα 207rallye το οποιο ηδη απο το 1ο μηνα αγοράς, εχω ενα βαθουλωμα στο πανω μερος του πισω δεξιου φτερου και φυσικά στη πορεια του χρονου απεκτησε και αλλα στολιδια..τελευταιο κλειδια στη πορτα του οδηγου

μπορει να γινει τοπικο βαψιμο γενικότερα? στην αντιπροσωπεια που ρωτησα καποια στιγμη λεει βαψιμο ολοοο το φτερο..
στην αμφιθεας υπαρχουν καποιοι οι οποιοι το φτιαχνουν και βαφουν τοπικα

καμια γνώμη?? κανενα συνεργείο που να μην μας παρουν το σκαλπ??

ευχαριστώ εκ των προτερω
Ν.
thief - Σαβ 03 Ιαν 2009, 16:01:31
Θέμα δημοσίευσης:
Ανάλογα τις ζημιές γίνεται να κάνεις τοπική επισκευή. Κοίτα πχ www.paintbull.gr και http://www.chipsaway.gr/

Προσωπικά δεν έχω πάει σε κάποια από τις δύο εταιρείς απλά είναι από τις πιο γνωστές του χώρου, γι'αυτό τις αναφέρω. Καλό θα ήταν να ψάξεις για εντυπώσεις για την καθεμία γιατί έχουν ακουστεί πολλά άσχημα κατά καιρούς (πχ επισκευή χωρίς βάψιμο που τελικά περιελάμβανε και στοκάρισμα Razz). Επίσης το κάθε υποκατάστημα διαφέρει συγκριτικά με ένα άλλο, μιλώντας για την ίδια εταιρεία. Μπορεί το υποκ. α να έχει αφήσει άψογες εντυπώσεις ενώ το β τις χειρότερες. Οπότε πάντα να κοιτάς και το συγκεκριμένο κατάστημα που πήγε ο καθένας και όχι μόνο τη γενική εικόνα για την εταιρεία.
Puzzle - Δευ 05 Ιαν 2009, 07:29:29
Θέμα δημοσίευσης:
Οταν ειδα το αποτελεσμα απο το chips away στο δικο μου εμεινα εκπληκτος...βαθουλωμα στη κολωνα στη πλευρα του συνοδηγου..προφανως κατι ειχαν πεταξει απο κανα μπαλκονι...
Οταν πηρα το αμαξι προσπαθουσα με φιλους να καταλαβω τη διαφορα αλλα ηταν αδυνατον..
Ομως οπως σου ειπε ο φιλος παραπανω ακομα και στα καταστηματα ιδιας επωνυμιας ισχυουν διαφορετικα πραγματα...
Εγω ειχα ξεκινησει απο κηφισια (λογω δουλειας) και ρωταγα σε διαφορα μεχρι τα πατησια που μενω...οι τιμες αλλαζαν βεβαια(μιας και απο κηφισια ο τυπος ειχε αμαξια porsika ferarri κτλ οπου και τους βαραγε λιγακι)..
Τελικα το εφτιαξα στην αχαρνων..πολυ καλο παιδι και φοβερη δουλεια..
Αλλα ολα αυτα ειναι για μικροζημιες,βαθουλωματα κτλ..
Τωρα για τη κλειδια που ανεφερες δεν ξερω τι σε συμφερει μιας και οπου και να πας θα σου πουν τα ιδια λεφτα με το να βαψεις ολη την πορτα..
Το μονο καλο με αυτα τα μαγαζια ειναι οτι στην μεταπωληση δεν θα δουν οτι εχει βαψει ολοκληρα σημεια ωστε να κατηγορησουν για τρακαρισμα κτλ..
Ψαξτο καλα και πραξε αναλογως...
lem-x24 - Δευ 05 Ιαν 2009, 11:43:06
Θέμα δημοσίευσης: Re: τοπικο βαψιμο
Nick71 έγραψε:
παιδια καλησπερα και καλη Πεζοχρονια!!

εχω ενα 207rallye το οποιο ηδη απο το 1ο μηνα αγοράς, εχω ενα βαθουλωμα στο πανω μερος του πισω δεξιου φτερου και φυσικά στη πορεια του χρονου απεκτησε και αλλα στολιδια..τελευταιο κλειδια στη πορτα του οδηγου

μπορει να γινει τοπικο βαψιμο γενικότερα? στην αντιπροσωπεια που ρωτησα καποια στιγμη λεει βαψιμο ολοοο το φτερο..
στην αμφιθεας υπαρχουν καποιοι οι οποιοι το φτιαχνουν και βαφουν τοπικα

καμια γνώμη?? κανενα συνεργείο που να μην μας παρουν το σκαλπ??

ευχαριστώ εκ των προτερω
Ν.

γεια σου φίλε και καλή χρονιά. είχα και εγώ 4 κλειδιές στις πόρτες. στην αντιπροσωπεία μου είπαν 550 ευρώ. τελικά το πήγα σε έναν καλό και τίμιο άνθρωπο που έχει φανοποιείο και μου πήρε μόνο 200 ευρώ. και η δουλειά έγινε τοπικά και μη σου πω καλύτερα από καινούργιο. πάντως να ξέρεις ότι γίνεται και τοπικά τουλάχιστον η κλειδιά. μην ακούς αυτά που λένε στην αντιπροσωπέια
AlienHack - Τρι 27 Ιαν 2009, 15:55:23
Θέμα δημοσίευσης:
εγω το πηγα σε ενα τετοιο μαγαζι εδω στην Θεσσαλονικη με τοπικα βαψήματα και επισκευες (φτιάχνουν και βαθουλόματα κτλ..)

εχω μικροστολισματακια σε 4 σημεια γυρο γυρο απο το αμαξι, βαδουλοματακια, γρατζουνιες κτλ.

Για ολα μαζι 550 χωρις ΦΠΑ μου ειπε. Αλλα θα γίνει σαν καινουριο..
TopGear - Σαβ 20 Ιούν 2009, 14:00:00
Θέμα δημοσίευσης:
(Για να μην ανοίγω νέο thread, γράφω εδώ...)

Είχα παρκάρει ωραία και καλά το αμάξι σε καλή θέση και βλέπω σήμερα από την πλευρά του οδηγού ένα μικρο βαθούλωμα - "χαρακιά" στο αριστερό φτερό, κοντά 2 πόντους από την πόρτα του οδηγού.

Ήταν από την πλευρά του πεζοδρομίου. Επειδή πάντα κλείνω καθρέφτες και από τις 2 πλευρές, είδα τον έναν ανοιχτό και τα υποψιάστηκα. Προφανώς άρχισα τα μπινελίκια μέσα μου για τον κερατά-μεθυσμένο-***...παίδι-δεν ξέρω ποιος, που το έκανε αυτό και εξαφανίστηκε και έπειτα έψαξα να δω τι θα κάνω. Cussing out Cussing out Cussing out Cussing out Cussing out Cussing out Cussing out Cussing out Cussing out Cussing out

Το βαθούλωμα είναι έτσι:

Κατάφερα με μια κρέμα να απομακρύνω τη "χαρακιά" και τώρα έχει μείνει μόνο το μικροβαθούλωμα (πλάτος περίπου 5 πόντους). Το θέμα είναι ότι το αμάξι, δεν έχει τίποτα από ζημιές πάνω του και αυτή η "παραφωνία" μου τη βαράει άσχημα.

Αυτοί κάνουν τίποτα; Έχει πάει κανείς; (2ετής εγγύηση)

http://chipsaway.gr/gr/services2.htm

Λέει επισκευάζουν τέτοιες μικροζημιές. Και αν φτιάχνουν, ξέρει κανείς συγκεκριμένο υποκατάστημα με εγγυημένα καλή δουλειά; Ή φαναρτζή ή αντιπροσωπεία;

Επίσης βρήκα και αυτούς (5ετής εγγύηση).

http://www.paintbull.gr/index.htm

Λένε ξεβουλιάγματα από πετραδάκια κτλ, χωρίς τοπικό βάψιμο.

Τι είναι το καλύτερο και σε εργασία και σε κόστος;
TopGear - Δευ 22 Ιούν 2009, 11:20:05
Θέμα δημοσίευσης:
Πήγα ρώτησα.

Μου είπαν θέλει να τραβηχτεί με τη βεντούζα, να στοκαριστεί και να βαφτεί τοπικά. Τιμή κανά 100 ευρω.

Ρώτησα στο κατάστημα Αχαρνών και Μοσχάτου (με συμφέρει στο Μοσχάτο, λόγω απόστασης, αλλά ρώτησα και στο άλλο γιατί μου είπανε κάνουν καλή δουλειά).

Εσείς τι γνώμη έχετε για τα 2 αυτά καταστήματα; Κάποιο άλλο που κάνει εγγυημένα καλή δουλειά;
YiannisP - Τετ 24 Ιούν 2009, 15:55:58
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα παιδια μου επεσε γλαστρα απο τον 2ο οροφο μιας πολυκατοικιας (μη ρωτησετε - δεν τον βρηκα αυτον που την εριξε..) και μου βαθουλωσε ψηλα το πορτ μπαγκαζ, λιγο κατω απο το τζαμι.

Το πηγα στο Paintbull Γαλατσιου, αφου ρωτησα σε ΠΟΛΛΟΥΣ αλλους και μου ζηταγαν εξωφρενικες τιμες ( διπλασια και τριπλασια - και δεν κανω πλακα). Με 80 ευρω μου το εφτιαξε, εναντι των 180 που μου ζηταγε η chipsaway, 250 που μου ζηταγε η peugeot και 200 που μου ζητησαν οι περισσοτεροι φαναρτζηδες. Το παιδι εδω μου εδειξε πως εκανε τη δουλεια, με ποια μηχανηματα κλπ - πηγα και ο ιδιος "απροειδοποιητα" να τον επισκεφτω μηπως και μου το στοκαρε ολο αντι να το τραβηξει εξω, και οντως τα εκανε ολα κανονικα. Πολυ σπεσιαλ δουλεια με 80 ευρα. Το προτεινω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ. Και ειδικα τον συγκεκριμενο (γιατι πηγα και στο αλλο της αχαρνων, δε με ενθουσιασε ο τυπας που ειχε το μαγαζι) επειδη ειναι πολυ δουλευταρας.

Εχω ηδη στειλει εναν φιλο μου εκει που επαθε ζημια στο mx5 του, και σε λιγο καιρο θα του παω να μου φτιαξει και μια γρατσουνια που εχω στον προφυλακτηρα, τροπαιο ενος ταξιτζη που δε σταματησε να μου κανει δηλωση.
TopGear - Τετ 24 Ιούν 2009, 22:56:34
Θέμα δημοσίευσης:
YiannisP έγραψε:
Εμενα παιδια μου επεσε γλαστρα απο τον 2ο οροφο μιας πολυκατοικιας (μη ρωτησετε - δεν τον βρηκα αυτον που την εριξε..) και μου βαθουλωσε ψηλα το πορτ μπαγκαζ, λιγο κατω απο το τζαμι.

Το πηγα στο Paintbull Γαλατσιου, αφου ρωτησα σε ΠΟΛΛΟΥΣ αλλους και μου ζηταγαν εξωφρενικες τιμες ( διπλασια και τριπλασια - και δεν κανω πλακα). Με 80 ευρω μου το εφτιαξε, εναντι των 180 που μου ζηταγε η chipsaway, 250 που μου ζηταγε η peugeot και 200 που μου ζητησαν οι περισσοτεροι φαναρτζηδες. Το παιδι εδω μου εδειξε πως εκανε τη δουλεια, με ποια μηχανηματα κλπ - πηγα και ο ιδιος "απροειδοποιητα" να τον επισκεφτω μηπως και μου το στοκαρε ολο αντι να το τραβηξει εξω, και οντως τα εκανε ολα κανονικα. Πολυ σπεσιαλ δουλεια με 80 ευρα. Το προτεινω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ. Και ειδικα τον συγκεκριμενο (γιατι πηγα και στο αλλο της αχαρνων, δε με ενθουσιασε ο τυπας που ειχε το μαγαζι) επειδη ειναι πολυ δουλευταρας.

Εχω ηδη στειλει εναν φιλο μου εκει που επαθε ζημια στο mx5 του, και σε λιγο καιρο θα του παω να μου φτιαξει και μια γρατσουνια που εχω στον προφυλακτηρα, τροπαιο ενος ταξιτζη που δε σταματησε να μου κανει δηλωση.

Μόνο ξεβούλιαγμα και όχι τοπικό βάψιμο; Shocked Shocked Shocked

Γιατί εμένα στα ChipsAway Μοσχάτου και Αχαρνών μου είπαν επειδή είναι πάνω στο φτερό και έχει νεύρα, θα θέλει και μικροστοκάρισμα και τοπική βαφή και δε θα φαίνεται το παραμικρό. Τιμή κανά 100 ευρω.

Όσον αφορά στις τοπικές βαφές των κατατημάτων αυτών, συμφωνούν μετά με τις εργοστασιακές; Σε θέματα με πλύσιμο κτλ, υπάρχει πρόβλημα; Ξέρει κανείς;
YiannisP - Πεμ 25 Ιούν 2009, 12:20:58
Θέμα δημοσίευσης:
Προφανεστατα και ειχε και τοπικο βαψιμο Razz Razz . Ξεβουλιαγμα με ενα μηχανημα, στοκος, βαψιμο, τριψιμο, βαψιμο παλι, στεγνωμα και μετα βερνικι.

Εγω παντως διαφορα δεν ειδα απο το εργοστασιακο χρωμα, ισως σε καποιο χρωμα ιδιαιτερο (οχι κοινοτυπο σαν το δικο μου Arrow ασημι) να φαινεται, αλλα εγω σου λεω δεν καταλαβαινω κατι.

Σου περναει και βερνικι ΟΛΟ το κομματι που εχει παθει ζημια (στην προκειμενη περιπτωση ολο το πορτμπαγκαζ μου το περασε με βερνικι). Και επειδη το αυτοκινητο μου ηταν παμβρωμικο οταν του το πηγα (μου ειπε δε χρειαζεται να το πλυνω, πλενει το κομματι που θα βαψει αυτος) και τον ρωτησα ποτε μπορω να παω να το πλυνω, μου ειπε πως μπορω να παω αφοβα να το πλυνω και αμεσως μετα αφου το παρω.

Χρησιμοποιει καποιες λαμπες που στεγνουν τη μπογια, επειδη ουδετερωνουν καπως μου ειπε τα υλικα και στεγνωνει πιο γρηγορα.
TopGear - Πεμ 25 Ιούν 2009, 14:17:47
Θέμα δημοσίευσης:
YiannisP έγραψε:
Προφανεστατα και ειχε και τοπικο βαψιμο Razz Razz . Ξεβουλιαγμα με ενα μηχανημα, στοκος, βαψιμο, τριψιμο, βαψιμο παλι, στεγνωμα και μετα βερνικι.

Εγω παντως διαφορα δεν ειδα απο το εργοστασιακο χρωμα, ισως σε καποιο χρωμα ιδιαιτερο (οχι κοινοτυπο σαν το δικο μου Arrow ασημι) να φαινεται, αλλα εγω σου λεω δεν καταλαβαινω κατι.

Σου περναει και βερνικι ΟΛΟ το κομματι που εχει παθει ζημια (στην προκειμενη περιπτωση ολο το πορτμπαγκαζ μου το περασε με βερνικι). Και επειδη το αυτοκινητο μου ηταν παμβρωμικο οταν του το πηγα (μου ειπε δε χρειαζεται να το πλυνω, πλενει το κομματι που θα βαψει αυτος) και τον ρωτησα ποτε μπορω να παω να το πλυνω, μου ειπε πως μπορω να παω αφοβα να το πλυνω και αμεσως μετα αφου το παρω.

Χρησιμοποιει καποιες λαμπες που στεγνουν τη μπογια, επειδη ουδετερωνουν καπως μου ειπε τα υλικα και στεγνωνει πιο γρηγορα.

Απλά είπες για ξεβούλιαγμα και νόμισα ότι μόνο έτσι στο έφτιαξε και μένα με μικρότερη λακκούβα, μου έλεγε για στόκο κτλ. Smile Smile

Τις λάμπες αυτές τις είδα κι εγώ όταν πήγα στο ChipsAway Μοσχάτου, γιατί είχαν κάτι αμάξια που τα ετοίμαζαν.

Το μόνο μόνο πράγμα που με ανησυχεί λίγο είναι αν μετά το τοπικό βάψιμο, θα ταιριάζει το χρώμα σε αυτό που έχω εγώ (βλ. παραπάνω το μεταλλικό "πράσινο"). Γιατί δε θα μου βγάλει όλο το φτερό και θα το βάψει, όπως έκανε στο πορτ μπαγκάζ σου, θα μου ξεβουλιάξει ένα κομμάτι διαμέτρου 10 πόντων ξέρω γω και θα βάψει αυτό στο ήδη υπάρχον φτερό. Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes

Όποιος ξέρει ας απαντήσει.
YiannisP - Πεμ 25 Ιούν 2009, 15:57:53
Θέμα δημοσίευσης:
Δε μου το βγαλε καθολου εμενα το πορτ μπαγκαζ, εκει τοπικα το βαψε. Ουτε καν που εβγαλε το εσωτερικο του πορτ μπαγκαζ (που εχει ενα πλαστικο που ειναι περασμενα τα καλωδια) για να το σφυριλατισει, απλως το τραβηξε εξω με ενα μηχανημα.

Κοιτα οτι θα σου φτιαξει τη λακουβα, σιγουρα θα στη φτιαξει οπως θα στην εφτιαχνε ο καθενας. Δλδ και ενας κοινος φανοποιος θα το σφυριλατουσε ή θα χρησιμοποιουσε βεντουζα για να το τραβηξει εξω.

Οσο για το χρωμα τι να σου πω, εγω εχω κοινοτυπο τυπο μεταλλικου χρωματος, αρα δεν βλεπω διαφορα. Τωρα για το δικο σου το κυπαρισσι, ειναι λιγακι ιδιαιτερο..

Παντως για να μου φτιαξουν στο πισω αριστερο φτερο του 307 μια αρκετα μεγαλη γουβα απο κολωνακι στην Peugeot, περυσι που το χα παει, μου πηραν 200 ευρω. Δεν ξερω πως ειναι το φτερο του 206 - εμενα ηταν ενιαιο. Ξεκιναγε δηλαδη απο την πορτα του οδηγου και εφτανε μεχρι πισω το πορτ μπαγκαζ (εχω 3θυρο), αρα μπορει εσενα να σου βγει φτηνοτερο.

Οσο καλα και να ειναι τα τοπικα βαψιματα, σιγουρα με τον εναν η τον αλλον τροπο "φαινονται". Εγω πιστευω δηλαδη πως (και σημερα που το κοιταξα) μπορω να το δω το σημειο που ηταν χτυπημενο. Δεν ειναι κατι πολυ ορατο δλδ (αορατο θα το λεγες βασικα) αλλα ειμαι λιγο ψειρας και εχω την εντυπωση πως μπορω να δω διαφορα στον υφη του χρωματος και το παχος του, κατω απο το βερνικι. Οι περισσοτεροι που τους ρωταω μου λενε πως ειναι απλως ιδεα στο μυαλο μου.

Αν εχεις να διαθεσεις 100-120 ευρω παραπανω για να χεις ησυχο το κεφαλι σου, οτι ολα θα ειναι καλα δηλαδη και με το χρωμα και με τη δουλεια, τοτε εγω προτεινω Peugeot.
TopGear - Πεμ 25 Ιούν 2009, 17:15:37
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά κι εγώ είμαι λίγο ψείρας, αλλά κυρίως τώρα μ'έπιασε λίγο η μανία επειδή δεν έχει απολύτως κανένα σημάδι πουθενά αλλού και ξαφνικά προέκυψε αυτό από έναν ηλίθιο, από το πεζοδρόμιο κιόλας.

Το χτύπημα είναι στο μπροστινό αριστερό φτερό, όχι πίσω. Wink Θυμάμαι στο κατάστημα Αχαρνών αναφέρθηκε η έκφραση να χτυπηθεί με σφυράκι, στοκαριστεί κτλ και προφανώς να βαφτεί, στου Μοσχάτου είπε ότι το φτερό θα μείνει όπως έχει, θα τραβηχτεί με τη βεντούζα και απλά θα βαφτεί επιτόπου, χωρίς καμία διαφορά. Δεν ξέρω τι να κάνω πάντως, μόνο λίγο η ομοιομορφία με απασχολεί, αν και αυτοί γενικά λένε δε φαίνεται το παραμικρό. Question Question Question

Αν είναι να δώσω 100 παραπάνω στην Peugeot, από τα 100 που μου λένε στην ChipsAway, δεν αγοράζω καινούριο φτερό (είχα διαβάσει εδώ μέσα λένε 70 άβαφο, άρα άλλα 100-220 η βαφή, σύνολο 200), να μη φαίνεται ότι είναι και από χτύπημα που φτιάχτηκε σε περίπτωση που θέλω να το πουλήσω;

Σ'ευχαριστώ πάντως για την απάντηση, απέναντι σχεδόν από την ChipsAway Μοσχάτου είναι η Automotivo Peugeot, που το πήγα πολλές φορές για Service, ίσως εκεί μου πούνε και τιμή και αν είναι κοντινή, ίσως το φτιάξω. Το αποτέλεσμα θα είναι εγγυημένο τουλάχιστον.
ironman02 - Τρι 30 Ιούν 2009, 15:47:45
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξέρω πάντως πόσο μπορείς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για τις βαφές ακόμα και στις αντιπροσωπίες. Οι αντιπροσωπίες δίνουν εγγύηση όπως πχ το www.paintbull.gr που λέει οτι δίνει 5 χρόνια?

Ο πατέρας μου είχε βάψει τον πίσω προφυλακτήρα του αυτοκινήτου του στην nissan και μετά από 2-3 χρόνια το χρώμα έχει κάνει κάτι περίεργες ραγάδες σε ένα σημείο. Κατά τ'άλλα πηγαίνεις στην αντιπροσωπία για καλύτερα?
Και είχε σκάσει κιόλας κάνα 200άρι ευρώ... Και δεν τον άφηνε με εκείνο το ελαφρύ χτυπηματάκι που είχε καλύτερα?

Και εγώ έχω μια κλειδιά στην πόρτα τώρα και το σκέφτομαι για το που να πάω να το βάψω ή να μην πάω και καθόλου αν είναι να μου πετάξει τίποτα περίεργα το χρώμα μετά από λίγο καιρό....
vamvakoolas - Τετ 01 Ιούλ 2009, 10:38:53
Θέμα δημοσίευσης:
απλως παιδια οπου πατε να μας λετε τιμες, ποιοτητα δουλειας και αν παιζει φωτο ακομα καλυτερα...
ironman02 - Τετ 01 Ιούλ 2009, 11:03:32
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω ρωτήσει μέχρι τώρα σε τρείς για την κλειδιά στη πόρτα και έχουμε και λέμε:

Peugeot πεντέλης: Θέλει βαφή όλη η πόρτα, κόστος 200 ευρώ + 20 ευρώ περίπου τα αυτοκόλλητα. Οπότε 220 ευρώ.

Chipsaway Ηρακλείου: Θέλει 130 ευρώ για να βάψει λέει την πόρτα από την μέση και πάνω και όχι τοπικά, για να μην φαίνεται σίγουρα διαφορά στο χρώμα (η κλειδιά είναι πάνω από το προστατευτικό πλαστικό της πόρτας γύρω στους 30 πόντους έχει μήκος). Πρέπει όμως πάλι να βγούν τα αυτοκόλλητα του rallye από το πλάι, οπότε +20 ευρώ πάμε στα 150.

PaintBull Γαλατσίου: Μου είπε οτι φτιάχνεται τοπικά και οτι δεν θα φαίνεται διαφορά στο χρώμα και οτι το κόστος είναι 80 ευρώ.

Με έχουν μπερδέψει λίγο όλα αυτά συν κάποια post που διάβασα σε διάφορα forum για τοπικές βαφές.

Πώς γίνεται ο ένας να λέει οτι θα φαίνεται με τοπική βαφή διαφορά (chipsaway) γιατί είναι μεγάλη η επιφάνεια της πόρτας και ο άλλος (paintbull) να λέει δεν θα φαίνεται τίποτα και στο κάνω με 80 ευρώ...
Εντάξει από την Peugeot δεν περίμενα να κάνει τοπική βαφή.

Διάβασα επίσης οτι κάποιοι που έχουν κάνει τοπική βαφή μετά από μερικούς μήνες ή κάνα χρόνο άρχισε να ξαναφαίνεται το σημείο που είχε βαφτεί και να θαμπώνει εκεί το χρώμα και κάτι τέτοια και αν ισχύει αυτό προτιμώ να το αφήσω ως έχει....

Είχε κανείς ανάλογη εμπειρία με τοπική βαφή?
mrkaza - Τετ 01 Ιούλ 2009, 11:05:36
Θέμα δημοσίευσης:
Το θεμα ειναι οτι η διαφορα στην δουλεια φαινετε 2-3 χρονια μετα (δεν λεμε να ειναι χαλια) πχ μια πορτα (γρατζουνια απο κλειδη) που ειχε βαψη ο πατερας μου στη Citroen σε ενα Bx κοκκινο ειχε ξεθωριασει και εκανε δυχρομια ενω το φτερο που ειχε βαψει σε ενα γνωστο δεν ξεθωριασε ποτε .

ps καθως το παρκαρη παντα στο ιδιο σημειο δεν ηταν απο την πλευρα που το βαραγε ο ηλιος
ironman02 - Τετ 01 Ιούλ 2009, 11:55:25
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ποτέ απ'οτι κατάλαβα...Είναι ένα ρίσκο.
TopGear - Τετ 01 Ιούλ 2009, 18:21:19
Θέμα δημοσίευσης:
Και μένα η γρατζουνιά εξαφανίστηκε λίγο όπως το έτριψα, αλλά το μικροβουλιαγματάκι με ενοχλεί.

Λένε πρέπει να ξεβουλιαχτεί και να βαφεί τοπικά.

Εμένα το χρώμα μου δεν ξέρω αν είναι εύκολο να φτιαχτεί, αν θα ξεθωριάσει ή όχι, αν θα φαίνεται ακόμη και να ξεθωριάσει (γιατί γενικά δεν πολυφαίνεται κάτι επάνω του λόγω χρώματος, πχ βρωμιά, σκόνες κτλ). Ούτε το βούλιαγμα φαίνεται καλά από κοντά, από τα 3-4 μέτρα και έπειτα και κυρίως επειδή είναι μεταλλικό το χρώμα.

Το θέμα είναι τι να εμπιστευτώ.

Ποια είναι πιο μεγάλη-παλιά-εγγυημένη στα αποτελέσματα εταιρεία, ChipsAway ή Paintbull;

Κάποιος μου είπε ChipsAway Αχαρνών κάνει πολύ καλή δουλειά με εγγυημένο αποτέλεσμα, άρα το έχουν δοκιμάσει μερικοί. Πήγα ρώτησα, κανά 100. Πήγα και στο αντίστοιχο Μοσχάτου, τα ίδια.

Μόνο Paintbull δεν πήγα ακόμη.

Αν το βάψω, δεν ξέρω πού να πάω, Αχαρνών ή Μοσχάτο (ο τύπος εκεί μιλούσε για σιγουριά), όπου σχεδόν απέναντι είναι και η Automotivo Peugeot και ίσως μπορώ να ρωτήσω και πληροφορίες για το χρώμα κτλ... Question Question Question
ironman02 - Τετ 01 Ιούλ 2009, 20:39:20
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:
Έχω ρωτήσει μέχρι τώρα σε τρείς για την κλειδιά στη πόρτα και έχουμε και λέμε:

Peugeot πεντέλης: Θέλει βαφή όλη η πόρτα, κόστος 200 ευρώ + 20 ευρώ περίπου τα αυτοκόλλητα. Οπότε 220 ευρώ.

Chipsaway Ηρακλείου: Θέλει 130 ευρώ για να βάψει λέει την πόρτα από την μέση και πάνω και όχι τοπικά, για να μην φαίνεται σίγουρα διαφορά στο χρώμα (η κλειδιά είναι πάνω από το προστατευτικό πλαστικό της πόρτας γύρω στους 30 πόντους έχει μήκος). Πρέπει όμως πάλι να βγούν τα αυτοκόλλητα του rallye από το πλάι, οπότε +20 ευρώ πάμε στα 150.

PaintBull Γαλατσίου: Μου είπε οτι φτιάχνεται τοπικά και οτι δεν θα φαίνεται διαφορά στο χρώμα και οτι το κόστος είναι 80 ευρώ.

Με έχουν μπερδέψει λίγο όλα αυτά συν κάποια post που διάβασα σε διάφορα forum για τοπικές βαφές.

Πώς γίνεται ο ένας να λέει οτι θα φαίνεται με τοπική βαφή διαφορά (chipsaway) γιατί είναι μεγάλη η επιφάνεια της πόρτας και ο άλλος (paintbull) να λέει δεν θα φαίνεται τίποτα και στο κάνω με 80 ευρώ...
Εντάξει από την Peugeot δεν περίμενα να κάνει τοπική βαφή.

Διάβασα επίσης οτι κάποιοι που έχουν κάνει τοπική βαφή μετά από μερικούς μήνες ή κάνα χρόνο άρχισε να ξαναφαίνεται το σημείο που είχε βαφτεί και να θαμπώνει εκεί το χρώμα και κάτι τέτοια και αν ισχύει αυτό προτιμώ να το αφήσω ως έχει....

Είχε κανείς ανάλογη εμπειρία με τοπική βαφή?

Σήμερα πήγα και ρώτησα και στην Microrepairs για την κλειδιά μου στην πόρτα και το παιδί εκεί μου είπε οτι το χρώμα μου (γκρι thorium) είναι δύσκολο χρώμα και οτι αν βαφτεί τοπικά δεν μπορεί να μου εγγυηθεί οτι δεν θα υπάρχει δυχρωμία γιατί είναι μεγάλη η επιφάνεια της πόρτας και διότι επίσης η κλειδιά είναι και πολύ κοντά στο πίσω φτερό και δεν έχει αρκετό χώρο να σβήσει το χρώμα.

Του είπα αν είναι να βάψω όλη την πόρτα και μου είπε εκεί θα φαίνεται ακόμα πιο πολύ η δυχρωμία γιατί το χρώμα δεν μπορεί ποτέ να βγεί ακριβώς το ίδιο επειδή είναι δύσκολο χρώμα και οτι μπορεί να το φτιάξει μεν αλλά δεν μπορεί να εγγυηθεί οτι θα είναι σαν του εργοστασίου.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως ο ένας λέει δεν θα έχει καμία διαφορά και ο αλλός λέει μάλλον θα έχει..

Δεν ξέρω τι να πιστέψω και αν αξίζει να το φτιάξω ή μήπως βγεί χειρότερο τελικά..

Τόσος κόσμος βάφει τα αμάξια του το δικό μου χρώμα δεν μπορεί να γίνει ίδιο? Δεν το καταλαβαίνω...

Να και η γρατζουνιά...

http://img200.imageshack.us/img200/4816/gratsounia.jpg

Την τράβηξα βράδυ με φλας και δεν φαίνεται και τόσο καλά, αλλά έτσι για μια ιδέα...

Να και το χρώμα στο φώς της ημέρας...Smile

http://img197.imageshack.us/img197/3176/dsc03084t.jpg
ironman02 - Πεμ 02 Ιούλ 2009, 08:28:56
Θέμα δημοσίευσης:
Ξέχασα να πώ οτι στην microrepairs μου ζητήσανε 150 ευρώ...
TopGear - Τετ 08 Ιούλ 2009, 04:48:06
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:

Να και η γρατζουνιά...

Την τράβηξα βράδυ με φλας και δεν φαίνεται και τόσο καλά, αλλά έτσι για μια ιδέα...

Ακριβώς ίδια γρατζουνιά μου κάνανε κάποιοι καραγκιόζηδες 2 εβδομάδες μετά το βούλιαγμα! Στην πόρτα του οδηγού! Βέβαια αντί καμιά 15-20 πόντους που φαίνεται είναι η δική σου, εμένα είναι 5.

Την έτριψα με κρέμα, ψιλοξεθώριασε και δε φαίνεται καθόλου σε σκιά, ενώ σε ήλιο με λίγη προσπάθεια τη βλέπεις αχνά. Αν πλυθεί το αμάξι όμως, επανέρχεται κάπως πιο έντονα, οπότε ξανά κρέμα κτλ κτλ...
ironman02 - Παρ 10 Ιούλ 2009, 00:54:55
Θέμα δημοσίευσης:
TopGear έγραψε:
ironman02 έγραψε:

Να και η γρατζουνιά...

Ακριβώς ίδια γρατζουνιά μου κάνανε κάποιοι καραγκιόζηδες 2 εβδομάδες μετά το βούλιαγμα! Στην πόρτα του οδηγού! Βέβαια αντί καμιά 15-20 πόντους που φαίνεται είναι η δική σου, εμένα είναι 5.

Την έτριψα με κρέμα, ψιλοξεθώριασε και δε φαίνεται καθόλου σε σκιά, ενώ σε ήλιο με λίγη προσπάθεια τη βλέπεις αχνά. Αν πλυθεί το αμάξι όμως, επανέρχεται κάπως πιο έντονα, οπότε ξανά κρέμα κτλ κτλ...

Δεν φαίνεται πολύ καλά στην photo αυτή αλλά είναι γύρω στους 30-40 πόντους η γρατζουνιά. Εντωμεταξύ είναι αρκετά βαθειά οπότε δεν παίρνει αλοιφές κτλ Sad Αποφάσισα να κάνω τοπικό βάψιμο σε κάποιον που μου συστήσανε που μου φάνηκε καλός. Λογικά θα το πάω σε καμιά 10αριά μέρες που θα βρώ λίγο χρόνο γιατί είναι ψιλομακριά μου. Θα σας πώ εντυπώσεις όταν το πάρω...!
Byakuya - Παρ 10 Ιούλ 2009, 10:31:38
Θέμα δημοσίευσης:
Πες μας, γιατι υπαρχουν πολλοι που θα τους βοηθουσε ενα τοπικο βαψιμο....
Gr13 - Παρ 10 Ιούλ 2009, 11:46:58
Θέμα δημοσίευσης: τοπικο βαψιμο
Παίδες γνωρίζει κανεις για το φανοποιηο στην Πατρα(ChipsAway) που λεει οτι βαφη μόνο τις γρατζουνιές?Το ακουσα στο ράδιο σε μια διαφιμηση ,αν κανει καλη δουλειά και ποσα περνει περιπου?Απέκτησα μία γρατζουνιά στην μάσκα γύρω στα 5-10cm αλλα έχει πάχος .Καποιος με εφαγε στο παρκάρισμα λογικά και πιθανον με μαύρο αμάξι και πιθανόν τζιπάκι γιατι με εχει βρεί ψιλά.
Byakuya - Παρ 10 Ιούλ 2009, 13:22:00
Θέμα δημοσίευσης:
Αθηνα , η ιδια εταιρια ζηταει περιπου 70 ευρω την ζημια.....
manjokos - Παρ 10 Ιούλ 2009, 14:44:05
Θέμα δημοσίευσης:
παιδεια σημερα χρειαστηκα την βοηθεια ενος φανοποιου για κατι θαμπωματα στο χρωμα και πηγα στο paintbull της λαρισας(μιας και ειμαι εκει φοιτητης)υπερβολικα καλη εξυπηρετηση και ευγενεια και πανα απο ολα πολυ καλη δουλεια....οποιος χρειαζεται κατι μου φανηκε καλη εταιρια οποτε παρτε ενα τηλεφωνακη και βλεπετε
NemesisUltra - Δευ 27 Ιούλ 2009, 16:41:00
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε εγώ πιστεύω ότι όταν κομμάτι του αμαξιού κτυπηθεί η έχει βαθούλωμα

γίνετε τοπικά αλλα είναι μπάλωμα!!!!!

δεν γίνετε να γίνει τέλειο θα έχει διαφορα σίγουρα

βάψε όλο το κομμάτι και τελειωσε η υπόθεση κρίμα σε αυτόν που σε κτύπησε

θα τον τιμωρήσει ο θεός Razz
ironman02 - Παρ 31 Ιούλ 2009, 09:57:56
Θέμα δημοσίευσης:
Κατάφερα τελικά να το πάω το αμάξι (μια εγώ και μια ο father) και αποφάσισα πρώτα να κάνω την πινελιά που μου είχε πει σαν πρώτη λύση πάνω στην γρατζουνιά και αν δεν μου αρέσει να κάνω τοπικό βάψιμο.
Το πήγα την μια μέρα για να παραγγείλει το χρώμα και να κάνει την πινελιά με χρώμα πάνω στην γρατζουνιά και να βάλει βερνίκι και την επόμενη για να το τρίψει και να το γυαλίσει σε εκείνο το σημείο. Όταν το έφερε ο πατέρας μου σπίτι μετά το γυάλισμα την δεύτερη μέρα ψιλοφρίκαρα γιατί εκτός του ότι είχαν μείνει κάτι ασπρίλες από το βερνίκι γύρω από την γρατζουνιά (μάλλον δεν το έτριψε καλά), είχε και το χρώμα γύρω γύρω κάτι θολώματα αφού μάλλον ούτε το γυάλισε και καλά..Στην ουσία φαινόναν χειρότερο απ'οτι πριν κάνει οτιδήποτε. Στα σκοτεινά δουλεύουν δεν μπορώ να καταλάβω.....??

Πήρα μια αλοιφή που είχα και ύστερα από αρκετό τρίψιμο το ψιλοκαθάρισα από της ασπρίλες και το θόλωμα και τώρα φαίνεται όπως φαινόταν και πριν περίπου. Η γρατζουνιά απλά καλύφθηκε από πάνω με χρώμα και βερνίκι (δεν μπαίνει δηλαδή το νύχι μέσα) αλλά η διαφόρα στο χρώμα είναι αρκετά ευδιάκριτη.

Δεν θα πώ που πήγα γιατί ο ιδιοκτήτης που μου είχαν συστήσει ως πολύ καλό ήταν άρρωστος ο άνθρωπος στο νοσοκομείο και δεν ξέρω ποιός ασχολήθηκε με το τρίψιμο-γυάλισμα γιατί δεν ήμουν εκεί. Οπότε δεν θέλω να τον αδικήσω.

Αποφάσισα πάντως να το αφήσω τώρα όπως είναι ύστερα από αυτή την ψιλοάσχημη εμπειρία (εντάξει είναι προχειροδουλεία το πινέλο δε λέω) και αν πάθει και τίποτα άλλο η πόρτα να την βάψω όλη κατευθείαν στην peugeot και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Ύστερα από αυτό που είδα με τα τοπικά τριψίματα - γυαλίσματα φοβήθηκα..

Αυτά παιδιά....
vamvakoolas - Παρ 31 Ιούλ 2009, 11:17:47
Θέμα δημοσίευσης:
εγω στη θεση του θα το ειχα κανει το μαγαζι οπως το αμαξι μου....καμπριο. Υποτιθεται οτι συμφωνησες να στο επιδιορθωσει οχι εσυ να επιδιορθωσεις τις #!@# του αλλου
Ilias207Rallye - Παρ 31 Ιούλ 2009, 12:32:58
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω στο προηγουμενο μου αμαξι ειχα παρομοιο περιστατικο με κλειδια στην πορτα του οδηγου. Οχι απλο χαραγμα, αλλα σαν μαχαιρωμα, μιας και εκανε και λακουβα...
Το πηγα στον λαμαρινα στην γειτονια μου και μου ειπε τι επιλογες εχω, αλλα και ποιο θα ειναι το αποτελεσμα σε καθε περιπτωση, μιας και ειναι και φιλος.

Πρωτη επιλογη, να μου φερει ενα στυλο με χρωμα, ωστε να το καλυψω τοπικα, το αποτελεσμα θα ηταν ενα προχειρο μπαλωμα πολυ ευδιακριτο στο φως, αλλα τουλαχιστον δε θα φαινοταν η λαμαρινα.

Δευτερη επιλογη, αυτοκολλητο χρωματος, ομως θα ηταν παλι ευδιακριτο, οχι μονο στο φως αλλα γενικα.

Τριτη και πιο σιγουρη επιλογη, να βαφει ολοκληρη η πορτα, ωστε να μην δημιουργειται αντιθεση στο χρωμα.

Σημαντικο ρολο παιζει η παλαιοτητα του χρωματος του αυτοκινητου. Πχ, αν εχεις μαυρο αυτοκινητο 2 χρονων και επιδιορθωσεις μια γρατζουνια, οσο καλο και να ειναι το μπαλωμα, το φρεσκο μαυρο απο το ηδη υπαρχων διαφερει.
Με λιγα λογια, μπορει να γινει τελεια δουλεια στην γρατζουνια, αλλα θα υπαρχει διαφορα χρωματος.
Αυτο δεν ειναι κανονας, αλλα στις περισσοτερες περιπτωσεις ισχυει!

Υ.Γ.: Την πρωτη μου γρατζουνια θα την αφησω, για το ματι.. Οταν μαζευτουν αρκετες γρατζουνιες κλπ, τοτε θα το βαλω για μια ολικη βαφη-φρεσκαρισμα χρωματος.Thumb right
mathanas - Παρ 31 Ιούλ 2009, 15:09:28
Θέμα δημοσίευσης:
Ilias207Rallye έγραψε:
Εγω στο προηγουμενο μου αμαξι ειχα παρομοιο περιστατικο με κλειδια στην πορτα του οδηγου. Οχι απλο χαραγμα, αλλα σαν μαχαιρωμα, μιας και εκανε και λακουβα...
Το πηγα στον λαμαρινα στην γειτονια μου και μου ειπε τι επιλογες εχω, αλλα και ποιο θα ειναι το αποτελεσμα σε καθε περιπτωση, μιας και ειναι και φιλος.

Πρωτη επιλογη, να μου φερει ενα στυλο με χρωμα, ωστε να το καλυψω τοπικα, το αποτελεσμα θα ηταν ενα προχειρο μπαλωμα πολυ ευδιακριτο στο φως, αλλα τουλαχιστον δε θα φαινοταν η λαμαρινα.

Δευτερη επιλογη, αυτοκολλητο χρωματος, ομως θα ηταν παλι ευδιακριτο, οχι μονο στο φως αλλα γενικα.

Τριτη και πιο σιγουρη επιλογη, να βαφει ολοκληρη η πορτα, ωστε να μην δημιουργειται αντιθεση στο χρωμα.

Σημαντικο ρολο παιζει η παλαιοτητα του χρωματος του αυτοκινητου. Πχ, αν εχεις μαυρο αυτοκινητο 2 χρονων και επιδιορθωσεις μια γρατζουνια, οσο καλο και να ειναι το μπαλωμα, το φρεσκο μαυρο απο το ηδη υπαρχων διαφερει.
Με λιγα λογια, μπορει να γινει τελεια δουλεια στην γρατζουνια, αλλα θα υπαρχει διαφορα χρωματος.
Αυτο δεν ειναι κανονας, αλλα στις περισσοτερες περιπτωσεις ισχυει!

Υ.Γ.: Την πρωτη μου γρατζουνια θα την αφησω, για το ματι.. Οταν μαζευτουν αρκετες γρατζουνιες κλπ, τοτε θα το βαλω για μια ολικη βαφη-φρεσκαρισμα χρωματος.Thumb right

Ρε παιδια τι φρεσκο και παλιο χρωμα, , θα στο φτιαξει ο χρωματοπωλης ακριβως οπως ειναι το δικο σου ας ειναι 2 και 3 χρόνων θα παρει το κωδικο σου και θα στο φτιαξει αν ειναι μαγκας οπως το δικο σου....
vamvakoolas - Παρ 31 Ιούλ 2009, 15:53:42
Θέμα δημοσίευσης:
σωστος
Ilias207Rallye - Παρ 31 Ιούλ 2009, 17:13:25
Θέμα δημοσίευσης:
mathanas έγραψε:

Ρε παιδια τι φρεσκο και παλιο χρωμα, , θα στο φτιαξει ο χρωματοπωλης ακριβως οπως ειναι το δικο σου ας ειναι 2 και 3 χρόνων θα παρει το κωδικο σου και θα στο φτιαξει αν ειναι μαγκας οπως το δικο σου....

Να σου πω τι εγινε σε μενα για να καταλαβεις.
Το προηγουμενο μου αυτοκινητο ηταν χρωματος κιτρινο. Το ειχα βαψει πριν 3 χρονια ολοκληρο, στον λαμαρινα που ανεφερα, ο οποιος ειναι και φιλος. Οταν πηγα ενα χρονο μετα για αφαιρεση σηματων, τον ρωτησα αν γινεται να βαψει μονο τα σημεια των σηματων, για να μην βαφουμε ολοκληρο το καπω, φτερα κλπ. Μου ειπε θα φαινεται μπαλωμενο, αλλα εγω δε τον πιστευα. Μου εβαψε το καπω τοπικα, λοιπον, και οντως φαινοταν μπαλωμενο. Ετσι τα βαψαμε ολα τα κομματια.
Η εξηγηση για το πραγμα αυτο ηταν πως το χρωμα ανοιγει με τον καιρο και οταν βαφεις τοπικα το φρεσκο χρωμα θα φαινεται σαν ξενο πανω στο παλιο.
Το ιδιο εγινε και με την γρατζουνια-μαχαιρια που μου καναν στην πορτα του οδηγου. Εβαψα ολοκληρη την πορτα και ηταν σαν καινουργια, με γελοιο κοστος...

Ενα ακομα καλο παραδειγμα ειναι το γκολφακι ενος φιλου μου, που ηθελε να βαψει τον μισο προφυλακτηρα πισω κοκκινο, στο χρωμα του αυτοκινητου δηλαδη, μιας και τα γκολφ τα 5αρια βγαινουν με προφυλακτηρα μισο-μισο. Τον πηγα στον λαμαρινα μου και του ειπε αν σου βαψω το μαυρο κομματι μοναχα, θα φαινεται οτι το εβαψες, αν σου βαψω ολο τον προφυλακτηρα θα φαινεται εργοστασιακος. Διαφορα στην τιμη δεν εχει ετσι κι αλλιως... Το αποτελεσμα, πανεμορφο!Thumb right
NemesisUltra - Παρ 31 Ιούλ 2009, 20:04:16
Θέμα δημοσίευσης:
παιδιά ότι και να κάνετε μπάλωμα θα είναι βάψε όλο το κομμάτι

είναι απλή λογική!!
android - Παρ 31 Ιούλ 2009, 20:45:58
Θέμα δημοσίευσης:
ειναι αναλογα το χρωμα στο μαυρο δεν φαινεται διαφορα...
σε τπτ ασημι κοκκινα κ τπτ περιεργα γαλαζια κτλ αντε γεια
ωραια να το βαψης ολο το κοματι αρκη να νιωθει αυτος που θα το κανει κ να μην εχει μπιμπικια τρεξιματα νερουλιασματα κτλ...αν ειναι ετσι καλυτερα μπαλωμα
ironman02 - Κυρ 02 Αύγ 2009, 03:21:33
Θέμα δημοσίευσης:
vamvakoolas έγραψε:
εγω στη θεση του θα το ειχα κανει το μαγαζι οπως το αμαξι μου....καμπριο. Υποτιθεται οτι συμφωνησες να στο επιδιορθωσει οχι εσυ να επιδιορθωσεις τις #!@# του αλλου

Και εμένα μου ερχόταν να πάω πίσω να ρωτήσω αν είναι τυφλοί εκεί μέσα αλλά τέλοσπάντων...Αφού το έφερα τελικά στα ίσια του εγώ, δεν θα ασχοληθώ άλλο. Θα κρατήσω την ψυχική μου ηρεμία προς το παρών..

Νομίζω αν είναι περίεργο το χρώμα μάλλον πρέπει να βάψεις όλο το κομμάτι αν και φοβάμαι μήπως αν βάψεις όλη την πόρτα πχ διαφέρει τελικά ολόκληρη η πόρτα από το υπόλοιπο αμάξι. Σε προφυλακτήρα μπορεί να μην φαίνεται ιδιαίτερα αν έχει διαφορά.
Σε μένα έχει πολύ μέταλλο το χρώμα και είναι λίγο περίεργο και φοβάμαι οτι το τοπικό θα φαίνεται σαν μπάλωμα. Τώρα θα το αφήσω όπως έχει και θα δούμε αν πάθει τίποτα άλλο αργότερα τι θα κάνουμε...
Ίσως αν περάσει λίγος καίρος παραπάνω και παλιώσει λιγάκι να μην είμαι τόσο ψίρας με το αμάξι και να τα αφήνω όλα πάνω. Θα δείξει....Very happy
silencer_000 - Τρι 04 Αύγ 2009, 01:38:04
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ είχα πάει μια φορά και στις δύο εταιριες για τοπικό βαψιμο που υπάρχουν στην Αθήνα.
Ζήτησα να μάθω τιμές για κάλυψη γρατζουνιών και κάτι μικρών στιγμάτων από δέντρα που έχω στο αμάξι (μη φανταστείτε τρελά πράγματα).
Στο ένα μου ζήτησαν 100 ευρώ.
Στο άλλο 50....
Για επαγγελματισμό ας μη μιλήσω. Είχαν ξενους να δουλεύουν που δεν μιλούσαν καν ελληνικά. Αυτό και μόνο μου αρκεί προσωπικά.
Την καλύτερη δουλειά την κάνουν οι φανοποιοί αλλά και εκεί πρέπει να τον ξέρεις το μάστορα...
Τις επόμενες μέρες θα κοιτάξω να βρω κάνα γιαλυστικό αυτοκινήτου που έχω ακούσει ότι κάνει δουλειά μπας και βγάλω καμία μόνος μου με κόστος το πολύ 10-15 ευρώ.
CHRIS106 - Δευ 28 Σεπ 2009, 11:06:43
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια αν υπαρχει κανενας "φανοποιος" εδω θελω να μαθω μια λογικη τιμη για βαψιμο και τοποθετηση αεροτομης και βαψιμο των πλαινων προστατευτικων στην πορτα (για 207).
vaios - Δευ 28 Σεπ 2009, 11:41:22
Θέμα δημοσίευσης:
Ενδιαφέρομαι και γω για βάψιμο πλαινών προστατευτικών.Τι προτείνετε???
tomtoup207 - Σαβ 29 Ιαν 2011, 18:24:45
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα παιδια,
Ποσο περιπου παει η τοπικη βαφη? Sad
Με μεγεθος χτυπηματος οσο το εσωτερικο μιας παλαμης...
Tzive - Σαβ 29 Ιαν 2011, 18:47:21
Θέμα δημοσίευσης:
παιδες το τοπικο να το κοιταξετε μετα απο 1-2 χρόνια πως θα έχει γίνει... εγώ όσα έχω δει τοπικά 2χρόνων έχουν σκάσει. δεν θα το προτεινα.
nikos 206cc - Σαβ 29 Ιαν 2011, 19:22:39
Θέμα δημοσίευσης:
+1

Δεν αξιζει...καλυτερα βαψε ολο το κομματι να τελειωνεις..και καλυτερο αποτελεσμα και η διαφορα στην τιμη δεν πρεπει να ειναι και μεγαλη..σε ποιο σημεο ειναι η λακκουβα?
ironman02 - Σαβ 29 Ιαν 2011, 19:57:13
Θέμα δημοσίευσης:
Για αντίστοιχο μέγεθος ζημιάς μου πήρανε 100 για τοπικό βάψιμο. Αλλά θα βρείς και με 70-80.
Το καλύτερο αποτέλεσμα αν βάψεις όλο το κομμάτι δε μπορείς να το πείς με σιγουριά. Τουλάχιστον οπτικά. Εξαρτάται από το χρώμα.

Μπορεί πολύ εύκολα να υπάρχει διχρωμία από πόρτα σε φτερό ας πούμε και να κάνει μπάμ. Με το τοπικό ίσως δε κάνει τόσο μπάμ η διαφορά.

Πάντως δίνουν και εγγύηση για τοπικό μερικά χρόνια. Εκεί που το έκανα λέει για πάντα νομίζω. Σε μένα έχει μια διαφορά το χρώμα και είναι τοπικό βάψιμο.

Στη πόρτα που έχω μια κλειδιά δε τη βάφω γιατί είμαι σίγουρος ότι θα έχει διαφορά στο χρώμα αν κρίνω και από το τοπικό που έκανα. Έτσι όπως είναι τώρα μάλλον φαίνεται λιγότερο απ'ότι αν βάψω τη πόρτα και έχει διχρωμία...

Αν πάθω κάτι ακόμα στη πόρτα θα το σκεφτώ..
tomtoup207 - Σαβ 29 Ιαν 2011, 20:12:17
Θέμα δημοσίευσης:
Με εκαναν πριν απο κανω δυο μηνες πισω αριστερα στο προφυλακτήρα και σημερα αριστερο μερος του μπροστα προφυλακτηρα πριν ενωθεί με το φτερο δεν εχω λακουβα,ακομα και στα δυο φενετε κατα 70% το εργοστασιακο χρωμα,γδάρσιμο Sad
δλδ θελω βάψιμο και οι δυο προφυλακτήρες? Crying or Very sad
ironman02 - Σαβ 29 Ιαν 2011, 20:18:14
Θέμα δημοσίευσης:
Στους προφυλακτήρες γνώμη μου είναι να κάνεις τοπικό. Δε φαίνεται ιδιαίτερα ακόμα και να έχει διαφορά στο χρώμα. Είναι τέτοιο το σημείο. Και επίσης δε τρώει πολύ ήλιο, βροχές κτλ εκεί χαμηλά και λογικά αντέχει περισσότερο.
sps - Σαβ 29 Ιαν 2011, 20:30:18
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:
Στους προφυλακτήρες γνώμη μου είναι να κάνεις τοπικό. Δε φαίνεται ιδιαίτερα ακόμα και να έχει διαφορά στο χρώμα. Είναι τέτοιο το σημείο. Και επίσης δε τρώει πολύ ήλιο, βροχές κτλ εκεί χαμηλά και λογικά αντέχει περισσότερο.

Οι πλαστικοι προφυλακτηρες για να πιασει το χρωμα θελει πρωτα ενα χερι πλαστικοποιητη,κατι που δεν νομιζω να βαζουν με τη μεθοδο της τοπικης βαφης, συνεπως μπορει να πεταξει πιο ευκολα το χρωμα.
Driver ///M - Σαβ 29 Ιαν 2011, 20:42:27
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω κάνει 2 φορές τοπική βαφή στην chips away, σε γρατζουνιές στο φτερό και στον μπροστά προφυλακτήρα κι εκτός του ότι δεν φαινόταν το παραμικρό μετά την επιδιόρθωση, εδώ και δύο χρόνια δεν έχει εμφανιστεί κανένα πρόβλημα, ούτε καν θάμπωμα.
Στην εταιρεία αυτή μάλιστα δίνεται και 2ετής εγγύηση αποτελέσματος, αν και δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει μιας και δεν τη χρειάστηκα.

Αν πας σε έμπειρο τεχνίτη (δεν παίζει ρόλο μόνο το όνομα της εταιρείας πχ chips away,paintbull, αλλά και οι εκάστοτε μάστορες, αφού μπορεί να υπάρξουν μεγάλες αποκλίσεις σε ποιότητα δουλειάς από υποκατάστημα σε υποκατάστημα), τότε το τοπικό βάψιμο είναι προτιμότερο από το ολικό, αφού ταιριάζει καλύτερα το χρώμα, κοστίζει λιγότερα λεφτά και γενικά δεν υστερεί σε κάτι.

Για το μέγεθος που λες φίλε κι αν δεν έχει βαθουλώματα κλπ, μια λογική τιμή είναι γύρω στα 80 ευρώ.
tomtoup207 - Σαβ 29 Ιαν 2011, 20:59:21
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντήσεις σας
ο μπροστα προφ ειναι ετσι Sad

nikos 206cc - Σαβ 29 Ιαν 2011, 21:21:34
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:
Μπορεί πολύ εύκολα να υπάρχει διχρωμία από πόρτα σε φτερό ας πούμε και να κάνει μπάμ. Με το τοπικό ίσως δε κάνει τόσο μπάμ η διαφορά.

.

Aν σου κανει διχρωμια πολυ απλα δεν τον πληρωνεις.Δεν υπαρχει αυτο...
Επισης αν υπαρχει διαφορα στο τοπικο αυτη ειναι που θα κανει μπαμ οχι ενα ολοκληρο τμημα που θα ειναι ομοιομορφαα βαμμενο Wink
ironman02 - Σαβ 29 Ιαν 2011, 21:24:40
Θέμα δημοσίευσης:
Στο τοπικό μπορείς να σβήσεις κάπως το χρώμα στο τελείωμα και να μην φαίνεται τόσο η διαφορά με το υπόλοιπο. Αν βάψεις όμως όλη τη πόρτα θα φαίνεται εντάξει η πόρτα. Με το φτερό όμως? Δε θα κάνει λιγάκι μπούμ? Very happy
nikos 206cc - Σαβ 29 Ιαν 2011, 21:42:07
Θέμα δημοσίευσης:
Tι να πω..εγω παντως ειμαι υπερ του ολοκληρου..

Παντως τωρα που βλεπω το χτυπημα δεν φαινεται τοσο ασχημο..δεν μπορω να καταλαβω απο την φωτο βεβαια αν εχει λακκουβα...με καμια αλοιφη καλη προσπαθησες να το τριψεις Question Confused
Lefter1s RC - Σαβ 29 Ιαν 2011, 22:27:43
Θέμα δημοσίευσης:
Chips Away. Ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο τη δουλεια τους.
tomtoup207 - Σαβ 29 Ιαν 2011, 22:35:40
Θέμα δημοσίευσης:
λακουβα δεν εχει καθολου παντως...
NoDsl - Σαβ 29 Ιαν 2011, 22:52:13
Θέμα δημοσίευσης:
Τι σκ**ά όλοι οι μλκες στα ίδια σημεία μας τρώνε.

Φίλε μη σκάς βγαίνει με αλοιφή 3Μ. Στη γωνία μοναχά αν σου έχει αφήσει κανα ψεγάδι. Wink
Bill207 - Κυρ 30 Ιαν 2011, 00:02:29
Θέμα δημοσίευσης:
σωστό
προσπάθησε με αλοιφή και πιστεύω ότι θα φύγει το περισσότερο
tomtoup207 - Κυρ 30 Ιαν 2011, 10:39:57
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημερα παιδια και ευχαριστώ παρα πολύ,
πια αλείφει απο την 3μ ειναι για να παω να την παρω.?
sps - Κυρ 30 Ιαν 2011, 10:54:00
Θέμα δημοσίευσης:
Καθιστε ρε παιδια!
Δεν ειναι τοσο ευκολο για μια τοση εκταση γρατζουνιας να φυγει με 3Μ
Αν δεν εισαι επαγγελματιας δυσκολα θα καταφερεις κατι μονο με πανι.
Θελει σιγουρα αλοιφαδορο και εκει θελει προσοχη αν δεν ξερεις.

Φιλε tomtoup αν ριξεις νερο στη γρατζουνια και φυγει σημαινει πως δεν εχει πειραχτει το χρωμα, και κατι μπορει να καταφερεις με την αλοιφη.
Αν εχει πειραχτει το χρωμα δεν.. Crying or Very sad
Η 3Μ ειναι στο μαυρο μπουκαλι με μαυρο καπακι, νομιζω υπαρχει και με γκρι καπακι πιο χοντρη.
tomtoup207 - Κυρ 30 Ιαν 2011, 11:25:57
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Καθιστε ρε παιδια!
Δεν ειναι τοσο ευκολο για μια τοση εκταση γρατζουνιας να φυγει με 3Μ
Αν δεν εισαι επαγγελματιας δυσκολα θα καταφερεις κατι μονο με πανι.
Θελει σιγουρα αλοιφαδορο και εκει θελει προσοχη αν δεν ξερεις.

Φιλε tomtoup αν ριξεις νερο στη γρατζουνια και φυγει σημαινει πως δεν εχει πειραχτει το χρωμα, και κατι μπορει να καταφερεις με την αλοιφη.
Αν εχει πειραχτει το χρωμα δεν.. Crying or Very sad
Η 3Μ ειναι στο μαυρο μπουκαλι με μαυρο καπακι, νομιζω υπαρχει και με γκρι καπακι πιο χοντρη.

Σκετο νερο με τιποτα δεν φευγει,και οταν περνας το χερι απο πανω νιωθεις οτι η γκρατζουνια ειναι προς τα εξω δλδ οτι εχει αφησει αυτος πανω σε μενα..

η 3μ εχει πολλες αλοιφες με πρασινο κιτρινο μπλε καπακι και αλλες,ενα λινκ θα βοηθουσε

http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/el_GR/EU-AAD/Home/OurProducts/RepairProcesses/Polishing/
Driver ///M - Κυρ 30 Ιαν 2011, 14:22:40
Θέμα δημοσίευσης:
Απ'ό,τι μπορώ να δω, φαίνεται να έχει ξυστεί και το χρώμα σε μεγάλο μέρος της γρατζουνιάς και σίγουρα στην ακμή του προφυλακτήρα. Μπορεί κάτι να βγάλει η αλοιφή, αλλά και πάλι ένα μεγάλο μέρος θα μείνει.

Οπότε καλύτερα να μη δίνεις λεφτά για γυαλιστικές κλπ που έτσι κι αλλιώς απλά θα διορθώσουν κάπως το πρόβλημα και να πας για μια τοπική να ξεμπερδεύεις και να φαίνεται σαν καινούριο.
Στο σημείο εκείνο δεν παίζει να φαίνεται καμια διχρωμία και μιας και είναι σχετικά μικρή η επιφάνεια, με κανα 70άρι ευρώ ξεμπέρδεψες.
tomtoup207 - Κυρ 30 Ιαν 2011, 16:51:55
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα,ενα στεγνο πανι και μπολικη υπομονη και το εφερα σε αυτη την κατασταση.... Very happy

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες