PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - 207 rallye θορυβος στον κινητηρα

panoskar - Κυρ 28 Δεκ 2008, 21:08:36
Θέμα δημοσίευσης: 207 rallye θορυβος στον κινητηρα
ΠΑΙΔΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ!ΕΧΩ ΤΟ 207 RALLYE 15 MHNEΣ Κ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ (ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΟ) ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ.ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΕΓΡΑΦΑ ΣΑΝ ΚΡΟΤΑΛΙΣΜΑ ΣΑΝ ΠΙΡΑΚΙΑ ΣΑΝ ΝΤΙΖΕΛ...Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ RESTART ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ, ΜΠΟΡΕΙ Κ ΟΧΙ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΝ ΑΥΞΗΣΩ ΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ (ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΟΣ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ,ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΟΥ), ΜΠΟΡΕΙ Κ ΟΧΙ.
ΠΙΣΤΕΨΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩ ΑΠΟ 5W30 SHELL ΣΕ 0W30 AMS ΕΚΑΝΕ 15 ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΞΑΝΑ.
ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΤΡΟΦΗ ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΠΑΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΓΚΑΖΙ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΘΟΡΥΒΟ Κ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΟΜΠΙΑΣΜΑ-ΣΚΟΡΤΣΑΡΙΣΜΑ
Jim207GT - Κυρ 28 Δεκ 2008, 21:41:10
Θέμα δημοσίευσης:
Καταρχίν καλως ήρθες στη παρέα μας. Θα σε παρακαλούσα να γράφεις με μικρά Ελληνικά ρίξε μιά ματια: http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=6860
Και γράψε 2-3 πράγματα να σε γνωρήσουμε και μείς εδώ:http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=59&postdays=0&postorder=asc&start=3660

Στο πρόβλημά σου τώρα, εμένα μου κάνει ένα πολύ εντονο μεταλικό θόρυβο όταν το έχω πολλές μέρες ακίνητο, μάλλον αδειάζει η κεφαλή από λάδι και ακούγοντε τα υδραυλικά ωστήρια τών βαλβίδων. Το αφήνω στο ρελαντί 2-3 λεπτά και όλα επανέρχοντε στα φυσιολογικά.
Τώρα για το κόμπιασμα πάνω στη στροφή, μήπως ήταν το ESP??
Άν όχι τότε κοίτα οποσδήποτε πρώτα τα μπουζί σου (υπάρχει και ανάλογο topic) και κατα δεύτερο τους πολλαπλασιαστές σου, έχουν ανφερθεί μερικά κρούσματα.
panoskar - Κυρ 28 Δεκ 2008, 21:52:06
Θέμα δημοσίευσης:
Προχθες λειτουργησε κανονικα το πρωι,εκανε 2 χλμ το αφησα για 2 περιπου ωρες κ το εκανε μετα τον θορυβο.Δεν μπορει σε ενα βραδυ να μην αδειαζει απο λαδι και να αδειαζει σε 2 ωρες,μπορει??
Το κομπιασμα δεν ηταν απο το esp γιατι με τα χλμ που ειχα κ στον συγκεκριμενο δρομο δεν τιθεται θεμα απωλειας της προσφυσης.Τωρα για πολλαπλασιαστες κ μπουζι δεν ξερω...
Το αυτοκινητο εχει 19000 χλμ κ γενικα αρχιζει να με δυσαρεστει...
Jim207GT - Κυρ 28 Δεκ 2008, 22:03:28
Θέμα δημοσίευσης:
Μάλλον μπουζί είναι τότε ή στην χειρότερη οι πολλαπλασιαστές, εγγύηση έχεις οπότε μην χολοσκάς. Η Peugeot λέει άλλαγμα μπουζί στα 40.000 αλλά τα κομπιάσματα ξεκίνησαν από τα 25.000 τελικά στα 29.000 τα άλλαξα και υσήχασα. Οπτικά μιά χαρα δείχναν αλλά το διάκενο είχε πάει περίπατο....
panoskar - Κυρ 28 Δεκ 2008, 22:28:30
Θέμα δημοσίευσης:
Ο θορυβος ομως που εκανε οταν εκανε το κομπιασμα ηταν ενα "τσακ" συσχετιζεται με τα μπουζι η τους πολλαπλασιαστες?
recife_rallye - Δευ 29 Δεκ 2008, 00:11:55
Θέμα δημοσίευσης:
panoskar έγραψε:
Ο θορυβος ομως που εκανε οταν εκανε το κομπιασμα ηταν ενα "τσακ" συσχετιζεται με τα μπουζι η τους πολλαπλασιαστες?

Bασικα αν πατησες πολυ το γκαζι κ εκανε οχι ενα τσακ αλλα αρκετα μαζι,τοτε παιζει να ειναι κακη βενζινη κ σε συνδιασμο με μπουζι να το επιασε ο knock sensor!
Οσο για τον ηχο που κανει το πρωι,ειναι τα ωστηρια οπως ειπε ο jim.ειναι μεχρι να ζεσταθουν!Ολα ετσι κανουν,μην ανησυχεις... Wink
Touristas - Δευ 29 Δεκ 2008, 08:49:43
Θέμα δημοσίευσης:
Η καδένα είναι που κάνει θόρυβο.
Θέλει αλλαγή ο τεντοτήρας της ο οποίος λειτουργεί με λάδι.
Έχει βγει ανανεωμένος για αυτό το θόρυβο που κάνει η καδένα.
zafirius - Δευ 29 Δεκ 2008, 09:44:09
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα.

Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ μάλλον, αλλά σε rc.

Κάνει ένα συνεχόμενο κρρρρρ ανάμεσα στις 4-5000 στροφές.

Το περίεργο είναι ότι το κάνει και ζεστό.Δεν μιλάμε για κρύο, με το που ακουμπήσω γκάζι αρχίζουν τα κροταλίσματα.

Το δικό μου το έχω 3 μήνες και 4500χλμ.

Αύριο πάω στην peugeot.

Άιντε για να δούμε.

Τα λέμε.
recife_rallye - Δευ 29 Δεκ 2008, 09:48:30
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:

Αργυρη αλλος ηχος ειναι αυτος που λεει..η καδενα ακουγεται συνεχεια,τα ωστηρια μονο οταν ειναι κρυο..
Touristas - Δευ 29 Δεκ 2008, 15:40:10
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
Touristas έγραψε:

Αργυρη αλλος ηχος ειναι αυτος που λεει..η καδενα ακουγεται συνεχεια,τα ωστηρια μονο οταν ειναι κρυο..

Όχι και η καδένα ακούγεται όταν είναι κρύο και μετά σταματάει.
panoskar - Δευ 29 Δεκ 2008, 18:43:23
Θέμα δημοσίευσης:
1.Το κομπιασμα-τσακ που εκανε ηταν ενα αλλα ,αν προσθεσω κ το γεγονος οτι 10 χλμ πριν ειχα βαλει βενζινη ισως να εχει σχεση η κακη ποιοτητα.Γενικοτερα τροφοδοσια-αναφλεξη μαλλον η αιτια
2.το κκκρρρ που περιεγραψα δεν μου ακουγεται οτι ειναι τα ωστηρια γιατι αυτα ακουγονται παντα οταν ειναι κρυος ο κινητηρας αλλα οχι τοσο εντονα.Η καδενα που λετε, ισως να εχετε δικιο.Δεν ξερω, δεν ημουν μαθημενος απο προβληματα κ μου κακοφαινονται...
panoskar - Δευ 29 Δεκ 2008, 19:39:17
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:

Τι εννοεις οτι εχει βγει ανανεωμενος τεντωτηρας????
Δεν θα επρεπε να μας εχουν ειδοποιησει???
fynos - Δευ 29 Δεκ 2008, 20:09:14
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:

Πια μοντέλα έχουν το παλιό ? (χρονολογίες)
Είναι δαπάνη μέσα στην εγγύηση ? αν όχι τι κόστος έχει ?
Μπορεί να προκαλέσει καμία δυσλειτουργία ή και φθορά της αλυσίδας ?
Touristas - Τρι 30 Δεκ 2008, 08:36:11
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν είναι κάποιο ανταλλακτικό που δημιουργεί πρόβλημα και δεν το κάνουν όλα τα μοτέρ. Επειδή όμως άρχισαν κάποια να κάνουν θόρυβο (όχι μόνο Ελλάδα) και επειδή το μοτέρ και τα περιφερειακά του θα εξελίσσονται συνέχεια απλά άλλαξαν λίγο των τεντωτήρα τις καδένας.
Οπότε δεν υπάρχει λόγος για ανάκληση ή οτιδήποτε άλλο. Αν το δικό σου κάνει κάποιο θόρυβο το πας να το δούνε. Αν θέλει τετνωτήρα θα τον αλλάξουν.
panoskar - Τρι 30 Δεκ 2008, 22:27:29
Θέμα δημοσίευσης:
Σε περιπτωση που ειναι ο τεντωτηρας,διαπιστωνεται,αντικαθισταται ευκολα ,η θα το 'παρκαρω ' για κανενα μηνα στο συνεργειο?
Παιδια οπως κ να εχει εχω αρχισει να ξενερωνω με την Peugeot.Στο swift-ακι που ειχα πριν τις 160000 χλμ δεν πατησα το ποδι μου στο συνεργειο για βλαβη κ με το 207 απο την δευτερη μερα...
Θα πω τον πονο μου τωρα...Το προσεχω περισσοτερο απο μενα..Ειναι σε γκαραζ.Δεν εχει μια γρατζουνια,το ζεσταινω,το κρυωνω,δεν το πολυ-ζοριζω.Να σκεφτειτε οτι αν δεν σηκωσει θερμοκρασια λαδιου πανω απο 70 δεν ξεπερναει το στροφομετρο τις 2500rpm..Δουλευει σε επαρχιακους δρομους, χωρις λακουβες,χωρις μποτιλιαρισματα.Τι αλλο να κανω?????????????????????????????????????????????
fynos - Τρι 30 Δεκ 2008, 23:46:03
Θέμα δημοσίευσης:
Να ξαναπάρεις Japan ...

Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, για το τι κάνει ή δεν κάνει το 207 σου θα το συγκρίνεις με τα υπόλοιπα 207 εδώ στο φόρουμ που έχει και φιτ μπακ . . .
Νομίζω ότι καταπιέζεσαι υπερβολικά με την χρίση που του κάνεις . . . το ξέρω δεν είναι εύκολο είναι το καινούριο σου απόκτημα ! Ίσος να το χαρείς περισσότερο ?
makis106 - Τρι 30 Δεκ 2008, 23:59:18
Θέμα δημοσίευσης:
panoskar έγραψε:
Σε περιπτωση που ειναι ο τεντωτηρας,διαπιστωνεται,αντικαθισταται ευκολα ,η θα το 'παρκαρω ' για κανενα μηνα στο συνεργειο?
Παιδια οπως κ να εχει εχω αρχισει να ξενερωνω με την Peugeot.Στο swift-ακι που ειχα πριν τις 160000 χλμ δεν πατησα το ποδι μου στο συνεργειο για βλαβη κ με το 207 απο την δευτερη μερα...
Θα πω τον πονο μου τωρα...Το προσεχω περισσοτερο απο μενα..Ειναι σε γκαραζ.Δεν εχει μια γρατζουνια,το ζεσταινω,το κρυωνω,δεν το πολυ-ζοριζω.Να σκεφτειτε οτι αν δεν σηκωσει θερμοκρασια λαδιου πανω απο 70 δεν ξεπερναει το στροφομετρο τις 2500rpm..Δουλευει σε επαρχιακους δρομους, χωρις λακουβες,χωρις μποτιλιαρισματα.Τι αλλο να κανω?????????????????????????????????????????????
Σε καταλαβαίνω, το προσέχω κ εγώ σε γενικές γραμμές, κ το ίδιο θα αισθανόμουν αν άρχιζε να πετάει προβλήματα. Έχουμε ξαναπεί κάπου ότι είναι κάποια κομμάτια τα οποία είναι απο κακή παρτίδα, ή έχουν συναρμολογηθεί κάπως γρήγορα και πρόχειρα, το δικό μου πχ μέχρι στιγμής δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό 15000κμ και μάλλον το προσέχω λιγότερο απο εσένα. είναι θέμα τύχης. Τουλάχιστον ελπίζεις ότι ότι είναι να βγάλει, θα στα βγάλει όσο είσαι εντός εγγύησης. Αλήθεια τι προβλήματα σου έχει βγάλει??
207.Rallye - Τετ 31 Δεκ 2008, 00:45:23
Θέμα δημοσίευσης:
panoskar έγραψε:

Θα πω τον πονο μου τωρα...Το προσεχω περισσοτερο απο μενα..Ειναι σε γκαραζ.Δεν εχει μια γρατζουνια,το ζεσταινω,το κρυωνω,δεν το πολυ-ζοριζω.Να σκεφτειτε οτι αν δεν σηκωσει θερμοκρασια λαδιου πανω απο 70 δεν ξεπερναει το στροφομετρο τις 2500rpm..Δουλευει σε επαρχιακους δρομους, χωρις λακουβες,χωρις μποτιλιαρισματα.Τι αλλο να κανω??????????????????????????????

Σε καταλαβαινω απολυτα..Το χω 16 μηνες..απ τα πρωτα λευκα που ηρθαν Ελλαδα. Και απ την δευτερη μερα ειχα προβληματα. Ακουγοταν ο διακοπτης του συμπλεκτη οταν τον παταγα στην νεκρη διαδρομη. Οπως μου ειπαν ετσι κανει σε ολα, τον αλλαξαν κ συνεχιζει...Α, μου εκαψαν και το πατακι, και την μοκετα με την λαμπα στην προσπαθεια τους να το φτιαξουν! Ετριζε η κλειδαρια του ντουλαπιου του συνοδηγου. Αλλαχτηκε ολοκληρο κ κανει τα ιδια..Ακουγα ενα τσικ τσικ απο το παραθυρακι του συνοδηγου..τον λαδωσαν κ κανει τα ιδια. Μετα απο 3 μηνες σε κακο οδοστρωμα ετριζε ολο το ταμπλο. Πριν λιγο καιρο δεν αναβαν τα φωτα φρενων. Αλλαχτηκε ολοκληρο το πεταλ φρενων μαζι με τον διακοπτη. Ξεγυμνωσα και το καθισμα του οδηγου γιατι στην δεξια πλευρα χτυπαγε ενα σιδερο..Ειχε ειπαν ξεβιδωθει κατι...Αλλαξα τον διακοπτη του τιμονιου για φωτα, υαλοκαθαριστηρες, ηχοσυστημα κλπ γιατι μου ειπαν οτι ειχε ψιλοσπασει Απο τοτε με καθε στροφη προς τα δεξια ακουγεται και ενας ηχος απο την κολωνα του τιμονιου..Τον εχω αλλαξει 2 φορες και κανει το ιδιο..Για να μην θυμηθω οτι στην αρχη το ειχαν βαλει το τιμονι στραβα!! Εκει να δειτε γελια..και κλαματα...Τωρα στα 19.000 χλμ σε καθε λακουβα, ανωμαλια κλπ κοπαναει ολο. ηχοι απο παντου..Το ηχειο του συνοδηγου μπουκωνει στα μπασα, αλλα αν το παω και λυσουν την πορτα μετα χαθηκαμε..Ακομη και οταν ειναι μισανοιχτα τα παραθυρα κανουν τσικ τσικ..Αυτες τις μερες ακουω και εγω ενα δευτερο κροταλισμα που δεν ειναι της καδενας. Καναμε αμαν να συνηθησουμε τον πρωτο!! Σκεφτομαι να αλλαξω τα σκληρα Ρzero οχι επειδη δεν ειμαι ευχαριστημενος, καθε αλλο, αλλα οτι ειναι πολυ σκληρα κ κανει το αμαξι κουδουνιστρα στην πολη..

Και το προσεχω οπως εσυ..μεχρι 2.500 στροφες!!! Μαλλον θελει σκισιμο...να δικαιολογει τουλαχιστον τις ζημιες!!

Συγνωμη αν σας κουρασα, αλλα και εγω ηθελα να τα πω ολα αυτα σε καποιους που καταλαβαινουν και που ζουν με το ιδιο αυτοκινητο..
makis106 - Τετ 31 Δεκ 2008, 00:49:19
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδικές ασθένειες Exclamation
207.Rallye - Τετ 31 Δεκ 2008, 00:55:32
Θέμα δημοσίευσης:
Ασθενειες..αλλα οχι παιδικες μιας και το 207 κυκλοφορει απο το καλοκαιρι του 2006..

Το θεμα ειναι γιατι εγω που εσκασα 18 χιλιαρικα, που δεν ειναι κ λιγα, να εχω να κανω με ελαττωμματα του αρχικου σχεδιασμου, της παραγωγης, της συναρμολογησης και την "επαγγελματικοτητα" των συνεργειων......
makis106 - Τετ 31 Δεκ 2008, 01:10:37
Θέμα δημοσίευσης:
Απο το 2006 σαν απλό 207, απο μέσα-τέλη περίπου 2007 σαν GT/Rallye.
Βάβαια θα μου πεις τα τριξίματα κλπ δεν έχουν να κάνουν με το μηχανικό σύνολο των GT/Rallye αλλα δεν παύει το αμάξι σου να είναι απο τα πρώτα παραγόμενα του συγκεκριμένου τύπου και αυτό ίσως να παίζει το ρόλο του...
Απο κει και πέρα έχεις κάθε λόγο να έχεις δίκιο και να απαιτείς ένα αμάξι αντάξιο του ποσού που έδωσες.
Όσο για την επαγγελματικότητα των συνεργείων, αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα. Αναλόγως πού θα πέσεις...
gio_rallye - Τετ 31 Δεκ 2008, 06:56:40
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παιδια εγω το σκιζω ωρες ωρες και μολις εχω αρχισει να το γουσταρω τρελα το αμαξι, δε κανει κιχ!! μοτερ σασμαν ηχεια παραθυρα συναρμολογηση ..ολα κομπλε!! μονο απο τακακια υπαρχει προβλημα γιατι δε κρατανε τα αλογα..τελειωνουν γρηγορα!! Cool Cool τωρα αν καποιοι εχουν πεσει σε κακη παρτιδα αν ειναι μεσα στην εγγυηση ολα καλως, αν βρεθει συνεργειο που να συννενοησαι βεβαια.... τωρα αν παλι δεν υπαρχει εγγυηση υπαρχει κ η πωληση ή η νομικη οδος..
isim - Δευ 12 Ιαν 2009, 11:21:06
Θέμα δημοσίευσης:
Το ιδιο προβλημα εχω και εγω. Ορισμενα πρωινα το αμαξι κανει λες και βαζεις μπροστα αλυσοπριονο Evil Evil Evil Ειναι στο συνεργιο απο την Πεμπτη (8/1/2009) και ακομα δεν ξερουν τι μπορει να ειναι Evil Evil Evil Σημερα μου ειπαν οτι τους ζητησαν να ηχογραφησουν τον ηχο της μηαχανης για να τον στειλουν στην Γαλλια Shocked Shocked Αντε να δουμε ρε πο**τη* μου τι διαολο ειναι Rolling eyes Rolling eyes
ayrton - Δευ 12 Ιαν 2009, 17:58:33
Θέμα δημοσίευσης:
και το δικο μου οταν δεν εχει κινηθη για 1-2 μερες και τωρα που εχει πολυ κρυο ακουγεται ενα μεταλικος εντονος θορυβος-κροταλισμα στο μερος του μοτερ, αφου το αφησω στο ρελαντι και ζεσταθει μετα απο λιγο ο θορυβος μειωνεται αισθητα εως και εντελως. Τι ειναι τελικα ρε παιδια? ωστηρια? καδενα? για δωστε τα φωτα σας οι ηδημονες Wink
Touristas - Δευ 12 Ιαν 2009, 21:18:23
Θέμα δημοσίευσης:
isim έγραψε:
Το ιδιο προβλημα εχω και εγω. Ορισμενα πρωινα το αμαξι κανει λες και βαζεις μπροστα αλυσοπριονο Evil Evil Evil Ειναι στο συνεργιο απο την Πεμπτη (8/1/2009) και ακομα δεν ξερουν τι μπορει να ειναι Evil Evil Evil Σημερα μου ειπαν οτι τους ζητησαν να ηχογραφησουν τον ηχο της μηαχανης για να τον στειλουν στην Γαλλια Shocked Shocked Αντε να δουμε ρε πο**τη* μου τι διαολο ειναι Rolling eyes Rolling eyes

Που το έχεις πάει..???
isim - Δευ 12 Ιαν 2009, 21:25:45
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
isim έγραψε:

Που το έχεις πάει..???
Automotivo, εκει κανω τα service
Touristas - Δευ 12 Ιαν 2009, 21:42:47
Θέμα δημοσίευσης:
Και δεν μπορούν να βρουν το θόρυβο που κάνει η καδένα όταν είναι κρύο. Evil
makis106 - Δευ 12 Ιαν 2009, 21:45:08
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:

Και πως επιδιορθώνεται αυτό? Έτσι για εγκυκλοπαιδική γνώση Wink
isim - Δευ 12 Ιαν 2009, 21:48:09
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Φιλε Αργυρη ενα θα σου πω...Το θεμα μου εχει φτασει στα κεντρικα της Peugeot Γαλλια Shocked Shocked Shocked
Touristas - Δευ 12 Ιαν 2009, 21:52:31
Θέμα δημοσίευσης:
isim έγραψε:
Touristas έγραψε:
Φιλε Αργυρη ενα θα σου πω...Το θεμα μου εχει φτασει στα κεντρικα της Peugeot Γαλλια Shocked Shocked Shocked

makis106 έγραψε:
Touristas έγραψε:

Καλά πεσ τους να αλλάξουν των τεντωτίρα τις καδένας για αρχή και βλέπουν μετά.
isim - Δευ 12 Ιαν 2009, 21:56:46
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
isim έγραψε:
Touristas έγραψε:

makis106 έγραψε:
Touristas έγραψε:

Θα τους παρω τηλ αυριο, θελω να παω το τουτου στον salex και δεν μπορω Evil Evil Evil Εχω σκασει Crying or Very sad Crying or Very sad
android - Τρι 13 Ιαν 2009, 00:02:46
Θέμα δημοσίευσης:
isim έγραψε:
Touristas έγραψε:
isim έγραψε:
Touristas έγραψε:

makis106 έγραψε:
Touristas έγραψε:

Θα τους παρω τηλ αυριο, θελω να παω το τουτου στον salex και δεν μπορω Evil Evil Evil Εχω σκασει Crying or Very sad Crying or Very sad

αλλαξε κ μπουζι αν δεν εχεις αλλαξει μιας που ειναι μεσα Laughing
isim - Τρι 13 Ιαν 2009, 00:05:38
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:

αλλαξε κ μπουζι αν δεν εχεις αλλαξει μιας που ειναι μεσα Laughing
Θελω να αλλαξω και λαδια και βαλβολινες Mad Mad αστα να πανε, μια μικρη περιουσια θα δωσω Crying or Very sad
Puzzle - Τρι 13 Ιαν 2009, 07:13:41
Θέμα δημοσίευσης:
Λαδια και βαλβολινες παρτα μονος σου και πηγαινε τους να στα αλλαξουν..
Θα δεις οτι ισως γλυτωσεις αρκετα απο την περιουσια που ανεφερες.. Laughing
isim - Τετ 14 Ιαν 2009, 10:39:55
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον η λυση στο προβλημα του θορυβου ειναι αλλαγη τεντωτηρα καδενας οπως ειπε και πιο πανω ο Αργυρης. Με πηραν σημερα και μου ειπαν οτι εχει βγει βελτιωμενο ανταλλακτικο.
ayrton - Τετ 14 Ιαν 2009, 12:13:28
Θέμα δημοσίευσης:
isim έγραψε:
Λοιπον η λυση στο προβλημα του θορυβου ειναι αλλαγη τεντωτηρα καδενας οπως ειπε και πιο πανω ο Αργυρης. Με πηραν σημερα και μου ειπαν οτι εχει βγει βελτιωμενο ανταλλακτικο.

Αν δεν αλλαχτη τεντωτηρας καδενας μπορει να παρουσιαστη προβλημα η απλα ειναι μονο η ηχητικη ενοχληση?
isim - Τετ 14 Ιαν 2009, 12:18:09
Θέμα δημοσίευσης:
Μαλλον ειναι μονο ενοχληση. Θα ξερω το μεσημερι που θα με παρουν τηλ απο το συνεργειο. Αν το εχε4ις στην εγγυηση καλο ειναι να το αλλαξεις και να υσηχασεις
ayrton - Τετ 14 Ιαν 2009, 13:39:33
Θέμα δημοσίευσης:
isim έγραψε:
Μαλλον ειναι μονο ενοχληση. Θα ξερω το μεσημερι που θα με παρουν τηλ απο το συνεργειο. Αν το εχε4ις στην εγγυηση καλο ειναι να το αλλαξεις και να υσηχασεις

Μολις ξεμπερδεψεις απο το service ενημερωσε εαν μπορεις Smile
android - Τετ 14 Ιαν 2009, 18:43:46
Θέμα δημοσίευσης:
isim έγραψε:

δεν κανει ομως π.χ. θορυβο εμενα ...και εχω μαθει οτι δουλευει καλα δεν το πειραζεις γιατι θα γινει μαμακια Laughing
isim - Πεμ 15 Ιαν 2009, 14:25:16
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
isim έγραψε:

δεν κανει ομως π.χ. θορυβο εμενα ...και εχω μαθει οτι δουλευει καλα δεν το πειραζεις γιατι θα γινει μαμακια Laughing
Οντως δεν το κανει σε ολα τα μοτερ. Για οσα εχουν αυτο το πρβληματακι ομως υπαρχει βελτιωμενο ανταλλακτικο (τεντωτηρας). Εμενα το παραγγειλαν απο Γαλλια για να το τοποθετησουν μεσα στην εγγυηση
power - Πεμ 15 Ιαν 2009, 23:41:15
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα πάλι κάνει ένα θόρυβο όταν αφήσω το γκάζι γύρω στις 2000χιλ στροφές.
Αν δηλαδή πατήσω μια γκαζιά στιγμιαία να πάει 2000 στροφές με το που αρχίσουν να πέφτουν ακούγετε ένας θόρυβος, σαν γουργουρητό κάτι!
power - Παρ 16 Ιαν 2009, 16:05:43
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά ο θόρυβος που ακούγετε είναι κάτι σαν αντίλαλος από το σημείο που ρουφάει αέρα μπροστά από την μπαταρία.
Το μόνο που φοράω είναι ένα kn μέσα στο φιλτροκούτι, λέτε αυτό να φταίει?
Persis9 - Δευ 26 Ιαν 2009, 15:04:46
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά είχα και εγω ενα θορυβο στην μηχανη σαν τσιριγμα οταν συμπλέκταρε το αμάξι και καμια φορά όταν ήταν στο ρελαντι
το πήγα λοιπόν σήμερα το πρωι στην Oscar peugeot γιατί η lion δεν είχε ραντβού και μου είπαν ότι είναι από την τρόμπα νερου!!
αν πάντως το ξανακάνει τότε ίσως να είναι ο τεντωτήρας!1
ακόμα δεν το έχω παράλβει το αμάξι
Jim207GT - Δευ 26 Ιαν 2009, 16:46:49
Θέμα δημοσίευσης:
Persis9 έγραψε:
Παιδιά είχα και εγω ενα θορυβο στην μηχανη σαν τσιριγμα οταν συμπλέκταρε το αμάξι και καμια φορά όταν ήταν στο ρελαντι
το πήγα λοιπόν σήμερα το πρωι στην Oscar peugeot γιατί η lion δεν είχε ραντβού και μου είπαν ότι είναι από την τρόμπα νερου!!

To μαύρο GT δικό σου είναι.....
Εμένα ήταν το μπλεδακι στο οποίο αλλάξαμε τρομπα νερού και τα παρελκόμενά της. Τους είπα και για τεντωτήρα αλλά δεν τον αλλάξαν Crying or Very sad
μέχρι το καλοκαίρι θα τον αλλάξω και αυτόν.
Persis9 - Δευ 26 Ιαν 2009, 17:38:32
Θέμα δημοσίευσης:
ναι ναι δικο μου ητανε!!
οσο για τον τεντωτηρα οταν τους το ειπα μοθ ειπαν αποκλειεται!!
εγω παντως θα παω να το αλλαξω σε ενα εξουσιοδοτημενο συνεργειο που εχει ενας γνωστός μου στην καβάλας ειναι αμα θες πες μου να το πας εκει!!
γιατι στην peugeot θα πουν για την εγγυηση κτλ!!
και εμενα την τρομπα νερου αλλάξανε και βάλανε και στραβα τον θόλο που βγάλανε οι άμπαλλοι!!
παντως ωραιο το έχεις το μπλεδάκι!!
τέτοιο χρώμα ήθελα αλλά έπρεπε να περιμένω κανα 3μηνο!!
ο διαχυτής καλή φάση δεν το είχα δει από κοντα!!
κολλητός είναι ή βιδωτός
android - Δευ 26 Ιαν 2009, 19:44:45
Θέμα δημοσίευσης:
Jim207GT έγραψε:
Persis9 έγραψε:

Εμένα ήταν το μπλεδακι στο οποίο αλλάξαμε τρομπα νερού και τα παρελκόμενά της. Τους είπα και για τεντωτήρα αλλά δεν τον αλλάξαν Crying or Very sad

ωχ ωχ ωχ...αρχησαν τα οργανα?τι τρομπες θα αλλαζουμε τωρα?
makis106 - Δευ 26 Ιαν 2009, 19:49:56
Θέμα δημοσίευσης:
Jim207GT έγραψε:
Persis9 έγραψε:

Ερώτηση και προς τους δύο. Τα τουτου σας είναι αγορασμένα πριν τις αρχές του 2008, ή μετά? Για να ξέρω αν θα ετοιμάζομαι κ εγώ Exclamation
Jim207GT - Δευ 26 Ιαν 2009, 20:04:05
Θέμα δημοσίευσης:
Persis9 έγραψε:
ναι ναι δικο μου ητανε!!
ο διαχυτής καλή φάση δεν το είχα δει από κοντα!! Κολλητός είναι ή βιδωτός

Βιδωτός είναι και έρχεται με όλα τα κομφορ για να τον τοποθετήσεις μόνος σου Wink
Αndroid έγραψε:
ωχ ωχ ωχ...αρχησαν τα οργανα?τι τρομπες θα αλλαζουμε τωρα?

Και τεντωτήρες , χαλαρό σε βρίσκω σήμερα δεν με προσέχεις. Laughing

makis106 έγραψε:
Ερώτηση και προς τους δύο. Τα τουτου σας είναι αγορασμένα πριν τις αρχές του 2008, ή μετά? Για να ξέρω αν θα ετοιμάζομαι κ εγώ

9/2007 και έχω 32.000χλμ. δεν είναι απαραίτητο οτι θα στο κάνει ή οτι θα σε αφήσει αν το κάνει, απλά μου την έσπαγε μερικές φορές ο θόρυβος, ειδικά το τσιριχτό όταν έσβηνα το μοτέρ. Επίσης είχα και μία μικρή απώλεια σε παραφλού(ψιλολόγια) και από εκεί το ψιλιάστικα. Πάντος είχε πλάκα πάω στο συνεργείο και τους λέω "καλημέρα μια ντρόμπα νερού και ένα τεντωτήρα" ομολώ οτι με κοίταγαν κάπως, αλλά στο τέλος ρωτάγαν τι και πώς Laughing
isim - Δευ 26 Ιαν 2009, 20:24:48
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτη η ιστορια με τους τεντωτηρες καδενας εχει παραγινει Evil Evil Εμενα μου ειπαν κοντα 10 μερες εργασιμες να ερθει απο Γαλλια Shocked Μα καλα ρε πο**τη* μου με ωτοστοπ ερχεται Laughing Laughing
makis106 - Δευ 26 Ιαν 2009, 20:27:35
Θέμα δημοσίευσης:
Jim207GT έγραψε:
9/2007 και έχω 32.000χλμ. δεν είναι απαραίτητο οτι θα στο κάνει ή οτι θα σε αφήσει αν το κάνει, απλά μου την έσπαγε μερικές φορές ο θόρυβος, ειδικά το τσιριχτό όταν έσβηνα το μοτέρ. Επίσης είχα και μία μικρή απώλεια σε παραφλού(ψιλολόγια) και από εκεί το ψιλιάστικα. Πάντος είχε πλάκα πάω στο συνεργείο και τους λέω "καλημέρα μια ντρόμπα νερού και ένα τεντωτήρα" ομολώ οτι με κοίταγαν κάπως, αλλά στο τέλος ρωτάγαν τι και πώς Laughing
Χμ, ίσως τη γλιτώσω, κάπου είπε ο Touristas ότι στις επόμενες παρτίδες αλλάξανε τρόμπα, και το δικό μου είναι 4/2008.
Πάντως φαντάζομαι τους τεχνικούς στα συνεργεία πλέον όταν σκάνε πελάτες και τους λένε άλλαξέ μου αυτό και αυτό, όπως εσύ. "Κι άλλος απ το psclub" Laughing
Persis9 - Δευ 26 Ιαν 2009, 21:17:26
Θέμα δημοσίευσης:
εμένα είναι 11/2007 και εχει 25000 χλμ
παντως εμενα οταν τους ειπα να αλλάξουν και τεντωτήρα μου είπαν οτι δεν γίνεται έτσι αυθέραιτα
πρεπει να παρουσιασει πρόβλημα πρώτα!!
gregkozani - Τρι 27 Ιαν 2009, 00:48:06
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως αυτό με τα ανταλλακτικά ..από Γαλλία... δεν έχει όρια ρε παιδιά γρίλια προφυλακτήρα και ντεπόζιτο νερού (για τις πιτσιλιθρες )14 μέρες και ακόμη δεν ήρθαν και άντε Γαλλία είναι έχει και μια απόσταση ΟΛΟΚΛΗΡΗ LΙΟΝ δεν έχει παρακαταθήκη ανταλλακτικών ?????????? κάθε φορά που κάτι θέλουμε από Γαλλία θα το περιμένουμε?????????? έλεος
Giannis307 - Τρι 27 Ιαν 2009, 01:21:22
Θέμα δημοσίευσης:
gregkozani έγραψε:
Πάντως αυτό με τα ανταλλακτικά ..από Γαλλία... δεν έχει όρια ρε παιδιά γρίλια προφυλακτήρα και ντεπόζιτο νερού (για τις πιτσιλιθρες )14 μέρες και ακόμη δεν ήρθαν και άντε Γαλλία είναι έχει και μια απόσταση ΟΛΟΚΛΗΡΗ LΙΟΝ δεν έχει παρακαταθήκη ανταλλακτικών ?????????? κάθε φορά που κάτι θέλουμε από Γαλλία θα το περιμένουμε?????????? έλεος

Kοιταξε λογικο ειναι να μην υπαρχουν τα παντα σε αποθηκη....
Αφ ενος γιατι τα μοτερ ακομα ειναι πολυ νεα και δεν εχουν δειξει ακριβως τι χρειαζονται αμεσα για επισκευες....
Επισης οσο αφορα την φανοποιηα δεν ειναι και ευκολο να εχει στοκ τα παντα...εχει μονο τα πολυ κοινα και απαραιτητα....τωρα το ντεποζιτ απο τα τζαμια λογικο ειναι να μην υπαρχει γιατι οπι πιθανοτητες να χαλασει η να σπασει ακομα και σε γερο στουκι ειναι ελαχιστες....
gregkozani - Τρι 27 Ιαν 2009, 10:25:06
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
gregkozani έγραψε:

Αφ ενος γιατι τα μοτερ ακομα ειναι πολυ νεα και δεν εχουν δειξει ακριβως τι χρειαζονται αμεσα για επισκευες....
Επισης οσο αφορα την φανοποιηα δεν ειναι και ευκολο να εχει στοκ τα παντα...εχει μονο τα πολυ κοινα και απαραιτητα....τωρα το ντεποζιτ απο τα τζαμια λογικο ειναι να μην υπαρχει γιατι οπι πιθανοτητες να χαλασει η να σπασει ακομα και σε γερο στουκι ειναι ελαχιστες....
ok για το ντεπόζιτο αλλά γρίλια προφυλακτήρα είναι από τα ποιο κοινά σε ψιλό χτυπηματάκια σαν το δικό μου (το ντεπόζιτο από μαμακια του λαμαρίνα έσπασε)
panoskar - Τρι 27 Ιαν 2009, 17:32:23
Θέμα δημοσίευσης:
00000829E1 αυτος ειναι ο κωδικος του τεντωτηρα της καδενας χρονισμου?????
android - Τρι 27 Ιαν 2009, 17:39:20
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
gregkozani έγραψε:

ενω το μοτερακι που χαλασε εμενα το χαν Laughing
dimkeras - Τρι 27 Ιαν 2009, 18:44:21
Θέμα δημοσίευσης:
panoskar έγραψε:
00000829E1 αυτος ειναι ο κωδικος του τεντωτηρα της καδενας χρονισμου?????

Ναι, αυτός.

Παρήγγειλα κι έναν για μένα τις προάλλες και θα τον αλλάξω στο σέρβις των 70.000 σε λίγες μέρες. Η διάγνωση έγινε μέσω..psclub!

(Το γέλιο έπεσε όταν τους έδωσα και τον κωδικό του ανταλλακτικού! Laughing

Thanx Touristas!)

panoskar - Τρι 27 Ιαν 2009, 18:50:47
Θέμα δημοσίευσης:
για να αντικατασταθει χρειαζεται μεγαλη διαδικασια.Βγαινει το πλαινο καπακι,πως αντικαθισταται?
Persis9 - Τρι 27 Ιαν 2009, 19:32:24
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια για τον τεντωτήρα ξέρουμε τιμή;;
ayrton - Τετ 04 Φεβ 2009, 15:29:33
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα ο ηχος οταν ειναι κρυο το μοτερ δεν οφειλετε στην καδενα-τεντωτηρα αλλα στο οτι αργει να ανεβασει λαδι και χτυπανε τα ωστηρια στης βαλβιδες. διαβασα αρκετα forum που ειχε αναφερει φιλος σε αλλο ποστ, και ηταν forum απο Αγγλια, συγκεκρειμενα κατοχους mini s(το ιδιο μοτερ με το gt/rallye rc). απο οτι φαινεται και εκει εχουν το ιδιο προβλημα, μαζικα θα ελεγα, και ολες οι αναφορες κανουν λογο για το εξης: οι περισσοτεροι μετα απο πολυ πιεση στους αντιπρωσοπους της BMW αλλαξαν καδενα-τεντοτηρα γιατι νομιζαν οτι απο εκει προερχεται ο θορυβος αλλα σε κανεναν δεν διορθωθηκε το προβλημα. η bmw(ανεπισημα τωρα) κανει λογο για αργη ανοδο λαδιου με αποτελεσμα να χτυπουν τα ωστηρια και να μην γινεται χρηση εαν δεν ζεσταθει η μηχανη και ποτε μαρσαρισμα πανω απο 2.000 στρ/λεπτο χωρις να εχει ζεσταθει. Ξερει κανεις τι μπορει να προκαλεσει μακροχρονια για το μοτερ το προβλημα αυτο με το λαδι?
psilos133 - Τετ 04 Φεβ 2009, 16:34:53
Θέμα δημοσίευσης:
isim έγραψε:

Ακριβώς τα ίδια και με μένα συμβαίνουν isim.. Μόνο που έμενα κάνει σαν τρακτερ και ζεστό... Και μένα στείλαν ήχο στην Γαλλία και το είχα 3 μήνες στο συνεργείο. Αλλάξαν κυλινδροκεφαλή αλλά απ΄ότι φαίνεται δεν έγινε τίποτα.. Εκτός αυτού το αυτοκίνητο δεν πιάνει τελική (μέχρι 190 πάει) κ κάνει κ διακοπές... Αυτοί επιμένουν ότι τώρα το αμάξι είναι εντάξει.. Με δουλεύουν κανονικα δηλαδή....
makis106 - Τετ 04 Φεβ 2009, 16:45:02
Θέμα δημοσίευσης:
ayrton έγραψε:
Τελικα ο ηχος οταν ειναι κρυο το μοτερ δεν οφειλετε στην καδενα-τεντωτηρα αλλα στο οτι αργει να ανεβασει λαδι και χτυπανε τα ωστηρια στης βαλβιδες. διαβασα αρκετα forum που ειχε αναφερει φιλος σε αλλο ποστ, και ηταν forum απο Αγγλια, συγκεκρειμενα κατοχους mini s(το ιδιο μοτερ με το gt/rallye rc). απο οτι φαινεται και εκει εχουν το ιδιο προβλημα, μαζικα θα ελεγα, και ολες οι αναφορες κανουν λογο για το εξης: οι περισσοτεροι μετα απο πολυ πιεση στους αντιπρωσοπους της BMW αλλαξαν καδενα-τεντοτηρα γιατι νομιζαν οτι απο εκει προερχεται ο θορυβος αλλα σε κανεναν δεν διορθωθηκε το προβλημα. η bmw(ανεπισημα τωρα) κανει λογο για αργη ανοδο λαδιου με αποτελεσμα να χτυπουν τα ωστηρια και να μην γινεται χρηση εαν δεν ζεσταθει η μηχανη και ποτε μαρσαρισμα πανω απο 2.000 στρ/λεπτο χωρις να εχει ζεσταθει. Ξερει κανεις τι μπορει να προκαλεσει μακροχρονια για το μοτερ το προβλημα αυτο με το λαδι?
Αν αυτή είναι η επίσημη εξήγηση, τότε γιατί δεν το κάνουν όλα ή απο την αρχή? Πχ. το δικό μου δεν το έχει κάνει ποτε. Στην αρχή ανεβάζει γρήγορα τα λάδια ενώ αργότερα όχι? Εκτός και αν βελτίωσαν το θέμα στα επόμενα. Πάντως αν είναι όντως αυτό, δεν είναι και οτι καλύτερο να δουλεύουν στεγνά οι μηχανισμοί, έστω και για λίγο.
isim - Τετ 04 Φεβ 2009, 16:52:20
Θέμα δημοσίευσης:
Χθες το βραδυ μου εκανε παλι τον θορυβο, και παρατηρησα οτι μετα απο 10 λεπτα σταματαει το κροταλισμα Shocked Shocked . Δηλαδη περιμενα 10 λεπτα χωρις να κουνησω το αμαξι. Ειναι απλα απαραδεκτο αυτο Evil ελπιζω καποια στιγμη στο μελλον να το φτιαξουν
mathanas - Κυρ 08 Φεβ 2009, 17:15:03
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερά σε όλους, είμαι εν δυνάμη κάτοχος 207 rallye απο τη στιγμή που το είδα τρελάθηκα, αλλα απο την ώρα που διάβασα αυτό το topic και ψάχνοντας όλο και πιο βαθιά, έχω φοβηθεί Crazy Τελικά τι συμβαίνει μ αυτό το περιβόητο μοτερ R56 ???
Κάνει σα τρακτερ και η αιτία είναι άγνωστη ενω η BMW και η Peugeot Whistling αδιάφορα ??

Πολύ ωραίο το αμαξακι, πολυ όμορφο και ποιοτικό μέσα, ο κινητήρας είναι πολυ δυνατός αλλα μέχρι εκει αν έχω καταλάβει καλά, αγοράζοντας το σε καλοσορίζει σ ένα εφιάλτη, και ενώ από ότι βλέπω το πρόβλημα έχει παρουσιαστεί στα mini εδώ και 1.5 χρόνο δεν έχει δωθεί λύση τελικά γεγονός που οδηγεί σε σκέψεις περίεργες .........

Μήπως στα καινούργια έχει λύθει το πρόβλημα τελικα?
spyros_rallye - Κυρ 08 Φεβ 2009, 17:46:20
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:

εμενα το μοτερ (οπως και το gt φιλου) το ακουω στο ρελαντι να δουλευει σαν να ειναι ταξι! λες και εχω πετρελαιοκινητηρα! αυτο το κροταλισμα υποθετω λετε ολοι?

αργυρη, μια χαζη ερωτηση, τα μοτερ μας ιμαντα εχουν, σωστα? οταν λες 'καδενα' εννοεις τον 'ιμαντα' χρονισμου η καποιο αλλο εξαρτημα?
power - Κυρ 08 Φεβ 2009, 18:00:11
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν έχουν ιμάντα χρονισμού.
Καδένα έχουν.
spyros_rallye - Κυρ 08 Φεβ 2009, 18:09:23
Θέμα δημοσίευσης:
power έγραψε:
Δεν έχουν ιμάντα χρονισμού.
Καδένα έχουν.

εισαι σιγουρος κωστα?
panoskar - Κυρ 08 Φεβ 2009, 18:29:00
Θέμα δημοσίευσης:
Νομιζω οτι ο θορυβος που αναφερεσαι ειναι διαφορετικος.Στο ρελαντι ακουγονται τα μπεκ ψεκασμου.Και ο κινητηρας 1.6 THP εχει σιγουρα αλυσιδα χρονισμου κ οχι ιμαντα.
isim - Παρ 13 Φεβ 2009, 16:26:15
Θέμα δημοσίευσης:
Εγινε αλλαγη τεντωτηρα καδενας σε εμενα την Τεταρτη. Οταν το πειρα ευτυχως το ξεκινησα μπροστα τους γιατι το προβλημα τελικα δεν ηταν ο τεντωτηρας και αμφιβαλω τελικα αν ξερουν τι διαολο ειναι. Και το ποιο ωραιο ειναι οτι μου ειπανε οτι αν βρουν τι ειναι θα με φωναξουν Shocked Shocked Shocked Πηρα σημερα στα κεντρικα στην Λαιον και τους εκραξα. Κανονισα ραντεβου για Δευτερα πρωι, αντε να δουμε Evil Evil Evil Παντως ο τεντωτηρας δεν εχει να κανει με το προβλημα.....
android - Παρ 13 Φεβ 2009, 16:37:48
Θέμα δημοσίευσης:
isim έγραψε:
Εγινε αλλαγη τεντωτηρα καδενας σε εμενα την Τεταρτη. Οταν το πειρα ευτυχως το ξεκινησα μπροστα τους γιατι το προβλημα τελικα δεν ηταν ο τεντωτηρας και αμφιβαλω τελικα αν ξερουν τι διαολο ειναι. Και το ποιο ωραιο ειναι οτι μου ειπανε οτι αν βρουν τι ειναι θα με φωναξουν Shocked Shocked Shocked Πηρα σημερα στα κεντρικα στην Λαιον και τους εκραξα. Κανονισα ραντεβου για Δευτερα πρωι, αντε να δουμε Evil Evil Evil Παντως ο τεντωτηρας δεν εχει να κανει με το προβλημα.....

το εργαλιο θελει να οργωσει γι αυτο ακουγετε ετσι...κ συ το πας στην πεζο...βρες ενα χωραφι Wink
isim - Παρ 13 Φεβ 2009, 16:39:37
Θέμα δημοσίευσης:
Αν δεν το φτιαξουν θα τους βαλω να αλλαξουν μοτερ δεν τους αφηνω ετσι Evil Evil Evil
Jim207GT - Παρ 13 Φεβ 2009, 19:03:39
Θέμα δημοσίευσης:
isim έγραψε:
Αν δεν το φτιαξουν θα τους βαλω να αλλαξουν μοτερ δεν τους αφηνω ετσι Evil Evil Evil

Πες τους να σου φέρουν ένα από RC και να βάλεις την διαφορά Shocked Laughing Laughing

Πέρα από την πλάκα τι θόρυβο σου κάνει και πότε??
Αντλία νερού την ψάξανε. Τον τεντοτήρα τον βάλαν σωστά ή ότι νάνε.

Για να καταλάβεις εμένα μου αλλάξαν αντλία και αφήσαν ανοιχτή την τάπα της εξαέρωσης πάλι καλά που το είδε ο Αργύρης γιατι θα έλεγα πάλι απο πού χάνει νερά. Τελείως γτπ είναι οι περισσότεροι μηχανικοί τις Peugeot. Σύμφωνα με στατιστικές είναι από τους χειρότερους χάνοντας 2 στις 3ς βλάβες. Εξού και η κακή φίμη. Καλύτερα να σου βγεί το μάτι παρά το όνομα δε λέγανε οι παλιοί.
isim - Παρ 13 Φεβ 2009, 20:48:46
Θέμα δημοσίευσης:
Πραγματικα ρε Δημητρη δεν ξερω αν τελικα αλλαξαν και πως τον αλλαξαν. Το μονο που ξερω ειναι οτι για καθε παρατηρηση που εχω κανει για το αμαξι στην automotivo μου εχουν πει οτι δεν ειναι τιποτα. Και καλα οτι ειναι φυσιολογικο!!!!Τους εκανα μια παρατητρηση οτι το τιμονι τριζει οταν το στριβεις και μου λεγανε κατι μαλ***ες για την πλεξουδα Shocked Για να μην μιλησω για τον φανοποιο τους ο οποιος ειναι πραγματικα για τον πουτσο καβαλα Evil δεν ηξερε ο παπρας να εφαρμοσει σωστα μια γαμημενη αεροτομη. Ασε οσο τους θυμαμαι τοσο εκνευριζομαι Evil Evil Το μονο που ξερουνε ειναι να γκρινιαζουν γιατι τους παω δικα μου λαδια, και δεν βαζω τα shell που εχουν 20 ευρω το λιτρο και ειναι και παπαριες λαδια Evil Evil Απο 'δω και περα μονο στα κεντρικα θα το πηγαινω αι συχτιρ με τους παπαρες Evil Evil Evil Evil
smoki - Παρ 13 Φεβ 2009, 21:03:55
Θέμα δημοσίευσης:
isim έγραψε:
Πραγματικα ρε Δημητρη δεν ξερω αν τελικα αλλαξαν και πως τον αλλαξαν. Το μονο που ξερω ειναι οτι για καθε παρατηρηση που εχω κανει για το αμαξι στην automotivo μου εχουν πει οτι δεν ειναι τιποτα. Και καλα οτι ειναι φυσιολογικο!!!!Τους εκανα μια παρατητρηση οτι το τιμονι τριζει οταν το στριβεις και μου λεγανε κατι μαλ***ες για την πλεξουδα Shocked Για να μην μιλησω για τον φανοποιο τους ο οποιος ειναι πραγματικα για τον πουτσο καβαλα Evil δεν ηξερε ο παπρας να εφαρμοσει σωστα μια γαμημενη αεροτομη. Ασε οσο τους θυμαμαι τοσο εκνευριζομαι Evil Evil Το μονο που ξερουνε ειναι να γκρινιαζουν γιατι τους παω δικα μου λαδια, και δεν βαζω τα shell που εχουν 20 ευρω το λιτρο και ειναι και παπαριες λαδια Evil Evil Απο 'δω και περα μονο στα κεντρικα θα το πηγαινω αι συχτιρ με τους παπαρες Evil Evil Evil Evil

Για το τιμονι τι σου ειπαν? γτ μου το κανει και μενα καμια φορα
isim - Παρ 13 Φεβ 2009, 21:05:48
Θέμα δημοσίευσης:
smoki έγραψε:
Για το τιμονι τι σου ειπαν? γτ μου το κανει και μενα καμια φορα

Ειναι και καλα η πλεξουδα των οργανων μεσα στο τιμονι που τυλιγεται/ξετυλιγεται Shocked
alkone - Τρι 17 Φεβ 2009, 23:32:30
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια οταν βαζω μπροστα το αμαξi,ακουγετε ενα φυσημα απο την πλευρα που βρισκετε η τρομπα νερου!Να πιεσω στον πρωτο ελεγχο(το αμαξι ειναι 2 εβδομαδων 1500χλμ) για αλλαγη της??εχω κ το γνωστο κροταλισματακι που απο οτι φαινεται ειναι απο την καδενα..μαλλον παμε για αλλαγη κ εκει!
pol - Πεμ 19 Φεβ 2009, 10:36:49
Θέμα δημοσίευσης: 207 gt
γεια σασ ολοι λετε οτι εχετε προβληματα εγω παντοσ οθτε ενα ειμαι πολυ ικανοποιημενοσ με το 207 gt pantos ενα ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΣΕΙΣ ΧΑΛΑΤΕ ΤΗΝ ΦΙΜΕΙ ΤΟΥ ΑΜΑΞΙΟΥ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ 8Α ΤΑ ΠΟΥΛΙΣΕΤΑΙ
ayrton - Πεμ 19 Φεβ 2009, 11:39:07
Θέμα δημοσίευσης: Re: 207 gt
pol έγραψε:
γεια σασ ολοι λετε οτι εχετε προβληματα εγω παντοσ οθτε ενα ειμαι πολυ ικανοποιημενοσ με το 207 gt pantos ενα ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΣΕΙΣ ΧΑΛΑΤΕ ΤΗΝ ΦΙΜΕΙ ΤΟΥ ΑΜΑΞΙΟΥ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ 8Α ΤΑ ΠΟΥΛΙΣΕΤΑΙ

Εδω φιλε μου ειμαστε για να αναφερουμε τυχον προβληματα και να βρισκουμε λυσεις, δεν ειμαστε για να κανουμε δημοσιες σχεσεις. οκ?
307__:)(dimitris) - Πεμ 19 Φεβ 2009, 11:39:26
pol έγραψε:

Τοτε καλα ειναι να μην λεμε τιποτα μην χαλασουμε την φημη του αμαξιων μας, και να λεμε τι γαματα που ειναι και δεν χαλανε με τιποτα(Ποιος τοτε ο σκοπος του forum αν δεν λεμε τα προβληματα μας και αν δεν συζηταμε?). Το δηκο σου αμαξει μαλον ηναι εκσερεσι και θα το πουλισεις με κλιστα ματηα και χορισ αγγελια, και τα πεδια που εθεσαν το προβλιμα θα τα κρατισουν κιμηλιο, κε αν στα πουλισουν στιν τελικη μην τα παρεισ γιατι εχουν φημη χαλασμενου(αχριστα) beer
pol - Πεμ 19 Φεβ 2009, 16:24:37
Θέμα δημοσίευσης: 207 gt
συμφονο με αυτα που λετε ΄αλλα πολυ μου φενετε οτι τα παραλενε μη νομιζετε επειδη ειμαι νεος σε αυτο το χομπι εχς συμβουλευτει πολλα πραγματα μεσα απο αυτο το σιτε και εγω
SAKIS-LEMANS - Πεμ 19 Φεβ 2009, 16:33:47
307__:)(dimitris) έγραψε:
pol έγραψε:

Τοτε καλα ειναι να μην λεμε τιποτα μην χαλασουμε την φημη του αμαξιων μας, και να λεμε τι γαματα που ειναι και δεν χαλανε με τιποτα(Ποιος τοτε ο σκοπος του forum αν δεν λεμε τα προβληματα μας και αν δεν συζηταμε?). Το δηκο σου αμαξει μαλον ηναι εκσερεσι και θα το πουλισεις με κλιστα ματηα και χορισ αγγελια, και τα πεδια που εθεσαν το προβλιμα θα τα κρατισουν κιμηλιο, κε αν στα πουλισουν στιν τελικη μην τα παρεισ γιατι εχουν φημη χαλασμενου(αχριστα) beer

συμφωνώ... όσο για τις τιμές μεταπώλησης, είναι δεν είαν ιαξιόπιστο το αμάξι όλες πάνε κατα μην πω... κρίσηηηη!
android - Πεμ 19 Φεβ 2009, 17:30:08
SAKIS-LEMANS έγραψε:
307__:)(dimitris) έγραψε:
pol έγραψε:

συμφωνώ... όσο για τις τιμές μεταπώλησης, είναι δεν είαν ιαξιόπιστο το αμάξι όλες πάνε κατα μην πω... κρίσηηηη!

οποιος εχει παρει πεζο για να ποιασει καλη μεταπωληση απλα εχασε...παντα δεν ειχαν καλη τωρα θα χουν? Wink
Dikonou - Πεμ 19 Φεβ 2009, 17:34:08
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά, το πρόβλημα αυτό με το μοτέρ σε πόσους μεχρι τώρα έχει εμφανιστεί και μήπως αφορά συγκεκριμένη παρτίδα μοτέρ ή είναι γενικότερο και ''χτυπάει'' όπου και όπως νομίζει? Και αυτό γιατί ψήνομαι για το RC και αν είναι να κάνω τέτοια αρχή................ Crying or Very sad . Δεν θέλω να δημιουργήσω καμιά εντύπωση πρός Θεού, αλλά μου ακούγεται κάπως που δεν ξέρουν ακόμα από την Peugot τί ακριβώς συμβαίνει. Sad
android - Πεμ 19 Φεβ 2009, 17:37:13
Θέμα δημοσίευσης:
Dikonou έγραψε:
Ρε παιδιά, το πρόβλημα αυτό με το μοτέρ σε πόσους μεχρι τώρα έχει εμφανιστεί και μήπως αφορά συγκεκριμένη παρτίδα μοτέρ ή είναι γενικότερο και ''χτυπάει'' όπου και όπως νομίζει? Και αυτό γιατί ψήνομαι για το RC και αν είναι να κάνω τέτοια αρχή................ Crying or Very sad . Δεν θέλω να δημιουργήσω καμιά εντύπωση πρός Θεού, αλλά μου ακούγεται κάπως που δεν ξέρουν ακόμα από την Peugot τί ακριβώς συμβαίνει. Sad

εμενα δεν το χει κανει ακομα..εχω 23000χλμ
στην αρχη ειχα ριξει ενα motor kote μεσα...λες γι αυτο? Laughing
giannis27 - Πεμ 19 Φεβ 2009, 20:41:08
Θέμα δημοσίευσης:
σχεδόν 20.000χιλιόμετρα κ δεν μου έβγαλε κανένα πρόβλημα ,είχα ένα θεματάκι με το σασμάν αλλά ήταν ελαττωματικό κ αντικαταστήθηκε με καινούργιο,κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε αμάξι οποιαδήποτε μάρκας.
από εκεί κ πέρα πρέπει να συζητάμε τα τυχών προβλήματα που μπορεί να εμφανίζονται ,με αυτών τον τρόπο βρίσκουμε την αιτία του προβλήματος κ είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό!βλέπε μπουζί,σκάστρα,λάδια κλπ!
αυτό δεν πάει να πει ότι βγάζουμε κακό όνομα στο αμάξι .
pathfinder - Παρ 20 Φεβ 2009, 15:12:46
Θέμα δημοσίευσης:
Το RC μου αγοράστηκε 11/07 έχει 23.000 χλμ και ο τεντοτήρας (μαζί με την καδένα προληπτικά) αντικαταστάθηκαν αρχές Φεβ. χωρίς κόστος όταν άρχισε να κροταλίζει σαν Diesel ο κινητήρας ένα πρωινό!
Jim207GT - Παρ 20 Φεβ 2009, 15:33:17
Θέμα δημοσίευσης:
Για όσους θέλουν να το ελένξουν ας παρκάρουν σε μεγάλη κατηφόρα ένα κρύο βράδυ και το πρωί ας βάλουν μπρος. Θα κάνει κάπως έτσι.

http://s260.photobucket.com/albums/ii13/dtsiotas/?action=view&current=MOV00003.flv

Το ζεστένετε κανα 2λ ξεκινάτε χαλαρά μέχρι 2.000rpm και μετα από 5λ δεν ακούτε τίποτα σα να μην τρέχει τίποτα!! Αθάνατοι Γάλλοι!!!(Αν και η κεφαλή είναι γερμανικό δωράκι από την BMW)
Dikonou - Παρ 20 Φεβ 2009, 17:00:29
Θέμα δημοσίευσης:
Να ρωτήσω τώρα εγώ κάτι, άσχετος με ανώτερη μηχανολογία. Very happy Μήπως ο ''προβληματικός'' τεντωτήρας δημιουργούσε πρόβλημα, λόγω χαλαρότητας ή μή χαλατότητας και πιο μέσα στο μοτέρ? Υπάρχει αυτή η πιθανότητα? Ρωτάω ως εντελώς άσχετος επί του θέματος!! Γι' αυτό και η ντιζελοποίηση του μοτέρ όντας κρύο?
Βαράτε αλλύπητα τώρα..... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Touristas - Σαβ 21 Φεβ 2009, 10:03:48
Θέμα δημοσίευσης:
Όχι εσωτερικά του κινητήρα δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα εκτός από των θόρυβο τύπου diesel.
Πάντως το συγκεκριμένο μοτέρ δεν είναι και από τα ποιο ήσυχα αλλά σε αυτό ευθύνεται και ο άμεσος ψεκασμός εκτός από τον θόρυβο τις καδένας όταν αυτή κάνει.
Jim207GT - Σαβ 21 Φεβ 2009, 10:13:37
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Όχι εσωτερικά του κινητήρα δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα εκτός από των θόρυβο τύπου diesel.
Πάντως το συγκεκριμένο μοτέρ δεν είναι και από τα ποιο ήσυχα αλλά σε αυτό ευθύνεται και ο άμεσος ψεκασμός εκτός από τον θόρυβο τις καδένας όταν αυτή κάνει.

Αργύρη το άκουσες στο βιντεάκι που έβαλα??
Σα χορτοκοπτικό κάνει, και ξέρεις άμα το φέρω δεν θα κάνει τίποτα έχει ένα θέμα το δικό μου με τις αντ/πίες μόλις πλησιάζει φοβάτε και δεν κάνει κιχ το σκασμένο Razz Razz . Γιαυτο το τράβηξα βιντεάκι να έχω πιστήρια. Στο πολύ κρύο και όταν το έχω σε κατηφόρα ισάδα το κάνει, στην ανηφόρα τίποτα, θα μας τρελάνουν αυτοί οι Γαλλογερμανοί
Touristas - Σαβ 21 Φεβ 2009, 10:19:29
Θέμα δημοσίευσης:
Όταν θα το πας δεν θα κάνει τίποτα γιατί θα είναι ζεστό.
Όσο για την ανηφόρα έχει να κάνει με την θέσει τις γλίστρας τις καδένας σε σχέση με τον τετνωτήρα.
panoskar - Σαβ 21 Φεβ 2009, 13:03:38
Θέμα δημοσίευσης:
Μια απο τα ιδια φιλε.Οσες φορες εχω παει στην αντιπροσωπεια ειναι ζεστο κ δεν το κανει.Μου ειπαν να το αφησω αλλα αν σκεφτεις στον εναμιση χρονο που το εχω το εχει κανει 20 με 30 φορες η πιθανοτητα να το κανει στο συνεργειο ειναι πολυ μικρη.Προσπαθησα κ εγω μια φορα να το ηχογραφησω.Μολις αρχισε να κροταλιζει το εσβησα κ ετοιμαστηκα να το ηχογραφησω.Εβαλα παλι σε λειτουργια τον κινητηρα αλλα δεν το εκανε...............
Τωρα περιμενω μηπως κ καταληξει καπου η peugeot.Αν δεν βρει το προβλημα θα το παω να το αφησω μεχρι να βρουν τι εχει.!
isim - Σαβ 21 Φεβ 2009, 14:04:28
Θέμα δημοσίευσης:
Jim207GT έγραψε:
http://s260.photobucket.com/albums/ii13/dtsiotas/?action=view&current=MOV00003.flv

Laughing ετσι και κανει και το δικο μου τρακτερ Laughing Laughing Δημητρη ποση ωρα ακους το κροταλισμα;;; εγω το χρονομετρησα και ειναι καπου στα 10 λεπτα μεχρι να στρωσει
Jim207GT - Σαβ 21 Φεβ 2009, 15:15:58
Θέμα δημοσίευσης:
isim έγραψε:
Jim207GT έγραψε:

Laughing ετσι και κανει και το δικο μου τρακτερ Laughing Laughing Δημητρη ποση ωρα ακους το κροταλισμα;;; εγω το χρονομετρησα και ειναι καπου στα 10 λεπτα μεχρι να στρωσει

Αν το αφήσεις στο ρελαντί όντως πέρνει ώρα, μετά απο 2λεπτα ξεκινάω χαλαρά μέχρι 1.500-2.000 και στο 5λεπτο δεν ακούγετε καθόλου.
savelilar - Σαβ 21 Φεβ 2009, 18:46:41
Θέμα δημοσίευσης:
το δικο μου το rc ακουγετε σαν ειναι χαλασμενο το μοτερ αλλα μονο στο ρελαντι ολα αυτα .
android - Σαβ 21 Φεβ 2009, 20:45:10
Θέμα δημοσίευσης:
Jim207GT το βιντεακι δεν ακουγετε καλα...μαλλον πρεπει να βγεις εξω να ανοιξεις καπω κ να γραψεις Wink
Jim207GT - Σαβ 21 Φεβ 2009, 21:23:37
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
Jim207GT το βιντεακι δεν ακουγετε καλα...μαλλον πρεπει να βγεις εξω να ανοιξεις καπω κ να γραψεις Wink

Την άλλη φορά θα το πάω σε στούντιο και θα το γράψω με dts 7.1.
Δε με @@@@ Γιωργάκι Laughing Laughing Laughing Laughing
android - Σαβ 21 Φεβ 2009, 22:05:00
Θέμα δημοσίευσης:
Jim207GT έγραψε:
android έγραψε:

θα βγαλεις και dvd η συμφωνια του jim Laughing
makis106 - Κυρ 22 Φεβ 2009, 00:29:51
Θέμα δημοσίευσης:
savelilar έγραψε:
το δικο μου το rc ακουγετε σαν ειναι χαλασμενο το μοτερ αλλα μονο στο ρελαντι ολα αυτα .

Μόνο το πρωί ακούγεται σαν χαλασμένο ή συνέχεια Question Question Question Rolling eyes
isim - Κυρ 22 Φεβ 2009, 01:40:33
Θέμα δημοσίευσης:
Jim207GT έγραψε:

android έγραψε:
θα βγαλεις και dvd η συμφωνια του jim Laughing

Laughing Laughing Laughing Laughing
georgio3gr - Κυρ 22 Φεβ 2009, 01:54:09
Θέμα δημοσίευσης:
Jim207GT έγραψε:

Και μετα λεω εγω οτι κροταλιζουν τα ωστηρια απο το saxaki μου με τα 160000χλμ και τα μπουμπακια μεχρι να ζεσταθει λιγο το λαδι... Laughing Laughing Laughing
psilos133 - Παρ 13 Μάρ 2009, 11:09:55
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παιδια χωρίς να θέλω να σας τρομάξω και μένα στην αρχή έκανε μόνο όταν ήταν κρύο αλλά μετά έκανε και ζεστό... Μετά από λίγο καιρό άρχισε να χάνει και σε απόδοση.. εγώ άλλαξα κινητήρα γι αυτόν τον λόγο ή παρόμοιο τέλος πάντων. Το δικό μου βέβαια ήταν από τα πρώτα που κυκλοφόρησαν 12/2006 και απ οτι φαίνεται δεν βγήκε και πολύ καλό...Τουλάχιστον ο καινούργιος έχει ημερομηνία παραγωγής 8/2008 και απ ότι μου είπαν έχουν γίνει βελτιώσεις.. άντε να δούμε... Πάντως αυτό το κροτάλισμα ίσως να μην είναι και τόσο αθώο και μην πολυπιστεύετε τις αντιπροσωπίες γιατι και μένα 6 μηνες μου λέγαν οτι ο θόρυβος είναι φυσιολογικός μέχρι που μου αλλάξαν κινητήρα...
isim - Παρ 13 Μάρ 2009, 20:48:07
Θέμα δημοσίευσης:
Το αμαξι ειχε μπει ΛΑΙΟΝ για διαφορα μαζεματα, και εκει μου ειχαν πει οτι ολα ειναι ΟΚ και να ερθω να το παρω σκαει το τηλεφωνο....
- ()Ναι γεια σας, απο ΛΑΙΟΝ τηλεφωνω.
- Ναι...
- Το αμαξι εκανε τον θορυβο που μας περιγραψατε και θα γινει αλλαγη καδενας και τεντωτηρα καδενας...
- ...
- Και επειδη τα ανταλλακτικα θα ερθουν απο Γαλλια θα μεινει μεσα περιπου 10 εργασιμες...

Σ'αυτο το σημειο τον ευχαριστω και κλεινω το τηλ Scratch ....
Μετα απο 10 λεπτα που καταλαβα τι μου ειπε ξαναπερνω τηλ στην ΛΑΙΟΝ

- Ναι γεια σας isim εδω..
- Μαλιστα...
- Μπορειτε να μου πειτε ξανα ποσο καιρο θα μειενει μεσα το αμαξι...
- Περιπου 10 μερες
- Ποοοοοοοοσσσοοοοοοοοοο 10 μερες Shocked Shocked Shocked ;;;;;;;; Ελα Αλεκο ακους...10 μερες mesa Dizzy2 Dizzy2 και τεζα o isim Stunned
dimkeras - Παρ 13 Μάρ 2009, 23:57:57
Θέμα δημοσίευσης:
Άλλαξα σήμερα τεντωτήρα εντός εγγύησης. Θα δω αύριο πρωί αν θα ξανακάνει θόρυβο (ελπίζω όχι!)
Η όλη διαδικασία πήρε περίπου 3 ώρες.
power - Σαβ 14 Μάρ 2009, 00:14:47
Θέμα δημοσίευσης:
Αν είσαι εκτός εγγύησης πόσο πάει το μαλλί?
dimkeras - Σαβ 14 Μάρ 2009, 21:29:45
Θέμα δημοσίευσης:
Επιτέλους! Το μοτέρ σήμερα το πρωί με 2 βαθμούς θερμοκρασία ξεκίνησε να δουλεύει τόσο γλυκά και αθόρυβα που δε θυμάμαι από πότε είχα να το ακούσω έτσι! Very happy Ο περιττός και εκνευριστικός θόρυβος σταμάτησε. Ελπίζω να παραμείνει έτσι!

@ power
Το ανταλλακτικό σαν κόστος δεν είναι τίποτα (~40€ αν θυμάμαι καλά) αλλά η εργασία κοστίζει πολύ. Αν κάποιος ξέρει ακριβείς τιμές να σε κατατοπίσει καλύτερα.
207.Rallye - Σαβ 14 Μάρ 2009, 22:33:04
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια αν μιλαμε για τετοια συχνοτητα προβληματος δεν θα επρεπε η Peugeot να κανει ανακληση και δωρεαν αντικατασταση σε ολους, ειτε εχουν εγγυηση ειτε οχι;; Εγω παντως απο την πρωτη μερα που το πηρα ακουω το πριονισμα της καδενας. Κανει ζημια σε κανενα μερος του κινητηρα; Το ειχα παει μια φορα στο συνεργειο για να ρωτησω για τον ηχο και μου ειπαν φυσικα οτι ειναι φυσιολογικο... Πως λοιπον θα τους πεισω να μου κανουν δωρεαν αντικατασταση; Τελικα θελει και αλλαγη καδενα ή μονο του ωστηρα;;
dimkeras - Δευ 16 Μάρ 2009, 18:21:34
Θέμα δημοσίευσης:
@207.Rallye
Άλλα το κάνουν και άλλα όχι. Και με την οικονομική κρίση που μας βρήκε δεν πρόκειται να γίνει καμιά ανάκληση, αφού κυρίως δεν τίθεται θέμα ασφαλείας.
Εξάλλου στα καινούρια 1.6Τ (2008 και 2009) τοποθετείται το καινούριο ανταλλακτικό.
Ο ήχος που ακούς είναι σίγουρα από το πρόβλημα που αναφέρουμε? Γιατί αυτό ακούγεται μόνο υπό ορισμένες συνθήκες και μόνο στα πρώτα 4-5 λεπτά λειτουργίας του κινητήρα.
207.Rallye - Δευ 16 Μάρ 2009, 19:36:50
Θέμα δημοσίευσης:
Αναφερομαι στο κροταλισμα τυπου diesel που κανει συνεχεια. Δηλαδη δεν το κανει μονο στο ξεκινημα τις κρυες μερες αλλα παντα. Πως μπορω να διαιστωσω αν μιλαμε για το ιδιο προβλημα; Στο δικο μου δεν ξερω μηνα παραγωγης, αλλα το μονο που μπορω να πω ειναι οτι ειναι απ τα πρωτα 207 Rallye που ηρθαν Ελλαδα. Μιλαμε για παραλαβη Αυγουστος του 2007. Χρειαζεται μονο αλλαγη τεντωτηρα;
vama51 - Δευ 16 Μάρ 2009, 19:54:25
Θέμα δημοσίευσης:
Αν εννοείς ένα "τσικ-τσικ" που κάνει ανεξάρτητα αν είναι ζεστό ή κρύο ρώτησα και μου είπαν ότι κάνει η τρόμπα βενζίνης.Ακόμα και Audi S5 να ακούσεις έτσι κάνει...
makis106 - Δευ 16 Μάρ 2009, 20:34:53
Θέμα δημοσίευσης:
207.Rallye έγραψε:
Αναφερομαι στο κροταλισμα τυπου diesel που κανει συνεχεια. Δηλαδη δεν το κανει μονο στο ξεκινημα τις κρυες μερες αλλα παντα. Πως μπορω να διαιστωσω αν μιλαμε για το ιδιο προβλημα; Στο δικο μου δεν ξερω μηνα παραγωγης, αλλα το μονο που μπορω να πω ειναι οτι ειναι απ τα πρωτα 207 Rallye που ηρθαν Ελλαδα. Μιλαμε για παραλαβη Αυγουστος του 2007. Χρειαζεται μονο αλλαγη τεντωτηρα;

Αυτό στο έκανε απο την πρώτη στιγμή που το πήρες. Δεν νομίζω να στο δώσαν χαλασμένο Wink
Αυτός τον ήχο τύπου "diesel" τον κάνουν όλα τα 207 με τον κινητήρα EP6DT, και ο ήχος αυτός προέρχεται απο την αντλία βενζίνης ή απο τα μπεκ (αυτό παίζεται) καθώς ψεκάζουν το καύσιμο με υψηλή πίεση (120bar).
Οπότε μην ανησυχείς χωρίς λόγο.
dimkeras - Δευ 16 Μάρ 2009, 23:26:42
Θέμα δημοσίευσης:
Ο ήχος από ελαττωματικό τεντωτήρα δεν είναι σαν ντίζελ αλλά σαν..τρακτέρ! Για μερικά λεπτά όμως, μετά σταματάει. Το υπόλοιπο "γουργούρισμα" είναι ο φυσιολογικός ήχος του κινητήρα μας.

(Κυκλοφορεί ένα βιντεάκι με τον ήχο από τεντωτήρα, μόλις βρω λινκ θα σου πω.)
dimkeras - Τρι 17 Μάρ 2009, 00:06:30
Θέμα δημοσίευσης:
Έτσι ακούγεται με τον ελαττωματικό τεντωτήρα :
http://www.youtube.com/watch?v=oUZqJyf1hhU&feature=related

Έτσι ακούγεται φυσιολογικά (αν εξαιρέσεις την αηδία της forge) :
http://www.youtube.com/watch?v=DEVobZjIonI&NR=1

Κι έτσι θα θέλαμε να ακούγεται!!!
http://www.youtube.com/watch?v=b4Kb6T8nw-Q
207.Rallye - Τρι 17 Μάρ 2009, 00:53:52
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστω για τη βοηθεια...! Εμενα το 207 ανηκει στη δευτερη κατηγορια..Ευτυχως!!!!
giorgos2421 - Τετ 15 Απρ 2009, 22:11:56
Θέμα δημοσίευσης:
καλησπερα παιδια,σκευτομαι να παρω ενα 207 rallye ειμαι δηλαδη ενα βημα απο το να το παραγγειλλω,το εκανα test drive και ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο τις επιδοσεις που εχει, αλλα πλεον φοβαμαι πολυ και εχω μπει σε σκεψεις με ολα αυτα που διαβασα περι προβληματων σε αυτο το θεμα που εχετε αλλα κ σε αλλα παρομοια.Θελω λοιπον να μου προτεινετε απο την εμπειρια σας αν αξιζει πραγματικα να το παρω ή οχι.Ευχαριστω.
amafic - Τετ 15 Απρ 2009, 22:41:27
Θέμα δημοσίευσης:
giorgos2421 έγραψε:
καλησπερα παιδια,σκευτομαι να παρω ενα 207 rallye ειμαι δηλαδη ενα βημα απο το να το παραγγειλλω,το εκανα test drive και ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο τις επιδοσεις που εχει, αλλα πλεον φοβαμαι πολυ και εχω μπει σε σκεψεις με ολα αυτα που διαβασα περι προβληματων σε αυτο το θεμα που εχετε αλλα κ σε αλλα παρομοια.Θελω λοιπον να μου προτεινετε απο την εμπειρια σας αν αξιζει πραγματικα να το παρω ή οχι.Ευχαριστω.

Καλησπέρα φίλε. Πάρτο, ειδικά με την τιμή που έχει τώρα Shocked !!! Όσο για τα προβλήματα, όλα χαλάνε σήμερα, άλλα με πιο σοβαρές βλάβες, άλλα με πιο light Mad . Είναι θέμα τύχης (ή παρτίδας όπως θα πει κάποιος άλλος Wink ). Γι'αυτό δεν απογοητεύομαι.
Σου μιλάει ένας γκαντέμης κάτοχος 207 rallye. Laughing
makis106 - Τετ 15 Απρ 2009, 22:56:27
Θέμα δημοσίευσης:
giorgos2421 έγραψε:

Κοίταξε σίγουρα δεν είναι toyota ή honda, αλλά η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να ανησυχείς, καθώς το 207 θεωρείται απο τα πιο αξιόπιστα Peugeot, απλά εδώ βρίσκεις μαζεμένα ότι έχει βγάλει του καθενός. Και επίσης σημείωσε ότι τα περισσότερα αν όχι όλα τα προβλήματα που παρουσίασαν τα πρώτα κομμάτια, στα επόμενα έχουν διορθωθεί. Και όπως είπε και ο Τάσος είναι και θέμα τύχης. Πιστεύω πως αξίζει με χίλια, και ειδικά τώρα με αυτην την τιμή.
Σου μιλάει ένας υπερήφανος κάτοχος 207 Rallye!!! Very happy
recife_rallye - Τετ 15 Απρ 2009, 23:43:15
Θέμα δημοσίευσης:
giorgos2421 έγραψε:

Οχι,μη παιρνεις!!!ψεμματα λενε ολοι τους....χαλια ειναι τ αμαξι!!Ολο προβληματα..ουτε στριβει,ουτε φρεναρει,ουτε εχει καλο κινητηρα,ουτε εχει καλη ποιοτητα κατασκευης,ουτε ειναι βελτιωσιμο,ουτε εχει καλη αναλογια αξιας-χρηματων,ουτε ειναι ανετο,ουτε ασφαλες,ουτε γρηγορο,ουτε ομορφο....χαλια..χαλια!! Laughing Laughing
Steve - Πεμ 16 Απρ 2009, 01:21:29
Θέμα δημοσίευσης:
giorgos2421 έγραψε:
Όχι δεν αξίζει πραγματικά να το πάρεις.

Εναλλακτικά θα πρότεινα ένα Punto T-Jet ή ένα Honda Civic Type-R τα οποία έρχονται στα ίδια λεφτά.

Ή ακόμα και ένα Golf GT.
SAKIS-LEMANS - Πεμ 16 Απρ 2009, 06:38:56
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
giorgos2421 έγραψε:

Οχι,μη παιρνεις!!!ψεμματα λενε ολοι τους....χαλια ειναι τ αμαξι!!Ολο προβληματα..ουτε στριβει,ουτε φρεναρει,ουτε εχει καλο κινητηρα,ουτε εχει καλη ποιοτητα κατασκευης,ουτε ειναι βελτιωσιμο,ουτε εχει καλη αναλογια αξιας-χρηματων,ουτε ειναι ανετο,ουτε ασφαλες,ουτε γρηγορο,ουτε ομορφο....χαλια..χαλια!! Laughing Laughing

μουχαχαχαχα! έχει και ένα άλλο μειονέκτημα κάνει τις στροφές ευθείες! Δεν μπορείς να ευχαριστηθείς στροφή, να έχει λίγη αδρεναλίνη ρε παιδί μου, τι πράμα είναι αυτό.
Vini - Πεμ 16 Απρ 2009, 08:49:14
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
Έτσι ακούγεται με τον ελαττωματικό τεντωτήρα :
http://www.youtube.com/watch?v=oUZqJyf1hhU&feature=related

Έτσι ακούγεται φυσιολογικά (αν εξαιρέσεις την αηδία της forge) :
http://www.youtube.com/watch?v=DEVobZjIonI&NR=1

Κι έτσι θα θέλαμε να ακούγεται!!!
http://www.youtube.com/watch?v=b4Kb6T8nw-Q

Είδα τα βιντεάκια και εγώ. Το 1ο πραγματικά έχει ήχο από "ταξί"...diesel...
Το δεύτερο είναι ποιο φυσιολογικό.
Το τρίτο είναι κάπως... Rolling eyes

Το δικό μου μέχρι στιγμής είναι σαν "νεκρό".
Δεν ακούγεται τίποτα. Είτε αναμμένο, είτε σβηστό είναι το ίδιο.
Καλό αυτό ή κακό; Question
manaros - Πεμ 16 Απρ 2009, 13:56:24
Θέμα δημοσίευσης:
ισως και κακο γιατι μπορει να εχουν ξεχασει να σου βαλουν την καδενα.....
Vini - Πεμ 16 Απρ 2009, 17:13:31
Θέμα δημοσίευσης:
manaros έγραψε:
ισως και κακο γιατι μπορει να εχουν ξεχασει να σου βαλουν την καδενα.....

Tι είναι αυτό; ;

Αστο!Αστο! Δεν θα καταλάβω!... Laughing
rubal - Πεμ 16 Απρ 2009, 19:20:08
Θέμα δημοσίευσης:
ναι αστο καλύτερα γιατι θα καραφλιασουμε.... Laughing
manaros - Πεμ 16 Απρ 2009, 19:58:37
Θέμα δημοσίευσης:
Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy
δεν χρειαζεται να ανησυχεις!!!ολα καλα με το αμαξι σου αν δεν ακους τιποτα!
broulis - Δευ 25 Μάϊ 2009, 03:25:28
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα πάλι το rallye είναι 15 ημερών και αν το ξεκινήσω κρύο ακούω ένα στιγμιαίο θόρυβο σαν γδάρσιμο απο τη δεξιά πλευρά(όπως κάθόμαστε εντος του αυτοκινήτου...)και μόνο την ώρα που γυρίζω το κλειδί στη μίζα.Μόλις ζεσταθεί ο κινητήρας εαν το ξαναξεκινήσω δεν ακούς το παραμικρό...καμιά ιδέα Question
saikoe_39 - Τετ 27 Μάϊ 2009, 01:47:21
Θέμα δημοσίευσης:
Εδω και 4 μερες...εχω ενα 207 rallye..την πρωτη μερα με αφησε..απο ντιζα επιλογεα....τεσπα.....
μετα απο αυτο...απο τις 1600-2000....και ενω παταω βαθεια το γκαζι(αν το χαιδευω δεν κανει τπτ)...ακουγεται ενα εντονο γκρνννν.....πως ειναι η χαλασμενη εξατμιση..ενα τετοιο πραμα.....μετα τις 2.000 δεν κανει τπτ....μου περναει απο το μυαλο..μηπως η ντιζα στο περασμα της προς τα κατω....χτυπησε-στραβωσε την θερμομονωνη της εξατμισεις...
μηπως εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορει να ειναι....εχω κλεισει ραντεβου να το παω να ξανα δουν...αλλα αν ειχα μια ιδεα για το τι μπορει να ηταν θα με βοηθουσε...

και κατι ακομα,,,,,σε ολους η δευτερα,,οταν μπαινει κοπαναει..??????πολυ μαλ**ες? βασεις εχουν......αυτο με προγραμμα σε εκκινηση παιζει να περασει μεσα απο το ταμπλο και να το παρεις στα χερια.....!!!
panoskar - Κυρ 28 Ιούν 2009, 20:59:34
Θέμα δημοσίευσης:
Μετά απο 20 μηνές συνεχίζεται να ακούγεται ο θόρυβος που στην αρχή του θέματος περιέγραψα κ για αυτο το λόγο το πήγα στην αντιπροσωπεία να το ελέγξουν μιας κ η εγγύηση τελειώνει σε 4 μήνες κ δεν θέλω σε καμία περίπτωση να εχω το πρόβλημα αφού λήξει η εγγύηση.
Πρίν 20 μήνες το δεχομαι οτι δεν είχαν αρκετή πείρα κ αρκετα μεγάλη τράπεζα γνώσεων για να υποψιαστούν την αιτία...Αλλα μετα απο 20 μηνες συνεχίζουν να μην ξέρουν τίποτα?Ακομα κ στα κεντρικά της Lion;;;Το εχω 4 μερες στο συνεργείο η μόνη απάντηση που πήρα ηταν οτι δεν βρήκαν τι έχει!!!Κ οταν τους ρώτησα τι θα γίνει αν λήξει η εγγύηση κ μου παρουσιάσει μια βλαβη που να συσχετίζεται άμεσα με το τωρινο θόρυβο, η απαντηση που έλαβα ηταν 'Παρε κ βγαλε ακρη με τα κεντρικα της Peugeot μονος σου!!'
Είναι δυνατόν;;;;
dimkeras - Κυρ 28 Ιούν 2009, 21:58:22
Θέμα δημοσίευσης:
@ panoskar

Αν νομίζεις ότι φταίει ο τεντωτήρας για το θόρυβο που ακούς να επιμείνεις να σου τον αλλάξουν. Εμένα στο εξουσιοδοτημένο που πάω μου έλεγαν πως δεν υπάρχει info flash γι' αυτή τη βλάβη και δε ξέρουν τί γίνεται κλπ κλπ. Από τη μεριά τους μπορεί να είχαν δίκιο αλλά τους παρέπεμψα στο ανάλογο τόπικ και τελικά μου τον άλλαξαν! Laughing
mathanas - Κυρ 28 Ιούν 2009, 22:39:37
Θέμα δημοσίευσης:
Γενικα ειναι πολυ μ@λ@..... δε βγαζεις ακρη
ή δε ξερουν δεν εχουν ακουσει τιποτα πρωτη φορα το βλεπουν
ή το χεις χαλασει εσυ

αυτα ξερουν να λενε μονο...
panoskar - Δευ 29 Ιούν 2009, 15:56:03
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν θελω να τους παρακαμψω κ να εκθεσω προσωπα κ καταστασεις αλλα αν δεν λυθει το προβλημα μεχρι τελη αυγουστου θα προβω σε τετοιες κινησεις.Τελικα ακουσανε το θορυβο κ θα μου αλλαξουν ενα vacum. Εχει σχεσει με την υποβοηθηση του servo .Αν κ προσωπικα μου φαινεται παραξενο οτι μπορει αυτο να προκαλει αυτον τον θορυβο. Ξεκινουν με τα ευκολα,δεν ειναι ειναι λαθος τεχνικη,θα δουμε....
dimkeras - Δευ 29 Ιούν 2009, 17:25:40
Θέμα δημοσίευσης:
panoskar έγραψε:
Δεν θελω να τους παρακαμψω κ να εκθεσω προσωπα κ καταστασεις αλλα αν δεν λυθει το προβλημα μεχρι τελη αυγουστου θα προβω σε τετοιες κινησεις.Τελικα ακουσανε το θορυβο κ θα μου αλλαξουν ενα vacum. Εχει σχεσει με την υποβοηθηση του servo .Αν κ προσωπικα μου φαινεται παραξενο οτι μπορει αυτο να προκαλει αυτον τον θορυβο. Ξεκινουν με τα ευκολα,δεν ειναι ειναι λαθος τεχνικη,θα δουμε....

Κι εμένα μου είχαν πει ότι μπορεί να είναι η αντλία κενού, γιατί έτσι έλεγαν οι πληροφορίες τους. Κάποια έχουν παρουσιάσει κι αυτό το πρόβλημα.
panoskar - Δευ 29 Ιούν 2009, 18:27:50
Θέμα δημοσίευσης:
Λυθηκε το προβλημα με την αλλαγη της αντλιας κενου?
dimkeras - Δευ 29 Ιούν 2009, 23:41:56
Θέμα δημοσίευσης:
panoskar έγραψε:
Λυθηκε το προβλημα με την αλλαγη της αντλιας κενου?

Για μένα ήταν η ερώτηση?

Αν ναι, δεν τους άφησα να βάλουν χέρι στην αντλία, μου άλλαξαν κατευθείαν τεντωτήρα καδένας, στην εγγύηση φυσικά! Very happy

(Απλά πρέπει να έχεις τα σωστά επιχειρήματα κάθε φορά! Laughing )
AlienHack - Τετ 01 Ιούλ 2009, 09:30:12
Θέμα δημοσίευσης:
και με τον τενοντηρα λυθηκε?
dimkeras - Τετ 01 Ιούλ 2009, 15:52:34
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
και με τον τενοντηρα λυθηκε?

Of course, my friend! Very happy
panoskar - Τετ 01 Ιούλ 2009, 23:05:37
Θέμα δημοσίευσης:
Γινεται αλλαγη μονο του τεντωτηρα η κ της καδενας χρονισμου?Ειναι δυσκολη,χρονοβορα εργασια?
dimkeras - Τετ 01 Ιούλ 2009, 23:16:22
Θέμα δημοσίευσης:
Στο δικό μου άλλαξα μόνο τεντωτήρα. (κάπου μέσα στο τόπικ νομίζω αναφέρθηκε πως κάποιου του άλλαξαν και καδένα προληπτικά?)

Η διαδικασία είναι σχετικά χρονοβόρα διότι πρέπει να λύσουν και να δέσουν ένα σωρό πράγματα μέσα στο μηχανοστάσιο, το οποίο δεν είναι και τέρας πρακτικότητας. Υπολόγισε περίπου στις 2 ωρίτσες από τη στιγμή που θα είναι σχετικά κρύος ο κινητήρας, μη ζεματιστεί και κανένας! Laughing

Εκτός βέβαια αν το πας σε κανέναν "ταχυδακτυλουργό" να σε ετοιμάσει γρηγορότερα Wink
makis106 - Παρ 10 Ιούλ 2009, 22:35:39
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα το απόγευμα, μιας και έβγαλα λίγο το φίλτρο αέρα για να το καθαρίσω, μετα το έβαλα μπροστά με ανοιχτό το καπό. Κρύο όπως ήταν, παρατήρησα έναν ήχο "μεταλλικό" απο την κεφαλή, σαν να χτυπάνε τα ωστήρια, αλλα νομίζω περισσότερο απο την αριστερή πλευρά. Όσο ζεσταινόταν, μειωνόταν και ο θόρυβος ενώ μετά απο κανονικό ζέσταμα, δεν γίνεται αντιληπτός.
1) Τεντωτήρας καδένας Question Question ή
2) χρόνισμα Question Question (κάπου αναφέρθηκε ότι κάνει και κροτάλισμα όταν είναι κρύο)
bagosgt - Παρ 10 Ιούλ 2009, 23:13:54
Θέμα δημοσίευσης:
αν ειναι ο κλασσικος μεταλλικος ηχος,εχει ερθει ειδοποιηση απο γαλλια σε ολα τα εξουσιοδοτημενα,οτι αυτος ο θορυβος ειναι απο τις επιστροφες του λαδιου(κ δε θυμαμαι παρα πανω λεπτομεριες μιας κ δε προσεχα) κ ειναι φυσιλογικο οταν ειναι κρυο.γιαυτο κ σταμαραει οταν ζεσταθει Smile
makis106 - Παρ 10 Ιούλ 2009, 23:41:31
Θέμα δημοσίευσης:
Πολύ βολικό μου ακούγεται αυτό! Very happy Μακάρι.
Ο Αργύρης ίσως να έχει ακούσει κάτι. Αργύρη τα φώτα σου...
mathanas - Σαβ 11 Ιούλ 2009, 15:56:01
Θέμα δημοσίευσης:
bagosgt έγραψε:
αν ειναι ο κλασσικος μεταλλικος ηχος,εχει ερθει ειδοποιηση απο γαλλια σε ολα τα εξουσιοδοτημενα,οτι αυτος ο θορυβος ειναι απο τις επιστροφες του λαδιου(κ δε θυμαμαι παρα πανω λεπτομεριες μιας κ δε προσεχα) κ ειναι φυσιλογικο οταν ειναι κρυο.γιαυτο κ σταμαραει οταν ζεσταθει Smile

Ναι ναι, και οταν το παρεις στο χερι μολις τελειωσει η υποτιθεμενη εγγυηση της peugeot , αντε να πεις οτι ηταν απο τις επιστροφες λαδιου και ηταν φυσιολογικο κρυο ενα αυτοκινητο να κανει σα τρακτερ...

Ολοι ξερουμε οτι οι ζημιες στα μοτερ γινονται οταν ειναι κρυα μεχρι να ερθει το λαδι στη θερμοκρασια λειοτυργιας και τα μεταλλα, οποτε ολες αυτες ειναι μλκιες της peugeot οτι ειναι φυσιλογικα οταν τ αμαξι ειναι κρυο , τπτ δεν ειναι φυσιολογικο οπου υπαρχει θορυβος κατι διαμαρτυρεται γιατι ζοριζεται αυτο το καταλαβαινει και ο πιο ασχετος χωρις να χει γνωσεις μηχανολογιας...

και τι δεν εχω διαβασει γι αυτο τ αμαξι, οτι αν το αφησεις σε δρομο με κλιση προς τα κατω το πρωι θα κανει σα τρακτερ, αμα το βαλεις μπρος και δεν φτασει το λαδι απνω απο 70 και το σβησεις παλι το ιδιο... οτι αλλαζουν τεντωτηρες σε οσα κανουν θορυβο (γιατι δεν αλλαξανε σε ολα τοτε?) γιατι μερικα μονο θελουν τον καινουργιο? Τωρα αυτο με το οτι ειναι φυσιλογικο ... Οτι να ναι πραγματικα ..... ΓΤΠ
dimkeras - Σαβ 11 Ιούλ 2009, 19:50:38
Θέμα δημοσίευσης:
Κάποιοι κινητήρες "παλιάς κοπής" παρουσίασαν διάφορα προβληματάκια. Άλλα μικρά, άλλα μεγαλύτερα, αλλά όχι τίποτε τραγικό (τουλάχιστον δε διαβάσαμε ή ακούσαμε ότι εξερράγη κανένας κινητήρας!).
Το ότι αυτά τα προβλήματα τα διόρθωσαν στα "νέας κοπής" αυτοκίνητα ονομάζεται "ΕΞΕΛΙΞΗ" και δείχνει τουλάχιστον μια κάποια υπευθυνότητα της κάθε κατασκευάστριας εταιρίας.
Αν δεν τα διόρθωναν, κάποιος θα έβγαινε και θα έκραζε. Τώρα που τα διορθώνουν, πάλι θα τους κράζουμε?
Βέβαια, το ότι κάποιες αντιπροσωπίες αντικαθιστούν δυσκολότερα από κάποιες άλλες τα ελαττωματικά εξαρτήματα έχει να κάνει και με την ενημέρωση του καθενός (θεωρώ πως δε γίνεται σκόπιμα για να σου χαλάσει το μοτέρ) αλλά και με την "οικονομική κρίση" σε συσκευασία καραμέλας που πιπιλίζουν πολύ (και πολλοί) τον τελευταίο καιρό (γιατί το άκουσα κι αυτό, αν είναι δυνατόν...). Και δε μιλάω μόνο για την Peugeot.
Το μοτέρ δε θα το πάρεις στο χέρι επειδή κάνει "σαν τρακτέρ" όταν είναι κρύο. Τουλάχιστον όχι από ελαττωματικό τεντωτήρα. Μπορεί να μην έχω πληθώρα παραδειγμάτων, φτάνει όμως που άφησα το δικό μου για 2 χρόνια και 70.000km να κάνει "σαν τρακτέρ" και, παρά το θόρυβο αυτό, δε διαπίστωσα ποτέ απροθυμία και "διαμαρτυρία λόγω ζορίσματος" από το μοτέρ, ούτε καν σε κρύες εκκινήσεις με -10 βαθμούς στην καρδιά του χειμώνα.
Δε λέω κάτι με διάθεση παρεξήγησης. Ούτε αντιπαράθεσης.
Αν κάποιος έχει να μας πει άλλο παράδειγμα, εδώ είμαστε να το ακούσουμε, να συζητήσουμε και να μας "ανοίξει" τα μάτια.
makis106 - Σαβ 11 Ιούλ 2009, 21:56:18
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνώ με Δημοσθένη. Είναι μεν εκνευριστικό για εμάς που δεν έχουμε δώσει και λίγα για να αποκτήσουμε αυτά τα αμάξια, να χαλιόμαστε κάποιες φορές για τα προβλήματα που παρουσιάζουν, όμως για ένα μοτέρ τέτοιας τεχνολογίας, με τόσα καινούργια συστήματα επάνω του και κυρίως τόσο λίγο διάστημα στην παραγωγή, κάπου είναι λογικό να υπάρξουν μικροαστοχίες, οι οποίες είναι μες στα πλαίσια της εξέλιξης. Το θετικό είναι ότι τα μοτέρ μέχρι στιγμής αποδεικνύονται ανθεκτικά και δεν έχουν παρουσιαστεί μεγάλες ζημιές. Τα προβλήματα είναι λίγο πολύ γνωστά και πιστεύω ότι πλέον είναι εύκολα αναγνωρίσιμα, αρκει βέβαια να έχεις να κάνεις με σωστούς και πρόθυμους τεχνικούς. Διαφορετικά ευτυχώς υπάρχει και ένα PSClub και έτσι είμαστε και εμείς ενημερωμένοι και ξέρουμε τι πρέπει να απαιτήσουμε. Και φυσικά ελπίζουμε ότι θα παρουσιαστούν στα πρώτα δύο χρόνια, για ευνόητους λόγους... Exclamation

Για το τεχνικό κομμάτι, έχει κάποιος να αναφέρει κάποιο στοιχείο που να δηλώνει ότι είναι θέμα τεντωτήρα καδένας και όχι θέμα χρονίσματος Question Question
mathanas - Κυρ 12 Ιούλ 2009, 10:28:57
Θέμα δημοσίευσης:
Δε διαφωνω με ολα αυτα , αλλα η γνωμη μου ειναι και η αποψη που εχω βγαλει διαβαζοντας ατελειωτα Post σε forum ξενα ελληνικα,για το τι ακριβως συμβαινει δεν ειναι ξεκαθαρισμενο , αλλοι αλλαζουν τεντωτηρες και λενε οκ σε αλλους συνεχιζει, τελοςπαντων εχω διαβασει χιλια δυο που ουτε και γω τα θυμαμαι, και ολα αυτα τα διαβασα πληροφοριακα μιας ακομα δεν μου εχει κανει τπτ αλλα για να ξερω σε περιπτωση .......

Και να πω πως σαφως συμφωνω να εξελησει τα μοτερ η peugeot και να τα διορθωνει ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΜΟΥ..... επειδη βιαστηκε να βγαλει το μοτερ θαυμα και να ανταγωνιστει τους tsi. Δλδ της δινω τα λεφτα μου και της κανω και τον δοκιμαστη ... ΕΛΕΟΣ.

Οσο για το παλιας κοπης μοτερ , ποιο θεωρειται παλιας κοπης ??? Διοτι το προβλημα αυτο το παρουσιαζουν αν κοιταξει κανεις 207 και mini με ημερομηνιες παραγωγης τελος του 2008 !!!!! Αρα δεν ισχυει το παλιας κοπης και οτι τρεξανε να διορθωσουνε το σφλαμα τους....[/img]
dimkeras - Κυρ 12 Ιούλ 2009, 17:20:28
Θέμα δημοσίευσης:
@ mathanas

Γίνεσαι άδικος. Το πόσα προβλήματα μπορεί να παρουσιάσει μια νέα (καινοτόμος καλύτερα) κατασκευή σε βάθος χρόνου δε μπορεί να τα λύσει ο κατασκευαστής και μετά να σου την προσφέρει με δάφνες και περγαμηνές για να είσαι καλυμμένος για 20 χρόνια και 500.000km. Οι νέες τεχνολογίες σημαίνουν ραγδαίες εξελίξεις, όποιος ολιγωρήσει χάνει το μερίδιο της αγοράς, πολύ απλά.
Αν πιστεύεις πως οι TSI δεν παρουσίασαν/παρουσιάζουν παιδικές ασθένειες (ίσως και πολύ σοβαρότερες από τις δικές μας) τότε στράφηκες σε λάθος κατεύθυνση επιλέγοντας το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Καθαρά προσωπική μου άποψη και έχοντας δει πως αντιμετωπίζεσαι από άλλες εταιρίες όταν γίνει η "στραβή" και θίξεις το θέμα της εγγύησης, μπορώ να σου πω ότι, αν και δεν είμαστε Γιαπωνέζοι, είμαστε πιο "ευαίσθητοι" στο θέμα αυτό από τους υπόλοιπους. Ό,τι σου αλλάζουν είναι εντός εγγύησης, από μια βίδα έως και ολόκληρο το μοτέρ αν χρειαστεί. Μη θεωρείς πως πλήρωσες κάτι το οποίο κάποιος ξεφορτώθηκε και "της δινω τα λεφτα μου και της κανω και τον δοκιμαστη".
Παλιάς κοπής μοτέρ λέω π.χ. το δικό μου, που έχει κατασκευή 04/2007.
Το πρόβλημα με τους τεντωτήρες λύθηκε στα μοτέρ με κατασκευή 07/2008 κι έπειτα (αν κάνω λάθος διορθώστε με). Μην κοιτάς αν κάποιο αγοράστηκε τέλος 2008 γιατί μπορεί να κατασκευάστηκε πολύ νωρίτερα.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως σε όλα τα "παλιά" μοτέρ παρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα. Απλά αυτά με το προηγούμενο εξάρτημα συνήθως το κάνουν. Τα νεώτερα δεν πάσχουν από τεντωτήρες αλλά από αντλία κενού, ωστήρια, και πάει λέγοντας.

(Τελικά Μάκη, με τη απορία θα μείνεις φίλε. Μπήκαμε και λέμε ό,τι να΄ναι!)
mathanas - Κυρ 12 Ιούλ 2009, 19:16:18
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε, dim τελικα το προβλημα σε σενα απ οσο διαβαζω με το τεντωτηρα λυθηκε, γιατι ομως εκανε 2 χρονια ? Δικη σου αμελεια ? Μαλον οχι....

Επισης πιστευω δεν ειμαι αδικος γιατι:

οταν πληρωνω ενα αυτοκινητο θελω να ναι σωστο και αν εχει οπως λες καποιες "παιδικες" ασθενειες" να λυνονται αμεσα και χωρις να πρεπει εγω να διαβαζω 1.000.000 post ωστε να πω στο εξουσιοδοτημενο συνεργειο τι πρεπει να κανει σε καθε περιπτωση...

Δε με ενδιαφερει αν θα χάσει το μερίδιο της αγοράς η peugeot ουτε ειμαι συνεταιρος της ειναι προφανες , ειμαι πελατης και πληρωνω να αγορασω κατι το κατα δυνατον αξιοπιστο και δοκιμασμενο , οχι να το δοκιμαζω 2.5 χρονια μετα τη κυκλοφορια του

Δε θελω να μαι καλυμενος 500.000 km ουτε 20 χρονια, αλλα να μην τρεχω και εχω ενα τρακτερ απο τα πρωτα 5000km της ζωης του. Δεν ειναι παραλογο και αν τοσα αυτοκινητα το παροθσιασαν μεσα στα πρωτα Km της ζωης τους μου φαινεται αστειο πως δε το εντοπισαν στις δοκιμες εξελιξης που κανανε....

Συνειδητοποιημενα δεν αγορασα tsi γιατι δε πιστευω οτι ειναι καλυτερα και γιατι τα χρηματα που ζηταγαν ηταν πολλα γι αυτο που δινανε. Ομως θελω να μαι δικαιος και η αποψη που εχω βγαλει ειναι οτι δεν ισχυει αυτος ο μυθος "τα tsi καινε λαδια, χαλανε, καιγονται κ.τ.λ" διοτι αν διαβασει κανεις το δικο μας forum θα δει οτι τα thp μαλον καινε εξισου πολυ λαδι και σε μεγαλο ποσοστο αυτοκινητων, επισης κανουν σα τρακτερ απο ζωτικα σημεια του κινητηρα βλεπε "ωστηρια, καδενες, τεντωτηρες" ενω τα tsi ενα θορυβο που παρουσιασαν αναλογο δεν ειχε καμια σχεση με ζωτικο σημειο του μοτερ.

Οτι γραφω πιο πανω προσπαθω να ναι αντικειμενικο ουτε με νοιαζει αν τα tsi ειναι καλυτερα απο τα 207, η το αναποδο. Σιγουρα ξερω οτι ειναι ακριβοτερα.
dimkeras - Κυρ 12 Ιούλ 2009, 20:57:16
Θέμα δημοσίευσης:
Όντως το πρόβλημα λύθηκε και πραγματικά ήταν από δική μου αργοπορία (όχι αμέλεια) διότι η αλλαγή τεντωτήρα προϋποθέτει παραμονή του αυτοκινήτου στο συνεργείο τουλάχιστον 3 - 4 ώρες (σε μεγάλες πόλεις ίσως και μέρες), κάτι που δεν είχα καμία όρεξη να κάνω. Η λήξη της εγγύησης ήταν το όριο κι έτσι φρόντισα 2 μήνες πριν έρθει να κάνω την αλλαγή.
Επίσης, το ρουλεμάν του συμπλέκτη μου κάνει θόρυβο από τότε που το πήρα. Αλλά με 83.000km+ που έχω τώρα και ακόμα λειτουργεί σωστά, δε πρόκειται να το αλλάξω.
Τέλος, τα αυτοκίνητα εξελίσσονται κι ας κυκλοφορούν 2, 3, 5 χρόνια. Το facelift είναι αυτό που φαίνεται, οι υπόλοιπες αλλαγές καλύπτονται από λαμαρίνες και πλαστικά Wink

υγ1 Προς Θεού, δεν είμαι ένθερμος υποστηρικτής της Peugeot ούτε κανένας πορωμένος, ούτε τίποτα συμφέροντα έχω. Απλά έμαθα από πρώτο χέρι τί αντιμετώπιση μπορείς να έχεις όταν ζητήσεις κάτι εντός εγγύησης σε σχέση με άλλες εταιρίες. Και αυτό έθιξα εξ' αρχής.

υγ2 Είμαστε 1.000.000% οφτόπικ. Αν δεν ήταν το τούρινγκ θα είχαμε φάει σούτ! Laughing
makis106 - Δευ 13 Ιούλ 2009, 22:50:54
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω προβληματιστεί, καθώς ασχολήθηκα και διάβασα αρκετά για το θέμα του κροταλίσματος στον EP6DT/S και κυρίως σε ξένα site απο ιδιοκτήτες cooper που φοράνε τον ίδιο κινητήρα.
http://www.mini2.com/forum/second-generation-faults-fixes/136105-mini-cooper-s-engine-noise-when-cold-132.html

Ο ήχος σε αυτό εδώ το video: http://www.youtube.com/watch?v=1KFIE5K7Ywg
θυμίζει τον ήχο που άκουσα στον κινητήρα μου πριν λίγες ημέρες σε κρύο ξεκίνημα, στο ρελαντί, σε πιο μικρό βαθμό βέβαια, αλλα ίδιος. Σύμφωνα με αυτούς λοιπόν, συνήθως ο ήχος αυτός αυξάνεται με τον καιρό, μέχρι που αποκτά τον ήχο τρακτερ. Το θέμα διορθώνεται με την αλλαγή τεντωτήρα αλυσίδας, αλλα μόνο για δυο τρεις μήνες όπου και εμφανίζεται ξανά. Σε αρκετούς η ΜΙΝΙ αντικατέστησε και κινητήρες, και πάλι τα ίδια, ενώ κάποιο κατέληξαν στο να πουλήσουν τα αμάξια τους. Η δε peugeot, λένε ότι δείχνει μεγαλύτερη αδιαφορία και λέει ότι είναι φυσιολογικό, όσο ο ήχος παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Το καλύτερο σενάριο που διάβασα, λέει ότι η πιο βελτιωμένη έκδοση του τεντωτήρα κατασκεύστηκε τον Φεβρουάριο του 2009, όπου και λύνει πλήρως το πρόβλημα, ο οποίος και τοποθετείται στους κινητήρες οπου κατασκευάστηκαν απο Μάρτιο του 2009 και μετά. Αυτά βέβαια υποτίθεται ανακοίνωσε η BMW, αλλα υποθέτω ότι αφορουν και τους δικούς μας κινητήρες.
Ενώ το χειρότερο ότι οι κινητήρες αντιμετωπίζουν σχεδιαστικό πρόβλημα με την αντλία λαδιού, το οποίο δεν συμφέρει να διορθωθεί, ενώ οι εντολές απο τα κεντρικα λένε να αλλάζονται οι τεντωτήρες με σκοπό να παει έτσι μέχρι να λήγουν οι εγγυήσεις, ενώ άγνωστο είναι και το τι πρόβλημα προκαλείται στην κεφαλή μακροπρόθεσμα. Το πρόβλημα υποτίθεται ότι θα λυθεί σε επόμενους κινητήρες με σχεδιαστηκές αλλαγές. Εφιαλτικό! Αλλα πιο απίθανο μου ακούγεται.
Δεν ξέρω λοιπόν τι απο όλα αυτά ισχύει, αλλα καλό θα ήταν όποιοι αντιμετώπισαν παρόμοιο πρόβλημα, να πουν την εμπειρία τους και την εξέλιξη του προβλήματος.
dimkeras - Τρι 14 Ιούλ 2009, 00:56:08
Θέμα δημοσίευσης:
Μάκη

Το δικό μου μοτέρ χτυπούσε από τότε που το πήρα (04/2007). Το χειμώνα περισσότερο. Όταν ήταν ζεστό ή μετά από 4-5 λεπτά λειτουργίας σταματούσε ο θόρυβος.
Λόγω του ότι βαριόμουν τη διαδικασία της αλλαγής και αφού είχα την εγγύηση στο μυαλό μου, άφησα το "πρόβλημα" άλυτο.
Στις 14 Μαρτίου (1 μήνα πριν λήξη η εγγύηση), μετά από 70.000km, αποφάσισα κι έκανα την αντικατάσταση του τεντωτήρα.
Έχουν περάσει 4 μήνες, είμαι στα 83.000km+ και από την αλλαγή του τεντωτήρα κι έπειτα δεν έχει ξανακουστεί κανένας θόρυβος-ήχος-κροτάλισμα κλπ.
Τώρα, τί θα κάνει μέχρι το χειμώνα (ή και μέχρι αύριο ακόμη), δε μπορώ να το ξέρω. Πάντως για την ώρα φαίνεται πως δε με απασχολεί. Κι έτσι ελπίζω να μείνει.
mrkaza - Τρι 14 Ιούλ 2009, 09:31:49
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε δεν στελνεις κανενα pm που πας το αμαξι γιατι εμας μεχρι τα 30κ μας καλυπτη η εγγυηση . Εκτος και αν ειναι φιλος κολλιτος κτλ κτλ Wink
Steve - Τρι 14 Ιούλ 2009, 10:18:53
Θέμα δημοσίευσης:
Η εγγύηση είναι στα 2 έτη ανεξαρτήτως χιλιομέτρων, απ' όσο γνωρίζω...
mrkaza - Τρι 14 Ιούλ 2009, 12:05:53
Θέμα δημοσίευσης:
Το βιβλιο που ειχα απο το παλιο μου 207 εγραφε 30κ σε αυτο δεν μου δωσαν βιβλιο και περιμενω να το παραγγειλουν οπως μου ειπαν Sad .

Οποιος ομως το εχει μπορει να μας πει σε σιγουρια Smile εκει που εγραφε οτι δισκος πλατω τακακια κτλ κτλ ειναι αναλωσιμα εγραφε και αυτο Sad
dimkeras - Τρι 14 Ιούλ 2009, 17:51:56
Θέμα δημοσίευσης:
@ mrkaza

Όπως και να'χει, η εγγύηση σε καλύπτει για 2 χρόνια Wink
Jim207GT - Τρι 14 Ιούλ 2009, 20:26:29
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
@ mrkaza

Όπως και να'χει, η εγγύηση σε καλύπτει για 2 χρόνια Wink

Όπως τα λέει ο φίλος μου ο Δημοσθένης είναι.
2 χρόνια ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΧΛΜ.

Στα δικά μας τώρα, σα χρόνια κάτοχος supersport μοτοσυκλετών ένα πράγμα θα πώ. ΚΑΛΟΜΑΘΑΤΕ με τους ιμάντες και τώρα η καδενίτσα σας την σπάει. Να σας πώ εγώ πόσες φορές άλλαξα γλύστρα στο CBR. Πάντος πρόβλημα πέραν του ακουστικού ΔΕΝ υπάρχει. Φυσικά μέχρι να υσηχάσει δεν το σπάτε, αλλά θέλει κάπου 3-5 λέπτά υπομονή και είστε οκ.

Και γώ το πρόβλημα το είχα κανα χρόνο τώρα, αλλά το έκανε αραιά και πού. Και γώ το άφησα λόγω οτι το αμάξι έπρεπε να μείνει κάποιες μέρες. Ε, τώρα που πήγα διακοπές πήρα το 206 και το 207 έμεινε για service 40.000 και αλλαγή καδένας/τεντοντήρα.

Μπορώ να πώ οτι τα παιδιά στη Lion(και ειδικά το δικό μας το παιδί) κάνανε πολύ καλή δουλειά γενικά με τις παρατηρήσεις που είχα και μου παραδώσαν το GTακι μου σχεδόν καινούργιο χωρίς πλάκα.Τίποτα δεν ακούγετε τιποτα δεν χτυπάει.

Τελειώσαμε με την καδένα?? Θα δείξει.
Πάντως στο Honda μου ξαναεμφανιζόταν
Steve - Τετ 15 Ιούλ 2009, 13:33:54
Θέμα δημοσίευσης:
Jim207GT έγραψε:
Όπως τα λέει ο φίλος μου ο Δημοσθένης είναι.
2 χρόνια ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΧΛΜ.
Εγώ το είπα πρώτος Evil
mrkaza - Τετ 15 Ιούλ 2009, 13:38:48
Θέμα δημοσίευσης:
Το ειπατε ολοι μαζι ειστε ευτηχισμενοι τωρα ?

Τώρα γιατι εμένα μου ειχε κολλήσει ότι είναι για 30κ ? ούτε εγω ξέρω αν και δεν τα περνάω μου ειχε κακοφανεί

Αλλα τωρα ειμαι Smile Smile
saikoe_39 - Τετ 23 Σεπ 2009, 21:58:47
Θέμα δημοσίευσης:
Σημερα σε γρηγορο αναμα της μηχανης...χωρις να περιμενω καθολου κοκκινα λαμπακια κλπ.....οταν μαρσαρα...και σε καποιες στροφες εκανε εναν περιεργο ηχο.....μεταλικο...στο ρελαντι δεν εκανε τπτ...
με ενα σβυσιμο..και ξανα αναμα...ολα ηρθαν στα κανονικα τους....

μου το εκανε σημερα δυο φορες....

τι μπορει να ειναι..???
παω για καδενα..??
dimkeras - Τετ 23 Σεπ 2009, 22:44:01
Θέμα δημοσίευσης:
saikoe_39 έγραψε:
Σημερα σε γρηγορο αναμα της μηχανης...χωρις να περιμενω καθολου κοκκινα λαμπακια κλπ.....οταν μαρσαρα...και σε καποιες στροφες εκανε εναν περιεργο ηχο.....μεταλικο...στο ρελαντι δεν εκανε τπτ...

τι μπορει να ειναι..???
παω για καδενα..??

Μοντέλο?
saikoe_39 - Πεμ 24 Σεπ 2009, 00:51:33
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
saikoe_39 έγραψε:

τι μπορει να ειναι..???
παω για καδενα..??

Μοντέλο?

207 rallye.το εχω κανα 3 μηνο..
salex - Πεμ 24 Σεπ 2009, 08:44:09
Θέμα δημοσίευσης:
Κώστα, το κροτάλισμα (=μεταλλικός θόρυβος που τον ακούς κοντά στην αρχή της λειτουργίας του κινητήρα) δυστυχώς είναι στην ημερήσια διάταξη.

Στο δικό μου πάντοτε ακουγα από τη στιγμή που το αγόρασα ένα θόρυβο σαν να χτυπάνε τα ωστήρια για τα πρώτα 5 λεπτά κάθε μέρα. Άλλοτε περισσότερο κι άλλοτε λιγότερο.

Εγγύηση έχω, αλλά έχω ακούσει πολλά πολλά ακόμη 207 που κάνουν το ίδιο. Κι έτσι αναρωτιέμαι, να το αλλάξεις ή να μην αλλάξεις; Γιατί και να το αλλάξω μάλλον δεν θα διορθώσει και πολλά πράγματα... Μετά από λίγο πάλι τα ίδια θα κάνει, όπως γίνεται και σε τόσα Mini Cooper S R56.
dimkeras - Πεμ 24 Σεπ 2009, 22:57:27
Θέμα δημοσίευσης:
Στέλιο, καλησπέρα.

Αν είναι κροτάλισμα από την καδένα και τον τεντωτήρα αυτής, νομίζω πως αλλάζοντάς τον θα ξεγνοιάσεις.

Πολλά μοντέλα παραγωγής 2007 παρουσίασαν το ίδιο πρόβλημα, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου.

Με αλλαγή του εξαρτήματος σταμάτησε ο θόρυβος. Και είμαι από τον Μάρτιο έτσι, με πάνω από 20.000km διανυθέντα από τότε.

Γνώμη μου, εφόσων έχεις ακόμη εγγύηση, χρησιμοποίησέ τη. Κάνε ένα ακόμη δώρο στο κοκκινάκι Wink
salex - Πεμ 24 Σεπ 2009, 23:45:07
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:

Γνώμη μου, εφόσων έχεις ακόμη εγγύηση, χρησιμοποίησέ τη. Κάνε ένα ακόμη δώρο στο κοκκινάκι Wink

Πολύ φοβάμαι ότι μου τα είχαν αλλάξει την τελευταία φορά στην αντιπροσωπεία, τότε που το άφησα για χρονισμα.

(η άλλη αλήθεια είναι ότι δε μου αρέσει να το αφήνω για μέρες στο συνεργείο, ο μόνος χώρος που με βολεύει να το έχω σε βίδες είναι στο γκαραζ μου, αλλά κουράζομαι και μόνο που το σκέφτομαι ότι θα πρέπει να το λύσω)
ironman02 - Κυρ 04 Οκτ 2009, 20:09:03
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σας παιδιά και από εμένα,

Από την πρώτη μέρα που το πήρα το αμάξι 1/2009 έκανε σαν diesel δε λέω, αλλά δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου, νομίζω οτι έχει αρχίσει και κάνει πιο έντονο θόρυβο τελευταία με 6000 χλμ.

Πάνω στην μηχανή έχει μια ημερομηνια 11/2007 και έχει και ένα αυτοκόλλητο στα φώτα με ημερομηνία 4/2008. Οπότε έχω την αίσθηση οτι το είχαν για αρκετό καιρό φυλαγμένο και δεν είναι από τα τελευταία που φτιάχτηκαν (τέλος 2008 ας πούμε)...
Τώρα πώς έμεινε τόσο καιρό απούλητο μέχρι να το πάρω δεν ξέρω...Shit happens i guess.

Anyway βάζω ένα videaki με τον ήχο που κάνει μήπως ξέρει κανείς αν αυτός ο ήχος είναι ο φυσιολογικός που κάνει σαν diesel ή είναι λόγω ελλατωματικού τεντωτήρα.Δεν μπορώ να καταλάβω εγώ, αλλά μου ακούγεται λίγο περίεργα στο αυτί.

Το σχετικό video...

http://www.youtube.com/watch?v=siA999WmzVY
makis106 - Δευ 05 Οκτ 2009, 00:46:05
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα πάντως μου ακούγεται φυσιολογικό...
SAKIS-LEMANS - Δευ 05 Οκτ 2009, 08:12:29
Θέμα δημοσίευσης:
Κύριοι,

το Σάββατο πήγα στην αντιπροσωπεία και παραπονέθηκα για το κροτάλισμα, όπως επίσης και για το τακ τακ όταν έχω 1η και αφήνω το γκάζι. Τους είπα ότι το αυτοκίνητο έχει βάσεις για τα ... μπάζα και ιδίως αυτή της βάση κιβωτίου-μηχανής.

Απάντηση:

Έχει έρθει οδηγία από την πεζό να αλλάξουμε τις βάσεις κιβωτίου-μηχανής. Το κροτάλισμα είναι από το μεταλλικό μέρος της βάσης που είναι κάτω από την μηχανή, έχει ένα τσουτσούνι που ακουμπά. Επίσης το αλουμινένιο μέρος της βάσης, με το σινεμπλοκ είναι πιο σκληρό και όπως είδα το σινεμπλοκ πιο μεγάλο.

Εντυπώσεις :

κροτάλισμα δεν κάνει, θα συνεχίσω τις δοκιμές να είμαι σίγουρος. Το τακ τακ με 1η είναι σίγουρο ότι έχει εξαφασιτεί. Σε ξεκίνημα με γλίστρα στην βροχή ο ήχος είναι πολύ καλύτερα φιλτραρισμένος.

Ρε παιδιά τους λέω γιατί δεν υπάρχει ανακοίνωση προς τους πελάτες?

Απάντηση
Αλλάζουμε τις βάσεις σε αυτούς που παραπονιούντε.
Προσοχή αυτό δεν είναι επίσημη απάντηση πεζό, αλλά μηχανικού.

Αυτά!
corey - Τετ 28 Οκτ 2009, 13:41:26
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα, έχω ενα 207 rallye 4/2009. και ακούω δυο περίεργους ήχους.
1. Είτε είναι κρύο είτε ζεστό στο ρελαντί τουλάχιστον ακούγεται ένα τακ τακ τακ μόνιμο, σκέφτικα μήπως είναι ο τεντωτήρας της καδένας όπως διάβασα, αλλά εκεί το κάνει μόνο όταν είναι κρύο ενώ εμένα το κάνει συνέχεια. λέτε να έιναι η βάση???
2. Όταν αφήνω το γκάζι στις 1500στροφές, ακούγετε ένα "γουργούρι" με λίγο τρίξιμο. σαν κάτι που γυρνούσε να σταματάει αχαρα. (σκέφτηκα τουρμπο)

Τι λέτε? σας έχει τύχη τίποτα τέτοιο??

Σήμερα καθώς έβλεπα το αυτοκίνητο είδα ότι η στάθμη λαδιού είναι τέρμα κάτω.. ίσα ίσα στο όριο... έχετε ακούσει να καίνε λάδια, ούτε διαροή είδα ούτε τίποτα.. και έλεγε oil OK.
13000xlm αλλαγή λαδιών στα 4000χλμ.
Το αμάξι ήταν κρύο και σε ίσιο δρόμο.
android - Τετ 28 Οκτ 2009, 17:24:53
Θέμα δημοσίευσης:
corey έγραψε:
Καλημέρα, έχω ενα 207 rallye 4/2009. και ακούω δυο περίεργους ήχους.
1. Είτε είναι κρύο είτε ζεστό στο ρελαντί τουλάχιστον ακούγεται ένα τακ τακ τακ μόνιμο, σκέφτικα μήπως είναι ο τεντωτήρας της καδένας όπως διάβασα, αλλά εκεί το κάνει μόνο όταν είναι κρύο ενώ εμένα το κάνει συνέχεια. λέτε να έιναι η βάση???
2. Όταν αφήνω το γκάζι στις 1500στροφές, ακούγετε ένα "γουργούρι" με λίγο τρίξιμο. σαν κάτι που γυρνούσε να σταματάει αχαρα. (σκέφτηκα τουρμπο)

Τι λέτε? σας έχει τύχη τίποτα τέτοιο??

Σήμερα καθώς έβλεπα το αυτοκίνητο είδα ότι η στάθμη λαδιού είναι τέρμα κάτω.. ίσα ίσα στο όριο... έχετε ακούσει να καίνε λάδια, ούτε διαροή είδα ούτε τίποτα.. και έλεγε oil OK.
13000xlm αλλαγή λαδιών στα 4000χλμ.
Το αμάξι ήταν κρύο και σε ίσιο δρόμο.

αν καταλαβα καλα εχεις τα λαδια απο τις 4000 κ τωρα εχεις 13000...ε αλλαξετα αφου σου πεσε τοσο
dimkeras - Τετ 28 Οκτ 2009, 18:31:44
Θέμα δημοσίευσης:
@ corey

1) Ρουλεμάν. Πάτα συμπλέκτη και θα σταματήσει. Άλλοι το άλλαξαν, άλλοι όχι. Εμένα το κάνει από τότε που το πήρα, έχω 95.000km και δε μου έχει κάνει πρόβλημα.
2) Οι απόψεις διίστανται. Έχει αναλυθεί πολλάκις αλλά δε βρέθηκε σαφής λύση. Σχεδόν όλα τα 207 το παρουσιάζουν. Κάποιοι λένε για θερμοασπίδα τουρμπίνας, κάποιοι για χαλαρωμένα ζουάν και ο Τουρίστας για το αξονάκι της τουρμπίνας που συντονίζει.

Με 9.000km που έχεις είσαι μια χαρά απο κατανάλωση λαδιού. Απλά όπως είπε κι ο android, πήγαινε για αλλαγή Wink
NoDsl - Τετ 28 Οκτ 2009, 21:07:59
Θέμα δημοσίευσης:
SAKIS-LEMANS έγραψε:
Κύριοι,
.....
Απάντηση:
Έχει έρθει οδηγία από την πεζό να αλλάξουμε τις βάσεις κιβωτίου-μηχανής. Το κροτάλισμα είναι από το μεταλλικό μέρος της βάσης που είναι κάτω από την μηχανή, έχει ένα τσουτσούνι που ακουμπά. Επίσης το αλουμινένιο μέρος της βάσης, με το σινεμπλοκ είναι πιο σκληρό και όπως είδα το σινεμπλοκ πιο μεγάλο.
Αυτά!

Ωραίος ο παίχτης. Ερώτηση.

Γνωρίζεις διαδικασία να αλλαχτούν οι βάσεις; Ή κάποιος άλλος έστω;

Δηλαδή λύνουν πολλά απο το μοτερ ή βγαίνουν και χωρίς να βγουν πλαστικά. Γιατί όσο πιο λίγα ξεκουμπώσουν(πλαστικά ή όχι) τόσο πιο λίγα θα χαλαρώσουν. Αν με πιάνεις Wink
android - Τετ 28 Οκτ 2009, 21:22:53
Θέμα δημοσίευσης:
NoDsl έγραψε:
SAKIS-LEMANS έγραψε:
Κύριοι,
.....
Απάντηση:
Αυτά!

Ωραίος ο παίχτης. Ερώτηση.

Γνωρίζεις διαδικασία να αλλαχτούν οι βάσεις; Ή κάποιος άλλος έστω;

Δηλαδή λύνουν πολλά απο το μοτερ ή βγαίνουν και χωρίς να βγουν πλαστικά. Γιατί όσο πιο λίγα ξεκουμπώσουν(πλαστικά ή όχι) τόσο πιο λίγα θα χαλαρώσουν. Αν με πιάνεις Wink

η κατω βαση σιγουρα βγαινει χωρις να βγει τπτ αλλο απο το αμαξι... τωρα η πανω ειδικα αυτη στο σασμαν ουτε που φαινετε... Laughing
NoDsl - Τετ 28 Οκτ 2009, 21:37:13
Θέμα δημοσίευσης:
πω πώ μου μάμησες την ψυχολογία τώρα. Δεν μπορώ σε καινούργιο αμάξι κατέβασμα μηχανής κλπ... εδώ το βλέπεις οπως είναι που ανοίγεις και λές πώς τα στρίμωξαν όλα εκει μέσα πού να μπεί και χέρι να δείς...

-ρε σύ περίσσεψε ένα σωληνάκι...
-κοίταξες καλύτερα μην έχεις ξεχάσει να το βάλεις
-ναί εις διπλούν.
-ε καλά άστο. Μήπως θα το παρατηρήσει..

ο φουκαριάρης.. καλές οι νέες βάσεις αλλά 1.6Τ έχω, που πήγε το Τ? lol
android - Τετ 28 Οκτ 2009, 21:40:04
Θέμα δημοσίευσης:
NoDsl έγραψε:
πω πώ μου μάμησες την ψυχολογία τώρα. Δεν μπορώ σε καινούργιο αμάξι κατέβασμα μηχανής κλπ... εδώ το βλέπεις οπως είναι που ανοίγεις και λές πώς τα στρίμωξαν όλα εκει μέσα πού να μπεί και χέρι να δείς...

-ρε σύ περίσσεψε ένα σωληνάκι...
-κοίταξες καλύτερα μην έχεις ξεχάσει να το βάλεις
-ναί εις διπλούν.
-ε καλά άστο. Μήπως θα το παρατηρήσει..

ο φουκαριάρης.. καλές οι νέες βάσεις αλλά 1.6Τ έχω, που πήγε το Τ? lol

την εχω αλλαξη παντως αυτη του σασμαν πανω....τωρα το πως το καναν δεν ξερω
καλα δε θα ναι κ τοσο τραγικα
μια χαρα δουλευει Laughing
corey - Πεμ 29 Οκτ 2009, 19:37:34
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
@ corey

1) Ρουλεμάν. Πάτα συμπλέκτη και θα σταματήσει. Άλλοι το άλλαξαν, άλλοι όχι. Εμένα το κάνει από τότε που το πήρα, έχω 95.000km και δε μου έχει κάνει πρόβλημα.
2) Οι απόψεις διίστανται. Έχει αναλυθεί πολλάκις αλλά δε βρέθηκε σαφής λύση. Σχεδόν όλα τα 207 το παρουσιάζουν. Κάποιοι λένε για θερμοασπίδα τουρμπίνας, κάποιοι για χαλαρωμένα ζουάν και ο Τουρίστας για το αξονάκι της τουρμπίνας που συντονίζει.

Με 9.000km που έχεις είσαι μια χαρά απο κατανάλωση λαδιού. Απλά όπως είπε κι ο android, πήγαινε για αλλαγή Wink

Το ρουλεμάν σίγουρα δεν είναι γιατι δεν σταματάει με τον συμπλέκτη, τέτοιο θέμα είχα στο 206 μου και δεν είναι το ίδιο. Ακούγεται (όπως διάβασα και αλλού) σαν diesel.
*Τα λάδια πάνε για αλλάγη. (ευχαριστώ για τις απαντήσεις)
dimkeras - Πεμ 29 Οκτ 2009, 23:53:26
Θέμα δημοσίευσης:
@ corey

Μήπως ακούγεται ο άμεσος ψεκασμός?
corey - Σαβ 31 Οκτ 2009, 11:26:12
Θέμα δημοσίευσης:
πραγματικά δεν ξέρω τι να σου απαντήσω.
Χτες πήγα στην Lion που είναι πάνω στην Μουδανίων, και μου λέει αυτοί οι ήχοι είναι φυσιολογικοί. Αυτό το τακ τακ στο ρελαντί μου λέει είναι τα ωστήρια, και μου έβαλα και ένα άλλο αυτοκίνητο να το ακούσω. Για τον ήχο στις 1500στρ δεν μου έδωσε κάποια σαφή απάντηση, λέει άν ήταν κάποιο πρόβλημα θα ακουγόταν ή απο εκεί ή απο εκει... κλπ...κλπ...
ironman02 - Κυρ 22 Νοέ 2009, 22:25:39
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα και από μένα,

Παρατήρησα και εγώ τις τελευταίες μέρες που δεν το κινούσα πολύ το αμάξι (δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο), το θόρυβο αυτό (κροτάλισμα) στην αρχή όταν είναι κρύο. Μου το έχει κάνει 2 φορές μέχρι τώρα και μετά από 5-10 λεπτά σταματάει. Και τις 2 φορές μετά από λίγο το έσβησα και το ξανά έβαλα μπροστά και δεν το έκανε. Την τρίτη θα το αφήσω μέχρι να δώ πότε θα σταματήσει. Πάντως όσο πάταγα το γκάζι και ανέβαζε στροφές τόσο πιο πολύ ακουγόταν....
Τελικά είναι τεντωτήρας αυτό ή είναι το λάδι που λένε οτι δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα? Βασικά αν ήταν το λάδι το θόρυβο φαντάζομαι θα έπρεπε να τον είχε ξανακάνει και όχι ξαφνικά μετά από 10 μήνες που το έχω να το ακούσω αυτό... Άρα δεν είναι φυσιολογικό..
Mixanologos - Κυρ 29 Νοέ 2009, 22:51:53
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα κι απο εμενα.Ειμαι κατοχος ενος 207 Rallye facelift μολισ 5 ημερες και ηδη εχω ενα θορυβο ο οποιος ειναι τραγικος.Ακουγεται κυριως οταν ξεκιναω να κανω οπισθεν σαν κατι απο το κιβωτιο η το συστημα δισκο-πλατω να κοπαναει, ακουγεται οταν βαζω μπροστα το αμαξι σαν κατι να χτυπαει 2-3 φορεσ σε αυτο το διαστημα(στο μιζαρισμα), αλλα και οταν ρολλαρω με οποιαδηποτε σχεση ακουγεται σαν βουητο με μικρα χτυπηματα!

Ξερει κανεις τιποτα για τη δικη μου ιστορια τι μπορει να ειναι;;;

Απογοητευομαι γιατι ειχα αμαξι 23 ετων και το ελιωνα αλλα ποτε μου δεν αντιμετωπισα προβλημα με κιβωτιο-μεταδοση...

Την τριτη ειμαι μαλλον για Lion και εχω ξενερωσει που θα βαλουν απο τοσο νωρις χερι στο αμαξι.
Vini - Τρι 02 Φεβ 2010, 13:08:50
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά από ότι φαίνεται κανείς δεν αποφεύγει αυτό το πρόβλημα... και μάλλον με αυτό θα ζήσουμε... Laughing
papadakn - Τρι 19 Απρ 2011, 15:52:47
Θέμα δημοσίευσης:
Μόλις γύρισα απο το σέρβις των 80.000χλμ και ο μηχανικός μου είπε πως πρέπει οπωσδήποτε να αλλαχθεί ο τεντωτήρας της καδένας καθώς μπορεί να πάθω μεγάλη ζημιά. Μάλιστα η γνώμη του είναι πως η αλλαγή πρέπει να γίνει άμεσα. Κόστος περίπου 600 ευρώ. Το θέμα μου είναι πως το αμάξι δεν κροταλίζει πολύ, μόνο κάποιες μέρες που είναι παρκαρισμένο σε μεγαλές ανηφόρες/κατηφόρες. Υπάρχει όντως θέμα που να είναι επείγον ή απλά θέλει "Πασχαλινό δώρο"?
power - Τρι 19 Απρ 2011, 15:58:59
Θέμα δημοσίευσης:
600 ευρώ για τεντωτηρα καδένας Shocked
Εγώ περίπου 150 ευρώ είχα δώσει! Μήπως είπε τίποτα άλλο?
papadakn - Τρι 19 Απρ 2011, 16:17:26
Θέμα δημοσίευσης:
Για τεντωτήρα καδένας μου είπε, τα ανταλλακτικά μόνα τους είναι 400 ευρώ (δικά του λόγια). Πρώτη φορά έκανα σε αυτόν service καθώς η North Attica Center έκλεισε και δεν ασχολήθηκα παραπάνω. Εξουσιοδοτημένος επισκευαστής είναι και αυτός ενώ κατα τα λοιπά η εξυπηρέτηση μου φάνηκε αρκετά καλή. Τι να πω...
power - Τρι 19 Απρ 2011, 16:31:45
Θέμα δημοσίευσης:
Ξαναρωτά τι ακριβώς θα σου αλλάξει γιατί ο τεντωτηρας έχει 50ευρω περίπου. Μήπως θα σου αλλάξει και σετ χρονισμού η και γω δε ξερω τι άλλο.
phantomas - Κυρ 15 Ιαν 2017, 21:19:01
Θέμα δημοσίευσης: Θορυβος
Καλησπέρα και από εμένα....εχω μια ερώτηση μήπως μπορείτε να βοηθήσετε. Την Δευτέρα με -12°C και ενω το αυτοκίνητο ήταν ακίνητο 3 μέρες το έβαλα μπρος για να ζεσταθεί και να πάω στην δουλειά μου....Μετά απο 3 λεπτά που δούλευε ο κινητήρας ξεκίνησε ένας θόρυβος μπροστά δεξιά σαν τρακτέρ.Το αυτοκινητο είναι peugeot 207 rallye του 2009 με 110000χλμ..πρόσφατα έγινε χρονισμός και αλλαγή καπακιού μηχανής....καμιά ιδέα?
Downhill - Δευ 16 Ιαν 2017, 11:16:04
Θέμα δημοσίευσης:
πρώτον δεν πρεπει να το ζεσταίνεις δευτερον αν ο θόρυβος οπως ανοιγεις το καπό είναι αριστερά 99% ειναι η αντλία νερου εχει μαλακιστεί ο τεντωτήρας της.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες