PSClub - Hellas

Κινητήρας - 206 - Αναβαθμιση 206 1,6: Compressor vs Turbo vs RC Engine

AlienHack - Τετ 03 Δεκ 2008, 15:50:03
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Αναβαθμιση 206 1,6: Compressor vs Turbo vs RC Engine
Επειδη ποσταρα αυτο στο thread http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=4995&postdays=0&postorder=asc&start=120
και ο mod εκρινε οτι ειναι καλο να κλειδώσει το θεμα χωρις να καταλάβω τον λόγο ( αν το βρηκε σε λαθος ποστ ας το εκανε νεο thread οπως τον ειχα προτρεψει. Τελοσπαντων) και επειδη απαντηση δεν πηρα ουτε η συζητηση περι του θεματος που υλπιζα προλαβε να γινει το ποσταρω σαν νεο thread..

Συζήτηση να κανουμε και ισως καποια στιγμη απο αυτα που λεμε παρω την αποφαση να κανω μια τετοια μηχανική αναβάθμηση.. Καλο ειναι να ψάννομαστε ολοι και να μαθαινουμε-γνωρίζουμε τις επιλογες που εχουμε για όταν και αν ερθει η ώρα για αναβαθμηση.

Οποτε παμε παρακατω στην θεωρία μας. (* να αναφέρω οτι ειμαι υπερ της αποψης οτι στο δικο μου περασμενης γενιας 206cc δεν αξίζει να βαλω ενα ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ συστημα ειτε ροτρεξ ειτε turbο ειτε κινητηρα.. ΟΠΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ και οπως βγει)

Εχω ενα 206 1.6 16v 110hp. Μεταχειρισμενο, και αντι να το πουλήσω 7000 και να βάλω αλλα 10 να πάρω ενα 207GT (που δεν παιρνεις 207GT με 17000€ αλλα τεσπα.. εστω ενος χρόνου μόνο μεταχειρισμενο σαν καινουριο..) αποφασίζω να κρατησω τον παπου μου (206-307) που ειμαι και συναισθηματικα δεμενος και με τα λιγότερα δυνατον χρήματα να φτάσω τουλάχιστον τα 160-170 αλογατα του RC.

TI ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΧΩ?? ΟΕΟ??

1. κομπρεσσορας (rotrex) - ΠΙΣΤΕΥΩ οτι με 1200€ βρίσκεις σκετο τον κομπρεσσορα και με αλλα 1000 βαζεις τα εξτρα μεταχειρισμενα πραματα που ισως χρειαστεις - μεταλική εισαγωγή, μπεκ, εξαγωγή 106 ραλυ κτλ..
Βαλτε και 600€ τα περαστικα

ΤΕΛΙΚΗ: 3000€
ΑΛΟΓΑ: 180-200
ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ: ΜΕτρια , εξαρτατε τα μεταχειρισμενα υλικά ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΠΑΕΙ παντος.
ΠΡΟΒΛΗΜΑ: ηλεκτρικα-εγκεφαλος και aircondition

Μου φαίνεται σαν την ποιο "καθαρή" λυση , απλή τοποθέτηση οχι ιδιετερα τιτιζια με περιμενε να ζεσταθει περιμενε να κρυώσει κτλ, no lag .. ΑΛΛΑ χωρις ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ δεν παλευεται .. και ο εγκέφαλος? πως τον προγραματιζεις?

2. Τurbo - Light για την ακρίβια.. κόστος ας μας διαφοτήσουν καποιοι δεν γνωρίζω.. και ας μας πούνε και τιμή για μεταχειρισμένο που ισως βρεθεί. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δεν μου αρέσει η ιδέα των θερμικών φορτίων του τούρμπο και το lag και η δυσχρηστια στο περιμενε να ζεσταθει περιμενε να κρειώσει αλλα τεσπα. Αλλά ειναι μια λύση που μερικοι την θεωρουνε ποια εύκολη και καλή.

ΤΕΛΙΚΗ: ?€
ΑΛΟΓΑ: 180-200
ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ: ΚΑΛΗ , εξαρτατε τα μεταχειρισμενα υλικά ΔΥΣΚΟΛΙΑ συντηρησης χρησης λογο θερμικων φορτίων
ΠΡΟΒΛΗΜΑ: περιμενε να ζεσταθει περιμενε να κρυωσει και extra θερμοτητα στον κινητηρα..

3. Κινητηρας απο 206 RC 180HP
- Πολύ καλη λύση ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ολοκληρο τροπετο (μισό εμπρος αυτοκίνητο) πραγμα δύσκολο. Εψαξα λίγο και βρήκα 206 RC ολοκληρο το αμαξι μεχρι και με 6000 απο εξωτερικό σε πολύ καλη κατασταση. αν το κοψεις σε τροπέτο ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ τελονεια οποτε μονο τα μεταφορικά.. έστω 1000€ παμμε στα 7000€ , βγαλε και τα αποια λεφτα βγάλεις αν πουλήσεις τα ανταλακτικά του εστω οτι σου κοστίζει 5000.. και 700€ περαστικά. ΑΛΛΑ θα ειναι πολυ καθαρη δουλεια καθότι θα εχεις ΟΤΙ χρειαστεις απο την μηαχνη και απλα θα κατσει στο engine bay το δικό σου.

ΤΕΛΙΚΗ: 5500-6000€
ΑΛΟΓΑ: 180
ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ: ΑΨΟΓΗ σαν να πήρες RC μεταχειρισμενο αλλα στο δικο σου αμαξομα
ΠΡΟΒΛΗΜΑ: κανένα - πολυ καθαρη μετατροπή

να αναφέρω οτι στην περιπτωση αλαγης μηχανης απο το RC ίσως συμφαιρει να μην κοπεί το αμαξι, να βρεθει ενα μεταχειρισμενο (απο ελλαδα καλύτερα για να μην υπάρχουν τελωνία) , να αγοραστει εστω 7500, να γινει τράμπα στις μηχανες με 1000Ε το πολύ και να πουλησεις μετα το RC με την μηχανη σου 1600 110 . Ε του πουστ.. δεν θα πιάσει 3500?? στο χαλαρο.. οποτε το κόστος παει στα 5000..

Δεν ξέρω ειναι πως θα σου κατσουν ολοι αυτοι οι οικονομικοι παραγοντες και τι θα βρεις . Αν εισαι τυχερος και βρεις φτηνο τροπέτο ή Φτηνο RC ισως και με 4000 σου βγει η δουλεια.

Για τα περαστικά ισως οι τιμές ειναι λίγο χαμηλές αλλα δεν μιλαω να γίνει η δουλεια στην αντιπροσωπεια. Αλλα σε καποιο φιλικο συνεργειο που δεν θα σφάξει...

ΟΠΟΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ας μου την πειτε. πιθανοτατα εχω πεσει εξω σε αρκετες. χοντρικα μιλαμε παντος.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ. Για να μπει ο ROTREX πολοι λενε οτι θα υπάρξει προβληαμ με τον εγκεφαλο. ΣΤΟ light turbo δεν θα χρειαστει επαναπρογραματισμος? εκει γιατι δεν θα υπάρξει πρόβλημα?

ΚΑΙ δευτερη ερώτηση. Αν βάλω ROTREX ή Τουρμπο. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ να αλαχθει? τα μπεκ ΟΚ το καταλαβαινω αλλιος θα μενει στεγνο το αμαξι. ΑΛΛΑ! η εισαγωγή? πρεπει οποσδήποτε? δεν δουλευει αλλιος? νομιζω οτι δουλευει και αλλιος. Να αναφερω οτι ο γρηγορης που εχει το 106 με τον rotrex εισαγωγή χρησημοποιούσε την πλαστική μεχρι που κανε μια μικρη τρυπουλα και μετα την άλλαξε, αντεξε παντος η πλαστικη αρκετους μήνες και με την τρυπα ακομα μια χαρα δουλευε απλος σφυριζε (σαν σκαστρα!! χαχα Laughing δωρεαν κιολας) , τα φρενα? του 206cc ειναι μια χαρά πιστευω! μπρος πισω δισκοι. αξονας? ιμιαξόνια? δεν θα αντεξουν? πιστευω οτι μια χαρα θα αντεξουν. ισως και ο δισκος-πλατο αντεξει και το σασμαν.

ΑΡΑ φτανουμε στο συμπερασμα οτι τα ΑΚΡΟΣ αναγκαια τα οποια χρειαζοντε αλλαγή ειναι λιγα (μπεκ? επαναπρογραματισμος εγκεφαλου) . ΑΛΛΑ ισως σου βγαινουν προβληματα σιγα σιγα λογο ζορι που θα τρονε τα υπαρχοντα υλικα! το εργαλειο θα λειτουργει ομως.. και ετσι βαζεις τον rotrex με πολύ λιγα λεφτα ακομα και με 2000-2500 χιλιαρικα. ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ αντικαθυστας οταν εχεις λεφτα τα διαφορα περιφεριακα οπως εισαγωγη φρενα, σασμαν κτλ. Για μενα ακουγεται πολυ καλη λυση... ετσι κιαλιος μεταχειρισμενο εργαλειο 8 χρονων εχω... δεν εχω κανα 308RCZ!! Laughing να φοβαμαι να το ακουμπησω...
206kwn - Τετ 03 Δεκ 2008, 16:11:43
Θέμα δημοσίευσης: Re: ANAΒΑΘΜΗΣΗ 206- Compressor VS Turbo VS RC Engine
αν δεν εχεις προβλημα στο να πουλησεις το αμαξωμα σου πουλας το τουτου σου,βαζεις τα λεφτα ,που ετσι κ αλλιως θα εδινες για μια τετοια μετατροπη που αναφερεις , κ παιρνεις μια μεταχειρα 206 rc ετοιμο... αν παλι δεν θες να πουλησεις το αμαξωμα σου για χ,ψ,ω λογους τσιμπας τροπετακι απο rc κ το βαζεις πανω κ κανεις τη δουλεια σου Wink
SnakeMJK - Τετ 03 Δεκ 2008, 16:27:29
Θέμα δημοσίευσης:
Το πουλάς 7 χιλιάρικα, βάζεις άλλα 5 και παίρνεις το 206RC μεταχείρα...

Και όχι, με το light turbo δεν θα δεις ποτέ τόσα πολλά άλογα!

Και επίσης, απ ότι είδα δεν έχεις συμπεριλάβει στις τιμές τα άπειρα προβλήματα που θα βγάλει το αμάξι στην πορεία.

Τέτοιου είδους μηχανικές βελτιώσεις μόνο προβλήματα μπορούν να φέρουν. Δηλαδή εσύ έχεις εκμεταλλευτεί πλήρως τα 110 άλογα σου και θες παραπάνω;
206kwn - Τετ 03 Δεκ 2008, 16:32:26
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
Το πουλάς 7 χιλιάρικα, βάζεις άλλα 5 και παίρνεις το 206RC μεταχείρα...

Και όχι, με το light turbo δεν θα δεις ποτέ τόσα πολλά άλογα!

Και επίσης, απ ότι είδα δεν έχεις συμπεριλάβει στις τιμές τα άπειρα προβλήματα που θα βγάλει το αμάξι στην πορεία.

Τέτοιου είδους μηχανικές βελτιώσεις μόνο προβλήματα μπορούν να φέρουν. Δηλαδή εσύ έχεις εκμεταλλευτεί πλήρως τα 110 άλογα σου και θες παραπάνω;

+1
AlienHack - Τετ 03 Δεκ 2008, 16:45:06
Θέμα δημοσίευσης:
206 rc βρίσκω και με 8000€ και το δικό μου όντως 7000-8000 το πουλαω...
εχετε δικιο στα νουμερα
ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΘΕΛΩ καμπριο Laughing Laughing

το απλο 206 σαν αμαξομα δεν με τρελαινει ποια.. (μην το παρετε προσωπικα ηταν το καλυτερο για τιν εποχη του απο ολο τον ανταγωνισμο και ημουν ερωτευμενος αλλα ειμαι καμπριακιας... )

όσο για τα 110 αλογατα.. δεν μου καθοντε ασχημα και πρως θεου το αμαξι ειναι απολαυση να το οδηγας. Απλος ολοι ξερουν οτι οσα αλογα και να εχει θελεις παραπανω (ειμαι ευθειακιας οχι τοσο των στροφων)

απο κει και περα μετατροπες με ατμοσφαιρα μπολικες που μπορω να κανω αλλα παλι θα χτυπήσω τοιχο στα αλογα καπου στα 134 και θα εχω φαει και τοσα λεφτα (φουλ εξαγογη προγραμμα και εκεντρα) ...

ειναι το οτι οδηγάω και το 106 του Γρηγορη που και που και αλλη αισθηση.. Αν ηταν και ποιο βαρυ (οπως το αμαξωμα μου που ειναι 1200 αν δεν κανω λαθος ενω του γρηγορη 750κιλα μονο) το 106 του θα μου αρεσε περισσοτερο γιατι τωρα πεταει κανονικα, μονο για κοντρεσ ειναι
...

οποτε βγαζουμε το συμπερασμα οτι ειτε κανω καμια μετατροπή στο δικό μου απο τις παραπανω, ειτε παιρνω ενα MR2 με 13.000 που εχει νομιζω 145 αλογα.. ΑΛΛΑ να παω σε αλλο καμπριο roadster δεν θελω γιατι 1ον την μεταλικη οροφη δεν την αλαζω για καμια πανινη, και δευτερον το 206 cc ειναι ποιο βολικο και για αμαξι πολης απο οτι ολες αυτες οι roadster σαυρες... και εκεινα τα κουτσικα πισω καθυσματα με εχουθν σωσει απειρες φορες.. Laughing

Αν ειχα 25000 θα επαιρνα ενα 207cc τουρμπο αλλα δεν εχω.. Sad
Jim207GT - Τετ 03 Δεκ 2008, 16:59:34
Θέμα δημοσίευσης:
Κάνε λίγο υπομονή μάζεψε λίγα ακόμα και θα αρχίσεις να βλέπεις να πουλάνε τα 207CC 1.6Τ μεταχείρα 18Κ-19Κ μπορεί και ποιό κάτω.
Και θα έχεις και μία καρότσα με 1,5-2 χρόνια στην πλάτη της και όχι 7-8 με το 206 σου.
Pughell - Τετ 03 Δεκ 2008, 16:59:49
Θέμα δημοσίευσης:
Καταρχην του Γρηγορη δεν ειναι 750 κιλα αλλα σχεδον 900(910 λεει το εργοστασιο).
Εσενα ειναι καπου στα 1250 αν θυμαμαι καλα.

Περι κομπρεσσορ και τουρμπο,με 3-4 χιλιαρικα αποκλειεται να "καθαρισεις".
Το καλο ειναι οτι θα εισαι νομιμος.

Με το μοτερ απο το RC εκτος απο το χαωδες κοστολογιο,δεν δηλωνεται και θελει αρκετη δουλεια για να δουλεψει.

Οποτε η γνωμη μου ειναι να μην προσπαθησεις να φτιαξεις το πρωτο CC/RC και να επενδυσεις στο υπαρχον μοτερ σου που αυριο/μεθαυριο το πουλας και 2000Ε αν θα εχει μεταλλικη εισαγωγη και ολα τα παρελκομενα.
ath7 - Τετ 03 Δεκ 2008, 16:59:53
Θέμα δημοσίευσης:
To μονο που θα καταφερεις ειναι να δημιουργησεις ειναι ενα εκνευριστικο πηγαδι!

π.χ volvos! Που ουτε κομπρεσορα εχει ουτε τουρμπο!Αλλα εγω βλεπω στυλο δελτιο συνεργιο!

Το να κανεις πειραματα στο μοτερ σου δεν σημαινει οτι εχεις και αξιοπιστια εστω μετρια οπως λες!
Δεν ξερεις ποσο θα αντεξει!Δεν ξερεις ποσα προβληματα θα βγαλει!
Συνεχεια θα σου σπαει τα νευρα! Wink

Οσο για το μοτερ απο RC οπως εχω πει:

ath7 έγραψε:
Αμα ενδιαφερεσαι πες μου να σου στειλω ενα link απο αλλο forum να δεις ενα 14αρακι με 2lt μοτερ! Confused

Ο τυπας εχει σκασει 10 χιλιαρικα για την αγορα
και η μετατροπη γυρο στα 7 χιλιαρικα αρα στα λευτα αγορας του δικου σου!

Βαλε τωρα οτι δεν το εχει χαρει καθολου καθως περιμενε 5 μηνες μεχρι να φτιαχτει + οτι μολις το πηρε εβγαλε του κοσμου τα προβληματα!

Ακομα καθε λιγο και λιγακι ειναι συνεργειο με καινουριο προβλημα!
Και του εχει παει πανω απο 20χιλιαρικα! Confused Confused

Αν σου αρεσουν τα καμπριο οπως λες και δεν θες να το δωσεις για κλειστο κρατα το και παρε ενα Punto GT που για ευθιες ειναι μια χαρα!
Ποσο να εχει το fiatακι τωρα? 2-3 χιλιαρικα? Wink
Sidobre - Τετ 03 Δεκ 2008, 17:03:36
Θέμα δημοσίευσης:
Αμα θες να αρρωστήσεις απογευματιάτικα...

Πάρε να έχεις!
http://www.dp-engineering.nl/EN/projects/206xs_turbo.php

Και αν σου περισσεύουν, πάρε να αρρωστήσεις παραπάνω:
http://www.dp-engineering.nl/EN/projects/206_cc_turbo.php
http://www.youtube.com/watch?v=imInsqFN87Y&feature=channel
206kwn - Τετ 03 Δεκ 2008, 17:08:27
Θέμα δημοσίευσης:
τη στιγμη που σου αρεσει να το οδηγας οπως λες αστο ετσι οπως ειναι γιατι οτι αλλο και να του κανεις απο αυτα που ειπες (τουρμπο,κομπρεσορ κλπ κλπ) θα περνας πολλες ωρες στο συνεργειο γιατι συνεχεια ολο και κατι θα θελει,ολο και κατι θα βγαινει σιγα σιγα off κλπ κ θα εχεις δωσει πολλα λεφτα για μερικα παραπανω αλογα στην ουσια.... τωρα η λυση του μοτερ ειναι σαφως πιο αξιοπιστη απο τις 2 παραπανω αλλα πρεπει να βρεις καλο μοτερ πρεπει να βρεις καλο μαστορα κ αν σ βγει σκαρτο το μοτερ???αν σ βγει σκαρτος ο μαστορας???? πρεπει φρενα πρεπει στησιμο πρεπει 1002 πραγματα αλλα τι αλλο να κανεις????? πωωωω ρε φουστη μπρος γκρεμος κ πισω ρεμα ειναι τα ατιμα....... εγω σ λεω χωστα στην εμφανιση κ οχι under the hood....
PASALIMANI - Τετ 03 Δεκ 2008, 17:58:11
Θέμα δημοσίευσης:
Jim207GT έγραψε:
Κάνε λίγο υπομονή μάζεψε λίγα ακόμα και θα αρχίσεις να βλέπεις να πουλάνε τα 207CC 1.6Τ μεταχείρα 18Κ-19Κ μπορεί και ποιό κάτω.
Και θα έχεις και μία καρότσα με 1,5-2 χρόνια στην πλάτη της και όχι 7-8 με το 206 σου.

Αlien στο παραπανω υπαρχει και η αλλη αποψη οπως εκει που πηγαινεις γεματος χαρα την εκδρομη σου με το καλομεταχειρισμενο 207,λεγοντας ποσο τυχερος εισαι που το βρηκες σε καλη τιμη,να σε περασει αερα πατερα ενα 206 ακουγοντας την garett να σου σφυριζει κλεφτικα και εσυ να χεις μεινει με το 207 στο χερι! Wink
drdino - Τετ 03 Δεκ 2008, 17:59:19
Θέμα δημοσίευσης:
Στα @@ σου. Laughing Laughing
volvos - Τετ 03 Δεκ 2008, 18:04:54
Θέμα δημοσίευσης:
oxi ηλιοσπορα οχι πασατεμπο
ποιος ακουει τη μανα μου μετα που γεμισα το τοπο μπροστα στο πισι Laughing

παντως ο κομπρεσορας εχει και ενα επιπλεον καλο μπορει να δουλεψει πολυ χαμηλες πιεσεις του τυπου 0.1-0.2 και να βαλει και νιτρα μετα για εξτρα δυναμη οποτε θες
206kwn - Τετ 03 Δεκ 2008, 18:15:34
Θέμα δημοσίευσης:
PASALIMANI έγραψε:
Jim207GT έγραψε:

Αlien στο παραπανω υπαρχει και η αλλη αποψη οπως εκει που πηγαινεις γεματος χαρα την εκδρομη σου με το καλομεταχειρισμενο 207,λεγοντας ποσο τυχερος εισαι που το βρηκες σε καλη τιμη,να σε περασει αερα πατερα ενα 206 ακουγοντας την garett να σου σφυριζει κλεφτικα και εσυ να χεις μεινει με το 207 στο χερι! Wink

κ η συνεχεια του ποστ εδω απο εμενα Wink --------> κ εκει που εσυ θα πηγαινεις ηρεμος με το 207 σου θα προσπερασεις ενα 206 τουρμπακι σταματημενο στην ακρη του δρομου το οποιο εντελως κατα τυχη γεννησε και τον ιδιοκτητη του να μαρτυραει την ωρα και τη στιγμη που εδωσε τα 3,4,5 χιλιαρικα ζεστα ζεστα.... το τελος???το θελετε??? το 207 εφτασε στον προορισμο του και το 206 περιμενει την express service Wink
SnakeMJK - Τετ 03 Δεκ 2008, 18:36:03
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
http://www.youtube.com/watch?v=imInsqFN87Y&feature=channel

ΠΩΣ ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΤΑΧΥΜΕΤΡΟ ΑΠ ΤΑ 50 ΣΤΑ 90;;;;;;;;;; Shocked
drdino - Τετ 03 Δεκ 2008, 19:35:48
Θέμα δημοσίευσης:
Σπινάρισμα
volvos - Τετ 03 Δεκ 2008, 20:57:06
Θέμα δημοσίευσης:
ta nitra einai απλα μετα τα κλεινει για να μη σπασει....
drdino - Τετ 03 Δεκ 2008, 21:14:08
Θέμα δημοσίευσης:
Γιαυτό το κοντέρ πάει 50->90->70;
volvos - Τετ 03 Δεκ 2008, 21:56:02
Θέμα δημοσίευσης:
α γεια σου απο το σπινιαριμσα βλεπει οτι δε παταει και το ξανακλεινει...\μαγος εισαι?
drdino - Τετ 03 Δεκ 2008, 22:58:50
Θέμα δημοσίευσης:
μεταξύ άλλων, ναι. Laughing
ath7 - Πεμ 04 Δεκ 2008, 00:08:30
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ta nitra einai απλα μετα τα κλεινει για να μη σπασει...

Rotfl Rotfl
volvos έγραψε:
α γεια σου απο το σπινιαριμσα

Ποιο πιτσιρικας εβαζα τα αμαξια στην πιλοτη τους τα εχωνα και εβλεπα κατι 60αρες! Laughing Laughing Laughing
Το επεζα ιστοριας οτι επιανα 60 μεσα στην πιλοτη!
Tease Tease Silly Silly
Laughing Laughing Laughing Laughing
AlienHack - Πεμ 04 Δεκ 2008, 01:40:13
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Καταρχην του Γρηγορη δεν ειναι 750 κιλα αλλα σχεδον 900(910 λεει το εργοστασιο).

Ο Γρηγόρης τα εχει ξηλώσει ολα και το εχει ελαφρύνει.. 750 κιλά περιπου το εχει ρήξει.. ουτε πίσω καθύσματα ουτε ρεζερβες ουτε τιποτα..

Ρε πρόεδρε μου δειχνεις αυτό
http://www.dp-engineering.nl/EN/projects/206xs_turbo.php

και αυτό
http://www.dp-engineering.nl/EN/projects/206_cc_turbo.php

και μετα μου λετε να ηρεμήσω και να μην βάλω τούρμπο...???? ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΙΝΚ ΘΕΛΩ ΣΤΟ CC ΜΟΥ!!! έστω το πρωτο με τα 220 αλόγατα μονο!!
MEMsound - Πεμ 04 Δεκ 2008, 10:36:24
Θέμα δημοσίευσης:
να φανταστω οτι πρόσεξες οτι το μπλε CC ειναι διλιτρο και οχι 1600
AlienHack - Πεμ 04 Δεκ 2008, 11:37:19
Θέμα δημοσίευσης:
ναι βρε το ειδα... γιαυτο βγαζει 280 ..
ΑΛΛΑ και το 1600αρι με τα 220 δεν με χάλασε καθόλου!! Laughing

γα**το... λες να κανω μια βόλτα εκει πανω για ενα update? Rolling eyes
Pughell - Πεμ 04 Δεκ 2008, 12:32:13
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
Pughell έγραψε:

Ο Γρηγόρης τα εχει ξηλώσει ολα και το εχει ελαφρύνει.. 750 κιλά περιπου το εχει ρήξει.. ουτε πίσω καθύσματα ουτε ρεζερβες ουτε τιποτα..

Οσο εχει 250 αλογα,αλλο τοσο εχει και 750 κιλα.
Μην ακουω αλλες μλκιες,μετρηστε κανενα αυτοκινητο σε ζυγαρια ακριβειας(σαν αυτες που χρησιμοποιουν σε αγωνες δηλαδη) και μετα θα δουμε αν ειναι 750.
Εγω βαζω και στοιχημα οτι ουτε καν 850 δεν ειναι. Cool
drdino - Πεμ 04 Δεκ 2008, 12:35:44
Θέμα δημοσίευσης:
Μα δεν είπε ότι είναι 750 κιλά. Είπε ότι το έχει ρίξει 750 κιλά, δηλαδή 910-750=160. Laughing Αστειάκι. Very happy
Pughell - Πεμ 04 Δεκ 2008, 12:41:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ε,βασικα δεν ξερουν,για αυτο λενε οτι βλακεια τους κατεβει.
Εδω δεν καταφεραμε να ριξουμε 1300αρι Rallye Ν1 στα 750 κιλα,θα ριξουν αυτοι το ΜΚ2 χωρις να βγαλουν καν τις κολλες του αμαξωματος,κλπ,κλπ... Rolling eyes
Ε,ρε βουρδουλα που θελετε... Laughing
AlienHack - Πεμ 04 Δεκ 2008, 16:03:25
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε σεις μην τα παιρνετε όλα τις μετρητής!!!

910 δεν ειναι λέτε απο το εργοστάσιο? ΠΙΣΩ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ - ΠΛΑΣΤΙΚΑ και ρεζέρβα να εβγαλε μόνο ε δεν τα φτάνει τα 800?

ενταξη και να μην ειναι 750 ας ειναι 800! τα περνετε ολα στο κιλό της μετρητης και παρεξηγήστε! Laughing εμενα μου ειπε 750 αλλα εστω και 800 παλι ελαφρύ ειναι!! σε σχέση με τα 1250 του δικού μου.

και ειπα οτι 200-240 αλογα που λεει οτι έχει στα 800 κιλά αμάξομα παρολο που εχει αλαξει αναρτήσεις λαστιχα κτλ παλι ειναι πολλά (καλό μεν για εκινήσεις και 100αρια αλλα κουραστικό σε συνεχής οδήγηση.)

ενο σε ενα ποιο βαρύ αμαξι θα κάτσουν καλυτερα τοσα άλογα. \\Αυτο ειπα... μην βαράτε!
Pughell - Πεμ 04 Δεκ 2008, 16:16:45
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
Ρε σεις μην τα παιρνετε όλα τις μετρητής!!!

910 δεν ειναι λέτε απο το εργοστάσιο? ΠΙΣΩ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ - ΠΛΑΣΤΙΚΑ και ρεζέρβα να εβγαλε μόνο ε δεν τα φτάνει τα 800?
...

Ζυγισμενα καθισματα,γρυλλος και ρεζερβα,ειναι 40 κιλα.Σου βαζω και πισω ταπετσαριες μεσα αλλα 5 κιλα.
Απο τα 910 που ειναι θεωρητικα το μαμα,ποσα μας μενουν;
kane - Πεμ 04 Δεκ 2008, 16:48:59
Θέμα δημοσίευσης:
βγαλε και αλλα 20 πανω κατω απο κομπλε αιρκοντισιον...
AlienHack - Πεμ 04 Δεκ 2008, 17:26:19
Θέμα δημοσίευσης:
την δίαιτα που εκανε ο γρηγόρης που την βάζετε? Smile

λοιπον τερμα με το ποσο βαρυ το εχει ο Γρηγόρης ας ειναι και 1000 κιλά. δεν με νοιαζει εμενα. απλος το ανεφερα σαν μετρο συγκρησης για τα 1250 κιλά του δικου μου.

Τι καλά που θα ήταν να βρώ μια τουρμπινιτσα μεταχειρισμένη να την κοτσάρω πανω σε κανα καλό μαστορα.
Βρισκοντε ευκολα μεταχείρες τουρμπίνες? Rolling eyes

και μην μου πειτε "ΜΗΝ παρεις μεταχειρισμενη! βαλε καινουρια πραματα να κανεις καλη δουλεια! "
Σας ειπα οτι ειμαι της αποψης πως σε 8 χρονων αμαξι ειναι πεταμενα λεφτα να βαλεις καινουριο πραμα.. Οποτε και το μιξερ της γιαγιας μου (θεος χωρεστην) αν μπορουσα να βαλω και να πάρω 30 αλογα θα το έβαζα και ας εχει φτιάξει πιτες και πιτες με αυτο... Wink

επίσης ερώτηση περιέργειας. Το ιντερκουλερ ειναι ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΝΑΓΚΑΙο σε ενα τουρμπο ? αν απλός βάλεις μια τουρμπινα να παιρνει αέρα απο καπου μεσα στο καπό (η αληθεια ειναι οτι θα χάνεις τρελά αλογα καθότι ο αερας θα ειναι ΠΟΛΥ ζεστος απο τα φορτία της ιδιας της τουρμπινας) δεν θα δουλέψει χωρις ιντερκουλερ (εστω και με απώλεια αλογων?)
Η' θα υπερθερμανθει? ΕΝτελος θεωριτικα μιλάω γιατι πρακτικα παντα μπαινει ιντερκουλερ.
Steve - Πεμ 04 Δεκ 2008, 17:50:16
Θέμα δημοσίευσης:
Θύμησε μου στο επόμενο meeting να σε σπάσω στο ξύλο μπας και σου έρθει το μυαλό στο κεφάλι και καταλάβεις πως ότι και να έχεις σκεφτεί, επιμένεις με την ξεροκεφαλιά σου να κάνεις κάτι το οποίο ΚΑΝΕΝΑΣ μας δεν στο προτείνει, λες και έχουμε συμφέρον ή όχι από την περίπτωση σου.

Μην πας και εσύ να γίνεις ο κουμπαράς του βελτιωτή.
soler - Πεμ 04 Δεκ 2008, 17:55:12
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:

λοιπον τερμα με το ποσο βαρυ το εχει ο Γρηγόρης ας ειναι και 1000 κιλά. δεν με νοιαζει εμενα. απλος το ανεφερα σαν μετρο συγκρησης για τα 1250 κιλά του δικου μου.

Τι καλά που θα ήταν να βρώ μια τουρμπινιτσα μεταχειρισμένη να την κοτσάρω πανω σε κανα καλό μαστορα.

και μην μου πειτε "ΜΗΝ παρεις μεταχειρισμενη! βαλε καινουρια πραματα να κανεις καλη δουλεια! "
Σας ειπα οτι ειμαι της αποψης πως σε 8 χρονων αμαξι ειναι πεταμενα λεφτα να βαλεις καινουριο πραμα.. Οποτε και το μιξερ της γιαγιας μου (θεος χωρεστην) αν μπορουσα να βαλω και να πάρω 30 αλογα θα το έβαζα και ας εχει φτιάξει πιτες και πιτες με αυτο... Wink

επίσης ερώτηση περιέργειας. Το ιντερκουλερ ειναι ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΝΑΓΚΑΙο σε ενα τουρμπο ? αν απλός βάλεις μια τουρμπινα να παιρνει αέρα απο καπου μεσα στο καπό (η αληθεια ειναι οτι θα χάνεις τρελά αλογα καθότι ο αερας θα ειναι ΠΟΛΥ ζεστος απο τα φορτία της ιδιας της τουρμπινας) δεν θα δουλέψει χωρις ιντερκουλερ (εστω και με απώλεια αλογων?)
Η' θα υπερθερμανθει? ΕΝτελος θεωριτικα μιλάω γιατι πρακτικα παντα μπαινει ιντερκουλερ.

Προσγειώσου... Arrow
AlienHack - Πεμ 04 Δεκ 2008, 18:04:13
Θέμα δημοσίευσης:
.... Sad Embarassed Crying or Very sad

λιγη ροπη παραπάνω ηθελα το καημενο... Rolling eyes
lambrosp - Πεμ 04 Δεκ 2008, 18:09:58
Θέμα δημοσίευσης:
soler έγραψε:
AlienHack έγραψε:

Προσγειώσου... Arrow

Laughing Laughing Laughing Laughing Wink
lambrosp - Πεμ 04 Δεκ 2008, 18:12:54
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
να φανταστω οτι πρόσεξες οτι το μπλε CC ειναι διλιτρο και οχι 1600

Αυτό τι σημαίνει??? Embarassed Embarassed
Ότι το 1600 με την 28RS που φοράει το 2λιτρο δεν θα τα έβγαζε??
Κολοτούμπες θα έκανε!!!!!! Wink
kane - Πεμ 04 Δεκ 2008, 18:19:37
Θέμα δημοσίευσης:
Χωρις μλκς τωρα ρε παιδες... με μια 28ρς εντοσθια δν θελει (ετσι υποθετω) το μοτερακι...
Ε κι ενα ιντερκουλερ της σειρας, και 0.8 μπαρ γιατι εχει και πλαστική εισαγωγη, εναν παραλληλο,ενα προγραμμα στον μαμα και μια εξατμιση...

Μπορει μεν να γινει προχειροδουλεια/φτηνοδουλεια,αλλα 170-180 αλογακια δεν θα δειξει?

Και θα χει δωσει ας πουμε 2000?

Ασχημα ειναι? εκτος φυσικα και αν δν προγραμματιζεται καν...
lambrosp - Πεμ 04 Δεκ 2008, 18:31:19
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
Χωρις μλκς τωρα ρε παιδες... με μια 28ρς εντοσθια δν θελει (ετσι υποθετω) το μοτερακι...
Ε κι ενα ιντερκουλερ της σειρας, και 0.8 μπαρ γιατι εχει και πλαστική εισαγωγη, εναν παραλληλο,ενα προγραμμα στον μαμα και μια εξατμιση...

Μπορει μεν να γινει προχειροδουλεια/φτηνοδουλεια,αλλα 170-180 αλογακια δεν θα δειξει?

Question
lambrosp - Πεμ 04 Δεκ 2008, 18:31:42
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:

2000Ευρώ για light turbo???
Δεν νομίζω με τίποτα.........
Αυτό φίλε μου είναι παραμύθι.
Με το light που λές θα βγάλει τα 190 σίγουρα με 0.9-1bar που θα δουλεύει και χωρίς να σπάσει η εισαγωγή.
Αλλα τα 4500-5000 Ευρώ τα θέλει οπωσδήποτε.
AlienHack - Πεμ 04 Δεκ 2008, 18:39:27
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:

Πες τα χρυσοστομε!! αυτο ακριβος σκεφτομαι.. απλα φτηνα και ταπεινα (που λεει κ ο Καραμαλης Twisted evil )

δεν αξιζει να βαλω πανω 5000! αντε 2-3000 βαρια βαρια.. για 180 αλογατα και ροπή τουρμπισιου..
MEMsound - Πεμ 04 Δεκ 2008, 19:00:51
Θέμα δημοσίευσης:
για μια βδομάδα το πολυ...

Με τετοιες "προχειροδουλεις"... εισαι "κυριακη βολτα, Δευτέρα συνεργείο"... σαν παλια διχρονα ΚΤΜ... Laughing
αλλα επειδη και τα συνεργεία δεν πρεπει να γίνουν κλέφτες και καλό ειναι να εχουν δουλεια...

ΚΑΝΤΟ αλλα μετα να μην κλαίγεσαι... Wink

οτι δεν δουλευει
οτι καίει τ αντερα του
οτι κάνει κοψίματα
οτι το καλοκαίρι πάει σαν μαμα
ότι, ότι ότι... κλπ κλπ

δεν ειμαι κατά των βελτιώσεων, αρκεί να γίνονται ΣΩΣΤΑ και με 2000 "δεν"...
κάτσε και μέτρα τα επιμέρους κόστη εστω και μεταχειρισμένων (υποθετικά καλών μεταχειρισμένων, "τελείως" υποθετικά...) ανταλλακτικών και θα δεις οτι "δεν"...
recife_rallye - Πεμ 04 Δεκ 2008, 19:28:24
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
kane έγραψε:

Πες τα χρυσοστομε!! αυτο ακριβος σκεφτομαι.. απλα φτηνα και ταπεινα (που λεει κ ο Καραμαλης Twisted evil )

δεν αξιζει να βαλω πανω 5000! αντε 2-3000 βαρια βαρια.. για 180 αλογατα και ροπή τουρμπισιου..

Aλεξανδρε τα πραγματα ειναι απλα..θελεις να το κανεις?τα βαζεις κατω,ρωτας τιμες καινουργιων κ μεταχειρησμενων ανταλλακτικων που θα χρειαστουν,κανεις τη σουμα σου,βλεπεις αν αντεχεις το κοστος,βρισκεις εναν καλο βελτιωτη στη θεσ/νικη κ το κανεις..τελος!παντως πιστευω οτι με 4000ε θα κανεις πολυ αξιολογη βελτιωση..κ με καινουργια πραγματα.. Wink
Giannis307 - Παρ 05 Δεκ 2008, 01:38:30
Θέμα δημοσίευσης:
Με 2000 ο μονος τροπος να τα καταφερεις ειναι να τα κανεις ολα σχεδων μονος σου (οποτε μειον η εργασια) και να παρεις ολα τα ανταλλακτικα σε χονδρικη (χλωμο εκτος και αν εχεις κονε...)Και παλι πιστυεω οτι θα το ξεπερασεις το 2χιλιαρο... Rolling eyes
206kwn - Παρ 05 Δεκ 2008, 01:54:27
Θέμα δημοσίευσης:
αλεξανδρε!!!!! οταν σπασει το μοτερ σου εχε με στα υποψιν μπας και τσιμπησω το κουφαρι - το cc σου Wink Wink Wink Wink
PASALIMANI - Παρ 05 Δεκ 2008, 07:17:48
Θέμα δημοσίευσης:
lambrosp έγραψε:

2000Ευρώ για light turbo???
Δεν νομίζω με τίποτα.........
Αυτό φίλε μου είναι παραμύθι.
Με το light που λές θα βγάλει τα 190 σίγουρα με 0.9-1bar που θα δουλεύει και χωρίς να σπάσει η εισαγωγή

light και 0.9-1 bar δεν πανε μαζι.η πιεση αυτη ανηκει στο επομενο σταδιο ονομαζομενο κατα πολλους "low turbo" και οπωσδηπωτε θα χρειαστει να ανοιχτει το μοτερ για σφυρηλατα για να υπαρχει ασφαλεια.
COOL ALEXIS - Παρ 05 Δεκ 2008, 08:47:37
Θέμα δημοσίευσης:
Όπως λέει κι ο λαός με πορδές αυγά δεν βάφονται... Wink

Οπότε αναθεώρησε απόψεις και δες με τα 2000 που διαθέτεις ποια είναι η πιο συμφέρουσα και αξιόπιστη μετατροπή που μπορείς να κάνεις Exclamation
MEMsound - Παρ 05 Δεκ 2008, 10:39:42
Θέμα δημοσίευσης:
εγω γι αυτό ειπα οτι πρώτα πρέπει να λυθουν οι επιμέρους λεπτομέρειες / απορίες για κάθε μια από τις 3 επιλογές στα αντίστοιχα τοπικ και μετα να αρχίσουν οι συγκρίσεις...

κι εδω ακόμα συζητάμε για υποτιθεται σοβαρό τουρμπο με 2000... χωρίς καν να ξέρουμεντι ειναι αναγκαίο / απαραίτητο

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ!!!! Laughing Laughing

τουλάχιστον
φτιάξτε μια λιστα με οτι χρειάζεται... μπας και βγάλετε καμια ακρη...
και η "κουβεντα που γίνεται" να χει κάποιο νόημα
AlienHack - Παρ 05 Δεκ 2008, 10:47:32
Θέμα δημοσίευσης:
με 2000 μαλον το μιξερ της γιαγιας θα βάλω...

Σοβαρά παντος. με 2000 μονο ατμοσφαιρική κανω, την κλασικη αλαγη με το ραλοχταποδο και εξατμιση, αντε και ενα προγραμα και εκεντροφορους μαξιμουμ 140 αλόγατα
Steve - Παρ 05 Δεκ 2008, 10:55:14
Θέμα δημοσίευσης:
Με τα οποία 2000 ευρώ για αυτήν την βελτίωση, το σπας κάθε μέρα, και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, και απο θερμοκρασίες και από εντόσθια.

Του βάζεις και ένα κορωνοπήνιο μικρότερο για να είσαι πιο σβέλτος (μιας που με το πρόγραμμα θα ανεβάσεις και κόφτη) και ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΠΑΣ ΤΑ αρχ**ια ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΑΜΑΞΙ.
MEMsound - Παρ 05 Δεκ 2008, 11:13:19
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
με 2000 μαλον το μιξερ της γιαγιας θα βάλω...

Σοβαρά παντος. με 2000 μονο ατμοσφαιρική κανω, την κλασικη αλαγη με το ραλοχταποδο και εξατμιση, αντε και ενα προγραμα και εκεντροφορους μαξιμουμ 140 αλόγατα

με (μονο) τα παραπάνω (με ραλλοεκκεντρα για να μην μπλέξεις περισσότερο)
για να εισαι "μέσα" ~130 να υπολογίζεις και οχι 140παρά Wink

βαζεις κι ενα Κ/Π 16/65 κρατώντας την μαμα 5η ή 14/60 με μακρία 5η
και αποκτας μια ενδιαφέρουσα "σπιρταδα" και κάνεις μια χαρα την δουλεια σου.

για περιατέρω μπλέκεις...
εντόνως...
Steve - Παρ 05 Δεκ 2008, 11:30:22
Θέμα δημοσίευσης:
Τα γράφω παρά 5, τα γράφεις και 15, γα** τα 18.000 posts σου.
AlienHack - Παρ 05 Δεκ 2008, 11:35:30
Θέμα δημοσίευσης:
εμ πως θα τα πιασει αυτα τα νουμερα ε??

EINAI ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΟΣΤ STEEEvvvveeeee!!!!
Steve - Παρ 05 Δεκ 2008, 11:38:07
Θέμα δημοσίευσης:
Μόλις γίνω Moderator θα τον κατεβάσω στα post, κρατώντας όσα είναι και αυτά που έχουν αξία.

Και δεν αποτελεί υπόσχεση, αποτελεί δέσμευση Very happy
AlienHack - Παρ 05 Δεκ 2008, 12:31:03
Θέμα δημοσίευσης:
STEVE δαγκοτό!!!

για να εχουν τα ποστ σας αξία! Laughing
MEMsound - Παρ 05 Δεκ 2008, 12:31:35
Θέμα δημοσίευσης:
...δεν θα γινει ποτε αυτό....
αυτό κι αν αποτελεί δεσμευση
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

μηπως μαζι με τα ποστ σας βρισκεται και κάνα τοστ γιατι πεινασα??
AlienHack - Παρ 05 Δεκ 2008, 12:33:17
Θέμα δημοσίευσης:
μόνο ποπο κορν εχουμε... ο steve ειναι υπεύθυνος του "Αρτος και Ποστ" (εκ του αρτος και θεαματα)
Pughell - Παρ 05 Δεκ 2008, 14:39:23
Θέμα δημοσίευσης:
Με μαμα σωθικα και την πιεση στο 0,8,πειτε μου που θα το δοκιμασετε γιατι μου χρειαζονται ενα σετ μπιελοπιστονα απο 206. Laughing
AlienHack - Παρ 05 Δεκ 2008, 14:55:41
Θέμα δημοσίευσης:
αντεχουν τα σωθικα μου!! ειναι απο εξωγηινο κραμα... (ΑLIENhack) Silly Shocked
kane - Παρ 05 Δεκ 2008, 14:56:39
Θέμα δημοσίευσης:
ωχου πως κανετε ετσι... 0.6 ας ειναι!
AlienHack - Παρ 05 Δεκ 2008, 15:13:11
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι ρε, δεν θελω την μαξιμουμ αποδωση ορε!! ας βγαλει και 170 άλογα! στα τετοια μου. απο τα 110 τώρα ειναι δραματική αυξηση..
Pughell - Παρ 05 Δεκ 2008, 18:17:04
Θέμα δημοσίευσης:
Με 0,4/0,5 170 αλογα λιγο απιθανο να δεις... Confused
PASALIMANI - Παρ 05 Δεκ 2008, 21:44:01
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
Ναι ρε, δεν θελω την μαξιμουμ αποδωση ορε!! ας βγαλει και 170 άλογα! στα τετοια μου. απο τα 110 τώρα ειναι δραματική αυξηση..

Aφου τρωγεσαι και καλα κανεις βρες ενα καλο μηχανικο να σου ανεβασει για αρχη ενα 0.5 να νιωσεις την διαφορα και μετα βλεπεις για παραπανω.οταν ειχα το σταρλετακι ειχα περασει απο τον γνωστο στον πειραια που βαζει τουρμπο και σε οτι εχει ροδες να ρωτησω...με τα πολλα μπλα μπλα ο μηχανικος του με πηγε βολτα με ενα χιουνται κουπε 140ιππων το οποιο δεν το ειχαν τελειωσει ακομη κ θα το ανεβαζαν στα 160 οπως μου ειπε.το αμαξακι εσκαβε και ημουν τοτε τοσο εντυπωσιασμενος που δεν ηθελα να βγω.
lambrosp - Παρ 05 Δεκ 2008, 23:23:11
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Με μαμα σωθικα και την πιεση στο 0,8,πειτε μου που θα το δοκιμασετε γιατι μου χρειαζονται ενα σετ μπιελοπιστονα απο 206. Laughing

μπιελοπίστονα αν χρειάζεσαι έχω εγώ απο το δικό μου να σου δώσω.Γιατι αν περιμένεις με 0.8 να σπάσει το μοτέρ του alienHack ώστε να τα πάρεις...........σε γελάσανε και Θα περιμένεις αρκετά!!!!!!!!
kane - Σαβ 06 Δεκ 2008, 00:09:25
Θέμα δημοσίευσης:
ρε σεις,ας το παρουμε στο πολυ περιπου...

1) τουμπινα... 300-400ε μτχ
2) παραλληλος- κοστος δν ξερω
3) προγραμα,ρυθμιση παραλληλου 350ε.
4) ιντερκουλερ, καποιο φτηνοδουλεια απο εργοστασιακο μοντελο με σωληνωσεις κολλαρα 200ε.
5) χταποδι απο 106/σαξο 100ε
6) εξατμιση κανα 300ρι
7) εργασια...300ε πες.

Συνολο: 1650ε + τον παραλληλο,πες κανα 350 μτχ κι αυτος = 2000ε και εισαι στα 0.5-0.6 με 160(?) αλογα...

Με 160 πς ουτε δισκοπλατω θες ενισχυμενο,ουτε σαζμαν ουτε τπτ...αντε να δεις και 24 κιλα ροπη,κλαιν.

Οποτε αμα σκεφτεις οτι με 2000 σε ατμοσφαιρα θα πας στα +20 πς μαχα,ε τοτε καντο τουρμπακι...
MEMsound - Σαβ 06 Δεκ 2008, 02:26:32
Θέμα δημοσίευσης:
ψαξε και βρες αυτές τις τιμες... και οταν τις βρεις το ξανασυζηταμε Laughing
volvos - Σαβ 06 Δεκ 2008, 10:00:44
Θέμα δημοσίευσης:
to kako ειναι οτι ειναι τοσο εβραιος που θα ψαξει και αθ τις βρει...

βεβαια μπορει να κανει 2 χρονια μεχρι να τα πετυχει αλλα δε πειραζει

συν οτι εχει ξεχασει τα μισα οπως π.χ φτιαχτη πολλαπλη για να κουμπωσει η τουρμπινα πανω
μπεκ
κολλαρα τουρμπινας
ψυκτρα λαδιου
κλπ κλπ κλπ
drdino - Σαβ 06 Δεκ 2008, 10:09:48
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν τα ξέχασε...
πολλαπλή γιοκ, σέγα και οξυγονοκόλληση, για τα μπεκ θα τα δουλέψουμε στο 140-150%, για κολάρα ελληνικότατοι σωλήνες palaplast, για ψύκτρα κανενα παλιό Valeo ψυγείο καλοριφέρ... Τσάπα πράμα εν! Razz Laughing
recife_rallye - Σαβ 06 Δεκ 2008, 12:54:53
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
ρε σεις,ας το παρουμε στο πολυ περιπου...

1) τουμπινα... 300-400ε μτχ
2) παραλληλος- κοστος δν ξερω
3) προγραμα,ρυθμιση παραλληλου 350ε.
4) ιντερκουλερ, καποιο φτηνοδουλεια απο εργοστασιακο μοντελο με σωληνωσεις κολλαρα 200ε.
5) χταποδι απο 106/σαξο 100ε
6) εξατμιση κανα 300ρι
7) εργασια...300ε πες.

Συνολο: 1650ε + τον παραλληλο,πες κανα 350 μτχ κι αυτος = 2000ε και εισαι στα 0.5-0.6 με 160(?) αλογα...

Με 160 πς ουτε δισκοπλατω θες ενισχυμενο,ουτε σαζμαν ουτε τπτ...αντε να δεις και 24 κιλα ροπη,κλαιν.

Οποτε αμα σκεφτεις οτι με 2000 σε ατμοσφαιρα θα πας στα +20 πς μαχα,ε τοτε καντο τουρμπακι...

Μια χαρα τα λες Σταυρε..βεβαια θα βγουν λιιγο παραπανω πιστευω λογο και καποιων αλλων περιφερειακων που θα βγουν στην πορεια(2100-2200) αλλα γινεται..!ασε που και 0,6 με 0,7 να δουλεψει το μονο που θα χρειαστει θα ειναι φλαντζα κεφαλης για να ριξει λιγο την συμπιεση.. Wink
kane - Σαβ 06 Δεκ 2008, 13:51:15
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
to kako ειναι οτι ειναι τοσο εβραιος που θα ψαξει και αθ τις βρει...
βεβαια μπορει να κανει 2 χρονια μεχρι να τα πετυχει αλλα δε πειραζει
συν οτι εχει ξεχασει τα μισα οπως π.χ φτιαχτη πολλαπλη για να κουμπωσει η τουρμπινα πανω
μπεκ
κολλαρα τουρμπινας
ψυκτρα λαδιου
κλπ κλπ κλπ

Δεν εχω ξεχάσει τπτ τάκη μου πιστεψε με...Laughing Laughing Laughing (σου βαζω και 500ε για τα ψιλολογια,που ειναι αρπαγμένη τιμη απτα αυτια...)
Ακου κει φτιαχτή πολλαπλή Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes

MEMsound έγραψε:
ψαξε και βρες αυτές τις τιμες... και οταν τις βρεις το ξανασυζηταμε Laughing

Που το περίεργο μάνθο μου στις τιμές? Για οτι εχω γραψει ειμαι σιγουρος,με μια μικρή απόκλιση,τωρα αμα ενας παραλληλος κοστιζει 1000ε πάω πάσο...
volvos - Σαβ 06 Δεκ 2008, 13:55:14
Θέμα δημοσίευσης:
μπεκ που θα βρεις?

τη τουρμπινα που θα τη κουμπωσεις?

ασε σταυρο το εξυπνο πουλι απο τη μυτη πιανεται...... Wink
kane - Σαβ 06 Δεκ 2008, 16:57:41
Θέμα δημοσίευσης:
ωπ σορρυ,για ταμ πεκ εχεις δικιο...απλα εχω ολο στο μυαλο μυο τα δικα μας μοτερ. (οπου τα μπεκ επαρκουν).

Τη τουρμπινα με "πλακακι"...
Giannis307 - Σαβ 06 Δεκ 2008, 18:36:02
Θέμα δημοσίευσης:
πλακακι....?και επαρκει η διαδρομη της μαντεμενιας?
kane - Σαβ 06 Δεκ 2008, 19:12:15
Θέμα δημοσίευσης:
μην πηζετε ρε παιδες...ειπαμε φτηνοδουλεια...

Αμα εινια να ψαξεις το τελευταιο αλογο,παρε το κιτ της dp με κανα 7000ρι και μην ασχολειστε Cool
Touristas - Σαβ 06 Δεκ 2008, 19:22:48
Θέμα δημοσίευσης:
Συγνώμη αλλά αν είναι να το τουρμπίσεις και αν θες να έχει το κεφάλι σου ήσυχο δεν γίνεται με φτηνοδουλειές.
Η θα το κάνεις σωστά η καλύτερα μην το κάνεις καθόλου γιατί μετά θα το πληρώσεις διπλά και τριπλά.
206kwn - Σαβ 06 Δεκ 2008, 19:56:23
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Συγνώμη αλλά αν είναι να το τουρμπίσεις και αν θες να έχει το κεφάλι σου ήσυχο δεν γίνεται με φτηνοδουλειές.
Η θα το κάνεις σωστά η καλύτερα μην το κάνεις καθόλου γιατί μετά θα το πληρώσεις διπλά και τριπλά.

+1....... αν πας να τουρμπισεις 206 με 2000 καλυτερα αστο γιατι τα 2 στους πρωτους 6 μηνες θα εχουν γινει 22 απο τις βλαβες + το οτι θα εισαι 1 βδομαδα βολτα 3 βδομαδες συνεργειο..... δεν παιζουν με φτηνοδουλειες σε κατι τετοιες ιστοριες Wink ... η το κανεις με σωστα πραγματα η δεν το κανεις(που για μενα ειναι το σωστο).......
kane - Σαβ 06 Δεκ 2008, 20:05:58
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλ παιδες για να καταλαβω...

Για φουλ αξιοπιστια εσεις (μιλαω μεχρι 0.5-0.6 μπαρ,ητοι 160-170πς) εσεις θα βαζατε:

1) τουρμπινα Χ , 800-1000ε καινουργια (η ιδια με πριν)
2) αγραφο ,1000ε,
3) 500ε ρυθμιση,τοποθετηση,
4) πολλαπλη κανα 1000ρικο ακομα
5) ιντερκουλερ,κολαρα σαμκο,σωληνωσεις, 500ε
6) εξατμιση 500ε στον Χ
7) τα τσιλι μιλι που θα χρειαστουν πες αλλα 500ε (ομοια με πριν)
8) 300ε εργασια....

Αρα με 4500-5300 θα δινατε ολοι εσεις (αν σας περισσευαν φυσικα) για 0.5-06 μπαρ και 160-170 αλογα...
(ΑΣΧΕΤΩΣ αν αυτα τα λεφτα μπορουν να δωσουν και 250 αλογα με αλλη τουμπινα).
Μιλαμε παντα για πολυ λαιτ βελτιωση...
Touristas - Σαβ 06 Δεκ 2008, 20:16:16
Θέμα δημοσίευσης:
Να σου πω εγώ πως σκεφτόμουν να φτιάξω το δικό μου.
Έλεγα για το κιτ τις db – κολάρα σωλήνες θα έφτιαχνα εδώ – αν δεν ήθελα να παίξω με πολύ πίεση θα έβαζα μια φλάντζα αλλά το καλύτερο θα ήταν να βάλω έμβολα.
Εξάτμιση πάλι θα έφτιαχνα εδώ , intercooler από εδώ 4 μπεκ από 3λιτρο – εισαγωγή από C2 αλουμινένια άσχετα εάν η πλαστική μπορεί να αντέξει σε μικρές πιέσεις ,μια φορά θα σπάσει όμως.
Παράλληλο εγκεφαλάκι από την db (το έχω αυτό )
Σίγουρα τα 5000ευρω τα θέλω αλλά θα είναι κάτι αξιόπιστο και με καινούργια πράματα επάνω.
Σε εμένα ίσως να βγούνε και πιο λίγα μιας και εργατικά δεν πληρώνω στων εαυτό μου.
206kwn - Σαβ 06 Δεκ 2008, 20:22:44
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
Δηλ παιδες για να καταλαβω...

Για φουλ αξιοπιστια εσεις (μιλαω μεχρι 0.5-0.6 μπαρ,ητοι 160-170πς) εσεις θα βαζατε:

1) τουρμπινα Χ , 800-1000ε καινουργια (η ιδια με πριν)
2) αγραφο ,1000ε,
3) 500ε ρυθμιση,τοποθετηση,
4) πολλαπλη κανα 1000ρικο ακομα
5) ιντερκουλερ,κολαρα σαμκο,σωληνωσεις, 500ε
6) εξατμιση 500ε στον Χ
7) τα τσιλι μιλι που θα χρειαστουν πες αλλα 500ε (ομοια με πριν)
8) 300ε εργασια....

Αρα με 4500-5300 θα δινατε ολοι εσεις (αν σας περισσευαν φυσικα) για 0.5-06 μπαρ και 160-170 αλογα...
(ΑΣΧΕΤΩΣ αν αυτα τα λεφτα μπορουν να δωσουν και 250 αλογα με αλλη τουμπινα).
Μιλαμε παντα για πολυ λαιτ βελτιωση...

κοιτα αν θες την αποψη μου....αν δεν ημουν ευχαριστημενος απο το μοτερ μου θα το αλλαζα Wink ... τωρα βεβαια αν ηθελα το τσαφ ναι τοσα θα εδινα ισως και παραπανω με καλυτερα πραγματα ας μην εβγαζε τοσα αλογα δεν με νοιαζει.... απλα θα ειχε την 10πλασια αντοχη το μοτερ και γενικα τα υλικα τα οποια θα ηταν κατα πολυ καλυτερα συνεπως θα κραταγε περισσοτερο καιρο χωρις να εχει καποιο προβλημα(πραγμα αδυνατον) αλλα ας υποθεσουμε οτι καποιος εχει κανει τη μετατροπη με τα 2000 και καποιος αλλος με τα 5,6, εστω 7... καμια δεν συνιστω εγω προσωπικα αλλα τεσπα αυτο με τα 2000 αν αντεχε σου λεω 1 χρονο,μεσα σε αυτον τον χρονο μονο και μονο τα προβληματα που θα ειχε θα ξεπερνουσαν τα 3000 και τρωγωντας πολυ καιρο στα συνεργεια συνεπως 2000+3000=5000+ τις ωρες που θα φας στα συνεργεια=αστο κοινως γ@μ@ το.... αν τωρα κανεις μια μετατροπη με 6000 απλα δεν θα πας τοοοοοοσες πολλες φορες συνεργειο Wink και θα μπορεις να το καις και πιο πολυ .... απλο ειναι......
kane - Σαβ 06 Δεκ 2008, 20:32:21
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΑι αλλα ρε συ αργυρη (θειο) δν καταλαβαινεις το σκεπτικο μου.

Αυτο που θα κανεις εσυ,δεν θαναι μονο αξιοπιστο,ειναι μια βαση για να αποδωσει το μοτερ πολλα αλογα.
Εμεις μιλάμε για μια αποδοση νορμαλ,με μικρό κοστος και σχετικα αξιοπιστη.

Φυσικα σε αμφοτερες τις περιπτωσεις,εαν ο οδηγος εινια κασκαντερ,το μοτερ ειτε ειναι απτη dp,ειτε απτην πς,ειτε απο τον Χ εξελικτη, θα το σπασει οπως και να χει.
Steve - Σαβ 06 Δεκ 2008, 21:20:14
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Σε εμένα ίσως να βγούνε και πιο λίγα μιας και εργατικά δεν πληρώνω στων εαυτό μου.

Μπα, δεν κατάλαβα?

Θες να γλιτώσεις το ΦΠΑ?
lambrosp - Σαβ 06 Δεκ 2008, 21:22:36
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
ΝΑι αλλα ρε συ αργυρη (θειο) δν καταλαβαινεις το σκεπτικο μου.

Αυτο που θα κανεις εσυ,δεν θαναι μονο αξιοπιστο,ειναι μια βαση για να αποδωσει το μοτερ πολλα αλογα.
Εμεις μιλάμε για μια αποδοση νορμαλ,με μικρό κοστος και σχετικα αξιοπιστη.

Φυσικα σε αμφοτερες τις περιπτωσεις,εαν ο οδηγος εινια κασκαντερ,το μοτερ ειτε ειναι απτη dp,ειτε απτην πς,ειτε απο τον Χ εξελικτη, θα το σπασει οπως και να χει.

Φίλε kane γιατί δεν λές να καταλάβεις αυτό που σου λένε όλα τα παιδιά και όπου έρχομαι να επιβεβαιώσω και εγώ, ότι με 2000Ευρώ δεν κάνεις τίποτα.Καλύτερα κάψτα η φάτα στα μπουζούκια να τα χαρείς, παρά να τα πετάξεις στο μοτέρ σου......γιατι αυτό θα κάνεις.Θα τα πετάξεις.Και να σε πάω λίγο παραπέρα????
Σε ένα 6μηνο θα έχεις πωλητήριο επάνω στο πεζάκι σου γιατι θα σου έχει σπάσει τα νεύρα και θα κοιτάς να το ξεφορτωθείς να υσηχάσεις.
Οπώτε.....
Η μόνη λύση είναι ,ή το κάνεις σωστά ή δεν κάνεις τίποτα.
Α!!!!και κάτι άλλο.
Οι τιμές που αναφέρεις στην σωστή περίπτωση ,σε πολλά είσαι πολύ έξω.
Φιλικά πάντα για να μην μπλέξεις.
volvos - Σαβ 06 Δεκ 2008, 21:51:49
Θέμα δημοσίευσης:
και αυτο στο λεει ενας τυπος που αμα δεις στο νταγκστερ φορουμ εχει ενα απο τα πιο δυνατα τουρμπακια 206 και εχει πληρωσει πολλαααα λεφτα σε διαφορα πραματα

αλλα σταυρο ετσι ειναι εξω απο το χορο ολοι ξερουν να χορευουν

και να στο πω πιο απλα.
εδω στη περιπτωση μου μια εισαγωγη c2 vts ειπα να βαλω και ξαφνικα βρεθηκα να θελω και ελατηρια βαλβιδων (αυτο το υποπτευομουνα) και μπεκ και και και ...
ξερεις ποσο εχουν τα μπεκ??? αλλα ξεχασα εσυ θα τα βρεις με 50ευρω τα 4...βρες τα ομως πρωτα και μετα κρατα τα για τον αλλο σταυρο που ψαχνει και εκεινο τριλιτρου κα οταν του ειπα ποσο τα πηρα επαθε εμφραγμα...

υ.γ. αληθεια εχεις δει εσυ ποτε τετοιο τουρμπιδι με 0.5 πιεση να δουλευει καλα και απροβληματιστα?????γιατι εγω τοσα χρονια μονο φημες ακουω δεξια και αριστερα αλλα στο 6μηνο ολα εξαφανιζονται...

υ.γ.2 οταν θα καταφερεις να κανεις το μοτερ του 206 με τον 7.44 και τον μαπ πανω να δουλεψει απροβληματιστα με παραλληλο ελα πες το μου και μενα και του σαλεξ.... αλλο τι λεε ο καθε ενας και αλλο τι βγαινει τελικα αληθινο...

υ.γ.3 και μιλαμε για ενα αμαξι που να κινειται εεε . οχι καιω 15ευρω να παω και να ερθω στη κοντρα και ολη τη βδομαδα ειμαι με το παπι στη δουλεια
Steve - Σαβ 06 Δεκ 2008, 21:59:03
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
βρες τα ομως πρωτα και μετα κρατα τα για τον αλλο σταυρο που ψαχνει και εκεινο τριλιτρου κα οταν του ειπα ποσο τα πηρα επαθε εμφραγμα...
Χειρουργίο μπήκα για άλλο λόγο, όχι για το έμφραγμα Laughing

Ήδη κοιτάω τί άλλο μπορούμε να βρούμε αντί των 3.0 V6 γιατί ο Άι Βασίλης φέτος θα έρθει τούμπανο μάλλον Laughing
volvos - Σαβ 06 Δεκ 2008, 22:04:34
Θέμα δημοσίευσης:
θα σου πω απο βδομαδα που θα ξανακοιταξουμε λιγο αμαξι με σαλεξ ποσο περιθωριο εχουν του τριλιτρου γιατι δυστυχως και αυτα τα εχω τσιτα Crying or Very sad

ο στελιος εχει βρει καποια μπος που ειναι ιδια σε διαστασεις και τρυπες μπεκ με τα δικα μας και παραπανω παροχης οποτε πρηξτον να στα παραγγειλει απο αμερικη Cool
Steve - Σαβ 06 Δεκ 2008, 22:07:55
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
θα σου πω απο βδομαδα που θα ξανακοιταξουμε λιγο αμαξι με σαλεξ ποσο περιθωριο εχουν του τριλιτρου γιατι δυστυχως και αυτα τα εχω τσιτα Crying or Very sad

Θα μου πεις βέβαια, είναι 6 κύλινδροι. Αλλά το να τα έχεις τσίτα και να θες παραπάνω, δεν ξέρω, κάτι δεν μου κάθεται καλά.
volvos - Σαβ 06 Δεκ 2008, 22:13:48
Θέμα δημοσίευσης:
ειναι πολλα τα αλογα σταυρο μου Laughing Laughing Laughing

παροχη τους ειναι πιο κατω απο του 106.....
βεβαια εμεις ειμαστε 3.5 μπαρ
106 ειναι 3...

αλλα εμεις δε παιρνουμε ρυθμιστη μη τη πεταξεις...
salex - Κυρ 07 Δεκ 2008, 00:46:55
Θέμα δημοσίευσης:
Φροντίστε βλαμμένα να ψωνίσετε τίποτα γουρουνομπέκ από το ebay. Θα πέσει παντόφλα που θα πάει σύννεφο αν δω τίποτα 440cc/min.

Όχι τίποτε άλλο, είδα κάτι τέτοια σε ένα δύσμοιρο 1300άρι ραλλάκι τις προάλλες μαζί με έναν άγραφο κι ένα σωρό μηχανολογικά φάουλ.

Αυτά που φοράει τώρα ο Τάκης φαίνεται να είναι 10-15% μεγαλύτερα από τα μαμά. Αλλά πρέπει να μας πει κωδικό ο κύριος Τουρίστας για να βρώ την παροχή τους.
kane - Κυρ 07 Δεκ 2008, 03:36:11
Θέμα δημοσίευσης:
εντάξει κατάλαβα οτι μάλλον κανω λαθος... μπορειτε τώρα να σταματήσετε να μου ζαλίζετε τα @@ ???

Ευχαριστω!

Τακη μου ας προσεχες...εγω με 2000ε στο σαξο έκανα παπαδες,εγω φταιω που το 3μπουρδελο σου εχει οτιναναι εγκεφαλο? Laughing Laughing Laughing

Υ.Γ. και για την ιστορια,τουρμπο δν θα το φτιαχνα ποτε μα ποτε...ειτε με κιτ της dp,ειτε με κιτ της μαστρομητσος Rolling eyes
drdino - Κυρ 07 Δεκ 2008, 03:55:20
Θέμα δημοσίευσης:
Και μαυτά και μαυτά, έφτασες τα 1000 τοστ προσφοράς. Laughing Laughing Laughing

2,2 στο 206 μπαίνει; Razz Razz Razz Laughing Laughing Laughing
MEMsound - Κυρ 07 Δεκ 2008, 10:09:31
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Και μαυτά και μαυτά, έφτασες τα 1000 τοστ προσφοράς. Laughing Laughing Laughing

2,2 στο 206 μπαίνει; Razz Razz Razz Laughing Laughing Laughing

δες http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=543 υπαρχει ενα θεμα με τους αυλους εισαωγής...

α και http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=299 Cool
AlienHack - Κυρ 07 Δεκ 2008, 12:45:06
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω αν και εξω απο τον χορο οπως λετε δεν πιστευω οτι ειναι τοσο δραματικά τα πράγματα. Αντε και να μην βγει φτηνα φτηνα 2000 θα βγει 2700.. απο τα 5-6000 ειναι μισά λεφτα.

Παντος εκτός απο 1-2 πραγματακια που χρειαζοντε προσοχή για να μην γίνει ζημειά στον κινητηρα (προγραμμα εγκεφαλος) τα περισσότερα χρηματα πανε τζαμπα σε καινουρια πραγματα.. παραδειγματα?
Γιατι να βάλω επώνημο ιντερκουλερ? δεν βαζω ενα φτηνιάρικο ή ενα μεταχειρισμενο? κολαρα σωλήνές φτηνους ή ακομα και μεταχειρες..
εξαγωγή? αντι να πάρω απο καποιο κιτ μια πανακριβη, βρισκω μεταχειρα ή πατεντα με πλακακι.. Εξάτμιση? βρισκω 2-3 μεταχειρα κομμάτια (μεσαια τελικα κτλ) ή ελληνική κατασκευη σε κανα εξατμισά..

αν υπολογίσετε πόσα πραγματα απο αυτα που ανέφερα πεφτουν στην μισή τιμη και χαμηλότερα αν τα πάρεις μεταχειρα... ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΠΗΡΕΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΕ 5 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΑΤΙΝΑΧΤΕΙ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ? ΜΗΝ ΤΡΕΛΕΝΕΣΤΕ !!! Confused

δηλαδή αν βαλω φτηνιάρα εξατμιση ΘΑ ΑΝΑΤΙΝΑΧΤΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΜΠΟ? ή αν κοτσάρω την τουρμπινα σε πλακακι ΘΑ ΞΕΚΟΛΗΣΕΙ και θα παρει τον κινητηρα παραμαζομα?? ε δεν ειναι τοσο δραματικά τα πράγματα..

ΣΥΜΦΩΝΩ οτι σε 2-3 λεπτα σημεια οπως ειπα παραπανω θελει προσοχή. μπεκ που να επαρκουν, παραλληλο εγκέφαλο σωστα ρυθμιζμενο, να μην στεγνώνει το αμαξι ουτε να μπουκώνει.. αυτα ειναι συμαντικα και ουσιαστικα.. απο κει και περα αν βαλεις το σουπερ ντουπερ χταποδι ή μια απλη εξαγωγή μονο στα αλογα παιζει σημασία...
206kwn - Κυρ 07 Δεκ 2008, 13:12:32
Θέμα δημοσίευσης:
ρε alex λες να θελουμε εμεις να σου πουμε ψεμματα???? να το τουρμπισεις θελουμε ετσι για να δεις πως ειναι,για να πεις εντυπωσεις κλπ κλπ... απλα αν ξεκινησεις να κανεις κατι τετοιο πρεπει να εισαι ετοιμος να διαθεσεις τρελα χρηματα.... αν ψαξεις λιγο πιο πανω σου γραφω ποια ειναι η διαφορα μεταξυ ακριβου-φτηνου..... και με φτηνα πραγματα τουρμπιζεται και μονο την τουρμπινα να βαλεις παλι τουρμπιζεται αλλα το θεμα εινια οτι για ποσο θα κρατηθει τουρμπισμενο??? για ποσο καιρο θα το χαρεις??? τωρα εξαρταται τι προτιμας εσυ... θες να κανεις μια φτηνιαρικη βελτιωση και να κανεις πλουσιο το μαστορα σου και εσυ να μην βγαινεις ουτε για καφε η να κανεις μια καλη-ακριβη βελτιωση με καλα πραγματα και να αντεξει περισσοτερο το μοτερ σου???? φιλαρακι μου που δεν ειναι στο κλαμπ εδωσε 7000 ευρω για τουρμπισμα σε 206 1600 gti .... και στο δυναμομετρο εδειξε 163 αλογα.... αλλα το αυτοκινιτο ειναι τωρα περιπου 3 χρονια τουρμπισμενο και ακομα ζει και οργωνει (με τις αναλογες συντηρησεις βεβαια)...... ο kammenos ισως τον ξερει αν δεν το πιστευεις.... ειμαστε απο το ιδιο χωριο Wink
Touristas - Κυρ 07 Δεκ 2008, 13:20:48
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ επιμένω προχειρότητες σε μια τέτοια αναβάθμιση δεν χωράνε.
Αν νομίζεις πως μια καλή εξαγωγή είναι μόνο για άλογα κάνεις λάθος.
Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να τα προσέξεις εάν θέλεις ένα λειτουργικό σύνολο το οποίο θα το κυκλοφορείς κάθε μέρα χωρίς προβλήματα να μπορείς να το πατάς όποτε θες αλλά και χωρίς συχνές επισκέψεις στα συνεργεία.
Με αυτή τη λογική τα 2000ευρώ που θες να διαθέσεις είναι πολύ λίγα για κάτι αξιόπιστο.
volvos - Κυρ 07 Δεκ 2008, 13:22:47
Θέμα δημοσίευσης:
kai Ξαναρωταω

εχετ δει τετοιο 206-307 με κοστος 2-2500 ερυρω που να ειναι εξω στο δρομο και να δουλευει?? αν ναι που ειναι ?

γιατι και εγω τοσα χρονια ακουω πολλα αλλα δε βλεπω τιποτα
206kwn - Κυρ 07 Δεκ 2008, 13:56:50
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
kai Ξαναρωταω

εχετ δει τετοιο 206-307 με κοστος 2-2500 ερυρω που να ειναι εξω στο δρομο και να δουλευει?? αν ναι που ειναι ?

ναι κατα καιρους πολλα τουλαχιστον στην πατρα αλλα μετα απο 2,3,4 μηνες κατα συμπτωση εξαφανιζονται.................. δεν κανεις βελτιωση τετοια με τοσο λιγα χρηματα.... .- αν ηταν ετσι ολα τα 206 τουρμπο θα ηταν... τι να λεμε τωρα.....
StorM_GmA - Κυρ 07 Δεκ 2008, 14:38:29
Θέμα δημοσίευσης:
Στο συνεργείο που είχα βάλει την σκούπα, είχα ρωτήσει τιμές για turbo ώστε να ξέρω πού περίπου παίζουν οι τιμές και μου είχε πει τα παρακάτω:

25άρα τουρμπίνα Garrett
πολλαπλή εξαγωγής
down pipe
πρόγραμμα
intercooler
σωληνώσεις
αντικόφτης
μπεκ
σκάστρα
ρυθμιστής πίεσης βενζίνης

5.000-5.500ευρώ για να πάει το 1.6 16v μοτέρ στα 150 άλογα. Για 200 άλογα ήθελε και εκκεντροφόρους κτλ κτλ αλλά δεν μου είπε τιμή (ούτε ρώτησα!).

Τώρα, το πώς θα γίνει με 2-3.000ευρώ, το 1.4 να πάει 170-200 άλογα, δεν το γνωρίζω! Δηλαδή μισά λεφτά, σε μοτέρ με μικρότερες ανοχές, να βγάλει κάποιος περισσότερα άλογα. Να επισημάνω πως η τιμή που μου έδωσε ο μάστορας ήταν για καινούρια πράγματα αλλά προφανώς όχι και καμιά τρομερή ποιότητα. Π.χ το intercooler μου είχε πει ότι το έφερνε από Σουηδία (???) ή κάτι τέτοιο...μάρκα δεν μου είπε οπότε τρέχα γύρευε. Η τιμή ήταν τελική, με εργατικά μέσα, μπιχλιμπίδια κτλ. Δεν θέλω καν να φανταστώ πόσο θα πήγαινε η τιμή αν όλα τα προιόντα ήταν επώνυμα ή έστω πολύ καλής κατασκευής από κάποιον σίγουρο μάστορα. Και όλα αυτά για 40 αλογάκια που δεν θα είναι και τα πιο αξιόπιστα...

http://i151.photobucket.com/albums/s139/StorM_GmA/turboOffer.jpg
Να και το χαρτάκι που μου είχε δώσει... είναι προφανές ότι εκτός από πτυχείο μηχανολόγου/μηχανικού, έχει και Proficiency ο μάστορας!
lambrosp - Δευ 08 Δεκ 2008, 00:18:30
Θέμα δημοσίευσης:
Να και το χαρτάκι που μου είχε δώσει... είναι προφανές ότι εκτός από πτυχείο μηχανολόγου/μηχανικού, έχει και Proficiency ο μάστορας![/quote]

Laughing Laughing Laughing Rotfl Rotfl
Πω πω .......τι να πω!!!!
Πάλι καλά που δεν έκανες τίποτα φιλαράκι. Wink
lambrosp - Δευ 08 Δεκ 2008, 00:19:42
Θέμα δημοσίευσης:
206kwn έγραψε:
volvos έγραψε:
kai Ξαναρωταω

ναι κατα καιρους πολλα τουλαχιστον στην πατρα αλλα μετα απο 2,3,4 μηνες κατα συμπτωση εξαφανιζονται.................. δεν κανεις βελτιωση τετοια με τοσο λιγα χρηματα.... .- αν ηταν ετσι ολα τα 206 τουρμπο θα ηταν... τι να λεμε τωρα.....

Ανοίγουν οι μάντρες και τα καταπίνουν.!!!
lambrosp - Δευ 08 Δεκ 2008, 00:30:26
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
Εγω αν και εξω απο τον χορο οπως λετε δεν πιστευω οτι ειναι τοσο δραματικά τα πράγματα. Αντε και να μην βγει φτηνα φτηνα 2000 θα βγει 2700.. απο τα 5-6000 ειναι μισά λεφτα.

Παντος εκτός απο 1-2 πραγματακια που χρειαζοντε προσοχή για να μην γίνει ζημειά στον κινητηρα (προγραμμα εγκεφαλος) τα περισσότερα χρηματα πανε τζαμπα σε καινουρια πραγματα.. παραδειγματα?
Γιατι να βάλω επώνημο ιντερκουλερ? δεν βαζω ενα φτηνιάρικο ή ενα μεταχειρισμενο? κολαρα σωλήνές φτηνους ή ακομα και μεταχειρες..
εξαγωγή? αντι να πάρω απο καποιο κιτ μια πανακριβη, βρισκω μεταχειρα ή πατεντα με πλακακι.. Εξάτμιση? βρισκω 2-3 μεταχειρα κομμάτια (μεσαια τελικα κτλ) ή ελληνική κατασκευη σε κανα εξατμισά..

αν υπολογίσετε πόσα πραγματα απο αυτα που ανέφερα πεφτουν στην μισή τιμη και χαμηλότερα αν τα πάρεις μεταχειρα... ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΠΗΡΕΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΕ 5 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΑΤΙΝΑΧΤΕΙ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ? ΜΗΝ ΤΡΕΛΕΝΕΣΤΕ !!! Confused

δηλαδή αν βαλω φτηνιάρα εξατμιση ΘΑ ΑΝΑΤΙΝΑΧΤΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΜΠΟ? ή αν κοτσάρω την τουρμπινα σε πλακακι ΘΑ ΞΕΚΟΛΗΣΕΙ και θα παρει τον κινητηρα παραμαζομα?? ε δεν ειναι τοσο δραματικά τα πράγματα..

ΣΥΜΦΩΝΩ οτι σε 2-3 λεπτα σημεια οπως ειπα παραπανω θελει προσοχή. μπεκ που να επαρκουν, παραλληλο εγκέφαλο σωστα ρυθμιζμενο, να μην στεγνώνει το αμαξι ουτε να μπουκώνει.. αυτα ειναι συμαντικα και ουσιαστικα.. απο κει και περα αν βαλεις το σουπερ ντουπερ χταποδι ή μια απλη εξαγωγή μονο στα αλογα παιζει σημασία...

Φίλε AlienHack ακου που θα σου πώ.
Δεν ξέρω τι σου λένε οι φίλοι σου και σου πιπιλάν τα αυτια λέγοντας σου ,κάντο-κάντο!!!!Πάντως να ξέρεις ότι αν θα μπορούσες με τα 2000Ευρώ να το τουρμπίσεις εγώ θα ήμουν ο πρώτος που θα σου έλεγα να το κάνεις.Είμαι fan του τουρπίσματος και ειδικά στα 206.Δυστηχώς όμως δεν γίνεται με τα λεφτά που υπολογίζεις.Αν θα μου έλεγες για 4,5 -5000Ευρώ........τότε ΝΑΙ γίνεται.
Χωρίς πιστόνια-μπιέλες και με όλα τα άλλα τα 1.6 μοτέρ μας μπορούν να δίξουν με πίεση έως και 0.9bar κοντά στα 190-200 άλογα.Με 28άρα τουρμπίνα ή και 170-180 με 25άρα.
Τώρα αν και πάλι δεν με πιστεύεις ........δοκίμασε και εδώ είμαστε να μας πείς τις εντυπώσεις σου!!!.
Φιλικά πάντα.
AlienHack - Δευ 08 Δεκ 2008, 11:39:37
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν μου πιπιλάει κανενας τα αυτια βρε. Μονο με εσας μιλάω απο δω μεσα. και απλος κάνω συζήτηση. 4-5 χιλιάρικα ειναι αρκετα λεφτάκια για να ρίξεις σε ενα 8χρονο αμάξι.. Sad

καλύτερα να ριξω 1-2 χιλιάρικα σε ζαντες bodykit κτλ τελικα...
Confused
WilDuck - Δευ 08 Δεκ 2008, 12:59:01
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:

W00t W00t W00t

Scratch

Clapping

Silly

Τι είπε ρε το άτομο.......... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Πέρα απ'την πλάκα, και τον καλύτερο μηχανικό να βρεις (τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται) Big wink
θα σου έλεγα να μη μπλέξεις με τουρμπο μετατροπή.
kane - Τρι 09 Δεκ 2008, 00:05:33
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
Δεν μου πιπιλάει κανενας τα αυτια βρε. Μονο με εσας μιλάω απο δω μεσα. και απλος κάνω συζήτηση. 4-5 χιλιάρικα ειναι αρκετα λεφτάκια για να ρίξεις σε ενα 8χρονο αμάξι.. Sad

Confused

καλυτερα να ριξεις τα 1-2 χιλιαρικα σε καμμια επωνυμη βιζιτα,παρα σε μποντυκιτ και ζαντες...'η παρτο και λιωστο στις σερρες...

Να σου μεινουν οι "εμπειριες" τουλάστιχο... Laughing
recife_rallye - Τρι 09 Δεκ 2008, 01:14:22
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
Confused

Αλεξανδρε εξεπλαγειν........τι ειν αυτα που λες?πιπερι............ Laughing Laughing Laughing
AlienHack - Τρι 09 Δεκ 2008, 11:01:50
Θέμα δημοσίευσης:
οι βυζιτες και αν ειναι πεταμενα λεφτα... εχει τοσες πολλες πο***ες εκει εξω τζαμπα θα πληρώσω κιολας??? Laughing Laughing (χωρις παρεξήγηση για τα θυλικα μελη του κλαμπ) Wink

καλυτερα bodykit..
MEMsound - Τρι 09 Δεκ 2008, 12:06:05
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΕΕΕΕΕΕΕΕεεεεεεεεεε Evil
WilDuck - Τρι 09 Δεκ 2008, 12:12:14
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
οι βυζιτες και αν ειναι πεταμενα λεφτα... εχει τοσες πολλες πο***ες εκει εξω τζαμπα θα πληρώσω κιολας??? Laughing Laughing (χωρις παρεξήγηση για τα θυλικα μελη του κλαμπ) Wink

καλυτερα bodykit..

Confused
AlienHack - Τετ 10 Δεκ 2008, 11:06:06
Θέμα δημοσίευσης:
τι παρεξηγείστε.. το ξερετε οτι εχουν ξεφύγει οι γυναικες.. ει8δικα των μικρών ιληκιών..

αν δουλευατε νυχτα θα το ξέρατε καλύτερα.. τεσπα θεν ειναι το μερος εδω να το αναλύσουμε..

σορυ αν θυχτηκε κανεις..
MEMsound - Τετ 10 Δεκ 2008, 11:19:36
Θέμα δημοσίευσης:
το θέμα ειναι να μην φτάσουμε στο σημείο να θιχτεί κανείς Wink
dark - Κυρ 21 Δεκ 2008, 13:19:43
Θέμα δημοσίευσης: peugeot 206 cc tuning
geia xra paidia eimai katoxos enos peugeot 206 cc modelo 2002.psaxnomai edw kai ena xrono na to anevasw giati einai pou einai vari autokinito exei kai to ilektrogazo kai ante geia.oi luseis pou mou proteinane einai 5. a)atmosfaira deutero stadio me ekkentroforous programma ktl ktl sta 150 aloga apo ton evoland i ton garage me 2500 evrw. b)light turbo sta 170 aloga me 0.8 bar piesi to anwtero kai stathera 0.6 -0.7.timi 3.800 evrw.γ)turbo me rektifie sto moter katevasma sfurilato metaliki eisagwgi kai wiseco pistonia sta 250 hp peripou me anwteri piesi 1,7 apo manoukis i toyomad. timi 7000 evrw.δ)tetrapetaloudo sta 190 hp me kostos 6000 evrw kai dwro ena venzinadiko na to serneis apo pisw sou kai telos e) tropeto apo 206 gt kai oxi apo rc logo kostous kai logo oti tha to vreis poio eukola kai meta sto dilitro moter kaneis papades.akouw gnwmes
volvos - Κυρ 21 Δεκ 2008, 13:23:11
Θέμα δημοσίευσης:
το πουλας 8-9??
βαζεις και τα 4-5 που θα σου φυγουν ανετα στο τελος ειδικα αν σκεφτεις αναρτησεις φρενα κλπ κλπ κλπ

και παιρνεις ενα 207 τουρμπο ενος ετους του βαζεις και ενα προγραμαμ 190 αλογα και τελειωσε το παραμυθι.

ειναι απλα εγκλημα να ριξεις τοσα λεφτα σε αυτο το αμαξι...
μη κοιτας που μερικοι απο εδω παιρνουμε ψυχοφαρμακα και το καναμε Laughing
PASALIMANI - Κυρ 21 Δεκ 2008, 14:25:06
Θέμα δημοσίευσης:
dark ποιος σου ζηταει 3800 για το light? παντως στην πιατσα... ειναι γνωστο οτι τα αυτοκινητα του toyomad δεν σπανε.απο αλλο φορουμ τι απαντησε σε καποιον ο δαρρας και τι ο toyo:

Παράθεση:
παιδια επειδη ειχα επισκεφτει τον εν λογω βελτιωτη παρεα με τον asterixx,περα απο το οτι μου ζητησε 7200 ευρω(και χωρις σφυρηλατα κτλπ)οταν του εθιξα το θεμα της αξιοπιστιας αυτο που μου απαντησε ηταν ενταξει αξιοπιστο θα ναι δεν προκειται να παθει τιποτα αρκει να μην εισαι βουτα-λιμανακια καθε βραδυ εεεε οοοοχιιιι!!!!!!
αντιθετως οταν επισκεφθηκα τον toyomad moy zhthse 6000-65000 για ολοκληρη την μετατροπη και με σφυρηλατα και δισκο πλατω..οσο για αξιοπιστια μου ειπε σε εμενα θα ξαναρθεις μονο για λαδια-φιλτρα υπο οποιεσδηποτε συνθηκες και να δουλευει το αυτοκινητο σωστος?

dark - Κυρ 21 Δεκ 2008, 18:09:14
Θέμα δημοσίευσης: hi
o evoland sto pirea
dark - Κυρ 21 Δεκ 2008, 18:14:18
Θέμα δημοσίευσης: hi
nai manoukis kai toyomad exoun kalo onoma alla mou eipane oti den xeroun poso tha anteksei to sasman tou cc.i monadiki lusi einai na VALOUME APO BERLINGO MOU EIPANE.
COOL ALEXIS - Κυρ 21 Δεκ 2008, 20:16:26
Θέμα δημοσίευσης:
Θα σε παρακαλούσα να σεβαστείς τους κανόνες του forum και να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες.

-> http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=9068

Εκ της MOD-Team

salex - Κυρ 21 Δεκ 2008, 22:01:52
Θέμα δημοσίευσης: Re: hi
dark έγραψε:
nai manoukis kai toyomad exoun kalo onoma alla mou eipane oti den xeroun poso tha anteksei to sasman tou cc.i monadiki lusi einai na VALOUME APO BERLINGO MOU EIPANE.

Υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα:

Αν κάνεις του μαθηματικούς υπολογισμούς που παρέθεσε ο volvos πιο πάνω, θα παρατηρήσεις ότι
1) Το αυτοκίνητό σου μεταχειρισμένο προς πώληση
2) Τα ανταλλακτικά που θέλεις να βάλεις για να κάνεις κάτι πρωτότυπο
3) Ο χρόνος, το άγχος και το μπλέξιμο που θα βρεθείς

δεν αξίζουν τον κόπο. Γιατί;

Γιατί υπάρχουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες που σου δίνουν στα ίδια λεφτά κάτι που κάνενας βελτιωτής της πιάτσας δεν θα μπορέσει να δει ούτε στα όνειρά του - ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΑ. Όχι το σούργελο που θα καταντήσει το καλό σου αυτοκινητάκι αν επιλέξεις το δρόμο που σκέφτεσαι.

Από την ταπεινή μου εμπειρία στο tuning, ξεχάστε τις σαχλαμάρες με τους κομπρέσσορες και τις τουρμπίνες. Κάντε ατμοσφαιρικές βελτιώσεις στα ατμοσφαιρικά και τουρμποβελτιώσεις στα τουρμπάτα κι εκεί τελειώνει η ιστορία.

Ακόμη και σφυρήλατο να γίνει το μοτέρ ώστε να αντέχει τους κανιβαλισμούς, όλα τα υπόλοιπα (εγκέφαλος, πλεξούδα, αισθητήρες) χρειάζονται πέταμα για να δουλέψει σωστά μια τέτοια μετατροπή.
Που ακόμα και να δουλέψει, στο τέλος της ημέρας θα είναι απλώς μια μετατροπή τύπου φρανκεσταιν, από αυτές που αντί να δίνουν αξία στο αυτοκίνητο του στερούν τη δυνατότητα μεταπώλησης.
sakis206t - Κυρ 21 Δεκ 2008, 22:53:04
Θέμα δημοσίευσης:
και στο τελοσ δεν θα ναι και βολταδικο
PASALIMANI - Δευ 22 Δεκ 2008, 07:22:17
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Από την ταπεινή μου εμπειρία στο tuning, ξεχάστε τις σαχλαμάρες με τους κομπρέσσορες και τις τουρμπίνες. Κάντε ατμοσφαιρικές βελτιώσεις στα ατμοσφαιρικά και τουρμποβελτιώσεις στα τουρμπάτα κι εκεί τελειώνει η ιστορία

Δηλαδη κατα την δικη σου λογικη κακως καποιοι αμερικανοι,ιαπωνες κ σοβαροι ευρωπαιοι κανουν μελετες κ βγαζουν ολοκληρωμενα τουρμπο κιτ.κακως ο καρρας εχει κανει τους μπεμβεδακιδες να πινουν νερο στο ονομα του.δωσε μου 12χιλιαρικα μαζι με τα 6500 του δικου μου να παρω το gt.
Pughell - Δευ 22 Δεκ 2008, 10:09:47
Θέμα δημοσίευσης:
Ο Καρρας ειναι φοβερος μηχανικος,παρολα αυτα το κοστολογιο δεν αξιζει για τον λογο οτι με λιγοτερα χρηματα παιρνεις στην χειροτερη δυο επιπλεον κυλινδρους ή καμποσα κυβικα παραπανω. Wink
Απο εκει και περα θα συμφωνησω σε αυτο που ειπε ο Στελιος.
Καλα τα turbo/compressor kit αλλα σε μοτερ που αντεχουν και εχουν υποβαθρο,οχι σε οτι βλακεια θελουμε... Very happy
COOL ALEXIS - Δευ 22 Δεκ 2008, 10:11:50
Θέμα δημοσίευσης: Re: hi
salex έγραψε:

Γιατί υπάρχουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες που σου δίνουν στα ίδια λεφτά κάτι που κάνενας βελτιωτής της πιάτσας δεν θα μπορέσει να δει ούτε στα όνειρά του - ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΑ. Όχι το σούργελο που θα καταντήσει το καλό σου αυτοκινητάκι αν επιλέξεις το δρόμο που σκέφτεσαι.

Δεν πιστεύω ότι οι εκτός συνόρων σωστοί βελτιωτές να συγκρίνονται με τον κάθε μαστρομήτσο το λες κι από μόνος σου βεβαίως ότι κάνουν μελέτες και όχι βλακείες... Exclamation

ΥΓ Rallye μτχ βρίσκεις με 14k Wink
volvos - Δευ 22 Δεκ 2008, 12:02:03
Θέμα δημοσίευσης:
PASALIMANI έγραψε:
Παράθεση:
Από την ταπεινή μου εμπειρία στο tuning, ξεχάστε τις σαχλαμάρες με τους κομπρέσσορες και τις τουρμπίνες. Κάντε ατμοσφαιρικές βελτιώσεις στα ατμοσφαιρικά και τουρμποβελτιώσεις στα τουρμπάτα κι εκεί τελειώνει η ιστορία

Δηλαδη κατα την δικη σου λογικη κακως καποιοι αμερικανοι,ιαπωνες κ σοβαροι ευρωπαιοι κανουν μελετες κ βγαζουν ολοκληρωμενα τουρμπο κιτ.κακως ο καρρας εχει κανει τους μπεμβεδακιδες να πινουν νερο στο ονομα του.δωσε μου 12χιλιαρικα μαζι με τα 6500 του δικου μου να παρω το gt.

ΣΑΛΕΞ to pire 14500 το 207gt ενος ετους...
-6500 σου μενουν 8

ποσο ειπαμε θα κανει η μετατροπη/? λαστιχα?φρενα?αναρτηση/?σαζμαν? αυτα μαμα θα τα αφησεις???
οποτε τι συζηταμε τωρα αστο ερχονται και χριστουγεννα Laughing
salex - Δευ 22 Δεκ 2008, 18:35:01
Θέμα δημοσίευσης:
PASALIMANI έγραψε:

Δηλαδη κατα την δικη σου λογικη κακως καποιοι αμερικανοι,ιαπωνες κ σοβαροι ευρωπαιοι κανουν μελετες κ βγαζουν ολοκληρωμενα τουρμπο κιτ.κακως ο καρρας εχει κανει τους μπεμβεδακιδες να πινουν νερο στο ονομα του.

Οι Αμερικάνοι και οι Ιάπωνες δεν βελτιώνουν κινητήρες των οποίων υπάρχει βελτιωμένη έκδοση από το εργοστάσιο! Γιατί ποιό το νόημα να τουρμπίσεις έναν ατμοσφαιρικό 1.6; Πρωτοτυπία; Μοναδικότητα; Βλακεία; Μάλλον το τελευταίο αφού υπάρχει από την ίδια εταιρεία 1.6Τ.
Να τουρμπίσεις ένα 350Ζ ή ένα Viper για ντριφτ το καταλαβαίνω.

Να με συμπαθείς φίλε που σε έπιασα κατευθείαν από το λαιμό, αλλά οι BMW έχουν σταματήσει να τουρμπίζονται/κομπρεσσορίζονται εδω και 10 χρόνια. Οι μοναδικές μπεμβέ που ψιλοδούλεψαν κάποτε (στα όρια του να είναι αυτοκίνητα), τότε που ο κόσμος δεν είχε απαιτήσεις από τα αυτοκίνητα του, ήταν κάτι Ε36.

Ε46 δεν έχει δουλέψει ούτε μια σωστά και ούτε πρόκειται με λιγότερο από ένα σκασμό λεφτά και μήνες υπερπροσπάθειας. Έχω δει τις δουλειές του Καρρά και ένα σωρό άλλων μαστόρων, αλλά δυστυχώς δεν θα τις χαρακτήριζα καν βελτιώσεις.

Και σκέψου ότι όλα αυτά σου τα γράφω εγώ ως επαγγελματίας! Ενώ θα μπορούσες να γίνεις πελάτης μου και να σε "αρμέγω" καρτερικά μια φορά την εβδομάδα, πολλες φορές τον μήνα και αρκετές το χρόνο μέχρι να καταλάβεις ότι τέτοια αυτοκίνητα ΔΕΝ αξίζουν τον κόπο.

Κάτι σαν τους άγραφους εγκεφάλους σε αυτοκίνητα δρόμου.
Steve - Δευ 22 Δεκ 2008, 18:45:36
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Κάτι σαν τους άγραφους εγκεφάλους σε αυτοκίνητα δρόμου.
Πω πω μποϋκοτάζ!!! Tease
volvos - Δευ 22 Δεκ 2008, 19:46:51
Θέμα δημοσίευσης:
οταν λετε καρα εννοειται εκεινον στο αργος????????????
PASALIMANI - Δευ 22 Δεκ 2008, 20:12:40
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδη τωρα σοβαρα πιστευεις οτι-εκτος απο καποιες προχειροδουλειες σε ελλαδα κ κυπρο-κανεις αλλος στον κοσμο δεν εχει εξελιξει/τοποθετησει τουρμπο κιτ σε ατμοσφαιρικους με πολυ καλα κ αξιοπιστα αποτελεσματα ,καμια bmw δεν εχει τουρμπιστει τα τελευταια 10χρονια,κανενας αμερικανος(λεω εγω) δεν ασχολειται με αυτους τους απαισιους μικρους κινητηρες της χοντα αλλα μονο ο αθανατος ο ελληνας μπορει!

Eαν εσυ δεν ασχολεισαι η δεν ξερεις να τουρμπιζεις μην περνεις σβαρνα και τους σωστους που ξερουν.

Ως επαγγελματιας που εισαι πραγματικα μου διμιουργεις πολλα ερωτηματικα...και ξερεις η γνωμη που εχω σχηματισει για σενα ειναι η καλυτερη κ εξακολουθει να ειναι.

Επειδη οδηγω κ μηχανη τον powerhouse και τον stasini τους ξερεις?
Δεν το συνεχιζω αλλο το θεμα γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να με πεισεις.

Καλα χριστουγεννα.

ΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ Φ.Π.Ε Laughing
kane - Δευ 22 Δεκ 2008, 20:40:43
Θέμα δημοσίευσης:
εγω πάλι φιλε πασαλιμανι (καλα ΠΕΝΑΛΤΥ ηταν το προχτεσινο???) οτι εισαι εξπέρ στο θέμα...

Τουλάχιστο αυτό καταλαβαίνω απο τα ποστ σου...

Για κάνε μας μια μινι αναλυση λοιπόν...
volvos - Δευ 22 Δεκ 2008, 20:49:50
Θέμα δημοσίευσης:
οχι παιδια δε θα μας κανει καμια αναλυση το κουρασαμε και ψοφησε το θεμα

αν καποιος εχει χειροποιαστα καποια βελτιωση σε πεζο δει να δουλευει αξιοπρεπως κλπ κλπ με μετατροπη τουρμπο σε 7.44 εγκεφαλο (δε μιλαμε για 7.45 θα πεσει ο ουρανος να μας πλακωσει) οκ ας την αναφερει να τη συζητησουμε

ειμαστε πεζο κλαμπ και δε μας απασχολει το τι κανει το καθε τζαπωνι και αμερικανακι στα μχ-5 ή αλλα αμαξια που οι ανθρωποι εχουν λιωσει στο ψαξιμο για να φτιαξουν bolton turbo kits σε αντιθεση με το καθε ελληναρα που ειναι ολα τα σφαζω ολα τα μαχαιρωνω

και οσον αφορα το κυριο στο αργος ας μην αρχισω να μιλαω γιατι εχω δει αρκετα και θα μας παρει η νυχτα.... ακομα θυμαμαι το παλικαρι να ψεκαζει με το ξεκαστηρι της μανας του νερο στο κουλερ για να βγαλει σταθερη μετρηση στο παουερ το 318 του και να μπορεσουν να ανεβασουν το αρθρο τα παιδια...
recife_rallye - Δευ 22 Δεκ 2008, 23:15:17
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε PASALIMANI με ολο το σεβασμο απεναντι σου,θελω να σου πω οτι απλα ΔΕΝ κτλβς τι σου ειπε ο Στελιος(salex).

salex έγραψε:
Οι Αμερικάνοι και οι Ιάπωνες δεν βελτιώνουν κινητήρες των οποίων υπάρχει βελτιωμένη έκδοση από το εργοστάσιο! Γιατί ποιό το νόημα να τουρμπίσεις έναν ατμοσφαιρικό 1.6;αφού υπάρχει από την ίδια εταιρεία 1.6Τ.

Κ εχει απολυτο δικιο,γιατι οσο καλη κ να ειναι μια μετατροπη με τουρμπο κιτ απο εναν βελτιωτη,δεν μπορει να φτασει την αξιοπιστια της εταιριας.. Wink
Για παραδειγμα...εχεις δει πολλα Golf IV με 1.4 η 1.6 κινητηρα,να τουρμπιζονται?? Rolling eyes Rolling eyes
Η μηπως εχεις δει βελτιωτες να βγαζουν τουρμπο κιτ γι αυτους τους κινητηρες?
Γιατι να το κανουν,αφου υπαρχει ο 20vt?Τον βαζεις πανω κ τελειωνεις...
Αυτη ειναι η γενικη αληθεια φιλε μου κ να εισαι χαρουμενος που υπαρχουν εδω μεσα παιδια που σου τη λενε για το δικο σου κ ολων μας,καλο!!!
Φιλικα....
kane - Δευ 22 Δεκ 2008, 23:18:21
Θέμα δημοσίευσης:
filara,για να χουμε καλο ρωτημα,ποιος θα σε παρει στα σοβαρα με την υπογραφη που εχεις?

Ναι εσυ ο απο πανω,με τα 30 χρονια στο μεταλλο... Laughing Laughing Laughing
Pughell - Τρι 23 Δεκ 2008, 09:46:04
Θέμα δημοσίευσης:
Καταρχην οσο αφορα τα ιαπωνεζικα μοτερ,οι γνωστοι βελτιωτες βγαζουν turbo/compressor kit για καποιες "καλες" εκδοσεις τους οι οποιες εχουν υποδομη.
Για οσους δεν ξερουν,απο την εποχη των Β16Α(Civic V Tec) ακομα τα συγκεκριμενα μοτερ ηταν εφοδιασμενα με σφυρηλατα πιστονια,ασχετα αν οι περισσοτεροι ιδιοκτητες τους δεν το γνωριζουν καν. Rolling eyes
Type R,S2000 και λοιπα αναλογα μοντελα εχουν αναλογα πιστονια οποτε ακυρο το περι αντοχης καθως η υποδομη υπαρχη ηδη. Wink
Περι MX 5,ναι,εκεινο δεν φοραει σφυρηλατα αλλα με συμπιεση κατω απο 9 στα Miata 1ης γενιας,ε,δεν νομιζω να τιθεται θεμα αντοχης. Laughing

Οποτε τσεκαρε πρωτα για ποσα non sport μοντελα βγαινουν turbo kit μεγαλων βελτιωτων και μετα πες οτι ειναι να πεις. Wink
Σιγουρα υπαρχουν και καποιες εξαιρεσεις,βλεπε Yaris,απλα εκει η εμπορικοτητα του ολου θεματος εχει "ψωμι" και δεδομενου οτι και τα kit που βγαινουν δεν ειναι τραβηγμενα απο τα μαλλια σε δυναμη,λογικο να υπαρχει μια Χ αντοχη.

Περι Καρρα και BMW,εγω απο τον λιγο καιρο που ασχοληθηκα με αυτο,εχω καλες εντυπωσεις απο την δουλεια που κανει,απλα οπως ειπα δεν ειναι φτηνος σε καμια περιπτωση.
Τωρα περι αντοχης BMW,ναι,τα 4κυλινδρα τους(προ valvetronic εποχης) ηραν πραγματικα σκυλια με αρκετες αντοχες.Απο εκει και περα ομως το χαος...Το ιδιο ισχυει και για τα 6κυλινδρα τους ανεξαρτητως χρονολογιας(εξαιρουνται τα Μ) τα οποια σε μαμα μορφη δεν παθαιναν τιποτα,σε light tuning αντεχαν αλλα σε αγρια πραγματα εσπαζαν σε χρονο dt.

Οποτε αναποφευκτα θα παρω την πλευρα του Salex και των υπολοιπων παιδιων που υποστηριζουν οτι το να ριξεις χρηματα σε ενα N/A μοτερ προκειμενου να το κανεις turbo,δεν αξιζει ιδιαιτερα οταν υπαρχει η αντιστοιχη version ετοιμη απο το εργοστασιο. Wink
AlienHack - Τετ 14 Ιαν 2009, 12:29:39
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Οποτε αναποφευκτα θα παρω την πλευρα του Salex και των υπολοιπων παιδιων που υποστηριζουν οτι το να ριξεις χρηματα σε ενα N/A μοτερ προκειμενου να το κανεις turbo,δεν αξιζει ιδιαιτερα οταν υπαρχει η αντιστοιχη version ετοιμη απο το εργοστασιο. Wink

Αρα το να βρει καποιος τροπετο 206 RC ή xsara VTS (για ατμοσφαιρικα αλογα οχι τουρμπο) και να το βάλει πάνω λέει για σενα ε? Smile
MEMsound - Τετ 14 Ιαν 2009, 12:49:56
Θέμα δημοσίευσης:
xsara vts δεν δηλώνεται...
C4 vts δηλώνεται...
Pughell - Τετ 14 Ιαν 2009, 13:19:12
Θέμα δημοσίευσης:
Μανθουμελ has spoken... Very happy

Απλα και ετσι διλλημα ειναι γιατι αν επιλεξει τον EW10J4S(206 RC) δεν εχει και πολλα περιθωρια βελτιωσης σε μονοπεταλουδη μορφη. Confused
MEMsound - Τετ 14 Ιαν 2009, 13:24:27
Θέμα δημοσίευσης:
καλά μην τρελαθουμε...
από πότε δεν σας φτάνει η δυναμη του μαμα 206 RC και θέλετε περισσότερη!
τι στο καλό κάνετε ποια με τα αμάξια σας και θελετε τόσα αλογα!!!
και μάλιστα με λιγα λεφτα!!!!
ημαρτον!!!

Steve - Τετ 14 Ιαν 2009, 13:46:31
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν είμαστε Μ*νθοι, γι αυτό.
AlienHack - Τετ 14 Ιαν 2009, 16:08:37
Θέμα δημοσίευσης:
A oxi!! εμενα τα 180 HP Του RC μου φτανουν!! αλλα που βρίσκεις τροπετο!!!?

το C4 VTS ποσα αλογατα εχει? ατμοσφαιρικα ε?

Και δεν μου λετε? Σε περιπτωση που μπει κινητήρας απο C4 ή Xsara (εστω και αδήλοτος) πως συνεργάζεται με τα παρών ηλεκτρικα-ηλεκτρονικα του αμαξιου μου? Ή αλλαζω και πλεξουδα εγκεφαλο κτλ!!??
MEMsound - Τετ 14 Ιαν 2009, 17:22:36
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Δεν είμαστε Μ*νθοι, γι αυτό.

Σταμάτα να ζηλέυεις... Wink

\
AlienHack έγραψε:
A oxi!! εμενα τα 180 HP Του RC μου φτανουν!! αλλα που βρίσκεις τροπετο!!!?

το C4 VTS ποσα αλογατα εχει? ατμοσφαιρικα ε?

Και δεν μου λετε? Σε περιπτωση που μπει κινητήρας απο C4 ή Xsara (εστω και αδήλοτος) πως συνεργάζεται με τα παρών ηλεκτρικα-ηλεκτρονικα του αμαξιου μου? Ή αλλαζω και πλεξουδα εγκεφαλο κτλ!!??

Αμα το πάρεις σοβαρα απόφαση να κάνεις την κινηση πες να ψάξουμε για τροπέτο

το c4 vts εχει το ιδιο 180αρι μοτερ με το 206 rc

το xsara vts ειχε το 167ps moter του 306
αλλο το ενα άλλο το άλλο

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ στα ηλεκτρικά
= αγοραζεις "μισό" αμάξι (ιδανικά 206) από το ταμπλό και εμπρός και τα βάζεις όλα πάνω
από c4 δεν ξέρω τι θα παιχθει με το κοντερ (λογικα θα χρειαστεις από 206 rc)
kane - Τετ 14 Ιαν 2009, 20:12:48
Θέμα δημοσίευσης:
η φερνεις ενα ΟΛΟΚΛΗΡΟ αμαξι απο αγγλια, στο ονομα καποιου εκει,και επειτα το "διαγραφεις" εκει και σου μενει το αυτ/το εδω για ανταλλακτικα...
AlienHack - Τετ 14 Ιαν 2009, 22:21:57
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
η φερνεις ενα ΟΛΟΚΛΗΡΟ αμαξι απο αγγλια, στο ονομα καποιου εκει,και επειτα το "διαγραφεις" εκει και σου μενει το αυτ/το εδω για ανταλλακτικα...

μμμμ δεν εινα κακή ιδεα... αντε να βρουμε αυτόν τον καποιο εκει ομως.. Confused
ath7 - Τετ 14 Ιαν 2009, 22:32:53
Θέμα δημοσίευσης:
Πριν δυο μερες ηταν στα 7κατι χιλιαρικα!

Αλλα τι γινετε με τελωνιο?

http://global.ebay.com/2008_PEUGEOT_207_SPORT_XS_HTP_150_DAMAGED_SALVAGE_WOW_/250351798090/item
AlienHack - Τετ 14 Ιαν 2009, 23:20:32
Θέμα δημοσίευσης:
ετσι οπως τα ειπε ο KANE και απο οσα ξερω αν το φέρεις στο ονομα του αγγλου (δεν ξερω αν πρεπει να το οδηγει και αυτοα στα συνορα) το βαζεις ετσι μεσα με Αγγλικες πινακιδες για ενα μικρο διαστημα, μετα αυτος παει αγγλια παραδιδει πινακιδες και σου μενει το αμαξι εδω για να κανιβαλισεις -τροπετο.

Απο την αλλη ξερω οτι οτι αμαξι φερεις αν ειναι κομμένο στα 2 δεν πληρώνεις τελωνειο καθότι θεωρείται ανταλακτικα.. οποτε αλλη λυση ειναι το αγοράζεις απο αυτόν στας Αγγλιας, παραδειδει πινακιδες αυτος και το κοβεις εσυ το βαζεις νταλικα και αποστολή θεσσαλονικη..
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες