PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Φρεσκο 207 1.6Τ

soulos6 - Τετ 19 Νοέ 2008, 20:30:57
Θέμα δημοσίευσης: Φρεσκο 207 1.6Τ
Βαασικα καλησπερα σας.
Δεν ξερω αν ποσταρω στο σωστο μερος, αλλα αν οχι συγχωρεστε με.
Πριν 10 μερες αποκτησα το νεο μου τουτου 207 1.6 THP και μολις πριν 3 ωρες αποχωριστικα το παλιο μου VTS (κλαψ,κλαψ)!!
Το θεμα ειναι οτι πηγα διακοπες 10 μερες Βορεια Ελλαδα με το 207 και εγραψα 2500 χλμ. μονο με 100σταρα βενζινη.
Παρατηρηθηκαν τα εξης:
1) Στο δουλεμα του κινητηρα στο ρελαντι ακουγεται ενας ελαφρυς ηχος σαν να δουλευει ταξι,σαν καδενα απο πιο παλιο αυτοκινητο.
2) Οταν δουλευει το καλοριφερ ερχεται μια περιεργη μυρωδια σαν κατι καμμενο (αραγε ειναι τα πλαστικα που ειναι ακομα φρεσκα?)
3) Το τελειωμα της εξατμισης μαυρισε λιγο και κοιταξα τα λαδια και ειναι σχετικα ψιλομαυρα. Αυριο κιολας παω για αλλαγη, για να παρατηρησω καλυτερα τυχον προβλημα.

Ολα τα παραπανω με οδηγηση max 130-140 στην εθνικη και 3500-4000 στροφες.
Ειναι φυσιολογικα??
Υ.Γ 1 Μη με παρεξηγησετε!!
Υ.Γ 2 Πρωτη φορα που ανακατευομαι με turbo[/b]
drdino - Τετ 19 Νοέ 2008, 20:40:23
Θέμα δημοσίευσης:
1. Τ α μειονεκτήματα της καδένας. Very happy Δεν υπάρχει πρόβλημα.
2. Λογικό εν μέρη, με τα καινούρια μέρη να βγάζουν ακόμα διάφορα χημικά. Λογικά θα στρώσει εν καιρώ.
3. Το τελικό θα μαυρίζει πάντα. Ούτε αυτό είναι πρόβλημα. Καλό είναι βέβαια να αλλάξεις τα λάδια.
Sinanai - Τετ 19 Νοέ 2008, 20:48:46
Θέμα δημοσίευσης:
Οι 3500 με 4000 σ.α.λ. είναι αρκετές για τα χιλιόμετρα που έχεις κάνει. Ειδικά σε αυτά τα μοτέρ, δε, που έχουν ροπή από χαμηλά και δε χρειάζεται να πιέζονται για να αποδώσουν, καλό είναι να μην ξεπερνάμε τις 3.000 σ.α.λ. μέχρι τα 2500-3000 χλμ. και από τότε και μετά σταδιακό ανέβασμα, αναλόγως και πως νιώθεις το αμάξι. Πάντως, το σωστό στρώσιμο έχει σημασία και για τη μακροζωΐα αλλά και για την μετέπειτα απόδοση του μοτέρ (ή και άλλων μηχανικώ μερών του αυτοκινή του). Wink

Για τα άλλα ουδέν πρόβλημα! Cool
soulos6 - Τετ 19 Νοέ 2008, 20:49:25
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε μου, ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση σου.
(Με το δαχτυλο στο πληκτρολογιο περιμενες?)
Με καθυσιχασες λιγο, αλλα αυριο κιολας εχω φυγει για αλλαγη λαδιων και στενη παρακολουθηση.
Οσο για τον ηχο στο ρελαντι, δεν το περιμενα απο την αρχη.
drdino - Τετ 19 Νοέ 2008, 20:52:46
Θέμα δημοσίευσης:
Η καδένα ακούγεται πάντα, λόγω τρόπου λειτουργίας. Δεν είναι πρόβλημα/φθορά.
soulos6 - Τετ 19 Νοέ 2008, 20:54:36
Θέμα δημοσίευσης:
Sinanai έγραψε:
Οι 3500 με 4000 σ.α.λ. είναι αρκετές για τα χιλιόμετρα που έχεις κάνει. Ειδικά σε αυτά τα μοτέρ, δε, που έχουν ροπή από χαμηλά και δε χρειάζεται να πιέζονται για να αποδώσουν, καλό είναι να μην ξεπερνάμε τις 3.000 σ.α.λ. μέχρι τα 2500-3000 χλμ.

Ευχαριστω και σενα.
Οι στροφες που ανεφερα ηταν στην εθνικη και οι μεγιστες και αισθανομουν οτι το αυτοκινητο πηγαινε μονο του. Πολυ συχνα ηταν και αρκετα πιο χαμηλες.
soulos6 - Τετ 19 Νοέ 2008, 20:57:55
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Η καδένα ακούγεται πάντα, λόγω τρόπου λειτουργίας. Δεν είναι πρόβλημα/φθορά.

Ειχα συζησει ενα διετες διαστημα και με ενα Cinquecento ως φοιτητης, οποτε ξερω τι σημαινει καδενα, αλλα απλα δεν το περιμενα σε καινουργιο αμαξι.
Δεν με ενοχλει , απλα εξεπλαγην.
Sinanai - Τετ 19 Νοέ 2008, 20:59:32
Θέμα δημοσίευσης:
Τίποτα! Απλά στο λέω γιατί με αυτοσυγκράτηση τώρα στην αρχή (είναι δύσκολο με 20-τόσα κιλά ροπή κάτω απ'το δεξί πόδι, το ξέρω), θα απολαμβάνεις περισσότερες δυνατότητες αργότερα! Wink Χαρακτηριστικά να σου αναφέρω ότι φίλος με LEON 1.4 TSI στα 6000 χλμ έφτασε πρώτη φορά το μοτέρ στις 5200 σ.α.λ. Μη σε αγχώνει, απλά έχε το στο μυαλό σου και προσπάθησε να το τηρείς. Smile Με γειές, κιόλας.
bagosgt - Τετ 19 Νοέ 2008, 21:00:07
Θέμα δημοσίευσης:
ο ηχος που ακους σα ταξι,ειναι λογω μπεκ μιας κ ειναι υψηλης πιεσης κ ψεκαζουν με 120 μπαρ κ οχι με 3 μπαρ οπως στα πιο παλια Wink
soulos6 - Τετ 19 Νοέ 2008, 21:07:35
Θέμα δημοσίευσης:
Sinanai έγραψε:
Τίποτα! Απλά στο λέω γιατί με αυτοσυγκράτηση τώρα στην αρχή (είναι δύσκολο με 20-τόσα κιλά ροπή κάτω απ'το δεξί πόδι, το ξέρω), θα απολαμβάνεις περισσότερες δυνατότητες αργότερα! Wink Χαρακτηριστικά να σου αναφέρω ότι φίλος με LEON 1.4 TSI στα 6000 χλμ έφτασε πρώτη φορά το μοτέρ στις 5200 σ.α.λ. Μη σε αγχώνει, απλά έχε το στο μυαλό σου και προσπάθησε να το τηρείς. Smile Με γειές, κιόλας.

Δεν εχω στο μυαλο μου να το σκισω Evil απο τωρα, αλλα και πο την αλλη δεν νομιζω να αντεξω οσο ο φιλος σου. Laughing Laughing
soulos6 - Τετ 19 Νοέ 2008, 21:12:36
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε bagosgt δεν εχω εμβαθυνει σε τοσο τεχνικες λεπτομερειες, αλλα μου φαινεται λογικο . Idea
Arvas - Τετ 19 Νοέ 2008, 22:25:27
Θέμα δημοσίευσης:
Τα λαδια αργησες πολυ να τα αλλαξεις.. 1500 max θελουν πεταμα μαζι με φιλτρο γιατι εχουν μαζεψει τοσα γρεζια ποθ πιο πολυ ξυνουν παρα λιπαινουν... οσο για τα 6000χλμ ειναι παρα πολλα και θα κανεις το μοτερ νουλα... τα μοτερ ειναι ηδη ψιλοστρωμενα θελουν το πολυ μεχρι τα 1000χλμ ηρεμη οδηγηση και μετα βαθια πατηματα με μεγαλη ταχυτητα (4η) να φτασει ψηλα και μετα ρολαρισμα. δεν ειναι μονο ο κυλινδροσ που πρεπει να ξυστει ειναι και τα ελατηρια και αυτα χωρις ζορι δεν στρωνουν...
android - Τετ 19 Νοέ 2008, 22:43:24
Θέμα δημοσίευσης:
2500 χλμ? και δεν εχεις δει πως παει?ρε θα μπουκωσει το αμαξι θα αρχησει να καιει λαδια...δωστου να αρπαξει δεν τρεχει τπτ
τα λαδια συχνες αλλαγες οσο αντεχει η τσεπη σου ενταξει να μην ειναι κ κατω απο 5000χλμ αλλα οχι κ πανω απο 10.000χλμ
οπως κ τις βαλβολινες καλο θα ταν να τις αλλαζεις που κ που
makis106 - Πεμ 20 Νοέ 2008, 01:02:32
Θέμα δημοσίευσης: Re: Φρεσκο 207 1.6Τ
soulos6 έγραψε:
Βαασικα καλησπερα σας.
Δεν ξερω αν ποσταρω στο σωστο μερος, αλλα αν οχι συγχωρεστε με.
Πριν 10 μερες αποκτησα το νεο μου τουτου 207 1.6 THP και μολις πριν 3 ωρες αποχωριστικα το παλιο μου VTS (κλαψ,κλαψ)!!
Το θεμα ειναι οτι πηγα διακοπες 10 μερες Βορεια Ελλαδα με το 207 και εγραψα 2500 χλμ. μονο με 100σταρα βενζινη.
Παρατηρηθηκαν τα εξης:
1) Στο δουλεμα του κινητηρα στο ρελαντι ακουγεται ενας ελαφρυς ηχος σαν να δουλευει ταξι,σαν καδενα απο πιο παλιο αυτοκινητο.
2) Οταν δουλευει το καλοριφερ ερχεται μια περιεργη μυρωδια σαν κατι καμμενο (αραγε ειναι τα πλαστικα που ειναι ακομα φρεσκα?)
3) Το τελειωμα της εξατμισης μαυρισε λιγο και κοιταξα τα λαδια και ειναι σχετικα ψιλομαυρα. Αυριο κιολας παω για αλλαγη, για να παρατηρησω καλυτερα τυχον προβλημα.
Ολα τα παραπανω με οδηγηση max 130-140 στην εθνικη και 3500-4000 στροφες.
Ειναι φυσιολογικα??
Υ.Γ 1 Μη με παρεξηγησετε!!
Υ.Γ 2 Πρωτη φορα που ανακατευομαι με turbo[/b]

O ήχος του.. "ταξί"! είναι όπως λέχθηκε και πιο πριν απο την πίεση στα μπεκ, έχω ρωτήσει αρκετούς γνώστες.
Η μυρωδιά του καμμένου στο καλοριφέρ, είναι και αυτή νορμάλ, την είχα κ εγώ για 2 μήνες περίπου, δε νομίζω να σε ενοχλεί ,άλλωστε είναι ανεπαίσθητη. Εγώ την είχα συνδιάσει με αυτό που λέμε "καινουργίλα" Very happy
Το τελείωμα της εξάτμισης θα είναι πάντα μαύρο, χωρίς να είναι κακό αυτό. Τα λάδια σου είναι λίγο νωρίς για μένα να τα αλλάξεις, αλλά μάλλον δεν θα του κάνουν κακό. Επίσης αν λείπουν και λίγα, μην ανησυχήσεις, εμένα μέχρι της 10000 τσιμπούσε λίγα, τώρα τίποτα.
makis106 - Πεμ 20 Νοέ 2008, 01:23:22
Θέμα δημοσίευσης:
Arvas έγραψε:
Τα λαδια αργησες πολυ να τα αλλαξεις.. 1500 max θελουν πεταμα μαζι με φιλτρο γιατι εχουν μαζεψει τοσα γρεζια ποθ πιο πολυ ξυνουν παρα λιπαινουν...

Ρε παιδιά έλεος με αυτές τις απόψεις του μπαρμπαμήτσου, τι είναι τα μοτέρ, τόρνοι και βγάζουν γρέζια, στους κινητήρες του 2008 δεν υπάρχει αυτό, οι τριβόμενες επιφάνειες έχουν τέλειες κατεργασίες και τρομερές αντοχές, δεν είναι σαν τους παλιούς κινητήρες που κάθε 50000 χμ θέλαν ρεκτιφιέ. Και αν υπάρχει πιθανότητα να βγάλουν κάτι, θα το κρατήσει το φίλτρο, γι' αυτό είναι εκεί! Δηλαδή αυτός ο άσχετος ο κατασκευαστής του που λέει να κάνεις πρώτη αλλαγή λαδιού στις 20000 χμ δεν ξέρει τίποτα? Θα είχε γίνει άχρηστο μέχρι τότε απο το πολύ ξύσιμο Scratch Scratch Scratch
Sinanai - Πεμ 20 Νοέ 2008, 09:54:45
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως, σε κάποιο άρθρο (χωρίς να είμαι σίγουρος τώρα, αλλά θα το τσεκάρω) του Χοϊδά αναφερόταν ότι τα πρώτα γρέζια κατά κάποιο τρόπο "κάνουν καλό"! Δε θυμάμαι την ακριβή εξήγηση τώρα, αλλά αν το βρώ, θα το παραθέσω. Πάντως και εμένα μου φαίνεται ότι η πρώτη αλλαγή στα 7500-10000 χλμ είναι ok. Μιλώ για αυτά τα μοτέρ, τσι μοδός... Cool
MTerry - Πεμ 20 Νοέ 2008, 13:38:07
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Arvas έγραψε:
Τα λαδια αργησες πολυ να τα αλλαξεις.. 1500 max θελουν πεταμα μαζι με φιλτρο γιατι εχουν μαζεψει τοσα γρεζια ποθ πιο πολυ ξυνουν παρα λιπαινουν...

Ρε παιδιά έλεος με αυτές τις απόψεις του μπαρμπαμήτσου, τι είναι τα μοτέρ, τόρνοι και βγάζουν γρέζια, στους κινητήρες του 2008 δεν υπάρχει αυτό, οι τριβόμενες επιφάνειες έχουν τέλειες κατεργασίες και τρομερές αντοχές, δεν είναι σαν τους παλιούς κινητήρες που κάθε 50000 χμ θέλαν ρεκτιφιέ. Και αν υπάρχει πιθανότητα να βγάλουν κάτι, θα το κρατήσει το φίλτρο, γι' αυτό είναι εκεί! Δηλαδή αυτός ο άσχετος ο κατασκευαστής του που λέει να κάνεις πρώτη αλλαγή λαδιού στις 20000 χμ δεν ξέρει τίποτα? Θα είχε γίνει άχρηστο μέχρι τότε απο το πολύ ξύσιμο Scratch Scratch Scratch

Πέστα Χρυσόστομε !!!
Γίναμε όλοι , καλύτεροι απο την Peugeot . . . !!! Rotfl
drdino - Πεμ 20 Νοέ 2008, 14:59:12
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά, τα γρέζια σε μοτέρ εν έτη 2008 είναι λίγο αστεία, τουλάχιστον με την μορφή που οι περισσότεροι από εμάς ορίζουμε τα γρέζια. Laughing Cool

Το ότι θα υπάρχουν ίχνη μετάλλου είναι σίγουρο. Σίγουρα μια αλλαγή στα 3-4k μόνο καλό θα κάνει.

Από και πέρα, ο κατασκευαστής συστήνει 20k για τα λάδια για πολλούς λόγους. Οικολογικούς, οικονομικούς, marketing κλπ. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να κρατήσει το αμάξι του για αρκετά χιλιόμετρα, τα διαστήματα αυτά είναι υπερβολικά μεγάλα. Δεν είναι ότι το λάδι χαλάει αυτό καθεαυτό, αλλά επιμολύνεται συνέχεια με διάφορες ξένες ουσίες που μειώνουν την αποτελεσματικότητά του.
Giannis307 - Πεμ 20 Νοέ 2008, 16:55:45
Θέμα δημοσίευσης:
Το εχουμε χιλιοσυζητησει αυτο για τα λαδια....Το 20.000 χλμ ειναι σε συνθηκες εργαστηριου και οχι καθημερινης χρησης και ειδηκα μεσα σε κινηση...Εγω παντως σκαρτα 8.000 κανω σε καθε αλλαγη...και μαζι και το φιλτρο..και το αποτελεσμα ειναι το μοτεε παρολο πυ το ματσουκιαζω να εχει δεξει αριστη διαγωγη και το ιδα καο ο ιδιος οταν ανοιχτηκε το καπακι για ρυθμηση βαλβιδων που ολα ητνα πεντακαθαρα...επισης το 20.000 χλμ ειναι πρωτη αλλαγη και οχι για μια ζωη...το οπιο ειναι λογικο ωστε να υπρξει λιγο περισσοτερη τριβη στο μοτερ και να παρουν ολα την σωστη λειτουργεια τους...
Steve - Πεμ 20 Νοέ 2008, 17:10:51
Θέμα δημοσίευσης:
Έβαλα πρόγραμμα και τώρα βαράω 10άρες Cool
Giannis307 - Πεμ 20 Νοέ 2008, 17:13:35
Θέμα δημοσίευσης:
Bad talk Beer Dizzy2
makis106 - Πεμ 20 Νοέ 2008, 18:08:46
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:

Από και πέρα, ο κατασκευαστής συστήνει 20k για τα λάδια για πολλούς λόγους. Οικολογικούς, οικονομικούς, marketing κλπ. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να κρατήσει το αμάξι του για αρκετά χιλιόμετρα, τα διαστήματα αυτά είναι υπερβολικά μεγάλα.

Δεν νομίζω για τον κατασκευαστή που του έφυγε ο κ**ος για να φτιάξει έναν όσο το πιο δυνατόν τέλειο και αξιόπιστο κινητήρα να υπερισχύουν οι οικολογικοί και λόγοι marketing απο την αξιοπιστία του κινητήρα που και καλά θα επιμηκυνθεί απο τις συχνότερες αλλαγές λαδιού, ίσα ίσα, καλύτερο θα έκανε στο marketing της εταιρέιας η φημη αξιόπιστων κινητήρων. Πόσοι αγοραστές πριν αγοράσουν ένα αμάξι ενδιαφέρονται περισσότερο για το κάθε πότε αλλάζει λάδια, παρα για το πόσο αξιόπιστος είναι ο κινητήρας και σε βάθος χρόνου. Για τους οικονομικούς λόγους, δεν το συζητάω, δεν θα τις πληρώσει απο την τσέπη του τις πιο συχνές αλλαγές ο κατασκευαστής, ούτε η Peugeot.
Giannis307 έγραψε:
Το 20.000 χλμ ειναι σε συνθηκες εργαστηριου και οχι καθημερινης χρησης και ειδηκα μεσα σε κινηση...

Shocked Δηλαδή ο κατασκευαστής το έφτιαξε για να δουλεύει μέσα στο εργοστάσιο και να το κάνει βόλτες στον αυλόγυρο!
Ρε παιδιά μη λέμε ότι θέλουμε δηλαδη. Αν ανοίξεις το βιβλιαράκι που φρόντισε να σου παρέχεται μαζί με το αμάξι, θα δεις ότι λέει ανα 30000 και σε συνθήκες σκληρής χρήσης (αυτό που λες δηλαδή) ανα 20000, άντε και κρατάμε το δεύτερο.
Μην ακούτε τι λέει η κάθε αντιπροσωπεία. Εντάξει και εγώ ο ίδιος, τα αλλάζω ανα 10000, αλλα περοσσότερο για ψυχολογικούς λόγους, μην το παρακάνουμε όμως.
Giannis307 έγραψε:
επισης το 20.000 χλμ ειναι πρωτη αλλαγη και οχι για μια ζωη
Αυτό πάλι που το διάβασες Question Question Question
soulos6 - Πεμ 20 Νοέ 2008, 19:11:44
Θέμα δημοσίευσης:
Βλεπω αρκετες γνωμες περι του θεματος και ολες σεβαστες.
Παντως σημερα δεν προλαβα να παω για την αλλαγη και θα παω αυριο, πριν ξεκινησω το 3μερο μου.
Thanks everybody!!!!!!!!!!
soulos6 - Πεμ 20 Νοέ 2008, 19:20:36
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
2500 χλμ? και δεν εχεις δει πως παει?ρε θα μπουκωσει το αμαξι θα αρχησει να καιει λαδια...δωστου να αρπαξει δεν τρεχει τπτ
τα λαδια συχνες αλλαγες οσο αντεχει η τσεπη σου ενταξει να μην ειναι κ κατω απο 5000χλμ αλλα οχι κ πανω απο 10.000χλμ

Υπαρχει κανενας αλλος που να συμφωνει με τα παραπανω γιατι αρχιζω και αγχωνομαι.
Τα ΑΧ και φιατακι τα ειχα παρει μεταχειρισμενα και το σαξαρο μου το ειχα παρει στρωμενο και γι΄αυτο δεν εχω προσωπικη εμπειρια απο στρωσιματα και πρωτα χλμ.
Ελπιζω να μην γινομαι κουραστικος και οι ερωτησεις μου να αφορουν και αλλους.
android - Πεμ 20 Νοέ 2008, 22:31:40
Θέμα δημοσίευσης:
soulos6 έγραψε:
android έγραψε:

Υπαρχει κανενας αλλος που να συμφωνει με τα παραπανω γιατι αρχιζω και αγχωνομαι.
Τα ΑΧ και φιατακι τα ειχα παρει μεταχειρισμενα και το σαξαρο μου το ειχα παρει στρωμενο και γι΄αυτο δεν εχω προσωπικη εμπειρια απο στρωσιματα και πρωτα χλμ.

καλα στο να παθει κακο δεν παιζει οπως το πας αλλα δεν υπαρχη λογος να το πας ετσι...πρεπει να αρχησεις να του δινεις σταδιακα αν κ τωρα εκανες ηδη πολλα χλμ κ εχουν πατησει
kostas207rc - Πεμ 20 Νοέ 2008, 22:37:41
Θέμα δημοσίευσης:
soulos6 έγραψε:
android έγραψε:

Πάτα το δεν παθαίνει τίποτα άλλωστε γι αυτό δεν το πήρες?
Giannis307 - Παρ 21 Νοέ 2008, 00:35:16
Θέμα δημοσίευσης:
το φιλτατος MAKIS106turbo intercollernosdirectportinjectror

καλα εσυ αλαζε λαδακι καθε 20.000 και ελα μετα να μου πεις να θα δεις το κοντερ να γραψει εξαψηφιο ποτε...
Περα απο αυτο ποιο ειναι το θεμα σου...?Υπαρχεις για να αμφισβητεις οτι λεει ο καθενας...?Που ξερω οτι ξερω απο κατι πολυ απλο που λεγετε λογικη και εμπειρια παο καμποσα αυτοκινητα δικα μου και οχι...
Επισης καλο θα ηταν να διαβασεις-ψαξεις λιγο τι παιζει με τις ιδιοτητες καθε υγρου που βαζεις στον κινητηρα...ποσο πυ και πως δουλευει...πριν αρχησεις να λες και να κανεις θεο την αντιπρωσωπεια...

υγ1)Κατι αλλο δεν εχεις ακουσει ποτε για μερικα πραγματα που υσχυουν στα χαρτια και στα μαθηματικα και στην πραγματικοτητα δεν υπαρχουν απλα...?Θεωρια σχετικοτητας πχ...στο χαρτι στεκει στη πραγματικοτητα δεν....

υγ2)Μιλα με την Lion... σαν πωλητης εχεις λαμπρο μελλον...! Wink
makis106 - Παρ 21 Νοέ 2008, 09:56:06
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
το φιλτατος MAKIS106turbo intercollernosdirectportinjectror

Μόνος σου το σκέφτηκες Question Exclamation Hunter

Giannis307 έγραψε:
καλα εσυ αλαζε λαδακι καθε 20.000 και ελα μετα να μου πεις να θα δεις το κοντερ να γραψει εξαψηφιο ποτε...
Περα απο αυτο ποιο ειναι το θεμα σου...?Υπαρχεις για να αμφισβητεις οτι λεει ο καθενας...?Που ξερω οτι ξερω απο κατι πολυ απλο που λεγετε λογικη και εμπειρια παο καμποσα αυτοκινητα δικα μου και οχι...
Επισης καλο θα ηταν να διαβασεις-ψαξεις λιγο τι παιζει με τις ιδιοτητες καθε υγρου που βαζεις στον κινητηρα...ποσο πυ και πως δουλευει...πριν αρχησεις να λες και να κανεις θεο την αντιπρωσωπεια...
Καταρχήν δεν είμαι εδώ για να αμφισβητώ, αλλα για να συζητάω, και μέρος της συζήτησης είναι και η αμφισβήτηση των απόψεων.
Απ' ότι φαίνεται όμως εσύ είτε δεν διάβασες αυτά που έγραψα, είτε κάνεις οτι δεν τα διάβασες. πχ μου λες ότι κάνω θεό τις αντιπροσωπείες, όταν λέω ότι η κάθε αντιπροσωπεία λέει ότι θέλει. Προφανώς δεν έχεις να σχολιάσεις τόποτα απο αυτά που είπα για τον κατασκευαστή, παρα μόνο ότι σου λέει πότε να αλλάξεις λάδια αν το δουλευεις στον πάγκο του εργοστασίου... Για πες μας λοιπόν εσύ που ξέρεις και έχεις διαβάσει, για πόσα χλμ είναι τα λάδια με προδιαγραφές ACEA A3/B4 και API SL/CF, γιατί εγώ δεν ξέρω...
Αν πιστεύεις ότι η σωστή συντήρηση και η αξιοπιστία ενός κινητήρα, δεν ισχύει στα χαρτιά (του κατασκευαστή), αλλα μόνο στην κρίση του καθενός, τότε...
MTerry - Παρ 21 Νοέ 2008, 12:11:08
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
Το εχουμε χιλιοσυζητησει αυτο για τα λαδια....Το 20.000 χλμ ειναι σε συνθηκες εργαστηριου και οχι καθημερινης χρησης και ειδηκα μεσα σε κινηση...Εγω παντως σκαρτα 8.000 κανω σε καθε αλλαγη...και μαζι και το φιλτρο.....

Κάνεις πολύ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ !

Οι αλλαγές γίνονται σε αυτά τα χλμ (20,000) σύμφωνα με την Peugeot για δυσμενείς συνθήκες δλδ (στην πόλη,μικρές διαδρομές, κ.λ.π.)
Εαν οι συνθήκες δεν ειναι δυσμενείς (π.χ. ταξίδια ) τότε λέει αλλαγή στα 30.000 χλμ .
Δεν μιλάει πουθενά για συνθήκες εργαστηρίου !!!

READ THE ****IN MANUAL.
tsikis - Παρ 21 Νοέ 2008, 12:29:14
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω εδώ και χρόνια βάζω το bp 0-40 αλλά και shell και αλλο ενα δεν θυμάμαι ποιο ήταν μετά τις 8000 είναι σε πολύ χάλια κατάσταση τα λάδια . κατράμι και τα αλλάζω κάθε 10000 max . το αυτοκίνητο δεν το χρησιμοποιώ στην πόλη και στην κίνηση προτιμώ να πάρω ταξί παρά το αμάξι . σκεφτείτε λοιπόν να τα άλλαζα στις 30000 που έλεγε .. το λάδι θα είχε χάσει όλες τις ιδιότητες του ... μπορεί να είναι για άλλες θερμοκρασίες αυτό το 30000 που λέει ο κατασκευαστής . άποψη μου πάντα ! Cool
MEMsound - Παρ 21 Νοέ 2008, 12:52:47
Θέμα δημοσίευσης:
...μου φαίνεται ότι ξεχνάτε οτι δεν ειναι ειναι όλα τα μοτερ ιδια...
και οτι δεν "καταστρεφουν" όλα τα μοτερ με τον ίδιο τρόπο τις ιδιότητες ενός λιπαντικου
MTerry - Παρ 21 Νοέ 2008, 13:12:17
Θέμα δημοσίευσης:
tsikis έγραψε:
έλεγε .. το λάδι θα είχε χάσει όλες τις ιδιότητες του ... μπορεί να είναι για άλλες θερμοκρασίες αυτό το 30000 που λέει ο κατασκευαστής . άποψη μου πάντα ! Cool

Ειναι για τίς θερμοκρασίες σίγουρα της Ελλάδας , μιας και το γράφει στό manual γιά αυτοκίνητο που αγοράστηκε στην Ελλάδα !!!

Το δικό σου αυτοκίνητο δεν ειναι παράδειγμα !!!! Very happy
Το έκανες turbo (απο ότι ειδα) χωρίς να ειναι φτιαγμένο για κάτι τέτοιο . . . Very happy
Puzzle - Παρ 21 Νοέ 2008, 13:36:40
Θέμα δημοσίευσης:
Αν και δεν ειναι turbo ο κινητηρας μου..τα πρωτα λαδια τα αλλαξα στο χρονο μετα απο 15,000 χλμ και μετα απο επιμονη του κονδωρα οτι δεν χρειαζεται πιο νωρις..
Σε αλλη αντιπροσωπεια που πηγα να κανω την αλλαγη μου εγραψε να το ξαναπαω για λαδια μετα απο 10,000 χλμ...
Εδω δεν μπορουν να συννενοηθουν οι ιδιοι θα συννενοηθουμε εμεις μεταξυ μας..
Η ps λεει καθε 30 αλλα επειδη ζουμε σε συνθηκες πολης καθε 20..
Αντε βγαλε ακρη.. Laughing
Εγω οταν πηρα το αμαξι μου τονισαν καθε 20 η μια φορα το χρονο και αυτο για παντα..και ετσι υπολογιζα αφου δεν τα φτανω αυτα τα χιλιομετρα οτι θα το πηγαινω μια φορα το χρονο για ολα και θα ειμαι κομπλε..
@@@@@@@@@
MTerry - Παρ 21 Νοέ 2008, 14:37:27
Θέμα δημοσίευσης:
Puzzle έγραψε:
Σε αλλη αντιπροσωπεια που πηγα να κανω την αλλαγη μου εγραψε να το ξαναπαω για λαδια μετα απο 10,000 χλμ...

Εχεις απόλυτο δίκιο - ο καθένας (ακόμα και στην ίδια αντιπροσωπεία ) λέει ότι του καπνίσει !!! Confused
Εγώ προσωπικά , ακολουθώ ακριβως τα των κατασκευαστών σε ότι όχημα ειχα μέχρι σήμερα ( και πιστεψέ με ειχα πολλά ) και ποτέ δεν είχα πρόβλημα και γιά πολλά χιλ. χλμ. Very happy Very happy Very happy !!!!
tsikis - Παρ 21 Νοέ 2008, 14:58:46
Θέμα δημοσίευσης:
MTerry έγραψε:
tsikis έγραψε:
έλεγε .. το λάδι θα είχε χάσει όλες τις ιδιότητες του ... μπορεί να είναι για άλλες θερμοκρασίες αυτό το 30000 που λέει ο κατασκευαστής . άποψη μου πάντα ! Cool

Ειναι για τίς θερμοκρασίες σίγουρα της Ελλάδας , μιας και το γράφει στό manual γιά αυτοκίνητο που αγοράστηκε στην Ελλάδα !!!

Το δικό σου αυτοκίνητο δεν ειναι παράδειγμα !!!! Very happy
Το έκανες turbo (απο ότι ειδα) χωρίς να ειναι φτιαγμένο για κάτι τέτοιο . . . Very happy

τουρμπάτο είναι τον τελευταίο χρόνο .... Wink
τα υπόλοιπα 4 χρόνια έκανα και πάλι τις αλλαγές στα 10.000 και αυτή τη στιγμή το αμάξι μου δεν καίει ούτε 100 ml λάδι μέχρι την αλλαγή , όσα βάζω τόσα βγάζω ... αλλα χωρίς σκίσιμο ιδιαίτερο , άλλωστε δεν είναι και κανένα τρελό κόστος να αλλάζεις τα λάδια .
android - Παρ 21 Νοέ 2008, 17:54:53
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
...μου φαίνεται ότι ξεχνάτε οτι δεν ειναι ειναι όλα τα μοτερ ιδια...
και οτι δεν "καταστρεφουν" όλα τα μοτερ με τον ίδιο τρόπο τις ιδιότητες ενός λιπαντικου

ναι οπως κ να χει μιλαμε για τουρμπατο αμαξι...
δεν σας καταλαβαινω η πεζο καλα λεει 20.000 και δεν λεει 5000 ετσι δεν παω 4 φορες το χρονο στην πεζο να αλλαξω κ να μου ποιασουν τον κ...μια χαρα ειναι τα σερβις...εχεις κ εγγυηση χωρις να πας Laughing
Giannis307 - Παρ 21 Νοέ 2008, 20:51:59
Θέμα δημοσίευσης:
Birthday Silly Bluegrab Scatter Multi color Morning Black eye Blush Nod Alien2 Devil Cyclops Scratch Evil Mr. Green Beer Beer Beer Beer Beer Beer Beer Beer Hunter Hunter Hunter Hunter Hunter Hunter Thumb Down Thumb Down Off Topic Off Topic Locked Locked Dizzy2 Dizzy2 Banned W00t W00t Whip Whip
MTerry - Σαβ 22 Νοέ 2008, 09:40:14
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
Birthday Silly Bluegrab Scatter Multi color Morning Black eye Blush Nod Alien2 Devil Cyclops Scratch Evil Mr. Green Beer Beer Beer Beer Beer Beer Beer Beer Hunter Hunter Hunter Hunter Hunter Hunter Thumb Down Thumb Down Off Topic Off Topic Locked Locked Dizzy2 Dizzy2 Banned W00t W00t Whip Whip

Ποιό τσίρκο ειναι αυτό ? Very happy Very happy Very happy
drdino - Σαβ 22 Νοέ 2008, 11:15:26
Θέμα δημοσίευσης:
MTerry έγραψε:
Puzzle έγραψε:

Εχεις απόλυτο δίκιο - ο καθένας (ακόμα και στην ίδια αντιπροσωπεία ) λέει ότι του καπνίσει !!! Confused
Εγώ προσωπικά , ακολουθώ ακριβως τα των κατασκευαστών σε ότι όχημα ειχα μέχρι σήμερα ( και πιστεψέ με ειχα πολλά ) και ποτέ δεν είχα πρόβλημα και γιά πολλά χιλ. χλμ. Very happy Very happy Very happy !!!!

Σε τι μοτέρ, πόσα χλμ συνολικά και τι διαστήματα;
MTerry - Σαβ 22 Νοέ 2008, 14:47:12
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Σε τι μοτέρ, πόσα χλμ συνολικά και τι διαστήματα;

Στην αντιπροσωπεία μου ειπαν για αλλαγή λαδιών στό 207Rallye :
ο πωλητής όταν το παρέλαβα , να πάω στα 20.000 και ο μηχανικός όταν το πήγα για τον τακτικό έλεγχο , να πάω στά 10.000 χλμ.! Confused

Τώρα αν εννοείς για τα οχήματα (auto-moto) που έχουν περάσει απο τα χέρια μου , ακολούθησα όπως ειπα και παραπάνω , το manual (όχι την αντιπροσωπεία) σε κάθε περίπτωση και ποτέ δεν ειχα πρόβλημα με πολλά χιλ.χλμ σε κάθε ένα απο αυτά . . . Very happy !
Δεν έχει σημασία τι οχήματα ηταν ουτε ειναι σωστό να κατσω να τα γράψω (αν θές με πμ) γιατί ηδη έχουμε ξεφύγει . . . Very happy
απλά αυτό που λέω πρός το φίλο μας soulos6 το καλύτερο ειναι να έχει το MANUAL σαν ευαγγέλιο γιατί
η μαμά Peugeot ξέρει και ειναι υπέυθυνη για το προιον της ! Very happy . . . κανένας άλλος . . . Very happy!
android - Σαβ 22 Νοέ 2008, 16:03:02
Θέμα δημοσίευσης:
ποτε καμια παραπανω αλλαγη υγρων πιο μπρωστα απ οτι λεει το manual δεν εβλαψε κανεναν...ειναι κ αναλογα την χρηση...ενα μεσο ορο βγαζει η πεζο με νορμαλ οδηγηση...αν εσυ πας ταπα συνεχεια κ τα λαδια φτανουν κοκκινα Laughing Laughing Laughing
drdino - Σαβ 22 Νοέ 2008, 16:31:43
Θέμα δημοσίευσης:
MTerry έγραψε:

η μαμά Peugeot ξέρει και ειναι υπέυθυνη για το προιον της ! Very happy . . . κανένας άλλος . . . Very happy!

μέχρι τα 2 χρόνια της εγγύησης.
jim 106 - Σαβ 22 Νοέ 2008, 18:50:49
Θέμα δημοσίευσης:
Οπως ειναι υπευθυνη και για τα σαζμαν που φτιαχνει+τις ρημαδοβαλβολινες που βαζει μεσα Rolling eyes
drdino - Σαβ 22 Νοέ 2008, 19:37:38
Θέμα δημοσίευσης:
Για τον μέσο οδηγό δεν είναι άσχημα ούτε τα σασμάν, ούτε οι βαλβολίνες.
kostas207rc - Σαβ 22 Νοέ 2008, 19:53:35
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν νομίζω ότι υπάρχει μέσος οδηγός με GT/Rallye/RC εκτός από τις εξαιρέσεις γιατί απλά οι κάτοχοι τετοιων αυτοκινήτων το πατάμε λίγο πολύ όλοι μας...
drdino - Σαβ 22 Νοέ 2008, 19:57:48
Θέμα δημοσίευσης:
Ok, αλλά peugeot δεν είναι μόνο gt/rc. Razz Laughing
kostas207rc - Σαβ 22 Νοέ 2008, 20:03:45
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι συμφωνώ με αυτό που λες απλα το ανέφερα γιατί κάναμε λόγο για τα παραπάνω αυτοκίνητα
MTerry - Σαβ 22 Νοέ 2008, 20:14:41
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
ποτε καμια παραπανω αλλαγη υγρων πιο μπρωστα απ οτι λεει το manual δεν εβλαψε κανεναν...ειναι κ αναλογα την χρηση...ενα μεσο ορο βγαζει η πεζο με νορμαλ οδηγηση...αν εσυ πας ταπα συνεχεια κ τα λαδια φτανουν κοκκινα Laughing Laughing Laughing

Βλάπτει μόνο την τσέπη μας και το περιβάλλον . . .
Αλλά σαν γνήσιοι έλληνες δεν μας ενδιαφέρει κανένα απο τα δύο . . . Laughing
. . . αυτό πάλι με το μέσο όρο και την νορμάλ οδήγηση ποιός το είπε . . . ??? . . . η Peugoet ? . . .δεν νομίζω Laughing
drdino έγραψε:

Και η υστεροφημία την ενδιαφέρει σίγουρα . . . Very happy
jim 106 έγραψε:
Οπως ειναι υπευθυνη και για τα σαζμαν που φτιαχνει+τις ρημαδοβαλβολινες που βαζει μεσα

Αν θέλεις να βελτιώσεις σε αίσθηση κάτι , ειναι άλλο . . . δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα . . . δλδ σπάνε ? Confused

Τέσπα ας κάνει ο καθένας ότι νομίζει . . . Very happy
android - Κυρ 23 Νοέ 2008, 00:52:01
Θέμα δημοσίευσης:
MTerry γιατι πηρες 207 rallye και δεν πηρες ενα prius μιας που εχεις τοσο οικολογικες ανησυχιες? Laughing Laughing Laughing
η πεζο ναι..αν ηταν ετσι καμια εταιρια δεν θα βγαζε εκτος εγγυηση κατι με λογο κακη χρηση...γιατι και να το καιες κακη χρηση ειναι την ακουει το αμαξι
MTerry - Κυρ 23 Νοέ 2008, 10:21:23
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
MTerry γιατι πηρες 207 rallye και δεν πηρες ενα prius μιας που εχεις τοσο οικολογικες ανησυχιες? Laughing Laughing Laughing

Αλλη μια "ελληνική εξυπνάδα" ειναι αυτή . . . Laughing ?
android έγραψε:
η πεζο ναι..αν ηταν ετσι καμια εταιρια δεν θα βγαζε εκτος εγγυηση κατι με λογο κακη χρηση...γιατι και να το καιες κακη χρηση ειναι την ακουει το αμαξι

"κακή χρήση"
Sorry ρε φίλε αλλα αυτό δεν το έχω ξανακούσει . . . Surprised !
Δλδ δεν σε καλύπτουν με αυτή τι δικαιολογία . . . πως αποδεικνύεται . . . Confused ???
android - Κυρ 23 Νοέ 2008, 18:58:45
Θέμα δημοσίευσης:
μπορει να μην ειναι διακαιολογια αλλα κ αληθεια Laughing
βαζεις εσυ καρφωτες...αρχιζεις κ γρατζουναει λιγο μετα πιο πολυ κ μετα χαλαει κοσμο...πας κ σου λενε οπα μεγαλε το μαμισες ετσι οπως πας...αυτο εχει σημβει κ σε impreza σε γνωστο περιοδικο....βεβεα μην κοιτας την εγγυηση της πεζο στα 2 χρονια τι να παθουν κ ποσα να παθουν τεσπα...
δεν ειναι ελληνικη εξυπναδα...περνεις ενα αμαξι που σ αρεσει κ γουσταριες να το πας οσο παει...τοτε δεν εισαι οικολογος Laughing
αλλωστε τα λαδια ανακυκλωση πηγαινουν
Gr13 - Τρι 25 Νοέ 2008, 03:30:17
Θέμα δημοσίευσης: Φρεσκο 207 1.6Τ
Καλοτάξιδο το αμάξι .Παιδιά εγώ πάλι έχω το αμάξι ένα "6μηνο" και του έχω κάνει 15000km,το πήγα στην πεζό για έλεγχο λάδια και τέτοια στα 10000km και μου είπαν ότι δεν χρειάζεται αλλαγή παρα μονο λίγο συμπλήρωμα.ο κοίταξαν μου συμπλήρωσαν και λίγο λαδάκι και θα με ξαναδούν σύντομα στα 20000.Επιπλέον και εγώ στρώσιμο στις 3000-4000 στροφές πάνω κάτω έκανα για καμια χιλιάρα χιλιόμετρα και τέλος (καλά ήταν που άντεξα και τόσο,συνήθως δεν στρώνω τίποτα και ποτε )είμαι της απόψεις ότι με τόσους ελεγχους που έχουν περάσει στρωμώνα είναι.Τώρα το αν θα αντέξει και ποσο θα αντέξει τι να σας πω θα φανεί στον χρόνο,αν και τα καινούρια αυτοκίνητα έχουν ημερομηνία λήξης,αλλιώς θα έκλειναν τα συνεργεία και οι αντιπροσωπείες.Τέλος πάντων λίγο με ενδιαφέρει έτσι και αλλιώς πάνω από 3 χρονια δύσκολα κρατάω αμάξι.Α και διαπίστωσα και κάτι άλλο στο πεζο για αλλαγή λάδια φίλτρο μου είπαν ότι stixixei 140 euro σχεδόν,έλεος στο opc δίνω 70 .
Ήμαρτον.
makis106 - Τρι 25 Νοέ 2008, 08:32:21
Gr13 έγραψε:
Καλοτάξιδο το αμάξι .Παιδιά εγώ πάλι έχω το αμάξι ένα "6μηνο" και του έχω κάνει 15000km,το πήγα στην πεζό για έλεγχο λάδια και τέτοια στα 10000km και μου είπαν ότι δεν χρειάζεται αλλαγή παρα μονο λίγο συμπλήρωμα.ο κοίταξαν μου συμπλήρωσαν και λίγο λαδάκι και θα με ξαναδούν σύντομα στα 20000.Επιπλέον και εγώ στρώσιμο στις 3000-4000 στροφές πάνω κάτω έκανα για καμια χιλιάρα χιλιόμετρα και τέλος (καλά ήταν που άντεξα και τόσο,συνήθως δεν στρώνω τίποτα και ποτε )είμαι της απόψεις ότι με τόσους ελεγχους που έχουν περάσει στρωμώνα είναι.Τώρα το αν θα αντέξει και ποσο θα αντέξει τι να σας πω θα φανεί στον χρόνο,αν και τα καινούρια αυτοκίνητα έχουν ημερομηνία λήξης,αλλιώς θα έκλειναν τα συνεργεία και οι αντιπροσωπείες.Τέλος πάντων λίγο με ενδιαφέρει έτσι και αλλιώς πάνω από 3 χρονια δύσκολα κρατάω αμάξι.Α και διαπίστωσα και κάτι άλλο στο πεζο για αλλαγή λάδια φίλτρο μου είπαν ότι stixixei 140 euro σχεδόν,έλεος στο opc δίνω 70 .
Ήμαρτον.

Όλα καλά, αλλά γιατί πιστεύεις ότι οι καινούργιοι κινητήρες έχουν ημερομηνία λήξης? Αντιθέτως, τα μέταλλα πλέον έχουν τέτοιες αντοχές που με μια σωστή συντήρηση και νορμάλ μεταχείρηση, ένας σημερινός κινητήρας μπορεί να βγάλει παρα πολλά χιλιόμετρα. Αδύνατο σημείο του ίσως τα πολλά ηλεκτρονικά συστήματά του, αλλά αυτά επιδιορθόνονται σχετικά εύκολα. Θυμήσου τους περισσότερους παλιούς κινητήρες που κάθε 50000χμ θέλαν γενική επισκευή (ρεκτιφιέ μέταλλα κλπ...)
Γι' αυτό και έχουν χαθεί κατα τη γνώμη μου τα μικροσυνεργεία, τα δε εξουσιοδωτημένα ζουν απο τις μικροεπισκευές και τα service...
Όσο για το κόστος αλλαγής λαδιών,δεν έχουν όλες οι αντιπροσωπείες Peugeot την ίδια οικονομική πολιτική, μπορείς να βρεις και πολύ φτηνότερα.
Puzzle - Τρι 25 Νοέ 2008, 11:39:11
Gr13 έγραψε:
Ήμαρτον.

Υπαρχει ενα παλιοτερο μου Post που πολυ με εκραξαν γιατι εψαχνα να δω τι παιζει με τις τιμες..καθε συνεργειο ζηταγε τα δικα του και ας ελεγαν οτι κρατουν την ιδια πολιτικη με τη laion..
Τους πειραξε πολλους εδω που ενοχλουσα τα συνεργεια να δω τι γινεται..τους ετρωγα το πολυτιμο χρονο τους..
Εγω προσωπικα αλλαξα σε εξουσιοδοτημενο με 75 ευρω λαδια φιλτρο..
Οι υπολοιποι δεν τους νοιαζουν που δινουν 150-200 μονο για λαδια φιλτρο..
Με θεωρουσαν πολυ χαζο που κερδισα 75-125 ευρω..θεωρουν οτι επειδη πηρα αμαχι 22.000 θα πρεπει να βαζω και βαθεια το χερι στη τσεπη για οτιδηποτε..
Ψαξτο φιλε και σιγουρα θα βρεις καλυτερη τιμη απο τα 140..
android - Τρι 25 Νοέ 2008, 13:48:45
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον σερβις στα 19000 χλμ στην lion
ειναι 5 λιτρα λαδι shell ultra extra 5w-30 94.38e
φιλτρο λαδιου 9.10e
ροδελα ταπας λαδιου 0.56e
φιλτρο a/c 20.74e

συνολο 124.79

αντικατασταση φιλτρου γυρης 8.70e

συστηματικες εργασιες σερβις 71.64e

συνολο 80.34

ολικο συνολο 205.13e
Pughell - Τρι 25 Νοέ 2008, 14:28:33
Θέμα δημοσίευσης:
Arvas έγραψε:

Συμφωνω για την συντομη αλλαγη,διαφωνω για τα γρεζια(για την ποσοτητα τους μαλλον).

Arvas έγραψε:
οσο για τα 6000χλμ ειναι παρα πολλα και θα κανεις το μοτερ νουλα... τα μοτερ ειναι ηδη ψιλοστρωμενα θελουν το πολυ μεχρι τα 1000χλμ ηρεμη οδηγηση και μετα βαθια πατηματα με μεγαλη ταχυτητα (4η) να φτασει ψηλα και μετα ρολαρισμα. δεν ειναι μονο ο κυλινδροσ που πρεπει να ξυστει ειναι και τα ελατηρια και αυτα χωρις ζορι δεν στρωνουν...

Κανενα μοτερ δεν ειναι στρωμμενο.Σε ηλεκτρομηχανες δουλευουν με κινηση απο τον στροφαλο,οχι οπως δουλευει επανω στο μοτερ.
Και ποτε δεν θελει βαθια πατηματα.
Πρεπει να ειναι εντος ωφελιμου φασματος ωστε η πιεση λαδιου να εχει μια αποδεκτη τιμη και απο εκει και περα οσο χαμηλοτερες στροφες εχει,τοσο το καλυτερο ειναι.

android έγραψε:
2500 χλμ? και δεν εχεις δει πως παει?ρε θα μπουκωσει το αμαξι θα αρχησει να καιει λαδια...δωστου να αρπαξει δεν τρεχει τπτ...

Παρα πολλα τρεχουν αλλα δεν τα ξερετε.

makis106 έγραψε:

Λαθος,λαθος και παλι λαθος.
Η καλυτερη κατεργασια ειναι για μικροτερες ανοχες,που σημαινει μεγαλυτερες τριβες,που σημαινει μεγαλυτερο χρονο διαστηματος ρονταρισματος.
Οσο για τα λαδια,οπως ειπε και ο δοκτωρ(drdino) ολα γινονται για λογους marketing και κοστολογιου.
Καντε εναν ελεγχο στο λαδι(σε τεστ εργαστηριου) και θα δειτε οτι ιδιαιτερα τα εργοστασιακα εχουν χασει το 70% της λιπανσης τους απο τις πρωτες 100 ωρες λειτουργιας.

makis106 έγραψε:

Δεν νομίζω για τον κατασκευαστή που του έφυγε ο κ**ος για να φτιάξει έναν όσο το πιο δυνατόν τέλειο και αξιόπιστο κινητήρα να υπερισχύουν οι οικολογικοί και λόγοι marketing απο την αξιοπιστία του κινητήρα που και καλά θα επιμηκυνθεί απο τις συχνότερες αλλαγές λαδιού, ίσα ίσα, καλύτερο θα έκανε στο marketing της εταιρέιας η φημη αξιόπιστων κινητήρων.

Καλα,μην εισαι τοσο σιγουρος.
Το marketing ειναι πανω απο ολα,σε ολες τις επιχειρησεις.
Δεν υφισταται σχεδιαστικο τμημα που να υπερεχει του διοικητικου(βλεπε marketing) ή οικονομικου.

makis106 έγραψε:
Πόσοι αγοραστές πριν αγοράσουν ένα αμάξι ενδιαφέρονται περισσότερο για το κάθε πότε αλλάζει λάδια, παρα για το πόσο αξιόπιστος είναι ο κινητήρας και σε βάθος χρόνου. Για τους οικονομικούς λόγους, δεν το συζητάω, δεν θα τις πληρώσει απο την τσέπη του τις πιο συχνές αλλαγές ο κατασκευαστής, ούτε η Peugeot.

Επειδη η παγκοσμια αγορα δεν ειναι η Ελλαδα,τα κριτηρια του υπολοιπου κοσμου ειναι το service.
Οποτε και σε αυτο βασιζονται οι κατασκευαστες.
Εξελισσουν καποια μοτερ με πολυ καλη ποιοτητα,φτηνο και αραιο service και ημερομηνια ληξης περι τις 200-250 χιλλιαδες χιλιομετρα.
Στην Ελλαδα βεβαια(στα αστικα κεντρα) αυτα τα χιλιομετρα(ωρες λειτουργιας καλυτερα) τα φτανουμε σε μικροτερο χρονικο διαστημα που ισοδυναμει σε 4-5 χρονια περιπου.

makis106 έγραψε:
Δηλαδή ο κατασκευαστής το έφτιαξε για να δουλεύει μέσα στο εργοστάσιο και να το κάνει βόλτες στον αυλόγυρο!
Ρε παιδιά μη λέμε ότι θέλουμε δηλαδη. Αν ανοίξεις το βιβλιαράκι που φρόντισε να σου παρέχεται μαζί με το αμάξι, θα δεις ότι λέει ανα 30000 και σε συνθήκες σκληρής χρήσης (αυτό που λες δηλαδή) ανα 20000, άντε και κρατάμε το δεύτερο.
Μην ακούτε τι λέει η κάθε αντιπροσωπεία. Εντάξει και εγώ ο ίδιος, τα αλλάζω ανα 10000, αλλα περοσσότερο για ψυχολογικούς λόγους, μην το παρακάνουμε όμως.

Οχι,αλλα οπως ειπα και παραπανω,ο κατασκευαστης δεν εχει προβλεψει το μποτιλιαρισμα του ελληνικου αστικου κυκλου.
Σχεδον πουθενα στην Ευρωπη δεν επικρατουν παραπλησιες συνθηκες με τοσο χαμηλους ρυθμους χιλιομετρων ανα ωρα.
Οποτε και εσυ δουλευεις το μοτερ σου 45 λεπτα για να πας απο την Καλαμαρια(Θεσσαλονικη) στο κεντρο της πολης και εχεις κανει ουτε 10 χιλιομετρα.
Ο μεσος ευρωπαιος ομως εχει κανει στα 45 αυτα λεπτα σχεδον 90 χιλιομετρα για να μην πω παραπανω.
Δες την διαφορα. Exclamation
Τιποτα δεν ειναι ψυχολογικο.

MTerry έγραψε:
Κάνεις πολύ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ !

Οι αλλαγές γίνονται σε αυτά τα χλμ (20,000) σύμφωνα με την Peugeot για δυσμενείς συνθήκες δλδ (στην πόλη,μικρές διαδρομές, κ.λ.π.)
Εαν οι συνθήκες δεν ειναι δυσμενείς (π.χ. ταξίδια ) τότε λέει αλλαγή στα 30.000 χλμ .
Δεν μιλάει πουθενά για συνθήκες εργαστηρίου !!!

READ THE ****IN MANUAL.

Μαλλον εσυ κανεις λαθος...
Ναι,αυτο που αναφερεις παραπανω ειναι αυτο που γραφει το manual αλλά διαφερει αρκετα απο την πραγματικοτητα,κατα ποσο δε την ελληνικη.
Αν παρατηρησες δινει και διαφορετικα ιξωδη αναλογα με το κλιμα.
Σε συνθηκες εργαστηριου θα δεις τις πραγματικες αντοχες του λαδιου και τον δεικτη φθορας του μεταλλου.
Κοινως θα δεις μεχρι που αντεχει το λιπαντικο σου και απο εκει και περα ποσο αντεχει το μοτερ σου(μεχρι να κανει το μπαμ).
Δεν ξερω αν το θυμαστε αλλα οταν παραλαμβανετε το αμαξι σας λενε "Καθε 20.000 χιλιομετρα ή μια φορα τον χρονο".Επισης σας συνισταται και η πρωτη αλλαγη εντος 6 μηνων.

drdino έγραψε:
MTerry έγραψε:

Δεν το σχολιαζω γιατι θα με δειρουν(οι δικοι μου). Laughing

makis106 έγραψε:
Όλα καλά, αλλά γιατί πιστεύεις ότι οι καινούργιοι κινητήρες έχουν ημερομηνία λήξης? Αντιθέτως, τα μέταλλα πλέον έχουν τέτοιες αντοχές που με μια σωστή συντήρηση και νορμάλ μεταχείρηση, ένας σημερινός κινητήρας μπορεί να βγάλει παρα πολλά χιλιόμετρα. Αδύνατο σημείο του ίσως τα πολλά ηλεκτρονικά συστήματά του, αλλά αυτά επιδιορθόνονται σχετικά εύκολα. Θυμήσου τους περισσότερους παλιούς κινητήρες που κάθε 50000χμ θέλαν γενική επισκευή (ρεκτιφιέ μέταλλα κλπ...)
Γι' αυτό και έχουν χαθεί κατα τη γνώμη μου τα μικροσυνεργεία, τα δε εξουσιοδωτημένα ζουν απο τις μικροεπισκευές και τα service...
Όσο για το κόστος αλλαγής λαδιών,δεν έχουν όλες οι αντιπροσωπείες Peugeot την ίδια οικονομική πολιτική, μπορείς να βρεις και πολύ φτηνότερα.

Μακη εδω εισαι παρα πολυ λαθος.
Οι νεοι κινητηρες αντιμετωπιζουν πολυ δυσκολοτερες συνθηκες καθως δουλευουν με πολυ φτωχοτερα μιγματα που σημαινει οτι αν ενα μοτερ του 1990 ειχε θερμοκρασια καυσαεριων πχ 750 βαθμους,τα τωρινα δουλευουν με 900+ που ταλαιπωρει αναλογα μεταλλα,λαδια,κλπ,κλπ...
Οποτε παρολο που δομικα(απο μεταλλα εννοω) ειναι πολυ πιο εξελιγμενα,οι αντιξοες συνθηκες μειωνουν δραματικα τις αντοχες τους.
Ε,αναλογιστειτε τωρα τι κανετε εσεις αφηνωντας με λαδια 10-20 χιλλιαδων χιλιομετρων ενα μοτερ που δουλευει με 900 βαθμους στην εξαγωγη του και κοκκινιζει την τουρμπινα του απο την πιεση και τα φορτια.
android - Τρι 25 Νοέ 2008, 15:09:47
Θέμα δημοσίευσης:
Puzzle έγραψε:
android έγραψε:
φιλτρο λαδιου 9.10e
φιλτρο a/c 20.74e

συνολο 124.79

συνολο 80.34

ολικο συνολο 205.13e

Ηθελα να δω τι ωρα δινεις παρασταση καραγκιο..κο Steve..
Και απο τα παραπανω..εγω πληρωσα 75 ευρω..
Δηλαδη αν εβαζα και φιλτρο a/c και φιλτρο γυρης θα πληρωνα αλλα 130?Γιατι μονο ετσι φτανω τα 205..
Μαλλον με αυτα θα εφτανα τα 75+8,70+20,74=104,44..
Οχι ρε steve..μαλακ@α γλυτωσα 100 ευρω ρε φιλε..ξεχασα...δεν εχεις αναγκη εσυ..τι ειναι 100 ευρω για σενα...

ειναι τα 70κατι του σερβις που χρεωνει βασικα σαν εργασια...
το κακο ειναι οτι χρεωνει 5 λιτρα κ περνει 4 κ δεν σου δινουν κ το λιτρο δλδ. αλλα τεσπα....μια φορα εγινε αυτο για να χω το κεφαλι μου ησυχο με την εγγυηση....στην επομενη θα χει τελιωσει η εγγυηση οποτε δεν ξαναπαταω Laughing
android - Τρι 25 Νοέ 2008, 15:16:06
Θέμα δημοσίευσης:
Puzzle έγραψε:
android έγραψε:
φιλτρο λαδιου 9.10e
φιλτρο a/c 20.74e

συνολο 124.79

συνολο 80.34

ολικο συνολο 205.13e

Ηθελα να δω τι ωρα δινεις παρασταση καραγκιο..κο Steve..
Και απο τα παραπανω..εγω πληρωσα 75 ευρω..
Δηλαδη αν εβαζα και φιλτρο a/c και φιλτρο γυρης θα πληρωνα αλλα 130?Γιατι μονο ετσι φτανω τα 205..
Μαλλον με αυτα θα εφτανα τα 75+8,70+20,74=104,44..
Οχι ρε steve..μαλακ@α γλυτωσα 100 ευρω ρε φιλε..ξεχασα...δεν εχεις αναγκη εσυ..τι ειναι 100 ευρω για σενα...

ειναι τα 70κατι του σερβις που χρεωνει βασικα σαν εργασια...
το κακο ειναι οτι χρεωνει 5 λιτρα κ περνει 4 κ δεν σου δινουν κ το λιτρο δλδ. αλλα τεσπα....μια φορα εγινε αυτο για να χω το κεφαλι μου ησυχο με την εγγυηση....στην επομενη θα χει τελιωσει η εγγυηση οποτε δεν ξαναπαταω Laughing
Puzzle - Τρι 25 Νοέ 2008, 15:29:19
Θέμα δημοσίευσης:
Το λιτρο δεν στο δινουν αλλα αν τυχον ποτε χρειαστεις συμπληρωμα και πας σε οποιοδηποτε εξουσιοδοτημενο δεν προκειται να σου παρουν δραχμη..
Οπως ας πουμε και λαμπα φλας που χρειαστηκε να αλλαξω δεν μου τη χρεωσαν..
Βεβαια το σωστο θα ηταν να το παιρνεις μαζι σου το υπολοιπο..
Και οι τιμες που ανεφερα εγω σε εξουσιοδοτημενο ηταν, γιατι εχω μαθει να πηγαινω τα αμαξια μου μονο σε εξουσιοδοτημενα..νιωθω μεγαλυτερη ασφαλεια..
Αλλα δεν ειναι κακο να το ψαχνουμε και ας κραζει κοσμος..
Δηλαδη αν ηθελες και τακακια θα ειχες πληρωσει χαλαρα 280 ευρω...
makis106 - Τρι 25 Νοέ 2008, 16:08:57
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
makis106 έγραψε:

Λαθος,λαθος και παλι λαθος.
Η καλυτερη κατεργασια ειναι για μικροτερες ανοχες,που σημαινει μεγαλυτερες τριβες,που σημαινει μεγαλυτερο χρονο διαστηματος ρονταρισματος.
Οσο για τα λαδια,οπως ειπε και ο δοκτωρ(drdino) ολα γινονται για λογους marketing και κοστολογιου.
χμ νομίζω ότι έχεις και εσύ λάθος, απ΄αυτά που ξέρω εγώ η καλύτερη κατεργασία σημαίνει καλύτερες επιφάνειες, άρα λιγότερες τριβές, γι' αυτό και καμία πρόταση απο τον κατασκευαστή για ροντάρισμα...

Pughell έγραψε:
makis106 έγραψε:

Δεν νομίζω για τον κατασκευαστή που του έφυγε ο κ**ος για να φτιάξει έναν όσο το πιο δυνατόν τέλειο και αξιόπιστο κινητήρα να υπερισχύουν οι οικολογικοί και λόγοι marketing απο την αξιοπιστία του κινητήρα που και καλά θα επιμηκυνθεί απο τις συχνότερες αλλαγές λαδιού, ίσα ίσα, καλύτερο θα έκανε στο marketing της εταιρέιας η φημη αξιόπιστων κινητήρων.

Καλα,μην εισαι τοσο σιγουρος.
Το marketing ειναι πανω απο ολα,σε ολες τις επιχειρησεις.
Δεν υφισταται σχεδιαστικο τμημα που να υπερεχει του διοικητικου(βλεπε marketing) ή οικονομικου.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η αξιοπίστία και η φήμη μιας εταιρίας είναι το καλύτερο marketing. Άλλωστε αν σκοπός αυτής της τόσο αραιής αλλαγής λαδιών είναι το marketing, γιατί δεν διαφημίζεται πουθενά? TV, διαφημιστικά έντυπα κλπ Question Question Question

Pughell έγραψε:
makis106 έγραψε:
Πόσοι αγοραστές πριν αγοράσουν ένα αμάξι ενδιαφέρονται περισσότερο για το κάθε πότε αλλάζει λάδια, παρα για το πόσο αξιόπιστος είναι ο κινητήρας και σε βάθος χρόνου. Για τους οικονομικούς λόγους, δεν το συζητάω, δεν θα τις πληρώσει απο την τσέπη του τις πιο συχνές αλλαγές ο κατασκευαστής, ούτε η Peugeot.

Επειδη η παγκοσμια αγορα δεν ειναι η Ελλαδα,τα κριτηρια του υπολοιπου κοσμου ειναι το service.
Οποτε και σε αυτο βασιζονται οι κατασκευαστες.
Εξελισσουν καποια μοτερ με πολυ καλη ποιοτητα,φτηνο και αραιο service και ημερομηνια ληξης περι τις 200-250 χιλλιαδες χιλιομετρα.
Στην Ελλαδα βεβαια(στα αστικα κεντρα) αυτα τα χιλιομετρα(ωρες λειτουργιας καλυτερα) τα φτανουμε σε μικροτερο χρονικο διαστημα που ισοδυναμει σε 4-5 χρονια περιπου.

Αντιφατικό.

Pughell έγραψε:
makis106 έγραψε:
Δηλαδή ο κατασκευαστής το έφτιαξε για να δουλεύει μέσα στο εργοστάσιο και να το κάνει βόλτες στον αυλόγυρο!

Οχι,αλλα οπως ειπα και παραπανω,ο κατασκευαστης δεν εχει προβλεψει το μποτιλιαρισμα του ελληνικου αστικου κυκλου.
Σχεδον πουθενα στην Ευρωπη δεν επικρατουν παραπλησιες συνθηκες με τοσο χαμηλους ρυθμους χιλιομετρων ανα ωρα.Οποτε και εσυ δουλευεις το μοτερ σου 45 λεπτα για να πας απο την Καλαμαρια(Θεσσαλονικη) στο κεντρο της πολης και εχεις κανει ουτε 10 χιλιομετρα.
Ο μεσος ευρωπαιος ομως εχει κανει στα 45 αυτα λεπτα σχεδον 90 χιλιομετρα για να μην πω παραπανω.
Δες την διαφορα. Exclamation
Τιποτα δεν ειναι ψυχολογικο.

Το μποτιλιάρισμα δεν είναι φαινόμενο μόνο της Ελλάδας, εκτός και αν δεν έχεις βγει παραέξω να δεις τι γίνεται. Γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο, ο κατασκευαστής δεν έχει ορίσει μόνο όριο χιλιομέτρων αλλα και χρονικό.
Pughell έγραψε:
makis106 έγραψε:

Μακη εδω εισαι παρα πολυ λαθος.
Οι νεοι κινητηρες αντιμετωπιζουν πολυ δυσκολοτερες συνθηκες καθως δουλευουν με πολυ φτωχοτερα μιγματα που σημαινει οτι αν ενα μοτερ του 1990 ειχε θερμοκρασια καυσαεριων πχ 750 βαθμους,τα τωρινα δουλευουν με 900+ που ταλαιπωρει αναλογα μεταλλα,λαδια,κλπ,κλπ...
Οποτε παρολο που δομικα(απο μεταλλα εννοω) ειναι πολυ πιο εξελιγμενα,οι αντιξοες συνθηκες μειωνουν δραματικα τις αντοχες τους.
Ε,αναλογιστειτε τωρα τι κανετε εσεις αφηνωντας με λαδια 10-20 χιλλιαδων χιλιομετρων ενα μοτερ που δουλευει με 900 βαθμους στην εξαγωγη του και κοκκινιζει την τουρμπινα του απο την πιεση και τα φορτια.

Νομίζω ότι το ξαναείπα παραπάνω, απλά κάνε μια αναδρομή στο παρελθόν και θυμήσου πόσες επισκευές γίνονταν παλιότερα και κάθε πότε στους τότε κινητήρες και πόσες γίνονται στους σημερινούς.
android - Τρι 25 Νοέ 2008, 16:39:55
Θέμα δημοσίευσης:
Puzzle έγραψε:

Αλλα δεν ειναι κακο να το ψαχνουμε και ας κραζει κοσμος..
Δηλαδη αν ηθελες και τακακια θα ειχες πληρωσει χαλαρα 280 ευρω...

τα χα προλαβει πολυ πριν τις 19000 με την λογικη θα θελα 2η φορα τωρα βεβεα αλλα οκ Laughing
Pughell - Τρι 25 Νοέ 2008, 18:35:33
Θέμα δημοσίευσης:
Μακη μαλλον δεν ξερεις καλα το αυτοκινητο σου.

Στο manual αναφερει ρητα οτι τα πρωτα χιλιομετρα καλο ειναι να μην πιεζεται ο κινητηρας.
Το οτι δεν αναφερουν ρονταρισμα δεν σημαινει οτι δεν χρειαζεται.
Περι κατεργασιας,ναι μεν οι επιφανειες ειναι πιο ανθεκτικες και ταυτοχρονα και πιο λειες αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι σαγρε.
Αν ηταν εντελως λειες τοτε το φιλμ του λιπαντικου που θα πηγαινε; Rolling eyes
Στο καρτερ με την μια,και το μοτερ στα σκουπιδια. Laughing
Οποτε εκ των πραγματων το μπλοκ ειναι πορωδης επιφανεια γιατι αυτο ειναι θεμιτο. Wink

Τωρα οσο αφορα το marketing,αν δεν ηταν το marketing ουτε ο καταλυτης θα ηταν ιδιος με τα 175αρια(RC),ουτε το σασμαν,ουτε οι εκκεντροφοροι και πολλα διαφορα ζωτικα στοιχεια του μοτερ.
Ξερω οτι εισαι ενημερος οτι αυτο το μοτερ βγαζει στο RCZ περι τα 220 αλογα.
Ε,λες οι τεχνικοι εσκεμμενα να το αφησαν στα 175 ή περασε ο λογος του τμηματος marketing που ηθελε να κρατησει το κοστολογιο χαμηλα με οτι συνεπαγεται αυτο; Very happy

Στο θεμα της "αντιφασης" οπου αναφερω εξαιρετικη ποιοτητα μοτερ και αραια service(ημερομηνια ληξης) ξερω πολυ καλα τι λεω,μην φοβασαι.
Αμα δεν ειχαν καλη ποιοτητα,τοτε δεν θα εφταναν ουτε στα χιλιομετρα που ανεφερα και θα τους ειχε παρει ολους η κατω βολτα.

Περι συνθηκων οδηγησης,Δοξα τον Θεο εχω γυρισει πανω απο την μιση Ευρωπη οποτε εχω μια Χ αποψη.Οτι υφισταται,ναι,δεν διαφωνω,οχι ομως στους δικους μας ρυθμους και συνθηκες.

Τωρα περι επισκευων που αναφερεις,στο κυκλωμα που κινουμαι εγω τουλαχιστον,εχω να δω να γινεται ρεκτιφιε με νεα χιτωνια σε μοτερ αρκετο καιρο και σε οσα μαλιστα εκαναν,ειναι μοτερ με πανω απο 15 χρονια στην πλατη τους,σχεδιασης πριν το 1995 δηλαδη.

Anyway,ο καιρος περναει,τα πρωτα 207 με τον THP πλησιαζουν τα 50.000 χιλιομετρα οποτε θα δουμε ποσο γρηγορα θα αρχισουν να βγαινουν μπιελες απο το πλαι.

Πριν 10 περιπου χρονια,τα ιδια ακριβως ελεγαν και αλλοι διαφοροι του χωρου οτι το τοτε "βελτιωτικο διαμαντι",ο TU5J4,δεν ειχε αναγκη απο ζεσταμα,συχνες αλλαγες λαδιων,κλπ,κλπ...
Ε,δεν χρειαζεται να πω ποσα απο αυτα εχουν σπασει πια... Rolling eyes
makis106 - Τρι 27 Ιαν 2009, 19:38:04
Θέμα δημοσίευσης:
Mιας και το τόπικ ξεκλειδώθηκε, ας συνεχίσουμε την "τεχνική" κουβεντούλα μας.
Pughell έγραψε:
Μακη μαλλον δεν ξερεις καλα το αυτοκινητο σου.

Στο manual αναφερει ρητα οτι τα πρωτα χιλιομετρα καλο ειναι να μην πιεζεται ο κινητηρας.

Στέλιο στο manual δεν αναφέρεται όχι μόνο ρητά, αλλα πουθενά ότι τα πρωτα χιλιομετρα καλο ειναι να μην πιεζεται ο κινητηρας.
Pughell έγραψε:

Περι κατεργασιας,ναι μεν οι επιφανειες ειναι πιο ανθεκτικες και ταυτοχρονα και πιο λειες αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι σαγρε.
Αν ηταν εντελως λειες τοτε το φιλμ του λιπαντικου που θα πηγαινε; Rolling eyes
Στο καρτερ με την μια,και το μοτερ στα σκουπιδια. Laughing
Οποτε εκ των πραγματων το μπλοκ ειναι πορωδης επιφανεια γιατι αυτο ειναι θεμιτο. Wink

Οι επιφάνειες είναι τόσο λείες, όσο χρειάζεται για να δημιουργηθεί το λιπαντικό φιλμ, αλλιώς με τη λογική σου, θα γίνουν μετά το στρώσιμο λείες, και τότε πλέον δεν θα μπορεί να δημιουργηθεί το φιλμ.

Pughell έγραψε:

Τωρα περι επισκευων που αναφερεις,στο κυκλωμα που κινουμαι εγω τουλαχιστον,εχω να δω να γινεται ρεκτιφιε με νεα χιτωνια σε μοτερ αρκετο καιρο και σε οσα μαλιστα εκαναν,ειναι μοτερ με πανω απο 15 χρονια στην πλατη τους,σχεδιασης πριν το 1995 δηλαδη.
Άρα έρχεσαι στα λεγόμενά μου.
Pughell έγραψε:

Anyway,ο καιρος περναει,τα πρωτα 207 με τον THP πλησιαζουν τα 50.000 χιλιομετρα οποτε θα δουμε ποσο γρηγορα θα αρχισουν να βγαινουν μπιελες απο το πλαι.
Ήδη έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ τα 50000 απο κάποιους. Δόξα τω θεό δεν έχω ακούσει ακόμη για ιπτάμενη μπιέλα! Wink
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες