PSClub - Hellas
Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Προβλημα πολλαπλασιαστη(;) σε 106 zen
kostasd - Πεμ 30 Οκτ 2008, 16:35:36
Θέμα δημοσίευσης: Προβλημα πολλαπλασιαστη(;) σε 106 zen
Χαιρετω τους συμφορουμιτης και μπαινω στο θεμα-προβλημα.
Εχω ενα 106 1.4 zen που εχει φτασει τα 80000 χλμ.Εδω και 2 βδομαδες περιπου εχει ξεκινησει τα κομπιασματα και τα κλοτσιματα οταν παταω γκαζι,στις χαμηλες στροφες και ιδιαιτερα οταν ειναι κρυο το αμαξι.Το πηγα σε ενα συνεργειο και ο ανθρωπος κατευθειαν μου ειπε οτι ειναι ο πολλαπλασιαστης και οτι ουσιαστικα λειτουργουν οι 3 απο τους 4 κυλινδρους.Μαζι ανοιξαμε το καπο και μου εδειξε μαλιστα ενα σημειο στον πολ/στη που πεταγε μια μικρη σπιθα,απο καπου εσκαγε ρευμα!Καινουργιος θα μου στοιχιζε γυρω στα 120 ευρω οποτε και του εδωσα το οκ να βαλει μεταχειρισμενο.Την επομενη μερα που το πηρα ολα ηταν μια χαρα.Φευγω ταξιδι 300χλμ και δεν το εκανε πουθενα.Ενα πρωι,στο χωριο και σε χαμηλη θερμοκρασια το εβαλα εμπρος και πραγματικα το εκανε σε ενοχλητικο βαθμο(για να ανεβεις ανηφορα με 2ρα εκανες αθλο).Ανοιγω το καπο,γκαζωνω...η ιδια σπιθα στο ιδιο σημειο.Εχθες ξαναπηγα στο ιδιο συνεργειο και μου ειπε πως θα πρεπει να βαλουμε καινουργιο πολ/στη.Και ρωταω εγω τωρα...Τι πιθανοτητες εχουν δυο πολ/στες να πετανε σπιθα στο ιδιο σημειο;Μηπως δεν εντοπιζετε εκει το προβλημα και κοιτανε σε λαθος σημειο;
Ευχαριστω και συγγνωμη αν κουρασα
doum - Πεμ 30 Οκτ 2008, 19:29:10
Θέμα δημοσίευσης:
Είχα ένα 106 1400 quiksilver και τόσα χρόνια που το είχα (αγορασμένο καινούργιο) μου έκανε το ίδιο πρόβλημα με το δικό σου. Βέβαια το καπό δεν το άνοιξα να δω αν πετάγονται σπίθες όταν κόμπιαζε αλλά είχα αλλάξει τον πολλαπλασιαστή μερικές φορές. Τι θυμήθηκα τώρα, που πήγαινε ξαφνικά σέρνοντας στην μέση του πουθενά κάπου στο Άργος.
kostasd - Κυρ 09 Νοέ 2008, 20:58:30
Θέμα δημοσίευσης:
Μα καλα τοσες πολλες φορες σου εβγαλε προβλημα στον πολ/στη που το αλλαξες αρκετες φορες!;
doum - Δευ 10 Νοέ 2008, 21:14:23
Θέμα δημοσίευσης:
Ναί αρκετές. Στα 6 χρόνια που το είχα (από καινούργιο) είχα αλλάξει 3 φορές αλλά λίγο πριν το αποχωριστώ έκανε πάλι τα ίδια συμπτώματα. Οπότε πήγαινε για 4η αλλαγή πολλαπλασιαστή - αλλά δεν πρόλαβε. Μάλλον δεν ήταν γραφτό να φτιαχτεί στο συγκεκριμένο αμάξι. Τι να σου πω;
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες