PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Προβλημα σασμαν σε 206rc

Ghost Dog - Πεμ 30 Οκτ 2008, 16:32:48
Θέμα δημοσίευσης: Προβλημα σασμαν σε 206rc
1o) Σε πολυ γρηγορες αλλαγες η 3η ταχυτητα ειναι πολυ μανικι να μπει......
Ειναι το μοναδικο αυτοκινητο που εχω χασει 6 αλλαγες,ελεος δηλαδη Evil

2ο) Στα κατεβασματα, μερικες φορες, χρειαζεται ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ δυναμη για να μπει η εκαστοτε σχεση (πχ 4η-->3η, 3η-->2α)

Αυτα τα εκανε απο οταν το πηρα, αλλα κανεις δεν "καταλαβαινε τιποτα τετοιο" στην Πεζω.... Crying or Very sad

καμια ιδεα??? Rolling eyes
Karolix - Πεμ 30 Οκτ 2008, 18:00:26
Θέμα δημοσίευσης:
Στο κανει οταν παραζεσταθει το σασμαν η και οταν ειναι ψιλοκρυες οι βαλβολινες? μολις απλα ζεσταθει το μοτερ...
Τι βαλβολινες εχεις κ τι χιλιομετρα?
Και εμενα η 3η καμμια αρνειται να μπει...
Ghost Dog - Τετ 26 Νοέ 2008, 02:47:54
Θέμα δημοσίευσης:
Ωωωωχ, τωρα ειδα το ποστ σου..... Shocked
Μονιμως το κανει..... Evil

Αλλο παλι:
Ερχομουν απο Εθνικη (Περιστερι προς Πειραια) με καμια 200αρα....
Φτανω στο υψος του Ρεντη, που εχει τις 2 "απανωτες" καμπες.....
Αν παρεις σωστες γραμμες (κοινως και τις 3 λωριδες για παρτη σου Razz ) η πρωτη δεξια (κατω απο τη γεφυρα) περνιεται με 150-160...
Επειδη ομως ειχε 2-3 αυτοκινητα που μου χαλαγαν τις γραμμες, αναγκαστηκα να κοψω αρκετα, οποτε λεω να κουμπωσω 3η και να την παρω χρησιμοποιοντας μονο τη λωριδα μου (οποτε μιλαμε για max 130 χιλιομετρα, με παραπανω ειναι αδυνατον)
Κοβω (κλασσικα τελευταια στιγμη Razz ) και παω να κατεβασω......
ααααααμμ δε.....
τιποτα, η 3η δεν εμπαινε με τιποτα........
ξανα κουμπωνω 4η (εφοσον ηδη ειχα περασει την "κορυφη" της χαζοκαμπης) μες στα νευρα.....

Το αμαξι εχει 37.000 χιλιομετρα και εχω αλλαξει βαλβολινες στα 10.000 με elf trp!
(Στο προηγουμενο 2λιτρακι-206 που ειχα δεν ειχα κανενα παραπονο, ιδιαιτερως μετα τη χρηση των βαλβολινων αυτων....)
Φοβαμαι για δισκοπλατω και μαλλον λεω να χτυπησω τον δισκο της πεζω σπορ.....
Υπαρχει κατι αλλο που να δινει η πεζω σπο για το σασμαν αυτο???
Δε λειτουργει η java στο μηχανημα που ειμαι και δε μπορω να ψαχουλεψω τον καταλογο.... Evil

Καμια βοηθεια?????? Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
tsikis - Τετ 26 Νοέ 2008, 08:28:38
Θέμα δημοσίευσης:
Δίσκο πλατό +1
SnakeMJK - Τετ 26 Νοέ 2008, 09:32:40
Θέμα δημοσίευσης:
Άρη, η πρώτη δεξιά μπαίνει με παραπάνω από 160 Razz Razz Razz
Ghost Dog - Τετ 26 Νοέ 2008, 15:59:11
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:

Με το παπακι?? Shocked
Με ποσααα?? Razz
(μη με βαζεις σε προβληματισμους.... Rolling eyes Laughing Laughing Laughing )
SnakeMJK - Τετ 26 Νοέ 2008, 16:09:53
Θέμα δημοσίευσης:
Ghost Dog έγραψε:
SnakeMJK έγραψε:

Με το παπακι?? Shocked
Με ποσααα?? Razz

Με το παπί δεν το χω χώσει εκεί ποτέ, αλλά με το 206 σίγουρα 170 και στην αριστερή και στην δεξιά. Ελπίζω να λέμε τις ίδιες καμπές!
Ghost Dog - Τετ 26 Νοέ 2008, 16:27:50
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΟ WAY ψηλουλη...!! Razz
Ετσι οπως ερχεσαι προς Πειραια συναντας πρωτα τη δεξια, μετααα το υψος της λαχαναγορας (στην εξοδο της καμπης εχει και μια γεφυρα!)
Αυτη πανω απο 160 δεν περνιεται με ΤΙΠΟΤΑ! (μιλαμε για χιλιομετρα μεχρι και την κορυφη της και οχι μετα....)
Wink
Η επομενη,αριστερη, περνιεται και με 200+++++ Twisted evil
Τεσπα, τα λεμε απο κοντα το Σαββατο... Very happy
plaketokofths - Τετ 26 Νοέ 2008, 16:34:13
Θέμα δημοσίευσης: Re: Προβλημα σασμαν σε 206rc
Ghost Dog έγραψε:

Αν οδηγησεις αλλα 206, πχ το δικο μου θα καταλαβεις οτι αν το μονο προβλημα που εχεις ειναι αυτο πρεπει να εισαι ευχαριστημένος.

Εμένα αν αλλαξω ως τις 3000rpm δεν μπαινει καμμία, απο 3000 ως 6500 δουλεύει καλύτερα. Σταματημένος την πρώτη την βάζεις μόνο με κλωτσια και φυσικά σε καθε αλλαγη ακούς τον καυλωτικό αυτο ήχο λες και ανοιγει κονσερβα.

Σε αλλα πάλι μπαίνουν βούτυρο...

Θα σου πρότεινα απλα να την σπρώχνεις με περισσότερη δύναμη και μην ασχολείσαι μαζί του, οσο ασχολείσαι... χαλιέσαι Wink

Vive le sport Razz

ΥΓ. Το γαμάτο πάντως δεν ειναι να μην μπαίνει αλλα να βγαίνει μόνη της, το χω πάθει αρκετές φορές και σε στροφή πανω ενω επεσα σε λακούβα Evil
plaketokofths - Τετ 26 Νοέ 2008, 16:36:52
Θέμα δημοσίευσης:
Ghost Dog έγραψε:
ΝΟ WAY ψηλουλη...!! Razz
Ετσι οπως ερχεσαι προς Πειραια συναντας πρωτα τη δεξια, μετααα το υψος της λαχαναγορας (στην εξοδο της καμπης εχει και μια γεφυρα!)
Αυτη πανω απο 160 δεν περνιεται με ΤΙΠΟΤΑ! (μιλαμε για χιλιομετρα μεχρι και την κορυφη της και οχι μετα....)
Wink
Η επομενη,αριστερη, περνιεται και με 200+++++ Twisted evil
Τεσπα, τα λεμε απο κοντα το Σαββατο... Very happy

Μάλλον λέτε αλλες στροφές, ο Αρης λέει αυτη που ειναι μετά το αλου φαν παρκ, ο Ζήσης πρέπει να λεει τις πιο πισω..
drdino - Τετ 26 Νοέ 2008, 16:42:36
plaketokofths έγραψε:
Ghost Dog έγραψε:

Αν οδηγησεις αλλα 206, πχ το δικο μου θα καταλαβεις οτι αν το μονο προβλημα που εχεις ειναι αυτο πρεπει να εισαι ευχαριστημένος.

Εμένα αν αλλαξω ως τις 3000rpm δεν μπαινει καμμία, απο 3000 ως 6500 δουλεύει καλύτερα. Σταματημένος την πρώτη την βάζεις μόνο με κλωτσια και φυσικά σε καθε αλλαγη ακούς τον καυλωτικό αυτο ήχο λες και ανοιγει κονσερβα.

Θα σου πρότεινα απλα να την σπρώχνεις με περισσότερη δύναμη και μην ασχολείσαι μαζί του, οσο ασχολείσαι... χαλιέσαι Wink

Vive le sport Razz

ΥΓ. Το γαμάτο πάντως δεν ειναι να μην μπαίνει αλλα να βγαίνει μόνη της, το χω πάθει αρκετές φορές και σε στροφή πανω ενω επεσα σε λακούβα Evil

τα κομπλεράκια σου τι λένε; Wink
plaketokofths - Τετ 26 Νοέ 2008, 16:48:03
drdino έγραψε:
plaketokofths έγραψε:
Ghost Dog έγραψε:

Vive le sport Razz

τα κομπλεράκια σου τι λένε; Wink

λένε το λίγοτερο 150€ λύσιμο για το σαζμαν + τα κομπλερ. Οταν ο δισκος γίνει ταψί θα δουμε...
Μάλλον τα κομπλερ είναι, εκτος αν οι Γάλλοι στο μονταρισμα δεν κάναν καμια αλλη μαλ***α...
WilDuck - Τετ 26 Νοέ 2008, 20:17:44
plaketokofths έγραψε:

same here...

106 σασμάν.

Η 3η γρατζουνάει όταν μπαίνει, η 1η θέλει ανάποδη κλωτσιά αλλά τσάκι τσαν για να μπει,

και αρκετές φορές σε φουρκέτες μου πετάει 2α ή 3η..

Τι να πεις...

Παλεύεις με τα ανάποδα και συνεχίζεις...

Ποιός ανοίγει σασμάν τώρα!!! Shocked Confused
Touristas - Τετ 26 Νοέ 2008, 20:23:11
Θέμα δημοσίευσης:
Για ρίχτε μια ματιά να δείτε πως είναι το ΒΕ κιβώτιο και μετά να μου πείτε εάν έχει καμία σχέση με το ΜΑ
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=284106#284106
volvos - Τετ 26 Νοέ 2008, 20:35:07
Θέμα δημοσίευσης:
koita re τι καθεται και κανει αντι να δουλευει το ρεμαλι....
Touristas - Τετ 26 Νοέ 2008, 20:37:11
Θέμα δημοσίευσης:
Χα νομίζεις αγαπητέ μου…..!!!
volvos - Τετ 26 Νοέ 2008, 20:47:05
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
Ghost Dog έγραψε:
SnakeMJK έγραψε:

Με το παπακι?? Shocked
Με ποσααα?? Razz

Με το παπί δεν το χω χώσει εκεί ποτέ, αλλά με το 206 σίγουρα 170 και στην αριστερή και στην δεξιά. Ελπίζω να λέμε τις ίδιες καμπές!

ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ...

μαλ**α ωρες ωρες καταφρακτιζεις

οπως εμπαινες με 3η κοφτες στη κ8 μεγαρα
ή με
100+ στα λιμανακια

ΟΤΙ ΝΑ ΄ΝΑΙ
SnakeMJK - Τετ 26 Νοέ 2008, 21:51:59
Θέμα δημοσίευσης:
3η γεμάτη, όχι κόφτες!

Τα λιμανάκια δεν ξέρω που είναι... Laughing
Steve - Τετ 26 Νοέ 2008, 23:35:50
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
μαλ**α ωρες ωρες καταφρακτιζεις

Το καταφρακτίζειν εστί φιλοσοφείν!
plaketokofths - Τετ 26 Νοέ 2008, 23:58:45
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Για ρίχτε μια ματιά να δείτε πως είναι το ΒΕ κιβώτιο και μετά να μου πείτε εάν έχει καμία σχέση με το ΜΑ
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=284106#284106

Το ΒΕ με το ΜΑ ναι δεν αντιλεγω. Την παραθεση την εκανα για τον Αρη, όχι με σκοπο να βγαλω συμπερασματα απο το δικο μου για το δικο του απλα για να του μεταφέρω οτι δεν εχει και τόση σημασία τελικά να ασχολείσαι εαν ενα γαλλικο σαζμάν "σκαλώνει", απλα μαθαινεις να συμβιώνεις με αυτο...

...αποψή μου το παραπάνω...

btw στα 50,000χλμ που αλλαξαμε με Αργύρη βαλβολινες για 2η φορα πάλι με elf trp σαν να νιώθω μια μικρή βελτίωση...
plaketokofths - Πεμ 27 Νοέ 2008, 00:04:14
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
3η γεμάτη, όχι κόφτες!

Τα λιμανάκια δεν ξέρω που είναι... Laughing

Αν δεν ξέρεις που είναι τα lims, ξέρεις τον κατάλληλο ανθρωπο να σε καθοδηγήσει νομίζω.

Arrow Πριν κανα μηνα στο trackday toy club βρεθηκε κάποιο μη μέλος και βλέπει γνωστο μέλος του κλαμπ και:

- Φίλε με θυμάσαι?
- Ε ναι καπου σε θυμαμαι!
- Ειχες ενα corsa B και κατεβαινες λιμανάκια πριν 4325435 χρόνια?
- ..........

χεχεχεχε Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil
MEMsound - Πεμ 27 Νοέ 2008, 00:52:49
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
Το ΒΕ με το ΜΑ ναι δεν αντιλεγω. Την παραθεση την εκανα για τον Αρη, όχι με σκοπο να βγαλω συμπερασματα απο το δικο μου για το δικο του απλα για να του μεταφέρω οτι δεν εχει και τόση σημασία τελικά να ασχολείσαι εαν ενα γαλλικο σαζμάν "σκαλώνει", απλα μαθαινεις να συμβιώνεις με αυτο...

επείδη τα ΜΑ (που ειναι ολίγον "οτι να να ναι"...) δεν εχουν καμια σχεση με τα ΒΕ... οταν στα ΒΕ κάτι δεν πάει καλά ->
δεν ειναι φυσιολογικό και θέλει κοιταγμα...
...ιδίως οταν μιλάμε για το 206 RC όπου δεν υπάρχουν μοχλικά όπως σε όλα τα υπόλοιπα (ακόμα και στο απλό 2λιτρο), αλλα η κινηση του λεβιε μεταφερεται με συρματόσχοινα στο κιβώτιο (όπως και στα 307, 407 κλπ)

οταν οδηγήσεις ΒΕ ακόμα και με μοχλικά και ακομα περισσότερο 206 RC θα καταλάβεις τι εννοώ Wink
Pughell - Πεμ 27 Νοέ 2008, 09:32:33
Θέμα δημοσίευσης:
Αρη εμενα η αποψη μου ειναι οταν κατεβασεις σασμαν,να κανεις και μια αλλαγη σε ολα τα "αναλωσιμα" του.
Εδω στα "ψευτικα" ΜΑ,που ειναι εξαιρετικο σασμαν ασχετα αν εμεις τα σακατευουμε,στα χερια ενος ναι μην γρηγορου αλλα συνειδητοποιημενου οδηγου τα μονα που αλλαζονται ειναι ρουλεμαν αντε και κανενα συγχρονιζε.
Απο γραναζια δεν εχουν προβλημα αν κανεις σωστη χρηση του συμπλεκτη.
Φαντασου τωρα κατα ποσο βελτιωμενο ειναι αυτο στο ΒΕ που εχει διπλασια σε μεγεθος γραναζια,πολυ διαφορετικη σχεδιαση και modul δοντιων και γενικα κατασκευη η οποια σε καμια περιπτωση δεν θυμιζει τα ΜΑ.

Αν παντως προλαβες και το εφθειρες προωρα,το πιο πιθανο ειναι κανενα ρουλεμαν καθως αν "αρπαξουν" αλλαζει ελαφρως η γωνια των αξονων και δεν κουμπωνουν ευκολα.
Εναλλακτικα συγχρονιζε αν και χλωμο το βλεπω καθως η δυσκολια κουμπωματος θα συνοδευοταν και απο αναλογο ηχητικο εφφε.
Rethimno13 - Πεμ 27 Νοέ 2008, 13:49:55
Θέμα δημοσίευσης:
Mr φυστικης μια απο τα ιδια και εγω... μονο που το προβλημα μου εντοπιζεται στο κατεβασμα 2ας εχω βρει ομως μια πατεντα οταν κατεβαζεις αμα ανεβασεις στροφες πατημενος συμπλεκτης κ παιζεις με το γκαζι κοινως του δωσεις ενα ξερο (προσοχη εδω μη του δωσεις ξερο full γκαζι γιατι εισαι δυο βηματα απο το γνωστο team της καγκουρομανιας)..!! λυνεται το προβλημα!!!δοκιμασε κατι ομως οταν δεις οτι κολυεται να μπει σταματα καπου κ βαλε μια ταχυτητα καλυτερα οπισθεν και δες αμα κουνιεται το αμαξι η ακουγετε ο δισκος που σχεδον συμπλεκει εγω ειχα αυτο το προβλημα αλλα ευτηχως εφυγε μονο του...(για να σας προλαβω ο συμπλεκτης ηταν πατημενος τερμα κ το χαλακι ηταν στη θεση του)
AlienHack - Παρ 05 Δεκ 2008, 13:04:24
Θέμα δημοσίευσης:
α ρε!! old school ΜΑ!!! σου σπανε τ'αρχ** απο την πρώτη μερα αλλα ειναι αθανατα.. και λιομένα πανε και μπαινουν οι ταχύτητες.!!

ακους εκει να σου πεταει ταχύτητες! Smile ΒΕΕ ρε!! ΒΕΕΕΕΕ
Touristas - Σαβ 06 Δεκ 2008, 08:36:40
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=284987#284987
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες