PSClub - Hellas

Τεχνικές - Μηχανολογικές Συζητήσεις - Βενζίνες & Shell V-Power Racing 99+

Vini - Τρι 02 Ιούλ 2002, 11:27:59
Θέμα δημοσίευσης: Βενζίνες & Shell V-Power Racing 99+
H Shell παρουσίασε στην Ελλάδα την προηγμένη βενζίνη V-Power Racing 99+, με δείκτη οκτανίου 99 και πρόσθετα τα οποία αυξάνουν την απόδοση του κινητήρα. Εισάγεται από τη Γαλλία, κοστίζει 1,099 ευ/λτ. και θα κάνει θραύση στους αγώνες και στις... κόντρες! Σήμερα όμως, τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι σχεδιασμένα για 95 οκτάνια. Όταν μεταξύ 60 και 90 ήθελαν 98-100 οκτάνια, στην Ελλάδα οι εταιρίες διέθεταν μόνο 95-96....... από το www.flash.gr

Eγώ μόλις χθες έβαλα την V-power racing 1η φορά....για να δούμε....αξίζει τίποτα?
Question Question Question
DimiP - Τρι 02 Ιούλ 2002, 14:20:12
Θέμα δημοσίευσης:
ενας φιλος την εβαλε και μου ειπε τα εξης:
1. ερχεται κατευθειαν απο Αγγλια !!!
τελικα απο που ερχεται βρε παιδια αυτη η βενζινη? οχι οτι με νοιαζει και πολυ...
2. κοστιζει 1.07Ε/lt σε ΟΛΑ τα πρατηρια γιατι ειναι διατιμημενη !!!???
ισχυει κατι τετοιο?
3. Ναι δινει φτερα στο αμαξι (alfa 147 1.6) -κατι σαν το redbull ενα πραγμα- αλλα κοστιζει τοσο ακριβα που....

Δεν ξερω τι ισχυει και τι οχι, απο ολα αυτα.
Εμενα ενα με καιει : Ειναι καταλληλη για τον κινητηρα 1.4 8v ?Αυτο με νοιαζει αυτη τη στιγμη , ωστε να ξερω αν μπορω "αφοβα" να την δοκιμασω.

Παιδια, τα φωτα σας, γρηγορα.
vini, περιμενουμε εξελιξεις.
christhehealer - Τρι 02 Ιούλ 2002, 14:35:28
Θέμα δημοσίευσης:
vini έγραψε:
Eγώ μόλις χθες έβαλα την V-power racing 1η φορά....για να δούμε....αξίζει τίποτα?

Για να δεις την διαφορά Vini πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 3 γεμίσματα. Tο είχα ακούσει αυτό παλίοτερα όταν πρωτοκυκλοφόρισαν αυτές οι βενζίνες.

Kαι αυτό που ξέρω για την V-Power (την απλή) είναι ότι έχει αποτελέσματα σε κινητήρες που έχουν επικαθήσεις στις βαλβίδες, λόγω χρόνου χρήσης και ποιότητας βενζίνης. Δηλαδή τα πρόσθετα που έχει μέσα καθαρίζουν τις βαλβίδες από τις επικαθήσεις. Eμείς των 3 μηνών (ούτε δόντι δεν βγάλαμε), τι επικαθήσεις πρόλαβαν να γίνουν στις βαλβίδες; Rolling eyes Rolling eyes

Kαι τα 99 οκτάνια μου φαίνονται πολλά. Για αρχή θα πάω σε κάτι πιο απλό. SuperPlus, ας πούμε.
Sidobre - Τρι 02 Ιούλ 2002, 14:38:56
Θέμα δημοσίευσης:
Για αυτοκίνητο με συμπίεση άνω του 10:1 δεν είναι πολλά τα 99 οκτάνια.

Ιδιαίτερα για ταξίδι είναι ότι πρέπει.

Τώρα για μέσα στην Αθήνα.... δεν θα το συμβούλεβα.... για λόγους οικονομίας και μόνο (όπου η κατανάλωση αυξάνεται μέχρι και 16 λτ/100χλμ)

Αν επιθυμείται και γρήγορες διαδρομές τότε Αψογα.
Vini - Τρι 02 Ιούλ 2002, 14:43:12
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
vini έγραψε:

Για να δεις την διαφορά Vini πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 3 γεμίσματα. Tο είχα ακούσει αυτό παλίοτερα όταν πρωτοκυκλοφόρισαν αυτές οι βενζίνες.

Kαι αυτό που ξέρω για την V-Power (την απλή) είναι ότι έχει αποτελέσματα σε κινητήρες που έχουν επικαθήσεις στις βαλβίδες, λόγω χρόνου χρήσης και ποιότητας βενζίνης. Δηλαδή τα πρόσθετα που έχει μέσα καθαρίζουν τις βαλβίδες από τις επικαθήσεις. Eμείς των 3 μηνών (ούτε δόντι δεν βγάλαμε), τι επικαθήσεις πρόλαβαν να γίνουν στις βαλβίδες; Rolling eyes Rolling eyes

Kαι τα 99 οκτάνια μου φαίνονται πολλά. Για αρχή θα πάω σε κάτι πιο απλό. SuperPlus, ας πούμε.

Συμφωνώ απολύτως....με όσα λες....
Θα τη βάλω 3-4 φορές και μετά θα δούμε τι γίνεται....

Πάντως με 20 euro που βάζω πάντα, ο δείκτης της βενζίνης πήγε πάλι στο ίδιο σημείο και ο υπολογιστής ταξιδίου μου έδειξε πάλι τα ίδια χιλιόμετρα διαθέσιμα...

Σήμερα θα δω και πόσο καίει στιγμιαία για να δω τι γίνεται....

Η βλακεία που έκανα είναι ότι δεν είδα την τιμή της Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
pezomania - Τρι 02 Ιούλ 2002, 16:08:53
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως με 20 euro που βάζω πάντα, ο δείκτης της βενζίνης πήγε πάλι στο ίδιο σημείο και ο υπολογιστής ταξιδίου μου έδειξε πάλι τα ίδια χιλιόμετρα διαθέσιμα...

Σήμερα θα δω και πόσο καίει στιγμιαία για να δω τι γίνεται....

Η βλακεία που έκανα είναι ότι δεν είδα την τιμή της Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad[/quote]

ΠΑΝΤΟΣ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ, ΜΕ 20 EURO ΕΒΑΖΑ 25L ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ 20 EURO ΕΒΑΛΑ 18L 8O

ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΨΕ ΑΜΕΣΟΣ!!!

ΚΑΙ ΓΚΑΖΙΑ (ΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝ ΤΗΝ ΞΑΝΑ ΕΒΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ) ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ!
Vini - Τρι 02 Ιούλ 2002, 17:49:54
Θέμα δημοσίευσης:
Σίγουρα είναι ποιο ακριβή....

Αλλά πρόσεξα μια καλύτερη έναρξη του κινητήρα....χωρίς κόμπιασμα...ίσως οφείλεται στην βενζίνη ίσως όχι....

Επίσης στιγμιαία είδα καταναλώσεις μέχρι 9lt/100km...

Πρέπει όμως να κάνω μερικές δοκιμές ακόμη....

Και επί του θέματος....

Ωστόσο πρέπει να μας βάζει σε σκέψεις η λογική τόσο πολλών τύπων αμόλυβδης βενζίνης....

Εγώ σκέφτομαι ότι:

1. Μάλλον πάει για ΑΠΟΣΥΣΡΗ η απλή αμόλυβδη....οπότε έτσι θα υπάρξει και η πολυπόθητη αύξυση των τιμών μέσα από τους νέους τύπους βενζίνης

2. Τελικά η απλή αμόλυβδη πρέπει να είναι μεγάλη μούφα για βενζίνη...

3. Πόσες δεξαμενές (και μάλιστα καθαρές) έχουν τα ρημάδια τα βενζνάδικα για να βάζουν τόσες βενζίνες ? ? ? Μήπως τελικά μας κοροϊδέυουν και η νοθεία είναι δεδομένη μέσα στις δεξαμενές ? ? Question

4. Πως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος ότι βάζει VPOWER RACING και όχι την SUPER αμόλυβδη....?? Question

Ολα είναι ένα ψέμα.....
Αλεξ@νδρος - Τρι 02 Ιούλ 2002, 20:38:17
Θέμα δημοσίευσης:
Posted: Sat Jun 29, 2002 18:33 Post subject: Συγκριτικο βενζινων

--------------------------------------------------------------------------------

Αυτες τις μερες που ημουν Αθηνα δοκιμασα την V-power racing 99+.Μιλαμε οτι ειναι καταπληκτικη.Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι μειωνεται ο θορυβος λειτουργιας του κινητηρα,οι στροφες ανεβαινουν ευκολοτερα,και ο κινητηρας κρεμαει δυσκολοτερα.Μονο μειονεκτημα τα 1,09 Ευρωπουλα το λιτρο Κατα την γνωμη μου η καταταξη ειναι
1 V-power racing
2 BP extra unleaded(ιδια με V-power και σαφως φτηνοτερη)
3 V-power
την super plus δεν την αξιολογω γιατι εχω περιπου 2 χρονια να βαλω
Σίγουρα είναι ποιο ακριβή.........

1.09 εως 1.10 τιμη φιξ
Παράθεση:

Επίσης στιγμιαία είδα καταναλώσεις μέχρι 9lt/100km........

Και εγω νομιζω οτι την εκαψε λιγο πιο γρηγορα
Παράθεση:

1. Μάλλον πάει για ΑΠΟΣΥΣΡΗ η απλή αμόλυβδη....οπότε έτσι θα υπάρξει και η πολυπόθητη αύξυση των τιμών μέσα από τους νέους τύπους βενζίνης.....

Δεν νομιζω με V-power kai Bp extra μαλλον για αναγεννηση μου φαινεται
Παράθεση:
2. Τελικά η απλή αμόλυβδη πρέπει να είναι μεγάλη μούφα για βενζίνη........

Οχι ειναι για ολες τις χρησεις και βαλαντια
Παράθεση:
3. Πόσες δεξαμενές (και μάλιστα καθαρές) έχουν τα ρημάδια τα βενζνάδικα για να βάζουν τόσες βενζίνες ? ? ? Μήπως τελικά μας κοροϊδέυουν και η νοθεία είναι δεδομένη μέσα στις δεξαμενές ? ? Question .....

Η νοθεια ειναι σιγουρη οσον αφορα τις δεξαμενες θα προσεξες οτι δεν εχουν ολα τα πρατηρια super plus και v-power
Παράθεση:
4. Πως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος ότι βάζει VPOWER RACING και όχι την SUPER αμόλυβδη....?? Question
.....

δεν μπορει αν και ακουσα οτι μερικες BP εχουν και μετρητη καθαροτητας
Miltellas - Πεμ 04 Ιούλ 2002, 00:37:16
Θέμα δημοσίευσης:
Επιμένω...
95άρα βενζίνη δεν βάζω ούτε τζάμπα, εκτός και αν με πληρώνουν...
Εξαιρούνται οι V-Power και Unleaded Extra.

Βάζω μόνο SuperPlus σε αυστηρά επιλεγμένα βενζινάδικα και δοθείσης ευκαιρίας (άδειο ρεζερβουάρ, Shell βενζινάδικο κοντά, λεφτά στην τσέπη), θα δοκιμάσω και V-Power Racing...

Οι βενζίνες στα διυλιστήρια ίσως να είναι ίδιες, στα βενζινάδικα όμως έχουν αισθητές διαφορές...
alatsat - Παρ 05 Ιούλ 2002, 09:43:00
Θέμα δημοσίευσης: V-POWER=YES, V-POWER RACING=????
Vini μη σε ανησυχεί το θέμα της νοθείας. Τα μεγάλα πρατήρια της SHELL είναι συνδεδεμένα με κεντρικό έλεγχο στην Αθήνα όπου φαίνεται μέσω υπολογιστή πότε,τι και πόση βενζίνη βάζουνε οπότε δεν τίθεται θέμα νοθείας. Τα μικρά που δεν έχουνε τέτοιο σύστημα είναι πιο ανεξέλεγκτα.

Xρησιμοποιούσα V-POWER στο 206 1.6 16V και είχα καλύτερη απόδοση από ότι με την SUPER UNLEADED και λιγότερο θόρυβο. Το POLO 1.0 της αδερφής μου μεταμορφώθηκε επίσης με αυτή τη βενζίνη (η αδερφή μου νόμισε ότι της είχα ρυθμίσει το συμπλέκτη γιατί το αμάξι πήγαινε πολύ καλύτερα).

Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να βάλετε 2-3 γεμίσματα για να δειτε διαφορά και μάλιστα να αδειάζετε το ρεζερβουάρ (να ανάβει λαμπάκι για 30-40km) πριν γεμίσετε.

Όσο για την V-POWER RACING είναι πολύ ακριβή αλλά προσφέρει και 4Χ πόντους στην κάρτα SHELL οπότε κάπως αντισταθμίζεται. Θα τη δοκιμάσω αν και διαβάζω ότι μάλλον είναι περισσότερο για καλύτερη οικονομία και θερμοκρασία/θόρυβο του κινητήρα. Κατά τα άλλα δεν νομίζω να έχει καλύτερη απόδοση από την απλή V-POWER.
Αλεξ@νδρος - Παρ 05 Ιούλ 2002, 16:51:43
Θέμα δημοσίευσης:
Ψιλοασχετο-Τα δωρα απο την καρτα της shell αξιζουν?Τι περιπου ειναι?
DimiP - Παρ 05 Ιούλ 2002, 21:19:00
Θέμα δημοσίευσης:
εχω ακουσει οτι ειναι πατακια,ποτηρια, σετ καθαρισμου αυτ/του και λοιπα μικρο-δωρακια
νομιζω πως εχουν και κανα 2 καλα οπως τσαντες ταξιδιου και μπουφαν .
Miltellas - Σαβ 06 Ιούλ 2002, 19:03:53
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ έχω κάρτα Shell.

Γραφτείτε, δεν έχετε να χάσετε τίποτα. Δεν κοστίζει τίποτα. Εάν θέλετε βάζετε βενζίνη από τη Shell. Έχει πολύ μεγάλη γκάμα δώρων, αν και τα καλά φαντάζουν απλησίαστα...

Η βενζίνη στα Shell εξάλλου είναι κατά κανόνα από τις καλύτερες.
Vini - Κυρ 07 Ιούλ 2002, 09:20:35
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα ... Κυριακή επιτέλους!!!!!

alasat ευχαριστώ για την ενημέρωση...
Πράγματι, πήρα το διαφημηστικό, της racing και είδα ότι εκτός των άλλων δίνει 4 πόντους...

Εγώ ρε παιδιά δεν έχω αυτή τη κάρτα...μπορεί κάποιος να κάνει καμιά ανάλυση και πως χρησιμοποιείται?

Χθες ξαναέβαλα την racing οπότε σιγά-σιγά θα καταλήξω σε κάποιο συμπέρασμα...

Πάντως μέχρι στιγμής το μόνο που έχω διαπιστώσει είναι καλύτερες επίδοσεις μεταξύ 30χλμ/ώρα-100χλμ/ώρα.... και καλύτερη απόκριση στο γκάζι, ποιο άμεση λειτουργία....
Miltellas - Δευ 08 Ιούλ 2002, 00:41:48
Θέμα δημοσίευσης:
Vini asks:
...Εγώ ρε παιδιά δεν έχω αυτή τη κάρτα...μπορεί κάποιος να κάνει καμιά ανάλυση και πως χρησιμοποιείται? ....

Την εκδίδεις από πρατήριο της Shell, συμπληρώνεις πρώτα αίτηση που θα σου δώσουν επί τόπου. Δυο λεπτά.
Μετά σου στέλνει η Shell ταχυδρομικώς την κάρτα. Καμία σχέση με Visa και τραπεζικές ή πιστωτικές κάρτες. Είναι μόνο για χρήση στα πρατήρια της Shell.
Αγοράζεις προϊόντα της Shell (βενζίνη, λάδια) και κερδίζεις μονάδες που χρεώνονται στο λογαριασμό της κάρτας Shell. Συμπληρώνοντας μονάδες μπορείς να τις εξαργυρώνεις σε κάποιο από τα δώρα που σου προτείνει η Shell, εφόσον όμως καλύπτεις την αξία των δώρων σε μονάδες.
Ένα στυλό πχ κάνει 30 μονάδες, με 30 λίτρα βενζίνη εάν θέλεις τον ζητάς, εάν όχι κρατάς τις μονάδες για ακριβότερο δώρο.

Οι μονάδες καταχωρούνται αυτομάτως στο λογαριασμό της κάρτας σου όταν μετά από την όποια αγορά Shell (πχ βενζίνη V-Power Racing) δώσεις την κάρτα σου στον ταμεία του βενζινάδικου και αυτός την περάσει από ένα μηχάνημα που είναι on line με όλα τα πρατήρια Shell και με το κεντρικό όπου καταχωρούνται οι μονάδες σου. Δεν καταχωρούνται πάνω στην κάρτα, η κάρτα δεν έχει τσιπάκι.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Ξεκινάς και πάει μόνο του...

Υπ' όψιν ότι όλες οι βενζίνες χρεώνονται με 1 μονάδα το λίτρο, ενώ η V-Power Racing με 4 μονάδες, πράγμα που ειδικά εσένα Vini που την χρησιμοποιείς σε συμφέρει.
Vini - Δευ 08 Ιούλ 2002, 07:24:16
Θέμα δημοσίευσης:
Kαλημέρα!

Miltellas είσαι κατατοπιστικότατος! Ευχαριστώ!

Smile Smile Smile Wink Wink Wink
theflame - Δευ 08 Ιούλ 2002, 12:56:54
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά δεν έχω καταλάβει...
Question Όλες αυτές οι βενζίνες είναι ΟΚ από τον κατασκευαστή ή μπορει να δημιουργήσουν πρόβλημα;
Και το βασικότερο έχει τσεκάρει κανείς αν όντος αξίζουν τα παραπάνω χρήματα που ζητούν από την "απλή" αμόλυβδη;(μιλάω για μέτρηση κατανάλωσης και απόδοσης - γνωρίζετε τίποτα από τεστ σε περιοδικά ή sites στο internet;) Rolling eyes
christhehealer - Δευ 08 Ιούλ 2002, 13:11:52
Θέμα δημοσίευσης:
theflame έγραψε:
Τελικά δεν έχω καταλάβει...
Όλες αυτές οι βενζίνες είναι ΟΚ από τον κατασκευαστή ή μπορει να δημιουργήσουν πρόβλημα;

Έχω πάρει τηλέφωνο στην Peugeot και μου έχουν πει ότι μπορώ να βάλω οποιαδήποτε από αυτές τις βενζίνες άφοβα και χωρίς να κάνω κάποια ρύθμηση στον κινητήρα.
alatsat - Δευ 08 Ιούλ 2002, 13:58:02
Θέμα δημοσίευσης: ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ SHELL
Πιστεύω ότι τα δώρα που έχει η κάρτα SHELL είναι πολύ καλά και χρήσιμα και αν χρησιμοποιείτε την V POWER RACING 99+ (η οποία έμαθα ότι προσφέρει κοντά στα 103 οκτάνια) και σας δίνει Χ4 πόντους τότε γρήγορα θα εξοπλίσετε το αμάξι σας αλλά και το σπίτι σας.
Από καφετιέρες PHILIPS, BRAUN ράδιο-CD φορητά, ταξίδια μέχρι και εργαλεία για το αυτοκίνητο, αλλά και εκπτωτικά κουπόνια φαγητού.

Εγώ πάντως μετά από 30 γεμίσματα πήρα ένα πολύ καλό φορητό ψυγειάκι παραλίας και δύο θερμός που μου θα μου χρησιμεύσουν πολύ για αυτό το καλοκαίρι.

Αφού βάζω που βάζω SHELL γιατι να μην έχω και κάποιο παραπάνω όφελος;
christhehealer - Δευ 08 Ιούλ 2002, 14:49:41
Θέμα δημοσίευσης:
Aυτό είναι κύριοι.

SHELL: Nτύνει, Στολίζει, Nοικοκυρεύει!! Laughing Laughing Laughing

Για να επιβεβαιώσω τον alatsat, όσους γνωστούς έχω και βάζουν SHELL έχουν όλοι την κάρτα και βέβαια πάνε για τα πιο μεγάλα δώρα, που όντως αξίζουν.
DimiP - Δευ 08 Ιούλ 2002, 18:34:59
Θέμα δημοσίευσης:
ALATSAT (τι στο καλο σημαινει αυτο βρε παιδι μου?) ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ PEUGEOT ΜΕ ΚΑΘΥΣΗΧΑΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΙ ΕΓΩ.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΤΗΛΕΦ, ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥς ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ
Αλεξ@νδρος - Δευ 08 Ιούλ 2002, 20:53:48
Θέμα δημοσίευσης:
Ξαναπαρε τους αν μπορεις τηλ και ρωτα τους αν επιτρεπετε να βαλουμε και Νιτρο Rolling eyes
Miltellas - Τετ 10 Ιούλ 2002, 02:18:40
Θέμα δημοσίευσης:
DIMIP έγραψε:
ALATSAT (τι στο καλο σημαινει αυτο βρε παιδι μου?) ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ PEUGEOT ΜΕ ΚΑΘΥΣΗΧΑΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΙ ΕΓΩ.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΤΗΛΕΦ, ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥς ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ

Dimip, πάλι δεν φόρεσες τα γυαλιά σου πριν κοιτάξεις το μόνιτορ;
Ο ChrisTheHealer το έγραψε αυτό που λες...
alatsat - Τετ 10 Ιούλ 2002, 14:31:33
Θέμα δημοσίευσης: ΟΡΙΣΤΕ????
Dimip, για ποιο πράγμα μιλάς. Δεν πήρα εγώ την PEUGEOT για τίποτα. Μπορείς να διευκρινήσεις τι ακριβώς λες?
christhehealer - Τετ 10 Ιούλ 2002, 19:44:38
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά είναι απλά τα πράγματα. Εγώ πήρα την Peugeot και ρώτησα για την βενζίνη, κάποιος άλλος είχε ρωτήσει και του είπαν να μην βάζει εναλάξ απλή και super, o DIMIP ήθελε να ευχαριστήσει κάποιον για τις πληροφορίες και ευχαρίστησε τον alatsat. 8O 8O 8O
Αλεξ@νδρος - Τετ 10 Ιούλ 2002, 21:12:20
Θέμα δημοσίευσης:
Με μπερδεψατε Arrow Τωρα εγω ειμαι ο VINI η o MILTELLAS? Mr. Green
Miltellas - Πεμ 11 Ιούλ 2002, 12:37:54
Θέμα δημοσίευσης:
Εάν ο Αλέξανδρος είναι ο Miltellas, τότε εγώ πρέπει να είμαι ο Αλέξανδρος.
Ή μήπως είμαι ο Vini; 8O Mr. Green
DimiP - Πεμ 11 Ιούλ 2002, 14:13:29
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον εγω ο SIDOBRE θα λυσω την παρεξηγηση .
Για ολα φταει ο Dimip που δεν βρισκεται εδω και δεν μπορει να απαντησει γιατι πηγε να κλεισει τα παραθυρα στις υπολοιπες γιαφκες μην τυχων βρεξει και βγουν οι ρουκετες και επιπλεουν και πανε μονες τους στη Γ.Α.Δ.Α.
Ayta
Sidobre - Πεμ 11 Ιούλ 2002, 14:46:39
Θέμα δημοσίευσης:
ΑΒΕ ΚΑΙΣΑΡΑ!

..ο Μέγας Ναπολέων
:puppydogeyes:
Vini - Παρ 12 Ιούλ 2002, 20:05:27
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ τελικά ποιος είμαι ? Embarassed Embarassed

Τι είναι εδώ ? Confused Confused Confused

Τι είναι η Racing αμόλυβδη? Να βάλω μπαμπάκο? Rolling eyes Rolling eyes
alatsat - Παρ 12 Ιούλ 2002, 20:14:24
Θέμα δημοσίευσης: OYΦ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ
Προς απάντηση λοιπόν στην τελευταία ερώτηση-παγίδα του vini σας παραθέτω το παρακάτω site για να επισκευθείτε:

http://automoto.flash.gr/news/products/2002/6/21/2927id/
Vini - Σαβ 13 Ιούλ 2002, 18:13:17
Θέμα δημοσίευσης: Re: OYΦ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ
alatsat έγραψε:
Προς απάντηση λοιπόν στην τελευταία ερώτηση-παγίδα του vini σας παραθέτω το παρακάτω site για να επισκευθείτε:

http://automoto.flash.gr/news/products/2002/6/21/2927id/

Σωστός ο ΑlatSat....
Πάντως από το διαφημηστικό της SHELL ανάθεμα και αν κατάλαβα τι είναι η racing....πολύ "μούφα" το φυλλάδιο....Το μόνο που αναφέρει συνέχεια είναι ότι είναι η καλύτερη.....
Nikel - Σαβ 13 Ιούλ 2002, 20:01:47
Θέμα δημοσίευσης:
Pantos pedes meta apo 3 gemismata san na arpaei to CC ligo kalitera stis xamiles...Leo san giati pezei na einai kai i fantasia mou (kserete tora psixologiko) Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Alex - Τετ 24 Ιούλ 2002, 22:07:22
Θέμα δημοσίευσης: Prwto mou post.
Geia sas paidia einai to prwto mou post afto.. Epeidh to thema ths benzinhs to xw psaksei poly (h agaphmenh mou benzinh htan h superplus ths Texaco - prin thn eksagorasei h Shell) kai exw dokimasei kai aplh kai superplus kai vpower kai th racing (ektws apo thn BP pou tha to kanw mia mera) sas lew me bebaiothta oti:

Sto diko mou (1.4-75hp) h vpower phgene poly kalytera apo oti h superplus kai h vracing99 LIGO kalytera apo th vpower.. ante 5%.. alla epeidh to 35% panw ths timhs den dikaiologei to 5% apla den tha ksanabalw... Kai gia amesa apotelesmata siga mhn perimenete 3 gemismata.. anoixte to kapw, ksesyndeste thn mpataria na kanei RESET to ECU kai na parei parametrous kafshs katefthian ap'thn kainouria benzinh. Ta 3 gemismata htan to slogan ths cleansystem3 ths texaco pou einai gia palia amaksia me polla kataloipa kserw gw.. H vpower leei oti h diafora einai AMESH. Anyway egw mallon tha synexisw na bazw VPOWER aplh (an h BP extra den einai kalyterh).. ena prama pou me problhmatizei pantws einai oti to pio efkolo prama ston kosmo einai na afkshseis tis epidoseis ton kafsimwn, den katalabainw giati mas xrewnoun toso...

Tespa, xairomai pou I joined the club
pduke - Τετ 24 Ιούλ 2002, 22:21:27
Θέμα δημοσίευσης: Re: Prwto mou post.
Alex έγραψε:
Kai gia amesa apotelesmata siga mhn perimenete 3 gemismata.. anoixte to kapw, ksesyndeste thn mpataria na kanei RESET to ECU kai na parei parametrous kafshs katefthian ap'thn kainouria benzinh.

Φίλε Alex καλώς ήρθες στο club Multi color
Κάτσε κανα δυο ωρούλες να δεις τι παίζει και ετοιμάσου για την πιο τρελή παρέα με τα 103 ελλαττώματα και τα 103 προτερήματα Mr. Green

Αυτό που είπες πάντως με προβλημάτισε και θα ήθελα να το εξηγήσεις.
Βγάζοντας την μπαταρία σβήνουν οι παράμετροι της ECU?
Καλό ακούγεται αλλά δυσκολεύομαι.... Confused
christhehealer - Τετ 24 Ιούλ 2002, 22:26:15
Θέμα δημοσίευσης:
Smile colorsAlex καλώς ήρθες στο club και από μένα Smile colors

Αυτό με την Ecu ούτε εγώ το καταλαβαίνω. Τα τρία γεμίσματα παίζουν τον ρόλο ασφαλείας ώστε να έχει καταναλωθεί η παλιά βενζίνη ώστε στο ρεζερβουάρ να υπάρχει μόνο η καινούρια. Να μην υπαρχει ανάμηξη παλιάς και καινούριας, ώστε τα όποια πλεονεκτήματα να είναι εμφανή.
chatasos - Τετ 24 Ιούλ 2002, 22:42:36
Θέμα δημοσίευσης:
Καλωσήρθες alex στο club...

Τώρα σχετικά με την ECU... Η ECU χρησιμοποιεί την μπαταρία για να
κρατάει κάποια read-write δεδομένα ακόμα και όταν είναι κλειστό το
αμάξι, αφού δεν υπάρχει τρόπος να τα χειριστεί χωρίς αυτήν.
Οπότε βγάζοντας την μπαταρία αυτά τα δεδομένα χάνονται,
άρα η ECU πρέπει να τα ξαναδημιουργήσει και να τα ξανααποθηκεύσει.
Ένα από αυτά τα δεδομένα θα μπορούσε να είναι π.χ. η αναλογία μίγματος
βενζίνης-αέρα.

Αν έχετε παρατηρήσει σε πολλά ραδιοκασσετόφωνα, όταν βγάλετε την
μπαταρία, αυτά χάνουν τις ρυθμίσεις τους και πρέπει να τα ξαναρυθμίσετε.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την ECU.

Βέβαια για όλα τα παραπάνω δεν είμαι σίγουρος, αλλά από τις μέχρι τώρα
"ηλεκτρονικές" γνώσεις μου κάτι τέτοιο πρέπει να συμβαίνει
Alex - Τετ 24 Ιούλ 2002, 22:52:06
Θέμα δημοσίευσης:
Den einai tipota dyskolo - ksesyndeete ton ena polo gia 2-3 defterolepta kai egine. Egw to kana ksana shmera to prwi - les kai odhgaga allo amaksi - toso diaforetikes rythmiseis eixe parei.
H ECU blepei synexws thn poiothta ths benzinhs kai thn poiothta tou aera (pyknothta/posothta) kai prosarmozei ta ignition timings kai fuel mixtures analoga. Afth h prosarmogh kanonika ginetai mera me th mera, alla kapoios mporei na eksanagkanasei tis allages aftes me ena reset (disconnect apo th mpataria gia ligo) wste na dei ameso apotelesma.
Alex - Τετ 24 Ιούλ 2002, 23:05:44
Θέμα δημοσίευσης:
Off-topic: Chatasos tora pragmatika prospatheis na ftaseis ta 185km/h ? Egw exw to 1.4 kai otan to xa psiloapeiraxto - me mia aplh filtroxoanh pou eperne zesto aera - me superplus ths texaco kai ladaki motul 300V15w50 eixa ftasei sthn kathfora twn diodiwn twn afidnwn 191 monos, 189 me 2 atoma kai 185 me 3 (kai benzinh BP) Smile

H megalyterh fash htan th mera me ta 2 atoma giati eixa piasei 189 kai den phgene to katarameno 1 xiliometro akoma na piasei ta 190 kai plhsiaza epikyndyna ta diodia kai den dexomoun na pathsw freno giati ithela prwta na ta ftasw kai meta... kai sto telos molis eida ta diodia na rxontai epikyndyna kata panw mou trabaw ena frenarisma telefteaia stigmh (189-0) kai mou kanei o synodhgos "pwwwwww tha kserasw" xaxaxaxax afta einai... Smile Sthn efthia ta 185 ta eixa ...
pezomania - Πεμ 25 Ιούλ 2002, 07:17:59
Θέμα δημοσίευσης:
Alex καλώς ήρθες και από εμένα!

Αν κατάλαβα το έχεις "ψιλοπειραγμένο" το 206σου 8)
Για λέγε, υπάρχουν άτομα με 1.4 εδω μέσα (και όχι μόνο) που θα ενδιαφέρονται για εμπειρίες Wink
theflame - Πεμ 25 Ιούλ 2002, 08:47:54
Θέμα δημοσίευσης:
Πρώτα απ' όλα alex:
καλώς ήρθες!!!

Απ' ότι κατάλαβα και εγώ δεν έχεις μείνει με απλό 206 1,4. 'Όπως λέει και ο pezomania για λέγε εμπειρίες.... Mr. Green
Αυτό το άτoιμο τι τεκμήριο φταίει για όλα
Alex - Πεμ 25 Ιούλ 2002, 08:54:25
Θέμα δημοσίευσης:
Nai basika den tou xw kanei tipota trello... Afou to moter einai ths plakas, ti lefta na ependysw apanw tou? Gi'afto eipa na tou kanw otidhpote pou na nai fthino h kati pou na exei xrhsimothta kai se allo moter an to anabathmisw se kapoia fash. Tora afto to air intake pou exw ftiaksei einai poly dynato kai pistebw oti ama eixa kai mia emploutish tou meigmatos me benzinh tha to ekmetalevomoun 100%. Alla afta theloun lefta kai eipame.. sto psofimi den ependyw Smile Pantws mia fora kala paei.. se sxesh me aplo 206 me 14ares kai filtroxoanh eimai pio grhgoros kai exw kai panbares zantes me fardia lastixa. Edw phgaina mexri tis 2es sxedon idia me 106 1.4 me filtroxoanh (ta palia afta pou bgazan 0-100 se 11.kati) to opoio einai 815 kila. Basika tora aksiopistes xronometrhseis kai tetoia den exw kanei alla prepei na kanw mia mera gia na doume poso trabaei telika...Mia fora to xronometraga egw kai to xa dwsei se enan filo alla den iksere ta shmeia allagwn kai ekane kati lathos allages kai ta 0-100 htan sxedon kanonika alla ta 0-120 me koufanan giati bghke poly kalo apotelesma (2s katw apo to ergostasiako). Tespa afta pio analytika ta grafw sto performance section sto site mou opou prospathw mesa apo diaforous tropous na brw pragmatikh ippodynamh (kati adynato kathws metabaletai me ta xiliometra logo aera) kai kanw diaforous syneirmous se sxesh me 206 1.4 mamisio (+xoanh) kai 106 1.4 mamisio (+xoanh)
Vini - Πεμ 25 Ιούλ 2002, 09:05:58
Θέμα δημοσίευσης:
Alex έγραψε:
Nai basika den tou xw kanei tipota trello... Afou to moter einai ths plakas, ti lefta na ependysw apanw tou? Gi'afto eipa na tou kanw otidhpote pou na nai fthino h kati pou na exei xrhsimothta kai se allo moter an to anabathmisw se kapoia fash. Tora afto to air intake pou exw ftiaksei einai poly dynato kai pistebw oti ama eixa kai mia emploutish tou meigmatos me benzinh tha to ekmetalevomoun 100%. Alla afta theloun lefta kai eipame.. sto psofimi den ependyw Smile Pantws mia fora kala paei.. se sxesh me aplo 206 me 14ares kai filtroxoanh eimai pio grhgoros kai exw kai panbares zantes me fardia lastixa. Edw phgaina mexri tis 2es sxedon idia me 106 1.4 me filtroxoanh (ta palia afta pou bgazan 0-100 se 11.kati) to opoio einai 815 kila. Basika tora aksiopistes xronometrhseis kai tetoia den exw kanei alla prepei na kanw mia mera gia na doume poso trabaei telika...Mia fora to xronometraga egw kai to xa dwsei se enan filo alla den iksere ta shmeia allagwn kai ekane kati lathos allages kai ta 0-100 htan sxedon kanonika alla ta 0-120 me koufanan giati bghke poly kalo apotelesma (2s katw apo to ergostasiako). Tespa afta pio analytika ta grafw sto performance section sto site mou opou prospathw mesa apo diaforous tropous na brw pragmatikh ippodynamh (kati adynato kathws metabaletai me ta xiliometra logo aera) kai kanw diaforous syneirmous se sxesh me 206 1.4 mamisio (+xoanh) kai 106 1.4 mamisio (+xoanh)

Αlex είδα ότι μένεις Μαρούσι? Και εγώ στο Μαρουσάκι μένω...

Λοιπόν νομίζω ότι θα ξέρεις ότι η καλύτερη βενζίνη στα Βόρεια είναι στα κεραμικά στην SHELL πριν την είσοδο στο Μαρούσι στην Κηφισίας....

Οι νυκτόβιοι drugsters σε αυτήν την SHELL έρχονται ως γνωστό..... Wink Wink Wink Wink Wink
Alex - Πεμ 25 Ιούλ 2002, 09:42:59
Θέμα δημοσίευσης:
Nai to xw parathrhsei... Basika egw bazw kai sta 3 pou exw konta mou Ena sta melissia sthn arxh ths dhmokratias, to allo pou einai apenanti ap'to germano me bolevei polles fores kai telefteo to shell sthn hbh. Thn kalyterh thn exei o hbh, thn 2h o mellisia kai thn 3h o apenanti ap'to germano... Efxaristw gia to kalosorisma mhn anhsyxete den me xanete ..
ofitzis - Πεμ 25 Ιούλ 2002, 10:25:26
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά καλημέρα!!!Είναι καιρός,πιστεύω,να εισέλθω κι εγώ στο club έστω και λίγο πρόωρα,αφού τα γεννητούρια του δικού μου 206 γίνονται σήμερα το απόγευμα στο Καννέλη στα Μελίσσια.Περιττό να σας πω,πιστεύω,ότι μετράω και τις ώρες...Οδηγική εμπειρεία έχω σχεδόν μηδαμινή,αφού οδηγώ μόλις για 1 μήνα το 106 της αδερφής μου (είμαι 19).Πριν "μελετήσω" το forum πίστευα πως είχα καλή επαφή και γνώσεις επί της αυτοκίνησης γενικά αφού αποτελεί το Νο1 αντικείμενο συζητήσεων και ασχολία στη παρέα μου.Έπειτα όμως από τη "διατριβή" που έκανα στο forum κατάλαβα πως αποτελώ 1 τιποτα ...Crying or Very sad Crying or Very sad
ΑNYWAY παιδιά είστε πολύ ψαγμένοι και το forum αυτό πιστεύω πως είναι πολύτιμο εργαλείο για "μαθητευόμενους" σαν κι εμένα.
ΟΥΦΦΦ... τέλος μ'αυτά,σαν να γράφω έκθεση νοιώθω.
Vini και Alex όπως καταλάβατε είμαι κι εγώ γείτονας σας (Μελισσιώτης) και για να μην με κράξετε από το πρώτο μου post na πω και κάτι εντός θέματος.Από το ψάξιμο που έχουν κάνει οι φίλοι μου συμφωνώ με τον Αlex πως η καλύτερη βενζίνη στα βόρεια είναι στις Shell στα Μελίσσια και στην Ήβη.
konstantinos - Πεμ 25 Ιούλ 2002, 10:36:57
Θέμα δημοσίευσης:
Καλώς ήλθες στην παρέα μας φίλε,

έχω πιάσει τους σφυγμούς της καρδιάς σου και του κόβω γύρω στους 206, καθότι περιμένεις το εργαλείο. Ευχομαι να το χαίρεσαι με πολλάααααα και καλάααααα χιλιόμετρα και φυσικά με πάρα πολύ προσοχή στους δρόμους.

Και εσύ Μελισσιώτης λοιπόν (όπως και εγώ, εδώ και ενα μήνα) γι αυτό πιστεύω και η αγορά απο τον Φίλτατο κο Κανελλή.
Alex - Πεμ 25 Ιούλ 2002, 11:02:33
Θέμα δημοσίευσης:
Egw sto prwto tetarto pou odhghsa to amaksi paraligo na kanw to akatorthoto.. na to skasw se ena lewforeio apanw.. o xiliometrhths egrafe 12 akoma Smile Mou fyge se mia strofh (opws katebeneis apo kefalari gia mellisia) kai ekana 2plo anapodo me terma gkazi.

1 tha sou pw: MHN TREXEIS prin to matheis. EIDIKA AMA EXEI GOODYEAR GT2
ofitzis - Πεμ 25 Ιούλ 2002, 11:29:35
Θέμα δημοσίευσης:
Mάλλον θα σου έφυγε στη μοναδική δεξιά στροφή αυτού του δρόμου (η οποία μου θυμίζει κάτι από παγοδρόμιο...)αλλιώς στην αριστερή που περνάει πάνω από 1 γεφυράκι.Γενικά αυτός ο δρόμος δεν είναι για να τρέχεις γιατι το οδόστρωμα είναι χάλια(βλ. νταλίκες).Ευτυχώς που το γλίτωσες γιατί θα διεκδικούσες με αξιώσεις μία θέση στο βιβλίο Γκίνες Smile
Πράγματι τώρα στην αρχή θα προσπαθήσω να συγκρατήσω τις "ορμές" μου και για 1 ακόμα λόγο,να του κάνω 1 αξιοπρεπές στρώσιμο.Αλήθεια υπάρχει καμιά συμβουλή γι'αυτό το θέμα?
christhehealer - Πεμ 25 Ιούλ 2002, 11:50:53
Θέμα δημοσίευσης:
ofitzis4

Multi color Multi color καλορίζικος! Multi color Multi color

Multi color Multi color καλοτάξιδος! Multi color Multi color

γλιν γλαν γκλον τα ψιλά από το ασήμωμα του club Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
konstantinos - Πεμ 25 Ιούλ 2002, 11:54:49
Θέμα δημοσίευσης:
ofitzis4 έγραψε:
Πράγματι τώρα στην αρχή θα προσπαθήσω να συγκρατήσω τις "ορμές" μου και για 1 ακόμα λόγο,να του κάνω 1 αξιοπρεπές στρώσιμο.Αλήθεια υπάρχει καμιά συμβουλή γι'αυτό το θέμα?

Επειδή είσαι καλό παιδί, "ανοιξε" ενα topic για στρωσίματα να πάμε εκεί να απλώσουμε τις ιδέες μας...
DimiP - Πεμ 25 Ιούλ 2002, 17:21:53
Θέμα δημοσίευσης:
ofitzis4 kai alex καλωσηρθατε.
Στεναχωριεμαι μονο που ειστε ολοι Βορεια προαστεια κ.λ.π.
τι γινεται ρε παιδια, κανενας νοτιος δεν θα μπει στο club ?
Vini - Πεμ 25 Ιούλ 2002, 18:04:05
Θέμα δημοσίευσης:
Καλοσώρισες ofitzi ! !

Tελικά είμαστε μπολικοι από τα Βορεια !....!
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ

Συμφωνείς Μiltella και pduke? Mr. Green Mr. Green
Wink Wink Wink Wink Wink
pduke - Πεμ 25 Ιούλ 2002, 19:13:44
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
ofitzis4

Multi color Multi color καλορίζικος! Multi color Multi color

Multi color Multi color καλοτάξιδος! Multi color Multi color

γλιν γλαν γκλον τα ψιλά από το ασήμωμα του club Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Γι'αυτό μ'αρεσεις ρε Χρήστο,γιατί πάντα όποιον μπαίνει τον υποδέχεσαι με χαρές και πανηγύρια!!!!

Καλώς ήρθες κι από μένα ofitzi
ήθε 206 δυνάμεις να είναι μαζί σου!! Morning
Miltellas - Κυρ 28 Ιούλ 2002, 01:43:48
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Καλοσώρισες ofitzi ! !

Wink Wink Wink Wink Wink

Χα! Να και η απόδειξη ότι εμείς οι Βόρειοι είμαστε περισσότεροι και με διαφορά! Mr. Green Laughing
DimiP - Δευ 29 Ιούλ 2002, 09:04:40
Θέμα δημοσίευσης:
κανενας Νοτιος βρε παιδιααααα ;;;;;;;;;;;;;;
pduke - Δευ 29 Ιούλ 2002, 10:16:42
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Vini έγραψε:
Καλοσώρισες ofitzi ! !

Wink Wink Wink Wink Wink

Χα! Να και η απόδειξη ότι εμείς οι Βόρειοι είμαστε περισσότεροι και με διαφορά! Mr. Green Laughing

ναι ναι!κάτσε να μετρήσω.......ένας......ε.......δύο...........ε..........τρεις.........πωπω κόσμοςςςςςς!!!!Ώπα!!με πατάς............
christhehealer - Τετ 07 Αύγ 2002, 13:26:45
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν guys, έβαλα στο Nαύπλιο Superplus της Shell γιατί η EKO ήταν κλειστή και επειδή ήμουν στα τελειώματα δεν ήθελα να ανάψει λαμπάκι.

Mου φάνηκε ότι το αυτοκίνητο πηγαίνει πολύ καλύτερα από ότι με την Super της EKO, οπότε αποφάσισα να το γεμίσω με SHELL να δω τι γίνεται. Πήγα στην Shell στην Kηφισίας στο ύψος του Yγεία και του λέω " γεμισέ το SuperPlus". Έλα όμως που δεν μου έβαλε Superplus αλλά "Unleaded 99+".
Tιμή ίδια με την V-power Racing. 1.04 E. Mου έφυγε η μαγκιά. Eκεί που γέμιζα με 25E, χαζά-χαζά το φτάσαμε στα 40E.

Pωτάω μήπως ξέρει κανένας. Mήπως τα πρατήρια της Shell που έχουν V-power Racing δεν έχουν Superplus αλλά αυτή την Unleaded 99+;
Kαι αυτά που δεν έχουν V-Power Racing έχουν την γνωστή Superplus;

H Shell στο Nαύπλιο δεν έχει V-power Racing.

O Vini έβαλε V-power Racing στο Άργος, στο πρώτο πρατήριο όπως μπαίνεις αριστερά ερχόμενος από Aθήνα, και όχι στο Nαύπλιο όπως είπε σε άλλο post. Tο διευκρινίζω για να μην μπερδευτούν κάποιοι, που είχαν διαβάσει το post του και το θυμόνται.
theflame - Τετ 07 Αύγ 2002, 13:39:51
Θέμα δημοσίευσης:
Νομίζω ότι η Shell έπαψε να βγάζει την Superplus. Τουλάχιστον έχω να τη δω πολύ καιρό. Νόμιζα ότι είχε αντικατασταθεί από την V power. Βέβαια με τα unleaded καύσιμα άρχισα να ψάχνομαι τους τελευταίους 3 μήνες αλλά σε αυτό το διάστημα δεν έχω δει περισσότερες από 2 αμόλυβδες ανά πρατήριο. Εξαίρεση τώρα τελευταία η V power racing 99+ σε λίγα όμως βενζινάδικα.
Στο site της Shell http://www2.shell.com/home/Framework?siteId=gr-el στην ενότητα προϊόντα την αναφέρει βέβαια αλλά σαν "το ξεχάσαμε" μου κάνει!!!!!!
Alex - Τετ 07 Αύγ 2002, 21:38:03
Θέμα δημοσίευσης:
Kala pou epanirthe to Fuel thread giati tha prepe na ksekinhsw kainourio kai den elege.. :D

Loipon eixa vpower mesa sto ergaleio ... meta to afhsa na adeiasei teleiws to tepozito.. ebala VRacing99... h diafora me th vpower einai oti trabaei oxi mono xamhla alla kai pshla.

Pantws den trabaei oute 5% kalytera se sxesh me th vpower kai kanei panw apo 33% akribotera. Ara ANTE GEIA...

Sth synexeia adeiazei to tepozito kai mpenei BP extra. H apodosh htan sxedon idia (*isws* ligo xamhloterh apo th v-racing). Pantws mou ekane entypwsh pou h apodosh den epese poly giati ws gnwston h diafores fainonte poly otan pame apo to kalo sto xeirotero. Otan bazoume kalyterh benzinh oi diafores einai sta plaisia tou "hmmm tora ekane kati h einai h idea mou?"...(ektos kai an einai poly anwterh).. Pantws nomizw katastalaksa, enw eimoun fanatikos Shell h diafora xrhmatwn kai h apodosh pou prosferei h BP extra nomizw tha me kanoun monimo pelath BP. Eksalou an katalaba kala se 2 benzinades pou zhtasa extra mou legane "aplh amolybdh e?".. tous elega egw "EXTRA FILE, EXTRA!" kai mou legan .. "nai .. aplh".. Diladh thn EXTRA th xrewnoun 74cents kai profanws antikatesthse thn aplh amolybdh se antithesh me afto pou kane h shell kai eftiakse bathmides kafsimwn. Tora h epomenh aporia mou einai an h BP exei balei "EXTRA" xarakthristika kai sthn super plus ths... Esteila ena email prin 3-4 meres na to rwthsw sthn BP ellados akoma apanthsh den exw parei.. mallon einai diakopes :D

Telika h extra einai oso kalh nomizw? Exei dokimasei kaneis th superplus ths BP an einai kalyterh?
DimiP - Πεμ 08 Αύγ 2002, 01:54:46
Θέμα δημοσίευσης:
εδω μεσα μαλλον ειμαι ο μονος που βαζω φανατικα ΒΡ.
Λοιπον εχουμε και λεμε : πολυ σωστα λες Alex οτι η BP extra αντικατεστησε την παλια απλη αμολυβδη.
Μαλιστα η τιμη της ειναι σχεδον στα επιπεδα της παλιας. (1-3 λεπτα πιο πανω)
Οταν παρουσιαστηκε η Shell vpower που καθαριζει τον κινητηρα και κανει την πετρα ξεξασπρη κι απο τον ηλιο ξεξασπρωτερη.... η ΒP παρουσιασε την extra (ισως με μια μικρη χρονικα καθυστερηση...δεν θυμαμαι ακριβως) σαν αντιβαρο , οτι δηλαδη κιαυτη καθαριζει εμβολα,πιστονια,κυλινδρους και οτι αλλο βρωμικο....
Mia παρατηρηση : η Shell vpower περασε στο κοινο σαν βενζινη καθαρισμου-συντηρησης αλλα και σαν βενζινη καλυτερης αποδοσης.
Αντιθετα η ΒΡ σαν βενζινη καθαρισμου και καλυτερης καυσης και οχι τοσο σαν καλυτερης αποδοσης.
Φταιει βλεπετε και το λογοτυπο power που συνοδευει τη Shell.
Bεβαια και οι 2 ειναι 95οκτανια.

Μετα απο λιγο ομως η απλη ΒΡ αμολυβδη παει εξαφανιστηκε και τα πρατηρια διαθετουν μονον thn extra.

To aν η shell vpower ή η BP extra καθαριζει καλυτερα δεν το ξερω (υπαρχουν δοκιμες για τη Shell οχι ομως ακομα για την BP)

Γεγονος ειναι πως με αισθητα χαμηλωτερη τιμη (περι τα 70-75 λεπτα) αγοραζει κανεις ΒΡ Extra πετυχαινοντας καλυτερη καυση και καθαρισμο/συντηρηση βαλβιδων,εμβολων,κ.λ.π
ΕΝΩ
Για να αγορασει το αντιπαλο δεος δηλ shell vpower θα πληρωσει κατι τις παραπανω (απο 78-85 λεπτα)

* οι τιμες ειναι ενδεικτικες της περιοχης του Πειραια.

Εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι απο αποδοση ειναι το ιδιο πραγμα , ισως να κανει καλυτερη δουλεια στον τομεα καθαρισμος/συντηρηση η Shell αν βασιστουμε στα tests που εγιναν (τα γνωστα με τις φωτο του κινητηρα που στον μισο εμπαινε vpower και στον αλλο απλη αμολυβδη και ο πρωτος ειχε αρχισει να καθαριζει......νομιζω το ξερετε).
Παντως για καποιον που θελει να βαζει απλη αμολυβδη συμφερει η ΒΡ μια που ειναι η extra (τωρα πια) και πληρωνοντας τιμη απλης (σχεδον) κερδιζεις και στον τομεα καθαρισμος/συντηρηση.

Φυσικα αλλο πραγμα η vpower racing 99+ και ο αντιπαλλος που ακουει στο ονομα BP superplus.
Αυτο ειναι αλλο ζητημα .....
fpug - Πεμ 08 Αύγ 2002, 10:02:49
Θέμα δημοσίευσης:
DIMIP egw eimai Notia proasteia A.GLYFADA Rolling eyes
christhehealer - Πεμ 08 Αύγ 2002, 10:04:21
Θέμα δημοσίευσης:
DIMIP και εγώ έβαζα απλή αμόλυβδη BP αλλά χτύπαγε πιράκια όποτε πέρασα στις δίαφορες SuperPlus.

Tης EKO δεν μου είπε και πολλά πράγματα πέρα του ότι σταμάτησαν τα πιράκια. H Shell πολύ καλή και από απόδοση αλλά 1.04 για την Unleaded 99+ μου φαίνονται πολλά (και είναι). Θα πρέπει να ψάχνω για βενζινάδικο που έχει την παλιά SuperPlus.

Mόλις αδειάσω το ρεζερβουάρ να δοκιμάσω και την BP, αλλά δεν μου πάει καρδιά μετά το κρρρρρρρ από τα πιράκια.
fpug - Πεμ 08 Αύγ 2002, 10:08:28
Θέμα δημοσίευσης:
egw vazw BP superplus sto venzinadiko pou exei kai shop ston paradromo tis vouliagmenis kai den eixa pote provlima me pyrakia.
theflame - Πεμ 08 Αύγ 2002, 14:30:30
Θέμα δημοσίευσης:
Έβαζα BP στη Λ. Πεντέλης στα Βριλήσσια την απλή Unleded η οποία έγινε Extra. Δεν είχα πρόβλημα με πιράκια και συναφή. Για δοκιμή είπα να βάλω Vpower και να δω τι είναι και αυτή η Shell Card με τα δώρα της. Και έβαλα στη Shell στο Ψυχικό με το ντεπόζιτο κάτω από το 1 / 4 (Κηφισίας ανεβαίνοντας μετά το AB). Ε αυτό ήταν! Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο αλλά μετά από λίγα χιλιόμετρα σαν να μεταμορφώθηκε ο κινητήρας στο τράβηγμα από χαμηλά!!!!! Βέβαια θα το ξαναδώ γιατί με 1 γέμισμα δεν λέει και πολλά, αλλά ήταν εντυπωσιακό. Άσε που θέλω να δω και τι έκαψε στο επόμενο γέμισμα! Να είναι διαφορά στη βενζίνη ή στα βενζινάδικα; Ή στο αμάξι (έχει μόνο 2100Κμ τότε 1800Κμ). Έχει κανείς εμπειρία τόσο έντονη. Ξέρετε κάτι για τα 2 αυτά βενζινάδικα; Βασικά έβαλα από αυτά γιατί και κεντρικά είναι και επώνυμα και βολεύουν στο πήγαινε - έλα με τη δουλειά.
christhehealer - Πεμ 08 Αύγ 2002, 15:05:15
Θέμα δημοσίευσης:
Mάλλον σας μπέρδεψα.

Tα πιράκια χτυπάγανε στην αρχή όταν έβαζα απλή unleaded από την BP (όχι extra), μάλλον λόγω φτωχού μίγματος. Aπό όταν άρχισα να βάζω SuperPlus (από οποιαδήποτε μαρκα) το πρόβλημα εξαφανίστηκε.

Aνησυχώ για την SuperPlus της Bp λόγω ψυχολογικού προβλήματος που μου δημιούργησε η απλή.

Θα την δοκιμάσω όμως γιατί 1.04 E το λίτρο από την Shell δεν λέει.
fpug - Πεμ 08 Αύγ 2002, 15:31:10
Θέμα δημοσίευσης:
egw vazw synexeia superplus BP.
Vevaia dokimasa kai tin racing alla ithele 50euro gia na gemisi opote den leei.
DimiP - Πεμ 08 Αύγ 2002, 23:53:56
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer, δεν εχω ακουσει αναλογη εμπειρια με πυρακια στην απλη (παλια) αμολυβδη. Γοκιμασε και την Extra παντως.
Μια διορθωση επι του πιεστηριου. Την τελευταια εβδομαδα πρεπει να ανεβηκαν οι τιμες .
Εβαλα σημερα ΒΡ Extra με 78 λεπτα.
Εξακολουθει παντως να ειναι φθηνοτερη απο την vpower !

Η ΕΚΟ εχει τις φθηνοτερες βενζινες, χωρις να διεκδικουν δαφνες ποιοτητας και αποδοσης. Παντως εαν καποιος βρει βενζιναδικο εμπειστοσυνης η Εκο αποτελει εξαιρετικη ευκαιρια οικονομιας, για οποιον σκεφτεται την τσεπη του.
christhehealer - Παρ 09 Αύγ 2002, 10:43:12
Θέμα δημοσίευσης:
DIMIP έγραψε:
Μια διορθωση επι του πιεστηριου. Την τελευταια εβδομαδα πρεπει να ανεβηκαν οι τιμες .

DIMIP σημείωνε μιας και θα βγεις στον πηγαιμό για την παραλία Laughing Laughing

SuperPlus της Shell στο Nαύπλιο (μέσα) - 0.86 E

SuperPlus της Eko στην Aλεξάνδρας (κάθοδο) - 0.84 E

SuperPlus της BP στην Bεΐκου - 0.84 E

Unleaded απλή της BP στο Nαύπλιο - 0.79 E

Unleaded απλή της EKO στο Nαύπλιο - 0.72 E

Tιμές Nαυπλίου το περασμένο Σαββατοκύριακο. Tιμές Aθήνας αυτή την εβδομάδα.

DIMIP έγραψε:
christhehealer, δεν εχω ακουσει αναλογη εμπειρια με πυρακια στην απλη (παλια) αμολυβδη. Γοκιμασε και την Extra παντως.

'Eγω ήμουν που είχα ρωτήσει στην Peugeot για τις βενζίνες και μου είπαν να βάζω SuperPlus. Kαι από τα παιδιά εδώ στο Club, όσοι με 1600/16V βάζουν SuperPlus. Θα δοκιμάσω την Superplus της BP για οικονομικούς λόγους. Γιατί αν καταργήθηκε η SuperPlus της Shell και έγινε Unleaded 99+ με τιμή ίδια με τη Vpower Racing δεν λέει.
Eίναι πολλά τα λεφτά Άρη. Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Αλεξ@νδρος - Σαβ 10 Αύγ 2002, 00:06:22
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω εβαζα απο συγκεκριμενο πρατηριο BP extra και το αμαξι πηγαινε οπως η V-power (αν οχι καλυτερα )με λιγοτερα λεφτα.Και λεω εβαζα γιατι την τεταρτη που γεμισα μολις παρκαρισα αναψε το λαμπακι του κινητηρα.Στον δρομο για την Peugeot μετα απο 20 κμ εσβησε μονο του.Το βαλαμε στο διαγνωστικο(ΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ)και εδειξε φτωχο μιγμα αναπροσαρμογη συμπιεσης.Στην επιστροφη ο κινητηρας σκορτσαριζε συνεχως.Εβαλα μισο
τεποζιτο V-power racing και ηρθε στα ισα του.Απο το συγκεκριμενο πρατηριο του Ηρακλειου δεν προκειται να ξαναβαλω.
chatasos - Πεμ 22 Αύγ 2002, 17:52:31
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάντως αποφάσισα να κάνω το παρακάτω πείραμα....

Θα βάλω 4-5 γεμίσματα από την VPower (την απλή), έτσι για να καθαρίσει
και το μοτέρ όπως λένε (ήδη βρίσκομαι στο 2ο), και μετά θα ξαναγυρίσω
στην BP Super Plus που με ικανοποιούσε απόλυτα (και στην τιμή της)....
Αλεξ@νδρος - Πεμ 22 Αύγ 2002, 17:57:22
Θέμα δημοσίευσης:
...τωρα κανω χαρμανι με racing και απλη v-power
Vini - Πεμ 22 Αύγ 2002, 19:46:03
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ από την άλλη έβαζα την Shell Super αμόλυβδη και καταργήθηκε καιτην θέση της πήρε η V-RACING 99+. Οπότε μένω σταθερός και βάζω την Racing και ας κοστίζει παραπάνω....δεν τρέχει και τίποτα....

Πάντως έχω διαπιστώσει και κάποια οικονομία με την racing...βάζω πάντα 20euro και βάζω 3 φορές το μήνα....ενώ τελικά είναι εμφανής και η καλύτερη λειτουργία & εκκίνηση της μηχανής αλλά και της θερμοκρασίας του κινητήρα....

Να προσθέσω ότι βάζω πάντα από ένα βενζινάδικο όταν είμαι Αθήνα ενώ προσπαθώ να εντοπίσω V-Racing όταν είμαι επαρχία...
Slash - Πεμ 22 Αύγ 2002, 20:02:29
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνώ κι εγώ με την άποψη οτι όταν βρεις καλό βενζινάδικο πρέπει να κάθεσαι σε αυτό και να μην κάνεις χαρμάνια γενικά,γιατί αν και οι βενζίνες είναι ίδιες,τα ντεπόζιτα φύλαξης αλλάζουν. Και όχι μόνο αυτό, εκεί που μέχρι χθες είχε βενζίνη Α σε ένα ντεπόζιτο, την επόμενη βλέπεις οτι έχει βενζίνη Β. Κάθε μέρα κιόλας διαβάζουμε και ακούμε για την νοθεία στις βενζίνες,όπως και στη διακίνηση,πράγμα που τελικά μας κάνει αυθόρμητα να αναρωτιόμαστε "Τελικά τι καίμε; Το καημένο το μοτέρ αν είχε λόγια να μιλήσει..."
Εγώ πάντως έχω βρει ένα πολύ καλό βενζινάδικο,Shell,και το εμπιστεύομαι κι εγώ και ο μπαμπάς μου και για τα 3 αυτοκίνητα και 2 φορτηγά που έχουμε,συν τα 2 μηχανάκια. Αν και στην γειτονιά μου έχω 3 βενζινάδικα σε απόσταση 200μ το μέγιστο, ωστόσο κάνω 3,5 χλμ για να πάω εκεί να βάλω την βενζίνη μου. Όλα τα υπόλοιπα στα οποία έχω βάλει κατα καιρούς μου ξύνιζαν. Επιπλέον εκεί έχω γνωριστεί με όλα τα παιδία, που και ένας έχει ένα Rallye 1300 φτιαγμένο, και όποτε πάω κάνουμε καλή κουβεντούλα. Είναι η ίδια επιχείρηση με ένα αποκλειστικό βελτιωτή Schnitzer για BMW και ο τύπος δεν είναι τυχαίος. Έχει φτιάξει αρκετά BMW εδώ Θεσ/νίκη. (Μακάρι να ήταν 5μπούλωνο το Peugeot να του κάτσεις πάνω κανα ζαντικό Schnitzer να γίνει πανικός! Όχι οτι δεν γίνεται 5μπούλωνο, αλλά θέλει πολύ ψάξιμο και μπόλικη τρέλλα)
chatasos - Παρ 13 Σεπ 2002, 10:44:01
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
Εγώ πάντως αποφάσισα να κάνω το παρακάτω πείραμα....

Θα βάλω 4-5 γεμίσματα από την VPower (την απλή), έτσι για να καθαρίσει
και το μοτέρ όπως λένε (ήδη βρίσκομαι στο 2ο), και μετά θα ξαναγυρίσω
στην BP Super Plus που με ικανοποιούσε απόλυτα (και στην τιμή της)....

Ήδη βρίσκομαι στο 4ο γέμισμα και έχουμε και λέμε:

1) Διαφορά στην απόδοση δεν έχω δει (ίσως τραβάει λιγότερο στις χαμηλές).
2) Έχω την εντύπωση πως κάνει περισσότερο θόρυβο!!!
3) Η κατανάλωση είναι περίπου η ίδια.

Συμπέρασμα? Από την στιγμή που έχουν ακριβώς την ίδια τιμή (0.81) θα
προτιμήσω την BP SuperPlus (από το επόμενο γέμισμα).

ΥΓ: Ελπίζω να μου καθάρισε τουλάχιστον την μηχανή....
teoman - Παρ 13 Σεπ 2002, 11:01:40
Θέμα δημοσίευσης:
Θα συμφωνίσω και εγώ με τον Τάσσο.Στο τρίτο γέμισμα δεν έχω παρατηρήσει καμία απολύτως διαφορά σε απόδοση.Και μάλιστα τόσο καιρό έβαζα ΕΚΟ απλή... Για θόρυβο δεν νομίζω αλλά για κατανάλωση,με την οδήγηση που κάνω,άσε καλύτερα....
Slash - Παρ 13 Σεπ 2002, 21:31:06
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="chatasos"]
Συμπέρασμα? Από την στιγμή που έχουν ακριβώς την ίδια τιμή (0.81) θα
προτιμήσω την BP SuperPlus (από το επόμενο γέμισμα).
[quote]

0.81?!?!
Γιατί εγώ εδώ την πληρώνω 1,10;
Αλεξ@νδρος - Παρ 13 Σεπ 2002, 21:50:00
Θέμα δημοσίευσης:
Slash έγραψε:

0.81?!?!

Tην super plus?
theflame - Παρ 13 Σεπ 2002, 23:22:58
Θέμα δημοσίευσης:
Slash έγραψε:
0.81?!?!

Αν αναφέρεσαι στη Shell μπας και είναι η racing 99+ και όχι η "απλή" V-power
Slash - Σαβ 14 Σεπ 2002, 09:59:25
Θέμα δημοσίευσης:
Α οκ. Ναι για την Racing 99+ έλεγα. Mε μπέρδεψε το topic
DimiP - Σαβ 14 Σεπ 2002, 13:53:28
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια, οταν ήμουν στο χωριο το καλοκαιρι, βρεθηκα με αδειο απο BP super aμολυβδη, τεποζιτο.
Το BP βενζιναδικο δεν ειχε super αμολυβδη μια και του ειχε τελειωσει.
Βεβαια το τεποζιτο δεν ειχε πανω απο 10 lt μεσα αλλα βρεθηκα στο διλυμμα του να βαλω ΕΚΟ super aμολυβδη ή ΒΡ extra (αμολυβδη απλη).
Τελικα θεωρησα σωστο να μην αλλαξω μαρκα αλλα τυπο βενζινης κι ετσι εβαλα (20Ε) ΒΡ εχτρα.
Να πω την αληθεια δεν παρατηρησα διαφοραστην συμπεριφορα του αυτοκινητου αλλα με τοσα που ετυχαν (διαφορα προβληματα πασης φύσης) δεν ειχα και μυαλο για να σκεφτω τη βενζινη.
Τι προτεινετε σε αναλογη περιπτωση;
Δηλ. ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΑΡΚΑ ή ΤΥΠΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ όταν εχουμε ακομη στο τεποζιτο μια συγκεκριμ. μαρκα και τυπο βενζ. και δεν ειναι εντελως αδειο (αναμενο λαμπακι ρεζερβας).
Miltellas - Δευ 16 Σεπ 2002, 01:39:39
Θέμα δημοσίευσης:
Με τόση νοθευμένη βενζίνη που κυκλοφορεί στην αγορά, άκρη δεν πρόκειται να βγάλουμε. Σε λίγο θα μας πει κανείς ότι έβαλε πετρέλαιο στο 206 και πάει σφαίρα! 8O 8O 8O
chatasos - Δευ 16 Σεπ 2002, 13:24:35
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:

1) Διαφορά στην απόδοση δεν έχω δει (ίσως τραβάει λιγότερο στις χαμηλές).

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων στην Vamag μάλλον επιβεβαιώθηκα.
Επόμενο γέμισμα πάλι με BP SuperPlus.
Slash - Σαβ 28 Σεπ 2002, 22:12:23
Θέμα δημοσίευσης:
SOS!!
Πηγαίντε να βάλετε αδέρφια βενζίνη και γεμίστε τα ρεζερβουάρ σας γιατί από Δευτέρα η βενζίνη θα είναι με το σταγονόμετρο (αν δε έχει ήδη τελειώσει). Τώρα δεν είναι απεργία των διυλιστηρίων ή των λοιπων ενδιάμεσων, αλλά των φορτηγατζίδων, και του τέστιν δεν έχει ιδιωτικά ή μη, Shell ανεξάρτητη κλπ. Κι εγώ θα πάω σε λίγο και για να δω και την πίεση των ελαστικών.
TZAG - Κυρ 29 Σεπ 2002, 00:03:00
Θέμα δημοσίευσης:
Νομίζω πως η BP super plus είναι η πιό συμφέρουσα επιλογή. Καί έχω την εντύπωση πως την έχω βρεί φθηνότερα από όλους Exclamation 0,78 Shocked στον Κορακιανίτη, άγαλμα Τρούμαν, Βασ. Κων/νου γωνία Exclamation Καί πάει σφαίρα Sniper
TZAG Wink
1.1 i love you - Πεμ 03 Οκτ 2002, 23:07:40
Θέμα δημοσίευσης: V Power
Εγώ παίδες όταν έβαλα V Power για πρώτη φορά είδα αμέσως διαφορά!Επειδή λοιπόν δυσκολευόμουν να το πιστέψω μετά απο αρκετά γεμίσματα ξαναέβαλα απλή αμόλυβδη!Δε θα το ξανακάνω!Στις επιταχύνσεις εν κινήσι το αυτοκίνητο σερνόταν.Τώρα περιμένω να φέρουν και στη Χαλκίδα την Racing για να τη δοκιμάσω.Πάντως δε θα πάψω να βάζω V Power.Πολύ ικανοποιημένος Twisted evil Twisted evil Twisted evil
Slash - Παρ 04 Οκτ 2002, 01:07:58
Θέμα δημοσίευσης:
Ε σαφώς φιλαράκι. Εγώ βάζω την Racing 99+ ανελειπώς, και έχω δει διαφορά. Τραβάει με όλες τις σχέσεις, ακόμη και η 5η σε βαρβάτη ανηφόρα δεν κολλάει με τίποτα και συνεχίζει αβέρτα μέχρι το τελίκιασμα.
Μόνο που την βάζω 1,11 ευρώ και το προηγούμενο γέμισμα, που ήταν λίγο πιο κάτω από την μέση ο δείκτης (και πολύ το άφησα), με πηρε 50 στρόγγυλα ευρώ. Και σε 1,5 εβδομάδα θέλει άλλα 50. Αλλά δεν πειράζει. Εξάλλου τώρα που το υπουργείο εξέδωσε λίστα με τα φθηνότερα πρατήρια (τι μ@λάκες! νομίζουν οτι δεν υπάρχει τρόπος να ρίξει ο βενζινάς την τιμή της βενζίνης; ), θα βάζω την ακριβότερη που βρίσκω, και ας βάζουν οι άλλοι νέφτι με κά....ρο.
Alex - Παρ 04 Οκτ 2002, 02:25:54
Θέμα δημοσίευσης:
Πολλα λεφτα η Racing για την διαφορα αποδοσης που εχει.. Εχει αισχρο ratio κοστους/αποδοσης... Κριμα.. Αν την ειχαν πιο χαμηλα και αν την ειχαν στη θεση της SuperPlus με λιγο πιο πανω τιμη θα κονομαγανε τρελλα φραγκα γιατι τωρα απλα δεν καταλαμβανουν market-share...
Miltellas - Παρ 04 Οκτ 2002, 03:40:37
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνώ πλήρως με τον Αλέξη.
Όλη μου η καταναλωτική φιλοσοφία, επιβάλλει αγορές που να ανταποκρίνονται κατά το δυνατόν πλησιέστερα στον παράγοντα λόγου κόστους προς απόδοση. Αυτό φυσικά προϋποθέτει ανελλιπή ενημέρωση και γνώσεις!
TZAG - Παρ 04 Οκτ 2002, 06:16:24
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά, πιστεύω πως ΔΕΝ κάνει συνέχεια να βάζετε 99 + βενζίνη καί ειδικά μέσα στην πόλη. Γιατί "καίει" πολύ καί τις προσμίξεις πού βάζουν δεν ξέρουμε τελικά αν κάνουν καλό στον κινητήρα Exclamation Μπορεί τώρα να μην φαίνεται αλλά αργότερα ποιός ξέρει...παίζετε με τη ζωή του κινητήρα Exclamation Exclamation Γιά να λειτούργει ο κινητήρας τόσο καλά, μάλλον στα "κόκκινα" δουλεύει Rolling eyes .Βάζετε Vpower απλή τουλάχιστον καί ΜΟΝΟ γιά ταξίδια V+. Εγώ δεν βάζω παραπάνω από 98 oct.
TZAG :D
DimiP - Παρ 04 Οκτ 2002, 16:30:22
Θέμα δημοσίευσης:
με 1.11 Ε που εχει το λιτρο το τελευταιο που με ενδιαφερει ειναι ο κινητηρας.
Δυστυχως Crying or Very sad Crying or Very sad αυτο που προηγειται ειναι η τσεπη που απαγορευει τη χρηση τετοιας βενζινης.
καλα που υπαρχει και η super plus της ΒP και κανουμε τη δουλιτσα μας.
Wink Wink
Αλεξ@νδρος - Παρ 04 Οκτ 2002, 16:45:09
Θέμα δημοσίευσης:
TZAG έγραψε:
Γιατί "καίει" πολύ καί τις προσμίξεις πού βάζουν δεν ξέρουμε τελικά αν κάνουν καλό στον κινητήρα Exclamation

Παντως τοσο καλο οσο ο μολυβδος αποκλειεται να κανουν-Μονο που αυτος εκανε κακο σε μας
TZAG έγραψε:
Μπορεί τώρα να μην φαίνεται αλλά αργότερα ποιός ξέρει...παίζετε με τη ζωή του κινητήρα Exclamation Exclamation

Αυτο δεν το ξερει κανεις μονο ο χρονος
TZAG έγραψε:
Γιά να λειτούργει ο κινητήρας τόσο καλά, μάλλον στα "κόκκινα" δουλεύει Rolling eyes

Σε αυτο διαφωνω καθετα ισα ισα λειτουργει ομαλοτερα
Αλεξ@νδρος - Κυρ 06 Οκτ 2002, 21:22:00
Θέμα δημοσίευσης:
Ακουσατε ακουσατε αυριο μια πολυ ενδιαφερουσα περιληψη απο το αρθρο του POWER Shell V-power racing 99+
Ενα μονο σας λεω συγκρινουν 5 αμαξια απο το Impiza 1.4 εως το Fiat coupe 20V για 10000 KM με απλη V-power και με Racing
Αυριο μετα την 1η συναντηση των Νοτιων(μονο εγω και ο BROYLIS δηλαδη Sad )
Alex - Δευ 07 Οκτ 2002, 00:43:41
Θέμα δημοσίευσης:
Αντε για να δουμε.. Εχω αγωνια να δω ποση διαφορα εχουν επιτελους...
Slash - Δευ 07 Οκτ 2002, 14:04:11
Θέμα δημοσίευσης:
Από μια γρήγορη ματιά στο άρθρο του Power σήμερα το πρωί πηγαίνοντας στη σχολή μου, είδα οτι η Racing 99+ είναι απολύτως διάφανη, ενώ η απλή VPower κίτρινη. Περισσότερα αφού διαβάσω το άρθρο, αλλά πρώτα από τον Αλέξανδρο.
Το Audi με τα 1100 αλόγατα στη πίσω ρόδα ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
0-100: 1,8" 0-200:2,8"

Τα στήνουμε;
DimiP - Δευ 07 Οκτ 2002, 14:28:35
Θέμα δημοσίευσης:
Slash έγραψε:
Από μια γρήγορη ματιά στο άρθρο του Power σήμερα το πρωί πηγαίνοντας στη σχολή μου, είδα οτι η Racing 99+ είναι απολύτως διάφανη, ενώ η απλή VPower κίτρινη. Περισσότερα αφού διαβάσω το άρθρο, αλλά πρώτα από τον Αλέξανδρο.

Τα στήνουμε;

Δηλ τα 0-100 τα βγαζει με 1η;;;
γιατι, 1.8" θελεις να πατησεις συμπλεκτη για να αλλαξεις ταχυτητα, που λεει ο λογος...
ακου 110 αλογα !!! και τι το ταιζει ολο αυτο το κοπαδι;;;
Slash - Δευ 07 Οκτ 2002, 15:05:37
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
Slash έγραψε:

Τα στήνουμε;

Δηλ τα 0-100 τα βγαζει με 1η;;;
γιατι, 1.8" θελεις να πατησεις συμπλεκτη για να αλλαξεις ταχυτητα, που λεει ο λογος...
ακου 110 αλογα !!! και τι το ταιζει ολο αυτο το κοπαδι;;;

Αδερφέ όσο το διαβάζω στα πεταχτά τώρα, μάλλον κανονική βενζίνη πρέπει να παίρνει, αλλά έχει και το νιτρομπούκαλο που του δίνει 400+ άλογα.

Audi Quattro V8 Supercharger 1100Ps
Τεχνικά χαρακτηριστικά (υπολόγισε τώρα)
Κινητήρας: Chevrolet Big Block 508, τοποθετημένος εμπρός καικατά το διαμήκη άξονα, με μπλοκ και κυλινδροκεφαλή από αλουμίνιο. Τροφοδοσία με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ψεκασμό πολλαπλών σημείων της F.A.S.T.,μηχανικό φυγοκεντρικό υπερτροφοδότη ProCharger D3M και σύστημα nitro υγρού τύπου. Ηλεκτρονική ανάφλεξη εκκένωσης πυκνωτή (CDI) MSD 6AL με κόφτη δυο σταδίων
Βαλβίδες/Εκκεντροφόροι:2 ανά κύλινδρο, ένας στο κέντρο του V
Διάμετρος χ Διαδρομή:114,3 χ 101,6mm
Σχέση Συμπίεσης:8,5:1
Κυβισμός:8336cc
Μεγ. Ισχύς:1100Ps/7200 rpm σε 1 bar overboost
Μεγ. Ροπή:124kgm/5500 rpm σε 1 bar overboost
Ειδική Ισχύς:131,96Ps/lt
Κιλά ανά ίππο:1,23
Τελική Ταχύτητα:280+km/h

Βγάζει το θηρίο παραπάνω ροπή ακόμη και από μια τουρμπισμένη Viper 1100 αλόγων. Και το καλύτερο; Αυτός που την έφτιαξε είναι ΑΓΡΟΤΗΣ! Άιντεες και θα τσακώσω το turbo-intercooler από κανα MAN 18000cc με 1300 άλογα τράκτορα και άντε πιάστε με!!
christhehealer - Δευ 07 Οκτ 2002, 15:18:46
Θέμα δημοσίευσης:
Σε μια επιστροφή από ταξίδι στην Kακιά Σκάλα μου άναξε το λαμπάκι της ρεζέρβας (δεν το είχα προσέξει καθόλου ότι ήμουν στα τελειώματα πριν ξεκινήσω για το ταξίδι). Mε τα χίλια ζόρια βρήκα στα Mέγαρα μία EKO που είχε μόνο απλή unleaded την οποία και έβαλα βέβαια.

Aυτό που παρατήρησα στο υπόλοιπο του ταξιδιού και με τον ίδιο ρυθμό με πριν, ήταν ότι ο κινητήρας δούλευε πιο ομαλά και πιο ήσυχα.

Ξέρει κάποιος που μπορεί να οφείλετε αυτό; Mήπως ήταν ιδέα μου.

Nα πω την αλήθεια δεν έχω τολμήσει να αλλάξω από BP SuperPlus δοκιμάζοντας την απλή της EKO για τρία τέσσερα γεμίσματα.
teoman - Δευ 07 Οκτ 2002, 15:39:35
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
Σε μια επιστροφή από ταξίδι στην Kακιά Σκάλα μου άναξε το λαμπάκι της ρεζέρβας (δεν το είχα προσέξει καθόλου ότι ήμουν στα τελειώματα πριν ξεκινήσω για το ταξίδι). Mε τα χίλια ζόρια βρήκα στα Mέγαρα μία EKO που είχε μόνο απλή unleaded την οποία και έβαλα βέβαια.

Aυτό που παρατήρησα στο υπόλοιπο του ταξιδιού και με τον ίδιο ρυθμό με πριν, ήταν ότι ο κινητήρας δούλευε πιο ομαλά και πιο ήσυχα.

Nα πω την αλήθεια δεν έχω τολμήσει να αλλάξω από BP SuperPlus δοκιμάζοντας την απλή της EKO για τρία τέσσερα γεμίσματα.

Αν και το έχω ξαναναφέρει,με την ΕΚΟ (απλή) είμαι απόλυτα ικανοποιημένος,ομαλή καύση και τράβηγμα σε όλο το φάσμα των στροφών.Τρία γεμίσματα με v-power και είχα μικρή διαφορά προς το χειρότερο.Τώρα το που οφείλεται,θα σε γελάσω.... Μήπως τελικά όλα αυτά τα βελτιωτικά που βάζουν για αύξηση οκτανίων,έχουν και κάποιες αρνητικές ιδιότητες?
Vini - Δευ 07 Οκτ 2002, 16:44:45
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:

Αυτό το έχω παρατηρήσει και εγώ...αλλά το προχωρώ...

Παρατήρησα επίσης ότι μετά από 3 γεμισματα με ΕΚΟ το αυτοκίνητο σαν να μην τράβαγε καλά...ωστόσο ο κινητήρας ήταν σε πολυ ήρεμη λειτουργία...

Γιατί όμως γίνεται αυτό?
Από ότι μου είπαν στην Peugeot η racing έχει συστατικά που θερμαίνει περισσότερο το κινητήρα (τον έχει στην τσίτα) για αυτό δουλεύει ποιο ζωντανά....ίσως πολλοί παρατηρήσουν και άυξηση θερμοκρασίας νερού....
DimiP - Δευ 07 Οκτ 2002, 20:31:50
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παιδια πως γινεται αλλοι να βλεπουν βελτιωση με τη v-power και αλλοι οχι ή και χειροτερευση ;;
και μαλιστα και σε ιδια αυτοκινητα;;;
τελικα εγω καταληγω στο οτι παιζει ρολο ο βενζινας και οχι η βενζινη.
Αλλα να "πειραζουν" ακομα και τη v-power ;;;;
Slash - Δευ 07 Οκτ 2002, 21:39:24
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ θα το ξαναπώ, βάζω την Racing 99+. Ούτε θερμοκρασία ανεβάζει, ούτε στην κίνηση, και το ρελαντί κρατάει, και στρωτά πάει, και το θέμα lag στο γκάζι στην εκκίνηση το έχω εξαλείψει σχετικά. Εγώ έχω δει οτι μέσα στην κίνηση παίζει το πόδι του οδηγού. Δηλαδή, έχω τύχει μέσα σε κίνηση να είμαι οκ και η θερμοκρασία να είναι κάτω από 90, και επίσης να γυρνάω βαριεστημένα από την σχολή μου και να είμαι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, και η θερμοκρασία να είναι κοντά στους 100.
Τώρα παίζουν πολλά. Αν κάνει κακό αυτή η βενζίνη στο μοτέρ δεν ξέρω. Το έχω ακούσει από αρκετούς, κυρίως όμως από άτομα που έπιασαν τιμόνι μόνο στη σχολή οδηγών. Το άρθρο στο Power ακόμη δεν πρόλαβα να το διαβάσω σχετικά με τις βενζίνες, όμως μια ματιά που έριξα στο εν κατακλείδι, λένε οτι είναι καλές βενζίνες, αλλά δεν συμφέρουν για μέσα στην πόλη. Εντάξει, το θέμα είναι οικονομικό. Και από πίσω υπάρχει και το όνομα Shell. Αν είστε τύποι των μαρκών, που εγώ είμαι, αυτό αποτελεί μια Α εγγύηση.
Alex - Τρι 08 Οκτ 2002, 01:34:37
Θέμα δημοσίευσης:
Alexandros έγραψε:
Ακουσατε ακουσατε αυριο μια πολυ ενδιαφερουσα περιληψη απο το αρθρο του POWER Shell V-power racing 99+
Ενα μονο σας λεω συγκρινουν 5 αμαξια απο το Impiza 1.4 εως το Fiat coupe 20V για 10000 KM με απλη V-power και με Racing
Αυριο μετα την 1η συναντηση των Νοτιων(μονο εγω και ο BROYLIS δηλαδη Sad )

Αλεξανδρε ΜΕ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ Η ΑΓΩΝΙΑ!!! Confused Πες μας τι γραφει το καταραμενο το Power γιατι με βλεπω στο περιπτερο να το αγοραζω!!! Shocked
Miltellas - Τρι 08 Οκτ 2002, 02:33:23
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:

Για να μην επαναλαμβάνομαι...
Απλά θα συμπληρώσω: ...και ο βυτιάς ...και ο διυλιστηριάς.

Και θα προσθέσω: Όσο αδειάζει η δεξαμενή καυσίμου στο βενζινάδικο, και όσο παραμένει αξόδευτη, τόσο ξεθυμαίνει η βενζίνη. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και στο ρεζερβουάρ.
Επίσης: Πόσοι βενζινάδες, βυτιοφόροι και διυλιστήρια, καθαρίζουν τις δεξαμενές τους από νερό και λάσπη επικαθήσεων σκόνης και σκουπιδιών;

Ευχή: Σας εύχομαι να μην σας τύχει να βάλετε βενζίνη από βενζινάδικο με χαμηλή στάθμη στη δεξαμενή καυσίμου...
Svstouk - Τρι 08 Οκτ 2002, 13:25:47
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
DimiP έγραψε:

Και θα προσθέσω: Όσο αδειάζει η δεξαμενή καυσίμου στο βενζινάδικο, και όσο παραμένει αξόδευτη, τόσο ξεθυμαίνει η βενζίνη. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και στο ρεζερβουάρ.
Επίσης: Πόσοι βενζινάδες, βυτιοφόροι και διυλιστήρια, καθαρίζουν τις δεξαμενές τους από νερό και λάσπη επικαθήσεων σκόνης και σκουπιδιών.

Ευχή: Σας εύχομαι να μην σας τύχει να βάλετε βενζίνη από βενζινάδικο με χαμηλή στάθμη στη δεξαμενή καυσίμου...

Και εγώ θα συμπληρώσω : μην βάζετε από βενζινάδικο που έχει ανεφοδιαστεί πριν από ένα τέταρτο (στο μέτρο φυσικά που μπορούμε να ξέρουμε πότε ανεφοδιάστηκε) και ΠΟΤΕ το μεσημέρι.

Στην πρώτη περίπτωση, η καινούρια βενζίνη έχει ανακατευτεί με τη μούργα της δεξαμενής και θέλει κάνα τεταρτάκι μέχρι να κάτσει η μούργα κάτω. Wink

Στη δεύτερη, απλά να σας πω ότι με τη θερμοκρασία η βενζίνη αυξάνεται σε όγκο, σε αναλογία 4lt/100lt για κάθε βαθμό Κελσίου διαφοράς θερμοκρασίας!!!! Shocked Δηλ. αν πάω εγώ και βάλω 100 λίτρα με θερμοκρασία βενζίνης στους 20 βαθμούς και πάω αύριο να βάλω πάλι 100 λίτρα, αλλά με τη θερμοκρασία της βενζίνης στους 19, τότε θα βάλω στην πραγματικότητα 104 λίτρα με τα ίδια λεφτά!!! Shocked Shocked

Θα μου πείτε, καλά ζεσταίνεται η βενζίνη εκεί κάτω στη δεξαμενή; Μα φυσικά και ναι! Wink

Οι πληροφορίες μου είναι από αξιόπιστο άνθρωπο, που ξέρει τι παίζει λόγω δουλειάς
teoman - Τρι 08 Οκτ 2002, 13:35:04
Θέμα δημοσίευσης:
Svstouk έγραψε:
Miltellas έγραψε:
DimiP έγραψε:

Επίσης: Πόσοι βενζινάδες, βυτιοφόροι και διυλιστήρια, καθαρίζουν τις δεξαμενές τους από νερό και λάσπη επικαθήσεων σκόνης και σκουπιδιών.

Και εγώ θα συμπληρώσω : μην βάζετε από βενζινάδικο που έχει ανεφοδιαστεί πριν από ένα τέταρτο (στο μέτρο φυσικά που μπορούμε να ξέρουμε πότε ανεφοδιάστηκε) και ΠΟΤΕ το μεσημέρι.

Στην πρώτη περίπτωση, η καινούρια βενζίνη έχει ανακατευτεί με τη μούργα της δεξαμενής και θέλει κάνα τεταρτάκι μέχρι να κάτσει η μούργα κάτω. Wink

Στη δεύτερη, απλά να σας πω ότι με τη θερμοκρασία η βενζίνη αυξάνεται σε όγκο, σε αναλογία 4lt/100lt για κάθε βαθμό Κελσίου διαφοράς θερμοκρασίας!!!! Shocked Δηλ. αν πάω εγώ και βάλω 100 λίτρα με θερμοκρασία βενζίνης στους 20 βαθμούς και πάω αύριο να βάλω πάλι 100 λίτρα, αλλά με τη θερμοκρασία της βενζίνης στους 19, τότε θα βάλω στην πραγματικότητα 104 λίτρα με τα ίδια λεφτά!!! Shocked Shocked

Θα μου πείτε, καλά ζεσταίνεται η βενζίνη εκεί κάτω στη δεξαμενή; Μα φυσικά και ναι! Wink

Οι πληροφορίες μου είναι από αξιόπιστο άνθρωπο, που ξέρει τι παίζει λόγω δουλειάς

4lt/100lt για κάθε 1οC μου φαίνονται πολλά.Δηλαδή το χειμώνα που η θερμοκρασία είναι 30οC λιγότερο από το καλοκαίρι,θα βάζαμε τσάμπα καύσιμο? :D
Πάντως επειδή η βενζίνη είναι πτητικό υγρό (δηλ. με την αύξηση της θερμοκρασίας παίρνει αέρια μορφή),ισχύει αυτό που λες ως ένα βαθμό.
Slash - Τρι 08 Οκτ 2002, 13:38:17
Θέμα δημοσίευσης:
Βλέπω ακόμη ο Αλέξανδρος δεν έχει κάνει καμιά κίνηση σχετικά με το άρθρο του Power... Πόυ είσαι ρεεεε;!;
Θα μας την πάρει άλλος την πρωτιά!! Wink
DimiP - Τρι 08 Οκτ 2002, 13:49:24
Θέμα δημοσίευσης:
ε αυτο πια!!!!
δεν το ηξερα για τη ζεστη.
Δηλ. τα καλοκαιρια με τους καυσωνες εχουμε μεγαλο χασιμο σε καθε ανεφοδιασμο.
Παντως εγω θα το τηρησω και θα βαζω αργα απογευμα ή πρωι , απο δω και περα.

Μπραβο svstoyk.!!!
Svstouk - Τρι 08 Οκτ 2002, 13:53:05
Θέμα δημοσίευσης:
Προς teoman : σκέψου όμως ότι οι διαφορές θερμοκρασίες μέσα στην δεξαμενή δεν κυμαίνονται πάνω από 3-5 βαθμούς (αυτό από την ταπεινή μου γνώμη και απλώς υποθέτω). Αυτό ισχύει λόγω της μόνωσης της δεξαμενής, επειδή είναι υπόγεια και δεν είναι εκτεθιμένη στις καιρικές συνθήκες. Άρα λογικά το όλο θέμα γίνεται για διαφορές θερμοκρασίες της τάξης των 3-6 βαθμών. Θα ρωτήσω να μάθω περισότερα και θα σου πω. Wink
Αλεξ@νδρος - Τρι 08 Οκτ 2002, 18:10:45
Θέμα δημοσίευσης:
Slash έγραψε:
Βλέπω ακόμη ο Αλέξανδρος δεν έχει κάνει καμιά κίνηση σχετικά με το άρθρο του Power... Πόυ είσαι ρεεεε;!;

Nα'μαι να'μαι
1 Seat Ibiza 1.4 16v 101PS ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Το αμαξι αυτο ενδιαφερει τους περισσοτερους απο εμας λογω κυβικων και ιππων
η πρωτη εκπληξη ερχεται απο το δυναμομετρο οπου το Ibiza μετριεται μαμα 109 Exclamation αλογα
Με Racing κερδιζει αλλα 4 αλογα και φτανει 113 Exclamation Ομως οι παραπανω ιπποι δινονται σε σχεση με την απλη V power πανω απο τις 4000 στροφες
Και μεταφερω αυτολεξει
Στον δρομο η διαφορα της ιπποδυναμης δεν ηταν τοσο εμφανης.Ο οδηγος αντιλαμβανεται καποιο αυξημενο νευρο ειδικα στις μεγαλες σχεσεις και καλυτερη αποκριση στο γκαζι πραγμα που επιβεβαιωσαν τα νουμερα.Το 0-100 βελτιωθηκε κατα 0,16 sec ενω στα 140 αγγιζει τα 0,37
.Αντιστοιχα βελτιωμενες ηταν οι επιδοσεις εν κινησει.Η διαφορα στην καταναλωση δεν ηταν αξιοπροσεκτη

2 Ford Focus st170
To αμαξι με απλη V-power εδωσε 165 ιππους και με Racing 169,4.Απο τις 3400 στροφες αρχιζει η διαφορα,στις 4500 παιρνει μεγαλυτερες διαστασεις
και στις 6000 στροφες δειχνουν οι 4 παραπανω ιππποι.Η διαφορα μεχρι τα 100Km/H ειναι αμελητεα(εως 0.04)ενω οσο ανεβαινει η ταχυτητα γινεται χειροπιαστη και στα 160 ειναι 0,5 sec.Aντιστοιχη εικονα ειχαν και οι επιδοσεις εν κινησει.Η επιταχυνση απο 80 στα 150 με 6η εχει διαφορα 0,5 δλ.
Η καταναλωση δεν ειχε διαφορα με την V power να ειναι ελαφρως οικονομικοτερη

3 VW Corraddo G60 (turbo)
164,3PS εναντι 170,9
Η διαφορα αρχιζει να φαινεται απο τις 2700 στροφεςκαι απο τις 3600 και πανω ειναι σταθερα 5 ιπποι.Οι διαφορες μεχρι τα 100 ειναι ελαχιστες αλλα στα 160 αγγιζει τα 0,35 δλ
Ομως στις ρεπριζ η εικονα ειναι εντυπωσιακη,επιταχυνει καλυτερα ειδικα με 4η και 5η με αποκορυφωμα τη μετρηση με 5η απο τα 70 εως τα 140 να φτανει η διαφορα τα 2,14 δλ.Η καταναλωση στα ιδια επιπεδα

4 Honda S2000
O κορυφαιος ατμοσφαιρικος κινητηρας κατα πολλους
235,7 εναντι 239,6 με Racing στις 8000 στροφες
Στον δρομο το αυτοκινητο εδειξε τις μικροτερες διαφορες.Η αισθηση ειναι η ιδια ενω μια ελαχιστα καλυτερη αποκριση στο γκαζι δυσκολα γινεται αντιληπτη.Οι μετρησεις απο σταση εδειξαν εως τα 100 διαφορα 0,06 δλ και 0-160 0,3 δλ.Ιδια εικονα και στις ρεπριζ με τις μεγαλυτερες διαφορες στις ψηλες στροφες και τα μεγαλα φορτια(πχ 6η με 140 χλμ)
Στον τομεα της καταναλωσης οι διαφορες ειναι ελαχιστες.....ισως μια επεμβαση στο λογισμικο του αυτοκινητου να ελευθερωνε καποιους ακομα ιππους με την 99+

5 Fiat Coupe 20V (turbo οχι το μαμα αλλα τοΤΒ34 Γκαρετ)
297,8 εναντι 310,4 νουμερα που δεν περιμενε ουτε ο πλεον αισιοδοξος
Εδω δεν θα αναφερουμε απλως μεγαλυτερη ζωντανια και μικρες διαφορες...ψηλα δειχνει να πλημμυριζει απο δυναμη.Αντοιστιχη εικονα ειχαμε και στις ψηλες στροφες οπου το αυτοκινητο ηταν επιθετικοτερο...
με 3η το Coupe πετυχε χρονους αλλης κλασης ενω με 4η 5η οι διαφορες ηταν απο μικροτερες εως ελαχιστες
Εγω πανω σ'αυτα παραθετω τα νουμερα
0-100 διαφορα 0,24 δλ
0-160 1,06
με 3η 30-50 0,03
80-110 0,38
100-140 0,78
Για 4η και 5η το λενε και οι ιδιοι οτι οι διαφορες ειναι ελαχιστες
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
....δεν μπορει να διεξαχθει αλλα τα αποτελεσματα της δοκιμης ειναι σιγουρα θετικα.Κατα ποσο ομως αξιζει η 99+ τ 1,09ευρω ανα λιτρο θα το αποφασισει ο καθενας μας
Εγω ενα θα πω 1,09 ευρω για ουτε μισο δευτερολεπτο και λιγο παραπανω καταναλωση Question ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :fist: Μονο αν εβαζα κοντρες στοιχηματα που και το εκατοστο μετραει.Προς το παρον με την διαφορα στα χρηματα βαζω κατι αλλο στο αμαξι
Byron206 - Τρι 08 Οκτ 2002, 19:26:00
Θέμα δημοσίευσης:
Alexandros έγραψε:
Slash έγραψε:

Nα'μαι να'μαι
1 Seat Ibiza 1.4 16v 101PS ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Το αμαξι αυτο ενδιαφερει τους περισσοτερους απο εμας λογω κυβικων και ιππων
η πρωτη εκπληξη ερχεται απο το δυναμομετρο οπου το Ibiza μετριεται μαμα 109 Exclamation αλογα
Με Racing κερδιζει αλλα 4 αλογα και φτανει 113 Exclamation Ομως οι παραπανω ιπποι δινονται σε σχεση με την απλη V power πανω απο τις 4000 στροφες
Και μεταφερω αυτολεξει
Στον δρομο η διαφορα της ιπποδυναμης δεν ηταν τοσο εμφανης.Ο οδηγος αντιλαμβανεται καποιο αυξημενο νευρο ειδικα στις μεγαλες σχεσεις και καλυτερη αποκριση στο γκαζι πραγμα που επιβεβαιωσαν τα νουμερα.Το 0-100 βελτιωθηκε κατα 0,16 sec ενω στα 140 αγγιζει τα 0,37
.Αντιστοιχα βελτιωμενες ηταν οι επιδοσεις εν κινησει.Η διαφορα στην καταναλωση δεν ηταν αξιοπροσεκτη

2 Ford Focus st170
To αμαξι με απλη V-power εδωσε 165 ιππους και με Racing 169,4.Απο τις 3400 στροφες αρχιζει η διαφορα,στις 4500 παιρνει μεγαλυτερες διαστασεις
και στις 6000 στροφες δειχνουν οι 4 παραπανω ιππποι.Η διαφορα μεχρι τα 100Km/H ειναι αμελητεα(εως 0.04)ενω οσο ανεβαινει η ταχυτητα γινεται χειροπιαστη και στα 160 ειναι 0,5 sec.Aντιστοιχη εικονα ειχαν και οι επιδοσεις εν κινησει.Η επιταχυνση απο 80 στα 150 με 6η εχει διαφορα 0,5 δλ.
Η καταναλωση δεν ειχε διαφορα με την V power να ειναι ελαφρως οικονομικοτερη

3 VW Corraddo G60 (turbo)
164,3PS εναντι 170,9
Η διαφορα αρχιζει να φαινεται απο τις 2700 στροφεςκαι απο τις 3600 και πανω ειναι σταθερα 5 ιπποι.Οι διαφορες μεχρι τα 100 ειναι ελαχιστες αλλα στα 160 αγγιζει τα 0,35 δλ
Ομως στις ρεπριζ η εικονα ειναι εντυπωσιακη,επιταχυνει καλυτερα ειδικα με 4η και 5η με αποκορυφωμα τη μετρηση με 5η απο τα 70 εως τα 140 να φτανει η διαφορα τα 2,14 δλ.Η καταναλωση στα ιδια επιπεδα

4 Honda S2000
O κορυφαιος ατμοσφαιρικος κινητηρας κατα πολλους
235,7 εναντι 239,6 με Racing στις 8000 στροφες
Στον δρομο το αυτοκινητο εδειξε τις μικροτερες διαφορες.Η αισθηση ειναι η ιδια ενω μια ελαχιστα καλυτερη αποκριση στο γκαζι δυσκολα γινεται αντιληπτη.Οι μετρησεις απο σταση εδειξαν εως τα 100 διαφορα 0,06 δλ και 0-160 0,3 δλ.Ιδια εικονα και στις ρεπριζ με τις μεγαλυτερες διαφορες στις ψηλες στροφες και τα μεγαλα φορτια(πχ 6η με 140 χλμ)
Στον τομεα της καταναλωσης οι διαφορες ειναι ελαχιστες.....ισως μια επεμβαση στο λογισμικο του αυτοκινητου να ελευθερωνε καποιους ακομα ιππους με την 99+

5 Fiat Coupe 20V (turbo οχι το μαμα αλλα τοΤΒ34 Γκαρετ)
297,8 εναντι 310,4 νουμερα που δεν περιμενε ουτε ο πλεον αισιοδοξος
Εδω δεν θα αναφερουμε απλως μεγαλυτερη ζωντανια και μικρες διαφορες...ψηλα δειχνει να πλημμυριζει απο δυναμη.Αντοιστιχη εικονα ειχαμε και στις ψηλες στροφες οπου το αυτοκινητο ηταν επιθετικοτερο...
με 3η το Coupe πετυχε χρονους αλλης κλασης ενω με 4η 5η οι διαφορες ηταν απο μικροτερες εως ελαχιστες
Εγω πανω σ'αυτα παραθετω τα νουμερα
0-100 διαφορα 0,24 δλ
0-160 1,06
με 3η 30-50 0,03
80-110 0,38
100-140 0,78
Για 4η και 5η το λενε και οι ιδιοι οτι οι διαφορες ειναι ελαχιστες
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
....δεν μπορει να διεξαχθει αλλα τα αποτελεσματα της δοκιμης ειναι σιγουρα θετικα.Κατα ποσο ομως αξιζει η 99+ τ 1,09ευρω ανα λιτρο θα το αποφασισει ο καθενας μας
Εγω ενα θα πω 1,09 ευρω για ουτε μισο δευτερολεπτο και λιγο παραπανω καταναλωση Question ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :fist: Μονο αν εβαζα κοντρες στοιχηματα που και το εκατοστο μετραει.Προς το παρον με την διαφορα στα χρηματα βαζω κατι αλλο στο αμαξι

Φιλε Αλεξανδρε θυμησε μου τι βενζινη βαζεις (αμολιβδη)....και ρωταω οντως απο περιεργια.
Nikel - Τρι 08 Οκτ 2002, 19:30:50
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παντως αυτο που καταλαβα απ'τα στοιχεια του αρθρου ειναι πως η διαφορα στην τιμη δεν αξιζει τοσο σε σχεση με την διαφορα στις επιδοσεις
Alex - Τετ 09 Οκτ 2002, 03:02:47
Θέμα δημοσίευσης:
Αρα εχουμε 30% παραπανω τιμη και 3.5% παραπανω αποδοση στο μεσο ορο.. (περιπου 3.5 αλογα ανα 100 απ'οσο παρατηρω) Και αυτο το 3% παραπανω αποδοσης ειναι σε σχεση με την απλη VPOWER.. οχι απο μια BP SUPER UNLEADED που ειναι στα ιδια λεφτα με τη VPOWER.. Δηλαδη μιλαμε για τριχες..

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ VPOWER99+ !!!

Καλα το χα καταλαβει οτι η διαφορα ηταν πολυ μικρη γι'αυτο που κανει.. Αυτο το τεστ επιβεβαιωνει αυτη την αισθηση που ειχα.. Μπραβο στο Power που εκανε την "βρωμοδουλεια" για εμας τους χρηστες...
Vini - Τετ 09 Οκτ 2002, 07:20:07
Θέμα δημοσίευσης:
Ξέρει κανείς να πει σε βενζινάδικο της SHELL τις βενζίνες θα βρούμε???
Νομίζω ότι έχω χάσει την επαφή τώρα τελευταία με τόσα είδη βενζινών που έχουν βγει....

Question Question Question Question Question Question Question Question
DimiP - Τετ 09 Οκτ 2002, 08:48:29
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Ξέρει κανείς να πει σε βενζινάδικο της SHELL τις βενζίνες θα βρούμε???
Νομίζω ότι έχω χάσει την επαφή τώρα τελευταία με τόσα είδη βενζινών που έχουν βγει....

Question Question Question Question Question Question Question Question

Λογικα... θα βρεις:
την "μολυβδωμενη"
πετρελαιο κινησης,
πετρελαιο θερμανσης,
ελα ..πλακα κανω μη βαρας... Mr. Green Mr. Green
θα βρεις:
την απλη παλια καλη αμολυβδη της Shell..μαλλον
τη v-power
τη v-power racing 99+
Vini - Τετ 09 Οκτ 2002, 09:13:57
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:

θα βρεις:
τη v-power
τη v-power racing 99+

ευχαριστώ jim...
από ότι κατάλαβα έχει καταργηθεί η σουπερ αμόλυβδη... Crying or Very sad οπότε μάλλον καταλήγουμε στην v-power.... Neutral Neutral
τι τιμή έχει περίπου αυτή?
DimiP - Τετ 09 Οκτ 2002, 09:54:21
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
DimiP έγραψε:

θα βρεις:
τη v-power
τη v-power racing 99+

ευχαριστώ jim...
από ότι κατάλαβα έχει καταργηθεί η σουπερ αμόλυβδη... Crying or Very sad οπότε μάλλον καταλήγουμε στην v-power.... Neutral Neutral

χωρις να ειμαι σιγουρος και μια που ειναι πιο ακριβη απο την BP clean system (την αντιστοιχη της ) πρεπει να παιζει απο 80 εως 95 λεπτα.
Byron206 - Τετ 09 Οκτ 2002, 13:13:57
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παντως βαζω super unlitited απο BP εδω και 1.5 χρονο οντως εχω δει διαφορα με πριν ναι την πληρωνω λιγο παραπανο αλλα ειμαι σιγουρος οτι δεν θα μου νεροσει παλι ετσι ωστε να μου την αντλια της βενζινης στο ΧΕΡΙ και το καλλιτερο ειναι οτι πριν απο μερες εβγαλα νεα καρτα καυσαεριων και συγκρινοντας την με την περσινη ειδα οτι οι τιμες ηταν χαμηλότερες........τα συμπερασματα δικα σας.
Slash - Τετ 09 Οκτ 2002, 15:08:43
Θέμα δημοσίευσης:
Τι να πώ ρε παιδιά; Απορώ...
Καλά τα άρθρα, που για μένα καλά τα λέει το Power, αλλά είναι και η προσωπική εκτίμηση από καθημερινή εμπειρία.
Εγώ σήμερα πηγαίνοντας στο ΤΕΙ που είχα κολλήσει στη κίνηση, καταρχήν η θερμοκρασία δεν πέρασε τους 90-92 κοντά, και μετά σε κάποια στιγμή που τα είδα όλα ενώ ήμουν με 1500-1700 στροφές που βρήκα ελεύθερο χώρο το πάτησα τέρμα και σπινιάριζε σαν τρελλό, μέχρι που με έκοψε από δεξιά μια κωλοθεία με ένα σκατόχρωμο ξεπλυμμένο γαλάζιο Yaris, και πάλι σχεδόν από πολύ μικρή ταχύτητα, δηλαδή ίσα που τσουλούσε ελαφρά λόγω απότομου φρένου προηγουμένως, ανέβασα ελαφρά στροφές για να βρεί "πάτημα" και άφησα την δευτέρα που είχα ήδη μέσα, και αποσυμπλεκόμενη, αν και με μικρή ταχύτητα, δεν κόμπλαρε και ανέβασε γρήγορα και άνετα. Και πάλι στα τελευταία φανάρια πριν την Εθνική Οδό, που ήμουν δίπλα με ένα 1400 Ibiza, πηγαίνοντας τσουλιστά αφήνοντας την πρώτη μέχρι να ανάψει το πράσινο, αν και ο άλλος έκανε π****ιά και πέρασε πολύ το φανάρι, εν τούτοις μέχρι και μετά τα μισά της 2ας τον είχα ήδη στον καθρέφτη, πίσω μου και ξεμάκραινα. Την 3η την άλλαξα στα 130, την 4η στα 150+<155 και μετά η 5η, αφού στην αλλαγή αισθάνθηκα ροπή στο άφημα του συμπλέκτη, πήγαινε αρκετά μετα τα 170 αν δεν άφηνα το γκάζι από μια νταλίκα στο βάθος που ερχόταν αριστερά. Και αφού το είχα αφήσει τελείως, και η ταχύτητα ήταν γύρω στα 150, το ξαναπάτησα και το αυτοκίνητο είχε δύναμη μέσα του, κλωτσησε (καταλάβατε τι εννοώ). Και όλα αυτά χωρίς ποτέ να ακουμπήσω τις 6000 στροφές, αν και έλεγα να το πιέσω. Τώρα πεστε μου, είναι καλά ή όχι; Όλα αυτά με VPower Racing 99+. Εγώ καταλαβαίνω την διαφορά πάντως, αφενός από το πιο ελεύθερο φίλτρο που έχω βάλει και έχει βελτιώσει την κατάσταση ελαφρώς, αλλά και από τις καθαρότερες βαλβίδες, που υπάρχει άμεση απόκριση σε δύναμη και δείχνει οτι υπάρχει κάποιο ελεύθερο flow μέσα. Μάλιστα σκέφτομαι κάποια στιγμή να πάω να το δυναμομετρήσω για να δω τι αποτέλεσμα υπάρχει, και μάλιστα ορμώμενος από μια δημοσίευση στο Power ενός καινούργιου δυναμόμετρου εδώ Θεσσαλονίκη στον Λαγκαδά, ονομασίας MAHA,το οποίο έχει ουκ ολίγες δυνατότητες.

Κάτι ακούστηκε για απεργία διαρκείας από 11 του μηνός. Να ανησυχούμε;
seridim - Τετ 09 Οκτ 2002, 16:06:02
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε Slash
Πολύ αγριεμένο μου φαίνεται το 206 σου. Μπράβο του!!!!
Laughing Laughing Laughing Άντε και να πιάσεις κόφτη με 5η.
Εγώ διάβασα σε μια εφημερίδα για απεργία από τις 11 Νοεμβρίου. Αλά μέχρι τότε βλέπουμε
Johnny - Πεμ 10 Οκτ 2002, 10:52:54
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

ευχαριστώ jim...

Δεν έχει καταργηθεί ακριβώς... απλά τα περισσότερα βενζινάδικα shell που δεν έχουν αρκετές δεξαμενές για να έχουν όλους τους τύπους καυσίμων προτιμούν την v-power, μάλλον γιατί τους συμφέρει περισσότερο ή επειδή τώρα πια τη ζητάνε περισσότερο...Εγώ πάντως βρίσκω ακόμα super αμόλυβδη αλλά σε συγκεκριμένα πρατήρια της shell. Νομίζω πάντως ότι αναλογικά με την τιμή της η 98άρα(super αμόλυβδη) αξίζει περισσότερο από την v-power(95αρα), τουλάχιστον σε ότι αφορά την απόδοσή της. (για την ποιότητα δεν γνωρίσω στα σίγουρα...)
Slash - Πεμ 10 Οκτ 2002, 11:17:43
Θέμα δημοσίευσης:
Πώς να φτιάξετε απλά και γρήγορα, και κυρίως φθηνά diesel. Παίρνετε μαγειρικό λάδι και το αναμειγνύετε με μεθανόλη. Cool Και τα καυσαέρια δεν μυρίζουν τόσο, και το αυτοκίνητο πηγαίνει καλά. Έλα όμως που εκεί που το έφτιαξαν, στην Ουαλία, χρειάζονται τους φόρους, και όσοι πιάνονται πληρώνουν πρόστιμο 800 ευρά ή αντιμετωπίζουν και το ενδεχόμενο φυλάκισης 7 ετών; Πάντως η αγορά του λαδιού έχει ανέβει κατακόρυφα, κάτι που ανησυχεί τους ειδικούς. Δικό μου σχόλιο σπόντα, αγοράστε μετοχές λαδιού. Wink (σ.σ. οι γνώμες αφορούν την προσωπική άποψη του συντάκτη, και σε καμιά περίπτωση δεν απεικονίζουν τις απόψεις του Club) Rolling eyes

http://www.euronews.net/create_html.php?page=detail_info&lng=1&option=7,info
Vini - Πεμ 10 Οκτ 2002, 11:18:56
Θέμα δημοσίευσης:
Johnny έγραψε:
Vini έγραψε:

ευχαριστώ jim...

Δεν έχει καταργηθεί ακριβώς... απλά τα περισσότερα βενζινάδικα shell που δεν έχουν αρκετές δεξαμενές για να έχουν όλους τους τύπους καυσίμων προτιμούν την v-power, μάλλον γιατί τους συμφέρει περισσότερο ή επειδή τώρα πια τη ζητάνε περισσότερο...Εγώ πάντως βρίσκω ακόμα super αμόλυβδη αλλά σε συγκεκριμένα πρατήρια της shell. Νομίζω πάντως ότι αναλογικά με την τιμή της η 98άρα(super αμόλυβδη) αξίζει περισσότερο από την v-power(95αρα), τουλάχιστον σε ότι αφορά την απόδοσή της. (για την ποιότητα δεν γνωρίσω στα σίγουρα...)

Συμφωνώ ότι η 98άρα είναι κορυφαία σε τιμη/απόδοση...αλλά φαίνεται ότι πλέον έχει καταργηθεί από τα περισσότερα βενζινάδικα...

Που μπορούμε άραγε να τη βρούμε? Question
christhehealer - Πεμ 10 Οκτ 2002, 11:56:11
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

Συμφωνώ ότι η 98άρα είναι κορυφαία σε τιμη/απόδοση...αλλά φαίνεται ότι πλέον έχει καταργηθεί από τα περισσότερα βενζινάδικα...

Σε όσα βενζινάδικα δεν έχουν V-power racing.
Vini - Πεμ 10 Οκτ 2002, 12:23:00
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
Vini έγραψε:

Σε όσα βενζινάδικα δεν έχουν V-power racing.

ευχαριστώ chris...
θα πάω το απόγευμα.... Shocked Shocked
:D :D :D
Mr. Green Mr. Green Mr. Green
chatasos - Τετ 30 Οκτ 2002, 09:45:43
Θέμα δημοσίευσης:
Και επειδή έτυχε να διαβάζω κάτι σχετικά με βενζίνες χτες το βράδυ και μου έμεινε:

"Αριθμός οκτανίων : Αντανακλά την αντίσταση του μίγματος σε αυτανάφλεξη. Η βενζίνη πρέπει να έχει χαμηλή τάση αυτανάφλεξης και να ανθίσταται σε πιέσεις 60 με 70 bar, ώστε η ανάφλεξη να γίνεται μόνο με τον σπινθήρα από το μπουζί. Η τάση προς αυτανάφλεξη σχετίζεται με τον αριθμό οκτανίων. Όσο υψηλότερη είναι η αναλογία σε οκτάνια τόσο χαμηλότερη είναι η τάση για αυτανάφλεξη. "
DimiP - Τετ 30 Οκτ 2002, 12:06:23
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
Και επειδή έτυχε να διαβάζω κάτι σχετικά με βενζίνες χτες το βράδυ και μου έμεινε:

"Αριθμός οκτανίων : Αντανακλά την αντίσταση του μίγματος σε αυτανάφλεξη. Η βενζίνη πρέπει να έχει χαμηλή τάση αυτανάφλεξης και να ανθίσταται σε πιέσεις 60 με 70 bar, ώστε η ανάφλεξη να γίνεται μόνο με τον σπινθήρα από το μπουζί. Η τάση προς αυτανάφλεξη σχετίζεται με τον αριθμό οκτανίων. Όσο υψηλότερη είναι η αναλογία σε οκτάνια τόσο χαμηλότερη είναι η τάση για αυτανάφλεξη. "

τα "πυρακια" δεν εμφανιζονται οταν υπαρχει το φαινομενο της αυταναφλεξης της βενζινης;
αν ναι, τοτε η χρηση βενζινης με πολλα οκτανια v-power racing 99+ για π.χ. θα μειωνε δραματικα η και θα εξαφανιζε το φαινομενο. σωστα;
γιατι εχει ειπωθει πως βενζινη με 95,98 οκτανια χτυπαγε πυρακια...
christhehealer - Τετ 30 Οκτ 2002, 14:45:13
Θέμα δημοσίευσης:
Eγώ το είχα γράψει για την 95 οκτανίων. Mε την 98αρα δεν μου έχει παρουσιαστεί.

Διαβάστε ενδιαφέρον Story. Πήγα και έβαλα Super Plus της Shell. Eάν εξαιρέσετε ότι μου πούλησαν 20% αέρα, αυτό που παρατήρησα ότι ο κινητήρας είχε ομαλότερη λειτουργία και η κατανάλωση μειώθηκε σε σχέση με την SuperPlus της BP.
Slash - Τετ 30 Οκτ 2002, 15:44:26
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτή είναι η αλήθεια. Εγώ που την είχα σκέτη αμόλυβδη, μετά απλή V-Power και μετά την Racing 99+, όντως έχει πιο ήρεμη λειτουργία το μοτέρ, και μεγαλύτερη αποδοτικότητα και δύναμη. Όσο για το θέμα πυράκια, αυτό ήταν στην εποχή που έβγαινε το Seat Ronda. Θυμάμαι που ο μπαμπάς μου σε κάθε γέμισμα του ρεζερβουάρ άδειαζε και ένα μπουκάλι Octane Booster της STP, γιατί όντως είχε πρόβλημα. Τώρα πλεον πιστεύω οτι το θέμα πυράκια έχει εξαληφθεί πλήρως από τα νέα μοντέλα λόγω "εγκεφαλικών" λειτουργειών του μοτέρ σε οτιδήποτε, όσο και από καλύτερης ποιότητας βενζίνες. Και όχι μόνο για τώρα. Από το 1987 περίπου και μετά που εξελίχθηκε η πρώτη γενιά των εγκεφάλων σταμάτησαν και τα πυράκια. Έχει ακούσει κανείς πυράκια από σχετικά καινούργιο αυτοκίνητο; Εγώ δεν έχω ακούσει πάντως, και ούτε νομίζω οτι υφίσταται πλέον τέτοιο πρόβλημα.
Ady - Τετ 30 Οκτ 2002, 15:48:23
Θέμα δημοσίευσης:
Η Super Plus της Shell είναι η σκέτη αμόλυβδη ?
christhehealer - Τετ 30 Οκτ 2002, 19:47:58
Θέμα δημοσίευσης:
Ady έγραψε:

H Super Plus της Shell είναι με 98 Oκτάνια όπως και η SuperPlus της BP. Tώρα έχει αντικατασταθεί από την Racing 99+.
DimiP - Τετ 30 Οκτ 2002, 21:50:10
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
Ady έγραψε:

H Super Plus της Shell είναι με 98 Oκτάνια όπως και η SuperPlus της BP. Tώρα έχει αντικατασταθεί από την Racing 99+.

μηπως κανεις λαθος ;
η super plus πρεπει να εχει 95 και να αντικατασταθηκε απο την v-power
η v-power racing+ που ειναι το πιο top προιον της shell εχει τα 99 οκτανια
christhehealer - Πεμ 31 Οκτ 2002, 10:48:16
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
μηπως κανεις λαθος ;

Δεν νομίζω Nτίμη. H SuperPlus έχει 98 οκτάνια. Σε όσα πρατήρια δεν έχει Vpower-Racing έχει ακόμα SuperPlus - καρατσεκαρισμένο. Στο πρατήριο δίπλα στην Condor που έχει Vpower-Racing όταν πήγα μία φορά και ζήτησα SuperPlus μου έβαλαν μία που έλεγε "Unleaded 99+" και είχε τιμή ίδια με τις Vpower-Racing.

H Vpower απ' όσο ξέρω είναι απλή αμόλυβδη 95 οκτανίων με πρόσθετα για να καθαρίζει ή να εμποδίζει να γίνουν επικαθήσεις στον κινητήρα.
overgr - Πεμ 31 Οκτ 2002, 10:57:58
Θέμα δημοσίευσης:
Συνοπτικά

Unleaded (Απλή Αμόλυβδη) = 95 οκτάνια
Shell V-power / BP Unleaded Extra = 95 οκτάνια + πρόσθετο
SuperPlus Unleaded = 98 οκτανια
Shell V-Power Racing = 99 οκτάνια (και κάτι παραπάνω) + πρόσθετο
DimiP - Πεμ 31 Οκτ 2002, 20:59:09
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
DimiP έγραψε:
μηπως κανεις λαθος ;

Δεν νομίζω Nτίμη. H SuperPlus έχει 98 οκτάνια. Σε όσα πρατήρια δεν έχει Vpower-Racing έχει ακόμα SuperPlus - καρατσεκαρισμένο. Στο πρατήριο δίπλα στην Condor που έχει Vpower-Racing όταν πήγα μία φορά και ζήτησα SuperPlus μου έβαλαν μία που έλεγε "Unleaded 99+" και είχε τιμή ίδια με τις Vpower-Racing.

H Vpower απ' όσο ξέρω είναι απλή αμόλυβδη 95 οκτανίων με πρόσθετα για να καθαρίζει ή να εμποδίζει να γίνουν επικαθήσεις στον κινητήρα.

ειχα την εντυπωση οτι επειδη η super plus προυπηρχε της vpower (ετσι δεν ειναι;) ειχε 95 αλλα παλι τι σοι super θα ηταν ;
μαλλον δικιο εχεις , πως στο καλο εβλεπαν διαφορα αυτοι που εβαζαν vpower πριν ερθει η racing 99+ αφου εβαζαν 95 οκτανια δηλ. οσα και πριν;
τη διαφορα την εκαναν τα προσθετα για τον καθαρισμο ;;;;χμ....
anyway τι μας νοιαζει ; εγω BP Super PLUS και φτηνη (απο της Shell) και καλη.
Alex - Πεμ 31 Οκτ 2002, 23:13:04
Θέμα δημοσίευσης:
Η απλη Vpower οπως και η εξτρα της Μπι-Πι εχουν προσθετα και για τη δυναμη του κινητηρα. Δεν ειναι "σκετες" οποτε λογικο ειναι να βλεπεις διαφορα αποδοσης με απλη και vpower.. Βεβαια η 99+ ειναι ολα τα λεφτα, αλλα επειδη ακριβως ειναι ολα τα λεφτα ας την καψουν μονοι τους Evil
Αλεξ@νδρος - Κυρ 03 Νοέ 2002, 01:05:06
Θέμα δημοσίευσης:
Μεχρι στιγμης για μενα
1 BP super αμολυβδη
2 ΕΚΟ αμολυβδη
Δεν εχω βρει στην Κρητη ακομα ΕΚΟ super αμολυβδη να δοκιμασω
Eπισης οταν πρωτοπηρα το αμαξι εβαζα ΕΤΕΚΑ απο το πρατηριο στην Αχαρνων στον Αγιο Ελευθεριο και ηταν μια χαρα (και φθηνη)Αλλα εχει περασει και εναμιση χρονος απο τοτε
Svstouk - Παρ 27 Δεκ 2002, 16:09:36
Θέμα δημοσίευσης:
Εκείνο που με ενδιαφέρει σε ένα βενζινάδικο είναι πρωτίστως να έχει καθαρή βενζίνη, δηλ. ανόθευτη και χωρίς κατάλοιπα από τις δεξαμενές.

Επειδή δεν υπάρχει άλλος τρόπος, σκέφτομαι να πάρω δείγμα από τρία επιλεγμένα βενζινάδικα και να το πάω σε κάποιο χημείο να μου το αναλύσουν.

Το ένα πρατήριο είναι ΕΚΟ, το άλλο SHELL (ιδιοκτησία της) και το τρίτο BP.

Τι λέτε;
Miltellas - Παρ 27 Δεκ 2002, 16:25:37
Θέμα δημοσίευσης:
Να το κάνεις! Θέλω κι εγώ αλλά σε ποιό Χημείο να πάω; Θα μου κοστίσει και αν ναι πόσο;
Svstouk - Παρ 27 Δεκ 2002, 16:45:12
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Να το κάνεις! Θέλω κι εγώ αλλά σε ποιό Χημείο να πάω; Θα μου κοστίσει και αν ναι πόσο;

Τα ίδια ερωτήματα έχω κι εγώ!
DimiP - Παρ 27 Δεκ 2002, 19:04:55
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια δεν ξερω για χημειο και τετοια αλλα εμαθα (το παραδεχομαι - δεν το ηξερα) οτι υπαρχουν 2 ειδων πρατηρια εταιριων. Δηλ. η BP εχει τα δικα της πρατηρια αλλα και τους ελευθερους επαγγελματιες που φιλοξενουν την ΒΡ και πωλουν βενζινη ΒΡ. Το ιδιο με τη SHELL κ.τ.λ.
Φυσικα εμαθα οτι τα "εταιρικα" πρατηρια ελεγχονται καλυτερα και δινουν καλυτερη ποιοτητα απο τυχον "ανευθυνος" ελευθ. επαγγελμ. που πιθανα να μην προσεξουν την ποιοτητα. Κυριο επιχειρημα για το 1ο , οτι : την μεγαλη εταιρια δεν την συμφερει μια τυχον νοθευση του προιοντος απο δικο της πρατηριουχο και δυσφημιση του ονοματος της για χαριν ενος πρατηριουχου. Ετσι τους εχει απο κοντα και φυσικα προσεχει και την ποιοτητα.
Λογικο ακουγεται. Τα σχολια σας, παρακαλω.
Svstouk - Παρ 27 Δεκ 2002, 19:32:30
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
Παιδια δεν ξερω για χημειο και τετοια αλλα εμαθα (το παραδεχομαι - δεν το ηξερα) οτι υπαρχουν 2 ειδων πρατηρια εταιριων. Δηλ. η BP εχει τα δικα της πρατηρια αλλα και τους ελευθερους επαγγελματιες που φιλοξενουν την ΒΡ και πωλουν βενζινη ΒΡ. Το ιδιο με τη SHELL κ.τ.λ.
Φυσικα εμαθα οτι τα "εταιρικα" πρατηρια ελεγχονται καλυτερα και δινουν καλυτερη ποιοτητα απο τυχον "ανευθυνος" ελευθ. επαγγελμ. που πιθανα να μην προσεξουν την ποιοτητα. Κυριο επιχειρημα για το 1ο , οτι : την μεγαλη εταιρια δεν την συμφερει μια τυχον νοθευση του προιοντος απο δικο της πρατηριουχο και δυσφημιση του ονοματος της για χαριν ενος πρατηριουχου. Ετσι τους εχει απο κοντα και φυσικα προσεχει και την ποιοτητα.
Λογικο ακουγεται. Τα σχολια σας, παρακαλω.

Ήξερα για τη SHELL μόνο ότι είχε δικά της πρατήρια, τώρα μαθαίνω και για την BP.

Έχεις δίκιο στο ότι δεν την συμφέρει να τα νοθεύει. Απλά, εμένα ποιος μου λέει ότι ο πρατηριούχος του "επίσημου" SHELL ή BP δεν ρίχνει κάνα κυβικό νερό στη δεξαμενή ΑΦΟΥ φύγει ο έλεγχος;! Confused

Γι'αυτό και θα κάνω τον έλεγχο μόνος μου και βλέπουμε! Wink
Byron206 - Παρ 27 Δεκ 2002, 21:12:14
Θέμα δημοσίευσης:
Και εγω εχω ακουσει οτι ολες οι βενζινες ειναι ιδιες και οτι απλα αλλαζουν προσθετικα βαζοντας η καθε εταιρεια τα δικα της...... Shocked
Δημήτριος - Σαβ 01 Φεβ 2003, 21:39:03
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ έχω να προσθέσω τα εξής : Η θερμότητα που προσδίδεται στο έμβολο μέσω της καύσης (και ένα μέρος της γίνεται μηχανικό έργο, κατά τα γνωστά) είναι το γινόμενο της θερμογόνου δύναμης του καυσίμου με την παροχή του. Μπορούμε δηλαδή είτε να αυξήσουμε την παροχή του καυσίμου μείγματος μέσα στους κυλίνδρους (αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε με κάθε είδους πείραγμα), είτε να αυξήσουμε την θερμογόνο δύναμη (super αμόλυβδη, ενισχυτικό οκτανίων κ.τ.λ.). Φαντάζομαι βέβαια πως κάποιοι άλλοι παράγοντες που καθορίζουν την φύση του καυσίμου (δεν ξέρω ποιοι ακριβώς είναι αυτοί αλλά μάλλον σχετίζονται με το ιξώδες, την εναυσιμότητα κ.τ.λ.) είναι συμβατοί με τους κινητήρες που χρησιμοποιούμε. Έτσι (νομίζω) πως δεν υπάρχει πρόβλημα Razz Razz

Όσο για την smart card, έχω και' γω. Το θέμα είναι όμως πως είμαστε έρμαια των μεγάλων εταιριών. Πιστεύω πως πρέπει να μπαίνει που και που ένα ισχυρό φρένο στα εμπορικά τους παιχνίδια. Θέλω να πιστεύω πως δεν είμαστε μαριονέτες!! Evil Evil Evil

Πάντως εγώ κινούμαι με 98 οκτάνια ή με μίγμα V-power απλής (15 ευρώ) και racing (5 ευρώ) Wink
Alex - Σαβ 01 Φεβ 2003, 23:14:02
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτριος έγραψε:
είτε να αυξήσουμε την θερμογόνο δύναμη (super αμόλυβδη, ενισχυτικό οκτανίων κ.τ.λ

Δεν ειμαι σιγουρος κατα ποσον αυξανουν τη θερμογονο δυναμη τα οκτανια αυτα καθ'εαυτά.. Εχω την εντυπωση οτι παραπανω οκτανια = δυσκολοτερη αναφλεξη με αποτελεσμα αυτο να σημαινει οτι εμεις μπορουμε να παιξουμε με τις ρυθμισεις της αναφλεξης και την συμπιεση του κινητηρα ωστε να βγαλουμε παραπανω αποδοση...

Σε περιπτωση που δεν αυξησουμε την συμπιεση ουτε αλλαξουμε ρυθμισεις αναφλεξης τα αποτελεσματα ειναι αμφιβολα. Φυσικα οι βενζινες του εμποριου εκτος απο 3 παραπανω οκτανια οι απλες με τις super ισως να εχουν και αλλα προσθετα που αυξανουν την θερμογονο δυναμη...
XASOS - Κυρ 02 Φεβ 2003, 12:10:59
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ειμαι σιγουρος κατα ποσον αυξανουν τη θερμογονο δυναμη τα οκτανια αυτα καθ'εαυτά.. Εχω την εντυπωση οτι παραπανω οκτανια = δυσκολοτερη αναφλεξη με αποτελεσμα αυτο να σημαινει οτι εμεις μπορουμε να παιξουμε με τις ρυθμισεις της αναφλεξης και την συμπιεση του κινητηρα ωστε να βγαλουμε παραπανω αποδοση...

Σε περιπτωση που δεν αυξησουμε την συμπιεση ουτε αλλαξουμε ρυθμισεις αναφλεξης τα αποτελεσματα ειναι αμφιβολα. Φυσικα οι βενζινες του εμποριου εκτος απο 3 παραπανω οκτανια οι απλες με τις super ισως να εχουν και αλλα προσθετα που αυξανουν την θερμογονο δυναμη...[/quote]

Σε αυτό διαφωνόύσα και με ένα φίλο μου που έλεγε τα ιδια με σένα.....!!!
ο αριθμός οκτανίων είναι το επι τοις εκατό ποσοστό κανονικού οκτανίου σε διάλυμα με κανονικό ισοεπτάνιο (δεν τα θυμαμαι σίγουρα αν είναι ετσι η ανάποδα!) το οποίο θα έχει όμοια συμπεριφορά με την βενζίνη μας. άρα όσο περισσότερα οκτάνια είναι η βενζίνη τόσο περισσότερο προσεγγίζει την συμπεριφορά του κανονικού οκτανίου άρα έχει και μεγαλύτερη θερμογόνο δύναμη.
(νομίζω μην σασ παρω στο λαιμο μου!)
αυτά τώρα τα ξέρω!!!:
Ασχετα από αυτό το κανονικο οκτάνιο μπορεί (άλλο χαρακτηριστικό του) να δεχτεί μεγαλύτερη συμπίεση χωρίς να βαράει πυράκια(προανάφλεξη).

δεν είναι όμως μόνο αυτό το πλεονέκτημα... απλά τα πειραγμένα αμάξια όχι μόνο πέρνουν δύναμη από την V-POWER RACING αλλά την έχουν και ανάγκη αν δουλεύουν με υψηλή συμπίεση....
XS - Κυρ 02 Φεβ 2003, 15:53:46
Θέμα δημοσίευσης:
Ο αριθμός οκτανίων έχει σχέση μόνο με τη συμπεριφορά ενός καυσίμου από άποψη χτυπημάτων (προανάφλεξη, πυράκια κτλ) σε ένα πρότυπο κινητήρα ή αλλιώς με την πίεση που μπορεί να αντέξει πριν αυταναφλεγεί. Δεν έχει καμία σχέση με θερμογόνο δύναμη, τη χημική σύσταση ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του καυσίμου. Επίσης, μπορεί να έχει τιμή και πάνω από 100, αφού το καθαρό οκτάνιο δεν είναι το καλύτερο καύσιμο που μπορεί να υπάρξει.

Έτσι, ο υψηλότερος αριθμός οκτανίων επιτρέπει στον κινητήρα να λειτουργεί με μεγαλύτερη συμπίεση χωρίς να εμφανίζει χτυπήματα (θεωρώντας σταθερές συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας). Αν όμως ένας κινητήρας μπορεί λειτουργεί μέχρι το όριό του χωρίς να εμφανίζει χτυπήματα, δεν κερδίζει τίποτα από ένα καύσιμο με μεγαλύτερο αριθμό οκτανίων.
Δημήτριος - Κυρ 02 Φεβ 2003, 17:29:57
Θέμα δημοσίευσης:
XS έγραψε:
Ο αριθμός οκτανίων έχει σχέση μόνο με τη συμπεριφορά ενός καυσίμου από άποψη χτυπημάτων (προανάφλεξη, πυράκια κτλ) σε ένα πρότυπο κινητήρα ή αλλιώς με την πίεση που μπορεί να αντέξει πριν αυταναφλεγεί. Δεν έχει καμία σχέση με θερμογόνο δύναμη, τη χημική σύσταση ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του καυσίμου. Επίσης, μπορεί να έχει τιμή και πάνω από 100, αφού το καθαρό οκτάνιο δεν είναι το καλύτερο καύσιμο που μπορεί να υπάρξει.

Έτσι, ο υψηλότερος αριθμός οκτανίων επιτρέπει στον κινητήρα να λειτουργεί με μεγαλύτερη συμπίεση χωρίς να εμφανίζει χτυπήματα (θεωρώντας σταθερές συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας). Αν όμως ένας κινητήρας μπορεί λειτουργεί μέχρι το όριό του χωρίς να εμφανίζει χτυπήματα, δεν κερδίζει τίποτα από ένα καύσιμο με μεγαλύτερο αριθμό οκτανίων.

Νομίζω ότι ο XS έχει δίκιο. Ο αριθμός των οκτανίων ΔΕΝ αυξάνει την θερμογόνο δύναμη των καυσίμων. Απλά επιτρέπει την αύξηση της συμπίεσης του κινητήρα. (Οι πολλές εξυπνάδες καμιά φορά βλάπτουν Embarassed Laughing ). Σε ένα περιοδικό όμως (δεν ξέρω αν πρέπει να πώ όνομα) έκανε μια συγκριτική δοκιμή μεταξύ της απλής V-power και της V-power racing σε δέκα γρήγορα αυτοκίνητα (ο "εκπρόσωπός" μας ήταν το Saxo 1,6 16v) και παρατηρήθηκαν χειροπιαστές διαφορές.
XASOS - Δευ 03 Φεβ 2003, 19:21:58
Θέμα δημοσίευσης:
Σε ένα περιοδικό όμως (δεν ξέρω αν πρέπει να πώ όνομα) έκανε μια συγκριτική δοκιμή μεταξύ της απλής V-power και της V-power racing σε δέκα γρήγορα αυτοκίνητα (ο "εκπρόσωπός" μας ήταν το Saxo 1,6 16v) και παρατηρήθηκαν χειροπιαστές διαφορές.[/quote]

πως εξηγείται τότε η διαφορά στις μετρήσεις?!
XS - Δευ 03 Φεβ 2003, 20:20:11
Θέμα δημοσίευσης:
Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που μπορεί να παίζουν ρόλο.. Οι δύο βενζίνες είναι πανομοιότυπες σε όλα τα χαρακτηριστικά τους (πτητικότητα, πρόσθετα, θερμογόνος δύναμη κτλ) και η μόνη τους διαφορά είναι ο αριθμός οκτανίων τους Question

Επίσης, πολλά από τα καινούργια αυτοκίνητα αν και ζητάνε καύσιμο με ΑΟ τουλάχιστον 95, μέσω του έξυπνου εγκεφάλου τους σε συνδυασμό knock sensors ρυθμίζουν αυτόματα το αβάνς και μπορούν να εκμεταλλευτούν την καλύτερη βενζίνη. Αυτό όμως δεν είναι ο κανόνας...
Tomcat - Τρι 04 Φεβ 2003, 15:54:01
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως να σας πω και εγώ την εμπειρία μου με την SuperPLus 98 unleaded! Μου έφυγε μισο τεπόζιτο σε 165χλμ! Τα βάζω κάτω και δεν μου βγαίνουν! Μάλιστα επειδή περίμενα να μου ανέβει η κατανάλωση προσπάθησα να περιορίσω τις περιτές μαλ***ες με την Χόανη αλλά και πάλι μου άλλαξε τα φώτα.Έχει κανείς καμιά φυσιολογική εξήγηση.Καμία πρόταση κάτι ρε παιδιά.Μήπως να κανονίσω καθαρισμό μπεκ ή τπτ ανάλογο.Να δοκιμάσω το redex (αυτό δεν είναι καθαριστικό του συστήματος).
Δημήτριος - Πεμ 06 Φεβ 2003, 18:05:07
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξέρω τι να πω. Πάντως σε 'μένα η οικονομία καυσίμου βελτιώνεται (τουλάχιστον στον 1,6 16v που φοράω εγώ) με την χρήση οποιασδήποτε super αμόλυβδης σε σχέση με την χρήση της V-power. Για τον λόγο αυτόν πρέπει η super να έχει μεγαλύτερη θερμογόνο δύναμη. Επίσης ενδέχεται να έχει την ικανότητα να στροβιλίζεται πιο εύκολα (παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο σε αυτό) και να δημιουργεί ένα πιο ομοιογενές μείγμα με προφανές όφελος στην απόδοση.
Τα υπόλοιπα αυτοκίνητα του οικογενειακού μας στόλου Exclamation δεν είναι καταλυτικά οπότε δεν μπορώ να προβώ σε συγκρίσεις....
Ένας φίλος μου με Astra 1,4 που διαθέτει υπολογιστή ταξιδίου, μου λέει πως η στιγμιαία και η μέση κατανάλωσή του (ενδείξεις που παρουσιάζονται στην οθόνη του ταμπλώ) μειώνονται (κυρίως η στιγμιαία) αρκετά.
George - Τετ 12 Φεβ 2003, 08:53:26
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξερω τι πραγματικα αληθευει τελικα, διαβασα τα περισσοτερα posts.
Εχω ακουσει και απο πρατηριουχο οτι δεν εχουν ουσιαστικες διαφορες
παρα μονο στα αυτοκινητα μεγαλυτερου κυβισμου Question Question Question
Miltellas - Πεμ 13 Φεβ 2003, 05:07:58
Θέμα δημοσίευσης:
George έγραψε:
Εχω ακουσει και απο πρατηριουχο οτι δεν εχουν ουσιαστικες διαφορες παρα μονο στα αυτοκινητα μεγαλυτερου κυβισμου Question Question Question

Προφανώς, εννοούσε "στα αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης". Wink
Λογικό.
christhehealer - Πεμ 13 Φεβ 2003, 10:55:52
Θέμα δημοσίευσης:
Mετά από περίπου 15.000 χλμ. με το 206 διαπιστώνω σχετικά με τις βενζίνες ότι:

α) V-power Racing. Δεν αξίζει τα παραπάνω χρήματα. Kαμία αύξηση σε επιδόσεις που να φαίνεται στο δρόμο, plus ότι παρατηρήται αυξημένη κατανάλωση.

β) BP super Plus, αρκετά καλή, καλύτερη από την Shell κατά τη γνώμη μου. Στα συν της ότι έχει καλό δίκτυο και μπορείς να την βρίσκεις εύκολα.

γ) EKO S-Unleaded. κατά τη γνώμη μου η καλύτερη. Tις μεγαλύτερες μωτ σε ταξίδι τις έχω με EKO. O λόγος είναι ότι με αυτή τη βενζίνη ο κινητήρας έχει πιο ομαλή λειτουργία, και δεν βγάζει τόσο θόρυβο στις ψηλές στροφές, ώστε να βουήζουν τ' αυτιά σου. Tο μόνο μειονέκτημα ότι δεν έχει καλό δίκτυο. 'Oπως BP που τα βρίσκεις παντού.
Αλεξ@νδρος - Πεμ 13 Φεβ 2003, 19:22:42
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
γ) EKO S-Unleaded. κατά τη γνώμη μου η καλύτερη. Tις μεγαλύτερες μωτ σε ταξίδι τις έχω με EKO. O λόγος είναι ότι με αυτή τη βενζίνη ο κινητήρας έχει πιο ομαλή λειτουργία, και δεν βγάζει τόσο θόρυβο στις ψηλές στροφές, ώστε να βουήζουν τ' αυτιά σου. Tο μόνο μειονέκτημα ότι δεν έχει καλό δίκτυο. 'Oπως BP που τα βρίσκεις παντού.

Συμφωνω Χρησταρα .
Την Σουπερ στο Ηρακλειο δεν την εχω βρει πουθενα
Και απλη η ΕΚΟ ομως γκαζωνει αγρια για 95αρα -εμενα μου φαινεται καλυτερη και απο ΒΡ extra και απο V-power.Ειναι και πιο φθηνη....
GIANNIS206 - Παρ 14 Φεβ 2003, 21:11:50
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ βάζω απλή αμόλυβδη Shell αλλά από πρατήριο φίλου!Είναι λίγο ακριβώς αλλά πολύ καθαρός!!!Βλέπω διαφορά όταν βάζω από αλλο πρατήριο!!¨οταν είχα προ΄λήματα με το αμαξι και μου έλεγαν ότι φταίει η βενζίνη αυτός μου είπε:ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ!!.Τα σχόλια νομίζω περιττεύουν!
Ntinos - Παρ 14 Φεβ 2003, 22:14:27
Θέμα δημοσίευσης:
επειδη πριν 2 χρονια φιλος μου στους χημικους μηχανικους εκανε ερευνα πανω στην ποιοτητα καυσιμων στην ελλαδα απολα τα πρατηρια και ετυχε να δω ταποτελεσματα σας λεω βαση της ερευνας τοτε οτι΄
1. την χειροτερη ποιοτητα βενζινης την ειχε η shell και μαλιστα απο το πρωτο πρατηριο που λαβανε δειγμα και μαλιστα χωρις να ειναι ειδοποιημενα τα πρατηρια τραβαγαν τα μαλια τους με αυτα που βρηκαν μεσα.
2.την καθαροτερη βενζινη την ειχε η ΕΚΟ μαζι με την Ελινοιλ και ειδικα η super αμολυβδη που ηταν ιδιας ποιοτητας ακριβως.
3.στην τριτη θεση ερχοταν η ΕΤΕΚΑ.

επισης θα ηθελα απο προσωπικη μου εμπειρια να πω οτι στην bp (στην μεσογειων) μου εριξαν αμολυβδη με νερο οπου ειναι το χειροτερο που μπορεις να κανεις σε νοθεια με αποτελεσμα καμμενη τρομπα βενζινης και αλλαγη ντεποζιτου γιατι ειχε κατσει μεσα λασπη!!! (το νερο ακομα ηταν και αυτο βρωμικο)
στην shell στην μεσογειων επισης ειχα παει με δοχειο 3 λιτρων το οποιο με μαγικα καταφερε να χωρεσει 4 λιτρα βενζινη σχεδον Shocked
αφου βαζω εδω και 2 χρονια super plus 98 μια φορα απο αναγκη εβαλα Bp
extra απλη και το αμαξι δεν επαιρνε μπροστα εφοσον η μιζα δεν γυρναγε πανω απο 10 φορες (καταστροφικο για την μιζα).
το 206 (1,4 quicksilver με 4000 χλμ) αφου απο την αρχη εριχνα super plus μια φορα η κοπελα μου εριξε απλη αμολυβδη και επαθε ακριβως το ιδιο πραγμα.
επισης σε ταξιδι τα χριστουγεννα προς παρνασσο με super plus και 4 ατομα μεσα το κοντερ εγλυψε τα 195 xlm/ωρα και στον γυρισμο στο ιδιο σημειο της εθνικης (ευθεια θηβας) με απλη αμολυβδη χαροπαλεψε να παει μεχρι 170 (οχι δεν ηταν τα παιδακια που φαγαμε το μεσημερι extra βαρος,ουτε η κλιση του δρομου που ειναι σχεδον ευθεια και απο τις 2 πλευρες υπευθηνες για τοσο μεγαλη μειωση της ταχητητας εφοσον δεν φορτωνε η τεταρτη μεχρι κοφτη καλα καλα, μπορει βεβαια να ειχε αερα κοντρα)
Αυτα ελπιζω να μην σας κουρασα[/img]
DimiP - Σαβ 15 Φεβ 2003, 01:23:20
Θέμα δημοσίευσης:
χωρις να θελω να υποστηριξω την ΒΡ παντου συμβαινουν τετοια φαινομενα με κακους "επαγγελματιες" που νοθευουν τα καυσιμα.
Εγω που χρησιμοποιω 1.5 χρονια τωρα συνεχως ΒΡ και απο το ιδιο πρατηριο δεν ειχα προβλημα. Ξεκινησα με απλη και τωρα βαζω super plus αλλα μαλλον θα το ριξω στην ΕΚΟ που ειναι λιγο φθηνοτερη.
Παντως ειχα ανησυχητικα φαινομενα με πρατηριο ΕΚΟ στη γειτονια πριν 1.5 χρονια περιπου οταν δοκιμαζα πρατηρια και με 4-5 γεμισματα απο 1 συγκεκριμενο το αμαξι δεν πηγαινε καθολου, και οταν πλησιαζε στο τελος του τεποζιτου αρχιζαν κατι περιεργα σκορτσαρισματα.
Τελος παντων φοβηθηκα και επειδη την ειχε και πολυ φθηνα εφυγα και πηγα σε ΒΡ.
Πρεπει να ψαξω για αλλη ΕΚΟ - αυτη τη φορα!
Miltellas - Δευ 17 Φεβ 2003, 04:52:03
Θέμα δημοσίευσης:
Βάζω βενζίνη αυστηρά απί δύο βενζινάδικα: Ένα ΕΚΟ και ένα ΒΡ. Τώρα τελευταία ανακάλυψα ένα οικονομικό της ELIN (γιατί κατά κανόνα είναι πανάκριβα, δεν ξέρω γιατί) με υπέροχη βενζίνη.

Δεν είναι όλα τα ΕΚΟ καλά, ούτε και όλα τα BP. Την χειρότερη βενζίνη την έχω βάλει σε ΒΡ και με έσωσε το καθαριστικό ρεζερβουάρ της ProTec.

Είναι θέμα βενζινά. Ούτε καν θέμα οδηγού-βυτίου. Εάν ο βενζινάς ελέγχει το καύσιμο δεν τον "δουλεύει" κανείς. Ενώ αυτός μας "δουλεύει" άνετα. Αρκεί να "θέλει" να ελέγχει...

Η V-Power Racing είναι απογοήτευση και όχι μόνο επειδή είναι ακριβή.
Καταρχήν βελτιώνει ελαφρώς την απόδοση σε σχέση με την SuperPlus στις πολύ χαμηλές στροφές όμως γιατί ψηλά δεν είδα τίποτα. Το κακό είναι ότι βγάζει πολύ λιγότερα χιλιόμετρα και μάλιστα ανά λίτρο!! Λες και εξατμίζεται σα νερό!! Το δοκίμασα επανηλλημένα και έδωσα πολύ βάση στο συγκεκριμένο σημείο που πρωτοεπισήμανε παλιότερα ο Sidobre (και ανέφερε και πιο πάνω και ο Θεραπευτής). H Racing είναι Απογοήτευση!
alekos - Πεμ 20 Φεβ 2003, 13:46:09
Θέμα δημοσίευσης:
η V-Power Racing ειναι πολλη ακριβη με εστω 99 οκτανια και κανει 1,09
γιατι να μην βαζει καποιος βενζινη με 98 οκτανια απο ελευθερο πρατηριο?
αφου κανεις δεν μπορει να εγγυηθει οτι τα επωνημα πρατηρια μεγαλων εταιριων δεν νοθευουν ?

προσωπικα βαζω αμολυβδη 98 οκτανιων απο ελευθερο πρατηριο με 0,77
και δεν ειχα ποτε προβλημα .
την διαφορα των 0,32 που σημαινει 109 δρχ .αξιζη για ενα οκτανιο?
nikapos - Παρ 21 Φεβ 2003, 11:51:47
Θέμα δημοσίευσης:
sorry που δεν διαβασα όλα τα ποστ αλλα είναι κάμποσα

τα οκτάνια έχουν σημασία μόνο για την αντίσταση στην προανάφλεξη και θέλουμε περισσότερα αν ο λόγος συμπίεσησης είναι πάνω από 10.5

με 106 ραλλυ δεν παρατήρησα αξιοσημείωτες διαφορές με περισσότερα οκτάνια (δεν εχω πειράξει τίποτα στον κινητήρα)

η vpower έχει και πρόσθετο που κάνει καθαρισμό. εκεί παρατήρησα κάποια οικονομία - περίπου όση η διαφορά στην τιμή , και κάποια αύξηση απόδοσης (+5 κμ τελικής) αλλά προσοχή!
τα καθαριστικά που έχει στεγνώνουν τις βαλβίδες και με συνεχή χρήση μπορεί να πάρεις τον κινητήρα στο χέρι. αυτό το διάβασα στο tfrc από κάποιον που λέει ότι το έψαξε πολύ

το κύριο πρόβλημα είναι η νοθεία.

Σίγουρα είχε βγει πρώτη η ελινοιλ? εγώ είχα δει διαφήμιση της avin που αναφερόταν σ αυτή την έρευνα κι έλεγε ότι αυτή βγήκε πρώτη.
DimiP - Παρ 21 Φεβ 2003, 15:50:14
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια εβαλα σημερα αναγκαστικα αμολυβδη απλη απο ΕΚΟ η οποια ειναι δυσευρετη στην Παλια Κοκκινια και μαλιστα δεν ειχε super αμολυβδη.
οχι οτι τελειωσε αλλα δεν εφερνε καν!!!
Ξεπεσα στην αμολυβδη λογω του οτι ηθελα να κανω οικονομια (11 λεπτα διαφορα -> ΒΡ 86λεπτα ΕΚΟ 75 λεπτα) αλλα δεν ηξερα οτι η ΕΚΟ θα ηταν στεγνη απο super αμολυβδη!!!
Τελος παντων την πατησα και εβαλα (ευτυχως λιγη) απλη.!
η διαφορα φανηκε αμεσως, το αυτοκινητο δεν τραβαει οπως αλλες φορες που εβαζα φρεσκια βενζινη. δεν ειναι κατι χειροπιαστο αλλα ο οδηγος καταλαβαινει τη διαφορα...
Αντε να δω που θα βρω ΕΚΟ που να φερνει super aμολυβδη...
και ελεω πολεμου στο ΙΡΑΚ βλεπω να φτανει η βενζινη 0.90-0.95 Ε !!!
ηδη η ΒΡ superplus ->0.86
Ntinos - Σαβ 22 Φεβ 2003, 13:38:28
Θέμα δημοσίευσης:
παντως εγω εδω και 2 χρονια σχεδον βαζω σε 2 πρατηρια βενζινη και ειμαι πληρως ευχαριστημενος σε ολα και στην τιμη που ειναι και η χαμηλοτερη (μεχρι της 14 γεναρη που ημουνα ελλαδα η super plus ειχε 0,72 και στα 2)1.στην πετρου ραλι μετα το ποταμι για αθηνα στην ετεκα (περναω σχεδον καθε βραδυ και διανυκτερευει)
2.στην αγιας παρασκευης (χαλανδριου) οπως ανεβαινουμε για την πλατεια της αγιας παρασκευης στην Ελιν.
τελος κατι που μου ειχε πει φιλος βενζινας.οταν ειναι βυτιο μεσα σε πρατηριο ποτε δεν βαζουμε βενζινη απο εκει για κανα δυο μερες (αν το δουμε) γιατι οτι εχουν οι δεξαμενες σε καταλοιπα,βρωμια κτλ ανακατευεται και σηκωνεται πανω με αποτελεσμα να καταληγει στο ρεζερβουαρ μας.περιμενουμε να κατσουν ολα παλι στον πατο με λιγα λογια Puke left Thumb right
NICK - Σαβ 22 Φεβ 2003, 20:29:07
Θέμα δημοσίευσης:
τελος κατι που μου ειχε πει φιλος βενζινας.οταν ειναι βυτιο μεσα σε πρατηριο ποτε δεν βαζουμε βενζινη απο εκει για κανα δυο μερες (αν το δουμε) γιατι οτι εχουν οι δεξαμενες σε καταλοιπα,βρωμια κτλ ανακατευεται και σηκωνεται πανω με αποτελεσμα να καταληγει στο ρεζερβουαρ μας.περιμενουμε να κατσουν ολα παλι στον πατο με λιγα λογια Puke left Thumb right[/quote]
Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε αν βάζουμε βενζίνη από πρατήριο με μεγάλη κίνηση το οποίο παραλαμβάνει κάθε 2 μέρες;Αλλάζουμε βενζινάδικο;Δεν διαφωνώ μαζί σου,αλλά 2 μέρες μου φαίνονται πολλές.. Confused Confused Confused
Svstouk - Σαβ 22 Φεβ 2003, 23:07:12
Θέμα δημοσίευσης:
Κι εγώ ξέρω ότι δεν πρέπει να βάζουμε αμέσως βενζίνη και να περιμένουμε, αλλά 2 ώρες, όχι 2 μέρες! Wink
Ntinos - Κυρ 23 Φεβ 2003, 02:27:09
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια εχετε δικιο.ηταν σχημα λογου το κανα δυο μερες.αλλα ο συγκεκριμενος βενζινας με συμβουλεψε οταν βλεπω βυτιο να φευγω απο το βενζιναδικο.τωρα το ποσο κανει σε χρονο ειναι δυσκολο να υπολογισεις.και εξαλλου αν πας και ειναι αδειες οι δεξαμενες παλι τα κατακαθια δεν θα ρουφιξει η αντλια?ειναι να μην σου τυχει η να εχεις φιλο βενζινα που να εμπιστευεσαι.και αυτος ρε γα**το εχει βενζιναδικο στο εξοχικο μου Crying or Very sad
Svstouk - Κυρ 23 Φεβ 2003, 10:19:43
Θέμα δημοσίευσης:
Ntinos έγραψε:
παιδια εχετε δικιο.ηταν σχημα λογου το κανα δυο μερες.αλλα ο συγκεκριμενος βενζινας με συμβουλεψε οταν βλεπω βυτιο να φευγω απο το βενζιναδικο.τωρα το ποσο κανει σε χρονο ειναι δυσκολο να υπολογισεις.και εξαλλου αν πας και ειναι αδειες οι δεξαμενες παλι τα κατακαθια δεν θα ρουφιξει η αντλια?ειναι να μην σου τυχει η να εχεις φιλο βενζινα που να εμπιστευεσαι.και αυτος ρε γα**το εχει βενζιναδικο στο εξοχικο μου Crying or Very sad

Ο χρόνος που χρειάζεται για να κάτσουν τα κατακάθια κάτω είναι μισή ώρα. Αυτό μου το είπε φίλος Διευθυντής Τεχνικού Τμήματος εταιρίας που κάνει σέρβις στις αντλίες των πρατηρίων. Wink

Οπότε σίγουρα με το που βλέπεις το βυτιοφόρο δεν μπαίνεις για ανεφοδιασμό (άσε που κανονικά κλείνει το πρατήριο). Μπορείς να βάλεις όμως βενζίνη στο γυρισμό από τη δουλειά. Wink

Επίσης, το είχα πει παλιότερα, το ξαναλέω τώρα. Ποτέ δεν βάζουμε βενζίνη μεσημεριανές και απογευματινές ώρες το καλοκαίρι. Ο λόγος απλός. Η βενζίνη με τη θερμότητα (θερμοκρασία) ζεσταίνεται, και όταν ζεσταίνεται διογκώνεται. Προσοχή, μεγαλώνει ο όγκος της, όχι η ποσότητα, σε αναλογία 4/100. Με άλλα λόγια, ζεστή βενζίνη 100 λίτρων θα παρουσιάζεται να είναι 104 λίτρα, ενώ στην πραγματικότητα θα είναι μόνο 100! Υποθέτουμε λοιπόν ότι πας να βάλεις βενζίνη εκείνη την ώρα. Βάζεις, βάζεις, σου δείχνει η αντλία ότι έβαλες 104 λίτρα, πληρώνεις για 104 λίτρα, αλλά στην πραγματικότητα έχεις βάλει μόνο 100! Shocked Γι'αυτό και το καλύτερο είναι να βάζουμε βενζίνη τις πρώτες πρωινές ώρες την καλοκαιρινή περίοδο. Wink

Θα μου πεις, καλά, ζεσταίνεται η δεξαμενή κάτω από τη γη; Αμ ζεσταίνεται, η άτιμη! Σκεφθείτε ότι το καλοκαίρι ο ήλιος καίει το τσιμέντο που καλύπτει τη δεξαμενή για τουλάχιστον 8 ώρες.

Κάντε το εξής πείραμα : Μόλις γυρίσετε το βράδυ σπίτι σας, είτε από τη δουλειά είτε από βόλτα, κοιτάξτε προσεκτικά με ακρίβεια χιλιοστού πού ακριβώς βλέπει ο δείκτης της βενζίνης σας. Το επόμενο πρωί που θα βάλετε μπρος, κοιτάξτε και πάλι το δείκτη. Αν η βόλτα του προηγούμενου βραδιού ήταν αρκετούτσικη, ώστε η βενζίνη στο τεπόζιτό σας να έχει ανακουνηθεί αρκετές φορές και έτσι να έχει ζεσταθεί (άρα διογκωθεί), τότε θα δείτε το δείκτη της βενζίνης 1-2 χιλιοστά πιο κάτω. Wink
XS - Κυρ 23 Φεβ 2003, 11:45:22
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδή αν φουλάρουμε βενζίνη το καλοκαίρι πολύ πρωί, το μεσημέρι το ντεπόζιτο θα ξεχειλίσει; Confused

Μήπως το 4% είναι μεγάλο νούμερο; Για τι διαφορά θερμοκρασίας μιλάμε;
Svstouk - Κυρ 23 Φεβ 2003, 13:52:28
Θέμα δημοσίευσης:
XS έγραψε:
Δηλαδή αν φουλάρουμε βενζίνη το καλοκαίρι πολύ πρωί, το μεσημέρι το ντεπόζιτο θα ξεχειλίσει; Confused

Μήπως το 4% είναι μεγάλο νούμερο; Για τι διαφορά θερμοκρασίας μιλάμε;

Πιθανότατα ναι! Γι'αυτό και το εγχειρίδιο γράφει να μην βάζουμε άλλη βενζίνη μετά τα δυο κλικ της αντλίας. Wink Για να υπάρχει εξτρά χώρος για αυτό το φαινόμενο. Wink

Για τη διαφορά θερμοκρασίας δεν θυμάμαι, αλλά θυμάμαι ότι το νούμερο είναι μικρό.
1.1 i love you - Κυρ 23 Φεβ 2003, 16:38:55
Θέμα δημοσίευσης:
Cool Cool Αυτό το έχω προσέξει κι εγώ Exclamation Πολλές φορές το καλοκαίρι όταν παίρνω το αυτοκίνητο το πρωί, η στάθμη της βενζίνης είναι πιο χαμηλή απ το βράδι που το παρκάρισα Cool Cool
DimiP - Κυρ 23 Φεβ 2003, 16:48:18
Θέμα δημοσίευσης:
1.1 i love you έγραψε:
Cool Cool Αυτό το έχω προσέξει κι εγώ Exclamation Πολλές φορές το καλοκαίρι όταν παίρνω το αυτοκίνητο το πρωί, η στάθμη της βενζίνης είναι πιο χαμηλή απ το βράδι που το παρκάρισα Cool Cool

μηπως το αμαξι το παιρνει κανενας υπνοβατης και παει τσαρκες τη νυχτα ;;;
για κοιταξε το !!!! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
1.1 i love you - Κυρ 23 Φεβ 2003, 17:12:07
Θέμα δημοσίευσης:
Shocked Shocked Shocked Μπάαα δε το νομίζω Exclamation Exclamation Shocked να δείς τι κάνω μπάς και σου δώσω ιδέες Arrow Arrow Arrow Πρώτα κλειδώνω το τιμόνι,μετά το ξανακλειδώνω με λουκέτο, λύνω τον Δία και τον Όσκαρ(Γερμανικοί ποιμενικοί) και τέλος βάζω μια ταμπέλα πάνω στο παρμπρίζ που έφτιαξα στον υπολογιστή και την πλαστικοποίησα και η οποία λέει:Μόνο 1.1 κυβικά Cool Cool Cool
XASOS - Παρ 28 Φεβ 2003, 12:26:25
Θέμα δημοσίευσης:
1.1 i love you έγραψε:
Shocked Shocked Shocked Μπάαα δε το νομίζω Exclamation Exclamation Shocked να δείς τι κάνω μπάς και σου δώσω ιδέες Arrow Arrow Arrow και τέλος βάζω μια ταμπέλα πάνω στο παρμπρίζ που έφτιαξα στον υπολογιστή και την πλαστικοποίησα και η οποία λέει:Μόνο 1.1 κυβικά Cool Cool Cool

oxi kai 1.1 kybika!!! thlekateyuynomeno exeis?!!! 1.1 litra!!!! Very happy Very happy Very happy Very happy
1.1 i love you - Παρ 28 Φεβ 2003, 23:07:42
Θέμα δημοσίευσης:
XASOS έγραψε:
1.1 i love you έγραψε:
Shocked Shocked Shocked Μπάαα δε το νομίζω Exclamation Exclamation Shocked να δείς τι κάνω μπάς και σου δώσω ιδέες Arrow Arrow Arrow και τέλος βάζω μια ταμπέλα πάνω στο παρμπρίζ που έφτιαξα στον υπολογιστή και την πλαστικοποίησα και η οποία λέει:Μόνο 1.1 κυβικά Cool Cool Cool

oxi kai 1.1 kybika!!! thlekateyuynomeno exeis?!!! 1.1 litra!!!! Very happy Very happy Very happy Very happy
Rolling eyes Rolling eyes Φίλε XASO πραγματικά δε βλέπω που είναι το λάθος μου.Απο το '88 που διαβάζω τους 4Τροχούς και αργότερα τα άλλα περιοδικά αυτοκινήτων το αναφέρουν και σαν κυβικά εκατοστά και σα λίτρα. Shocked Shocked Shocked Έχω χιλιάδες αποσπάσματα να αναφέρω. Wink Wink Wink
Tomcat - Παρ 28 Φεβ 2003, 23:36:28
Θέμα δημοσίευσης:
Έλα που κολλήσατε σ'αυτό.
1000 κυβικά εκατοστά = 1 λίτρο.

Razz Razz Razz Razz Razz Razz
1.1 i love you - Παρ 28 Φεβ 2003, 23:52:08
Θέμα δημοσίευσης:
Tomcat έγραψε:
Έλα που κολλήσατε σ'αυτό.
1000 κυβικά εκατοστά = 1 λίτρο.

Razz Razz Razz Razz Razz Razz
Silly Silly Onfire Onfire Onfire Onfire Silly SillyMerci Beaucoup Exclamation Exclamation
Ntinos - Σαβ 01 Μάρ 2003, 15:46:11
Θέμα δημοσίευσης:
Svstouk έγραψε:
Ntinos έγραψε:

Ο χρόνος που χρειάζεται για να κάτσουν τα κατακάθια κάτω είναι μισή ώρα. Αυτό μου το είπε φίλος Διευθυντής Τεχνικού Τμήματος εταιρίας που κάνει σέρβις στις αντλίες των πρατηρίων. Wink

Οπότε σίγουρα με το που βλέπεις το βυτιοφόρο δεν μπαίνεις για ανεφοδιασμό (άσε που κανονικά κλείνει το πρατήριο). Μπορείς να βάλεις όμως βενζίνη στο γυρισμό από τη δουλειά. Wink

Επίσης, το είχα πει παλιότερα, το ξαναλέω τώρα. Ποτέ δεν βάζουμε βενζίνη μεσημεριανές και απογευματινές ώρες το καλοκαίρι. Ο λόγος απλός. Η βενζίνη με τη θερμότητα (θερμοκρασία) ζεσταίνεται, και όταν ζεσταίνεται διογκώνεται. Προσοχή, μεγαλώνει ο όγκος της, όχι η ποσότητα, σε αναλογία 4/100. Με άλλα λόγια, ζεστή βενζίνη 100 λίτρων θα παρουσιάζεται να είναι 104 λίτρα, ενώ στην πραγματικότητα θα είναι μόνο 100! Υποθέτουμε λοιπόν ότι πας να βάλεις βενζίνη εκείνη την ώρα. Βάζεις, βάζεις, σου δείχνει η αντλία ότι έβαλες 104 λίτρα, πληρώνεις για 104 λίτρα, αλλά στην πραγματικότητα έχεις βάλει μόνο 100! Shocked Γι'αυτό και το καλύτερο είναι να βάζουμε βενζίνη τις πρώτες πρωινές ώρες την καλοκαιρινή περίοδο. Wink

Θα μου πεις, καλά, ζεσταίνεται η δεξαμενή κάτω από τη γη; Αμ ζεσταίνεται, η άτιμη! Σκεφθείτε ότι το καλοκαίρι ο ήλιος καίει το τσιμέντο που καλύπτει τη δεξαμενή για τουλάχιστον 8 ώρες.

Κάντε το εξής πείραμα : Μόλις γυρίσετε το βράδυ σπίτι σας, είτε από τη δουλειά είτε από βόλτα, κοιτάξτε προσεκτικά με ακρίβεια χιλιοστού πού ακριβώς βλέπει ο δείκτης της βενζίνης σας. Το επόμενο πρωί που θα βάλετε μπρος, κοιτάξτε και πάλι το δείκτη. Αν η βόλτα του προηγούμενου βραδιού ήταν αρκετούτσικη, ώστε η βενζίνη στο τεπόζιτό σας να έχει ανακουνηθεί αρκετές φορές και έτσι να έχει ζεσταθεί (άρα διογκωθεί), τότε θα δείτε το δείκτη της βενζίνης 1-2 χιλιοστά πιο κάτω. Wink

to peirama auto an to kaneis me anameno autokinito to vradi kai svisto to prwi i molis to anapseis den mporeis na eisai akrivis gia ton logo oti ena organo metrisis (opws tou deikti venzinas) i sini8ws epireazetai apo ekswterikous paragontes opws i 8ermokrasia.gia na exoume diladi swsti metrisi prepei na kalimprarome tis metriseis tou organou (apo zesto kai kryo).otan afinoume to autokinito einai zesto kai otan to pairnoume kryo.episis paizei rolo kai o xronos pou parakolou8oume.diladi me poio texnikous orous gia gnwstes organometrias o deiktis venzinas exei apokrisi 1 taksews (first order step response) i opoia perigrafetai sto mihaniko analogo me eksiswsi paragwgou 1 taksis i opoia exei lysi (laplace) logari8miki me sta8era xronou t opou gia na vre8ei stin ofelimi perioxi tis apokrisis xreiazontai 4t diladi me liga logia kapoios xronos gia na parei tin kanoniki endeiksi (xexe min vrisei kaneis den antexa eprepe na to analysw).pantws to fenomeno auksisis ogkou tis venzinis symvenei alla den mporoume na to doume me auton ton tropo ka8ara giati paizoun kai alloi paragwntes
Tomcat - Κυρ 02 Μάρ 2003, 05:21:04
Θέμα δημοσίευσης:
Ε? ποιος ήρθε?
Φίλε Ntino με έστειλες αδιάβαστο.15 λεπτά τώρα προσπαθώ να αποκοδικοιποιήσω το post σου και μάλλον έχεις δίκιο (Αναφέρομαι στο σημείο μετά τον δείκτη απόκρισης).
Μάλλον πρέπει να περάσω τα χρωστούμενα μαθηματικά γιατί δεν με βλέπω καλά. Wink Wink Wink Wink Wink
Svstouk - Κυρ 02 Μάρ 2003, 11:23:31
Θέμα δημοσίευσης:
Μάλιστα. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι πίσω από τον "αθώο" δείκτη βενζίνης κρύβεται τόση Φυσική.

Χαίρομαι που με ανέτρεψες τεκμηριωμένα. Wink
Ntinos - Δευ 03 Μάρ 2003, 05:07:22
Θέμα δημοσίευσης:
kai egw xarika pou 3 xronia pou ta trww stin mapa ola auta telika den einai kai teleiws axrista.pantws paizoun kai alla fenomena me ton deikti venzinis opws to oti otan einai gemato argei na katevei o diktis kai otan ftasei stin mesi kai poio katw peftei grigorotera kaliptwntas auto pou exase otan epefte arga.auto kapws mas to eixan eksigisei stin 8ermodynamiki alla den 8imamai twra,kati me tin piesi doxeion enomenon me swlina eixe sxesi.telospa to porisma pantws einai oti ena organo exei panta sfalma (error) stin metrisi pou pernei.auto einai kanonas.akoma kai organa me 'feedback' deixoun sfalma kai meta prospa8oun na kanoun dior8wsi.den exei ftasei i texnologia na pareis apo organo akrivi metrisi gia tpt.
oso gia tin eksiswsi mia px tis morfis dx/dt +4x=12 (leme twra) apo laplace (yparxei kai allos tropos na ly8ei alla laplace rules)
x=3-e ipsomeno stin -4t to 3 einai to steady state kai o logari8mos to 'transient' kai emeis 8eloume na pame se steady state (wfelimi perioxi me sta8eri timi) opote mexri tote afairoume enan ari8mo (e=2,7)ipsomeno se mia dynami me sinartisi tou xronou
pwpw min vrisei kaneis mia euxaristi paren8esi me ma8imatika itan
Miltellas - Δευ 03 Μάρ 2003, 09:08:28
Θέμα δημοσίευσης:
Ntinos έγραψε:

Shocked ....άντε καλά.... Laughing
danielos - Δευ 03 Μάρ 2003, 09:11:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ntinos έγραψε:
kai egw xarika pou 3 xronia pou ta trww stin mapa ola auta telika den einai kai teleiws axrista.pantws paizoun kai alla fenomena me ton deikti venzinis opws to oti otan einai gemato argei na katevei o diktis kai otan ftasei stin mesi kai poio katw peftei grigorotera kaliptwntas auto pou exase otan epefte arga.auto kapws mas to eixan eksigisei stin 8ermodynamiki alla den 8imamai twra,kati me tin piesi doxeion enomenon me swlina eixe sxesi.telospa to porisma pantws einai oti ena organo exei panta sfalma (error) stin metrisi pou pernei.auto einai kanonas.akoma kai organa me 'feedback' deixoun sfalma kai meta prospa8oun na kanoun dior8wsi.den exei ftasei i texnologia na pareis apo organo akrivi metrisi gia tpt.
oso gia tin eksiswsi mia px tis morfis dx/dt +4x=12 (leme twra) apo laplace (yparxei kai allos tropos na ly8ei alla laplace rules)
x=3-e ipsomeno stin -4t to 3 einai to steady state kai o logari8mos to 'transient' kai emeis 8eloume na pame se steady state (wfelimi perioxi me sta8eri timi) opote mexri tote afairoume enan ari8mo (e=2,7)ipsomeno se mia dynami me sinartisi tou xronou

ρε ντινο με ολο το συμπαθειο μας ξεπατωσες!!!! δεν μου εχουν ξαναβγει τα ματια ετσι για να διαβασω post !!!! καλα τα μαθηματικα αλλα τα greeklish τι τα ηθελες???? ημαρτον ρε!!!! Laughing Laughing Laughing Laughing
PHSYBORG - Σαβ 04 Οκτ 2003, 09:58:37
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα ρε παιδια κανει καλο η οχι να βαζουμε συνεχεια V power ? Question
Δημήτριος - Σαβ 04 Οκτ 2003, 16:12:01
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:
Τελικα ρε παιδια κανει καλο η οχι να βαζουμε συνεχεια V power ? Question

Πάντως κακό δεν κάνει...
Marellios - Σαβ 04 Οκτ 2003, 18:57:54
Θέμα δημοσίευσης:
...αν εξαιρεσεις την τσεπη.
PHSYBORG - Πεμ 09 Οκτ 2003, 16:41:14
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως με την Power βλεπω κ εγω περρισοτερη καταναλωση αλλα αξιζει !
vangsgr - Πεμ 09 Οκτ 2003, 16:48:52
Θέμα δημοσίευσης:
Μέχρι πριν ένα μήνα έβαζα V Power και V Power Racing.
Από τότε που έβαλα τη BP Ultimate δύο συνεχόμενες φορές δεν την αλλάζω με τίποτα (εκτός από τις περιπτώσεις μεγάλης αφραγκίας, που βάζω ότι να 'ναι).
Η τσέπη βέβαια πονάει και μάλιστα πολύ.
Slash - Πεμ 09 Οκτ 2003, 22:50:18
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ βάζω φανατικά την V Power Racing 99+, αλλά έχω ακούσει οτι η BP Ultimate είναι πολύ καλή. Ξέρουμε τίποτα;
vangsgr - Παρ 10 Οκτ 2003, 08:15:16
Θέμα δημοσίευσης:
Όπως είπα και πριν είναι αρκετά καλύτερη και καίει και λιγότερο
Marellios - Τρι 16 Δεκ 2003, 22:55:27
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια μια ερωτηση ηθελα να κανω.
Η Shell εχει 3 βενζινες.Την unleaded,την V-power και την V-power racing.
Η πρωτη ειναι 95 οκτανια.Σωστα;
Η δευτερη,V-power απλη,ποσα οκτανια ειναι;
Γιωργος77 - Τρι 16 Δεκ 2003, 23:33:36
Θέμα δημοσίευσης:
Αν δεν κάνω λάθος είναι 95 οκτάνια αλλά με πρόσθετα για καλύτερη και πιο ομαλή επιτάχυνση + καθαριότητα θάλαμου καύσης
angelos-n - Τρι 23 Δεκ 2003, 10:51:37
Θέμα δημοσίευσης:
bp ultimate...Χαλαρά φοβερή. Ολο ταξίδια κανω και παντα την εμπιστεύομαι
netblaster - Τρι 13 Ιαν 2004, 00:11:43
Θέμα δημοσίευσης:
Οσον αφορα τις βενζινες τις Shell υπαρχει η απλη(95), η VPower(96+) και η VPower Racing(99+)!!! Επισημα στοιχεια που ειδα σε χαρτια της Shell(ας ειναι καλα ο θειος που δουλευει εκει...). Τωρα για το αν ειναι καλυτερη η ΒPUltimate απο την Racing θα απαντησω αρνητικα!!! Σε τεστ που εχω σενα fabia 1.4 100ps που δοκιμαστηκαν οι δυο βενζινες φαινεται καθαρα στα διαγραμματα οτι η Racing ειναι πιο αποδοτικη απο την Ultimate!!! Βεβαια και οι δυο εχουν ουσιαστικη διαφορα μονο "ψηλα" σε σχεση με μια απλη βενζινη!!! Αυτο οσον αφορα τα "συμβατικα" αυτοκινητα!!! Οσο ανεβαινουν τα κυβικα γινεται πιο αισθητη η διαφορα υπερ της Racing!!! Για την καταναλωση παντως θα συμφωνησω οτι η Ultimate ειναι καλυτερη!!!
Γιωργος77 - Τετ 14 Ιαν 2004, 21:40:39
Θέμα δημοσίευσης:
Και γώ συμφωνω για την ultimate.

Τωρα τελευταία πάντως δοκιμάζω και την EKO Kinitron (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) που έχει και αυτή 100 οκτάνια και οι εντυπώσεις μου είναι θετικότατες. Ειδικά για μέσα στην πόλη , λόγω της χαμηλότερης τιμής έχω περίπου τα ίδια χιλιόμετρα ανα 20ευρο περίπου με την super αμόλυβδη που έβαζα παλιά.
fantom - Δευ 19 Ιαν 2004, 17:02:01
Θέμα δημοσίευσης:
ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ,ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΙΣ ΒΕΝΖΙΝΕΣ! ΕΧΩ ΕΝΑ 1100 ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ 100 ΟΚΤΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟΝ ΖΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ! ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 1500 ΣΤΡΟΦΕΣ (ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΤΡΟΦΟΜΕΤΡΟΥ) ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ... ΖΟΡΙΣΜΑ ΜΕΓΑΛΟ!
ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΗΝ ΑΠΛΗ V-POWER ΣΥΝΕΧΩΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!! ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΙΜΗΣ-ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ-ΟΚΤΑΝΙΩΝ!
Cool
netblaster - Δευ 19 Ιαν 2004, 21:54:32
Θέμα δημοσίευσης:
Κιεγω σαυτην εχω καταληξει!!! Θεωρω ασκοπο το να δινω τοσα ευρα χωρις να εχω και αναλογη βελτιωση αποδοσης!!! Και με την απλη V-Power κανω δουλεια μου!!!
Baphomet - Πεμ 22 Ιαν 2004, 16:57:35
Θέμα δημοσίευσης:
εγω βαζω ΕΚΟ 100 και ενδεικτικα σας λεω μερικες τιμές που την εχω βρει σε βενζιναδικα της περιοχης...

0,971
0,963
0,961
0,957
0,913!!
Baphomet - Κυρ 22 Φεβ 2004, 18:08:34
Θέμα δημοσίευσης: ΤΕΣΤ
Στο 4Τ έχει συγκριτικο τεστ και των 3 βενζινών με αποτελέσματα ακρως ενδιαφεροντα.

Συνθηκες:
αυτοκινητο δοκιμης: ford mondeo 1.8
δυναμόμετρο δοκιμης: mustang - ace motorsport
σημείο αναφοράς: απλή αμόλυβδη bp
βενζίνες δοκιμής: EKO kinitron 100, bp ulitmate 100, V-power racing 99, bp unleaded

κάθε μέτρηση γινόταν 2 φορές για να εξασφαλιστεί στο μέγιστο η ορθότητα των αποτελεσμάτων. Για κάθε βενζίνη το ρεζερβουάρ άδειαζε τελείως από την προηγούμενη. Πριν από κάθε μέτρηση το αυτοκίνητο έκανε 250χιλιόμετρα για να προσαρμοστεί πλήρως στις νέες συνθήκες καυσίμου ο κινητηρας.

Μετρήσεις

Ισχύς
Bp 95....................110,3ps/6100
Shell.....................112,7ps/6200
Bp 100..................112,1ps/6200
EKO 100................113,2ps/6100

Ροπή
Bp 95....................14,4kg/4400
Shell.....................14,9kg/4400
Bp 100..................14,8kg/4400
EKO 100................14,8kg/4400

Επιτάχυνση 80-110χλμ/ώρα με 3η
Bp 95....................5,96
Shell.....................5,93
Bp 100..................5,88
EKO 100................5,88

Επιτάχυνση 80-110χλμ/ώρα με 4η
Bp 95....................8,48
Shell.....................8,47
Bp 100..................8,27
EKO 100................8,30

Επιτάχυνση 80-110χλμ/ώρα με 5η
Bp 95....................12,66
Shell.....................12,50
Bp 100..................12,40
EKO 100................12,33

Επιτάχυνση 80-110χλμ/ώρα με 6η
Bp 95....................18,47
Shell.....................18,20
Bp 100..................18,05
EKO 100................17,70

Επιτάχυνση 80-110χλμ/ώρα με 3η
Bp 95....................5,96
Shell.....................5,93
Bp 100..................5,88
EKO 100................5,88

Επιτάχυνση 120-140χλμ/ώρα με 4η
Bp 95....................6,40
Shell.....................6,42
Bp 100..................6,36
EKO 100................6,24

Επιτάχυνση 120-140χλμ/ώρα με 5η
Bp 95....................9,56
Shell.....................9,48
Bp 100..................9,39
EKO 100................9,22

Επιτάχυνση 120-140χλμ/ώρα με 6η
Bp 95....................16,84
Shell.....................16,50
Bp 100..................16,36
EKO 100................15,99

Απο τα παραπάνω είναι σαφές οτι η βενζίνη της ΕΚΟ υπερέχει παντού. Σε συνδυασμό με το οτι είναι φθηνότερη από τις άλλες δύο, γίνεται μάλλον η κορυφαία επιλογή. Wink
Δημήτριος - Κυρ 22 Φεβ 2004, 18:20:24
Θέμα δημοσίευσης: Re: ΤΕΣΤ
Πάντως το mondeo 1,8 το περίμενα πιο γρήγορο...

80-110 km/h με τρίτη και 5,9 sec είναι πολλά...
Η μέγιστη ροπή του είναι επίσης πεσμένη... Βεβαια η κατανομή της σε όλο το φάσμα των στροφών φαντάζομαι ότι θα είναι πολύ ισορροπημένη. Άλλωστε αυτό φαίνεται και από τις υπόλοιπες επιδόσεις.

Το 206 1,6 16v είναι αισθητά (έως αρκετά) πιο γρήγορο...

Όλα φαίνονται από την μέγιστη ροπή. Είναι στα ίδια επίπεδα περίπου με την δική μας. Η διαφορά υπέρ μας έγκειται στο μειωμένο βάρος.
Βέβαια στην δοκιμή των 120-140 km/h με τετάρτη μίλησαν τα κυβικά... Το δικό μας δεν ξέρω τί χρόνο επιτυγχάνει στην αντίστοιχη δοκιμή.

Εγώ για τις βενζίνες έχω να πω το εξής (το ξαναείπα πολλές φορές) : Χρησιμοποιούσα ανέκαθεν συμβατική super αμόλυβδη και μόλις βγήκαν οι νέας γενιάς βενζίνες 100 οκτανίων χρησιμοποιώ αυτές.

Την Racing δεν την χρησιμοποίησα ποτέ. Χρησιμοποιώ την Ultimate 100 και την Kinitron 100. Και οι δύο είναι πολύ καλές βενζίνες, αλλά με την Ultimate σαν να μου φαίνεται πως το αυτοκίνητο πάει καλύτερα...
Πάντως προτιμητέα είναι η Kintron 100 αφού είναι και φθηνότερη είναι και εφάμιλλη της Ultimate (και είναι και ελληνικό προϊόν)
netblaster - Κυρ 22 Φεβ 2004, 18:56:25
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδες η Ελλαδα ξαναχτυπα...(βλεπε ΕΚΟ Κinitron) Very happy Η κορυφαια βενζινη!!! Σε οποιο αυτοκινητο κιαν την δοκιμασα (520i, 316Ci και στον πεζουλα...) ηταν αισθητα καλυτερη απο καθε αλλη!!! Βεβαια με την καταναλωση δεν ξερω τι γινεται... Rolling eyes Οσο για την τιμη της μπορει να ειναι φθηνοτερη απο τις αλλες, αλλα και παλι ειναι ακριβη!!! Evil Οποτε παλι κοινη αμολυβδη η καμια VPower οοοταν...
DimiP - Δευ 23 Φεβ 2004, 11:05:04
Θέμα δημοσίευσης:
ποσο εχει η ΕΚΟ100?
netblaster - Δευ 23 Φεβ 2004, 12:04:17
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
ποσο εχει η ΕΚΟ100?

Πέτρος έγραψε:

εγω βαζω ΕΚΟ 100 και ενδεικτικα σας λεω μερικες τιμές που την εχω βρει σε βενζιναδικα της περιοχης...

0,971
0,963
0,961
0,957
0,913!!

Ταδε εφη Πετρος!!! Wink
TONY PAP - Τετ 25 Φεβ 2004, 14:08:44
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά καλό θα ήταν να έκαναν τα περιοδικά και ένα τεστ για τις λεγόμενες 95αρες και 98αρες βενζίνες για να μάθουμε τι γίνεται και με αυτές. Γιατί καλές και άγιες οι 100αρες αλλά αν κάνεις πολλά χλμ κάθε μέρα δεν συμφέρουν (εκτός αν στις πληρώνει άλλος Wink ).

Δηλαδή η 95+ της Εκο, η Vpower και οι super plus από ΕΛΙΝ, CYCLON, AEGEAN, JET OIL... να καταλάβουμε τι ψάρια πιάνουν ...
FRAPEOLE - Τετ 25 Φεβ 2004, 15:01:57
Θέμα δημοσίευσης:
Αντωνη συμφωνω απολυτα.

Εχω δοκιμασει ολες της 100αρες εκτος απο την shell που ειναι πανακριβη, και εχω καταλειξει εδω και 5 μηνες βαζω απο το ιδιο Jetoil, συπερ αμολυβδη με 0,73 και ειμαι πολλη ευχαριστημενος.

Δυστηχως παιζει ρολο και το εκαστοτε βενζιναδικο και τα συμπερασματα ειναι λιγο δυσκολα..

Παντως και εμενα η BP μου εδεινε την καλυτερη αισθηση...
TONY PAP - Τετ 25 Φεβ 2004, 15:36:06
Θέμα δημοσίευσης:
FRAPEOLE έγραψε:
Αντωνη συμφωνω απολυτα.

Εχω δοκιμασει ολες της 100αρες εκτος απο την shell που ειναι πανακριβη, και εχω καταλειξει εδω και 5 μηνες βαζω απο το ιδιο Jetoil, συπερ αμολυβδη με 0,73 και ειμαι πολλη ευχαριστημενος.

Δυστηχως παιζει ρολο και το εκαστοτε βενζιναδικο και τα συμπερασματα ειναι λιγο δυσκολα..
Παντως και εμενα η BP μου εδεινε την καλυτερη αισθηση...

Ετσι είναι Γεράσιμε και σίγουρα άλλο 0,70 και άλλο 0,95 το λίτρο δεν το καταλαβαίνουμε αλλά είναι 85 δρχ. διαφορά στο λίτρο Exclamation Exclamation
Vaggelis - Τετ 25 Φεβ 2004, 22:29:01
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
Τελικά καλό θα ήταν να έκαναν τα περιοδικά και ένα τεστ για τις λεγόμενες 95αρες και 98αρες βενζίνες για να μάθουμε τι γίνεται και με αυτές. Γιατί καλές και άγιες οι 100αρες αλλά αν κάνεις πολλά χλμ κάθε μέρα δεν συμφέρουν (εκτός αν στις πληρώνει άλλος Wink ).

Δηλαδή η 95+ της Εκο, η Vpower και οι super plus από ΕΛΙΝ, CYCLON, AEGEAN, JET OIL... να καταλάβουμε τι ψάρια πιάνουν ...

Έχει γίνει test μεταξύ V-Power, Racing, Ultimate και Kinitron100 από τους 4Τ...
Baphomet - Πεμ 26 Φεβ 2004, 09:07:01
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggelis έγραψε:
TONY PAP έγραψε:

Έχει γίνει test μεταξύ V-Power, Racing, Ultimate και Kinitron100 από τους 4Τ...

του οποιου τα αποτελεσματα αναφερονται μολις μια σελιδα πριν. από που εκει προήρθε και το σχολιο του TONY PAP... Confused
elias - Δευ 26 Απρ 2004, 08:45:50
Θέμα δημοσίευσης:
πΕτΡοS έγραψε:
Στο 4Τ έχει συγκριτικο τεστ και των 3 βενζινών με αποτελέσματα ακρως ενδιαφεροντα.
.
.
βενζίνες δοκιμής: EKO kinitron 100, bp ulitmate 100, V-power racing 99, bp unleaded
.
.
.

Έχει γίνει κανένα τεστ μεταξύ V-power 95 και BP 95 ?
netblaster - Δευ 26 Απρ 2004, 18:56:16
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν υπαρχει λογος συγκρισης αυτων των δυο βενζινων!!! Η 95αρα ΒΡ ειναι μια απλη 95αρα, χωρις προσθετα και λοιπα χημικα που εχει η VPower!!! Και το εχω ξαναπει, επειδη το γνωριζω απο πρωτο χερι (και το εχω δει και με τα ματια μου), ολες οι απλες 95αρες της αγορας ειναι ΙΔΙΕΣ!!! Μια καλη συγκριση σε πιο "φθηνες" βενζινες θα ηταν VPower-EKO 95+ (η οποια εχει κατι προσθετα...)!!! Αληθεια, την εχει δοκιμασει κανενας???
TONY PAP - Τρι 27 Απρ 2004, 07:58:51
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
EKO 95+ (η οποια εχει κατι προσθετα...)!!! Αληθεια, την εχει δοκιμασει κανενας???

Την χρησιμοποιώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Smile
smaraghi - Τρι 08 Ιούν 2004, 18:19:17
Θέμα δημοσίευσης:
Κύριοι, χαλαρώστε, μην το ζαλίζετε Roll eyes άλλο, ότι πληρώνεις παίρνεις Exclamation
king207cc - Σαβ 26 Δεκ 2009, 17:29:56
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=85793 άρα είναι σαν να βάζεις πλέον ΑVIN, είναι αυτο που λέγαμε όλες οι βενζίνες φτιάχνονται εδώ. το ίδιο ισχύει και με την ΒP που την αγόρασαν τα ελληνικά πετρέλαια. Βέβαια σαν Ελλάδα που ήμαστε εμείς θα συνεχίσουμε να τις πληρώνουμε σαν SHELL και BP.
vansak - Δευ 05 Ιούλ 2010, 19:21:34
Θέμα δημοσίευσης:
Σε ΗΠΑ και Καναδά κυκλοφόρησε vpower με νεα καθαριστικά τύπου nitrogen enriched (εμπλουτισμένο άζωτο σημαίνει αυτό αν δεν κάνω λάθος), και το αξιοσημείωτο είναι (κατα τα λεγόμενα της εταιρείας) ότι καθαρίζει τις βαλβίδες εισαγωγής ΚΑΙ σε βενζινοκινητήρες αμεσου ψεκασμού όπως φαίνεται στο

http://www.shell.us/home/content/usa/products_services/on_the_road/fuels/shell_vpower/about_vpower/

Αν καποιος μαθει κατι για ενδεχόμενη διαθεσιμότητα σε Ευρώπη ή και Ελλάδα ακόμη, χρησιμο θα είναι να μας το αναφερει.

Η shell hellas μετά την εξαγορά απο τη motor oil δεν έκλεισε, απλά μετονομαστηκε σε coral A.E. και θα υπαρχει για 5 τουλάχιστον χρονια.
SnakeMJK - Τετ 21 Σεπ 2011, 09:22:01
Θέμα δημοσίευσης:
φαίνεται καλή σαν προσφορά...

Προσφορές Shell

Από την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου τα πρατήρια Shell και η κάρτα Smart Club προσφέρουν στους πελάτες τους με αγορά 30 λίτρων Shell V-Power Racing ή Shell V-Power ή Shell V-Power Diesel ένα μπλοκ εκπτωτικών κουπονιών για αγορές:

Κωτσόβολος: Έκπτωση 8% σε όλες τις λευκές συσκευές, μικροσυσκευές, A/C και συσκευές ήχου και 4% έκπτωση σε όλα τα προϊόντα multimedia και κινητής τηλεφωνίας, με αγορές αξίας 249 ευρώ και άνω.

NotosGalleries: Δωροεπιταγή αξίας 10 ευρώ για αγορές άνω των 60 ευρώ σε επιλεγμένα προϊόντα ένδυσης, υπόδησης και καλλυντικών.

ΙΚΕΑ αεροδρομίου: Κουπόνι αξίας 5 ευρώ με αγορές από το κατάστημα ΙΚΕΑ αεροδρομίου αξίας 200 ευρώ.

PizzaFan: Έκπτωση 50% στην επόμενη παραγγελία.

SterCinemas: Έως και 2,5 ευρώ έκπτωση στο εισιτήριο, στην επόμενη επίσκεψη στα Ster Cinemas.

AllouFunPark: Εκπτωτικό κουπόνι αξίας 4 ευρώ στο ημερήσιο πάσο διασκέδασης στην επόμενη επίσκεψη.
nsne - Δευ 28 Νοέ 2011, 16:23:43
Θέμα δημοσίευσης:
εχω ακουσει περιπτωση φιλου με 106rallye,χρησιμοποιωντας vpower racing,μετα απο λιγο χρονικο διαστημα να εχει προβλημα με τα σωληνακια βενζινης(τα οποια αλλαξε).εχετε ακουσει τιποτα παρομοιο?
Pughell - Τρι 29 Νοέ 2011, 18:40:33
Θέμα δημοσίευσης:
Ασχετο εντελως...Απλα σαπισαν απο πολυκαιρια ή κακη ποιοτητα αν του τα αλλαξαν καποτε.

Επι σειρα πολλων ετων χρησιμοποιουσα την συγκεκριμενη βενζινη στο 1300αρι μου χωρις κανενα απολυτως προβλημα.
nsne - Τρι 29 Νοέ 2011, 20:00:58
Θέμα δημοσίευσης:
μου φανηκε παραξενο και σε εμενα γι αυτο και ρωτησα
kourlis - Παρ 06 Ιαν 2012, 23:22:26
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
ολες οι απλες 95αρες της αγορας ειναι ΙΔΙΕΣ!!!

Φίλε Γιώργο τι εννοείς ότι όλες είναι ίδιες???
Προφανώς όλες οι βενζίνες βγαίνουν από την ίδια γραμμή παραγωγής και με τις ίδιες προδιαγραφές είτε από την Μοτορόιλ είτε από τα ΕΛΠΕ...
Κάθε εταιρία εμπορίας όμως έχει τις δικές της δεξαμενές στις οποίες αποθηκεύει το καύσιμο... Σ' αυτές τις δεξαμενές λοιπόν η κάθε εταιρία προσθέτει στις βενζίνες της τα δικά της πρόσθετα, οπότε δεν θα έλεγα ότι όλες οι βενζίνες είναι ίδιες... Confused
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες