PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Περι συνεργειων και εγγυησης

Arvas - Δευ 20 Οκτ 2008, 22:06:03
Θέμα δημοσίευσης: Περι συνεργειων και εγγυησης
Γενικα ηξερα οτι προβληματα με την εγγυηση δεν υπαρχουν σε οποιο συνεργειο κι αν πηγαινεις αρκει να εχει αδεια και να υπαρχει το servicebook με οτι εχει γινει συμφωνα παντα με τις ημερομηνιες συντηρησης που προτεινει ο κατασκευαστης. Σε μια Πεζο που ρωτησα μου ειπαν ομως οτι μονο στα εξουσιοδοτημενα η εγγυηση δεν ακυρωνεται!!! Τελικα τι ισχυει;;
panos 206 - Τρι 21 Οκτ 2008, 08:19:08
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ αυτό που γνωρίζω φίλε μου και εχω κάνει είναι να πηγαίνεις για το πρώτο service σε αντιπροσωπεία της peugeot,απο οσο γνωρίζω έτσι δεν χάνεις την εγγύηση.
SnakeMJK - Τρι 21 Οκτ 2008, 08:38:01
Θέμα δημοσίευσης:
Απ όσο ξέρω, οποιοδήποτε συνεργείο, εξουσιοδοτημένο και μη, είναι κάτοχος του πιστοποιητικού του νομου 1400/2002 έχει δικαίωμα για service και σφράγιδα του service book.

Απ την άλλη, αν χρειαστεί η εγγύηση για αντικατάσταση κάποιου ανταλλακτικού or sth πρέπει να πας υποχρεωτικά σε εξουσιοδοτημένο.

Τέλος, keep in mind ότι τα πάντα πλέον έχουν ελάχιστη εγγύηση 2 χρόνια και αν αντικατασταθεί κάποιο ανταλλακτικό, ανανεώνει από εκείνη την στιγμή που αλλάχτηκε την εγγύηση του για άλλα 2 χρόνια.
Arvas - Τρι 21 Οκτ 2008, 10:37:44
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω αναφερομαι στα απλα σερβις(λαδια, μπουζι,φιλτρα).
Στο εξωτερικο ισχυει αυτο αλλα μηπως στο ελλαδισταν εχουν κανει καμια πατατα....
marios206 - Τετ 22 Οκτ 2008, 09:43:23
Θέμα δημοσίευσης:
Arvas έγραψε:
Εγω αναφερομαι στα απλα σερβις(λαδια, μπουζι,φιλτρα).
Στο εξωτερικο ισχυει αυτο αλλα μηπως στο ελλαδισταν εχουν κανει καμια πατατα....

για καθήστε καλά ρε παιδιά..δηλαδή θα πάτε σε ένα εξωτερικό συνεργείο να κάνετε σερβις....θα αλλάξετε μπουζί και φίλτρα....θα πάθει ζημιά το μπουζί το NGK που μπορει να έχει το εξωτερικό συνεργείο και θα πάτε στο εξουσιοδοτημένο να σας αλλάξει το μπουζί που είναι αλλουνού και άλλης μάρκας στην εγγυηση?...

Η εγγύηση ισχύει για 2 χρόνια άσχετα που θα πας για service αρκει να χρησιμοποιούνται εφάμηλα ανταλλακτικά αλλά σε περίπτωση βλάβης η αντιπροσωπεία καλύπτει επίσημα ανταλλακτικά που αγοράστηκαν απο το δύκτιο με απόδειξη αγοράς. Κάθε ανταλλακτικό καλύπτεται από την αποδειξη του για 1 χρόνο εγγύηση ....αν το αυτοκίνητο έχει περάσει απο τα 2 χρόνια της εγγύσης ..είναι για παράδειγμα στον 28 μήνα του...χάλασε ένα ανταλλακτικό και ο ιδιοκτήτης αγόρασε το ανταλλακτικό ...αυτό το ανταλλακτικό έχει 1 χρόνο εγγύηση.....στον 11 μήνα από την αγορά του ξαναχάλασε....παει με την απόδειξη αγοράς και το αντικαθιστά στην εγγυηση...εργασία και ανταλλακτικό....μετά από 3 μήνες ξαναχαλάει....τότε δεν καλύπτεται από την εγγύηση...πρέπει να το ξανααγοράσει....θέλω να σας πω ότι ένα ανταλλακτικό αν χαλάει συνέχεια μέσα στον χρόνο της εγγύησης δεν καλύπτεται εφ όρου ζωης στην εγγύση....μόνο ένα χρόνο από την αγορά του
Arvas - Τετ 22 Οκτ 2008, 11:05:56
Θέμα δημοσίευσης:
ΟΚ αυτο λογικο.. Αν ομως παω και βαλω το εν λογω μπουζι σε ενα οποιοδηποτε συνεργειο και μετα απο ενα μηνα ραγισει η τουρμπινα δεν θα μου πουν στην πεζο μα μου σου του... Σωστα;;
SnakeMJK - Τετ 22 Οκτ 2008, 11:39:22
Θέμα δημοσίευσης:
για τα ανταλλακτικά που αλλάζουν εντός εγγύησης...

mez - Τετ 22 Οκτ 2008, 15:59:28
Θέμα δημοσίευσης:
Να κάνω και εγώ με την σειρά μου μία ερώτηση, σε περίπτωση που αγοραστεί μεταχειρισμένο Peugeot που έχει ακόμα εγγύηση, αυτή μεταβιβλαζεται στον νέο κάτοχο?
makis106 - Τετ 22 Οκτ 2008, 16:17:56
Θέμα δημοσίευσης:
Απ'όσο ξέρω ναι.
Την εγγύηση την έχει το αμάξι και όχι ο ιδιοκτήτης! Wink
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες