PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - 307-Θόρυβος στην πόρτα μετά τα 70χλμ και υγρασία στην οροφή.

doum - Τρι 14 Οκτ 2008, 20:04:06
Θέμα δημοσίευσης: 307-Θόρυβος στην πόρτα μετά τα 70χλμ και υγρασία στην οροφή.
Γειά σας και καλως σας βρήκα.

Έχω ένα 307 1600 του 2001 και πέρα από τα κλασσικά προβλήματα του διακόπτη του φλας (δεν με ενοχλεί τόσο) και του ζουάν, αντιμετωπίζω καναδυό άλλα που με απασχολούν περισσότερο.

Κατά την διάρκεια πρόσφατου ταξιδιού άρχισε να ακούγεται ένας αρκετά δυνατός και ενοχλητικός θόρυβος κάπου από την δεξιά μπροστά πόρτα του συνοδηγού. Δεν θα τον χαρακτήριζα μεταλλικό θόρυβο αλλά ακούγεται κάτι σαν γκουπ γκουπ που μου μοιάζει να να περνά από κάπου αέρας με δύναμη. Ο θόρυβος αυτός συντονίζει από τα 70χλμ και πάνω. Είναι πολύ εκνευριστικός θόρυβος αν δεν ακούω μουσική. Σκέφτομαι να το πάω στη peugeot για έλεγχο αλλά κάτι μου λέει πως δεν θα πρέπει να περιμένω και επισκευή σε αυτό. Ψύλλους στα άχυρα φαντάζομαι. Αντε να βρείς τον ψύλλο!

Κάτι άλλο. Μετά από πλύσιμο παρατήρησα πως στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και συγκεκριμένα στην οροφή έχει εμφανιστεί αμυδρά υγρασία. Προφανώς τρέχει νερό άναμεσα στην οροφή και στην μοκέτα της οροφής. Ξεκινά περίπου από το κεφάλι του πίσω αριστερού επιβάτη και έρχεται σχεδόν ευθεία μπροστά πάνω από το κεφάλι του συνοδηγού. Υποψιάζομαι πως πρέπει να φταίνε τα μαύρα λάστιχα της οροφής ή το μαύρο λάστιχο που είναι περιμετρικά στο πορτπαγκάζ. Οποιαδήποτε γνώμη θα είναι ευπρόσδεκτη πρωτού αρχίσω να φοράω την καταδυτική μάσκα και τον φυσυτήρα για να μπω στο αμάξι!

Τελευταίο (θα σας πρήξω!) είναι ότι το κάθισμα του οδηγού προς στη δεξιά πλευρά τρίζει τρομερά. Λίγο αν κουνήσω το δεξί μου πόδι το κάθισμα αρχίζει να τρίζει αρκετά δυνατά. Εντάξει, δεν γνωρίζω αν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε την τάση να χοροπηδάει επάνω στο κάθισμα (ειλικρινά αμφιβάλλω) αλλά το 106 που είχα 6 χρόνια και με 130.000χλμ (όλα δικά μου) και με την ταλαιπωρία που είχε τραβήξει (τι βουνοκορφές είχε ανέβει απλά δεν περιγράφεται) ούτε κιχ δεν έκαναν τα καθίσματα. Κλάψ!

Να είστε καλά που με ανέχεστε!
Smile
Touristas - Τετ 15 Οκτ 2008, 07:19:40
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν για το θόρυβο που ακούς από δεξιά θα ήταν εύκολο να εντοπίσεις τι και από πού είναι εάν βάλεις κάποιον άλλο να οδηγήσει και να κάτσεις εσύ από στην μεριά του συνοδηγού.

Έχει ηλιοροφή το αμάξι? Αν ναι τότε είναι πιθανών να είναι νερά.
Εάν δεν έχει αυτές τις λωρίδες τις έχει και το δικό ξεκινάνε από πίσω και έρχονται μέχρι μπροστά , είναι αρκετά φαρδιές και δεν καθαρίζουν.

Για το κάθισμα απλά ένα γρασάρισμα ή λίπανση στο σημείο που τρίζει και θα σταματήσει.
doum - Τετ 15 Οκτ 2008, 17:27:57
Θέμα δημοσίευσης:
Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε μου.

Το αυτοκίνητο δεν έχει ηλιοροφή. Προτείνεις να αλλάξω τα μαύρα πλαστικά στην οροφή εξωτερικά μήπως και μπαίνει νερό από εκεί; Αν ακουμπήσω εσωτερικά το σημείο που φένεται λίγο η υγρασία νιώθω την υγρασία ελαφρά στο χέρι μου.
Touristas - Τετ 15 Οκτ 2008, 19:55:05
Θέμα δημοσίευσης:
Θα βγάλω μερικές φωτογραφίες να τις δεις να μου πεις εάν είναι και το δικό σου έτσι.
Τα πλαστικά που έχει στον ουρανό είναι διακοσμητικά
doum - Πεμ 25 Δεκ 2008, 00:44:06
Θέμα δημοσίευσης: Re: 307-Θόρυβος στην πόρτα μετά τα 70χλμ και υγρασία στην ορ
doum έγραψε:

Κατά την διάρκεια πρόσφατου ταξιδιού άρχισε να ακούγεται ένας αρκετά δυνατός και ενοχλητικός θόρυβος κάπου από την δεξιά μπροστά πόρτα του συνοδηγού. Δεν θα τον χαρακτήριζα μεταλλικό θόρυβο αλλά ακούγεται κάτι σαν γκουπ γκουπ που μου μοιάζει να να περνά από κάπου αέρας με δύναμη. Ο θόρυβος αυτός συντονίζει από τα 70χλμ και πάνω. Είναι πολύ εκνευριστικός θόρυβος αν δεν ακούω μουσική. Σκέφτομαι να το πάω στη peugeot για έλεγχο αλλά κάτι μου λέει πως δεν θα πρέπει να περιμένω και επισκευή σε αυτό. Ψύλλους στα άχυρα φαντάζομαι. Αντε να βρείς τον ψύλλο!

Απλά ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα. Ο θόρυβος προερχόταν κάπου μέσα από την πόρτα του συνοδηγού. Το θέμα είναι πως στο τελευταίο μεγάλο ταξίδι που έκανα εντελώς ξαφνικά και χωρίς να γίνει κάποια επέμβαση στην πόρτα ο θόρυβος σταμάτησε. Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ τι ήταν και πως έφτιαξε μόνο του αλλά το μόνο που έχω να λέω είναι πάλι καλά!

Φίλε Τourista μήπως θα ήταν εύκολη εκείνη η φωτογραφία με τις λουρίδες της οροφής; Σε ευχαριστώ.
Touristas - Παρ 26 Δεκ 2008, 10:54:10
Θέμα δημοσίευσης:
Θα την βγάλω σήμερα. Embarassed
Touristas - Τρι 27 Ιαν 2009, 22:42:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ξέρω ξέρω άργησα λίγο να λοιπόν οι φωτογραφίες.

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες