PSClub - Hellas

Τεχνικές - Μηχανολογικές Συζητήσεις - AΒS, απλή περιέργεια..

AlienHack - Τρι 14 Οκτ 2008, 10:28:16
Θέμα δημοσίευσης: AΒS, απλή περιέργεια..
Απο περιέργεια ρωτάω, κατα ποσο ειναι δυνατη η τοποθέτηση ABS σε ενα 206cc απο τα πρώτα 2001 που δεν εχει ABS. και ποσο θα βγεί.. περίπου. Smile
drdino - Τρι 14 Οκτ 2008, 10:57:46
Θέμα δημοσίευσης:
Άστο, δεν συμφέρει οικονομικά...
recife_rallye - Τρι 14 Οκτ 2008, 13:02:59
Θέμα δημοσίευσης:
Θα συμφωνησω!Ασε που ειναι δυσκολο να βρεις μοτερ του abs,καθως αυτο που θα βρεις,λογικα θα ειναι απο κανενα χτυπημενο αυτοκινητο κ δε θα ξερεις αν ειναι οκ..αρα.....
mikerrgp - Τρι 14 Οκτ 2008, 14:27:29
Θέμα δημοσίευσης:
υπαρχει ενα ολοκληρο τροπετο του steve ας μας πει ο αργυρης αν μπενει κ απο κει κ περα μειλας με σταυρο κ αργυρη αντιχστιχα για; αγορα κ τοποθετηση Wink
abaleo - Τρι 14 Οκτ 2008, 15:53:51
Θέμα δημοσίευσης:
είχα κι εγώ κάποτε τέτοιες ανησυχίες...
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=11753&highlight=
αλλα το εψαξα λίγο και μαλλον χρειάζεται λιγουλάκι κόπος, χρήμα και διαθεση παραπάνω...
τελικά πήρα αλλο 206 με abs!
Touristas - Τετ 15 Οκτ 2008, 07:31:06
Θέμα δημοσίευσης:
Θέλει πολλά πράγματα και του Steve στο δικό του δεν μπαίνει αφού δεν είναι MUX
AlienHack - Τετ 15 Οκτ 2008, 11:02:11
Θέμα δημοσίευσης:
για τι χρηματικό ποσό μιλαμε δηλαδή?
nikos 206cc - Τρι 15 Ιούν 2010, 20:22:36
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν μπορουσα να βρω που αλλου να ποσταρω για την ερωτηση που θα κανω Embarassed Ρε παιδια εχω ενα cc 1.6 2002 μοντελο, με υποτιθεται ABS...Μαλιστα υπαρχει και σχετικος διακοπτης ο οποιος ειναι μονιμα γυρισμενος στο ΟΝ...5+ χρονια τωρα δεν εχει ενεργοποιηθει ποτε και αν τα λαστιχα ειναι και στα τελειωματα δυσκολα τα πραματα...τι φταιει πιστευετε?????Μετα απο τοσο καιρο βεβαια εχω συνιθισει να κανω το ποδι μου abs με πατα-ασε το φρενο οταν δω τα δυσκολα...αλλα δεν λεει!!! Confused
SnakeMJK - Τρι 15 Ιούν 2010, 20:30:08
Θέμα δημοσίευσης:
nikos 206cc έγραψε:
Δεν μπορουσα να βρω που αλλου να ποσταρω για την ερωτηση που θα κανω Embarassed Ρε παιδια εχω ενα cc 1.6 2002 μοντελο, με υποτιθεται ABS...Μαλιστα υπαρχει και σχετικος διακοπτης ο οποιος ειναι μονιμα γυρισμενος στο ΟΝ...5+ χρονια τωρα δεν εχει ενεργοποιηθει ποτε και αν τα λαστιχα ειναι και στα τελειωματα δυσκολα τα πραματα...τι φταιει πιστευετε?????Μετα απο τοσο καιρο βεβαια εχω συνιθισει να κανω το ποδι μου abs με πατα-ασε το φρενο οταν δω τα δυσκολα...αλλα δεν λεει!!! Confused

ποιος διακόπτης είναι στον ΟΝ; μήπως εννοείς το esp; γιατί το abs δεν απενεργοποιείται.

δοκίμασε σε κανά γυαλί δρόμο, κατηφόρα να πατήσεις τέρμα φρένο... αν νιώσεις κλώτσημα στο πεντάλ του φρένου κ έναν περίεργο ήχο μπροστά, τότε μπήκε το abs Razz
nikos 206cc - Τρι 15 Ιούν 2010, 20:33:53
Θέμα δημοσίευσης:
Το βραδυ θα παω να κοιταξω μηπως εκανα λαθος οσον αφορα το διακοπτη...παντως αυτο με το κλωτσημα δεν το εχω νιωσει ουτε σε ανηφορες ουτε σε κατηφορες ουτε πουθενα Crying or Very sad
z@ck! - Τρι 15 Ιούν 2010, 20:39:53
Θέμα δημοσίευσης:
Μηπως ειναι διακοπτακι για τους αεροσακους? (δεν ξερω καν αν εχει κατι τετοιο το 206 Question )

Πρεπει να βαλεις το κλειδι για να του αλλαξεις θεση?
nikos 206cc - Σαβ 19 Ιούν 2010, 20:21:49
Θέμα δημοσίευσης:
z@ck! έγραψε:
Μηπως ειναι διακοπτακι για τους αεροσακους? (δεν ξερω καν αν εχει κατι τετοιο το 206 Question )

Πρεπει να βαλεις το κλειδι για να του αλλαξεις θεση?

Ναι μακακια ειπα Embarassed Κλειδι για αεροσακους ειναι!!!!Παντως τιποτα!!Το ξεζουμισα στα φρενα βρε τι σε κατηφορες βρε σε ευθειες βρε σε στεγνο βρε σε βρεγμενο....Τιποτα!!Θα παω να το ελεγξουν δεν γινεται!!
pan306 - Κυρ 20 Ιούν 2010, 15:03:01
Θέμα δημοσίευσης:
Παντωσ αν δεν δοθλευε θα αναβε το λαμπακι στο καντραν αλλα περιεργο να μιν μπενει με τπτ κοιταξε το
drdino - Κυρ 20 Ιούν 2010, 15:43:35
Θέμα δημοσίευσης:
Είναι απλό: όταν γυρίζεις το κλειδί στη δεύτερη σκάλα ανάβει το λαμπάκι αυτοδιάγνωσης του ABS; Αν ναι, τότε έχεις αμπουσου, αν όχι δεν έχεις.
nikos 206cc - Κυρ 20 Ιούν 2010, 16:32:32
Θέμα δημοσίευσης:
Οταν ρωτησα στην αντιπροσωπεια μου ειχαν πει οτι εχω λογικα αλλα με αυτο που μου λες μαλλον δεεεεεν Confused
SnakeMJK - Δευ 21 Ιούν 2010, 07:36:39
Θέμα δημοσίευσης:
δηλαδή ρε nikos 206cc, όταν πατάς τέρμα φρένα, ακούς το παρατεταμένο στρίγγλισμα του μπλοκαρισμένου τροχού ή απλά σταματάει; αν μπλοκάρουν σε κάθε απότομο σου φρενάρισμα, τότε δεν παίζει το abs. αλλά σε αυτή την περίπτωση θα σου έβγαζε abs fault (κίτρινο σηματάκι που δείχνει ένα αμάξι να πηγαίνει με τις πάντες). έβγαινε το cc χωρίς abs;;;

drdino έγραψε:
Είναι απλό: όταν γυρίζεις το κλειδί στη δεύτερη σκάλα ανάβει το λαμπάκι αυτοδιάγνωσης του ABS; Αν ναι, τότε έχεις αμπουσου, αν όχι δεν έχεις.

εμένα δεν ανάβει το συγκεκριμένο λαμπάκι, αλλά έχω abs Razz δεν μου χει ανάψει ποτέ στην φάση που λες (2η σκάλα κλειδί κλπ).
drdino - Δευ 21 Ιούν 2010, 13:59:14
Θέμα δημοσίευσης:
Τα πρώτα ψψ δεν είχαν στάνταρ το abs.

Δεν υπάρχει περίπτωση να δουλεύει το λαμπάκι σου και να μην ανάβει στην αυτοδιάγνωση, όταν γυρνάς το κλειδί στη δεύτερη σκάλα.
nikos 206cc - Τρι 22 Ιούν 2010, 08:27:21
Θέμα δημοσίευσης:
Τι να σας πω ρε σεις δεν ξερω...μολις παω απο μηχανικο θα ρωτησω μηπως αυτος καταλαβει....Παντως λαμπακι δεν μου αναβει...Το αμαξι ειναι τελος 2002(11ος ή 12ος)....Τεσπα μολις μαθω θα σας απαντησω Smile
pan306 - Τρι 22 Ιούν 2010, 13:04:21
Θέμα δημοσίευσης:
βασικα μπορεις να το δεισ με τον αριθμα του πλαισιου ροτοντασ σε ενα μαγαζι με ανταλκτικα και ροτησε τι ημιαξονια φοραει αυτο με το αβς εχειδιαφορετικα ιμιαξονια..
nikos 206cc - Τρι 22 Ιούν 2010, 22:35:49
Θέμα δημοσίευσης:
Ο.κ Πανο ευχαριστω!!!Αυτο θα κανω Very happy
AlienHack - Δευ 28 Ιούν 2010, 23:31:20
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε καγκαρε! τωρα το ειδα οτι εγραψες εδω!
εχω βασιμες υποψίες οτι και εσυ σαν και μενα χωρις ΑΒS εισαι και ας μας το παιζεις ποζερος με το multiplex σου! Laughing

σοβαρα τωρα, με τον αριθμο πλαισιου σου βλεπουμε στο servicebox αν εχεις ή οχι. Παντος αν δεν αναβει το λαμπακι τσεκ του ΑΒS οταν γυρνας το κλειδι χλωμα τα πραματα.. Επισης αν δουμε την ροδα σου απο πισω θα φανουν οι αισθητηρες του ABS... αν δεν εχεις σαν και μενα.. Laughing τοτε χειροκινητο.. Και πλακα πλακα ESP εχεις? δεν νομιζω χωρις ΑBS να εχεις ESP... τι multiplex εχεις ρε? πετα το!
SnakeMJK - Τρι 29 Ιούν 2010, 07:26:42
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Δεν υπάρχει περίπτωση να δουλεύει το λαμπάκι σου και να μην ανάβει στην αυτοδιάγνωση, όταν γυρνάς το κλειδί στη δεύτερη σκάλα.

έχεις δίκιο τελικά! στη διαδικασία του check ανάβει κ το λαμπάκι του abs για λίγο... δεν το χα προσέξει ποτέ όμως.... Razz
AlienHack - Τρι 29 Ιούν 2010, 13:03:24
Θέμα δημοσίευσης:
εμενα που δεν εχει ΑBS επειδη εχω ανοιξει και το ταμπλο , δεν εχει καν λαμπακι απο πισω..
drdino - Τρι 29 Ιούν 2010, 14:22:20
Θέμα δημοσίευσης:
Εσύ που έχεις λαμπάκια ναι, άλλοι που έχουν λεντακια πχ δεν μπορούν να κάνουν τέτοιο διαχωρισμό. Very happy
nikos 206cc - Τρι 29 Ιούν 2010, 15:00:39
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
Ρε καγκαρε! τωρα το ειδα οτι εγραψες εδω!
εχω βασιμες υποψίες οτι και εσυ σαν και μενα χωρις ΑΒS εισαι και ας μας το παιζεις ποζερος με το multiplex σου! Laughing

σοβαρα τωρα, με τον αριθμο πλαισιου σου βλεπουμε στο servicebox αν εχεις ή οχι. Παντος αν δεν αναβει το λαμπακι τσεκ του ΑΒS οταν γυρνας το κλειδι χλωμα τα πραματα.. Επισης αν δουμε την ροδα σου απο πισω θα φανουν οι αισθητηρες του ABS... αν δεν εχεις σαν και μενα.. Laughing τοτε χειροκινητο.. Και πλακα πλακα ESP εχεις? δεν νομιζω χωρις ΑBS να εχεις ESP... τι multiplex εχεις ρε? πετα το!

Για οσο καιρο θα σου φευγω δεν θα το πεταξω ρε Laughing Παντως απο'τι καταλαβα δεν πρεπει να εχω ουτε ABS ουτε ESP....τεσπα θα ερθω σημερα απο την οικια ALEN KAN να δουμε τι παιζει αν και τα βλεπω χλωμα τα πραγματα να εχω Crying or Very sad
drdino - Τρι 29 Ιούν 2010, 15:14:47
Θέμα δημοσίευσης:
Σόρρυ που ρωτάω, αλλά πόσα χρόνια έχεις το δίπλωμα; Embarassed Confused
nikos 206cc - Τρι 29 Ιούν 2010, 15:21:49
Θέμα δημοσίευσης:
Αν ρωτας εμενα 6
nikos 206cc - Τρι 29 Ιούν 2010, 15:23:08
Θέμα δημοσίευσης:
Επισης για να σε προλαβω ξερω οτι δεν εχω ESP για το ΑΒS δεν ηξερα Confused
drdino - Τρι 29 Ιούν 2010, 15:29:54
Θέμα δημοσίευσης:
Πάλι, μου φαίνεται περίεργο να μην έχεις καταλάβει κάτι τέτοιο... Confused
nikos 206cc - Τρι 29 Ιούν 2010, 15:41:55
Θέμα δημοσίευσης:
Οταν πηρα το αμαξι απο την γκομενα που το ειχε πριν 6 χρονια ειχε γραψει στην αγγελια μεσα στον εξοπλισμο και ABS...προφανως επειδη ηταν λιγο εως πολυ ασχετη και δεν πιστευω οτι ηθελε να μου πει ψεματα εγω οδηγουσα πιστευοντας οτι εχω ABS...ηταν και το πρωτο μου αμαξι οποτε δεν σκαμπαζα και ιδιαιτερα Embarassed Σε καποιες φασεις ομως που το αμαξι τα χρειαστηκε...ABS δεν καταλαβα να μπαινει...και ελεγα μηπως ηταν τιποτα απενεργοποιημενο ας πουμε(μην βαρας ημουν ασχετος) Embarassed ..Ε και για το 100% ρωτησα εδω μπας και υπηρχε περιπτωση να εχω Wink
AlienHack - Τετ 03 Νοέ 2010, 14:41:40
Θέμα δημοσίευσης:
oτι δεν εχουμε δεν εχουμε... το βγαλαμε το συμπερασμα ... αλλα μηπως υπάρχει τροπος να βάλουμε?? Confused

αναφέρθηκε και στην προηγούμενη σελίδα.
αν παρουμε τους αισθητήρες ΑΒS των τροχών, και το μοτερ του ABS... ?? εσυ ειδικα που εισαι multiplex ευκολα το βάζεις νομιζω σε ενα καλό μηχανικο/ηλεκτρολόγο...

εγω ο μη multiplex δεν εχω μελλον...

αλληθεια, αν πάρω μια πλεξούδα κινητηρα απο multiplex και πάω σε εναν ξεφτέρι ηλεκτρολόγο δεν θα μου το κανει multiplex? θελει και ο εγκέφαλος αλλαγή? (ας πουμε οτι τα χρηματα δεν ειναι θέμα, απλος τεχνικα αν γίνεται)
nikos 206cc - Τετ 03 Νοέ 2010, 14:58:51
Θέμα δημοσίευσης:
Στις μηχανες αυτο γινεται παντως με 1000 ευρω περιπου.Τωρα στο αμαξι που ειναι πιο συνθετη διαδικασια,και να γινεται,το κοστος λογικα θα ειναι απαγορευτικο.Και στην τελικη μετα απο τοσα χρονια μπορεις να κανεις το ποδι σου abs με πατα-ασε.Αν φορας και ενα καλο λαστιχακι το abs σου χρειαζεται σε πιο σπανιες περιπτωσεις.Δεν θα ειναι το ιδιο βεβαια αλλα περι ορεξεως... Cool
AlienHack - Τετ 03 Νοέ 2010, 15:34:47
Θέμα δημοσίευσης:
θεωριτικα μιλάω βρε, ετσι για να λεμε.
Αν και στις μηχανες γινεται με 1000 ευρώ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ υλικά.
ΣΤο αμαξι αν βρεις απο τροπετο (πχ παλιο 206 steve) με λιγα λεφτα ολα τα υλικα τοτε τα περαστικα αναρωτιεμαι ποσα θα ειναι. αν θελει 400-500 ευρώ για εγκατάσταση αντε και 200-300 ευρω τα ανταλακτικα να παρεις απο τον Steve που σε συμπαθει κιολας να με 900 Ευρώ εχεις ABS! Laughing
nikolas206gti - Τετ 03 Νοέ 2010, 15:45:59
Θέμα δημοσίευσης:
Θελετε μοναδα abs, πλεξουδα, μπορει και εγκεφαλο, ακρα και και και Laughing Laughing Laughing
COOL ALEXIS - Τετ 03 Νοέ 2010, 15:52:03
Θέμα δημοσίευσης:
... και πολύ υπομονή και κουράγιο και τύχη Exclamation
drdino - Τετ 03 Νοέ 2010, 15:52:06
Θέμα δημοσίευσης:
nikos 206cc έγραψε:
Στις μηχανες αυτο γινεται παντως με 1000 ευρω περιπου.Τωρα στο αμαξι που ειναι πιο συνθετη διαδικασια,και να γινεται,το κοστος λογικα θα ειναι απαγορευτικο.Και στην τελικη μετα απο τοσα χρονια μπορεις να κανεις το ποδι σου abs με πατα-ασε.Αν φορας και ενα καλο λαστιχακι το abs σου χρειαζεται σε πιο σπανιες περιπτωσεις.Δεν θα ειναι το ιδιο βεβαια αλλα περι ορεξεως... Cool

Ποιά version ποδιού μπορεί να αυξομειώνει πίεση φρεναρίσματος σε κάθε τροχό ξεχωριστά πολλές φορές ανά δευτερόλεπτο; Laughing
nikos 206cc - Τετ 03 Νοέ 2010, 15:58:01
Θέμα δημοσίευσης:
Kαμια εννοειται.Απλα στις περιπτωσεις περα απο παγο που εκει τα πραγματα ειναι δυσκολα,μπορεις οσο σε παιρνει να ελαττωσεις το φαινομενο. Wink
reselie - Πεμ 04 Νοέ 2010, 22:11:56
Θέμα δημοσίευσης:
εγώ πάντως θεωρώ οτι χρειάζεται και σε άλλες περιπτώσεις(πχ τι ωραία που φρενάρεις στρίβωντας) Laughing
SnakeMJK - Παρ 05 Νοέ 2010, 08:32:20
Θέμα δημοσίευσης:
reselie έγραψε:
εγώ πάντως θεωρώ οτι χρειάζεται και σε άλλες περιπτώσεις(πχ τι ωραία που φρενάρεις στρίβωντας) Laughing

CSC (cornering stability control)

το χουν σχεδόν όλα τα peugeot πλέον

δίνει διαφορετικά φρένα στους αριστερούς κ στους δεξιούς τροχούς, για σταθερότητα σε φρενάρισμα σε στροφή. στο 107 μου είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό Razz
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες