PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - peugeuot 207 RC ή opel astra opc?

ps0f0r - Δευ 29 Σεπ 2008, 21:36:23
Θέμα δημοσίευσης: peugeuot 207 RC ή opel astra opc?
Καλησπερα παιδια! Οπως ολοι βλεπετε ειμαι νεο μελος.
Παιδια σαν μια παρενθεση πριν μπω στο θεμα μου να σας πω οτι ειστε το πιο ευχαριστο, οργανωμενο, ωριμο και φιλικο car forum club στην ελλαδα! Ειλικρινα εχετε κανει τρομερη δουλεια και μπραβο σας. Αλλα ελληνικα φορουμ αυτοκινητου ειναι μια χαβρα ανεξελεγκτη απο καφρους. Μαλιστα δεν τα βρισκουν κ ετσι το φορουμ φιλων της οπελ χωριστηκε σε 2.

Τελος παντω, θα ηθελα μια βοηθεια ρε παιδια. Ειμαι 1-2 μερες μακρια απο το να αγορασω ενα ολοκαινουριο 207 RC. To πρωτο αμαξι που οδηγησα και οδηγω ακομα μεχρι σημερα ειναι BMW. Οταν ο ξαδερφος μου απεκτησε το 206 110 bhp (εχει αλλαξει μονο εισαγωγη σε σκουπα και τελικο στην εξατμιση) πηγαμε μια βολτα προς αναβυσσο και εμεινα κυριολεκτικα μαλ**ας απο την συμπεριφορα του αυτοκινητου στον δρομο. Νομιζα οτι στριβει μονο του. Ειδικα απο την λιμνη της βουλιαγμενης προς πεταλο και μετα βαρκιζα ειδα το αμαξι να κανει πραγματα που εγω με την BMW δεν θα μπορουσα καν να τα φανταστω (πχ τα χλμ με τα οποια αυτο το αμαξι μαζευε τις στροφες).
Ετσι ειπα λοιπον οτι το επομενο αμαξι μου ειναι peugeuot hands down.
To 207 RC ειδικα το ειδα το οδηγησα και το λατρεψα μαζεψα λοιπον και ενα σεβαστο ποσο πηγα το ειδα το οδηγησα πληρως ευχαριστημενος. Ωστοσο λιγες μερες πριν παω στην αντιπροσωπεια για να το παραγγειλω (ηθελα μαυρο χρωμα) εμαθα οτι απο φιλικο μου κυκλο και απο ατομο πληρους εμπιστοσυνης μου πωληται ενα opel astra opc 240 aloga. Το αμαξι ειναι μια κουκλα στην μεταχειρηση που ειχε ειναι μοντελο του '07 (τελη) με μολις 18000 χλμ και η τιμη που μου το αφηνει ειναι 23500 δλδ στα πλασια του πεζο.
Και εδω ειναι που θελω την βοηθεια σας. Δεν εχω ιδεα απο το συγκεκριμενο αμαξι και την συμπεριφορα του στον δρομο ουτε μπορω να πω του παιδιου "να σου που σε πειραζει να το κανουμε μια βολτα μεχρι σουνιο να του πιω το αιμα?"
Αν αφησουμε απ εξω την καταναλωση του που ειναι σαφως πολυ μεγαλη εχει κανεις απο σας κατι να πει για το εν λογο αμαξι?
θα ηταν πολυ μεγαλη η βοηθεια σας πιστεψτε με γιατι το 207 το λατρεψα απο την πρωτη στιγμη αλλα και το αστρα ηταν κ αυτο μια κουκλα και επεσα σε δειλημα.
Δωστε μου κατι απτο ρε παιδια να το ριξω το αμαξι σε υποληψη.
netblaster - Δευ 29 Σεπ 2008, 21:53:55
Θέμα δημοσίευσης:
Αν δεις τα συγκριτικα των περιοδικων στις πιστες θα δεις οτι το Astra OPC στριβει, κανοντας και πολυ καλους χρονους μαλιστα... Το θεμα ειναι οτι απο αισθηση δεν παει καλα και αυτο ειναι που μετριαζει κατα πολυ την αποτελεσματικοτητα του στο δρομο...

Κατα τα αλλα, ειναι αρκετα γρηγορο, σκληρο, με αρκετα αγρια εμφανιση (που μπορει να θεωρηθει και too much), αρκετα μεγαλη καταναλωση και τσιμπημενη συντηρηση (ειναι και 2λιτρο)... Χωροταξικα ειναι πιο ανετο απο το 207...

Απο την αλλη το 207 ειναι πιο στριφετρο, πιο συμμετοχικο στην οδηγηση, με ενα πολυ καλο μοτερ, που και δυναμη εχει και ροπη και καλη καταναλωση και "πρασινο" ειναι... Και θα το παρεις και καινουριο (πολυ σημαντικο αυτο)...
ps0f0r - Δευ 29 Σεπ 2008, 21:58:36
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
Αν δεις τα συγκριτικα των περιοδικων στις πιστες θα δεις οτι το Astra OPC στριβει, κανοντας και πολυ καλους χρονους μαλιστα... Το θεμα ειναι οτι απο αισθηση δεν παει καλα και αυτο ειναι που μετριαζει κατα πολυ την αποτελεσματικοτητα του στο δρομο...

Κατα τα αλλα, ειναι αρκετα γρηγορο, σκληρο, με αρκετα αγρια εμφανιση (που μπορει να θεωρηθει και too much), αρκετα μεγαλη καταναλωση και τσιμπημενη συντηρηση (ειναι και 2λιτρο)... Χωροταξικα ειναι πιο ανετο απο το 207...

Απο την αλλη το 207 ειναι πιο στριφετρο, πιο συμμετοχικο στην οδηγηση, με ενα πολυ καλο μοτερ, που και δυναμη εχει και ροπη και καλη καταναλωση και "πρασινο" ειναι... Και θα το παρεις και καινουριο (πολυ σημαντικο αυτο)...

και το αστρα ειναι σαν καινουριο. Το οτι ειναι πιο πρασσινο το πεζο ναι ειναι αλλα ειναι και αλλα πραγματα που με ενδιαφερουν και περισσοτερο η οδηγικη συμπεριφορα του. Γιατι ολοι λενε οτι ο κινητηρας του ειναι θηριο ανημερο αλλα βγαζει ολα αυτα τα αλογα πολυ μα πολυ ατσαλα στους τροχους του και γενικοτερα στον δρομο... και κυριως στις στροφες που ειναι η αδυναμια μου. Confused
soler - Δευ 29 Σεπ 2008, 21:59:41
Θέμα δημοσίευσης:
Που να μπεις δηλαδή και σε καλοστημένο 206...

Τέλος πάντων..είναι λίγο βλακεία να κάνεις τέτοια ερώτηση σε ένα φορουμ της peugeot διότι (όχι άδικα) δεν πρόκειται κανένας να σου πει να πάρεις το opc. Εάν είσαι για ευθείες τότε το αμάξι είναι πολύ δυνατό αλλά την αίσθηση του rc και την ευχαρίστηση που θα σου προσφέρει δεν πρόκειται να τη βρεις στο opc.

Άσε που το rc με ένα μπλοκέ απλά πάει αλλού...
Αν σκεφτείς και ότι αφού διαθέτεις τα λεφτά γιατί να τα δώσεις για ένα αμάξι που έχει 18000km και να μην τα κάνεις εσύ αυτά τα χιλιόμετρα στο καινούριο...?

Εγώ δε θα το σκεφτόμουν καν.
ps0f0r - Δευ 29 Σεπ 2008, 22:07:29
Θέμα δημοσίευσης:
soler έγραψε:
Που να μπεις δηλαδή και σε καλοστημένο 206...

Τέλος πάντων..είναι λίγο βλακεία να κάνεις τέτοια ερώτηση σε ένα φορουμ της peugeot διότι (όχι άδικα) δεν πρόκειται κανένας να σου πει να πάρεις το opc. Εάν είσαι για ευθείες τότε το αμάξι είναι πολύ δυνατό αλλά την αίσθηση του rc και την ευχαρίστηση που θα σου προσφέρει δεν πρόκειται να τη βρεις στο opc.

Άσε που το rc με ένα μπλοκέ απλά πάει αλλού...
Αν σκεφτείς και ότι αφού διαθέτεις τα λεφτά γιατί να τα δώσεις για ένα αμάξι που έχει 18000km και να μην τα κάνεις εσύ αυτά τα χιλιόμετρα στο καινούριο...?

Εγώ δε θα το σκεφτόμουν καν.

Κ ομως αν δεις την απαντηση του netbaster (σ'ευχαριστω φιλε γιωργο που μπηκες στον κοπο να απαντησεις) θα δεις οτι η πρωτη απαντηση και οπως φαινεται και η δικια σου ειναι πληρως αντικειμενικες. Παντως ευχαριστω και τους 2 που μπηκατε στον κοπο. Το αμαξι μας ολοι το λατρευουμε. και την μαρκα του και ολα τα παρελκομενα. Αλλα η αντικειμενικοτητα ειναι προιον ωριμης σκεψεις δεν εχει να κανει με το προσωπικο μας γουστο.
STELIOS - Δευ 29 Σεπ 2008, 23:21:04
Θέμα δημοσίευσης: Re: peugeuot 207 RC - ειμαι σε δειλημα παρακαλω βοηθηστε.
ps0f0r έγραψε:

Και εδω ειναι που θελω την βοηθεια σας. Δεν εχω ιδεα απο το συγκεκριμενο αμαξι και την συμπεριφορα του στον δρομο ουτε μπορω να πω του παιδιου "να σου που σε πειραζει να το κανουμε μια βολτα μεχρι σουνιο να του πιω το αιμα?"

Kανονικα για αμαξι αυτου του χαρακτηρα (και τιμης) δεν χρειαζεται καν να το ρωτησεις, πρεπει να στο ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ αυτος που το πουλαει !!!
Δεν υπαρχει αλλος τροπος να συγκρινεις τα δυο αυτοκινητα.
ΟΣΟ και να το συζητησουμε, ΟΤΙ και να σου πουμε, πρεπει να το δοκιμασεις ΚΑΙ να του πιεις το αιμα (σε λογικα πλαισια παντα...).
Απο τη στιγμη που θα σκασεις 24 χιλιαρικα δεν μπορεις να πας ουτε στα τυφλα, ουτε σημφωνα με τις "γνωμες" των αλλων, απλα πρεπει να ικανοποιει ΕΣΕΝΑ.
biohazard - Δευ 29 Σεπ 2008, 23:26:14
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω λεω αν δεν το κανεις βολτα το OPC και αν δεν το πας σε μαστωρα σου να το τσεκαρει να μην το παρεις!!!!!
MEMsound - Τρι 30 Σεπ 2008, 00:01:30
Θέμα δημοσίευσης:
μιας και με εχουν κάνει βολτα με astra opc...
το αμάξι ειναι πολύ δυνατό...
η τρίτη σπινιάρει για πλάκα σε μέτριας ποιότητας οδόστρωμα...
αλλα τα σχόλια που ακουσα για το στριψιμο, την συμπεριφορα και την αίσθησή του στις στροφές ηταν απογοητευτικά...

αν μπορέσει να το κάνει βόλτα ειναι οτι καλήτερο, ή εστω πες του ιδιοκτήτη να σε πάει μια βόλτα...
ath7 - Τρι 30 Σεπ 2008, 00:45:29
Θέμα δημοσίευσης:
Κανε τον υποψηφιο αγοραστη και παρτο test drive στην Opel! Razz
Steve - Τρι 30 Σεπ 2008, 02:07:42
Θέμα δημοσίευσης:
Το Astra OPC, το Corsa OPC και το Ford Fiesta ST είναι τα 3 αυτοκίνητα που εκ του εργοστασίου, έχουν την καλύτερη ανάρτηση που μπορεί να υπάρξει για το αμάξωμα τους.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι μπορούν να φτάσουν την οδηγική συμπεριφορά του 206 του ξαδέρφου σου, ή του 207 που υπάρχει τώρα.

Και φυσικά σαν συντήρηση και ανταλλακτικά και πάγια έξοδα (τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα κλπ.) το 207 RC θα σου έρθει πιο φθηνό και σε βάθος χρόνου.

Τα περισσότερα από τα αμάξια είναι για να σε πάνε από το Α σημείο στο Β. Τα Peugeot, είναι για να σε πάνε από το Α σημείο στο Β με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά Very happy
volvos - Τρι 30 Σεπ 2008, 08:05:01
Θέμα δημοσίευσης:
το φιεστα st & focus st δε στριβουν καλα?????????
ρε τι θα μαθουμε σημερα
Pughell - Τρι 30 Σεπ 2008, 10:01:41
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδη εχω οδηγησει και εγω OPC,το αμαξι δεν εχει καμια απολυτως σχεση αν το συγκρινεις στην πιστα με το εθνικο οδικο μας δικτυο.
Κοινως μπορει στην πιστα να ειναι εξαιρετικο,στον δρομο ομως ειναι τουλαχιστον απογοητευτικο απο θεμα υποστροφης.
Βασικα μερος ευθυνης φερει και το εξαιρετικο μοτερ του,απλα η αναρτηση δεν ειναι αυτη που πρεπει.
Απο οτι λενε,με ενα Quaife αλλαζει αρκετα αλλα και παλι δεν γινεται Fiesta/207 ή ακομη περισσοτερο Clio RS.
Επισης αν δεν κανω λαθος η αναρτηση του ειναι ηλεκτρικα ρυθμιζομενη οποτε δεν εχεις και επιλογες για να παιξεις.

Οποτε ξεκαθαρισε μεσα σου τι ακριβως ζητας.
Αν θες γκαζι σε υπερβολικες δοσεις,OPC με κλειστα τα ματια! Smile
Αν θες να "παιξεις" χωρις να εχεις ιδιαιτερες ανησυχιες κοντρακια,τοτε το 207 ειναι σαφως καλυτερο. Wink
Ronin - Τρι 30 Σεπ 2008, 10:04:09
ps0f0r έγραψε:

Εγώ θα έλεγα το Astra Wink

Αν τελικά διαλέξεις το 207 να μου γνωρίσεις το φίλο σου Very happy
Steve - Τρι 30 Σεπ 2008, 10:13:29
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
το φιεστα st & focus st δε στριβουν καλα?????????
ρε τι θα μαθουμε σημερα

Confused Question
drdino - Τρι 30 Σεπ 2008, 10:57:53
Θέμα δημοσίευσης:
Το άστρα μου άρεσε αρκετά στην πίστα, το περίμενα χειρότερο. Αλλά σπίναρε με το esp αναμμένο στις εξόδους, αν και με ελαφρώς "νέο" οδηγό, οπότε για το έξω είχα λίγο τρομάξει... Τέσπα, γούστα είναι αυτά, εγώ θα το καλοσκεφτόμουν πάντως καθώς έχει πολύ μεγαλύτερα έξοδα συντήρησης... Τετράδα αμορτισέρ 1200+, 18αρες κτλ... Το RC θα προτιμούσα, αλλά δεν είμαι και ο πιο αντικειμενικός.
Sidobre - Τρι 30 Σεπ 2008, 12:31:50
Ronin έγραψε:
ps0f0r έγραψε:

Εγώ θα έλεγα το Astra Wink

Αν τελικά διαλέξεις το 207 να μου γνωρίσεις το φίλο σου Very happy

+1 Rolling eyes
abaleo - Τρι 30 Σεπ 2008, 13:32:32
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ είχα οδηγήσει το astra opc όταν πρωτοβγήκε στην πίστα των μεγάρων αλλά πάνε πολλάαααααααα χρόνια από τότε! Αλλά δεν είχα και καθόλου εμπειρία από οδηγηση. Με είχε εντυπωσιάσει τόσο στη δύναμη όσο και στο κράτημα.
Από περιοδικά ιντερνετ κλπ που διαβαζω ολα αυτα τα χρόνια ακουγονται "ψιλο"αρνητικά σχόλια για το opc. Οτι το πλαίσιο δεν "αντεχει" αυτά τα άλογα με τις οποιες αρνητικές επιπτώσεις στην οδικη συμπεριφορά, ότι ο κινητηρας δεν ειναι τοσο πολιτισμένος με επιπτώσεις στην καθημερινη χρηση και στην κατανάλωση (χαρακτηριστικά ειχα διαβάσει ότι το πενταλ του γκαζιού ειναι σαν on/off διακοπτης!!!)
Όσον αφορά τον κινητηρα οπως ειπαν και τα παιδια ειναι μεγαλυτερος σε κυβικα και αυτό συνεπαγεται αλλη κλαση σε επιδοσεις αλλα και αυξημενα κόστη..
Από μούρη και τα δυο αυτοκίνητα ειναι εντυπωσιακά και εκει ειναι καθαρα θεμα γουστου.
Δυσκολο το διλημμα σου ομολογώ, αλλά ευχάριστο!
Πριν επενδύσεις όμως τα λεφτα σου, καντα τεστ ντράιβ όσο περισσοτερο μπορεις οπως αναφερθηκε. Παρε βολτα και το συγκεκριμενο opc αλλά και κάποιο απο αντιπροσωπια, οπως και απο καποια αντιπροσωπια της peugeot το RC(ΡΨ). Η αίσθηση που θα σου αφήσει στο δρόμο το κάθε αμαξι ειναι ισως πιο σημαντικη για σενα απο οποιαδηποτε κριτικη και στατιστικα

Καποιοι παραπονιούνται οτι δεν φτιαχνονται αμαξια που να στριβουν οπως παλια και ιδιαιτερα για peugeot (βλ. 206 στημένο, 106 ραλυ, 205....) και τα παραπονα τους ειναι μαλλον αληθινα αλλά οι εποχες εχουν αλλάξει...
ps0f0r - Τρι 30 Σεπ 2008, 21:11:01
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα σημερα δοθηκε ενα ραντεβου με τον ιδιοκτητη και ολη μας την ημερα την φαγαμε πανω απο το OPC.
8:30 το πρωι ημασταν στον φαναρτζη μου, Ανθρωπος πληρους εμπιστοσυνης 37 χρονια στο επαγγελμα με τον οποιο ημασταν μια μεσοτυχεια. Laughing

Οπως μου ειπε μετα απο 2 ωρες κοιταγμα το αμαξι ειναι αγρατζουνιστο και βαμενο μονο απο το εργοστασιο του.
Επομενη σταση ηταν ο μηχανικος μου στον οποιο το αμαξι εμεινε 2 ωρες και ενα 15λεπτο και ο οποιος το εκανε και βολτα. Συμπερασμα το ιδιο. Το αμαξι μηχανικα ειναι βελουδο. Αλλα αυτος πατερας και γιος μηχανικοι μιας και οικογενειακοι μας φιλοι καθως ειναι το αμαξι στην κυριολεξια <<ΤΟ>> απο καπακια μεχρι και τα σωθηκα του.

παντως σαν υποσημειωση (εσπασε ο διαολος το ποδαρι του?) μολις 2 ωρες μετα του εφεραν στο συνεργειο την ωρα που φευγαμε ενα Ζafira opc 330 αλογα (προφανως βελτιωμενο) με διπλο ραγισμα στο intercooler.
Kαι ο ιδιος ο μηχανικος μου ειπε πως τα opc μπορει να ειναι προσεγμενα σαν μηχανικο και οχι μονο στησιμο αλλα ειναι ανεπιδεκτα βελτιωσης και θελουν προσοχη μεγαλη.

Μετα λοιπον το αμαξι το εκανα βολτα εγω και μετα με το παιδι οδηγο φτασαμε μεχρι την αναβυσσο. Σημειωση: μεχρι την αναβυσσο ηρθε και ο ξαδερφος μου με το αμαξι του.
Το αμαξι το οδηγησα πρωτα χωρις το sport switch ενεργοποιημενο *esp on* και οδηγικα ηταν πολιτισμενο και ευχαριστο. Το esp φυσικα ηταν εκει και καραδοκουσε να μου κατεβασει ρολα καθε φορα που ηθελα να το τσιμπισω στα φαναρια. Το κακο με αυτο το αμαξι ειναι οτι ο εγκεφαλος του στην ουσια χρησιμοποιει ενα ειδος λειτουργικου συστηματος που σημαινει πως ολα τα ηλεκτρονικα συστηματα του αυτοκινητου ειναι ενωμενα σαν ενα ειδος δικτυου. και θα σας πω που με χαλασε αυτο.
Με το sport switch ενεργοποιημενο εγω οδηγησα ενα αλλο αμαξι παιδια. Ολη η χαρτογραφηση του εγκεφαλου αλλαζει με ενα κουμπι και χανεται εντελως η καθυστερηση του ηλ. γκαζιου. to esp ομως μενει εκει που ηταν Crying or Very sad απλα πιο διακριτικο. Εκει ηταν που ψιλοαπογοητευτικα ομως ταυτοχρονα. Rolling eyes
Το αμαξι κατω απο το καπο κρυβει ενα θυριο. Δυστυχως ομως κατα την γνωμη μου σχεδιαστικα πρεπει να χει γινει ενα λαθος γιατι αυτος ο κινητηρας που ειναι ενα τερας πραγματικα ηταν αδυνατον να περασει ολη αυτην την δυναμη στον τροχο του. Εντονη υπερστροφη και υποστροφη η οποια στα δικα μου τα χερια (δεν ξερω αν καποιος αλλος εδω περα να τα εβγαζε περα καλυτερα, αλλα και εγω αν και 25 χρονων ειμαι οδηγος με διπλωμα 7.5 χρονια και χωρις τουλαχιστον 15 και εδω και 3 χρονια και κατι μηνες επαγγελματιας οδηγος με επικαθημενο στους δρομους της Αμοργου- και οποιος εχει δει τους δρομους τις Αμοργου ξερει γιατι το λεω) ηταν και αθεμητη και κατα 50-60% ανεξελεκτη και σπαστικη.
Με λιγα λογια με επιανε πολλες φορες στον υπνο το αμαξι. Και σε πολλα σημεια σαν να μου ελεγε δεν ειμαι για πολλα πολλα παιχνιδια. Θελει προσοχη.
Τωρα προς μεγαλη μου εκπληξη σαν συνοδηγος. Πηγαμε μεχρι την παραλια της αναβυσου. Μαζι λοιπον ηρθε και ο ξαδερφος μου. Προς μεγαλη μου εκπληξη λοιπον: ενω μιλαμε για ενα αμαξι που οντως μαζευει χλμ στο κοντερ με ταχυτητες ασυληπτες κ ομως σε στροφες γερες (πχ μετα τουνελ καραμανλη, εξοδο Αγ. Μαρινα, στροφη μεγαλη πριν το Ριμπας κα) το αμαξι (η ο οδηγος του?) αρνιοταν πεισματικοτατα να κατσει με τα ιδια χλμ διπλα σε εναν γαλλο 118 αλογων (ο ξαδερφος μου).
Shocked Shocked εκει τραβαγα τα μαλλια μου γιατι οπως ειπε και ενας φιλος πιο πανω δεν τα βρηκα στον δρομο τα 24k oυτε τα σπονσοραρει ο μπαμπας και παλι θα χρεωθω και το κατι της μου για να παρω ενα απο τα 2 οποτε για μενα ειναι επενδυση ενα τετοιο αμαξι Confused
Steve - Τρι 30 Σεπ 2008, 22:05:01
Θέμα δημοσίευσης:
Το 206 σπέρνει ράγες, το έχουμε πει Smile
DimiP - Τρι 30 Σεπ 2008, 22:23:35
Θέμα δημοσίευσης:
αν μπορω να πω μια γνωμη επειδη το opc ηταν στα υποψηφια για αγορα πριν το καλοκαιρι (τα αλλα ηταν το st και το mps) και τελικα δεν το πηρα το opc.

οπως σου τα λενε τα παιδια ειναι , το opc ειναι πολυ δυνατο και σιγουρα στα λεφτα που το βρισκεις ειναι ευκαιρια εαν ειναι αθικτο !
ομως απο οτι καταλαβα εσυ δεν θελεις ενα τετοιο αμαξι.
θα νιωθεις καλυτερα στο 207 και θα ευχαριστιεσαι καλυτερα την οδηγηση του και ας μην εχεις τη δυναμη του opc.

σκεψου ομως οτι θα εχεις 1600 μηχανη με οτι συνεπαγεται για την τσεπη σου και επισης τιμες peugeot (η opel ειναι πολυ πιο ακριβη στη συντηρηση)

τελος το opc στριβει (ω ναι) αλλα θελει προσοχη και οχι επιπολαιοτητα . με λιγα λογια εσυ αν οδηγησεις και τα 2 , με το rc θα κανεις πιο ευκοα αυτα που ισως να μην καταφερεις με το opc.

αυτα Wink

Α! εκατσες στη θεση οδηγου του opc ; αν οχι τσεκαρε οτι χωρας να βγεις χωρις να σκυψεις το κεφαλι και χωρις να κουτουλησεις στο πλαι της οροφης. Cool
ps0f0r - Τρι 30 Σεπ 2008, 22:23:47
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:

Αλλα τοσο πολυ? Να σου πω την αληθεια αυτο το αμαξι ειναι και ο λογος που παιρνω το 207RC αλλα φοβαμαι μην ξενερωσω εχωντας στον νου πως στριβει το 206 και δω οτι στο 207 τα πραγματα αλλαξαν αρδην.
ps0f0r - Τρι 30 Σεπ 2008, 22:34:35
Θέμα δημοσίευσης:
Σαν υποσημειωση: το αμαξι πηγαινε ελα αναβυσο (περι τα 128 χλμ) εκαψε 25.6 ολοκληρα και γεματα λιτρα βενζινη!
Steve - Τετ 01 Οκτ 2008, 00:49:17
Θέμα δημοσίευσης:
ps0f0r έγραψε:
Steve έγραψε:

Αλλα τοσο πολυ? Να σου πω την αληθεια αυτο το αμαξι ειναι και ο λογος που παιρνω το 207RC αλλα φοβαμαι μην ξενερωσω εχωντας στον νου πως στριβει το 206 και δω οτι στο 207 τα πραγματα αλλαξαν αρδην.

Τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει μόνο άρδην, αλλά και φύρδην μύγδην!

Σίγουρα δεν έχει την συμπεριφορά του 206, αλλά με ένα μπλοκέ διαφορικό, το 207 γίνεται για ακόμα μια φορά μια καυλομηχανή Very happy
ps0f0r έγραψε:
Σαν υποσημειωση: το αμαξι πηγαινε ελα αναβυσο (περι τα 128 χλμ) εκαψε 25.6 ολοκληρα και γεματα λιτρα βενζινη!

Εκεί, ρούφααααααααα Laughing
MEMsound - Τετ 01 Οκτ 2008, 02:31:41
Θέμα δημοσίευσης:
πάντως 207 GT (=χωρίς το στησιμο του RC) me πρόγραμμα γυρω στα 180+ps και εξτρα μπλοκε quaife που εχω οδηγήσει και ΤΕΛΕΙΩΣ απενεργοποιημένο το esp...
ειναι μια χαρα...
μπορεί να μην ειναι σαν 206 και πολυ περισσοτερο σαν 106...
παραμένει όμως ενα ευχαριστο Peugeot...

by the way... και μεταξυ μας... εγω δρόμο να εκμεταλλευτω πλήρως τα 240ps του opc δεν εχω στο μυαλό μου...
volvos - Τετ 01 Οκτ 2008, 08:29:30
Θέμα δημοσίευσης:
kai se παιρνει τηλ ο αλλος απο κορεα και γκρινιαζει που χτυπαει πειρακια το skyline γιατι μετα απο 70χλμ σερι παντηλικια με 1η-2α
εκαψε 40λιτρα βενζινη και αναψαν τα παντα...

ολα αυτα για ενα '94 σκαιλαιν με 300++ ps πισωκινητο με μπλοκε
και τιμη αγορας 10000δολαρια

ΓΚΛΟΥΠ
drdino - Τετ 01 Οκτ 2008, 08:31:12
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε σταμάτα να το λες γιατί με βλέπω για χαρακίρι. Evil Evil Evil
Ronin - Τετ 01 Οκτ 2008, 08:47:01
Θέμα δημοσίευσης:
ps0f0r έγραψε:
Το αμαξι κατω απο το καπο κρυβει ενα θυριο. Δυστυχως ομως κατα την γνωμη μου σχεδιαστικα πρεπει να χει γινει ενα λαθος γιατι αυτος ο κινητηρας που ειναι ενα τερας πραγματικα ηταν αδυνατον να περασει ολη αυτην την δυναμη στον τροχο του. Εντονη υπερστροφη και υποστροφη η οποια στα δικα μου τα χερια (δεν ξερω αν καποιος αλλος εδω περα να τα εβγαζε περα καλυτερα, αλλα και εγω αν και 25 χρονων ειμαι οδηγος με διπλωμα 7.5 χρονια και χωρις τουλαχιστον 15 και εδω και 3 χρονια και κατι μηνες επαγγελματιας οδηγος με επικαθημενο στους δρομους της Αμοργου- και οποιος εχει δει τους δρομους τις Αμοργου ξερει γιατι το λεω) ηταν και αθεμητη και κατα 50-60% ανεξελεκτη και σπαστικη.
Με λιγα λογια με επιανε πολλες φορες στον υπνο το αμαξι. Και σε πολλα σημεια σαν να μου ελεγε δεν ειμαι για πολλα πολλα παιχνιδια. Θελει προσοχη.

Συγνώμη ,αλλα σκέφτηκες μήπως οτι το αμάξι να ήθελε διαφορετική οδήγηση?
Είναι πολλά τα άλογα και θέλει σύνεση στο γκάζι.
Σκέψου το λίγο Wink
Το αν είσαι διατεθημένος να κάνεις κάτι τέτοιο βέβαια είναι άλλο θέμα.
Πάντος κανένας δεν είπε οτι είναι εύκολο να πάς στο όριο ένα τόσο δυνατό αμάξι στους δρόμους Wink
Pughell - Τετ 01 Οκτ 2008, 08:54:39
Θέμα δημοσίευσης:
Πανο το OPC με οτι γραμμες και να το πας,παντα θα σε βγαζει απεναντι...
Ειναι κλασσικη πολιτικη της Opel και οταν το οδηγησα ελπιζα οτι θα την εχει αλλαξει...
παπ***α αλλαξαν ομως. Sad
Και η πλακα ειναι οτι το μοτερ ειναι πολυ γραμμικο και στρωτο χωρις ξεσπασματα.Κυριολεκτικα μια τελεια βελτιωμενη μορφη του παλιου Ζ20LET των Astra Coupe(G) και Zafira OPC.
Απλα παρα την μπροστοβαρη κατανομη,για Χ Ψ λογους δεν εδωσαν την αναλογη εμφαση στο στριψιμο του επιζητωντας το foolproof setup της Opel.
Ακομα και η εκδοση Nurburgring φοραει σχεδον την ιδια αναρτηση και δεν εχει ουσιαστικες διαφορες.
Απο οτι εχω ακουσει με το ΑΤΒ τα πραγματα βελτιωνονται αρκετα αλλα δεν γινεται και ο ορισμος του "Ολα μεσα!" που αποκτουν αλλα προσθιοκινητα με μπλοκε.
Επισης ακομα και με τις 19αρες που λογικα θα περιμενες καποια καλη διαφορα,παλι μια απο τα ιδια ειναι και χανει και ακομα περισσοτερο σε ανεση.
volvos - Τετ 01 Οκτ 2008, 08:56:06
Θέμα δημοσίευσης:
και τοτε τα γκολφ-φοκους-μεγκαν με αντιστοιχα αλογα γιατι δε θελουν συνεση στο γκαζι και θελει το αστρα?

ημαρτον. ποτε εστησε η οπελ αμαξι για να το κανει τωρα?

απλα το αμαξι ειναι δολοφονος απο γκαζι και παταει σε πλαισιο-μετατροχια-λαστιχα για να κανει χρονους

σε καμια περιπτωση δεν ειναι στριφτοαμαξο...

αμα ειναι ετσι παιρνω ενα οκταβια του βαζω και προγραμμα εισαγωγη 270αλογα και εχω χωρους και ανεση και λεφτα στη τσεπη
Pughell - Τετ 01 Οκτ 2008, 10:32:05
Θέμα δημοσίευσης:
Το Megane εχει μπλοκε και μια μπροστινη αναρτηση "Αντε γεια!" ρε...
Τα αλλα δυο ειναι απλως πολυ καλα στημμενα,για αυτο και στριβουν.
Το Astra ειναι αυτο που ειπαμε...Κοντραμαξο. Confused
volvos - Τετ 01 Οκτ 2008, 10:50:27
Θέμα δημοσίευσης:
to megane Μπλοκε εχουν μονο οι r εκδοσεις και οχι ολες αν θυμαμαι καλα...
και η μπροστινη του αναρτηση σορυ αλλα τι το αντε γεια εχει?
δε μιλαμε για κλιο...

το μεγκαν ειναι μακφερσον κλασικη φιλοσοφια οπως ολα τα μπροσθιοκινητα
Pughell - Τετ 01 Οκτ 2008, 11:34:30
Θέμα δημοσίευσης:
Αχρηστε,το παιζεις και γνωστης των αναρτησεων... Laughing
Το Megane ειναι το 1ο που ειχε σταθερο αμορτισερ και μετα μπηκε και στο Clio. Wink
Οσο για το μπλοκε,μονο το R26 εχει,τα αλλα δεν εχουν τιποτα.
Απλα οπως ειπα εχουν ψαγμενη αναρτηση.
volvos - Τετ 01 Οκτ 2008, 12:00:06
Θέμα δημοσίευσης:
τωρα που το λες Crying or Very sad
νομζιω οτι τη φορεσαν στο φειςλιφτ πιο παλια δε πρεπει να ειχε?

παντως δε νομιζω οτι εκανε και τρομερη δουλεια...
Pughell - Τετ 01 Οκτ 2008, 12:20:28
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι ρε,τα Megane ειχαν το νεο ακρο με το που πρωτοβγηκαν,απλα στις νεωτερες εκδοσεις αλλαξαν αισθητα την γεωμετρια και την σχεση αμορτισερ/ελατηριων μεχρι που βγηκε και το R26 οπου εβαλαν το μπλοκε της GKN.
Το μονο πραγμα που δεν ηταν αυτο που περιμενες ηταν η σκατοηλεκτρικη κρεμαγιερα. Evil
Ronin - Τετ 01 Οκτ 2008, 13:05:20
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Πανο το OPC με οτι γραμμες και να το πας,παντα θα σε βγαζει απεναντι...
Ειναι κλασσικη πολιτικη της Opel και οταν το οδηγησα ελπιζα οτι θα την εχει αλλαξει...
παπ***α αλλαξαν ομως. Sad
Και η πλακα ειναι οτι το μοτερ ειναι πολυ γραμμικο και στρωτο χωρις ξεσπασματα.Κυριολεκτικα μια τελεια βελτιωμενη μορφη του παλιου Ζ20LET των Astra Coupe(G) και Zafira OPC.
Απλα παρα την μπροστοβαρη κατανομη,για Χ Ψ λογους δεν εδωσαν την αναλογη εμφαση στο στριψιμο του επιζητωντας το foolproof setup της Opel.
Ακομα και η εκδοση Nurburgring φοραει σχεδον την ιδια αναρτηση και δεν εχει ουσιαστικες διαφορες.
Απο οτι εχω ακουσει με το ΑΤΒ τα πραγματα βελτιωνονται αρκετα αλλα δεν γινεται και ο ορισμος του "Ολα μεσα!" που αποκτουν αλλα προσθιοκινητα με μπλοκε.
Επισης ακομα και με τις 19αρες που λογικα θα περιμενες καποια καλη διαφορα,παλι μια απο τα ιδια ειναι και χανει και ακομα περισσοτερο σε ανεση.

Μάλιστα.
Οπότε ο φίλος πρέπει να βάλει σε σειρά τις προτεραιότητες του...

p.s. Εμένα πάντος εξακολουθεί να μου κάνει το Astra Very happy
Jim207GT - Τετ 01 Οκτ 2008, 13:38:22
Θέμα δημοσίευσης:
Ronin έγραψε:

Μάλιστα.
Οπότε ο φίλος πρέπει να βάλει σε σειρά τις προτεραιότητες του...

p.s. Εμένα πάντος εξακολουθεί να μου κάνει το Astra Very happy

Ευθειάκια Razz Razz
sps - Τετ 01 Οκτ 2008, 14:39:11
Θέμα δημοσίευσης:
Το αστρα για να οδηγηθει αξιποπρεπως θελει μια ταχυτητα πανω να μπαινεις στις στροφες, και συνεση στο γκαζι.
Αλλα με αυτο το στυλ δεν ξερω τι οδηγικη ευχαριστηση μπορει να προσφερει...
Karolix - Τετ 01 Οκτ 2008, 19:51:36
Θέμα δημοσίευσης:
Evil Evil Evil ....βαλε 6000e δοσεις κ παρε EVO VII.... Evil Evil Evil

Μια η αλλη θα εισαι σε καταναλωση με το OPC οταν το οδηγας λες και το γκαζι εχει βομβα απο κατω....
Και σε κρατηματα οτι καλυτερο υπαρχει στον πλανητη στις κατηγοριες κατω τον 100.000ε...
Υ.Γ.:
(Γιατι ο μανθος θελει να με κανει celebrity? Laughing )
Byakuya - Παρ 10 Οκτ 2008, 03:21:17
Θέμα δημοσίευσης:
Kαλησπέρα η μάλλον καλημέρα και από εμενα!Είμαι καινούργιο μέλος και θα ήθελα να σας συγχαρώ για το site σας!
Δεν ανοίγω καινούργιο topic γιατί είχα παρόμοιο δίλημμα πριν μπω στο forum σας και πριν το ψάξω για αρκετό καιρό(sites-γνωστούς-test drives κτλπ).Καταρχήν θα ήθελα να καταλήξω ότι παίξατε καταλυτικό ρολο στο να "αποφασίσω" για το επόμενο αυτοκίνητο μου.Αυτό είναι το RC σε λευκό χρώμα , η το Le Mans πάλι σε λευκό(απλά με το Λεμάνς δεν μπορείς να βάλεις κάποια extra που ήθελα-jbl).Ήμουν ανάμεσα σε gp abarth,μίτο και RC.Κατέληξα λοιπόν στο RC παρα την κάποια διαφορα τιμής που είχε, όπου και σε αυτή την διαφορα κολλούσα αρχικός,αλλα την δικαιολογεί στο έπακρο!test drive έχω κάνει μονο στο abarth δυστυχώς και αυτό είναι ένα μείον...ομόλογο δεν με εξέπληξε....!!Sites όπως www.zepefrs.com και fastestlaps.com μου έδειξαν αρκετά χαρακτηριστικά γύρο από το RC παρόλο που δεν είμαι άνθρωπος της πίστας , αλλα οπαδός της γρηγορης οδήγησης!Αλλα αυτό που με βοηθησε περισσότερο ήταν οι 1-2 βδομάδες που ήμουν παρατηρητής των συζητήσεων σας!Δυστυχώς θέλω ακόμα κάποιους μήνες να μαζέψω μια εύλογη προκαταβολή και να το αποκτήσω!Σας ευχαριστώ.

Υ.Γ Είχα ένα Honda civic "85 όπου παρέδωσε πνεύμα και κυκλοφορώ "δανεικά" με ένα 206 1.4 οποτε είμαι και νέο μέλος τις οικογένεια peugeot Smile
Steve - Παρ 10 Οκτ 2008, 07:42:49
Θέμα δημοσίευσης:
Πάρε το RC και όχι το Le Mans.

Πιο πολύ αισθητικές διαφορές έχει το Le Mans παρά ουσιαστικές και λειτουργικές Smile
Jim207GT - Παρ 10 Οκτ 2008, 08:28:06
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνώ με Steve καλύτερα το απλό RC, με τα έξτρα λεφτά το κάνεις customize εσύ όπως θές. Όσο για τα JBL είναι καλή λύση για κάποιον που θέλει καλή ποιότητα ήχου χωρίς να βάλει χέρι στο αμάξι. Όλα τακτοποιημένα και ωραία. Αλλά άμα θές ένταση τότε δεν κάνει για σένα. Βεβαια εγώ τα θεωρώ πεταμένα λεφτα βάζεις κάτι παραπάνω και βάζεις μπλοκέ Wink . Αλλά γούστα είναι αυτά.
Pughell - Παρ 10 Οκτ 2008, 08:41:07
Θέμα δημοσίευσης:
Θα συμφωνησω με τον Σταυρο...Το Le Mans εκτος απο την αριθμηση,δεν εχει κατι αλλο ουσιαστικο,ασχετα αν η διαφορα ειναι μονο 200Ε...
Και εγω παντως απλο θα επαιρνα,οχι Le Mans.
Steve - Παρ 10 Οκτ 2008, 08:42:57
Θέμα δημοσίευσης:
Βρε θα με ματιάξετε Laughing
ath7 - Παρ 10 Οκτ 2008, 14:54:40
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω δεν συμφωνω με Steve αλλα παρε το RC και οχι το LeMans για τους παραπανω λογους!

Steve έγραψε:
Βρε θα με ματιάξετε Laughing

Ειδες! Wink

Laughing Laughing Laughing
Byakuya - Παρ 10 Οκτ 2008, 15:27:06
Θέμα δημοσίευσης:
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.Βασικά θα ήθελα καλή ποιότητα ήχου σε ένταση ώστε να ικανοποιεί εμενα και τους συνεπιβάτες μου...τίποτα παραπάνω.Επειδή δεν μπορώ να ξεφύγω πολύ επάνω στην τιμή...ποσο κοστίζει το bloke,μπορώ να το βάλω στην αντιπροσωπεία?εάν όχι χάνεται η εγγύηση?θα μου χρησιμέψει από την στιγμή που είμαι fun τις γρηγορης οδηγήσης αλλα δεν μπαίνω σε πιστα?
Ευχαριστώ και πάλι:)
MEMsound - Παρ 10 Οκτ 2008, 16:41:02
Θέμα δημοσίευσης:
δεν το αγοράζεις απο την αντιπροσωπία
καμια σχεση, αν και ενας πωλητής με ορεξη θα μπορουσε να σε βοηθησει και να το ψάξει αλλά και πάλι καμια σχεση με την τιμή που τα αγοράζουμε εμείς
γυρω στα 850~900ε

αν εισαι φαν της γρηγορης οδηγησης θα το καταχαρείς
με την εγγυηση δεν εχει αμεση σχεση (αυτό ειναι άλλο θέμα)

γενικώς...
πάρε το απλό rc με το ηχοσυστημα και οποτε εχεις κάνα 1000ρικο διαθεσιμο (και αφου εχεις οδηγήσει ετσι μαμα το rc)... εδώ ειμαστε για βελτιώσεις... (βλ σχετικά τοπικ)
Byakuya - Παρ 10 Οκτ 2008, 17:05:53
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό σκοπεύω να κανώ , ευχαριστώ και πάλι!
Randy - Κυρ 15 Φεβ 2009, 02:56:57
Θέμα δημοσίευσης:
Ξεθαβω και λεω οτι αν εβγαινε ακομη το πανισχυρο 206 RC τοτε θα ετρεχα με κλειστα ματια..

Για ποιο OPC και 207 μου λετε? 206 κυριοι...
Πάνος - Κυρ 15 Φεβ 2009, 08:57:55
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορεις να το βρεις και μεταχειρισμενο και μαλιστα σε πολυ καλες τιμες μιας και των 2.0 λιτρων εχουν πεσει παρα πολυ.
Ghost Dog - Κυρ 15 Φεβ 2009, 14:20:10
Θέμα δημοσίευσης:
Randy έγραψε:
Ξεθαβω και λεω οτι αν εβγαινε ακομη το πανισχυρο 206 RC τοτε θα ετρεχα με κλειστα ματια..

Για ποιο OPC και 207 μου λετε? 206 κυριοι...

Aλλη φαση τελειως το 206RC και αλλη το 207 και το αστρα.....
Δεν υπαρχει συγκριση μεταξυ τους....
Αλλα δεν ειναι το καταλληλο θεμα να συνεχιστει μια τετοια συζητηση!
climbonice - Κυρ 15 Φεβ 2009, 17:03:52
Θέμα δημοσίευσης:
[Αν και το θέμα του topic δεν είναι το Astra OPC, δράπτομαι της ευκαιρίας.]

Την περασμένη Κυριακή οδήγησα το Astra OPC του κουμπάρου μου. Θα συμφωνήσω με τους περισσότερους εδώ μέσα.

Πρόκειται απλά για ένα αυτοκίνητο προσεγμένο ποιοτικά και μ' ένα πολύ δυνατό μοτέρ. Κατά τ' άλλα υστερεί παντού: Αίσθηση κιβωτίου, αίσθηση τιμονιού, στήσιμο (αυτό το χαζοσπινάρισμα σε κάθε στροφή μου έσπασε τα νεύρα), αίσθηση και απόδοση συστήματος πέδησης.
PASALIMANI - Κυρ 15 Φεβ 2009, 17:30:14
Θέμα δημοσίευσης:
Και ξαφινικα(Νο2)... εκει που πηρες μεταχειρισμενο το 206rc σε πολυ καλη τιμη και λες τωρα εχω 2λιτρο τραινο,ελατε να με φατε αν εχετε καρυδια,να σε περνανε χαλαρα κ με ροπες διαφορα 207,308 με αυτοκολλητα etuners,μανουκης,εβολαντ,δαραςκαντερες και μεσα στην θλιψη να αναρωτιεσαι γιατι εκανα λαθος.τελικα δυσκολη η αγορα αυτοκινητου Crying or Very sad
206kwn - Κυρ 15 Φεβ 2009, 17:48:44
Θέμα δημοσίευσης:
αλλο το 206 αλλο το 207 και αλλο το 308 το εχουμε πει 1000 φορες.....
και παλι δεν ειναι το 206 το ρψ το θεμα Wink
Sinanai - Κυρ 15 Φεβ 2009, 18:01:38
Θέμα δημοσίευσης:
Πρώτον, δεν παίρνουν όλοι αμάξι με μόνο κρητήριο πιο έχει καλύτερο 0-100 ή 0-160...

Δεύτερον, γιατί δε συγκρίνετε 207 RC με CORSA OPC, αλλά με ASTRA; Question
206kwn - Κυρ 15 Φεβ 2009, 18:11:06
Θέμα δημοσίευσης:
Sinanai έγραψε:

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=10283

Wink
sasasj - Κυρ 15 Φεβ 2009, 18:13:25
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή ο φίλος που ξεκίνησε το θέμα έλεγε να πάρει 207 RC και ήταν σε δίλημμα γιατί του προέκυψε ενα ASTRA OPC στην πορεία και ζήτησε την γνώμη όλων, αλλά η κουβέντα πήγε αλλού...
Και για να βάλω και εγώ και άλλο ένα μοντέλο στην κουβέντα τι προτείνετε ανάμεσα στο 207 RC και το SCIROCCO;;; Rolling eyes
climbonice - Κυρ 15 Φεβ 2009, 18:15:58
Θέμα δημοσίευσης:
Sinanai έγραψε:

Σωστός, έχω γράψει κι εγώ ένα παρόμοιο σχόλιο σε κάποιο άλλο thread που γινόταν σύγκριση του 207 με Golf.

Εγώ προσωπικά βρήκα ευκαιρία να μοιραστώ την εμπειρία μου από το Astra OPC.
Smile Smile Smile
Steve - Δευ 16 Φεβ 2009, 00:23:42
Θέμα δημοσίευσης:
PASALIMANI έγραψε:
να σε περνανε χαλαρα κ με ροπες διαφορα 207,308 με αυτοκολλητα etuners,μανουκης,εβολαντ,δαραςκαντερες και μεσα στην θλιψη να αναρωτιεσαι γιατι εκανα λαθος.τελικα δυσκολη η αγορα αυτοκινητου Crying or Very sad
Στράκα στρούκα φίλε μου.
Randy - Δευ 16 Φεβ 2009, 02:05:20
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι μονο στρακα στρουκα. Το 206rc δεν εχει να φοβηθει τιποτα απο τα αλλα δυο(207 και 308).
CorsaSport - Δευ 16 Φεβ 2009, 12:19:12
Θέμα δημοσίευσης:
Να επεμβω και εγω λιγο σ αυτο το παλιο θεμα αναμεσα στο αστρα και το 207 σαφως αστρα απο την μια επειδη ειμαι opelακιας απο την αλλη γτ δεν συγκρινετε κατα την γνωμη μ παντα η ροπη του ενος και του αλλου και την δυναμη που βγαζουν στον δρομο.Οσο για το scirocco παλι γνωμη μ πατατα μπλουμ μονο σχεδιασμο εχει αν και απο αυτο πετυχα scirocco στο δρομο που τα πισω φαναρια τ ειχαν μπασει νερα και οταν φρεναρε απλα ακουγοταν ενα τσιριχτο.Αμα θες να τρεξεις παιρνεις αστρα αμα θες να βγαλεις γουστα σε στροφες παιρνεις 206-207 αν και με το corsa μια χαρα παιρνω τις στροφες και δεν εχω απολυτως κανενα παραπονο απο κρατημα η οτιδιποτε αλλο και τα χειροφρενα μ κανω και τις κολιες μ ριχνω χωρις πολλα αλογα.Εγω πιστευω οτι και θεμα οδηγου το πως πηγαινει και το πως στριβει και το ποσο το σπαει και ολα
Fotigos - Δευ 16 Φεβ 2009, 12:56:05
Θέμα δημοσίευσης:
Έτσι από περιέργεια,ρώτησες μήπως γιατί το δίνει ο τύπος το OPC;
Αν και δεν ξέρεις ποτέ την αλήθεια.
Τελικά που κατέληξες;
Πάντως εγώ αν πούλαγα αμάξι δεν θα πήγαινα ούτε σε βενζινάδικο μαζί σου αν δεν είχες αποφασίσει τι θα πάρεις γιατί φαντάσου ο καθένας που "ενδιαφέρεται-το σκεύτεται" να με τρέχει σε συνεργεία και διαδρομές τι θα γινότανε.
Το δικό μου προηγούμενο αμάξι το είδαν πολλοί και σε όλους δέχτηκα οποιονδήποτε έλεγχο θέλουν,αρκεί όμως να είναι αποφασισμένος ότι θα το πάρει αν δει το αμάξι ότι είναι ΤΖΙ-ΤΖΙ.Αυτός για να ανεχτεί όλο αυτό Confused ...

BTW ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ! Laughing Razz Laughing Razz (λίγο αργά)
Fotigos - Δευ 16 Φεβ 2009, 13:36:33
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν είχα δεί πρώτη δημοσίευση του post.
Παλιό μεν αλλά αφού το ξεθάψατε έγραψα Smile
Απάντηση βέβαια απο τον ps0f0r δεν παίζει μάλλον.
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Δευ 16 Φεβ 2009, 13:43:07
Θέμα δημοσίευσης:
Και τα δύο είναι πολύ βαριά αυτοκίνητα...

Σε εργοστασιακή μορφή δεν είναι κάτι καλό για σπόρ οδήγησ σε στροφές αν και το 207 πρέπει να υπερτερεί λίγο λόγω ομαλώτερης απόδοσης και όχι ανάρτησης-στισήματος.

Από αίσθηση δεν μου αρέσει κανένα τα έχω οδηγήσει και τα δύο. Το τιμόνι τους είναι σαν ηλ.παιχνιδι... σε αυτή την κατηγορία και αίσθηση Golf ever!!

Τώρα από αποτελεσματικότητα... ότι και να κάνει κανείς από ανάρτηση και μετάδοση ένα τόσο βαρύ αυτοκίνητο θα δυσκολεύεται σε απανωτές καμπές με άγνωστα επίπεδα πρόσφυσης και ρυθμισημότητας...

Τα οχήματα αυτά είναι ταχυμεταφορείς με σπορτίφ πινελειές που επιβάλει το μάρκετιν.. ακόμα και το clio rs το νέο πού έχει κατασκευαστεί με γνώμωνα την οδηγική απόλαυση έχει παρά τα μεγάλα όρια πρόσφυσης χάλια αίσθηση τιμονιού('ετσι λένε οι ειδήμωνες Laughing ) νομίζω πάλι λόγω βάρους και από επιδόσεις χάλια... Δεν το ε΄χω οδηγήσει όμως αυτό.Του έχω ρίξει αρκετά καρότσια πολλάκις βέβαια.... Laughing Laughing
Pughell - Δευ 16 Φεβ 2009, 14:18:55
Θέμα δημοσίευσης:
Μητσο το 207 μια χαρα ειναι στις στροφες και βολευεται και σχεδον στα ιδια κομματια που βολευεται και το 206,θα ζοριζονταν θα ελεγα σε περασματα που ταιριαζουν περισσοτερο στα 106,λογικο αλλωστε καθως τα 106 ειναι και σχεδον μισο μετρο πιο κοντα σε μηκος. Confused
Παντως επιμενω,το Golf δεν εχει καμια σχεση με το RC(βγαζω Rallye/GT εξω).
Ναι μεν εχει χρονους,καμια επαφη σε αισθηση παντως,ιδιαιτερα αν αναζητας "παιχνιδι".

Επιστρεφοντας on topic,το Astra εχει αθλιο στησιμο,σε αντιθεση με το Corsa που παρα το οτι δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο,σιγουρα δεν ειναι και κακο. Smile

Περι Clio,No comment,αμα πετυχεις κανενα τετοιο σε βουνο/κατηφορα,ετοιμασου να φας το ξυλο της αρκουδας.
Στην ευθεια κρινουν τα αυτοκινητα οι ηλιθιοι...

Jim207GT - Δευ 16 Φεβ 2009, 15:09:50
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Μητσο το 207 μια χαρα ειναι στις στροφες και βολευεται και σχεδον στα ιδια κομματια που βολευεται και το 206,θα ζοριζονταν θα ελεγα σε περασματα που ταιριαζουν περισσοτερο στα 106,λογικο αλλωστε καθως τα 106 ειναι και σχεδον μισο μετρο πιο κοντα σε μηκος. Confused
Ναι μεν εχει χρονους,καμια επαφη σε αισθηση παντως,ιδιαιτερα αν αναζητας "παιχνιδι".

Επιστρεφοντας on topic,το Astra εχει αθλιο στησιμο,σε αντιθεση με το Corsa που παρα το οτι δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο,σιγουρα δεν ειναι και κακο. Smile

Περι Clio,No comment,αμα πετυχεις κανενα τετοιο σε βουνο/κατηφορα,ετοιμασου να φας το ξυλο της αρκουδας.

Εγώ πάντως έχω να πώ οτι μετά την προσθήκη του μπλοκέ το GTακι μου στρίβει διαολεμμένα γρήγορα και κάτι ανηφορικά πέταλα τα έχει ψωμοτύρι με την ροπάκλα του, φανταστείτε οτι αν μένεις στο γκάζι ξεκολάει πίσω ακόμα και σε ανηφόρα. Οπότε ένα RC με μπλοκέ πιστεύω να είναι απλά Super. Τρώτε τρελό κόλλημα με το τιμόνι, μα καλά βάράκια θέλετε να κάνετε ή να οδηγάτε?? Το τιμόνι είναι άψογο και από πληροφόριση και από οτιδιποτε άλλο, και δεν παλέυεις να το στρίψεις ιδικά με το μπλοκέ είναι υπέροχο.

Μήτσο μην κοιτάς το δικό σου απλά δεν έχει καμία σχέση με 206RC. Και αν φτίαξει κάποιος ένα 207RC όπως έφτιαξες το δικό σου και ξυλώσει και τα πάντα από μέσα όπως το δικό σου άστο ούτε να το σκέφτομαι.

Πάντως και για τα Opel μετά το σοκ το δικό μου, ας βάλουν πρώτα ένα μπλοκέ και μετά ψάχνονται και για τα υπόλοιπα.
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Δευ 16 Φεβ 2009, 17:19:12
Θέμα δημοσίευσης:
Jim207GT έγραψε:
Pughell έγραψε:

Εγώ πάντως έχω να πώ οτι μετά την προσθήκη του μπλοκέ το GTακι μου στρίβει διαολεμμένα γρήγορα και κάτι ανηφορικά πέταλα τα έχει ψωμοτύρι με την ροπάκλα του, φανταστείτε οτι αν μένεις στο γκάζι ξεκολάει πίσω ακόμα και σε ανηφόρα. Οπότε ένα RC με μπλοκέ πιστεύω να είναι απλά Super. Τρώτε τρελό κόλλημα με το τιμόνι, μα καλά βάράκια θέλετε να κάνετε ή να οδηγάτε?? Το τιμόνι είναι άψογο και από πληροφόριση και από οτιδιποτε άλλο, και δεν παλέυεις να το στρίψεις ιδικά με το μπλοκέ είναι υπέροχο.

Μήτσο μην κοιτάς το δικό σου απλά δεν έχει καμία σχέση με 206RC. Και αν φτίαξει κάποιος ένα 207RC όπως έφτιαξες το δικό σου και ξυλώσει και τα πάντα από μέσα όπως το δικό σου άστο ούτε να το σκέφτομαι.

Πάντως και για τα Opel μετά το σοκ το δικό μου, ας βάλουν πρώτα ένα μπλοκέ και μετά ψάχνονται και για τα υπόλοιπα.

Καλά ο Pughell έχει πάθει πλάκα με το στήσιμο του clio όπως ο παπής και το υπερασπίζεται με θέρμη κάθε φορα... Laughing Laughing
Ισως, το σίγουρο είναι ότι θα ήθελε ένα πιό ''γεμάτο'' μοτέρ και λιγότερο βάρος!!

Εσύ τι ξέρεις για το δικό μου? Αναμετάδοση Volvos Laughing Laughing ??
Αν δεν οδηγήσεις κάτι δεν μπορείς να κρίνεις άμεσα
Προσωπικά έχω οδηγήσει 207 και gt kai rc, είναι golfoειδή με ταμπέλάκι πεζό(άντε και το rc με πρόγραμμα έχει λίγο καλύτερο γκάζι από το γκόλφ)
Δεν είναι κακό αυτό motorsportάδες μου Laughing Laughing !!
Εχει ποιότητα υλικών, τεχνολογία, άνεση, χώρους, ηλιοροφές και κινείται ταχέως από Α σε Β, Α! δεν τρίζει δεν κοπανάει !!!
Είναι ακόμα πιό μαρκετίστικο από το ''mama'' 206 RC πού του έλειπαν πολλά και αυτου! Και καλά κάνει αλλιώς δε θα πούλαγε!!!
Κοινώς πολλοί που υπεραμύνεστε την καθαροαιμιά Laughing ΔΕΝ θα αγοράζατε με τίποτα ένα όχημα σχεδόν 30000 με μεταλλικές βάσεις(τρίζουν όλα) πλαστικά σχεδόν μια δεκαετία πίσω, με 2-3 αστέρια το πολύ, και ανάρτηση πού στην εθνική νιώθεις ότι κάνεις serf..., κατανάλωση σχεδόν 11,5 λίτρα μέση δίλιτρα τέλη κτλ κτλ...

Επίσης τα 25 κιλά πού αφαίρεσα δεν δίνουν σχεδόν τίποτα ιδίως στα 1300++ των 207. Είναι απλά σχεδόν 300 κιλά βαρύτερα!!! Είναι θεόβαρα!!!
Και ένα ''μαμ'ά'' 206 rc και ένα 206 1,6 με ένα μπλόκέ και ψευτοανάρτηση είναι πολύ ανώτερο σε μια στριφτερή διαδρομή από τα 207 ότι και άν έχουν κάνει, καθαρά ΛΟΓΩ ΒΑΡΟΥΣ όπως και ένα πιό ελαφρύ όχημα λχ 106 από τα 206...
Randy - Δευ 16 Φεβ 2009, 17:38:00
Θέμα δημοσίευσης:
συνεπώς αν βρω κοντά 30000 ευρώ ΔΕΝ παίρνω OPC, αλλα ρότορα , που τον γουστάρω τρελά. Και θα ζητήσω On-line σύνδεση με το BP κάτω από το σπίτι μου.. Laughing
Steve - Δευ 16 Φεβ 2009, 17:49:18
Θέμα δημοσίευσης:
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ έγραψε:
και ένα 206 1,6 με ένα μπλόκέ και ψευτοανάρτηση είναι πολύ ανώτερο σε μια στριφτερή διαδρομή από τα 207 ότι και άν έχουν κάνει, καθαρά ΛΟΓΩ ΒΑΡΟΥΣ όπως και ένα πιό ελαφρύ όχημα λχ 106 από τα 206...
Ένα 206 με quaife και Peugeot Sport Routier σπέρνει ράγες στις Σέρρες πάντως και το 207 RC είναι από πίσω.

Το θέμα όμως είναι ότι το 207 RC είναι μαμά, αλλά και τα δύο έχουν R888 στις εργοστασιακές διαστάσεις.

Ένα 206 1.6 GTi στα 15.500 που είχε το 2004, με ένα σετ εκκεντροφόρους rallye + γρανάζια + reprofile 500 ευρώ, πρόγραμμα 300 ευρώ, ανάρτηση + ακραξόνια 1500 ευρώ, μπλοκέ 900 ευρώ (τόσο το είχα πάρει), 16/65 200 ευρώ (τζαμπέ για εμένα γιατί το είχα στο 14άρι), βολάν + τροχαλία ελαφρωμένα 300 ευρώ, εξάτμιση rallye /δίχαλο μαζί με σωληνώσεις κλπ. 700 ευρώ, φτάνει στα 19900 ευρώ, 20000 ευρώ στρόγγυλα δηλαδή.

Ουσιαστικά πληρώνεις 3000 ευρώ παραπάνω για να πάρεις το RC, για να έχεις άνεση στο ταξίδι (...), μεγαλύτερο πορτ μπαγκάζ, καλύτερη ποιότητα κατασκευής, και ασφάλεια 5 αστέρων στα crash test (αν και η πρόσφατη εμπειρία μου με mercedes 1,500+ κιλών έδειξε ότι είναι αρκετά καλά και τα 206 σε θέμα ασφάλειας.

ΔΕΝ βάζω σαν αξία αυτοκινήτου τα 8000-8500 που παίζουν τα 1600αρια GTi που κυκλοφορούνε τώρα σαν μεταχειρισμένα, γιατί θα κλάψετε. Κάνω την σύγκριση σαν τιμές καινούριων, αν και το 1600 πλέον στην έκδοση την ανάλογη του GTi βγαίνει 1500 ευρώ περίπου και ίσως θα έπρεπε να λάβουμε αυτή τη τιμή υπ' όψιν.

Όμως, στο 207 RC, με ένα πρόγραμμα (800 ευρώ), μπλοκέ (800-900 ευρώ μαζί με την τοποθέτηση) και με την stock ανάρτηση, ήτοι 1600-1700 ευρώ σύνολο στα 23000 ευρώ της αγοράς του RC, οπότε πάμε στα 25000 περίπου όλα μαζί, αλλά βέβαια το αμάξι γίνεται πλέον τέρας Wink και κοιτάει στα ίσα αμάξια πολλών ευρώ ακριβότερα για την πίστα αυτή.

Δεν πιάνουμε το βουνό, γιατί εκεί ΔΕΝ έχω εμπειρία.
Pughell - Δευ 16 Φεβ 2009, 17:57:25
Θέμα δημοσίευσης:
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ έγραψε:

Καλά ο Pughell έχει πάθει πλάκα με το στήσιμο του clio όπως ο παπής και το υπερασπίζεται με θέρμη κάθε φορα... Laughing Laughing
Ισως, το σίγουρο είναι ότι θα ήθελε ένα πιό ''γεμάτο'' μοτέρ και λιγότερο βάρος!!

Εσύ τι ξέρεις για το δικό μου? Αναμετάδοση Volvos Laughing Laughing ??
Αν δεν οδηγήσεις κάτι δεν μπορείς να κρίνεις άμεσα
...

Κοιτα Μητσο,εγω δεν ξερω πολλα και οσο για την volvoπληροφορηση,ναι,ισχυει...
Απλα το 2004,καλος φιλος ειχε φτιαξει 206 XS(σαν του Περακη & Κωνσταντινου).
Ε,εγω μονον αυτα τα λιγα ξερω. Rolling eyes
Απο εκει και περα γραψτε εσεις που ξερετε καλυτερα απο εμας...
volvos - Δευ 16 Φεβ 2009, 18:17:54
Θέμα δημοσίευσης:
ti ακριβως ειπα και δε το θυμαμαι??? ο καταφρακτος καλο ειναι να μη μιλαει γιατι μεγαρα εκανε κατι χρονια για να μου ριξει μισο δευτερο και αυτο υπο συζητηση Laughing Laughing Laughing

steve δεν εχει λογικη αυτο που λες
γιατι αντιστοιχα με 25 φτιαχνεις ή παιρνεις κανα 106 gr.A σα του κυριακοπουλου και ανεβαινεις τα βουνα χτυπωντας γενικες ή πας σερρες και κανεις κατω απο 30. υπαρχει συγκριση?
Steve - Δευ 16 Φεβ 2009, 18:35:56
Θέμα δημοσίευσης:
Έχει λογική γιατί τέθηκε και το θέμα του 206 σε σύγκριση με το 207 στο εν λόγω topic, και κάνω μια παρουσίαση του τί μπορεί να κάνει το μεν και το δε αμάξι, με το ανάλογο κόστος, χρόνο και επεμβάσεις στα εντόσθια ή όχι Smile

Έτσι ώστε να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης γενικότερα για το τί μιλάμε, ή για όσους απορούνε για πίστα τί κάνουν τα οχήματα αυτά.
Randy - Δευ 16 Φεβ 2009, 19:19:17
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
τί μπορεί να κάνει το μεν και το δε αμάξι, με το ανάλογο κόστος, χρόνο και επεμβάσεις στα εντόσθια ή όχι

Βεβαια να πουμε κι οτι ο καθενας εχει τις δικες του προτιμησεις στο αμαξι του οποτε ο και κανει διαφορετικες επεμβασεις και εχουμε διαφορετικα αποτελεσματα.(του steve μπορει να επιταχυνει καλα, το δικο μου οχι και τοσο και παει λεγοντας.)
Steve - Δευ 16 Φεβ 2009, 19:29:00
Θέμα δημοσίευσης:
Πφφφ... Rolling eyes
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Δευ 16 Φεβ 2009, 21:06:21
Θέμα δημοσίευσης:
Οπως πάντα οι γκουρού-παχιές αγελάδες ξεσπαθώνουν!! Laughing Laughing
και είναι και παρεξηγησιάρικες!!
Αστο Στέλιο...δεν αναφερόμουν σε σένα
+ Τον έρωτα πού διαφημίζει τις(όποιες) οδηγικές του ικανότητες ανεληπώς Laughing
(Μλκα όταν ξαναπάμε κουλός-ξεκουλός θα σου ρίξω αρκετά δέυτερα λόγω μηχανικής υπεροχής...ασε που αν μου το δόσεις μπορεί να γράψω και καλύτερα από σενα ΩΩΩΩ!!! τι σου είπαααα!! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing )

Και για να ξεφύγουμε από την εφηβική συζήτηση...

Καλά ρε Παναγιώτη πού κολλάει αυτό που λές πάλι?? (Επίμονος όπως πάντα) τί σχέση έχει ένα competition αυτοκίνητο που πίστεψέ με κοστίζει πολύ περισσότερο σε βάθος χρόνο+χρήση με το παράδειγμα του Στιβ που αφορά-ταυτοποιείται με εσένα!!!

Εν πάση περιπτώση εμένα δε μου αρέσει η αίσθηση του 207 που μπορεί να είναι καλύτερο από το Astra δε λέω(δεν ξέρω)... αλλά σίγουρα τα όποια μείον έχει-είχε η μπροστόβαρη(παπάτζα για ορισμένους) τα έχει σε πιό έντονο βαθμό.
Και ναι μεταξύ των 207-Αstra οpc χαλάρά Golf-Sirroco Laughing και λόγω εμφάνισης και μεταπώλησης και γενικά ίδια αποτελεσματικότητα και το τι σου προσφέρουν... βέβαια ο κινητήρας του 207 είναι πιό High tech Νομίζω....
volvos - Δευ 16 Φεβ 2009, 21:15:41
Θέμα δημοσίευσης:
η απαντηση μου ηταν στο οτι δε μπορεις να συγκρινεις ενα βελτιωμενο αμαξι με ενα εργοστασιακο ειναι τελειως παραλογο οπως και τα λεφτα που δινουμε για τα αμαξι μας.

με την ιδια λογικη ο αλλος σου λεει εχω 106 τουρμπο και περασα γκαλαρντο και εχω δωσει τοσα και τοσα κλπ...

συγκρινει ο steve ενα 206 φτιαγμενο που εχει ξεχασει διαφορα εξοδα σε αυτα που αναφερει με ενα μαμα 207 που το παιρνεις και το μονο που κανεις ειναι να οδηγεις και να φουλαρεις το τεποζιτο.

τι ακριβως συζητηση να κανουμε που αν τη διαβασει καποιος τριτος θα γελαει 2 μερες Crying or Very sad
salex - Δευ 16 Φεβ 2009, 21:26:28
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω ήδη αρχίσει να χαμογελάω. Παρακαλώ συνεχίστε! Πάω να φέρω ποπ-κορν!!!
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Δευ 16 Φεβ 2009, 21:31:20
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
η απαντηση μου ηταν στο οτι δε μπορεις να συγκρινεις ενα βελτιωμενο αμαξι με ενα εργοστασιακο ειναι τελειως παραλογο οπως και τα λεφτα που δινουμε για τα αμαξι μας.

με την ιδια λογικη ο αλλος σου λεει εχω 106 τουρμπο και περασα γκαλαρντο και εχω δωσει τοσα και τοσα κλπ...

συγκρινει ο steve ενα 206 φτιαγμενο που εχει ξεχασει διαφορα εξοδα σε αυτα που αναφερει με ενα μαμα 207 που το παιρνεις και το μονο που κανεις ειναι να οδηγεις και να φουλαρεις το τεποζιτο.

τι ακριβως συζητηση να κανουμε που αν τη διαβασει καποιος τριτος θα γελαει 2 μερες Crying or Very sad

Ο Παναγιώτης είναι σωστός εδώ....

Πάντως φίλε που ρωτάς.. μην πέρνεις απόψεις από φόρουμ παρα μόνο σε θέματα αξιοπιστίας μηχ. συνόλου.

Εγω λ.χ. είμαι ''πυροβολιμένος'' και έχω τα χ γουστα στην οδήγηση, ο Volvos τα ψ κτλ.

Οδήγησε και τα 2 αλλά και όλα όσα μπορείς να πάρεις με τα χρήματα που μπορείς να δώσεις, δες το σφαιρικά και αποφάσισε με βάση το τί σε γεμίζει σε όλους τους τομείς.
Υπάρχουν και άλλες επιλογές, σκέψου ότι με τα χρήματα που θές να δόσεις μπορείς να πάρεις και άλλα οχήματα...

Γενικά είναι υποκειμενικό...και αφορά εσένα.
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Δευ 16 Φεβ 2009, 21:38:09
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Έχω ήδη αρχίσει να χαμογελάω. Παρακαλώ συνεχίστε! Πάω να φέρω ποπ-κορν!!!

Εσύ ''θεατή'' βάλε διαγράμματα από TFSI που έχεις ρυθμίσει να κλέισουν στοματάκια.... Laughing Laughing
Steve - Δευ 16 Φεβ 2009, 22:04:45
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
συγκρινει ο steve ενα 206 φτιαγμενο που εχει ξεχασει διαφορα εξοδα σε αυτα που αναφερει

Δεν έχω ξεχάσει τίποτα από τα έξοδα.
volvos έγραψε:
με ενα μαμα 207 που το παιρνεις και το μονο που κανεις ειναι να οδηγεις και να φουλαρεις το τεποζιτο.
Αυτό ακριβώς προσπαθώ να αποδείξω ρε Τάκη επειδή ακούστηκαν διάφορα ότι "δεν πάει" κλπ.

Και μετά βάζουμε την σύγκριση με το Astra OPC που δυστυχώς σε "στρίβειν" υστερεί του 207RC λόγω αρκετών πραγμάτων, το οποίο όμως 207RC είναι τόσο τέλειο σε στήσιμο, κατανομή, φρένα κλπ. που δεν χρειάζεται τίποτα άλλο από... βενζίνη και λάδια Wink
kane - Τρι 17 Φεβ 2009, 00:07:43
Θέμα δημοσίευσης:
Πραγματικα οπως το ειπε ο τακης...σημερα διαβασα τις σελιδες και οντως ειναι "καπως" τα ποστ Laughing Laughing Laughing

Παντως παιδες απο προσωπικη αποψη, μιλαμε τοσο για διαφορετικης φιλοσοφιας αυτ/τα, ακομα και αναμεσα στα γαλλικα.

Μπορει 206RC να μην εχω οδηγησει,αλλα στο βουνο (για πιστα δε μιλαω,δε κατεχω σχεδον τπτ) εχω οδηγησει περαν του σαξο μου και κλιο 182 καπ.

Για τα κλιο ΔΕΝ εχω να πω τπτ περισσοτερο,απο ρισπεκτ.Δεν πιστευω με τπτ οτι ενα 206 ΡΣ ΜΑΜΑ μπορει να τα παει καλυτερα απτο 182 καπ.
Δε μιλαω για το καινουργιο,μιας και φιλος (που η γνωμη του "μετραει" και δν ειναι κολοτρυπιδα,σαν τις δικες μας) ειπε οτι το 197ρι στριβει σαν κλιο ρανιοτι Α/7...βγαλτε συμπερασμα.

Επισης συμφωνω 100% με τακη περι 207.Προσφατως πηγαμε βουνο με τον λευτερη (recife rallye) με το 207 του ΜΑΜΑ.
Το σαξο μου εινια 1ο σταδιο (λειψο) με 14/60 και πς μινι Α αναρτηση.

Ε το 207 ειχε το +οτι ηταν πισω και ακολουθουσε τη διαδρομη βλεποντας εμενα,αλλα ηταν απο πισω κανονικοτατα...
Δεν υπολοιποταν σε κατι.
Και μπορει να πεις κανεις "οκ εγω ειμαι κουλος,και ο αλλος οδηγος,γιαυτο και ηταν μαζι σου" θεωρω οτι ειμαι σχεδον στο ιδιο επιπεδο με λευτερη.
Ας μην ξεχναμε οτι το 207, εχει και ενα εσπ (που αλλου βοηθουσε,αλλου εκοβε).
Παντως για μενα το 207 ρλαι στριβει ΤΙΜΙΑ για αυτο που ειναι (αλλα οχι "μοτορσπορτ",απλα κουνας ενα τιμονι και στριβει).

Καλα για αστρα οπισι και στριψιμο,δεν το σχολιαζω καν...οποτε παω να στριψω του φιλου μου το αστρα, με δερνει για να κατεβω κατω...μαλωμενο με τις στρφοες ειναι...
PASALIMANI - Τρι 17 Φεβ 2009, 01:23:15
Θέμα δημοσίευσης:
Eγω ενα εχω να πω και το ξερετε ολοι.ο καιρος που τα 207 θα αρχισουν να μοιραζουν lipton ice tea ειναι κοντα... Cool
Steve - Τρι 17 Φεβ 2009, 01:26:37
Θέμα δημοσίευσης:
PASALIMANI έγραψε:
Eγω ενα εχω να πω και το ξερετε ολοι.ο καιρος που τα 207 θα αρχισουν να μοιραζουν lipton ice tea ειναι κοντα... Cool
Μα αυτό λέω και εγώ με το post μου!

Εμείς με τα 206 σκιζόμαστε (με οικονομικότερο τρόπο βέβαια) για στήσιμο και άλογα, και έρχεται το 207 RC εργοστασιακό, και μας ακολουθεί κυριλέ! Very happy
Randy - Τρι 17 Φεβ 2009, 02:17:02
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
το οποίο όμως 207RC είναι τόσο τέλειο σε στήσιμο, κατανομή, φρένα κλπ.

Μπορει να ναι οπως τα λες, και να κερναει Lipton, αλλα ποτε δε θα ναι τοσο ομορφο οσο το αντιστοιχο του, 206RC._ Worthy

(και μην κανεις πφφ, η αληθεια ειναι..) Wink
volvos - Τρι 17 Φεβ 2009, 09:19:49
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
[
Ένα 206 1.6 GTi στα 15.500 που είχε το 2004, με ένα σετ εκκεντροφόρους rallye + γρανάζια + reprofile 500 ευρώ, πρόγραμμα 300 ευρώ, ανάρτηση + ακραξόνια 1500 ευρώ, μπλοκέ 900 ευρώ (τόσο το είχα πάρει), 16/65 200 ευρώ (τζαμπέ για εμένα γιατί το είχα στο 14άρι), βολάν + τροχαλία ελαφρωμένα 300 ευρώ, εξάτμιση rallye /δίχαλο μαζί με σωληνώσεις κλπ. 700 ευρώ, φτάνει στα 19900 ευρώ, 20000 ευρώ στρόγγυλα δηλαδή.

.

εχεις ξεχασει βασικα πραματα οπως καλυτερα φρενα.
εργατικα για ολα αυτα.ΚΟΣΤΟΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ μη κοιτας που εσυ πηγες και πηρες ετοιμο το πακετακι επειδη καποιοι αλλοι ειχαν φαει το #@$πριν ... εξατμιση εισαι παρα πανω απο 700 αρκετα. σκουπα. λαστιχα . κλπ . οκ δεν ειναι καμια τρελλη διαφορα το πολυ 1000ακομα αλλααπο την αλλη 206 παιρνεις τωρα του κουτιου dynamique με 14500 που ειναι ελαχιστα κατω σε εξτρα απο gti...

και με αυτο το σεταπ εισαι στα 130+αλογα και 207rc δε το βλεπεις ουτε τι χρωμα ειναι. σκεψου οτι με αυτο το σεταπ που λες ζοριζομουνα να κατεβω στα 14+ μεγαρα οταν το 207rc ΜΑΜΑ χωρις καν λαστιχα γυριζε 15αρια κατακαλοκαιρο στους 4τ... μη σου θυμησω το κατω απο 40 που εκανε σερρες παρτουζωνοντας απειρα αμαξια εκτος μινι γουορκς......

και ειλικρινα δε θελω να σκεφτομαι τι θα κανει ενα 207rc των 22500 με +700προγραμμα +800 για μπλοκε περασμενο
δηλαδη με 24κ εχεις ενα αμαξι 200++αλογα που με το μπλοκε θα κανει χρονους σερρες που εσυ και εγω ΔΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ Crying or Very sad

για αυτο σου λεω σταυρο το αμαξι μας το φτιαχνουμε για να το χαιρομαστε εμεις. αν μπεις στη διαδικασια τι θα μπορουσες να παρεις τι αλλο καλυτερο υπαρχει κλπ κλπ κλπ τοτε θα παθεις μονιμη ψυχοσωματικη κριση καταθλιπτικης καταδιωξης οπως καταφρακτος που βλεπει typer και παιρνει νταβορ μετα Laughing
MEMsound - Τρι 17 Φεβ 2009, 09:30:30
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
και ειλικρινα δε θελω να σκεφτομαι τι θα κανει ενα 207rc των 22500 με +700προγραμμα +800 για μπλοκε περασμενο
δηλαδη με 24κ εχεις ενα αμαξι 200++αλογα που με το μπλοκε θα κανει χρονους σερρες που εσυ και εγω ΔΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ Crying or Very sad

θεωρω οτι θα κάνει...
...οτι και ενα 206RC μαμα (22500ε) + 700ε πρόγραμμα + 800ε μπλοκέ... Wink Wink
...μόνο που ο ιδιοκτήτης του 206 θα εχει λεφτα για 1 λιγότερη επίσκεψη "ανα ετος" Laughing στις σερρες (γιατι θα πληρωνει 250ε περισσότερα τέλη καθως και κατι λίγα ευρω ισως σε ακριβότερα ασφάλιστρα...)
Pughell - Τρι 17 Φεβ 2009, 10:03:40
Θέμα δημοσίευσης:
Αν συγκρινουμε αμεσα 206 με 207,τοτε τα μονα(κυριολεκτικα) υπερ που εχει το 206 ειναι το χαμηλοτερο βαρος,το υδραυλικο τιμονι και η πιο παιχνιδιαρικη ουρα του.
Κατα τα αλλα ειναι λιγοτερο προβλεψιμο/ρυθμισιμο απο το 207,με σαφως χειροτερη κατανομη βαρους,χειροτερα φρενα και ταυτοχρονα συντηρηση/καταναλωση(αυτα βεβαια δεν μας ενδιαφερουν τοσο).

Και οσο αφορα την sport κατασκευη,αυτη μας τελειωσε μαζι με το 205 και το 106.
Απο εκει και περα ολα αρχιζαν να εκφυλιζονται αναλογα με το μοντελο και την εποχη...
Απλα ειναι καλο να αναγνωριζουμε τα υπερ και τα κατα της τεχνολογιας και της εξελιξης.

ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ έγραψε:
+ Τον έρωτα πού διαφημίζει τις(όποιες) οδηγικές του ικανότητες ανεληπώς Laughing
(Μλκα όταν ξαναπάμε κουλός-ξεκουλός θα σου ρίξω αρκετά δέυτερα λόγω μηχανικής υπεροχής...ασε που αν μου το δόσεις μπορεί να γράψω και καλύτερα από σενα ΩΩΩΩ!!! τι σου είπαααα!! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing )

....

Μητσο περι "παχιων αγελαδων" κοψτο λιγο γιατι κατανταει γελοιο...
Στους περισσοτερους απο εδω μεσα,δεν υπαρχει/υπηρχε η οικονομικη ανεση να παρουμε ενα αυτοκινητο των 25.000Ε αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ηρθαμε και απο το διαστημα μιας και οδηγαμε το ταπεινο κουβαδακι των 5000Ε.
Οποτε χαλαρωσε λιγο και ασε τα "στολιδια" και λοιπους χαρακτηρισμους...
SnakeMJK - Τρι 17 Φεβ 2009, 11:08:45
Θέμα δημοσίευσης:
Kαι εν τέλει κύριοι θα πρέπει να δείτε και εσείς οι ίδιοι τι αναζητάτε από την οδήγηση; Θέλετε απλά να τους ράβετε όλους ή να ΝΙΩΘΕΤΕ οτι οδηγάτε;

όπως είχε πει και ο τάκης παλαιότερα, τα καινούρια αμάξια μπορεί να γράφουν τρελούς χρόνους αλλά είναι σαν να πηδάς με 5 προφυλακτικά.
Pughell - Τρι 17 Φεβ 2009, 11:25:54
Θέμα δημοσίευσης:
Αστο Ζηση,μην την ψαχνεις... Confused
Το αυτοκινητο πια εχει γινει "ρουχο" και η εννοια του μαθαινω οδηγω εχει χασει εντελως την ουσια της.

Αμα καποιος θελει να μαθει να "παιζει",παιρνει παλιο.
Αμα θελει να ειναι γρηγορος,παιρνει τεχνολογικα εξελιγμενο καινουργιο.
Αμα θελει να ειναι μουρατος,παιρνει το πιο ομορφο και παει λεγοντας...

Απλα εμεις προσπαθουμε να δωσουμε μια εξηγηση για ολα,πραγμα απιθανο καθως με εξαιρεση καποια νουμερα τα οποια ειναι αναμφισβητητα,ολα τα υπολοιπα υποκεινται στην προσωπικη αποψη του καθενα και το πρισμα απο το οποιο βλεπει το καθε αμαξι.
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Τρι 17 Φεβ 2009, 13:00:27
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Αν συγκρινουμε αμεσα 206 με 207,τοτε τα μονα(κυριολεκτικα) υπερ που εχει το 206 ειναι το χαμηλοτερο βαρος,το υδραυλικο τιμονι και η πιο παιχνιδιαρικη ουρα του.
Κατα τα αλλα ειναι λιγοτερο προβλεψιμο/ρυθμισιμο απο το 207,με σαφως χειροτερη κατανομη βαρους,χειροτερα φρενα και ταυτοχρονα συντηρηση/καταναλωση(αυτα βεβαια δεν μας ενδιαφερουν τοσο).

Και οσο αφορα την sport κατασκευη,αυτη μας τελειωσε μαζι με το 205 και το 106.
Απο εκει και περα ολα αρχιζαν να εκφυλιζονται αναλογα με το μοντελο και την εποχη...
Απλα ειναι καλο να αναγνωριζουμε τα υπερ και τα κατα της τεχνολογιας και της εξελιξης.

ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ έγραψε:

....

Μητσο περι "παχιων αγελαδων" κοψτο λιγο γιατι κατανταει γελοιο...
Στους περισσοτερους απο εδω μεσα,δεν υπαρχει/υπηρχε η οικονομικη ανεση να παρουμε ενα αυτοκινητο των 25.000Ε αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ηρθαμε και απο το διαστημα μιας και οδηγαμε το ταπεινο κουβαδακι των 5000Ε.
Οποτε χαλαρωσε λιγο και ασε τα "στολιδια" και λοιπους χαρακτηρισμους...

Το τί λέω στον Volvo είναι off topic! Laughing Εχουμε άλλη σχέση και δεν υπάρχει θέμα... άλλωστε είναι + ο άνθρωπος-παρηγορήτρα μου σε περιπτωσεις Lipton από type-r Laughing
Πού κολλάει αυτό περι κόστους οχήματος κτλ.?? Ποιός ασχολείθηκε με αυτό?? Ασχετο και απαράδεκτο.
Η όποια συζήτηση εδώ είναι χαλαρή και εχει πλάκα... είναι ένας τόπος για...παχιές αγελάδες Laughing
Εσύ τον θεμελίωσες τον όρο!!
denlafkas - Τρι 17 Φεβ 2009, 13:18:20
Θέμα δημοσίευσης:
δεν το χαλαρωνουμε λιγο..... Evil
Steve - Τρι 17 Φεβ 2009, 13:36:55
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
για αυτο σου λεω σταυρο το αμαξι μας το φτιαχνουμε για να το χαιρομαστε εμεις. αν μπεις στη διαδικασια τι θα μπορουσες να παρεις τι αλλο καλυτερο υπαρχει κλπ κλπ κλπ τοτε θα παθεις μονιμη ψυχοσωματικη κριση καταθλιπτικης καταδιωξης οπως καταφρακτος που βλεπει typer και παιρνει νταβορ μετα Laughing
SnakeMJK έγραψε:
όπως είχε πει και ο τάκης παλαιότερα, τα καινούρια αμάξια μπορεί να γράφουν τρελούς χρόνους αλλά είναι σαν να πηδάς με 5 προφυλακτικά.
Αυτό θέλω να τονίσω, ότι πλέον όσοι κοιτάνε για τα νέα αμάξια, πρέπει να λένε και ένα ευχαριστώ στην εξέλιξη της κάθε εταιρίας (είτε Peugeot είτε Opel), και να μπορούν να εκτιμήσουν 5 πράγματα με τα λεφτά που δίνουν.

Μπορεί τα παλαιότερα να φτιάχνονται με φθηνότερο κόστος και να είναι πιο απολαυστικά στην γρήγορη οδήγηση, αλλά, όταν και το 207RC παλιώσει (ή το Astra OPC), τότε οι fan της εκάστοτε μάρκας, θα λένε "ρε σύ, τί ωραίο που ήταν τότε το 207RC, γιατί να σταμάτησε να βγαίνει άραγε..." κλπ.
Randy - Τρι 17 Φεβ 2009, 18:37:00
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Αυτό θέλω να τονίσω, ότι πλέον όσοι κοιτάνε για τα νέα αμάξια, πρέπει να λένε και ένα ευχαριστώ στην εξέλιξη της κάθε εταιρίας (είτε Peugeot είτε Opel), και να μπορούν να εκτιμήσουν 5 πράγματα με τα λεφτά που δίνουν.

Αυτο που λες ελαχιστοι το κανουν. Εχεις δικιο απολυτο. Αλλα για μερικους ειναι ψιλα γραμματα και νομιζουν οτι τα αμαξια ειναι σαν τα κινητα. Τα αλλαζουν καθε χρονο. Shocked
sasasj - Τρι 17 Φεβ 2009, 21:31:41
Θέμα δημοσίευσης:
Randy έγραψε:
Παράθεση:
το οποίο όμως 207RC είναι τόσο τέλειο σε στήσιμο, κατανομή, φρένα κλπ.

Μπορει να ναι οπως τα λες, και να κερναει Lipton, αλλα ποτε δε θα ναι τοσο ομορφο οσο το αντιστοιχο του, 206RC._ Worthy

(και μην κανεις πφφ, η αληθεια ειναι..) Wink

Προσωπικά, τα 206 μου είναι αδιάφορα απο εμφάνιση. Είναι απο τα αυτοκινητα που δεν πάω καθόλου απο εμφάνιση. Ειδικά εκείνο το φως ομίχλης στο κέντρο του πίσω προφυλακτήρα...
Randy - Τετ 18 Φεβ 2009, 02:12:58
Θέμα δημοσίευσης:
Μια χαρα εμφανιση εχουν και οσο για το φως αυτο, πολυ απλα ΔΕΝ το αναβω.. Wink
CorsaSport - Τετ 18 Φεβ 2009, 08:43:51
Θέμα δημοσίευσης:
Να ρωτησω κατι ρε παιδια???ΓΙΑΤΙκολλατε στα opel οτι δεν στιβουν?ωραια και?μεχρι στιγμης δεν ειδα κανενα να λεει ναι βγαζει ροπη κανει ρανει ολοι οσους εχω ακουσει ενα πραγμα εχουν μαθει να λενε και το εχουν κανει καραμελα δεν στριβει ωραια και?Εγω ομως πως μπορω και το στριβω το corsa?Δεν λεω ειναι αποψης αλλα τις εχετε τεκμηριωμενες?εχετε μπει σε corsa,astra να το στριψετε?Και εκτος αυτου ερωτηση που δεν ξερω γι αυτο ρωταω μπορει ενα 207rc να περασει ενα ταπερ(typeR) η ενα rx8 cosmo μαμα παντα ετσι εργοστασιακα?Το εγραψα αυτο μονο και μονο για να μν λετε ολοι δεν στριβουν και δεν στιβουν και ειδικα απο αυτους που δεν εχουν οδηγησει corsa,astra.Πρωτα δοκιμασε κατι και μετα κρινε οχι το λεει ενας και μετα ολοι απο πισω ναι εχει δικιο +1 κλπ κλπ...
COOL ALEXIS - Τετ 18 Φεβ 2009, 09:23:20
Θέμα δημοσίευσης:
Ας μην μπερδεύουμε την αποτελεσματικότητα με την αίσθηση Wink
Jim207GT - Τετ 18 Φεβ 2009, 10:03:14
Θέμα δημοσίευσης:
CorsaSport έγραψε:
Να ρωτησω κατι ρε παιδια???ΓΙΑΤΙκολλατε στα opel οτι δεν στιβουν?ωραια και?μεχρι στιγμης δεν ειδα κανενα να λεει ναι βγαζει ροπη κανει ρανει ολοι οσους εχω ακουσει ενα πραγμα εχουν μαθει να λενε και το εχουν κανει καραμελα δεν στριβει ωραια και?Εγω ομως πως μπορω και το στριβω το corsa?Δεν λεω ειναι αποψης αλλα τις εχετε τεκμηριωμενες?εχετε μπει σε corsa,astra να το στριψετε?Και εκτος αυτου ερωτηση που δεν ξερω γι αυτο ρωταω μπορει ενα 207rc να περασει ενα ταπερ(typeR) η ενα rx8 cosmo μαμα παντα ετσι εργοστασιακα?Το εγραψα αυτο μονο και μονο για να μν λετε ολοι δεν στριβουν και δεν στιβουν και ειδικα απο αυτους που δεν εχουν οδηγησει corsa,astra.Πρωτα δοκιμασε κατι και μετα κρινε οχι το λεει ενας και μετα ολοι απο πισω ναι εχει δικιο +1 κλπ κλπ...

Έχω οδηγήσει όλα τα κυβικά Astra(kai OPC) και έχω φίλο με Corsa OPC, πίστεψε όταν λέμε δεν στρίβουν ΔΕΝ στριβουν σα Peugeot, οχι οτι είναι επικίνδυνα αμάξια, (εξέρεση το Astra OPC που απλά έχει τρελό γκάζι και δεν πατάει πουθενά κάτω). Όταν έδωσα στο φίλο μου το GT παραμίλαγε για το κράτημα και σου λέω οτι σε σχέση με RC είμαι πολύ πίσω σε στίσημο, και δεν είχα το μπλοκέ τότε. Όσο για την σύγκριση RC με RX-8 Type-R χώρια οτι κάνει από 8.000+€ πιο κάτω σε πληροφορώ οτι είναι 0,4δ αργότερο στο 0-100 και 0-400 και δεν θες να μάθεις τι τους κάνει στα ρεπρίζ.(Με το παλιό type-R γιατι το καινούριο είναι τάφος) Το Corsaki OPC να δείς ξύλο που τους ρίχνει. Όσο για τις στροφές πάλι το παλιό R είναι όλα τα λεφτά ενώ το RX-8 θέλει πολλά χεράκια για να πάει γρήγορα.Τα πράγματα δεν είναι όπως σας τα προσφέρουν τα περιοδικά άμα πάτε καμια βολτούλα μόνοι σας θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας.
CorsaSport - Τετ 18 Φεβ 2009, 10:16:09
Θέμα δημοσίευσης:
Στο astra opc ναι δεν παταει οταν δεν ειναι εργοστασιακο αυτο το ξερω το corsa opc απλα γραφει ειδικα οταν σε εκκινηση μπορει να ριξει bmw και s3
το δευτερο 1ου σταδιου.Και οσο για να το δουμε μονη μας το εχουμε δει και εγω το εχω δει με το corsa οπου σε σχεση με το astra opc σε στροφη μπηκα τερμα και με κρατησε κανονικα και με τον νομο με 150 και το astra εκοψε αναγκαστικα.Αλλα το παν επαναλαμβανω δεν ειναι το στησιμο και τα κρατηματα αναφερετε και λιγο την δυναμη που εχουν μν λετε μοναχα για ενα πραγμα.
SnakeMJK - Τετ 18 Φεβ 2009, 10:25:39
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω οδηγήσει το τελευταίο κόρσα (το χει η αδερφή μου, σε 1.4) και το προτελευταίο... Αυτή η αίσθηση που σου αφήνει το τιμόνι είναι το λιγότερο επικίνδυνη! Δεν περνάει καμία απολύτως πληροφορία στον οδηγό και είναι σαν να στρίβεις τυφλά. Η συμπεριφορά του στο όριο είναι αυστηρά υποστροφική και αυτό το κάνει ακόμα χειρότερο σε fun καταστάσεις στροφών. Προσοχή, μιλάω μόνο για τα 1.400. Μεγαλύτερα μοντέλα δεν έχω οδηγήσει. Με έχουν πάει βόλτα με GTC, το οποίο έστριβε πολύ τίμια και δεν καταλάβαινες τον Χριστό σου μέσα. Αλλά το ζουμί είναι να καταλαβαίνεις και τι κάνεις.
Dikonou - Τετ 18 Φεβ 2009, 10:26:14
Θέμα δημοσίευσης:
CorsaSport όλα καλά και ωραία όπως τα λές, το astra OPC είναι θηρίο από άποψη αλόγων... παίρνει άλογα εύκολα..... εδώ όμως ρωτάω.... μπορεί να τα βγάλει στο δρόμο.... εκεί είναι το ζητούμενο.... αν το πάρει κανείς μόνο για ευθεία πάει καλά ....σαρώνει. Το ζήτημα που αναφέρουν τα παιδιά όμως είναι σε μια μέση διαδρομή πώς μπορεί να βάλει την δύναμη αυτή κάτω και να σε ευχαριστήσει με την ολική συμπεριφορά του. Έκει φαντάζομαι είναι οι όποιες ενστάσεις... κατά τα άλλα είναι μια χαρά αυτοκίνητα όλα τους
CorsaSport - Τετ 18 Φεβ 2009, 10:39:02
Θέμα δημοσίευσης:
Οταν παιρνεις astra opc και προχωρας στην αναβαθμηση εισαι σιγουρος οτι δεν θα ειναι οπως ηταν οταν ο αλλος πηγαινει με 270 και λεει δεν παταει κατω οτι ακομα και η πεμπτη στις 3000 στροφες σπινιαρει αλλα πηγαινει κανονικα στο δρομο χωρις προβλημα και οταν εισαι μεσα και σε κανει βολτα και σε στροφη αυτοκινητοδρομου μπαινει με 90 χωρις κανενα προβλημα εγω θεωρω οτι ολα οκ.Στροφη με πανω απο 140 κανενα αμαξι δεν περνει χωρις να εχεις φοβο οτι θα φυγεις πανω στην μπαριερα.Οσο για το 1400 οτι δεν σ δινει την αισθηση οτι στριβεις αυτο φαινετε γιατι το τιμονι του sport εχει ολο και ολο 1/10 και οχι 2 η 2/30 οπως ειχαν τα αυτοκινητα(δηλαδη με μια στροφη το τιμονι ολοκληρωμενη εχει στριπσει τελειωσε εγω το θεωρω αυτο πιο ευκολο για παιχνιδια καιοσο για την επαναφορα οπως ειναι σε ολα τα αμαξια κανονικη.Αλλο να εχεις peugeot,audi,fiat και να οδηγας μια φορα opel και αλλο να εχεις opel ωστε να ξερεις πως συμπεριφερετε το αμαξι και ποια ειναι τα ορια τ

Και αμα το παμε ετσι μν σας θυμισω αυτο που για αυτο το λογο δεν πηρα peugeot που ηθελα http://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=peugeot+206+crash&aq=6&oq=PEUGEOT+206
Pughell - Τετ 18 Φεβ 2009, 11:01:55
Θέμα δημοσίευσης:
CorsaSport έγραψε:
Να ρωτησω κατι ρε παιδια???ΓΙΑΤΙκολλατε στα opel οτι δεν στιβουν?ωραια και?μεχρι στιγμης δεν ειδα κανενα να λεει ναι βγαζει ροπη κανει ρανει ολοι οσους εχω ακουσει ενα πραγμα εχουν μαθει να λενε και το εχουν κανει καραμελα δεν στριβει ωραια και?Εγω ομως πως μπορω και το στριβω το corsa?Δεν λεω ειναι αποψης αλλα τις εχετε τεκμηριωμενες?εχετε μπει σε corsa,astra να το στριψετε?...

Γιωργο εχω οδηγησει ολα τα OPC(ακομα και Astra G) απο τοτε που ουσιαστικα αρχισε το OPC να βγαζει μοντελα ευρειας παραγωγης.
Κανενα δεν ειχε αυτο το κατι που θα τα εκανε ξεχωριστα,και δεν εννοω απο μηχανικης φυσης αλλα αυτο το κλικ που ξεχωριζει μια σπορ κατασκευη απο μια απλη.
Οταν πρωτοβγηκε το Astra G,θυμαμαι χαρακτηριστικα την πρωτη εντυπωση που μου αφησε.
Πανεμορφο,με αψογο μοτερ αλλα τοσο mild στησιμο/στριψιμο που θυμιζε απλο 14αρι.
Παρα τα φοβερα 17αρια(για το 2000 ηταν οντως εντυπωσιακο) δεν εστριβε και ανοιγε την τροχια του σταδιακα και γραμμικα.
Ακομα και σε πλασαρισμα,παλι δεν ακολουθουσε.

Η ιδια ακριβως συνταγη ακολουθηθηκε και στο turbo Astra G το οποιο ομως οδηγησα μονον στο Coupe που ηταν ακομα χειροτερο(μπροστοβαρο,εντελως υποστροφικο και με αγαρμπες αντιδρασεις).
Δυστυχως το σκηνικο δεν βελτιωθηκε καθολου ουτε στο Astra H αλλα και το Corsa OPC για να πεις οτι οντως ειναι σπορ μοντελα.
Μπορει απο μοτερ/σασμαν/εμφανιση να ειναι παρα πολυ καλα αλλα στο στριψιμο ειναι ολοιδια με ενα απλο μοντελο και μαλιστα αναλογικα με την υπολοιπη κατηγορια ειναι πολυ πισω σε feeling αλλα και ουσια.

Για καποιον περιεργο λογο,η Opel δεν ηθελε αλλα και δεν θελει να αλλαξει αυτο το πραγμα...
Ας μην ξεχναμε αλλωστε,το κοινο της Opel ειναι ο μεσηλικας οικογενειαρχης που θα παρει sedan μεσαιας κατηγοριας,για αυτο και το Insignia πουλαει σαν ζεστο ψωμι.

Και αυτα που λεω,δεν τα λεω τυχαια,δουλευα καμποσα χρονια σε αντιπροσωπεια Opel για αυτο και εχω αποψη και επισης λογο καλων σχεσεων με καποιους,εχω την δυνατοτητα να οδηγαω για ενα πληρες και αναλυτικο test drive καθε δυνατη εκδοση που ερχεται στην πολη μας. Wink

Α,και μην παρομοιαζεις το 14αρι σου με τα OPC καθως το μοτερ σου σε καμια περιπτωση δεν μπορει να φερει σε δυσκολη θεση το πλαισιο σου.
Αμα οδηγησεις 18αρι GSi,θα δεις πως αλλαζει αυτο το πραγμα(και κατα την κριση μου ηταν μακραν πιο καλοστημμενο απο το σημερινο OPC).
vama51 - Τετ 18 Φεβ 2009, 11:06:49
Θέμα δημοσίευσης:
Πρίν αγοράσω το 207 είχα δεί όλα τα ανταγωνιστικά (Corsa OPC,Grande Punto Essesse,Ibiza Cupra το παλιό).Εκτός από την εξωτερική εμφάνιση που είναι υποκειμενική (πιο πολύ μου αρέσει το 207),έψαξα σε πάρα πολλά site (ελληνικά και εξωτερικό) για το πιο στριβει-φρενάρει-επιταχύνει καλύτερα.Σε όλα το 207 RC στρίβει-φρενάρει πολύ καλύτερα και απο επιδόσεις είναι ακριβώς τα ίδια.Το μόνο τρομερό προσόν του Corsa είναι τα 6 χρόνια εγγύησης. Κατά τα άλλα είναι ένα πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο που όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με το 207,τουλάχιστον όσον αφορά το στρίψιμο γιατί είναι ένα μάξι φτιαγμένο για ευθείες χώρις ιδιαίτερη προσοχή σε θέμα ανάρτησης-γεωμετρίας κλπ...
CorsaSport - Τετ 18 Φεβ 2009, 11:11:04
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικα θα επαιρνα το gsi με τα 150ps αλλα δεν ηθελα να πληρωνω τα λεφτα στο σημα αλλα τελικα τοσο εβγαινε και το 1.4.Η διαφορα ηταν 2000 αλλα τεσπα αλλο θεμα αυτο τωρα.Εσεις οταν λετε στριβει με ποσα στιβετε δλδ?Γιατι εγω οταν στριβω λεω με 60-70 για παιχνιδι σε αλανα
vama51 - Τετ 18 Φεβ 2009, 11:34:03
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξέρω αλά κάτι δεν μου κάθετε καλά με το GSI.Σαν να είναι μια πρόχειρη έκδοση για να ανταγωνιστεί τα 207 Rallye,Colt CZT,Grande Punto Abarth. Τα παιδιά εδώ μέσα θα σου πούν με ποσα πάνε (γιατί εγώ δεν τα ξέρω πέρα από δω μέσα).Εγω όμως πραγματικά το στ(ρ)ίβω το αμάξι γιατί γι'αυτό το πήρα.Για να μην παρεξηγηθώ δεν κάνω "επικίνδυνα" γιατί λυπάμαι τον άλλον απέναντι αν κάνω μ@λ@κί@,το αμάξι να μην το κοπανήσω και μετα εμένα μην πάθω κάτι.Αλλά όταν βρίσκω άδειο δρόμο και στροφές του δίνω.Δεν μπορώ να σου πώ για πχ ότι πάω με τόσα χλμ σε τέτοιου είδους στροφή, αλλά το ευχαριστιέμαι σε δρόμο (πχ Πεντέλη-Διόνυσο,Βαρυμπόπη-Κιούρκα).
MEMsound - Τετ 18 Φεβ 2009, 11:35:04
Θέμα δημοσίευσης:
το στριψιμοδεν το μετρας με χιλιόμετρα.
δεν ειναι μετρησιμη ποσότητα το στρίψιμο.

τα παιδιά αναφέρονται σε αισθηση στο στρίψιμο προτίστως αλλα και σε περιθώρια πρόσφυσης.

τα χιλιόμετρα μέσα σε μια στροφή ειναι κάτι τελείως σχετικό μιας και οι συνθήκες δεν ειναι ελεγχόμενες οπότε και άλλος φοβάται και "αφηνει" αλλος δαγκώνει την ταυτότητα πιο γερά στρίβει...

για να μετρήσεις χιλιόμετρα μέσα σε μια στροφή και να δεις "τι και πώς" παίρνεις ενα performance box πας Σερρες κάνεις κάμποσα περάσματα και με τα δυο αυτοκίνητα σε 2 ~3 στροφές, βγάζεις μέσο ορο km/h του κάθε αυτοκινήτου στην κάθε στροφή και συγκρίνεις...

οποιαδήποτε άλλη συγκριση ειναι τελείως "σχετική" και εμπλέκονται υποκειμενικοί παράγοντες.

επίσης μην ξεχνάτε το αισθημα ασφάλειας που σου δημιουργεί η οχι ενα αμάξι την ωρα που στρίβει και αν αυτό σε βοηθάει να πιέσεις ή οχι περισσότερο...

υ.γ. εχω δει corsa opc να "στρίβει" παααρα πολυ καλά και να γράφει και χρόνους... αλλα για να το καταφέρει χρειάστηκε ανάρτηση πολλων ευρω... και μπλοκέ... και μηχανικη βελτίωση στο μοτερ... και φυσικά οδηγό με γνώσεις και θάρρος...
από την άλλη εχω δει σχεδόν μαμα 206 και 207 με οδηγους "μετριους" να γράφουν ανεκδιηγητους χρόνους... μιας και τα αμαξάκια τους μπορουν τους κάνουν τσάμπα μάγκες...

peugeot_ς - Τετ 18 Φεβ 2009, 12:07:44
Θέμα δημοσίευσης:
Τα opc σκαβει την ασφαλτο, το rc σπερνει ραγες. Exclamation
CorsaSport - Τετ 18 Φεβ 2009, 12:40:37
Θέμα δημοσίευσης:
peugeot_ς έγραψε:

εγω θα ελεγα την ξηλωνει δεν την σκαβει Evil
Steve - Τετ 18 Φεβ 2009, 12:42:18
Θέμα δημοσίευσης:
peugeot_ς έγραψε:
Αυτά είναι! Very happy
MEMsound - Τετ 18 Φεβ 2009, 12:54:42
Θέμα δημοσίευσης:
πάντως η παραγωγη ραγων πρεπει να ειναι επικερδης.
μεταξυ των παραπονουντων αγροτών δεν ακουσα κανέναν να εχει παράπονο με το εμπόριο ραγών...

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
peugeot_ς - Τετ 18 Φεβ 2009, 13:03:37
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
πάντως η παραγωγη ραγων πρεπει να ειναι επικερδης.
μεταξυ των παραπονουντων αγροτών δεν ακουσα κανέναν να εχει παράπονο με το εμπόριο ραγών...

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Multi color Multi color Multi color Silly
PASALIMANI - Τετ 18 Φεβ 2009, 13:55:30
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Εμείς με τα 206 σκιζόμαστε (με οικονομικότερο τρόπο βέβαια) για στήσιμο και άλογα, και έρχεται το 207 RC εργοστασιακό, και μας ακολουθεί κυριλέ! Very happy

Eσυ με τα 499ατια σου μπορεις και κοιμασε ησυχος τα βραδια Wink
Steve - Τετ 18 Φεβ 2009, 14:30:58
Θέμα δημοσίευσης:
Οι αγρότες που κολάνε με τις ράγες ρε μαλ**α Μ*νθε? Razz
MHTSOS90 - Τετ 18 Φεβ 2009, 15:12:55
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια τι κθεστε και εσχολιστε με opel και με ατομα που δεν ξερουν, ακου εκει με ποσα χλμ περνειω στροφη αφτη εινε ερωτιδη πενταχρονου!!! ΤΣΠ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Η ΥΠΑΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!!!!!!!!
Steve - Τετ 18 Φεβ 2009, 15:26:46
Θέμα δημοσίευσης:
MHTSOS90 έγραψε:
ΤΣΠ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Η ΥΠΑΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!!!!!!!!
ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΡΕ ΜΗΤΣΑΡΑ Very happy
SAKIS-LEMANS - Τετ 18 Φεβ 2009, 15:50:43
Θέμα δημοσίευσης:
astra opc τρελή υποστροφή στι Σέρρες! Πολύ δύναμη! Είπαμε προσθιοκίνητο τόσο δυνατό και να στρίβει με όλα τα άλογα μόνο ο γάλλος μπορεί.
MEMsound - Τετ 18 Φεβ 2009, 16:22:02
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:

...όπου κολλάει και η "σπορα" των ραγών... ρε μαλ**α Στ*υρε Razz
Steve - Τετ 18 Φεβ 2009, 16:47:48
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Steve έγραψε:

...όπου κολλάει και η "σπορα" των ραγών... ρε μαλ**α Στ*υρε Razz
Αν βγάλει καμιά επιδότηση το κράτος, τότε θα σπέρνουν ράγες και οι αγρότες.

Για την ώρα, αν και έπρεπε να έχουν σταματήσει από το 2005 βάσει οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζουν να σπέρνουν σιτάρι και βαμβάκι Razz
Randy - Τετ 18 Φεβ 2009, 17:53:05
Θέμα δημοσίευσης:
Καποιος δε θυμαμαι ποιος εχει αφησει ενα link με τρακαρισματα με 206. Και λεει οτι αυτος ειναι ο λογος που δεν πηρε peugeot..

ΕΛΕΟΣ!

Δηλαδη το αμαξι φταιει? Τι αλλο θα ακουσω ρε... Shocked Shocked Shocked
android - Τετ 18 Φεβ 2009, 18:30:24
Θέμα δημοσίευσης:
Randy έγραψε:
Καποιος δε θυμαμαι ποιος εχει αφησει ενα link με τρακαρισματα με 206. Και λεει οτι αυτος ειναι ο λογος που δεν πηρε peugeot..

ΕΛΕΟΣ!

ναι ειδικα το 1ο βιντεο ειναι σημα κατατεθεν κουλαμαρας
μαλλον αυτο ειδαν στην γαλλια οταν βγαλαν το 207gt με esp χωρις να βγαινει....σου λεει @@αρες ειναι αυτοι Laughing
MHTSOS90 - Τετ 18 Φεβ 2009, 22:48:13
Θέμα δημοσίευσης:
Evil Ελα ειπα δεν κλεβουμε υπογραφες! Very happy
(λιγο off topic αλλα δεν πειραζει)
Steve - Τετ 18 Φεβ 2009, 23:00:42
Θέμα δημοσίευσης:
MHTSOS90 έγραψε:
Evil Ελα ειπα δεν κλεβουμε υπογραφες! Very happy
(λιγο off topic αλλα δεν πειραζει)
Αφού και εγώ έχω 206, να μη σπείρω καμιά σειρά ράγες? Very happy
Randy - Πεμ 19 Φεβ 2009, 02:10:33
Θέμα δημοσίευσης:
Τι νομιζετε οτι ειναι οι ραγες να τις σπειρετε?? Ρυζι η σιταρι ρε??? Very happy Very happy Very happy

Αρα κι εγω σπερνω ραγες δηλαδη, μετα το Steve βεβαια... Wink
CorsaSport - Πεμ 19 Φεβ 2009, 09:21:34
Θέμα δημοσίευσης:
Randy έγραψε:

ΕΛΕΟΣ!

Ωραια οποτε αφου δεν φταιει το αμαξι αλλα ο οδηγος τοτε πολυ απλα εχει συνηθησει το τιμονι του γαλλικου και του γερμανικου σ φαινετε θανατος τερμα επικυνδινο.Μαθε αμα ειναι να μπορεις να στριβεις 280 αλογα μπροστοκουνα και τρελη ροπη και μετα πανε στο γαλλικο ξανα.Ε δλδ μπηκα με σκοπο για ηρεμη κουβεντα και τον σκατε τον αλλον.Με 30Ε το astra βιδωνετε στην ασφαλτο πολυ απλα με καμπεροβιδες και εχει μια χαρα κρατημα τεσπα.τελος
Pughell - Πεμ 19 Φεβ 2009, 10:21:24
Θέμα δημοσίευσης:
Γιωργο ποσο σιγουρος εισαι για αυτο που λες; Question
Καμπερ εχω αλλαξει και εγω σε αυτοκινητο που δεχοταν καμπεροβιδες αλλα το πραγμα δεν ειναι οπως ακριβως το λες...

Αφηνωντας εξω τον παραγοντα ανομοιομορφης φθορας ελαστικων,αυτο το οποιο αλλαζει δραματικα προς το χειροτερο ειναι η συμπεριφορα στο βρεγμενο κατι το οποιο γινεται πια επικινδυνο αν αναφερομαστε σε μπροστοβαρο,προσθιοκινητο των 250 αλογων.
Και εννοειται οτι οι διαφορες που λες ειναι της ταξης της +1,5 μοιρας και πανω(αν θυμαμαι καλα 3 μοιρες ειναι το οριο που παιρνει απο βιδες) οποτε δεν τιθεται θεμα του να πεις "Εγω αλλαξα πολυ λιγο την καμπερ και εγινε αλλο αμαξι..." καθως με μιση μοιρα δεν καταλαβαινεις τιποτα. Sad

Φυσικα πρεπει να "παιξεις" και με συγκλιση,και παει λεγοντας... Confused
Ασε που με την ηλιθια ηλεκτρονικη μλκια που εχει αντι,για συμβατικη αναρτηση,δεν σου αφηνει και περιθωρια να επεμβεις οσο θελεις. Sad
CorsaSport - Πεμ 19 Φεβ 2009, 10:57:49
Θέμα δημοσίευσης:
Μιλαω για πραγματα που εχω δοκιμασει οταν δεν ξερω κατι η δεν ειμαι σιγουρος το αναφερω απο διπλα.Παντως μεχρι στιγμης 2-3 ατομα μ εχουν φερθει σωστα εδω στο forum σαν ανθρωπο και οχι ως βαση επιλογης μαρκας,και ο Pughell ειναι ενας απο αυτους.
Randy - Πεμ 19 Φεβ 2009, 10:58:49
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Με 30Ε το astra βιδωνετε στην ασφαλτο πολυ απλα με καμπεροβιδες και εχει μια χαρα κρατημα τεσπα.τελος

Κανεις δε θυμωσε ουτε ειχε σκοπο να τσακωθουμε, απλα στο παραπανω που λες, ρε φιλε, πληρωνουμε 30000 ευρω για το OPC, χαθηκαν να βαλουν καμπεροβιδες αξιας 30 ευρω (που ακομη και τα πατακια ειναι πιο ακριβα..)??

Αν ειναι το θεμα κρατημα να "παιζει" για 30 ευρω, και δεν στο προσφερουν για μερικες βιδες οπως λες, τοτε παρε το OPC και πετα το στη θαλασσα(ειναι και μπλε, δε θελει βαψιμο).

Και ολα αυτα στα λεει καποιος που του αρεσει το OPC και θα το ηθελα σαν επομενο αμαξι. Αλλα με αυτα που ακουω... Evil Evil Δεν το βλεπω.

Φιλικα ε...
CorsaSport - Πεμ 19 Φεβ 2009, 11:12:09
Θέμα δημοσίευσης:
Το θεμα Γιωργο ειναι οτι ο καθενας Α,Β,Γ εχει παρει ενα αμαξι για καποια στοιχεια τ και το υποστιριζει.Ναι οκ πασο αλλα μν πας και θαβεις ολες τις υπολοιπες μαρκες οτι δεν υπαρχουν οτι δεν φτανουν ουτε το 1/1000 απο το peugeot,εγω δλδ γιατι εγω εχω παρει opel και συνεχιζω να θαυμαζω τα rallakia τα leon,ibiza και αλλα δυνατα αμαξια και δεν ειμαι καρφωμενος (οπως πολλα ατομα απο δω)να λεω opel και γαμ.. και τα μυαλα στα καγκελα καδεν υπαρχει αλλο και τετοια.Το καθε αμαξι εχει τα δικα του χαρακτηριστηκα γι αυτο και υπαρχουν μαρκες,ανα ηταβ βα γυρνουσαμε 100 χρονια πισω να παιρναμε ενα αμαξι ολη η γη.Αυτο που θελω να πω να τελειωνω κιολας γτ ειμαι στην δουλεια μν ειστε προσηλωμενοι σε μια μαρκα δεχτειτε τα καλα και των αλλων παραδεχτειτε και τα προβληματα τα δικα σας δεν γυριζει ολος ο κοσμος γυρω απο την peugeot και την opel κλπ κλπ...
xrisa-xs - Πεμ 19 Φεβ 2009, 11:13:21
Θέμα δημοσίευσης:
CorsaSport έγραψε:
Παντως μεχρι στιγμης 2-3 ατομα μ εχουν φερθει σωστα εδω στο forum σαν ανθρωπο και οχι ως βαση επιλογης μαρκας,και ο Pughell ειναι ενας απο αυτους.

παίζει πολύ τεστεστερόνη εδώ μέσα Evil
gayz πρέπει να είστε πιο ευγενικοί με τους φιλοξενούμενούς μας

υγ. Αν σε forum της opel έμπαινε κάποιος με peugeot πως θα τον αντιμετωπίζατε? Είμαι και εγώ σε club της opel καθώς χρόνια κάτοχος corsa
CorsaSport - Πεμ 19 Φεβ 2009, 11:25:05
Θέμα δημοσίευσης:
Χρυσα μεχρι στιγμης στο opel-club εχουμε αρκετους φιλοξενουμενους με seat,peugeot(rallye οι περισσοτεροι),punto,honda,audi και μεχρι στιγμης δεν εχει πει κανενας η πατατα σ δεν παει μια η τπτ παρομοιο προσβλητικο.Παντα μεσα στα πλαισια του ευγενικου πχ στο honda ωραιο αμαξακι γρηγορο αλλα χαμηλοστροφο λιγακι σε σχεση με το αστρα.Για τα rallye εχουμε πει τα καλυτερα λογια οτι ειναι δυνατα αξιοπιστα και μεχρι στιγμης εχουν γινει μπολικα φιλικα πατηματα συμπεριλαμβανομενου και του χθεσινου και μαλιστα ατομα με rallye εχουν δωσει και για βολτα το αμαξι τους σε ατομα απο το club.Και στο club της seat που ειμαι μελος δεν μ εχει πει κανενας ξερεις το leon revo απλα τα σαπιζει τα opel και αυτο το ξερουμε ολοι στο club και respect λεμε se leon revo και rallye
MEMsound - Πεμ 19 Φεβ 2009, 11:47:01
Θέμα δημοσίευσης:
Ολα αυτά που διαβάζω παραπάνω μου φαίνονται τουλάχιστον "ΟΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ!!!!!" Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

δεν νομίζω οτι κανένας προσέβαλε κάποια μαρκα αυτοκινήτων.
ουτε και την επιλογή του άλλου.

αλλο αν καθένας μας για δικους του λόγους εχει επιλέξει αυτό που εχει επιλέξει.
Pughell - Πεμ 19 Φεβ 2009, 13:16:57
Θέμα δημοσίευσης:
Γενικευοντας το λιγο,ο Γιωργος εννοει οτι το Astra δεν ειναι και εντελως μαπα και δεν εχει και αδικο αν το δουμε απο αυτο το πρισμα.
Το αυτοκινητο ειναι fool proof και συμπεριφερεται(αρκετα) σαν 207 Rallye με το ESP αναμμενο.
Απλα απο την απενεργοποιηση του και μετα,δεν προσφερει αυτα που θα περιμενε να δει καποιος "θερμοκεφαλος'.

Για να ειμαι ειλικρινης,ναι,θα συμφωνησω οτι για τον αδαη δεν ειναι και τοσο κακο αυτοκινητο καθως ειναι τοσο κακο οσο και ενα 106 το οποιο στα χερια του πρωτου τυχαιου ειναι τουλαχιστον επικινδυνο μολις ξεπεραστουν τα ορια.

Αυτα,για να μην τα βαζουμε ολα στον ιδιο σακο...

Υ.Γ.Και για να ξεκολλησουμε λιγο απο το "Τα Opel ειναι μαπα!",σας τονιζω υπευθυνα οτι Astra G OPC και Corsa C GSi,γινονται κυριολεκτικα αλλα αυτοκινητα με προσθηκη σωστης αναρτησης και μπλοκε.
Απλα δεν υπαρχει η διαθεση απο την ιδια την Opel οπως ανεφερα πιο πριν...

Steve - Πεμ 19 Φεβ 2009, 13:46:17
Θέμα δημοσίευσης:
xrisa-xs έγραψε:
Γίνει ευγενική εσύ ως προς εμάς και μετά βλέπουμε Wink
xrisa-xs - Πεμ 19 Φεβ 2009, 13:49:01
Θέμα δημοσίευσης:
χιούμορ κάνω αγαπητέ!
τι ήθελες να σας πω Λούγκρες?? δεν μου ταιριάζει να λέω τέτοια Razz
MEMsound - Πεμ 19 Φεβ 2009, 13:56:57
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
xrisa-xs έγραψε:

γκ-Α-ιζ λεει
οχι γκ-Ε-ις

ευγενικότατη ειναι
CorsaSport - Πεμ 19 Φεβ 2009, 13:57:04
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell(Στελιο) για μια ακομη φορα ευχαριστω θα ηθελα παντως αν κανονισουμε τπτ αυτην την κυριακη απο το club να ερθεις μια βολτα απο τα carrefour να πιουμε ενα καφεδακι.Αν δεν εχει οργανωθει ως τοτε κατι λογικα τοτε την αλλη τεταρτη οχι αυτην που ερχετε.Θα σε ενημερωσω παντως και θα ηταν προσωπικα μεγαλη τιμη να σε γνωρισω
kane - Πεμ 19 Φεβ 2009, 14:49:01
Θέμα δημοσίευσης:
Aρχικα κανεις δν αποπηρε το γιωργο και τον καθε γιωργο φυσικα που μπαινει να γραψει την αποψη του στο φορουμ,ειδικα τη στιγμή που δν προκαλει (οπως εχει συμβεί κατα καιρους με αλλους χρηστες).

Δυστηχως ομως οταν ο καθενας μας ειναι "κολλημενος" σε μια φιλοσοφία οδηγησης και σχολή δεν μπορουμε να βρισκουμε παντα κοινό σημείο αναφορας συζητησης.

Οπως για παραδειγμα εγω ειμαι "κολλημενος" με 106 και σαξο, αυτοκινητα που το 207 ΔΕΝ θα γινει ποτε...Ολα ομως ειναι υποκειμενικά και εχει να κανει το πως το βλεπει κανεις.

Επισης θα πρεπει,για να κανουμε αντικειμενικο οσο γινεται διαλογο,να εχει οδηγησει κανεις αρκετες μαρκες ή εστω να εχει φιλο ιδιοκτητη μιας μάρκας αντικειμενικο για το αυτ/το που οδηγει.
Οχι δηλ του τυπου "εμενα ο φιλος μου εχει ΤΤ και μου λει οτι μπαινει τεζα".Τετοιες γνωμες να μας λειπουν για ευνοητους λογους.

Οπως εχω ξαναπεί,οδηγησα το κορσα οπισι (για λιγο) οσο και το αστρα οπισι (αρκετα).
Πραγματικα στην εργοστασιακη τους μορφή τα αυτ/τα ειναι απαραδεκτα για μένα στις στροφές.
Για να μην παρεξηγηθω εξηγουμαι.Σιγουρα κινουνται σβελτα,με μετριασμους στο γκαζι,ελεω ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ αρκετης ροπης και δν πρεπει να οδηγουνται ως ατμοσφαιρικα.Οσοι εχουν 207 και ειχαν σαξο/106 καταλαβαινουν.
Δεν ειπε κανεις οτι δε στριβουν,ή οτι οταν φτανουν σε μια στροφη μπαινουν με -20 χλμ/ωρα.
Απλα ειναι διαφορετικης φιλοσοφιας αυτ/τα,μπαινουν με ΥΠΕΡβολικη ασφαλεια για καποια χλμ και το κακο ειναι οτι δεν πληροφορουν τον οδηγο (οπως συνηθως τα περισσοτερα γαλλικα) και στα επομενα +10χλμ το κανεις τροπετο με κλασσικη οτινανιδικη γερμανικη αντιδραση.
Εδω ομως υπαρχει το "αλλο" κολπο...Υπαρχουν και αυτοκινητα με 240 αλογα μπροσθιοκινητα με μπολικα κιλα ροπης που στριβουν ΚΟΜΜΑΤΙΑ απτο εργοαστασιο.Βλέπε ρενο μεγκαν ρς.
Εκει ειναι που βγαζω το καπελο στη ρενο και οχι στην οπελ.
Για παραδειγμα εξελιξαν το μεγκαν και το καναν ενα υπεροπλο στροφων ενω η αντιστοιχη βελτιωτικη εταιρια της οπελ, (οπισι) εβγαλε ενα αστρα απλα με γκαζι...
Δυστηχως μπορει να το βλεπουμε απο διαφορετικη οπτικη γωνια οι περ/ροι,αλλα καποια πράγματα να λεγονται.
Οπως επισης ουτε τα οπελ εχουν κανα υπεροπλο μοτερ παιδια,ουτε ειναι τεχνολογια αιχμης...Βλεπε S3 1ο σταδιο 350αλογα + χωρις να αγγιξεις μοτερ...και στο αστρα οποσι 1ο σταδιο και ουτε τα 300 ακουμπας...
Steve - Πεμ 19 Φεβ 2009, 17:15:35
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Steve έγραψε:
xrisa-xs έγραψε:

γκ-Α-ιζ λεει
οχι γκ-Ε-ις

ευγενικότατη ειναι
Ρομπέν των δασών και Δον Κιχώτη των αμάχων και φτωχών, το γκ-Α-ιζ είναι guys, από το guy.

Το gayz είναι ο πληθυντικός του gay.
MEMsound - Πεμ 19 Φεβ 2009, 17:37:58
Θέμα δημοσίευσης:
σιγα φιλτα(ΤΟ)τε κυριε Μπαμπινιωτη... ειστε 100% βεβαιως οτι δεν εκανε τυπογραφικο λάθος?

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
kane - Πεμ 19 Φεβ 2009, 17:43:41
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Ρομπέν των δασών και Δον Κιχώτη των αμάχων και φτωχών

Ρομπεν των χαζών, και Δον Κιχώτη των αμπαλων και φραουλέτων...
Randy - Πεμ 19 Φεβ 2009, 18:20:50
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Το gayz είναι ο πληθυντικός του gay.

Και μαλιστα λαθος γραμμενο, αφου θελει s οχι z. Wink
MEMsound - Πεμ 19 Φεβ 2009, 18:22:48
Θέμα δημοσίευσης:
OTI
NA
NAI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Pughell - Πεμ 19 Φεβ 2009, 18:44:36
Θέμα δημοσίευσης:
Εχουμε μπλεξει τα μπουτια μας μου φαινεται... Confused

Καταρχην με τον ορισμο του οτι δεν στριβει,δεν μπορεις να το συγκρινεις αμεσα με ενα ατμοσφαιρικο για τον απλο λογο οτι εχει εντελως διαφορετικες γραμμες.
Με το ατμοσφαιρικο σημαδευεις την πιο ομαλη τροχια για να μπεις οσο το δυνατον πιο γρηγορα.
Με το turbo,σημαδευεις το apex πεφτωντας αργα στα φρενα και δινωντας τα ολα μετα το apex.
Δεν εχει καμια σχεση ο ενας τροπος οδηγησης με τον αλλον...

Προσπαθηστε να στριψετε το ιδιο με ενα 106 και ενα 207.
Αμα στριψετε,πειτε μου... Laughing
Το 106 με αργα φρενα και σημαδι στο apex,θα κρεμασει ασχημα και θα κανετε μια τρυπα στο νερο απο χρονους.
Το 207 απο την αλλη,με τα αποθεματα ροπης που εχει θα χαζοσπινιαρει αν πατε να μπειτε με σταθερο αλλα γεματο γκαζι οποτε το πουλατε απο πριν και μολις ισιωσετε το τιμονι,pedal to the metal.
Το ιδιο στυλ θελει και το Corsa/Astra. Wink

Απο εκει και περα,οσο αφορα αμεση συγκριση Megane RS με Astra OPC,δεν υπαρχει μιας και με τιμες εξωτερικου το Renault κοστιζε πολυ παραπανω,τοσο οσο θα κοστιζε να βαλεις μπλοκε στο OPC και να το κανεις και ΦΠΕ.
Απο την αλλη,το μοτερ του Renault ειναι ανεκδοτο μπροστα στου Opel,μην λεμε μλκιες... Confused
Με εξαιρεση το R26 που ειναι αρκετα ειδικη κατασκευη,οδηγηστε ενα Megane RS 1ης γενιας ή εστω και Trophy,να φατε το ξενερωμα της ζωης σας απο αισθηση τιμονιου. Cool
Για να γινει το best hot hatch που δηλωσαν οι αγγλαρες,εγινε πολυ πιο κουτσουρο και μπηκε και το μπλοκε για να γινει αυτο.
Δεν λεω,αψογο αμαξι αλλα επεσε πολυ μελετη και ξεφευγει απο το τυπικο επιβατικο(οπως και το Clio III RS).

Steve - Πεμ 19 Φεβ 2009, 19:37:59
Θέμα δημοσίευσης:
Στέλιε κουλέ,

Πόσες φορές έχεις μπει σε σοβαρή πίστα στη ζωή σου?

Α, τόσες πολλές?

Μέχρι να μπείς σε καμιά σοβαρή πίστα άσε τα apex και τις συμπεριφορές των αυτοκινήτων μη θωπεύσω με περίσσεια χάρη τα ξεχαρβαλωμένα οπίσθια σου Smile

και πάρε κανα τηλ κανα γάλλο να στείλει τον κουβά... Evil
Pughell - Πεμ 19 Φεβ 2009, 20:12:53
Θέμα δημοσίευσης:
Κατι τετοιες μλκιες λες και χανω καθε ελπιδα για σενα... Laughing

Δηλαδη ρε ηλιθιε,οποιος δεν παει πιστα,δεν ξερει να οδηγαει και δεν εχει αποψη για την αυτοκινηση;
Η' μηπως ξεχνας οτι πολλοι "πιστιαρηδες" εχετε ανεβασει αυτοκινητο σε δεντρο/γκρεμια/σταση πανω απο 5 φορες σε οδηγικη καριερα των 5 ετων; Rolling eyes

Μην ακουσω ξανα τετοια μλκια,αυτα ειναι για τους κομπλεξικους... Wink

Και μην μου πεις οτι δεν ειναι ετσι,ξερω απειρα παραδειγματα να σου δωσω τοπικων ηλιθιων που επειδη μπηκαν στις Σερρες με την ασφαλτο-γυαλοχαρτο και τα 888,νομιζαν οτι και στον δρομο τα 888 θα κρατουσαν το ιδιο και μετα επαιρναν τηλεφωνο την οδικη βοηθεια στις 2 το βραδυ. Cool

Ξαναλεω και ελπιζω να γινει σαφες,αν και off topic,στην πιστα μαθαινεις το αυτοκινητο σου πολυ καλα,οχι ομως και ολα τα υπολοιπα περι οδογησης. Wink
Steve - Πεμ 19 Φεβ 2009, 20:45:04
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Δηλαδη ρε ηλιθιε,οποιος δεν παει πιστα,δεν ξερει να οδηγαει και δεν εχει αποψη για την αυτοκινηση;
Όχι Very happy

Όσο για τα υπόλοιπα, 6 χρόνια κλείνω οδηγικά, οπότε μάλλον την γλίτωσα Very happy

Τούρλααααααααααααααααααα μου εσύ!
Randy - Παρ 20 Φεβ 2009, 02:09:56
Θέμα δημοσίευσης:
Worthy Worthy Worthy Worthy
CorsaSport - Παρ 20 Φεβ 2009, 09:05:49
Θέμα δημοσίευσης:
Ολα ειναι οκ απλα ο καθενας εχει την γνωμη του πιστευω το θεμα εληξε και ξερουμε οτι τα peugeot στριβουν αλλα τα opel εχουν δυναμη.Εγω το ανεφερα και οταν γραφτηκα στο forum οτι ειμαι εδω για να πω ηρεμα και ωραια τις αποψης μ και να μιλησω μαζι σας γενικα για ολα τα θεματα,δεν μπηκα ουτε για να κοροιδευω ουτε να κανω φασαρια.Αυτα απο μενα καλη μ συνεχεια στην διαμονη μ εδω στο forum και καλες κουβεντες να εχουμε Smile
Pughell - Παρ 20 Φεβ 2009, 10:19:55
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Pughell έγραψε:
Όχι Very happy

Όσο για τα υπόλοιπα, 6 χρόνια κλείνω οδηγικά, οπότε μάλλον την γλίτωσα Very happy

Τούρλααααααααααααααααααα μου εσύ!

Ναι,μπραβο...
Θα σε χορτασω μπουφλα στο επομενο meeting μπας και συνελθεις. Rolling eyes
Οσο για τα 6 χρονια,ρωτα Σταυρο(Kane) να σου πει για τους "πιστακηδες" της Θεσ/νικης και τα καμωματα τους. Cool
Steve - Παρ 20 Φεβ 2009, 12:52:45
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Οσο για τα 6 χρονια,ρωτα Σταυρο(Kane) να σου πει για τους "πιστακηδες" της Θεσ/νικης και τα καμωματα τους. Cool
Αδιαφορώ Very happy
Pughell - Παρ 20 Φεβ 2009, 12:59:01
Θέμα δημοσίευσης:
Εσυ μπορει να αδιαφορεις αλλα ο κανονας λεει οτι 3 στους 5 πιστακηδες τα κανουν πτνα οταν πιεσουν καταστασεις σε κανονικο δρομο και οχι σε πιστα,οποτε αρχδα μαθαινεις να οδηγας. Rolling eyes

Μην πας και μακρια παντως,το 98% των οδηγων σιρκουι και αναβασεων λενε απο μονοι τους οτι δεν αντεχουν τους ρυθμους ενος αγωνα ραλλυ για αυτο και δεν πανε ή οταν πανε πεφτουν στις τελευταιες θεσεις.

Οποτε ακυρο αυτο που ειπες για πιστα και σωστη εκμαθηση. Cool
Μια κοτα στον κυριο απο την Εδεσσα παρακαλω! Laughing Laughing Laughing
Steve - Παρ 20 Φεβ 2009, 13:02:30
Θέμα δημοσίευσης:
Άσε το 98% των οδηγών σιρκουί και αναβάσεων.

Εγώ μιλάω για εμένα, και εσύ μιλάς εκ μέρους άλλων. Δεν μιλάς λίγο και για σένα? Very happy
Pughell - Παρ 20 Φεβ 2009, 13:21:00
Θέμα δημοσίευσης:
Ας μιλησουμε και για μενα...
Εχω παει μια φορα πιστα,ολα τα υπολοιπα "κουλα" που κανω,τα κανω μονος μου σε βουνο και στα περιπου 12 χρονια που οδηγαω(νομιμα),δεν ειχα ακομα καποιο ατυχημα στο οποιο ημουν υπαιτιος.
Σε καλυψα; Rolling eyes
Randy - Παρ 20 Φεβ 2009, 17:25:42
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
περιπου 12 χρονια που οδηγαω(νομιμα),δεν ειχα ακομα καποιο ατυχημα στο οποιο ημουν υπαιτιος.

Μαγκια σου και μπραβο σου φιλε, διοτι ξερω πολλα ατομα με 106 "διαβολισμενα" που κανουν κοντρες και βλακειες ακομη και σε στενα, διπλα απο γιαγιαδες με σακουλες απο τη λαικη.. Εισαι απο τις ελαχιστες εξαιρεσεις.. Wink
Pughell - Παρ 20 Φεβ 2009, 18:21:26
Θέμα δημοσίευσης:
Κατι τετοιοι μλκες εβγαλαν κακη φημη στο αυτοκινητο και σε οσους εχουν 106/Saxo... Evil
Η λογικη μου ειναι,κανε οτι θες αλλα σε αναλογο σημειο και οχι οπου σου κβλσει.
Και εγω εχω κανει ατυπες κοντρες αλλα οχι μερα-μεσημερι μεσα στην πολη.Τεσπα... Confused
Steve - Παρ 20 Φεβ 2009, 21:51:01
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Σε καλυψα; Rolling eyes
Ναι ρε άντρα Love
Randy - Κυρ 22 Φεβ 2009, 02:05:13
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον, το θεμα ειναι οτι απολα τα posts παρατηρω οτι το OPC απογοητευει. Κριμα και το συμπαθω ιδιαιτερα... Crying or Very sad
lambrosp - Κυρ 22 Φεβ 2009, 22:21:18
Θέμα δημοσίευσης:
Randy έγραψε:
Λοιπον, το θεμα ειναι οτι απολα τα posts παρατηρω οτι το OPC απογοητευει. Κριμα και το συμπαθω ιδιαιτερα... Crying or Very sad

Mια χαρα ειναι το astra opc φιλε!!
Μην απογοητευεσαι απο του πιστακιδες εδω μεσα!!!
kostas207rc - Κυρ 22 Φεβ 2009, 23:46:36
Θέμα δημοσίευσης:
Καταρχάς η σύγκριση δεν έχει καμία ουσία γιατί μιλάμε για διαφορετικές κατηγορίες.
Φυσικά και το astra είναι καλιτερο αλλιώς δεν θα είχανε διαφορά 7000-8000ε
Από εκεί και πέρα είναι θέμα εσύ τι ζητάς από ένα αυτοκίνητο
SAKIS-LEMANS - Δευ 23 Φεβ 2009, 07:47:22
Θέμα δημοσίευσης:
Μια χαρά είναι το άστρα για τον ελληνάρα ευθειάκια-ρεπριζάκια-προσπερασάκια, κάνει και λίγο στρίψιμο... μια χαρά! Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι γιατι γίνεται η σύγκριση μεταξύ δύο αυτοκινήτων διαφορετικής κατηγορίας. Νομίζω πως η σύγκριση μπορεί να γίνει με το 308
Pughell - Δευ 23 Φεβ 2009, 10:39:07
Θέμα δημοσίευσης:
Το μονο κοινο που εχουν με το 308 ειναι ο ογκος και η ιδια κατηγορια καροτσας...
Τιποτα αλλο μιας και στην μια περιπτωση μιλαμε για ενα εντελως οικογενειακο αυτοκινητο που φορεσε ενα δυνατο μοτερ μαζι με 6αρι σασμαν και απο την αλλη μιλαμε για μια sport κατασκευη που φοραει εντελως διαφορετικες αναρτησεις/setup απο τα απλα Astra παραγωγης. Wink
206kwn - Δευ 23 Φεβ 2009, 11:09:30
Θέμα δημοσίευσης:
το αστρα το εχω οδηγησει μιας και το εχει ο αδερφος μου....
οχι το opc... εχει το 16τ με τα 170??180?? καπου εκει νομιζω....
υπερευχαριστημενος για τα λεφτα του και ολα τα λοιπα....
ειναι απλα αψογο.... φανταζομαι πως θα ειναι το opc.... και κρατηματα μου φανηκαν καλα και οι επιδοσεις του και ολα.... θελω να πω οτι οκ ας μην το παρακανουμε πλεον με τα κρατηματα κλπ κλπ..... για τους δρομους μας (δεν αναφερομαι σε πιστες) φανταζομαι οτι ειναι ποοοοοοοοολυ καλο το opc......
και καλυτερο απο το 207 το rc (αποψη μου Wink )

αν και παλι πιστευω οτι ειναι ψιλοανιση η συγκριση του rc με το opc μιας και εχουν τρελη διαφορα χρηματων και κυβικων.... πιστευω καλυτερα θα ηταν να το συγκριναμε με το astra το 1,6t 170-180 bhp
SAKIS-LEMANS - Δευ 23 Φεβ 2009, 11:28:21
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Το μονο κοινο που εχουν με το 308 ειναι ο ογκος και η ιδια κατηγορια καροτσας...
Τιποτα αλλο μιας και στην μια περιπτωση μιλαμε για ενα εντελως οικογενειακο αυτοκινητο που φορεσε ενα δυνατο μοτερ μαζι με 6αρι σασμαν και απο την αλλη μιλαμε για μια sport κατασκευη που φοραει εντελως διαφορετικες αναρτησεις/setup απο τα απλα Astra παραγωγης. Wink

οκ τότε δεν νομίζω πως υπάρχει μοντέλο προς σύγκριση της πεζό. Οπότε γιατί να συγκρίνουμε τα μανταρίνια με τις πατάτες? Ας γίνει λοιπόν σύγκριση του 1.6 turbo αστρα με 308. Για να καταλήξω τι θέλω να πω... εγώ δεν φαντάζομαι έναν άνθρωπο που να είναι ανάμεσα σε astra OPC και 207 rc. 207rc και Corca opc ναι, αλλά το άλλο όχι.
Pughell - Δευ 23 Φεβ 2009, 11:33:57
Θέμα δημοσίευσης:
Κωστα(206kwn) το OPC δεν εχει καμια σχεση με το RC,τα εχω οδηγησει και τα δυο για αυτο στο λεω.
Ναι μεν σε γκαζι ειναι αλλου αλλα σε στριψιμο/παιχνιδι(με αρκετα απολυτα κριτηρια),αστο...

---

Κωστα(SAKIS-LEMANS) οντως αυτη η συγκριση που εβαλες ειναι η σωστη,αν και παλι δεν υπαρχει οικονομικο μεγεθος συγκρισης καθως το Astra H ειναι σχεδον προς αντικατασταση ενω το 308 μολις εκλεισε χρονο στην παραγωγη.
Κατα τα αλλα,ναι,ειναι μια τιμια συγκριση. Wink
Εναλλακτικα,οπως ειπες ξανα,207 vs Corsa. Smile
Gr13 - Δευ 23 Φεβ 2009, 13:41:12
Παίδες με γελάνε τα μάτια τα 2 αυτά αμάξια δεν συγκρίνονται. Το Astra OPC είναι κορυφαίο στην κατηγορια του, το αμάξι είναι σχεδόν έτοιμο για ο πιστα και οποιος έχει οδήγηση καταλαβαίνει τις συγκινήσεις που του προσφέρει.Έχει αριστη θέσει οδήγησης και τέλειο μηχανικό σύνολο,που δεν βγάζει προβλήματα(το έχω πάνω από 2χρονια).Τέτοια χαρακτηριστικά και την δύναμη που βγάζει και όπως την βγάζει θα την βρείς μονο σε παλιότερα τούρμπο.Όσο για το κράτημα είναι σε παρα πολύ ψιλά επίπεδα και με το sport πάει ακόμα ψηλότερα απλά μπορεί να σε φοβίσει λόγο της μεγάλης δύναμης που βγάζει στον δρόμο και της ταχύτητας που μαζεύει τα χιλιόμετρα.Θέλει σύνεση και οικειότητα για να ακολουθήσεις τους ρυθμούς του και να το συνηθίσεις
CorsaSport - Δευ 23 Φεβ 2009, 14:57:16
Θέμα δημοσίευσης:
Το αστρα το 1.6 Τ βγαζει 180 μαμα ναι ειναι στην τιμη του 207 rc νομιζω παει παρα πολυ καλα.Εντομεταξυ ναι μεν δεν συγκρινετε το αστρα με 207 αλλα το corsa.παντως επιμενω πως θελω να δω 207 rc με corsa opc και τα 2 να εχουν πανω κατι καλουδια να δουμε ενα ανοιγματακι να μας φυγει η απορια.Παντως το αστρα ειναι συγκριση με 308 ιδιο σκαρι για δυναμη δεν ξερω τι προσφερει το 308 σε σχεση με το αστρα.
Pughell - Δευ 23 Φεβ 2009, 15:21:21
Θέμα δημοσίευσης:
Χρηστο νομιζω οτι εισαι εντελως outsider καθως κατα γενικη ομολογια το Astra δεν θυμιζει καθολου sport κατασκευη σε σχεση με το RC και αυτο δεν ειναι αποψεις μονο οσων γραφουν εδω αλλα και του 99% του ειδικου τυπου(εννοειται οχι του ελληνικου).
Για τα υπολοιπα περι δυναμης,τεχνολογιας,κλπ δεν διαφωνω. Wink
Για πιστα παντως σιγουρα δεν κανει καθως ειναι ανεκδοτο με το εργοστασιακο του set up. Embarassed

---

Γιωργο αν μιλαμε για μαμα μορφη,το RC θα φαει τον αμαζευτο.
Αν μιλαμε για βελτιωμενη,αναλογα σε πιο επιπεδο μπορει να "τραβηξει" ο καθενας το μοτερ του.
Το Corsa υπερτερει στο 6αρι και στο βαρος,χανει ομως απο το χαμηλοτερων προδιαγραφων(ανθεκτικοτητας) μοτερ του. Confused
Ενταξει,αν προκειται για κοντρακια οδηγο,σιγουρα με ΦΠΕ το Corsa θα περασει μπροστα αλλα αν μιλησουμε για αξιοπιστια και αντοχη στον χρονο με αυτες τις ρυθμισεις,αστο...
volvos - Δευ 23 Φεβ 2009, 15:35:21
Θέμα δημοσίευσης:
κανεις λαθος στελιο...πιστα το αστρα εχει κανει παπαδες και εχει ξεφτυλισει τον ανταγωνισμο!!!
λιγο η πολυ δυναμη λιγο οτι πιστα μπορεις να πας οριο χωρις να σε φοβησει η κατασκευη αφου ξερεις ακριβως ποσο να πιεσεις λιγο η καλη ασφαλτο μπας και πατησει...γενικα το αμαξι δεν ειναι επικινδυνο. απλα δεν ειναι τοσο καλο οσο ενα γαλλικο Wink

ειδικα το 13 ψηλα που εχει κανει μεγαρα με το ροιτερ απλα δεν υπαρχει σα χρονος...βεβαια ο τυπας αμα δειτε τηλεμετρια ειχε παντου 3η και στη κ9 κοντευε να βγει χορτα αφου ανοιγοταν μεχρι τα πιτς για να μπορεσει μετα να απλωσει το αμαξι τη δυναμη του Laughing
CorsaSport - Δευ 23 Φεβ 2009, 16:05:10
Θέμα δημοσίευσης:
Μεχρι στιγμης ξερω corsa μονο με ΦΠΕ τα οποια βγαζουν 240 αντε 243 και 36 κιλα το μαξιμουμ.Αλλα πιστευω οταν κοβεις βολτα και κερνας τσαγακι σε cayman μιλαμε για δυναμη.Τωρα για μοτερ ναι δεν αντεχουν τοσο πολυ.Απο την στιγμη που δεν ανεβαζεις την πιεση στην τουρμπινα με το προγραμμα λογο οτι φοβασε μν κανει μπουμ αλλα και τα astra που μεχρι στιγμης εχουμε(εχω) δει μεχρι 290-300ps max και 50 κοντα κιλα ροπη παλι λογο μν σπασει.Αλλο θεμα τωρα αν μεγαλωσεις τουρμπινα η υπερκιβυσεις.Ρωταω αμα μπει corsa opc ΦΠΕ με 207 rc δεν ξερω μεχρι που βελτιωνετε θελω να δω το αποτελεσμα
volvos - Δευ 23 Φεβ 2009, 16:07:10
Θέμα δημοσίευσης:
corsa fpe me 36kιλα ροπη
kai astra fpe Με 50κιλα ροπη

τι σκ**α? ο σαλιας τα φτιαχνει??
kostas207rc - Δευ 23 Φεβ 2009, 16:08:56
Θέμα δημοσίευσης:
CorsaSport έγραψε:
Το αστρα το 1.6 Τ βγαζει 180 μαμα ναι ειναι στην τιμη του 207 rc νομιζω παει παρα πολυ καλα.Εντομεταξυ ναι μεν δεν συγκρινετε το αστρα με 207 αλλα το corsa.παντως επιμενω πως θελω να δω 207 rc με corsa opc και τα 2 να εχουν πανω κατι καλουδια να δουμε ενα ανοιγματακι να μας φυγει η απορια.Παντως το αστρα ειναι συγκριση με 308 ιδιο σκαρι για δυναμη δεν ξερω τι προσφερει το 308 σε σχεση με το αστρα.

Δεν έχω ακόμα πλήρη εικόνα με καλούδια πάνω αλλά και τα 2 μαμά εντελώς πάνε το ίδιο για να μην πω ότι παίζει να είναι και λίγο μπροστά το RC τουλάχιστον αυτό έβλεπα με τον κολητό μου καθώς τα έχουμε αγοράσει με διαφορά μίας εβδομάδας και έχουμε ανοίξει άπειρες φορές...
CorsaSport - Δευ 23 Φεβ 2009, 16:23:14
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
corsa fpe me 36kιλα ροπη
kai astra fpe Με 50κιλα ροπη

τι σκ**α? ο σαλιας τα φτιαχνει??

Το corsa ειναι απο exelixis και σηκωνει over μεχρι 1.6 οριακα η τουρμπινα.και στην δυναμομετρηση εδειξε 34,9 κιλα ροπης
Το αστρα δεν ξερω που βελτιωθηκε και βγαζει στην δυναμομετρηση 287.9 και 48,7 κιλα ροπης.Το αστρα παντως ειναι τρομαχτικο διοτι δεν παταει απλα κατω με την πεμπτη του στις 3000 στροφες σπινιαρει.
CorsaSport - Δευ 23 Φεβ 2009, 16:27:21
Θέμα δημοσίευσης:
kostas207rc έγραψε:
CorsaSport έγραψε:

Δεν έχω ακόμα πλήρη εικόνα με καλούδια πάνω αλλά και τα 2 μαμά εντελώς πάνε το ίδιο για να μην πω ότι παίζει να είναι και λίγο μπροστά το RC τουλάχιστον αυτό έβλεπα με τον κολητό μου καθώς τα έχουμε αγοράσει με διαφορά μίας εβδομάδας και έχουμε ανοίξει άπειρες φορές...

Το εχω ξαναπει δεν παιζει ρολο μονο το αμαξι και ο οδηγος.Ποσα χιλιομετρα ειχε?ποση βενζινη?υπαρχουν πολυ παραμετροι.Παντως ζυγισα το δικο μ 1.4 σπορτ και τα κιλα του ειναι 1100 με ρεζερβα και φουλ ρεζερβουαρ.γιατι κατι ακουγα εδω φιμες οτι το 1.4 ειναι 1200+ κιλα και καραφλιασα γι αυτο πηγα και το βαλά πανω στην πλαστηγκα εδω στην δουλεια μ και διαφωτιστηκα πληρως
kostas207rc - Δευ 23 Φεβ 2009, 19:49:23
Θέμα δημοσίευσης:
Κοίτα να δεις δεν τίθεται θέμα ότι το corsa είναι πιο δυνατό στο δρόμο λόγο μεγαλύτερης τουρμπίνας, του κατά πολύ καλίτερου σασμαν που έχει και του έστω και λίγο ελαφρύτερου αμαξώματος του...
Αν έπαιζε το RC στα παραπάνω με ίδια μεγέθους τουρμπίνα και το ίδιο σασμάν νομίζω το RC θα ήταν πιο μπροστά..
Φαντάσου τα corsa θυμάμαι έλεγε ο Στέλιος στα πατήματα 2ας ανεβάζανε 1.6 χωρίς πολύ δυσκολία και χωρίς i/c
Αυτά στο RC δεν γίνονται έτσι εύκολα....
vama51 - Δευ 23 Φεβ 2009, 19:57:04
Θέμα δημοσίευσης:
Το 207 RC σε σχέση με το Astra GTC 1,6T είναι ελαφρώς γρηγορότερο.Έτυχε προχτές να ανοίξω από στάση με ένα τέτοιο,και σε περίπου 500 μέτρα ήμουν μισό αμάξι μπροστά.Καλό χρυσό το Astra αλλά μέχρι εκεί.Και εμένα δεν έχει ούτε 5.000 χλμ στο οδόμετρο (εννοείται δεν ήξερα πόσα είχε το άλλο)...
kostas207rc - Δευ 23 Φεβ 2009, 20:03:39
Θέμα δημοσίευσης:
Bασίλη είναι αναφορά μου γίνεται σε σχέση με cosra opc .Το gtc με τα 180 άλογα είναι στην κατηγορία επιδόσεων rallye, gt πάντα μαμα μιλάω
vama51 - Δευ 23 Φεβ 2009, 20:11:25
Θέμα δημοσίευσης:
Εχεις δίκιο,αλλά με πρόλαβες και απάντησες ενώ έγραφα για μια δημοσίευση πιο πάνω...
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Δευ 23 Φεβ 2009, 21:19:01
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά μην πιστεύετε ότι σας λένε ή γενικά απόλυτα νούμερα δυναμομετρήσεων...

50 κιλά ροπής είναι πάααρα πολλά για απλό φπε....

Επίσης ακόμα και στις κόντρες το ζητούμενο είναι η ΠΡΟΣΦΥΣΗ!!!

Τί να την κάνεις τόση δύναμη άν ο άλλος στο τετρακοσάρι σου έχει σκάσει μια κολώνα ενώ εσυ σπινάρεις...
Μια φορά είχα κάνει μια άτυπη κόντρα με ένα πολύ δυνατο τουρμπάμαξο και μέχρι τα 130 ήμουν πολύ μπροστά ένώ από πίσω έβλεπα καπνούς Laughing μετά ''πάτησε'' και πέρασε με πολύ ορμή...αλλά σας αρέσει κάτι τέτοιο??
Αυτό παίζει βασικό ρόλο και στην οδήγηση σε μία χ ψ πίστα όπου ένα όχημα με πολύ πιό αδύναμο μοτέρ αλλά πολύ καλύτερη πρόσφυση μπορεί να το εξευτελίσει από άποψη χρόνων.

Επίσης άξιο αναφοράς είναι οι πολύ καλές καμπύλες ροπής και ισχύος που παρουσιάζει ο βελτιωμένος by salex THP που βοηθάει στο καλό traction.
CorsaSport - Δευ 23 Φεβ 2009, 21:22:19
Θέμα δημοσίευσης:
Το corsa opc βγαινει στα 22500 βασικη εκδοση πες 25 βαρια βαρια full full extra το 207rc η βασικη ποσο ειναι και full full extra?

ΥΓ μολις πηρα το πρωτο μ αστερακι Very happy
vama51 - Δευ 23 Φεβ 2009, 21:54:24
Θέμα δημοσίευσης:
Οι τιμές για το 207 RC είναι 22.500 και 22.700 η Le Man.Μια έκδοση εξοπλισμού έρχεται εδώ στην Ελλάδα.Δεν ξέρω με τις εκπτώσεις που είναι εν ενεργεία τι παίζει.Το Corsa OPC είναι νομίζω 200-300 ευρω ακριβότερο τουλάχιστον τότε που έψαχνα.Δηλ αμελητέες διαφορές.
Steve - Δευ 23 Φεβ 2009, 22:16:31
Θέμα δημοσίευσης:
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ έγραψε:
Μια φορά είχα κάνει μια άτυπη κόντρα με ένα πολύ δυνατο τουρμπάμαξο και μέχρι τα 130 ήμουν πολύ μπροστά ένώ από πίσω έβλεπα καπνούς Laughing μετά ''πάτησε'' και πέρασε με πολύ ορμή...αλλά σας αρέσει κάτι τέτοιο??
Μας αρέσει που σε έραψε Laughing
SnakeMJK - Δευ 23 Φεβ 2009, 22:19:38
Θέμα δημοσίευσης:
Μόνο που το 207 RC στον βασικό του εξοπλισμό είναι τίγκα!

Παράθεση:

* ESP
* Αυτόματος Κλιματισμός Διπλής Ζώνης
* Αυτόματος υαλοκαθαριστήρας και αυτόματο άναμμα προβολέων
* Εσωτερικός καθρέφτης μεταβλητής φωτεινότητας
* Ζάντες αλουμινίου 17"
* Καθρέπτες ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι
* Καθρέπτες με ηλεκτρική αναδιπλωση
* Προβολείς ομίχλης
* Ράδιο CD με MP3
* Υποβοήθηση παρκαρίσματος με ανιχνευτή εμποδίων πίσω
* Φώτα στροφής

ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Δευ 23 Φεβ 2009, 22:39:40
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ έγραψε:
Μας αρέσει που σε έραψε Laughing

Γιατί σου αρέσει? Δεν είσαι υπέρ του Μέγα Κατάφρακτου άξιου υπερασπιστή τών 206?? Rotfl Laughing

Οχι μόνο με έραψε... με ξετρύπησε Laughing Laughing

Και άν σου πώ τι αυτοκίνητο ήταν θα γελάς μέχρι αύριο....

Fiat MAREA(ή κάπως έτσι) χιλιοτρακαρισμένο με αισθητική αλλά Μανθος...
Steve - Δευ 23 Φεβ 2009, 22:44:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ω ρε φίλε...

Μ*νθοοοοοοοοοοοο Laughing Laughing Laughing
kostas207rc - Δευ 23 Φεβ 2009, 22:56:59
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
Μόνο που το 207 RC στον βασικό του εξοπλισμό είναι τίγκα!

Παράθεση:

* ESP
* Αυτόματος Κλιματισμός Διπλής Ζώνης
* Αυτόματος υαλοκαθαριστήρας και αυτόματο άναμμα προβολέων
* Εσωτερικός καθρέφτης μεταβλητής φωτεινότητας
* Ζάντες αλουμινίου 17"
* Καθρέπτες ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι
* Καθρέπτες με ηλεκτρική αναδιπλωση
* Προβολείς ομίχλης
* Ράδιο CD με MP3
* Υποβοήθηση παρκαρίσματος με ανιχνευτή εμποδίων πίσω
* Φώτα στροφής

Και μην ξεχνάς το βασικότερο που ζηλεύουνε πολλοί...
Δέρμα αλκαντάρα στην βασική έκδοση
Όταν πάντως ψαχνόμουνα πριν πολλούς μήνες στην Opel τον κλιματισμό τον χρεώνανε 400ε για το corsa ...Τώρα δεν ξέρω τι παίζει
lambrosp - Δευ 23 Φεβ 2009, 23:23:47
Θέμα δημοσίευσης:
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ έγραψε:
Ρε παιδιά μην πιστεύετε ότι σας λένε ή γενικά απόλυτα νούμερα δυναμομετρήσεων...

50 κιλά ροπής είναι πάααρα πολλά για απλό φπε....

Επίσης ακόμα και στις κόντρες το ζητούμενο είναι η ΠΡΟΣΦΥΣΗ!!!

Τί να την κάνεις τόση δύναμη άν ο άλλος στο τετρακοσάρι σου έχει σκάσει μια κολώνα ενώ εσυ σπινάρεις...
Αυτό παίζει βασικό ρόλο και στην οδήγηση σε μία χ ψ πίστα όπου ένα όχημα με πολύ πιό αδύναμο μοτέρ αλλά πολύ καλύτερη πρόσφυση μπορεί να το εξευτελίσει από άποψη χρόνων.

Επίσης άξιο αναφοράς είναι οι πολύ καλές καμπύλες ροπής και ισχύος που παρουσιάζει ο βελτιωμένος by salex THP που βοηθάει στο καλό traction.

Γι΄αυτο φιλε υπαρχουν και τα boost controler .Τοτε ξεχνας το θεμα περι προσφυσεις και ολα καλα.Τα κοντα 50κιλα ροπη ειναι αληθεια φιλε μου!!
Τα μοτερ των οπελ βγαζουν πολυ ροπη!!
Pughell - Τρι 24 Φεβ 2009, 11:49:05
Θέμα δημοσίευσης:
Τα 50 κιλα βγαινουν,οχι ομως απο ΦΠΕ.
Και επειδη επιμενετε για την μετρηση,και εγω απο Θεσσαλονικη ειμαι και εχω παει αρκετες(για να μην πω πολλες) φορες στο Exelixis για να ξερω τις ρυθμισεις που βαζει ο χειριστης του και εχουμε καταληξει απειρες φορες στο συμπερασμα οτι ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΕ ΣΩΣΤΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ!

Πας εκει και του λες θελω να μου μετρησεις ετσι το αμαξι και αρχιζει χιλλιες-δυο θεωριες περι ανεμων και υδατων... Laughing
Οποτε μην κολλατε στα νουμερα.
Ναι,απο την εποχη του Kadett ο C20 ηταν μοτερουκλα και συνεχιζει να ειναι 20+ χρονια μετα αλλα να μην γραφουμε και υπερβολες. Wink
Gr13 - Τρι 24 Φεβ 2009, 12:37:33
Παιδιά και εγώ είμαι υπέρ της γαλλικής σχολης(στρίψιμο)αλλα όσον αφορά το astra OPC έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά.Όλα τα προηγούμενα αμάξια μου γαλλικά ήταν ,μονο ένα ξέφυγε και αυτό είναι το opc το οποιο το έχω βελτίωση και όντως σηκώνει πολλά άλογα και πολύ ροπή.Βεβαια με το μαμά ic το περισσότερο που θα φτάσεις είναι τα 300hp ,καλο e αλλα και αυτά καλά είναι,τουλάχιστον για μένα.Πάντως όντως το αμάξι γραφει ακόμα και με πέμπτη όπως το έχω και μαζεύει τόσο γρήγορα τα χιλιόμετρα που δεν έχεις καταλάβει τι έχει γίνει.Σε ένα άνοιγμα με σξ στην κόρινθο ενώ πήγαινα προς αθηνα χτύπησα 275 κοντερίσια πολλά παρα πολλά και φυσικά μπροστά.Τώρα όλα τα αλλα είναι θέμα γούστου και φιλοσοφίας και γενικότερα τι αρέσει στον καθένα μας.Πάντως για μαμά corsa opc ως rc πιστεύω το rc είναι πιο γρήγορο μια και έχω δει και τα 2 να ανοίγουν,τώρα πιο περισσότερη βελτίωση θα μας το πούνε οι ειδικοί εδώ μέσα.Ψηφίζω rc από το corsa.
CorsaSport - Τρι 24 Φεβ 2009, 14:42:39
Θέμα δημοσίευσης:
Την κυριακη στην δεξιοτεχνια κατω στην παραλια πιο 207 απο το club ηταν?Εκεινο ποσα αλογα βγαζει?και γτ δεν δοκιμαζει με το opc να δουμε την διαφορα?
SAKIS-LEMANS - Τρι 24 Φεβ 2009, 15:00:50
Θέμα δημοσίευσης:
εγώ πάντως τρομάζω και μόνο στην σκέψη 50 κιλών ροπή σε αυτοκίνητο προσθιοκίνητο, αν όντως ισχύει θα είναι πολύ επικίνδυνο. ότι και να το κάνεις το αμάξι μάλλον θα είναι για πολύ χωράφι. Shocked
MEMsound - Τρι 24 Φεβ 2009, 15:41:28
Θέμα δημοσίευσης:
πραγματικά ασχολήστε τόσο πολυ με τα "ανοίγματα" φιλικά και μη?
δεν τα πιστευω αυτά που διαβάζω Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

τουλάχιστον πάτε σε κάνα αγώνα ή απλά εχετε να καυχιέστε στους φίλους / γυρω σας "του ριξα 2 κολώνες", "ανοιξα με τον Χ και με τσάγιασε" κλπ κλπ...

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

η κουβέντα μου θυμίζει "πηγαδάκι" από ιδιόκτήτες πουντοτζιτων Πέμπτη βράδυ πριν 10+χρόνια στην Βουτα...
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
lambrosp - Τρι 24 Φεβ 2009, 16:16:16
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
πραγματικά ασχολήστε τόσο πολυ με τα "ανοίγματα" φιλικά και μη?
δεν τα πιστευω αυτά που διαβάζω Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

τουλάχιστον πάτε σε κάνα αγώνα ή απλά εχετε να καυχιέστε στους φίλους / γυρω σας "του ριξα 2 κολώνες", "ανοιξα με τον Χ και με τσάγιασε" κλπ κλπ...

η κουβέντα μου θυμίζει "πηγαδάκι" από ιδιόκτήτες πουντοτζιτων Πέμπτη βράδυ πριν 10+χρόνια στην Βουτα...

Ο καθε ενας οπως την βρισκει ετσι???
Εσυ πως καυχιεσαι??
"Πηγα στην πιστα και μπηκα τρενο και εκαψα λαστιχα και..."
android - Τρι 24 Φεβ 2009, 16:33:11
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:

και τι δεν καταλαβαινεις?τα αμαξια αλλαζουν....
ο ανθρωπος ΟΧΙ Laughing Laughing Laughing
MEMsound - Τρι 24 Φεβ 2009, 16:49:31
Θέμα δημοσίευσης:
lambrosp έγραψε:
Εσυ πως καυχιεσαι??

ετσι ακριβώς...
αφου οταν δεν "αρπάζουν" μόνα τους τους ριχνω λίγο οινοπνευμα και ανάβω με αναπτήρα για να φαίνονται "λιωμένα"...
Laughing Laughing Laughing Laughing

προφανώς δεν κατάλαβες τι εγραψα...
εννοούσα οτι τα "ανοίγματα" ετσι όπως τα περιγράφετε....
συμπεράσματα βγαίνουν "οτι να ναι"...
αν εσυ θεωρείς οτι με το "σχεδόν τυχαίο" * ανοιγμα σε ενα φανάρι μπορείς να κρίνεις οτι ενα αμάξι ειναι "καλήτερο" από ενα άλλο, πάω πάσο.
απλά εγω θελω λιγο πιο χειροποιαστά συγκριτικά...

*τυχαίο = δεν ξέρουμε κατασταση ελαστικών/βενζίνης/ανάρτησης/ασφαλτοτάπητα/καθαρου η όχι φιλτρου αέρα κλπ κλπ κλπ.../κατάσταση οδηγου κλπ κλπ...
από τέτοια ανοίγματα το μόνο "ασφαλές" συμπέρασμα που μπορεί να βγεί ειναι για τα συγκεκριμένα 2 αμάξια πχ το "ΡΨ του Περικλή Χ." vs "ΟΠΙΣΙ" του Κολοκοτρώνη Ξ." πιο εφτασε πρώτο στο τέλος της διαδρομής...
... και όχι για το αν η A αυτοκινητοβιομηχανία εχει βγάλει καλήτερο αμάξι από την Β...

Randy - Τρι 24 Φεβ 2009, 17:37:57
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Fiat MAREA(ή κάπως έτσι) χιλιοτρακαρισμένο

Αρνουμαι να δεχτω οτι περασε το RC σου αυτη η μπακατελα... Shocked Shocked

Παράθεση:

τυχαίο = δεν ξέρουμε κατασταση ελαστικών/βενζίνης/ανάρτησης/ασφαλτοτάπητα/καθαρου η όχι φιλτρου αέρα κλπ κλπ κλπ.../κατάσταση οδηγου κλπ κλπ...

Μανθο, εχεις πραγματικα πολυ δικιο.. Wink
Pughell - Τρι 24 Φεβ 2009, 18:17:13
Θέμα δημοσίευσης:
Randy έγραψε:
Παράθεση:
Fiat MAREA(ή κάπως έτσι) χιλιοτρακαρισμένο

Αρνουμαι να δεχτω οτι περασε το RC σου αυτη η μπακατελα... Shocked Shocked

Μην αρνεισαι καθολου...Με τον 5κυλινδρο turbo επανω απο το Coupe σε ΦΠΕ μορφη,καθαριζει σαν πρασο ακομα και Evo απο ρολλαριστες... Shocked

-----

Περι καυχηματων του καθενος,στο τελος προβλεπω να καταληγουμε με topics του τυπου "207 vs M3","206 vs M6" και παει λεγωντας... Confused
Και η ουσια ειναι αυτη που ειπε ο Μανθος,αντε να εξηγησεις στον καθε βλαμμενο με την φουτσα των 2 χιλιομετρων οτι ουδεμια σχεση εχει το αυτοκινητο με την συγκεκριμενη κοντρα και το αποτελεσμα της αλλα σιγα και μην σε καταλαβει...
MEMsound - Τρι 24 Φεβ 2009, 18:19:37
Θέμα δημοσίευσης:
ετσι ακριβώς...
σουπερ μοτερακι το 20v... Wink
Randy - Τρι 24 Φεβ 2009, 18:22:01
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι αλλα η γκομενα με το RC θα ψαρωσει,
Παράθεση:
οχι με τον 5κυλινδρο turbo επανω απο το Coupe σε ΦΠΕ μορφη

Pughell - Τρι 24 Φεβ 2009, 18:34:08
Θέμα δημοσίευσης:
Η γκομενα που θα ψαρωσει με το RC θα εχει τοσο χαμηλο I.Q. που μολις φας δυο ταχυδρομικους κωδικες απο σταση απο το Marea,τοτε θα ξεψαρωσει με την μια... Laughing
lambrosp - Τρι 24 Φεβ 2009, 21:14:46
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
lambrosp έγραψε:
Εσυ πως καυχιεσαι??

ετσι ακριβώς...
αφου οταν δεν "αρπάζουν" μόνα τους τους ριχνω λίγο οινοπνευμα και ανάβω με αναπτήρα για να φαίνονται "λιωμένα"...
Laughing Laughing Laughing Laughing

προφανώς δεν κατάλαβες τι εγραψα...
εννοούσα οτι τα "ανοίγματα" ετσι όπως τα περιγράφετε....
συμπεράσματα βγαίνουν "οτι να ναι"...
αν εσυ θεωρείς οτι με το "σχεδόν τυχαίο" * ανοιγμα σε ενα φανάρι μπορείς να κρίνεις οτι ενα αμάξι ειναι "καλήτερο" από ενα άλλο, πάω πάσο.
απλά εγω θελω λιγο πιο χειροποιαστά συγκριτικά...

*τυχαίο = δεν ξέρουμε κατασταση ελαστικών/βενζίνης/ανάρτησης/ασφαλτοτάπητα/καθαρου η όχι φιλτρου αέρα κλπ κλπ κλπ.../κατάσταση οδηγου κλπ κλπ...
από τέτοια ανοίγματα το μόνο "ασφαλές" συμπέρασμα που μπορεί να βγεί ειναι για τα συγκεκριμένα 2 αμάξια πχ το "ΡΨ του Περικλή Χ." vs "ΟΠΙΣΙ" του Κολοκοτρώνη Ξ." πιο εφτασε πρώτο στο τέλος της διαδρομής...
... και όχι για το αν η A αυτοκινητοβιομηχανία εχει βγάλει καλήτερο αμάξι από την Β...

Αρα καταληγουμε στο οτι οπως την βρισκει ο καθενας.
Και σιγουρα τα αποτελεσματα της ευθειας διχνουν πιο αυτοκινητο ειναι πιο δυνατο και ιδιως απο ρεπριζ.Οπως και να το κανεις μια ευθεια ειναι και οσο κουλος και να ειναι ο αλλος 2-3 αλλαγες θα μπορεσει να τις κανει.Τωρα αν η διαφορα ειναι στο 1 αυτοκινητο ή ενα κενο τοτε παιζουν ρολο πολλα γιατι η διαφορα ειναι μικρη.
Τα χειροπιαστα που λες ομως ποια ειναι??Ο χρονος στην πιστα??
Εκει παιζει πιο μεγαλο ρολο ο οδηγος και οχι το αυτοκινητο.
Σε μια ευθεια ,δυο 207gt μπορουν να εχουν ........1 αυτοκινητο διαφορα???Θεμα οδηγου η και αλλον παραγοντων.
Στην πιστα ομως μπορουν να εχουν και 5'' διαφορα.
Τι σημαινει? οτι το ενα ειναι καλυτερο απο το αλλο??Οχι.Ειναι θεμα οδηγου.
Τα 5'' στην ευθεια ομως μεταφραζονται σε 5-εως και 10 αυτοκινητα διαφορα.Αυτο οταν συμβαινει μεταξυ δυο αυτοκινητων ειναι απλα αλλη κατηγορια το ενα απο το αλλο και λες οτι δεν εχουν καμοια επαφη τα δυο αυτοκινητα.Οποτε συγκριση δεν βγαινει με χρονους.Συγκριση μεταξυ των οδηγων βεβαιως.
Γι αυτο σου λεω .....οπως την βρισκει ο καθενας. Wink
volvos - Τρι 24 Φεβ 2009, 21:17:06
Θέμα δημοσίευσης:
παιδακια επειδη εχουμε ξεφυγει εδω και καιρο και δε προσφερει τιποτα η συζητηση εδω.
το παρον τοπικ θα κλειδωθει και οποιος θελει συνεχιζει στο αλλο τοπικ που ειναι για συγκρισεις 207 με τον υπολοιπο κοσμο...
android - Τρι 24 Φεβ 2009, 21:32:34
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
παιδακια επειδη εχουμε ξεφυγει εδω και καιρο και δε προσφερει τιποτα η συζητηση εδω.
το παρον τοπικ θα κλειδωθει και οποιος θελει συνεχιζει στο αλλο τοπικ που ειναι για συγκρισεις 207 με τον υπολοιπο κοσμο...

ε ναι αν ειναι να ανοιγουμε τοπικ για καθε μοντελο που υπαρχη vs 207
παει την βαψαμε
kostas207rc - Τρι 24 Φεβ 2009, 21:55:45
Θέμα δημοσίευσης:
CorsaSport έγραψε:
Την κυριακη στην δεξιοτεχνια κατω στην παραλια πιο 207 απο το club ηταν?Εκεινο ποσα αλογα βγαζει?και γτ δεν δοκιμαζει με το opc να δουμε την διαφορα?

Γιατί έχεις φαγωθεί να δεις RC να ανοίγει με corsa αφού σου εξηγώ ότι δεν υπάρχει σύγκριση και το corsa είναι μπροστά όταν φοράνε και τα 2 ίδια πράγματα
MEMsound - Τετ 25 Φεβ 2009, 02:41:43
Θέμα δημοσίευσης:
lambrosp έγραψε:

δεν μιλησα για πιστα.
το χω γραψει και σε πεουγουμενο ποστ οτι ασφαλη συμπερασματα βγαίνουν μόνο με μετρητικά οργανα και κάμποσες επαναλήψεις για να βγει ο μέσος ορος

η πίστα ειναι άλλουνου παπα ευαγγελιο Wink

επίσης ειναι προφανές οτι αν η διαφορα μεταξυ 2 αυτοκινήτων ειναι "ενας ταχυδρομικός κώδικας"... δεν τιθεται θεμα πιο ειναι πιο δυνατό...

οταν όμως η διαφορες ειναι μικρές τις τάξης του 1,2 3 αυτοκινήτων (για ευθεία μιλάω πάντα) τότε παίζουν πολλές επιμέρους λεπτομέρειες ρόλο οπότε και το αποτέλεσμα δεν ειναι πάντα "αντιπροσωπευτικό, (ιδίως αν δεν γίνουν πολλες δοκιμές αλλα μια "τυχαία σε ενα φανάρι"... κλπ κλπ)
Steve - Τετ 25 Φεβ 2009, 09:05:02
Θέμα δημοσίευσης:
lambrosp έγραψε:
Τα χειροπιαστα που λες ομως ποια ειναι??
Σιροπιαστά ήθελε να πει, οπότε συγχώρεσε τον.
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Τετ 25 Φεβ 2009, 11:21:38
Θέμα δημοσίευσης:
Ενα έχω να πώ μόνο!!

http://www.youtube.com/watch?v=Y-yNg_xo4_o Laughing Laughing

Αφιερωμένο!!
ayrton - Τετ 25 Φεβ 2009, 11:24:38
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια επειδη ετυχε να ανοιξω προσφατα με astra opc απο φαναρια εν κινηση με 2αρα, μεχρι και την τριτη ηταν λιγο μπροστα μετα ομως εκανε διαφορα (240hp ειναι μεγαλη διαφορα). η μονη συγκριση που μπορει να γινει ειναι με το corsa opc, το οποιο σε δυναμη ειναι σχεδον τα ιδια αλλα σε στισημο-κρατημα ειναι μακραν πισω Very happy
Pughell - Τετ 25 Φεβ 2009, 13:39:39
Θέμα δημοσίευσης:
lambrosp έγραψε:

Αρα καταληγουμε στο οτι οπως την βρισκει ο καθενας.
Και σιγουρα τα αποτελεσματα της ευθειας διχνουν πιο αυτοκινητο ειναι πιο δυνατο και ιδιως απο ρεπριζ.Οπως και να το κανεις μια ευθεια ειναι και οσο κουλος και να ειναι ο αλλος 2-3 αλλαγες θα μπορεσει να τις κανει.Τωρα αν η διαφορα ειναι στο 1 αυτοκινητο ή ενα κενο τοτε παιζουν ρολο πολλα γιατι η διαφορα ειναι μικρη.
Εκει παιζει πιο μεγαλο ρολο ο οδηγος και οχι το αυτοκινητο.
Σε μια ευθεια ,δυο 207gt μπορουν να εχουν ........1 αυτοκινητο διαφορα???Θεμα οδηγου η και αλλον παραγοντων.
Στην πιστα ομως μπορουν να εχουν και 5'' διαφορα.
Τι σημαινει? οτι το ενα ειναι καλυτερο απο το αλλο??Οχι.Ειναι θεμα οδηγου.
Τα 5'' στην ευθεια ομως μεταφραζονται σε 5-εως και 10 αυτοκινητα διαφορα.Αυτο οταν συμβαινει μεταξυ δυο αυτοκινητων ειναι απλα αλλη κατηγορια το ενα απο το αλλο και λες οτι δεν εχουν καμοια επαφη τα δυο αυτοκινητα.Οποτε συγκριση δεν βγαινει με χρονους.Συγκριση μεταξυ των οδηγων βεβαιως.
Γι αυτο σου λεω .....οπως την βρισκει ο καθενας. Wink

Με την ιδια λογικη ομως,εστω οτι σταματησε στο φαναρι ο Χ ψαγμενος κοντρακιας με 106/207 Rallye και διπλα του εχει τον γκβλμενο 45αρη που επιτελους απεκτησε το M3 που παντα ονειρευοταν αλλα δεν εξασκει το αθλημα συχνα,ειναι και δυσκολο αυτοκινητο οποτε στο φαναρι το γαλλακι ξεκολλησε και ηταν μπροστα στο 400αρι(500αρι ή τεσπα οση αποσταση χωριζει δυο φαναρια).
Αυτο σημαινει οτι επειδη το Μ3 ειναι πισω,ειναι ισαξιο ή και χειροτερο αμαξι απο το γαλλακι ή οτι ο οδηγος του δεν εχει καμια απολυτως επαφη με το "σπορ"; Rolling eyes

Μην τρελλαθουμε κιολας,εχει μια Χ βαση αυτο που λεει ο Μανθος... Wink
lambrosp - Τετ 25 Φεβ 2009, 17:07:03
Θέμα δημοσίευσης:
Απο οτι φαινεται με τον Μανθο λεμε τα ιδια πραγματα τελικα καταρχας.
Δευτερον ,δεν υπαρχει 45αρης που να πηρε Μ3 και να καθεται να ασχοληθει με 106-206-207... και να ειναι ασχετος.Αφου θα ασχοληθει κατι θα κατεχει!!
Και που εισαι...........το Μ3 απο σταση ξεκιναει βελος φιλαρακι.Ενημερωτηκα στο λεω .
Εγω δεν συγκρινα με αμαξια τοσο διαφορετικης κατηγοριας.
lambrosp - Τετ 25 Φεβ 2009, 17:10:54
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
lambrosp έγραψε:
Τα χειροπιαστα που λες ομως ποια ειναι??
Σιροπιαστά ήθελε να πει, οπότε συγχώρεσε τον.

Συγχωρεμενος!!
Randy - Τετ 25 Φεβ 2009, 18:10:00
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδη ξεφυγατε αρκετα βλεπω (Μ3,κλπ) να πω κι εγω την εμπειρια μου..

Στο φαναρι,κατεβηκε ενα UFO και ο τυπας με τα 3 ματια και 5 χερια ηθελε κοντρα. Ενταξει, του εφυγα 3 πλανητες και τον εραψα το φουστη τον εξωγηινο! Very happy
Pughell - Τετ 25 Φεβ 2009, 19:38:37
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδη αρχισατε τις μλκιες,η συγκριση δεν παει στα αυτοκινητα αλλα στην εντελως ηλιθια νοοτροπια του εκαστοτε κοντρακια που το μονο το οποιο λαμβανει υποψιν του ειναι το αποτελεσμα και οχι η συγκριση/σχεση που εχουν καθεαυτου τα δυο αυτοκινητα.

Και για να το πω ακομα πιο απλα,φαναρι και δυο 206 σταματημενα.
Το ενα 1100 και το αλλο 1400.
Ε,εστω οτι το 1100 κερδιζει την κοντρα,τι σημαινει αυτο,οτι ειναι καλυτερο απο το 14αρι; Rolling eyes
Gr13 - Τετ 25 Φεβ 2009, 21:09:48
ayrton έγραψε:
Παιδια επειδη ετυχε να ανοιξω προσφατα με astra opc απο φαναρια εν κινηση με 2αρα, μεχρι και την τριτη ηταν λιγο μπροστα μετα ομως εκανε διαφορα (240hp ειναι μεγαλη διαφορα). η μονη συγκριση που μπορει να γινει ειναι με το corsa opc, το οποιο σε δυναμη ειναι σχεδον τα ιδια αλλα σε στισημο-κρατημα ειναι μακραν πισω Very happy

Μήπως με το λίγο μπροστά εννοείς 2 κολώνες ?Έλεος φιλε μου ότι να ναι.Επειδή τυχαίνει να έχω και το astra opc το να είσαι κοντά μέχρι τριτες δεν παίζει,εκτος αν δεν άνοιξε.
kostas207rc - Τετ 25 Φεβ 2009, 22:50:20
Θέμα δημοσίευσης:
Παίζει και το ενδεχόμενο να το σπίνιαρε σαν χαζός το opc και ο άλλος να ξεκίνησε πιο έξυπνα...Μην το δένεις κόμπο λοιπόν γιατί το ίδιο μου είχε συμβεί και μένα με σεατ leon cupra σε γλυστερό δρόμο
volvos - Πεμ 26 Φεβ 2009, 10:00:10
Θέμα δημοσίευσης:
το opc εχει επριοριστη ροπης σε 1η 2α
οποτε ανοιγματα με τετοια αμαξια εχουν νοημα μετα τη 3η που δινουν ολη τη δυναμη...

με c-class amg63 εχετε ανοιξει?
λενε οτι παει καλα μετα τα 250...
Gr13 - Πεμ 26 Φεβ 2009, 12:05:56
kostas207rc έγραψε:
Παίζει και το ενδεχόμενο να το σπίνιαρε σαν χαζός το opc και ο άλλος να ξεκίνησε πιο έξυπνα...Μην το δένεις κόμπο λοιπόν γιατί το ίδιο μου είχε συμβεί και μένα με σεατ leon cupra σε γλυστερό δρόμο

Ίσως φιλε Κώστα αν και με το sport πατημένο το αμάξι δεν spiniarei ,επιπλέον κρατάει την πίεση σταθερή στις αλλαγές για να μην χάνει στην επιτάχυνση,αλλα όπως είπες ποτε δεν ξέρει τι οδηγός το οδηγεί.
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Πεμ 26 Φεβ 2009, 12:06:08
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
οποτε ανοιγματα με τετοια αμαξια εχουν νοημα μετα τη 3η που δινουν ολη τη δυναμη...

Ασε φίλε, μεχρι τα 200 σέρνεται το αυτοκίνητο που λές...

Σκέψου μιά φορά είχα ''ανοίξει''-''πατήσει'' με το υάρις στημένοι φανάρι και 1ες 2ες ήμουν οριακά μπροστά... μετά έφυγε αλλά τί να το κάνεις....
Για τα κυβικά του δεν πάει.... Laughing
Gr13 - Πεμ 26 Φεβ 2009, 12:12:50
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ έγραψε:
volvos έγραψε:

Ασε φίλε, μεχρι τα 200 σέρνεται το αυτοκίνητο που λές...

Σκέψου μιά φορά είχα ''ανοίξει''-''πατήσει'' με το υάρις στημένοι φανάρι και 1ες 2ες ήμουν οριακά μπροστά... μετά έφυγε αλλά τί να το κάνεις....
Για τα κυβικά του δεν πάει.... Laughing

Ο ρε φιλε εσύ ήσουν τότε με το γιάρις λοιπόν και σε έψαχνα να ανοίξουμε και με όπισθεν που εκεί φαίνεται όλοι η δύναμη στο αμάξι μου.

Laughing Laughing Very happy
206kwn - Πεμ 26 Φεβ 2009, 12:15:10
Θέμα δημοσίευσης:
κοινως ολοι μαζι ασελγησατε πανω σε ενα τοπικ και το κανατε gtp
και το συνεχιζετε κιολας...
Silly
volvos - Πεμ 26 Φεβ 2009, 12:23:49
Θέμα δημοσίευσης:
ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑ ΟΙ MOD ΠΟΥ ΔΕ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ Evil Evil Evil
Pughell - Πεμ 26 Φεβ 2009, 12:35:29
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστα,εσυ δεν εισαι mod... Laughing Laughing Laughing
MEMsound - Πεμ 26 Φεβ 2009, 13:51:47
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑ ΟΙ MOD ΠΟΥ ΔΕ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ Evil Evil Evil

σιγα το "σοβαρό" τόπικ ρε Παναγιώτη για να το κλειδώσουμε κιόλας...
ασε να "ξεθυμένει" ο λάος σε τέτοια και να αφηνει τα τεχνικά τοπικ στην υσηχία τους...

ασε που όπως σου χω ξαναπει... θυμίζει Βουτα και καντίνα προ 10ετιας η κουβεντά εδω μέσα κι εχει πλάκα...

...οτι να ναι ο καθένας Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Randy - Πεμ 26 Φεβ 2009, 18:57:05
Θέμα δημοσίευσης:
οτι να ναι !!!! ετσι καγκουριδηδες!!! Very happy Very happy Very happy
lambrosp - Πεμ 26 Φεβ 2009, 22:08:25
Θέμα δημοσίευσης:
Randy έγραψε:
οτι να ναι !!!! ετσι καγκουριδηδες!!! Very happy Very happy Very happy

Ετσι πιστακιδες.......δεν σας χαλαει!!! Laughing Laughing
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες