PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις - αποτύπωση οικονομίας αυτοκινήτου

tgi - Τρι 16 Σεπ 2008, 21:15:55
Θέμα δημοσίευσης: αποτύπωση οικονομίας αυτοκινήτου
Γειά χαρά σε όλους σας!!!

Θελω να ρωτήσω αν κάποιος έχει φτιάξει - εξελίξει κανένα excel όπου να καταγράφει την οικονομία του αυτοκινήτου του Laughing Laughing

Εγώ από τότε που αγόρασα το peugeot μου (2004) καταγράφω όλα τα γεμίσματα που κάνω και την τιμή της βενζίνης και όλα τα στοιχεία αλλα δεν μπορώ να βρώ τον τυπο για να βγαλω την καμπύλη οικονομίας της βενζίνης!!

Αν κανένας έχει καποιο αντίστοιχο χόμπυ και excel ας μου το στείλει ή ας μου πεί πως είναι η φορμουλα για να βγάλεις την καμπύλη της οικονομίας!!!

Ευχαριστώ Shocked
sasasj - Τρι 16 Σεπ 2008, 22:22:34
Θέμα δημοσίευσης:
Για καμπύλη οικονομίας δεν έχω κάνει και δεν το έχω ψάξει κιόλας, αλλα καταγραφή έχω κάνει όοοολων τον βενζινών που έχω κάψει τα έτη 2006-2007-2008 και άρχιζω να πελαγώνω όταν βλέπω τα συγκεντρωτικά... Shocked Crying or Very sad
Πίκρα να βλέπεις κάνα 3 και χιλιάρικα βενζίνες τον χρόνο... Laughing
ath7 - Τρι 16 Σεπ 2008, 22:56:55
Θέμα δημοσίευσης:
sasasj έγραψε:
Πίκρα να βλέπεις κάνα 3 και χιλιάρικα βενζίνες τον χρόνο... Laughing

Γραφεις και τα χλμ που εχεις διανυσει? Rolling eyes
sasasj - Τρι 16 Σεπ 2008, 23:18:44
Θέμα δημοσίευσης:
Kάπου κάπου μετρούσα πόσο έκαιγα στα 100km με κάθε γέμισμα. Οπότε μπορώ να πώ οτι έχω κάποιο μέτρο για το πόσο έκαιγε για κάποιο διάστημα και πόσα km έκανα εκείνο τον καιρό.
Κρατάω επίσης σημειώσεις για οτιδήποτε γίνεται πάνω στο αμάξι και το κόστος του (σέρβις κλπ). Απο κεί μπορώ να βρώ πόσα km έκανα μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα. Μπορώ να σου πώ επίσης οτι απο 9 Ιαν 2006 που πήρα μεταχειρισμένο το αυτοκίνητο ώς και σήμερα, έχω συνολικά έξοδα μαζί με την αρχικη αγορά του (που ήταν 3000 €) 8.223 €...
ath7 - Τρι 16 Σεπ 2008, 23:22:56
Θέμα δημοσίευσης:
Πολυ καλα μου φαινετε για σχεδον τρια χρονια που το εχεις! Twisted evil
sasasj - Τρι 16 Σεπ 2008, 23:30:58
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι, πολύ καλά είναι!
Και γώ απόρησα που στον πρώτο χρόνο ησύχασα απ όλα όσα έπρεπε να διορθώσω για να μπορώ να έχω το αμάξι όπως έπρεπε να ναι αν το είχα απο την αρχή ολοκαίνουριο. Ο προηγούμενους ιδιοκτήτης (εκ Γερμανίας) το έιχε για σαν παραπαίδι, και ούτε λάδια άλλαζε ούτε τίποτα. Ακόμα και το φίλτρο αέρα και τα μπουζιά πρέπει να τα είχε ίσα με 50000 km πάνω...
Και να σκεφτείς οτι τα τελευταία 1 μισή-2 χρόνια μαλακίζομαι και βάζω λεφτά χωρίς λόγο... Σαν να τα θέλω και τα παθαίνω... Wink Shocked
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες