PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - Απορια για ssp σε 207 Rallye

akis23 - Τετ 27 Αύγ 2008, 11:39:16
Θέμα δημοσίευσης: Απορια για ssp σε 207 Rallye
Πως μπορω να καταλαβω αν το αυτοκινητο μου εχει οντως το κυκλωμα του SSP (ετσι μου ειπαν στην αντιπροσωπια οταν το αγορασα)? Ρωταω γιατι δεν βλεπω καποια ενδεικτικη λυχνια ή συμβολο που να το αναπαριστα στο ταμπλο του αυτοκινητου.
kostas207GT - Πεμ 28 Αύγ 2008, 12:25:58
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε μου αν δεν κανω λαθος δεν εχει το δικο σου ssp ουτε το δικο μου που ειναι GT μονο το RC εχει....
nick207 - Πεμ 28 Αύγ 2008, 12:31:00
Θέμα δημοσίευσης:
Tα καινούργια Rallye έχουν αυτό το σύστημα.Μου το είπαν από την Lion hellas.
makis106 - Πεμ 28 Αύγ 2008, 15:01:09
Θέμα δημοσίευσης:
nick207 έγραψε:
Tα καινούργια Rallye έχουν αυτό το σύστημα.Μου το είπαν από την Lion hellas.

+1

Νομίζω για μοντέλα που παραδόθηκαν κάπου απο Μάη και μετά.
CHRIS106 - Πεμ 28 Αύγ 2008, 15:22:58
Θέμα δημοσίευσης:
και γω που το πηρα πριν ενα μηνα μου ειπαν πως το εχει....
akis23 - Πεμ 28 Αύγ 2008, 15:26:52
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι αλλα πως το πιστοποιουμε?
Pughell - Πεμ 28 Αύγ 2008, 15:38:11
Θέμα δημοσίευσης:
Βρισκεις ενα σημειο με στεγνη και βρεγμενη ασφαλτο,τοποθετεις αναλογα τους τροχους και φρεναρεις.
Αν το τιμονι στριψει μονο του,τοτε εχεις...
smoki - Πεμ 28 Αύγ 2008, 21:37:17
Θέμα δημοσίευσης:
αυτο που πολλαπλασιαζει την πιεση στο πενταλ του φρενου ειναι το ssp ή το afu?
makis106 - Πεμ 28 Αύγ 2008, 22:36:20
Θέμα δημοσίευσης:
smoki έγραψε:
αυτο που πολλαπλασιαζει την πιεση στο πενταλ του φρενου ειναι το ssp ή το afu?

To ssp δεν έχει καμια σχέση με τα φρένα, έχει να κάνει με πρόσδοση εξτρά υποβοήθησης στο τιμόνι (steering stability program).
Απ' την άλλη το afu εγώ δεν το έχω ξανακούσει. Το ηλεκτρονικό βοήθημα που πολλαπλασιαζει την πιεση στο πενταλ του φρενου, το γνωστό Brake assist, έχει να κάνει με τα συστήματα HBA ( HYDRAULIC BRAKE ASSISTANCE) και EVA (EMERGENCY VALVE ASSISTANCE).
smoki - Πεμ 28 Αύγ 2008, 22:44:59
Θέμα δημοσίευσης:
Διαφημιστικο Peugeot 207: AFU (υποβοηθηση αποτομης πεδησης), πολλαπλασιαζει την πιεση που εσεις ασκειτε στο πενταλ του φρενου, σε περιπτωση αποτομου φρεναρισματος (Το πενταλ του φρενου το ενιωσα να πηγαινει μονο του στο τερμα, το αμαξι ακινητοποιηθηκε αμεσα και ενεργοποιηθηκαν τα alarm). Το SSP αποτι γνωριζω ειναι οταν φρεναρεις πανω στην στροφη το τιμονι μενει σταθερο και δεν τεινει να υποστρεψει το αμαξι (γι αυτο και συνεργαζεται και με το esp)
makis106 - Πεμ 28 Αύγ 2008, 23:08:56
Θέμα δημοσίευσης:
Ομολογώ ότι το afu δεν το γνώριζα σαν σύστημα, προφανώς η κάθε εταιρεία το ονομάζει διαφορετικά, όπως γίνεται με πολλά άλλα συστήματα.
Το ssp όμως, όντως συνεργάζεται με το esp, αλλά επενεργεί μόνο στη γωνία του τιμονιού, δίνοντας μια επιπλέον ροπή (υποβοήθηση) στο τιμόνι, προς τη γωνία που απαιτείται κάθε φορά για να μην χάσει την ευστάθεια του το αμάξι κατα το φρενάρισμα, βοηθώντας έτσι τον οδηγό. Η ροπή αυτή δίδεται σε λιγότερο απο 100ms απο το ξεκίνημα του φρεναρίσματος και η προτεινόμενη γωνία μπορεί να υπερβαίνει τις 80 μοίρες.
theoxarhs - Παρ 29 Αύγ 2008, 08:45:28
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο το συστημα μπορει να μπαινει και στα GT/Rallye που δεν το έχουν?
Με χρέωση ή χωρις? (ΑΔΙΚΙΑ αν με Evil )
thanos75x - Παρ 29 Αύγ 2008, 09:34:48
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο με τα alarm που αναψαν μονα τους καποιες φορες σε καποια αποτομα φρεναρισματα το παρατηρησα κι εγω και λεω ρε τους μπαγασηδες εχουν βαλει και τετοιο συστημα μπραβο! Laughing
booster - Παρ 29 Αύγ 2008, 16:42:50
Θέμα δημοσίευσης:
Ευτυχώς που έχω από τα παλιά Rallye. Εδώ πληρώνουμε να βγάλουμε το ESP, μη πληρώνουμε να βγάλουμε και το SSP! Αμαν πια...
Όσο για το άλλο σύστημα, έχει παέι να με σκοτώσει κι αυτό 2-3 φορές. Γιατί άμα σου συμβεί το απρόπτο πάνω σε στροφή και πατήσεις με λίγο παραπάνω ταχύτητα το φρένο (χωρίς να θες όμως να το πατήσεις τέρμα), πιάνει και τα τσαρουχώνει μόνο του και χάνεις εντελώς τη δυναμική του αμαξιού.
Τα έχουν βάλει όλα αυτά για τους ανθρώπους που κοινούνται κανονικά. Δηλαδή άμα δε θες ρε αδερφέ να πας κανονικά, αλλά θες να πας όπως σου αρέσει (και όπως πήγαινες 10 χρόνια δηλαδή), τι απαγορέυεται?

Κόψτε το τσιγάρο, φοράτε προφυλακτικό, μη τρώτε, μη πίνετε, και τώρα να οδηγείται μόνο στρωτά σαν καλά παιδιά. Κύριοι βαρέθηκα να μου λέτε τι να κάνω. Στο κάτω κάτω δώστε μου το δικαίωμα να κάνω αυτό που δεν πρέπει...

Τα έχω πάρει...πουλάει κανείς κανά 106 rallye????
MEMsound - Παρ 29 Αύγ 2008, 16:54:42
Θέμα δημοσίευσης:
νομιζω θα σου κοστισει λιγότερο ενα χειροποιητο διακοπτάκι απενεργοποίησης του esp... Laughing Laughing Laughing
manaros - Σαβ 03 Ιαν 2009, 18:31:14
Θέμα δημοσίευσης:
τελικα ξερει κανεις σιγουρα αν το rallye & gt εχουν ssp;ξερουμε οτι αυτα που ειναι πριν το μαιο δεν ειχαν...τα επομενα;;περιμενω μεχρι την Παρασκευη το δικο μου gt και τουλαχιστον στο προσπεκτους(που ειναι νοεμβριου) δεν αναφερει κατι...
makis106 - Σαβ 03 Ιαν 2009, 18:44:49
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν έχει λόγο να μην έχει, εξοπλίζονται εδώ και πολύ καιρο με στάνταρ ssp...
manaros - Σαβ 03 Ιαν 2009, 18:50:35
Θέμα δημοσίευσης:
ευχαριστω για την απαντηση!ας ελπισουμε οτι ειναι κατι που πραγματικα βοηθαει και μας προστατευει!
makis106 - Σαβ 03 Ιαν 2009, 18:58:00
Θέμα δημοσίευσης:
Σίγουρα το έχουν βάλει για καλό, και για να βοηθάει σε δύσκολες καταστάσεις, σε συνδιασμό με το esp, το οποίο θεωρώ πολύ χρήσιμο και απαραίτητο σύστημα, όσο και αν σε περιορίζει όταν θες να κάνεις τα δικά σου Wink
Με το καλό να το πάρεις στα χέρια σου και να έχεις καλά και πολλά χιλιόμετρα, είμαι σίγουρος ότι θα σε ενθουσιάσει σαν αμάξι Exclamation
gregkozani - Σαβ 03 Ιαν 2009, 23:56:31
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
νομιζω θα σου κοστισει λιγότερο ενα χειροποιητο διακοπτάκι απενεργοποίησης του esp... Laughing Laughing Laughing
volvos:
...και μετα σου λενε αντισπιν αμποσαν ναβιγκατορ...
...δυο χερακια για το παναγιωτακη Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy σπαμαρω αλλα γουστάρω πολύ κάλο ρε φίλε
salex - Κυρ 04 Ιαν 2009, 00:21:13
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Σίγουρα το έχουν βάλει για καλό, και για να βοηθάει σε δύσκολες καταστάσεις, σε συνδιασμό με το esp, το οποίο θεωρώ πολύ χρήσιμο και απαραίτητο σύστημα, όσο και αν σε περιορίζει όταν θες να κάνεις τα δικά σου Wink
Με το καλό να το πάρεις στα χέρια σου και να έχεις καλά και πολλά χιλιόμετρα, είμαι σίγουρος ότι θα σε ενθουσιάσει σαν αμάξι Exclamation

Όσο περισσότερα τέτοια συστήματα τόσο το καλύτερο.
Γιατί μπορεί 1 φορά στις 100 να θέλεις να κάνεις ανάβαση τάπα, αλλά τις υπόλοιπες 99 θα σε βοηθήσει το ρημάδι το σύστημα.

Είναι όπως το ABS. Κάποτε όλοι νόμιζαν ότι είναι κακό για τον οδηγό, μόνο που δεν ήξεραν ότι στα αεροπλάνα το χρησιμοποιούσαν εδώ και 30 χρόνια γιατί δεν υπήρχε άλλη λύση για να φρενάρουν στο βρεγμένο και να μη καταστρέφουν τα λάστιχά τους.

Για του λόγου το αληθές, θα ήθελα πολύ να δω χρόνους ανάβασης σε καμιά Πεντέλη με όλα τα υποσυστήματα ενεργοποιημένα, σε σχέση με χρόνους χωρίς τα βοηθητικά συστήματα. Πάμε στοίχημα ότι η υποβοήθηση βοηθά τρελλά τους χρόνους;
volvos - Κυρ 04 Ιαν 2009, 01:15:49
Θέμα δημοσίευσης:
πεντελη δε ξερω αλλα πιστα ή σε γνωστη διαδρομη χαντακωνουν τα αμαξια που τα εχουν Cool

τα ηλεκτρονικα ολα αυτα και κυριως esp Και σια ειναι καλα αγια και απαραιτητα αλλα με ενα ορο.
να ειναι απεργοποιουμενα αν και εφοσον θελει ο ιδιοκτητης τους
manaros - Κυρ 04 Ιαν 2009, 01:16:38
Θέμα δημοσίευσης:
και γω υπερ των ηλεκτρονικων υποσυστηματων ειμαι,πιστευω οτι δεν αξιζει το ρισκο καν να βγαινουν γιατι στιγμες καγκουριας ολοι εχουμε!στο κατω κατω οποιος θελει να παει σε μια πιστα να τρεξει γιατι οι υπολοιποι δεν φταιμε σε τιποτα!επισης τα περισσοτερα ηλεκτρονικα υποσυστηματα ξεκινανε απο τα επαγγελματικα αυτοκινητα(πουλμαν φορτηγα).τεσπα,ειμαστε off topic!
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες