PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - 207 Rallye - Update εγκεφάλου απο Peugeot

makis106 - Τρι 05 Αύγ 2008, 17:43:12
Θέμα δημοσίευσης: 207 Rallye - Update εγκεφάλου απο Peugeot
Μϊλησα με τον μηχανικό μου στην Peugeot, και μου πρότεινε στην επόμενη αλλαγή λαδιού, (σε 2500χμ. περίπου) να κάνουμε και ένα Update στον εγκέφαλο. Το αυτοκίνητό μου είναι απ την τελευταία παρτίδα που ήρθε στην Ελλάδα κ δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής που να απαιτεί Update, ενώ δεν έχω παράπονο απο απόδοση , απόκριση κλπ.
Αναφέρομαι στους γνώστες του θέματος λοιπόν κ ρωτάω. Ένα Update, σίγουρα βγαίνει κάθε φορά για να αντιμετωπίσει κάποιες τυχών δυσλειτουργείες, ή για να βελτιώσει τέλος πάντων τη λειτουργία του κινητήρα. Υπάρχει περίπτωση ένα Update, να κάνει το αυτοκίνητο να αποδίδει λιγότερο απο πριν? Ας πούμε επειδή μπορεί να βελτιώνει τα καυσαέριά του???
Θέλω να πώ, μήπως ισχύει ο κανόνας, "μην κάνεις Update, εκτός κ αν έχει πρόβλημα"?
salex - Τρι 05 Αύγ 2008, 22:28:15
Θέμα δημοσίευσης:
Μην ανησυχείς Μάκη, τα update είναι ενημερώσεις του εργοστασιακού λογισμικού για να αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Λέγοντας προβλήματα εννοώ ό,τι θεωρεί ένας κατασκευαστής "προβλήματα'.
Μπορεί δηλαδή να είναι μια πιθανή βλάβη/δυσλειτουργία που παρουσιάζεται σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, μια τροποποίηση στη χαρτογράφηση του αυτοκινήτου σε θέματα λειτουργίας κινητήρα εως και ολοκληρωτική αναβάθμιση του λογισμικού εγκεφάλου (δηλαδή το γράφουν από την αρχή με περισσότερα καλούδια).

Σε κάθε περίπτωση οι εργοστασιακές αναβαθμίσεις είναι κάτι που χρειάζεται να ακολουθείς και να κάνεις γιατί είναι για το καλό σου.

Για να καταλάβεις πόσο μεγάλη βαρύτητα τους δίνω: σε όσους πελάτες έχουν καινούργια αυτοκίνητα που ενδεχομένως να υπάρχουν αναβαθμίσεις λογισμικού διαθέσιμες, συνιστούμε πάντα να τις κάνουν παρόλο που με την αναβάθμιση χάνεται το πρόγραμμα και πρέπει να το φτιάξω από την αρχή (πολλές φορές διαφορετικά αν τυχόν έχει αλλάξει ριζικά το λογισμικό).

Φυσικά τον επαναπρογραμματισμό τον κάνω δωρεάν, γιατί όταν ο κατασκευαστής "μιλάει", συνήθως έχει κάτι σημαντικό να πει και καλό είναι να του δίνουμε σημασία γιατί ποτέ κανείς μας δεν θα καταλάβει την πλήρη έκταση των διορθώσεων που κάνει το εργοστάσιο.
makis106 - Τρι 05 Αύγ 2008, 23:36:40
Θέμα δημοσίευσης:
Απ' αυτά που είπες, με έπεισες για το ότι το update είναι χρήσιμο και απαραίτητο κ σίγουρα θα το βάλω, απλά θα ήθελα να μου πεις αν γνωρίζεις, εμπειρικά, να έχει τύχει μετά απο update να υπάρχει μείωση απόδοσης που ίσως να θυσίασε ο κατασκευαστής για να διορθώσει κάτι άλλο.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες