PSClub - Hellas

Ανάρτηση και Σύστημα Διεύθυνσης - 207 - Ελατήρια για 207 RC

PAVLOS_207RC - Δευ 04 Αύγ 2008, 19:37:17
Θέμα δημοσίευσης: 207 - Ελατήρια για 207 RC
Παίδες γνωρήζι κανεις αμα υπαρχουν 5cm αλατηρια για RC και πωσο εχουν?
MEMsound - Δευ 04 Αύγ 2008, 23:38:59
Θέμα δημοσίευσης:
και να υπάρχουν...
να μην τα βάλεις...
τετοιες κινήσεις να τις αποφευγεις ιδίως σε ενα τετοιο αμάξι...
Pughell - Τρι 05 Αύγ 2008, 08:36:02
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνω και επαυξανω. Exclamation
Ghost Dog - Τρι 05 Αύγ 2008, 08:51:45
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν εχω παρα να συμφωνησω και΄γω..... Wink
volvos - Τρι 05 Αύγ 2008, 11:53:11
Θέμα δημοσίευσης:
EGΩ λεω να τα βαλεις
βγαζει η απεξ και η βογκλαντ συνηθως κατι τετοια σετ 5και 6 ποντους χαμηλωμα
θα δειξει μουναρα
θα στριβει καλυτερα απο θα χαμηλωσεις το κεντρο βαρους
θα γερνει λιγοτερο
και θα κοπαναει λιγοτερο

τελεια επιλογη go for it

ααα αν ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΩΣΕΙΣ 5 ΠΟΝΤΟΥΣ ΑΜΑΞΙ θα μου δωσεις τα μαμα ελατηρια σου για ενα φιλαρακι με gt???... Laughing

θελω να πιστευω οτι μετα απο αυτα θα κατσεις στα αυγα σου Wink
Pughell - Τρι 05 Αύγ 2008, 11:58:24
Θέμα δημοσίευσης:
Φανταστειτε να εχετε αντιπροσωπεια αυτοκινητον και τον Volvo πωλητη... Laughing Laughing Laughing
volvos - Τρι 05 Αύγ 2008, 12:14:29
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε στις πωλησεις ειμαι απλα αλλου...
δε με πιανεις εχω πανω απο 15χρονια εμπειρια

οπως ειχε πει και ενας κολλητος παλια
αυτου του μαλ**α και ναρκωτικα να του δωσεις θα βρει να τα πουλησει Laughing
AlienHack - Τρι 05 Αύγ 2008, 12:16:28
Θέμα δημοσίευσης:
volvo μια που το αναφερεις... εχω κατι λυγμένα που μου ξέμειναν και χάλασαν... θα βρεις να τα σπρώξεις πουθενα? Laughing Laughing Laughing Shocked \

χααχχαχαχαχα
volvos - Τρι 05 Αύγ 2008, 12:21:17
Θέμα δημοσίευσης:
αμα βαλεις νιτρο αγορινα μου θα τα χρειαστεις μονος σου...οποτε στα αγοραζω τωρα και θα στα πουλησω μολις σπασει το μοτερ σου και θελεις να αυτοκτονησεις επειδη θα σε κραζει ολη η σαλονικα στη διπλη τιμη???

ειπες κατι? Laughing
Ghost Dog - Τρι 05 Αύγ 2008, 12:25:13
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
αμα βαλεις νιτρο αγορινα μου θα τα χρειαστεις μονος σου...οποτε στα αγοραζω τωρα και θα στα πουλησω μολις σπασει το μοτερ σου και θελεις να αυτοκτονησεις επειδη θα σε κραζει ολη η σαλονικα στη διπλη τιμη???

ειπες κατι? Laughing

Παιδια αυτος καμια μερα θα πουλησει μαναδες, αδελφες και ουτε που θα το παρουν χαμπαρι...... Laughing Laughing Laughing
volvos - Τρι 05 Αύγ 2008, 12:30:26
Θέμα δημοσίευσης:
ΜΑΛΑΚΕΣ εχω δουλεια ξεκολλατε...

υ.γ. την μεγαλη αδερφη μου δις προσπαθησα αλλα δεν εκατσε Laughing
Pughell - Τρι 05 Αύγ 2008, 12:33:20
Θέμα δημοσίευσης:
Ghost Dog έγραψε:
Παιδια αυτος καμια μερα θα πουλησει μαναδες, αδελφες και ουτε που θα το παρουν χαμπαρι...... Laughing Laughing Laughing

...και μετα λενε μεγα εβραιο τον Kane... Laughing
android - Τρι 05 Αύγ 2008, 22:31:37
Θέμα δημοσίευσης:
τα 3.5cm που βγαζει λετε να το χαλασουν?
PAVLOS_207RC - Τρι 05 Αύγ 2008, 22:52:47
Θέμα δημοσίευσης:
και τι πτοτινετε να βαλω 3,5cm με μαμα αμορτισε. Η 5cm με αμορτισερ χαμιλοματος Scratch ?
Lefter1s RC - Τρι 05 Αύγ 2008, 23:27:20
Θέμα δημοσίευσης:
Να το αφησεις ετσι οπως ειναι δεν παιζει με την καμια?
AlienHack - Τετ 06 Αύγ 2008, 01:22:08
Θέμα δημοσίευσης:
μπα... δεν το κοβω να παιζει... αλλιος θα εμπλεκε σε αυτο το φορουμ το παιδι? εδω μεσα πειραζουμε τα παντα! και αυτα που δεν πειραζοντε!! Cool Laughing Very happy

με 3,5cm χαμήλωμα στα μαμα αμορτισερ θα τα παρεις στο χερι στα 10.000km max . Με 2cm χαμήλομα sta 20-25000km...
Pughell - Τετ 06 Αύγ 2008, 08:27:51
Θέμα δημοσίευσης:
Αν θελεις την γνωμη μου,η μαμα αναρτηση ειναι π[ολυ ψαγμενη.
Απο εκει και περα αν εχεις κολλημα με το χαμηλωμα,ο μονος τροπος να διατηρησεις το στησιμο σωστο αλλα ταυτοχρονα να χαμηλωσει λιγο,ειναι καποια ρυθμιζομενη αναρτηση πχ H&R,Bilstein PSS,KW Variant 2,κλπ...
Το κοστολογιο βεβαια θα παει σαφως πανω απο 1000αρικο αλλα ειναι ο μονος τροπος να χαμηλωσεις χωρις να χαλασει(πολυ) το στριψιμο. Confused
spiros_z - Τετ 06 Αύγ 2008, 11:41:05
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλαρακι μη τν πειραξεις την αναρτηση σου με τπτ γιατι και γω τα ιδια πειραματα εκανα το χαμηλωσα με h&r 3.5 και πήρα το δεξι αμορτισερ στο χερι.Αποψη μου, αν θες να εχεις σιγουρα αποτελεσματα φυσικα, τοποθετησε kw variant 2.Χθες την τοποθετησε ενας φιλος και εχει μεινει καταευχαριστημενος.Απο οτι μου ειπε την εχει ρυθμισμενη στη soft σκαλα και το αμαξι δν ξεκολλαει απο κατω, καμια σχεση με πριν.Με 1800€ κανεις τη δουλεια σου και το χαμηλωμα σου!!!!!!
AlienHack - Τετ 06 Αύγ 2008, 13:47:18
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παιδια νομιζω οτι το παλικάρι θελει να κανει ενα οικονομικο χαμήλομα . Αν ειναι να δώσει 2.000 ενοειτε οτι παει και αλλάζει ελατήρια και αμορτισερ με ρυθμιζομενα χαμηλομένα και ολα καλα.

Αλλα οικονομικός τρόπος ειναι να παρεις πχ μεταχειρισμένα αμορτισερ φτηνά οπως πχ εγώ με 75Ε να δώψσεις και αλλα 50Ε για ελατηρια χαμηλοματοσ Η&R 2-3 cm και εχεις κανει μια πρόχειρη δουλεια που θα σε παει 10.000-20.000 km μέχρι να σου τα φτήσουν τα αμορτισέρ, αλλα με 75Ε βάζεις αλλα και συνεχίζεις.

Άλλο 150 για χαμήλομα και αλλο 2.000!!!
android - Τετ 06 Αύγ 2008, 15:33:43
Θέμα δημοσίευσης:
ε αμα το παμε ετσι κοβει τα δικα του ελατηρια κ ειναι πιο φτηνα... Laughing Laughing Laughing
δεν εχει βγει καμια ρυθμιζομενει σοβαρη ακομα...μια eibach βγηκε που εχει σταθερο τον κωλο πισω στα -2 κ μπρωστα μπαιζεις 3.5-6.5 σιγα τα αυγα ασε που εχει κ μια παλαβη τιμη....
AlienHack - Τετ 06 Αύγ 2008, 17:05:24
Θέμα δημοσίευσης:
δεν ειναι κακή ιδεα!! Laughing ποσο παει το κοψημο των ελατηρίων σε εναν σιδερα?
αχχαχαχααχ Rolling eyes
PAVLOS_207RC - Τετ 06 Αύγ 2008, 23:16:30
Θέμα δημοσίευσης:
καταρχιν τα ελατιρια απο το 207 δεν κοβοντε. ενα φιλος μου φοραει 5cm σε 207GT (αμορτισερ μαμα) εχει 16300χιλ και τα αμορτισερ δουλεβουν κανονικα χορις να χτιπανε. ρε παιδια μιν μου χαλατε τιν ψιχολογια σαν κατσικι ειναι το αμα3η λες και ειναι σικομενω στο γριλο!!!!!!!!! αυριο παω να περασο ελατιρια 5cm και οτι γινει. Α και κατι ακομα για ριθμιζομενα αμορτισερ δεν 3αναβαζω που λενε καπιοι. ειχα ενα peugeot 206 gti με 137hp και το φορουσα ριθμιζομενι αναρτισι powerteck (790 EURO) και μου τα ευτισε σε 3 μινες W00t
android - Τετ 06 Αύγ 2008, 23:24:47
Θέμα δημοσίευσης:
PAVLOS_207RC έγραψε:
καταρχιν τα ελατιρια απο το 207 δεν κοβοντε. ενα φιλος μου φοραει 5cm σε 207GT (αμορτισερ μαμα) εχει 16300χιλ και τα αμορτισερ δουλεβουν κανονικα χορις να χτιπανε. ρε παιδια μιν μου χαλατε τιν ψιχολογια σαν κατσικι ειναι το αμα3η λες και ειναι σικομενω στο γριλο!!!!!!!!! αυριο παω να περασο ελατιρια 5cm και οτι γινει. Α και κατι ακομα για ριθμιζομενα αμορτισερ δεν 3αναβαζω που λενε καπιοι. ειχα ενα peugeot 206 gti με 137hp και το φορουσα ριθμιζομενι αναρτισι powerteck (790 EURO) και μου τα ευτισε σε 3 μινες W00t

aειναι λιγα τα 790 ...αλλα ασχετα απο αυτο αλλοι βγαζουν κ 80.000 χωρις κιχ
georgio3gr - Τετ 06 Αύγ 2008, 23:53:10
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε μου και τα saxoralla οταν πρωτοβγηκαν ολοι τα "πιτωνανε" και φαινοντουσαν κουκλια... Μετα καταλαβαν οτι ετσι ξεσκιζαν ολο το αμαξι κρεμαγιερες,ημιαξονια κτλ συν οτι στην ουσια δεν εστριβαν, εδιναν απλα την αισθηση οτι εστριβαν... Αν και συ ενδιαφερεσαι μονο για το look και οχι για τον πραγματικο χαρακτηρα του αυτοκινητου σου προχωρα...
smoki - Πεμ 07 Αύγ 2008, 00:33:26
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω που εχω το rallye μια χαρα στριβει και σε συγκριση με focus sport edition (που για μενα το focus εχει το καλυτερο τιμονι) και fiesta s μια χαρα τα χτυπαει και τα 2 στις στροφες (οχι απο θεμα ιπποδυναμης αλλα κυρτοτητας). Τωρα ποσο μαλλον το rc που ειναι και πιο καλοστημενο απο το δικο μου. Μηπως δεν ειναι κατσικι το αμαξι αλλα ο οδηγος? (δεν ειναι προσωπικη επιθεση, μην παρεξηγηθουμε κιολας)
Ghost Dog - Πεμ 07 Αύγ 2008, 01:09:47
Θέμα δημοσίευσης:
PAVLOS_207RC έγραψε:
κατα............... ριθμιζομενι αναρτισι powerteck (790 EURO) και μου τα ευτισε σε 3 μινες W00t

Τη γνωστη powerteck???? Shocked Shocked
volvos - Πεμ 07 Αύγ 2008, 08:17:52
Θέμα δημοσίευσης:
της οικογενειας powertronic με μαμα τη powerpennis???????

τι ειπες τωρα?
Pughell - Πεμ 07 Αύγ 2008, 08:28:55
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
ρε παιδια νομιζω οτι το παλικάρι θελει να κανει ενα οικονομικο χαμήλομα . Αν ειναι να δώσει 2.000 ενοειτε οτι παει και αλλάζει ελατήρια και αμορτισερ με ρυθμιζομενα χαμηλομένα και ολα καλα.

Αλλα οικονομικός τρόπος ειναι να παρεις πχ μεταχειρισμένα αμορτισερ φτηνά οπως πχ εγώ με 75Ε να δώψσεις και αλλα 50Ε για ελατηρια χαμηλοματοσ Η&R 2-3 cm και εχεις κανει μια πρόχειρη δουλεια που θα σε παει 10.000-20.000 km μέχρι να σου τα φτήσουν τα αμορτισέρ, αλλα με 75Ε βάζεις αλλα και συνεχίζεις.

Άλλο 150 για χαμήλομα και αλλο 2.000!!!

Με την διαφορα οτι δεν μιλαμε για ενα 206 οτι να΄ναι με μια αναρτηση "κουναει η βαρκα" αλλα για το RC που αν μή τι αλλο,εχει αρκετο ψαξιμο επανω προκειμενου να εχει εξαιρετικη αποδοση αλλα και επαρκη ανεση.

PAVLOS_207RC έγραψε:

Φιλε καταρχην απο ρυθμιζομενη σε ρυθμιζομενη υπαρχουν διαφορες.
Επισης οτι ρυθμιζομενη και να παρεις,αν σου δινει περιθωριο χαμηλωματος απο 3 μεχρι 6cm και εσυ το κατεβασεις στα 5,τοτε λογικο ειναι να τα φτυσει...
Σε αλλες χωρες υπο αλλες συνθηκες δεν θα ειχε προβλημα,στην Ελλαδαρα μας ομως σιγουρα δεν αντεχουν.
Εγω παντως εχω H&R coilover εδω και αρκετα χιλιομετρα και δεν εχει κανει τσικ αν αυτο σου λεει κατι.
Α,οσο για χρηση,μεχρι και δοκιμαστικα για αγωνα εχουμε κανει οποτε... Rolling eyes
Απλα οπως σου ειπε,την εχω σχεδον τερμα επανω,δηλαδη οριακα στα 3-3,5cm που λεει η H&R.
Για την ρυθμιζομενη PS που ειχα στο 106,αστο,περιπου 50.000+ χλμ και ακομα δουλευει αψογα(στην Κρητη Crying or Very sad ).
AlienHack - Πεμ 07 Αύγ 2008, 08:43:59
Θέμα δημοσίευσης:
μαμανε τις αναρτησεις ελατηρια με 2-3 cm χαμήλομα ή όχι τελικά?
Pughell - Πεμ 07 Αύγ 2008, 09:02:14
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι ρε,εννοειται.
Και το θεμα δεν ειναι στα αμορτισερ,χεστα αυτα,πες οτι ειναι αναλωσιμα.
Top mount,ημιαξονια,κλπ ειναι το ζορι... Sad
makis106 - Πεμ 07 Αύγ 2008, 09:31:21
Θέμα δημοσίευσης:
Στο Rallye, έχω ελατήρια Eibach 3,5 τοποθετημένα απο την Peugeot (αυτά που προτείνει δηλαδή).
Επειδή έχω τη δυνατότητα να τα μετράω συχνά (δουλεύω σε ΚΤΕΟ), έχω δει ότι μέχρι στιγμής (8000κμ) δεν έχουν πέσει σε απόδοση τα αμορτισέρ, καθόλου.
Βέβαια η άλλη διαπίστωση είναι ότι με την τοποθέτηση των ελατηρίων, η απόδοση των (μαμα) αμορτισέρ στον πίσω άξονα, έχει πέσει στο μισό, δηλαδή 45%, ενώ θα έπρεπε να είναι γύρω στο 75%. Ωστόσο η απόδοση παραμένει σταθερή.
Τώρα το πόσο ταλαιπορούνται Top mount, ημιαξονια, κλπ, είναι ένα θέμα!
Pughell - Πεμ 07 Αύγ 2008, 11:43:22
Θέμα δημοσίευσης:
Περι αναρτησης,η Peugeot δεν προτεινει καθολου ελατηρια... Confused
Για το 106 εβγαζε τα Eibach Pro Kit που τα εδινε μαλιστα με αλλα αμορτισερ(αλλες πιεσεις).
Για το 207 δεν θυμαμαι να βγαζει κατι τετοιο...
makis106 - Πεμ 07 Αύγ 2008, 11:57:36
Θέμα δημοσίευσης:
Για το 207 η Peugeot Sport ΚΟΝΔΩΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Α.Ε. προτείνει τα και καλά ελατήρια χαμηλώματος Peugeot Sport, τα οποία φοράω και εγώ, τα οποία όμως είναι Εibach...........

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=11375
Pughell - Πεμ 07 Αύγ 2008, 12:05:27
Θέμα δημοσίευσης:
Η Peugeot Sport Κονδωρας μπορει να προτεινει οτι μλκια θελει καθως αυτοβαφτιστηκε Peugeot Sport. Exclamation
Να ξερεις οτι αυτα που προτεινει η ιδια η PS θα τα βρεις μονον στο site της και πουθενα αλλου.
Κοινως οτι δεν βρεις στο γαλλικο site ειναι "βαφτισμενο" PS απο καποιον αλλον.
Ολα τα υπολοιπα ειναι "εγχωρια παραγωγη" με οτι μπορει να συνεπαγεται αυτο. Cool

www.boutiquepeugeot.com/
makis106 - Πεμ 07 Αύγ 2008, 12:46:43
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό είναι πλέον εξακριβωμένο!
Άραγε όμως είναι αυτοβαφτισμένος "υπεύθυνο για το αγωνιστικό τμήμα της Peugeot Sport στην Ελλάδα"?
Ή έχει κ τη βούλα κάποιου? Η Peugeot Γαλλίας ήθελα να ήξερα συνφωνεί με αυτά ή συναινεί κιόλας? Αν είναι να αρχίσω να αμφιβάλλω και για τις επίσημες αντιπροσωπείες της Peugeot στην Ελλάδα και να το παίρνω για σέρβις στη Γαλλία!!
Το σίγουρο πάντως είναι ότι αυτές οι κινήσεις μόνο κακό μπορούν να κάνουν στην εικόνα της Peugeot και της εμπιστοσύνης που εμπνέει (σε μένα τουλάχιστον), όταν σου πλασάρουν άσχετα εξαρτήματα ως Peugeot Sport.
Κ φυσικά αν πάθει κάτι εντός εγγύησης απο αμορτισέρ. Top mount, ημιαξονια, κλπ. θα το αλλάξουν χωρίς συζήτηση! Wink
Pughell - Πεμ 07 Αύγ 2008, 15:05:54
Θέμα δημοσίευσης:
Βρε εγω δεν ειπα οτι δεν θα σε καλυψουν οσο αφορα την εγγυηση,απλα για σενα το λεω,να ξερεις οτι τα γνησια PS πραγματα τα βρισκεις,σχεδον,ολα στο site.
Απο εκει και περα το τι "αυτοαποκαλειται" ο καθενας ειναι αλλο παραμυθι αλλα δεν νομιζω οτι ειναι αναγκη να κολλας σε αυτο,εκτος και αν θελεις να κρυβεσαι πισω απο το δαχτυλο σου. Wink

Υ.Γ.Σχετικα με τα αμορτισερ παντως,ειτε ειχες τα μαμα ελατηρια ειτε τα Eibach,ετσι και αλλιως δεν σε καλυπτει η εγγυηση καθως αυτα περιλαμβανονται στα αναλωσιμα.
makis106 - Πεμ 07 Αύγ 2008, 16:00:44
Θέμα δημοσίευσης:
Μα εννοείται οτι το ήξερα εξ αρχής ότι τίποτα απ αυτά δεν είναι Peugeot Sport, απλά τα έβαλα για να μην μπορούν μετά να μου πούν οτι ξέρεις έγινε ζημιά γιατί το χαμήλωσες...

Pughell έγραψε:

Υ.Γ.Σχετικα με τα αμορτισερ παντως,ειτε ειχες τα μαμα ελατηρια ειτε τα Eibach,ετσι και αλλιως δεν σε καλυπτει η εγγυηση καθως αυτα περιλαμβανονται στα αναλωσιμα.

Kαλά, κάτσε να σπάσει κανένα στο άσχετο κ θα δεις για πόσο τα αλλάζουν, εδώ σε φίλο μου τα άλλαξαν επειδή τους παραπονιόταν οτι χτυπάνε. Wink
PAVLOS_207RC - Πεμ 07 Αύγ 2008, 18:57:12
Θέμα δημοσίευσης:
αλλη φαση το χαμιλομα. διτε αυτα

http://img58.imageshack.us/my.php?image=49f027nk8.jpg
http://img58.imageshack.us/my.php?image=4d8e27dn3.jpg
http://img55.imageshack.us/my.php?image=885f27ke3.jpg
http://img208.imageshack.us/my.php?image=8c6927iv6.jpg
http://img208.imageshack.us/my.php?image=897327wa5.jpg
android - Πεμ 07 Αύγ 2008, 19:13:54
Θέμα δημοσίευσης:
ναι αν θες να χεις το αμαξι σου εκθεσιακο σε βιτρινα η να καθεσαι να το βγαζεις φωτο μαμανε τα ελατηρια για χαμηλωμα...σε ολα τα αλλα Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
makis106 - Πεμ 07 Αύγ 2008, 19:25:52
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
ναι αν θες να χεις το αμαξι σου εκθεσιακο σε βιτρινα η να καθεσαι να το βγαζεις φωτο μαμανε τα ελατηρια για χαμηλωμα...σε ολα τα αλλα Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Εμένα πάντως δε με χάλασε τίποτα σε όλα τα άλλα! Laughing
Μπορεί να έχει σκληρύνει λίγο, άλλα έχει δέσει πολύ! Μηδέν κλίσεις! Wink
MEMsound - Πεμ 07 Αύγ 2008, 19:38:41
Θέμα δημοσίευσης:
μα δεν αμφισβητεί κανείς οτι τα περισσότερα αυτοκινητα χαμηλωμένα (σε λογικά πλαίσια) δείχνουν πιο ομορφα...
ΑΛΛΑ το θέμα ειναι να γίνει ΣΩΣΤΑ (από λειτουργικής άποψης)

η τοποθέτηση απλά κοντύτερων ελατηρίων (και όπως εχει αποδειχθεί ελάχιστα σκληρότερων από τα εργοστασιακα) ειναι μια "μεσοβέζικη" λύση μιας και οδηγεί τα αμορτισερ στο να δουλευουν σε λάθος σημείο της διαδρομής τους (σα να ειναι φορτωμένο μονίμως το αμάξι - και ενίοτε να τερματίζουν)

αυτό εκ των πραγμάτων οδηγεί στην πιο γρήγορη φθορά τους...
(αυτό το "γρυγορο" ειναι κάτι τελείως σχετικό και εξαρτάται ΒΑΣΙΚΑ από το "σε πόσο μπουρδέλο δρόμους" κινείται ο καθένας μας...)

...απ την άλλη ειναι μια ενδιαφέρουσα* Laughing επιλογή ώστε να χαλάσουν πιο γρηγορα τα εργοστασιακά αμορτισερ και να μπουμε στην διαδικασία τοποθέτησης μιας πιο "σοβαρής" ανάρτησης (βλ στενοπιάτελη - και οχι φυσικά αυτά τα "χαζα" πακέτα ΧΨΖ αμορτισερ και καλά χαμηλώματος με 3ποντα ελατηρια που προκαλούν μόνο ηλίθιο κοπάνημα...)

*εννοείται με συμβιβασμό σε ανέση και οδηκή συμπεριφορά για όσο καιρό θα τα εχουμε, αλλά αυτό ειναι άλλουνου παπά ευγγελιο... Laughing
PAVLOS_207RC - Πεμ 07 Αύγ 2008, 20:11:53
Θέμα δημοσίευσης:
σωστος ο MEM μιλας πολι λογικα και σινφονω μαζισου απολιτα Thumb Left . στο κατο κατο τις γραφης δεν τρεχουμε σε κανα αγωνα γιανα στριβουμε τοσο πολυ. αλλα αυτοκινινα στριβουν και χιροτερα
volvos - Πεμ 07 Αύγ 2008, 20:16:45
Θέμα δημοσίευσης:
kaneis λαθος ο μανθος ειναι γνωστος αγωνιζομενος

με το 206 του εχει τρεξει αρκετους αγωνες στο Gtcc

ενω εχει βγει νικητης στην Α7 στην αναβαση ντραφιου πριν χρονια

οποτε η γνωμη του εχει βαρυνουσα σημασια και οπως βλεπεις ειναι τεκμηριωμενη με επιχειρηματα ουσιας βγαλμενα απο τη πειρα ετων

υ.γ. δε θα σας λειψω μεχρι 25αυγουστου που γυρναω εεε??? Laughing
georgio3gr - Παρ 08 Αύγ 2008, 00:50:47
Θέμα δημοσίευσης:
Αφου εχει ηδη αποφασισει οτι θα τα βαλει τα ελατηρια τι το κουραζουμε το θεμα...Ειναι εμφανες οτι για τον Παυλο η ζυγαρια γερνει προς την μερια του look και οχι της λειτουργικοτητας... Εδω εχουνε περασει 12 χρονια απο την κυκλοφορια του 1ου saxorallou και οι Αγγλοι δεν λενε να το καταλαβουν και τα εχουν ολοι πιτα κατω (οχι και πολλοι δικοι μας δεν τα κανουν) και το πρωτο πραμα που κανουν οταν αγοραζουν ενα ειναι τα 6ποντα ελατηρια και θα δωθει η εξηγηση του λειτουργικου του θεματος σε 10 ποστ;

Υ.Γ.: Αλλη μια φορα παρακαλω να μπει η γνωστη υπογραφη του Στελιου-Pughell με δημιουργο τον Κane... Laughing
MEMsound - Παρ 08 Αύγ 2008, 08:16:03
Θέμα δημοσίευσης:
οφφτοπικ...
volvos έγραψε:
ενω εχει βγει νικητης στην Α7 στην αναβαση ντραφιου πριν χρονια...

...σε Drafi Peaks wet uphill mode...
..."Μ" - "Έλα ρε μαλ**α που ήσουν?"
..."Τ" - "εεε σβουρηξα"
..."Μ" - " Shocked Laughing Rolling eyes Laughing "
..."Τ" - "...."

υ.γ. θα μας λειψεις αλλα κι εσενα θα σου λειψουν τα "1α τραπέζια..." Laughing
fynos - Παρ 08 Αύγ 2008, 09:19:39
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

Πότε φεύγεις ??
volvos - Παρ 08 Αύγ 2008, 09:29:44
Θέμα δημοσίευσης:
αν βρω καποιον να με παει στον αργυρη να παρω το αμαξι λεω σημερα...
COOL ALEXIS - Παρ 08 Αύγ 2008, 09:37:07
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
αν βρω καποιον να με παει στον αργυρη να παρω το αμαξι λεω σημερα...

Πάψε κλαψιάρη Twisted evil
PAVLOS_207RC - Κυρ 10 Αύγ 2008, 11:32:40
Θέμα δημοσίευσης:
δεν ξερω τι λετε εσεις παντος εγω το χαμιλοσα 5cm και το αμαξη διχνι πολι μουρικο στριβι τελια (για οσους ελεγαν δεν στριβι) Razz και τορα βλεπω ποσο θα αντεξουν προστοπαρον ειναι μαλακά στον δρομο. αλλα μολις τα φτισουν θα βαλω H&R αμορτισερ χαμιλοματος που αντεχουν μεχρι 5.5cm με (350Ε) και θα ειμε ενταξη. μολις το βγαλω φωτο θα το ανεβασω για νατοδιτε.
georgio3gr - Κυρ 10 Αύγ 2008, 12:57:32
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραιο ναι δεν ειπε κανεις οτι δεν θα ειναι...Τωρα τον αν στριβει ή αν σου δινει την αισθηση οτι στριβει ειναι αλλου παπα ευαγγελιο...
fynos - Κυρ 10 Αύγ 2008, 13:03:23
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά ανέβασε καμία φώτο, γιατί το μόνο βέβαιο για την ώρα, είναι ότι θα δείχνει κουκλί !
Τα υπόλοιπα εν καιρό θα μας τα πεις όταν σου φύγει ο πολύς ενθουσιασμός . . . . . το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε όλοι τα ίδια γούστα κτλ τκλ
Καλούς δρόμους Wink
Pughell - Δευ 11 Αύγ 2008, 16:58:37
Θέμα δημοσίευσης:
PAVLOS_207RC έγραψε:
δεν ξερω τι λετε εσεις παντος εγω το χαμιλοσα 5cm και το αμαξη διχνι πολι μουρικο στριβι τελια (για οσους ελεγαν δεν στριβι) Razz και τορα βλεπω ποσο θα αντεξουν προστοπαρον ειναι μαλακά στον δρομο. αλλα μολις τα φτισουν θα βαλω H&R αμορτισερ χαμιλοματος που αντεχουν μεχρι 5.5cm με (350Ε) και θα ειμε ενταξη. μολις το βγαλω φωτο θα το ανεβασω για νατοδιτε.

Οταν θα βρεις αμορτισερ H&R σκετα,πες μου και εμενα... Rolling eyes
Η H&R δεν βγαζει καθολου σκετα αμορτισερ.
Μονο κομπλε ρυθμιζομενες αναρτησεις.
Οποτε μιας και βρηκες αμορτισερ H&R μπορεις να θεωρεις τον εαυτο σου πολυ εξυπνο και τυχερο καθως βρηκες κατι που ουτε καν η ιδια η εταιρια δεν παραγει,ή φυσικα πολυ χαζο καθως ο πωλητης που σου ειπε οτι θα βαλεις τετοια αμορτισερ,πειστηκε στο 100% οτι μπορει να σου πουλησει φυκια για μεταξωτες κορδελες... Laughing
PAVLOS_207RC - Δευ 11 Αύγ 2008, 22:20:58
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:

Οταν θα βρεις αμορτισερ H&R σκετα,πες μου και εμενα... Rolling eyes
Η H&R δεν βγαζει καθολου σκετα αμορτισερ.
Μονο κομπλε ρυθμιζομενες αναρτησεις.
Οποτε μιας και βρηκες αμορτισερ H&R μπορεις να θεωρεις τον εαυτο σου πολυ εξυπνο και τυχερο καθως βρηκες κατι που ουτε καν η ιδια η εταιρια δεν παραγει,ή φυσικα πολυ χαζο καθως ο πωλητης που σου ειπε οτι θα βαλεις τετοια αμορτισερ,πειστηκε στο 100% οτι μπορει να σου πουλησει φυκια για μεταξωτες κορδελες... Laughing

για H&R δεν ειμαι 100% σιγουρος θα σιγουρεφτο οταν γιριση ο μαστορας
Touristas - Πεμ 14 Αύγ 2008, 06:48:42
Θέμα δημοσίευσης:
5cm χαμήλωμα χμμμμ…… Scratch
Αχ τα κακόμοιρα τα ημιαξώνια και τα ψαλίδια τη έχουν να τραβήξουν αλλά και πόσο θα αντέξουν άραγε.
Jim207GT - Πεμ 14 Αύγ 2008, 07:08:29
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
5cm χαμήλωμα χμμμμ……
Αχ τα κακόμοιρα τα ημιαξώνια και τα ψαλίδια τη έχουν να τραβήξουν αλλά και πόσο θα αντέξουν άραγε.

Και ειδικά στα RC ή και στα φτιαγμένα GT/Rallye με τα 26+Κg ροπής.....
Ούτε να το σκέφτομαι τί θα γίνετε εκεί κάτω δεν θέλω. Confused
PAVLOS_207RC - Πεμ 14 Αύγ 2008, 13:49:24
Θέμα δημοσίευσης:
εξιγιστεμου γιατι το λετε αυτο επιδη φοραει μαμα αμορτισερ?
Pughell - Πεμ 14 Αύγ 2008, 14:49:03
Θέμα δημοσίευσης:
Καμια σχεση τα αμορτισερ...
Για τα ελατηρια το λενε τα παιδια.

Με τα μαμα ελατηρια το ημιαξονιο εχει μια Χ παραλληλη θεση με το εδαφος.
Χαμηλωνοντας το αυτοκινητο,η θεση αυτη αλλαζει και τα ημιαξονια τεινουν να γινουν καθετα προς το εδαφος.
Μην φανταστεις οτι αυτο γινεται κυριολεκτικα αλλα "μεταφορικα".
Τι σημαινει αυτο...
Αν υποθεσουμε οτι τα ημιαξονια ειναι στην ιδια ευθεια με την "γεφυρα",χαμηλωνοντας το ακρο τους που "δενει" στο ακραξονιο ειναι σαφως ψηλοτερα απο το αλλο ακρο που μπαινει στο σασμαν.
Οπως καταλαβαινεις ολο το παραπανω σκηνικο ταλαιπωρει αφανταστα τα ακρα του ημιαξονιου(η βεργα-σταθερο στελεχος- δεν παθαινει κατι) με αποτελεσμα αυξημενες φθορες,κλπ,κλπ...

Αυτος ηταν και ο λογος που ολοι σου λεγαμε να μην το χαμηλωσεις...

Οπως φυσικα και το στριψιμο αλλα εκει για να το καταλαβεις,θελεις πολυ ακομα.
makis106 - Πεμ 14 Αύγ 2008, 15:02:46
Θέμα δημοσίευσης:
Κατά τον ίδιο περίπου τρόπο, ταλαιπωρούνται και ακρόμπαρα, κρεμαγιέρα, ψαλίδια. Βέβαια κ γώ που τα λέω και τα ξέρω, χαμηλωμένο το 'χω, άλλα άλλο 3cm κια άλλο 5cm Exclamation
Touristas - Πεμ 14 Αύγ 2008, 20:55:50
Θέμα δημοσίευσης:
Με 3cm το ψαλίδι αλλά και το ημιαξόνιο έρχονται σχεδόν παράλληλα με το έδαφος οπότε και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
AlienHack - Τετ 27 Αύγ 2008, 16:08:40
Θέμα δημοσίευσης:
... και τα πεζοδρόμεια που τα πατε? δεν θα εχεις; ποτε ξανα την χαρα να καβαλήσεις πεζοδρόμειο σε παρκαρισμα!! Laughing
Steve - Τετ 27 Αύγ 2008, 23:04:54
Θέμα δημοσίευσης:
Jim207GT έγραψε:
Και ειδικά στα RC ή και στα φτιαγμένα GT/Rallye με τα 26+Κg ροπής.....
Ούτε να το σκέφτομαι τί θα γίνετε εκεί κάτω δεν θέλω. Confused

Εγώ θέλω να σκέφτομαι τί θα γίνεται εκεί κάτω.

Τίποτα.

Τέρατα ροπής μου εσείς.

Τύφλα να'χουν τα Mustang.
Jim207GT - Πεμ 28 Αύγ 2008, 06:50:40
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Τίποτα.

Τέρατα ροπής μου εσείς.

Τύφλα να'χουν τα Mustang.

Το τι γίνεται εκεί κάτω άσε να το ξέρω καλύτερα εγώ που το έχω, ρώτα αν θές και τον Τάκη που το έχει οδηγήσει το δικό μου. Το πακέτο της μετάδοσης είναι απλά ανεπαρκής και τελείως απαράδεκτο ακόμα και στα νορμάλ πόσο άλλωστε όταν αρχίζεις τα φτιαξίδια.

Εσύ τον έχεις 30ποντο εγώ όμως τον έχω 30κιλο Whip W00t Big wink
Pughell - Πεμ 28 Αύγ 2008, 08:03:55
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατι καποιοι αλλοι εχουν εντελως διαφορετικη αποψη περι μεταδοσης; Rolling eyes
Steve - Πεμ 28 Αύγ 2008, 16:32:48
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Γιατι καποιοι αλλοι εχουν εντελως διαφορετικη αποψη περι μεταδοσης; Rolling eyes

Ίσως γιατί είναι λογικά άτομα και πατάει το κεφάλι τους πάνω στο έδαφος και όχι 30 κιλά πάνω από το έδαφος Smile
PAVLOS_207RC - Τετ 29 Οκτ 2008, 23:45:08
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα πολυ απο εδο μεσα ειχαν δικιο για 5cm χαμιλομα οτι δεν ειναι καλο. το αμαξη δεν εστριβε οπως πριν το τιμονι στα πολα χιλιομετρα πιγενε οπως νανε και το γλεντι μετα τα πολα χιλιομετρα ηταν το να σταματισις!!!!!! Worthy . τελικα θα μαζεψω κανα φρανγκο για να παρο ριθμιζομενι KW Variant 1

η συνεχεια για τη ρυθμιζόμενη εδω:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=14276
MOD Team / MEMsound

android - Σαβ 01 Νοέ 2008, 14:54:09
Θέμα δημοσίευσης:
τελικα βρηκα κατι για οσους θελετε απλα να το χαμηλωσετε σωστα...ελατηριo κ αμορτισερ απο την kw -3cm

http://www.europerformance.co.uk/pages/products/product_info.mhtml?product=3753933

το κιτ ειναι για cc απ οτι ειδα κ στις coil over η kw δινει 1050 κιλα ελατηριο για cc και 1000 για 3θυρα 5 θυρα
Samer - Παρ 28 Νοέ 2008, 14:13:13
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα παδια,
θελω να παω σημερα να αγορασω τα ελατηρια για το GT αλλα εχω μπερδευτη λιγο με ποσο χαμηλωνει. Για της H&R εννοω. Ειναι 30mm η 35mm? Η υπαρχει και τα δυο για τα H&R? Στη peugeot μου ειπαν 30 και μια αλλη αντιπορσωπια της peugeot μου ειπαν 25!! αλλα εχω διαβασει στο φορουμ οτι εχετε χαμηλωσει και 35 απο H&R. Που μπορω να βρω τα 35mm?
Σορρυ αν σας μπερδευψα λιγο με την ερωτηση Embarassed
Pughell - Παρ 28 Νοέ 2008, 14:17:06
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικα 35mm πρεπει να ειναι αν θυμαμαι καλα Confused αλλα μην φοβασαι,και λιγοτερο να ειναι σε 6 μηνες θα εχουν γινει 4ποντα. Laughing
android - Παρ 28 Νοέ 2008, 14:41:26
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Βασικα 35mm πρεπει να ειναι αν θυμαμαι καλα Confused αλλα μην φοβασαι,και λιγοτερο να ειναι σε 6 μηνες θα εχουν γινει 4ποντα. Laughing

ε οχι δεν καθοντε πανω απο μισο ποντο...αν κ μερικες μαρκες το υπολογιζουν αυτο κ οταν το βαλεις στην αρχη δεν εχει πεσει 35mm αλλα 30mm κ με τον καιρο φτανει 35mm τουλαχιστον τα h&r στο corolla αυτο μου χαν κανει...
Samer - Παρ 28 Νοέ 2008, 16:33:58
Θέμα δημοσίευσης:
Δλδ τι προτεινετε για ελατηρια? H&R η Eibach? Εχει διαφορα σκληρωτητας μεταξη τους?
Pughell - Παρ 28 Νοέ 2008, 18:01:28
Θέμα δημοσίευσης:
Η διαφορα τους ειναι τριχες,αν και σε γενικες γραμμες τα Eibach ειναι ελαχιστα πιο σκληρα.
android - Παρ 28 Νοέ 2008, 19:06:23
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Η διαφορα τους ειναι τριχες,αν και σε γενικες γραμμες τα Eibach ειναι ελαχιστα πιο σκληρα.

+1000
τι βαλεις h&r τι eibach την ιδια διαφορα θα δεις στο αμαξι...
αρκει να χαμηλωνουν το ιδιο
Samer - Σαβ 29 Νοέ 2008, 11:57:32
Θέμα δημοσίευσης:
Οκ, Σας ευχαριστω πολυ παιδια.
Αυτη την εβδομαδα μπαινουν τα ελατηρια, θα σας ενημερωσω για τα results.
Very happy
kostas207rc - Σαβ 29 Νοέ 2008, 21:22:40
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάντως φοράω eibach εδώ και 3 μήνες και είμαι πολύ ευχαριστημένος ούτε πολύ χαμηλό ούτε κατσίκι όπως ήταν πριν!Γιατί και μεσα στην Αθήνα οι 3.5 πόντοι είναι ζόρικοι αν δεν προσέξεις...
makis106 - Κυρ 30 Νοέ 2008, 00:23:30
Θέμα δημοσίευσης:
kostas207rc έγραψε:
Εγώ πάντως φοράω eibach εδώ και 3 μήνες και είμαι πολύ ευχαριστημένος ούτε πολύ χαμηλό ούτε κατσίκι όπως ήταν πριν!Γιατί και μεσα στην Αθήνα οι 3.5 πόντοι είναι ζόρικοι αν δεν προσέξεις...

Παρομοίως, εδώ και 7 μήνες. Στην Κέρκυρα ακόμη πιο ζόρικοι!!!
Manavis207Gt - Κυρ 30 Νοέ 2008, 00:48:38
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
kostas207rc έγραψε:

Παρομοίως, εδώ και 7 μήνες. Στην Κέρκυρα ακόμη πιο ζόρικοι!!!
Παιδια και εγω πρωτα φορουσα τα 5νταποντα eibach και τα αλλαξα βαζοντας 3,5 και ησυχασα.Τελος τα κοπανιματα και τα ψαρεματα στα πολλα...και τελος δουλευει σωστα η αναρτηση..
kostas207rc - Κυρ 30 Νοέ 2008, 00:52:59
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι είναι πολύ καλά έχω μπει και σε 207 με hr και είναι πολύ σκληρό
akis23 - Κυρ 30 Νοέ 2008, 21:32:35
Θέμα δημοσίευσης:
Κι εγω φοραω τα τριποντα της Eibach εδω και δυο μηνες. Δεν παρατηρησα κατι στην συμπεριφορα του αυτοκινητου, αλλα για μενα ειναι προσωρινη λυση μεχρι να μπει μια αναρτηση της προκοπης αργοτερα.
Samer - Πεμ 08 Ιαν 2009, 17:35:13
Θέμα δημοσίευσης:
Τωρα και ενα μηνα περιπου εβαλα ελατηρια της H&R 3.5 ποντους. Αλλα απο την ημερα που τα εβαλα μεχρι σημερα κανει θορηβο στα πισω ελατηρια καθε φορα που μπαινω σε ελαφρια λακουβα. Ακουγεται σαν πλαστικα που χτυπανε πανε σε μεταλα η αντιθετα. Σαν γκλικ γκλικ. Την επομενη μερα που τα εβαλα ξανα πηγα εκει για να δουμε τι γινεται ακριβως και δεν βρηκαμε τιποτα. Τα βγαλαμε τα πισω ελατηρια και τα ξαναβαλαμε και παλι τα ιδια. Το εχει παθει κανεις αυτο?
sotos 207Gt - Σαβ 10 Ιαν 2009, 13:44:32
Θέμα δημοσίευσης:
1ον τσεκαρισε το τεποζιτο καυσιμου γιατι καμια φορα κουδουναει στη βαση του(εχει ενα λαμακι που το κρατει το στραβωνεις λιγακι και οκ)
2ον κοιτα την κλειδαρια του πορτ μπαγκαζ μιας και κανει κατι τετοια κολπα.
3ον κοιτα το μεταλλικο προστατευτικο της εξατμισης μηπως βρισκει πουθενα(το θερμομωνωτικο)
4ον ο αξονας εχει ενα πλαστικο καλυμα.Δεστο με ζιπακια.
Αν δεν ειναι τπτ απο αυτα βαλε τα μαμα και ξανα δες το και αν δν στο κανει με τα μαμα παρε τα χαμηλωμενα και περασε τους θερμοσυστελομενο χοντρο στις ακρες να μην τριζει(οχι λαστιχο βρυσης οπως πανε και κανουν μερικοι και χαλανε το υψος)
Wink
Samer - Τρι 13 Ιαν 2009, 12:10:43
Θέμα δημοσίευσης:
Οκ ευχαριστω Soto για την απαντησει Wink
Lefter1s RC - Παρ 08 Μάϊ 2009, 21:29:02
Θέμα δημοσίευσης:
Ξερει κανεις κωδικο για τα 3ποντα Eibach για Rc?
Το σκεφτομαι σοβαρα για τα συγκεκριμενα...
sotos 207Gt - Σαβ 09 Μάϊ 2009, 12:22:49
Θέμα δημοσίευσης:
Μολις χθες του εβαλα και εγω τα 3ποντα eibach.
Κατα την αποψη μου απλα τελεια μετατροπη χωρις κοπανηματα και αρνητικες αλλαγες συμπεριφορας.
Εκατσε μια χαρουλα και οπως ειπωθηκε πιο πισω ουτε κατσικι ουτε σαυρα.
Το αυτοκινητο εγινε πολυ πιο αμεσο στις αντιδρασεις του ενω συναμα εξαλιφθηκε και το φαινομενο του ψαλιδισματος του πισω αξονα γεγονος που με χαροποιει αφανταστα Very happy
Επισης μπορω να πω με σιγουρια οτι βγαζει καλυτερα την ιπποδυναμη στο δρομο χωρις χαζοσπινιαρισματα κα ψαρεματα και γενικα εγινε πολυ πιο ομοιογενες.
Ειναι ακριβως αυτο που του ελειπε.Διολου κακη μετατροπη για 150€ αγορα.
Σε 2 εβδομαδες περιπου περιμενω να μου ερθουν και τα αμορτισερ του ρουσσου να δουμε την διαφορα μιας και ειναι κομματι σκληροτερα..

makis106 - Σαβ 09 Μάϊ 2009, 12:28:57
Θέμα δημοσίευσης:
sotos 207Gt έγραψε:
Μολις χθες του εβαλα και εγω τα 3ποντα eibach.
Κατα την αποψη μου απλα τελεια μετατροπη χωρις κοπανηματα και αρνητικες αλλαγες συμπεριφορας.
Εκατσε μια χαρουλα και οπως ειπωθηκε πιο πισω ουτε κατσικι ουτε σαυρα.
Το αυτοκινητο εγινε πολυ πιο αμεσο στις αντιδρασεις του ενω συναμα εξαλιφθηκε και το φενομενο του ψαλιδισματος του πισω αξονα γεγονος που με χαροποιει αφανταστα Very happy
Επισης μπορω να πω με σιγουρια οτι βγαζει καλυτερα την ιπποδυναμη στο δρομο χωρις χαζοσπινιαρισματα κα ψαρεματα και γενικα εγινε πολυ πιο ομοιογενες.
Ειναι ακριβως αυτο που του ελειπε.Διολου κακη μετατροπη για 150€ αγορα.
Σε 2 εβδομαδες περιπου περιμενω να μου ερθουν και τα αμορτισερ του ρουσσου να δουμε την διαφορα μιας και ειναι κομματι σκληροτερα..

Συμφωνώ μαζί σου, εγώ τα έχω τοποθετημένα πάνω άπο ένα χρόνο, και έχω κάνει πάνω απο 20000χμ. Περιμένω εντυπώσεις και διαφορές μετά την τοποθέτηση των αμορτισέρ του RC...
sotos 207Gt - Σαβ 09 Μάϊ 2009, 12:42:00
Θέμα δημοσίευσης:
Κι εγω αυτο περιμενω.
Γενικα για πολιτικη χρηση η γνωμη μου ειναι να μεινω σε πολιτικη αναρτηση απλα να την φερω λιγακι στα μετρα μου.
Αν με τα αμορτισερ του ρουσσου γινει καλυτερα θα δοκιμασω να βαλω και τα σινεμλοκ του αξονα απο το ιδιο.
Μια 300ρουλα εχουν τα αμορτισερ και αν χαλασουν ειναι και φθηνα.
Τωρα αν θελει κανεις να παει για ring μερια καλυτερα να προσανατολιστει σε καμια καλη coilover.
Lefter1s RC - Σαβ 09 Μάϊ 2009, 14:04:08
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε Σωτηρη μηπως μπορεις να μου πεις κωδικο?
Ειναι τα ιδια για RC και GT?
android - Σαβ 09 Μάϊ 2009, 14:04:46
Θέμα δημοσίευσης:
αυτη την λυση σκεφτομουν στην αρχη 3ποντα με αμορτισερ rc ειναι πραγματικα το πιο φθηνο με 500 ευρω δλδ εισαι κομπλε κ σιγουρα εισαι καλυτερα απο μαμα Wink
dimkeras - Σαβ 09 Μάϊ 2009, 15:59:39
Θέμα δημοσίευσης:
Σώτο, τη λύση αμορτισέρ rc - ελατήρια rc μόνο λόγω ύψους δεν τη προτίμησες?

(Είμαι σε αναζήτηση ανάρτησης αλλά σκεφτόμουν όλο το ρουσο-πακέτο για μεγαλύτερη ομοιογένεια αλλά και αντοχή των αμορτισέρ)
makis106 - Σαβ 09 Μάϊ 2009, 18:18:19
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:

(Είμαι σε αναζήτηση ανάρτησης αλλά σκεφτόμουν όλο το ρουσο-πακέτο για μεγαλύτερη ομοιογένεια αλλά και αντοχή των αμορτισέρ)

Για το θέμα της αντοχής, μην ανησυχείς καθολου, έχω τα eibach με τα μαμα αμορτισέρ πάνω απο ένα χρόνο, 20500χμ. Μετρήθηκαν τα αμορτισέρ (σε Ιδ. ΚΤΕΟ) μόλις τοποθετήθηκαν τα ελατήρια και ένα χρόνο μετά ξαναμετρήθηκαν (την περασμένη εβδομάδα) και έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια απόδοση. Αρκει να τα προσέχεις στοιχειωδώς!
sotos 207Gt - Σαβ 09 Μάϊ 2009, 18:40:23
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:

Θα στο πω παρα πολυ απλα.
Το υψος δεν με πειραζει φτανει το αμαξι να παταει καλα.Τα ειδα και με το ραλλακι τα υψη και ασε.Η θα το χεις για την καφετερια η για τα βουνα.
Με το 207 ειναι αλλιως.Οι 3 ποντοι δεν ειναι υπερβολη.
Ναι για το υψος αλλα δοκιμαστικα γιατι αν δεν μου αρεσε θα εβαζα του ρουσσου.Αλλα και καλυτερο ειναι (και πολυ μαλιστα)αλλα και οι ζαντες πλεον φαινονται οτι ειναι 17 και οχι ασπιρινες....
Μην κολλησεις παρτα με τη μια.
Γενικα δεν υπερβαλλω ποτε μου οποτε αποκλειεται να δυσαρεστηθεις.
Ο κωδικος ειναι
PRO KIT PEUGEOT 207 (W)
E10-70-010-01-22
sotos 207Gt - Σαβ 09 Μάϊ 2009, 18:41:38
Θέμα δημοσίευσης:
Lefter1s RC έγραψε:
Φιλε Σωτηρη μηπως μπορεις να μου πεις κωδικο?
Ειναι τα ιδια για RC και GT?

Απαντησα συγχρονως Wink
Lefter1s RC - Σαβ 09 Μάϊ 2009, 20:49:23
Θέμα δημοσίευσης:
Thanks Sote Very happy
dimkeras - Κυρ 10 Μάϊ 2009, 01:47:16
Θέμα δημοσίευσης:
Σώτο, τα αμορτισέρ μου έχουν 76.500km πάνω (!!!) και θέλουν επειγόντως αλλαγή εδώ και πολλάαααα χιλιόμετρα!

Οπότε αφού τα προτείνεις, πάμε για ρουσου αμορτισέρ και το προ κιτ.

Α! Τα ρουσοαμορτισέρ μπαίνουν στο gt κανονικά, έτσι? Ή θέλουν καμιά πατέντα?
kostas207rc - Κυρ 10 Μάϊ 2009, 11:32:50
Θέμα δημοσίευσης:
Να αναφέρω ότι φοράω εδώ και πολλούς μήνες τα 3 ποντα της eibch
Από θέμα εμφάνισης είναι ότι πρέπει για τα αυτοκίνητα μας από άποψη απόδοσης και μακροζωίας για την μαμά ανάρτηση δεν νομίζω ότι είναι και ότι καλίτερο
sotos 207Gt - Δευ 11 Μάϊ 2009, 10:05:47
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
Σώτο, τα αμορτισέρ μου έχουν 76.500km πάνω (!!!) και θέλουν επειγόντως αλλαγή εδώ και πολλάαααα χιλιόμετρα!

Οπότε αφού τα προτείνεις, πάμε για ρουσου αμορτισέρ και το προ κιτ.

Α! Τα ρουσοαμορτισέρ μπαίνουν στο gt κανονικά, έτσι? Ή θέλουν καμιά πατέντα?

κανονικα μπαινουν..
SAKIS-LEMANS - Δευ 11 Μάϊ 2009, 10:25:35
Θέμα δημοσίευσης:
σόρρυ που μπαίνω σαν σφήνα εδω σε αυτό το τόπικ, αλλά πιστεύω κατηγορηματικά ότι άλλα αμορτισέρ και κοντύτερα ελατήρια το rc δεν χρειάζεται. Και εγώ όταν τα παίξουν αυτά που έχω πάλι μαμα θα βάλω. Μπορεί να το σκεφτώ αν βγάλει κάτι η πεζό σπορτ, αλλά και πάλι θα το σκεφτώ πολύ. Το αμάξι είναι άπεχτο στις στροφές ακόμα και με 210 άλογα.
Τώρα αν θέλουμε κοντύτερα ελατηρια για ομορφιά, πάω πάσο...
sotos 207Gt - Δευ 11 Μάϊ 2009, 10:35:48
Θέμα δημοσίευσης:
μα παροτι το τοπικ ειναι για ρουσσο εμεις μιλαμε για το gt με τα αμορτισερ του rc..
rubal - Δευ 11 Μάϊ 2009, 11:06:06
Θέμα δημοσίευσης:
SAKIS-LEMANS έγραψε:
σόρρυ που μπαίνω σαν σφήνα εδω σε αυτό το τόπικ, αλλά πιστεύω κατηγορηματικά ότι άλλα αμορτισέρ και κοντύτερα ελατήρια το rc δεν χρειάζεται. Και εγώ όταν τα παίξουν αυτά που έχω πάλι μαμα θα βάλω. Μπορεί να το σκεφτώ αν βγάλει κάτι η πεζό σπορτ, αλλά και πάλι θα το σκεφτώ πολύ. Το αμάξι είναι άπεχτο στις στροφές ακόμα και με 210 άλογα.

στριβει με μπλοκε... γιατι χωρις ειναι λιγο για τα πανηγύρια. Wink
SAKIS-LEMANS - Δευ 11 Μάϊ 2009, 12:46:19
Θέμα δημοσίευσης:
rubal έγραψε:
SAKIS-LEMANS έγραψε:

στριβει με μπλοκε... γιατι χωρις ειναι λιγο για τα πανηγύρια. Wink

μια χαρά στρίβει, ούτε μούρες ούτε τίποτα, και αν θέλεις, όποτε γουστάρεις το ξεκολάς αλλά και το κολάς σε χρόνο dt. Χθες έκανα δοκιμές Λαϊλιά Σερρών. Ουδέτερο όπως πάντα Wink

Τώρα για μπλοκέ δεν ξέρω.. πάντως το αμάξι είναι ασφαλές ακόμα και με αυτά τα άλογα. Βέβαια άν βάλεις και μπλοκέ θα γίνει θεϊκό. Αλλά όχι ότι είναι άχρηστο ή επικίνδυνο χωρίς μπλοκέ. Ούτε καταστρέφεται η οδική συμπεριφορά με το πρόγραμμα. Στρίβει πάρα πολύ καλα.
rubal - Δευ 11 Μάϊ 2009, 16:55:17
Θέμα δημοσίευσης:
οκ φιλε... ειναι και πως εχεις μαθει, και τι θεωρει ο καθενας οτι σημαινει στριβει το αμαξι. για μενα χωρις το μπλοκε δεν ελεγε τπτ απολυτως το αμαξι. πολλα μουτρα.... δεν μπορουσε να βγαλει την δυναμη. και δεν μιλαω ουτε για να σβερκωνεις ουτε για να του βαζεις τιμονιες. απλα δεν εστριβε εκτος αν το πηγαινες σε διαδρομη με σουπερ ασφαλτο.

αμα βαλεις μπλοκε θα με θυμηθεις.....
volvos - Δευ 11 Μάϊ 2009, 18:29:41
Θέμα δημοσίευσης:
eipame τα αμαξια χωριζονται σε αυτα που εχουν μπλοκε και σε αυτα που εχουν προγραμμα-εκκεντρα-αναρτησεις-αεροτομες-σποιλερ-ηχοσυστηματα κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ Laughing
kostas207rc - Δευ 11 Μάϊ 2009, 19:25:02
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάντως έχω την αίσθηση ότι πριν τα ελατήρια ήταν καλίτερο το αμάξι όχι τρελή διαφορά αλλά ήταν καλίτερο...
Τώρα το αν το RC στρίβει καλά ε ναι δεν είναι και σούπερ αλλά σε σχέση με άλλα της αγοράς είναι αρκετά καλό πάντα σε μαμά μορφή χωρίς τις τρελές ροπές...
android - Δευ 11 Μάϊ 2009, 19:50:06
Θέμα δημοσίευσης:
kostas207rc έγραψε:
Εγώ πάντως έχω την αίσθηση ότι πριν τα ελατήρια ήταν καλίτερο το αμάξι όχι τρελή διαφορά αλλά ήταν καλίτερο...
Τώρα το αν το RC στρίβει καλά ε ναι δεν είναι και σούπερ αλλά σε σχέση με άλλα της αγοράς είναι αρκετά καλό πάντα σε μαμά μορφή χωρίς τις τρελές ροπές...

αυτο σκεφτομουν και δεν το κανα ...με ενα σετακι bilstein μωλις τα παιξουν τα δικα σου θα σαι καλυτερα δλδ? Rolling eyes
kostas207rc - Δευ 11 Μάϊ 2009, 21:57:48
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξέρω αν θα ναι καλίτερο αλλά σίγουρα πρέπει να μπει κάτι σωστό σαν σύνολο και όχι πειράματα με τη μισή ανάρτηση μαμά και τη μισή aftermartket
salex - Δευ 11 Μάϊ 2009, 22:52:11
Θέμα δημοσίευσης:
kostas207rc έγραψε:
Δεν ξέρω αν θα ναι καλίτερο αλλά σίγουρα πρέπει να μπει κάτι σωστό σαν σύνολο και όχι πειράματα με τη μισή ανάρτηση μαμά και τη μισή aftermartket

+1 !
SAKIS-LEMANS - Τρι 12 Μάϊ 2009, 10:09:36
Θέμα δημοσίευσης:
rubal έγραψε:
οκ φιλε... ειναι και πως εχεις μαθει, και τι θεωρει ο καθενας οτι σημαινει στριβει το αμαξι. για μενα χωρις το μπλοκε δεν ελεγε τπτ απολυτως το αμαξι. πολλα μουτρα.... δεν μπορουσε να βγαλει την δυναμη. και δεν μιλαω ουτε για να σβερκωνεις ουτε για να του βαζεις τιμονιες. απλα δεν εστριβε εκτος αν το πηγαινες σε διαδρομη με σουπερ ασφαλτο.

αμα βαλεις μπλοκε θα με θυμηθεις.....

συμφωνώ.. αλλά το αμάξι μπορεί (να το πω και έτσι) να γράψει χρόνους στο στεγνό....

Τώρα να μιλάμε για καταστάσεις μειωμένης πρόσφυσης το μπλοκέ κάνει τρελή διαφορά. Πάντως επιμένω πως το rc στρίβει και χωρίς μπλοκέ, στο στεγνό. Πρόσεξε, δεν είπα καλύτερα από rc με μπλοκέ, απλά δεν χαλάει το αμάξι με τα 210 άλογα. αυτό εννοώ, όπως κάποιοι (όχι από αυτό το φόρουμ) μου είπαν ότι θα ήταν επικίνδυνο το αμάξι. Παντως είχε πολύ καλή άσφαλτο εκεί που πήγα.
kane - Τετ 13 Μάϊ 2009, 15:34:48
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδη ημουν συνοδηγος στην διαδρομη που αναφερει ο κωστας, πραγματικα το αυτ/το σε καλη ασφαλτο με τα 200-210 αλογα που χει,δν χρειαζεται μπλοκέ...

Ισως να μην το πιεσε τοσο? ισως ισως ισως...

Δηλ δν ειναι σαν το ραλι/τζιτι που με προγραμμα το μπλοκε ειναι ΥΠΕΡαπαραιτητο.
Το ρς κανει και χωρις αυτό...

Υ.Γ. δν καταλαβαινω την μανια αλλαγης ελατηριων στα ρς...Το αυτ/το ειναι στημενο εργοστασιακα για γρηγορη οδηγηση,ποιος ο λογος να το αλλαξεις αυτο?

Μου θυμιζει κατι ζωα στο ρενοκλαμπ,που χαμηλωναν το κλιο 182 καπ και νομιζαν οτι φτιαξαν αναρτηση.Μετα μαθανε πως τα μαμα ελατηρια της ρενοσπορτ που φορουσαν κοστιζαν 600ε τα 2 Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes (αρα μαλλον καλα θα ταν)
Jim207GT - Τετ 13 Μάϊ 2009, 16:43:49
Θέμα δημοσίευσης:
Σε καλό δρόμο ούτε το GT είχε πρόβλημα με τα 196άλογα αλλά με το μπλοκέ είναι τελείως αλλού το αυτοκίνητο....που να βάλεις δλδ σε RC μπλοκέ Twisted evil

Πάντως η μαγκιά είναι σε μέτριο προς χάλια δρόμο που με το μπλοκέ μένεις τελείως μαλ***ς, και βγαίνεις από το αμάξι με μόνιμο χαμόγελο.

Τες πά εγώ το βρίσκω απλά αναγκαίο στα 30+ κιλά γαϊδούρια μας.(Μιας και η Ελλαδίτσα μας έχει απίστευτη άσφαλτο)
egefalos - Τετ 13 Μάϊ 2009, 18:58:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ο λογοσ που φοβομουν να βαλω προγραμμα ηταν οτι δεν θα στριβει, τελικα με εξεπληξε το αποτελεσμα στριβει και μαμα το rallye ποσο μαλλον το rc Shocked
SAKIS-LEMANS - Τετ 13 Μάϊ 2009, 19:26:06
Θέμα δημοσίευσης:
αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως πριν βάλω πρόγραμμα η εντύπωση που μου έδωσαν κάποια παιδιά ήταν ότι αν βάλω πρόγραμμα θα καταστραφεί η οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, δεν ισχύει.

Εννοείται ότι αυτοκίνητο με μπλοκέ σε καταστάσεις μειωμένης πρόσφυσης, είτε αυτές προέρχονται από βροχή, χιόνι, είτε δρόμος γυαλί θα είναι η μέρα νύχτα
alkone - Τετ 13 Μάϊ 2009, 19:30:23
Θέμα δημοσίευσης:
Ολα στριβουν αρκει να προσαρμοζεις τα ποδια κ τα χερια σου με το εκαστοτε αυτοκινητο που οδηγας!!Το GT αν και υποδυεστερο απο το RC εχει κ αυτο αρκετα συμπαθητικο κρατημα,τωρα ενα GT με προγραμμα κ με αναλογη οδηγηση θα στριψει αλλα οπως ειπωθηκε κ παραπανω ενα μπλοκε διαφορικο μονο περιττο δν θα ειναι με τους δρομους που εχουμε κ σιγουρα θα βοηθησει οδηγο κ αυτοκινητο!
rubal - Τετ 13 Μάϊ 2009, 20:27:39
Θέμα δημοσίευσης:
αμα εχει ασφαλτο γυαλοχαρτο φυσικα και ολα στριβουν. Αλλα ξαναλεω ειναι και το τι οδηγουσες πριν. Για μενα το αμαξι αυτο ναι μεν στριβει πολυ καλυτερα απο opc,czt κλπ αλλα μεχρι εκει... με προγραμμα τουχιστον εχει θεμα με τα μουτρα. Οπως εχω ξαναγραψει δεν παλευεται γιατι αμα το βαλεις φορτωμενο παλευεις με το γκαζι για να μην ανοιξει η μουρη και αμα το βαλεις μια σχεση επανω περιμενεις τον κωλο και μετα την μουρη μολις πας να το μαζεψεις με γκαζι... Εντομεταξυ το τιμονι του δεν βοηθαει καθως δεν πληροφορει οποτε δεν πολυπαλευεται η ολη κατασταση.

Ομως με το μπλοκε το αμαξι πραγματικα μεταμορφωθηκε. Επισης χωρις προγραμμα ειναι καλυτερα τα πραγματα.

Τωρα αμα συγκρινεται το αμαξι εχοντας ως βαση ενα toyota ή ενα hyundai (χωρις να εχω κατι με τα συγκεκριμενα αυτοκινητα) ε τοτε ναι στριβει ταπα ακομα και μαμα...
egefalos - Τετ 13 Μάϊ 2009, 22:06:46
Θέμα δημοσίευσης:
106 rallye ειχα με group n 8 χρονια το οποιο εχω αφησει στη μαναμου στη κερκυρα και οταν παω το λιωνω τωρα gt r ακομα και rc πιστευω οτι στα κλειστα κομματια εχουν κποιο θεμα με τα μουτρα ισωσ το rc λιγοτερα αλλα και μαμα αν το ειχεσ παρει το ιδιο θεμα θα ειχεσ Smile
Jim207GT - Τετ 13 Μάϊ 2009, 22:08:41
Θέμα δημοσίευσης:
rubal έγραψε:
αμα εχει ασφαλτο γυαλοχαρτο φυσικα και ολα στριβουν. Αλλα ξαναλεω ειναι και το τι οδηγουσες πριν. Για μενα το αμαξι αυτο ναι μεν στριβει πολυ καλυτερα απο opc,czt κλπ αλλα μεχρι εκει... με προγραμμα τουχιστον εχει θεμα με τα μουτρα. Οπως εχω ξαναγραψει δεν παλευεται γιατι αμα το βαλεις φορτωμενο παλευεις με το γκαζι για να μην ανοιξει η μουρη και αμα το βαλεις μια σχεση επανω περιμενεις τον κωλο και μετα την μουρη μολις πας να το μαζεψεις με γκαζι... Εντομεταξυ το τιμονι του δεν βοηθαει καθως δεν πληροφορει οποτε δεν πολυπαλευεται η ολη κατασταση.

Ομως με το μπλοκε το αμαξι πραγματικα μεταμορφωθηκε. Επισης χωρις προγραμμα ειναι καλυτερα τα πραγματα.

Τωρα αμα συγκρινεται το αμαξι εχοντας ως βαση ενα toyota ή ενα hyundai (χωρις να εχω κατι με τα συγκεκριμενα αυτοκινητα) ε τοτε ναι στριβει ταπα ακομα και μαμα...

Μήπως δεν το έχεις βρεί με τις πιέσεις των ελαστικών. Και στο λέω γιατι με Μemsound το κάναμε το πείραμα και το δικό μου χωρίς το μπλοκέ τότε δεν έβγαζε μούτρα ενώ του Γιάννη ακόμα και με μπλοκέ και με πιό φρέσκα (ίδια)λάστιχα έβγαζε. Τες πά για ρίξε και κεί μια ματιούλα.
rubal - Τετ 13 Μάϊ 2009, 22:39:08
Θέμα δημοσίευσης:
εχω δοκιμασει διαφορες πιεσεις δεν ειναι εκει το θεμα... και τα λαστιχα ειναι οκ. Για να μην παραξηγηθω δεν το κραζω το αμαξι... για την γενια του ειναι πολυ καλο με τα μινι κ clio να ειναι καλυτερα.
SAKIS-LEMANS - Πεμ 14 Μάϊ 2009, 15:01:53
Θέμα δημοσίευσης:
rubal έγραψε:
Εντομεταξυ το τιμονι του δεν βοηθαει καθως δεν πληροφορει οποτε δεν πολυπαλευεται η ολη κατασταση.

μήπως είχες 106 πριν το 207?
rubal - Πεμ 14 Μάϊ 2009, 18:20:18
Θέμα δημοσίευσης:
fiesta mk6....
MEMsound - Πεμ 14 Μάϊ 2009, 18:41:10
Θέμα δημοσίευσης:
η αλήθεια ειναι το fiesta mk6 εχει κορυφαίο τιμόνι και μάλιστα οταν δεν εχει δυναμη / ροπή (όπως πχ το 1400 που εχω οδηγήσει όπως και το 1600 που ειχε - ή εχει ακομα δεν ξέρω- ο ρουμπαλ) δυσκολα "ταλαιπωρεί" το εμπρός μέρος του αμαξώματος...
ακόμα κα το fiesta st με τα σχεδόν ~19κιλά ροπη εχει κορυφαίο τιμόνι...

ΑΛΛΑ μην ξεχνάμε ότι άλλο η υπερτροφοδοτουμενη ροπή και άλλη η ατμοσφαιρική και τελείως διαφορετικός ο τρόπος απόδοσής της... και μαζί τελείως διαφορετικές οι απαιτήσεις από το συστημα μετάδοσης και διευθυνσης.

και το φιεστα μκ6 με ενα μοτερ +200πσ και με σχεδόν 30κιλα ροπη το ιδιο "δυσκολα" θα τα εβρισκε... Wink

(μεταξυ μας το ιδιο γινεται με ολα τα δυνατά προσθιοκινητα - γι αυτό και οι κατασκευαστες καταφευγουν πλεον με μυστηρια συστηματα μεταδοσης/διευθυνσης και "τεραστιους" τροχους... βλ megane rs, forus rs κλπ...)
rubal - Πεμ 14 Μάϊ 2009, 19:17:50
Θέμα δημοσίευσης:
συμφωνω μανθο αλλα δεν ειναι μονο η δυναμη το θεμα. Καταρχας τα φιεστακια ειχαν υδραυλικα τιμονια οποτε ειναι αδικο να το συγκρινουμε. Επισης το 207 δεν εχει και το καλυτερο ηλεκτρικο που παιζει... μαλλον ειναι απο τα μετρια της αγορας. Επισης να σου θυμισω οτι το MINI δεν τα βρισκει τοσο σκουρα με το μοτερ μας και στριβει αρκετα καλυτερα οπως και οτι το μοτερ μας ειναι πολυ γραμμικο για τουρμπο...
Μαλλον ειναι ενας συνδυασμος απο ολα τα παραπανω αυτο που τελικα σου αφηνει σαν αισθηση το RC, αλλα ας ειναι καλα η μπλοκαδουρα που σε κανει να τα ξεχνας ολα... Wink

οσο για αυτο που λενε τα παιδια το αμαξι δεν εχει θεμα σε ανοιχτες καμπες και στροφες των πολλων, οπως κ επισης αμα εχει κατω ασφαλτο καλη. σε κλειστη διαδρομη ομως, με μετρια ασφαλτο (που ολη η ελλαδα ετσι ειναι) κ με προγραμμα δεν την παλευει αμα θες να κινηθεις αρκετα γρηγορα....

αυτα... σορρυ αν κουρασα κ αν βγηκαμε εκτος θεματος.
MEMsound - Πεμ 14 Μάϊ 2009, 19:43:03
Θέμα δημοσίευσης:
οντως το μινι ειναι κατα κατι καλητερο (μιλάω για μαμα ΜΙΝΙ 170+πσ και οχι βελτιώμενο που ΔΕΝ εχω οδηγήσει) αλλα κι εκει αμα το πιέσεις... βγαίνεις από την στροφή με τα εμπρός λάστιχα να καπνίζουν... Laughing

επίσης αλλες οι διαστάσεις και βάρη του μινι και άλλα του 207...

τελος πάντων για να επανέλθουμε στο τόπικ...
εγω θα στεκόμουν περισσότερο απ όλα στο ποστ του kostas207rc

Παράθεση:
Εγώ πάντως έχω την αίσθηση ότι πριν τα ελατήρια (χαμηλώματος) ήταν καλίτερο το αμάξι όχι τρελή διαφορά αλλά ήταν καλίτερο...

Lefter1s RC - Δευ 01 Ιούν 2009, 23:15:30
Θέμα δημοσίευσης:
Μετα απο την πρωτη 'καλη' δοκιμη με τα eibach, συμφωνω οτι εχει βελτιωθει λιγο η αισθηση..
kostas207rc - Τρι 02 Ιούν 2009, 13:44:01
Θέμα δημοσίευσης:
Η αίσθηση στο τιμόνι ενοείς?
Γιατί εγώ μόνο εκεί το κατάλαβα και όχι στο στρίψιμο και στο κράτημα
Lefter1s RC - Τρι 02 Ιούν 2009, 16:24:34
Θέμα δημοσίευσης:
Νομιζω ειναι ενα κλικ καλυτερο σε ολους τους τομεις..
kostas207rc - Τρι 02 Ιούν 2009, 20:46:04
Θέμα δημοσίευσης:
Αν και δεν συμφωνώ σέβομαι την άποψη του καθενός
Arvas - Τετ 03 Ιούν 2009, 00:03:43
Θέμα δημοσίευσης:
Αν μιλαμε για ελαφρως χειροτερο στριψιμο η και ιδιο αυτο σημαινει οτι καταστρεφει την λειτουργια της αναρτησης αφου οταν χαμηλωνεις αποκτουν παραπανω καμπερ οι τροχοι αρα κρατανε καλυτερα στη στροφη και επισης χαμηλωνει το κεντρο βαρους αρα παλι καλυτερο απο πριν...
Steve - Τετ 03 Ιούν 2009, 14:04:43
Θέμα δημοσίευσης:
Και αν χαμηλώσεις πάνω από 5 πόντους κάνεις τα ψαλίδια να λειτουργούν αντίθετα απ' ότι πρέπει Laughing
kostas207rc - Τετ 03 Ιούν 2009, 16:54:05
Θέμα δημοσίευσης:
Arvas έγραψε:
Αν μιλαμε για ελαφρως χειροτερο στριψιμο η και ιδιο αυτο σημαινει οτι καταστρεφει την λειτουργια της αναρτησης αφου οταν χαμηλωνεις αποκτουν παραπανω καμπερ οι τροχοι αρα κρατανε καλυτερα στη στροφη και επισης χαμηλωνει το κεντρο βαρους αρα παλι καλυτερο απο πριν...

Σίγουρα μπορεί να δίνει την αίσθηση του λίγο πιο σκληρού αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί και έχει την ίδια συμπεριφορά και το ίδιο κράτημα.
Για κάντε ένα πείραμα και πάτε κανά ταξιδάκι με 2 άτομα πίσω και μετά τα λέμε...
Steve - Τετ 03 Ιούν 2009, 23:18:40
Θέμα δημοσίευσης:
kostas207rc έγραψε:
Για κάντε ένα πείραμα και πάτε κανά ταξιδάκι με 2 άτομα πίσω και μετά τα λέμε...
Άλλο η σκληρότητα, άλλο η αλλαγή κατανομής του ήδη υπάρχοντος βάρους με χαμήλωμα του πίσω άξονα, άλλο το πρόσθετο βάρος των 2 ατόμων, μη μπερδεύεσαι Very happy
kostas207rc - Τετ 03 Ιούν 2009, 23:20:54
Θέμα δημοσίευσης:
Πω ρε φίλε εσυ ζωγραφίζεις δεν postαρεις....
dimkeras - Κυρ 06 Σεπ 2009, 22:52:19
Θέμα δημοσίευσης:
@ sotos 207Gt

Φίλε Σωτήρη, για πες μας τελικά τί έκανες με την ανάρτησή σου.
Έβαλες τα απορτισέρ του ρουσου?
Τί βλέπεις με τα προ κιτ?
sotos 207Gt - Δευ 07 Σεπ 2009, 13:19:42
Θέμα δημοσίευσης:
ακομα περιμενω την αντιπροσωπεια να τα φερει τα αμορτισερ.
Απο του αγιου.....ανημερα περιμενω ημαρτον πια...
Με τα υπαρχον του Gt εχω να σας πω οτι σιγουρα δεν κοπανανε,ψαλλιδιζουν πολυ λιγοτερο αλλα προφανως λογω διαφορετικης διαδρομης-σημειου αποσβεσης του αμορτισερ-και καταπονειται η αναρτηση και δεν δουλευει οπως πρεπει χωρις αυτο να σημαινει οτι εγινε χειροτερη.
Το αυτοκινητο εχει αποκτησει τασης υπερστροφης στα κλειστα κομματια ενω στα αποτομα φρενα τεινει να διωξει πολυ αποτομα το πισω μερος,ακομα πιο αποτομα και απο τα 106.
Σιγουρα χρειαζεται μεγαλυταρο βαθμο τοσο αποσβεσης οσο και συμπιεσης και ισως το παντρεμα με τα αμορτισερ του ρουσσου να ειναι και η καλυτερη ιδεα μια και εκεινα εχουν σχεδιαστει για ελατηρια με περισσοτερες lbs.
Τωρα για την υγεια των αμορτισερ σε βαθος χρονου δεν γνωριζω γιατι τα δικα μου τα εχω κατακοπανησει(ευτυχως οι ΟΖ ακαθεκτες εκει,διαβητης δεν θελουν να παθουν τπτ Laughing )
Στα γρηγορα κομματια του εθνικου δυκτιου παντως σπερνουν.....
MEMsound - Δευ 07 Σεπ 2009, 13:40:07
Θέμα δημοσίευσης:
κι εσυ αμορτισερ 207 περιμένεις?
sotos 207Gt - Δευ 07 Σεπ 2009, 16:01:09
Θέμα δημοσίευσης:
του rc να τα παντρεψω με τα eibach
dimkeras - Δευ 07 Σεπ 2009, 16:29:59
Θέμα δημοσίευσης:
Άσε Σώτο, κι εγώ είχα 75.000 που τα παρήγγειλα και τώρα έχω 90! Laughing
Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες. Κι ακόμη περιμένω.
Θέλουν τα "γαλλικά" τους εκεί στη Γαλλία για να στρώσουν χαρακτήρα Laughing

(Θα σου πω νέα αύριο απόγευμα, περίμενε πμ )
sotos 207Gt - Δευ 07 Σεπ 2009, 16:33:30
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
Άσε Σώτο, κι εγώ είχα 75.000 που τα παρήγγειλα και τώρα έχω 90! Laughing
Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες. Κι ακόμη περιμένω.
Θέλουν τα "γαλλικά" τους εκεί στη Γαλλία για να στρώσουν χαρακτήρα Laughing

(Θα σου πω νέα αύριο απόγευμα, περίμενε πμ )

Χε....μεσα ειναι ωρες ωρες για να μην πω ολες τις ωρες.
28000 ειχα και εχω 45000 Mad
Jim207GT - Δευ 07 Σεπ 2009, 21:41:46
Θέμα δημοσίευσης:
Και γιατι βρε Ζουλάπια δε βάζετε τα Bilstein Β8* και περιμένετε τις καινούργιες σταυροφορίες μπάς και κάνουν στάση από εδώ οι Γάλλοι να αδειάσουν αντ/κα.

*Στου πατέρα το Rover έπαθα πλάκα με το κράτημα αλλά και με την άνεση τα πάντρεψα με eibach 3ποντα, και φαντάσου ο πατέρας μου λέει οτι είναι πιο άνετο από πρίν με τα μαμά Shocked . Από κλίσεις αμαξώματος ελάχιστες, πιο μεγάλες πέρνει τώρα το 207 μου Crying or Very sad
dimkeras - Δευ 07 Σεπ 2009, 21:46:47
Θέμα δημοσίευσης:
Jim207GT έγραψε:
Και γιατι βρε Ζουλάπια δε βάζετε τα Bilstein Β8* και περιμένετε τις καινούργιες σταυροφορίες μπάς και κάνουν στάση από εδώ οι Γάλλοι να αδειάσουν αντ/κα.

*Στου πατέρα το Rover έπαθα πλάκα με το κράτημα αλλά και με την άνεση τα πάντρεψα με eibach 3ποντα, και φαντάσου ο πατέρας μου λέει οτι είναι πιο άνετο από πρίν με τα μαμά Shocked . Από κλίσεις αμαξώματος ελάχιστες, πιο μεγάλες πέρνει τώρα το 207 μου Crying or Very sad

Περίμενε βρε μέχρι το πρωί και θα σας ενημερώσω πάραυτα! Laughing
harisLeMans - Τρι 27 Οκτ 2009, 14:37:24
Θέμα δημοσίευσης:
γεια σας και απο μενα ειμαι καινουριος εδο εχο το λεμανς σε ασπρο και και το εχο κανενα 4μινο. του εβαλα τιν περασμενη βδομαδα ζαντες και τορα τονισε πολι το υψος και σκεφτομαι τορα τα 3ποντα τισ πεζο σπορ κανουν 160 ευρο τι λετε΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄
MEMsound - Τρι 27 Οκτ 2009, 14:47:07
Θέμα δημοσίευσης:
διαβασε τις σελιδες πιο πανω
harisLeMans - Τρι 27 Οκτ 2009, 17:41:47
Θέμα δημοσίευσης:
τις εχο δει αλλα ο ενας λεει ετσι και ο αλλος αλλιος αλλα το πιθανοτερο θα παο να τα βαλο...και οτι γινει μετα θα παο να βαλο καμια K.W να ιρεμισο..... και ι variand 1 που περνουμε εμεις μια χαρα ειναι παρα καθολου....... Wink
MEMsound - Τρι 27 Οκτ 2009, 18:11:00
Θέμα δημοσίευσης:
ειναι παραπάνω από μια χαρα... Wink
Jim207GT - Τρι 27 Οκτ 2009, 19:58:07
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ θα έλεγα εκτός αν είναι επιτακτική ανάγκη η αλλαγή ανάρτησης(πχ χάνει ή έσπασε) να κάνετε λίγο υπομονή Σε κανα μήνα το πολύ θα έχουμε νέα......
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες