PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Ξεβάφει το 206?

joulia - Δευ 07 Απρ 2003, 08:44:35
Θέμα δημοσίευσης: Ξεβάφει το 206?
Έχω πρόβλημα με το χρώμα του αυτοκινήτου μου. Στο πίσω μέρος επάνω από τα φανάρια και σε κάποια σημεία στο χρώμα του τζαμιού, έχει ξεθωριάσει. Φαίνεται σαν να έχει πέσει κάποιο υγρό (χημικό) αλλά δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.
Μήπως έχει συμβεί και σε κανέναν άλλο? Γνωρίζει κανείς τίποτα?
alxdr74 - Δευ 07 Απρ 2003, 08:49:18
Θέμα δημοσίευσης: Re: Ξεβάφει το 206?
joulia έγραψε:
Έχω πρόβλημα με το χρώμα του αυτοκινήτου μου. Στο πίσω μέρος επάνω από τα φανάρια και σε κάποια σημεία στο χρώμα του τζαμιού, έχει ξεθωριάσει. Φαίνεται σαν να έχει πέσει κάποιο υγρό (χημικό) αλλά δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.
Μήπως έχει συμβεί και σε κανέναν άλλο? Γνωρίζει κανείς τίποτα?
Δοκιμασε να το περασεις με μια αλοιφη που γυαλιζει το χρωμα μηπως καλυτερεψει! Απο οσο ξερω τα μαυρα ειναι και ποιο ευαισθητα στον ηλιο.
joulia - Δευ 07 Απρ 2003, 08:57:43
alxdr74 έγραψε:
Δοκιμασε να το περασεις με μια αλοιφη που γυαλιζει το χρωμα μηπως καλυτερεψει! Απο οσο ξερω τα μαυρα ειναι και ποιο ευαισθητα στον ηλιο.

Είναι δεύτερη φορά που μου παρουσιάζει πρόβλημα στο χρώμα. Την πρώτη ξεφλουδιζόταν. Και το αυτοκίνητο είναι σχετικά καινούριο. Ένα χρόνο και κάτι μήνες το έχω, δεν νομίζω ότι έπρεπε να μου παρουσιάσει πρόβλημα.
GIANNIS206 - Δευ 07 Απρ 2003, 09:06:49
Θέμα δημοσίευσης:
Όταν το είχες βγάλει φωτογραφίες και το έστειλες στην Αθήνα είοπαν τίποτα?Για εγγύηση?
alxdr74 - Δευ 07 Απρ 2003, 09:08:09
joulia έγραψε:
alxdr74 έγραψε:

Είναι δεύτερη φορά που μου παρουσιάζει πρόβλημα στο χρώμα. Την πρώτη ξεφλουδιζόταν. Και το αυτοκίνητο είναι σχετικά καινούριο. Ένα χρόνο και κάτι μήνες το έχω, δεν νομίζω ότι έπρεπε να μου παρουσιάσει πρόβλημα.
Το χρωμα εκει που στο κανει αυτο ειναι το κανονικο του? Δηλαδη θελω να πω εαν το εδωσες για βαψιμο π.χ να καλυψεις καποια γρατζουνια
σε φανοποιειο εκτος Peugeot.
Vasso - Δευ 07 Απρ 2003, 09:10:37
Θέμα δημοσίευσης:
joulia μήπως δεν έχει γίνει σωστή αποκέρωση από τότε που το πήρες?
και σε κάποιον φίλο μου έχει συμβεί αυτό , σε διάφορα σημεία φαινόταν το χρώμα θαμπό και οφειλόταν σε αυτό. Το πήγε στο εξουσιοδοτημένο απ'οπου το είχε πάρει και του το κάνανε.
joulia - Δευ 07 Απρ 2003, 09:11:44
alxdr74 έγραψε:
Το χρωμα εκει που στο κανει αυτο ειναι το κανονικο του? Δηλαδη θελω να πω εαν το εδωσες για βαψιμο π.χ να καλυψεις καποια γρατζουνια σε φανοποιειο εκτος Peugeot.

Ναι είναι το κανονικό το χρώμα
lia206cc - Δευ 07 Απρ 2003, 12:53:23
Θέμα δημοσίευσης:
Παίδες, βλέπω το 206 της joulia σχεδόν κάθε μέρα... Παράξενο πράγμα!!!
Οι λεκέδες μέρα με τη μέρα φαίνεται να "απλώνουν". Έχει έναν περίεργο χρωματισμό, σαν "νερά" που ιριδίζουν (βλέπε π.χ. πετρέλαιο). Δεν έχει καμία σχέση με θάμπωμα στο χρώμα. Περισσότερο σαν ξεβαμμένο από κάτι χημικό μοιάζει, όπως σωστά το χαρακτήρισε πιο πάνω. Αυτό που με παραξένεψε, είναι ότι το φαινόμενο δεν περιορίζεται μόνο στο σασί, αλλά και στο πίσω τζάμι Shocked !!! Τι θα δούμε ακόμα!!!
teoman - Δευ 07 Απρ 2003, 13:02:57
Θέμα δημοσίευσης:
lia206cc έγραψε:
Οι λεκέδες μέρα με τη μέρα φαίνεται να "απλώνουν". Έχει έναν περίεργο χρωματισμό, σαν "νερά" που ιριδίζουν (βλέπε π.χ. πετρέλαιο). Δεν έχει καμία σχέση με θάμπωμα στο χρώμα. Περισσότερο σαν ξεβαμμένο από κάτι χημικό μοιάζει, όπως σωστά το χαρακτήρισε πιο πάνω. Αυτό που με παραξένεψε, είναι ότι το φαινόμενο δεν περιορίζεται μόνο στο σασί, αλλά και στο πίσω τζάμι Shocked !!! Τι θα δούμε ακόμα!!!

Μήπως εκτός από χιόνι εκεί πάνω,πέφτει και όξινη βροχή?
Πέρα της πλάκας,όταν το χρώμα δεν είναι μεταλλικό,είναι πιθανόν να σου εμφανίσει θάμπωμα-όχι όμως τόσο γρήγορα...
Ύπάρχει περίπτωση να το έχει τρίψει/πλύνει με κανένα περίεργο απορρυπαντικό?
lia206cc - Δευ 07 Απρ 2003, 13:21:14
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:
lia206cc έγραψε:

Μήπως εκτός από χιόνι εκεί πάνω,πέφτει και όξινη βροχή?
Πέρα της πλάκας,όταν το χρώμα δεν είναι μεταλλικό,είναι πιθανόν να σου εμφανίσει θάμπωμα-όχι όμως τόσο γρήγορα...
Ύπάρχει περίπτωση να το έχει τρίψει/πλύνει με κανένα περίεργο απορρυπαντικό?

Laughing Laughing Laughing
Ρε συ Τζούλια, δίκιο έχει.... Μήπως ξέβαφες τα νύχια σου και σου πεσε το ασετόν απ' το μπαλκόνι; Μήπως έκανες ντεκαπάζ στο μαλλί και μετά ξάπλωσες στο 206; Μήπως σε ζηλεύει κάνας γείτονας-γειτόνισσα και σου ριξε κανα κοκτέιλ απορρυπαντικών;
Υπάρχει βέβαια και το άλλο: μήπως έφαγες καμιά κουτσουλιά από πελαργό και άργησες να την πλύνεις;

Τι γελάτε ρε; έχετε δει τι μέγεθος έχει η κουτσουλιά του πελαργού;

Έλα, φτάνειιιιιιιιιιιι αρκετά γελάσαμε και για σήμερα Τέλοοοοοοοοοοοος!!!
Θα αναφέρει κανείς κάνα παρόμοιο περιστατικο και καμιά λύση;
pugsang - Δευ 07 Απρ 2003, 13:40:44
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως έστειλες κανεναν πρωην σου λίγο περίεργα και ξεσπάει στο αυτοκίνητο σου? Laughing Laughing
Αλεξ@νδρος - Δευ 07 Απρ 2003, 13:52:34
Θέμα δημοσίευσης:
Στο δικο μου που ακουμπησε υγρο φρενων και δεν ξεπλυθηκε διοτι ειναι σαν νερο και δεν φαινεται (ευτυχως σε πολυ μικρη εκταση) εχει κανει θαμπωμα
chatasos - Δευ 07 Απρ 2003, 15:34:06
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως η εγγύηση βαφής είναι 6 χρόνια (ή μήπως είναι 12?), οπότε θα σου πρότεινα επίσκεψη σε αντιπροσωπεία.
Εφόσον βέβαια δεν το έχεις πειράξει εσύ.
teoman - Δευ 07 Απρ 2003, 15:39:14
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
Πάντως η εγγύηση βαφής είναι 6 χρόνια (ή μήπως είναι 12?), οπότε θα σου πρότεινα επίσκεψη σε αντιπροσωπεία.

Ούτε το ένα,ούτε το άλλο.
3 μόλις χρόνια είναι η εγγύηση.Η αντισκωριακή είναι 12...
chatasos - Δευ 07 Απρ 2003, 15:49:15
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:
chatasos έγραψε:

Ούτε το ένα,ούτε το άλλο.
3 μόλις χρόνια είναι η εγγύηση.Η αντισκωριακή είναι 12...

Shocked Shocked Ουπς, μάλλον τόσο θα ήθελα να είναι Wink Wink Wink
Vini - Δευ 07 Απρ 2003, 19:01:00
Θέμα δημοσίευσης:
Θα πρότεινα να ψάξετε να βρείτε το αίτιο σε πιθανό τρακάρισμα που έγινε στο αυτοκίνητο πριν παραδωθεί στον πελάτη ...
Κλασική περίπτωση γρήγορης βαφής από την αντιπροσωπεία για να παραδωθεί γρήγορα η παραγγελία ... Η βαφή αυτή μετά από γρήγορο διάστημα παρουσιάζει θαμπούς λεκέδες ... και αυτό γιατί δεν έμεινε πολύ ώρα σε φούρνο το αυτοκίνητο ώστε να ψηθεί καλά το χρώμα ....

Τώρα θα ρωτήσετε πως τράκαρε?
Αν πάτε μία βόλτα στο τελωνείο στο Κερατσίνι ... θα καταλάβετε ...

Αν τυχόν είναι από τρακάρισμα πριν την παραλαβή δυστυχώς δεν μπορείτε να κάνετε κάτι συγκεκριμένο ... εκτός αν αποδείξετε ότι ΔΕΝ είναι δυνατό να έγινε το πρόβλημα από φυσικά ή ανθρώπινα αίτια ...

Επίσης μπορείτε να καταλάβετε αν είναι από τέτοιο τρακάρισμα αν το πρόβλημα παρουσιάζεται σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή του αμαξώματος π.χ. καπό ή φτερό ή ουρανός ή πίσω μέρος ή προφυλακτήρες ....

Θεωρώ χλωμό το αυτοκίνητο να ήρθε με τέτοιο πρόβλημα από Γαλλία ...
Blue_Devil - Δευ 07 Απρ 2003, 19:49:19
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον για να λυθούν οι απορίες θα σας πώ τα παρακάτω.Εφ'όσον το χρώμα ειναι καινούργιο,έχει αλλοιωθεί το εξωτερικό επίχρισμα του χρώματος,το βερνίκι.Αυτό μπορει να γίνει κατά το πλυσιμο του αυτοκινήτου όταν χρησιμοποιείται σκλήρπ σφουγγάρι η πολυ δυνατά απορρυπαντικά.Για να διορθωθεί το πρόβλημα θα πρέπει το αμάξι να επισκεφθεί φανοποιό.Με το κατάλληλο γυαλιστικό θα φύγει η θαμπαδά και όλα οκ
Ελπίζω να βοήθησα.....
1.1 i love you - Δευ 07 Απρ 2003, 23:06:42
Θέμα δημοσίευσης:
Sad Sad Το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ Crying or Very sad Crying or Very sad Εμφανίστηκε πριν ένα χρόνο περίπου,όταν δηλαδη το αυτοκίνητο το είχα τρία χρόνια.(Η εγγύηση ήταν για ένα χρόνο στο χρώμα)Στην αρχή πίστεψα οτι ήταν δουλειά του φανοποιού.Σαν να είχε πέσει όπως λέτε κι εσείς κάτι χημικό πάνω.Μετά είδα οτι άρχισε να απλώνεται και εμφανίστηκε στην άλλη μεριά του αυτοκινήτου.Εκεί συμπέρανα οτι πρέπει να φταίει ο ήλιος μια που μένει πολλές ώρες υπο το βλέμα του.Παιδιά νομίζω οτι το αυτοκίνητό μου ξεβάφει Exclamation Exclamation
Joulia μάλλον φταίει η βαφή.Μη το αφήνεις!Στην αντιπροσωπεία και γρήγορα.Είσαι μες στην εγγύηση Wink Wink
Εγω πάντως σε λίγο που θα πάω για το service των 50.000 χλμ. θα τους το πω Mad Mad
Οχι οτι θα γίνει κάτι απλά θέλω να δω αν θα με ξαφνιάσουν με μια σωστή απάντηση Twisted evil Twisted evil
joulia - Τρι 08 Απρ 2003, 08:20:42
Θέμα δημοσίευσης:
1.1 i love you έγραψε:
Sad Sad Το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ Crying or Very sad Crying or Very sad Εμφανίστηκε πριν ένα χρόνο περίπου,όταν δηλαδη το αυτοκίνητο το είχα τρία χρόνια.(Η εγγύηση ήταν για ένα χρόνο στο χρώμα)Στην αρχή πίστεψα οτι ήταν δουλειά του φανοποιού.Σαν να είχε πέσει όπως λέτε κι εσείς κάτι χημικό πάνω.Μετά είδα οτι άρχισε να απλώνεται και εμφανίστηκε στην άλλη μεριά του αυτοκινήτου.Εκεί συμπέρανα οτι πρέπει να φταίει ο ήλιος μια που μένει πολλές ώρες υπο το βλέμα του.Παιδιά νομίζω οτι το αυτοκίνητό μου ξεβάφει Exclamation Exclamation
Joulia μάλλον φταίει η βαφή.Μη το αφήνεις!Στην αντιπροσωπεία και γρήγορα.Είσαι μες στην εγγύηση Wink Wink
Εγω πάντως σε λίγο που θα πάω για το service των 50.000 χλμ. θα τους το πω Mad Mad
Οχι οτι θα γίνει κάτι απλά θέλω να δω αν θα με ξαφνιάσουν με μια σωστή απάντηση Twisted evil Twisted evil

Θα το πάω στην αντιπροσωπεία και θέλω πολύ να δω τι θα μου πουν πάλι. Το τζάμι σου το είχε πειράξει?
Το μόνο σίγουρο είναι ότι εγώ δεν έχω ρίξει τίποτα επάνω.
Αν ήταν από κάποιο υγρό όπως λέτε θα γινόταν πρώτα από τη μια πλευρά και μετά από ένα μήνα περίπου από την άλλη?
Εγώ πιστεύω ότι είχε πρόβλημα από την ημέρα που το πήρα. Δεν μπορεί να μου βγάζει συνέχεια προβλήματα στο χρώμα.
1.1 i love you - Τρι 08 Απρ 2003, 21:56:28
Θέμα δημοσίευσης:
Τζούλια πότε το πήρες το 206 Question Question
joulia - Τετ 09 Απρ 2003, 07:15:07
Θέμα δημοσίευσης:
1.1 i love you έγραψε:
Τζούλια πότε το πήρες το 206 Question Question

Το πήρα 29/10/2001
Δημήτριος - Τετ 09 Απρ 2003, 15:42:51
Θέμα δημοσίευσης:
joulia έγραψε:
Το πήρα 29/10/2001

Καλά και το ρωτάς;;;
ΒΟΥΥΥΡ στην αντιπροσωπεία!!!
Κάνε και κατάληψη του συνεργείου αν δεν ικανοποιήσουν το αίτημά σου... Rolling eyes Twisted evil Laughing
joulia - Πεμ 17 Απρ 2003, 07:41:03
Θέμα δημοσίευσης:
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Τελικά το πήγα στην αντιπροσωπία και μου είπαν ότι είναι πρώτη φορά που βλέπουν κάτι τέτοιο, δεν μπορούν να καταλάβουν πως έγινε Scratch . Το περάσανε μια αλοιφή και έτσι ο μαύρος πάνθηράς μου είναι πάλι ένας κούκλος. Laughing Laughing Laughing
pezomania - Πεμ 17 Απρ 2003, 07:44:37
Θέμα δημοσίευσης:
joulia έγραψε:
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Τελικά το πήγα στην αντιπροσωπία και μου είπαν ότι είναι πρώτη φορά που βλέπουν κάτι τέτοιο, δεν μπορούν να καταλάβουν πως έγινε Scratch . Το περάσανε μια αλοιφή και έτσι ο μαύρος πάνθηράς μου είναι πάλι ένας κούκλος. Laughing Laughing Laughing

Μπράβο Joulia, όλα φτιάχτηκαν Wink
GIANNIS206 - Πεμ 17 Απρ 2003, 09:15:12
Θέμα δημοσίευσης:
Άντε με το καλό ξανά!Να προσέχεις όμως αν δεισ κάτι άλλο γρήγορα μην χάσεις την εγγύηση!Ελπίζω όμως τα μην δεις!
1.1 i love you - Πεμ 17 Απρ 2003, 21:50:39
Θέμα δημοσίευσης:
Confused Χμμμ!Αλοιφή είπες έ;Θα το κοιτάξω λοιπόν κι εγώ. Confused
Αλεξ@νδρος - Παρ 18 Απρ 2003, 14:49:41
Θέμα δημοσίευσης:
Προσεχε μονο μηπως η αλοιφη ειναι προσωρινο μετρο-να κρατησει για μερικα πλυσιματα- για να σε ηρεμησουν μεχρι να βγεις εκτος εγγυησης οποτε δεν θα εχουν καμμια ευθυνη.Εαν το προβλημα ειναι στο χρωμα η μονη σωστη λυση ειναι να το ξαναβαψουν
joulia - Δευ 21 Απρ 2003, 07:37:19
Θέμα δημοσίευσης:
Αλεξ@νδρος έγραψε:
Προσεχε μονο μηπως η αλοιφη ειναι προσωρινο μετρο-να κρατησει για μερικα πλυσιματα- για να σε ηρεμησουν μεχρι να βγεις εκτος εγγυησης οποτε δεν θα εχουν καμμια ευθυνη.Εαν το προβλημα ειναι στο χρωμα η μονη σωστη λυση ειναι να το ξαναβαψουν

Έχω μπροστά μου ενάμιση χρόνο για να βγω εκτός εγγύησης . Μπορώ να πάω και να τους πω θέλω να μου το βάψετε?
lia206cc - Δευ 21 Απρ 2003, 08:30:57
Θέμα δημοσίευσης:
joulia έγραψε:
Αλεξ@νδρος έγραψε:

Έχω μπροστά μου ενάμιση χρόνο για να βγω εκτός εγγύησης . Μπορώ να πάω και να τους πω θέλω να μου το βάψετε?

Shocked Shocked Shocked ΠΑΛΙ ?????? Πόσος καιρός πέρασε από τότε που σου έβαψαν το καπό, για 'κείνες τις περίφημες "μπουρμπουλίθρες"?
Κοπελιά... ούτε τα μαλλιά σου βάφεις τόσο συχνά Laughing Laughing Laughing
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες