Road_Runner έγραψε: |
προφανως αυτο το κανεισ οταν δεν πατας γκαζι...
Σε όλα τα αυτοκίνητα γίνεται. Απλά αλλάζεις τα κομπλερακια και τοτε δεν θα βγαινει τοσο ευκολα. ![]() |
Invisible έγραψε: |
Σήμερα και έχωντας μετρίσει 130.000km πρόσεξα το εξής: όταν έχω 3η ταχύτητα και είμαι σε πορεία μπορώ να τη βγάλω χωρίς να πατήσω συμπλέκτη. Μόνο την 3η. Με τις άλλες δε γίνεται... Τι μπορεί να φταίει?
Μήπως κατάφερα να κάνω το κιβώτιο αυτόματο...??? |
Randy έγραψε: |
τι???? οριστε???? απο ταχυτητα σε νεκρα χωρις συμπλεκτη? δεν μπαινει, τουλαχιστον στο δικο μου καρο. |
kos_argyris έγραψε: |
Κάντε το ακριβώς την ώρα που αφήνεται το γκάζι και αποφορτίζονται τα γρανάζια μεταξύ τους και θα δείτε ότι γίνεται. Αποκλείεται να μη γίνεται. |
τι???? οριστε???? απο ταχυτητα σε νεκρα χωρις συμπλεκτη? δεν μπαινει, τουλαχιστον στο δικο μου καρο. |
Steve έγραψε: |
Όλες τις ταχύτητες μπορείς να τις βγάλεις χωρίς να πατήσεις συμπλέκτη σε οποιοδήποτε αριθμό στροφών κι αν είσαι στο κοντέρ.
Ο συμπλέκτης, είναι για όταν βάζεις την ταχύτητα (σύμπλεξη) όπου πρέπει να ξεκινήσει το επόμενο ή προηγούμενο γρανάζι να γυρίζει μαζί με το συγχρονιζέ για να έχεις ομαλή αλλαγή σε συγκεκριμένο αριθμό στροφών. Όταν πας για νεκρά (αποσύμπλεξη), δεν χρειάζεται συμπλέκτης, απλά τυπικά έχουμε συνηθήσει να τον πατάμε όλοι μας. Δεν υπάρχουνε φθορές. |
Sidobre έγραψε: |
warning: Mην παίζετε αν δεν γνωρίζετε ακριβώς τί κάνετε, διότι με αυτό τον τρόπο κινδυνεύει να σπάσει το σασμάν σας... |
Παράθεση: |
Μου λένε οτι λογικά όταν έσπασε το διδκοπλατό κάποιο κομματάκι κυκλοφορούσε στις βαλβολίνες με αποτέλεσμα να χτυπήσει κάποιο γρανάζι του σασμάν... |
Pughell έγραψε: |
Ο Τασος εδωσε μια πληρη περιγραφη,που ταυτοχρονα δικαιωσε και την αποψη του Σταυρου. ![]() |
Τα πάντα είναι σχετικά....
Πρίν κάποιο καιρό, μου έφυγε βίδα από το πλατώ (δεν ήταν σφιγμένη καλά, αλλά είχε και κραδασμούς) και από την δύναμη που εκσφεντονίστηκε, τρύπησε το καβούκι στο σημείο του διαφορικού (ευτυχώς όμως χωρίς ζημιά, απλά έτρεχε βαλβολίνες). Αρα δεν αποκλείω τίποτα αν δεν το δω με τα μάτια μου... |
SnakeMJK έγραψε: |
Ο Τάκης να τα διαβάζει που λιώνει να μου βγάζει την ταχύτητα κάθε φορά που είναι μέσα στο αμάξι μου!!
![]() Όσο γι αυτό που λέει ο πρόεδρας, ισχύει και είναι ιδανικό για να ψαρώνεις τον κόσμο ![]() |
SnakeMJK έγραψε: |
Δεν θα μπω στον κιτκαρο........ ![]() ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ! |
Invisible έγραψε: |
Peugeot 206 1.4 8v μοντ. 2003
στα 71.000km αλλάζω δισκοπλατό. Με το που παίρνω το αυτοκίνητο απο το service και κάνοντας μια διαδρομή για Αθήνα 300km αρχίζω και ακούω ένα διακριτικό θόρυβο απο τη μηχανή σαν ένα φτερούγισμα... Διαπιστώνω το εξής: όταν έχω οποιαδήποτε ταχύτητα το ακούω... βάζοντας νεκρά σταματά. Πάω σε συνεργείο. Μου λένε οτι λογικά όταν έσπασε το διδκοπλατό κάποιο κομματάκι κυκλοφορούσε στις βαλβολίνες με αποτέλεσμα να χτυπήσει κάποιο γρανάζι του σασμάν... Να μην τα πολυλογώ αλλάζω σασμάν και βάζω μεταχειρισμένο... 800 ευρώ... Σήμερα και έχωντας μετρίσει 130.000km πρόσεξα το εξής: όταν έχω 3η ταχύτητα και είμαι σε πορεία μπορώ να τη βγάλω χωρίς να πατήσω συμπλέκτη. Μόνο την 3η. Με τις άλλες δε γίνεται... Τι μπορεί να φταίει? Μήπως κατάφερα να κάνω το κιβώτιο αυτόματο...??? |
καλως τον Steve που θα μας πει οτι χεζομαστε κιολας να βγαλουμε ταχυτητα χωρις συμπλεκτη.. Αφου υπαρχει, γιατι να το κανω? μηπως γιατι θα μου πληρωσεις τα γραναζια αν κατι παει στραβα?
Εσυ οταν κομματιασες το αμαξι σου, παταγες η οχι συμπλεκτη? αιντε, λες και με ξερεις κι απο το στρατο... " ο στηβ ειναι ενας μικρος καγκουρας..." |
Steve έγραψε: | ||
|
γρατζουνώτας και μάλιστα άσχημα |
Touristas έγραψε: |
Κατά πάσα πιθανότητα έχουν φαγωθεί τα γρανάζια του διαφορικού.
Το κακό είναι πως αφού ακούς θόρυβο η μεγάλη ζημιά έχει γίνει δηλαδή έχει σπάσει και κάποιο δόντι από το πηνίο. Με τα λεφτά για την επισκευή παίρνεις μεταχειρισμένο κιβώτιο. |
vassilis13 έγραψε: |
Καλημέρα και σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Η επισκευή ή η αλλαγή με μεταχειρισμένο επείγει ή μπορώ να το κρατήσω έτσι για καμμιά 300 χλμ ακόμα; (Δεν έχω δυστυχώς πρωινό χρόνο ελεύθερο μέχρι Χριστούγεννα) Ευχαριστώ, Βασίλης |