Invisible έγραψε: |
Για παράδειγμα τελευταία ακούω θόρυβο από τους μπροστά τροχούς σαν τρίξιμο. Αμέσως σκέφτηκα τα αμορτισέρ μιας και το ένοιωθα κάπως να κοπανάει στις λακκούβες. Πηγαίνοντας σε βουλκανιζατέρ με ρώτησε χωρίς να το δει : “έχεις αλλάξει ψαλίδια?” Βλέποντας την απορία μου με ρώτησε πόσα km έχει το αυτοκίνητο. Ακούγοντας 129.000km μου έβγαλε μια τιμή 850 € με εργασία και είπε οτι θέλουν αλλαγή τα 4 αμορτισέρ, ψαλίδια, ακρόμπαρα, ημίμπαρα, ζανφόρ, μπαλάκια ψαλιδιών. |
STELIOS έγραψε: |
Εμενα αποψη μου ειναι οτι παει να σε αρμεξει. Απ'οτι φενεται θα χρειαστεις μπροστινα ψαλιδια (οι μπιλιες ερχονται μαζι με τα ψαλιδια ειπαμε), ιμημπαρα, ακρομπαρα, και μπαρακια ζαμφορ. Για τα αμορτισερ δεν μπορουμε να σου πουμε ετσι εξ αποστασεως. Βεβαια τα 126.000 ειναι αρκετα χλμ ..... αλλα αν στο ΚΤΕΟ στα βρηκαν ΟΚ, δεν μπορουμε να πουμε τιποτα παραπανω. Τιμες ανταλακτικων Peugeot Ψαλιδια: ~ 150 (*2) Ακρομπαρα: ~35 (*2) Ιμημπαρα: ~ 50 (*2) Μπαρακια ζαμφορ δεν ξερω... Τιμες ΜΗ εργοστασιακων ανταλακτικων Ψαλιδια: ~ 80 (*2) Ακρομπαρα: ~ 15 (*2) Ιμημπαρα ~20 (*2) Μπαρακια ζαμφωρ δεν ξερω |
sps έγραψε: |
Tα μπαρακια ζανφορ εχουν 20-30 ευρω το ενα εκτος αντιπροσωπειας.
Βεβαια εχω βρει και στο ebay 30 euro το ζευγαρι! Παντως θες εναν εμπιστο μηχανικο να σου πει ακριβως τι πρεπει να αλλαξεις. Ψαλιδια μαλλον θα θες σιγουρα. Για ακρομπαρα μπορει και οχι. Αν αλλαξεις αμορτισερ να αλλαξεις και τα τοπ μουντ! |
αρα φτάνουμε στα 670 ευρώ εάν υπολογίσουμε 100 την εργασία... Απο την άλλη top mount τι είναι...??? Με βλέπω να το πάω για πούλημα... ![]() ![]() ![]() ![]() |
Καταρχήν συγνώμη για το μεγάλο post. Απλά βρίσκομαι σε μια φάση απελπισίας!
Έχω το 206 1.4 8v Quicksilver μοντ. 2003. Το πήρα μεταχειρισμένο με 64,000km. Τώρα έχω 129.000km. Πάντα πρόσεχα τα service να τα κάνω στην ώρα τους όπως μου είχαν υποδείξει. |
STELIOS έγραψε: |
Ο Μανθος εχει δικιο. Εξαλου εχεις ενα αμαξι με το οποιο ΜΟΝΟ εσυ εχεις κανει 65.000 χλμ.... και εκτως των τακτικων service δεν εχεις κανει καποια αλλη μεγαλη συντηριση.
Απλα τα αφησες και σου ηρθαν ΟΛΑ μαζι μαζεμενα. |