ΝΙΚΟΣ έγραψε: |
Μαγνησιου ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Τι λες...σου βγαινουν οι τεσσερις ζαντες κανα 1.5 μυριο ![]() ![]() ![]() Δεν αφηνεις καλυτερα την εξωτερικη εμφανηση και να βαλεις με τα ιδια χρηματα μοτερ απο 1600 RALLYE ![]() |
Alex έγραψε: |
Οι super-legera μπορει να μην ειναι 100% μαγνησιου (βασικα δεν θυμαμαι τι ειναι) παντως εκει που η superturismo ειναι 8, αυτη ειναι 5 !!! (15αρα).
Και οι τιμες ειναι πολυ μακρια απο το 1.5 μυριο.. καπου στις 70 χηνες η ζαντα ισως... |
Miltellas έγραψε: |
Με 250Ε θεωρώ δεδομένο ότι δεν πρόκειται για ζάντα μαγνησίου ούτε κατά 0,1%. |
pezomania έγραψε: | ||
Μίλτο 250 € η μία & οι 4εις 1000€. |
Miltellas έγραψε: |
Με πείθουν αυτά που λες Άλεξ. Είναι λογικά. Πιθανότατα οι SuperLegera θα είναι κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Αρκεί να βγαίνουν σε offset ΕΤ27 ή έστω σε 28. |
pezomania έγραψε: |
Και το κόστος δεν είναι χαμηλό για ζάντα αλουμινίου, όταν σε 15αρα σου στοιχίζει 340.000δρχ, ενω οι περισσότερες μάρκες όπως ΜΟΜΟ κτλ στοιχίζουν γύρο στις 220 - 240.000δρχ. |
Alex έγραψε: |
Με τη συμβατικη τεχνολογια αναγκαστικα απο καπου θα παρεις και καπου θα δωσεις.. |
Tony έγραψε: |
Τελικά τι να βάλω παιδιά; 15αρες η 14αρες ![]() |
14 αρες θα βάλω τελικα με λάστιχο 185/60/14 κατι γα**τες. |
Lord Cypher έγραψε: |
Tony, θα τις δεις αύριο και μου λες. Τις πήρα λίγο φθηνότερα λόγω του ότι ήξερα αυτόν που τις έβαλα και τα έσκασα μετρητά. |
NICK έγραψε: |
Κολλημένος με τις 14άρες είσαι φίλε μου και με προβληματίζεις γιατί είσαι καλός γνώστης του αντικειμένου.Μπας και πρέπει να πουλήσω τις 15άρες που πήρα ![]() ![]() |
DimiP έγραψε: |
και αν ακομα και με 14αρες σε περνανε απο πανω, τοτε βαλε τις 15αρες/16αρες να ειναι τουλαχ. ομορφο !!!! ![]() |
Άμα θες γκάζια τότε φοράς 14αρές για να μην χάσει το βήμα του το αμάξι. |
Tony έγραψε: | ||
Μήτσο κανόνισε την πορεία σου ![]() Τις 15άρες τις γουστάρω πολύ και μάλιστα έχεις και πολλά σχέδια να επιλέξεις. Το πρόβλημα είναι ότι ήμαστε που ήμαστε 75 αλογάκια αξίζει να βάλεις 15άρες από την στιγμή που ξέρεις ότι θα σου κόψει??? DimiP το πρόβλημα μου που με απασχολεί πολύ είναι πως μου αρέσουν οι 15άρες όμως δεν ξέρω άμα θα έπρεπε να βάλουμε 15άρες στο 1,4 όταν ξέρουμε ότι θα χάσει πολύ το αμάξι και για μελλοντική βελτίωση θα ήταν η χειρότερη λύση 15άρα γιατί άμα φορέσουμε 15άρα και υποθέσουμε πως φοράμε Rallye μηχανή δεν ξέρω άμα το πιστεύεις όμως όταν θα ανοίξεις με το normal rallye θα σε αφήσει 4 αμάξια για πλάκα με το ίδιο μοτέρ. Πιστεύω άρα πως η 15άρα είναι για καλύτερα κρατήματα και μειονεκτεί στις εκκινήσεις και 3ήτες. Άμα είμαι σε κάτι λάθος πες το ρε Δημητράκη μπας και αλλάξω γνώμη και φορέσω και εγώ 15άρες. Πιστεύω να κατάλαβες τώρα γιατί άνοιξα το Topic!!! Δεν ξέρω τι να κάνω ![]() |
zzzleepy έγραψε: |
Πάντως παιδιά είδα στο peugeot206club.com ένα 206 1.100 με 17άρες ζάντες. Μάλιστα το είχε και γκόμενα. Κουκλί το αυτοκίνητο όμως θα το περνάς ακόμα και με ποδήλατο. Είναι θέμα προτεραιοτήτων τελικά... |
χεχεχε zzzleepy ![]() ![]() |
ady έγραψε: | ||
Καλοφόρετες και καλοτάξιδες !!! |
Τελικά παιδιά πείρα τις 14άρες με λάστιχο YOKOHAMA το 539 (185/60/14). Αντε καλορίζικο μου ![]() |
NICK έγραψε: | ||
Αντώνη πόσο πήρες τα λάστιχα; ![]() ![]() |
koulis1 έγραψε: |
Eχω μια εβδομάδα που εχω βάλει 15αρες απο GTI σε 1400.Το αυτοκίνητο "στρίβει" και "φρενάρει" φοβερά.Απο "βήμα" δεν εχει διαφορά (παρ οτι φορούσα 185/55/14 αντι για 60 της μαμάς)ηταν αργό και παραμένει αργό.Τις προτείνω ανετα σε οποιον θέλει να βάλει.Δεν γράφω για την συμπεριφορά των ελαστικών,αυτο μετα τα 5000 κμ(μεχρι εκει ειναι ολα ιδια).
Υπ οψιν χωρίς αμορτισέρ,θα επανέλθω με αυτά. Γεια χαρά. |
185/55/15 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Rena έγραψε: | ||
Εγώ είχα 195/50/15 και πήγαινε μια χαρά Τώρα έχω 195/45/16 και πάει καλά (μέχρι που ανέβασα άλογα και πάει επίσης..."μια χαρά"...βέβαια δεν είμαι για εκκινήσεις... ![]() Στο άμεσο μέλλον είμαι για 205 με 17αρα....θα δείξει...(σίγουρα όμως με ενίσχυση του μοτέρ...για να τραβάει το "μαύρο") Πάντως 195/50/15 δεν θυμάμαι να είχα προβλήματα ήταν ίδια με τις αρχικές εκκινήσεις του. |
.
185/55/15 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mimis έγραψε: |
Είναι αλήθεια οτι το 195/50/15 είναι φτηνότερο και με μεγαλύτερη ποικιλία ελαστικό απο το 185/55/15 ? |
mick206 έγραψε: | ||
Όντως φίλε Δημήτρη αληθεύει αυτό που ρωτάς... Να ξέρεις πως το προφίλ του ελαστικού είναι αυτό που κάνει τη διαφορα... Για να σου δώσω ένα παράδειγμα να καταλάβεις... Άμα πάς και ρωτήσεις ένα ελαστικό για διάσταση 195/50 R15 θα σου πούνε γύρω στα 130.000 Άν ρωτήσεις για διάσταση με 195/45 R15 θα σου πούνε 180φεύγα... Πολύ μπερδεway κατάσταση αλλα μπορείς να βγάλεις άκρη με τα topic που έχουν αναφερθεί σε ελαστικά... Υπάρχουν πολλά ![]() ![]() |
Mimis έγραψε: |
Εγώ όμως ρωτάω για το 185 με προφίλ 55, άν είναι ακριβότερο απο το 195 με προφίλ 50. |
chatasos έγραψε: |
Είναι ακριβότερο γιατί πουλάει λιγότερο. ![]() |
PoiSoNeR έγραψε: | ||
Πολυ σωστα!!! ![]() |
Mimis έγραψε: | ||||
Μήπως ξέρεις να μας πείς και κατα πόσο είναι ακριβότερο ? ![]() |
Μήπως ξέρεις να μας πείς και κατα πόσο είναι ακριβότερο ? ![]() |
Επιδή έχω οργώσει κυριολεκτικά την αγορά της Θεσσαλονίκης ψάχνοντας για λάστιχα σε διάσταση 185/55/15,σας ενημερώνω ότι οι τιμές όλων των εταιριών (bridgestone,dunlop,pirelli,michelin,continental,yokohama,toyo,goodyear) παίζουν από 360 έως 380 ευρώ.Το κακό είναι πως,εκτός από την υψηλή τιμή τους,υπάρχει μικρή γκάμα επιλογών,καθώς οι παραπάνω εταιρίες βγάζουν μόνο έναν τύπο ελαστικού στη διάσταση αυτή και δεν υπάρχουν στη λίστα τους για αγορά καλά και καταξιωμένα λάστιχα. |
mimis έγραψε: |
Νίκο, ξέρεις περίπου σε τί τιμές κυμαίνεται και το 175/65/14 ?
|
mick206 έγραψε: | ||
Γιατί δεν κοιτάς και για 185/60/14? ![]() Είναι μια καλή αναβάθμιση και δεν χάνεις και το βήμα σου. ![]() Έχει αναφερθεί αρκετά... Ψάξιμο και πάλι ψάξιμο στα topics... ![]() Δεν θα χάσεις... ![]() |
Πληροφοριακά ρωτάω. Πάντως, κατα την γνώμη μου το θεωρώ χαζομάρα να βάλω 185/60/14 την στιγμή που μπορώ στο ίδιο φάρδος να βάλω 185/55/15 και να απολαμβάνω και την πανέμορφη 15 αρα ζάντα.... |
Το έχω πει και θα το ξαναπώ....οποίος με περάσει με 15άρες ενο εγώ το έχω μαμά το αυτοκίνητο του δίνω την κοπέλα μου για ένα βράδυ (Νίκο την λένε :PPPP) |
PoiSoNeR έγραψε: |
Tony εγω και ο γρηγορασημακης ειμαστε μεσα παντως.... ![]() ![]() ![]() ![]() (οταν παρουμε τις πινακιδουλες μας!!!) |
Πληροφοριακά ρωτάω. Πάντως, κατα την γνώμη μου το θεωρώ χαζομάρα να βάλω 185/60/14 την στιγμή που μπορώ στο ίδιο φάρδος να βάλω 185/55/15 και να απολαμβάνω και την πανέμορφη 15 αρα ζάντα.... |
Φίλε Αντώνη γειά σου.
Το ίδιο ερώτημα έθεσα κι εγώ σε άλλο σημείο (βλ. ``Αλλαγή ζαντών σε 1.4``).Τα παιδιά έδωσαν πολλές απαντήσεις.Σε γενικές γραμμές οι λύσεις είναι οι εξής: 1)Αφήνεις τις ζάντες ως έχουν και βάζεις 185/60/14 (λύση που ο Μίλτος θεωρεί την ιδανικότερη για 1400). 2)Βάζεις ζάντες 15`` από 1600 ή 2000 (απλές ή αλουμινίου) με λάστιχο 185/55/15,που δεν αλλάζει την περιφέρια των τροχών (λύση που θα υιοθετήσω κι εγώ). 3)Αγοράζεις ζάντα αλουμινίου από όπου θέλεις (αφού βαρέθηκες τα τάσια) ,προσέχοντας το offset,και βάζεις την παραπάνω διάσταση. Τα 195/50/15 είναι κατά την γνώμη μου υπερβολικά για τα δικά μας.Διάβασε όμως το topic που σου ανέφερα,για περισσότερες πληροφορίες. |
SnakeMJK έγραψε: |
Ξέρετε τι διάσταση φοράνε τα πεζάκια στο junior cup; Το ρωτάω αυτό γιατί στα ασφάλτινα φοράνε 15"!! Μήπως ξέρουν κάτι παραπάνω...;; Και επειδή μετά τον Σεπτέμβρη πάω για λάστιχα, με βάζει σε προβληματισμούς.....
Αν φοράνε 195/50/15, λογικά θα κόβει πολύ λόγω του 195. Αν φοράνε 185/55/15, πρέπει να είναι ΟΚ, αλλά θα κόβει πολύ από τελική, αλλάζει αρκετά το βήμα και θα αυξάνει αισθητά την κατανάλωση... Άσε ότι είναι πανάκριβη αυτή η διάσταση... ![]() |
SnakeMJK έγραψε: |
Ξέρετε τι διάσταση φοράνε τα πεζάκια στο junior cup; Το ρωτάω αυτό γιατί στα ασφάλτινα φοράνε 15"!! Μήπως ξέρουν κάτι παραπάνω...;; Και επειδή μετά τον Σεπτέμβρη πάω για λάστιχα, με βάζει σε προβληματισμούς.....
Αν φοράνε 195/50/15, λογικά θα κόβει πολύ λόγω του 195. Αν φοράνε 185/55/15, πρέπει να είναι ΟΚ, αλλά θα κόβει πολύ από τελική, αλλάζει αρκετά το βήμα και θα αυξάνει αισθητά την κατανάλωση... Άσε ότι είναι πανάκριβη αυτή η διάσταση... ![]() |