PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Τρέμουλο στο τιμόνι

christhehealer - Σαβ 29 Ιούν 2002, 20:07:11
Θέμα δημοσίευσης: Τρέμουλο στο τιμόνι
Άπο το δεύτερο ταξίδι στην Εθνική Οδό το 206 είχε ένα τρέμουλο στο τιμόνι μετά τα 100 χλμ/ω. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ιδέα μου γιατί το αυτοκίνητο είναι πολύ καινούριο, 2,5 μηνών. Πιθανόν έλεγα να φταίει ο αέρας στα λάστιχα. 30 όπως μου έλεγαν όλοι να βάζω.

Να μην πολυλογώ πήγα στο συνεργείο της αντιπροσωπίας, από όπου το πήρα, τους είπα το πρόβλημα, προθυμότατοι να με εξυπηρετήσουν, του κάνανε δυο βόλτες εκεί τριγύρω, το κοιτάξανε και από κάτω, έβγαλαν συμπέρασμα ότι είναι ιδέα μου και δεν μπορώ να το αποφύγω.

Evil Evil Μιλάμε μου ερχόταν να το κάψω εκεί πέρα. 1600/110hp και να μην μπορώ να ταξιδέψω στην Εθνική. Evil Evil
Καλώς λέω διορθώνω τον αέρα στα λάστιχα και στο επόμενο ταξίδι (όπως και στα προηγούμενα) μετά από μία ώρα οδήγηση στην εθνική από το τρέμουλο μου είχαν μουδιάσει τα χέρια.

Το συζητάω με ένα φίλο μου πιο γνώστη από μένα στα μηχανολογικά μου λέει ζυγοστάθμηση. Του λέω το πήγα στην Peugeot. Kαι, μου λέει; Δεν έχουν μηχάνημα ζυγοστάθμησης, και όταν σου έβαλαν τις ζάντες (για όσουν δεν ξέρουν οι extra ζάντες μπαίνουν στην Ελλαδα) δεν το ζυγοστάθμησαν. Συμειωτέον η γυναίκα του φίλου μου έχει 106, οπότε ξέρει από Peugeot.

Τελικά σήμερα το πήγα σε λαστιχά για ζυγοστάθμηση. Αλλού για αλλού το αυτοκίνητο. Στον τελευταίο τροχό με κοίταξε γεμάτος απόγνωση. "Ούτε μία (1) ρόδα ίδια με την άλλη". Με την συχνότητα που ταξιδεύω σύντομα πήγαινα για χοντρή ζημιά.

Αυτό που με κάνει να θυμώνω πολύ είναι, όταν θα μου καταστρέφονταν τα ημιαξόνια και θα ήμουν μέσα στην εγγύηση άντε να τους πείσω ότι είναι δικό τους φταίξιμο κι ότι δεν έχω χτυπήσει το αυτοκίνητο πουθενά. Και ότι ενώ έχω ένα αυτοκίνητο καινούριο, καραμέσα στην εγγύηση, χρειάστηκε να πληρώσω για να το φτιάξω. Και θα είμαι και μόνιμα με την ιδέα, ότι κάτι έχει.

Άντε να βρω που θά το πάω για service....
Vini - Σαβ 29 Ιούν 2002, 20:12:32
Θέμα δημοσίευσης: Re: ΤΡΡΕΜΟΥΛΟ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ
christhehealer έγραψε:
Το συζητάω με ένα φίλο μου πιο γνώστη από μένα στα μηχανολογικά μου λέει ζυγοστάθμηση. Του λέω το πήγα στην Peugeot. Kαι, μου λέει; Δεν έχουν μηχάνημα ζυγοστάθμησης, και όταν σου έβαλαν τις ζάντες (για όσουν δεν ξέρουν οι extra ζάντες μπαίνουν στην Ελλαδα) δεν το ζυγοστάθμησαν. Συμειωτέον η γυναίκα του φίλου μου έχει 106, οπότε ξέρει από Peugeot.

Τελικά σήμερα το πήγα σε λαστιχά για ζυγοστάθμηση. Αλλού για αλλού το αυτοκίνητο. Στον τελευταίο τροχό με κοίταξε γεμάτος απόγνωση. "Ούτε μία (1) ρόδα ίδια με την άλλη". Με την συχνότητα που ταξιδεύω σύντομα πήγαινα για χοντρή ζημιά.

Αυτό είναι ακριβώς το πρόβλημα με τις εργοστασιακές ζάντες αλουμινίου...
Μπαίνουν στην Ελλάδα από την "φτωχή" PEUGEOT η οποία δεν κάνει ζυγοστάθμιση....

Οπως καταλάβατε τα συνεργεία της PEUGEOT είναι μόνο για τυπικούς ελέγχους και για να βάζουν το LAPTOP στον εγκέφαλο και να το παίζουν επιστήμη....

Το ίδιο προβληματάκι θα είχα και εγώ με τις ζάντες αλλά τους πρόλαβα και τους είπα να κάνουν ζυγοστάθμιση πριν μου το δώσουν....

Συγνώμη που θα το πω αλλά αυτό είναι ΞΕΦΤΙΛΑ!
Να πρέπει να τους πεις να κάνουν ζυγοστάθμιση και αν δεν τους το πεις να κάνουν τους ΚΙΝΕΖΟΥΣ....
Αλεξ@νδρος - Σαβ 29 Ιούν 2002, 21:31:19
Θέμα δημοσίευσης:
Eμενα με στειλανε και περασα τις ζαντες σε συνεργαζομενο καταστημα-λαστιχαδικο οπου εγινε και η ζυγοσταθμιση.Ομως οταν εφτανα τα 150 το τιμονι τρεμοπαιζε.Ετσι οταν αντιμεταθεσα τα λαστιχα και τα βαρακια αφαιρεθηκαν γιατι εβρισκαν στους δισκους το αφησα αζυγοσταθμιστο.Παλι γυρω στα 150 τρεμει...Να το ζυγοσταθμισω ξανα η οχι ιδου η απορια?
Miltellas - Κυρ 30 Ιούν 2002, 01:38:16
Θέμα δημοσίευσης:
Να ζυγοσταθμίσεις ξανά και τις τέσσερις ρόδες.

Εάν συνεχιστεί το πρόβλημα τότε μάλλον έχεις αρπαγμένο κάποιο ημιαξόνιο που στραβογυρνάει ελαφρώς...
Sidobre - Κυρ 30 Ιούν 2002, 02:03:39
vini έγραψε:
Οπως καταλάβατε τα συνεργεία της PEUGEOT είναι μόνο για τυπικούς ελέγχους και για να βάζουν το LAPTOP στον εγκέφαλο και να το παίζουν επιστήμη....

Δυστυχώς ούτε αυτό το κάνουν σχεδόν ποτέ!

Πιθανό για να μην τους χαλάσουν τα... Laptop|!!!!!!!!!
Vini - Κυρ 30 Ιούν 2002, 08:01:53
Sidobre έγραψε:
vini έγραψε:

Δυστυχώς ούτε αυτό το κάνουν σχεδόν ποτέ!

Πιθανό για να μην τους χαλάσουν τα... Laptop|!!!!!!!!!

Tώρα που το ξαναλές...έχεις δίκιο! Δεν έχω δει ποτέ αυτό το ρημάδι το Laptop....

Μόνο λόγια είναι του στυλ:

Θα κοιτάξουμε τον εγκέφαλο....
Ο εγκέφαλος θα μας πει τι έχει το αυτοκίνητο....αν έχει κάτι...
Θα βάλουμε τον Η/Υ να κάνει γενικό έλεγχο....αν χρειαστεί....
Μην ανυσηχείτε, το σύστημα θα βρει το πρόβλημα,...αν υπάρχει....
Ο νέος έλεγχος εγκεφάλου...βρίσκει τα πάντα....μέχρι και τους τριγμούς από τα καθίσματα...αν ακούγονται τριγμοί στα δικά μας αυτιά...

Και φυσικά στο τέλος δεν κάνουν τίποτα γιατί το ρημάδι το αυτί τους και το τυφλό το μάτι τους δεν ακούει και δεν βλέπει τίποτα....

Να τους πάρει ο Evil όλους τους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΓΚΙΟΖΗΔΕΣ.....
Αλεξ@νδρος - Κυρ 30 Ιούν 2002, 12:07:51
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
......τότε μάλλον έχεις αρπαγμένο κάποιο ημιαξόνιο που στραβογυρνάει ελαφρώς...

Για κανε το λιανα-Αρχιζω και ανυσηχω
DimiP - Κυρ 30 Ιούν 2002, 16:55:03
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια, το δικο μου τραβαει εντονα δεξια , το καταλαβα οταν ταξιδευα εθνικη στις διακοπες.
φαινεται καπου εφαγα γερες λακουβες.
κι ελεγα μια που θα το παω στην Peugeot να τους πω να του κανουν μια ευθυγραμμιση, αλλα μαλλον δεν θα εχουν μηχανημα η θα εχουν ? τι λετε?

Επισης παρατηρησα οτι μετα τα 160 το αμαξι ετρεμε και κουναγε αρκετα.
Φορτωμενο δεν ηταν - μονος μου και αδειο - και ισως εφταιγε και ο κακος δρομος αλλα δικαιολογειται τοσο κουνημα ?
Αν αφηνα το τιμονι απο τα χερια για 1 sec το αμαξι θα πηγαινε για ριγανη.
Εχει παρατηρησει κανεις (με 1400αρι) κατι τετοιο ?
μεχρι 140-150 ηταν σταθεροτατο.
christhehealer - Κυρ 14 Ιούλ 2002, 19:19:41
Θέμα δημοσίευσης:
Επανέρχομαι στο θέμα ΤΡΡΕΜΟΥΛΟ ΤΙΜΟΝΙΟΥ γιατί δεν σταμάτησε μετά την ζυγοστάθμηση. Απλώς μετατέθηκε 20-30 χιλιόμετρα, παραπάνω. Δεν το κάνει πλέον στα 110, το κάνει στα 135-140. Οπότε υπάρχουν δύο τινά:

1) Είναι ιδέα μου, αφού δεν συμβαίνει σε κανέναν άλλο στο forum και το αυτοκίνητο έχει ζυγοσταθμηστεί.
Άρα έχω αγοράσει λάθος αυτοκίνητο αφού με εκνευρίζει (και κουράζει και υπάρχει και έλειψη εμπιστοσύνης) σε ένα ταξίδι 150 χλμ. Που να πάω δηλαδή και στον Miltella, 650 χλμ. ταξίδι.

2) Το πρόβλημα πέρασε και σε άλλα σημεία του αυτοκινήτου. Πιθανόν να έχει πλέον πρόβλημα και το ημιαξόνιο. Όπως είπα και στην συνάντηση εάν ένα αυτοκίνητο είναι αζυγοστάθμηστο και δεν διορθωθεί εγκαίρα, το πρόβλημα περνάει πρώτα στα καρέ των τροχών και μετά στο ημιαξόνιο. Λύση αλλαγή ημιαξονίου. Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Πρέπει πρώτα το αυτοκίνητο να πάει σε μηχανικό που εμπειστεύομαι για να δω αν έχω όντωνς πρόβλημα στο ημιαξόνιο. Μετά αγοράζω καινούριο ημιαξόνιο και πάω να μου το περάσει ο μηχανικός μου. Όχι σε αυτοκίνητο 3 μηνών να πληρώσω μια 500αρα περίπου γ@@@σιατικα για λάθη άλλων. Για Φραντζή ούτε να ακούω σε καινούριο αυτοκίνητο. Ή πάω στην Peugeot να το αλλάξω στα πλαίσια της εγγύησης. Όπου θα πρέπει να αποδείξω ότι φταίνε αυτοί. Ότι η ζημιά προκλήθηκε από δικιά τους υπαιτιότητα. Και συν τις άλλοις, ποιον μηχανικό της Peugeot να εμπιστευτώ να μου κάνει τη δουλειά; Αυτόν που το ζυγοστάθμησε με το μάτι;

Η λύση που έχω σκεφτεί. Πρώτα γράμμα στην Lion με κοινοποίηση στο Μοίρη όπου πήγα και το κοίταξαν. Αν δεν παραδεχτούν το λάθος τους, μύνηση για απάτη με ενδεχόμενο δόλο (το είδαν, δεν το διόρθωσαν για να πληρώσω αργότερα μεγαλύτερη ζημιά).

Και από Σεπτέμβρη βάζω εμπρός. Aντίο 206...
...καλοτάξιδη η κατακόκκινη Alfa 147 κατά το Γενάρη.
Εκτός κι αν γίνει το θαύμα για το Scooby.

Δύο φορές κρίμα. Μία γιατί αυτήν την εποχή δεν έχω οικονομική δυνατότητα για τέτοιες ταρζανιές. 1,000,000 χασούρα συν 3,000,000 για το καινιούριο αμάξι. Δύο γιατί το γούσταρα το 206, επειδή είναι πανέμορφο, είναι Peugeot (σ' ένα 404 έμαθα να οδηγώ)
Kαι μια τρίτη, γιατί αγαπάω το forum και τα παιδιά που έκανα φίλους μέσα απ' αυτό. Aλλά είμαι και σε μια ηλικία που δεν έχω καμία όρεξη να τρέχω, και να ταλαιπωρούμε άσκοπα και για μ@@λ@@ιες άλλων.

κύριε Administrator δεχόσαστε Alfisti στο forum σας;;;;;;;;;;; Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
Sidobre - Δευ 15 Ιούλ 2002, 01:10:40
Θέμα δημοσίευσης:
...Eγώ σου είπα... κλείσε τον διακόπτη που κάνει μασάζ στα χέρια!! 8O

Eπειδή όμως το θέμα είναι πολύ σοβαρό, εχω την αίσθηση ότι μπορεί να βγεί άκρη.

Kαλό είναι όντως, αν εμπιστεύεσαι κάποιο μηχανικό, πήγαινε το αυτοκίνητο να στο τσεκάρει για να σου πει αν όντως φταίει κάποιο ημιαξόνιο.

Aν οντως είναι ημιαξόνιο, τοτε καλό να μιλήσεις με το τεχνικό τμήμα της Lion Hellas να τους ενημερώσεις πλήρως σχετικά με το ακριβή περιστατικό και να σου κλείσουν ραντεβού για έλεγχο με την προϋπόθεση ότι αν διαπιστώσουν και αυτοί την βλάβη να προχωρήσουν σε αντικατάσταση μέσω εγγύησης.

Aν σρνηθούν κάτι τέτοιο (μαύρο φίδι που τους έφαγε) τότε να προχωρήσεις σε επιστολή προς την διοίκηση, για να βρείς το δίκιο σου. Πάντως να έχεις υπόψη σου ότι όλοι εμείς θα είμαστε στο πλευρό σου και θα κινηθούμε πλήρως οργανωμένοι.

Eίναι κρίμα να μην χαίρεσαι το αυτοκίνητό σου από ανικανότητες και αδιαφορίες άλλων.

Kαι μην φαντάζεσαι ότι παίρνοντας μια Alfa θα βρείς την υγειά σου...
Kάθε γωνιά έχει και τις δικές της πικραμένες Iστορίες.......
Vini - Δευ 15 Ιούλ 2002, 07:30:15
Θέμα δημοσίευσης:
Chris πριν κάνεις οτιδήποτε...δεν κάνεις και βόλτα από το συνεργείο που πάω το δικό μου...

Εχουμε το ίδιο αυτοκίνητο, ίδια σειρά....και απορώ με το πρόβλημα που αναφέρεις...Εγώ πάω με 180-190 και δεν έχω τέτοιο πρόβλημα....

Πάντως συμβουλεύω πριν κάνεις οποιαδήποτε "ακραία" κίνηση....ψάξτο λίγο γιατί το πρόβλημα που αναφέρεις δεν είναι και τρομερό....

Αν ενδιαφέρεσαι για το συνεργείο που πάω στείλε μου "private" και θα μιλήσω εγώ πριν πας.....
Αλεξ@νδρος - Δευ 15 Ιούλ 2002, 15:03:35
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω με ζυγοσταθμιση ειχα τρεμουλο στα 150 .Χωρις στα 130....
ζημια στο ημιαξονιο?τρεεεεεχωωωω για ζυγια
(η μηπως να αλλαξω ημιαξονιο και να βαλω αυτο με τις αντιστρεπτικες? Wink )
christhehealer - Δευ 15 Ιούλ 2002, 15:36:57
Θέμα δημοσίευσης:
Nέα από το μέτωπο.

Παραδέχονται τα περί ζυγοστάθμησης. Aπαντούν ότι μπορεί η ζυγοστάθμηση μπορεί να μην έγινε σωστά και γι' αυτό θα το ζυγοσταθμήσουν αυτοί βγάζοντας τους τροχούς, μ'ηπως καμία ζάντα είναι στραβή. Nα πω ότι η ζυγοστάθμηση έγινε με αλογάκι, όπου εκ των υστέρων έμαθα ότι δεν είναι και ο πλεον αξιόπιστος τρόπος.

Mου είπαν ακόμα ότι εάν είναι ημιαξόνιο θα πρέπει να τρέμει και ο μοχλός ταχυτήτων. Eγώ προσωπικά σε όσα αυτοκίνητα έχω μπεί τρέμει ο μοχλός ταχυτήτων. Άντε να βγάλω άκρη.

Πάντως είπαν τη μαγική λέξη "αφου είναι μέσα στην εγγύηση" αφού άκουσαν την πρόταση ότι το εξώδικο είναι ήδη έτοιμο, για να αλλάξουν το ημιαξόνιο σε περίπτωση που έχει πρόβλημα.

Kαι κάτι άλλο. Δεν μπορούσαν πριν την Πέμπτη, αλλά τελικά βρέθηκε χρόνος για αύριο το πρωί. Pε κοίτα να δεις πόσο χρήσιμος μπορεί να φανεί ένας δικηγόρος
Miltellas - Δευ 15 Ιούλ 2002, 16:33:13
Θέμα δημοσίευσης:
Προς ChrisTheHealer (αλλά και Αλέξανδρο):
Λοιπόν, 99% είναι το ημιαξόνιο.
Πώς το εξακριβώνεις: Πάς σε λαστιχά που έχει μηχάνημα για ζυγοστάθμιση με τη ρόδα κανονικά πάνω στο αυτοκίνητο. Με τη χρήση αυτού του μηχανήματος διορθώνεις τυχόν μικρές αποκλίσεις στο ημιαξόνιο. Φυσικά, πρόκειται για κάλυψη και όχι λύση του προβλήματος. Εσύ απλώς θα εξακριβώσεις το πρόβλημα.

Τα ημιαξόνια στο 206 και μάλιστα στο 1.6 είναι εξαιρετικά δύσκολο να στραβώσουν. Πρώτα θα πονέσεις εσύ και μετά τα ημιαξόνια ή και η ανάρτηση. Είναι "γαϊδούρια" και από ότι μου είπε ο βελτιωτής μου ίδια ή οπτικά ίδια με του 2λιτρου. Τουτέστιν, αθάνατα πάνω στο 1.6 16V! Πολύ πιθανό να είχες το πρόβλημα από την αρχή. Για να φας το ημιαξόνιο θα πρέπει να έχεις φάει και το αμορτισέρ με τη μία, τέτοιο χτύπημα πρέπει να του δώσεις! Να μην πω και για ψαλίδια, μπαλάκια και δε συμμαζεύεται. Αλλά επειδή εκτός από τα ημιαξόνια φέρονται ως "γαϊδούρια" και οι αντιπροσωπείες συνεννοήσου με το Αθηναϊκό τμήμα του Club (δηλ. τα κεντρικά) Wink , για τις περαιτέρω ενέργειες.
christhehealer - Δευ 15 Ιούλ 2002, 16:50:34
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Με τη χρήση αυτού του μηχανήματος διορθώνεις τυχόν μικρές αποκλίσεις στο ημιαξόνιο. Φυσικά, πρόκειται για κάλυψη και όχι λύση του προβλήματος.

Σε τέτοιο πήγα και το πρόβλημα απλώς μετατέθηκε 20 χλμ. παραπάνω. Tο έκανε στα 110 πήγε στα 130.

Δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνουν. Nα κόψουν το κεφάλι τους να το λύσουν έστω και αν μείνει μόνο το αμάξωμα ίδιο. Aν δεν λυθεί θα τους κυνηγάω μέχρι να πατήσουν μαύρο χιόνι. Όπως είπα σε προσωπική συζήτηση με κάποιον από το club, έχω 14 συμαθητές δικηγόρους, είμαι και διαφημιστής οπότε έχω άμεση πρόσβαση στα media, δεν θα προλαβαίνουν να δουν από που τους έρχεται. :mad: :mad: :mad: :mad:
DimiP - Τρι 16 Ιούλ 2002, 00:02:29
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
Nέα από το μέτωπο.

Παραδέχονται τα περί ζυγοστάθμησης. Aπαντούν ότι μπορεί η ζυγοστάθμηση μπορεί να μην έγινε σωστά και γι' αυτό θα το ζυγοσταθμήσουν αυτοί βγάζοντας τους τροχούς, μ'ηπως καμία ζάντα είναι στραβή. Nα πω ότι η ζυγοστάθμηση έγινε με αλογάκι, όπου εκ των υστέρων έμαθα ότι δεν είναι και ο πλεον αξιόπιστος τρόπος.

Mου είπαν ακόμα ότι εάν είναι ημιαξόνιο θα πρέπει να τρέμει και ο μοχλός ταχυτήτων. Eγώ προσωπικά σε όσα αυτοκίνητα έχω μπεί τρέμει ο μοχλός ταχυτήτων. Άντε να βγάλω άκρη.

Πάντως είπαν τη μαγική λέξη "αφου είναι μέσα στην εγγύηση" αφού άκουσαν την πρόταση ότι το εξώδικο είναι ήδη έτοιμο, για να αλλάξουν το ημιαξόνιο σε περίπτωση που έχει πρόβλημα.

Kαι κάτι άλλο. Δεν μπορούσαν πριν την Πέμπτη, αλλά τελικά βρέθηκε χρόνος για αύριο το πρωί. Pε κοίτα να δεις πόσο χρήσιμος μπορεί να φανεί ένας δικηγόρος

ΩΧ, Ωχ! μη λετε τετοια ρε παιδια , και ο δικος μου μοχλος τρεμει και μαλιστα περισσοτερο οταν ειναι αναμενο το a/c.
Tomcat - Τρι 16 Ιούλ 2002, 02:02:57
Θέμα δημοσίευσης:
Christ σε πάω!!!!!!!
Έτσι μην τους αφήσεις να σε ρίξουνε.
Οι μαλ***ες πρέπει να πληρώνονται.Κι από αυτό που είπες ότι σού είπαν «Ε είναι και μέσα στή εγγύηση» φαντάζομαι πόσοι άλλοι θα την έχουν πατήσει, το πήραν πολύ ήρεμα.Σκέψου να πάει καμιά γυναίκα τι θα τις πούν «Ξέρετε κυρία μου , το γοβάκι σας πιέζει παραπάνω τα φρένα , και τα υπερεξελιγμένα συστήματα του αυτοκινήτου κατανέμουν σε άλλους τροχούς την κίνηση , και γι αυτό δεν δουλεύει το air condition» που λέει ο λόγος.
christhehealer - Τρι 16 Ιούλ 2002, 16:35:47
Θέμα δημοσίευσης:
DIMIP έγραψε:
ΩΧ, Ωχ! μη λετε τετοια ρε παιδια , και ο δικος μου μοχλος τρεμει και μαλιστα περισσοτερο οταν ειναι αναμενο το a/c

DIMIP να μην σε πάρω στο λαιμό μου αλλά δεν ισχύει αυτό. Mου το είπε, ο μηχανικός που παρέλαβε το αμάξι σήμερα το πρωί. Eάν βάλεις πρώτη και με σταματημένο το αυτοκίνητο (πατώντας συμπλέκτη) θα δεις ότι τρέμει ο μοχλός. Πως επηρεάζει τότε το ημιαξόνιο αφού δεν περιστρέφεται. Nα αποδειχτεί αυτό και πήραμε το Nόμπελ μηχανολογίας.

Πάντως εάν τα λαστιχά σου είχαν ζυγοσταθμηστεί και αλλάχτηκαν τα μπρος-πίσω, πρέπει να ξαναζυγοσταθμηστεί απαραίτητα. Aυτό μου το είπε ο λαστιχάς. Nα πας σε μαγαζί που ζυγοσταθμήζει όχι με αλογάκι αλλά βγάζοντας τις ρόδες και βαζοντάς τες σε μηχάνημα. Eίναι πιο αξιόπιστο μου είπαν.

206tomcat έγραψε:
Christ σε πάω!!!!!!!
Έτσι μην τους αφήσεις να σε ρίξουνε.

Oύτε και εσύ 206Tomcat. Eίναι δικαιωμά σου/μου να ζητάω την καλύτερη εξυπηρέτηση για ένα αυτοκίνητο το οποίο πλήρωσα. Δεν το έκλεψα, αυτοί πάνε να με κλέψουν. Kαι όπως γράφει και σε κάποια καταστήματα "H κλοπή διώκεται ποινικά"
Miltellas - Τετ 17 Ιούλ 2002, 02:21:15
Θέμα δημοσίευσης:
Chris, αφού με το "αλογάκι" (δεν ήξερα ότι το λένε έτσι) δεν έγινε τίποτα, δύο τινά συμβαίνουν:
1) Ή το ημιαξόνιο είναι αρκετά στραβό και θα σου φάει ρουλεμάν, ακόμη και την κρεμαγιέρα (θα κάνει τζόγο, εάν πολυκαιρίσει το πρόβλημα)...
2) Ή το ελαστικό σου είναι ελαττωματικό, έχει βουζούνι έστω και μη ορατό, ή κάποια λινά στο εσωτερικό κομμένα. Το αποτέλεσμα είναι να συμπεριφέρεται ως αζυγοστάθμιστο ακόμη και μετά από ζυγοστάμιση.

Το τσέκαρες το ελαστικό; Βάλε τα πίσω εμπρός και δες...

Αχ, τί τραβάς στα καλά καθούμενα...
theflame - Τετ 17 Ιούλ 2002, 13:49:17
Θέμα δημοσίευσης:
Ίσως να είναι και χαζό αυτό που θα πω αλλά την είχα πατήσει με μία μηχανή παλιότερα. Από κάποια ταχύτητα και μετά χοροπηδούσε συνέχεια!
Αιτία του προβλήματος: Το ελαστικό δεν είχε μπει με την σωστή του φορά! 8O

Για ρίξε μία ματιά στα ελαστικά μήπως έχουν συγκεκριμένη φορά (ειδικά για τοποθέτηση σε εμπρός ή πίσω τροχό - κάτι τέτοιο ισχύει με τις μηχανές τουλάχιστον και νομίζω και σε κάποια ελαστικά επιδόσεων στα αυτοκίνητα).

Άλλη περίπτωση με stayer στο στρατό: Μετά τα 50 έτρεμε ολόκληρο.
Ευθυγραμίσεις και ζυγοσταθμίσεις δεν έδωσαν λύση - μηχανικό δε πρόβλημα κανένα. Σε απόφασή μας να βγάλουμε τα λάστιχα για να τα βάλουμε σε άλλο (οι ζάντες δεν ταίριαζαν) ένα από αυτά μόλις βγήκε από την ζάντα έγινε σαν 8 !!!!!!!
Μετά όλα έστρωσαν!!!!!!! Razz

Ίσως να λέω και μαλ@@@ιες Laughing sorry αν είναι έτσι.
Πάντως ειδικά με την μηχανή είχα τρελαθεί!!!!!

Ελπίζω να έχω δίκιο. Embarassed
christhehealer - Τετ 17 Ιούλ 2002, 15:52:19
Θέμα δημοσίευσης:
thefalme έγραψε:

theflame μην το ξαναπείς πότε αυτό, όσον αφορά εμένα. Eάν μπορούσα να κρίνω αυτό που λες δεν θα άνοιγα το topic. Kάθε γνώμη είναι σεβαστή αφού κανένας μας δυστηχώς δεν είναι μηχανικός αυτοκινήτων.

Γιατί να σου πω την αλήθεια τώρα που το πήρα, ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα (με υποψίασε το post του Miltella) για να τσεκάρω εάν δεν λυθεί το πρόβλημα. Tα εμπρός λάστιχα μου φαίνονται πολύ φαγωμένα για 4200 χλμ.

Πάντως από το συνεργείο μέχρι τη δουλειά (ο Sidobre ξέρει την διαδρομή) μέχρι τα 120 δεν είχε πρόβλημα (πάλι παράνομος). Συν ότι το τιμόνι είναι πιο σταθερό τώρα. Tο Σαββατοκύριακο θα δείξει στην Eθνική. Eάν δεν έχει λυθεί θα έχουμε λιγούρες. :fist: :fist: :fist:

Συμπερασματικά να πω ότι εάν δεν ταξίδευα τόσο συχνά δεν θα το έπερνα χαμπάρι.
Aς ψαχτούν όσοι από εμάς δεν κάνουν συχνά ταξίδια στην εθνική, κρατώντας ταχύτητες πάνω από τα 100 για αρκετή ώρα.
Miltellas - Πεμ 18 Ιούλ 2002, 09:36:48
Θέμα δημοσίευσης:
theflame έγραψε:

Μαλ@@@ιες δεν είπες σε καμία περίπτωση ( και να πείς τί θα γίνει; ). Το πρόβλημα με τα ελαστικά είναι πολύ πιθανό και συμβαίνει. Και τα λάστιχα του Chris μπαίνουν με συγκεκριμένη φορά.

Θεραπευτή, λες ότι τα ελαστικά σου δείχνουν πολύ φαγωμένα. Διασταύρωσε σε άλλο βενζινάδικο ή λαστιχά, ότι έχεις τις πιέσεις που αναγράφει η πόρτα σου. (Πρέπει να σου το ξαναείπα)
konstantinos - Πεμ 18 Ιούλ 2002, 09:58:31
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή εδω μέσα έχουν μαζευτεί πολοί καλλοί λύτες για quiz, για να δω χεράκια και σε αυτό.

Στις δεξιές καμπές (ελαφρές στροφές ή όπως αλλιώς λέγονται) και μόνο σε αυτές, με 100 + χλμ εμφανίζεται τρέμουλο στο τιμόνι και στην πλατούλα μου (οχι το 206 δεν έχει extra για μασάζ). Το περίεργο είναι οτι με λιγότερα χλμ ΔΕΝ. Επίσης στις αριστροφές στροφές δεν υπάρχει το εν λόγω φαινόμενο.

Ακούω απόψεις - λύσεις κλπ καλούδια.

Διάφορα input προς διευκόλινση.

1. Διαφορετικά Λάστιχα εμπρός πίσω (Exalto εμπρός 2000 χλμ - Pilot πίσω 30000 χλμ, ιδίων διαστάσεων). Μην ακούσω κουβέντα για το τι και πώς τέτοια διαφορά, γιατί είπαμε... είμαστε εραστές των "κουνάμενων ποπών"... Wink Wink Wink

2. Πιέσεις ελαστικών σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

3. Δεν έχει...
Miltellas - Πεμ 18 Ιούλ 2002, 10:10:59
Θέμα δημοσίευσης:
Βάλε και τίποτα δύσκολο...

Πιθανότατα, ένα από τα αριστερά σου ελαστικά (πιο πιθανό το εμπρός), έχει γίνει οβάλ από φρενάρισμα (ή από χειρόφρενο εάν είναι το πίσω). Με τον καιρό θα μειωθεί το φαινόμενο, καθότι θα φαγώνονται τα πέλματα. Αν είναι το εμπρός βάλτο πίσω ή ρεζέρβα, αν είναι το πίσω, στη ρεζέρβα. Wink

Είμαι παθών και το εμπρός λάστιχο έγινε ρεζέρβα. 8O
Η μόνη περίπτωση που θα με βοηθούσε το ABS.
konstantinos - Πεμ 18 Ιούλ 2002, 10:20:43
Θέμα δημοσίευσης:
Μπιιιιιιιιιιιπ λάθος υποθέσεις

1ο Δεν είμαι εραστής του χειρόφρενου, το χρησιμοποιώ μόνο όταν είναι παρκαρισμένο το αμάξι 8) 8) 8)

2ο Φρεναρίσματα πανικού, βλέπε μπλοκάρισμα τροχών, ευτυχώς δεν υπάρχουν στο παλμαρέ μου. Εχω εκπαιδευτεί ώρες αμέτρητες σε εξομοίωση του ABS με το πόδι, you know how Wink Wink Wink

για να δούμε τι θα δούμε ???

Πέντε κρίκοι ένα τάληροοοοοοοοοο
Miltellas - Πεμ 18 Ιούλ 2002, 11:49:02
Θέμα δημοσίευσης:
Λα, λα, λα! Rolling eyes Φίου, φίου! Rolling eyes

Θα το βρώ, δεν θα το βρώ; Mr. Green

Άλλη υπόθεση (παραπλήσια):
Ελαφρώς ελαττωματικό ελαστικό αριστερό εμπρός (ή και πίσω).

Πάντως δεν είναι δύσκολο να το φας το πέλμα, έναν μαλ*κα να σου βγει από δεξιά στα αριστερά εμπρός, κ*λ*οδόστρωμα και συ με 180 χρειάζεται, να δεις πώς γίνονται τα λάστιχα... Μου έχει ξανατύχει, δε λέω, αλλά αυτή τη φορά ήταν το αριστερό μέρος του οδοστρώματος της περιφερειακής φαγωμένο και τραχύ(!!), με αποτέλεσμα να μπλοκάρει για λίγα μέτρα ο αριστερός τροχός, αρκούσε (για 180 μιλάω) για να γίνει οβάλ. Όπως και να έχει το ηλεκτρονικό ABS είναι ταχύτερο από το πόδι μου... Wink
theflame - Πεμ 18 Ιούλ 2002, 12:01:05
Θέμα δημοσίευσης:
Να βάλω και εγώ ένα; Multi color Multi color Multi color

Γιατί το τιμόνι μου είναι πιό βαρύ όταν στρείβω δεξιά από αριστερά;
Προσοχή δεν τραβάει δεξιά (εθνική με 140 πάω με το ένα χέρι χαλαρά) και οι πιέσεις είναι διπλοτσεκαρισμένες.

Δεν ξέρω τι να υποθέσω.
Στην αρχή είπα είναι η ιδέα μου.
Κάτι υποπτεύομαι αλλά...

Ακούω προτάσεις Turn-l
christhehealer - Πεμ 18 Ιούλ 2002, 16:26:41
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Θεραπευτή, λες ότι τα ελαστικά σου δείχνουν πολύ φαγωμένα. Διασταύρωσε σε άλλο βενζινάδικο ή λαστιχά, ότι έχεις τις πιέσεις που αναγράφει η πόρτα σου. (Πρέπει να σου το ξαναείπα)

Tο πρόσεξα Miltella. Eίμαι στο 34 psi λέω να πάω στα 36. Bάση θεωρίας περί καλοκαιριού και γρήγορης οδήγησης (~ 2 psi συν)

p206cfu έγραψε:
Στις δεξιές καμπές (ελαφρές στροφές ή όπως αλλιώς λέγονται) και μόνο σε αυτές, με 100 + χλμ εμφανίζεται τρέμουλο στο τιμόνι και στην πλατούλα μου (οχι το 206 δεν έχει extra για μασάζ). Το περίεργο είναι οτι με λιγότερα χλμ ΔΕΝ. Επίσης στις αριστροφές στροφές δεν υπάρχει το εν λόγω φαινόμενο.

p206cfu στο μέτρο που οι πιέσεις των ελαστικών σου είναι σωστές, να υποθέσω λάθος ζυγοστάθμηση; (το είδα σε μένα αυτό). Άλλη λύση χαλασμένο ρουλεμάν ή καρέ τροχού;

Δεν αποκλείω τα περί χτυπημένου ελαστικού. Πολύ εύκολο να χτυπήσεις ένα ελλαστικό στην Aθήνα. Παράδειγμα το βίτσιο να παρκάρουμε κολλήτα στο πεζοδρόμιο σε σημείο το ελαστικό να τρίβεται στο πεζοδρόμιο.
Miltellas - Σαβ 20 Ιούλ 2002, 04:49:27
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω και εγώ ένα πρόβλημα να μου λύσετε:
Γιατί όταν βγαίνω στην περιφερειακή, το 206 μου δεν μπορεί να πάει κάτω από τα 160;
DimiP - Σαβ 20 Ιούλ 2002, 18:36:59
Θέμα δημοσίευσης:
γιατι το εχεις κακομαθει.
δωστου καμια ξυλια στον κωλ....ε... προφυλακτηρα για να ηρεμησει !!!
Tomcat - Σαβ 20 Ιούλ 2002, 19:59:11
Θέμα δημοσίευσης:
Ιου Ιου Ιου Ιου Ιου

--- Άδεια και δίπλωμα κύριε!
Μιltellas:Μα κύριε αστυνομικέ τι έκανα,
--- Τρέχατε κύριε, με 160 κίολας.Φέρτε μου τα στοιχεία σας
Μιltellas:Κοιτάξτε νομίζω πως το έχω στο ντουλαπάκι μαζί με το Πιστόλι μου
---Το πιστόλι σας?Βγείτε έξω σας παρακαλώ
Μιltellas:Ναι το πιστόλι που σκότωσα την πεθερά μου (υποθετικά πάντα χτύπα ξύλο)
---Την πεθερά σας?Για βγές έξω με τα χέρια ψηλά!
Μιltellas:Τι δηλαδή δεν θέλετε να ανοίξω το πόρτ παγκάζ που έχω τα λεφτά από την ληστεία?
----Δηλαδή έχετε κάνει και ληστεία , ρε πέσε κάτω με τα χέρια στο πάτωμα!
Σαστισμένος ο αστυνομικός καλεί ενισχύσεις!Σε 5 λεπτά 10 περιπολίκα γύρω από το pug του Milt με τον αρχηγό της αστυνομίας.

Αρχηγός : Τα στοιχεία σου ρε!
Μιltellas: Είναι στο ντουλαπάκι κύριε
Αρχηγός :Γιατί σκότωσες την πεθερά σου ρε!
Μιltellas: Η πεθερά μου είναι στο σπίτι αν θέλετε τηλ.
Αρχηγός :Τότε γιατί λήστεψες την τράπεζα
Μιltellas: Τι έκανα?Δεν θέλω να έχω καμία σχέση με τράπεζες κύριε , ούτε καν να τις ληστέψω!
Αρχηγός :Τελικά γιατί κουβαλάς τόσα πιστόλια?
Μιltellas: Μα καλά έχετε τρελάθεί εντελώς?
Αρχηγός :Mα εδώ το όργανο της αστυνομίας μας είπε ότι είσασταν οπλισμένος , είχατε σκοτώσει την πεθερά σας αφού κάνατε μια μεγάλη ληστεία.
Miltellas: Ναι καλά μήπως σας είπε ότι έτρεχα και με 160 κίολα?

Μια τυπική βόλτα !!!!
DimiP - Κυρ 21 Ιούλ 2002, 16:40:51
Θέμα δημοσίευσης:
ωραια το προσαρμοσες το ανεκδοτακι (για οσους δεν το εχουν ακουσει αυτο ειναι ανεκδοτο) στον Μιλτελα, αλλα τον θεωρεις ικανο να εχει..... σκοτωσει την πεθερα του;
christhehealer - Κυρ 21 Ιούλ 2002, 21:32:29
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή είμαι σε κρίσιμη ηλικία για εγκεφαλικό και τα νεύρα μου τώρα τελευταία μετά από κάθε ταξίδι δεν είναι και στα καλύτερά τους. Evil Evil Evil

Ρωτάω κυρίως αυτούς που φοράνε τα μαμίσια Contact Premium 15", οι πιέσεις των ελαστικών είναι σύμφωνα με τον κατασκευαστή και έχουν το 1600 XS. Και των υπολοίπων η γνώμη είναι σεβαστή βέβαια.

α) Υπάρχει πιθανότητα οι ανωμαλίες του οδοστρώματος να μεταφέρονται όλες στο τιμόνι ώστε στα 120+ να καταλαβαίνεις στο τιμόνι ένα συνεχές και εκνευριστικό "τακ τακ τακ τακ τακ τακ τακ" .

β)Υπάρχει πιθανότητα να είναι κραδασμοί του κινητήρα που μεταφέρονται στο σύστημα διεύθυνσης.

γ) Υπάρχει πιθανότητα να είναι ιδέα μου; Να μου έχει γίνει τόση εμμονή και το παραμικρό να το κάνω τεράστιο;

δ) Υπάρχει πιθανότητα να γλιτώσει η Peugeot τη μήνυση και τη δημόσια διαπόμπευση από εμένα;

Ακούω γνώμες.
Miltellas - Δευ 22 Ιούλ 2002, 02:46:16
Θέμα δημοσίευσης:
Χα! Χα! Καλόο! Αγριόγατε είσαι απίθανος! Δεν το ήξερα το ανέκδοτο! Θα το διαδώσω! Laughing Laughing Laughing
Χώρια που μου έδωσες ωραία ιδέα! Twisted evil

Θεραπευτή, έχω την θεραπεία στο πρόβλημά σου και είναι πολύ απλή και με εγγυημένο αποτέλεσμα. Οδήγησε ένα άλλο ίδιο 206 με το δικό σου! Του Vini, του Pezomania, του Sidobre... Ή αν νομίζεις ότι επειδή τα χαμήλωσαν μπορεί να μην έχεις συγκρίσιμη αίσθηση, δώσε σε αυτούς να οδηγήσουν το δικό σου, σίγουρα θα θυμούνται πώς πήγαινε το δικό τους πριν το χαμήλωμα. Wink
pezomania - Δευ 22 Ιούλ 2002, 07:49:04
Θέμα δημοσίευσης:
Το τακ τακ να υποθέσω ότι είναι τρέμουλο στο τιμόνι ή ότι ακούς το τιμόνι σου να "τρίζει";

Εάν είναι το πρώτο τότε να πάς να ξανακάνεις ζυγοστάθμιση! Ένας φίλος μου έκανε 4 φορές για να καταφέρει να εξαλίψει το τρέμουλο! Εάν είναι τριγμοί δεν το έχω αντιμετοπίσει Rolling eyes

Εάν φυσικά εννοείς τον δρόμο που πας Χαλκίδα (την εθνική) σίγουρα υπάρχουν κομάτια, που κουνιέτε όχι μόνο το τιμόνι άλλα όλο το αμάξι από τις κ***ο αν****ες του δρόμου Evil
christhehealer - Δευ 22 Ιούλ 2002, 11:56:22
Θέμα δημοσίευσης:
pezomania έγραψε:
Εάν είναι το πρώτο τότε να πάς να ξανακάνεις ζυγοστάθμιση!

Eίναι το πρώτο. Eίμαστε στη δεύτερη ζυγοστάθμηση μέχρι τις τέσσερις έχουμε χρόνο και ευρώ να δίνουμε. Aπό ότι καταλαβαίνω η ζυγοστάθμηση είναι ένα πράγμα που γίνεται από μηχάνημα αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι αποτέλεσμα θα πάρεις. Eίναι προφανώς μηχάνημα με προσωπικότητα.

pezomania έγραψε:
Εάν φυσικά εννοείς τον δρόμο που πας Χαλκίδα (την εθνική) σίγουρα υπάρχουν κομάτια, που κουνιέτε όχι μόνο το τιμόνι άλλα όλο το αμάξι από τις κ***ο αν****ες του δρόμου Evil

Tο ίδιο συμβαίνει και στην απο εδώ πλευρά προς Kόρινθο. Aλλά το κομμάτι προς Tρίπολη μετά την Kόρινθο είναι σχετικά καλό. Δεν δικαιολογείται κατά τη γνώμη μου.

Miltellas έγραψε:
Θεραπευτή, έχω την θεραπεία στο πρόβλημά σου και είναι πολύ απλή και με εγγυημένο αποτέλεσμα. Οδήγησε ένα άλλο ίδιο 206 με το δικό σου! Του Vini, του Pezomania, του Sidobre... Ή αν νομίζεις ότι επειδή τα χαμήλωσαν μπορεί να μην έχεις συγκρίσιμη αίσθηση, δώσε σε αυτούς να οδηγήσουν το δικό σου, σίγουρα θα θυμούνται πώς πήγαινε το δικό τους πριν το χαμήλωμα.Wink

Miltella το θέμα είναι στο ταξίδι, εκεί που κρατάς τα 120-130 για ώρα.

Aυτό που ξέρω είναι ότι έχω ένα αυτοκίνητο καινούριο, το οποίο έχει πρόβλημα. Πρόβλημα που δεν μπορώ να λύσω γιατί απλά δεν είμαι μηχανικός και ούτε σκοπεύω να γίνω. Oύτε και έχω χρόνο και ευρώ για σπατάλη, για να βρω λύση γυρίζοντας σε συνεργεία και λαστιχάδικα.
pezomania - Δευ 22 Ιούλ 2002, 13:31:56
Θέμα δημοσίευσης:
Chris έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου (αλλά πές μου που θα το βρώ!).

Ο φίλος που σου λέω το είχε κάνει 4 φορές σε έναν Μ@@@α και είχε απογοητευτεί. Και τον πήγα σε έναν δικό μου (τα τελευταία 10 χρόνια εκει πηγένω τα αμάξια της οικογένειας μου για ζάντες - λάστιχα) που πραγματικά ξέρει την δουλειά του και με την πρώτη το πρόβλημα λύθηκε! Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι ένα τόσο απλό πρόβλημα, με τους διάφορους "ερασιτέχνες" που κυκλοφορούν στον χόρο αυτο, γίνετε τεράστιο και μας κάνει να μην ευχαριστιόμαστε το αυτοκινητό μας που τόσο αγαπάμε!

Υ.Σ: Εάν θέλεις να το κοιτάξουμε και στον γνωστό μου πές μου.
Miltellas - Δευ 22 Ιούλ 2002, 13:38:58
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως, Chris, εάν έχεις ελαττωματικό ελαστικό το πρόβλημα δεν θα λυθεί ούτε μετά απο 1000 ζυγοσταθμίσεις.

Άλλη πρόταση: Όταν απογοητευτείς, βγάλε την προβληματική ρόδα και βάλε την ρεζέρβα. Εάν συνεχιστεί το πρόβλημα τότε δεν έχεις πρόβλημα με το λάστιχο! Ή βάλε τα πίσω εμπρός.
christhehealer - Δευ 22 Ιούλ 2002, 13:58:24
Θέμα δημοσίευσης:
Pezomania μπορώ να πω ότι με έχεις βάλει σε υποψίες. Aφού δεν το ζυγοσταθμήσανε σωστά όταν ζαντάρανε τα λάστιχα στην Peugeot , γιατί να το ζυγοσταθμήσουνε σωστά τη δεύτερη;

Όμως η ενδιάμεση ζυγοστάθμηση έγινε στον Παχύλα που σαν μαγαζί είναι αρκετά μεγάλο και μου το προτείνανε σαν το καλύτερο.

Eπειδή την επόμενη εβδομάδα θα έχω άδεια και θα πάω στο "χωριό" αυτό που έχω σκεφτεί είναι να το πάω στον μηχανικό μου εκεί. Θα του το πάω να το δει και είμαι σίγουρος ότι εάν έχει πρόβλημα, πέρα από τη ζυγοστάθμηση (ημιαξονιο, ρουλεμάν, στραβή ζάντα, ελατωματικό λάστιχο) θα μου το βρει. Kαι επειδή όπως ξέρεις σε μέρη σαν το Nαύπλιο, ο κουμπάρος της θειας, του γιου, του κλπ. εάν χρειαστεί ανταλακτικό θα το πάρω από την εκεί Peugeot στα πλάισια της εγγύησης και φυσικά θα μου το περάσει ο μηχανικός μου. Kαι τουλάχιστον αν είναι να μου πάρει κάποιος τα ευρώ μου, ας μου τα πάρει αυτός, που όταν είχαμε πρόβλημα με τα οικογενειακά, ήταν πάντα εκεί ότι μέρα και ώρα τον πέρναμε τηλέφωνο. Wink Wink
pezomania - Δευ 22 Ιούλ 2002, 17:38:50
Θέμα δημοσίευσης:
Ελπίζω να γυρίσεις από το Ναύπλιο χωρίς το πρόβλημα! Για να ευχαριστηθείς το αμάξι σου και να σου φύγουν οι ιδέες περί 147!
(πούφ σιγά το αμάξι Razz )
Slash - Σαβ 27 Ιούλ 2002, 21:09:12
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατί έχω μια υποψία ότι το συνεργείο της αντιπροσωπείας εδώ Θεσσαλονίκη είναι καλύτερο απο αυτό της Αθήνας; Όποτε πάω,έστω και για κάτι ασήμαντο υπάρχει άμεση προθυμοποίηση; (λέτε να είναι το πεντοχίλιαρο που έδινα σε όποιον ερχόταν να το κοιτάξει;-τώρα 20 ευρώ-αστείο γεγονός που πάω μια μέρα και λέω το δεξί μου φανάρι θέλει φτιάξιμο γιατί μου φαίνεται ότι φωτίζει στον ουρανό.μου λένε αμέσως. κι ενώ περίμεναν 3 άτομα στο σαλονάκι,το παίρνει ο υπεύθυνος του συνεργείου(!!),το πηγαίνει μέσα, μου το φτιάχνει και μου το ξαναφέρνει και μου λέει "Έτοιμο.Καλή σας μέρα." Εν τω μεταξύ να έχει αφήσει το γραφειάκι χωρίς άτομο και να περιμένουν ήδη άλλοι 3. χεχε! τελικά παντού θέλει λίγο το "λαδάκι" του-συν ότι είναι φίλος του πατέρα μου ένας πωλητής τους). Πάντως δεν έχω ακούσει παράπονα και ακόμη όταν το πήγα να μου δουν κάτι πίσω στον προφυλακτήρα όλα ήταν ΟΚ. Τι να πώ;
Πάντως με προβληματίσατε με το θέμα ζάντες και ζυγοστάθμιση και αν είναι να τραβάω τέτοιο ζόρι από συνεργείο σε συνεργείο για να κουνιέται το τιμόνι σαν τρελό μετα τα 130,προτιμώ 1000 φορές τα τάσια (δεν είναι παράξενο που όταν βάζεις ζάντες και λαστιχα πρέπει να κάνεις 3 ζυγοσταθμισεις κλπ κλπ ενώ απο το εργοστάσιο βγαίνει απόλυτα ζυγοσταθμισμένο στην τρίχα με απάτητα λάστιχα;-καλά με μαλώνει καμιά φορά ο μπαμπάς μου-και διαφορά μηχανημάτων από εργοστάσιο σε αντιπροσωπεία,ε; )
Όσο για την ιστορία έκανα Θεσ/νίκη-Βόλο (Λάρισα-Βόλος τρομερός δρόμος για ειδική και ιδιαίτερα πρωινές ώρες με ταχύτητες σταθερα πάνω απο 150) σε χρόνο λιγότερο απο 2 ώρες ( Exclamation ) με την μητέρα μου μέσα,που σε στιγμές μου έλεγε πάνε γρηγορότερα αλλά δεν ήθελα εγώ (!!),και το τιμόνι ίσα που το ακομπούσα. 8)
Miltellas - Κυρ 28 Ιούλ 2002, 03:28:06
Θέμα δημοσίευσης:
Σε ποιό συνεργείο πας ρε Σκίστη να έρθω και γω και να τους λέω ότι είμαι φίλος σου για να με προσέξουν και μένα; Laughing
Πάντως εάν το συνεργείο σου είναι όντως καλό ίσως πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να το τιμήσουμε δια της παρουσίας μας. Wink

Καλά ρε γιατί δεν το έδινες στη μάνα σου να το οδηγήσει;

Δεν θέλω να σε ξενερώσω (εξάλλου έχω το 1.6 16v), αλλά Θεσσαλονίκη-Λαμία σε 1:45 πώς σου φαίνεται; Θεσσαλονίκη (τελευταίο φανάρι στην έξοδο) -Αθήνα (τελευταία διόδια πριν την Αθήνα) σε 3:10; Τέλος πάντων, ο γρήγορος χρόνος δεν είναι το παν, το να φτάνουμε ασφαλείς είναι το παν. Κι όσοι σου λένε νούμερα μην ψαρώνεις και τους πιστεύεις εύκολα, οι περισσότεροι λένε υπερβολές!
Slash - Δευ 29 Ιούλ 2002, 00:44:06
Θέμα δημοσίευσης:
Καταρχήν πηγαίνω στο συνεργείο το οποίο βρίσκεται στο 4ο χλμ Θεσ/νίκης-Μουδανιών.Είναι καλό και πιστεύω ότι και οργανωμένο.

Το Θεσ/νίκη-Αθήνα σε 3:10 δεν είναι ακραίο; Τέμπη με πόσο ήσουν; Νταλίκες δεν είχες να περάσεις; Δώσε μου μια τάξη μεγέθους. Έχω ακούσει 20 λεπτά Θεσ/νίκη-Κατερίνη με μια Celica,αλλά υποθέτω οτι εφόσον εγώ την κάνω σε 45 λεπτά,ίσως να μην είναι τελείως αβάσιμο. Τέσπα. Καλό το γκάζι,αλλά θέλει και μέτρο.
Miltellas - Τρι 30 Ιούλ 2002, 03:12:37
Θέμα δημοσίευσης:
Μέτρο; Ποιό μέτρο; Slash, έχεις δίκιο, δεν θα ξαναναφερθώ σε χρόνους.. Είμαι κομματάκι παλαβούτσικος.. Όταν βρεθούμε από κοντά σου έχω και χρόνο για Θεσσαλονίκη-Κατερίνη και με Hyundai Accent 1.5 (102PS). Επίσης για Θεσ/νίκη-Ιωάννινα και Θεσ/νίκη-Καρπενήσι με Renault 5 Turbo (120PS). Wink
DimiP - Τρι 30 Ιούλ 2002, 10:31:04
Θέμα δημοσίευσης:
Καρπενησι ;;;;;;;;;;Μολις ειπες τη μαγικη λεξη!

Razz Razz Razz Razz Razz
Αμα ερθεις απο τα μερη μου να με ειδοποιησεις Μιltelas.
Να κανουμε κανα χιλιομετρο touring, στα βουνα ετσι;

εεελλλλαααααα ρεεεε πααατρρριιιδδδδααααααααααα.......
λεμε τωρα.
christhehealer - Τρι 30 Ιούλ 2002, 21:51:57
Θέμα δημοσίευσης:
Το πρόβλημα Τρέμουλο Τιμονιού ελήθει.

Χρόνος 4 λεπτά.

1ο Βραβείο goes to theflame

Το μπροστινό αριστερό ελαστικό. Αυτά για να λέει, ότι λέει μαλ***ες.

1ο Βραβείο goes to Miltellas

Κι αυτός το είχε υποψιαστεί.

1ο Βραβείο goes to Μiltellas

Για την λύση να αλλάξουμε τα πίσω-μπρος. To έκανε ο μηχανικός μου και γύρναγα με 140 και 4η ξεχασμένος στο Νεμέα - Τρίπολη.

Έχει και παρασκήνιο το θέμα αλλά αυτά από Δευτέρα που γυρνάω πίσω για λίγο μεχρι να ξαναφύγω. Με περιμένουν οι αιθέριες υπάρξεις για ποτό τώρα. Wink Wink Wink Wink Wink Wink
theflame - Τρι 30 Ιούλ 2002, 22:20:11
Θέμα δημοσίευσης:
Μπράβο φιλαράκο christhehealer όχι τίποτα άλλο αλλά γιατί ήσουν, δικαιολογημένα πολύ αγχωμένος. Καιρός να μπορέσεις να κάνεις ήρεμες διακοπές και να απολαύσεις τις μπλουζιές σου όσο καλύτερα μπορείς. Άλλωστε ως γνωστόν τα μπλουζ χρειάζονται ηρεμία γιατί γενικά είναι "βασανισμένα" τραγούδια.
Το "The messiah will come again" του Roy Buchanan εξαιρετικά αφιερωμένο!

Αν και για τις αιθέριες υπάρξεις μάλλον πιό καλά πάει το "Ι'm a lonesome fugitive" you know... Wink
Αλεξ@νδρος - Τετ 31 Ιούλ 2002, 16:13:44
Θέμα δημοσίευσης:
και 1ο βραβειο στο 206 club
....που μας επιτρεπει να ανταλλαζουμε αποψεις
PS Αυριο παω και γω για ζυγοσταθμιση
Miltellas - Πεμ 01 Αύγ 2002, 02:12:18
Θέμα δημοσίευσης:
Πού' σαι ρε Χρήστοοοο! Σ' έχασα! Crying or Very sad

ΖΗΤΩ, που σου λύθηκε το πρόβλημα! :D :D :D
Ευχαριστώ και για το βραβείο, δεν κάνει τίποτα.. Πέσε ένα πεντοχίλιαρο τώρα! 8O Razz Razz Razz 8O
christhehealer - Δευ 05 Αύγ 2002, 20:42:19
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
Έχει και παρασκήνιο το θέμα αλλά αυτά από Δευτέρα που γυρνάω πίσω για λίγο μεχρι να ξαναφύγω. Με περιμένουν οι αιθέριες υπάρξεις για ποτό τώρα.
.

Παρασκηνίου το ανάγνωσμα πρόσχωμεν........

O μηχανικός μου δεν έβαλε χέρι στο 206 μου αλλά πήρε τηλέφωνο τον νομικό σύμβουλο της ομοσπονδίας των μηχανικών και τον ρώτησε τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση.

Τι είπε ο τύπος:
Από τη στιγμή που το πρόβλημα έχει διαπιστωθεί από μέλος της ομοσπονδίας των μηχανικών και η Peugeot δεν δεχτεί να μου αλλάξει τα λάστιχα, τα αλλάζω σε μέλος της ομοσπονδίας (ούτε που θυμάμαι τα αρχικά της ομοσπονδίας δυστυχώς), παίρνω μία βεβαίωση από τον λαστιχά και στέλνω ένα εξώδικο στην Peugeot και παίρνω τα λεφτά μου μέσω δικαστηρίου. Και στέλνω και ένα γράμμα στην PSA για να τους κόψουν και αυτοί τον ......

Τα περί αποκλειστικής αντιπροσωπίας, χάνεις την εγγύηση και άλλες παπ***ές πολύ ωραίες για να σε ψαρώσουν αλλά δεν ισχύουν στο δικαστήριο.

Ότι ισχύει με τα λάστιχα ισχύει και με τα αλλά ανταλακτικά και εργασίες. Ορμάτε και μην τους αφήνετε σε χλωρό κλαρί. Προσοχή όμως. Ο μηχανικός που θα βάλει χέρι στο 206 σας θα πρέπει να είναι μέλος της ομοσπονδίας.

Επί του πρακτέου τώρα. Παίρνω τηλέφωνο στην Peugeot και τι μου λένε. Για τα λάστιχα δεν ισχύει η εγγύηση της Peugeot αλλά της Continental. Άρα πρέπει να πάω σε εξουσιοδοτημένο της Continental (θα μου πουν αυτοί σε ποιο) να δει το λάστιχο πραγματογνώμονας και να αποφασίσει αν θα μου το αλλάξει.

Τους έχω στο κλεισιοσκόπειο του PAO 105 όπως λέγαμε στο στρατό. Θα γελάνε και τα μπετά.

PS. Μου αρέσει που έφερα τα πίσω-μπρος γιατί βιδώθηκε το μπροστινό μέρος στον δρόμο και άρχισε το πίσω να κουνάει τώρα. Ένοιωθα στο ταξίδι της επιστροφής λες και χόρευα σέϊκ.

PS2: Προς theflame. Το τραγούδι των διακοπών φέτος δεν μπορεί να είναι άλλο από το "Fire down under the hill" του James Cotton. Για το κλάμα της φυσαρμόνικας και του πιάνου...
Miltellas - Τρι 06 Αύγ 2002, 04:28:26
Θέμα δημοσίευσης:
Chris, βάλε την ρεζέρβα σου εκεί που είναι το χαλασμένο λάστιχο, και τέρμα το κούνημα!
DimiP - Τετ 07 Αύγ 2002, 01:00:28
Θέμα δημοσίευσης:
μπραβο ρε christhehealer,
ειδατε τι ειναι να χεις μπαρμπα στην κορωνη ή αλλιως μηχανικο στο Ναυπλιο;
christhehealer - Τετ 07 Αύγ 2002, 11:12:57
Θέμα δημοσίευσης:
Vini in other topic έγραψε:
Eνώ θα έλεγα μακρυά από ελαστικά της αντιπροσωπείας ΕΜΑ Α.Ε. δηλ. UNIROYAL, CONTINENTAL, BARUM, SPORTIVA, VIKING, SEMPERIT

Eξηπηρετικότατοι στην EMA A.E.

Tους πήρα τηλέφωνο μίλησα με τον τεχνικό υπεύθυνο και μου είπε το εξής απίθανο. Έλα μετά τις διακοπές να δούμε τι έχουν τα ελαστικά γιατί τώρα δεν μπορώ να φύγω από το γραφείο και να πάμε σε βουλκανιζατερ.
Πήγαινε διακοπές εσύ με το χαλασμένο ελαστικό και αν γυρίσεις πίσω, το βλέπουμε. Aφού δεν έπαθες τίποτα μέχρι τώρα, δεν πρόκειται να πάθεις για 15 μέρες.
theflame - Τετ 07 Αύγ 2002, 13:25:58
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
Vini in other topic έγραψε:
Eνώ θα έλεγα μακρυά από ελαστικά της αντιπροσωπείας ΕΜΑ Α.Ε. δηλ. UNIROYAL, CONTINENTAL, BARUM, SPORTIVA, VIKING, SEMPERIT

Eξηπηρετικότατοι στην EMA A.E.

Tους πήρα τηλέφωνο μίλησα με τον τεχνικό υπεύθυνο και μου είπε το εξής απίθανο. Έλα μετά τις διακοπές να δούμε τι έχουν τα ελαστικά γιατί τώρα δεν μπορώ να φύγω από το γραφείο και να πάμε σε βουλκανιζατερ.
Πήγαινε διακοπές εσύ με το χαλασμένο ελαστικό και αν γυρίσεις πίσω, το βλέπουμε. Aφού δεν έπαθες τίποτα μέχρι τώρα, δεν πρόκειται να πάθεις για 15 μέρες.

Ρε παιδιά, αυτή οι άνθρωποι πληρώνονται για να δυσφημούν τις εταιρείες που εργάζονται!!!!!;;;;;;;!!!!! 8O
Δεν μπορεί, για να τα λες αυτά πρέπει να προσπαθήσεις πολύ.
Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε;;;;;;;; Crying or Very sad
christhehealer - Τετ 07 Αύγ 2002, 13:54:22
Θέμα δημοσίευσης:
theflame έγραψε:

Kάνεις πολύ μεγάλο λάθος theflame. Δεν προσπάθησε καθόλου. Mου τα είπε με απόλυτη φυσικότητα, όπως μιλάς με ένα φίλο σου να πάτε για καφέ.
Slash - Τετ 07 Αύγ 2002, 14:29:35
Θέμα δημοσίευσης:
Και πως περιμένουν μετά οι μπαγλαμάδες να τους προτιμήσεις όταν σου δίνουν τέτοιες απαντήσεις; Πώς περιμένουν να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί; Αλλά έπρεπε να ζητήσεις τον υπεύθυνο ή τον διευθυντή,να του ρίξεις το βρίσιμο της ζωής του,να του ρίξεις τα άπειρα καντίλια επείδη σε αφήνουν ξεκρέμαστο σε τέτοια φάση που χρειάζεσαι το αυτοκίνητό σου και δεν είναι εκει να σε βοηθήσουν,και να τους πεις οτι πραγματικά με αυτό που κάνουν δυσφημίζουν την εταιρία τους για την επιλογή της Peugeot να βάζει τα λάστιχά τους πάνω στα αυτοκίνητα τους. Και μετά να δούμε αν δεν δέχονταν να το κοιτάξουν. Δεν θέλει οίκτο. Εδώ μιλάμε για την περιουσία,την ασφάλεια και τη ζωή μας.
christhehealer - Τετ 07 Αύγ 2002, 14:52:19
Θέμα δημοσίευσης:
Slash έγραψε:
Αλλά έπρεπε να ζητήσεις τον υπεύθυνο ή τον διευθυντή,να του ρίξεις το βρίσιμο της ζωής του,να του ρίξεις τα άπειρα καντίλια

Aυτός είναι ο υπεύθυνος. O κ. Kιτσαντώνης (ή κάπως έτσι). Mε κάποιον άλλο που μίλησα (πιθανόν PR) και του είπα τι μου είπε, μου ζήτησε τα στοιχεία μου και θα... με ειδοποιήσει. Tο μήνα που δεν έχει Σάββατο. Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes

Δυστυχώς έχουν κλείσει την ύλη τους, τα έντυπα για να φύγουν και αυτοί για διακοπές σαν άνθρωποι, ειδάλως θα διαβάζανε τα καθέκαστα στην παραλία. Δεν πειράζει, υπάρχει και η ύλη του Σεπτεμβρίου Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil
theflame - Τετ 07 Αύγ 2002, 18:04:36
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
theflame έγραψε:

Kάνεις πολύ μεγάλο λάθος theflame. Δεν προσπάθησε καθόλου. Mου τα είπε με απόλυτη φυσικότητα, όπως μιλάς με ένα φίλο σου να πάτε για καφέ.

Δεν ξέρω. Μάλλον έχω μεγαλώσει με λάθος τρόπο. Όταν κάποιος μου λέει ότι έχει ένα πρόβλημα προσπαθώ να βοηθήσω, πόσο μάλλον όταν πρέπει να καλύψω τη θέση μου, την εταιρεία που με πληρώνει...
Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα η ίδια η εταιρεία να σε πληρώνει για να λες μαλ***ες.... 8O
Miltellas - Πεμ 08 Αύγ 2002, 01:31:23
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
Eξυπηρετικότατοι στην EMA A.E.

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
Δεν είναι δυνατόν!!!! Και ζει ακόμη;;;;
Ο γυαλός είναι στραβός! Και θέλει γκρέμισμα και φτιάξιμο από την αρχή!
theflame - Παρ 09 Αύγ 2002, 21:22:15
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά το πρόβλημα δεν είναι τρέμουλο στο τιμόνι αλλά ότι κατά διαστήματα τραβάει αριστερά. Και όταν στρίβεις αριστερά είναι πιο ελαφρύ. Στην αρχή λέω μ@@@κία με τον αέρα στα λάστιχα θα έκανε ο μικρός στο βενζινάδικο. Τι ήθελα και τον άφησα. Mad
Αλλά δεν τράβαγε πάντα. Σε μερικά σημεία. Το τιμόνι όμως συνέχεια πιο ελαφρύ όταν έστριβα αριστερά από ότι δεξιά.
Σήμερα πήγα για λαδάκια σε εξουσιοδοτημένο και τους είπα να δούνε και τα λάστιχα. Του οδηγού ήταν πιο κάτω. Ε λέω αυτό ήταν αλλά μετά μία από τα ίδια.
Να πάμε για ευθυγράμμιση νωρίς - νωρίς;
Και δεν έφαγα καμιά γερή λακκούβα ρε γαμ...... Twisted evil
Να φταίει πλάκωμα στα φρένα αιτία ταρίφα;
Ρε και φεύγω αύριο ξημέρωμα !!!!!!
Ας ελπίσούμε ότι έκαναν βλακεία και στο συνεργείο.
Αύριο θα βάλω αέρα μόνος. Και ας ελπίσουμε να είναι αυτό!!!
Slash - Σαβ 10 Αύγ 2002, 00:26:48
Θέμα δημοσίευσης:
Καταρχήν ποτέ δεν αφήνουμε άλλον να βάλει αέρα στα λάστιχα μας. Τα λάστιχα ιδιαίτερα είναι ένας παράγοντας που πρέπει να τον κοιτάμε μόνοι μας.
Επίσης και στα συνεργεία είναι λίγο μπουμπούνια σχετικά με αυτό το θέμα οπότε προσοχή. Εγώ πάντως μετά το service πήγα να ξανακοιτάξω τα λάστιχα μην είχαν κάνει καμιά μ@λ@κί@.
Όσο για το πρόβλημά σου, επειδή είχα κι εγώ την ίδια υπόνοια στην αρχή ότι το τιμόνι τραβάει αριστερά, έλεγα ρε γα**το στραβό αυτοκίνητο μου δώσαν και klein mein που να τρέχω σε ευθυγραμμίσεις καινούργιο αυτοκίνητο; Ωστόσο παρατήρησα οτι ήταν του δρόμου γιατί μου συνέβαινε στην Εθνική οδό όταν γυρνούσα από τα ΤΕΙ και σε ταχύτητες πάνω από τα 130 αριστερή λωρίδα. Κατά ένα περίεγο λόγο οι δρόμοι στην Ελλάδα έχουν αριστερή κλίση. Στην μεσαία λωρίδα πήγαινε σχετικά ευθεία χωρίς χέρια πάντα. Ωστόσο όταν έφθανα κοντά στο σπίτι σε έναν καινούργιο δρόμο ξεκινούσα από φανάρι και έκανα πάνω από ένα χιλιόμετρο χωρίς να ακουμπήσω το τιμόνι και το αυτοκίνητο πήγαινε καρφί. Σε έλεγχο ευθυγράμμισης όταν το πήγα κάποια φορά μετά από μια βαρβάτη λακούβα που έπεσα,ενώ στο δρόμο είχα την υπόνοια οτι είχε διαλυθεί το σύμπαν, εντούτοις ήταν στο 0! Συν οτι το 206 έχει πολύ ελαφρύ βολάν που το κάνει λίαν ευαίσθητο σε κάθε είδους ανωμαλία. Γι αυτό προσπάθησε να βρεις ίσιο δρόμο χωρίς κλίση. Δεν είναι εύκολο με τον κάθε μ@λ@κ@ εργολάβο που ένας δουλεύει και 10 τον κοιτάνε αμα σκάβει καλά.
Όσο για το αν όταν στρίβεις σου φαίνεται ελαφρύτερο το τιμόνι ίσως είναι εντυπωσή σου. Λέω εγώ τώρα.

Ένα tip για ακρίβεια: Κρύα λάστιχα προφανώς,και ακόμη άμα πχ γράφει ιδανικά bar αέρα 2,3 που είναι το δικό μου, δοκιμασέ το μερικές φορές με το λάστιχο πόσο αέρα χάνει βγάζοντας τη μάνικα. Δεν είναι πολύ βέβαια,αλλά εμένα μου κολλάει έστω και τόσο γιατί είμαι ψείρας. Δηλαδή βάλτου 2,4 bar ή εκεί κοντά ώστε με τον αέρα που θα χάσει να έρθει στα 2,3.

Τάδε έφη εμπειρία Slash.

Καλό σου ταξίδι, και εύχομαι πολλές και όμορφες οδηγικές απολαύσεις πίσω από το τιμόνι του Peugeot σου.
Αλεξ@νδρος - Σαβ 10 Αύγ 2002, 00:40:46
Θέμα δημοσίευσης:
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!!Ακομη δεν ζυγοσταθμισα Splat
Miltellas - Κυρ 11 Αύγ 2002, 04:48:34
Θέμα δημοσίευσης:
Όσον αφορά για το τράβηγμα στα αριστερά, το έχω παρατηρήσει και εγώ και οφείλεται στον λόγο που αναφέρει και ο Σκίστης.
Για το ότι τραβώντας τη μάνικα χάνει λίγο, είναι γεγονός και αναπληρώνεται κάπως με τον τρόπο που λέει ο ανωτέρω συν-οδηγός μας, αν και ακούγεται κάπως υπερβολικό. Κι εγώ αυτό κάνω.. Rolling eyes
PoLiThS - Κυρ 11 Αύγ 2002, 12:04:47
Θέμα δημοσίευσης:
kati blepw gia trabhgmata gia to ena gia to allo...... exw na kanw tyn e3hs erwthsh.... kanate pote ey8ygrammish pisw a3ona?... Ton prohgoumeno xeimwna etyxa mia m@l@ki@s mou kai akoumphsa isa isa se ena pezodromio me ta xionia... to prwto pragma loipon pou skefthka htan na paw gia genikh ey8ygrammish (empros-pisw) kai idou to apotelesma.. pisw eixa apoklish 0.5 cm/100m pragma pou den to katalaba omws yphrxe:) Peri zygosta8mishs twra.. akouw gia lakoubes... Ti lastixa forate??? ta 195/55/R15 pou forane ta 1600 16V exoun ,mia eypa8eia sta plaina tou testein kommena lina ktl ktl ktl.... Mporei epishs apo idiaitero zorisma stis strofes na exei strabwsei oskeletos tou elastikou opote h zygosta8mish den kanei tpt entelws para mono h allagh tou elastikou.
Mi shmeiwsh akoma.. Se ena prs8iokinhto autokinhto h "tetrada" apoteleite apo 6(e3i) elastika!!!!! koinws kalo einai na apofeygoume to empos pisw twn elastikwn apla otan teliwsoun ta mprosta ena zeygari kainouria gia ton aaploustato logo oti me 2 liwmena lastixa pisw kai 2 kala mprosta (meta to empos -pisw) o kwlos tu aytokinhtou paei peripato xalara kai xwris erwthseis-proeidopoihseis.
Ey8ygrammish - zygosta8mish epibaletai na ginete ana 2-3 mhnes logw lakoubwn-pezodromiwn ktl ktl kai ka8e 1-1,5 xronia ey8ygramish tou pisw a3ona
Koita3te epishs gia strabes zantes... Oi forountes ergostasiakes ths mamas Peugeot einai pio tyxeroi ka8ws h etairia dinei poly eidika standards sthn kataskeyastria twn zantwn (H Speedline ftiaxnei ths zantes tis Peugeot). Oi exontes After market zantes prepei na einai idiaitera prosektikoi sthn agora alla kai ston elegxo twn zantwn giati dystixws poiotika Ysteroun me "Y" kefalaio kai auto einai eggyhmeno ... prokeimenoun a ri3oun to kostos kai na kanoun pioa antagwnistika ta proionta tous...

Ouff kourasthka.... Wra gia douleia:P kala na pernate kai prosoxh..... Kykloforoune polloi malakes stou ellhnikous dromous.... prepei na tous prosexoume gia na exoume to kefali mas ysixo
Alex - Δευ 12 Αύγ 2002, 01:20:56
Θέμα δημοσίευσης:
Re paidia einai logiko na trabaei to amaksi aristera.. afou kathete O ODHGOS aristera.. exei to amaksi epipleon 75 kila barous (+ to baros ths mpatarias pou einai pleyra odhgou, + to baros tou timoniou pou einai pleyra odhgou). To thema einai otan kathontai 2 atoma.. trabaei?

Emena xarakthristika h aristerh mou roda einai tigka sthn takaki-o-skonh kai h zanta thelei poly kalytero katharisma apo th deksia pou einai "elafrws" skonismenh san apotelesma ths megalyterhs fortishs pou trwei h roda se baros kai moiraia kai se dynamh frenarismatos.
PoLiThS - Δευ 12 Αύγ 2002, 16:23:46
Θέμα δημοσίευσης:
alex: to baros einai moirasmeno kai einai kai tetoios o sxediasmos ths anarthshs na fortizei oloklhrh ane3arthtos pleyras fortwmatos.... les mpataria aristera.... o kinhthras omws einai de3ia kai to sasman aristera:> skepsou ayto:>

Apo aristera panta exei megalyterh f8ora to takaki giati einai pio konta h trompa twn frenwn... tekmhriwmeno kai apodedeigmeno kai den einai 8ema barous sta aristera;> den to lew egw auto alla symbainei se ola ta autokinhta de3ia 'h aristera annalogws apo poia pleyra exoun thn trompa tou brennou kai einai kati entelws fysiologiko. opws epishs oti to mesa takaki panta trwgetai perisotero giati apo mesa einai to embolo ths dagkanas:) Mr. Green
Miltellas - Τετ 14 Αύγ 2002, 02:36:43
Θέμα δημοσίευσης:
Εκεί που τελειώνει το δίκιο του Αλέξη αρχίζει του Πολίτη. Το βάρος του οδηγού στα αριστερά παίζει και αυτό τον προσθετικό ρόλο του στο γεγονός ότι το αριστερό ρεύμα έχει πάντα μία αριστερή κλίση. Αλλίμονο όμως εάν το αυτοκίνητο έβγαινε από το εργοστάσιο αζύγιστο και ανισόρροπο... Στο παλιό R5 Alpine Turbo το αυτοκίνητο ήταν 5-10 χιλιοστά ψηλότερο από την αριστερή μεριά! 8O Ο μηχανικός μου είχε πει ότι οι Γάλλοι το έκαναν αυτό γιατί συνήθως οι αγοραστές αυτού του αυτοκινήτου είναι καβλόγκαζοι και οδηγούν πολύ γρήγορα όταν είναι μόνοι τους, χώρια που το έτερον ήμισυ είναι συνήθως αρκετά ελαφρύτερο. Έτσι με το που καθόταν ο οδηγός το βάρος του αυτοκινήτου φόρτιζε την ανάρτηση ισόποσα! Με έβαλε να σταθώ πίσω από το αυτοκίνητο και να δω πώς ευθυγραμμίζεται μόλις αυτός καθόταν στη θέση του οδηγού!! Βέβαια το φαινόμενο μειώνεται όσο σκληραίνει και η ανάρτηση... Πολύ ψαγμένο αυτό έτσι; Wink
konstantinos - Τετ 25 Ιούν 2003, 09:30:26
Θέμα δημοσίευσης:
konstantinos έγραψε:
... Στις δεξιές καμπές (ελαφρές στροφές ή όπως αλλιώς λέγονται) και μόνο σε αυτές, με 100 + χλμ εμφανίζεται τρέμουλο στο τιμόνι και στην πλατούλα μου (οχι το 206 δεν έχει extra για μασάζ). Το περίεργο είναι οτι με λιγότερα χλμ ΔΕΝ. Επίσης στις αριστροφές στροφές δεν υπάρχει το εν λόγω φαινόμενο.

Μετά απο περίπου έναν χρόνο βρέθηκε η πηγή του κακού. Είναι η εξάτμιση... Shocked Confused

Επειδή υπάρχουν κάποια μπόσικα (μάλλον απο λάθος τοποθέτηση) στις δεξιές στροφές - καμπές ταλαντώνεται και "βρίσκει", με αποτέλεσμα να ταρακουνιέται το αυτοκίνητο και να με τρομάζει. Το περίεργο είναι οτι στην Peugeot κοίταζαν άλλα πράγματα (ευθυγραμίσεις, ψαλίδια, ζάντες, κλπ) αλλά ένας μόνον άνθρωπος κάθισε και το οδήγησε το αμάξι και μου το είπε χωρίς να του αναφέρω καν το πρόβλημα. Απλά έτυχε αφου το είχα πάει να μου φτιάξει τον τσακισμένο μαρσπιέ και την πόρτα. Φτιάχνεται μου είπε, και είναι δουλειά 20 - 30 λεπτών. Αυτά, επιτέλους!!!
zzzleepy - Δευ 30 Ιούν 2003, 12:24:58
Θέμα δημοσίευσης:
Μετά το τρακάρισμα που είχα πρόσφατα έσπασα τη δεξιά εμπρός ζάντα, χωρίς όμως το λάστιχο να πάθει ζημιά (το φουσκώσαμε κι από τότε δεν έχει χάσει αέρα). Καινούρια ζάντα εμπρός, το χτυπημένο λάστιχο και η αριστερή μπροστινή ρόδα μπήκε πίσω γιατί είχε "αρπάξει" ελαφρώς. Μετά την τοποθέτηση έγινε εκ νέου ευθυγράμμιση και ζυγοστάθμιση. Όμως το τιμόνι έχει ένα ελαφρύ τρέμουλο στα 130-140.

Τώρα εμφανίστηκε πρόβλημα στο δεξί μπιλιοφόρο. Σε εκκίνηση με το τιμόνι κομμένο τέρμα δεξιά ή αριστερά ακούγεται ένα κρακ-κρακ-κρακ, πολύ ανησυχητικό Rolling eyes Πάει λοιπόν για αλλαγή...

Και το ερώτημά μου είναι: είναι δυνατόν το τρέμουλο να οφείλεται σε κάποιον άλλο λόγο πέραν της εσφαλμένης ευθυγράμμισης ή ζυγοστάθμισης; Στη στραβωμένη πίσω ζάντα για παράδειγμα; Μήπως ο μπιλιοφόρος έχει κάποια σχέση; Ή το χτυπημένο λάστιχο έχει τελικά κάποιο πρόβλημα που δε φαίνεται;
Miltellas - Τετ 02 Ιούλ 2003, 03:52:42
Θέμα δημοσίευσης:
Αντώνη, είναι πολύ λογικό το τρέμουλο που έχεις να οφείλεται στον αρπαγμένο μπιλιοφόρο. Άλλαξέ τον και μετά ξανακοίτα για τρέμουλο.
Πιστεύω ότι φταίει αυτός και τίποτα άλλο.
Wink
zzzleepy - Τετ 02 Ιούλ 2003, 07:31:29
Θέμα δημοσίευσης:
OK Μίλτο! Θα τον αλλάξω και αν συνεχιστεί το τρέμουλο τότε θα αρχίσω να ανησυχώ Razz
KOUVENTIASTOS - Παρ 18 Ιούλ 2003, 16:30:00
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="DimiP"]παιδια, το δικο μου τραβαει εντονα δεξια , το καταλαβα οταν ταξιδευα εθνικη στις διακοπες.
φαινεται καπου εφαγα γερες λακουβες.
κι ελεγα μια που θα το παω στην Peugeot να τους πω να του κανουν μια ευθυγραμμιση, αλλα μαλλον δεν θα εχουν μηχανημα η θα εχουν ? τι λετε?

Επισης παρατηρησα οτι μετα τα 160 το αμαξι ετρεμε και κουναγε αρκετα.
Φορτωμενο δεν ηταν - μονος μου και αδειο - και ισως εφταιγε και ο κακος δρομος αλλα δικαιολογειται τοσο κουνημα ?
Αν αφηνα το τιμονι απο τα χερια για 1 sec το αμαξι θα πηγαινε για ριγανη.
Εχει παρατηρησει κανεις (με 1400αρι) κατι τετοιο ?
μεχρι 140-150 ηταν σταθεροτατο.[/quote]

ki egw ouk oliga ta probs me to pezaki... sta 2500 xm ekapse 2.5 kila ladi
mou eipane kainourio... meta, pali ta idia... telika diorthwthike to provlhma.... (mono toy?) pantws twra den kaiei ladia... (nomizw)
meta apo 3 vdomades (kainourio) eskase to kollaro tou psygeiou.... pali kala.... meta apo mia hsyxh periodo 1.5 xronou (hmouna fantaros).... sasman.... kommatakia ta granazia (ta exw akoma)... kai telika pisw se ayto pou eipes ki esy... tremoulo sta polla (140-170 polla einai gia to amaxi) kai travhgma dexia... 5 fores eythygrammish kai dyo zygostathmish kai pali tipota... den lew, toy exw piei to aima, exw kai 60000 xm, alla paliotera, me dyo italika pou eixa den eixe kaei oute lampa. kai milame kai gia sklhrh xrhsh... k@#$%^enos pitsirikas..... enw ayto edw..... kai enas thoryvos mprosta dexia, opote strivw kai exei anwmalia o dromos, kanei les kai varas me sfyri... mallon to paw gia anakainish kai opote mporesw.............
307__:)(dimitris) - Τρι 15 Νοέ 2005, 10:34:24
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια εμφανιστηκε παλι ενα εκνευριστικο τρεμουλο στο τιμονι εκανα δυο ζυγοσταθμισεις και αλλαγη μπρος πισω ελαστικων αλλα παλι τα ιδια τι μπορει να ειναι Question πηγα στην peugeot για κρεμαγιερα μου ειπαν οχι. Οταν ειχα παρει το αυτοκινητο ειχε πεσει ο αδερφος μου σε μια λακουβα με 5χλμ και βρηκε στην βιδα που πιανει το ψαλιδι εκανε γκαπ καλο ομως λετε να ειναι απο ψαλιδι η απο σινεμπλοκ ψαλιδιου και να τρεμει? Ας μου δωσει καποιος μια εξηγηση γιατι θα σαλταρω Evil
brz20 - Τρι 15 Νοέ 2005, 13:12:11
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια καλημερα!Και μενα το αμαξι απο την αρχη το ετρεχα με 130 και σε αυτην την περιοχη μου κοσκινιζε το τιμονι.Μεταξυ 120 με 140 μετα εσπαγα αυτο το φραγμα και ολα ηταν καλα.Το πηγα στην αντιπροσωπια και μου το εκαναν χειροτερα.Το ζυγοσταθμισαν τελειως λαθος.Λες και επαιζαν τζοκερ με τα βαριδια.Παλι τα ιδια στον δρομο.Στο μεταξυ με πειραζε που ειχα δωσει 20000 ευρω και ελεγα γιατι σε μενα.Ηξερα οτι δεν ειναι σοβαρο και θα λυνοταν.Αλλα γιατι?Το πηγα σε ενα δικο μου μαστορα και τελικα ειδα οτι πρωτον ηταν τελειως λαθος ζυγισμενο.35 γραμαρια διαφορα και πανω.Και δευτερον ειδα οτι τα λαστιχα καθως ετρεχαν στο μηχανημα τραμπαλιζοταν το πελμα τους.Τελικα φταινε και τα δυο.Γιατι τωρα οταν επιταχυνω δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα αλλα οταν σταματαω περνωντας απο την περιοχη των 130 μου το κανει παρα πολυ ελαφρα.Δεν φενεται απο εξω αλλα το αισθανομαι μεσα στο χερι μου.Τωρα φταιει αποκλιστικα το πελμα.
307__:)(dimitris) - Τρι 15 Νοέ 2005, 15:17:34
Θέμα δημοσίευσης:
Tι ελαστικα φορας? και εμενα πριν δεν το εκανε αρχισε σιγα σιγα και τωρα ακομα περισσοτερο εγω φοραω michelin pilot exalto II
_205rallye_ - Τετ 16 Νοέ 2005, 11:46:56
Θέμα δημοσίευσης:
κωνσταντινε ισως τα λινα σε καποιο απο τα λαστιχα σου να ειναι πολυ πυκνα σε καποιο σημειο ισως.αλλιωσ δεν εξηγηται κατι τετοιο απο την ζαντα με τοσεσ ζυγοσταθμισεις που εχει περασει.πηγαινε το στον καλογριτσα να βρεις την υγεια σου Wink οι ανθρωποι εκει ειναι επαγγελματιες πραγματικα.
307__:)(dimitris) - Σαβ 19 Νοέ 2005, 09:46:25
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια σημερα θυμηθηκα τι αλλο κανει το αυτοκινητο και ισως να οφειλεται αυτο στο τρεμουλο αλλα δεν ξερω τι ειναι λοιπον οταν π.χ κανω ξεκινημα σε γλιστερη ασφαλτο και σπιναρει και του τα δωσεις και αλλο για να χασει περισσοτερο απο την δεξια μερια ακουγεται γκαπ γκαπ μονο εκει ακουω αυτον τον θορυβο δηλαδη σε σπινιαρισματα τετοια δηλαδη. Δεν το ακουω ουτε σε αποτομα φρενα ουτε πουθενα αλλου. Εχετε καμια ιδεα γιατι Roll eyes και οταν ξεγνιασω απο το προβλημα θα τα Beer
Miltellas - Σαβ 19 Νοέ 2005, 11:41:46
Θέμα δημοσίευσης:
307__:)(dimitris) έγραψε:
...κανω ξεκινημα σε γλιστερη ασφαλτο και σπιναρει και του τα δωσεις και αλλο για να χασει περισσοτερο απο την δεξια μερια ακουγεται γκαπ γκαπ μονο εκει ακουω αυτον τον θορυβο δηλαδη σε σπινιαρισματα τετοια δηλαδη....

Shocked Shocked
Γιατί του γα**ς τη θειά! Να γιατί!!

Χτυπάει η ανάρτηση από το παρά φύση σεξ. Κόφτο και δεν θα το ξανακούσεις να φωνάζει έτσι... W00t

Αν βάλεις δυνατότερα ελατήρια-αμορτισέρ θα χτυπάει λιγότερο, αλλά... είπαμε!
307__:)(dimitris) - Σαβ 19 Νοέ 2005, 13:52:25
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
...κανω ξεκινημα σε γλιστερη ασφαλτο και σπιναρει και του τα δωσεις και αλλο για να χασει περισσοτερο απο την δεξια μερια ακουγεται γκαπ γκαπ μονο εκει ακουω αυτον τον θορυβο δηλαδη σε σπινιαρισματα τετοια δηλαδη....

Shocked Shocked
Γιατί του γα**ς τη θειά! Να γιατί!!

Χτυπάει η ανάρτηση από το παρά φύση σεξ. Κόφτο και δεν θα το ξανακούσεις να φωνάζει έτσι... W00t

Αν βάλεις δυνατότερα ελατήρια-αμορτισέρ θα χτυπάει λιγότερο, αλλά... είπαμε!

Αποκλειεται Μιλτο να ειναι η αναρτηση ειναι η 3 αναρτηση αυτη Shocked η μαμα το εκανε τα bilstein sprint με τα apex το κανανε η kw το κανει δεν ειναι η αναρτηση κατι αλλο ειναι και αυτο πιστευω δημιουργει και το τρεμουλο η εχοντες γνωση μηχανικου π.χ touristas αλλα που ειναι Evil ας μας βοηθησει Wink παντως thanks Μιλτο και υποψιν δεν το σπινιαρω ποτε απο τυχη το καταλαβα αυτο μια μερα που ειχε βρεξει και ξεπαρκαρισα καπως γρηγορα και οσες φορες το δοκιμασα επιτεδες εκανε
Touristas - Σαβ 19 Νοέ 2005, 16:31:08
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό το χτύπημα είναι λογικό ακόμα και το δικό το κάνει όταν είναι βρεμένος ο δρόμος συνήθως όπως σήμερα π.χ.. πολλές φορές αυτό το χτύπημα που ακούγεται μπορεί να στο κάνει και σε στεγνό δρόμο.
Είναι ένα πράμα σαν να χοροπηδάει το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου.
Πάντως καλό είναι να το αποφεύγεις γιατί καταπονείς τόσο το σύστημα μετάδοσης αλλά και της βάσεις του κινητήρα.
Miltellas - Σαβ 19 Νοέ 2005, 20:05:54
Θέμα δημοσίευσης:
... δεν το σπινιαρω ποτε...

Γι αυτό σου φαίνεται παράξενο, αλλιώς θα ήξερες ότι όταν το σπινάρεις στην βροχή έτσι κάνει. Τη μία κάνει διαφορικό και την άλλη πιάνει το λάστιχο κάτω, σκέτη καταστροφή για σασμάν-ημιαξόνιο! Και συνήθως (ή και πάντα) συμβαίνει εμπρός δεξιά. Πρέπει να έχει σχέση με το δεξί ημιαξόνιο που είναι μακρύτερο με μία επιπλέον άρθρωση γιατί είναι η μόνη διαφορά μεταξύ αριστερής και δεξιά μεριάς. Και κάτι πρέπει να παίζει με αυτό το ημιαξόνιο, την γεωμετρία της ανάρτησης και τις ασκούμενες δυνάμεις από την ξαφνική καλή πρόσφυση στο καλοβρεγμένο οδόστρωμα. Αν θυμάμαι καλά δεν πρέπει να το κάνει ούτε σε γλίτσα, παρά μόνο σε καλοβρεγμένο οδόστρωμα. Κάνω λάθος;

Γι αυτό κι εγώ αποφεύγω όσο μπορώ το σπινάρισμα στο βρεγμένο.
GIANNIS206 - Σαβ 19 Νοέ 2005, 20:23:26
Θέμα δημοσίευσης:
Και εμένα κάνει το ίδι ο στο βρεγνένο κυρίως!
_205rallye_ - Δευ 21 Νοέ 2005, 11:30:34
Θέμα δημοσίευσης:
ναι ρε σε ολα τα αυτοκινητα συμβαινει αυτο.και εκτος απο ολα αυτα που ειπατε ειναι και το διαφορετικο βαρος δε3ια και αριστερα του αυτοκινητου.
307__:)(dimitris) - Δευ 21 Νοέ 2005, 15:01:56
Θέμα δημοσίευσης:
Υπαρχει περιπτωση να εχω τρεμουλο στο τιμονι απο καποιο ημιαξονιο η απο ψαλιδι? Την πεμπτη μαλλον θα αλλαξω στην εγγυηση κρεμαγιερα κολονα τιμονιου και ακρααξονιο προτινεται τιποτα αλλο που να δημιουργει τρεμουλο Rolling eyes
GIANNIS206 - Δευ 21 Νοέ 2005, 17:09:38
Θέμα δημοσίευσης:
Δισκόπλακες αν τρέμει όταν πατάς φρένο.
brz20 - Δευ 21 Νοέ 2005, 18:43:35
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια εμενα μου ειχε πει ο μαστορας που το εφτιαξα οτι αν εχεις τρεμουλο στο τιμονι τοτε ειναι απο τους μπροστινους.Αν τρεμει κατω απο το καθισμα ειναι απο τους πισω.Στην αρχη οταν το ειχα πρωτοπαρει ειχα απογοητευτει γιατι εσπαγε το τρεμουλο στο τιμονι και μεταφεροταν κατω απο την θεση μου.Και ολα αυτα κοστα στα 170.Τρομαζες να πας με τοσα!!!!!Αυτο ηταν το μοναδικο που με ελυσε η εταιρια.Δεν ξερω τι φταιει στα λαστιχα μου,παντως οταν τα βαλαμε ενα-ενα για ζυγοσταθμισει εβλεπα οτι πηγαινε πανω κατω το πελμα τους.Με καταλαβαινετε πιστευω.Τα λαστιχα μου ειναι τα Pirelli P7.Χαλια λαστιχα.Θα τα αλλαξω με την πρωτη ευκαιρια αλλα δεν ξερω με ποια.
tirokomos - Δευ 21 Νοέ 2005, 21:00:57
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Χαλια λαστιχα.Θα τα αλλαξω με την πρωτη ευκαιρια αλλα δεν ξερω με ποια.

Continental Sport Kontakt 2 ή Dunopl P6000 (Καπως ετσι λεγονται τελοσπαντων τα δευτερα) Wink
Miltellas - Δευ 21 Νοέ 2005, 22:41:12
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
...Τα λαστιχα μου ειναι τα Pirelli P7.Χαλια λαστιχα....

Τελικά, μόνο σε μένα αρέσουν τα σπορ της Pirelli; Και για τα P7000 δήλωνα κατενθουσιασμένος και πιο πολύ άκουγα να τα κατηγορούν παρά να τα τιμούν. Rolling eyes
Βέβαια, πολλοί παραεισαγωγείς εισάγουν απ΄όπου νά'ναι, ό,τι νά'ναι, φτηνό νά'ναι... Mad
Αλλά και πάλι σε μένα γιατί δεν τυχαίνουν (σχεδόν - για να μη φανώ απόλυτος) ποτέ οι μούφες (που είναι γεγονός ότι φοριούνται πολύ); Wink
tirokomos - Τρι 22 Νοέ 2005, 01:55:23
Θέμα δημοσίευσης:
Αμα στον υπνο σου δεις ποτε 6 νουμερα....ενημερωσε με αυτοματως!!!! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Miltellas - Τρι 22 Νοέ 2005, 03:10:41
Θέμα δημοσίευσης:
tirokomos έγραψε:
Αμα στον υπνο σου δεις ποτε 6 νουμερα....ενημερωσε με αυτοματως!!!! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

H ειρωνεία της Τύχης είναι ότι ξεχνάω πολύ εύκολα! Razz
307__:)(dimitris) - Τρι 22 Νοέ 2005, 09:24:19
Θέμα δημοσίευσης:
Υπαρχει περιπτωση να εχω τρεμουλο στο τιμονι απο καποιο ημιαξονιο η απο ψαλιδι? Την πεμπτη μαλλον θα αλλαξω στην εγγυηση κρεμαγιερα κολονα τιμονιου και ακρααξονιο προτινεται τιποτα αλλο που να δημιουργει τρεμουλο Rolling eyes

Question καποιος κατι αλλο προτου παω αυριο Idea
Touristas - Τρι 22 Νοέ 2005, 10:15:57
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν θυμάμαι αν στο έχω ξαναπεί αλλά κάνε μια και βάλε 4 15αρια σηδερένια κατά προτίμηση και δοκίμασε το να δεις αν κάνει τα ίδια.

Και κάτι ακόμα δες αν είναι κεντραρισμένες οι ζάντες στο άκρο
307__:)(dimitris) - Τρι 22 Νοέ 2005, 10:35:55
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Δεν θυμάμαι αν στο έχω ξαναπεί αλλά κάνε μια και βάλε 4 15αρια σηδερένια κατά προτίμηση και δοκίμασε το να δεις αν κάνει τα ίδια.

Και κάτι ακόμα δες αν είναι κεντραρισμένες οι ζάντες στο άκρο

Αργυρη τις εβαλα αλλα παλι κανει τωρα πως θα δω αυτο που λες για το αν ειναι κεντραρισμεμες οι ζαντες? Και κατι ακομα που ξεχασα οταν το χαμηλωσω ενα ποντο μπροστα ακομα τραβαει δεξια ενω η ευθυγραμμιση τα δειχνει ολα ενταξει.Γι'αυτο ψαχνω οτι κατι μηχανικο μπορει να φταιει και γι'αυτο Αργυρη πριν τραβουσε με τα eibach γιατι καθονταν ποιο χαμηλα απο τα apex
307__:)(dimitris) - Σαβ 26 Νοέ 2005, 08:31:59
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια καλημερα ολα καλα λοιπον αλλαξα κρεμαγιερα κολωνα τιμονιου και δεξι ακραξονιο το τρεμουλο σταματησε αλλα γ@@μω την τυχη τωρα οταν ξεκιναω με ελαφρως η τελειως στριμενο τιμονι π.χ οταν παω να ξεπαρκαρω και παιρνει κινηση ο τροχος ακουγεται απο δεξια ενα γχχχ ενα ζορισμα παντως δεν το κανει ποτε οταν ειναι σταματημενο και παιζω το τιμονι παρα μονο οταν παιρνει κινηση ο τροχος και στο δρομο καταλαβαινω ενα ζορισμα του αυτοκινητου αλλα οχι θορυβο λετε κατι να μην κουμπουσε καλα στο ακραξονιο να ειναι τακακι που ζοριζει τον τροχο η κατι αλλο please βοηθηστε Crying or Very sad για να παω την Δευτερα στην peugeot να τα πουμε ενα χερακι. sorry αλλα δεν πως αλλιως να το πω το προβλημα
Miltellas - Σαβ 26 Νοέ 2005, 10:57:30
Θέμα δημοσίευσης:
...οταν ξεκιναω με ελαφρως η τελειως στριμενο τιμονι π.χ οταν παω να ξεπαρκαρω και παιρνει κινηση ο τροχος ακουγεται απο δεξια ενα γχχχ ενα ζορισμα παντως δεν το κανει ποτε οταν ειναι σταματημενο και παιζω το τιμονι παρα μονο οταν παιρνει κινηση ο τροχος και στο δρομο καταλαβαινω ενα ζορισμα του αυτοκινητου αλλα οχι θορυβο λετε κατι να μην κουμπουσε καλα στο ακραξονιο να ειναι τακακι που ζοριζει τον τροχο η κατι αλλο please...

Να είναι από το δεξί ημιαξόνιο..; Ταιριάζει η περιγραφή σου... Rolling eyes
307__:)(dimitris) - Σαβ 26 Νοέ 2005, 11:03:50
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξερω Μιλτο μακαρι να ηξερα δηλαδη αυτα δεν συμβαινουν πουθενα θα παθω κανενα εγκεφαλικο. Τελος παντων οποιος ξερει ας μας φωτισει Idea
307__:)(dimitris) - Σαβ 26 Νοέ 2005, 11:41:49
Θέμα δημοσίευσης:
Και μολις τωρα το εβαλα μπρος με κλειστα παραθυρα και μουσικη ακουστηκε μεσα απο το τιμονι ενα ζζζζ σαν αυτο που κανει οταν ακουμπουν καλωδια με ρευμα κρατησα το τιμονι στριμενο καθως ημουν σταματημενος και ακουγουνταν αυτο το ζζζ ποιο σιγα ξεκιναω και να και ο αλλος ο θορυβος με το που πηρε κινηση ο τροχος Crying or Very sad Crying or Very sad Crazy
tirokomos - Σαβ 26 Νοέ 2005, 15:32:25
Θέμα δημοσίευσης:
Και μολις τωρα το εβαλα μπρος με κλειστα παραθυρα και μουσικη ακουστηκε μεσα απο το τιμονι ενα ζζζζ σαν αυτο που κανει οταν ακουμπουν καλωδια με ρευμα κρατησα το τιμονι στριμενο καθως ημουν σταματημενος και ακουγουνταν αυτο το ζζζ ποιο σιγα ξεκιναω και να και ο αλλος ο θορυβος με το που πηρε κινηση ο τροχος Crying or Very sad Crying or Very sad Crazy

Wellcome to the problem club.....Ψυχραιμια θελει... Wink
307__:)(dimitris) - Δευ 28 Νοέ 2005, 11:08:21
Θέμα δημοσίευσης:
Κανεις αλλος παιδια να βοηθησει υπ'οψιν τους θορυβους τους ακουω οταν σχετικα εχω αφησει το αυτοκινητο για ωρα σταματημενο και μολις το βαζω μπρος και ξεκιναω τοτε ακουγονται
UnderTaker - Δευ 28 Νοέ 2005, 14:11:51
Θέμα δημοσίευσης:
Άντε μπας και βοηθήσω καθόλου... Λέμε τώρα...

Όταν το τρέμουλό σου στο τιμόνι [και όχι μόνο] εμφανίζεται σε κάποιο
συγκεκριμένο φάσμα χιλιομέτρων, πχ 100-130, το πιθανότερο είναι ότι
υπάρχει αζυγοσταθμία σε κάποιον από τους μπροστινούς τροχούς. Αν το
τρέμουλο αυξάνεται όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα και γίνεται όλο και πιο
έντονο, το πρόβλημά σου είναι το ημιαξόνιο που ή είναι αζυγοστάθμιστο
[απίθανο] ή την άκουσε και στράβωσε/τζογάρει. Αλλά θα πρέπει να του
έχεις πιει το αίμα στα ξεκινήματα... Αλλιώς δεν χαλάει!!!

Για τα ξεκινήματά σου... Θα εκπλαγείς λίγο, αλλά όταν αποφασίζεις να του
πιεις το αίμα, να είσαι αλύπητος...!!! Είναι προτιμότερο ο ένας τροχός να
σπινάρει σαν παλαβός, παρά να λυπάσαι το γκάζι και μια να πατάει ο
τροχός κάτω, και μια να σπινάρει. Τότε πασχίζει να βρει πρόσφυση,
χοροπηδάει όλο το αυτοκίνητο, οι βάσεις του μοτέρ ζορίζονται άσχημα, το
σασμάν σου χαροπαλεύει και άλλα
χαρούμενα...

Κάποιοι κατά καιρούς έχουν αναφέρει και προβλήματα με ρημάδια λάστιχα,
τα οποία όντως είναι σαν λουκουμάδες και δύο μέρες μετά τη
ζυγοστάθμιση έχουν γίνει κουραμπιέδες πάλι...

Όλα αυτά βέβαια με την προυπόθεση ότι οι ζάντες σου [δεν ξέρω τι φοράς]
κεντράρουν καλά [αυτό που σου είπε ο τουρίστας]. Σήκωσε το αμάξι στο
γρύλο, μπροστά, και με τη μία ρόδα στον αέρα βάλε μπροστά ΜΕ
ΤΑΧΥΤΗΤΑ!
Δες την κίνηση του τροχού! Αν κάνει έλλειψη [το σχήμα που
έχουν οι λουκουμάδες δηλαδή] και όχι κύκλο, είσαι καμμένος από χέρι...
Ή θα τις πετάξεις, ή θα πας να στις κεντράρουν στον τόρνο [έχω
μάστορα...].

Πάντως τα ημιαξόνια είναι φτηνά...!!! Laughing Laughing Laughing Laughing

Και για να σε φτιάξω... Αν όντως είναι κάτι απλό, θα πας να κάνεις
ζυγοστάθμιση με τους τροχούς ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!!! Το τρέμουλο θα
σταματήσει... Αλλά αν έχεις πχ στραβό ημιαξόνιο, δεν λύνεις το
πρόβλημα... Απλά το μπαλώνεις πρόχειρα... €15 ευρώ κόστος...

Διαλέγεις και παίρνεις...
MEMsound - Δευ 28 Νοέ 2005, 14:26:25
Θέμα δημοσίευσης:
και γα** τις απαντήσεις!
αυτό έχω να πω μόνο! Wink Cool
307__:)(dimitris) - Δευ 28 Νοέ 2005, 15:08:35
Θέμα δημοσίευσης:
Παναγιωτη ολα εγιναν οπως τα λες αλλα τελικα το τρεμουλο σταματησε μετα απο την αλλαγη κολωνας τιμονιου κρεμαγιερας και δεξιου ακρααξονιου μετα απο αυτες τις αλλαγες πριν 2 ημερες εμφανιστηκε κατι νεο οταν το ξεκιναω κανει ενα κγχχχ δεξια ενα ζορισμα δηλαδη το πηγα σημερα μου ειπαν οτι εφταιγε το δεξι μπαλακι ας το ελπισω εσεις τι λετε Idea
plaketokofths - Τρι 14 Ιούν 2011, 16:40:35
Θέμα δημοσίευσης:
Αναζητώ μαγαζί στα βορειο-ανατολικά προάστια με φορητη ζυγοστάθμιση.
Γνωρίζει κανένας να με βοηθήσει?
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες