dimisgr έγραψε: |
πάρε 3 δρόμων. με κανα 50 euros to πολύ, και θα σαι μια χαρά.για ηχεία πόρτας τα θες? |
206kwn έγραψε: |
2 απλα ηχειακια χρειαζεσαι οχι 2 δρομων ουτε 5 δρομων ουτε τιποτα....
ποολυ καλο αποτλεσμα και πολλη διαφορα θα δεις αν μαζι με τα ηχεια αλλαξεις και πηγη.... κατι pioneer που εχω δει ειναι καλες σχετικα με τη μαμα πηγη και σχετικα φτηνες πανω-κατω 50,60 ευρω + αλλα 150 περιπου για ηχεια = 200 ευρω και θα το καταευχαριστηθεις ![]() προτιμοτερο να παρεις 2 μετρια ηχειακια μιας καλης μαρκας, παρα να παρεις 2 (υποτιθεται) καλα (2 δρομων κλπ κλπ) μιας μαρκας μ' εκαψες....... |
giannis27 έγραψε: |
φθηνά κ οικονομικά!
λοιπόν αυτό που θα πάρεις είναι μια διαιρούμενη μονάδα 165cm,αποτελείται από ένα ηχείο το οποίο μπαίνει στην πόρτα κ από ένα τουϊτεράκι το οποίο θα μπει στο ταμπλό(αν κ νομίζω ότι τα 206 έχουν τα τουΐτερ πάνω στην πόρτα στην βάση του καθρέφτη αν θυμάμαι καλά). από επιλογές έχεις πάραααααααα πολλές . μπορείς να πάρεις ένα σετάκι διαιρούμενα στα 40watt rms περίπου sony ή pioneer 6'' οικονομικά κ με καλή απόδοση .η τιμή τους είναι περίπου κάπου στα 50-70€ |
MEMsound έγραψε: |
βαλε το αυτι σου κοντα στο τριγωνακι του καθρεπτη και "ακου" αν εχει...
ναι μπορεις να τα βάλεις και μόνη σου αν ποιανουν τα χερια σου ![]() ή ζητας από το καταστημα που θα τα αγοράσεις να στα βάλουν (τα ηχεια ![]() ![]() |
MHTSOS90 έγραψε: |
Φιλε το σημαντικοτερο ειναι να μας πεις ποσα χρηματα θες να διαθεσεις για αφτο το σκοπο.Διοτι μας λες οτι θες να αλαξεις ηχεια πηγη μετα να βαλεις ενισχυτη και μετα sub,για να κανεις ολα αυτα θα πρεπει αυτο που εχεις βαλει πριν να τεριαζουν και να εινε ποιοτικα με τα επομενα.Για να μην χριαστης να αγοραζεις αλλα πραγματα μετα! Για αυτο θα ηταν καλο να μας κανεις ενα πλανο χρηματον πρωτα, για να σε βοειθισουμε περισοτερο. Για να μην σου πουμε να παρεις κατι το οπιο δεν τεριαζει με τα υπολιπα πραγματα που θεσ να βαλεις!!!!! |
μπορεις να παρεις μια πιο φθηνη πηγουλα απο αυτη που εβαλες στο λινκ αλλα να ειναι καλυτερη απο την εργοστασιακη και μετα ενα σετακι ηχειων-tweeter και ποιος σε πιανειειειειειειειειειιειειει ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Steve έγραψε: |
Στο εργοστασιακό clarion, τί ρυθμίσεις έχεις? |
Στο εργοστασιακό clarion, τί ρυθμίσεις έχεις? |
206kwn έγραψε: | ||
τι ρυθμισεις εννοεις????? |
Steve έγραψε: | ||||
|
Γράψε αναλυτικά την κάθε ρύθμιση τί τιμή έχεις δώσει και μετά συνεχίζουμε. |
Athens έγραψε: |
μα αυτές δεν είναι οι μόνες ρυθμίσεις??? |
Steve έγραψε: | ||
|
Athens έγραψε: | ||
:S μα αυτές δεν είναι οι μόνες ρυθμίσεις??? δηλ τώρα θα με αναγκάσεις να κατέβω στο αυτοκίνητο?? ![]() Άσε που θέλω και USB και MP3 ΛΟΙΠΟΝ W8 να πάω στο αυτοκίνητο....γιατί είμαι λάθος με tremble 0? |
sotos 207Gt έγραψε: |
Το treble 0 δεν ειναι λαθος,απεναντιας μαλιστα σε αρκετες περιπτωσεις ειναι και σωστο μιας και ο πιο σωστα αναπαραγωμενος ηχος ειναι ο flat που λεμε.Λαθος ειναι αν εχεις πριμα 0 και μπασα τερμα. Γεμικα παντως αυτο που χρειαζεσαι ειναι ενα σετακι ηχεια απλα 2δρομα η διαιρουμενα αν εχεις πιο πολλες απαιτησεις απο τον ηχο σου(στερεοφωνικη εικονα κλπ). Γενικα καθαριζεις ανετα με ενα 200αρι και θα εχεις και Usb & Mp3 και θα εισαι μια χαρα. Το μαμα clarion παροτι σε βγαζει για να ακους για μενα ειναι για τα μπαζα. Πετα το να ησυχασεις... |
Λοιπόν έχουμε και λέμε (καταλαβαίνεις πιστεύω ότι κατέβηκα στο αμάξι) |
Treb: +8
Fad: 0 Bal: 0 Loudness : ON Autovolume: ON Bass: +5 (αυτό δεν μένει έτσι το αλλάζω ανάλογα) |
Και έχω και μικρά ηχειάκια στους καθρέφτες από τη μέσα μεριά που δεν ακούγονται σχεδόν καθόλου |
ωραία τι ηχεία να πάρω? 10cm ή ποιο μικρά?Στρογγυλά η οβάλ? Μπορώ να αλλάξω και τα μαμα τουιτεράκια? |
Εγώ τα έχω Treb: +9 Fad: -1 (ναι, σωστά διαβάζεις, είναι μείον) Bal: 0 Loudness : ON Autovolume: ON Bass: +5 εδώ και 5 σχεδόν χρόνια και δεν έχω παράπονο.
Μήπως έχουν καεί? Εγώ πάντως είμαι υπερ-ευχαριστημένος για την ώρα από τα ηχεία που έχει σαν αμάξι, αν και θα ήθελα λίγο δυνατότερο μπάσσο. Αλλά να ξέρεις, παίζει πολύ βασικό ρόλο και η πηγή, βασικότερο όμως ρόλο η ποιότητα του ίδιου του τραγουδιού. Αν προσπαθείς να τερματίσεις τα ηχεία με 128kbps ή VBR 192kbps mp3 (σε αυτά τα format κυκλοφορεί η πλειοψηφία της "τζαμπέ" μουσικής), τότε καλά κάνει και σου μπουκώνει στο 17 από το 30. Δοκίμασε ένα ΓΝΗΣΙΟ cd ή ένα mp3 αγορασμένο από τα digital download sites ( beatport , trackitdown, audiojelly ) και θα νομίζεις ότι άλλαξες ηχοσύστημα. |
Αλλά να ξέρεις, παίζει πολύ βασικό ρόλο και η πηγή, βασικότερο όμως ρόλο η ποιότητα του ίδιου του τραγουδιού. Αν προσπαθείς να τερματίσεις τα ηχεία με 128kbps ή VBR 192kbps mp3 (σε αυτά τα format κυκλοφορεί η πλειοψηφία της "τζαμπέ" μουσικής), τότε καλά κάνει και σου μπουκώνει στο 17 από το 30. Δοκίμασε ένα ΓΝΗΣΙΟ cd ή ένα mp3 αγορασμένο από τα digital download sites ( beatport , trackitdown, audiojelly ) και θα νομίζεις ότι άλλαξες ηχοσύστημα. |
Μπροστα φορας 16.5cm και αν το τριγωνακι του καθρεφτι εχει και κατι μικρες τρυπουλες τοτε παιρνει και tweeter. Ενα διαιρουμενο συστημα τα εχει μεσα τα tweeter. Οβαλ δεν πααιρνει αυτο το αμαξι (206) παρα μονο πισω στην εταζερα(λυση που δεν προτεινω. Αν ειναι 3πορτο και θες και πισω βαλε και ενα 2δρομο σετακι πισω. |
το να πεις ειναι λαθος να εχεις μπασα +8 η πριμα +8 πολυ απλα δεν στεκει ... υπαρχει κομματι που με 0 μπασα και +8 πριμα δεν παραμορφωνει τον ηχο καθολου και υπαρχει και κομματι που με 0 πριμα και +8 μπασα παλι δεν μπουκωνει..... το θεμα ειναι η αντοχη του καθε ηχοσυστηματος στα +8 μπασα η στα +8 πριμα και η αποδοση δηλαδη πως θα τα βγαλει αυτα τα μπασα και τα πριμα καθως επισης και σε τι ηχεια θα τα βγαλει....... |
Δεν παίζει mp3 η δικιά μου η μαμα πηγή μόνο WMA (αίσχος) στο 17 μου μπουκώνουν οι coriles και στο 20 τα υπόλοιπα τραγούδια ![]() ![]() |
είναι το cc πίσω έχει πιο μικρά ηχεία από ότι έχω παρατηρήσει και ναι στους καθρέφτες έχει αυτές τις μικρές τρυπούλες που λές. όταν λές διαιρούμενο σύστημα τι εννοείς είμαι και ο λίγον στόκος ![]() ![]() |
|
+1 , πριμα +3 η 0 η +1 κλπ... |
sotos 207Gt έγραψε: | ||||
Το να μη φνωριζεις δε σε κανει στοκο. Διαιρουμενο σετα ειναι αυτο που αποτελειται απο δυο πχ midwoofer 16.5cm +2 tweeter+ 2 crossover. Πισω αυτο το αμαξι παιρνει 10cm..και δεν κανουν τπτ αλλο απο το να συμπληρωνουν την ηχητικη εικονα.. |
206kwn έγραψε: | ||
ναι ρε συ αλλα σε μεγαλες εντασεις το εργοστασιακο ηχοσυστημα δεν μπορει να ανταπεξελθει για κανενα λογο ειδικα αν ειναι στο τερμα (νομιζω 30 αν θυμαμαι καλα) |
άμα είναι να κάνω κάθε φορά που θέλω να γράψω ένα cd αυτή τη διαδικασία χ** μέσα πολυχρόνη! |
κανα μαγαζάκι να μου προτείνεις?? ![]() |
RoadRunner122 έγραψε: |
Να συμπληρώσω γιατί μάλλον δεν το πρόσεξε ο Σώτος ![]() Τα διαιρούμενα θα αποδόσουν καλύτερα στην περίπτωσή σου μιάς και τα tweeter θα βρίσκονται σε πιό σωστή θέση κατευθυνοντας τα πρίμα στο ύψος των αφτιών ![]() |
sotos 207Gt έγραψε: | ||
Τιμες γνωριζω αλλα στο θεμα μαγαζι δεν μπορω να σου απαντησω ...αισθανομαι βλακας να το κανω απο τη μια γιατι στην Αθηνα δεν γνωριζω μαγαζια αλλα εταιριες και απο την αλλη δεν μπορω να προτεινω δημοσια αυτο που εχω στο μυαλο μου... |
Athens έγραψε: | ||||
ευτυχισμένη θα μουν αν πήγενε μέχρι το 30 και δεν γρατζουνούσε κιχ ![]() |
αν ηταν τοσο ευκολο αυτο που λες στην εργοστασιακη πηγη δεν θα ειχα δωσει 1400 ευρω για ηχο ![]() ![]() ![]() ![]() |
κάτι σαυ αυτά ας πούμε?? http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?6756 http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?6737 |
Τι έγινε ρε? Chatroom το κάναμε??? ![]() Steve, όπως και να το κάνουμε, το να τα κατεβάζεις και να τα περνάς απευθείας στο usb είναι πολύ πιο γρήγορο. Ειδικά αν βιάζεσαι... Βέβαια συμφωνώ άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Σίγουρα όμως αλλάζοντας ηχεία-πηγή θα δει διαφορά ακόμα και σε ένα mp3 των 128kbps |
εκτός των άλλων έχεις 1 άντε 2 USB παρά 20-30 cd που έχω τώρα και δεν χωράν στην δισκοθήκη! |
Παραπάνω σου έγραψα για ένα κατάστημα. Ελπίζω να μη θεωρηθεί διαφήμιση. Απλά έχει απίστευτες τιμές και πολύ καλά προιόντα και το σημαντικότερο ότι σε κατατοπίζουν να πάρεις αυτό που σου ταιριάζει. |
Παραπάνω σου έγραψα για ένα κατάστημα. Ελπίζω να μη θεωρηθεί διαφήμιση. Απλά έχει απίστευτες τιμές και πολύ καλά προιόντα και το σημαντικότερο ότι σε κατατοπίζουν να πάρεις αυτό που σου ταιριάζει. |
1) να πάρεις τα συγκεκριμένα cd που θα είναι δίπλα ακριβώς από την στοίβα με τα data cd 2) να πατήσεις ένα κλικ για την αλλαγή σε audio στο nero ή σε όποιο πρόγραμμα άλλο χρησιμοποιείς, τί το κουραστικό έχει αυτή η διαδικασία, δεν μπορώ να καταλάβω... |
Athens έγραψε: | ||||
απλά θεωρώ ότι απο το να αγοράζω συνέχεια cd κτλ καλύτερα να δώσω μια και καλή 130 ευρώ για μια πηγούλα με USB παρά να κάθομαι να ψάχνομαι |
δεν θα ειχα δωσει 1400 ευρω για ηχο |
Μάλλον ο Σταύρος εννοούσε να χρησιμοποιήσεις το nero για μετατροπή του audiocd σε mp3 και να το περάσεις σε usb flash. Αλλά και πάλι είναι μανούρα αν βιάζεσαι... |
1) να πάρεις τα συγκεκριμένα cd που θα είναι δίπλα ακριβώς από την στοίβα με τα data cd
2) να πατήσεις ένα κλικ για την αλλαγή σε audio στο nero ή σε όποιο πρόγραμμα άλλο χρησιμοποιείς, τί το κουραστικό έχει αυτή η διαδικασία, δεν μπορώ να καταλάβω... |
Άμα δεν παρακολουθείς όλη την συζήτηση, δε σου φταίω εγώ ![]() |
AlienHack έγραψε: |
Τελος παιξε και λιγο με το balance (οχι δεξια αριστερα ηχεία αλλα με το forward-back) |
ΑΠΟ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ για να εχεις τα μπασα +8 ΘΕΛΕΙΣ ΠΟΛΥ ΜΠΑΣΟ! |
ρε c δεν είπα ότι έχω τα μπάσα +8! για τα treble είπα ότι το έχω +8 ! τα μπάσα τα ρυθμίζω ανάλογα με το κομμάτι! ![]() ![]() ![]() που το είδες το bass+8?? |
sergio έγραψε: |
Παιδιά δηλαδή εγώ που ΄εχω καπως περισσοτερεσ απαιτησεις ας πουμε σκεφτηκα να βαλω 2 tweeter μπροστα(επειδη τα μπροστα ηχεια ειναι προσφατα αλλαγμενα,hertz με πολυ καλες εντυπωσεις) κ μια μοωαδα διαιρουμενη πισω!!Ολα αυτα πλαισιωμένα απο ενισχυτη 4καναλο!!!κ το κοστολογιο 400!!!Αξιζει λετε??θα μεινω ικανοποιημενοσ απο ενταση κ πεισοοτερο μπασο γιατι τωρα δεν εχω τιποτα απο τα 2!!!!!!!!!!!!!!!! |
Δεν ξερω μαρκες απο ολα αυτα που ρωτας αλλα επειδη θα τα περασω σε ενα καλο μαγαζι στη θεσ/νικη(δε λεω ονομα μη θεωρηθει διαφημιση) εχω εμπιστοσυνη στον τυπο που μου ειπε οτι θα ειναι top!!Απο κει και περα για μπασο δεν εχο τρελεσ απαιτησεις(ξερω οτι για να εχο αποδοση μπασου πρεπει να βαλω woofer) αλλα το ηδη υπαρχον μπασο που εχο δε θα βελτιωθει με τα tweeter και τον ενισχυτη που θα κανει τα hertzakia να παιζουν πιο δυνατα και στιβαρα???????θα δω διαφορα???? |
Ευχαριστω για το post φιλος!!!θα κοιταξω και θα σας πω |
Λοιπον παιδια δεν αντεξα κ πηρα το ρισκο,το περασα το ηχοσυστηματακι κ φυσαει...ο ενισχυτησ δεν ξερο ποσα watt ειναι αλλα ειναι jbl τετρακαναλος κ μαζι με τα 2 τουιτερακια μπροστα κ 2 ηχεια hertz,2 ηχεια πισω κ 2 τουιτερακια παιζει σε μεγαλη ενταση κ το μπασο ειναι ικανοποιητικο!!!οχι οπως θα ηταν me to sub βεβαια αλλα μια χαρα!!παρεμπιπτοντως αλλαξα και την πηγη μπροστα κ εβαλα την auduiovox vme 9112 για ηχο και εικονα!!!τι εχετε να πειτε????? |
Μαζι με τη πηγη που εβαλα 470 κ κρατησε και την πηγη μου την παλια, ενα Pioneer - DEH-5000UB που το ειχα ενα 1 χρονο περιπου. |
Giannis307 έγραψε: | ||
Σε εσκισε...ετσι απλα...!!!! Με 400 ευρω επρεπ να ειχε βαλει 5 καναλο και να εχεις βαλει και ενα 10ιντσο πισω και ολα κομπλε αλλα 470 και να κρατησει κα την παλια πηγη....αστο...!!!Απλα ελπιζω να εκανε καλη δουλεια τουλαχιστον μιας και το ν πληρωσες χρυσο... |
PASALIMANI έγραψε: |
al3kos την παρασκευη εχω κλεισει ραντεβου για τοποθετηση χωρις ενισχυτη σε ενα μαγαζι στην περιοχη μου.ο τυπος δουλευει με μαρκες focal,oxygen,peerless και η γυναικα του εχει λαβει μερος σε καμποσους διαγωνισμους ως κριτης.
Το μονο που επελεξα ειναι ενα pioneer και τα υπολοιπα αυτος.δεν ξερω τι ηχος θα βγει κ αν με καλυψει στα ροκ,μεταλ κομματια που ακουω(μαλλον θα χρειαστω συντομα ενισχυτη) αλλα καλο θα ειναι να αποφυγεις "επωνυμες" μαρκες στα ηχεια.τιμη 320ευρ. |
ΕΛΑ ΑΛΕΚΟΟΟ?? ΠΣΟΣΟ ΕΙΠΕΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑΑ??
χααχχαα ![]() λοιπον εχουμε το ίδιο αμάξι, ειμαι και dj οποτε κατι σκαμπάζω απο ακουστική μουσικής. Εγώ εχω τοποθετήσει μια καλή πηγή PIONEER των 100-150Ε (4x50W) και διαιρουμενα ηχεία μπροστά και πισω στις μανίσιες διαστάσεις και θεσεις. Να πώ οτι ο ήχος ειναι αψογος ποιοτικά μεχρι και σε πολύ υψηλές εντάσεις. Το μονο που λειπει ειναι το βαρύ μπάσο αλλα για κάτι τετοιο θα χρειαστείς ενιχυτη και μπασοκαμπινα (το cc δεν φημίζεται για τους μεγάλους χόρους του) Πρως θεου, και χωρίς το εξτρα μπασο και ενιχυτη η ένταση και η ποιότητα-καθαροτητα του ήχου ειναι αψογη, ακομα και ανοιχτο το cc με 120+ Κμ/h ο ηχος ακουγεται καλα. ΑΠΛΟΣ αν θελεις το τελειο (οσο υποκειμενικο και αν ειναι) θα χρειαστεις και ενιχυτη με μπασο. Γνώμη μου, πανε βάλε καινουρια ηχεία ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΑ μπρος πισω και δοκιμασε το το αμαξι ετσι. αν δεν σε καλύπτει το αποτελεσμα πανε και για ενιχυτη και μπασο. PS. εμενα τα διαιρουμενα πισω μου βγήκαν 120Ε με περαστικα και αλλα τοσα περιπου τα μπροστα. |