PSClub - Hellas

Τεχνικές - Μηχανολογικές Συζητήσεις - 207RC - Περίεργη αίσθηση στα πετάλια

animalinstict - Τρι 27 Μάϊ 2008, 12:00:58
Θέμα δημοσίευσης: 207RC - Περίεργη αίσθηση στα πετάλια
Καλημέρα στο Forum. Έχω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με κάτι που γίνετε στο αμάξι. Κάθε φορά που βάζω μπρος το αμάξι και ξεκινάω, στα πρώτα 50m έχω μια αίσθηση στα πετάλια σα να κομπλάρει κάποια τροχαλία. Πως είναι όταν ανάβεις το A/C για παράδειγμα. Ακούγετε ενα "χρουπ" και σου δείνει την αίσθηση οτι κάτι κομπλαρε. Αυτό γίνετε ΠΑΝΤΑ και μόνο οταν το αμάξι είναι σβηστο, το βαλω μπρος και φύγω. Όταν το βάζω μπρος περιμένω 1-2 λεπτά να πέσουν λίγο οι στροφές στις 800 και μετά φευγω. Πάντα γίναιτε στα πρώτα 50m. Είτε είναι αναμενο το a/c είτε οχι.

Καμια ιδέα τι μπορει να είναι? Το κάνει σε όλους? Είναι φυσιολογικό? Δεν είχα παλαιότερα τουρμπο αυτοκίνητο και όλα τωρα μου φαίονονται περίεργα Smile
ayrton - Τρι 27 Μάϊ 2008, 12:35:38
Θέμα δημοσίευσης:
δεν εχω παρατηρηση κατι τετοιο. ολα φυσιολογικα στα πεταλια.
mez - Τρι 27 Μάϊ 2008, 14:02:16
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω παρατηρήσει ακριβώς το ίδιο, μόνο που θα έλεγα ότι εκτός των προαναφερθέντων κάνει το πεντάλ του γκαζιού σαν να υποχωρεί στιγμιαία.
giannis27 - Τρι 27 Μάϊ 2008, 14:13:04
Θέμα δημοσίευσης:
στις πόσες στροφές στο κάνει αυτό?
στις χαμηλές
η
κάθε φορά που αφήνεις κ ξανά πατάς το πεντάλ ανεξάρτητα από τις στροφές!?
animalinstict - Τρι 27 Μάϊ 2008, 14:42:37
Θέμα δημοσίευσης:
Όπως είπα επειδή το αμάξι το κάνει αυτό ΜΟΝΟ στα πρώτα 50m -> κατα συνέπεια το αμάξι είναι ακόμα παγωμένο, το δουλέυω το πολύ μέχρι τις 2.500στρ. Το κάνει σε σταθερό γκάζι. Δεν έχω δοκιμάσει σε "ασε-πατα".

mez δεν ξέρω αν υποχωρεί το πεντάλ αλλά το νιώθεις στο πόδι σου οτι κάτι παίζει εκει πέρα. Είναι στιγμιαίο, γίνετε 1 φορά μόνο και είναι στανταρ οτι το κάνει.
drdino - Τρι 27 Μάϊ 2008, 14:47:41
Θέμα δημοσίευσης:
Πολύ πιθανό να είναι από την μονάδα του abs.
giannis27 - Τρι 27 Μάϊ 2008, 15:27:37
Θέμα δημοσίευσης:
το δουλεύεις πολύ χαμηλά!!!
εγώ πρώτα χιλιόμετρα κ το δουλεύω μέχρι 3.500 στροφές!απαλά κ ευγενικά όμως!
mez - Τρι 27 Μάϊ 2008, 16:42:32
Θέμα δημοσίευσης:
Θα μπορούσε να έχει σχέση με την μονάδα του ηλεκτρονικού γκαζιού....

Εν τω μεταξύ σήμερα που έβαλα το αμάξι μπροστά για λίγο έκανε ένα απίστευτο τρίξιμο μέσα από τον κινητήρα!!!! Αλλά μετά τίποτα, δεν το ξαναέκανε όσες φορές και αν προσπάθησα, τι να πω...
animalinstict - Τρι 27 Μάϊ 2008, 16:51:48
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
το δουλεύεις πολύ χαμηλά!!!
εγώ πρώτα χιλιόμετρα κ το δουλεύω μέχρι 3.500 στροφές!απαλά κ ευγενικά όμως!

Δεν είναι θέμα καινούριο ή παλιό. Απλά επειδή είναι παγωμένο δε θέλω να γυρνάει η τουρμπίνα. Στα πρώτα χιλιόμετρα το πήγαινα κι εγώ μέχρι το πολύ 4. Τώρα φτάνω μέχρι 5.500 με δυνατά αλλά όχι απότομα ανοίγματα και πάντα απο 3η και πάνω. 1η,2α ακόμα όχι. Ίσως να είναι υπερβολικά αυτα που λέω αλλά όπως προείπα είμαι new στο κόσμο των τούρμπο και όπως λέει μια παριμοία "κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε"
RME - Τρι 27 Μάϊ 2008, 20:42:08
Θέμα δημοσίευσης: Re: 207RC - Περίεργη αίσθηση στα πετάλια
animalinstict έγραψε:
Καλημέρα στο Forum. Έχω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με κάτι που γίνετε στο αμάξι. Κάθε φορά που βάζω μπρος το αμάξι και ξεκινάω, στα πρώτα 50m έχω μια αίσθηση στα πετάλια σα να κομπλάρει κάποια τροχαλία. Πως είναι όταν ανάβεις το A/C για παράδειγμα. Ακούγετε ενα "χρουπ" και σου δείνει την αίσθηση οτι κάτι κομπλαρε. Αυτό γίνετε ΠΑΝΤΑ και μόνο οταν το αμάξι είναι σβηστο, το βαλω μπρος και φύγω. Όταν το βάζω μπρος περιμένω 1-2 λεπτά να πέσουν λίγο οι στροφές στις 800 και μετά φευγω. Πάντα γίναιτε στα πρώτα 50m. Είτε είναι αναμενο το a/c είτε οχι.

Καμια ιδέα τι μπορει να είναι? Το κάνει σε όλους? Είναι φυσιολογικό? Δεν είχα παλαιότερα τουρμπο αυτοκίνητο και όλα τωρα μου φαίονονται περίεργα Smile

μου το κανει και μενα παντα οταν ειναι σβυστο. απο την ημερα που το πηρα. Απο την αντιπρωσοπεια μου ειπαν οτι ειναι ο ηχος μιας ηλεκτροβανας του τουρμπο. τι να πω δεν ξερω μαλον ειναι φυσιολογικο.
Οταν το βαλω μπροστα και κανω 50μ ακουγετε ενας ηχος που δονει την πεταλιερα απο κατω σαν κατι να ενεργοπιειτε μετα ουτε κιχ. Μολις το σβησω για κανα δυο ωρες παλι τα ιδια. Αλλα για να το κανει και σε αλλους ακριβως το ιδιο μαλλον ειναι φισιολογικο, βεβαια θελει πολλυ προσοχη για να το καταλαβεις γιατι ειναι ανεπεσθητος θορυβος.
Jim207GT - Τρι 27 Μάϊ 2008, 20:56:00
Θέμα δημοσίευσης:
Στον Κώστα του το έχω πεί. Το παραχαϊδεύει γιαυτό. Τι 2.000-3.500 ρε πιείτε του το αίμα και ότι είναι να βγάλει ας το βγάλει τώρα μες την εγγύηση. Κυριακή γύρναγα με φίλο με GSXR-1000 από Κινέτα η καλύτερη φάση το μηχανάκι μπροστά να ανοίγει δρομό και γώ απο πίσω τέζα.....μονίμως πάνω απο 6.000rpm και είδα άπειρες φορες το κοντέρ να τερματίζει. Μάλλον το φτιάξαν καλά γιατι το αμάξι ούτε τσικ δεν έκανε. Cool
android - Τρι 27 Μάϊ 2008, 22:45:07
Θέμα δημοσίευσης:
Jim207GT έγραψε:
Στον Κώστα του το έχω πεί. Το παραχαϊδεύει γιαυτό. Τι 2.000-3.500 ρε πιείτε του το αίμα και ότι είναι να βγάλει ας το βγάλει τώρα μες την εγγύηση. Κυριακή γύρναγα με φίλο με GSXR-1000 από Κινέτα η καλύτερη φάση το μηχανάκι μπροστά να ανοίγει δρομό και γώ απο πίσω τέζα.....μονίμως πάνω απο 6.000rpm και είδα άπειρες φορες το κοντέρ να τερματίζει. Μάλλον το φτιάξαν καλά γιατι το αμάξι ούτε τσικ δεν έκανε. Cool

αμα ηταν να κανει απο τωρα τσικ στα 150000χλμ τι θα κανει? Laughing
Jim207GT - Τετ 28 Μάϊ 2008, 00:36:22
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:

αμα ηταν να κανει απο τωρα τσικ στα 150000χλμ τι θα κανει? Laughing

Μάλον δεν με παρακουλουθείς Very happy για το σασμάν μου πήγαινε το τσικ....
Πάντος μεγάλες προσδοκίες έχεις και μακάρι δλδ να βγείς αληθινός αλλά πολύ φοβάμαι ούτε την 100αρα δεν θα φτάσουμε Confused
myth - Τετ 28 Μάϊ 2008, 01:19:46
Θέμα δημοσίευσης:
εμενα μ κανει ακριβως αυτο δλδ μια φορα με το που ξεκιναω αλλα μου το κανει στον συμπλεκτη...λογικα επειδη ειναι κρυο...δεν ειναι τπτ!!!!
Giannis307 - Τετ 28 Μάϊ 2008, 06:29:22
Θέμα δημοσίευσης:
Παρακαλω να κλειδωσει σιγα σιγα το τοπικ....εξαντληθηκε νομιζω... Wink Wink Wink
Touristas - Τετ 28 Μάϊ 2008, 21:32:23
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό το κάνει λόγο του ESP.
Δεν θυμάμαι αυτή την στιγμή για ποιο λόγο αλλά έχει να κάνει με την πίεση στο κύκλωμα των φρένων.
Ακόμα και τα 307 που έχουν ESP κάνουν αυτό ακριβώς το πράμα ένα μικρό σαν χτύπημα στα πετάλια.
dimkeras - Τετ 28 Μάϊ 2008, 22:02:11
Θέμα δημοσίευσης:
Και το δικό μου το κάνει, στο πενταλ του γκαζιού. Κάθε φορά που ξεκινάς τον κινητήρα και μόλις ξεπεράσεις τα 20km/h.
Το λύσαμε λοιπόν κι αυτό! Laughing
drdino - Πεμ 29 Μάϊ 2008, 00:18:15
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Αυτό το κάνει λόγο του ESP.
Δεν θυμάμαι αυτή την στιγμή για ποιο λόγο αλλά έχει να κάνει με την πίεση στο κύκλωμα των φρένων.
Ακόμα και τα 307 που έχουν ESP κάνουν αυτό ακριβώς το πράμα ένα μικρό σαν χτύπημα στα πετάλια.

Και εμένα το κάνει Αργύρη, ενώ δεν έχω esp. Rolling eyes
Touristas - Πεμ 29 Μάϊ 2008, 05:55:24
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό το κάνουν μόνο όσα έχουν ESP εσένα μπορεί να είναι κάτι άλλο εκτός κι εάν έχει να κάνει με την μονάδα το ABS. Μπορεί η τελευταίας γενιές πχ ABS 8 να έχουν κάτι διαφορετικό. Θα το δω και θα σου πω.
drdino - Πεμ 29 Μάϊ 2008, 09:39:31
Θέμα δημοσίευσης:
Ok... Πάντως αν θυμάσαι όταν είχα έρθει για το cruise, σου είχα πει για εκείνο το καμπανάκι που ακούγεται όταν βάζω μπρος ενίοτε, ενώ 1-2 φορές μου είχε βγάλει στιγμιαία braking fault, χωρίς να ανάψει τπτ στο καντράν ή να μείνει μόνιμο σφάλμα.
animalinstict - Πεμ 29 Μάϊ 2008, 16:16:16
Θέμα δημοσίευσης:
Πήγα απο την Peugeot σήμερα να το δούνε. Φυσιολογικός ήχος του κινητήρα είπαν λόγο του ότι το μοτερ αυτο έχει υδραυλικές καδένες και όχι υμάντες. Αρα δεν είναι τίποτα άλλο απο το υδραυλικό σύστημα που ανεβάζει πίεση!!

Δηλαδή αμα χαλάσει το πάω σε υδραυλικο??? Laughing
myth - Πεμ 29 Μάϊ 2008, 16:57:04
Θέμα δημοσίευσης:
χααχαχαχα...ξεκινα να ψαχνεις για τον σακη τον υδραυλικο!!! Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl
drdino - Πεμ 29 Μάϊ 2008, 18:30:24
Θέμα δημοσίευσης:
Ό,τι να ναι... Rolling eyes
giannis27 - Παρ 30 Μάϊ 2008, 02:19:08
Θέμα δημοσίευσης:
κ γώ το παρατήρησα !
σαν μικρό γρατσούνισμα στο πετάλ του γκαζιού!
ayrton - Παρ 30 Μάϊ 2008, 13:24:26
Θέμα δημοσίευσης:
εγω απο την μερα που διαβασα το post οταν ξεκιναω προσπαθω μηπως και παρατηρησω κατι αλλα ολα μου φαινονται φυσιολογικα!!! Rolling eyes
El_Griego - Δευ 18 Αύγ 2008, 14:44:58
Θέμα δημοσίευσης:
Στο δικό μου καινούργιο rallye (2 εβδομάδες), όταν είναι κρύος ο κινητήρας παρατηρώ το "γρατζούνισμα" αν ανεβάζω στροφές με πρώτη και σταθερά λίγο γκάζι. Κάπου στις 2200 το κάνει, όχι μόνο για το πρώτο πέρασμα, αλλά για τα πρώτα 5 λεπτά συνήθως (αν σταματήσω και βάλω πρώτη ξανά). Με άλλες ταχύτητες δεν μπορώ να το παρατηρήσω αφού έχει ανέβει και η ταχύτητα και ο θόρυβος/ταλάντωση κύλισης. Να σημειώσω ότι πάντα περιμένω 1 λεπτό περίπου πριν ξεκινήσω, να ανεβάσει λάδια λίγο και να πάει το ρελαντί στα φυσιολογικά.
Να το κοιτάξω παραπάνω μήπως;

Ευχαριστώ!

EDIT: Εντάξει, μετά από πολλές δοκιμές ακόμα και με γρήγορη αλλαγή σε δευτέρα και απαλά το γκάζι μέχρι τα 20χλμ/ω, τελικά το κάνει μία φορά στα 20χλμ/ω. Μάλλον κάποια ηλεκτρονική ενεργοποίηση.

ΥΓ. (άσχετο) Είναι το πρώτο μου ποστ, αλλά θα ήθελα να γράψω και για εντυπώσεις/παρατηρήσεις μετά από τα πρώτα 2000+χλμ που έκανα (υπάρχουν ένα δύο πράγματα που με απασχολούν). Που να το βάλω (Τεχνικές - Μηχανολογικές Συζητήσεις ίσως); Θα έγραφα στο http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=12528&postdays=0&postorder=asc&start=0 αλλά έχει ξεφύγει νομίζω.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες