PSClub - Hellas

Κινητήρας - C2 - Πυρακια-καψιμο βαλβιδων σε C2 vts Turbo

c2turbo - Τρι 27 Μάϊ 2008, 01:17:47
Θέμα δημοσίευσης: C2 - Πυρακια-καψιμο βαλβιδων σε C2 vts Turbo
καλημερα σας,ειμαι νεο μελος και το συγκεκριμενο θεμα με καιει ιδιαιτερα και θα παρακαλουσα για την οποια βοηθεια σας.ειναι η 4 φορα σημερα που καιω βαλβιδα αφου βεβαια ακουσα τα πυρακια να με ειδοποιουν αλλα ελα που με 36 βαθμους προσπερνουσα ενα 325 με 230κατι χιλιομετρα και απλα εκανα τη μαλ***α μου.να σας πω πως ειμαι κατοχος ενος c2turbo και πως με πιεση εως και 0,5 το αμαξι δεν κανει κιχ.εχψ παρατηρησει πως οση περισσοτερη δυναμη εχει τοσο πιο ευκολα ακουγονται.σημερα το δουθλευα ενα bar kai αλλες φορες μεχρι 1,3.παρατηρψ πως τη μια φορα ημουν 3 πλος και μου την εκαψε σε πατημα 2ησ ταχυτητας μεχρι αλλαγη τριτης μαλλον λογω φορτιου αλλα συνηθως το φαινομενο παρατηρηται κοντα στα 190 χλμ και με στροφες 5χιλιαδες.με προειδοποιει βεβαια αλλα ποτε δεν μπορω να πω οτι το κανει παντα.εχει τυχει να ανοιξω εψς 250κατι χωρις να ακουσω το παραμικρο και αλλες φορες μολις διακοσαριζα εκαιγε βαλβιδες.να πω πως με το ιδιο καυσιμο μια το εκανε και μια οχι οποτε απορριπτω το θεμα βενζινης.εχω αλλαξει και πολλαπλασιαστη μηπως και εφταιγε αυτο αλλα τιποτα.μολις βεβαια αλλαζα το αβανς ηταν οκ αλλα εχανε μεχρι και 50 αλογα και.....δεν ξερω αν ειναι ιδεα μου αλλα εχω την εντυπωση οτι οταν σχετικα ταν πιο κρυο το μοτερ δεν ακουγα συχνα το φαινομενο πυρακια ενω σημερα που περασα λιγο τους 120 τα ακουγα κανονικα και επαθα τη ζημια.οποτε κτος του φορτιου του αυτοκινητου δειχνει να παιζει ρολο και η θερμοκρασια του.αναρωτιεμε τι πρεπει να κανω και ισως αν αλλαζα και εβαζα χταποδι αντι για λουκανικο δεν θα καταφερνα να ριξψ θερμοκρασιες??παιδια τα φωτα σας γιατι δεν ειναι λυση να χανω 60 και αλογα καθε φορα για να πηγαινει το αμαξι.ευχαριστω και συγγνωμη αν σας κουρασα
DrJekyll - Τρι 27 Μάϊ 2008, 07:43:34
Θέμα δημοσίευσης: Re: πυρακια-καψιμο βαλβιδων
c2turbo έγραψε:
....εχει τυχει να ανοιξω εψς 250κατι χωρις να ακουσω το παραμικρο....

Razz Shocked Shocked Razz
Σε ποιό γκρεμό και με τί σασμάν????
Steve - Τρι 27 Μάϊ 2008, 09:10:36
DrJekyll έγραψε:
c2turbo έγραψε:

Και με πόσα μποφόρ ούριο άνεμο?
c2turbo - Τρι 27 Μάϊ 2008, 13:26:42
Steve έγραψε:
DrJekyll έγραψε:
c2turbo έγραψε:

Και με πόσα μποφόρ ούριο άνεμο?

παλικαρε να ειρονευτεις ηθελες????????εχω αλλαξει γραναζι 5ης και εχει σχεση 45-31,στις 7000 εχω 253χλμ και ο κοφτης ειναι στις 7150.καθολου κατηφορα,πιεση 1,3 και αλογα 260.οποτε την επομενη φορα μη βιαστεις να γελασεις και παλι γιατι αν μπεις διπλα θα το δεις με gps γραμμενο και θα κλαις απο τη στεναχωρια σου.οποιος μπορει ασ με βοηθησει γιαυτο που ρωτησα παραπανω.ευχαριστω
giannis27 - Τρι 27 Μάϊ 2008, 13:48:40
Θέμα δημοσίευσης:
άσε ρε κώστα που να ξέρουν τα παιδάκια !!!

όποιος έχει αμφιβολία για του κώστα το τουρμπάκι άς έρθει μια βόλτα από σαλόνικα μεριά να δεί πόσο κ πως τα βγάζει!!!!!! Evil Evil Evil

p.s.κώστα ο γιάννης ο σερραίος είμαι!
DrJekyll - Τρι 27 Μάϊ 2008, 14:01:02
Θέμα δημοσίευσης: ...
αν μπω και δω 250+ σε ισιάδι (όπως λες στο gps), τα κόβω και τα κάνω μπρελόκ...
- Που το έφτιαξες?
- Τι εκκεντροφόρους φοράς?
- Ποιά τουρμπίνα φοράς?

Και για να μην σου μαμάω το topic σου...Πιστεύεις ότι αυτό το μοτέρ είναι φτιαγμένο για τα 260 σου άλογα και να πηγαίνει απροβλημάτιστα????Απορώ πως και αναρωτιέσαι που σου καίει τις βαλβίδες....
Steve - Τρι 27 Μάϊ 2008, 14:06:13
Θέμα δημοσίευσης: Re: ...
DrJekyll έγραψε:
αν μπω και δω 250+ σε ισιάδι (όπως λες στο gps), τα κόβω και τα κάνω μπρελόκ...

Και 2 ακόμα τα δικά μου Smile
giannis27 - Τρι 27 Μάϊ 2008, 14:07:44
Θέμα δημοσίευσης:
καλά μην παίρνεις κ όρκο! Laughing

κώστα δοκίμασες κάνα πρόσθετο στην βενζίνη?
volvos - Τρι 27 Μάϊ 2008, 14:30:23
Θέμα δημοσίευσης:
ολα αυτα ειναι νομιζω δειγματα κακου προγραμματος...
και ειδικα εκει πανω εχετε παραδοση στους παπατζοπρογραμματιστες Evil
Pughell - Τρι 27 Μάϊ 2008, 14:53:51
Θέμα δημοσίευσης:
Μητσο(DrJekyll) εχω την εντυπωση οτι πρεπει να το εφτιαξε στον "δικο" σου. Confused

Παντως οπως ειπωθηκε και πιο πριν,η καμμενη βαλβιδα ειναι συνηθως απο κακο προγραμμα ή προβληματικο μπουζι(λιωνει η ακιδα,δεν εχεις σπινθηρα,περναει καυσιμο στην εξαγωγη και...). Exclamation
kane - Τρι 27 Μάϊ 2008, 15:07:27
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτρη (DrJekyll) στον ίδιο μάστορα το φτιάχνετε...Ελα λακαμά κώστα ο στάυρος με το σαξό είμαι.
Βλέπω προβληματάκια το παρτάλι σου ε? ε ρε τι εχει να γινει το καλοκαίρι Razz Razz Razz .
Πέρα απτα αστεία τώρα,εβαλες άγραφο και παρόλα αυτά εχεις τα ίδια προβλήματα?
Υ.Γ. α και που σαι? μην παιρνεις ορκο για τα αλογα που λες/σου λενε στο νταινο του στοικου.Εχω τρανταχτό παράδειγμα...φρέκο κιόλας.
Pughell - Τρι 27 Μάϊ 2008, 15:14:44
Θέμα δημοσίευσης:
Μην τον κοροιδευετε τον ανθρωπο ρε,εχει τον πονο του... Confused

Τα αλογα ειναι αλλο παραμυθι για αλλη στιγμη,το θεμα ειναι να βρει μια λυση που να μην μενει. Idea
DrJekyll - Τρι 27 Μάϊ 2008, 15:16:24
Θέμα δημοσίευσης:
Να φανταστω εισαγωγή του VTS, με άλλα 4 μπεκ επάνω στην εισαγωγή και πρόγραμμα από παράλληλο εγκεφαλάκι, όχι άγραφο + ντίζα...?
Steve - Τρι 27 Μάϊ 2008, 15:21:47
Θέμα δημοσίευσης:
DrJekyll έγραψε:
με άλλα 4 μπεκ επάνω στην εισαγωγή

8 μπεκ σύνολο? Shocked
giannis27 - Τρι 27 Μάϊ 2008, 15:23:29
Θέμα δημοσίευσης:
οοοοοοοοο ναιιιιιιιι!!! Very happy

ο κώστας μάλλον φοράει άγραφο!!!νομίζω!
c2turbo - Τρι 27 Μάϊ 2008, 15:31:18
Θέμα δημοσίευσης:
σταυρο εγω δεν μιλαω για δυναμομετρηση εκει,το μετρησα και σε αλλες 10 μεριες και στο ειπα αλλωστε.απο αυτα που ειδεσ τα 253 ειδα αλλου το λιγοτερο 238 πραγμα απολυτο φυσιολογικο.οχι γιαννης γιαννακης γιαυτο το αμαξι.βεβαια δεν το δουλευω τοσο ψηλα.ναι εβαλα αγραφο και λυθηκαν ολα τα προβληματα μου που σου λεγα που ειχε να κανει κυριως με την πεταλουδα.πολυ πιο στρωτα και γραμμικα δουλευει.καμια σχεση.οι θερμοκρασιες εχουν πεσει πολυ αισθητα στην τουρμπινα.αλλο αμαξι.τωρα για το τσακαλια που μιλανε ας παρουνε ενα γερμανικο αυτα που εχουν κοφτη στα 250 αν εχουν οι μπαμπαδες τους και αν δεν περασω απο πανω τους εγω θα τον κοψω απο τη ριζα.ας φροντισουν λοιπον να ειναι παρων οταν τηα κοβουνε τα ριπαπα τους.τελοσπαντων ξεφυγαμε απο το θεμα και δεν βρισκω το λογο μιας και αυτο ακριβως ρωτας τι μπορει να φταει που μηχανικος δεν ειμαι και δεν μπορει να το ξερω.
c2turbo - Τρι 27 Μάϊ 2008, 15:32:58
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
DrJekyll έγραψε:
με άλλα 4 μπεκ επάνω στην εισαγωγή

8 μπεκ σύνολο? Shocked
τ25 αγραφο.4 400ρια μπεκ,ντιζατο
kane - Τρι 27 Μάϊ 2008, 15:42:10
Θέμα δημοσίευσης:
κώστα μακάρι να βρεςι άκρη ρε συ...ειναι μπλέξιμο αυτές οι μετατροπες Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes ,όπως τα έλεγα και παλιότερα...

Αντε φτιάξτο και κανονισε να με ράψεις,να παρεις το αιμα σου πισω,γιατι εγω το κανω μαμα!

Υ.Γ. πάντως το προβλημα σου υποθτω και γω πως ειναι λογω προγράμματος...
DrJekyll - Τρι 27 Μάϊ 2008, 22:09:35
Θέμα δημοσίευσης: ....
ΜΠΡΑΒΟ σου για τα 260+++ άλογα σου φίλος, είσαι ο αρχηγός του 0-400, ο υπέρτατος κοντράκιας που τρέμουν όλοι να έρθουν πλάϊ-πλάϊ στο φανάρι, αλλά εγω συνεχίζω να μην πιστεύω ότι βγάζει 253χαω σε κανονικές συνθήκες...νυχτα.
kane - Τρι 27 Μάϊ 2008, 23:18:07
Θέμα δημοσίευσης: Re: ....
DrJekyll έγραψε:
ΜΠΡΑΒΟ σου για τα 260+++ άλογα σου φίλος, είσαι ο αρχηγός του 0-400, ο υπέρτατος κοντράκιας που τρέμουν όλοι να έρθουν πλάϊ-πλάϊ στο φανάρι, αλλά εγω συνεχίζω να μην πιστεύω ότι βγάζει 253χαω σε κανονικές συνθήκες...νυχτα.

χμμ δεν ξερω να πω τώρα για αυτό,μιας και δεν εχω δει ποτε του κώστα το αμαξι σαν Τ,μονο σαν μαμα (μαμα βήμα δεν πήγαινε Razz Razz Razz ) αλλά στο σαξό μου μήτσο και σου ηλια (ιδια μοτερ φοραμε) είδαμε αμφοτεροι 7600+ σαλ με 5η.
Ο στελιος εβαλε τα νουμερα κάτω και νομιζω μας ειχε πει 226 πραγματικα χλμ,κάτι τέτοιο...ας μπει ο στελ να μας το θυμήσει.
Προφανώς με το gps θα παιζει καποια αποκλιση,ετσι δεν ειναι παίδες? τα αληθινα αληθινα χλμ βγαινουν απο τις πραξεις αναλογως στροφες,κ/π κτλ κτλ.
Σιγουρα ομως θαναι κοντα στου gps...
STELIOS - Τρι 27 Μάϊ 2008, 23:18:29
Θέμα δημοσίευσης:
Νομιζω το προβλημα το εντοπισες και μονο σου. Προγραμμα...
Με χταποδι ισως βελτιωθει ελαχιστα αλλα το ερωτημα ειναι που ακριβως θα μπει η τουρμπινα μετα, σε τι αποσταση απο την εξαγωγη ???

Παντως με τις ζεστες που ερχονται το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να κοψεις αβανς και ας χασεις λιγα αλογα για χαρη της αξιοπηστιας.

Να σε ρωτησω κατι αλλο, τα μεσα του μοτερ (πιστονια - μπιελες - βαλβιδες - ελατηρια) τι ειναι ?
Giannis307 - Τρι 27 Μάϊ 2008, 23:41:03
Θέμα δημοσίευσης:
Aπο διαστημικα υλικα παραγγελια απο τον Αρη με ευρως λειτουργειας απο -800 μεχρι + 25000 βαθμους... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Παντως περα απο την πλακα νομιζω οτι τα αλογα που λες ειναιο παααρα πολλα για το σκαρι ενος c2 (δεν λεω οτι δεν τα εχεις για να μην παρεξηγουμαι) και εκτος αυτου δεν ειναι μοτερ αυτα για τοση δυναμη...εδω σε 1.4 civic turbo και τα 220 αλογα ειναι ολο προβληματα (και η Honda σε μοτερ ειναι τοπ πως να το κανουμε...) ποσο μαλλον σε ενα μοτερ που κατα κωρον ειναι ατμοσφαιρικα βελτιωσημο.....
giannis27 - Τετ 28 Μάϊ 2008, 01:06:58
Θέμα δημοσίευσης:
καλά τώρα τι συγκρίνεις το 1.4 τις χόντα με το 1.6 psa!
μας τα έχετε πρήξει με αυτά τα χόντα έλεος πια!
κ ποιός σου είπε ότι το μοτέρ δεν αντέχει αυτά τα άλογα? ένα άλλο σάξο ασημί κάνει βόλτες στην Θεσσαλονίκη με 230 άλογα (μικρή πίεση) κ 300 άλογα (μεγάλη πίεση) εδώ κ ένα χρόνο κ ο κινητήρας του δεν έχει κάνει ούτε κίχ το μόνο πρόβλημα του είναι ο συμπλέκτης!

εδώ έχετε φάει τον κόσμο να ψάχνεται για εισαγωγή από το c2 κ εσύ λες ότι δεν αντέχει ο κινητήρας?

όταν κάνεις μια τέτοια μετατροπή είναι φυσικό κ επόμενο να έχεις τέτοιου είδους προβλήματα αλλά στην πορεία λύνονται !
ο κώστας όπως είπαν κ οι άλλοι μάλλον χρειάζεται ένα χταπόδι κ λίγο δούλεμα το πρόγραμμα του εγκεφάλου κ μετά πιστεύω να είναι οκ!
εδώ την ακούνε τα μανίσια 207 ραλλυ ,gt rc με την ζέστη δεν θα την ακούσει το c2 που είναι μετατροπή τούρμπο!
Pughell - Τετ 28 Μάϊ 2008, 08:44:30
Θέμα δημοσίευσης:
Τα αλογα που δηλωνει ο Κωστας βγαινουν και το μοτερ αντεχει μεχρι εκεινο το σημειο(με πιστονια φυσικα-ισως και μπιελες).
Απλα για να λιωνει βαλβιδα,το προγραμμα ειναι τοσο κουλο που αυτος που το εφτιαξε ειναι για μπατσες...

Btw μειωνοντας το αβανς,τα πραγματα ειναι ακομα χειροτερα(οχι καλυτερα) με οτι συνεπαγεται αυτο για τις θερμοκρασιες στους θαλαμους καυσης και στις βαλβιδες.

Τωρα για το Saxo που λετε,με τα 300,αν ειναι το ασημι(μετατροπη απο 1400),πηγαιντε το μια στο Maha και μετα μιληστε για 300.
Ειπαμε να ειμαστε δεκτικοι σε καποια πραγματα αρκει αυτα να μην ειναι και υπερβολες. Rolling eyes
DrJekyll - Τετ 28 Μάϊ 2008, 09:31:46
Θέμα δημοσίευσης:
είναι φτιαγμένες αυτές οι βαλβίδες γι'αυτά τα άλογα & τις θερμοκρασίες?
Pughell - Τετ 28 Μάϊ 2008, 09:45:26
Θέμα δημοσίευσης:
Φτιαγμενες δεν ξερω,παντως οριακα αντεχουν,παρολο που δεν ειναι νατριου.
Τωρα βεβαια αν οι θερμοκρασιες ειναι τοσο ψηλες,λογικα θα "πουνε το ποιημα"...
Γενικα μεχρι 800-850 βαθμους συνεργαζονται σχετικα ανετα,απο εκει και πανω τα βρισκουν σκουρα.
Οπως ειπα βεβαια,βαζεις ενα σετ βαλβιδες νατριου και εξασφαλιζεσαι μεχρι ενα σημειο.

Το προβλημα βεβαια εστιαζεται στην ατελη καυση και οχι στο αν η βαλβιδα αντεχει.
Τι εννοω...
Το κεφαλι της βαλβιδας αντεχει,αρκει η καυση να ειναι σωστη.
Στην προκειμενη περιπτωση λιωνει γιατι περναει ακαυτο μιγμα στην εξαγωγη με οτι συνεπαγεται αυτο.
Φανταστειτε να εκθετεις την βαλβιδα σε μια συνεχη φλογα των 900 βαθμων.
Ε,δεν θα λιωσει η καημενη; Question
c2turbo - Τετ 28 Μάϊ 2008, 13:48:07
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Φτιαγμενες δεν ξερω,παντως οριακα αντεχουν,παρολο που δεν ειναι νατριου.
Τωρα βεβαια αν οι θερμοκρασιες ειναι τοσο ψηλες,λογικα θα "πουνε το ποιημα"...
Γενικα μεχρι 800-850 βαθμους συνεργαζονται σχετικα ανετα,απο εκει και πανω τα βρισκουν σκουρα.
Οπως ειπα βεβαια,βαζεις ενα σετ βαλβιδες νατριου και εξασφαλιζεσαι μεχρι ενα σημειο.

Το προβλημα βεβαια εστιαζεται στην ατελη καυση και οχι στο αν η βαλβιδα αντεχει.
Τι εννοω...
Το κεφαλι της βαλβιδας αντεχει,αρκει η καυση να ειναι σωστη.
Στην προκειμενη περιπτωση λιωνει γιατι περναει ακαυτο μιγμα στην εξαγωγη με οτι συνεπαγεται αυτο.
Φανταστειτε να εκθετεις την βαλβιδα σε μια συνεχη φλογα των 900 βαθμων.
Ε,δεν θα λιωσει η καημενη; Question
αυτο υποψιαζομε και εγω,γουοσνερ πιστονια φοραω ,μπιελες δεν αλλαξα ακομα αλλα καπου εκει ειναι και οι αντοχες τους.με εβελες σε σκεψη να αλλξω βαλβιδες αλλα θα γινει δουλεια????κοστος γιαυτες που λες στελιο γνωριζεις και τη διαφορα στις αντοχες εχουνε?για το χταποδι θα το βαλω τελικα οσο για τις αποσταεις ελπιζω να βρουμε την ακρη....και κατι αλλο ρε παιδια το psa εχω δει να βγαζουν 500φευα αλογα..εκει δηλαδη πως τα βγαζουν και βαζουμε οριο στο μοτερ?εγω το αμαξι δεν το χο για κοντρες μου και οτι κανω το κανω απο χαβαλε.ενα σβελτο βολτισιο αυτοινητο το εχω που πρεπει να το φυλαω τα καλοκαιρια... Laughing
volvos - Τετ 28 Μάϊ 2008, 13:59:52
Θέμα δημοσίευσης:
KATEBA AΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
c2turbo - Τετ 28 Μάϊ 2008, 14:02:26
Θέμα δημοσίευσης: Re: ....
DrJekyll έγραψε:
εσυ αγορι μου συνεχιζεις να ειρωνευσε και εισαι και εριστικος, εχεις και ενα λογο παραπανω να μην το κανεις.τελοσπαντων θα το σηκωσω καποια στιγμη σε βιντεακι και μαλιστα σε δρομο πολυ ελαφρως ανηφορικο(κουλουρα-βεροια)πρεπει να τον ξερεις λογικα οταν νυχτωσει οπως λες και θερμοκρασια να ναι εως 10 βαθμους.ετσι το ειδα.μετα θα βαλω μπρος με το μπρελοκ που λες Cool
volvos - Τετ 28 Μάϊ 2008, 14:08:59
Θέμα δημοσίευσης:
ΣΤΟ ΚΟΝΤΕΡ ΤΟΥ C2 ΤΑ ΕΙΔΕΣ ΤΑ 253??
Pughell - Τετ 28 Μάϊ 2008, 14:14:01
Θέμα δημοσίευσης:
Κωτσο θα συμφωνησω με τον Πανο(Volvos) στο γεγονος οτι πρωτα πρεπει να σεταρεις σωστα το προγραμμα σου και μετα να δεις αν οντως χρειαζεσαι βαλβιδες νατριου.
Κοστολογιο για βαλβιδες δεν ξερω αλλα μπορει να μην τις χρειαζεσαι κιολας.
Αυτες που λεω ειναι κουφιες εσωτερικα και εχουν νατριο για ψυξη.
Απλα σιγουρα θα ειναι ακριβουτσικες,δηλαδη αν οι μαμα βαλβιδες πχ κοστιζουν 30Ε/τεμαχιο τοτε αυτες πολυ πιθανον να κανουν και 50Ε/τεμαχιο.

Απο εκει και περα το χταποδι δεν νομιζω να σου δωσει την λυση που θες...
Αν εισαι ηδη με εξαγωγη απο Rallye εννοω.

Οσο για τα αλογα,αυτα που βγαζουν 500 αλογα(στα λογια),απλα δεν βγαζουν τοσο αλλα και τα 400 που θεωρητικα βγαζουν ειναι για πολυ ειδικη χρηση και για ελαχιστες ωρες λειτουργιας.
Κατι τετοιο δεν νομιζω οτι σε εξυπηρετει ωστε να κινεισαι σαν ανθρωπος,καθημερινα...

Οποτε περιορισου σε ενα λογικο set up των 220-230 αλογων για να μην ταλαιπωρεις και την μεταδοση σου,να τσουλας σαν ανθρωπος και να μην εχεις και προβληματα.
Ετσι και αλλιως οσο πιο πολυ πιεση ανεβαζεις,τοσο περισσοτερα προβηματα θα εχεις απο τις θερμοκρασιες,πραγμα κακο για την τσεπη σου.
c2turbo - Τετ 28 Μάϊ 2008, 14:17:19
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ναι παναγιωτη,αρκει να σου πω το gps εγραφε 251 και το αμξι πηγαινε και ημουνα και διπλος.πιεση 1.35 .τα c2 κλεβουν 1,5 με 2 χλμ maximum
Pughell - Τετ 28 Μάϊ 2008, 14:19:09
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

Μπα,εκεινο δεν παει τοσο.
Απλα αν δεν κανω λαθος φοραει μακρυ σασμαν που σε συνδυασμο με τις μακριες σχεσεις τα 230+ θα τα βγαζει ανετα.
Ενα 106 στις 7400 εχει 223 πραγματικα χιλιομετρα οποτε αν ανεβαζει 7αρες με 5η,βαλουμε και τον μεγαλυτερο τροχο μαζι με το μακρυ σασμαν,τα 235 δεν απεχουν και πολυ απο την πραγματικοτητα.

Τονιζω βεβαια οτι πρεπει να ανεβαζει στροφες και αν εχει εξισου μακρυ σασμαν.

---
Μολις εκανα υπολογισμους,με ιδιες σχεσεις(5η 0,854),195/45/16 και διαφορικο 3,76 εχει 230 χλμ στις 7000.
Με την μακρια 5η(0,756) και διαφορικο 3,76 εχει 261 στις 7000.
salex - Πεμ 29 Μάϊ 2008, 01:06:42
Θέμα δημοσίευσης:
Κώστα, από όλα όσα γράφτηκαν σε αυτή την ενότητα, δώσε βάρος στα εξής:
1. Παρόλο που έμβολα και μπιέλες είναι σφυρήλατα, το καπάκι σου εξακολουθεί να είναι ατμοσφαιρικό. Αυτό σημαίνει ότι τόσο ο θάλαμος καύσης όσο και οι βαλβίδες ΔΕΝ αντέχουν μεγάλη θερμοκρασία καύσης.

2. Μια καλή κίνηση για να θεραπεύσεις το πρόβλημα με τις λιωμένες βαλβίδες είναι να τις αντικαταστήσεις με αναβαθμισμένες, που να προορίζονται ή να προέρχονται από turboαυτοκίνητα. Έτσι κι αλλιώς τις χρειάζεσαι!

3. Μετρήστε το αυτοκίνητο με έναν αναλυτή καυσαερίων, μη τυχόν δουλεύεις πολύ στεγνός ή πολύ πλούσιος.

4. Ρίξε μια ματιά στα μπουζί σου. Τί χρώμα έχουν;
DrJekyll - Πεμ 29 Μάϊ 2008, 08:01:06
Θέμα δημοσίευσης:
Τέσπα...Κώστα εγώ με τα 253χαω σου ήμουν ειρωνικός και όχι με κάτι άλλο...Απλά δεν τα πιστεύω για το σκαρί του C2, χώρια ότι θέλεις και μεγαλύτερους τροχούς με μεγαλύτερο βήμα....Τα άλλα τα έχω δει με τα μάτια μου εδω και χρόνια πλέον (τι μπορει να κάνει ο Σάκης), έχοντας δοκιμάσει και έχοντας μείνει ευχαριστημένος....Οπότε ξέρω πόσο δυνατό είναι το C2 σου (εκείνο το μαύρο με τις μπλέ τις OZ...)

Pughell έγραψε:
Απο εκει και περα το χταποδι δεν νομιζω να σου δωσει την λυση που θες...
Αν εισαι ηδη με εξαγωγη απο Rallye εννοω.

Χταπόδι χρειάζεται να γίνει πιο πολύ, για να του πέσουν οι θερμοκρασίες στην τουρμπίνα και να σου την κρατήσει πιο πολύ καιρό... + ότι θα έχει γενικά καλύτερη απόδοση...

Pughell έγραψε:
Οσο για τα αλογα,αυτα που βγαζουν 500 αλογα(στα λογια),απλα δεν βγαζουν τοσο αλλα και τα 400 που θεωρητικα βγαζουν ειναι για πολυ ειδικη χρηση και για ελαχιστες ωρες λειτουργιας.
Κατι τετοιο δεν νομιζω οτι σε εξυπηρετει ωστε να κινεισαι σαν ανθρωπος,καθημερινα...

Γι' αυτά τα άλογα θέλει τουρμπίνα τερας...η τουρμπίνα θα αρχίσει να φορτώνει από τις 6.000σαλ και βάλε, χώρια που θα έχεις και προβλήματα μην σου ρουφήξει κανά πουλί, κανα παπού που να περνάει την διάβαση Razz Shocked οπότε....για εμένα αυτό το μοτέρ και 230 να βγάλει είναι τέλεια, δεν θέλει παραπάνω...από εκεί και μετά μπαίνεις σε άλλα χωράφια και δεν θα βγάλεις άκρη....το σίγουρο είναι οτι το χέρι σου θα πάει πιο βαθειά στην τσέπη.
Pughell - Πεμ 29 Μάϊ 2008, 09:17:30
Θέμα δημοσίευσης:
Μητσο σχετικα με το χταποδι,αποψη μου ειναι οτι απο δυναμη δεν προκειται να κερδισει κατι ουσιαστικο,πλην της καλυτερης ροης που θα εχει λογο υλικου.
Απο την αλλη,για να του κανει καποιος χταποδι απο inox 308,θα του ζητησει μια περιουσια(τα 500Ε ειναι το ελαχιστο) ενω αν του κανει απο 304,θα σπαζει καθε λιγο και λιγακι.
Κατα την γνωμη μου,παιρνεις μια ετοιμη εξαγωγη απο την DP και την βαζεις επανω και ηρεμεις.Εχει και εξαιρετικο υλικο κατασκευης αλλα εχει και καλη σχεδιαση σε λογικη τιμη.
c2turbo - Πεμ 29 Μάϊ 2008, 20:59:50
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="DrJekyll"]Τέσπα...Κώστα εγώ με τα 253χαω σου ήμουν ειρωνικός και όχι με κάτι άλλο...Απλά δεν τα πιστεύω για το σκαρί του C2, χώρια ότι θέλεις και μεγαλύτερους τροχούς με μεγαλύτερο βήμα....Τα άλλα τα έχω δει με τα μάτια μου εδω και χρόνια πλέον (τι μπορει να κάνει ο Σάκης), έχοντας δοκιμάσει και έχοντας μείνει ευχαριστημένος....Οπότε ξέρω πόσο δυνατό είναι το C2 σου (εκείνο το μαύρο με τις μπλέ τις OZ...)

οχι εκεινο ειναι χωρις πιστονια κτλ που δουλευε εως 0,6 αν δεν κανω λαθος.τις μαμα τις ζαντες φοραω αυτες με 10,5 κιλα η μια Crying or Very sad
c2turbo - Πεμ 29 Μάϊ 2008, 21:06:11
Θέμα δημοσίευσης:
σημερα βαλαμε επιπλεον φλαντζα(απο c2 0,67)αν δεν κανω λαθοςμαζι με τις αλλες 2 απο το 106.αρα κατεβαινει η συμπιεση και μεγαλωνει ενα καλο ποσοστο ο θαλαμος καυσης..(ελπιζω)...salex αν πεταει ακαυστο,αν δηλαδη ειναι πολυ φτωχο η πολυ πλουσιο το μειγμα θα χτυπουσαν πυρακια παλι εκει ψηλα μονο Question το χταποδι θα το βαλω τελικα σε 2 βδομαδες..inox...να δω το χωρο που θα τον βρει Laughing ισως με αλλον εκκεντροφορο να εμενε ο θαλαμος καυσης πιο πολυ ανοιχτος Idea αλλα ποιος ξερει με τη ρελαντι θα δουλευε μετα.........
Pughell - Παρ 30 Μάϊ 2008, 08:01:31
Θέμα δημοσίευσης:
Με πολυ πλουσιο μιγμα μαλλον απιθανο να εχει πυρακια.
Bore wash ομως θα εχεις κατα 90%,που ουτε αυτο ειναι καλο(ξεπλενει τα λαδια κοινως).
Πες μου λιγο,εχετε πλανισει κεφαλη; Question
DrJekyll - Παρ 30 Μάϊ 2008, 11:13:38
Θέμα δημοσίευσης:
c2turbo έγραψε:
ισως με αλλον εκκεντροφορο να εμενε ο θαλαμος καυσης πιο πολυ ανοιχτος Idea αλλα ποιος ξερει με τη ρελαντι θα δουλευε μετα.........

εγω πάντως με τους ραλλίσιους δουλεύω μια χαρά σταθερό ρελαντί αλλά από ότι θυμάμαι ο TU5JP4S έχει πιο άγριο προφίλ από TU5JP4.

c2turbo έγραψε:
οχι εκεινο ειναι χωρις πιστονια κτλ που δουλευε εως 0,6 αν δεν κανω λαθος.τις μαμα τις ζαντες φοραω αυτες με 10,5 κιλα η μια Crying or Very sad

Ε τότε έχουμε μιλήσει και μαζί Razz Cool Razz

Τα μπουζί σου σε τι κατάσταση είναι?Τα έχεις δει?

Σε wideband τι έδειξε?
c2turbo - Παρ 30 Μάϊ 2008, 16:23:12
Θέμα δημοσίευσης:
τα μπυζι εβαλα παλι μαμα,ειχα βαλει και εκεινα τα ακριβοπληρωμενα τα ψυχρα και τα εστειλα και εκεινα την προηγουμενη φορα,ναι στελιο πλανιαριστηκε η κεφαλη
Road_Runner - Παρ 30 Μάϊ 2008, 17:08:03
Θέμα δημοσίευσης:
ερώτηση: από κακή βενζίνη δεν μπορώ να έχω πυράκια?
volvos - Παρ 30 Μάϊ 2008, 17:33:33
Θέμα δημοσίευσης:
mpoyzi δοκιμασε απο 607 τριλιτρο
2 βαθμους πθ ψυχρα απο τα μαμα σου φτηνα και μπαινουν μια χαρα στο μοτερ χωρις καμια παρενεργια Wink

επιμενω κατι δε κολλαει στο προγραμμα...ολα τα αλλα που λετε ειναι απλα για να βγαλει παραπανωαλογα. και οχι για να μη λιωνει βαλβιδες και οσονουπω σε βλεπω και με το κορμο ανοιγμενο σα μανιταρι Crying or Very sad
kpsig - Παρ 30 Μάϊ 2008, 17:47:57
Θέμα δημοσίευσης:
Ίσως να έχεις περισσότερο αβάνς από όσο πρέπει στις συγκεκριμένες rpm ή θέλει λίγο ακόμη καύσιμο.
Ίσως ο MAP sensor να μη διαβάζει καλά σε εκείνη την περιοχή.'Ίσως ο λ να μην δουλεύει καλά (βασικά χρειάζεσαι wideband)
Pughell - Παρ 30 Μάϊ 2008, 21:35:25
Θέμα δημοσίευσης:
Αναλογα με το ποσο πλανιστηκε η κεφαλη παντως,συνεπαγεται και μειωμενο ογκο θαλαμου καυσης.
Οχι οτι αυτο εχει καποια αμεση διασυνδεση με τα πυρακια,απλα συντελει στην ποιοτητα της καυσης...

Παντως θα συμφωνησω με τον Πανο.
Δες μπουζι και προγραμμα...Απο εκει θα βρεις λυση κατα 90%.
Pugobios - Σαβ 31 Μάϊ 2008, 13:13:52
Θέμα δημοσίευσης:
να ρωτήσω εγώ κάτι? Rolling eyes και χειμώνα έχεις τα ίδια προβλήματα η μόνο καλοκαίρι? Rolling eyes
c2turbo - Σαβ 31 Μάϊ 2008, 13:46:08
Θέμα δημοσίευσης:
Pugobios έγραψε:
να ρωτήσω εγώ κάτι? Rolling eyes και χειμώνα έχεις τα ίδια προβλήματα η μόνο καλοκαίρι? Rolling eyes
και χειμωνα οχι τοσο εντονα βεβαια..τυχαινε και βραδια που το ξεσκιζα το αμαξι που δεν ακουγοταν τιποτα και αλλες φορες με ιδιες συνθηκες και ιδια καυσιμα ακουγοταν...απο θερμοκρασια τις πιο πολλες φορες την πατουσα και μια φορα απο φορτιο
kane - Σαβ 31 Μάϊ 2008, 13:50:40
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε συ κωστα εχω μια απορία.Αφου εβαλες τουρμποπιστονα,γιατι σου πλανισε κεφαλη? αυτη η κεφαλη δεν ειναι για πολλα πολλα...
Pugobios - Σαβ 31 Μάϊ 2008, 16:23:23
Θέμα δημοσίευσης:
το προβλημα σου φίλε μ είναι ότι έχεις πολύ βαρύ δεξί πόδι Laughing τα τουρμπο κ ειδικα οι μετατροπές τουρμπο έχουν σοβαρό πρόβλημα με 8ερμοκρασίες φαντάζομε έχεις πυρόμετρο οποτε αντικατέστησε το λουκάνικο με χταπόδι βάλε κ ένα external αν σ περισεύουν κ προσοχή στις θερμοκρασίες μετά δεν μπορείς να του πίνεις το αίμα για πολύ ώρα συνέχεια ειδικα καλοκαίρι το καλοκαίρι θα πηγαίνεις κυρία. Wink
c2turbo - Σαβ 31 Μάϊ 2008, 17:41:39
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
Ρε συ κωστα εχω μια απορία.Αφου εβαλες τουρμποπιστονα,γιατι σου πλανισε κεφαλη? αυτη η κεφαλη δεν ειναι για πολλα πολλα...
σταυρο τωρα τη πλανιαραμε ελαχιστα γιατι χρεαζοταν λιγο.πριν δεν ειχα κανει κατι, εσυ γιατι το κανεις μαμα?για να μη βρισκεις c2 στο δρομο? Razz ,ρε κουφαλα θα σε ραψω με 40 βαθμους και θα κλαις Razz
kane - Σαβ 31 Μάϊ 2008, 20:51:15
Θέμα δημοσίευσης:
ΡΕ λακαμά,θα μας τρελάνεις...τι σιτγμή που εβαλες τουρμποπίστονα γιατι δεν αφησε την συμπιεση εκει που την θεταν τα πιστόνια μονα τους? επρεπε να πειράξει κεφαλή σωνει και καλά?
Ποσο την πλάνιαρε?
Οσο για το ανοιγμα θυμάσαι τι σου έλεγα? ακολουθα αμα μπορεις χωρις να κοψεις 40χλμ σε βουνο!!! χιχιχι θα σπασει ή δε θα σπάσει? Laughing Laughing Laughing
Steve - Σαβ 31 Μάϊ 2008, 21:24:45
Θέμα δημοσίευσης:
Πού να βγάλεις άκρη με Εβραίο άνθρωπο... Sad
alekoukos106 - Τρι 03 Ιούν 2008, 12:46:36
Θέμα δημοσίευσης:
παρε κανενα ιντρκουλερ και κατεβα ρελαντι για αθηνα για προγραμμα...κι εγω πιστευω ειναι το προγραμμα που σου διμιουργει τα προβληματα.... Rolling eyes Wink
kane - Τρι 03 Ιούν 2008, 14:30:26
Θέμα δημοσίευσης:
Iντερκουλερ εχει ο κωτσος,τουλαχιστο μια φορα που τον ειχα δει...Βασικα λες να χωσουμε το στελιο να του κανει προγραμμα??? οχι τπτ γιατι αυριο τυχαίνει να ερχετε σαλόνικα Laughing Laughing Laughing
Pughell - Τετ 04 Ιούν 2008, 09:24:39
Θέμα δημοσίευσης:
Ειναι καλη ευκαιρια καθως απο οτι ξερω θα εχουν και τα εργαλεια μαζι τους τα παιδια καθως θα τελειωσουν μια δουλεια στο Κιλκις. Wink
alekoukos106 - Τετ 04 Ιούν 2008, 09:40:29
Θέμα δημοσίευσης:
ΧΩΣΤΕ ΤΟΝ.... Wink Wink Wink μηπως δει καμια ασπρη μερα το παιδι... Rolling eyes

Στελιο χαιρετισματα στο χωριο μου... Very happy Very happy Very happy
Pughell - Τετ 04 Ιούν 2008, 09:42:36
Θέμα δημοσίευσης:
Κιλκισιωτης εισαι ρε boy; Very happy
volvos - Τετ 04 Ιούν 2008, 09:43:06
Θέμα δημοσίευσης:
ante re με τους ασχετους...
τι ξερουν αυτοι? Exclamation

να φανταστεις τη τελευταια φορα μετραγα versions στο λαπτοπ του στελιου που εχουμε φτιαξει στο δικο μου και ζαλιστηκα...
πρεπει να εχουμε φτιαξει ισα με 20+ προγραμματα και ακομα να δουλεψει...απαπαπα σου λεω μακρυα Laughing Laughing Laughing
Steve - Τετ 04 Ιούν 2008, 09:51:49
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
πρεπει να εχουμε φτιαξει ισα με 20+ προγραμματα και ακομα να δουλεψει...απαπαπα σου λεω μακρυα Laughing Laughing Laughing

Τελειώνετε να πάρουμε σειρά Evil
Pughell - Τετ 04 Ιούν 2008, 09:52:43
Θέμα δημοσίευσης:
Το γεφυρι της Αρτας... Laughing
volvos - Τετ 04 Ιούν 2008, 09:55:07
Θέμα δημοσίευσης:
κοιτα και σαζμαν και μοτερ μου ειναι πλεον στα ορια της ομολογκασιον Laughing Laughing Laughing
Pughell - Τετ 04 Ιούν 2008, 09:58:48
Θέμα δημοσίευσης:
Ετσι,εεετσι,σε λιγο θα το βγαλουμε και Ε/10. Rotfl
georgio3gr - Τετ 04 Ιούν 2008, 10:34:04
Θέμα δημοσίευσης:
alekoukos106 έγραψε:
ΧΩΣΤΕ ΤΟΝ.... Wink Wink Wink μηπως δει καμια ασπρη μερα το παιδι... Rolling eyes

Στελιο χαιρετισματα στο χωριο μου... Very happy Very happy Very happy

Κιλκις ακουσα; Απο που αδερφε;
Στελαν ποτε θα ανεβει ο αλλος ο Στελαν Κιλκις; Παρασκευη ανεβαινω και γω για μια βδομαδουλα...
Pughell - Τετ 04 Ιούν 2008, 10:38:20
Θέμα δημοσίευσης:
Ο Salex θα ειναι εδω σημερα,θα διανυκτερευσει και αυριο την κανουν... Smile
alekoukos106 - Τετ 04 Ιούν 2008, 11:32:53
Θέμα δημοσίευσης:
απο πλαγια...ενα χωριο κοντα στο κιλκις και στο χερσο.... Wink
kane - Τετ 04 Ιούν 2008, 14:46:34
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
volvos έγραψε:

Τελειώνετε να πάρουμε σειρά Evil

Eσυ πάρε τα @@ μας για την ώρα...πρωτα θα ξεμπλεξει με ολους μας και τοτε ας ασχοληθεί μαζι σου Laughing
volvos - Τετ 04 Ιούν 2008, 14:48:32
Θέμα δημοσίευσης:
στο μεταξυ steve-sps εχουν ιδιο ακριβως μοντελο εγκεφαλου με δικο μου και δε χρειαζεται τιποτα...
οπως ειναι ετοιμα τους τα φλασαρει Very happy
kane - Τετ 04 Ιούν 2008, 14:53:02
Θέμα δημοσίευσης:
πωπωπω? και ξερεις τι μαλ***α ειναι να πληρωνεις για ενα φλασαρισμα 250ε... Razz Razz Razz
Ας ερθει ο τσομπανος ο σταυρος σαλονικη σε λιγο να του το φλασαρει...
Steve - Τετ 04 Ιούν 2008, 16:09:06
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
στο μεταξυ steve-sps εχουν ιδιο ακριβως μοντελο εγκεφαλου με δικο μου και δε χρειαζεται τιποτα...
οπως ειναι ετοιμα τους τα φλασαρει Very happy

kane έγραψε:
πωπωπω? και ξερεις τι μαλ***α ειναι να πληρωνεις για ενα φλασαρισμα 250ε... Razz Razz Razz
Ας ερθει ο τσομπανος ο σταυρος σαλονικη σε λιγο να του το φλασαρει...

Είναι μαλ***α για ένα φλασάρισμα 250ε, αλλά αν θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο με κάτι που έχει δοκιμαστεί και αναβαθμιστεί τουλάχιστον 20 φορές σε ένα κιτ καρ Rotfl, ε τα 250 ευρώ είναι λίγα

Βασικά να έρθω Θεσσαλονίκη... αλλά αν έρθω, θα βάλω την ανάρτηση 15Αύγουστο μετά Sad
volvos - Τετ 04 Ιούν 2008, 16:12:11
Θέμα δημοσίευσης:
ναι αλλα αμα συνεχισεις να μαλακιζεσαι με μαμα προγραμμα + το υπολοιπο σεταπ και το μυαλο που εχεις τον αυγουστο δε θα εχεις μοτερ για να βαλεις προγραμμα
Steve - Τετ 04 Ιούν 2008, 16:24:29
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ναι αλλα αμα συνεχισεις να μαλακιζεσαι με μαμα προγραμμα + το υπολοιπο σεταπ και το μυαλο που εχεις τον αυγουστο δε θα εχεις μοτερ για να βαλεις προγραμμα

30.000 χλμ με αυτό το σετάπ δουλεύει, άμα σπάσει στα επόμενα 1000 χιλιόμετρα, έσπασε.

Δε γα***ται Cool
-=N4X=- - Τετ 04 Ιούν 2008, 16:32:08
Θέμα δημοσίευσης:
Volvos κρατα τις αποψεις για το δικο σου αμαξι το οποιο ακομα δεν κυκλοφορει.
Το πεζακι δουλευει αψογα κ απροβληματιστα περισσοτερα απο 30.000 χλμ.
Τωρα αν δεν μπορεις να το καταλαβεις δικαιωμα σου...
Αρκετα λοιπον με τα σχολια σου...επειδη δεν θελατε η φοβοσαστε να το δοκιμασετε δεν σημαινει οτι δεν δουλευει κιολας.....σιγουρα δεν αξιοποιει τα χαρακτηριστικα απο τα εκκεντρα αλλα κ παει κ δεν χαλαει.
kane - Τετ 04 Ιούν 2008, 16:38:18
Θέμα δημοσίευσης:
...εχουμε χάσει κανα επεισόδιο? Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
alekoukos106 - Τετ 04 Ιούν 2008, 18:34:19
Θέμα δημοσίευσης:
γιατι παρξηγηθηκε τωρα αυτος....??????????? Confused Confused Confused Confused Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
costas106 - Τετ 04 Ιούν 2008, 18:59:21
Θέμα δημοσίευσης:
Το 206 που έχει ο Steve τώρα, ήταν του Ν4X...
alekoukos106 - Τετ 04 Ιούν 2008, 20:27:53
Θέμα δημοσίευσης:
ααα....ε ενταξει τοτε....παντως το να λεμε για κατι δεν σπαει δεν σπαει μεχρι να σπασει δεν ειναι καλο.....με ενα ρυθμισμα θα δουλευει πιο ανετα το μοτερ και θα αποδιδει και καλυτερα.... Wink
Steve - Τετ 04 Ιούν 2008, 21:45:44
Θέμα δημοσίευσης:
alekoukos106 έγραψε:
ααα....ε ενταξει τοτε....παντως το να λεμε για κατι δεν σπαει δεν σπαει μεχρι να σπασει δεν ειναι καλο.....με ενα ρυθμισμα θα δουλευει πιο ανετα το μοτερ και θα αποδιδει και καλυτερα.... Wink

Συμφωνώ, αλλά έχω άλλα πράγματα σε προτεραιότητα Smile
alekoukos106 - Πεμ 05 Ιούν 2008, 00:40:01
Θέμα δημοσίευσης:
Rolling eyes
Giannis307 - Πεμ 05 Ιούν 2008, 05:53:03
Θέμα δημοσίευσης:
E ναι...Βασηκα οντως τπτ δεν υπαρχει που να μην χαλαει ποτε....απλα οσο το γλωσσοτρωμε τοσο αυξανουμε την πιθανοτητα να γινει κατι.... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Και ποιος τον ακουει μετα τον τελεμε!!!! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Pughell - Πεμ 05 Ιούν 2008, 07:54:16
Θέμα δημοσίευσης:
-=N4X=- έγραψε:
Αρκετα λοιπον με τα σχολια σου...επειδη δεν θελατε η φοβοσαστε να το δοκιμασετε δεν σημαινει οτι δεν δουλευει κιολας.....σιγουρα δεν αξιοποιει τα χαρακτηριστικα απο τα εκκεντρα αλλα κ παει κ δεν χαλαει.

Πανο,αστο,αυτος ξερει... Laughing
Δεν βλεπεις,εβγαλε ηδη 230 αλογα απο ΦΠΕ Corsa OPC. Rotfl
Pughell - Πεμ 05 Ιούν 2008, 07:57:22
Θέμα δημοσίευσης:
alekoukos106 έγραψε:

Ναι ρε,απλα εχει μια βασικη διαφορα το ολο θεμα την οποια σας την λεει ο Πανος αλλα κανενας δεν "νιωθει".
Ενα μοτερ εχει Χ αντοχες και δουλευει με πχ 800 βαθμους στην εξαγωγη.
Αν τα μιγματα αλλαξουν και οι θερμοκρασιες ανεβουν πχ 100 βαθμους,αυτο συνεπαγεται και τις αναλογες καταπονησεις σε βαλβιδες,μεταλλα,κλπ...
Και δεν πιστευω οτι ο Σταυρος εχει καμια ορεξη να πεταξει καμια 500αρια ευρω τουλαχιστον για καινουργια μεταλλα στο μοτερ... Confused
Ειναι αυτο που λενε,φυλαγε τα ρουχα σου για να'χεις τα μισα...
volvos - Πεμ 05 Ιούν 2008, 08:28:06
Θέμα δημοσίευσης:
-=N4X=- έγραψε:

TO ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ (ΑΡΑ ΑΜΑ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΣΥ ΘΑ ΛΕΣ ΜΑ ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ) δουλευει αφου εχει το μαμα προγραμμα αυτη τη στγμη με 14 και πιο πανω ισως (δε ξερω ποσο αγρια ειναι τα μπουμπακια) στοιχειομετρικο ψηλα κοντα στο κοφτη και χωρις καμια διορθωση σε οτιδηποτε αλλο (αβανς κλπ) αφου μιλαμε για ΜΑΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. . .
αυτο τσεκαρισμενο σε αλλα 3-4 πεζο με τα ιδια πραματα με του σταυρου

αν η ημιμαθεια εσας και των μηχανικων σας δε σας αφηνει να καταλαβετε ποσο κακο ειναι αυτο για ενα μοτερ ....

φιλικα τακης Laughing
Pughell - Πεμ 05 Ιούν 2008, 08:49:07
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
...
φιλικα τακης Laughing

Μιλαμε για επιπεδο,οχι μλκιες... Rotfl
kane - Πεμ 05 Ιούν 2008, 14:30:01
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
volvos έγραψε:
...
φιλικα τακης Laughing

Μιλαμε για επιπεδο,οχι μλκιες... Rotfl

ουυυυυυυυ επίπεδο ίσαμε της θάλασσας...σαν το σταδιο εξελιξης του κουβά του. "0" Laughing Laughing Laughing
-=N4X=- - Πεμ 05 Ιούν 2008, 15:29:33
Θέμα δημοσίευσης:
Volvos το αμαξι ειχε συνδεθει σε wideband innovate κ δεν ειναι τοσο φτωχο οσο νομιζεις.
Ποτε δεν ειπα οτι ειναι κ το σωστο για το μοτερ αλλα αμαν πια για τους δρακους.
Εννοειται οτι με προγραμμα κ το αμαξι θα δουλευει πιο ασφαλες κ θα πηγαινει καλυτερα κ το εχω εξηγησει ηδη στον Σταυρο κ του εχω κ την λυση ετοιμη.
Κ οσο για αυτο που λες δεν ισχυει γιατι το πεζακι το πηρε καποιος τον οποιο τον ξερω ποσα χρονια κ κανουμε παρεα...δεν το πηρε ενας αγνωστος + του οτι σαν πρωτο αμαξι ασχετα αν το εχω αποχωριστει εννοειται οτι του εχω τρελει αδυναμια κ θα με πειραζει 1000 φορες περισσοτερο αν παθαινε κατι.
-=N4X=- - Πεμ 05 Ιούν 2008, 15:34:20
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell μαθαμε κ απο ζ16λερ τωρα ε κ το παιζουμε εξυπνοι?
Σε προκαλω να πληρωσεις dyno οπου θες εσυ να δουμε τι γινεται.
Εκτος αν τα maha lp3000 ειναι για τον πουτσο....
Κ πιστεψε με παιρνει κ αλλο.....απλα μετα δεν θα βρω ποτε θα κανει το μπαμ γιατι δεν θα αντεξει οποτε δεν υπαρχει λογος αφου ηδη εχει βγαλει αρκετα χωρις καν να μπει το καινουργιο κουλερ.
Οποτε κ εσυ τις ειρωνιες στα φιλαρακια σου...τουλαχιστον ο βολβος μιλαει με βαση κατι που εχει δει κ οχι επειδη ηθελε να γραψει μια μλκια στο φορουμ.
volvos - Πεμ 05 Ιούν 2008, 15:35:41
Θέμα δημοσίευσης:
αν δεν το εχεις μετρησει με εξατμισης wideband ιnovate εχεις κανει μιση δουλεια...τα wideband poy δειχνουν απο μεσα μειγματα ειναι οτι να ΄ναι

οσα 206 εχουμε μετρησει αρκετα με εκκεντρα 106 που ειναι πιο ηπια απο τα μπουμπακια σου ηταν ολα 14 +- (σαλεξ θα πει ακριβως) ψηλα κοντα στο κοφτη... ακομα και τα μπουμπακια του sps(σε εκκεντρα 206 φτιαγμενα) ηταν θεοστεγνο

ποια ειναι η ετοιμη λυση ?
-=N4X=- - Πεμ 05 Ιούν 2008, 15:53:44
Θέμα δημοσίευσης:
Για εξατμισης μιλαμε παντα...το ειδε κ ο Σταυρος απο κοντα οταν μετρησα εγω το δικο μου.
Για τι μοιρες μπουμπακια μιλας εσυ?...ο ορος ειναι ιδιος αλλα τα στοιχεια αλλαζουν....ολα μπουμπακια ειναι μεν αλλα.
Ετοιμη λυση εννοω προγραμμα οχι κατι αλλο...απλα σε πολυ καλη τιμη για τον Σταυρο ειδικα.
Απλα το παιδι εχει αλλα σχεδια προς το παρον κ δεν δυναται να το κανει.
Pughell - Παρ 06 Ιούν 2008, 08:14:57
Θέμα δημοσίευσης:
-=N4X=- έγραψε:
Pughell μαθαμε κ απο ζ16λερ τωρα ε κ το παιζουμε εξυπνοι?
Σε προκαλω να πληρωσεις dyno οπου θες εσυ να δουμε τι γινεται.
Εκτος αν τα maha lp3000 ειναι για τον πουτσο....
Κ πιστεψε με παιρνει κ αλλο.....απλα μετα δεν θα βρω ποτε θα κανει το μπαμ γιατι δεν θα αντεξει οποτε δεν υπαρχει λογος αφου ηδη εχει βγαλει αρκετα χωρις καν να μπει το καινουργιο κουλερ.
Οποτε κ εσυ τις ειρωνιες στα φιλαρακια σου...τουλαχιστον ο βολβος μιλαει με βαση κατι που εχει δει κ οχι επειδη ηθελε να γραψει μια μλκια στο φορουμ.

Αγορι μου καλο,οταν εγω οδηγουσα τον Ζ20LET,προγονο ολων των υπολοιπων και επερχομενων μοντελων,εσυ ακομα δεν ειχες διπλωμα(22 εισαι αν δεν απατωμαι,ε; ) οποτε ασε καλυτερα να ξερω τι και πως...
Εκτος και αν στην διοικηση επιχειρησεων της Λαρισας σας μαθαινουν και μηχανολογια.

Απο εκει και περα,αφου εισαι τοσο σιγουρος,πηγαινε στο Maha και μετρα το.Εγω γιατι να σου πληρωσω οτιδηποτε;
Να η ευκαιρια σου να βουλωσεις στοματα.
Α,και σχετικα για το τι εχω δει τοσα χρονια(αναφερομενος στην δηλωση οτι ο Volvos εχει δει,ενω εγω οχι),εχεις πολλα να μαθεις ακομα...

Φιλικα(το επιπεδο που λεγαμε Laughing ) Στελιος

---

Πανο τα μπουμπακια του 206(καμια σχεση με τα 272/9,3) ειναι πιο ηπια και αν θυμαμαι καλα ο Μπουμπης εδινε την επιλογη να πειραξεις μονο τον εισαγωγης.
Απο θεμα μιγματων παντως ηταν σχεδον μια απο τα ιδια.
-=N4X=- - Παρ 06 Ιούν 2008, 11:28:57
Θέμα δημοσίευσης:
Tο αμαξι εχει μετρηθει σε maha lp3000.
Αφου λοιπον γνωριζεις οπως λες γιατι θεωρεις οτι ειναι απιθανο να εχω βγαλει 230 (κ λιγο) απο το μοτερ αυτο με φπε?
Οσο για την ηλικια αστο ειναι ατοπο...απο κατι "μεγαλους" σαν κ εσενα φαντασμενους δεινοσαυρους ξερω πολλα περισσοτερα.

Καθολου φιλικα γιατι ο κομπλεξισμος σου παρι συννεφο.
Pughell - Παρ 06 Ιούν 2008, 11:56:39
Θέμα δημοσίευσης:
Το Maha οπου το πηγες,ο Μιχαλακης το ρυθμιζει οπως τον συμφερει οποτε μονο αξιολογο κριτηριο δεν αποτελει για τα νουμερα που εδειξε...
Εκει αναλογο 106 φιλου εδειξε 148 αλογα με ΦΠΕ(και μοτερ 206).
Ε,αμα εκεινο ηταν 148 αλογα,με τα πραγματα που προσθεσε μετα τα 190 θα ηταν λιγα. Laughing

Εκτος φυσικα και αν πηρατε και Maha στην Λαρισα... Rolling eyes
Ο λογος που δεν βγαζει 230 αυτο το μοτερ με ΦΠΕ δεν ειναι για αυτο το topic,αν θες απαντηση,τοτε ανοιξε ενα αλλο στις γενικες συζητησεις.

Απο εκει και περα περι φιλικοτητας,κλπ,ειδα και την δικια σου φιλικοτητα σε αλλο forum οποτε αστο...
Περι κομπλεξισμου και γνωσεων,εγω δεν λεω κατι...
Υποστηριζεις κατι,υποστηριζω κατι αλλο...Απεδειξε το με μια φυσικη επεξηγηση και τελειωσε η υποθεση.
Οσο για την γνωση σε σχεση με την ηλικια,καμια σχεση το ενα με το αλλο απλα για αυτο πρεπει που και που να ανοιγετε και κανενα βιβλιο να διαβαζετε πεντε πραγματα παρα να χανετε τον χρονο σας στις κοντρες και στις βαρυγδουπες δηλωσεις πολλων αλογων,κλπ...

Αυτα απο μενα,sorry για το off topic,και ο Θεος μαζι με τον Σταυρο γιατι με κατι τετοιους φιλους,τι να τους κανεις τους εχθρους...

Και για να επιστρεψουμε σε on topic πραγματα,αν θυμασαι δηλωνες(σε αλλο forum) οτι το 206 σου ειχε σιγουρα 140+ αλογα...
Κατσε να το παει μια ο Σταυρος στο Maha για να δουμε τι πραγματικα γινεται...
Steve - Παρ 06 Ιούν 2008, 12:54:13
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Και για να επιστρεψουμε σε on topic πραγματα,αν θυμασαι δηλωνες(σε αλλο forum) οτι το 206 σου ειχε σιγουρα 140+ αλογα...
Κατσε να το παει μια ο Σταυρος στο Maha για να δουμε τι πραγματικα γινεται...

Εγώ του Αλέξη του το έχω πεί πως με τα πράγματα που έχει, ακόμα και τα 130 (από τα 110 που έχει σαν βάση το 206) άλογα είναι όνειρο θερινής νυκτός Smile

Σε ποιό Maha θες να το πάω Στέλιο?
Ghost Dog - Παρ 06 Ιούν 2008, 13:07:14
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Σε ποιό Maha θες να το πάω Στέλιο?

Αν κατεβεις καμια Αθηνα, δεν το φερνεις απο του Τασου (asa1)????? Rolling eyes Rolling eyes
volvos - Παρ 06 Ιούν 2008, 14:05:02
Θέμα δημοσίευσης:
με κοφτη 6300 και μαμα προγραμμα

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΠΩ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟ ΠΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΤΟ....

οεο??????????????

ο n4x στελιο εχει μπουμπακια ραλλισια οχι απο 206εκκεντρα...

οσον αφορα τα 230 τι πιεση ειπαμε σηκωνεις?
ας πει ο σαλεξ που εχει φτιαξει 2-3 opc

υ.γ. το maha βγαζει οτι αλογα θες αν βαλεις το καταλληλο φορτιο και iso
παντως με φπ εβγαλε 215 αν θυμαμαι καλα ενα που φτιαξανε τα παιδια αλλα νομιζω οτι ειχε τελειωσει η τουρμπινα εκει πανω...
-=N4X=- - Παρ 06 Ιούν 2008, 16:07:38
Θέμα δημοσίευσης:
pughell συνεχιζεις να εισαι εριστικος κ υπεροπτης (ωραιο κ το σχολιακη για την Λαρισα...τι να κανουμε...δεν μενουμε ολοι σε μεγαλουπολεις).
Το maha ειναι στην Κοζανη ειναι καινουργιο κ αυστηροτατο...
Βιβλια πιστεψε με εχω διαβασει πολλα..δεν ειμαι παιδακι του νετ που κανω καραμελα οτι βλεπω....μακαρι να διαβαζα κ για την σχολη μου οπως διαβαζω μηχανολογια αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα.
Ας ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα.
1.Δεν ειπα ποτε οτι το 206 ηταν 140 αλογα....αυτα ειναι μαλκιες τριτων.
Εγω ελεγα παντα κοντα στα 130...
2.Καλο κορσα με 215 αλογα???...ελεος παιδια...εχουν φτιαχτει ηδη παρα πολλα...προγραμμα κ dp κ βγαζουν καπου στα 220+.
Απο φιλο μου με light προγραμμα απο Ανδριανακη εβγαλε 199 τροχο εκει κ 224.7 στο maha που λεω.
3.Καλο φπε του ανδριανακη με κουλερ κ σωληνωσεις σχαστρα εβγαλε 213 τροχο.
4.Με το light (με τα 225) ανοιξα απο τριτες ρολλ κ ημουν 4 αμαξια μπροστα....υπολογιστε μονοι σας.
5.Το αμαξι μου δεν εχει τελειωσει γιατι δεν εχει μπει ακομα το κουλερ κ οι σωληνωσεις για να ρυθμιστει ξανα κ να δουμε τι θα βγαλει...προσωπικα ΘΕΛΩ να πιστευω οτι θα πλησιασω τα 240...θελω το τονιζω.

Για πιεσεις που αναφερατε σηκωνω στιγμιαια 1.8 οβερ κ κραταω 1.45 σταθερη που πεφτει στο 1.2 στον κοφτη.
Αν εσεις απο την αλλη εκει δεν μπορεσατε να φτιαξετε καλο κορσα δεν φταινε οι υπολοιποι.
Σε ξαναλεω οτι για να σου βουλωσω το στοματακι να το μετρησουμε σε οποιο dyno θες κ αν δεν ειμαι κοντα στα 230 η λιγο πανω (διαφορες +-3,4 αλογα υπαρχουν παντα) μπες κ κραξε οσο θες.
Αλλιως περιμενε να ποσταρω την δυναμομετρηση με το κουλερ επανω οταν γινει με το καλο.

Οσο για το σχολιο "με τετοιους φιλους" να μιλατε για ατομα που γνωριζετε αλλιως μοκο για να μην γινουμε κωλος.....Κρατατε ακομα τα πρωτεια ξεροκεφαλιας κ κομπλεξισμου εδω μεσα μερικοι....οτιδηποτε αλλο προσωπικο σε πμ.
mikeCupra - Παρ 06 Ιούν 2008, 16:27:15
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια μολις σημερα γραφτηκα μεσα,αλλα μπηκα να δω λιγο τι γινεται κ εμεινα Shocked Shocked Shocked

Φιλε που λες οτι Corsa OPC Φ.Π.Ε δεν βγαζει 230 εχεις διαβασει ποτ Shocked κανενα περιοδικο???
Κανενα Power???
Σε προτρεπω να διαβασεις το τευχος με το Power Car 07 και να δεις ενα OPC απο Λαρισα κιολας Φ.Π.Ε που βγαζει 229 αλογα....

Ακομη ο Ν4Χ που καταλαβα ποιος ειναι,αν πατουσε με αυτο με τα 229 πιστεψε με θα ηταν μπροστα μη σου πω ευκολα...
Εχουνε γινει δοκιμες με παρομοια αμαξια και συμπεραναμε οτι θα ηταν μπροστα... Wink

Βεβαια αν δεν πατησουν δεν θα ξερουμε αλλα με αλλο παρομοιο ηταν 3 με 4 μπροστα ημουν παρων στο πατημα!!!
drdino - Παρ 06 Ιούν 2008, 16:32:42
Θέμα δημοσίευσης:

Laughing
MEMsound - Παρ 06 Ιούν 2008, 16:37:11
Θέμα δημοσίευσης:
ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΕΓΩ...
ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΔΩ...
Evil Evil Evil Evil

τα ασχετα ποστ "θα πάρουν ποδι"...

mikeCupra - Παρ 06 Ιούν 2008, 17:18:14
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΕΓΩ...
ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΔΩ...
Evil Evil Evil Evil

τα ασχετα ποστ "θα πάρουν ποδι"...

Eχεις δικιο,αλλα που ειναι το κακο οταν διορθωνεις καποιον που κανει λαθος???

Τεσπα εχεις δικιο...
kane - Παρ 06 Ιούν 2008, 18:04:03
Θέμα δημοσίευσης:
πως πως το πες αυτό? POWER? ΡΕ ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ...έγκυρο περιοδικό,τέλος. Rolling eyes

Εσύ πάλι φίλε ο κούπρα κάτι,ΕΝΤΕΛΩΣ τυχαια μπηκες να γραφτεις σήμερα και ΑΚΟΜΑ πιο τυχαία μπηκες στο συγκεκριμμένο τόπικ να μας τα πρηξεις με το ευθειάμαξο το κορσα...μη προσβάλλεις την νοημοσύνη μας φιλε σε παρακαλώ πολύ...
Οσο για τα κορσα σας δεν γνωρίζω,οπότε κάνω την πάπια! χιχιχι,Απλά θα περιμένω να ποστάρει ο σαλεξ την άποψη του.

Υ.Γ. μαρέσουν οι τύποι με τα καινουργια αμάξια...Παίρνουν σειρά στο "συστημα".Χωνουν χρήμα για να σηκώνουν εξοχικά τα μαστόρια και οι έμποροι!!! (γιατι τα σπιτια τα σηκώσαν απο μας Razz Razz Razz )
-=N4X=- - Παρ 06 Ιούν 2008, 18:47:35
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:

Εσύ πάλι φίλε ο κούπρα κάτι,ΕΝΤΕΛΩΣ τυχαια μπηκες να γραφτεις σήμερα και ΑΚΟΜΑ πιο τυχαία μπηκες στο συγκεκριμμένο τόπικ να μας τα πρηξεις με το ευθειάμαξο το κορσα...μη προσβάλλεις την νοημοσύνη μας φιλε σε παρακαλώ πολύ...
Οσο για τα κορσα σας δεν γνωρίζω,οπότε κάνω την πάπια! χιχιχι,Απλά θα περιμένω να ποστάρει ο σαλεξ την άποψη του.

Υ.Γ. μαρέσουν οι τύποι με τα καινουργια αμάξια...Παίρνουν σειρά στο "συστημα".Χωνουν χρήμα για να σηκώνουν εξοχικά τα μαστόρια και οι έμποροι!!! (γιατι τα σπιτια τα σηκώσαν απο μας Razz Razz Razz )

Αυτο για το power που λες δεν μπορω να πω οτι εχεις κ απολυτο αδικο κ μαλλιστα απο προσωπικη εμπειρια.
Αμαξι που μετρηθηκε με vbox εκει κ εκανε 4 περιπου για 0-100 κ 12 (στο περιπου) για το 400αρι μας ρωτησαν αν θελουμε να κατεβασουν ελαχιστα τους χρονους.Επισης οι μετρησεις γινονται σε ελαφρα κατηφορα για ολα τα τουτου.
Απο εκει κ περα σαν δυναμομετρο ειναι καλο.
Τελος για αυτο που λες για τα λεφτα εισαι ατυχος φιλε μου γιατι η ολη μετατροπη (χοανη-εξατμιση ολοκληρη με americat 100αρι-προγραμμα κ αρκετα update μεχρι τωρα) μου εχουν στοιχησει ακριβως 742 ευρω + τις βενζινες.Οποτε απο αλλους τρωνε χρηματα κ χτιζουν...απο εμενα το πολυ πολυ να ανοιξουν κανα μπουκαλι σε κανα μαγαζι. Very happy
-=N4X=- - Παρ 06 Ιούν 2008, 19:09:23
Θέμα δημοσίευσης:
Κ για να τελειωνουμε για το κορσα που δεν ειναι κ του παροντος τοπικ ποσταρω τα παρακατω:

1.Μαμα εγω με μαμα golf gti. 0-400
http://www.youtube.com/watch?v=X3E0u5hQDLs

2.Φιλτρο εξατμιση εγω (μαμα καταλυτη επανω ακομα) με μαμα κορσα φιλου. ρολ 2ες για 500μ
http://www.youtube.com/watch?v=SrK9ijZ7B7Y

3.Φ-π-ε εγω με 106 pt51 (το δυνατοτερο που υπαρχει τουλαχιστον εδω περα κ εχει περασει τα υπολοιπα οπως κ ενα pt52). 0-400
http://www.youtube.com/watch?v=vEUSVp7vMhk

Eβαλα τα παραπανω 3 που ειναι κ τα σταδια εξελιξης στο δικο μου απο μαμα μεχρι οπως ειναι τωρα.

Κ παλι σορυ στον mem για το offtopic.
kane - Παρ 06 Ιούν 2008, 19:36:31
Θέμα δημοσίευσης:
αγόρι μου ο τεκτον εισαι? όμορφα...ποτε ερχεσαι σαλονικη? να σε τρέξω ενα 400ρι απο περιέργεια...
Ισως την αλλη βδομάδα!!!
Σαξό εχω μονοπεταλουδο,καμμια 155 αλογα βαρεια βαρεια/μαμα μεταδοση/πολιτικα ελαστικα.
volvos - Παρ 06 Ιούν 2008, 19:55:57
Θέμα δημοσίευσης:
ειναι πολυ μπροστα στη λαρισα λεμε...

και ανδριανακης δε φτιαχνει αμαξια με τις πιεσεις που λες μη διαδιδουμε βρωμες...ο ανθρωπος εχει ενα επιπεδο

διαβασε και αυτο

Stelios έγραψε:
Καλησπέρα Μάκη,

.
Επειδή το Corsa OPC φοράει υπερβολικά μεγάλη τουρμπίνα για τον κινητήρα του, εαν ρυθμιστεί χωρίς σύνεση στις μεσαίες στροφές (πάνω από 1,4bar υπερπίεση)
κινδυνεύουν οι μπιέλες του - ειδικά στις μεγάλες ταχύτητες και όταν γίνονται ανοίγματα ρεπρίζ.

σταυρο επειδη εισαι μικρος ακομα θα μαθεις ...περα απο οτι ειμαστε οφ τοπικ.
αν θελετε συνεχιστε στο αναλογο τοπικ
kane - Παρ 06 Ιούν 2008, 20:18:58
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

σταυρο επειδη εισαι μικρος ακομα θα μαθεις...

σορυ πάνο,δε σε κατάλαβα με αυτό... Confused
Steve - Παρ 06 Ιούν 2008, 21:44:47
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
volvos έγραψε:

σταυρο επειδη εισαι μικρος ακομα θα μαθεις...

σορυ πάνο,δε σε κατάλαβα με αυτό... Confused

Μήπως λέει εμένα? Laughing
-=N4X=- - Σαβ 07 Ιούν 2008, 11:49:00
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ειναι πολυ μπροστα στη λαρισα λεμε...

και ανδριανακης δε φτιαχνει αμαξια με τις πιεσεις που λες μη διαδιδουμε βρωμες...ο ανθρωπος εχει ενα επιπεδο

διαβασε και αυτο

Stelios έγραψε:
Καλησπέρα Μάκη,

.
Επειδή το Corsa OPC φοράει υπερβολικά μεγάλη τουρμπίνα για τον κινητήρα του, εαν ρυθμιστεί χωρίς σύνεση στις μεσαίες στροφές (πάνω από 1,4bar υπερπίεση)
κινδυνεύουν οι μπιέλες του - ειδικά στις μεγάλες ταχύτητες και όταν γίνονται ανοίγματα ρεπρίζ.

σταυρο επειδη εισαι μικρος ακομα θα μαθεις ...περα απο οτι ειμαστε οφ τοπικ.
αν θελετε συνεχιστε στο αναλογο τοπικ

To τι φτιαχνει ο Ανδριανακης ασε να το ξερω καλυτερα αφου κυκλοφορουν εκτοσ του "αγωνιστικου" του Σταφυλοπατη αλλα 3 στη Λαρισα με το προγραμμα του κ το ενα ειναι ο φιλος μου που δοκιμαζουμε συνεχεια απο την αρχη μεταξυ μας.
Οι πιεσεις ειναι αυτες...κ σε defi οργανο κ σε ενα αλλο με greddy (το τριτο δεν εχει αλλα ειναι το ιδιο με τα αλλα).

Αυτο για τις μπιελες ισχυει...ειναι ευαισθητες....κ το εμαθαν αμαξια του παραπανω προγραμματιστη απο πρωτο χερι για αυτο κ μετα εκοψε τις βαρβατες πιεσεις.
Το αμαξι του φιλου μου εσπασε στα 17000χλμ κ τωρα εχει καινουργιο μοτερ με 4500 κ το light προγραμμα.
-=N4X=- - Σαβ 07 Ιούν 2008, 11:52:14
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
αγόρι μου ο τεκτον εισαι? όμορφα...ποτε ερχεσαι σαλονικη? να σε τρέξω ενα 400ρι απο περιέργεια...
Ισως την αλλη βδομάδα!!!
Σαξό εχω μονοπεταλουδο,καμμια 155 αλογα βαρεια βαρεια/μαμα μεταδοση/πολιτικα ελαστικα.

Να ανεβω σαλλονικα για μια κοντρα δεν το κανω...εγω εχω αποδειξει τι κανει το αμαξι μου σε πολλες περιπτωσεις τοσο εδω οσο κ Καρδιτσα.
Αν θες κατεβα εσυ να αποδειξεις οτι λεω ψεματα.
alekoukos106 - Σαβ 07 Ιούν 2008, 13:35:16
Θέμα δημοσίευσης:
θα ερθω κι εγω με τον kane παρεα.... Wink Wink Wink
kane - Σαβ 07 Ιούν 2008, 15:01:33
Θέμα δημοσίευσης:
-=N4X=- έγραψε:
kane έγραψε:
Ισως την αλλη βδομάδα!!!

Να ανεβω σαλλονικα για μια κοντρα δεν το κανω...εγω εχω αποδειξει τι κανει το αμαξι μου σε πολλες περιπτωσεις τοσο εδω οσο κ Καρδιτσα.

εγω δεν βαζω κοντρες καταρχήν.Αυτα ειναι για σας με τα ευθειαμαξα.Εγω κάνω φιλικά ανοιγματα συγκρισης μοτερ...
Αποτι θυμαμαι απτο μαικαρκλαμπ μια χαρά συχνά ερχεσαι σαλονίκη...οποτε ερθεις για σφύρα μου λιγες μερες πριν να δω αν μπορω να ερθω και γω (γιατι δεν ειμαι μεσα απο σαλονικη).
Αποδειξη το οτι εφυγες ενα πτ51 106 δε μου λεει τπτ πραγματικα...λες και ειναι κανα αλυσοπριονο...τα υπολοιπα μεταξυ μας με πμ γιατι ειμαστε περα για περα οφ τοπικ Rolling eyes
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) - Σαβ 07 Ιούν 2008, 17:08:43
Θέμα δημοσίευσης:
Surprised Surprised Surprised
Pughell - Σαβ 07 Ιούν 2008, 19:26:09
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε 'σεις,δεν ληγουμε το "show" με την τουρμπατη μλκια για να ασχοληθουμε λιγο με τα δικα μας;
Το ξεσκισαμε το topic...

Υ.Γ. Αφου ο -=N4X=- το εχει μετρησει σε Maha 3000,λογικα θα εχει και την μετρηση.Βαλτην την ρημαδα να τελειωνει το θεμα...
Υ.Γ. 2 Σταυρο,το Maha που λεει ειναι εκεινο που εβγαλε ο Κουνουπιδης 160.Βγαλε συμπερασμα... Laughing
-=N4X=- - Σαβ 07 Ιούν 2008, 19:46:09
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
-=N4X=- έγραψε:
kane έγραψε:
Ισως την αλλη βδομάδα!!!

εγω δεν βαζω κοντρες καταρχήν.Αυτα ειναι για σας με τα ευθειαμαξα.Εγω κάνω φιλικά ανοιγματα συγκρισης μοτερ...
Αποτι θυμαμαι απτο μαικαρκλαμπ μια χαρά συχνά ερχεσαι σαλονίκη...οποτε ερθεις για σφύρα μου λιγες μερες πριν να δω αν μπορω να ερθω και γω (γιατι δεν ειμαι μεσα απο σαλονικη).
Αποδειξη το οτι εφυγες ενα πτ51 106 δε μου λεει τπτ πραγματικα...λες και ειναι κανα αλυσοπριονο...τα υπολοιπα μεταξυ μας με πμ γιατι ειμαστε περα για περα οφ τοπικ Rolling eyes

Ο καθενας κανει φιλε μου αυτο που του αρεσει...εσυ στροφουλες εγω κοντριτσες....δεν μπορω να σου πω κατι για αυτο κ δεν μπορεις κ εσυ.
Σαλλονικα αφου εισαι κ στο αλλο το κλαμπ θα δεις οτι παλια ανεβαινα ενω τωρα εχω πολυ καιρο.
Παρολα αυτα αν κανονισω κατι θα σου στειλω πμ...θα ειναι ευκαιρια να δεις κ το κλαμπ εκεινο κ τα παιδια απο κοντα κ να κανουμε κ το πατημα.
Να ανεβω επανω μονο για αυτο εννοουσα οτι δεν προκειται...μετα χανει κ τον ορο της δοκιμης κ γινεται κοντρα οποτε θα παιζαμε αλλιως...πιστευω καταλαβαινεις.
kane - Σαβ 07 Ιούν 2008, 20:05:33
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Υ.Γ. 2 Σταυρο,το Maha που λεει ειναι εκεινο που εβγαλε ο Κουνουπιδης 160.Βγαλε συμπερασμα... Laughing

Axa...μιλάμε λοιπόν για τέρμα αξιοπιστία μέτρησης...ενταξει τα 230 εκεινού πρεπει να ειναι περιπου στα 200 και πολλά λεω.Τεσπα,εαν τυχει και τρεξω με το παιδι (πριν το κανω μαμα) θα λάμψει η αλήθεια.

Ο κοσμος ειναι πολυ μικρός τελικα ε? ξεφτιλίζουμε δυναμομετρα,μαστορες και τα βρισκουμε μπροστα μας ωστε να βγαζουμε συμπεράσματα...καλο αυτό.
Τελος ομως τα οφ τοπικ και απο μένα,γιατι το σκισαμε οντως το θεμα...
volvos - Σαβ 07 Ιούν 2008, 20:08:23
Θέμα δημοσίευσης:
ωραια μαθαινουμε και κανα κουτσομπολιο ...
δεν ηξερα οτι τη πατατια με τις πιεσεις την ειχε κανει ο ανδριανακης

αφου ομως δεν ισχυουν αυτες οι πιεσεις και κανεις δε δουλευει ετσι εσυ γιατι τις αναφερεις?
παντως απο τα 215 στο μαχα του αγγελιδη με προγραμμα db
μεχρι τα 230 που μετρησες εσυ δικο σου με εξατμιση επιπλεον ολοσωμη δεν ειναι καμια συγκλονιστικη διαφορα για να θεωρειται ακυρη η μετρηση.
αντε στον ασα να ηταν 225+-
-=N4X=- - Κυρ 08 Ιούν 2008, 02:06:38
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ωραια μαθαινουμε και κανα κουτσομπολιο ...
δεν ηξερα οτι τη πατατια με τις πιεσεις την ειχε κανει ο ανδριανακης

αφου ομως δεν ισχυουν αυτες οι πιεσεις και κανεις δε δουλευει ετσι εσυ γιατι τις αναφερεις?
παντως απο τα 215 στο μαχα του αγγελιδη με προγραμμα db
μεχρι τα 230 που μετρησες εσυ δικο σου με εξατμιση επιπλεον ολοσωμη δεν ειναι καμια συγκλονιστικη διαφορα για να θεωρειται ακυρη η μετρηση.
αντε στον ασα να ηταν 225+-

Δεν καταλαβα τι εννοεις που λες για τις πιεσεις οτι δεν δουλευουν.
Λυσε μου μια αποροια...τα 215 που λες με προγραμμα κ dp...το προγραμμα ηταν custom η μηπως κανα bsr?
Τα bsr ειναι η μεγαλυτερη απατεωνια (για το κορσα τουλαχιστον) αφου δεν βγαζουν με τπτ πουθενα πανω απο 210 αλογα οταν το ιδιο το αμαξι παιζει 200+ απο το εργοστασιο (τουλαχιστον τα περισσοτερα δεν μπορω να πω για ολα).
Αν λοιπον ειναι κατι τετοιο ειναι καπως λογικο.(αλλα κ παλι).
Το δικο μου προγραμμα ειναι αρκετα επιθετικο (βεβαια εχουμε κρατησει ολες τις δικλειδες ασφαλειας του μοτερ) αλλα σαν πιεσεις ειναι οτι πιο "αγριο" εχω δει αναμεσα σε αλλα.
Το αν θα υπαρξει μακροπροθεσμα προβλημα δεν το ξερω (εχω τα @@ να το πω σε σχεση με αλλους που το παιζουν ειδημωνες) ασχετα αν υπαρχουν οι διαβεβαιωσεις οτι δεν...
Κ για να τελειωνουμε δεν με ενδιαφερει αν βγαζει 230,250,290 η 150!...τα αποτελεσματα φαινονται στον δρομο...κ μαλλιστα για τα περισσοτερα εχω κ βιντεο.Αυτο ειναι το καλυτερο δυναμομετρο.....αν εχω 200 αλογα οπως ειπε ο σχετικος φιλος πιο πανω κ περνω για πλακα γκολφακια κ ταπερ κ κανω τα καινουργια σ3 να ψαχνονται (εστω κ για λιγο) τοτε ειναι ακομα καλυτερο.
mikeCupra - Κυρ 08 Ιούν 2008, 02:31:44
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:

Aν το Power δεν ειναι σωστο περιοδικο ποιο ειναι???
Κατεμε Power και Drive...
Αλλα δυστυχως τα περισσοτερα μπλεκουν με τις διαφημισεις... Wink

Μπηκα σε αυτο το site και ειδα και αλλα Topic,ετυχα δυστυχως εδω, εχω κολλητο με saxo 16v και δεν ασχολειται με το net ετσι ειπα να δω τιποτα να τον βοηθησω,Οκ???Επιτρεπετε να ξαναποσταρω???

Παντως στο τελευταιο που λες να εισαι σιγουρος δεν ειμαι εγω.
alekoukos106 - Κυρ 08 Ιούν 2008, 12:52:46
Θέμα δημοσίευσης:
dragster.gr το καναμε το forum..... Rolling eyes Sad
Steve - Κυρ 08 Ιούν 2008, 12:54:13
Θέμα δημοσίευσης:
alekoukos106 έγραψε:

Όταν λέγονται πράγματα που δεν χρειάζονται εδώ μέσα, και δεν υπάρχει και αστυνόμευση, τότε ναι, dragster.gr το κάναμε.

Στο κάτω κάτω τί σε χαλάει? Και συ κουλός ευθειάκιας είσαι Rotfl
Ghost Dog - Κυρ 08 Ιούν 2008, 14:49:53
Θέμα δημοσίευσης:
αστυνoμευση φυσικα και υπαρχει....
απλως σας αφηνει να πειτε καμια ευθειομαλακια και μετα θα ΣΚΟΥΠΙΣΕΙ ΑΣΧΗΜΑΑΑΑΑ, ΜΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΣΕ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΤΟΠΙΚΣ......... Afroman
Steve - Κυρ 08 Ιούν 2008, 15:00:37
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι ρε Άρη Laughing
alekoukos106 - Κυρ 08 Ιούν 2008, 18:05:26
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
alekoukos106 έγραψε:

Όταν λέγονται πράγματα που δεν χρειάζονται εδώ μέσα, και δεν υπάρχει και αστυνόμευση, τότε ναι, dragster.gr το κάναμε.

Στο κάτω κάτω τί σε χαλάει? Και συ κουλός ευθειάκιας είσαι Rotfl

τι κριμα που δεν ειμαι χερας σαν και εσενα... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad ...
Steve - Κυρ 08 Ιούν 2008, 21:04:28
Θέμα δημοσίευσης:
alekoukos106 έγραψε:
τι κριμα που δεν ειμαι χερας σαν και εσενα... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad ...

Κάνε υπομονή και θα 'ρθει το νινί!
Laughing
c2turbo - Δευ 04 Αύγ 2008, 19:17:36
Θέμα δημοσίευσης:
τελικα μετα απο καιρο και ενω γινανε καποιες αλλαγες λυθηκε το προβλημα μου.μπηκε ενα χταποδι πανω,πεσανε αισθητα οι θερμοκρασιες στο μοτεργυρψ στους 180 με 200.απο εκει και περα μπηκε ενα ψυγειακι λαδιου και τελος απλα θα πω οτι εφταιγε το φτωχο μειγμα (δεν θελω να το σχολιασς αυτο περαιτερω)μιας και μετα τα μεγαλυτερα μπεκ σηκωσα πιεση 1,35 και δεν κανει κιχ το αμαξι.Σας ευχαριστώ ολους για τις πληροφοριες και τα φωτα σας
Pughell - Τρι 05 Αύγ 2008, 08:30:39
Θέμα δημοσίευσης:
Κωτσο κανε μια μαγκια και δες κατα τις 3000-4000 χιλιομετρα μετα την αλλαγη λαδιων κατα ποσο βρωμαει βενζινη οταν ανοιξεις την ταπα του λαδιου.
Αν η μυρωδια ειναι εντονη,αυτο ειναι κακο καθως θα ταλαιπωρεις ιδιαιτερα τα ελατηρια των πιστονιων με οτι συνεπαγεται αυτο σε αποδοση και μακροζωια. Exclamation
Ghost Dog - Τρι 05 Αύγ 2008, 08:50:53
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Κωτσο κανε μια μαγκια και δες κατα τις 3000-4000 χιλιομετρα μετα την αλλαγη λαδιων κατα ποσο βρωμαει βενζινη οταν ανοιξεις την ταπα του λαδιου.
Αν η μυρωδια ειναι εντονη,αυτο ειναι κακο καθως θα ταλαιπωρεις ιδιαιτερα τα ελατηρια των πιστονιων με οτι συνεπαγεται αυτο σε αποδοση και μακροζωια. Exclamation

Τι ειπε ρε παιδια ο ανθρωπΑς.....? Shocked
Μαλιστα, δεν το γνωριζα αυτο...... Wink
Ωραιος ο Στελιος Cool
Pughell - Τρι 05 Αύγ 2008, 10:07:43
Θέμα δημοσίευσης:
Σιγα ρε,πιστευω οτι οι περισσοτεροι μηχανικοι το γνωριζουν αυτο.

Η πλακα ειναι οτι αρκετες φορες εσκεμμενα οι κατασκευαστες/βελτιωτες δημιουργουν bore wash προκειμενου να ριξουν της θερμοκρασιες στο μοτερ.
Πχ το kit mini group A της Peugeot για τα 106 ειναι ετσι σχεδιασμενο καθως ετσι και αλλιως μια φορα τον χρονο το μοτερ το κανουν rebuild οποτε δεν τιθεται θεμα λιωσιματος πιστονιου ή φθαρμενων ελατηριων.
Απλα αναλογα με την χρηση επιλεγεις και το ποσο χαμηλες θερμοκρασιες θες.

Τωρα στις δικες μας περιπτωσεις,το μοτερ δεν καταπονειται τοσο πολυ οσο σε ενα αγωνιστικο αλλα απο την αλλη δεν κανουμε rebuild καθε χρονο για αυτο και ειναι καλο να προσεχουμε τετοιες λεπτομερειες.

Ε,απο εκει και περα ολοι γνωριζετε ποσο κακη ειναι η μεγαλη προσμιξη καυσιμου στο λιπαντικο,για την υγεια του μοτερ. Exclamation
MEMsound - Τρι 05 Αύγ 2008, 10:13:37
Θέμα δημοσίευσης:
σορρυ για το οφφτοπικ

Pughell έγραψε:
...tο kit mini group A της Peugeot για τα 106 ειναι ετσι σχεδιασμενο καθως ετσι και αλλιως μια φορα τον χρονο το μοτερ το κανουν rebuild οποτε δεν τιθεται θεμα λιωσιματος πιστονιου ή φθαρμενων ελατηριων...

αυτό ΞΑΝΑΠΕΣΤΟ μπας και το καταλάβουν ορισμένοι που τα θεωρουν όλα ισα κι ομοια... και κάνουν οτι τους ερθει στο μοτερ τους...
Pughell - Τρι 05 Αύγ 2008, 10:27:53
Θέμα δημοσίευσης:
Για να ειμαι ειλικρινης παρελειψα και το "αντιδοτο" βεβαια... Embarassed
Το bore wash ειναι θεμιτο σε καποιες περιπτωσεις και αντιμετωπιζεται και με ενα τρικ(ας το πουμε).

Αν ενα μοτερ δουλευει λιγες ωρες,πχ καποιος χρησιμοποιει το αμαξι του μονο για κοντρες και το δουλευει 2 ωρες την μερα αλλα το 90% στον κοφτη,τοτε το bore wash ειναι θεμιτο αρκει βεβαια και το συγκεκριμενο μοτερ να αλλαζει λαδια παρα πολυ συχνα.

Σε τι ωφελει αυτο...
Το bore wash εξασφαλιζει χαμηλοτερες τριβες(λογο θερμοκρασιων) και καπως καλυτερη αντοχη.
Απο την αλλη η συχνη αλλαγη λαδιων(τουλαχιστον καθε 5000 χλμ για να μην πω ακομα πιο νωρις) εξασφαλιζει οτι το λιπαντικο θα εχει παντα μια αποδεκτη τιμη ωστε το φιλμ να μην "σπαζει".

Οποτε αυτο ειναι ο "αντιποδας".

Απλα ο καθε χρηστης επιλεγει αναλογα με το τι ακριβως θελει να κανει και πια χρηση τον εξυπηρετει.
Παντως κερδη χωρις θυσιες δεν υφιστανται. Rolling eyes
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες