PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Θόρυβος κάτω από το καπώ

cipher - Σαβ 10 Μάϊ 2008, 18:39:17
Θέμα δημοσίευσης: Θόρυβος κάτω από το καπώ
Καλησπέρα σε όλους!

Εδώ και λίγο καιρό το 206 μου κάνει έναν περίεργο θόρυβο. Φαίνεται να προέρχεται από την περιοχή που βρίσκονται οι ιμάντες και ακολουθεί τις στροφές τις μηχανής, χωρίς να αλλοιώνεται από π.χ. πάτημα συμπλέκτη κτλ. Στο άκουσμά του θυμίζει "σβιιιιινγκ" από ηλεκτροκίνητο μοτεράκι και όχι το χαρακτηριστικό σφύριγμα ιμάντα. Ειδικά στις 1.500-3.000 στροφές, που τα επίπεδα θορύβου του κινητήρα είναι σχετικά χαμηλά, ακούγεται αρκετά καθαρά μέσα στην καμπίνα.

Το αυτοκίνητο έχει γύρω στα 58.000 km και δεν έχουν αλλαχτεί ποτέ ιμάντες, δίσκος, ρουλεμάν κτλ.

Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι, ή να αρχίσω να ψαρώνω κόσμο στα φανάρια που θα νομίζουν ότι έχω τούρμπο; Very happy
Ghost Dog - Σαβ 10 Μάϊ 2008, 20:30:39
Θέμα δημοσίευσης:
To εκανε και του stevon........!
Μεχρι και cooper s σκιαζοντουσαν στο περασμα του "κουμπαρ-αμαξου"!!! Laughing
Νομιζω οτι ηταν ιμαντας....
Περισσοτερα απο τον ιδιο τη Δευτερα Wink
Stevon - Δευ 12 Μάϊ 2008, 13:12:09
Θέμα δημοσίευσης:
Ρουλεμάν τεντωτήρα... Wink Wink

Αρούλη που να έβλεπες όταν είχα πάνω και την καγκου-Remus..... Laughing Laughing

cipher - Δευ 12 Μάϊ 2008, 19:17:01
Θέμα δημοσίευσης:
Να 'σαι καλά Stevon! Και δε μου λες, είναι ακριβό αυτό; Αλλάζεται μόνο του ως ανταλλακτικό, ή πάει πακέτο μαζί με κάτι άλλο;
Stevon - Τρι 13 Μάϊ 2008, 14:45:18
Θέμα δημοσίευσης:
cipher έγραψε:
Να 'σαι καλά Stevon! Και δε μου λες, είναι ακριβό αυτό; Αλλάζεται μόνο του ως ανταλλακτικό, ή πάει πακέτο μαζί με κάτι άλλο;

Σάν ανταλλακτικό δέν είναι ακριβό , αλλά λογικά θα αλλάξεις και τα δύο ρουλεμάν = 95€ περίπου , τον εξωτερικό ιμάντα σίγουρα = 10€ περίπου ,και ανάλογα με την κατάσταση του ιμάντα εκκεντροφόρου ,ίσως και αυτον.

Η εργασία τώρα είναι διαφορετικό κομάτι , άν αλλάξεις μόνο ρουλεμάν και εξωτερικό = 65-70€ περίπου , άν αλλάξεις και ιμάντα εκκεντροφόρου παραπάνω.
Wink

Με ποιο απλά λόγια στην περίπτωση Νο1 = 180€ χοντρικά στην περίπτωση Νο2 = σχεδόν τα διπλά.
cipher - Τετ 18 Ιούν 2008, 20:20:20
Θέμα δημοσίευσης:
Stevon, πέτυχες διάνα! Thumb Left

Αλλάχθηκαν και τα 2 ρουλεμάν, το ένα εκ των οποίων πήγαινε σετ με τη βάση. Κόστος ανταλλακτικών €120 συν €40 εργατικά. Πάει κι αυτό...
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες