PSClub - Hellas

Μετάδοση - 307 - Κιβώτιο ταχυτήτων 307

justdrive - Σαβ 03 Μάϊ 2008, 11:45:46
Θέμα δημοσίευσης: 307 - Κιβώτιο ταχυτήτων 307
πριν από 6 μήνες αγόρασα το 307. καινούριο τα πήρα! την ίδια παρατήρηση έχω να κάνω και εγώ! η 1, 2, 3 γρατσουνάνε! λέτε να φταίνε οι βαλβολίνες?πήγα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι δεν έχει πρόβλημα απλά θα μου αλλάξει και τις βαλβολίνες όταν πάω για αλλαγή λαδιών! (στα 10000 χμ) θέλω να ρωτήσω τί είδους βαλβολίνες φοράει το εργοστάσιο?ώστε να τον τσεκάρω τον τύπο και να μη μου βάλει ξανά τις ίδιες! αυτός μου είπε ότι τις total και shell χρησιμοποιεί! Επειδή είμαι ακόμα μέσα στην εγγύηση και δεν μπορώ να του πω να βάλει motul, μπορείτε να μου πείτε αν είναι δοκιμασμένες οι παραπάνω και δώστε μου τον ακριβή τύπο αν κάποιος γνωρίζει για να του πω να βάλω καποιες ήδη δοκιμασμένες.
MEMsound - Σαβ 03 Μάϊ 2008, 12:09:41
Θέμα δημοσίευσης:
θα πας θα βάλεις ELF TRP και ΤΕΛΟΣ Cool
justdrive - Σαβ 03 Μάϊ 2008, 12:19:04
Θέμα δημοσίευσης:
τα χρησιμοποιεί η peugeot ή θα πρέπει να τους πω να μου βάλουν τέτοια μάρκα? έτσι είναι ο ακριβής τύπος (elf) ή συνοδευεται από κάποιον αριθμό?( πχ elf 40 ή 50 κλπ).
MEMsound - Σαβ 03 Μάϊ 2008, 12:23:56
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.psclub.gr/eshop/product_info.php?products_id=288 Wink Wink

καλήτερα να την αγοράσεις εσύ και να την πάς να στην βάλουν (και να κάτσεις από πάνω τους για να δεις οτι θα σου βάλουν αυτή)
justdrive - Σαβ 03 Μάϊ 2008, 12:26:56
Θέμα δημοσίευσης:
ευχαριστώ πολύ φίλε! αν προκύψει κάτι άλλο θα ξαναρωτήσω!
justdrive - Κυρ 04 Μάϊ 2008, 18:40:06
Θέμα δημοσίευσης: Ερωτήσεις για κιβώτιο ταχυτήτων
καλησπέρα σας φίλοι της γαλλικής τεχνολογίας! επειδή είναι η πρώτη φορά που παίρνω γαλλικό αυτοκίνητο θέλω να ρωτήσω ορισμένα πράματα: έχω πάρει το 307 και πραγματικά βλέπω πάρα πολύ ωραία συμπεριφορά στην οδήγηση. Αυτό που παρατηρώ τους τελευταίους μήνες είναι ένα γρατζούνισμα στο κιβώτιο! ιδιαίτερα στην 1, 2, 3! Βέβαια δεν το κάνει πάντα! ανάλογα την αλλαγή. Βασικά η οδήγηση που κάνω είναι όπως λέει και το όνομά μου : just drive! οι αλλαγές γίνονται στις 2500 με 3500 στροφές. πήγα στην αντιπροσωπεία της Λαμίας και μου είπε ο αρχιμάστορας ότι δεν έχει τίποτα το διαφορικό. Συγκεκριμένα μου είπε ότι όλα τα πεζό έτσι κάνουν! Το πήγα και στην αντιπροσωπεία του Βόλου και μου είπε ο μάστορας ότι δε βλέπει κάποιο πρόβλημα!(καλό σημάδι αυτό: δε με δούλεψαν, και οι δύο μου είπαν τα ίδια)απλά αυτός στο Βόλο μου είπε ότι καμιά φορά μπορεί να γρατζουνάει ο λεβιές! Επειδή όμως είμαι πολύ ψείρας με το αμάξι είδα στο site σας την περίπτωση να φταίνε οι βαλβολίνες! έχει κάποιος 307 και αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με εμένα? από αυτά που αναφέρω ξέρει κανένας να μου πει τί έκανε για να λύσει το πρόβλημα αυτό?Να αναφέρω επίσης ότι κατά 95% οι ταχύτητες κουμπώνουν πάρα πολύ καλά! κάποιες όμως φορές γρατζουνάνε!
justdrive - Δευ 05 Μάϊ 2008, 13:14:44
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παιδιά sorry αν σας κουράζω απλά θέλω να μου πείτε αν στο 307(1400cc, 90HP) που έχω κάνουν οι ELF TRP 75W80? απλά ας μου πει κάποιος που να ξέρει για να μη με κοροιδέψουν στην αντιπροσωπεία! εκεί μου είπαν ότι total και shell χρησιμοποιούν!
drdino - Δευ 05 Μάϊ 2008, 13:44:07
Θέμα δημοσίευσης:
Nαι, είναι μια πολύ καλή επιλογή. Smile
justdrive - Δευ 05 Μάϊ 2008, 14:27:21
Θέμα δημοσίευσης:
κάνουν για τα peugeot? ή υπάρχουν συγκεκριμένες που πρέπει να φοράμε? δεν ξέρω καθόλου γι' αυτό και ρωτάω! να μην βάλω αυτές και κάνω καμιά ζημιά στο σασμάν! στην αντιπροσωπεία βάζουν τέτιοες? ξέρω ότι μόνο total χρησιμοποιούν?
justdrive - Τρι 06 Μάϊ 2008, 11:10:29
Θέμα δημοσίευσης:
ας απαντήσει κάποιος αν γνωρίζει ή αν έχει βάλει τις ίδιες ώστε να το κάνω και εγώ!
MEMsound - Τρι 06 Μάϊ 2008, 11:23:55
Θέμα δημοσίευσης:
συγνώμη κιολάς αλλά πόσες φορες πρέπει να ρωτήσεις για το ιδιο πράγμα????

οι περισσότεροι από εμάς αυτές φοράμε!!!!

ΕΛΕΟΣ!!!!! Laughing

υ.γ. αν και θεωρω ότι αυτα που σου λένε στα συνεργεία ειναι σωστά και απλά πρέπει να συνηθήσεις οτι τα κιβώτια των Peugeot ειναι γενικώς λίγο "κάπως"...ιδίως αν πριν ειχες γιαπωνέζικο πχ...
Steve - Τρι 06 Μάϊ 2008, 12:37:32
Θέμα δημοσίευσης:
Κλείστε την την μαλ***α επιτέλους... Rolling eyes
Giannis307 - Τρι 06 Μάϊ 2008, 13:01:41
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Κλείστε την την μαλ***α επιτέλους... Rolling eyes

+1!!!! Cool
MEMsound - Τρι 06 Μάϊ 2008, 13:02:57
Θέμα δημοσίευσης:
σεμνα Laughing (αν και Twisted evil )
justdrive - Τρι 06 Μάϊ 2008, 20:44:47
Θέμα δημοσίευσης:
οκ ρε μάγγες sorry! απλά ρωτάω σα νέος! και εσείς κάπως έτσι θα κάνατε στην αρχή!(είναι και ο ενθουσιασμός μου για το site και η επικοινωνία μαζί με άλλους φίλους της peugeot)! μη βαράτε κιόλας!
Giannis307 - Δευ 12 Μάϊ 2008, 08:48:23
Θέμα δημοσίευσης:
Μην ανησυχεις....Απλα εχει καταντησει αηδια πια το θεμα με τα γρατζουνισματα στο σαζμαν....Θελει καλη βαλβολινη και σωστα συμπλεκταρισματα (πατημα ως κατω) και οχι καρφωτες κλπ...δεν ειναι Honda...και παντα αν ειναι να καγκουρεψεις φροντησε ολα να ειναι στην θερμοκρασια λειτουργειας....Αυτα!!
justdrive - Δευ 12 Μάϊ 2008, 13:29:14
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
Μην ανησυχεις....Απλα εχει καταντησει αηδια πια το θεμα με τα γρατζουνισματα στο σαζμαν....Θελει καλη βαλβολινη και σωστα συμπλεκταρισματα (πατημα ως κατω) και οχι καρφωτες κλπ...δεν ειναι Honda...και παντα αν ειναι να καγκουρεψεις φροντησε ολα να ειναι στην θερμοκρασια λειτουργειας....Αυτα!!

Thanks φίλε γιάννη 307!Δεν κάνω κάποια ζόρικη οδήγηση! justdrive είμαι!θα αλλάξω βαλβολίνες και μάλλον αθ φτιάξει το κιβώτιο! πάντως οι αλλαγές γίνονται αρκετά καλά όταν τις κάνω στις 3000 με 3200 στροφές!
Paladin - Τετ 14 Μάϊ 2008, 18:02:24
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα πατριώτη... Και φοράω την ELF TRP 75w80 με καλές εντυπώσεις. Επειδή και γω για λάδια και service έχω πάει μέχρι στιγμής στον Ανδρικόπουλο (από κει πήρα το αυτοκίνητο), του πήγα τις εν λόγω βαλβολίνες για να μου τις τοποθετήσει (περίπου στα 25000χλμ). Τα παιδιά στο service μου είπαν ότι είναι πολύ καλές, οπότε μην ανησυχείς...

Υ.Γ. Είσαι μέσα από Λαμία; Εγώ από Στυλίδα.
justdrive - Τετ 14 Μάϊ 2008, 19:56:44
Θέμα δημοσίευσης:
Paladin έγραψε:
Καλησπέρα πατριώτη... Και φοράω την ELF TRP 75w80 με καλές εντυπώσεις. Επειδή και γω για λάδια και service έχω πάει μέχρι στιγμής στον Ανδρικόπουλο (από κει πήρα το αυτοκίνητο), του πήγα τις εν λόγω βαλβολίνες για να μου τις τοποθετήσει (περίπου στα 25000χλμ). Τα παιδιά στο service μου είπαν ότι είναι πολύ καλές, οπότε μην ανησυχείς...

Υ.Γ. Είσαι μέσα από Λαμία; Εγώ από Στυλίδα.

Μέσα από Λαμία! εγώ είμαι ακόμα στην εγγύηση οπότε δεν ξέρω αν μπορούν να μου βάλουν τις TRP! τους είπα την παρατήρησή μου για το σασμάν και μου είπαν ότι δεν έχει πρόβλημα! θα μου αλλάξουν μόλις πάω για λάδια και τις βαλβολίνες! θα μου βάλον τις TOTAL και στην επόμενη αλλαγή θα βάλω TRP! Να τα λέμε πατριώτη! Εσύ γενικά είχες το κλασσικό ζόρισμα στο κιβώτιο? σχεδόν όλα τα πεζό το έχουν! με την αλλαγή της βαλβολίνης λύθηκε το πρόβλημα?
Paladin - Τετ 14 Μάϊ 2008, 23:10:30
Θέμα δημοσίευσης:
Με τη βαλβολίνη δεν είδα άμεση διαφορά στο σασμάν, αλλά σταδιακή. Πάντως ένας φίλος που είχε να δει το αμάξι μου καιρό, όταν άλλαξα βαλβολίνη μου είπε πως του φάνηκε μέρα με νύχτα. Εγώ δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο γιατί μου φάνηκαν σταδιακές οι όποιες αλλαγές. Πάντως σε γρήγορη οδήγηση δε μου έχει κάνει ποτέ νούμερα ούτε θόρυβο και δε χάνω αλλαγή...
Υ.Γ. Αν βρεθούμε θα σου πω ολόκληρη ιστορία για το τι παίχτηκε σε μια δική μου αλλαγή λαδιών... Αν έχεις όρεξη κοίτα στο topic των λαδιών και δες παλιότερα ποστ μου. Γράφω εκεί μερικά πράγματα.
drdino - Παρ 23 Μάϊ 2008, 17:15:14
Θέμα δημοσίευσης:
Αν και το έκανε από καινούριο, δεν ξέρω αν χειροτέρεψε τελευταία. Ο λόγος για ένα βουητό-σφύριγμα στο άφημα του γκαζιού με πολλές στροφές στο μοτέρ...
Paladin - Παρ 23 Μάϊ 2008, 19:29:02
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό πλάκα πλάκα μου το κάνει και μένα εδώ και 8000χλμ περίπου... Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να είναι?
Steve - Παρ 23 Μάϊ 2008, 21:16:08
Θέμα δημοσίευσης:
Είναι το water spray πάνω στο intercooler σας Smile
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 - Παρ 28 Νοέ 2008, 19:36:10
Θέμα δημοσίευσης: προβλημα με ταχυτητητα πρωτη
καλησπερα εμενα μου κανει το εξης περιεργο. Οταν το αυτοκινητο ειναι κρυο και βαζω πρωτη ολα νορμαλ, ομως μολις ζεσταθει με το που βαζω την πρωτη και μολις αφηνω το ντεμπραγιαζ μου κανει ενα τρανταγμα αλλα μου το κανει μονο στην πρωτη στις αλλες ταχυτητες ολα νορμαλ.
Μηπως κανεις γνωρίζει κατι
307__:)(dimitris) - Παρ 28 Νοέ 2008, 23:08:55
Θέμα δημοσίευσης: Re: προβλημα με ταχυτητητα πρωτη
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 έγραψε:
καλησπερα εμενα μου κανει το εξης περιεργο. Οταν το αυτοκινητο ειναι κρυο και βαζω πρωτη ολα νορμαλ, ομως μολις ζεσταθει με το που βαζω την πρωτη και μολις αφηνω το ντεμπραγιαζ μου κανει ενα τρανταγμα αλλα μου το κανει μονο στην πρωτη στις αλλες ταχυτητες ολα νορμαλ.

Στο ξεκινημα δηλαδη οταν ζεστενεται, αν καταλαβα καλα Question Αν ειναι αυτο τοτε ειναι το γνωστο ως σκορτσαρισμα του συμπλεκτη που σημαινει οτι ο δισκος αρχιζει και την ακουει για αλλαγη Stunned
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 - Παρ 28 Νοέ 2008, 23:41:42
Θέμα δημοσίευσης: Re: προβλημα με ταχυτητητα πρωτη
307__:)(dimitris) έγραψε:
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 έγραψε:

Στο ξεκινημα δηλαδη οταν ζεστενεται, αν καταλαβα καλα Question Αν ειναι αυτο τοτε ειναι το γνωστο ως σκορτσαρισμα του συμπλεκτη που σημαινει οτι ο δισκος αρχιζει και την ακουει για αλλαγη Stunned

Εαν ειναι οντως προεορτια για αλλαγη του δισκου ειναι απαραδεκτο εχω ειδη αλλαξει δισκο στα 15.000χλμ και τωρα ειμαι στα 40.000χλμ και αλλαζω και καθε χρονο βαλβολινες.
Giannis307 - Σαβ 29 Νοέ 2008, 11:16:53
Θέμα δημοσίευσης:
Ο δισκος δεν εχει να ακνει με το αυτοκινητο αλλα με το τι οδηγος εισαι...λογικο ειναι αν πατηναρεις σε καθε φαναρι η καθεσε σε ανηφορα και "κοσκινηζεις" λογικο δεν ειναι να πει γεια σας ο δισκος...? Rolling eyes
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 - Σαβ 29 Νοέ 2008, 18:26:36
Θέμα δημοσίευσης: προβλημα με πρωτη ταχυτητα
Σημερα σταματησα σε ενα συνεργείο που βρηκα στο δρομο μου. μου ειπε οτι δεν ειναι απο τον δίσκο γιατι θα μου το εκανε και στην οπισθεν.
Ειναι μαλον απο της βαλβολινες χωρις βεβαια να κανει ελεγχο πιο συγκεκριμένο λογο ελλειψης χρονου.
Το λάθος βεβαια που εκανα περσι ειναι οταν εβαλα τις βαλβολινες που ολοι βαζζουμε μεσα στο κλαμπ μας ο μηχανικος επαινε να βαλει και ενυσχιτικο και εβαλε ολο το ενυσχιτικο που εχει μεσα το μπουκαλι ενω αυτο γραφει οτι πρεπει να μπει το μισι αλλα ο μακακας επαινε να το βαλει ολο και απο τι μου ειπε ο μηχανικος σημερα ειναι οτι λοιπη βαλβολίνη απο εμεσα.
Οσο αναφορα το οδηγημα ειμαι πολυ προσεκτικος αφου στα 15..000χλμ αλλαξα δισκοπλατο και απο τοτε του συμπιριφερομαι ευγενικα.
Randy - Πεμ 11 Δεκ 2008, 09:48:47
Θέμα δημοσίευσης:
Δισκο πλατο στις 15000χλμ???? ΣΙΔΕΡΟΦΑΓΟΣ!!
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 - Πεμ 11 Δεκ 2008, 16:15:09
Θέμα δημοσίευσης: παραπονα για πεζό
Δυστυχώς για μια ακόμα φορά ξανά δίσκο πλατό στα 40.000χλμ και άλλαξα στις 15.000χλμ Μπράβο αξιοπιστία τα πεζό!!!!
Τώρα θα το αφήσω να χαλάσει τελείως δεν υπάρχει σάλιο για φτιάξιμο και εννοείται βέβαια όχι σε πεζό συνεργείο φτιάξιμο.
Απογοητεύτηκα παρά πολύ από το αυτοκίνητο και μετανείνω τότε που ήμουνα μεταξύ φορντ και πεζό δεν πήρα φόρντ.
Είμαι πολύ φανατικός με την πεζό είναι το δεύτερο που έχω αλλά όταν έχεις ένα αυτοκίνητο και σου βγάζει σε πολύ κοντινό χρονικό διάστημα το ίδιο πρόβλημα και δεν έχεις και καμία ανταπόκριση από την κεντρική αντιπροσωπεία.
Λυπάμαι αλλά με την πρώτη εύκαιρα θα πουληθεί.
Ερώτημα πόσο κοστίζει σήμερα το δισκοπλατό.
Steve - Πεμ 11 Δεκ 2008, 16:29:36
Θέμα δημοσίευσης: Re: παραπονα για πεζό
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 έγραψε:
Λυπάμαι αλλά με την πρώτη εύκαιρα θα πουληθεί.
Ερώτημα πόσο κοστίζει σήμερα το δισκοπλατό.
Λυπόμαστε αλλά θα το πουλήσεις.
Δεν μπορούμε να σου πούμε πόσο κοστίζει.
Randy - Πεμ 11 Δεκ 2008, 16:40:28
Θέμα δημοσίευσης:
χαχαχαχαχα ρε φουστη στηβ εγραψες!!!!!

Καιρο ειχα να γελασω ετσι! Περα απο την πλακα βεβαια, εχεις δικιο οπως το λες.. Λες να φταιει το αμαξι που φαγωθηκε ο δισκουλας? μπαααααα...εγω ειμαι και βιαιος με το συμπλεκτη και ειμαι 41000χλμ ΟΚ!

στηβ εχεις pm..
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 - Πεμ 11 Δεκ 2008, 19:46:30
Θέμα δημοσίευσης:
Randy έγραψε:
χαχαχαχαχα ρε φουστη στηβ εγραψες!!!!!

Καιρο ειχα να γελασω ετσι! Περα απο την πλακα βεβαια, εχεις δικιο οπως το λες.. Λες να φταιει το αμαξι που φαγωθηκε ο δισκουλας? μπαααααα...εγω ειμαι και βιαιος με το συμπλεκτη και ειμαι 41000χλμ ΟΚ!

στηβ εχεις pm..

Καλό Στηβ Smile δεν υπάρχει λόγος να στεναχωρηθώ από το κόστος που θα ακούσω

Μεγάλε George επειδή έχω και ένα φορντ του 1984 με 260.000χλμ άμα θέλεις να σου το δώσω μια βόλτα να ζηλέψεις ταχύτητες, απλά η Γαλλιδούλες μας είναι ευαίσθητες σε αυτό το σημείο.
Για να μην τα ισοπεδώνω και όλα το αυτοκίνητο είναι άψογο απλά τα ανταλλακτικά που βάζει πεζό συγκεκριμένα ο δίσκος είναι αίσχος.
Steve - Πεμ 11 Δεκ 2008, 23:05:46
Θέμα δημοσίευσης:
Το μόνο αίσχος είναι ο τρόπος που χρησιμοποιείς τον δίσκο Very happy
sakis206t - Πεμ 11 Δεκ 2008, 23:52:09
Θέμα δημοσίευσης:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΟΝΤΩΣ ΦΤΑΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟΥ. Η ΛΙΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΟΔΟΝΤΩΤΩΝ ΤΡΟΧΩΝ ΤΟΥ ΚΙΒΩΤΙΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ SAE 90 ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ , ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΑΔΙΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ
Steve - Παρ 12 Δεκ 2008, 00:03:41
Θέμα δημοσίευσης:
sakis206t έγραψε:
ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Τώρα που το περιβάλλον έχει αρχίσει και χτυπάει μείον τα βράδυα, τί κάνουμε?
Randy - Παρ 12 Δεκ 2008, 02:13:25
Θέμα δημοσίευσης:
Ο στηβ εχει βγαλει τη βελονα και κενταει!! Very happy Very happy Very happy
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 - Σαβ 13 Δεκ 2008, 02:31:15
Θέμα δημοσίευσης: δισκοπαλτο
Steve έγραψε:
Το μόνο αίσχος είναι ο τρόπος που χρησιμοποιείς τον δίσκο Very happy

Καλα σου ευχομαι να μην βαλεις ποστ οτι εχεις προβλημα με το δισκοπλατό αλλα δεν θελω να στεναχωρηση θα γίνει Crying or Very sad
Εκτος εαν οδηγεις το αυτοκινητο με 10χλμ
Touristas - Σαβ 13 Δεκ 2008, 08:42:22
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 έγραψε:
Δυστυχώς για μια ακόμα φορά ξανά δίσκο πλατό στα 40.000χλμ και άλλαξα στις 15.000χλμ Μπράβο αξιοπιστία τα πεζό!!!!

Δεν νομίζω πως σου φταίει το αυτοκίνητο σε τίποτα μιας και ο δίσκος είναι ένα εξάρτημα που η αντοχή του στο χρόνο εξαρτάται από την χρήση και μόνο.
Άρα αν στης 15000χλμ άλλαξες δίσκο και τώρα μετά από 25000χλμ θέλει πάλι δεν είναι λογικό εκτός και αν ,
Είχε κάποιο πρόβλημα από την αρχή το σετ συμπλέκτη.
Έχει πρόβλημα το υδραυλικό κύκλωμα του συμπλέκτη και τέλος το βασικότερο ο τρόπος που εσύ οδηγείς το αυτοκίνητο.
Steve - Σαβ 13 Δεκ 2008, 10:49:38
Θέμα δημοσίευσης: Re: δισκοπαλτο
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 έγραψε:
Καλα σου ευχομαι να μην βαλεις ποστ οτι εχεις προβλημα με το δισκοπλατό αλλα δεν θελω να στεναχωρηση θα γίνει Crying or Very sad
Στα σχεδόν 90.000 χλμ που έχω κάνει εδώ και 5 χρόνια που έχω δίπλωμα, και στα 4 αμάξια που έχω αλλάξει, ουδέποτε είχα πρόωρη φθορά δίσκου.

Πόσες φορές πρέπει να πούμε ότι τον συμπλέκτη ΔΕΝ τον πατάμε με το γόνατο?

Πόσες φορές πρέπει να πούμε ότι τον λεβιέ των ταχυτήτων ΔΕΝ τον μετακινούμε με τον αγκώνα?
sakis206t - Σαβ 13 Δεκ 2008, 12:23:07
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστοτατος ο steve
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 - Σαβ 13 Δεκ 2008, 17:12:14
Θέμα δημοσίευσης: Re: δισκοπαλτο
Steve έγραψε:
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 έγραψε:
Στα σχεδόν 90.000 χλμ που έχω κάνει εδώ και 5 χρόνια που έχω δίπλωμα, και στα 4 αμάξια που έχω αλλάξει, ουδέποτε είχα πρόωρη φθορά δίσκου.

Πόσες φορές πρέπει να πούμε ότι τον συμπλέκτη ΔΕΝ τον πατάμε με το γόνατο?

Πόσες φορές πρέπει να πούμε ότι τον λεβιέ των ταχυτήτων ΔΕΝ τον μετακινούμε με τον αγκώνα?

Ενημερωτικά εγώ έχω 18 χρόνια το δίπλωμα.
Αφού επιμένεις εξήγησε μου το εξής το 106 που είχα 6 χρόνια γιατί δεν είχε παρουσιάσει το παραμικρό και του άλλαζα τα φώτα ενώ σε αυτό του συμπεριφέρομαι πολύ νορμάλ και με το παραπάνω θα έλεγα.
Εσύ συμπεριφέρεσαι όπως τα συνεργεία τις πεζό όλα μια χαρά κανένα πρόβλημα εργοστασιακό. Δε μπορεί όλοι εδώ μέσα που έχουν γράψει κατά καιρούς για τα προβλήματα με το δισκοπλατο να είναι άσχετοι από θέμα οδήγησης κάτι δε πάει καλά.
Τέλος πάντων για να μην κουραζόμαστε. Στο θέμα μας
Ξέρεις κάνα αξιόπιστο συνεργείο να το πάω να το δουν?
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 - Σαβ 13 Δεκ 2008, 17:28:10
Touristas έγραψε:
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 έγραψε:

Δεν νομίζω πως σου φταίει το αυτοκίνητο σε τίποτα μιας και ο δίσκος είναι ένα εξάρτημα που η αντοχή του στο χρόνο εξαρτάται από την χρήση και μόνο.
Άρα αν στης 15000χλμ άλλαξες δίσκο και τώρα μετά από 25000χλμ θέλει πάλι δεν είναι λογικό εκτός και αν ,
Έχει πρόβλημα το υδραυλικό κύκλωμα του συμπλέκτη και τέλος το βασικότερο ο τρόπος που εσύ οδηγείς το αυτοκίνητο.

Αργύρη συμφωνώ σε αυτά που λες αυτό που με παραξένεψε την πρώτη φορά που άλλαξα δισκοπλατο. Τους ρώτησα πως είναι δυνατόν τόσο νωρίς να βγάλει δισκοπλατο μου τα μασάγανε ότι και καλά είχε πεταχτεί ένα ελατήριο και κάτι τέτοιες παπαρ... τους έκανα φασαρία και ασυζήτητοι μου το περάσανε σε εγγύηση, είχα περάσει την εγγύηση για 5 μήνες.
Τώρα εχουν περάσει 4χρονια από την αλλαγή του δίσκου όποτε δεν μπορώ να πω τίποτα.
Να σου και κάτι άλλο Αργύρη δεν ντρέπομαι να πω ότι το αυτοκίνητο το ζορίζω και δικαιολογημένα έβγαλε δίσκο αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν το ζορίζω γι αυτό και κάνω αυτή την συζήτηση για βοήθεια στο πρόβλημα και τίποτα άλλο
Randy - Σαβ 13 Δεκ 2008, 17:38:42
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παντως το συμπλεκτη τον παταω με το γονατο, και λεβιε και τιμονι τα δουλευω με τους αγκωνες..

Very happy Very happy Very happy Very happy

Κανενα προβλημα στο δισκο μου, παρολα τα πατιναρισματα και τις βιαιες εκκινησεις!

Μαλλον το παιδι εχει ελατωμματικο σετ συμπλεκτη, τι ναπω..
Steve - Σαβ 13 Δεκ 2008, 19:18:26
Θέμα δημοσίευσης:
Randy έγραψε:
Μαλλον το παιδι εχει ελατωμματικο σετ συμπλεκτη, τι ναπω..
2 φορές ελατωμματικό?

Όχι.
Touristas - Σαβ 13 Δεκ 2008, 21:09:04
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 έγραψε:
Touristas έγραψε:
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 έγραψε:

Αργύρη συμφωνώ σε αυτά που λες αυτό που με παραξένεψε την πρώτη φορά που άλλαξα δισκοπλατο. Τους ρώτησα πως είναι δυνατόν τόσο νωρίς να βγάλει δισκοπλατο μου τα μασάγανε ότι και καλά είχε πεταχτεί ένα ελατήριο και κάτι τέτοιες παπαρ... τους έκανα φασαρία και ασυζήτητοι μου το περάσανε σε εγγύηση, είχα περάσει την εγγύηση για 5 μήνες.
Τώρα εχουν περάσει 4χρονια από την αλλαγή του δίσκου όποτε δεν μπορώ να πω τίποτα.
Να σου και κάτι άλλο Αργύρη δεν ντρέπομαι να πω ότι το αυτοκίνητο το ζορίζω και δικαιολογημένα έβγαλε δίσκο αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν το ζορίζω γι αυτό και κάνω αυτή την συζήτηση για βοήθεια στο πρόβλημα και τίποτα άλλο

Τι να σου πω αν μπορούσα να δω τι κάνει θα μου ήταν ποιο εύκολο να βγάλω κάποιο συμπέρασμα.
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 - Σαβ 13 Δεκ 2008, 22:28:10
Θέμα δημοσίευσης: αλλαγη βαλβολίνες
θα κάνω μια απόπειρα να αλλάξω βαλβολινες μήπως λέω τώρα να φταίνε αν και μέσα έχω βάλει τις TRP ELF 2 χρόνια που τις χρησιμοποιώ είμαι πολύ ευχαριστημένος.
βέβαια πέρσι είχα πέσει σε έναν μηχανικό και είχε φαγωθεί να βάλει μέσα ενισχυτικό κιβώτιου λέγοντας ότι θα λυθεί το πρόβλημα του σκαλώματος των ταχυτήτων και έβαλε μέσα όλο το μπουκάλι μαζί με την TRP ELF, ενώ το κουτί έγραφε ότι πρέπει να μπει το μισό και το υπόλοιπο βέβαια βαλβολινη.
Λέτε να φταίει αυτό το πράγμα που μου έκανε ο τύπος? Μου είναι ρε παιδία αδιανόητο σε 25.000χλμ πάλι δίσκο πλατό
MEMsound - Κυρ 14 Δεκ 2008, 01:33:06
Θέμα δημοσίευσης:
μήπως εκει που το παρκάρεις / κυκλοφορείς εχει εντονες ανηφόρες / κατηφόρες και πχ όταν παρκάρεις χρειάζεται να το συμπεκτάρεις αρκετά?

μην ξεχνάτε οτι το 307 εχει και ενα Χ (κάμποσο = αρκετο) βάρος...
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 - Κυρ 14 Δεκ 2008, 02:16:08
Θέμα δημοσίευσης: προβλημα
MEMsound έγραψε:
μήπως εκει που το παρκάρεις / κυκλοφορείς εχει εντονες ανηφόρες / κατηφόρες και πχ όταν παρκάρεις χρειάζεται να το συμπεκτάρεις αρκετά?

μην ξεχνάτε οτι το 307 εχει και ενα Χ (κάμποσο = αρκετο) βάρος...

το προβλημα μου το παρουσιάζει μετα απο καμια ωρα οδηγημα περίπου.
Τονιζω μονο στην πρωτη ταχύτητα οχι στην οπισθεν ουτε και στις αλλες ταχύτητες.
MEMsound - Κυρ 14 Δεκ 2008, 02:27:48
Θέμα δημοσίευσης:
δεν σου μιλάω για οταν σου παρουσιάζει το πρόβλημα
αλλα γενικά
Randy - Κυρ 14 Δεκ 2008, 02:31:36
Θέμα δημοσίευσης:
μανθο, κι εγω φιλε το συμπλεκταρω συνεχεια οταν παρκαρω κλπ, αλλα δεν κανει περιεργα πραματα.. Μονο οταν ειναι κρυο και παω να ξεκινησω αμεσως κανει κατι κουλα, μετα οκ..

Και steve, μπορει το σετ συμπλεκτη να το μετετρεψε σε ελαττωματικο ο ιδιος ο αντωνης! Laughing Και του πες, οχι με τους αγκωνες οι αλλαγες..
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 - Κυρ 14 Δεκ 2008, 02:58:57
Θέμα δημοσίευσης: βαλβολινες
MEMsound έγραψε:
δεν σου μιλάω για οταν σου παρουσιάζει το πρόβλημα
αλλα γενικά

Οχι ειναι νορμαλ οι δρομοι και εκει που το παρκαρο ειναι ευθεια.
Μηπως το οτι το κυκλοφορω μια φορα την εβδομαδα εχει παθει την ζημια?
Στα πρωτα 15.000χλμ οταν ειχα παθει την ζημια σε συνεργειο της πεζο μου ειπανε οτι μαλον απο ακινησια του οχηματος εχω παθει ζημια και οτι εχουν παρει νερο οι βαλβολινες μου φανηκε πολυ περιεργο αυτο που μου ειπανε.
Εψαξα αλλο συνεργειο παλι της πεζό να δω τι παζει και οταν τους ειπα οτι καποιοι μου ειπανε οτι εχουν παρει νερο οι βαλβολινες γελάγανε μου ειπανε οτι ειναι συνθετικες και δεν υπαρχει τετοια περίπτωση.
Αντε βγάλε ακρη
Steve - Κυρ 14 Δεκ 2008, 03:27:17
Θέμα δημοσίευσης:
Για πες μας ρε ΑΝΤΩΝΗ γιατί έχουμε φλομώσει στην ....

Από πού παίρνουν νερό οι βαλβολίνες?
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 - Κυρ 14 Δεκ 2008, 03:40:42
Θέμα δημοσίευσης: βαλβολίνες
Steve έγραψε:
Για πες μας ρε ΑΝΤΩΝΗ γιατί έχουμε φλομώσει στην ....

Για εξηγησε μου εσυ? γιατι οταν το ειχα ακουσει εγω δεν πιστευα στα αυτια μου. Δε καταλαβες εαν δεις σε παλια τοπικ που ειχα βαλει ειχα κανει γραμμα στην Λιον γι'αυτο το συνεργειο γιατι με χρεωσανε αλλαγη βαλβολίνες χωρις κανένα ελεγχο και την επομενη μέρα εμεινα απο δισκο πλατο.
Steve - Κυρ 14 Δεκ 2008, 15:43:39
Θέμα δημοσίευσης:
Η ερώτηση μου παραμένει η ίδια διότι δεν την απάντησες.

Randy - Κυρ 14 Δεκ 2008, 16:32:36
Θέμα δημοσίευσης:
Νερο? Οι βαλβολινες? καλεστε 166 ταχιστα παρακαλω. με χανετε.
sakis206t - Κυρ 14 Δεκ 2008, 17:03:51
Θέμα δημοσίευσης:
ακου εκει νερο στις βαλβολινες
drdino - Κυρ 14 Δεκ 2008, 20:23:29
Θέμα δημοσίευσης:
Mόνο αν το έπλυνε από κάτω και έστρεψε το ακροφύσιο της πλυστικής ακριβώς στις τσιμούχες του σασμάν. Αυτές έχουν σχεδιαστεί να κρατάνε τις βαλβολίνες μέσα, και όχι να εμποδίζουν το νερό να μπαίνει από έξω, και μάλιστα υπό πίεση. Razz
sakis206t - Κυρ 14 Δεκ 2008, 20:40:29
Θέμα δημοσίευσης:
ε τωρα πολυ μικρο ποσοστο να εχει γινει αυτο που λεμε για το νερο. α και κατι ασχετο οταν λεμε θερμοκρασια περιβαλοντος ενοοθμε 17 με 18 βαθμουσ κελσιου Wink
Steve - Δευ 15 Δεκ 2008, 01:08:49
Θέμα δημοσίευσης:
Τσιμούχες του σασμάν?

Των ημιαξονίων εννοείς μήπως?
sakis206t έγραψε:
ε τωρα πολυ μικρο ποσοστο να εχει γινει αυτο που λεμε για το νερο. α και κατι ασχετο οταν λεμε θερμοκρασια περιβαλοντος ενοοθμε 17 με 18 βαθμουσ κελσιου Wink
Η ερώτηση μου παραμένει η ίδια:
Steve έγραψε:
sakis206t έγραψε:
ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Τώρα που το περιβάλλον έχει αρχίσει και χτυπάει μείον τα βράδυα, τί κάνουμε?

drdino - Δευ 15 Δεκ 2008, 01:12:07
Θέμα δημοσίευσης:
Nαι ρε, από την μεριά του σασμάν εννοώ. Laughing
tsikis - Δευ 15 Δεκ 2008, 11:39:53
Θέμα δημοσίευσης:
παιδιά εχθές αντιμετώπισα ένα πρόβλημα , έκανα ένα άνοιγμα στη Συγγρού απο δευτέρα σε τρίτη όλα καλά δεν καθυστέρησε καθόλου το σασμάν απο τρίτη όμως σε τετάρτη έχασα 20 χιλιόμετρα απο τα 170 που ξεκίνησα να την αλλάζω έπεσε στα 150 για να μπεί η τετάρτη . Τι μπορεί να φταίει ? ξέρει κάποιος ? δισκο πλατό καινούριο είναι χωρίς πατήματα έχει κάνει γύρο στα 3000 χλμ , βαλβολίνες δεν ξέρω τι μου έχουν βάλει και απο σασμαν είναι το ΒΕ . Wink
Randy - Δευ 15 Δεκ 2008, 11:43:04
Θέμα δημοσίευσης:
Συμπερασμα: Δοκιμασε να το κανεις αυτο σε αλλο δρομο εκτος της Συγγρου και βλεπουμε..
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 - Σαβ 27 Δεκ 2008, 20:13:33
Θέμα δημοσίευσης: αλλαγη δισκοπλατο
θέλω προχωρήσω σε αλλαγή δισκοπλατου τι με συμβουλεύετε να κάνω? επειδή δισκοπλατο είχα αλλάξει στο 15.000χλμ τότε μου είχανε πει ότι είναι εργοστασιακό το πρόβλημα. Καταλαβαίνετε τώρα ότι δεν εμπιστεύομαι δισκοπλατο από πεζό έχετε να προτείνετε κάποια άλλη μάρκα που μπορώ να ψάξω και να βάλω. Εαν γνωρίζετε κοστος ?
το εργοστασιακο ποσο κοστιζει μαζι με εργασία?
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες