AlienHack έγραψε: |
Καλημερα,
έχω μια απορία. Μεχρι τωρα εχουν περασει απο τα χερια μου αμαξια χωρις στροφομετρα (ibiza 90' , audi 80 του 86', micra 99') και τις αλλαγες στις ταχύτητες τις εκανα με το αυτί και την αισθηση που έπερνα απο το αυτοκίνητο. Μολις το άκουγα να ζορίζεται και να μουγκρίζει λιγο αλαζα ταχυτητα. Το αποτέλεσμα ειναι οτι εμαθα-συνηθησα να οδηγάω σε χαμηλές στροφες. Τωρα που πηρα ενα 206cc με στροφομετρο το βλεπώ αυτο. |
AlienHack έγραψε: |
Ε ναι αυτό λεω, οτι οταν οδηγάω με "αίσθηση" αλλάζω στις 2300-3000 στροφές, που ομως στο 206cc ειναι οι ψόφιες του. το cc τις δίνει πανω απο 2800-3000 στροφές, εγώ εκει δεν φτάνω γιατι ήδη εχω αλλάξει ταχύτητα.
. |
Παράθεση: |
Εγω καταλαβαινω οταν λεμε "αισθηση", οτι η ταχυτητα που αφηνεις για να πας στην επομενη (πανω δηλαδη) εχει "γεμισει" (οχι ξεσκιστει) και αρα το αμαξι χρειαζεται να παει στην επομενη. |
grpap έγραψε: |
Το αμαξι του ΔΕΝ ειναι καινουργιο.Ειναι ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ!Θα του συνιστουσα να παει αμεσως για εκτενη τεχνικο ελεγχο,αλλαγη ημαντα χρονισμου εκκεντροφορου και ελεγχο του δισκου.Το πηρε με 70.000 και αν ο προηγουμενος ιδιοκτητης ηταν ατζαμης η σιδεροφαγος ο δισκος τη εχει ακουσει.Τα πεζο παρουσιαζουν προβληματα στο δισκο (θελουν αλλαγη) απο αυτα τα χιλιομετρα και πανω.
Και δεν εχω καμμια διαθεση να τρελλανω κανεναν!!!Λες και δεν εχω δουλεια να κανω απο το να ασχολουμαι με το αν παει καλα το αμαξι του παιδιου η οχι.Ζητησε αποψη και του εδωσα τη δικη μου,οπως ειχα υποχρεωση να κανω. Οποιονδηποτε δικο μου ανθρωπο θα τον πιεζα ωστε να κανει τα παραπανω που ανεφερα. |
justdrive έγραψε: |
απλά ρωτάω γιατί είχα μάθει σε ένα honda 20ετίας 1200cc και 75 hp το οποίο το δούλευα στις 2500 με 3000 στροφές. το 307 βλέπω πως ανταποκρίνεται σωστά σε υψηλότερες στροφές? αν κάποιος ξέρει ας μου πει σε πόσες! καλό δρόμο σε όλους! |