PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - μου εκαναν επιδρομη τα στρουμφακια.......

206kwn - Πεμ 24 Απρ 2008, 10:25:32
Θέμα δημοσίευσης: μου εκαναν επιδρομη τα στρουμφακια.......
σχολαω εχθες το βραδυ κατα τις 3 η ωρα που λετε απο δουλεια και ειπα να παω να ξεκα***σω με το αυτοκινιτο........ πηγαινοντας λοιπον σπαστος σε ενα δρομο που τετοια ωρα δεν περναει ουτε αρκουδα που κυνηγαει να φαει βλεπω μπροστα ενα φακο να μου κανει νοημα και λεω απο μεσα μου (ωχ τη γα***αμε)...... πεταγεται ενα στρουμφακι******* στο παραθυρο μου και μου λεει (αδεια οδηγησης και αδεια οχηματος) και λεω απο μεσα μου (ωραια δεν ακουστηκε τιποτα Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing ) και δεν προλαβαινω να το πω αυτο και βγαζει ντεσιμπελομετρο και λεω (τωρα π**λο αδειες πινακιδες κτλ κτλ).... μου λεει 3980 στροφες παρακαλω και με το που το λεει αυτο να σου αλλο ενα στρουμφακι(αλλο ενα ******** στο παραθυρο μου και εβλεπε τις στροφες του αυτοκινιτου.............. λεω στο πρωτο στρουμφ λοιπον (τι εδειξε το εργαλειο??? 105db????110db????? και τι μου λεει ρε μαγγες Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil ???????? 127db αλλα επειδη εισαι εδω και δεν εισαι μεσα πατρα θα σου κοψουμε μονο 200 ευρω και εντος 10 ημερων 100 ευρω και φτηνα τη γλιτωσες...... το θεμα μου ειναι ομως οτι κανονικα τα db δεν επρεπε να ειναι κανονικα γυρω στα 85 με 90db τη στιγμη που αυτος που μου εβαλε την εξατμιση μου ειπε οτι δεν θα υπαρχει προβλημα με αστυνομια??????

**post edited / MOD Team

kammenos - Πεμ 24 Απρ 2008, 11:39:02
Θέμα δημοσίευσης:
ααααα τι να σου πω! Rolling eyes
Πάντως εγω στην θέση σου θα πήγαινα σε αυτόν που βαλα την εξάτμιση και θα τον ρωτούσα τι θόρυβο βγάζει η εξάτμιση .
Και καλά χωρίς να του πω τπτ.Και αν σου πει σε επιτρεπτά όρια του βάζεις στην μαπα τη κλίση.
Αλλά εγω την προηγούμενη φορά που χαμε μαζευτεί δεν άκουσα το ήχο της εξάτμισης πάρα πολύ δυνατό.
volvos - Πεμ 24 Απρ 2008, 11:58:13
Θέμα δημοσίευσης:
Κ Α Ο Π Α Κ Α

δηαλδη καλο πασχα

που λενε τα παιδακια οι φιλοι του γκραλλυ στο ΝΤΑΟΥ...

κοινως μη το ψαχνεις...δωρο θελανε τα παιδακια για το πασχα Cool

130ντεσιμπελ παιζει να μη κανει ουτε η φορμουλα1

η κλιμακα στα ντεσιμπελ ειναι λογαριθμικη...
δε ξερω ανα αντεχει το αυτι πανω απο 110 (δε θυμαμαι νουμερο ακριβως ψαξε στο γκουγκλ)
ultra-one - Πεμ 24 Απρ 2008, 12:01:17
Θέμα δημοσίευσης: Re: μου εκαναν επιδρομη τα στρουμφακια.......
206kwn έγραψε:
και τι μου λεει ρε μαγγες Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil ???????? 127db...
**post edited / MOD Team

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κάτι κάνουν επίτηδες και καταχρηστικά για να δείχνει το ντεσιμπελόμετρο πολύ περισσότερα!!!!!!!!

Είδες ΠΟΥ έβαλαν το ντεσιμπελόμετρο?????? Πρέπει να το έβαλαν ΜΕΣΑ στην εξάτμηση και επίσης πρέπει να μέτραγαν db C-Weighted!!!!!!!!!!
Οι μετρήσεις θορύβου γίνονται πάντα σε Α-Weighted ρύθμιση (δεν μετράει πολύ χαμηλές συχνότητες) και σε απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρο από την πηγή.

Ξέρεις τι σημαίνει 127db????????!!!!!!! Shocked Shocked Shocked

127db είναι πιο δυνατά από τον θόρυβο του μηχανοστασίου ενός πλοίου, ή από ένα αεροπλάνο σε απογείωση!

206kwn - Πεμ 24 Απρ 2008, 12:53:31
η κληση λεει κ καλα 200 ευρω λογω ελειψης σιγαστηρα.... τωρα εγω πειτε μου τι μπορω να κανω για να γλιτωσω εστω και αυτα τα γα****να 100 ευρω???? και εκτος απο αυτο ειδα την παρεμβαση της mod team στο ποστ μου και ηθελα να ζητησω συγνωμη απλα καποια πραγματα με φτανουν στο αμην ρε γα**το και δεν ηθελα να προσβαλλω κανεναν..... επειδη δηλαδη θελουν να παρουν το πασχαλιατικο δωρο τους θα γα***νε εμας που στο κατω κατω δεν ενοχλησαμε κ κανεναν??????
206kwn - Πεμ 24 Απρ 2008, 12:58:01
Θέμα δημοσίευσης:
kammenos έγραψε:
ααααα τι να σου πω! Rolling eyes
Πάντως εγω στην θέση σου θα πήγαινα σε αυτόν που βαλα την εξάτμιση και θα τον ρωτούσα τι θόρυβο βγάζει η εξάτμιση .
Και καλά χωρίς να του πω τπτ.Και αν σου πει σε επιτρεπτά όρια του βάζεις στην μαπα τη κλίση.
Αλλά εγω την προηγούμενη φορά που χαμε μαζευτεί δεν άκουσα το ήχο της εξάτμισης πάρα πολύ δυνατό.
ναι ρε φιλε και καθομαι και λεω σκεψου δηλαδη να ειχα βγαλει και τη φουσκα................................
STELIOS - Πεμ 24 Απρ 2008, 14:01:10
Θέμα δημοσίευσης:
Η μετρηση ηχου κατα το νομο γινεται με πολυ συγκεκριμενο τροπο (τον οποιο δεν θημαμαι αυτη τη στιγμη*)

Κανονικα πρεπει να τον ξερεις (γιατι αλλιως αυτα παθαινεις) και να σιγουρευτεις οτι τον εφαρμοζουν σωστα.

Eπισης, σπο τη στιγμη που αυτο το επιπεδο (127) ειναι υπερφυσικο για αμαξι, μπορεις να το αμφισβητισεις σε δικαστηριο ή ακομα και αμεσα κατευθειαν στη τροχαια, λεγοντας πως ΜΑΛΛΟΝ οι συναδελφοι τους εκαναν λαθος στη μετρηση και η κληση πρεπει να ακυρωθει.

* Νομιζω ειναι σε αποσταση 1 μετρου απο την εξατμιση και σε γωνια περιπου 20 μοιρων (δηλαδη οχι στην ευθεια ακριβως πισω απο την εξατμιση)
206kwn - Πεμ 24 Απρ 2008, 14:16:54
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Η μετρηση ηχου κατα το νομο γινεται με πολυ συγκεκριμενο τροπο (τον οποιο δεν θημαμαι αυτη τη στιγμη*)

Κανονικα πρεπει να τον ξερεις (γιατι αλλιως αυτα παθαινεις) και να σιγουρευτεις οτι τον εφαρμοζουν σωστα.

* Νομιζω ειναι σε αποσταση 1 μετρου απο την εξατμιση και σε γωνια περιπου 20 μοιρων (δηλαδη οχι στην ευθεια ακριβως πισω απο την εξατμιση)
αυτος εβαλε αυτη τη μα***ια στην ευθεια της εξατμισης περιπου 10 ποντους μακρια... τιποτα δηλαδη σχεδον μεσα
vinman - Πεμ 24 Απρ 2008, 14:29:46
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε 206Κwn.....Μήπως θα μπορούσες να γράφεις λίγο πιο ήπια και χωρίς τόσους χαρακτηρισμούς υβριστικούς;
Οι μισές λέξεις απο κάθε δημοσιευσή σου είναι κομμένες....
Ας κρατάμε πάντα ένα πιο καλό επίπεδο....είναι προς όφελος όλων μας...

Εκ της ModTeam
vinman

206kwn - Πεμ 24 Απρ 2008, 15:30:01
Θέμα δημοσίευσης:
vinman έγραψε:
Φίλε 206Κwn.....Μήπως θα μπορούσες να γράφεις λίγο πιο ήπια και χωρίς τόσους χαρακτηρισμούς υβριστικούς;
Οι μισές λέξεις απο κάθε δημοσιευσή σου είναι κομμένες....
Ας κρατάμε πάντα ένα πιο καλό επίπεδο....είναι προς όφελος όλων μας...

Εκ της ModTeam
vinman
αν το επιπεδο του site κρινεται απο τις λεξεις Laughing Laughing Laughing οκ τοτε
abaleo - Πεμ 24 Απρ 2008, 15:42:10
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:

Eπισης, σπο τη στιγμη που αυτο το επιπεδο (127) ειναι υπερφυσικο για αμαξι, μπορεις να το αμφισβητισεις σε δικαστηριο ή ακομα και αμεσα κατευθειαν στη τροχαια, λεγοντας πως ΜΑΛΛΟΝ οι συναδελφοι τους εκαναν λαθος στη μετρηση και η κληση πρεπει να ακυρωθει.

επίσης μου φαίνεται ότι η μέτρηση πρέπει να γίνεται σε αρκετα λιγοτερες στροφές από τις σχεδον 4000 που σου είπαν... και σίγουρα οι ...κύριοι αστυνομικοί θα βάλαν το ματζαφλάρι ΜΕΣΑ στην εξάτμιση... πήγαινε σε κανεναν διοικητη και καλό κουράγιο...
MEMsound - Πεμ 24 Απρ 2008, 15:44:43
κατά 99% ο λόγος που σε σταμάτησαν ηταν αυτός:

206kwn έγραψε:
σχολαω εχθες το βραδυ κατα τις 3 η ωρα που λετε απο δουλεια και ειπα να παω να ξεκα***σω με το αυτοκινιτο........ πηγαινοντας λοιπον σπαστος σε ενα δρομο που τετοια ωρα δεν περναει ουτε αρκουδα που κυνηγαει να φαει βλεπω μπροστα ενα φακο να μου κανει νοημα και λεω απο μεσα μο....

αυτή ηταν η αφορμή που σε σταμάτησαν...
αυτό το καταλαβαίνεις?

το ότι σε εγραψαν για ηχορύπανση μάλλον για καλό ειναι...
γιατί αν σε ειχαν γράψει για ταχυτητα θα εκανες Πάσχα χωρίς δίπλωμα...
μάλλον πάλι καλά να λες

υ.γ. πάντως οντως το 127 ειναι εξωφρενικό σαν νουμερο...
206kwn - Πεμ 24 Απρ 2008, 15:55:09
τεσπα,δεν πειραζει για να μην πω δε γ***ται........... μια μερα τσαμπα δουλεια 100 ευρω ας τους αφησουμε να κανουν και αυτοι πασχα Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing ...... το παθημα γινεται μαθημα........... και για αλλη μια φορα sorry στη mod team
giannis27 - Πεμ 24 Απρ 2008, 17:35:27
Θέμα δημοσίευσης:
πάνω στην άδεια του αυτοκινήτου γράφει τον θόρυβο που βγάζει το αμάξι σου!

86 db(περίπου) στις 3.750στροφές!οτιδήποτε πάνω από αυτό πέφτει γράψιμο !
Tomakos - Πεμ 24 Απρ 2008, 18:24:16
Θέμα δημοσίευσης:
Πάλι καλά να λες φιλαράκι που σε μετρήσανε με κανονικό μηχάνημα...!!!
Γιατί εμένα βγάλανε ενα κινητό να με μετρήσουν....!!!!!! Shocked Shocked Laughing Laughing Laughing Laughing

Κι όμως συμβαίνουν....
RASTAVIPER - Δευ 28 Απρ 2008, 09:09:26
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά οκ..Φιλαράκι εγώ θα διαφωνήσω με όποιον σου λέει δεν πειράζει..
Πειράζει και δε χρωστάς σε κανέναν μπάτσο τα 100€..
Αν θέλανε να σε μετρήσουνε για ταχύτητα, ας είχαν όργανο να σε μετρήσουν..Αφού δεν είχαν, ας πέρναγες και με 200 από μπροστά τους..Πάει αυτό..
Τώρα για την εξάτμιση, όντως ισχύει αυτά που σου λένε.Τα νούμερα που έβγαλες δεν υπάρχουν για αμάξι..Και αυτό με τον σιγαστήρα δες το αν όντως υπάρχει τέτοια παράμετρος.Πήγαινε και στο τμήμα και πες τα στον Διοικητή ότι θα τους πας δικαστήριο.Δες με ήρεμο τρόπο μήπως τον καλοπιάσεις..
drdino - Τρι 29 Απρ 2008, 01:43:31
Θέμα δημοσίευσης:
To θέμα δυστυχώς είναι πώς θα αποδείξει κατόπιν εορτής ότι έγινε λανθασμένα η μέτρηση...
Λευτέρης - Τρι 29 Απρ 2008, 10:28:19
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρε κύριοι και εγω κακά μαντάτα φερνω!!!109 db 200 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων!!!!!Επίσης μου είπαν οτι για να πάρω πίσω τις πινακίδες, θα πρέπει να αλλαξω εξάτμιση και να πάω στο υπουργείο συγκοινωνιών να μετρήσω το αμάξι και να μου παραχωρήσουν έγκριση ότι ο θόρυβός είναι όσο αναγράφεται στην άδεια,δηλαδή 88db στις 5400. Rolling eyes
Steve - Τρι 29 Απρ 2008, 10:37:44
Θέμα δημοσίευσης:
Λευτέρης έγραψε:
Καλημέρε κύριοι και εγω κακά μαντάτα φερνω!!!109 db 200 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων!!!!!Επίσης μου είπαν οτι για να πάρω πίσω τις πινακίδες, θα πρέπει να αλλαξω εξάτμιση και να πάω στο υπουργείο συγκοινωνιών να μετρήσω το αμάξι και να μου παραχωρήσουν έγκριση ότι ο θόρυβός είναι όσο αναγράφεται στην άδεια,δηλαδή 88db στις 5400. Rolling eyes

Θα μας πεις και με τί σε μετρήσανε?
STELIOS - Τρι 29 Απρ 2008, 10:56:20
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
To θέμα δυστυχώς είναι πώς θα αποδείξει κατόπιν εορτής ότι έγινε λανθασμένα η μέτρηση...

Mα απο το ιδιο το αποτελεσμα της μετρησης, το οποιο ειναι υπερβολικα μεγαλο νουμερο για αμαξι.
Λευτέρης - Τρι 29 Απρ 2008, 14:09:07
Θέμα δημοσίευσης:
Με ένα μηχανηματάκι που ισα πρόλαβα να δω γιατι το ξαναμάζεψε γρήγορα..
Steve - Τρι 29 Απρ 2008, 15:17:31
Θέμα δημοσίευσης:
Λευτέρης έγραψε:
Με ένα μηχανηματάκι που ισα πρόλαβα να δω γιατι το ξαναμάζεψε γρήγορα..

Άρα μάλλον δεν ήταν decibel-ο-μετρο Rolling eyes
drdino - Τρι 29 Απρ 2008, 20:10:46
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
drdino έγραψε:

Mα απο το ιδιο το αποτελεσμα της μετρησης, το οποιο ειναι υπερβολικα μεγαλο νουμερο για αμαξι.

Δεν διαφωνώ μαζί σου, το θέμα είναι πώς το αποδεικνύεις αυτό στον διοικητή. Πώς να αποδείξεις δλδ ότι δεν είσαι ελέφαντας...
MEMsound - Τρι 29 Απρ 2008, 20:23:04
Θέμα δημοσίευσης:
μ' αρέσει πάντως ότι το γεγονός οτι κάποιος πάει γα***ντας καυλωμένος (ναι κι εγω το κάνω αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι ειναι σωστό) περνάει απαρατηρητο απ όλους σας και το πρόβλημα ειναι με τι τον μέτρησαν...
κουφοί σίγουρα δεν ηταν και απ οτι κατάλαβα ηταν σε υσηχο δρόμο και ακουγόταν οτι ερχόταν "μαλλιά-κουβάρια" (όπως ο ίδιος λέει)
όσο υσηχη και να ειναι μια "ελευθερη" εξάτμιση ακούγεται όταν κάποιος "το πατάει".
δηλαδή αν τον έγραφαν για αυτό ή για αυτοσχέδιο αγώνα ή για επικίνδυνους ελιγμους ή και γω δεν ξέρω για τι άλλο (που δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη απόδειξη, μιας και αρκεί η συμφωνη γνώμη 2 αστυνομικών στην κατάθεση) και μάζευε και 1~2 ποιντς μαζί με καμια ομορφη κατάσχεση διπλώματος θα ηταν καλήτερα*?

ειπαμε το νουμερο ειναι υπερβολικό (εξωφρενικό θα ελεγα) αλλά μάλλον άλλη ηταν η αφορμή...

*ναι ισως να ηταν μιας και κάτι τέτοια "σβηνονται" ευκολότερα.. αλλά ουτε κι αυτό το βρησκω αντικειμενικά σωστό.
206kwn - Τρι 06 Μάϊ 2008, 14:56:50
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
μ' αρέσει πάντως ότι το γεγονός οτι κάποιος πάει γα***ντας καυλωμένος (ναι κι εγω το κάνω αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι ειναι σωστό) περνάει απαρατηρητο απ όλους σας και το πρόβλημα ειναι με τι τον μέτρησαν...
κουφοί σίγουρα δεν ηταν και απ οτι κατάλαβα ηταν σε υσηχο δρόμο και ακουγόταν οτι ερχόταν "μαλλιά-κουβάρια" (όπως ο ίδιος λέει)
όσο υσηχη και να ειναι μια "ελευθερη" εξάτμιση ακούγεται όταν κάποιος "το πατάει".
δηλαδή αν τον έγραφαν για αυτό ή για αυτοσχέδιο αγώνα ή για επικίνδυνους ελιγμους ή και γω δεν ξέρω για τι άλλο (που δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη απόδειξη, μιας και αρκεί η συμφωνη γνώμη 2 αστυνομικών στην κατάθεση) και μάζευε και 1~2 ποιντς μαζί με καμια ομορφη κατάσχεση διπλώματος θα ηταν καλήτερα*?

ειπαμε το νουμερο ειναι υπερβολικό (εξωφρενικό θα ελεγα) αλλά μάλλον άλλη ηταν η αφορμή...

*ναι ισως να ηταν μιας και κάτι τέτοια "σβηνονται" ευκολότερα.. αλλά ουτε κι αυτό το βρησκω αντικειμενικά σωστό.
φιλε μανθο θα ελεγα οτι παραεχεις δικιο αλλα εμενα ξερεις τι μου τη σπαει???? ναι πηγαινα γ****ντας αλλα δεν ακουγεται πολυ η εξατμιση ακουγεται οπως η μαμα αλλα λιγο πιο βαρια καταλαβες??? δεν ειναι η ενταση της εξατμισης.. ειναι ο τονος.. απλα ακουγεται λιγο πιο βαρια απο την εργοστασιακη.... κ δεν γινεται ρε φιλε γυιος μπατσου γνωστος μου να εχει honda s2000 με ελευθερη απο μπροστα μεχρι πισω χωρις κανενα διαφραγμα κ να μην τον γραφουν και εγω που στην τελικη δεν ενοχλουσα κανεναν να με ζωγραφιζουν κανονικα κ με το νομο
MEMsound - Τρι 06 Μάϊ 2008, 16:08:38
Θέμα δημοσίευσης:
μα και εμένα 8α μου την εσπαγε...
αλλά περισσότερο θα μου την εσπαγε αν εκανα Πάσχα χωρίς διπλωμα...
kammenos - Τρι 06 Μάϊ 2008, 18:38:27
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
μα και εμένα 8α μου την εσπαγε...
αλλά περισσότερο θα μου την εσπαγε αν εκανα Πάσχα χωρίς διπλωμα...

Αυτό θα έλεγα και γω.
Σκέψου να σου περναν το διπλωμα και να τρωγες κανα 500αρακι προστιμο!
Τότε θα λεγες πως έκανα μαλ***α και δεν θα σκεφτοσουνα τον κάθε φίλο που την έχει γλιτώσει.
Αλλά έτσι είμαστε όλοι, δεν βλέπουμε τα χειρότερα! Rolling eyes
ultra-one - Πεμ 08 Μάϊ 2008, 09:54:19
Θέμα δημοσίευσης:
206kwn έγραψε:
.... ναι πηγαινα γ****ντας αλλα δεν ακουγεται πολυ η εξατμιση ακουγεται οπως η μαμα αλλα λιγο πιο βαρια καταλαβες??? δεν ειναι η ενταση της εξατμισης.. ειναι ο τονος.. απλα ακουγεται λιγο πιο βαρια απο την εργοστασιακη....

Τότε είμαι σίγουρος ότι ΠΑΡΑΝΟΜA και KATΑΧΡΗΣΤΙΚΑ μετρούσαν σε κλίμακα dB-C Weighted που μετράει και τις χαμηλές συχνότητες!!!!

Το ΘΟΡΥΒΟ τον μετράνε ΠΑΝΤΑ σε κλίμακα db-A Weighted που ΔΕΝ μετράει τις χαμηλές συχνότητες.

Δες εδώ:
http://en.wikipedia.org/wiki/A-weighting
STELIOS - Πεμ 08 Μάϊ 2008, 11:57:39
Θέμα δημοσίευσης:
Το νοημα εδω δεν ειναι αν ειναι σωστο η οχι να σε γραφουνε για θοριβο. Βεβαιος και ειναι σωστο αφου μπορει να ειναι ενοχλητικο, και καλα κανουν και γραφουν. Εξαλου δεν μπορει να εγγηθει κανεις οτι μονο στην ερημια χαλαει το κοσμο και σε κατοικημενες περιοχες ειναι κυρια...

Το νοημα ειναι με ποιο κριτηριο το κανουν αυτο και ΑΝ ακολουθειται η διαδικασια που οριζει ο νομος. Αφου εχουν οριστει συγκεκριμενη μεθοδος και ορια, αυτα πρεπει να ακολουθουνται και μονο τοτε να επιβαλεται η αναλογη ποινη.

Δηλαδη οταν σε μετρανε με ρανταρ (για ταχυτητα) θα ηταν σωστο να σου ριχνουν προστιμο για μεγαλητερη ταχυτητα επειδη δεν ξερουν να χρησιμοποιουν τον εξοπλισμο που εχουν ??? (Ενα παραδειγμα φερνω)
Pughell - Πεμ 08 Μάϊ 2008, 12:16:22
Θέμα δημοσίευσης:
Εχουν να κλεισουν εξατμισαδικα... Confused
Παει ο καιρος της ευκολης 'κονομας απο τις χειροποιητες εξατμισεις. Sad
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες