PSClub - Hellas

Φρένα - 207 - Σφύριγμα στα φρένα σε 207 RC

animalinstict - Τρι 22 Απρ 2008, 19:28:31
Θέμα δημοσίευσης: 207 - Σφύριγμα στα φρένα σε 207 RC
Καλησπέρα!! Έχω ένα 207 RC το οποίο το έχω μόλις 2 βδομάδες και έχει ήδη κάνει 1300χλ. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι πως σε καθημερινά φρεναρίσματα μέσα στη κίνηση της αθήνας, τα φρένα κάνουν αυτό το κλασσικό εκνευριστικό σφύριγμα.
Έχει κανεις καμια ιδέα τη μπορεί να φταίει? Μήπως πρέπει να πάω να τα αλλάξουν πριν χαλάσουν τους δίσκους?
android - Τρι 22 Απρ 2008, 21:36:27
Θέμα δημοσίευσης:
και στο gt το ιδιο τα πισω φρενα το κανουν εμενα...νομιζω γινετε λογο τριβεις...σε αλλο αμαξι ειχα παει σε φρενα κ μου χε βαλει μια αλοιφη ανα μεσα σε τακακι δαγκανα κ σταματησε
mez - Τετ 23 Απρ 2008, 03:27:25
Θέμα δημοσίευσης:
Θα δεις ότι μετά από κάμποσα χλμ. θα σταματήσει και θα στο κάνει μόνο όταν είναι κρύα, ή τουλάχιστον έτσι έγινε σε εμένα...
android - Τετ 23 Απρ 2008, 15:33:22
Θέμα δημοσίευσης:
εμενα παλι μεχρι τα 4000χιλ δεν εκανε κιχ Laughing
KouKou - Πεμ 24 Απρ 2008, 06:48:41
Θέμα δημοσίευσης:
Μετα από λίγα χλμ θα σταματήσει!
έτσι έγινε σε μένα τουλάχιστον.
Ikaros! - Πεμ 24 Απρ 2008, 18:41:53
Θέμα δημοσίευσης:
Και σε μενα σφυριζουν που και που.Στον 1 μηνα σφυριζαν πιο συχνα..Τωρα πιο αραια..
android - Πεμ 24 Απρ 2008, 23:40:51
Θέμα δημοσίευσης:
τοσο σφυριγμα ποια...αν βρεθουν 4-5 207 στο δρομο μαζι δλδ ουτε σε γηπεδο να μασταν... Laughing
mez - Παρ 25 Απρ 2008, 11:04:55
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
τοσο σφυριγμα ποια...αν βρεθουν 4-5 207 στο δρομο μαζι δλδ ουτε σε γηπεδο να μασταν... Laughing

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
AlienHack - Τετ 06 Αύγ 2008, 17:09:40
Θέμα δημοσίευσης:
εμένα που σφυράει το 206cc μου οταν δεν πατάω φρενο? καθος κινουμε με 60-100 κμ/h σιρίζουν οι μπροστα τροχοι (ο αριστερος νομίζω) , μολισ χαμηλώσω πολυ ταχύτητα ή πατησψ φρένο σταματαει.. τι ειναι ? ρουλεμαν?
White_SK - Τετ 06 Αύγ 2008, 17:48:12
Θέμα δημοσίευσης: !!
Φίλος είμαι στα 2.900khm και ο θορυβος που λες οτι έχεις , τον έχω ακόμα... Τελικά τι παίζει ? Rallye-GT-RC μια απο τα ίδια στο θέμα αυτό έτσι ? Το χειρότερο είναι πως κανείς δεν ξέρει τι είναι και απο τι προέρχεται.. Ρώτησα στην Λαιον.. Θα περάσει είπαν... Αι να δούμε Twisted evil
Jim207GT - Τετ 06 Αύγ 2008, 18:39:00
Θέμα δημοσίευσης: Re: !!
White_SK έγραψε:
Φίλος είμαι στα 2.900khm και ο θορυβος που λες οτι έχεις , τον έχω ακόμα... Τελικά τι παίζει ? Rallye-GT-RC μια απο τα ίδια στο θέμα αυτό έτσι ? Το χειρότερο είναι πως κανείς δεν ξέρει τι είναι και απο τι προέρχεται.. Ρώτησα στην Λαιον.. Θα περάσει είπαν... Αι να δούμε Twisted evil

Εμένα δεν σφύριξαν ποτέ, ούτε και τώρα με τα καινούργια τακάκια. Και τα rallye/gt δεν έχουν καμία σχέση με τα φρένα του RC άλλοι δίσκοι άλλες δαγκάνες άλλα τακάκια.
NIKOS F - Τετ 06 Αύγ 2008, 18:50:18
Θέμα δημοσίευσης:
Eμένα πολύ σπάνια , ακολούθησα την συμβουλή που είδα εδώ ,
δηλαδή 2-3 γερά φρεναρίσματα και συνήθως σταματάει το ''φαινόμενο''
Giannis307 - Τετ 06 Αύγ 2008, 20:19:38
Θέμα δημοσίευσης:
Mετα θα ξανασφυραει οταν οι δισκοι ετοιμαζοναται για πεταμα... Laughing
Theo_207RC - Κυρ 01 Φεβ 2009, 23:09:09
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα ρε παιδιά στην σρχή δεν μου το έκανε και μου το κανει μερικές φορές τώρα που είμαι στα 12000 χιλιόμετρα. Τι λέτε να φταίει?
smoki - Δευ 02 Φεβ 2009, 12:55:38
Θέμα δημοσίευσης:
Και μενα το κανει στα ελαφρια πατηματα του φρενου και κυριως οταν ειναι κρυα. Στην peugeot μου ειπαν οτι εχει γινει σταμπα στο τακακι απο υγρασια και οτι αυτο οφειλεται στο οτι τα τακακια δεν περιεχουν αμιαντο οπως τα πιο παλια
ironman02 - Κυρ 29 Μάρ 2009, 20:24:50
Θέμα δημοσίευσης:
Και σε μένα το κάνει παιδία και έχω 1700 χλμ. Το κάνει σχεδόν απ'οταν το πήρα. Μου σπάει τα νεύρα ώρες ώρες, σου τρυπάει το αυτί....
vama51 - Κυρ 29 Μάρ 2009, 21:15:48
Θέμα δημοσίευσης:
Το πρόβλημα είναι το εξής.Σε δύο διαφορετικές μάρκες (Suzuki,Lancia) που αγόσαν 2 μέλη της οικογένειας καινούργιο αμάξι,κάνουν το ίδιο.Σε ερώτηση προς τις αντίστοιχες αντιπροσωπίες πήραν την ίδια απάντηση.Τα τακάκια σε όλα τα καινούργια αμάξια δεν περιέχουν για περιβαλλοντικούς λόγους αμίαντο με αποτέλεσμα να κάνουν αυτόν τον ήχο.Οπότε κάτι τέτοιο πιθανόν να συμβαίνει και με τα δικά μας αυτοκίνητα .
ironman02 - Κυρ 29 Μάρ 2009, 21:28:15
Θέμα δημοσίευσης:
Thanks για την απάντηση Βασίλη, υποθέτω οτι γι'αυτό το λόγο σφυράνε τα τακάκια αλλά παραμένει πολύ ενοχλητικό για καινούργιο αμάξι. Δεν περιμένεις κάτι τέτοιο από αμάξι του κουτίου. Μα καλά αυτοί οι κατασκευαστές δεν δοκιμάζουν κάτι πριν το βγάλουν στην παραγωγή? Εντάξει πιό οικολογικό συμφωνώ αλλά δεν μπορεί να μην έβρισκαν μια λύση για το σφύριγμα αν το έψαχναν λιγάκι....Δεν μπορώ δηλαδή να δεχτώ οτι από εδώ και πέρα το αμάξι μου σε κάθε φρενάρισμα θα μου τρυπάει τα αυτία επειδή βγάλανε τον αμίαντο από τα τακάκια και δεν ψάξανε λίγο παραπάνω το θέμα για να βρούν μια λύση. Να πάρω αμάξι του 1990 δηλαδή πάλι για να έχω τα αυτία μου ήρεμα....
vama51 - Κυρ 29 Μάρ 2009, 21:39:26
Θέμα δημοσίευσης:
Όντως είναι πολύ ενοχλητικό και να σου πω την αλήθεια το δικό μου δεν κάνει έντονο θόρυβο αλλά το Ypsilon της κοπελιάς μου ή στο SX4 του πατέρα μου είναι πολύ εκνευριστικό!Σε αυτό που λες " Μα καλά αυτοί οι κατασκευαστές δεν δοκιμάζουν κάτι πριν το βγάλουν στην παραγωγή? Εντάξει πιό οικολογικό συμφωνώ αλλά δεν μπορεί να μην έβρισκαν μια λύση για το σφύριγμα αν το έψαχναν λιγάκι" έχεις δίκιο.Αλλά...
ChrisR - Κυρ 29 Μάρ 2009, 22:21:36
Θέμα δημοσίευσης:
παιδιά σταματάει το σφύριγμα, εμένα στα 4000κμ δεν έκανε κιχ!
πατίστε και κανα δυο δυνατά φρένα να σταματήσει πιο γρήγορα Laughing
smoki - Κυρ 29 Μάρ 2009, 22:36:50
Θέμα δημοσίευσης:
ChrisR έγραψε:
παιδιά σταματάει το σφύριγμα, εμένα στα 4000κμ δεν έκανε κιχ!
πατίστε και κανα δυο δυνατά φρένα να σταματήσει πιο γρήγορα Laughing

Δεν ισχυει. Μετα απο 2 επισκεψεις σε πιστα με το club και συνεχιζει ο ιδιος ενοχλητικος θορυβος[/quote]

Μετα την δευτερη επισκεψη απεκτησα και χαρακτους δισκους. Γρηγορα για τακακια
ironman02 - Κυρ 29 Μάρ 2009, 22:42:34
Θέμα δημοσίευσης:
Ας το ελπίσουμε! Κάνω υπομονή! Smile
ChrisR - Κυρ 29 Μάρ 2009, 23:27:03
Θέμα δημοσίευσης:
smoki έγραψε:

Δεν ισχυει. Μετα απο 2 επισκεψεις σε πιστα με το club και συνεχιζει ο ιδιος ενοχλητικος θορυβος
Μετα την δευτερη επισκεψη απεκτησα και χαρακτους δισκους. Γρηγορα για τακακια

Αν όντως δεν σταματάει αλλάζεις τακάκια και ησυχάζεις απο το να ακούς αυτό το σπαστικό σφύριγμα Twisted evil
king207cc - Κυρ 29 Μάρ 2009, 23:35:46
Θέμα δημοσίευσης:
κ μενα στο cc που εχω μου το κανει ειδικα στα απαλα φρεναρισματα. Με μεγαλη μου λειπη βλεπω πραγματα ιδια με το προιν μου αυτοκινητο που ηταν 10ετιας ενα vectra, δηλ σφυριγμα φρενων, κακο κιβωτιο, κ.τ.λ
ironman02 - Δευ 30 Μάρ 2009, 00:01:32
Θέμα δημοσίευσης:
Και εμένα στα απαλά φρεναρίσματα το κάνει. Δοκίμασα να φρενάρω μερικές φορές δυνατά μπας και φύγει αλλά τίποτα...Εκεί αυτό..
akis23 - Δευ 30 Μάρ 2009, 21:29:33
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα το κανουν κυριως οταν ειναι βρωμικα, αλλα μαλλον τα τακακια ειναι το προβλημα.
salex - Τρι 31 Μάρ 2009, 06:34:59
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ τα άλλαξα σε Ferrodo και για να σφυρίξουν πρέπει να τους πιείς το αίμα. Αλλιώς δεν ακούγεται τίποτα.
volvos - Τρι 31 Μάρ 2009, 08:16:53
Θέμα δημοσίευσης:
???ποια εβαλες?
207 GT HRAKLEIO - Τρι 26 Μάϊ 2009, 23:36:46
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα μέχρι και τα 25.000 χλμ δεν είχαν σφυρίξει ποτέ! Cool
Τώρα τελευταία και μετά απο τόσα πολλά χλμ και πολλά εκ των οποίων εντός πόλεος μπορώ να πώ οτι τα ακούω αρκετά συχνά (πολύ σπαστικό!!!)...
Αλλά το θέμα είναι οτι θέλουν άλλαγμα, γι αυτό και σφυρίζουν.Στην αρχή ποτέ δεν ειχαν αυτο το σφυριγμα..

Υ.Γ Στέλιο τα Feroddo είναι πολύ ακριβότερα απο τα εργοστασιακά τακάκια μας?
Απο που μπορούμε να τα προμηθευτούμε?
pangio21 - Πεμ 06 Αύγ 2009, 03:37:33
Θέμα δημοσίευσης:
Το να σφυριζουν τα φρενα οταν τα παταμε λογο ολων των παραπανων αιτιών που αναφερθηκαν μπορει να γινει αποδεκτό, ομως σε εμενα συμβαινει το εξης.οταν κινουμαι μεταχυτητες απο 10-50 χλμ σφυριζει η δισκοπλακα του πισω δεξιου τροχου, και αν εχω το χερι στο χειροφρενο νιωθω το τριξιμο απο την επαφη τις δισκοπλακας με το τακακι και αυτο γινεται χωρις να παταω φρενο.Να πω εδω οτι αν κινουμε σε ευθεια μπορει να ακουγεται λιγο,αν εχω στροφη αριστερη ακουγεται ποιο πολυ.
Αν εχει συμβει σε καποιον η αν γνωριζει καποιος να μου πει προς τα που πρεπει να ψαχτω... αλλαγη τακακια η οι δισκοι εχουν παρει δρομο? η το υδραυλικο συστημα δεν κανει σωστη επαναφορα και μενει μονιμα κολλημενο το τακακι επανω στον δισκο,δεν ξερω αν ισχυει κατι τετοιο.
vamvakoolas - Πεμ 06 Αύγ 2009, 08:46:40
Θέμα δημοσίευσης:
σχετικα με το σφυριγμα επειδη εχει αναφερθει και παλιοτερα και ειναι γνωστο συμπτωμα (και εγω το εχω σε cc) κατα βαση προερχεται απο τακακια αλλα παιζει να εχουν παρει και λιγο οι δισκοι (αποτι καποτε μου εξηγουσε αν ριξεις νερο στο καυτο δισκο παιζει να κρατησει την διαστολη)... αυτο με τα ferodo δεν το εχω δοκιμασει (και ουτε προκειται μιας και τα μαμοφρενα ειναι οτι πρεπει για μενα)
p206Mike - Πεμ 06 Αύγ 2009, 11:50:56
Θέμα δημοσίευσης:
Το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές και παλιότερα με τα 206,
-Ισχύει αυτό περί οικολογίας και υλικών στα τακάκια.
-Στο 206 επίσης με ferodo (τα απλά) μετά την πρώτη αλλαγή δεν ξανάκουσα κιχ.
-Στο 207 τώρα δεν εχει ακουστει ακόμα κάτι (5000κμ +), αλλά σίγουρα σε αλλαγή θα προτιμήσω ferodo.
mrkaza - Πεμ 06 Αύγ 2009, 12:02:39
Θέμα δημοσίευσης:
O Jim207GT εβαλε τα ferodo Thermo quiet καπου το εχει ποσταρη κιολας .
Οπως μου αναφερε απο κοντα πριν 2 ευδομαδες αν και δε του σφυριζαν τα εργοστασιακα ή διαφορα ακουγετε ακομα και στην κυλιση του αυτοκηνιτου .

Απλα ακους ... μπα δεν ακους τιποτα αντε τα λαστιχα :D
Byakuya - Δευ 24 Αύγ 2009, 11:18:08
Θέμα δημοσίευσης:
Kalimera....sorry gia ta greeklish
(anotera via)
Eimai diakopes kai sta polu liga kmh (10-30) mou akougete kai emena enas ixos metalikos polu amidros(prepei na eisai se isixo dromo polis gia na to akouseis)apo ta frena...xoris na ta patao...stin kilisi...to piga stin topiki antiprosopoia kai mou eipe oti den einai tipota apla sta 5k xiliometra pou exo kanei evgalan auto ton thorivo kai as min patas freno.
Tin gnomi sas parakalo:/
kali evdomada kai sorry gia ta greeklish.
makis106 - Δευ 24 Αύγ 2009, 11:28:05
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντα ακούγεται ένας αμιδρός θόρυβος απο τα μπροστινά φρένα, καθώς δίσκοι και τακάκια είναι μόνιμα σε επαφή, και με δεδομένη τη μεγάλη επιφάνεια τριβής, στις μικρές ταχύτητες γίνεται αντιληπτός. Το πιθανότερο είναι οτι ειναι φυσιολογικό.
kprs - Πεμ 14 Απρ 2011, 20:35:30
Θέμα δημοσίευσης:
Και η μανα μου εχει αυτο το ιδιο σπαστικο σφυριγμα ?

Απο οτι διαβασα μονο αν αλλαξω τακακια διορθωνεται αλλιως δεν ε?

Α 207 GT ειναι το αμαξι
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες