PSClub - Hellas
Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - 307 Δονήσεις - αρυθμία στο ρελαντί
Wisdom - Παρ 11 Απρ 2008, 19:15:02
Θέμα δημοσίευσης: 307 Δονήσεις - αρυθμία στο ρελαντί
Γεια σας και πάλι.
Το 307 μου (ΧΤ Premium 1.6, 110.000χλμ) εδώ και 2 μήνες περίπου εμφανίζει ένα μόνιμο ενοχλητικό vibration όταν δουλεύει στο ρελαντί. Το κάνει μονίμως είτε είναι ζεστό είτε κρύο. Για να καταλάβετε πώς κάνει, είναι όπως όταν πάει να σου σβήσει το αμάξι, με τη διαφορά ότι αυτό δεν σβήνει, απλά κάνει αυτό το μπούκωμα που συνοδεύεται από ενοχλητικό τρέμουλο αντιληπτό σε όλους τους επιβάτες. Το κάνει για 1 δευτερόλεπτο κάθε 6-7 δευτερόλεπτα περίπου. Μερικές φορές μάλιστα γίνεται τόσο ενοχλητικό που στα φανάρια πατάω ελάχιστα το γκάζι για να σταματήσει να το κάνει (όπως βάζαμε τον αέρα-τσοκ στα παλιά αυτοκίνητα).
Το πήγα σε εξουσιοδοτημένο και αφού το έβαλαν στο διαγνωστικό και το κοιτάξανε μου είπανε ότι πιθανότατα φταίει η πεταλούδα του γκαζιού και ότι επειδή είναι ακριβή να το αφήσω έτσι και όταν επιδεινωθεί η κατάσταση και αρχίσει να μου σβήνει κιόλας τότε να πάω να την αλλάξουμε.
Εμένα αυτή η εξήγηση δεν μου άρεσε καθόλου. Γενικώς έχω βαρεθεί τη νοοτροπία του "κάτι δεν πάει καλά = κάτι αλλάζουμε". Η έννοια της επισκευής έχει χαθεί εντελώς, "πονάει χέρι-κόψει χέρι-βάλει καινούργιο" δουλεύουν μόνο τα περισσότερα εξουσιοδοτημένα δυστυχώς.
Έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορώ να κάνω για να το φτιάξω χωρίς να αλλάξω πιθανώς άσκοπα την πεταλούδα γκαζιού και χαλάσω πάνω από 300 ευρώ;
IAKOVOS - Παρ 11 Απρ 2008, 20:26:10
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν δοκιμαζεις να καθαρισεις την πεταλουδα του γκαζιου ...μπορει να επανελθει
Touristas - Σαβ 12 Απρ 2008, 06:29:52
Θέμα δημοσίευσης:
Τα περισσότερα περιφερειακά που έχει ο κινητήρας επάνω δεν επισκευάζονται.
Όπως λέει κι ο IAKOVOS κάνε ένα καθάρισμα στην πεταλούδα και θα στρώση.
Θα έχει πολύ ποιο σταθερό και ομαλό ρελαντί.
Wisdom - Δευ 14 Απρ 2008, 13:33:58
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Στην πρώτη ευκαιρία θα προσπαθήσω να κάνω τη διαδικασία καθαρισμού που περιγράφεται εδώ: http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=11305 και θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα.
Giannis307 - Πεμ 15 Μάϊ 2008, 08:41:24
Θέμα δημοσίευσης:
Και στο δικο μου εχει μια αρρυθμια...και στο δικο μου καθαρησμα θελει...?
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες