PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις - Για οσους ειναι γεννημενοι πριν το 1980

Nazgul1379 - Σαβ 05 Απρ 2008, 19:56:17
Θέμα δημοσίευσης: Για οσους ειναι γεννημενοι πριν το 1980
Το "εκλεψα" απο καπου αλλα μου θυμησε πολλα.....

Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1980

H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε. Ήμαστε μια
γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας. Έπρεπε να
περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό
ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο
το πρωί για να κοινωνήσουμε. Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή.

Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε
ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το
«σύνδρομο της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια
και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά. Ανεβαίναμε στα ποδήλατα
χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες
χωρίς δίπλωμα. Οι κούνιες ήταν φτιαγμένα από μέταλλο και είχαν κοφτερές
γωνίες.

Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια.
Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες
κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε
ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαϊδούρα» και κανείς μας δεν
έπαθε κήλη ή εξάρθρωση. Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε
όλη τη μέρα και δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα
φώτα στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να μάς βρει. Τότε δεν υπήρχαν
κινητά. Σπάγαμε τα κόκαλα και τα δόντια μας και δεν υπήρχε κανένας νόμος
για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους» Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με
πέτρες και ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και
όλα θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα. Δεν υπήρχε κάποιος να
κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου. Είχαμε καυγάδες και κάναμε καζούρα ο
ένας στον άλλος και μάθαμε να το ξεπερνάμε.

Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν παχύσαρκοι. Ίσως
κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό ήταν όλο. Μοιραζόμασταν μπουκάλια
νερό ή αναψυκτικά ή οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα.
Καμιά φορά κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν
πλένοντάς μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι.

Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια, βιντεοταινίες
με ήχο surround, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε φίλους. Κανονίζαμε να
βγούμε μαζί τους και βγαίναμε. Καμιά φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά
βγαίναμε στο δρόμο και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό,
κρυφτό, αμπάριζα... μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία. Περνούσαμε τη μέρα μας
έξω, τρέχοντας και παίζοντας. Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα.
Χάσαμε χιλιάδες μπάλες ποδοσφαίρου. Πίναμε νερό κατευθείαν από τη βρύση,
όχι εμφιαλωμένο, και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους πάνω στη βρύση.
Κυνηγούσαμε σαύρες και πουλιά με αεροβόλα στην εξοχή, παρά το ότι ήμασταν
ανήλικοι και δεν υπήρχαν ενήλικοι για να μας επιβλέπουν. Θεέ μου!

Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των φίλων και τους
φωνάζαμε από την πόρτα. Φανταστείτε το! Χωρίς να ζητήσουμε άδεια από τους
γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στο σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν
υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε;
volvos - Κυρ 06 Απρ 2008, 21:40:00
Θέμα δημοσίευσης:
μιας και ειμαι προ 1980 θα πω μια ιστορια που μου συνεβη προηγουμεν η βδομαδα...

πεφτω με ποδηλατο υπο το αγρυπνο βλεμα του μανθου..........
(λες τωρα που του εδωσα και πεζο να οδηγησει να δουλεψει.???)

γυριζω σπιτι με πλακωνει σε κατι σπρευ και αηδιες η μανα μου...
δευτερη μερα βγαζω γαζες παλι τα ιδια
ενα σπρευ πουλβο και μια αλλη μαλ***α σπρευ αντισηπτικο...
φρικαρω τα παιρνω στο κρανιο και τη ξεχεζω...

ανοιγω το φαρμακειο βρισκω οξυζενε-ιωδιο και βαζω...

μα μου λεει αυτα ειναι καλυτερα...

ακου να σου πω της απαντω
εγω με οξυζενε και ιωδιο-(μπτεταντιν τωρα) μεγαλωσα.
αυτα εβαζα οταν σκοτωνομουνα μικρος αυτα ξερω αυτα εμπιστευομαι...
αυτες τις αηδιες τα πουλβο και σουλβο να τα βαλεις εσυ και οι κορες σου.

μετα οταν το ξανασκεφτηκα συνηδητοποιησα οτι εγω που ειμαι 29 τα ελεγα στη μανα μου που ειναι 60........ρε πως αλλαζουν οι καιροι!
με βλεπω σε 30χρονια να κυνηγαω το γιο μου να μην οδηγει και να του εχω παρει κανα πολο 1.2 για να μη μπορει να τρεχει....
sod - Κυρ 06 Απρ 2008, 22:23:44
Θέμα δημοσίευσης:
Βρε πωs περνανε τα χρονια.... Sad Sad
Giannis307 - Δευ 07 Απρ 2008, 10:34:52
Θέμα δημοσίευσης:
Aν και γεννημενος μετα το 80 θεωρω οτι η δικια μου και μετα απο μενα γενια ειναι οι τελευταιες που μας αρεσε πιο πολυ να τρξουμε να παιξουμε απτο να σαπισουμε μπροστα απο μια οθονη και ενα χειρηστηριο....αλλα το οτι οι καιροι αλλαζουν ειναι ενα αναποφευκτο γεγονος που απλα θα πρεπει να το παρουμε αποφαση και να μπορεσου οσο το δυνατον καλλητρα και με λιγοτερο "πονο" να το κασνουμε καθημερηνοτητα... Wink
sod - Δευ 07 Απρ 2008, 16:33:35
Θέμα δημοσίευσης:
Ζητω τα playmobil και τα lego.....(idiot) Laughing Laughing Laughing Laughing
sfikas205 - Δευ 07 Απρ 2008, 18:46:45
Θέμα δημοσίευσης:
.....χαχαχα ιουνιο του 80 εκλεισα τα 8...μια παρεα 5-6 πουσταρια 8 εως 12 χρονων ξακινισαμαι να κανουμαι το γυρο του νισιου (ΧΙΟΣ) με ποδιλατα...μας εψαχναν 2 μερες....τωρα...με παπι ξακινανε και στα πρωτα 10 χλμ χτηπανε ...χαχαχα...μπιελες...
Lefter1s RC - Δευ 07 Απρ 2008, 21:37:56
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο περιεργα μου ακουγονται αυτα...
Ειμαι του '89...
ath7 - Δευ 07 Απρ 2008, 22:04:30
Θέμα δημοσίευσης:
Lefter1s RC έγραψε:
Παιδια δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο περιεργα μου ακουγονται αυτα...
Ειμαι του '89...

Και εγω του 89 ειμαι και ως πεμτη δημοτικου αυτα εκανα και εγω!Τρις φορες 17 ραματα μετραω!Ευτυχως κανενα σπασιμο!
georgio3gr - Δευ 07 Απρ 2008, 23:01:13
Θέμα δημοσίευσης:
Αν και 84αρης το γεγονος οτι μεγαλωσα σε χωριο με εκανε να μεγαλωσω με τον ιδιο τροπο που αναφερει ο φιλος Nazgul... Ποδοσφαιρο στο δρομο με την γειτονισσα να φωναζει και να μας σκιζει τις μπαλες οποτε πηγαιναν στην αυλη της, ποδηλατο BMX, καπαντζες,ξωβεργες και διχτυα για να πιανουμε καρδερινες και κοκκινολαιμηδες, "αλωνιζαμε" το χωριο με φιλους πηδωντας μαντρες απο αυλη σε αυλη και σκαρφαλωναμε σε δεντρα (ηταν οι λεγομενες περιπετειες), βαλαμε φωτια και καψαμε το μισο γκαζον στην αυλη του σπιτιου ενος φιλου οταν επιχειρησαμε να φτιαξουμε ενα μειγμα ευφλεκτων υγρων που ειχαμε δει στον Μαγκα'ι'βερ Laughing ... Τι μου θυμισες...
MEMsound - Τρι 08 Απρ 2008, 09:02:56
Θέμα δημοσίευσης:
ath7 έγραψε:
Και εγω του 89 ειμαι και ως πεμτη δημοτικου αυτα εκανα και εγω!Τρις φορες 17 ραματα μετραω!Ευτυχως κανενα σπασιμο!

του 79...
2~3 ράμματα...
4~5 σπασίματα από ποδήλατο και skate κυρίως...

από τα πιο ομορφα... σκαρφάλωμα σε δέντρο... όποτε με εβλεπε η μάνα μου απλά δεν μου μιλαγε γιατι φοβόταν μην μου αποσπάσει την προσοχή και πέσω

κλπ κλπ κλπ...

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
volvos - Τρι 08 Απρ 2008, 11:31:57
Θέμα δημοσίευσης:
κρυφοκυνηγητο στο χωριο να περναμε μεσα απο αμπελια να βλεπουμε το δερμα απο φυδι που αλλαζε εκεινη την εποχη και να ψαχνουμε να βρουμε και το φυδι....καμμενα τελειως.

καλα μη πω την εμπειρια ζωης που ξεκινησαμε 1η γυμνασιου να παμε απο ζυγοβιστι δημητσανα μεσα απο τα βουνα και ακολουθωντας δικο μας δρομο βρεθηκαμε στο δρομο προς βυτινα (για οσους θυμουνται απο αναβαση)
τι κινητα και αηδιες,ουτε σταθερα δεν ειχε τοτε στο χωριο και τελικα μας λυπηθηκε το βραδυ ενας αγροτης και μας γυρισε με το αγροτικο στο χωριο...

αμ τζαμια σπιτιων απο τη μπαλα?ποσα ειχαμε σπασει?
σκεψου να σπασεις σημερα το τζαμι του γειτονα?
θα μπεις αναμορφωτηριο και η μανα σου στη τατιανα να κλαιει...

γα** το πουλβο μου Evil
sps - Τρι 08 Απρ 2008, 14:37:11
Θέμα δημοσίευσης:
Το '77...
Eγω παλι τα σκοτωνα τα φιδια που εβρισκα μες στο χωραφι μου!
(Σημερα θα ξεσηκωνονταν οι δηθεν οικολογοι και αηδιες)
Μια φορα ειχα σκοτωσει ενα,και το βαζω επανω στο κλαδι μιας πορτοκαλιας.
παει το απογευμα να ποτισει ο πατερας μου,το βλεπει στο υψος των ματιων του, και παραλιγο να παθει καρδιακη ανακοπη.
Μετα θυμαμαι εφαγα το ξυλο της αρκουδας.... Laughing
ath7 - Τρι 08 Απρ 2008, 17:21:22
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
ath7 έγραψε:

του 79...
2~3 ράμματα...
4~5 σπασίματα από ποδήλατο και skate κυρίως...

από τα πιο ομορφα... σκαρφάλωμα σε δέντρο... όποτε με εβλεπε η μάνα μου απλά δεν μου μιλαγε γιατι φοβόταν μην μου αποσπάσει την προσοχή και πέσω

κλπ κλπ κλπ...

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Τα ραμματα:
1) Νηπιαγωγιο ενωσαμε τρεις κουνιες μαζι και πηγεναμε μπρος πισω!Συνεννοηθικαν και φρεναραν!Εγω στη μεση απογειωθηκα και σταματισα στα χαλικια με το σαγονι!6 ραμματα!

2)Δευτερα δημοτικου skate μεσα στο σαλονι!Εφυγε το skate απο τα ποδια μου και εσπασα ενα γυαλινο βαζο με την κοιλια!7 ραμματα

3)Εκτη δημοτικου μπαλα στο προαυλιο!Πεφτω κατω και πεφτει στο κεφαλι μου συμμαθητης 70 κιλα βαρυτερος!Σαγονι στο τσιμεντο!4 ραμματα!

Σπασιματα την εχω γλυτωσει αλλα απο σαβουρες (ποδηλατα skate μηχανακια) αλλο τπτ!
sfikas205 - Τετ 09 Απρ 2008, 16:24:27
Θέμα δημοσίευσης:
...για ραματα και διαφορα τετοια παρασιμα ας μη συζηταμαι...στα 11 αποκτησα 84 στη φατσα απο τροχαιο...εγω με ΖUNDAPP...πεταχτηκε γεροσ με COROLLA...
ath7 - Τετ 09 Απρ 2008, 17:42:17
Θέμα δημοσίευσης:
sfikas205 έγραψε:
...για ραματα και διαφορα τετοια παρασιμα ας μη συζηταμαι...στα 11 αποκτησα 84 στη φατσα απο τροχαιο...εγω με ΖUNDAPP...πεταχτηκε γεροσ με COROLLA...

Ooooooo ρε φιλε!!!!Τι να πουμε εμεις τωρα?Παντως εχεις δικιο τα ραμματα ειναι Off Topic Off Topic Off Topic
sfikas205 - Τετ 09 Απρ 2008, 17:56:49
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing Laughing Laughing Laughing....κιεγω γελασα με το νυπιαγωγειοσου Thumb Down
DimiP - Κυρ 13 Απρ 2008, 10:58:46
Θέμα δημοσίευσης:
για δειτε και αυτα να θυμηθειτε τα νιατα σας :

http://www.youtube.com/watch?v=Fd7aJCdoaT4
http://www.youtube.com/watch?v=7MDTEoM1an8

Wink
stamatis_vts - Τρι 15 Απρ 2008, 19:35:40
Θέμα δημοσίευσης:
δεν ξερω αν ειναι ψιλοσχετικο...

γενημμενος το 1979 και σειρα στο στρατο 250.

ειδα σημερα το βιντεο κλιπ για την νεα ταινια "Λουφα και Παραλλαγη"...
και καποια στιγμη ρωταει ενας τον αλλον: ξερεις απο windows?
και του δινει ενα αζαξ και ενα ρολο χαρτι...

εμας τοτε μας ρωτουσαν αν ξερουμε απο dj...
και οποιος ηξερε, πηγαινε στην λαντζα... Laughing

πως αλλαζουν οι καιροι..
sod - Τρι 15 Απρ 2008, 21:33:39
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
για δειτε και αυτα να θυμηθειτε τα νιατα σας :

http://www.youtube.com/watch?v=Fd7aJCdoaT4
http://www.youtube.com/watch?v=7MDTEoM1an8

Wink

Eιμαι του 78 και θυμαμαι να περιμενω να αρχισει το προγραμμα στιs 5 το απογευμα να δω μερικεs απο αυτεs τιs εκπομπεs!!!!Συγκινηθηκα ειλικρινα μολιs τα ειδα...ειναι συναισθηματα τα οποια δεν θα γνωρισαν παιδια στιs μετεπειτα χρονιεs.Την λαχταρα να δειs τηλεοραση μιαs και τωρα παιζει ΟΛΗ μερα,και αs παιζει μ@λ@κιεs!!!Toτε πιστευω πωs επαιζε μονο ποιοτητα. Smile Smile
stamatis_vts - Πεμ 25 Σεπ 2008, 16:06:48
Θέμα δημοσίευσης:
δεν ξερω αν παιζει ρολο που μεγαλωνει ενα παιδι, Αθηνα η επαρχια,

αλλα ειδα προχθες ενα ανηψακι μου στο χωριο που παει Γυμνασιο,
και ειχε κολλημενες στην βιβλιοθηκη του φωτογραφιες με αυτοκινητα...
κομμενες απο περιοδικα και εφημεριδες...

μου θυμισε εμενα που τις κολλαγα στο εσωτερικο του συρομενου κεντρικου συρταριου της δικιας μου βιβλιοθηκης...

τελικα ολες οι εποχες ειναι ιδιες... Cool
ultra-one - Παρ 26 Σεπ 2008, 10:42:15
Θέμα δημοσίευσης:
Για δείτε και αυτά!! Laughing Laughing Laughing

http://www.youtube.com/watch?v=0o7X7R5B0KA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=D2ru_LHX_CU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=AnnQmEmXcbI&feature=related
ultra-one - Πεμ 09 Οκτ 2008, 16:15:29
Θέμα δημοσίευσης:
Βρήκα αυτά πριν από λίγο και πραγματικά ανατρίχιασα διότι έχω φοβερές αναμνήσεις!!!!

To 1o μου ποδήλατο!

Και το 2ο μου (το μεγαλύτερο αδελφάκι του και ίσως το ΠΙΟ Ευρηματικό και πρωτότυπο ποδήλατο EVER)!!!

Πραγματικά, πόσοι από σας προφτάσατε τα Tomahawk και Chopper???? Tease Tease Tease Tease Tease Tease
STELIOS - Πεμ 09 Οκτ 2008, 17:05:46
Θέμα δημοσίευσης:
Αν μας βρεις και μια φωτογραφια σου πανω σε αυτα, στειλε την να την κανουμε baner του site τις αποκριες.
Stevon - Πεμ 09 Οκτ 2008, 17:25:54
Θέμα δημοσίευσης:
Χάρη
Ένα πράγμα θα σου πω.....
πίσω φρένο "κόντρα".....ΤΕΛΟΣ.......

STELIOS έγραψε:
Αν μας βρεις και μια φωτογραφια σου πανω σε αυτα, στειλε την να την κανουμε baner του site τις αποκριες.

XAXAXAXAXA
MEMsound - Πεμ 09 Οκτ 2008, 17:27:35
Θέμα δημοσίευσης:
εγω τετοιο ποδήλατο δεν είχα
είχα από τότε bmx... "pacific" αν θυμάσαι...
ειχε όμως φίλος μου και ειχα κάνει κάμποσες βόλτες
περίεργη αισθηση με τον μικρό τροχό μπροστά και τις ταχυτητες...
307__:)(dimitris) - Πεμ 09 Οκτ 2008, 18:03:17
Θέμα δημοσίευσης:
Περιμεναμε να ανοιξει το πρωι η ερτ-1 και ερτ-2 να δουμε οτι και να εχει ακομη και διαφημισεις ανοιγε με τον εθνικο υμνο Wink Θυμαμαι να μας παιρνει βιντεοκασσετες ο πατερας μου με τον ροζ πανθηρα και με θαντερ θαντερ θαντερκατς οοοο Laughing ή το πρωτο μου ποδηλατο bmx με τρεις ταχυτητες που αλλαζαν με μοχλο Twisted evil Ωραιες εποχες παντως Rolling eyes
venzinas - Πεμ 09 Οκτ 2008, 20:45:07
Θέμα δημοσίευσης:
του 84 και εγω αλλα ολα τα παραπωνο γνωριμα...
παιδι της πολης μεν αλλα το καλοκαιρη απο την πρωτη μερα που κλιναν τα σχολια μεχρι την τελευτεα στον παππου εξοχικο...
εκει τα εζισα ολα αυτα θιμαμε φτιαχναμε ομαδες και εξερευνουσαμε το βουνο βολτες με τα ποδηλατα τα βαφαμε καθε βδομαδα με σπρει αλλο χρομα τη κοντερακια πανο τη φοτα για μπροστα(αυτα που αναβαν με την κινηση του τροχου) χαμος ενα εγκαταλελιμενο σπιτη για αρχιγειο και με το που αναψουν οι λαμπες του δημου ολοι στο σπιτη την αλλη μερα ραντεβου στην θαλασσα για μπανιο πολεμοσ με νερομπιστολα βουτιες και το μεσημερι σπιτη για υπνο μεχρι της 5 που ειχαμε ραντεβου...καμεια φορα επερνε ο υπνος τον παππου και πηδαγα τα καγκελα για να παω στο σπιτη κανενος φιλου μιας και δεν μου αρεσε ο μεσημεριανος υπνος και λιγο πριν ειναι η ωρα που ξηπναει ξανα σπιτι με τον ιδιο τροπο.ματι τα ξαδερφια μας με της τοτε κοπελες τους να φιλιουντε και μετα να λεμε ααα ο δικος μου της επιασε και το στηθος λες και κατι εγινε...πολυ ποδοσφερο απειρα χτηπηματα 1 ηλιακος θερμοσιφονας σπασμενος στο ενεργιακο μου και αλλος ενας στου ξεδελφου μου(δεν εχουμε στοχο οικογενιακος) πολυ ξηλο αλλα την αλλη μερα ολη μια παρεα..αχχχ καλες εποχες τωρα τα ανιψακια μου κολημενα στο ps3 ερχοντε και οι φιλοι να πεξουν με την κολοκονσολα ολοι μαζι.... Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
stamatis_vts - Παρ 10 Οκτ 2008, 14:42:39
Θέμα δημοσίευσης:
Stevon έγραψε:
Χάρη
Ένα πράγμα θα σου πω.....
πίσω φρένο "κόντρα".....ΤΕΛΟΣ.......

+1000 Evil

υπηρχε και ενα αλλο μοντελο απο τα παραπανω ποδηλατα με την σελα πιο ψηλα...
εννοειται γεμισμενη με αφρολεξ και τυλιγμενη με μονωτικη ταινια... Idea
thesalos - Παρ 10 Οκτ 2008, 17:10:34
Θέμα δημοσίευσης:
βαζατε και μανταλακια με χαρτι στις ακτινες ?Very happy Very happy Very happy
stamatis_vts - Παρ 10 Οκτ 2008, 18:07:14
Θέμα δημοσίευσης:
οχι, αλλα βαζαμε ενα κουτακι αναψυκτικου στο πισω μερος της ροδας,
για να κανει εναν εκνευριστικο ηχο... Rolling eyes
venzinas - Σαβ 11 Οκτ 2008, 13:17:55
Θέμα δημοσίευσης:
ειχα ενα bmx μικρο κατακοκιννο με κοντρα και κλασικα τραπουλοχαρτο με μανταλακι Laughing
206xs - Κυρ 12 Οκτ 2008, 22:20:59
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ αν και γεννηθείς το '78 είμαι μάλλον νέας εσοδείας,
Θυμάμαι το 85-86 στο δημοτικό έπαιζα Atari 2600 και ΖΧ Spectrum
ποιό μετά Amiga 500 και Amstrad CPC 6128 το πρώτο μου κομπιούτερ ήταν ένα Apple IIc το 1988 ενώ χάζευα το pc ενός φίλου ένα Tulip 8086 με VGA και 20mb σκληρό που είχε φέρει ο πατέρας του από Αμερική...
Επίσης θυμάμαι Nintendo NES το πρώτο gameboy και το θαυματουργό αλλά απλησίαστο οικονομικά Neo Geo
που ήταν σαν τα ηλεκτρονικά με τα 50αρικα που
παίζαμε Street Fighter και Sega Rally ή το διαστημικό φορητό Atari Lynx το πρώτο έγχρωμο φορητό βιντεοπαιχνίδι
ή την πρώτη είσοδο στο ίντερνετ στη BBS της HOL με 28kbps μόντεμ το μακρινό 1994 καθώς και σε σίτε στο ίντερνετ προ www με text based browser ... ίσως δεν είμαι η κλασσική περίπτωση αλλά ήμουν του ηλεκτρονικού και του καναπέ από μικρός ενώ στη φύση άντε κάνα τηλεκατευθυνόμενο και ποδήλατο γιατί σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο ήμουν ανάπηρος.
ultra-one - Δευ 13 Οκτ 2008, 11:37:47
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:

Κάπου έχω μερικές νομίζω! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

υ.γ: Την ανάρτηση στη σέλα την προσέξατε???!!!

υ.γ2: Στο Chopper πέρναγα μια ζώνη παντελονιού πίσω από την πλάτη της σέλας και τη χρησιμοποιούσα ως ζώνη ασφαλείας!!!! Laughing Laughing Laughing Laughing
z@ck! - Δευ 13 Οκτ 2008, 14:44:47
Θέμα δημοσίευσης:
Γεννημενος το 80 γεννημα - θρεμμα Πειραια.
Βλεποντας τα παραπανω βιντεακια ολη την ωρα η τριχα ηταν καγκελο.

Τετοιο τσοπερακι ποδηλατο ειχα και εγω αλλα το μεγαλο (η τουλαχιστον ετσι το εβλεπα για το μποϊ μου) μεχρι που περασα μεσα απο την τζαμαρια του μαγαζιου του πατερα μου.

Προσκοπος 8 χρονια, καθε αργια στο χωριο με τα ξαδερφια μου τον χειμωνα για κυνηγι με φλομπερ και αεροβολα, το καλοκαιρι για φυδια και σκορπιους στο βουνο και στο ποταμι. Camping ολα τα χρονια και να μην ξεκολλαω απο απο την θαλασσα.

Ποιος απο εμας δεν ακουγε scorpions στα παρτι και να χορευει μπουζ με τα τοτε γκομενακια (που δεν κοιταγαν την τσεπη σου ακομα αλλα την αλητεια σου).
Εποχες που τα Camel ειχαν 200 ΔΡΧ, που επαιζες ξυλο με τα χερια σου και αν τις ετρωγες εκανες μοκο,οπου υπηρχε μπεσα και τιμουσες τα παντελονια σου απο μικρος, που ηταν η αρχη των καταληψεων, χωρις πιστωτικες και δανεια,που τα κινητα ειχαν μεγεθος και βαρος μεγαλου τουβλου και 50cm κεραια , που λεγαμε τα καλαντα ολοι (και οχι μονο οι αλλοδαποι), με punk και martins-getta- vermaht διπατες η timberland και polo φουτερακια, ταβλακι και φραπα, με φορητα ραδιοκασσετοφωνα στις εκδρομες, κρυφα τσιγαρα σε εκλλησιες-αλανες και παρκακια, τρενα και λεωφορια για να πας οπου θελεις, με το 1/8 της κινησης που υπαρχει τωρα, κ.τ.λ........

Ρε παιδια μου λειπουν αυτες οι εποχες, οχι γιατι μεγαλωσα αλλα γιατι πιστευω πως τα σημερινα παιδια το εχουν αναγκη για το μελλον τους.
Δεν λεω, καποια πραγματα εγιναν καλυτερα αλλα κατα την αποψη μου τα ποιο πολλα εχουν αλλαξει προς το χειροτερο
stamatis_vts - Δευ 13 Οκτ 2008, 15:39:33
Θέμα δημοσίευσης:
ποιος θυμαται το πορτοκαλι αυτοκολλητο ΤΡΙΜ που κοσμουσε ολα τα racing ποδηλατα της εποχης??? Evil
και στις αρχες της αλκοολικης μας καριερας πιναμε ΡΟΣΣΟ ΑΝΤΙΚΟ και αργοτερα SOUTHERN COMFORT με sprite... Rolling eyes
ath7 - Δευ 13 Οκτ 2008, 15:42:15
Θέμα δημοσίευσης:
Ετσι ρε ψηλε αν και ειμαι το 89 (δεν ξερω αν διαβασες ποιο πριν) ολο εξω και να αλωνιζω!Πολυ το γουσταρα!

Τωρα τα παιδακια τσοντουλες στο PC που ειναι δικο τους και οχι των γωνιων του και playstation καργα!

Εμεις παιζαμε pro στο προαβλιο του σχολειου και counder στο βουνο με αεροβολα!
z@ck! - Δευ 13 Οκτ 2008, 19:11:24
Θέμα δημοσίευσης:
stamatis_vts έγραψε:
...
και στις αρχες της αλκοολικης μας καριερας πιναμε ΡΟΣΣΟ ΑΝΤΙΚΟ και αργοτερα SOUTHERN COMFORT με sprite... Rolling eyes

Πρωτη φορα κοκαλο εγινα με SNAPS., και το πρωτο ουισκι μου (αν μπορεις να το πεις ετσι) drambuie Beer Dizzy2 Puke left
Giannis307 - Δευ 13 Οκτ 2008, 19:28:58
Θέμα δημοσίευσης:
ath7 έγραψε:
Ετσι ρε ψηλε αν και ειμαι το 89 (δεν ξερω αν διαβασες ποιο πριν) ολο εξω και να αλωνιζω!Πολυ το γουσταρα!

Τωρα τα παιδακια τσοντουλες στο PC που ειναι δικο τους και οχι των γωνιων του και playstation καργα!

Εμεις παιζαμε pro στο προαβλιο του σχολειου και counder στο βουνο με αεροβολα!

Καθαρα τυχαιο και σπανιιο στην ιλικια σου τετοιο μεγαλωμα...
MTerry - Τρι 14 Οκτ 2008, 09:48:59
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Βρήκα αυτά πριν από λίγο και πραγματικά ανατρίχιασα διότι έχω φοβερές αναμνήσεις!!!!

. . . το μεγαλύτερο αδελφάκι του και ίσως το ΠΙΟ Ευρηματικό και πρωτότυπο ποδήλατο EVER)!!!
Πραγματικά, πόσοι από σας προφτάσατε τα Tomahawk και Chopper???? Tease Tease Tease Tease Tease Tease

Εγώ Χάρη ! ! ! Surprised Surprised Surprised
Τι είπες τώρα ? ? ? Αν ανατρίχιασα λέει . . . ! ! !

Ειμαι το ΄66 και αυτά κυκλοφόρησαν ΄73-΄74 . Το είχε ο ξαδερφός μου.
Διαστημόπλοιο τότε . . .
Εγώ ειχα Carrera/Tiger (ανάρτηση μπροστά,ταμπούρα μπρός-πίσω) αν τα θυμάσαι .

Διάβασα όλο τό θέμα και πραγματικά το χάρηκα ! ! !
Στην γειτονιά μου (Γιάννενα) είχαμε εποχές . . . εποχή που παίζαμε με μπίλιες . . . αλλη με φυσοκάλαμα(πόλεμο με χωνάκια) και φελιζόλ(φτιάχναμε σχεδίες για ψάρεμα) απο τις οικοδομές . . . αλλη ξύλο με την πάνω γειτονιά . . . κυνηγι με αεροβόλα . . . σπιτάκια στα δέντρα και σχοινιά (Ταρζάν εντέλώς) . . . καλα τα ποδήλατα και μετά τα μηχανάκια ηταν στάνταρ . . . τι να πρωτοθυμηθώ ! ! ! Very happy
Πέρασα σταδιακά απο τότε που δεν ειχαμε (τηλεόραση,τηλέφωνο. . .γενικώς ηλεκτρονικά καλούδια και λεφτά) σε μια εποχή που εχουμε αρκετά και ίσως γι' αυτό δεν ειπα ποτέ την λέξη "βαριέμαι " στον εαυτό μου . . . Very happy
Κάθε γενιά έχει τα δικά της . . . Ελπίζω όμως τά παιδιά μου (περιμένω το 1ο) και όλου του κόσμου να έχουν ανάλογα βιώματα με ΜΟΝΕΣ απώλειες γρατσουνιές και ράμματα (εγώ εχω σχεδόν παντού Smile )

Με φτιάξατε . . . Very happy ! !
Road_Runner - Τρι 14 Οκτ 2008, 15:06:13
Θέμα δημοσίευσης:
MTerry έγραψε:
(ανάρτηση μπροστά,ταμπούρα μπρός-πίσω)

Οταν λέμε ταμπούρα τι εννοούμε?
ath7 - Τρι 14 Οκτ 2008, 16:19:58
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:

Δεν ειναι τυχαιο απλα δεν ειμαστε ολοι φλωροι!

(σαν και σενα Laughing Laughing )
MEMsound - Τρι 14 Οκτ 2008, 16:48:39
Θέμα δημοσίευσης:
Road_Runner έγραψε:
MTerry έγραψε:

ταμπουρα οπως (σχεδόν) ειναι στο αμάξι = φρένα μέσα στο κέντρο στην ζάντας
ειχα κι εγω ενα τετοιο ποδήλατο με ταμπουρα
σπαστό (αναδιπλούμενο μάλιστα, σε μέγεθος bmx)
z@ck! - Τρι 14 Οκτ 2008, 16:57:33
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω εχω μια Montesa H6 250 '83 με μπρος-πισω ταμπουρα. Το μπροστα δεν δουλευε ποτε, μονο πισω!
Α ρε ξεροκαμπανα μηχανακια 2gunfire
venzinas - Τρι 14 Οκτ 2008, 20:46:11
Θέμα δημοσίευσης:
ath7 έγραψε:
Giannis307 έγραψε:

Δεν ειναι τυχαιο απλα δεν ειμαστε ολοι φλωροι!

(σαν και σενα Laughing Laughing )

+1 Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
MTerry - Παρ 17 Οκτ 2008, 09:30:20
Θέμα δημοσίευσης:
Sorry ... ειχα πρόβλημα με το nternet
Road_Runner έγραψε:
MTerry έγραψε:

Οπως αυτά που έχουν τα πιο παλιά παπιά-πιο ελαφρού τύπου όμως . . .

z@ck! έγραψε:
Εγω εχω μια Montesa H6 250 '83 με μπρος-πισω ταμπουρα. Το μπροστα δεν δουλευε ποτε, μονο πισω!
Α ρε ξεροκαμπανα μηχανακια 2gunfire

Montesa Cota 248 Trail ('82) ,δεν ηταν ξεροκάμπανο http://www.montesa.hpg.com.br/ima/t248-82.jpg
7 ωρες μέσα στο δάσος με 5 και να ανεβοκατεβαίνω βράχια δεν πάθαινε τίποτα-αν το πήγαινα ταξιδι με 80 (τελική 120) κολλαγε-ξεκόλλαγε (10 φορές) . Το πούλησα με στραβό σκελετό και χιλιοκολλημένο(πλαίσιο-μοτέρ) Laughing

.................................................................................................
Τα πράγματα πάντως να ξέρετε ότι αλλάξαν μετα το '91 . . .
Πρίν υπήρχε πολύ χρήμα (΄80-΄90) . . . καθημερινές και όλα τα μπάρ-disco-Μπουζούκια ηταν γεμάτα σ΄όλη την Ελλάδα. . . μετά μόνο Σαββατοκύριακα Crying or Very sad Όσοι ειναι γεννημένοι πρίν το ΄75-΄76 ίσως να το έζησαν . . .
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες