PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Ακόμα δεν το πήρα....και

sps - Κυρ 09 Μάρ 2003, 20:08:27
Θέμα δημοσίευσης: Ακόμα δεν το πήρα....και
Γαμ@ τους αλητες που μαζευονται καθε χρονο στο Πατρινο καρναβαλι! Evil

Ακομα δεν το πηρα το πεζακι μου,ενα μηνα το εχω και χτες το βραδυ μου το γρατζουνισαν οι παλιοκανιβαλοι οι μεθυστακες,οι παλιομπακουρες,οι βρωμιαρηδες.

Και ενω το ειχα αφησει μιση ωρα περπατημα απο τον πολυ κοσμο στο καρναβαλι,κι ομως μου το κατεστρεψαν!

Εχουν αρχισει απο το μπροστα αριστερο φτερο με 4 βαθυτατες γρατζουνιες,συνεχιζουν πορτα οδηγου με αλλες τρεις,μετα πισω φτερο αλλες 2 και πισω πορτα απο μια σε καθε πλευρα διπλα στο φαναρι.

Αν ημουν εκει και τον εβλεπα τον αλητη που το εκανε,θα τον αφηνα στον τοπο,δεν υπηρχε περιπτωση!

Απο τριτη θα τρεχω στα φανοποιϊα,για προσφορες.
Το μπροστα φτερο θελει σιγουρα βαψιμο.
Αν μπορεσω να κανω τοπικο βαψιμο στα αλλα σημεια θα ειμαι τυχερος.
Δεν ξερω βεβαια κατα ποσο μπορει να πετυχει το βαψιμο,γιατι ειναι μπλε μεταλλικο.

Ενα ειναι το σιγουρο: τα κερατιατικα δεν τα γλιτωνω Evil

Συμβουλη:Μην ερχεστε στο ΚΩΛΟΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ!
Θα το μετανιωσετε! Twisted evil
Svstouk - Κυρ 09 Μάρ 2003, 20:58:05
Θέμα δημοσίευσης:
Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Evil Evil Evil Evil

Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι, όταν το παθαίνει αυτό κάποιος γνωστός, αισθάνομαι σαν να το έχω πάθει εγώ. Evil

Κρίμα, κρίμα, κρίμα................. Crying or Very sad Crying or Very sad Evil Evil

2gunfire 2gunfire 2gunfire 2gunfire 2gunfire 2gunfire 2gunfire 2gunfire 2gunfire 2gunfire 2gunfire 2gunfire 2gunfire 2gunfire 2gunfire 2gunfire 2gunfire 2gunfire 2gunfire 2gunfire 2gunfire
DimiP - Κυρ 09 Μάρ 2003, 21:34:59
Θέμα δημοσίευσης: Re: Ακομα δεν το πηρα....και
sps έγραψε:
Γαμ@ τους αλητες που μαζευονται καθε χρονο στο Πατρινο καρναβαλι! Evil

Ακομα δεν το πηρα το πεζακι μου,ενα μηνα το εχω και χτες το βραδυ μου το γρατζουνισαν οι παλιοκανιβαλοι οι μεθυστακες,οι παλιομπακουρες,οι βρωμιαρηδες.

Και ενω το ειχα αφησει μιση ωρα περπατημα απο τον πολυ κοσμο στο καρναβαλι,κι ομως μου το κατεστρεψαν!

Εχουν αρχισει απο το μπροστα αριστερο φτερο με 4 βαθυτατες γρατζουνιες,συνεχιζουν πορτα οδηγου με αλλες τρεις,μετα πισω φτερο αλλες 2 και πισω πορτα απο μια σε καθε πλευρα διπλα στο φαναρι.

Αν ημουν εκει και τον εβλεπα τον αλητη που το εκανε,θα τον αφηνα στον τοπο,δεν υπηρχε περιπτωση!

Απο τριτη θα τρεχω στα φανοποιϊα,για προσφορες.
Το μπροστα φτερο θελει σιγουρα βαψιμο.
Αν μπορεσω να κανω τοπικο βαψιμο στα αλλα σημεια θα ειμαι τυχερος.
Δεν ξερω βεβαια κατα ποσο μπορει να πετυχει το βαψιμο,γιατι ειναι μπλε μεταλλικο.

Ενα ειναι το σιγουρο: τα κερατιατικα δεν τα γλιτωνω Evil

Συμβουλη:Μην ερχεστε στο ΚΩΛΟΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ!
Θα το μετανιωσετε! Twisted evil

κατ'αρχην περαστικα και δεν πειραζει , ενα βαψιμο και θα ειναι κουκλι και παλι. αυτα για παρηγορια στον αρρωστο...
αληθηνα τωρα , τι να λεμε, μακαρι να μην το παθαινει κανεις αυτο το σοκ.
Ρεαλιστικα τωρα , δεν νομιζω πως θα τον αφηνες στον τοπο τον τυπο που στο γρατσουνισε γιατι απλα θα ηταν καμια μεγαλη παρεα, οποτε ας μην κανουμε παληκαριες με μεθυσμενες αλητικες η ο,τι αλλο παρεες!!
οσον αφορα για το καρναβαλι, τι να λεμε τωρα ;;; αφου εισαι και Πατρινος τα ξερεις.
εγω παντως αποφευγω ακομα και για καφε να πηγαινω σε μερη κοντα σε γηπεδα οταν παιζονται ντερμπυ....σε διαδηλωσεις... κ.λ.π τουλαχ. με το δικο μου αυτοκινητο.
Vini - Κυρ 09 Μάρ 2003, 22:37:24
Θέμα δημοσίευσης:
sps αν καμιά στιγμή τους πιάσεις στα πράσα .... Pleaseeee φώναξε και μένα.... γιατί είμαι φορτωμένος με τα παλιοκαθίκια που έχει γεμίσει ο τόπος .... Evil Evil

Φυσικά το ίδιο ισχύει και για μένα! Αν τους πάρω πρέφα...θα τους μαγκώσω και θα φωνάξω όλο το board να βγάλει το άχτι του....!!!!!! Evil Evil

όλα φτιάχνονται, εντάξει το ξέρουμε...αλλά κάποια στιγμή όλα έχουν τα όρια τους... γ***ώ το κερατό τους!!!!!!! Evil Evil
Miltellas - Δευ 10 Μάρ 2003, 00:31:58
Θέμα δημοσίευσης:
Κρίμα!!! Sad
Σε μένα δεν έχει συμβεί τέτοιο κακό... Ξέρω πολλούς που το έχουν πάθει. Και από τότε κατάλαβα ότι δεν πρέπει να το πολυγυαλίζω. Τα καινούρια, πλυμένα και γυαλισμένα αυτοκίνητα, τραβάνε τα βάρβαρα καρακομπλεξικά υπανθρωπάκια σαν τις μέλισσες στο μέλι. Evil
Είναι να μην έχεις την κακοτυχία και πέσεις στα νύχια ανθρωπόμορφων ζώων. Κυκλοφορούνε αρκετά τέτοια ανάμεσά μας.
Lord Cypher - Δευ 10 Μάρ 2003, 15:04:00
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε sps όπως κατάλαβες και εγώ συμπάσχον είμαι... Διάβασες το topic Question Και εγώ έτσι έλεγα. Μακάρι να βγαίναμε λίγο πιο νωρίς από το club και να τους έβρισκα. Δεν ήταν παραπάνω από δύο. Θα τους έκανα ασήκωτους. Είχαμε πάει στο Ρόδον και το είχα αφήσει στον δρόμο του "1000 χείλια". Κάτι έλεγε ο βλάκας ο μπάτσος περί περιοχής "Κουρδιστάν" κλπ. Ισχύει? Η ξαδέρφη μου πάντως δεν ήξερε τίποτα.
Κουράγιο φίλε και περαστικά στο πεζούλι σου...
Tomcat - Δευ 10 Μάρ 2003, 15:38:55
Θέμα δημοσίευσης:
Όχι ρε γα**το γκαντεμιά..!
Τι να πει κανείς , αυτές τις μέρες η πάτρα είναι κόλαση .. και αν θες να το ευχαριστηθείς πρέπει να πάς με συγκοινωνία.
Πάντως οι λαμαρίνες ξαναγίνονται , αν και θα σκέφτεσαι τώρα το "σε μένα έτυχε ;" μην ανησυχέις. Shit happens!
sps - Δευ 10 Μάρ 2003, 20:06:45
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια ευχαριστω για τη συμπαρασταση.
Πραγματικα με κανατε και ενιωσα καλυτερα.

Lord Cypher πραγματικα λυπαμαι πολυ.Εισουν πολυ πιο ατυχος απο εμενα.

Παντως η κατασταση εχει ξεφυγει εδω Πατρα.
Φανταζομαι θα ειδατε και τα υπολοιπα επεισοδια και σπασιματα σε μαγαζια.

Το αυτοκινητο το ειχα παρκαρει στη Veso Mare για οσους ξερουν.

Πανω που μαζευα λεφτα για ζαντες... Sad
sps - Δευ 10 Μάρ 2003, 20:13:11
Θέμα δημοσίευσης:
Lord Cypher έγραψε:
Φίλε sps όπως κατάλαβες και εγώ συμπάσχον είμαι... Διάβασες το topic Question Και εγώ έτσι έλεγα. Μακάρι να βγαίναμε λίγο πιο νωρίς από το club και να τους έβρισκα. Δεν ήταν παραπάνω από δύο. Θα τους έκανα ασήκωτους. Είχαμε πάει στο Ρόδον και το είχα αφήσει στον δρόμο του "1000 χείλια". Κάτι έλεγε ο βλάκας ο μπάτσος περί περιοχής "Κουρδιστάν" κλπ. Ισχύει? Η ξαδέρφη μου πάντως δεν ήξερε τίποτα.
Κουράγιο φίλε και περαστικά στο πεζούλι σου...

Ξεχασα να σου απαντησω:Η περιοχη εκει εχει πολλους Κουρδους,οι οποιοι ομως ειναι οι πιο ακακοι και ησυχοι λαθρομεταναστες.
Οι ανθρωποι αυτοι ποτε δεν εχουν κλεψει και ποτε δεν εχουν δημιουργησει προβλημα στην πατρα.
Το μονο που θελουν ειναι να φυγουν για Ιταλια.

Αρα ο μπατσος που θελει να τα ριξει στους κακομοιρους τους κουρδους,δεν ξερει τι του γινεται.

Τα καθικια ειναι αλλοι,που κλεβουν και βανδαλιζουν.
Ειναι ολοι αυτοι που λεμε αναρχικους,που ερχονται με το λεοφωρειο πατρα και δεν εχουν που να μεινουν,και και και...

Κουραγιο παντως...
BTS - Δευ 10 Μάρ 2003, 20:35:32
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:

(

Μέχρι εκεί έφτασε η χάρη των τραμπούκων;

Φίλε Σπύρο, ήσουν άτυχος...

Εγώ δεν έμεινα στο Καρναβάλι και πιθανόν τη γλύτωσα.

Τα δύο τελευταία χρόνια έχει παραγίνει το κακό με τους τύπους που έρχονται στην Πάτρα για να 'εκτονωθούν'...

Είδα στην τηλεόρεση ιδιοκτήτες καταστημάτων να έχουν χάσει δεκάδες εκατομμύρια από τις 'αγέλες'. Η αστυνομία έκανε τίποτα;
Lord Cypher - Δευ 10 Μάρ 2003, 21:46:35
Θέμα δημοσίευσης:
BTS έγραψε:
sps έγραψε:

(

...Τα δύο τελευταία χρόνια έχει παραγίνει το κακό με τους τύπους που έρχονται στην Πάτρα για να 'εκτονωθούν'...

Είδα στην τηλεόρεση ιδιοκτήτες καταστημάτων να έχουν χάσει δεκάδες εκατομμύρια από τις 'αγέλες'. Η αστυνομία έκανε τίποτα;

Και βέβαια η αστυνομία έκανε κάτι... Εκπαιδευόταν στις τεχνικές Stealth και ήταν άφαντοι... Mad Είναι απίστευτο ότι ενώ ξέρουν ότι κάθε χρόνο μαζεύεται τόσος κόσμος, στους οποίους σίγουρα θα υπάρχουν και τραμπούκοι, αυτοί δεν κάνουν τίποτα. Και στην τελική , αν έβαζαν 2-3 άτομα σε κάθε δεύτερο ή τρίτο τετράγωνο, όχι για να έχουν crowd control αλλά μόνο να λειτουργούν ως ανατρεπτικός παράγον σε κάτι τέτοιες ενέργειες σίγουρα όλα θα ήταν καλύτερα. Τελικά το μόνο που ξέρουν είναι να "τηρούν" και να τιμωρούν τα παράλογα όρια (π.χ. 70 στην εθνική Exclamation ) και να κάνουν τους έξυπνους σε κάποιον που είχε την ατυχία να πάθει ζημιά... Και επειδή το τμήμα της Πάτρας σίγουρα δεν θα είχε την δύναμη να καλύψει τέτοια ενέργεια, πόσο δύσκολο θα ήταν μια ενίσχυση από άλλες μονάδες... Question
panos_25 - Δευ 10 Μάρ 2003, 22:39:44
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε sps μην ανυσηχείς όλα φτιάχνονται όσο για το χρώμα που λες σε έναν καλό φανοποιό δεν θα έχεις πρόβλημα.Κι εγώ το ίδιο χρώμα έχω και μετά από μία άτυχη στιγμή που είχα στο πίσω φτερό το χρώμα βγήκε ακριβώς το ίδιο καμμία διαφορά! Τιμή περίπου 30000 δραχμές αν θυμάμαι καλά.
DimiP - Τρι 11 Μάρ 2003, 00:40:57
Θέμα δημοσίευσης:
Lord Cypher έγραψε:
BTS έγραψε:
sps έγραψε:

(

...Τα δύο τελευταία χρόνια έχει παραγίνει το κακό με τους τύπους που έρχονται στην Πάτρα για να 'εκτονωθούν'...

Και βέβαια η αστυνομία έκανε κάτι... Εκπαιδευόταν στις τεχνικές Stealth και ήταν άφαντοι... Mad Είναι απίστευτο ότι ενώ ξέρουν ότι κάθε χρόνο μαζεύεται τόσος κόσμος, στους οποίους σίγουρα θα υπάρχουν και τραμπούκοι, αυτοί δεν κάνουν τίποτα. Και στην τελική , αν έβαζαν 2-3 άτομα σε κάθε δεύτερο ή τρίτο τετράγωνο, όχι για να έχουν crowd control αλλά μόνο να λειτουργούν ως ανατρεπτικός παράγον σε κάτι τέτοιες ενέργειες σίγουρα όλα θα ήταν καλύτερα. Τελικά το μόνο που ξέρουν είναι να "τηρούν" και να τιμωρούν τα παράλογα όρια (π.χ. 70 στην εθνική Exclamation ) και να κάνουν τους έξυπνους σε κάποιον που είχε την ατυχία να πάθει ζημιά... Και επειδή το τμήμα της Πάτρας σίγουρα δεν θα είχε την δύναμη να καλύψει τέτοια ενέργεια, πόσο δύσκολο θα ήταν μια ενίσχυση από άλλες μονάδες... Question

ασχετο! εδω η τροχαια σταματησε ποδηλατη για αλκοτεστ! τι μας λενε τωρα ;;
mick206 - Τρι 11 Μάρ 2003, 09:23:20
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε sps κουράγιο...
Είναι κρίμα κάποιοι ακατανόμαστοι να σπάνε αμάξια και γενικά να κάνουν ότι θέλουν χωρίς λόγο και αιτία.Ήμουν και εγώ στην Πάτρα την Κυριακή αλλά ευτυχώς για μένα έφυγα μετά το κάψιμο του καρνάβαλου.Μου φαίνεται πώς κάηκε μόνο ένας καρνάβαλος και μείναν όλοι οι υπόλοιποι να τα σπάνε.Και πάλι κρίμα...
Anyway...
Περαστικά φίλε και το αμαξάκι σου θα γίνει πάλι όπως το πήρες.
Υπομονή και θα φτιαχτεί.Όσο για τις ζάντες θα έρθουν και αυτές,σιγά σιγά. Wink
max - Τρι 11 Μάρ 2003, 11:55:57
Θέμα δημοσίευσης:
Το κακο με τα γδαρσιματα εχει οντως παραγινει.Τουλαχιστον να προσπαθουμε να μην γινομαστε στοχος.Ενα καλογυαλισμενο αμαξι για παραδειγμα ειναι κοκκινο πανι για τους "ταυρους".Εγω προσωπικα τρια χρονια που το εχω δεν εχει την παραμικρη γρατζουνια απανω.Τι κανω?Το αφηνω απλυτο!!Οχι μονο γλυτωνω απο τους αλητες αλλα μου αρεσει και περισσοτερο απλυτο!Αποκτα μια αγριαδα το αμαξι,σαν να εχεις κανει ειδικες διαδρομες ενα πραμα!!
Tomcat - Τρι 11 Μάρ 2003, 13:09:48
Θέμα δημοσίευσης:
Έτσι μπορεί να γλυτώνεις να γίνεσαι στόχος , όμως η διάβρωση στις εξωτερικές επιφάνειες να ξέρεις είναι αναπόφευκτη.

Επίσης να σου τονίσω ότι η γρατζουνιές και τα γδαρσίματα φαίνονται σε πλυμμένο αυτοκίνητο , στο άπλυτο απλώς καλύπτονται από την σκόνη!
sps - Τρι 11 Μάρ 2003, 16:31:45
Θέμα δημοσίευσης:
Πηγα σημερα στο φανοποιϊο της πεζω και ειπε οτι θελει βαψιμο ολη η πλευρα.
Ειναι πολυ βαθειες οι γρατζουνιες.

Κοστος:120.000 δρχ !

Σε γνωστο μου μαστορα που πηγα,μου ειπε τα ιδια,ολη η αριστερη πλευρα βαψιμο με κοστος 100.000 δρχ φιλικη τιμη.

Για να βαφτει πρπει να βγουν μπρος πισω φαναρια,ξηλωμα ταπετσαριας τσιμουχες πορτας,τζαμια κλπ,κατεβασμα προφυλακτηρα.

Δεν ξερω πολυ απογοητευση και πολλα λεφτα!

Μπορει να το αφησω και ετσι Crying or Very sad
Ronin - Τρι 11 Μάρ 2003, 16:58:52
Θέμα δημοσίευσης:
Κριμα sps.....Ειναι πολυ σπαστικο σκηνικο να βλεπεις το καμαρι σου πληγωμενο απο την κ**λα και τον καλο που εχει στον εγκεφαλο καποιος παρακμιακος τυπος που ξεσπαει σε παρκαρισμενο αυτοκινητο....

Εγω παλι επαθα κατι το οποιο μπορει να φανει γελιο αλλα εμενα μου την εχει δωσει στα νευρα...Ειχα παρκαπει στο Περιστερι που δουλευω και μολις σχολασα και πηγα να φυγω βλεπω τους υαλοκαθαριστηρες σηκωμενους.Αλλα πως σηκωμενους?Στο 206 ,οπως αλλωστε ξερετε, πρεπει πρωτα να σηκωσεις πρωτα το 1 και μετα το 2ο μπρατσο γιατι αλλιως σκαλωνει το πραμα.Ε ο πανηληθιος που εκανε την παπ***α τους σηκωσε στραβα με αποτελεσμα να σκαλωσουν.Ετσι τους παρατησε και εφυγε.Αλλα η μαλ***α του ειχε και συνεχεια...Προφανως πηγε να τους κατεβασει,αφου ειδε οτι εγινε σκ**ά το θεμα,με αποτελεσμα να βγαλει το εσωτερικο ελατηριο απο τον δεξιο(πραγμα λογικο αφου δεν ηξερε πως ανοιγουν οπωτε τους τραβηξε).Το εν λογο ελατηριο ευτηχως το βρηκα,αφου ειχε πεσει στο πλαστικο μεταξυ καπο και παρμπριζ,αλλα τι να το κανεις που δεν μπενει με καμια ανασταση....Πραγματικα εφτυσα αιμα,εφαγα τα χερια μου αλλα δεν μπενει με τιποτα...

Το πιο σπαστικο ειναι οτι στις μικροανωμαλιες πεζει πανω-κατω το μπρατσο και το βλμα μου ασυναισθητα πεφτει εκει.....
GIANNIS206 - Τετ 12 Μάρ 2003, 00:27:59
Θέμα δημοσίευσης:
Κρίμα ρε καινούριο αυτοκίνητο!!Στου πατέρα μου το αυτοκίνητο έχουν κάνει μια υπογραφή άλλο πράμμα!Εγώ αν δω "άνθρωπο" να ακουμπάει ξένο αυτοκίνητο θα τον .....αντε τώρα!!
Περαστικά φίλε μου!
DimiP - Τετ 12 Μάρ 2003, 00:45:51
Θέμα δημοσίευσης:
max έγραψε:
Το κακο με τα γδαρσιματα εχει οντως παραγινει.Τουλαχιστον να προσπαθουμε να μην γινομαστε στοχος.Ενα καλογυαλισμενο αμαξι για παραδειγμα ειναι κοκκινο πανι για τους "ταυρους".Εγω προσωπικα τρια χρονια που το εχω δεν εχει την παραμικρη γρατζουνια απανω.Τι κανω?Το αφηνω απλυτο!!Οχι μονο γλυτωνω απο τους αλητες αλλα μου αρεσει και περισσοτερο απλυτο!Αποκτα μια αγριαδα το αμαξι,σαν να εχεις κανει ειδικες διαδρομες ενα πραμα!!

υποθετω πως κουτσουλιες απο περιστερια , γυρη (την Ανοιξη) απο δεντρα και λουλουδια, ρετσινι απο πευκα, σκυλια που κατουρανε, λασπη και βρωμονερα του δρομου, σκονη δεν θα σε πειραζει που πιθανων βρισκονται και παραμενουν στο ομορφο μεταλλικο χρωμα που πληρωσες, ετσι ;; Wink
Tomcat - Τετ 12 Μάρ 2003, 00:54:20
Θέμα δημοσίευσης:
Dimip εδω γατα βλέπεις και ....
max - Πεμ 13 Μάρ 2003, 14:31:32
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
max έγραψε:

υποθετω πως κουτσουλιες απο περιστερια , γυρη (την Ανοιξη) απο δεντρα και λουλουδια, ρετσινι απο πευκα, σκυλια που κατουρανε, λασπη και βρωμονερα του δρομου, σκονη δεν θα σε πειραζει που πιθανων βρισκονται και παραμενουν στο ομορφο μεταλλικο χρωμα που πληρωσες, ετσι ;; Wink

Νομιζω οτι με παρεξηγησατε.Δεν ηθελα να πω οτι εχω αφησει το αμαξι στο ελεος του θεου.Εννοειται οτι καθε εξωτερικη ουσια που πεφτει (κουτσουλιες,ρετσινι,κτλ) καθαριζεται ΑΜΕΣΩΣ.Εννουσα οτι δεν ειμαι καθε βδομαδα με ενα κουβα και ενα ξεσκονοπανο στο χερι.Και λιγη σκονη να εχει πανω και να μην γυαλιζει το μεταλλικο χρωμα δεν χαθηκε ο κοσμος.
Tomcat - Πεμ 13 Μάρ 2003, 17:07:30
Θέμα δημοσίευσης:
Aaaa γιατί έτσι όπως το είπες ακούστηκε κάπως περίεργα. Με αυτή την λογική ναι ένα συνεχώς καλογυαλισμένο αμάξι είναι στόχος.
Sidobre - Πεμ 13 Μάρ 2003, 17:23:42
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
υποθετω πως κουτσουλιες απο περιστερια...

Aυτές τις καθαρίζεις....

DimiP έγραψε:
γυρη (την Ανοιξη) απο δεντρα και λουλουδια,

Aυτά δεν σε ενοχλούν καθόλου...

DimiP έγραψε:
ρετσινι απο πευκα...

Mα ποίος θα το αφήσει κάτω από πεύκα....

DimiP έγραψε:
σκυλια που κατουρανε,

Mα τι σου φταίξανε τα σκυλάκια; Κάπου πρέπει να κάνουν και αυτά την ανάγκη τους....

DimiP έγραψε:
λασπη και βρωμονερα του δρομου, σκονη δεν θα σε πειραζει που πιθανων βρισκονται και παραμενουν στο ομορφο μεταλλικο χρωμα που πληρωσες, ετσι ;; Wink

Eλα ρε η λάσπη και τα βρώμικα νερά είναι το must που πρέπει να έχει το αυτοκίνητο πάνω!!!

Εγώ το έχω ξαναπεί: πλένω το αυτοκίνητο κάθε τέλος καλοκαιριού για να φύγει το αλάτι και κάθε τέλος του χειμώνα για να φύγει επίσης το αλάτι που ρίχνουν στους δρόμους.

Κατά τα άλλα που και που κανένα καθαρισματάκι μέσα (όταν πιάσει μπίχλα...) και είμαστε εντάξει!

Δεν πρέπει να καλομαθαίνει στο πλύσιμο!

Το χρωματάκι του πάντως είναι μια χαρά! Ασε που αν το πλύνεις σου φαίνεται ότι πήρες καινούργιο αυτοκίνητο!!! Τέτοια έκπληξη!!! Ενώ αν το πλένεις κάθε μέρα (άντε εβδομάδα) δεν σου κάνει αίσθηση...

Με αυτό πάντως τον τρόπο και στην κατάσταση που είναι μονίμως το εξωτερικό του αυτοκινήτου, αμφιβάλω αν θα πλησιάσει ποτέ κανένα πιτσιρίκι για να το γρατζουνίσει. Θα φοβάτε μήν λερωθεί Shocked
GIANNIS206 - Πεμ 13 Μάρ 2003, 22:29:16
Θέμα δημοσίευσης:
Το εσωτερικό θέλω να το έχω καθαρό γιατί είμαι αρκλετή ώρα κάθε μέρα μέσα και θέλω να αισθάνομαι καλά!Για το εξωτερικό σίγουρα δεν αφήνω άγρια λερώματα αλλά μου αρέσει όταν λερώνεται να λερώνεται ομοιόμορφα και όχι άτσαλα!!! Wink Wink Καλά ε έχω ξεφύγει!περίνω να γεμίσω και εγώ κανένα καφάσι από δαύτα Splat Splat
1.1 i love you - Πεμ 13 Μάρ 2003, 23:14:23
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
αμφιβάλω αν θα πλησιάσει ποτέ κανένα πιτσιρίκι για να το γρατζουνίσει. Θα φοβάτε μήν λερωθεί Shocked

Rolling eyes Rolling eyes Φίλε Τάσο απο πείρα σου λέω οτι τα πιτσιρίκια δε φοβούνται μη λερωθούν.Αλλωστε τι το καλύτερο γι'αυτά απο ένα άπλυτο αυτοκίνητο ώστε να μπορούν να γράψουν πάνω του Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
DimiP - Παρ 14 Μάρ 2003, 00:57:21
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
DimiP έγραψε:
υποθετω πως κουτσουλιες απο περιστερια...

Aυτές τις καθαρίζεις....

DimiP έγραψε:
γυρη (την Ανοιξη) απο δεντρα και λουλουδια,

Aυτά δεν σε ενοχλούν καθόλου...

DimiP έγραψε:
ρετσινι απο πευκα...

Mα ποίος θα το αφήσει κάτω από πεύκα....

DimiP έγραψε:
σκυλια που κατουρανε,

Mα τι σου φταίξανε τα σκυλάκια; Κάπου πρέπει να κάνουν και αυτά την ανάγκη τους....

DimiP έγραψε:
λασπη και βρωμονερα του δρομου, σκονη δεν θα σε πειραζει που πιθανων βρισκονται και παραμενουν στο ομορφο μεταλλικο χρωμα που πληρωσες, ετσι ;; Wink

Eλα ρε η λάσπη και τα βρώμικα νερά είναι το must που πρέπει να έχει το αυτοκίνητο πάνω!!!

Εγώ το έχω ξαναπεί: πλένω το αυτοκίνητο κάθε τέλος καλοκαιριού για να φύγει το αλάτι και κάθε τέλος του χειμώνα για να φύγει επίσης το αλάτι που ρίχνουν στους δρόμους.

Κατά τα άλλα που και που κανένα καθαρισματάκι μέσα (όταν πιάσει μπίχλα...) και είμαστε εντάξει!

Δεν πρέπει να καλομαθαίνει στο πλύσιμο!

Το χρωματάκι του πάντως είναι μια χαρά! Ασε που αν το πλύνεις σου φαίνεται ότι πήρες καινούργιο αυτοκίνητο!!! Τέτοια έκπληξη!!! Ενώ αν το πλένεις κάθε μέρα (άντε εβδομάδα) δεν σου κάνει αίσθηση...

Με αυτό πάντως τον τρόπο και στην κατάσταση που είναι μονίμως το εξωτερικό του αυτοκινήτου, αμφιβάλω αν θα πλησιάσει ποτέ κανένα πιτσιρίκι για να το γρατζουνίσει. Θα φοβάτε μήν λερωθεί Shocked

Τασουλη, το χρωματακι δεν ειναι καθολου μια χαρα , απλα εσυ δεν καταλαβαινεις ποσο χανει απο τη γυαλαδα του πειδη αυτο γινεται σιγα-σιγα. Βαλτο διπλα σε ενα αυτοκινητο εκθεσης και θα δεις ποσο ποιο φρεσκο ειναι το χρωμα του καινουργιου και ποσο ματ εχει γινει το δικο σου.

Οσο για το αλατι, φαινεται πως κανεις πολες αναβασεις το Χειμωνα γιατι στο λεκανοπαιδειο ουτε αλατι ουτε και χιονι...
Alex - Παρ 14 Μάρ 2003, 03:33:10
Θέμα δημοσίευσης:
Αλατι υπαρχει ακομα και στο χωμα, οχι παντα με τη μορφη NaCl που ειναι το θαλασσινο αλατι, αλλα αλλων μορφων άλατος που βρισκονται απ'το νερο που πινουμε μεχρι το χωμα...

Δεν ξερω κατα ποσο ειναι ολα βλαβερα παντως γενικα δεν ξερω αν ειναι επιθυμητο να μενει πανω στο αμαξι.. Αν και οι μπογιες γενικα ειναι φτιαγμενες να εχουν ανοχες...

Εντωμεταξυ ειχε ερθει περιπατο ενα σχολειο εξω απ'το σπιτι μου το πρωι και πεζανε μπαλα τα κ*λ*οπαιδα, και ενα τραβαει ενα σουτ και παιρνει η μπαλα 15-20 μετρα υψος και αρχιζει φθινουσα πορεια και παει και σκαει πανω στο καπω του αυτοκινητου.. Τωρα τι κανεις? Παιδια ειναι οπως ειμουν και γω πριν χρονια που επαιζα ποδοσφαιρο και εριχνα τη μπαλα στα αμαξια αλλων... αλλα απ'την αλλη ειναι και η περιουσια σου - δεν μπορεις να τη βλεπεις να στην καταστρεφουν...

Τεσπα την γλυτωσα με πολυ ελαφρες γρατζουνιες και ευτυχως η μπαλα δεν ηταν πολυ βαρια οποτε δεν το βαλε μεσα το καπω...

Αυτο θα πει ζημιες απ'το τιποτα...
Vini - Παρ 14 Μάρ 2003, 08:41:08
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως πρέπει να βάλουμε στο τραπέζι του διαλόγου "βρώμας" και άλλα δύο σημαντικά στοιχεία ...

1. Υπάρχουν δύο ειδών βρώμας ή ακόμη και λάσπης!
α. Η λάσπη/βρώμα Αττικής ... όξινη, με αρκετή δόση πίσσας, και λαδιών/πετρελαίου από φορτηγά, με κατάλοιπα από το νέφος και κατάλοιπα από τα έργα του νομού...

β. Η αντίστοιχη της επαρχίας .... είναι το άκρως αντίθετο. Στην επαρχία όταν βρέχει το αυτοκίνητο πλένεται στην κυριολεξία... Η λάσπη της επαρχίας αποτελεί καθαρό χώμα που και από μόνο του έχει και ευεργετικά στοιχεία .... προστατεύει το αμάξωμα .....

2. Παρόμοια υπάρχουν και δύο ειδών ιδιοκτήτες ...
α. Αυτοί που έχουν την δυνατότητα να περιποιούνται το αυτοκίνητο τους είτε επειδή έχουν ιδόκτητο χώρο είτε επειδή έχουν την "μούρλα"...
β. Αυτοί που δεν έχουν τον χώρο για λάντζα αλλά και ίσως να μην έχουν και την μούρλα να ασχοληθούν με όλα αυτά....για δικούς τους λόγους....

Αυτά νομίζω εγώ ότι ισχύουν.... Wink
DimiP - Παρ 14 Μάρ 2003, 20:33:51
Θέμα δημοσίευσης:
θα ηθελα να προσθεσω πως οταν πλενεις το αμαξι σου τακτικα και βγαζει λιγη βρωμια καθε φορα μπορεις και το κρατας γενικα σε καλη κατασταση.
Οσες (λιγες) φορες αφησα το αυτοκινητο απλυτο για περιπου 3-4 εβδομαδες, μετα δεν μπορουσα να ξεκολησω τη λασπη απο το αμαξι, ειδικα στις ενωσεις τη λαμαρινα στο αυτοκινητο, σε δυσκολα σημεια, στου θολους, στις ζαντες, κ.λ.π
οποτε καταληγω πως αντι να το πλενω 1 φορα στο μηνα και να τρωω 5 ωρες να το ξεβρωμισω και χωρις να γινεται και καλα, καλυτερα να το πλενω καθε βδομαδα που θα πλενεται και ευκολοτερα λογω υπαρξης λιγοτερης βρωμας πανω του.
1.1 i love you - Σαβ 15 Μάρ 2003, 00:42:08
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Αν και οι μπογιες γενικα ειναι φτιαγμενες να εχουν ανοχες...

NodNo NodNo NodNo Ναι Alex εμένα μου λές, όλο ανοχές είναι τα χρώματα του 206.Να φανταστείς οτι έτσι και έχει σκόνη πάνω και πάει ένα πιτσιρίκι να ζωγραφίσει,μετά,στο πλύσιμο έχουν μείνει σημάδια Cussing out Cussing out Cussing out
Alex - Σαβ 15 Μάρ 2003, 01:23:49
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν λεω γενικα για ανοχες, μιλαω για ανοχες για το αλατι - τουλαχιστον ετσι θελω να πιστευω οτι αφου η Peugeot το πουλαει σε μεσογειακες χωρες θα εχει μπογιες με καποιες ανοχες για αλατι...

Οσο για γενικοτερες ανοχες αυτο που γραφεις μου φαινεται υπερβολικα κουφο, αλλα για να το γραφεις κατι ξερεις.. Παντως εμενα επειδη οι μπροστα ζαντες εξεχουν απ'τους θολους, ακουω πολλες φορες χαλικια να βαρανε πανω στο αμαξωμα αλλα ποτε μα ποτε δεν εχει δημιουργηθει γρατζουνια, πραγμα που το εκτιμω...
sps - Τρι 18 Μάρ 2003, 17:53:26
Θέμα δημοσίευσης:
Update news:
Σημερα επισκεφθηκα την πεζω και αγορασα χρωμα(ιδιο κωδικο) σε στυλο,με πινελακι σαν του μπλανκο.
Το σετ περιλαμβανει και βερνικι,πολυ σημαντικο,καθως το χρωμα σχετο δε γυαλιζει.

Θα πειραματιστω σιγα σιγα μπας και γλιτωσω το βαψιμο!

Κοστος 6.6 ευρω! Surprised
GIANNIS206 - Τετ 19 Μάρ 2003, 01:47:17
Θέμα δημοσίευσης:
Όλα τα χρώματα στοιχίζουν το ίδιο?Μεταλλικά και μη?Εσύ τι πήρες?
Vaggelis - Τετ 19 Μάρ 2003, 08:45:24
Θέμα δημοσίευσης:
Alex έγραψε:
Δεν λεω γενικα για ανοχες, μιλαω για ανοχες για το αλατι - τουλαχιστον ετσι θελω να πιστευω οτι αφου η Peugeot το πουλαει σε μεσογειακες χωρες θα εχει μπογιες με καποιες ανοχες για αλατι...

Οσο για γενικοτερες ανοχες αυτο που γραφεις μου φαινεται υπερβολικα κουφο, αλλα για να το γραφεις κατι ξερεις.. Παντως εμενα επειδη οι μπροστα ζαντες εξεχουν απ'τους θολους, ακουω πολλες φορες χαλικια να βαρανε πανω στο αμαξωμα αλλα ποτε μα ποτε δεν εχει δημιουργηθει γρατζουνια, πραγμα που το εκτιμω...

Επειδή και οι δικές μου ζάντες εξέχουν, ούτε εγώ έχω αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα γρατσουνιών (δυστυχώς αντιμετωπίζω άλλο είδος, από ξένους δάκτυλους... Cussing out )
Αυτή όμως η διαφορά από τους θόλους, έχει σαν αποτέλεσμα, με το παραμικρό ίχνος νερού στο δρόμο, τα πλαϊνά του αυτοκινήτου να γεμίζουν λάσπη και μη μου πείτε για λασπωτήρες... γιατί δεν χωράνε...

sps έγραψε:
Update news:
Σημερα επισκεφθηκα την πεζω και αγορασα χρωμα(ιδιο κωδικο) σε στυλο,με πινελακι σαν του μπλανκο.
Το σετ περιλαμβανει και βερνικι,πολυ σημαντικο,καθως το χρωμα σχετο δε γυαλιζει.

Θα πειραματιστω σιγα σιγα μπας και γλιτωσω το βαψιμο!

Κοστος 6.6 ευρω!

Περιμένω να πεις αποτελέσματα γιατί με ενδιαφέρει...
sps - Τετ 19 Μάρ 2003, 11:18:15
Θέμα δημοσίευσης:
GIANNIS206 έγραψε:

Mεταλλικο πηρα,το μπλε santorin.
alemao - Τετ 19 Μάρ 2003, 11:46:11
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
GIANNIS206 έγραψε:

Mεταλλικο πηρα,το μπλε santorin.

ολα τα πινελάκια για όλα τα μοντέλα peugeot τα έχουν 2,5-3 χιλιάδες δρχ.
αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο καλό. Στο gris sidobre βγήκε πιο σκούρο, όπως και στο κιτρινο genet
Sidobre - Τετ 19 Μάρ 2003, 11:55:39
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
Τασουλη, το χρωματακι δεν ειναι καθολου μια χαρα , απλα εσυ δεν καταλαβαινεις ποσο χανει απο τη γυαλαδα του πειδη αυτο γινεται σιγα-σιγα. Βαλτο διπλα σε ενα αυτοκινητο εκθεσης και θα δεις ποσο ποιο φρεσκο ειναι το χρωμα του καινουργιου και ποσο ματ εχει γινει το δικο σου.

Οσο για το αλατι, φαινεται πως κανεις πολες αναβασεις το Χειμωνα γιατι στο λεκανοπαιδειο ουτε αλατι ουτε και χιονι...

Eταιροχρονισμένα μεν (είχα ξεχάσει ότι στο είχα στείλει αυτό... Rolling eyes ) αλλά θα σου απαντήσω!

Πριν κάτι μήνες έκανα ένα "μπαλωματάκι" στο αυτοκίνητο και περίμενα να δω μια διαφορά στο χρώμα. Ομως δεν φάνηκε καμμία διαφορά στο χρώμα. Μάλιστα σε σχέση με καινούργιο αυτοκίνητο ΔΕΝ έχει απολύτως καμμία διαφορά!

Να σου κάνω και μια ερώτηση; Πλένεις το αυτοκίνητο με (έστω μαλακό) σφουγγάρι; ή μόνο με πίεση;

Γιατί αν το πλένεις με σφουγγάρι σίγουρα το χρώμα σου έχει αποκτήσει μικρές μικρές γρατζουνίτσες στο χρώμα που ως αποτέλεσμα έχουν να θαμπώνουν το βερνίκι.

Α, ξέχασα! Σου ανέφερα ότι η επιστήμη του χρώματος είναι η δουλειά μου; Very happy

Οχι ως "μπογιατζής" αλλά σαν Τεχνικός του είδους. Για να γίνω λοιπόν αυτός που είμαι έπρεπε να μάθω καλά την συμπεριφορά των χρωμάτων και των βερνικιών (ασχέτου εφαρμογής) σε διάφορα υλικά!

Το ξέρεις ότι τα Κίτρινα - Πορτοκαλί ξεθωριάζουν πρώτα, μετά τα κόκκινα πράσινα και τελευταία τα κυανά/μπλέ και μαύρα; Οτι το πιο ανθεκτικό χρώμα στις ακτινοβολίες του ήλιου είναι το κυανό; (χρώμα πλούσιο στο καθημερινό τοπίο!)

Η σκόνη παρεπιπτόντως λειτουργεί ώς φίλτρο κατά του ήλιου και μόνο κατ'όπιν υψηλής θερμοκρασίας μπορεί να βλάψει την δομή του βερνικιού. Αν όμως κάπως την τρίψεις πάνω στο βερνίκι τότε και μόνο τότε κάνεις ζημιά.

Αυτό που οξειδώνει το χρώμα είναι τα άλατα γιατί διασπούν την δομή του βερνικιού και του χρώματος δεσμεύοντας το οξυγόνο.

Το πλύσιμο μεν αφαιρεί την σκόνη και την βρώμα αλλά μειώνει το πάχος του βερνικιού αφήνοντας το χρώμα εκτεθειμένο. (έχετε δεί κάτι παλιά αυτοκίνητα που το χρώμα τους είναι τελείως ματ;)
alemao - Τετ 19 Μάρ 2003, 12:22:31
Θέμα δημοσίευσης:
το άσπρο γιατί δεν ξεβάφει; Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Sidobre - Τετ 19 Μάρ 2003, 12:39:15
Θέμα δημοσίευσης:
alemao_rallye έγραψε:

Xα χα! καλό!

Για να με διορθώσω κι'όλας το Ασπρο και το Μαύρο ΔΕΝ συγκαταλέγονται στα "χρώματα".

Το Ασπρο προκύπτει από την ανάκλαση όλων των χρωμάτων του φάσματος και το Μαύρο από την απορρόφηση των χρωμάτων.
pezomania - Τετ 19 Μάρ 2003, 13:05:32
Θέμα δημοσίευσης:
Τασούλη, το δικό μου που είναι Μαύρο, το πλύνω ή δεν το πλύνω, το χρώμα μου δεν μασάει τίποτε ε; Razz
Alex - Τετ 19 Μάρ 2003, 13:22:07
Θέμα δημοσίευσης:
Μεταλλικο Μπλε Σαντοριν? Και μενα Μπλε Σαντοριν ειναι αλλα δεν ειναι μεταλλικο... νομιζω βασικα οτι δεν εβγαινε σε μεταλλικο αλλα δεν ειμαι σιγουρος 100%.. Οι φωτο του RC στο αντιστοιχο topic με κανουν να πιστευω οτι μαλλον τελικα υπαρχει και μεταλλικο...(η απλα το εχουν πεθανει στο γυαλισμα το συγκεκριμενο)
alemao - Τετ 19 Μάρ 2003, 13:25:43
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
alemao_rallye έγραψε:

Xα χα! καλό!

Για να με διορθώσω κι'όλας το Ασπρο και το Μαύρο ΔΕΝ συγκαταλέγονται στα "χρώματα".

Το Ασπρο προκύπτει από την ανάκλαση όλων των χρωμάτων του φάσματος και το Μαύρο από την απορρόφηση των χρωμάτων.

αρα αυτά τα 2 χρώματα δεν είναι χρώματα, αλλά μια ψευδαίσθηση; Very happy
Κάποιο αμάξι που νομίζουμε ότι είναι άσπρο, δεν είναι, αλλά μας ανακλά όλα τα χρώματα, τα οποία εισερχόμενα στα οπτικά νεύρα του ματιού (κωνία και ραβδία) βγάζουν το λευκό; Laughing Laughing Laughing Laughing
Ομοίως το μαύρο;

ΥΓ: Ας το φιλοσοφήσουμε λίγο Shocked Laughing
DimiP - Τετ 19 Μάρ 2003, 18:17:16
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
DimiP έγραψε:

Eταιροχρονισμένα μεν (είχα ξεχάσει ότι στο είχα στείλει αυτό... Rolling eyes ) αλλά θα σου απαντήσω!

Πριν κάτι μήνες έκανα ένα "μπαλωματάκι" στο αυτοκίνητο και περίμενα να δω μια διαφορά στο χρώμα. Ομως δεν φάνηκε καμμία διαφορά στο χρώμα. Μάλιστα σε σχέση με καινούργιο αυτοκίνητο ΔΕΝ έχει απολύτως καμμία διαφορά!

Να σου κάνω και μια ερώτηση; Πλένεις το αυτοκίνητο με (έστω μαλακό) σφουγγάρι; ή μόνο με πίεση;

Γιατί αν το πλένεις με σφουγγάρι σίγουρα το χρώμα σου έχει αποκτήσει μικρές μικρές γρατζουνίτσες στο χρώμα που ως αποτέλεσμα έχουν να θαμπώνουν το βερνίκι.

Α, ξέχασα! Σου ανέφερα ότι η επιστήμη του χρώματος είναι η δουλειά μου; Very happy

Οχι ως "μπογιατζής" αλλά σαν Τεχνικός του είδους. Για να γίνω λοιπόν αυτός που είμαι έπρεπε να μάθω καλά την συμπεριφορά των χρωμάτων και των βερνικιών (ασχέτου εφαρμογής) σε διάφορα υλικά!

Το ξέρεις ότι τα Κίτρινα - Πορτοκαλί ξεθωριάζουν πρώτα, μετά τα κόκκινα πράσινα και τελευταία τα κυανά/μπλέ και μαύρα; Οτι το πιο ανθεκτικό χρώμα στις ακτινοβολίες του ήλιου είναι το κυανό; (χρώμα πλούσιο στο καθημερινό τοπίο!)

Η σκόνη παρεπιπτόντως λειτουργεί ώς φίλτρο κατά του ήλιου και μόνο κατ'όπιν υψηλής θερμοκρασίας μπορεί να βλάψει την δομή του βερνικιού. Αν όμως κάπως την τρίψεις πάνω στο βερνίκι τότε και μόνο τότε κάνεις ζημιά.

Αυτό που οξειδώνει το χρώμα είναι τα άλατα γιατί διασπούν την δομή του βερνικιού και του χρώματος δεσμεύοντας το οξυγόνο.

Το πλύσιμο μεν αφαιρεί την σκόνη και την βρώμα αλλά μειώνει το πάχος του βερνικιού αφήνοντας το χρώμα εκτεθειμένο. (έχετε δεί κάτι παλιά αυτοκίνητα που το χρώμα τους είναι τελείως ματ;)

καλα ρε Τασο μη βαρας, δεν προσβαλω τη δουλεια σου απλα στην συγκεκριμενη περιπτωση η τεχνικης φυσεως εξηγηση (περι σκονης ως φιλτρο/χρωματων /ακτινοβολιας/κ.λ.π) δεν με πειθει.
προσκολημενος στον "μπακαλιστικο τροπο" βλεπω πως οταν το αμαξι εχει σκονη επανω του ειναι το ιδιο ευκολο να ακουμπησει καποιος πανω του και να τριψει τη σκονη αυτη πανω στο χρωμα δημιουργοντας μικρογρατσουνιες - οσο ευκολο ειναι να γινουν με το μαλακο σφουγκαρι κατα το πλυσιμο. ως αποδειξη ελα να σου δειξω τις γρατσουνιες στους μασπιεδες εκει που ειχε σκονη και χωμα και που ο μαλακ@ς ο τεχνητης εκατσε για να περασει κατι καλωδια για το ηχοσυστημα. Αν ηταν καθαρο το 206 αυτο δεν θα γινονταν. Οσο για το σφουγκαρι ναι εχεις δικιο και ειναι ενα αναγκαιο κακο.
Τελος δηλωνω για μια ακομη φορα κολημενος με το ...πλυσιμο... Wink Laughing Laughing Laughing Laughing
smaraghi - Παρ 04 Ιούν 2004, 21:11:36
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα είμαι λίγο Cussing out και Crying or Very sad.
Ανακάλυψα μία υπογραφή. Ένα βήτα με ένα μεγάλο τόξο Arrow προς την
τάπα βεντζίνης (την καινούρια peugeot)(λέτε να σημαίνει κάτι αυτό Scratch Confused ) πάνω στα φαναράκια μου lexus και κάτι ψιλογρατζουνιές τριγύρω από αυτο.
Θέλω να τον 2gunfire Sniper Armed Bluegrab :fist:
Να πέρνεις ένα αυτοκινητάκι με κόπο και στέριση, να το ομορφένεις λιγάκι και να το βρίσκεις έτσι Crying or Very sad Σε κάνει Afroman
smaraghi - Παρ 04 Ιούν 2004, 21:13:26
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing Laughing Μιχάλη ευχαριστώ! Thumb right
mick206 - Παρ 04 Ιούν 2004, 21:50:09
Θέμα δημοσίευσης:
Σμαραγδή μπορείς να κάνεις το post σου edit και να το βγάλεις. Wink
scrat - Παρ 04 Ιούν 2004, 21:58:40
Θέμα δημοσίευσης:
smaraghi έγραψε:
Τώρα αυτό Wink πως μπήκε. Άλλο είχα πατήσει. Τέλος .....

ο κώδικας για το Wink είναι το ; και το ), οπότε όποιος τελειώνει σε μια παρένθεση με ερωτηματικό, μας κλείνει το μάτι Wink

Όσο για την "υπογραφή", πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω πόσο διαφορετικό μπορεί να είναι ένα μυαλό για να τα κάνει αυτά. Μια φορά μόνο να πιαστεί στα πράσα ένας, να ξυλοφορτωθεί μήπως και ηρεμήσει λίγο
Evil
smaraghi - Παρ 04 Ιούν 2004, 22:23:49
Θέμα δημοσίευσης:
Μαζόχα είνα! Ο μ@λ@..ς

Διονύση πράγματι ήταν το ; Wink

Ένας θα φάει ξύλο, πολλοί θα βάλουν μυαλό; Question
kovac - Σαβ 05 Ιούν 2004, 12:22:16
Θέμα δημοσίευσης:
smaraghi έγραψε:
Ανακάλυψα μία υπογραφή. Ένα βήτα με ένα μεγάλο τόξο Arrow προς την
τάπα βεντζίνης (την καινούρια peugeot)(λέτε να σημαίνει κάτι αυτό Scratch Confused )

Πρέπει να σημαίνει "Βενζίνη", αλλά αν βρεις αυτόν που στο έκανε, να του χαράξεις ένα "Κ" κι ένα βέλος που θα δείχνει προς τη "μαύρη τρύπα". Rolling eyes Rolling eyes Twisted evil Twisted evil Twisted evil Wink
Κρίμα που υπάρχουν τέτοιοι μα**κες στις μέρες μας...ξεφυτρώνουν από παντού, βγαίνουν από τους υπονόμους σαν τις κατσαρίδες... Laughing Laughing Laughing Laughing

Ελπίζω να σας έφτιαξα το κέφι. Razz Very happy
scrat - Σαβ 05 Ιούν 2004, 14:13:03
Θέμα δημοσίευσης:
smaraghi έγραψε:
Ένας θα φάει ξύλο, πολλοί θα βάλουν μυαλό; Question

Όχι, η θεραπεία δουλεύει σε ατομικό επίπεδο.....αλλά με το μυαλό που κουβαλάνε, αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος εκμάθησης μου φαίνεται. Δεν οδηγεί πουθενά βέβαια, μόνο εκτόνωση της στιγμής είναι, αλλά γιατί όχι στην τελική....
Δημήτριος - Σαβ 05 Ιούν 2004, 16:20:26
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά ψιλοάσχετο, αλλά μια που θίχτηκε το θέμα...

Παιδιά εγώ το πλένω λιγότερο από 12 φορές τον χρόνο (τουτέστιν σπανιότερα από 1 φορά τον μήνα).

Όταν όμως το πλένω...
Το καθαρίζω από έξω, από μέσα και από κάτω (μαρσιπιέ θόλοι κ.τ.λ.). Ειδικά με το από κάτω πλύσιμο έχω γίνει υποχονδριακός. Δεν μου αρέσει καθόλου να βλέπω λερωμένο θόλο...
Το πηγαίνω σε έναν δικό μου άνθρωπο και μου το καθαρίζει. Όταν το πλένω μόνος μου, λιώνω από την βαρεμάρα! Χώρια που σπάνια βρίσκω ΤΟΣΟ χρόνο (πολλές ώρες) για να τον διαθέσω στο πλύσιμο... Απλά προσπαθώ από μέσα να μην το λερώνω πολύ. Επίσης μια φορά καθάρισα και τις ταπετσαρίες - καθίσματα με αφρό (μόνος μου)!

Τις προάλλες έπλυνα και τον κινητήρα!
Γιατι τα κοσμήματα πρέπει να αστράφτουν!!! Rolling eyes Rolling eyes Very happy Very happy Very happy
Μόλις βρώ χρόνο (να τελιώσει η εξεταστική), θα του κάνω και ένα κέρωμα! (μόνος μου, γιατί αν ακούσετε τιμές για κερώματα θα λιποθυμήσετε!!)

Επίσης, δόξα τω Θεώ, το αυτοκίνητο έχει μόνο μια μικρή γρατζουνιά στο πίσω μέρος του, την οποία δεν έκανα εγώ. Επίσης έχει ελάχιστα (1~2) σημαδάκια στην πόρτα του συνοδηγού από μαλ***ες των φίλων μου, που ανοιγαν απρόσεχτα την πόρτα και αυτή χτυπούσε κάπου.
Όλες τις άλλες μικρογρατζουνιές (οι περισσότερες από αυτές δεν φαινονται με την μία) τις έκανα εγώ από μαλ***α μου...
scrat - Σαβ 05 Ιούν 2004, 17:32:06
Θέμα δημοσίευσης:
Είναι όμορφο να έχεις ένα καθαρό και αγρατζούνιστο αυτοκίνητο σίγουρα! Ειδικά αν έχεις αφιερώσει χρόνο γι' αυτό Smile

Άπό την άλλη, ένα περιποιημένο αυτοκίνητο δυστυχώς γίνεται πιο εύκολα στόχος keying και άλλων κακών, κατά τη γνώμη μου.΄

Επιλογές και προτεραιότητες είναι αυτές...
smaraghi - Σαβ 10 Ιούλ 2004, 22:21:34
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν ξανάρθαμε στο Θέμα γρατζουνιές!!!!!!
Τι να πω ότι είμαι Crying or Very sad ή Twisted evil ή Lol
Την παρασκευή πάρκαρα το αμαξάκι μου ως συνήθως,
έτυχε να έχει μόνο μία θέση πάρκιν (λόγο ότι είναι free)
Εκεί που το άφησα υπάρχει μία καντίνα!!!!!!
Όταν σχόλασα πάω να το πάρω, βλέπω ότι αυτός με την
καντίνα είχε βάλει ομπρέλα δίπλα στο αμάξι, η πρώτη σκέψη
που έκανα ήταν "ωραία είχε σκιά το αμαξάκι μου"
για να το βγάλω έπρεπε να κλείσω τον καθρέφτη γιατί θα
χτυπούσα στο σίδερο της ομπρέλας!!!!!!!
Κλείνω τον καθρέπτη πάω λίγο πιο εκεί για να το ανοίξω και
να φύγω και τι να δω Eek γρατζουνισμένο

(εδώ το έχω πλύνει για να δω το βάθος Shocked
Τα πήρα Cussing out δεν ήξερα τι να κάνω αλλά δεν είχα την δύναμη
να αντιδράσω κι έτσι έφυγα.
Μάλλον αυτός πήγε να βάλει την ομπρέλα ο μ@.... και του έφυγε
απ' τον αέρα κι έτσι μου έκανε την ζημιά!!!!
Lucifer - Σαβ 10 Ιούλ 2004, 22:48:10
Θέμα δημοσίευσης:
smaraghi έγραψε:
Λοιπόν ξανάρθαμε στο Θέμα γρατζουνιές!!!!!!
Τι να πω ότι είμαι Crying or Very sad ή Twisted evil ή Lol
Την παρασκευή πάρκαρα το αμαξάκι μου ως συνήθως,
έτυχε να έχει μόνο μία θέση πάρκιν (λόγο ότι είναι free)
Εκεί που το άφησα υπάρχει μία καντίνα!!!!!!
Όταν σχόλασα πάω να το πάρω, βλέπω ότι αυτός με την
καντίνα είχε βάλει ομπρέλα δίπλα στο αμάξι, η πρώτη σκέψη
που έκανα ήταν "ωραία είχε σκιά το αμαξάκι μου"
για να το βγάλω έπρεπε να κλείσω τον καθρέφτη γιατί θα
χτυπούσα στο σίδερο της ομπρέλας!!!!!!!
Κλείνω τον καθρέπτη πάω λίγο πιο εκεί για να το ανοίξω και
να φύγω και τι να δω Eek γρατζουνισμένο..........

μη στεναχωριεσαι αυτα και πολλα αλλα θα συμβουν.εγω το πηρα αποφαση μετα απο λιγο καιρο οταν οι γρατσουνιες αρχισαν να φυτρονουν σαν μανιταρια!
δεν θα ξεχασω την φραση που μου ειχε πει ενας τυπος οταν τρακαρα το αμαξι ενα μηνα κατοπιν αγορας. ημουν στον δρομο εβλεπα τη ζημια τραβουσα τα μαλια μου και την στιγμη που ημουν ετοιμος να παθω εγκεφαλικο πεταγεται απο το πουθενα και μου λεει: δεν αξιζει τον κοπο φιλε μη στεναχωριεσαι σιδερα ειναι και φτιαχνονται εσυ να σαι καλα και μη σ απασχολει τιποτα.εκεινη τη στιγμη τον ελεγα μαλ**α(απο μεσα μου φυσικα!)
μετα απο 2 χρονια καταλαβα ποσο δικιο ειχε.
προσωπικη λυση για τις γρατσουνιες ειναι να το κρατησω αλλα 2 χρονια και μετα βαψιμο.
Steve - Κυρ 11 Ιούλ 2004, 00:01:57
Θέμα δημοσίευσης:
Και εγώ χάρηκα μόνο 6 βδομάδες τον πέζουλα μου όταν από χαζομάρα μου, έφαγε γρατζουνιά στο πίσω δεξιά φτερό... αλλιώς θα έτρωγα μετωπική και θα έδινα φιλάκια στον οδηγό του άλλου αμαξιού Cool

Το πιο δύσκολο στις γρατζουνιές, είναι το ψυχολογικό κομμάτι. Από εκεί και πέρα, όπως βρήκαμε τα λεφτά για να το αγοράσουμε το αμάξι (αν όντως το αγοράσαμε και δεν μας το πήραν δώρο Evil Twisted evil ) έτσι θα βρούμε και λεφτά για να το συντηρήσουμε και να το επισκευάσουμε... Wink
netblaster - Κυρ 11 Ιούλ 2004, 12:48:40
Θέμα δημοσίευσης:
Γραντουνιες...αναγκαιο κακο!!! Evil Εχω μαθει να ζω μαζι τους πλεον!!! Οσο και να τρεχω να τις φτιαξω, ολο και καποιος θα μου την ξανακανει, ισως και ο ιδιος ο φαναρτζης οπως θα το βγαζει απο το συνεργειο!?!?! Very happy Γιαυτο καλυτερα ειναι να περιμενουμε να μαζευτουν μερικες και μετα να φτιαχτουν ολες μαζι!!! Οπως λεει και ο Σταυρος, περισσοτερο ψυχολογικο ειναι το θεμα...
kazanovas - Κυρ 11 Ιούλ 2004, 14:55:03
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια ηθελα να ρωτησω το εξης:πριν λιγο καιρο ειχα γρατσουνισει και εγω το αμαξι μου η οποια γρατσουνια ειναι αρκετα βαθεια.αν δεν το φτιαξω αμεσωσ (μιασ και κοστιζει 300 ευρω και λεφτα γιοκ) υπαρχει περιπτωση να σκουριασει και να σαπισει?
Lucifer - Κυρ 11 Ιούλ 2004, 15:09:21
Θέμα δημοσίευσης:
kazanovas έγραψε:
Ρε παιδια ηθελα να ρωτησω το εξης:πριν λιγο καιρο ειχα γρατσουνισει και εγω το αμαξι μου η οποια γρατσουνια ειναι αρκετα βαθεια.αν δεν το φτιαξω αμεσωσ (μιασ και κοστιζει 300 ευρω και λεφτα γιοκ) υπαρχει περιπτωση να σκουριασει και να σαπισει?

εαν εχει φανει η λαμαρινα επομενο ειναι.πουλαει η Peugeot μαρκαδορο στο χρωμα του αυτοκινητου, μαζι και βερνικι.δες το σαν προσορινη λυση μεχρι να εχεις την ανεση να σκασεις 300 ευρο.θα εχεις μια διαφορα στην αποχρωση αλλα αποφευγεις την καταραμενη σκουρια.
klain - Κυρ 11 Ιούλ 2004, 21:36:25
Θέμα δημοσίευσης: Σκράτς... Αόυτς... Κλάψ!... Κλάιν!!
Υπάρχει περίπτωση με το "στυλό" να γίνει Silly το τουτού και μετά να παρακαλάω να το είχα αφήσει με τις γρατζουνιές;
Είχα ακούσει γι αυτή τη θεωρία παλιότερα αλλά τώρα βλέποντας την τιμή και μετά απο αρκετές "γρατζουνίτσες" λέω να την δοκιμάσω... Άλλωστε είναι πολύ μικρό το κόστος... Είναι σε στύλ αλοιφής που το "τρίβεις" για να γίνει η δουλειά; Μετα, πόση ώρα θέλει για να βάλεις το βερνίκι; Δεν θα φαίνεται σαν μπάλωμα? Αυτές οι λίγες ερωτησούλες για όποιον ξέρει τι παίζει! Cool
Και μιλώντας για γρατζουνιές.. κι εγώ το πρώτο μου ξυσιματάκι το είχα κάνει μέσα στον πρώτο μήνα.. μη ξέροντας ακόμα καλά το αυτοκίνητο μέσα σε κάτι παλιοστενά στο παγγαίο... Ψυχολογία σκ@τ@!
Αλλά βλέποντας το τώρα απο μακριά βλέπω οτί δεν άξιζε η στεναχώρια! Όπως είπε κάποιος παραπάνω τα σίδερα φτιάχνονται! Εμείς να μαστε καλα! Smile
Ntinos - Κυρ 11 Ιούλ 2004, 23:20:24
Θέμα δημοσίευσης:
kazanovas έγραψε:

αναλογα που το γρατζουνισες.στα φτερα δεν εχει προβλημα, σε πορτες και καπο-πορτμπαγκαζα ΙΣΩΣ αλλα πρεπει να ειναι τοσο βαθεια που να εχει φυγει ΟΛΟ το βερνικι επιστρωσης και το χρωμα και να εχει φανει το μεταλλο.Αν εχει φτασει τοσο βαθεια παει να πει οτι δεν ειναι γρατζουνια αλλα τρακαρισμα Very happy αφου εχουν πολλες στρωσεις τα καινουργια αμαξωματα χρωματος και βερνικιου.

Επισης το μεταλλο ΔΕΝ ΣΑΠΙΖΕΙ βεβαια αλλα διαβρωνεται (κοινος σκουριαζει).Το καθε μεταλλο και η καθε κατεργασια που του εχει γινει οριζει το αν θα διαβρωσει με ενα τραυματισμο της επιφανειας του.
Η διαβρωση ειναι οντως αποτελεσμα των ακαθαρσιων που συγκεντρωνονται σε μια π.χ χαραγμενη επιφανεια μεταλλου.Αν μπορεσεις την 'καλυψεις' τοτε δεν εχεις προβλημα.Αυτο γινεται με μια καλη αλοιφη (αλλα θελει τακτικα περασμα) η λιγο βερνικι το οποιο ομως θα φενεται.
Επισης βαζωντας βερνικι σε μια επιφανεια, χρειαζεται περασμα με τριβειο ωστε να φτασει στο επιπεδο της λαμαρινας, οποτε μακρυα.

Παρεπιπτοντως οσοι εχετε αμαξι αλλο χρωμα απο ασπρο η μαυρο ΜΑΚΡΥΑ απο το στικ της πεζω.ΦΕΝΕΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ απο την γρατζουνια.
ΧΙΛΙΕΣ φορες μια καλη αλοιφη που που στην ουσια 'γεμιζει' το βαθος της γρατζουνιας και την κανει λεια (σαν στοκος δουλευει) και την σβηνει αρκετα.Κατι γρατζουνιες που ειδα παραπανω με μια καλη αλοιφη μειωνονται αρκετα οπτικως.
ΕΠΙΣΗΣ μην ΒΑΦΕΤΕ μερη του αυτοκινητου ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ , μια μικρη γρατζουνια η ακομα και μεγαλη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ να βαφτει το αμαξι.ΟΙ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΣΑΛΟΝΙ-ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ ΣΠΙΤΙΟΥ, 'ζουνε' στον εξω κοσμο και τα σημαδια ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ οτι και να γινει.Ενταξει μπορει να μας ενοχλει οπτικα λιγο ΑΛΛΑ Ο ΦΑΝΑΡΤΖΗΣ δεν μπορει ΠΟΤΕ να βαψει το αμαξι οπως το εργοστασιο.
Εκτος αποτι η κατεργασια βαφης ειναι επιεικως του κ@λου στο καλητερο φαναρτζιδικο σε σχεση με τα ρομποτ και τους αεροστεγεις θαλαμους που δεν κυκλοφορει ΜΟΡΙΟ σκονης κατα την διεργασια, οι φαναρτζηδες δεν περνανε και τις 2-3 στρωσεις χρωματος και αλλες τοσες βερνικι με αποτελεσμα να
1.φενεται με γυμνο ματι η διαφορα σε σχεση με το κανονικο (σκεφτειται μια πορτα βαμμενη και το υπολοιπο αμαξι κανονικο Wink )
2.και να φθειρεται ποιο ευκολα, ετσι σε μια ΝΕΑ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΑ να φευγει το χρωμα ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ και σιγα σιγα νανοιγει και το υπολοιπο (ξεφλουδισμα).

Γενικοτερα για να καταλαβετε,μια βαφη γινεται σωστα ΜΟΝΟ οταν ανθρωπινο χερι ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ, και ο αερας ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ουτε την παραμικρη σκονιτσα αφου αν κατσει στο αμαξι και βαφτει απο πανω τοτε η σκονιτσα αυτη προκαλει διαβρωση και χαλαει το χρωμα

Γιαυτο λοιπον αμα θελουμε το αμαξακι μας να μην ειναι 'διχρωμο' και να μην ξεφλουδιζει απο πετραδακια στην εθνικη την επομενη φορα που θα το παμε στον φαναρτζη ,ΚΡΙΝΟΥΜΕ καλητερα αν θελει βαψιμο μια γρατζουνιτσα που εγινε με κλειδι απο καποιον μ@λ@κ@ καθυστερημενο, και το πλακωνουμε στην αλοιφη για να μην μας χαλαει η μερα καθε πρωι που το βλεπουμε μπροστα.
Lucifer - Δευ 12 Ιούλ 2004, 12:35:31
Θέμα δημοσίευσης: Re: Σκράτς... Αόυτς... Κλάψ!... Κλάιν!!
klain έγραψε:
............................

να εισαι σιγουρος πως θα δεις διαφορες, το ποσο μεγαλες θα ειναι εξαρταται αρκετα και απο το ποσο καιρο εχεις το αμαξι.
ειναι σε μορφη βουρτσας κατι σαν το blanco.επισης να ξερεις οτι θελει σταθερο χερι για να κανεις καλη δουλεια.
περνας την βαφη περιμενεις το λιγοτερο κανενα μισαωρο και μετα το βερνικι.
klain - Τρι 13 Ιούλ 2004, 14:02:23
Θέμα δημοσίευσης:
Το ξανασκέφτηκα και λέω να το αφήσω καλύτερα... μην γίνει καραγκιόζης για μια γρατζουνίτσα... άλλωστε έχω ένα βαθουλωματάκι στην πόρτα εκείνη και με βλέπω να το πηγαίνω για βάψιμο... Αν δεν το πάω σε φαναρτζή υπάρχει κάτι ποιο "επίσημο" που θα κάνει καλύτερη δουλειά; (ανεξαρτήτως κόστους)
Α και για τις αλοιφές που αναφέρατε παραπάνω... προσοχή! Αν δεν εφαρμοστούν καλά και δεν απλωθούν τάχιστα θα αφήσουν θαμπάδα Crying or Very sad
Αν και όλο το τουτού μου είναι σε καλή εώς άριστη κατάσταση η πόρτα του συνοδηγού έχει φάει βαθουλώματα θαμπάδες γρατζουνιές κτλ... κλάψ!
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες