sps έγραψε: |
Γαμ@ τους αλητες που μαζευονται καθε χρονο στο Πατρινο καρναβαλι! ![]() Ακομα δεν το πηρα το πεζακι μου,ενα μηνα το εχω και χτες το βραδυ μου το γρατζουνισαν οι παλιοκανιβαλοι οι μεθυστακες,οι παλιομπακουρες,οι βρωμιαρηδες. Και ενω το ειχα αφησει μιση ωρα περπατημα απο τον πολυ κοσμο στο καρναβαλι,κι ομως μου το κατεστρεψαν! Εχουν αρχισει απο το μπροστα αριστερο φτερο με 4 βαθυτατες γρατζουνιες,συνεχιζουν πορτα οδηγου με αλλες τρεις,μετα πισω φτερο αλλες 2 και πισω πορτα απο μια σε καθε πλευρα διπλα στο φαναρι. Αν ημουν εκει και τον εβλεπα τον αλητη που το εκανε,θα τον αφηνα στον τοπο,δεν υπηρχε περιπτωση! Απο τριτη θα τρεχω στα φανοποιϊα,για προσφορες. Το μπροστα φτερο θελει σιγουρα βαψιμο. Αν μπορεσω να κανω τοπικο βαψιμο στα αλλα σημεια θα ειμαι τυχερος. Δεν ξερω βεβαια κατα ποσο μπορει να πετυχει το βαψιμο,γιατι ειναι μπλε μεταλλικο. Ενα ειναι το σιγουρο: τα κερατιατικα δεν τα γλιτωνω ![]() Συμβουλη:Μην ερχεστε στο ΚΩΛΟΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ! Θα το μετανιωσετε! ![]() |
Lord Cypher έγραψε: |
Φίλε sps όπως κατάλαβες και εγώ συμπάσχον είμαι... Διάβασες το topic ![]() Κουράγιο φίλε και περαστικά στο πεζούλι σου... |
Το αυτοκινητο το ειχα παρκαρει στη Veso Mare για οσους ξερουν.
( |
BTS έγραψε: | ||
...Τα δύο τελευταία χρόνια έχει παραγίνει το κακό με τους τύπους που έρχονται στην Πάτρα για να 'εκτονωθούν'... Είδα στην τηλεόρεση ιδιοκτήτες καταστημάτων να έχουν χάσει δεκάδες εκατομμύρια από τις 'αγέλες'. Η αστυνομία έκανε τίποτα; |
Lord Cypher έγραψε: | ||||
Και βέβαια η αστυνομία έκανε κάτι... Εκπαιδευόταν στις τεχνικές Stealth και ήταν άφαντοι... ![]() ![]() ![]() |
max έγραψε: |
Το κακο με τα γδαρσιματα εχει οντως παραγινει.Τουλαχιστον να προσπαθουμε να μην γινομαστε στοχος.Ενα καλογυαλισμενο αμαξι για παραδειγμα ειναι κοκκινο πανι για τους "ταυρους".Εγω προσωπικα τρια χρονια που το εχω δεν εχει την παραμικρη γρατζουνια απανω.Τι κανω?Το αφηνω απλυτο!!Οχι μονο γλυτωνω απο τους αλητες αλλα μου αρεσει και περισσοτερο απλυτο!Αποκτα μια αγριαδα το αμαξι,σαν να εχεις κανει ειδικες διαδρομες ενα πραμα!! |
DimiP έγραψε: | ||
υποθετω πως κουτσουλιες απο περιστερια , γυρη (την Ανοιξη) απο δεντρα και λουλουδια, ρετσινι απο πευκα, σκυλια που κατουρανε, λασπη και βρωμονερα του δρομου, σκονη δεν θα σε πειραζει που πιθανων βρισκονται και παραμενουν στο ομορφο μεταλλικο χρωμα που πληρωσες, ετσι ;; ![]() |
DimiP έγραψε: |
υποθετω πως κουτσουλιες απο περιστερια... |
γυρη (την Ανοιξη) απο δεντρα και λουλουδια, |
ρετσινι απο πευκα... |
σκυλια που κατουρανε, |
λασπη και βρωμονερα του δρομου, σκονη δεν θα σε πειραζει που πιθανων βρισκονται και παραμενουν στο ομορφο μεταλλικο χρωμα που πληρωσες, ετσι ;; ![]() |
Παράθεση: |
αμφιβάλω αν θα πλησιάσει ποτέ κανένα πιτσιρίκι για να το γρατζουνίσει. Θα φοβάτε μήν λερωθεί ![]() |
Sidobre έγραψε: | ||||||||||
Aυτές τις καθαρίζεις....
Aυτά δεν σε ενοχλούν καθόλου...
Mα ποίος θα το αφήσει κάτω από πεύκα....
Mα τι σου φταίξανε τα σκυλάκια; Κάπου πρέπει να κάνουν και αυτά την ανάγκη τους....
Eλα ρε η λάσπη και τα βρώμικα νερά είναι το must που πρέπει να έχει το αυτοκίνητο πάνω!!! Εγώ το έχω ξαναπεί: πλένω το αυτοκίνητο κάθε τέλος καλοκαιριού για να φύγει το αλάτι και κάθε τέλος του χειμώνα για να φύγει επίσης το αλάτι που ρίχνουν στους δρόμους. Κατά τα άλλα που και που κανένα καθαρισματάκι μέσα (όταν πιάσει μπίχλα...) και είμαστε εντάξει! Δεν πρέπει να καλομαθαίνει στο πλύσιμο! Το χρωματάκι του πάντως είναι μια χαρά! Ασε που αν το πλύνεις σου φαίνεται ότι πήρες καινούργιο αυτοκίνητο!!! Τέτοια έκπληξη!!! Ενώ αν το πλένεις κάθε μέρα (άντε εβδομάδα) δεν σου κάνει αίσθηση... Με αυτό πάντως τον τρόπο και στην κατάσταση που είναι μονίμως το εξωτερικό του αυτοκινήτου, αμφιβάλω αν θα πλησιάσει ποτέ κανένα πιτσιρίκι για να το γρατζουνίσει. Θα φοβάτε μήν λερωθεί ![]() |
Παράθεση: |
Αν και οι μπογιες γενικα ειναι φτιαγμενες να εχουν ανοχες... |
Alex έγραψε: |
Δεν λεω γενικα για ανοχες, μιλαω για ανοχες για το αλατι - τουλαχιστον ετσι θελω να πιστευω οτι αφου η Peugeot το πουλαει σε μεσογειακες χωρες θα εχει μπογιες με καποιες ανοχες για αλατι...
Οσο για γενικοτερες ανοχες αυτο που γραφεις μου φαινεται υπερβολικα κουφο, αλλα για να το γραφεις κατι ξερεις.. Παντως εμενα επειδη οι μπροστα ζαντες εξεχουν απ'τους θολους, ακουω πολλες φορες χαλικια να βαρανε πανω στο αμαξωμα αλλα ποτε μα ποτε δεν εχει δημιουργηθει γρατζουνια, πραγμα που το εκτιμω... |
Update news:
Σημερα επισκεφθηκα την πεζω και αγορασα χρωμα(ιδιο κωδικο) σε στυλο,με πινελακι σαν του μπλανκο. Το σετ περιλαμβανει και βερνικι,πολυ σημαντικο,καθως το χρωμα σχετο δε γυαλιζει. Θα πειραματιστω σιγα σιγα μπας και γλιτωσω το βαψιμο! Κοστος 6.6 ευρω! |
GIANNIS206 έγραψε: |
Όλα τα χρώματα στοιχίζουν το ίδιο?Μεταλλικά και μη?Εσύ τι πήρες? |
sps έγραψε: | ||
Mεταλλικο πηρα,το μπλε santorin. |
Τασουλη, το χρωματακι δεν ειναι καθολου μια χαρα , απλα εσυ δεν καταλαβαινεις ποσο χανει απο τη γυαλαδα του πειδη αυτο γινεται σιγα-σιγα. Βαλτο διπλα σε ενα αυτοκινητο εκθεσης και θα δεις ποσο ποιο φρεσκο ειναι το χρωμα του καινουργιου και ποσο ματ εχει γινει το δικο σου.
Οσο για το αλατι, φαινεται πως κανεις πολες αναβασεις το Χειμωνα γιατι στο λεκανοπαιδειο ουτε αλατι ουτε και χιονι... |
alemao_rallye έγραψε: |
το άσπρο γιατί δεν ξεβάφει; ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sidobre έγραψε: | ||
Xα χα! καλό! Για να με διορθώσω κι'όλας το Ασπρο και το Μαύρο ΔΕΝ συγκαταλέγονται στα "χρώματα". Το Ασπρο προκύπτει από την ανάκλαση όλων των χρωμάτων του φάσματος και το Μαύρο από την απορρόφηση των χρωμάτων. |
Sidobre έγραψε: | ||
Eταιροχρονισμένα μεν (είχα ξεχάσει ότι στο είχα στείλει αυτό... ![]() Πριν κάτι μήνες έκανα ένα "μπαλωματάκι" στο αυτοκίνητο και περίμενα να δω μια διαφορά στο χρώμα. Ομως δεν φάνηκε καμμία διαφορά στο χρώμα. Μάλιστα σε σχέση με καινούργιο αυτοκίνητο ΔΕΝ έχει απολύτως καμμία διαφορά! Να σου κάνω και μια ερώτηση; Πλένεις το αυτοκίνητο με (έστω μαλακό) σφουγγάρι; ή μόνο με πίεση; Γιατί αν το πλένεις με σφουγγάρι σίγουρα το χρώμα σου έχει αποκτήσει μικρές μικρές γρατζουνίτσες στο χρώμα που ως αποτέλεσμα έχουν να θαμπώνουν το βερνίκι. Α, ξέχασα! Σου ανέφερα ότι η επιστήμη του χρώματος είναι η δουλειά μου; ![]() Οχι ως "μπογιατζής" αλλά σαν Τεχνικός του είδους. Για να γίνω λοιπόν αυτός που είμαι έπρεπε να μάθω καλά την συμπεριφορά των χρωμάτων και των βερνικιών (ασχέτου εφαρμογής) σε διάφορα υλικά! Το ξέρεις ότι τα Κίτρινα - Πορτοκαλί ξεθωριάζουν πρώτα, μετά τα κόκκινα πράσινα και τελευταία τα κυανά/μπλέ και μαύρα; Οτι το πιο ανθεκτικό χρώμα στις ακτινοβολίες του ήλιου είναι το κυανό; (χρώμα πλούσιο στο καθημερινό τοπίο!) Η σκόνη παρεπιπτόντως λειτουργεί ώς φίλτρο κατά του ήλιου και μόνο κατ'όπιν υψηλής θερμοκρασίας μπορεί να βλάψει την δομή του βερνικιού. Αν όμως κάπως την τρίψεις πάνω στο βερνίκι τότε και μόνο τότε κάνεις ζημιά. Αυτό που οξειδώνει το χρώμα είναι τα άλατα γιατί διασπούν την δομή του βερνικιού και του χρώματος δεσμεύοντας το οξυγόνο. Το πλύσιμο μεν αφαιρεί την σκόνη και την βρώμα αλλά μειώνει το πάχος του βερνικιού αφήνοντας το χρώμα εκτεθειμένο. (έχετε δεί κάτι παλιά αυτοκίνητα που το χρώμα τους είναι τελείως ματ;) |
smaraghi έγραψε: |
Τώρα αυτό ![]() |
Ανακάλυψα μία υπογραφή. Ένα βήτα με ένα μεγάλο τόξο ![]() τάπα βεντζίνης (την καινούρια peugeot)(λέτε να σημαίνει κάτι αυτό ![]() ![]() |
Ένας θα φάει ξύλο, πολλοί θα βάλουν μυαλό; ![]() |
Λοιπόν ξανάρθαμε στο Θέμα γρατζουνιές!!!!!!
Τι να πω ότι είμαι ![]() ![]() ![]() Την παρασκευή πάρκαρα το αμαξάκι μου ως συνήθως, έτυχε να έχει μόνο μία θέση πάρκιν (λόγο ότι είναι free) Εκεί που το άφησα υπάρχει μία καντίνα!!!!!! Όταν σχόλασα πάω να το πάρω, βλέπω ότι αυτός με την καντίνα είχε βάλει ομπρέλα δίπλα στο αμάξι, η πρώτη σκέψη που έκανα ήταν "ωραία είχε σκιά το αμαξάκι μου" για να το βγάλω έπρεπε να κλείσω τον καθρέφτη γιατί θα χτυπούσα στο σίδερο της ομπρέλας!!!!!!! Κλείνω τον καθρέπτη πάω λίγο πιο εκεί για να το ανοίξω και να φύγω και τι να δω ![]() |
kazanovas έγραψε: |
Ρε παιδια ηθελα να ρωτησω το εξης:πριν λιγο καιρο ειχα γρατσουνισει και εγω το αμαξι μου η οποια γρατσουνια ειναι αρκετα βαθεια.αν δεν το φτιαξω αμεσωσ (μιασ και κοστιζει 300 ευρω και λεφτα γιοκ) υπαρχει περιπτωση να σκουριασει και να σαπισει? |
kazanovas έγραψε: |
Ρε παιδια ηθελα να ρωτησω το εξης:πριν λιγο καιρο ειχα γρατσουνισει και εγω το αμαξι μου η οποια γρατσουνια ειναι αρκετα βαθεια.αν δεν το φτιαξω αμεσωσ (μιασ και κοστιζει 300 ευρω και λεφτα γιοκ) υπαρχει περιπτωση να σκουριασει και να σαπισει? |
klain έγραψε: |
............................ |