GeoKa307 έγραψε: |
Είναι του 2002 και έχει 13.000 χλμ.
Κανονικά ξέρω ότι αλλάζεις τον ιμάντα χρονισμού στα 50-60.000 χλμ, αλλά επειδή ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το χρησιμοποιούσε σπάνια μου συνέστησε να τον αλλάξω νωρίτερα. |
jimsid έγραψε: | ||
Εαν το 13000 χλμ που γραφεις ειναι πραγματικο και οχι λαθος στην πληκτρολογηση μην αλλαξεις ουτε ιμαντα χρονισμου. Για αντλια νερου δεν το συζητω καθολου, θα σου προτεινα να κανεις αλλαγη στο ψυκτικο υγρο μονο, μαζι με τα αλλα αναλωσιμα (λαδια φιλτρα μπουζι κλπ) |
Παράθεση: |
Εδω ειμαστε για να βοηθαμε οσο μπορουμε ο ενας τον αλλο |
GeoKa307 έγραψε: |
Μισό λεπτό γιατί έχουμε εξελίξεις.
Βλέπω την απόδειξη από το τελευταίο σέρβις που πέρασε το αυτοκίνητο (πριν από ενάμιση μήνα) και έχει, εκτός απ' όλα τα υγρά και τα αναλώσιμα, τα εξής: Ιμάντας 307 Κ6-LE1125, κιτ χρονισμού 206, αντλία νερού 206 κλπ. Στο δεύτερο φύλλο της απόδειξης γράφει: Ε/Τ (εγκατάσταση;) Ιμάντα χρονισμού και Ε/Τ αντλίας νερού. Τελικά η μόνη λύση είναι να βρω έναν μηχανικό μέσω γνωστού και να του ζητήσω τη γνώμη του που λέει και ο abaleo, αφού του δείξω και την απόδειξη από το σέρβις. Σημειωτέον το σέρβις έγινε σε επίσημο έμπορο της Πεζό. |
jimsid έγραψε: |
Ο κατασκευαστης σου λεει σερβις η καλυτερα αλλαγη του ταδε ανταλλακτικου στις τοσες χιλιαδες χιλιομετρα η στα τοσα χρονια, γιαυτο προφανως αλλαχθηκε γιατι ο ιμαντας ειναι πανω στο αυτοκινητο μια πενταετια γεματη |
STELIOS έγραψε: | ||||
Aφου ειναι απο επισημο συνεργειο Peugeot, πρεπει να γραφει και τα στοιχεια του αυτοκινητου (αριθμος κυκλοφοριας και χλμ). Ακομα καλυτερα μπορεις να πας σε καποια κεντρικη Peugeot (πχ Lion) η καλυτερα στη Peugeot που εγινε το service, και με το VIN (αριθμος παραγωγης του αυτοκινητου σου) να δεις την ιστορια του, ΑΝ φυσικα τα service του εχουν γινει στη Peugeot. Ποτε δεν ξερεις τι θα μαθεις...
Ναι αλλα 6 χρονια σχεδον ακινησιας δεν χαλανε την αντλια. Εμεις ειχαμε ενα 504 του 81, ξερεις ποτε αλλαξαμε αντλια νερου ? Οταν τα εφτησε πανω στην 20ετια... λιγο πριν τα 300.000χλμ. ΟΚ δεν λεω οτι η τυπικη αντλια αντεχει τοσο, αλλα γενικα το αμαξι φενεται αχρησιμοποιητο. |
jimsid έγραψε: |
Και εγω μαζι σου φιλε μου αλλα το 504 του 81 μπορει σε τεχνολογια να ηταν μακραν πιο πισω απο τα σημερινα αλλα σε ποιοτητα κατασκευης υλικων και σε αντοχες ηταν σκυλι. Μονο και μονο αν επεφτες σε κολωνα επεφτε η κολωνα τα λεει ολα νομιζω ![]() |
Touristas έγραψε: |
Πρώτη φορά άλλαξα φέτος το καλοκαίρι. ![]() Το αμάξι έχει σχεδόν 80.000χλμ και είναι του 2001. Η επόμενη αλλαγή θα αργήσει πολύ μα πάρα πολύ…! |
Danis έγραψε: |
εγώ παντος την δικιά μου αντλία την άλλαξα γιατί η παλιά ήταν κάπως έτσι
![]() πώς έγινε και φαγώθηκε τόσο δεν μπορώ να καταλάβω, και είχε μονο 80κ χλμ |