PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - 207 - Αλλαγή πηγής (rcd) και επιλογές

antoni207cc - Πεμ 20 Σεπ 2007, 02:20:34
Θέμα δημοσίευσης: 207 CC monitor
ΓΕΙΑ ΣΑΣ , ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΕΔΩ..
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ..

ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ 207 CC ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΟΝΙΤΟR KAI CD
PLAYER ME MP3. (TO ASPROMAYRO MONITOR)

ZHTHSA NA MOY TOPOTHETISOYN AISTHITIRES PARKARISMATOS.

1) STO NTOYLAPAKI TOY SYNODHGOY EXW EISODOYS AUX KOKKINO-ASPRO ALLA OTAN SYNDEW TO MP3 MOY KAI PATAW STO SC-PLAYER MP3 THN EPILOGH AUX INPUT APO TO KOYMPI SOURSE DEN PAIZEI..MIPWS SYNDESAN TPYN AISTHITIRES PANW STHN EISODO MP3?

2) H TOPOTHETISH TVN AISTHITIRWN (ERGOSTASIAKOYS) DEN PERILAMBANEI TO KOYMPI APENERGOPOIHSHS TOY DIPLA STO KOUMPI TOY KLEIDWMATOS KATW APO TO CD-PLAYER.

3) DEN THA EPREPE NA EXEI ENDEIKSH STHN OTHONH GIA TO WARNING MHNYMA ?

MIPWS RE PAIDIA MOY EKANAN MISH DOYLEIA? MOY EBALAN TOUS AISTITIRES KAI EXOUN MONO HXO XWRIS TIPOTA ALLO... TI LETE?

4) EIDA ARGOTERA OTI YPARXEI EXRVMH OTHONH APO MAMA H OPOIA EINAI POLAPLVN ENDEIKSEN ME EISODOYS VIDEO POY SOY DEIXNEI KAI
THN DIADIKASIA METATROPHS APO COUPE SE CABRIO ME EXRVMV SXEDIAGRAMA..KATAPLIKTIKO..!!!!!

EINAI DYNATON NA AFAIRESW TON XAZO-ASPROMAYRO MONITIR KAI NA
BALW TO ALLO ? GINETAI APO SERVICE POINT THS PEUGEOT ?
H THN PATISA GIATI MPAINEI MONO STO ERGOSTASIO STH GALLIA
ME THN PARAGGELIA OTAN KATASKEYAZOYN TO AMAKSI..??

PAIDIA OPOIOS GNWRIZEI SXETIKA AS ME ENHMERWSEI..
EYXARISTW EK TVN PRWTERW.
brz20 - Πεμ 20 Σεπ 2007, 04:11:40
Θέμα δημοσίευσης:
Κατ'αρχην καλως ορισες.
Κατα δευτερον γραφε με ελληνικα μικρα γραμματα εκτος του πρωτου για να καταλαβαινουμε ολοι τι λες.
Αυτην την στιγμη μου εχουν πεταχτει τα ματια εξω.
Στο πρωτο χωρις να ξερω σιγουρα απανταω οτι μαλλον η θυρα AUX θελει ενεργοποιηση.
Αυτο εχω βγαλει ως συμπερασμα τις τελευταιες μερες που το συζητω με τα παιδια.
Μπορει λοιπον να την εχεις την υποδομη αλλα χωρις την ενεργοποιηση απλα θα την κοιτας.Αυτο το κανει η Peugeot.

Το δευτερο δεν το ξερω αλλα ουτε καταλαβαινω ακριβως τι λες.

Στο τριτο απαντω πως δεν νομιζω να επρεπε να βγαζει καποια ενδειξη η οθονη,που οπως καταλαβαινω εννοεις την εργοστασιακη.
Νομιζω οτι το Parking Sensor βγαζει τις πληροφοριες σε αλλη οθονιτσα ή αρκειτε σε ηχητικα σηματα.

Το τετερτο υποθετω πως γινετε αλλα μαλλον πρεπει να παρεις και την ποιο top πηγη της εταιριας παντα.
Τι εννοω.Στα δικα μας ας πουμε που ειναι μοντελα 2004 εχουν την κλασικη οθονη αλλα περνουν και την ενχρωμη.Μονο που πρεπει να παρουμε και το RCD RD4 ενω τωρα φοραμε το RD3.
Η δουλεια γινετε και Ελλαδα αλλα ειναι δυσκολη οπως εχω ακουσει.
Αυτο που λες περι γαλλιας και τοποθετηση εξ'αρχης θα σε γλυτωνε απο πολλα.
Τωρα οσο να ναι περνεις καποιο ρισκο.Οχι στο οτι δεν θα παιζει αλλα στο οτι μπορει να σου κανουν οτι ζημια μπορεις να φανταστεις.
Και εδω δεν εχει ποιοτικο ελενχο οπως θα ειχε στην Γαλλια λιγο πριν παρει τον δρομο του.
Οποτε καλη σαν ιδεα αλλα πρεπει να παρεις αυτο το ρισκο.
kostask - Πεμ 20 Σεπ 2007, 09:22:19
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα και απο μένα.....

Σχετικά με το mp3 πρέπει να το ενεργοποιήσουν απο το συνεργείο που στο πέρασαν....εμένα τουλάχιστον έτσι έγινε....

Για τους αισθητήρες παρκαρίσματος νομίζω οτι έχει να κανει με την οθόνη...
drdino - Πεμ 20 Σεπ 2007, 09:56:20
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 μια διόρθωση. Για την έγχρωμη οθόνη, navi κτλ θέλουμε το RT3. RD4 είναι η κανονική πηγή των αμαξιών με canbus, και αντίστοιχα το navi με έγχρωμη κτλ κτλ είναι RT4.
Giannis307 - Πεμ 20 Σεπ 2007, 10:50:26
Θέμα δημοσίευσης:
Και ξαναρωταω....Για πιο λογο τα κανουν τοσο πολυπλοκο το θεμα με ta r/cd στα αυτοκινητα μας.... Βασηκα στις πιο πλουσιες εκδοσεις γιατι στο δικο μου δεν εχω γενικα προβληματα....
lionking(t) - Πεμ 20 Σεπ 2007, 11:59:36
Θέμα δημοσίευσης:
Στο 207 GT που ειναι στανταρ το παρκτρονικ εχει κουμπι απενεργοποιησης αναμεσα απο το esp και το κεντικο κλειδωμα.Οταν βαζω οπισθεν και ειναι ενεργοποιημενο μου βγαζει ενδειξη στην οθονη ενα αυτοκινητο και το κατα ποσο κοντα ειναι το εμποδιο πισω και πλαγια με 4 και 2 βαθμιδες αντιστοιχα μαζι με τον ηχο.
brz20 - Πεμ 20 Σεπ 2007, 14:49:44
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι συγμωμη το RT4 θελουμε.
5.15 τα χαραματα καταλαβαινεις οτι τετοια λαθακια γινονται.
Το RD4 ειναι αυτο που εχουν πανω τα 207 απο την μανα τους.
antoni207cc - Πεμ 20 Σεπ 2007, 22:06:11
Θέμα δημοσίευσης: τι να κάνω?
Πήγα σήμερα στην πεζό και είδα με τον ηλεκτρολόγο το mp3 και μου είπε τα καλώδια ειναι συνδεμένα και να πάω άλλη μέρα μαζί με το mp3 player μου να το κοιτάξει..Αυτό δεν το πολυκατάλαβα..κανονικά δέν κάνει κάνα έλενχο με τίποτα όργανα ? Επίσης ρώτησα και στα ανταλλακτικά για την οθόνη..και τουσ βρήκα λιγάκι απληροφόρητους..Ένας κύριος μου ειπέ να αφήσω να περάσει λίγος καιρός και να το κσαναδούμε...
Τέλος ρώτησα τον ηλεκτρολόγο για να βάλω δικό μου monitor αλλά μου είπε
ότι αυτό δεν γίνεται + οτι θα χάσω τη μαμά πηγή..Έλεος δηλαδη..

Θα μου άρεσε πολύ να έβαζα μια οθονούλα που έχς βρει 1din χειροκίνητη..
και να 'επερνε πάνω την πηγή της μαμάς καθώς και τα κολπάκια που ανέφερα στο προηγούμενο post όπως την γραφική απεικόνιση της μετατροπής απο coupe σε cabrio . Παιδιά κανείς έχει ασχοληθεί ? Εγώ πάντως θα πετούσα..

Όσο αφορα τώρα για μια απάντηση απο τον Κώστα για την εωεργοποίηση απο το συνεργίο τι ακριβώς εννοείς ? Μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής ?

Τι ειναι το rd4 και rt4 ?? δεν καταλαβαίνω παιδια.

Συγνώμη αν σας κούρασα..
Giannis307 - Πεμ 20 Σεπ 2007, 22:26:22
Θέμα δημοσίευσης:
Ειναι οι κωδηκοι των r/cd που βαζει η μαμα...
Ghost Dog - Πεμ 20 Σεπ 2007, 22:33:48
Θέμα δημοσίευσης:
Ακριβως ετσι...!
Πχ τα 206 φορουσαν τα rd3/rt3(gps navi)
Το ιδιο ισχυει και για τα δικα "σας", rd4/rt4(gps navi)
drdino - Πεμ 20 Σεπ 2007, 22:41:18
Θέμα δημοσίευσης:
Και όχι, δεν μπορείς βάζοντας μια αναδιπλούμενη αφτερ-μαρκετ οθόνη να έχεις το γράφημα της οροφής που αναφέρεις. Αυτό γίνεται μόνο με το εργοστασιακό rt4 (gps-ραδιοτηλέφωνο-έγχρωμη οθόνη). Cool
Giannis307 - Πεμ 20 Σεπ 2007, 23:22:33
Θέμα δημοσίευσης:
Αλλα το κοστος του rt4 θα σε κανει να σκεφτεις πολυ σοβαρα το aftermarket και ας χασεις καποιες,οπτικες, λειτουργειες....
Γενηκα σου λεω οτι rd3 στην peugeot το χρεωνουν 350-400 ευρω....Το οποιο ειναι απλα r/cd και τπτ αλλο.Ουτε καν mp3!
kostask - Παρ 21 Σεπ 2007, 08:45:35
Θέμα δημοσίευσης: Re: τι να κάνω?
Καλημέρα αυτο που έκαναν στο δικό μου ήταν μόλις σύνδεσαν το καλώδιο για το mp3 ενεργοποίηαν την AUX μέσω του που έχουν....οτι άλλο θέλεις πές μου....

antoni207cc έγραψε:

Όσο αφορα τώρα για μια απάντηση απο τον Κώστα για την εωεργοποίηση απο το συνεργίο τι ακριβώς εννοείς ? Μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής ?

antoni207cc - Παρ 21 Σεπ 2007, 13:03:31
Θέμα δημοσίευσης: pws?
kostak thelw na moy peis me Poion tropo thn energophoun !! ayto den exw katalabei...ti akrivws syndeoyn ??? kana pc? ti akribws?
MEMsound - Παρ 21 Σεπ 2007, 13:10:06
Θέμα δημοσίευσης:
Warning

brz20 έγραψε:
...Κατα δευτερον γραφε με ελληνικα μικρα γραμματα εκτος του πρωτου για να καταλαβαινουμε ολοι τι λες.
Αυτην την στιγμη μου εχουν πεταχτει τα ματια εξω...

brz20 - Παρ 21 Σεπ 2007, 22:58:19
Θέμα δημοσίευσης:
Ο brz20 προσεχει το φορουμ σαν τα ματια του γιατι ειμαι σε αλλο φορουμ mod και ξερω τι εστι βερυκοκο.
Να πρεπει να κρατας low profile(να μην την λες κοινως)και να διωρθωνεις τα παντα.
Και να σου λενε και απο πανω οτι αυτη ειναι η δουλεια του mod.
Ε δεν τα περνεις μετα?
Laughing Laughing Laughing
Ας ερθουμε και επι του θεματος.
Δεν ξερω πως την ενεργοποιουν.Αυτο ας το πει καποιος αλλος.
Σκεφτομαι κατι αλλα δεν ξερω αν ειναι σωστο.Δεν το λεω.Αν καποιος απαντησει θα το πω χωρις φοβο και παθος.
Laughing Laughing
Touristas - Σαβ 22 Σεπ 2007, 06:57:56
Θέμα δημοσίευσης:
Η είσοδος ενεργοποιείτε μέσω του διαγνωστικού.
brz20 - Σαβ 22 Σεπ 2007, 09:29:42
Θέμα δημοσίευσης:
Ειλικρινα αυτο ηθελα να πω χθες αλλα φοβομουν τις ντοματες.
Touristas - Σαβ 22 Σεπ 2007, 20:20:06
Θέμα δημοσίευσης:
Άντε για να μην μείνεις παραπονεμένος
Splat Splat Splat Splat Splat
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
brz20 - Σαβ 22 Σεπ 2007, 22:14:31
Θέμα δημοσίευσης:
Να μην χασουμε ε?
Τωρα τι να τις κανω δεν εχω και ψυγειο να τις βαλω.
Ειναι και πολλες.
sotos 207Gt - Τρι 25 Σεπ 2007, 09:08:46
Θέμα δημοσίευσης:
Περιμενω τωρα να κανω μια πατεντα την οποια εκανα σε ενα C5 και επιασε..
Πηρα ενα χειριστηριο αντικαταστασης ηχοσυστηματος απο 407 το οποιο σου επιτρεπει να χειριζεσαι την οθονη πολαπλλων ενδειξεων(menu,ok,esc &περιστριφικο).Μετα του κοτσαρισα ενα Alpine μαζι με ενα interface χειριστηριων και visual out.Με αυτο τον τροπο αλλαξε η εργοστασιακη πηγη τα χειρηστηρια παρεμειναν εργοστασιακα η οθονη απεικονιζε αυτα που επαιζε το ρ/cd και μπορουσε να χειριστει και τα menu του αυτοκινητου απο το χειριστηριο του 407.
Nice?? Wink
MEMsound - Τρι 25 Σεπ 2007, 09:43:04
Θέμα δημοσίευσης:
very nice Wink Wink
brz20 - Τετ 26 Σεπ 2007, 15:54:49
Θέμα δημοσίευσης:
Παρα πολυ nice θα ελεγα.
Ghost Dog - Τετ 26 Σεπ 2007, 16:56:43
Θέμα δημοσίευσης:
θα συμφωνησω και΄γω! Cool
Giannis307 - Τετ 03 Οκτ 2007, 15:55:13
Θέμα δημοσίευσης:
Και στα Pioneer υπαρχει αυτο...Αλλα και παλι 150 ευρω μου καθονται λιγακι στο λαιμο...ασε που πρεπει να εχεις καλη σειρα της pioneer (200-250+ ευρω δηλαδη) και προσωπικα μετα απο 2 μερες ξεχασ καν οτι υπαρχει χειρηστηριο στο τιμονι,αν και την πρωτη μερα μου εσπασαν τα νευρα γιατι ολο το χερι πηγαινε εκει ασυναισθητα... Laughing Laughing
sotos 207Gt - Πεμ 04 Οκτ 2007, 09:09:37
Θέμα δημοσίευσης:
το εκανα παιδες και δουλευει και στο Gt αλλα περιμενω ακομα το χειριστηριο της οθονης για να το ολοκληρωσω.
Γιαννη αν ειναι να γινει σωστη δουλεια θα πληρωθει σιγουρα και τα χειριστηρια τιμονιου ειναι ασφαλεια για σενα και τους αλλους.Τωρα θα μου πεις και εγω που ειχα rallye πριν το Gt δεν ειχα τετοια αλλα οι καιροι αλλαζουν και απ οτι φαινεται προς οφελος της ασφαλειας(και της τσεπης τους Laughing Laughing )Αν τα εχεις γιατι να μη δουλευουν ειναι η αποψη μου...
sotos 207Gt - Παρ 05 Οκτ 2007, 15:07:51
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον παιδια ακουστε λυση.
Εβαλα στο Gt μια πηγη της alpine με visual out.Πηρα και εναν ανταπτορα για τα χειριστηρια επισης της alpine.Και εκει που ετοιμαζομουν να παω για peugeot μερια για να παρω χειριστηριο για την οθονη απο 407 παρτα.Η alpine προνοησε και το interface που δινει για τα χειριστηρια ανοιγει και το menu του 207 απο τα χειριστηρια στο τιμονι.
Σημειωστε οτι και ipod εβαλα και τους τιτλους στην οθονη του αυτοκινητου εχω και bluetooth της αλπινε πανω στην πηγη.
Το μονο που δεν εχω και δεν με νοιαζει και ιδιαιτερα ειναι το μπιπ των αισθητηρων παρκαρισματος(η ενδειξη εμεινε κανονικα).
Χωρις να εχει διαφιμιστικο χαρακτηρα σας λεω υπευθυνα λογω της δουλειας μου οτι ΜΟΝΟ η Alpine το εχει κανει αυτο ως τωρα.
Σχετικο βιντεακι αυριο... Wink
dimkeras - Παρ 05 Οκτ 2007, 17:19:40
Θέμα δημοσίευσης:
Έλα και οι Αλπίνοι να δίνουν ρέστα! Very happy

Αν κατάλαβα καλά είναι multimedia σύστημα αυτό. Μπορείς να συνδέσεις και άλλα μπλιμπλίκια πάνω του? Πχ κάμερες οπισθοπορείας κλπ?
MEMsound - Παρ 05 Οκτ 2007, 17:38:12
Θέμα δημοσίευσης:
ποια πηγή της alpine? Question
sotos 207Gt - Παρ 05 Οκτ 2007, 17:46:28
Θέμα δημοσίευσης:
Δυστυχως οι ακριβες μοναδες εχουν visual out.
CDA-9887R εβαλα εγω λογω του πολυ καλου επεξεργαστη της odyssey αλλα και το CDA-9883R αν βαλεις παλι κανει.
Οποιος θελει τιμη πμ.
MEMsound - Παρ 05 Οκτ 2007, 17:56:02
Θέμα δημοσίευσης:
...αν και είμαι φανατικός pioneer-άκιας Laughing ...η συγκεκριμένη πηγή είναι κορυφαία...
http://www.alpine-electronics.gr/index.php?id=298
μεγειές μεγειές Wink
Giannis307 - Παρ 05 Οκτ 2007, 18:19:08
Θέμα δημοσίευσης:
Οταν βλεπω Alpine μου ερχονται στο μυαλο εικονες απο τειχος βερολινου
καλασνικοφ και γενικα κατραπιεση σε οτι εχει να κανει με ομορφια και χρωμα...καταθλιπτικον!!!
sotos 207Gt - Παρ 05 Οκτ 2007, 20:01:54
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
...αν και είμαι φανατικός pioneer-άκιας Laughing ...η συγκεκριμένη πηγή είναι κορυφαία...
http://www.alpine-electronics.gr/index.php?id=298
μεγειές μεγειές Wink

Αυτη εβαλα..Odyssey labs απλα τελειο...
sotos 207Gt - Παρ 05 Οκτ 2007, 20:06:42
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
Οταν βλεπω Alpine μου ερχονται στο μυαλο εικονες απο τειχος βερολινου
καλασνικοφ και γενικα κατραπιεση σε οτι εχει να κανει με ομορφια και χρωμα...καταθλιπτικον!!!

Καταθλιπτικα τα Alpine???? Shocked Επειδη δεν περνανε δελφινακια απο την οθονη? Laughing Laughing
Αυτο δηλαδη το βρισκεις καταθλιπτικο??

Image Hosted by ImageShack.us

MEMsound - Παρ 05 Οκτ 2007, 20:13:39
Θέμα δημοσίευσης:
ναι ρε αλλα αυτό κάνει μια περιουσία!!!!!!!

μιλάμε για την γενική σχεδιαστική γραμμή... με τις γραμματοσειρές με παυλες κλπ κλπ

τα κορυφαία αλπινε ειναι οντως γαματα (ιδίως οιστις τελευταίες σειρές)_
τα απλά όμως (όπως και τα κορυφαία παλαιότερων σειρών) ήταν λίγο "καπως".... Confused Cool
Giannis307 - Παρ 05 Οκτ 2007, 21:38:59
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
ναι ρε αλλα αυτό κάνει μια περιουσία!!!!!!!

μιλάμε για την γενική σχεδιαστική γραμμή... με τις γραμματοσειρές με παυλες κλπ κλπ

τα κορυφαία αλπινε ειναι οντως γαματα (ιδίως οιστις τελευταίες σειρές)_
τα απλά όμως (όπως και τα κορυφαία παλαιότερων σειρών) ήταν λίγο "καπως".... Confused Cool

Αυτο οχι...αλλα τα περισσοτερα...
brz20 - Παρ 05 Οκτ 2007, 22:37:11
Θέμα δημοσίευσης:
Ε δεν θα το βλεπετε και πολυ.Τον δρομο θα κοιτατε.
Πειτε οτι σας εστειλα τωρα.
Laughing Laughing
sotos 207Gt - Σαβ 06 Οκτ 2007, 08:16:30
Θέμα δημοσίευσης:
Παλια τα φθηνα ηταν οντως σαν κιβωτια(κορυφαια ομως)
Τα καινουργια ομως ειναι αρκεα ομορφα και για μενα εχουν πιο σοβαρη υποσταση απο τα υπολοιπα

φυσικα ακομα εχει και κατι ασχημοπαπα αλλα τι να κανουμε οπως ειπε και ο brz δε θα το βλεπουμε και πολυ.. Wink
brz20 - Σαβ 06 Οκτ 2007, 08:37:23
Θέμα δημοσίευσης:
Ετσι ειναι.
Ενα τελευταιο που ειδα και μου αρεσε σαν πηγη ηταν καποιο ακριβο της LG.
400 κατι ευρω αν θυμαμαι καλα.
Με οθονη για να περνας τα δικα σου visual και επαιζε τα παντα.
Για ανταπτορες και τετοια μην το συζητατε.
Δεν ξερω καθολου αν ειχε για τα δικα μας.
Giannis307 - Σαβ 06 Οκτ 2007, 12:46:25
Θέμα δημοσίευσης:
Την εχω δει και γω αυτην την πηγη....Ειναι (οπως και τα περισσοτερα προιοντα της LG) μουρη,αλλα απο αποδωση πολυ λιγα πραματα και για την αξια της ειναι χαλια...
Kalxas - Δευ 08 Οκτ 2007, 18:34:11
Θέμα δημοσίευσης: Αλλαγη ηχοσυστηματος
Καλησπέρα σε όλους. θέλω μια μικρή βοήθεια απο φίλους που εχουν ασχοληθεί με το παρακάτω θέμα.
Θέλω να αλλάξω το εργοστασιακό ηχοσύστημα ( peugeot 307 ) και να τοποθετήσω κάποιο άλλο χωρίς να χάσω τις ενδείξεις στο display και να διατηρήσω και τα εργοστασιακά χειριστήρια. Γνωρίζει καποιος, εχετε κατι στο μυαλό σας?
plaketokofths - Δευ 08 Οκτ 2007, 19:05:50
Θέμα δημοσίευσης:
αναλογα την εταιρεία (βλ pioneer, alpine, clarion ktl) υπαρχουν ειδικοι αντάπτορες που κανουν αυτό. Υπάρχει νομίζω ηδη θεμα σχετικό, ριξε μια ματιά εκει αν θες.
Vrass! - Δευ 08 Οκτ 2007, 20:08:41
Θέμα δημοσίευσης:
Απλά να έχεις υπ'όψιν ότι οι αντάπτορες που ανέφερε ο plaketokofths υπάρχει περίπτωση να μη συνεργάζονται άψογα με την οθόνη. Δεν θα έχεις δηλαδή όλες τις ενδείξεις και με την ίδια διάταξη που τις βγάζει το μαμά ραδιο-cd αλλά μόνο καποιες βασικές. Επίσης τους αντάπτορες τους αγοράζεις εξτρα από την πηγή και το κόστος τους είναι πολλές φορές αξιόλογο... Sad Γι'αυτό τσέκαρε πριν τον αγοράσεις αν όντως δουλεύει καλα και τι ενδείξεις δίνει.
Κατά τη γνώμη μου πάντως, η διαφορά στον ήχο που θα ακούσεις από ένα Alpine ή ένα καλό Pioneer, για παράδειγμα, αξίζει τον κόπο να γυρίζεις το μάτι σου και να κοιτάς από την οθόνη του ποιο track παίζει... Wink Με ένα ζευγάρι καλά διαιρούμενα ηχεία, και τις σωστές ρυθμίσεις, το ηχητικό αποτέλεσμα είναι αλλού... Cool Cool Cool
Giannis307 - Τρι 09 Οκτ 2007, 19:42:39
Θέμα δημοσίευσης:
Και τι θα γινει αμα δεν δειχνει στην οθονη....Μικρο το κακο!!
fynos - Σαβ 13 Οκτ 2007, 19:24:14
Θέμα δημοσίευσης:
Vrass! έγραψε:
Απλά να έχεις υπ'όψιν ότι οι αντάπτορες που ανέφερε ο plaketokofths υπάρχει περίπτωση να μη συνεργάζονται άψογα με την οθόνη. Δεν θα έχεις δηλαδή όλες τις ενδείξεις και με την ίδια διάταξη που τις βγάζει το μαμά ραδιο-cd αλλά μόνο καποιες βασικές.

Η διάταξη δεν αλλάζει, άλλωστε τα δεδομένα περνάνε από συγκεκριμένα σημεία !
Απλά υπάρχει περίπτωση να μην εμφανίζονται σωστά . . . ή έτσι όπως θα φανταζόμασταν !

Πάντως σε κάθε περίπτωση θα είναι πλεονασμός να έχεις της ίδιες ενδείξεις και πάνω και κάτω στο Μπ3 Exclamation
kfrei - Κυρ 25 Νοέ 2007, 21:06:47
Θέμα δημοσίευσης: 207 Αντικατάσταση CD με MP3 και αλλαγη LCD ?
Εδώ και λίγο καιρό διαβαζω το forum σας και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής ως νεος κάτοχος του 207 Rallye. Αντικατεστησα το Radio-CD του, με το αντιστοιχο Mp3-Player (που φοραεί το 207GΤ και το 207 CC).

To mp3-player παιζει κανονικα τα mp3, επιλεγω next, previous, folder κλπ.... αλλα σην οθονη του trip computer δεν εμφανίζονται οι τίτλοι των mp3. Απο όσο γνωρίζω τα 207Gt και το 207 CC που έχουν από την μαμα το mp3, έχουν διαφορετικό interface στο LCD τους και πιθανότατα και λογισμικο στο trip computer...

Γνωριζει κάποιος, αν υπάρχει περίπτωση να μπορεί να αντικατασταθεί "εύκολα" ολόκληρο το LCD με τον Υπολογιστή Ταξιδίου, με το αντίστοιχο του GT/CC , ώστε τελικά να λειτουργει πλήρως το mp3-player ?

Από την Lion Hellas στη Θεσσαλονικη δεν γνωρίζουν ακόμη αν αυτο γίνεται μια που δεν ξαναέκαναν την αλαγή αυτή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Κώστας
Touristas - Δευ 26 Νοέ 2007, 07:03:53
Θέμα δημοσίευσης:
Είναι πάρα πολύ εύκολο να αλλαχτεί η οθόνη πολλαπλών ενδείξεων (ΟΠΕ) απλά θα πρέπει να την πληρώσεις και αν θυμάμαι καλά δεν είναι και φτηνή.
giannis27 - Τετ 19 Δεκ 2007, 22:07:43
Θέμα δημοσίευσης:
μια ψιλο ασχετη ερωτηση!
οι αισθητηρεςς παρκαρισματος συνδεονται με το ραδιοσιντι?
δηλαδη αν αλαξεις ραδιοσιντι θα εχεις καποιο προβλημα?
τα χειρηστηρια στο τιμονι πρεπει να θελουν ανταπτωρα σωστα?
fynos - Τετ 19 Δεκ 2007, 23:41:17
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:

Και μάλιστα can bus.
giannis27 - Παρ 21 Δεκ 2007, 18:09:56
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:
giannis27 έγραψε:

Και μάλιστα can bus.

καταλαβα κανα 200 θα εχει! Confused
οι αισθητηρες παρκαρισματος ειναι ανεξαρτητη απο το ραδιοσιντι?
Touristas - Σαβ 22 Δεκ 2007, 08:24:25
Θέμα δημοσίευσης:
Εάν είναι εργοστασιακή έχεις ενδείξεις στην οθόνη πολλαπλών στο ταμπλό τις οποίες στέλνει το BSI.
kfrei - Σαβ 22 Δεκ 2007, 10:05:23
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά η οθόνη αντικαταστάθηκε (χωρίς κάποια επιβάρυνση) με την αντίστοιχη του GT και όλες οι ενδείξεις του trip computer & mp3 player λειτουργουν άψογα.
Anonymous - Κυρ 13 Ιαν 2008, 15:06:05
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω το JBL Hi-Fi mp3 player. Βγάζει εξόδους στο ντουλαπάκι του συνοδηγού αυτό ή δεν κατάλαβα καλά;
T-10 - Δευ 14 Ιαν 2008, 21:47:44
Θέμα δημοσίευσης: Συνεργασια εργοστασιακου ραδιο-cd 207 με cd-ιερα Sony
Καλησπερα στο φορουμ!

μια ερωτηση για τους γνωριζοντες...

θελω να βαλω μια πηγη mp3 στο 207. Απο το προηγουμενο αυτοκινητο εχω μια cd-ιερα Sony CDX-70 (6δισκη) και θελω να την χρησιμοποιησω, αφου δεν υπαρχουν τα χρηματα για αγορα αλλου συστηματος.

Εχω κανει μια μικρη ερευνα κι εχω βρει οτι υπαρχουν καποιοι μετατροπεις που επιτρεπουν τη συνδεση του εργοστασιακου ραδιο-cd του 207 με cd-ιερες διαφορων μοντελων (clarion, sony κτλ).

Τα ερωτηματα μου (προς τα παρον...) ειναι 2..

α) γνωριζετε αν το ραδιο-cd του 207 (1.6 με 110 αλογα) ειναι της clarion ?
Ρωτησα σε μια αντιπροσωπεια/service αλλα δεν ηταν σιγουροι αν ηταν πραγματι της clarion)

β) ξερετε αν η συνεργασια/χειρισμος της cd-ιερας γινεται απροβληματιστα??
(δε με ενδιαφερει η υποστηριξη απεικονισης των ονοματων των τραγουδιων στην lcd οθονη)

Σαν μετατροπεα εχω βρει αυτο

http://www.connects2.com/c2search.aspx?catID=11&manID=223&modID=507

Οποια βοηθεια ευπροσδεκτη!

Ευχαριστω!!

edit: το ραδιο-cd ειναι ιδιο με αυτο της φωτογραφιας

http://www.feline207.net/site/modules/myalbum1/photo.php?lid=496
Puzzle - Δευ 21 Ιαν 2008, 08:38:15
Θέμα δημοσίευσης: Re: 207 CC monitor
antoni207cc έγραψε:
ΓΕΙΑ ΣΑΣ , ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΕΔΩ..
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ..

ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ 207 CC ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΟΝΙΤΟR KAI CD
PLAYER ME MP3. (TO ASPROMAYRO MONITOR)

ZHTHSA NA MOY TOPOTHETISOYN AISTHITIRES PARKARISMATOS.

1) STO NTOYLAPAKI TOY SYNODHGOY EXW EISODOYS AUX KOKKINO-ASPRO ALLA OTAN SYNDEW TO MP3 MOY KAI PATAW STO SC-PLAYER MP3 THN EPILOGH AUX INPUT APO TO KOYMPI SOURSE DEN PAIZEI..MIPWS SYNDESAN TPYN AISTHITIRES PANW STHN EISODO MP3?

2) H TOPOTHETISH TVN AISTHITIRWN (ERGOSTASIAKOYS) DEN PERILAMBANEI TO KOYMPI APENERGOPOIHSHS TOY DIPLA STO KOUMPI TOY KLEIDWMATOS KATW APO TO CD-PLAYER.

3) DEN THA EPREPE NA EXEI ENDEIKSH STHN OTHONH GIA TO WARNING MHNYMA ?

MIPWS RE PAIDIA MOY EKANAN MISH DOYLEIA? MOY EBALAN TOUS AISTITIRES KAI EXOUN MONO HXO XWRIS TIPOTA ALLO... TI LETE?

4) EIDA ARGOTERA OTI YPARXEI EXRVMH OTHONH APO MAMA H OPOIA EINAI POLAPLVN ENDEIKSEN ME EISODOYS VIDEO POY SOY DEIXNEI KAI
THN DIADIKASIA METATROPHS APO COUPE SE CABRIO ME EXRVMV SXEDIAGRAMA..KATAPLIKTIKO..!!!!!

EINAI DYNATON NA AFAIRESW TON XAZO-ASPROMAYRO MONITIR KAI NA
BALW TO ALLO ? GINETAI APO SERVICE POINT THS PEUGEOT ?
H THN PATISA GIATI MPAINEI MONO STO ERGOSTASIO STH GALLIA
ME THN PARAGGELIA OTAN KATASKEYAZOYN TO AMAKSI..??

PAIDIA OPOIOS GNWRIZEI SXETIKA AS ME ENHMERWSEI..
EYXARISTW EK TVN PRWTERW.

Για το 2 που ανεφερες επειδη και εμενα μου τους εβαλαν ως δωρο μου εχουν βαλει και ενα κουμπι απενεργοποιησης αναμεσα στο esp και το κλειδωμα..παντως απο τι μου ειπαν δεν απενεργοποιει πληρως το συναγερμπ,αυτο γινεται μονο αν κλειδωσεις το αμαξι με το κλειδι..
Με αυτο το κουμπι απενεργοποιεις το ογκομετρικο σε περιπτωση ας πουμε που το κλειδωσεις και αφησεις μεσα κανα σκυλο κτλ..
Ετσι μενει ο συναγερμος χωρις ομως το ογκομετρικο..
fynos - Σαβ 26 Ιαν 2008, 14:52:39
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω 2 πηγές από το 207, η 1η είναι από το GT που παίζει και MP3, ενώ η άλλη είναι από το απλό, μόνο CD !
Γιατί όταν της αντιστρέφω ακούγεται ένα ΄μπίπ’ με σταθερό ρυθμό μέσα από τα ηχεία ?
Προφανώς είναι ο κωδικός της κάθε συσκευής σε αντιστοιχία με το αυτοκίνητο, λέω τώρα, αυτό απενεργοποιείται ? δηλαδή αν θέλω να βάλω το MP3 του GT στο απλό 207 μπορώ ? πώς ?
Touristas - Σαβ 26 Ιαν 2008, 20:05:03
Θέμα δημοσίευσης:
Θέλει προγραμματισμό με το διαγνωστικό.
fynos - Σαβ 26 Ιαν 2008, 20:15:36
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ Smile
baden - Σαβ 02 Φεβ 2008, 22:34:51
Θέμα δημοσίευσης: becker mexico για 207 gt
Αν αλλαξω radiocd φυσικα θα χαθουν οι ενδηξεις στην οθονη .Αυτο μπορει να επηρεασει αλλα ηλεκτρονικα? Για συνσγερμο η αντ/πεια μου ειπε μονο μαμα.Οτι αλλο βγαζει προβληματα.
fynos - Κυρ 03 Φεβ 2008, 20:28:59
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορείς να κάνεις τα πάντα . . . Δεν χάνεις τπτ, αρκεί να έχεις εγκαταστάτη ξεφτέρι !
kostas207GT - Κυρ 03 Φεβ 2008, 21:06:33
Θέμα δημοσίευσης: 207 Συναγερμος
Φιλοι μου εγω εβαλα συναγερμο με προιδοποιηση κιολας απο εξω και οχι την βλακια την εργοστασιακη και δεν εχω κανενα προβλημα.ολα δουλευουν ρολοι.επισης αλλαξα και το MP3 του GT μου και εβαλα DVD αλλα το εργοστασιακο το εβαλα στο ντουλαπακι συνδεμενο κανονικα.μην το αφαιρεσεις γιατι δεν τηα δουλευη το μενου του ρυθμισεις κτλ...απλα θελει προσοχη πολυ γιατι ειναι περιεργο με τα ηλεκτρικα του.
fynos - Κυρ 03 Φεβ 2008, 23:13:13
Θέμα δημοσίευσης:
Βραδινή εμφάνιση από Alpine ->
http://i171.photobucket.com/albums/u319/fynos/psclub%20photos/DSC00425.jpg
fynos - Δευ 04 Φεβ 2008, 00:18:29
Θέμα δημοσίευσης: Re: becker mexico για 207 gt
baden έγραψε:
Αν αλλαξω radiocd

Ο τίτλος σου δίνει αυτό ->
http://www.telegraph.co.uk/connected/graphics/galleries/2007/ontrial/07/28/pixsix2.jpg
Πράγματι αυτό θες να βάλεις ?
baden - Δευ 04 Φεβ 2008, 17:03:39
fynos έγραψε:
baden έγραψε:
Αν αλλαξω radiocd

http://www.telegraph.co.uk/connected/graphics/galleries/2007/ontrial/07/28/pixsix2.jpg
Aυτο ειναι το νεο μοντελο της becker.Εγω εχω ενα παλαιοτερο.Μου συστηνεις καποιο καλο μαγαζι νατο τοποθετησω?σημειωτεον οτι πριν απο την τοποθετηση θα πρεπει να το φτιαξω γιατι το cd σχεδον απο τοτε που το πηρα δεν παιζει.
baden - Δευ 04 Φεβ 2008, 17:08:14
Θέμα δημοσίευσης: Re: 207 Συναγερμος
kostas207GT έγραψε:
Φιλοι μου εγω εβαλα συναγερμο με προιδοποιηση κιολας απο εξω και οχι την βλακια την εργοστασιακη και δεν εχω κανενα προβλημα.ολα δουλευουν ρολοι.επισης αλλαξα και το MP3 του GT μου και εβαλα DVD αλλα το εργοστασιακο το εβαλα στο ντουλαπακι συνδεμενο κανονικα.μην το αφαιρεσεις γιατι δεν τηα δουλευη το μενου του ρυθμισεις κτλ...απλα θελει προσοχη πολυ γιατι ειναι περιεργο με τα ηλεκτρικα του.
Θα μπορουσα να το βαλω στη θηκη κατω απο το radiocd? Υπαρχει η υποδομη ?[καλωδια κεραια ?]
fynos - Δευ 04 Φεβ 2008, 17:28:44
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι μπορείς να το βάλεις και από κάτω . . . . δεν έχεις πρόβλημα !
Ναι μπορώ να σε συστήσω . . . το βράδυ θα σου στείλω pm
baden - Τρι 05 Φεβ 2008, 03:43:11
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:
Ναι μπορείς να το βάλεις και από κάτω . . . . δεν έχεις πρόβλημα !
Ναι μπορώ να σε συστήσω . . . το βράδυ θα σου στείλω pm
fyno σευχαριστω για το ενδιαφερον .Κατι ακομα να ρωτησω,θα μπορω να εχω και το becker και δικο του cd?gΓιατι τον ηχο του becker αμφιβαλω αν τον εχει αλλο radiocd.Eιμαι μουσικος και τον με το φυσικο ηχο ζω πολλες ωρες την ημερα.Kαλα χλμ στο πεζω σου
fynos - Τρι 05 Φεβ 2008, 07:54:22
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαρίστηση μου !
Με το becker δεν ξέρω τι ακριβός γίνεται, αν μου έλεγες Alpine θα σου έλεγα λεπτομέρειες !
Για ρώτα τον φίλο μας, ή καλύτερα πέρνα μία βόλτα από εκεί !
theoxarhs - Δευ 18 Φεβ 2008, 16:40:16
Θέμα δημοσίευσης: 207 - Αλλαγή πηγής (rcd) και επιλογές
Μόλις πήρα το 207 GT μου και ειμαι πολυ χαρουμενος.

Αναρωτιεμαι αν μπορω να κανω το εξης:

Ειχα αγορασει στο παρελθον ενα φοβερο MP3-DVD JVC, το οποίο υποστήριζε μεταξύ άλλων:
-διάβασμα mp3 γραμμένων σε DVD... (Giga mp3)
-έξοδο rca για ήχο και εικόνα σε περίπτωση που έβαζες ταινία DVD (δηλαδή βυσματάκι καρφάκι για οθόνη)

Επειδή τα δύο παραπάνω χαρακτηριστικά είναι φοβερά βαζω την εξης ανώμαλη ιδέα στο μυαλο μου:
1.Σκέφτομαι να συνδέσω το JVC στην θέση της CDiέρας (είναι κάτω ακριβώς από το τωρινό ράδιο cd που φοράει από την μαμα του... )
Υπάρχει παροχή εκεί 2η; 'Η θα πρέπει να γίνει παραλληλισμός;

Αν συνδέσω το line out του συγκεκριμένου player με το line in του Peugeot (κάτω από το ντουλαπάκι) νομίζω ότι χωρίς προβλήματα θα ακούω το JVC επιλέγοντας σαν πηγή εισόδου το line in από το ραδιο cd της μαμάς (σωστά;)

2.Έπειτα σκέφτομαι να βρω και να αγοράσω ένα gps που να έχει line in σε RCA (κίτρινο βύσμα καρφάκι). Αλήθεια ξέρετε κανένα τέτοιο;
Ο λόγος είναι προφανής. Εκεί θα βάλω το κίτρινο βυσματάκι του JVC και θα βλέπω ταινίες όταν δε θέλω navigation...

Ακούω τις προτάσεις σας...
myth - Τετ 27 Φεβ 2008, 04:45:08
Θέμα δημοσίευσης: 207 - Οθόνη 2din σε 207 GT
καλησπερα παιδες...ψαχνω να βαλω οθονη 2 din στο αυτοκινητο μου..αποτι ειδα οι τιμες στην ελλαδα ειναι περιπου στα 600-2000 ευρω..μιλαω για γνωστες μαρκες...ενω εψαξα στο e-bay και βρηκα σχεδον ιδια πραγματα πολυ πιο φτηνα..δηλαδη οθονη που κανει ελλαδα 800 ευρω στο e-bay 300 ευρω...τελωσπαντων τα ξερετε ηδη οσοι ασχολειστε...απλα επειδη δεν ξερω σχεδον τπτ απο e-bay θα ηθελα να με βοηθησετε..οσοι ξερετε..γραφτε μου στο τοπικ στειλτε μ πμ..οτι ναναι απλα να κανω καμια κουβεντα με καπιον που να ξερει να μ πει η να συναντηθω με καπιον για καφε εντως αθηνας(εκτως των αλλων ειμαι και ψιλοασχετος με car-audio)...ευχαριστω παιδες..
fynos - Τετ 27 Φεβ 2008, 08:10:05
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορούμε να τα πούμε και από την λέσχη . . . (Πέμπτη) αρκεί να μου το πεις για να έρθω . . .
Μπορώ να σε διαφωτίσω σε ότι θες . . . . αλλά να ξέρεις ότι η τελική απόφαση είναι δική σου !
Alpine iva-202-205

Εδώ μπορεί να γραφτούν πολλά, μην ενθουσιαστείς . . . . ερεύνησε το, να ψωνίζεις από το ebay δεν είναι το ίδιο για κάθε προϊών και είδος.
Τέλος σκέψου τον εγκαταστάτη, αυτός είναι που κάνει την διαφορά αλλά και η μονάδα 2din.
myth - Τετ 27 Φεβ 2008, 14:22:05
Θέμα δημοσίευσης:
θα σ στειλω πμ απο την αλλη βδομαδα αμα ειναι να συνατνηθουμε αμα ειναι..απλως δεν ειμαι και πολυ σιγουρος για το e-bay απλα εχω σπαστει γιατι ολοι στην ελλαδα βγαλουν 300% κερδος+ ..γιαυτο ψαχνω κατι απο e-bay..παρεπιπτοντως ωραιο το alpine σου(φινο) Laughing Laughing ...θα ψαχτω γενικοτερα αλλα οπιος αλλως εχει καμια γνωμη ας πει...ευχαριστω fynos..
Giannis307 - Κυρ 02 Μάρ 2008, 13:43:08
fynos έγραψε:
baden έγραψε:
Αν αλλαξω radiocd

Βαζεις και αυτο στην εταζερα και εχεις και surround.... Laughing Laughing Laughing

http://www.scoreforaholeintheground.org/wp-content/uploads/2006/05/gramophone.jpg

Αυτο εχω την εντυπωση οτι ειναι για ενα αμαξι το οπιο ειναι 50 ετιας αναπαλαιομενο που δεν θες να χαλασεις το ρετρο εσωτερικο....
Τωρα το ποσο θα κολαει με το σαλονι του 207.....αλλο φρουτο....γουστα ειναι αυτα.... Wink
grandelion - Δευ 17 Μάρ 2008, 15:46:25
Θέμα δημοσίευσης:
ρε φιλαρακι το radio-cd που το εβαλες?
theoxarhs - Παρ 02 Μάϊ 2008, 10:19:11
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:

Το τετερτο υποθετω πως γινετε αλλα μαλλον πρεπει να παρεις και την ποιο top πηγη της εταιριας παντα.
Τι εννοω.Στα δικα μας ας πουμε που ειναι μοντελα 2004 εχουν την κλασικη οθονη αλλα περνουν και την ενχρωμη.Μονο που πρεπει να παρουμε και το RCD RD4 ενω τωρα φοραμε το RD3.
Η δουλεια γινετε και Ελλαδα αλλα ειναι δυσκολη οπως εχω ακουσει.
Αυτο που λες περι γαλλιας και τοποθετηση εξ'αρχης θα σε γλυτωνε απο πολλα.
Τωρα οσο να ναι περνεις καποιο ρισκο.Οχι στο οτι δεν θα παιζει αλλα στο οτι μπορει να σου κανουν οτι ζημια μπορεις να φανταστεις.
Και εδω δεν εχει ποιοτικο ελενχο οπως θα ειχε στην Γαλλια λιγο πριν παρει τον δρομο του.
Οποτε καλη σαν ιδεα αλλα πρεπει να παρεις αυτο το ρισκο.

Γίνεται αλλαγη του RD4 με RT4 στην Ελλάδα; Αξίζει τον κόπο; Το κάνει η LION? Πόσο θα κοστίσει?
Steve - Παρ 02 Μάϊ 2008, 10:21:11
Θέμα δημοσίευσης:
2500 ευρώ έχει μόνο η πηγή Laughing
theoxarhs - Παρ 02 Μάϊ 2008, 10:24:31
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
2500 ευρώ έχει μόνο η πηγή Laughing

Ok, παρόλα αυτά με την αλλαγή θα έχω bluetooth car kit και gps ?
Θα παίζει το gps στην ελλάδα;

Στην Lion οταν το ρώταγα ηταν διστακτικοι και ελεγαν οτι γινεται μονο στην Γαλλια... Ψεμματα ελεγαν; Μηπως μπορω να γλιτωσω τιποτα επιστρέφοντας τους το RD4 πίσω?
myth - Παρ 02 Μάϊ 2008, 10:25:22
Θέμα δημοσίευσης:
τσαμπα πραμα τα 2500..... Shocked Shocked Shocked
Steve - Παρ 02 Μάϊ 2008, 10:33:53
Θέμα δημοσίευσης:
theoxarhs έγραψε:
Ok, παρόλα αυτά με την αλλαγή θα έχω bluetooth car kit και gps ?

ΔΕΝ γνωρίζω άν έχει αυτήν την δυνατότητα για bluetooth η πηγή. Αν την έχει, φυσικά και θα σου λειτουργεί.

theoxarhs έγραψε:
Θα παίζει το gps στην ελλάδα;

Φυσικά και θα παίζει, το θέμα όμως είναι τί χάρτες θα παίρνει. Αν παίρνει της NAVTEQ (που έχουν και τα περισσότερα αυτοκινητοραδιοcddvd), δεν έχει κάλυψη αρκετή ακόμα για την Ελλάδα (έχει στο 70% περίπου)
theoxarhs - Παρ 02 Μάϊ 2008, 10:34:20
Θέμα δημοσίευσης:
myth έγραψε:
τσαμπα πραμα τα 2500..... Shocked Shocked Shocked

Το ζήτημα μου δεν είναι αν είναι ακριβό ή όχι, αν γίνεται ρωτάω και αν ναι απο ποιον... Smile
myth - Παρ 02 Μάϊ 2008, 10:38:09
Θέμα δημοσίευσης:
κοιτα αυτο λογικα μπορεις να το δεις μονο απο την αντιπροσωπεια...αν και μαλλον μονο στην γαλλια γινεται...αυτο μονο απο την αντιπροσωπεια μπορεις να το μαθεις
Touristas - Παρ 02 Μάϊ 2008, 22:00:28
Θέμα δημοσίευσης:
Γίνεται να μπει και θα λειτουργοί κανονικά αλλά ΔΕΝ θες να μάθεις πόσο θα στοιχίσει.
Ενδεικτικά θα σου πω πως θες εκτός από την πυγή που έχει σχεδόν 2500ευρω ίσως και παραπάνω , άλλα τόσα έχει και η οθόνη. Θες ακόμα άλλη πλεξούδα ταμπλό , άλλη καλωδίωση για την κεραία , άλλη βάση κεραίας , αεραγωγούς την βάση της οθόνης , μικρόφωνο , τα fan του RT4 και φυσικά το CD με το λογισμικό που έχει 250ευρώ.
Αυτά.
Very happy
Giannis307 - Σαβ 03 Μάϊ 2008, 00:01:24
Θέμα δημοσίευσης:
E ρε λευτα για πεταμα...
Touristas - Σαβ 03 Μάϊ 2008, 06:53:30
Θέμα δημοσίευσης:
Λεφτά για πέταμα είναι να το βάλεις μετά , εάν το παραγγείλεις να έρθει από το εργοστάσιο είναι +2500 στην τιμή του αυτοκινήτου

Τώρα θα μου πείτε πως με αυτά τα λεφτά κάνεις παπάδες αλλά επειδή έχω κι εγώ στο αμάξι είναι άλλο πράμα ακόμα και από άποψη ήχου εάν το συνδυάσεις με των ενισχυτή JBL και τα ηχεία παίζει πάρα πολύ καλά.
Το μόνο που θα ήθελα να έχει είναι να μένει είσοδος A/V ξεκλείδωτη και να είχε κάποιους άλλου χάρτες εκτός Navteq.
Harrys RC - Σαβ 03 Μάϊ 2008, 12:29:09
Θέμα δημοσίευσης:
Αργυρη να σε ρωτησω κατι?
οπως μπορεισ να βαλεις το navi της πεζο μετα, μπορεις να βαλεισ κ το jbl?
δηλ πηγη,γουφερ,ηχεια,ενισχυτες κ ποσο περιπου θα κοστιζει αυτο?
Touristas - Σαβ 03 Μάϊ 2008, 14:10:19
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι μπαίνει και όλο το σετ της JBL μετά κανονικά.
Αλλά και πάλι δεν συμφέρει οικονομικά να τα πάρεις όλα χώρια
giannis27 - Τρι 27 Μάϊ 2008, 15:12:33
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπόν όσο κ αν προσπάθησα να δω με καλό μάτι το εργοστασιακό ηχοσύστημα (έχε χάρη τα μαγικά κουμπάκια)δεν μου βγαίνει δεν μου βγαίνει !

θέλω ήχοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!
βρήκα μια εταιρία που βγάζει αντάπτορες κ έχει έναν αντάπτορα που σύμφωνα με αυτούς μπορείς να αλλάξεις την μαμά πηγή με άλλη οποιαδήποτε αφτερμάρκετ πηγή κ οι ρυθμίσεις τις οθόνης θα γίνονται από τα χειριστήρια στο τιμόνι!

http://www.connects2.com/Instructions/SPG007_SCT003.PDF

αν είναι όπως τα λένε τότε αλλάζεις πηγή κ δεν χάνεις καμιά ρύθμιση!
thanos75x - Τετ 28 Μάϊ 2008, 10:50:43
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παντως εχω ενα JVC DVD με USB που περιμενει να παρει τη θεση του εργοστασιακου. Χωρις USB δεν την παλευω...
giannis27 - Παρ 30 Μάϊ 2008, 02:16:20
Θέμα δημοσίευσης:
κοίτα τα μαγικά κουμπάκια χειρίζονται τον αισθητήρα πάρκιν,τα φώτα στροφής ,την οθόνη!
όλα αυτά τα χάνεις!
λοιπόν σήμερα μίλησα με τον δικό μου,είπε θα το ψάξει το θέμα κ αν δεν βρούμε τρόπο να λειτουργούν όλα 100%
τότε κρατάμε την μαμά πηγή κ απλά θα βάλουμε έναν αντάπτορα τις audison που μετατρέπει τις εξόδους από τα ηχεία σε rca 5volt !
δεν θα έχουμε την ίδια ποιότητα με αυτήν που θα είχα με το κλάριον αλλά θα θα λειτουργούν όλα,η ποιότητα του ήχου θα είναι σχετικά καλή κ τίμια!
θα κάνουμε κ ένα bass control για να μπορώ να ρυθμίζω το σαμπ!
αυτά αν δεν βρούμε ένα interface αντάπτορα ώστε να κρατήσουμε όλες τις λειτουργίες!
kane - Τετ 11 Ιούν 2008, 22:33:01
Θέμα δημοσίευσης:
Παίδες θέλω ενα ραδιοστιντι με USB και να παίζει MP3.Οσο πιο φτηνό ναναι,αλλα ας ειναι καποια απτις γνωστες μαρκες...για κατατοπιστε με.
Δε με νοιαζουν βατ,εισαοδοι/εξοδοι μπιχλιμπιδια και θεωριες...απλά να παίζει.
Giannis307 - Τετ 11 Ιούν 2008, 22:37:22
Θέμα δημοσίευσης:
Jvc απο 100 ευρα
Pioneer απο 150 Wink
kane - Πεμ 12 Ιούν 2008, 16:45:12
Θέμα δημοσίευσης:
γιάννη σε σονυ τπτ? εχω ενα παρταλο εγω και παιζει μια χαρα για τα 5+ χρονια του!!!
Αυτό το jvc kanei? η μουφα τελειως?
Giannis307 - Πεμ 12 Ιούν 2008, 17:22:20
Θέμα δημοσίευσης:
Τι μουφα ρε συ...Κλασεις ανωτερο απο τα αναλογα sony....Πολυ καλληερη ρυθμηση ηχου και αποδωση που για τα λευτα του ειναι ικανοποιητικοτατη
Tzive - Δευ 27 Δεκ 2010, 19:45:09
Θέμα δημοσίευσης:
κανα μαμα rcd mp3 απο gt/rc μηπως υπαρχει για πουλημα? ευχαριστω
karnezis - Σαβ 22 Ιαν 2011, 00:41:37
Θέμα δημοσίευσης:
Να ρωτησω κατι.........μαμα πηγη σε 207 rc με 2 καλα ηχεια μπροστα ενισχυτη κ sub woofer δεν θα παιζει καλα???

θελει οπωσδηποτε αλλη πηγή??? Embarassed
stergios_ath - Σαβ 22 Ιαν 2011, 10:47:28
Θέμα δημοσίευσης:
εγω παιδια εκανα προσφατα αυτο με την μαμα πηγη..δηλαδη εβαλα τους ανταπτορες σε rca,και συνδεσα πανω στο ενισχυτη ολα τα ηχεια και ενα σαμπγουφερ..μπορω να πω οτι παιζει πολυ ωραια..βεβαια δεν εχει τις ρυθμισεις του ηχου οπως καποιο αλλο ραδιοσιντι αλλα πιστευω ειναι καλη και αξιοπιστη λυση χωρις πολλα λεφτα..
reselie-206 - Σαβ 22 Ιαν 2011, 11:13:14
Θέμα δημοσίευσης:
εγώ δοκιμάζοντας ---> μαμά πηγή 206 με ηχεία peerless και twitters hertz μπροστά μου φάνηκε χάλι μαύρο

Alpine πηγή με τα ίδια ηχεία / τwitters πάλι χάλι μαύρο

Alpine πηγή σε ενισχυτή και τα ηχεία στον ενισχυτή + 10" woofer ήταν κομπλέ με κομμένες τις πολύ χαμηλές απο τα μπροστά ...

το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι τόσο η πηγή όσο το οτι όταν στέλνεις φουλ συχνότητες μπροστά μπουκώνουν τα ηχεία και δεν παίζουν καλα....(κατ' εμού)...

αλλά και η λύση του αντάπτορα στις εξόδους (για ενισχυτή στη μαμά πηγή) δεν ξέρω αν είναι και η καλύτερη αφού το σήμα πηγαίνει ήδη ενισχυμένο και με - λογικά - παραπάνω θόρυβο απ'οσο απο προενίσχυση...

βέβαια το τι θεωρεί κανείς ικανοποιητικό σε θέμα ήχου είναι εντελώς υποκειμενικό...
nOkpos - Σαβ 22 Ιαν 2011, 11:37:36
Θέμα δημοσίευσης:
καλα παιζει αν δεν εχεις τρελες απετησεις αλλα δεν θα εχεις ρυθμισεις για το woofer και διαφορα αλλα.
μετα αν βαλεις πηγη θα δεις διαφορα στην ποιοτητα του ηχου.
mechanic - Σαβ 22 Ιαν 2011, 15:25:12
Θέμα δημοσίευσης:
karnezis έγραψε:
Να ρωτησω κατι.........μαμα πηγη σε 207 rc με 2 καλα ηχεια μπροστα ενισχυτη κ sub woofer δεν θα παιζει καλα???

To kefalaio "mama pigi" sto RC einai mia ponemeni istoria... Sad
ego exo allaksei ola ta ixeia me, dyo enisxites, sub
kai ola eponyma kai best value to kathena
(oste na min exo tin ypopsia oti mporei na evala kati fthino kai den apodidei kala...)
To apotelesma?
otan paizeis dynata i poiotita einai kali
alla stin normal entasi, kata kapoio periergo tropo oi mesaies xanontai...
diladi na to po allios yparxei thema me tin mama pigi oson afora tin poiotita ixou,
eidika stis normal entaseis...
kai to exo psaksei re paides oso den parnei,
mexri kai prin ligo kairo me ton Mr Caza to idio thema palevame.
exoume dokimasei isos ta panta apo thema rythmiseon alla apotelesma... Evil

Makari na exo kanei ego kati lathos
kai vasika opoios exei tin gnosi i tin empeiria,
as mou dosei mia lysi....
giati poly fovamai oti i aitia tis oxi kalis apodosis einai i pigi,
alla pos tha parei ton poulo??? Evil tin stigmi pou elegxei ena soro alles parametrous???

(stin apo kato thesi exo oragana parakolouthisis tou kinitira)
nOkpos - Σαβ 22 Ιαν 2011, 15:33:13
Θέμα δημοσίευσης:
mechanic έγραψε:
karnezis έγραψε:

To kefalaio "mama pigi" sto RC einai mia ponemeni istoria... Sad
ego exo allaksei ola ta ixeia me, dyo enisxites, sub
kai ola eponyma kai best value to kathena
(oste na min exo tin ypopsia oti mporei na evala kati fthino kai den apodidei kala...)
To apotelesma?
otan paizeis dynata i poiotita einai kali
alla stin normal entasi, kata kapoio periergo tropo oi mesaies xanontai...
diladi na to po allios yparxei thema me tin mama pigi oson afora tin poiotita ixou,
eidika stis normal entaseis...
kai to exo psaksei re paides oso den parnei,
mexri kai prin ligo kairo me ton Mr Caza to idio thema palevame.
exoume dokimasei isos ta panta apo thema rythmiseon alla apotelesma... Evil

Makari na exo kanei ego kati lathos
kai vasika opoios exei tin gnosi i tin empeiria,
as mou dosei mia lysi....
giati poly fovamai oti i aitia tis oxi kalis apodosis einai i pigi,
alla pos tha parei ton poulo??? Evil tin stigmi pou elegxei ena soro alles parametrous???

(stin apo kato thesi exo oragana parakolouthisis tou kinitira)

για alpine και pioneer ξερω οτι μπορεις με ανταπτορα να κανεις την δουλεια σου και χωρις την μαμα πηγη το θεμα ειναι οτι στην alpine κανει 100 ευρο αυτο Razz
mechanic - Σαβ 22 Ιαν 2011, 15:43:36
Θέμα δημοσίευσης:
siga ta lefta...
to erotima einai (mias kai den ksero sigoura)
an mporei mia alli pigi na antikatastisei 100% tin mama
os pros tis periferiakes "leitourgies"... Rolling eyes

eisai sigouros oti ola doulevoun opos kai prin sosta?

(giati an nai mou vazeis poly eyxaristes idees tora Twisted evil )
nOkpos - Σαβ 22 Ιαν 2011, 15:59:05
Θέμα δημοσίευσης:
ναι σιγουρα!
απλα θα ρωτησεις το μοντελο που θα παρεις αν ειναι συμβατο με το αυτοκινητο μας..
ironman02 - Κυρ 23 Ιαν 2011, 11:31:57
Θέμα δημοσίευσης:
Ο vini που δοκίμασε τους αντάπτορες με μια πηγή jvc σχετικά παλιά, είπε οτι έπαιζαν όλες οι λειτουργίες και τα μενού μια χαρά.

Μου είπε επίσης οτι οι αντάπτορες είναι για όλες τις πηγές, παντός τύπου πράγμα το οποίο δεν ήξερα. Για να του δούλεψε όμως και η jvc και να δουλεύει και σε alpine και σε pioneer όπως είπατε μάλλον έτσι θα είναι..
Vini - Κυρ 23 Ιαν 2011, 11:55:26
Θέμα δημοσίευσης:
Όπως είπε ο φίλος και γείτονας Γιώργος εγώ πλέον έχω JVC πηγή στο 207GT και πανηγυρίζω!...

Για να βοηθήσω έβαλα τους παρακάτω κονέκτορες:
1 x Connects 2 CTSPG007 - Peugeot 207, 307, 308, 407, 807 Stalk Control Adaptor
1 x Connects 2 CTRPG001 Reverse Sensor Interface For Peugeot
1 x Connects 2 CTJVCLEAD - Universal stalk lead for JVC Headunits

Ο τελευταίος κωδικός είναι για JVC. Ανάλογα την μάρκα της πηγής παίρνετε και τον αντίστοιχο κωδικό.

Με τα παραπάνω παίζουν όλα. (χειριστήριο τιμονιού, ανιχνευτής παρκαρίσματος, υπολογιστής ταξιδιού, παραμετροποίηση αυτοκινήτου, μενού, ώρα, ημερομηνία, μηνύματα αυτοκινήτου)
Επίσης δεν επηρεάζεται η επιλογή μορφής στον υπολογιστή ταξιδιού.

Το μόνο που δεν παίζει είναι ότι η πηγή δεν δίνει πληροφορίες στην οθόνη π.χ. τον αριθμό τραγουδιού ή την συχνότητα του σταθμού ή κάποιο RDS. Αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια αφού η πηγή έχει δική της οθόνη. Από την άλλη εγώ πάντα την οθόνη την έχω στον υπολογιστή ταξιδιού.

Κόστος για τους παραπάνω κωδικούς: 140euro.
Παραγγελία από ίντερνετ.

υ.γ. οι παραπάνω κωδικοί έχουν ξαναανεφερθεί στο χώρο σε άλλα θέματα αλλά οι απόψεις για την λειτουργία τους ήταν κάπως μπερδεμένη.
Vini - Κυρ 23 Ιαν 2011, 11:59:04
Θέμα δημοσίευσης:
Φωτό... Very happy

mechanic - Κυρ 23 Ιαν 2011, 15:05:45
Θέμα δημοσίευσης:
Shocked Tora me arostises!!!!!!

Diladi ypirxe i lysi mesa sta xeria mas
kai ego o malakas Evil erixna xiliarika se enisxites ixeia kai ta resta
prospathontas na anavathmiso tin mama pigi?

Se ligo kairo isos xreiastei na se enoxliso gia peraitero pliforories re file...
eyxaristo!!!
giannis27 - Κυρ 23 Ιαν 2011, 16:39:55
Θέμα δημοσίευσης:
Thumb right Thumb right
μπράβο vini!
αν μπορείς τράβα κ ένα βιντεάκι για να δούμε πως δουλεύουν όλα! Thumb Left Thumb Left
Vini - Κυρ 23 Ιαν 2011, 17:16:44
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά ότι θέλετε ρωτήστε άφοβα.
Το σκηνικό το έκανα την προηγούμενη Παρασκευή.
Άλλωστε το έχω αναφέρει:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=21935

Πληροφορίες για τους κονέκτορες εδώ:
http://www.connects2.co.uk/Instructions/SPG007_SCT003.PDF
http://www.connects2.co.uk/Instructions/CTRCT001CTRPG001.pdf

Και εδώ οι κωδικοί για τις πηγές:
http://www.connects2.co.uk/c2search.aspx?catID=104

Και το site: http://www.connects2.co.uk

υ.γ. βιντεάκι δύσκολο να τραβήξω αλλά ρωτήστε ότι θέλετε.
mechanic - Κυρ 23 Ιαν 2011, 18:03:25
Θέμα δημοσίευσης:
Respect... Worthy
Vini - Κυρ 23 Ιαν 2011, 18:40:23
Θέμα δημοσίευσης:
χε!χε! Ας είναι καλά ένα παλικάρι στο φόρουμ των 4Τροχών που με βοήθησε για να ξεκινήσω το ψάξιμο ...
Η βοήθειά του ήταν η αφορμή για να το ψάξω καλά ... και να λύσω όλες μου τις απορίες.

α! καλού κακού βάλτε στα υπόψη και από αυτό:
http://cgi.ebay.co.uk/FP-004-Peugeot-207-307-1007-Fascia-Panel-Surround-Radio-/150533632674?pt=UK_CarsParts_Vehicles_FasciaPlates_SM&hash=item230c80f2a2

Εγώ πάντως το περιμένω να έρθει γιατί οι JVC πηγές έχουν σχετικά μικρό πλαίσιο και πρέπει να βγει λίγο προς τα έξω.

Φυσικά μπορείτε να βάλετε και πηγές 2din ... άνετα πλέον. Very happy
karnezis - Κυρ 23 Ιαν 2011, 20:28:37
Θέμα δημοσίευσης:
stergios_ath έγραψε:
εγω παιδια εκανα προσφατα αυτο με την μαμα πηγη..δηλαδη εβαλα τους ανταπτορες σε rca,και συνδεσα πανω στο ενισχυτη ολα τα ηχεια και ενα σαμπγουφερ..μπορω να πω οτι παιζει πολυ ωραια..βεβαια δεν εχει τις ρυθμισεις του ηχου οπως καποιο αλλο ραδιοσιντι αλλα πιστευω ειναι καλη και αξιοπιστη λυση χωρις πολλα λεφτα..

τι ενισχυτη εβαλες????

πισω στο πορτ παγκαζ τον εβαλες?γτ μου εχουνε πει οτι εχει μανουρα αμα θες να βαλεις ενισχυτη! Rolling eyes
stergios_ath - Δευ 24 Ιαν 2011, 23:19:40
Θέμα δημοσίευσης:
ναι στο πορτπαγκαζ εβαλα εναν τετρακαναλο που ειχα απο το παλιο αυτοκινητο..δεν ειχε καθολου μανουρα μπορω να πω στην τοποθετηση..
mrkaza - Τρι 25 Ιαν 2011, 02:46:51
Θέμα δημοσίευσης:
Εχω ακριβως τον ιδιο adaptor απλα πλεων (δε το εψαξα πολυ) δεν μπορω να αλαξω λεπτα της ωρας μόνο ωρες .. καπως το ειχα κανει αλλα δε το ξαναβρισκω ... αν εξερεσεις οτι αργη λιγο σε σχεση με το μαμα να καταλαβει τι του πατας εδω και καμποσους μηνες δουλευει αψογα
mechanic - Τρι 25 Ιαν 2011, 06:13:37
Θέμα δημοσίευσης:
Xrisimopoiontas alli pigi
kai otan paizeis xamila xoris entasi, exei ayto to "krystalino" ?
pou na se kanei na sou aresei oti kai na paizei?
akoma kai efi thovi (pou leei o logos Very happy )

i kanei kai pali ayti tin "vythisi" stis mesaies?
recife_rallye - Τρι 25 Ιαν 2011, 11:19:06
Θέμα δημοσίευσης:
mechanic έγραψε:

Δυστυχως αυτο ειναι και θεμα μονωσης..
Ειχα πηγη κενγουντ(και καυλιδερη μαλιστα,οχι φτηνιαρικη)την οποια πριν την βαλλω στο πεζο,την ειχα πανω στο μερσεντες 98' του πατερα και χωρις να εχει ποιοτικα ηχεια επαιζε αψογα(ειχε αυτο που ανεφερες πως οτι και να επαιζε σου αρεζε).
Ε οταν την εβαλα στο πεζο,οπου ειχα και ενισχυτη ποιοτικο αλλα και ηχεια με @@,δεν μπορουσε να παιξει τοσο καλα και οπως ειπες και συ βυθιζόταν..

Μονωση στις πορτες και εισαι οκ..αλλωστε δεν ειναι και ακριβη αυτη η δουλεια και βοηθαει κιολας στην ανεση γενικα... Wink
mechanic - Τρι 25 Ιαν 2011, 15:06:14
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
mechanic έγραψε:

Δυστυχως αυτο ειναι και θεμα μονωσης..
Ειχα πηγη κενγουντ(και καυλιδερη μαλιστα,οχι φτηνιαρικη)την οποια πριν την βαλλω στο πεζο,την ειχα πανω στο μερσεντες 98' του πατερα και χωρις να εχει ποιοτικα ηχεια επαιζε αψογα(ειχε αυτο που ανεφερες πως οτι και να επαιζε σου αρεζε).
Ε οταν την εβαλα στο πεζο,οπου ειχα και ενισχυτη ποιοτικο αλλα και ηχεια με @@,δεν μπορουσε να παιξει τοσο καλα και οπως ειπες και συ βυθιζόταν..

Μονωση στις πορτες και εισαι οκ..αλλωστε δεν ειναι και ακριβη αυτη η δουλεια και βοηθαει κιολας στην ανεση γενικα... Wink

(apo themata ixou eimai asxetos)
alla to exo aporia.... to rimadi, tosi monosi exei kai allo???
stin kampina kai ton 2 clio RS pou eixa
o ixos itan poly oraios kai me mia prosthiki enos enisxiti
(sony an thymamai kala)
xoris na allakso ixeia xoris tipota eixe ena ixo pou se "ksekouraze"
goustarizes na to akous
to 207 pou einai ksekathara poio "ysixo" otan kleineis ta parathyra
apo ta cliakia mou
giati to rimadi ta skatonei sto thema ixou?
MEMsound - Τρι 25 Ιαν 2011, 16:42:18
Θέμα δημοσίευσης:
μονωση* μεσα στην πορτα ωστε να δημιουργηθεί σωστο ηχείο** και να παίξουν καλα τα οποια μεγαφωνα***... Wink

*μονωση
στην εσωτερικη πλευρα της εξωτερικης λαμαρινας της πορτας.
σκοπος να δημιουργηθεί μονωμενος και οσο γινεται περισσότερο αδρανής χωρος

**ηχείο
ο χωρος μεταξυ ταπετσαρίας πορτας και λαμαρινας (ας πουμε "κουτί") ΜΑΖΙ με το μεγαφωνο (εχει καθιερωθεί λανθασμενα να λεμε ηχεία τα μεγαφωνα, ενω δεν ισχυει κατι τετοιο)

***μεγαφωνο
(τελειως απλά) η συσκευή που μετατρεπει το ρευμα σε ηχο

mechanic - Τρι 25 Ιαν 2011, 17:26:41
Θέμα δημοσίευσης:
Thanks re Mantho...

koita na deis pou gia na akouso poiotiki mousiki sto 207 prepei na peraso apo seminario prota.... Very happy

na fantasto oti to 207 den plirei ayta ta "xaraktiristika"? Rolling eyes

stin teliki ti na kano?

vazo monosi? (pou logika eite den exei i den exei tin endedeigmeni apo oti katalavaino)

(sorry an einai xazo ayto pou tha rotiso, alla afou oi mesaies syxnotites einai pou ypoleitourgoune, i monosi sto xoro tis portas, ayto pou lene "anti-ixeio" den paizei rolo mono gia ta mpasa? giati apo mpaso mia xara paei mexri kai ta elaxista mallia pou mou exoune meinei kouniountai... I paizei rolo se olo to fasma apodosis tou ixeiou?)

allazo pigi?

allazo amaksi??? Very happy
MEMsound - Τρι 25 Ιαν 2011, 17:42:25
Θέμα δημοσίευσης:
1) σε ολο το φασμα... (προφανως με καλητερη πηγη διορθωνονται πολλα) αλλα η διαφορα οταν μονωθει η πορτα ειναι υπερ-αισθητη... πχ με μια πιονεερ που θεωρω οτι ο ηχος τους ειναι 400χρονια μπροστα απ οτιδηποτε αλλο...

2) μιλας με fynos... και σου λυνονται πολλες απορίες επι του θεματος... Wink
mrkaza - Τρι 25 Ιαν 2011, 17:45:07
Θέμα δημοσίευσης:
http://forums.audiworld.com/picture.php?albumid=68483&pictureid=127743
http://a248.e.akamai.net/pix.crutchfield.com/products/2001/154/h15410435.jpeg

Μια photo που βρηκα στο νετ ωστε να καταλαβεις τι εστί μόνωση .

Εχει το κακό οτι πρέπει να λυσεις ταπετσαρια και οτι δεν ειναι οτι ποιο οικονομικο αλλα απο απόδοση :D

@ memsound εγω πάλι ειμαι jvc ακιας αλλα οκ :D
MEMsound - Τρι 25 Ιαν 2011, 18:19:28
Θέμα δημοσίευσης:
(μινι ιστορικη αναδρομη... Laughing)
δεν εχω συγχρονη εμπειρια απο jvc
παλαιότερα που ειχα δοκιμασει αυτήν

δεν μου αρεσε ο ελεγχός και η χροια που εδινε στο sub* (φυσικα αυτο δεν σημαίνει οτι οι συγχρονες θα ειναι ετσι - απλα δεν εχω μεγαλη ιδια εμπειρία για να εκφερω αποψη - εκτός απ του stevon που με μαμα ηχεία 206 χωρις ενισχυτη παίζει ικανοποιητικότατα και με μια χαρα ρυθμίσεις - αλλα εδω μιλάμε για αλλη προσεγγιση της ποιότητας με ενισχυτες αναβαθμισμενα ηχεια κλπ κλπ = αλλα χρηματα αλλες απαιτήσεις κλπ κλπ)

προτιμησα (μετα απο δοκιμη) τότε αυτήν kenwood 9521

και εκ των υστερων κατεληξα στην pioneer 8600 (με τις απειρες ρυθμίσεις...) και εκ τοτε οσες αντιστοιχης κατηγορίας πιονεερ εχω δοκιμασει σε διαφορα αυτοκινητα εχουν την ιδια (υποκειμενικα για εμενα) γα**τη χροια ηχου - ειτε με ενισχυτες ειτε σκετες.

υ.γ.
πολυ συμαντικό στην πήγη - αν θελετε ηχο της προκοπής - ειναι το ενσωματωμενο crossover τοσο στις εξόδους για τον/τους ενισχυτη/ες (αν χρησιμοποιείτε) οσο και στις εξόδους των ηχείων (αν δεν εχετε εξωτερικο ενισχυτη. Σας γλιτώνει απο παααρα πολυ παιδεμα...
Καθώς και ΕΣΤΩ ξεχωριστη ρυθμιση για μπασα-μεσαια-πριμα με ρυθμιση ευρους ενώ ιδανικα να εχει ισοσταθμιστη 5~7 περιοχων...
η βαλίτσα βασικα μπορει να πάει πολυ μακρία με τις επιμερους ρυθμίσεις... Laughing

*2x 12" emphaser extreme t3 μεσω ενός μικρου για τα sub (αλλα no more money τότε - και μετα το ψιλοαφησα το αθλημα...) emphaser 2190 bridged
mrkaza - Τρι 25 Ιαν 2011, 19:21:38
Θέμα δημοσίευσης:
Παντος αναφέρεσε στο 901 οπου ειναι ο λογος που εγω αγαπησα την jvc καθως εκανα δοκιμη το κορυφαιο τοτε pioneer και ο ηχος του με απογοητεψε .

μετα ευγαλε η jvc ενα αλλο 24bit και ηταν χαλια αλλα τα καινουργια της παιζουν μια χαρα Smile

Ps ηταν 901 dietz καλωδια 2 ζευγαρια focal 165 v σε panel στην μπροστα πορτα . ενα earthquake 15 " σε ταραστια κούτα πολυ μακρύ bass reflex etc etc και 2 ενυσχιτες της πλάκας .
reselie-206 - Τρι 25 Ιαν 2011, 19:31:07
Θέμα δημοσίευσης:
emeνα πάντως που έχω μονωση στις πορτες είναι μέρα με την νυχτα απο το προηγούμενο που ηταν χωρις μονωση ....
recife_rallye - Τρι 25 Ιαν 2011, 22:49:44
Θέμα δημοσίευσης:
Genika η μονωση κραταει τις συχνοτητες μεσα στην καμπινα και τις αποδιδει πιο καθαρες οπως βγαινουν απο τα ηχεια!
Καλα θα ειναι η πηγη που θα επιλεξετε να ειναι 24άμπιτη και ακομη καλυτερα για την ενταση να ειναι πεντάβολτη(5volt)..συνηθως οι jvc το εχουν στα περισσοτερα μοντελα τους!
Εγω παλι μανθε ειχα αυτηνhttp://www.justkenwood.co.uk/car-audio.aspx/kdc-w8531-car-radio οπου εβγαζε πραγματικα κρυσταλλικο ηχο..επαιζε με ομονυμα ηχεια διαιρουμενα στρογγυλα μπροστα και κατι γομαρια οβαλ που ειχα βαλει εταζερα!Ολα αυτα δυναμωναν με εναν επισης κενγουντ ενισχυτη των 640w τετρακαναλο!
Α ρε παλιες ομορφες εποχες Laughing Laughing

Θαναση μιλαμε για πολυ ποιοτικο ηχο,οπου τον χαλουσε μονο η μετρια μονωση του 207 Crying or Very sad (ενα απλο λεπτο φυλλο φελιζολ εχει στις πορτες)
MEMsound - Τετ 26 Ιαν 2011, 01:30:34
Θέμα δημοσίευσης:
Cool Cool
η αληθεία ειναι οτι οταν ξεκινησαν την κυκλοφορία τους τα κενγουντ ...μονο και μονο λογω ονομτος μου ερχοταν στο μυαλο μιξερ/καφετιερες κλπ κλπ...
ομως αποδειχθηκαν πολυ καλα μηχανηματα...

γενικώς..στο θεμα επιλογής πηγης παίζυν πολλα επιμερους στοιχεια ρολο οταν μιλαμε για αναζητηση (σχετικα) ποιοτικου ηχου...και το πραγμα γινεται πολυ πιο συνθετο οταν εχουμε ποικιλες ακουστικές ορεξεις μιας και τοτε χρειαζεσαι ευκολη προσβαση στις επιμερους ρυθμισεις ωστε να απολαυσεις το εκαστοτε κομματι οπως του αρμοζει Wink Wink

οι πηγες που εχουν ενσωματωμενο (της προκοπης) κροσοβερ και ισοσταθμιστη βοηθουν πολυ
καποιες εχουν κξαι μικροφωνο για αυτοματη ισοσταθμιση / χρονοκαθηστερηση (ξεχωριστη ρυθμιση του σηματος που φτανει σε καθε ηχειο)

Wink Wink
mechanic - Τετ 26 Ιαν 2011, 03:52:27
Θέμα δημοσίευσης:
Symperasmatika loipon:

prepei na valo monosi...
(kai to rimadi einai pou einai theovaro,
tha to varynoume tora kai allo? Evil )

sto peripou, poso varos tha parei epipleon?

apo pigi exete na proteinete kapoio montelo?
nOkpos - Τετ 26 Ιαν 2011, 08:24:09
Θέμα δημοσίευσης:
mechanic έγραψε:
Symperasmatika loipon:

prepei na valo monosi...

δεν ξερω αν θα ηθελες κατι καλο σε μεταχειρισμενο ??

εχω αυτο: http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=21951

την ειχα παρει 330 πριν 3 χρονια περιπου..
recife_rallye - Τετ 26 Ιαν 2011, 13:15:47
Θέμα δημοσίευσης:
mechanic έγραψε:
Symperasmatika loipon:

prepei na valo monosi...

Tαναση μην αγχωνεσαι..δεν εχει βαρος η μονωση..κανα 1-2 κιλα να παρει..
Πες ρε παιδακι μου οτι εβαλες κανα 2 κιλα την τελευταια βδομαδα που ξεσκιστηκες στο κοκορετσι και στα πα'ι'δακια επειδη πηγες σε ταβερνειο με τον κωλαρα εεε στελαρα ηθελα να πω Laughing

Αυτη η πηγη που σου δειχνει ο μητσος ειναι πολυ καλη Wink
Γενικα η alpine κατα την ταπεινη μου αποψη ειναι η Νο1 σε πηγες
mechanic - Τετ 26 Ιαν 2011, 14:53:33
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
mechanic έγραψε:
Symperasmatika loipon:

prepei na valo monosi...

Tαναση μην αγχωνεσαι..δεν εχει βαρος η μονωση..κανα 1-2 κιλα να παρει..
Πες ρε παιδακι μου οτι εβαλες κανα 2 κιλα την τελευταια βδομαδα που ξεσκιστηκες στο κοκορετσι και στα πα'ι'δακια επειδη πηγες σε ταβερνειο με τον κωλαρα εεε στελαρα ηθελα να πω Laughing

Αυτη η πηγη που σου δειχνει ο μητσος ειναι πολυ καλη Wink
Γενικα η alpine κατα την ταπεινη μου αποψη ειναι η Νο1 σε πηγες

Epeidi den exo apopsi sto thema, tha akolouthiso tis dikes sas apopseis Very happy

(Den me exeis dei na paraggelno se taverna... Very happy rota to Stelio na sou pei...)

@nOkpos
sou einai eykolo na valeis mia foto pou na tin anoigei i rimada i syndesi mou?
den mou anoigei i foto
nOkpos - Τετ 26 Ιαν 2011, 15:46:37
Θέμα δημοσίευσης:
το μονο που μπορω να κανω ειναι σουυ πω το λινκ http://i154.photobucket.com/albums/s267/nokpos/08062009155.jpg

και το ονομα της πηγησ cda-9854r για να την δεις στο ιντερνετ
Vini - Σαβ 29 Ιαν 2011, 11:16:57
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
...
Για να βοηθήσω έβαλα τους παρακάτω κονέκτορες:
1 x Connects 2 CTSPG007 - Peugeot 207, 307, 308, 407, 807 Stalk Control Adaptor
1 x Connects 2 CTRPG001 Reverse Sensor Interface For Peugeot
1 x Connects 2 CTJVCLEAD - Universal stalk lead for JVC Headunits
....

Και όσο περνούν οι μέρες ανακαλύπτω και νέες δυνατότητες από τους παραπάνω κονέκτορες:

Χθες βράδι:
1. Ο ήχος του parking assistance έγινε περισσότερο κοφτός και μου έκανε εντύπωση ότι όταν πλησιάζει το αυτοκίνητο εμπόδιο σε απόσταση αναπνοής, τότε κόβει εντελώς την μουσική...
2. Όταν μπει η όπισθεν και ο οδηγός δεν κάνει κίνηση προς τα πίσω μετά από λίγο ξεκινά ένας ήχος σαν να λέει: ΜΕΓΑΛΕ ΘΑ ΠΑΣ ΠΙΣΩ; ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ; Laughing

Κατά τα άλλα όλα παίζουν θαυμάσια και σήμερα διαπίστωσα ότι λειτουργούν κανονικά και οι ενδείξεις περί πάγου/θερμοκρασίας/φώτα κλπ...κλπ...

... Είμαι ενθουσιασμένος ... Thumb Left
drdino - Σαβ 29 Ιαν 2011, 13:46:53
Θέμα δημοσίευσης:
Νίκο το μόνο που δεν δουλεύει δλδ είναι η οπτική υποβοήθηση παρκαρίσματος;
DRAKE - Σαβ 29 Ιαν 2011, 15:49:43
Θέμα δημοσίευσης:
Και οι λειτουργίες των κουμπιών mode και dark του εργοστασιακού;Μάλλον μόνο αυτά τα 3 δεν δουλεύουν οπότε έιμαστε ΟΚ. Παρεπτόντως τέτοιου είδους αντάπτορες έχουν βγάλει όλοι σχεδόν οι κατασκευαστές αλλά πάει 100+ ο καθένας....
Vini - Σαβ 29 Ιαν 2011, 17:55:41
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Νίκο το μόνο που δεν δουλεύει δλδ είναι η οπτική υποβοήθηση παρκαρίσματος;

Σε παρακαλώ πολύ!...! Προσβάλλεις του κονέκτορές μου...!... Laughing Silly

Όλα παίζουν ... Ειδικά η οπτική υποβοήθηση παρκαρίσματος παίζει περίφημα και δείχνει ακριβώς και που βρίσκεται το αντικείμενο καθώς και την απόσταση με τις γνωστές "παύλες". Thumbs Up

Όπως λέει και ο DRAKE σίγουρα δεν παίζει το DARK που ήταν στην εργοστασιακή πηγή το οποίο το είχα ξεχάσει εντελώς. Το MODE ίσως και να παίζει. Δεν το έχω ψάξει. Πρέπει να ασχοληθώ με το χειριστήριο...
karnezis - Σαβ 29 Ιαν 2011, 18:43:43
Θέμα δημοσίευσης:
Nα ρωτησω κατι.........

η μαμα πηγη του 207 rc facelift δεν παιζει mp3??

επειδη δεν εχει σηματακι επανω που να λεει mp3 κ μου εκανε εντυπωση!
driver7 - Κυρ 30 Ιαν 2011, 10:51:27
Θέμα δημοσίευσης:
Φυσικά και παίζει...
karnezis - Κυρ 30 Ιαν 2011, 11:20:50
Θέμα δημοσίευσης:
driver7 έγραψε:
Φυσικά και παίζει...

σιγουρα???γτ μου ειπε ενας φιλος μου οτι επανω δεν εχει το σηματακι mp3 που ειχε η πηγη στο αρχικο 207rc κ μου εκανε εντυπωση..........

ειναι δυνατον?
Vini - Κυρ 30 Ιαν 2011, 12:43:32
Θέμα δημοσίευσης:
To Project ηχοσύστημα έλαβε οριστικό τέλος!... Είμαι ενθουσιασμένος!!!!

Έφτιαξα και την πηγή με τα πλαίσια της Autoleads, έβαλα και ένα καινούριο πλαίσιο στο JVC και όλα ok!... Στην φωτογραφία φαίνεται και το parking assistance!...

driver7 - Κυρ 30 Ιαν 2011, 13:24:14
Θέμα δημοσίευσης:
karnezis έγραψε:
driver7 έγραψε:
Φυσικά και παίζει...

σιγουρα???γτ μου ειπε ενας φιλος μου οτι επανω δεν εχει το σηματακι mp3 που ειχε η πηγη στο αρχικο 207rc κ μου εκανε εντυπωση..........

ειναι δυνατον?

Rc F/l βλέπω έχεις κ εσύ...δεν ξέρεις αν παίζει? Εκτός και αν μόλις παρήγγειλες και δν είσαι σίγουρος.
Πάντως να ξέρεις πως 100% παίζει mp3 και ας μην έχει σηματάκι mp3...πιθανόν να άλλαξαν πηγή και απλά η νέα να μην το γράφει!
Steve - Κυρ 30 Ιαν 2011, 13:36:55
Θέμα δημοσίευσης:
Στην φωτογραφία δεν φαίνεται το parking assistance, μας στράβωσε το φλας της κάμερας Laughing
karnezis - Κυρ 30 Ιαν 2011, 15:20:16
Θέμα δημοσίευσης:
driver7 έγραψε:
karnezis έγραψε:
driver7 έγραψε:
Φυσικά και παίζει...

ειναι δυνατον?

Rc F/l βλέπω έχεις κ εσύ...δεν ξέρεις αν παίζει? Εκτός και αν μόλις παρήγγειλες και δν είσαι σίγουρος.
Πάντως να ξέρεις πως 100% παίζει mp3 και ας μην έχει σηματάκι mp3...πιθανόν να άλλαξαν πηγή και απλά η νέα να μην το γράφει!

To εχω εδω κ 3 μερες κ δεν το εχω ψαξει αρκετα.........

αλλα πηγα τσεκαρα εβαλα σιντι με mp3 κ τα παιζει κανονικα!
Vini - Κυρ 30 Ιαν 2011, 17:18:41
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Στην φωτογραφία δεν φαίνεται το parking assistance, μας στράβωσε το φλας της κάμερας Laughing

Laughing άσε ρε που δεν φαίνεται!... Διακρίνεται καθαρά το πλαίσιο του ανιχνευτή και του πίσω μέρους του αυτοκινήτου...

Έχει και λίγο φλασάκι ... Laughing
karnezis - Πεμ 03 Φεβ 2011, 13:13:01
Θέμα δημοσίευσης:
Τι ηχεια μπορω να βαλω μπροστα για να παιξει η μαμα πηγη καλυτερα????

εννοω διαστασεις κ ποσων δρομων!χωρις να κοβω ταπετσαριες κ κλπ

γιατι μπηκα στο site της alpine κ εχει 800 διαφορετικα ηχεια!

Εχει να προτεινει καποιος καποια μαρκα με συγκεκριμενο μοντελο?
nOkpos - Πεμ 03 Φεβ 2011, 16:51:30
Θέμα δημοσίευσης:
η μαμα πηγη ειναι 4 χ 10 ρμς Razz μονο πιο καλη ποιοτητα θα εχεις οχι κατι φοβερο.
karnezis - Πεμ 03 Φεβ 2011, 17:00:02
Θέμα δημοσίευσης:
nOkpos έγραψε:
η μαμα πηγη ειναι 4 χ 10 ρμς Razz μονο πιο καλη ποιοτητα θα εχεις οχι κατι φοβερο.

θα βαλω ενα subwoofer με ενσωματωμενο ενισχυτη......ενα 8καναλο ενισχυτη jbl κ 2 ηχεια μπροστα καλα!

ολα αυτα θα παιξουνε με μαμα πηγη!

ενταξει δεν περιμενω κανενα τρελο ηχο αλλα πιστευω θα βελτιωθει αρκετα ο ηχος μεσα στο αυτοκινητο!
nOkpos - Πεμ 03 Φεβ 2011, 17:09:11
Θέμα δημοσίευσης:
karnezis έγραψε:
nOkpos έγραψε:

θα βαλω ενα subwoofer με ενσωματωμενο ενισχυτη......ενα 8καναλο ενισχυτη jbl κ 2 ηχεια μπροστα καλα!

ολα αυτα θα παιξουνε με μαμα πηγη!

ενταξει δεν περιμενω κανενα τρελο ηχο αλλα πιστευω θα βελτιωθει αρκετα ο ηχος μεσα στο αυτοκινητο!

ετσι οκ εγω νομιζα ηθελες να τα βαλεις στη μαμα πηγη χωρις ενισχυτη..
ironman02 - Πεμ 03 Φεβ 2011, 18:20:30
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν αλλάζεις τη πηγή με μια πιο καλή και δυνατότερη και να μην βάλεις καν ενισχυτή? Θα είναι και καλύτερη και με usb κτλ Smile
djvaggelis - Πεμ 03 Φεβ 2011, 18:44:16
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα...Θα παραθέσω κι εγώ με τη σειρα μου την απορία μου... Βασικά έχω στο 207 μια πηγή kenwood, συγκεκριμένα το KDC-W9537U. Τα ηχεία ειναι μαμα (παίζουν κρύσταλλο κατά τη γνώμη μου, χωρίς να έχω σχετική εμπειρία βέβαια...) κ θα'θελα για αρχή μία αναβάθμιση με ένα sub κ έναν ενισχυτή... Έχω κάνει μια μικρή έρευνα αλλά πολύ μπέρδεμα... Από sub έχω δει αυτό http://www.alpine-electronics.gr/products/product-singleview/boxed-subwoofer/sbe-1243br.html αλλά και αυτό http://www.e-shop.gr/s/PER.659386/KENWOOD-KFC-W3012.html τώρα από ενισχυτή δεν ξέρω αλλά μου πρότειναν κάποιους, συγκεκριμένα έναν spl 2καναλο, έναν digital design 4 κάναλο όπως και έναν ομώνυμο 4καναλο της kenwood. Θάθελα τη γνώμη σας, τις συμβουλές σας και τις προτάσεις σας....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Υ.Γ. Θέλω sound quality + περισσότερη ένταση και οχι ν'ακούγομαι 2 τετράγωνα μακριά![/list]
karnezis - Πεμ 03 Φεβ 2011, 19:58:18
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:
Δεν αλλάζεις τη πηγή με μια πιο καλή και δυνατότερη και να μην βάλεις καν ενισχυτή? Θα είναι και καλύτερη και με usb κτλ Smile

γιατι θελω να συνεργαζονται τα χειριστηρια κανονικα !!!

αν βαλω πηγη aftermarket δεν θα χασω τις λειτουργιες των χειριστηριων?
ironman02 - Πεμ 03 Φεβ 2011, 21:31:12
Θέμα δημοσίευσης:
Όχι. Ψάξε λίγο το forum και θα δείς οτι υπάρχουν αντάπτορες για τις aftermarket πηγές και συνεργάζονται κανονικά και με τα χειριστήρια και με το μενού του αυτοκινήτου. Smile
karnezis - Τρι 15 Φεβ 2011, 08:38:16
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:
Όχι. Ψάξε λίγο το forum και θα δείς οτι υπάρχουν αντάπτορες για τις aftermarket πηγές και συνεργάζονται κανονικά και με τα χειριστήρια και με το μενού του αυτοκινήτου. Smile

Aπ οτι εχω δει ειναι αρκετα ακριβοι οι ανταπτορες.........

προτιμω να δωσω αυτα τα λεφτα σε καλυτερα ηχεια!

Ενταξει ετσι κ αλλιως δεν θελω να φτιαξω κανενα ηχοσυστημα club.......

απλα να βελτιωσω αρκετα το μαμα ηχο θελω!
nOkpos - Τρι 15 Φεβ 2011, 09:34:56
Θέμα δημοσίευσης:
karnezis έγραψε:
ironman02 έγραψε:

σε 2-3 μηνες το πολυ θα βαλεις και αλλη πηγη..
θα δεις Smile
ετσι ελεγα και εγω..
Vini - Τρι 15 Φεβ 2011, 09:47:09
Θέμα δημοσίευσης:
Τα εργοστασιακά ηχεία του 207 είναι μία χαρά και δεν θέλουν καμιά αλλαγή. Αυτό λένε και οι γνώστες του χώρου (μαγαζιά ηχητικών) αλλά και οι περισσότεροι ιδιοκτήτες.

Πιθανή αλλαγή μπορεί να δημιουργήσει και προβλήματα (τριγμούς, κακή εγκατάσταση, πιθανή ανάγκη ηχομόνωσης, κλπ...)

Το κόστος για τους αντάπτορες (περίπου 120euro) είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με κάποια πολύ καλά ηχεία. Επίσης πιάνουν τόπο και τα λεφτά για τους αντάπτορες. Αν κάποια στιγμή βγει η πηγή, τότε οι αντάπτορες σίγουρα θα μπορούν να πουληθούν. Ήδη τους δικούς μου, τους έχει ζητήσει το παλικάρι στο μαγαζί που τους έβαλα.

Αν πάει κάποιος να βάλει ηχεία των 120euro και βγάλει τα εργοστασιακά ίσως κάνει και χειρότερο τον ήχο. Το ποιο πιθανό είναι όμως να παραμείνει ίδιος.
ironman02 - Τρι 15 Φεβ 2011, 10:59:14
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ έχω ακούσει ότι για εργοστασιακά ηχεία βάζουν πολύ μάπα γενικά. Χάρτινα κτλ. Πώς του 207 βγήκαν καλά? Περίεργο μου φαίνεται αλλά δεν το έχω ψάξει καθόλου. Για να το λές εσύ μπορεί και να είναι καλά σχετικά..
nOkpos - Τρι 15 Φεβ 2011, 11:41:31
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:
Εγώ έχω ακούσει ότι για εργοστασιακά ηχεία βάζουν πολύ μάπα γενικά. Χάρτινα κτλ. Πώς του 207 βγήκαν καλά? Περίεργο μου φαίνεται αλλά δεν το έχω ψάξει καθόλου. Για να το λές εσύ μπορεί και να είναι καλά σχετικά..

ειναι σιγουρα πιο καλα απο του 206 ... εγω εχω βαλει 2 οβαλ πισω + woofer και μπορω να πω οτι παιζουν πολυ καλα τα μπροστα μαμα ! και τα tweater.απλα δεν εινα να τα βαλει να παιζουν μπασο μονο πριμα και λιγο μεσαιες συχνοτητες.
Μαριάνα - Τρι 15 Φεβ 2011, 11:52:53
Θέμα δημοσίευσης:
Είμαι κι εγώ μέσα σε αυτούς που θεωρούν τα εργοστασιακά ηχεία ποιοτικά,
είμαι πολύ ικανοποιημένη.

Την πηγή σκέφτομαι να την αλλάξω με μία Alpine. Εκτός του ότι πρέπει να πάρω και τον αντίστοιχο αντάπτορα για να συνεχίσω να έχω τη λειτουργία στο χειριστήριο στο τιμόνι, ''παίζει'' γενικά κάποιο άλλο πρόβλημα ηλεκ/κό, ασυμβατότητας κλπ;...
nOkpos - Τρι 15 Φεβ 2011, 11:58:54
Θέμα δημοσίευσης:
Μαριάνα έγραψε:
Είμαι κι εγώ μέσα σε αυτούς που θεωρούν τα εργοστασιακά ηχεία ποιοτικά,
είμαι πολύ ικανοποιημένη.

Την πηγή σκέφτομαι να την αλλάξω με μία Alpine. Εκτός του ότι πρέπει να πάρω και τον αντίστοιχο αντάπτορα για να συνεχίσω να έχω τη λειτουργία στο χειριστήριο στο τιμόνι, ''παίζει'' γενικά κάποιο άλλο πρόβλημα ηλεκ/κό, ασυμβατότητας κλπ;...

απο οσο ξερω και εχω δει οχι μονο αυτο ειναι .. οσο για την alpine να ξερεις εχω μια που καθεται εδω και καιρο ...
Μαριάνα - Τρι 15 Φεβ 2011, 12:15:37
Θέμα δημοσίευσης:
Γιαααα δώσε πληροφορίες... Wink Very happy
Vini - Τρι 15 Φεβ 2011, 13:03:34
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:

Δεν είναι καλά τα Pioneer; ... Μια χαρά είναι.

Σε μένα στο servicebox μου βγάζει ότι έχω
- μπροστά Pioneer ομοαξονικά με τουίτερ διαιρούμενο. (συγκεκριμένο μοντέλο που κυκλοφορεί και στην αγορά)
- πίσω διπλού κώνου Pioneer. (και αυτό γνωστό στην αγορά)

Παίζει από ότι έχω μάθει και άλλη μία μάρκα ηχείων που από φαίνεται την βάζουν στα "φτηνά 207"...
ironman02 - Τρι 15 Φεβ 2011, 13:24:48
Θέμα δημοσίευσης:
Ελά ρε Pioneer? Δεν έχω ιδέα. Ίσως από το rallye να κόψανε και τα ηχεία για το κόστος σε σχέση με το GT. Δεν ξέρω όμως..Θα δώ και στο service box αν λέει συγκεκριμένα για το δικό μου τι έχει.
Vini - Τρι 15 Φεβ 2011, 13:45:42
Θέμα δημοσίευσης:
Κοίταξε το. Θα δεις ότι στα ηχεία στα ανταλλακτικά έχει ως κωδικούς Pioneer και αναφέρει τα μοντέλα...
Steve - Τρι 15 Φεβ 2011, 17:10:23
Θέμα δημοσίευσης:
Τα μπροστινά του 207 είναι από τα κλασσικά 16,5 cm διάμετρος;
Driver ///M - Τρι 15 Φεβ 2011, 18:09:30
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνώ απόλυτα πως τα ηχεία του 207 είναι πολύ καλά για εργοστασιακά.

Σε άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας το ηχοσύστημα είναι πολύ χειρότερο (άσε που μερικά όπως το πόλο έχουν 4 ηχεία και όχι 6), ενώ στου 207 έχουν αρκετά καθαρό ήχο και πολύ καλά tweeter (για ψηλά).

Εντωμεταξύ, ηλεκτρολόγος σε εξουσιοδοτημένο της peugeot μου είπε πως αν τρυπήσω με βελόνα το κάλυμμα του ηχείου που βρίσκεται στην πόρτα (το στρογγυλό δηλαδή με τις πολλές τρύπες) θα ακούγεται λίγο καλύτερα ακόμα.
Δεν το έχω κάνει βέβαια, απλά το αναφέρω.
Vini - Τρι 15 Φεβ 2011, 18:31:34
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:

Λοιπόν ευκαιρία να αναφέρω τα εργοστασιακά ηχεία:

Μπροστά ηχεία σε 207 με 4 ηχεία:
ΣΕΤ 2 ΗΧΕΙΩΝ ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ 165 SOFARE (φτηνά μοντέλα)
ΣΕΤ 2 ΗΧΕΙΩΝ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 165, ΔΙΠΛΟΥ ΚΩΝΟΥ TS-1701i PIONEER (τα τυχερά μοντέλα)

Μπροστά ηχεία σε 207 με 6 ηχεία εξοπλισμό:
ΣΕΤ 2 ΗΧΕΙΩΝ ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ 165 TS-1702i PIONEER (ομοαξανικά δύο δρόμων)

Πίσω ηχεία για όλα τα 207:
ΣΕΤ 2 ΗΧΕΙΩΝ DIAMETER 130 DOUBLE CONE TS-1301i PIONEER

υ.γ. αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα είναι τα τουίτερς. Μήπως τα ομοαξονικά είναι διαιρούμενα και βγαίνει το τουίτερ; Confused
Steve - Τρι 15 Φεβ 2011, 19:27:13
Θέμα δημοσίευσης:
Άρα παίρνουμε τα 1702 ή τα 1701; Laughing

(μάλλον τα 1702 που είναι και ακριβότερα Razz )
Vini - Τρι 15 Φεβ 2011, 19:56:20
Θέμα δημοσίευσης:
Τα ομοαξονικά είναι κλάσεις ανώτερα σε ήχο...και αντέχουν περισσότερο.

Τα διπλού κώνου δίνουν την αίσθηση ότι βγάζουν ποιο βαθύ μπάσο, αλλά τις υψηλές τις πνίγουν.

Τουλάχιστον αυτά λέει η εμπειρία μου...
Vini - Τρι 15 Φεβ 2011, 20:03:19
Θέμα δημοσίευσης:
Εδώ: http://car-q.com/Modified-2007-Peugeot-207--richie_207771-2.html

ο άλλος έχει σκίσει την πόρτα για να βάλει ένα τουιτεράκι!... Shocked

Χασάπης!... Και βλέπω το τελικό αποτέλεσμα και μου φαίνεται ξεκάρφωτο το τουιτεράκι... Confused

Δεν πρόκειται ποτέ να ανοίξω τις πόρτες!...! Laughing
karnezis - Τρι 15 Φεβ 2011, 20:37:42
Θέμα δημοσίευσης:
nOkpos έγραψε:
karnezis έγραψε:
ironman02 έγραψε:

σε 2-3 μηνες το πολυ θα βαλεις και αλλη πηγη..
θα δεις Smile
ετσι ελεγα και εγω..

Λες???Δεν νομιζω γιατι κ στο πρηγουμενο μου αυτοκινητο επαιζα με μαμα πηγη παλι κ ειχα βγαλει αρκετα καλο ηχο με λιγα λεφτα!

Αν βαλω ηχεια μπροστα θελει ηχομονωση???γιατι ο ενας λεει ναι ....ο αλλος λεει οχι! Confused
ironman02 - Τρι 15 Φεβ 2011, 21:21:26
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Steve έγραψε:

Λοιπόν ευκαιρία να αναφέρω τα εργοστασιακά ηχεία:

Μπροστά ηχεία σε 207 με 4 ηχεία:
ΣΕΤ 2 ΗΧΕΙΩΝ ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ 165 SOFARE (φτηνά μοντέλα)
ΣΕΤ 2 ΗΧΕΙΩΝ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 165, ΔΙΠΛΟΥ ΚΩΝΟΥ TS-1701i PIONEER (τα τυχερά μοντέλα)

Μπροστά ηχεία σε 207 με 6 ηχεία εξοπλισμό:
ΣΕΤ 2 ΗΧΕΙΩΝ ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ 165 TS-1702i PIONEER (ομοαξανικά δύο δρόμων)

Πίσω ηχεία για όλα τα 207:
ΣΕΤ 2 ΗΧΕΙΩΝ DIAMETER 130 DOUBLE CONE TS-1301i PIONEER

υ.γ. αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα είναι τα τουίτερς. Μήπως τα ομοαξονικά είναι διαιρούμενα και βγαίνει το τουίτερ; Confused

Ρε συ στο service box που κοίταξα τα Pioneer ηχεία τα έχει στα "αξεσουάρ".

Για το δικό μου αυτοκίνητο τουλάχιστον έχει άλλους κωδικούς για τα ηχεία στα "εξαρτήματα" και άλλους στα "αξεσουάρ". Στα αξεσουάρ δε βρίσκω καν τα δικά μου.

Για τα ηχεία μου λέει "4 ΕΜ. ΗΧ. (2 ΤΟΥΙΤ.+2 ΕΜ.)+2 ΠΙΣΩ ΗΧΕΙΑ".

Δεν αναφέρει αν είναι pioneer ή κάτι άλλο.

Εδώ το μενού με τα αξεσουάρ:

Εδώ οι κωδικοί από τα ηχεία που έχω απ'ότι καταλαβαίνω:

Και εδώ τα pioneer αναλυτικά:
Επίσης παρατηρώ ότι λέει για c3,picasso,ds3.

Μπερδεύτικα λίγο..
Very happy
Vini - Τετ 16 Φεβ 2011, 08:43:24
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:

Ρε συ στο service box που κοίταξα τα Pioneer ηχεία τα έχει στα "αξεσουάρ".
...

Μπερδεύτικα λίγο..
Very happy

Και εγώ μπερδεύτηκα τώρα!... Laughing

Κάποιος να ανοίξει τις πόρτες του να μας πει τι ηχεία έχει... ; Cool Laughing

Εγώ πάντως πόρτες δεν ανοίγω. Έχω ανοίξει τόσες φορές πόρτες και όλες τις φορές μόνο αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα... Laughing
MEMsound - Τετ 16 Φεβ 2011, 13:39:54
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Άρα παίρνουμε τα 1702 ή τα 1701; Laughing

(μάλλον τα 1702 που είναι και ακριβότερα Razz )

προφανώς τα "2"...και ακομα καλητερα τα "3"... Wink
Vini - Τετ 16 Φεβ 2011, 14:57:07
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:

Εδώ οι κωδικοί από τα ηχεία που έχω απ'ότι καταλαβαίνω:

Με βάση αυτό: http://www.206info.co.uk/Forums/viewtopic/p=266248.html

τα τουίτερ είναι JBL:
* JBL tweeter - 6562 F5 £12.54 ex VAT each

και από ότι βλέπω μάλλον αφορά αυτό:
http://www.jbl.com/EN-GB/Products/Pages/ProductDetails.aspx?PID=P6562

http://www.jbl.com/resources/Brands/jbl/Products/ProductRelatedDocuments/en-US/OwnersManual/Power%20ME%2007%20OM%20rev11-5-07.pdf

Λες να έχουμε JBL; δεν νομίζω... Laughing
V.p turbo - Τετ 16 Φεβ 2011, 20:45:34
Θέμα δημοσίευσης:
paidia epeidh exw berdeytei,egw pou exw ena cd dvd anadiploumeno k thelw na to valw mou lene oti den tha doyleyei to trip computer meta.isxyei?
makis106 - Δευ 14 Μάρ 2011, 22:33:19
Θέμα δημοσίευσης:
Για να μην ανοίξω καινούργιο topic.

Όσοι έχετε mp3 στην εργοστασιακή πηγή (RD4), σε RC, GT-Rallye, μπορείτε να αλλάζετε φακέλους απο τη ροδέλα του χειριστήριου τιμονιού??? Γιατί το manual λέει ότι γίνεται, αλλα ποτέ δεν γινόταν στο δικό μου... Rolling eyes
giannis27 - Δευ 14 Μάρ 2011, 22:51:32
Θέμα δημοσίευσης:
στο usb box γίνεται γυρνάς γρήγορα την ροδέλα 2 φορές ,προς την μία κατεύθυνση σε βγάζει στους φακέλους κ προς την αντίθετη σου βγάζει στοιχεία του τραγουδιού.
makis106 - Δευ 14 Μάρ 2011, 22:53:18
Θέμα δημοσίευσης:
Σε mp3 απο cd δλδ δεν γίνεται?
giannis27 - Δευ 14 Μάρ 2011, 23:00:02
Θέμα δημοσίευσης:
δεν ξέρω μάκη έχω να βάλω cd πάνω από 2 χρόνια .
nOkpos - Δευ 02 Μάϊ 2011, 02:47:12
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:

οχι καμια πηγη δεν το κανει αυτο απλα γιατι σε cd δεν εχει τιτλους,
ακομα και στο Pc να βαλεις το cd δεν θα σου λεει κατι track 1 track 2.
απλα δεν υπαρχει λογος για μια τετοια λειτουργια Wink αν καταλαβα καλα τι θελεις να πεις.
makis106 - Δευ 02 Μάϊ 2011, 08:36:56
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτρη μιλάμε για cd mp3, όπου φυσικά και εμφανίζει τίτλους στην οθόνη, πόσο μάλλον στο pc. και φυσικά εμφανίζει τα ονόματα των φακέλων. Απλα στο manual γράφει οτι υπάρχει η δυνατότητα εναλλαγής φακέλων απο τη ροδέλα του χειριστήριου τιμονιού, κάτι το οποίο δεν έκανε ποτέ. Γι αυτο ρωτάω αν γίνεται και σε άλλον...
Εσύ μιλάς για cd audio...
MEMsound - Δευ 02 Μάϊ 2011, 09:13:57
Θέμα δημοσίευσης:
στο πιονεερ που το εχω το κανει κανονικα αυτο παντως
Driver ///M - Δευ 02 Μάϊ 2011, 17:26:32
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:

Ούτε σ'εμένα γίνεται.
Tzive - Τετ 20 Ιούλ 2011, 14:41:42
Θέμα δημοσίευσης:
γνωριζετε αν υπαρχει και RB4 ???

το RD4 παιζει σιγουρα mp3? γιατι βρηκα ενα απο 307cc που ειναι RD4 αλλα mp3 δεν γραφει...
4nikos1986 - Δευ 01 Αύγ 2011, 21:13:09
Θέμα δημοσίευσης:
τους τίτλους πάντως των τραγουδιών δεν τους δείχνει και δεν ξέρω γτ.....
makis106 - Πεμ 04 Αύγ 2011, 15:23:59
Θέμα δημοσίευσης:
4nikos1986 έγραψε:
τους τίτλους πάντως των τραγουδιών δεν τους δείχνει και δεν ξέρω γτ.....

Το RD4? Τους δείχνει, αλλα όχι μόνιμα, μόνο όταν το ζητήσεις (για την οθόνη τύπου Α, αν το θυμάμαι σωστά, την απλή δλδ, αυτή που φοράνε τα πρώτα rallye).
Η τύπου Β δλδ αυτή που έχουν τα GT, RC και τα καινούργια Rallye, τους δείχνουν μόνιμα.
thodorisls - Σαβ 20 Ιούν 2015, 19:34:24
Θέμα δημοσίευσης:
επιτελούς μπηκε η καινούργια πηγή με τα ανταπτορακια και δουλεύουν ολα τέλεια(χειριστήρια,parking) θέλω να ευχαριστήσω πραγματικά τον vini που με βοήθησε υπέρ αρκετά και τον αδερφό μου που μου πλήρωσε την πηγή για δώρο Laughing

makis106 - Σαβ 20 Ιούν 2015, 21:02:47
Θέμα δημοσίευσης:
Με πρόλαβες Θοδωρη ε, αντε με γειες, πολυ ωραία. Τωρα σειρα μου να σε αρχισω στις ερωτήσεις!!! Laughing Laughing
thodorisls - Σαβ 20 Ιούν 2015, 23:47:14
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Με πρόλαβες Θοδωρη ε, αντε με γειες, πολυ ωραία. Τωρα σειρα μου να σε αρχισω στις ερωτήσεις!!! Laughing Laughing

αχαχαχα γιατι ποιός σου είπε οτι τελειωσα εγω τις δικές μου??
Vini - Κυρ 21 Ιούν 2015, 11:32:29
Θέμα δημοσίευσης:
Καλορίζικο Θοδωρή...και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια... Wink
Ωραίο το multimedia, άψογη δουλειά!
Θα το ευχαριστηθείς!!!!.... Wink Wink
Tzive - Κυρ 21 Ιούν 2015, 11:50:29
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτη αν ηταν και android θα γινόταν Skyline το 207 λέμε...
thodorisls - Κυρ 21 Ιούν 2015, 14:30:48
Θέμα δημοσίευσης:
Tzive έγραψε:
Αυτη αν ηταν και android θα γινόταν Skyline το 207 λέμε...

κοίταξα να έπαιρνα μια με android auto αλλα ακόμα η τιμές είναι στα ύψη
thodorisls - Κυρ 21 Ιούν 2015, 14:34:44
Θέμα δημοσίευσης:
και ορίστε που έφτιαξα μαζί με έναν φίλο για να βάζω το usb,είναι διπλα ακριβώς στο χειρόφρενο

makis106 - Σαβ 31 Οκτ 2015, 00:16:49
Θέμα δημοσίευσης:
Με το κουμπακι "MODE" που δεν εχουμε ουτε με τον ανταπτορα, εχει βρει κανεις καμια λυση για να φαινεται μονιμα το trip computer??

(εκτος απ το να χρειαζεται καθε φορα να βαζουμε πανω τη μαμα πηγη για να το ρυθμισουμε Evil )
Vini - Δευ 02 Νοέ 2015, 12:49:23
Θέμα δημοσίευσης:
Δυστυχώς την μονιμότητα την χάνεις.

Μόλις αλλάξεις την πηγή η οθόνη κρατάει και δείχνει αυτό που είχε σαν τελευταία οθόνη π.χ. το trip computer. Αν όμως βγει η μπαταρία ή αν μείνει από μπαταρία γυρίζει στην κλασσική οθόνη με ημερομηνίες κλπ...

Οπότε αναγκάζεσαι και πατάς για να δεις στιγμιαία το trip computer στον βραχίονα/πολυδιακόπτη.

Μία λύση που υπάρχει είναι να ξαναβάλεις για λίγο το εργοστασιακο radiocd να πατήσεις το Mode, να πάει στο trip computer και μετά να την ξαναβάλεις την άλλη πηγή. Αυτό όμως μέχρι να βγει η μπαταρία ή αν μείνει από μπαταρία.
makis106 - Δευ 02 Νοέ 2015, 13:01:19
Θέμα δημοσίευσης:
Το φαντάστηκα. οποτε μπαταρια δεν ακουμπαει κανεις! η μλκια ειναι οτι και οταν κανω διαγνωση με το διαγνωστικο της Peugeot, κανει reset και στην οθονη, οποτε παλι χανεται η ρυθμιση. τεσπα, μια στο τοσο θα το ξανασεταρω με το μαμα. ευχαριστω Νίκο!
puglover - Δευ 02 Νοέ 2015, 14:21:25
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα εχει πηγη χωρις ανταπτορα, οποτε βλεπω μονο trip computer και ημερομηνια/ωρα που αναβοσβηνει συνεχεια λογω αδυναμιας ρυθμισης. Αν βαλω ανταπτορα τι θα βλεπω?? Δε θα μπορω να χειριζομαι πλεον το trip απο το κουμπι στους υαλοκαθαριστηρες?
makis106 - Δευ 02 Νοέ 2015, 14:39:17
Θέμα δημοσίευσης:
puglover έγραψε:
Εμενα εχει πηγη χωρις ανταπτορα, οποτε βλεπω μονο trip computer και ημερομηνια/ωρα που αναβοσβηνει συνεχεια λογω αδυναμιας ρυθμισης. Αν βαλω ανταπτορα τι θα βλεπω?? Δε θα μπορω να χειριζομαι πλεον το trip απο το κουμπι στους υαλοκαθαριστηρες?
Η ρυθμιση του trip θα γινεται κανονικα απο το κουμπι στους υαλοκαθαριστηρες και μετα τον ανταπτορα.
thodorisls - Δευ 02 Νοέ 2015, 14:39:38
Θέμα δημοσίευσης:
puglover έγραψε:

αν βαλεις ανταπτορα θα ειναι σαν να έχεις την oem πηγη
makis106 - Δευ 02 Νοέ 2015, 14:41:22
Θέμα δημοσίευσης:
Απλα χανεις παντα τις επιλογες που σου δινει το κουμπι "mode" δλδ τι θα δειχνει μονιμα στην οθονη.
Vini - Δευ 02 Νοέ 2015, 20:05:11
Θέμα δημοσίευσης:
Και το κουμπί DARK που "σβήνει" την οθόνη... Wink
makis106 - Δευ 02 Νοέ 2015, 20:12:23
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
μπορουσα να ζησω χωρις αυτο!! Laughing
thodorisls - Δευ 02 Νοέ 2015, 21:28:09
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Vini έγραψε:

καλα και χωρις το mode μπορεις να ζησεις,αλλα ετσι και αλλιος αφου μαυριζουν απο μονες τους η οθονες με την ζέστη αρα δουλεύει απο μονο του το dark
makis106 - Δευ 02 Νοέ 2015, 22:27:14
Θέμα δημοσίευσης:
thodorisls έγραψε:
makis106 έγραψε:
Vini έγραψε:

καλα και χωρις το mode μπορεις να ζησεις,αλλα ετσι και αλλιος αφου μαυριζουν απο μονες τους η οθονες με την ζέστη αρα δουλεύει απο μονο του το dark

το mode με πειραξε που δε δουλευει φίλε!
Μια χαρα ειναι η οθονη γκρινιαρη! Cussing out
thodorisls - Δευ 02 Νοέ 2015, 22:31:43
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
thodorisls έγραψε:
makis106 έγραψε:
Vini έγραψε:

το mode με πειραξε που δε δουλευει φίλε!
Μια χαρα ειναι η οθονη γκρινιαρη! Cussing out

θα σκεφτεσαι να κανεις reset τωρα,οταν θα αρχιζει να καλοκαιριαζει να περιμενεις φωτογραφια να δεις αν ειμαι αδικα γκρινιαρης
makis106 - Δευ 02 Νοέ 2015, 22:40:18
Θέμα δημοσίευσης:
Θα κανω διαγνωση μια φορα το χρονο!
Εγω δεν το εχω παρατηρησει ποτε αυτο. Βρε μηπως να σου δωσω την παλια μου του rallye?? Laughing
thodorisls - Δευ 02 Νοέ 2015, 22:52:35
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Εγω δεν το εχω παρατηρησει ποτε αυτο. Βρε μηπως να σου δωσω την παλια μου του rallye?? Laughing

ναι να κανω πισωγύρισμα στην οθονη,καλυτερη ιδεα μου ακουγεται να μου το δωσεις ολο
makis106 - Δευ 02 Νοέ 2015, 22:56:16
Θέμα δημοσίευσης:
thodorisls έγραψε:
makis106 έγραψε:

ναι να κανω πισωγύρισμα στην οθονη,καλυτερη ιδεα μου ακουγεται να μου το δωσεις ολο
Laughing θα στο δωσω, βολτα, για να ψηθεις για προγραμμα!
thodorisls - Τρι 03 Νοέ 2015, 11:33:24
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
thodorisls έγραψε:
makis106 έγραψε:

Laughing θα στο δωσω, βολτα, για να ψηθεις για προγραμμα!

Laughing εγω επιμενω πάντως να μου το δώσεις τελείως να χαρώ και το πρόγραμμα
lagos911 - Παρ 23 Μάρ 2018, 01:34:59
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σας παιδια και καλως σας βρηκα.

Δεν ξερω αν θεωρουμε νεο μελος.
Ειμαι κατοχος 207 rallye απο το 2010.
Μου βγηκε αρκετα ζημιαρικο και απο τοτε διαβαζω εδω.
Τωρα ομως που τα βρηκα σκουρα αποφασισα να γραψω.

Εχω παραγγειλει μια μοναδα με android 8 2 din με δωρο odb2 bluetooth.
Και μετα απο αρκετο ψαξιμο ανακαλυψα και εγω την υπαρξει του can bus.
Αρχικα ηθελα να ρωτησω εαν η νεα πηγη με το odb2 μπορει να αντικαταστηση τις ενδιξεις τις πανω οθονης. Οτι εχει να κανει απο ημερομηνια, ωρα, υπολογιστη ταξιδιου, εως και την αναφορα βλαβων. Δηλαδη εαν οι πληροφοριες που δεν θα βλεπω εαν δεν βαλω ανταπτορακι ειναι σημαντικες ή οχι. Και αφου αποφασισω να αγορασω να μου πειτε πιο ειναι το περισσοτερο αξιοπιστο και εκτος απο αυτες τις ενδειξεις αν παρεχει και κατι παραπανω και πως το εκμεταλεύομαι.

Απο τι εχω καταλαβει το καλυτερο πρεπει να ειναι απο την ομαδα connects2.

Σας ευχαριστω για τον χρονο σας.
vatos - Σαβ 24 Μάρ 2018, 11:15:43
Θέμα δημοσίευσης:
https://www.ebay.com/itm/Android-6-0-Car-DVD-CD-Player-GPS-navigation-for-Peugeot-207-2008-2014-Stereo-/282710084308?_trksid=p2385738.m4383.l4275.c10

αυτά εδώ τα έχει δοκιμάσει κανένας ;

ή γενικά το πλαστικό για την οθόνη να του βάλουμε κανένα raspberi πάνω να κάνει τα πάντα παίζει να το βρούμε πουθενά ;
lagos911 - Σαβ 24 Μάρ 2018, 14:54:33
Θέμα δημοσίευσης:
https://www.youtube.com/watch?v=x2YENA026Zk&t
Αυτος εδω το έχει βάλει ενα παρομοιο. Η λειτουργία με τον εγκεφαλο φαινεται να δουλευει σωστα σε συνεργασια με το android. Αν και δεν νομιζω αν βολευει στη χρηση να βαλεις οθονη touch σε εκεινο το σημειο.

Την πιο σωστη προσφατη εγκατασταση την ειδα εχτες που σηκωσε ενας που εχει 308 αλλα ερχεται ολο το kit με can bus ανταπτορες και οτι αλλο χρειαζεται.
https://www.youtube.com/watch?v=D7T_R93Uwlo&t

Σε 207 δεν ξερω αν υπαρχει τετοιο παρομοιο kit
vatos - Σαβ 24 Μάρ 2018, 16:55:06
Θέμα δημοσίευσης:
το πρώτο δεν το λες και γλήγορο γενικά Evil

αλλά το άτιμο είναι ότι πιο κοντά στο εργοστασιακό και τουλάχιστον μου δένει πολύ πιο καλά στο μάτι από το να μπει 2din κάτω

τώρα το οτι είναι touch η οθόνη εκεί κλαιν μαιν εμένα μου φαίνεται καλύτερα εκεί πάνω σε σχέση με κάτω
στο 308 είναι λίγο πιο σωστά κάτω στη θέση που το έβαλε ο τύπος αλλά στο 207 είναι αρκετά κάθετα σε σχέση με τον οδηγό για αυτό κοιτάω για εκεί πάνω αν το έχει δοκιμάσει κανένας
stelmanious - Κυρ 25 Μάρ 2018, 08:53:32
Θέμα δημοσίευσης:
αυτα τα 2 ντιν γενικα ,ποιο πρεπει να επιλεξεις(συμβατοτητα) για να εχεις και τις ενδειξεις τριπ computer στο 308 ας πουμε
Giannis307 - Κυρ 25 Μάρ 2018, 11:25:08
Θέμα δημοσίευσης:
Αύριο θα δεις από κοντά τι να πάρεις για το 308 Wink
lagos911 - Δευ 26 Μάρ 2018, 13:03:48
Θέμα δημοσίευσης:
stelmanious έγραψε:
αυτα τα 2 ντιν γενικα ,ποιο πρεπει να επιλεξεις(συμβατοτητα) για να εχεις και τις ενδειξεις τριπ computer στο 308 ας πουμε

Τελικα το μονο ευκολο ειναι το trip computer. Το κανει αμεσα το can bus χωρις να κανεις κατι. Το δυσκολο είναι το volume up - down, seek up - down, και το mode.
lagos911 - Τετ 25 Απρ 2018, 00:59:49
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα τοποθετησα μια μοναδα univeral 2 DIN 7 Ιντσων με Android 8 στην θέση την κεντρικης μοναδας radio cd. Κορυφαια χαρακτηριστικα σε σχεση με το set S160 που κυκλοφορει για 207. Επισης can bus της 2Connects για τον ελεγχο του μενου του κεντρικου Panel. Περασμα καλωδιου USB απο το τασακι βγαζοντας απλα ενα πλαστικο διαφανο που εχει για να μην τρυπισω τιποτα. Περασμα καλωδίων μικροφωνου και GPS απο την αριστερη κολόνα και κατω απο το τιμονι με εξοδο μεσα στην θεση της μοναδας. Χρειαστηκε να κοψω καποια πλαστικα για να μπει η βαση και να μεγαλωσω λιγο το πλαισιο γυρω απο την μοναδα. Τελικα βολευει πολυ καλυτερα στη χρηση να βαλεις κατω οθονη αντι να αλλαξεις με οθονη το κεντικο panel και να πρεπει να σκιβεις καθε φορα για να κανεις κατι στην οθονη αφης.
DimiP - Πεμ 26 Απρ 2018, 01:06:56
Θέμα δημοσίευσης:
lagos911 έγραψε:
Τελικα τοποθετησα μια μοναδα univeral 2 DIN 7 Ιντσων με Android 8 στην θέση την κεντρικης μοναδας radio cd. Κορυφαια χαρακτηριστικα σε σχεση με το set S160 που κυκλοφορει για 207. Επισης can bus της 2Connects για τον ελεγχο του μενου του κεντρικου Panel. Περασμα καλωδιου USB απο το τασακι βγαζοντας απλα ενα πλαστικο διαφανο που εχει για να μην τρυπισω τιποτα. Περασμα καλωδίων μικροφωνου και GPS απο την αριστερη κολόνα και κατω απο το τιμονι με εξοδο μεσα στην θεση της μοναδας. Χρειαστηκε να κοψω καποια πλαστικα για να μπει η βαση και να μεγαλωσω λιγο το πλαισιο γυρω απο την μοναδα. Τελικα βολευει πολυ καλυτερα στη χρηση να βαλεις κατω οθονη αντι να αλλαξεις με οθονη το κεντικο panel και να πρεπει να σκιβεις καθε φορα για να κανεις κατι στην οθονη αφης.

βαλε μας και φωτο να δουμε

1 εικονα = 1000 λεξεις
lagos911 - Παρ 27 Απρ 2018, 23:53:57
Θέμα δημοσίευσης:
Θα σηκωσω περισσοτερες αυριο στο ιδιο link αυριο.

https://drive.google.com/drive/folders/1AzSf-YR5Vm6O0K1YRFhSDKYfa5Q9o1BF?usp=sharing
Mono AEK - Σαβ 28 Απρ 2018, 14:56:49
Θέμα δημοσίευσης:
Thumb right
vamvakoolas - Δευ 30 Απρ 2018, 09:06:08
Θέμα δημοσίευσης:
πολυ ωραια εγκατασταση και νοικοκυρεμενη. Ευγε Wink

Για τη πηγη (eonon) και το ανταπτορα τα εχω ξαναγραψει δουλεουν απροβληματιστα με τα πεζω μας.
DimiP - Δευ 30 Απρ 2018, 21:06:45
Θέμα δημοσίευσης:
lagos911 έγραψε:

https://drive.google.com/drive/folders/1AzSf-YR5Vm6O0K1YRFhSDKYfa5Q9o1BF?usp=sharing

περιμενουμε φωτο Wink
lagos911 - Τρι 08 Μάϊ 2018, 17:02:08
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
lagos911 έγραψε:

περιμενουμε φωτο Wink

Ανέβασα ορισμένες φωτογραφίες ακόμα.
Είναι πολύ βασική εγκατάσταση γενικά.
Το μόνο που σκέφτηκα να κάνω σχετικά με το θέμα usb είναι να βγάλω το πανω μερος απο το τασακι να βγαλω ενα μικρο διαφανο πλαστικο που εχει (το δειχνω σε μια φωτο) και να βγάλω απο το πλαινο πλαστικο απο την μερια του συνοδηγου και μετα να περασω το καλώδιο στη μονάδα. Στο βαλε βγάλε πρεπει να το κρατάς γιατι και τα 2 καλωδια ειναι στο αερα αλλα επειδη η μερια κουμπωνει στη μοναδα χοραγε απο το τασακι και τα 2 καλωδια δεν χωρανε να μπουμε μεσα δεν υπαρχει θεμα να τα χασεις. Επισης είναι καλο γιατι κλεινεις απο πανω το καπακι και δεν φαινεται τίποτα αμα εχει μικρο usb stick. Θα ανεβασω και ενα video για να ακουγεσε τον ηχο. Sorry για την καθυστέρηση.
DimiP - Τρι 08 Μάϊ 2018, 18:40:10
Θέμα δημοσίευσης:
ποσο γρηγορα ξεκιναει το ΕΟΝΟΝ (απο τη στιγμη που θα πατησεις το ΟΝ μεχρι να ακουσεις το ραδιοφωνο); (δευτερολεπτα)

ποσο γρηγορο ειναι στα πατηματα; (ανταποκριση στα πληκτρα) και ποσο γρηγορο στις αλλαγες απο μενου σε μενου;

μπορεις να εχεις multitasking ; π.χ. navigation και mp3 μαζι και γινονται ολοι οι
πιθανοι συνδιασμοι ;

μπορεις να εχει ελληνικα στα:
- bluetooth (καταλογος κινητου τηλεφωνου)
- dvd (υποτιτλοι σε ταινια)
- mp3 (tags και folders/subfolders)
- usb ( - // - )
lagos911 - Τρι 08 Μάϊ 2018, 20:42:39
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
ποσο γρηγορα ξεκιναει το ΕΟΝΟΝ (απο τη στιγμη που θα πατησεις το ΟΝ μεχρι να ακουσεις το ραδιοφωνο); (δευτερολεπτα)

ποσο γρηγορο ειναι στα πατηματα; (ανταποκριση στα πληκτρα) και ποσο γρηγορο στις αλλαγες απο μενου σε μενου;

μπορεις να εχεις multitasking ; π.χ. navigation και mp3 μαζι και γινονται ολοι οι
πιθανοι συνδιασμοι ;

μπορεις να εχει ελληνικα στα:
- bluetooth (καταλογος κινητου τηλεφωνου)
- dvd (υποτιτλοι σε ταινια)
- mp3 (tags και folders/subfolders)
- usb ( - // - )

Σε ολες τις νεες μοναδες με chipset PX5 (ισως και PX3) εχουν βαλει μια λειτουργεια σαν αναμονη. Στην ουσια με το που βαζεις μπροστα το αμαξι ανοιγει αμεσα απο αυτο που ειχε τελευταιο και επεζε. Π.χ. Ραδιο, mp3, video κπλ... Δηλαδη αυτο που λενε για το 1 δευτερολεπτο ισχυει. Τωρα εαν χρειαστει να αλλαξεις καποιες βασικές ρυθμισεις την μοναδας ή αμα μεινει το αμαξι απο μπαταρια και απενεργοποιηθει εντελως τοτε γινεται κανονικη εκκινηση ή επανεκκίνηση του λειτουργικου οπου κανει 30 δευτερολεπτα. Γιαυτο γραφουν μονο την πρωτη φορα που ανοιγει αργει να bootαρει.

Σε όλες της μοναδες με android auto (και σε παλιοτερες εκδοσεις) MP3 + NAVIGATION ΠΑΙΖΕΙ - RADIO + NAVIGATION ΠΑΙΖΕΙ - το VIDEO δεν συνεργαζεται με κάτι και λογικο είναι. (δεν εχω δοκιμασει την λειτουργεια που μοιραζεις την οθονη αν παιζει.)

Το κινητο σου συνδεεται κανονικα με bluetooth και με android συνχρονιζουν κανονικα ολες οι επαφες (με iphone δεν εβλεπα της επαφες αλλα ισως να ειναι κατι στις ρυθμισεις του κινητου).

DVD/CD δεν εχει η συγκεκριμενη μοναδα. Για υποτιτλους υπαρχουν απειρες εφαρμογες στο playstore. Η εφαρμογη που εχει για μουσικη ειναι παρα πολυ ευκολη στη χρηση και αναγνωριζει ολα αυτα που λες. Μπορεις να βαλεις οποιαδηποτε γλωσσα θες στο μενου, πληκτρολογιο, φωνιτικες οδηγειες.
DimiP - Τετ 09 Μάϊ 2018, 14:59:19
Θέμα δημοσίευσης:
εφοσον ειναι οπως τα λες , τοτε φαινεται τιμιο προιον !

αυτα τα "κινεζικα" συνηθως πασχουν σε 2-3 πραγματακια , οπως οι χρονοι εκκινησης/αποκρισης, τα κοληματα, η υποστηριξη ελληνικων, το Multitasking, οι οθονες τους.

φαινεται καλη αγορα.
να το χαρεις ! Smile
vamvakoolas - Τετ 09 Μάϊ 2018, 15:54:34
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:

αυτα τα "κινεζικα" συνηθως πασχουν σε 2-3 πραγματακια , οπως οι χρονοι εκκινησης/αποκρισης, τα κοληματα, η υποστηριξη ελληνικων, το Multitasking, οι οθονες τους.

φαινεται καλη αγορα.
να το χαρεις ! Smile

αντε και στα δικα σου Laughing
DimiP - Τετ 09 Μάϊ 2018, 19:19:07
Θέμα δημοσίευσης:
vamvakoolas έγραψε:
DimiP έγραψε:

φαινεται καλη αγορα.
να το χαρεις ! Smile

αντε και στα δικα σου Laughing

χαχαχα.... καλομελετα κι ερχεται
lagos911 - Πεμ 10 Μάϊ 2018, 00:12:08
Θέμα δημοσίευσης:
Για 250 φλουρια καλο είναι.
Εαν το αποφασισεις παρε μια απο την κινεζικες μαρκες που εχουν υποστιριξη. (corehan, xtrons, pumpkin, eonon, eincar) oχι καποιο noname απο το alibaba με εναν πωλητη που δεν ξερει καν αγγλικα.

Για το πλαστικο πλαισιο υπαρχει ενα θεμα που δεν εφαρμοζει ακριβως και δεν θα βρεις πουθενα. Εγω μονος μου το εκοψα και το εφερα. Αλλα και παλι μουνα δεν ειναι (αρκετες ατελειες).

Απο την στιγμη που οι μοναδες αυτες έχουν android auto σημαινει οτι έχουν και ελληνικα και οσο αφορα το multitasking ισχυει οτι σύμβανει και με την συσκευες κινητων αλλα δομημενο για αυτοκινητο.

Το google assisant είναι ενα συν που κανει πραγματα με φωνητικες εντολές. Οπως και τα offline maps του google maps με όλες της τοποθεσιές πληροφορίες και χωρις να εχει internet.
lagos911 - Πεμ 29 Νοέ 2018, 13:15:52
Θέμα δημοσίευσης:
Έχουν βγει στο aliexpress καποια νέα multimedia για το 207 με android με πολύ καλά χαρακτηριστικά. Μίλησα με κάποιους πωλητές αλλά δεν έχω καταλάβει τι γίνεται με τις ενδείξεις τα σφάλματα και τις πληροφορίες. Η συγκεκριμένες μονάδες αντικαθιστούν και την πάνω οθόνη αλλά και την μονάδα radio cd. Φυσικά συνοδεύονται με το can bus αλλά ένας πωλητής που είπε ότι στην νέα οθόνη αφής που βάζεις βλέπεις μόνο κάποιες πληροφορίες για φωτά πόρτες κπλ. ένας άλλος που είπε τα βλέπεις όλα. Εαν π.χ. βγάλει το αμάξι anti pollution fault θα το εμφάνιση η θα βλέπεις μόνο το λαμπάκι της μηχανής κάτω από το κοντερ. Εαν ξέρει κάποιος τίποτα ας ανάρτησή.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες