PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - 207 - Subwoofer στο 207

myth - Κυρ 17 Φεβ 2008, 08:40:29
Θέμα δημοσίευσης: 207 - Subwoofer στο 207
καλησπερα παιδες..ειμαι λιγο εως πολυ ασχετος με τα ηχοσυστηματα....γινεται να βαλω στο μαμα mp3 player μου ενισχυτη και subwoofer???? θα ειχε καλυτερο αποτελεσμα αν ειχα μια aftermarket πηγη???θελω γνωμες....ευχαριστω πολυ
fynos - Κυρ 17 Φεβ 2008, 10:10:45
Θέμα δημοσίευσης:
Με μια aftermarket, απλός κάνεις παπάδες !
Επίσης δεν έχεις την μουντάδας της μαμάς !

Με το μαμά ο μόνος τρόπος που μπορείς να το βάλεις, είναι οδηγώντας το από το πίσω ζεύγος ηχείων ! Με αυτό τον τρόπω θα μπορείς να ελέγξεις και το gain από την πυγή πειράζοντας το fader !

Πάντως αν και έχω JBL, η διαφορά με μια άλλη πηγή είναι χαοτική !!!!!
mez - Κυρ 17 Φεβ 2008, 13:15:11
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω δει σε έναν ενισχυτή που παίρνει καλωδίωση από το μαμά ηχοσύστημα (χωρίς RCA). Υπάρχει 4-κάναλος και 2-κάναλος, και μπορούν να παίξουν και μαζί σαν συνδεσμολογία 4.1 ή μόνο ο 4-κάναλος για 2.1 ή 4 κανάλια.

Απλά δεν ξέρω τι λέει από απόδοση και βεβαίως από τιμή. Θεωρώ ότι με ένα καλό σετ ηχείων θα είναι μια χαρά...
Giannis307 - Τρι 22 Απρ 2008, 07:15:14
Θέμα δημοσίευσης:
mez έγραψε:
Έχω δει σε έναν ενισχυτή που παίρνει καλωδίωση από το μαμά ηχοσύστημα (χωρίς RCA). Υπάρχει 4-κάναλος και 2-κάναλος, και μπορούν να παίξουν και μαζί σαν συνδεσμολογία 4.1 ή μόνο ο 4-κάναλος για 2.1 ή 4 κανάλια.

Απλά δεν ξέρω τι λέει από απόδοση και βεβαίως από τιμή. Θεωρώ ότι με ένα καλό σετ ηχείων θα είναι μια χαρά...

Ολοι σχεων οι καλοι ενισχυτες εχουν τετοιου ειδους τροπο συνδεσμολογιας...(Hi input...) το οπιο βλολευει σε περιπτωσεις που το ρδιο εχει περιορησμενες προοπτικες εξελιξης...
Αλλα γενικα θελει πολυ σωστη τοποθετηση γιατι υπαρχει πιθανοτητα αυξημενης σταθμης θορυβου λογο της υψηλοτερης τασης που αρχικα δινεται στην εισοδο του ενισχυτη....
panos 206 - Τρι 22 Απρ 2008, 08:08:22
Θέμα δημοσίευσης:
Προσωπική μου γνώμη myth είναι να αλλάξεις την μαμίσια πηγη όποια και να είναι αυτή,με μια aftermarket θα δείς πολύ μεγάλη διαφορά και στην ποιότητα αλλά και στις επιλογές (παπάδες*) Laughing
myth - Τρι 22 Απρ 2008, 17:15:30
Θέμα δημοσίευσης:
panos 206 έγραψε:
Προσωπική μου γνώμη myth είναι να αλλάξεις την μαμίσια πηγη όποια και να είναι αυτή,με μια aftermarket θα δείς πολύ μεγάλη διαφορά και στην ποιότητα αλλά και στις επιλογές (παπάδες*) Laughing

πανο σιγουρα θα εχει μεγαλη διαφορα απλα εχω εναν ενισχυτη και ενα sub που καθωνται τωρα και λεω να τα βαλω..και πηγη δεν βαζω γιατι μαζευω λεφτα για οθονιτσα Very happy Very happy ...που τσουζει και λιγο στην τιμη...και ασε που αμα μπλεξω με πηγη μετα θα βαλω ηχεια κτλ και θα χαλασω τα κερατα μ και δεν προκειτε ποτε να βαλω οθονι που θελω να βαλω...ασχετο οι οθονες γενικως απο ηχο λενε τπτ η ειναι πολυ καλυτερη μια ακριβη πηγη...μιλαω πχ για μια οτθονι 800-1000 ευρω και μια πηγη 400-500 ευρω....ευχαριστω
giannis27 - Τρι 22 Απρ 2008, 21:53:05
Θέμα δημοσίευσης:
την καλύτερη κ πιο ακριβή οθόνη να βάλεις δεν θα μπορέσει να βγάλει τον ήχο που βγάζει μια καλή πηγή!

οι πλακέτα από την οθόνη έχει πάνω τις τσιπάκια για την καλύτερη ποιότητα εικόνας
ενώ η πλακέτα από ραδιοσιντί έχει πάνω τις τσιπάκια για την καλύτερη ποιότητα ήχου!

σε μια τόσο μικρή πλακέτα δεν μπορείς να έχεις κ ποιότητα ήχου κ ποιότητα εικόνας !!!!!
panos 206 - Τετ 23 Απρ 2008, 09:24:26
Θέμα δημοσίευσης:
Αν έχεις φίλε την έννοια του να βάλεις την οθόνη να την βάλεις τότε και ύστερα κάνεις μια αναβάθμιση ή οτιδήποτε άλλο.Αν εγω διέθετα 1000 ευρώ΄τότε θα προσπαθούσα να βρώ κάτι που να με καλύπτει και στα δυο θέματα.Και οθόνη και ποιότητα ήχου!
Giannis307 - Πεμ 24 Απρ 2008, 06:48:36
Θέμα δημοσίευσης:
panos 206 έγραψε:
Αν έχεις φίλε την έννοια του να βάλεις την οθόνη να την βάλεις τότε και ύστερα κάνεις μια αναβάθμιση ή οτιδήποτε άλλο.Αν εγω διέθετα 1000 ευρώ΄τότε θα προσπαθούσα να βρώ κάτι που να με καλύπτει και στα δυο θέματα.Και οθόνη και ποιότητα ήχου!

Me 1000 παιρνεις απλα κατι μετριο Sad Για καλο (ALPINE,PIONEER,KLP) θες 1300+ Rolling eyes
plaketokofths - Πεμ 24 Απρ 2008, 14:23:53
Θέμα δημοσίευσης:
Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση κοιτάξτε και αυτό...
http://www.dragiotis.gr/store/projects.php?projectid=126&cat_id=38&category=Peugeot
Giannis307 - Πεμ 24 Απρ 2008, 18:03:05
Θέμα δημοσίευσης:
Η δουλεια ειναι απλα αψογη... Cool

Kαι τον ηχο τον οδηγαει με rcd...καλο..
panos 206 - Τρι 29 Απρ 2008, 15:27:31
Θέμα δημοσίευσης:
Πολύ καλό είναι το άτιμο!!!
giannis27 - Σαβ 07 Ιούν 2008, 22:41:15
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπόν έχω βρει σχεδόν ότι χρειάζεται για να αλλαχθεί η μαμά πηγή με οποιαδήποτε άλλη κ ταυτόχρονα να έχει όλες τις λειτουργίες τις οθόνης ,ότι λειτουργία υπάρχει στη μαμά πηγή θα δουλεύει κ στην άφτερμαρκετ απλά θα μπαίνεις στο μενού μέσο των χειριστηρίων του τιμονιού!
1 αντάπτορας interface 100 ευρώ περίπου
1 αντάπτορας για να συνδεθεί η άφτερμάρκετ πηγή με τον interface αντάπτορα 10 ευρώ περίπου!
κ
1 αντάπτορας για το parking sensor!
έχω βρει 2 μαγαζιά που δουλεύουν αυτούς τους αντάπτορες (ένα αθήνα ,ένα θεσσαλονίκη)
από βδομάδα θα κατέβω σαλόνικα να δω από κοντά το μαγαζί να πάρω τις στάνταρ τιμές κ φυσικά να σιγουρευτώ ότι υπάρχουν όλοι αυτοί οι αντάπτορες κ κάνουν αυτά που υπόσχονται!
panos 206 - Δευ 09 Ιούν 2008, 09:25:48
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε μου έμαθες τελικά στάνταρ τιμές?
giannis27 - Δευ 09 Ιούν 2008, 15:13:58
Θέμα δημοσίευσης:
αύριο(εκτός απροόπτου) στο ρεπό μου θα κατέβω σαλόνικα κ θα έχω πλήρη στοιχεία:αν υπάρχουν, αν θέλουν παραγγελία,αν τα έχει βάλει σε κάνα 207 κ όντως δουλεύουν όπως υπόσχονται,το κυριότερο τι χρειάζεται για να έχουμε όλες τις λειτουργίες κ πόσα ευρόπουλα!

επικοινώνησα σήμερα με την www.dista.gr μου είπαν ότι πουλάνε μόνο χονδρική κ μου έδωσαν τηλ με συνεργαζόμενα καταστήματα στις Σέρρες,
έχουμε κ λέμε :
αντάπτορας για τα χειριστήρια στο τιμόνι 100 ευρώ
αντάπτορας για το parking sensor 110 ευρώ

τον επίμαχο αντάπτορα ούτε που τον ήξερε!
αυτός είναι ο αντάπτορας

Model of Car
Part Number:
Peugeot Stalk Interface
CTSPG007
RD4 / RT4 with CAN-Bus
& Stalk Controls
Clarion / Blaupunkt
40-Pin Fakra Connector
Peugeot 207 2006 >
Peugeot 307 2005 >
Peugeot 407 2005 >
Peugeot 807 2005 >
Peugeot 308 2007 >
Head Unit / Manufacturer
Peugeot
Retains on-board computer control
via stalk interface

www.connects2.com
to207 - Τετ 11 Ιούν 2008, 16:40:27
Θέμα δημοσίευσης:
το 947538 της peugeot (43.51 ευρώ) δεν κάνει την δουλειά???
http://200.189.164.39/showroom/familia/acessorios/grupos.do;jsessionid=22809B5AB3362E97B1543F25BFE95D2F?codigoCategoria=3&codigoFamilia=19
panos 206 - Παρ 13 Ιούν 2008, 08:15:09
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδή συμπεραίνοντας αν βάλουμε after market πηγή.....
1)Χάνουμε τις ενδείξεις στην οθόνη
2) Αν βάλουμε after market πηγή,χρειαζόμαστε περίπου + 210 ευρώ για να λειτουργούνε όλα κανονικά!

Ωραία πράγματα,περιμένω να μου έρθει το 207 αλλά με αυτά τα δεδομένα ή δεν θα έχω οθόνη ή δεν θα βάλω after market πηγή!!! Pale
to207 - Σαβ 14 Ιούν 2008, 19:42:33
Θέμα δημοσίευσης:
panos 206 έγραψε:
Δηλαδή συμπεραίνοντας αν βάλουμε after market πηγή.....
1)Χάνουμε τις ενδείξεις στην οθόνη
2) Αν βάλουμε after market πηγή,χρειαζόμαστε περίπου + 210 ευρώ για να λειτουργούνε όλα κανονικά!

Ωραία πράγματα,περιμένω να μου έρθει το 207 αλλά με αυτά τα δεδομένα ή δεν θα έχω οθόνη ή δεν θα βάλω after market πηγή!!! Pale

Στην ίδια κατάσταση είμαι και εγώ Confused
giannis27 - Κυρ 15 Ιούν 2008, 20:07:24
Θέμα δημοσίευσης:
κοίτα εδώ που τα λέμε τα κουμπάκια περισσότερο παπάντσα είναι παρά χρήσιμα!
αν έχεις τα έξτρα λεφτά που χρειάζονται για να βάλεις την αφτερμάρκετ πηγή+αντάπτορες τότε βάλε την !
εγώ ένα μήνα που έχω το αμάξι τα έχω χρησιμοποιήσει 2-3 φορές!
τα φώτα στροφής θα είναι συνέχεια ενεργά
ο αισθητήρας πάρκιν θα δουλεύει με τον αντάπτορα το ίδιο κ τα χειρηστήρια στο τιμόνι οπότε μικρό το κακό!
fynos - Κυρ 15 Ιούν 2008, 21:45:05
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
κοίτα εδώ που τα λέμε τα κουμπάκια περισσότερο παπάντσα είναι παρά χρήσιμα!

Εξαρτάτε πώς βολεύεσαι !
giannis27 έγραψε:

εγώ ένα μήνα που έχω το αμάξι τα έχω χρησιμοποιήσει 2-3 φορές!

Εγώ που το έχω 5 μήνες το χρησιμοποιώ αδιάκοπα . . καθώς πάνω εκεί έχω και τηλέφωνο και GPS
giannis27 έγραψε:
τα φώτα στροφής θα είναι συνέχεια ενεργά

Εγώ πάντως μπορώ και μπαίνω κανονικά στο menu και πειράζω τα πάντα !
giannis27 έγραψε:
ο αισθητήρας πάρκιν θα δουλεύει με τον αντάπτορα το ίδιο κ τα χειρηστήρια στο τιμόνι οπότε μικρό το κακό!

Εσύ έχεις βάλει . . .και τα ξέρεις όλα αυτά ?
giannis27 - Δευ 16 Ιούν 2008, 00:04:24
Θέμα δημοσίευσης:
διάβασε λίγο κ εδώ.
http://www.207oc.com/index.php/topic,2437.0.html
εγώ ψάχνω να βρω έναν τρόπο για να δουλεύουν όλα σε περίπτωση αλλαγής της πηγής,μερικά παιδιά από το πιο πάνω φόρουμ έχουν βάλει αυτούς τους αντάπτορες κ το parking sensor δουλεύει κανονικότατα σε αυτούς όπως κ τα χειριστήρια στο τιμόνι!
εγώ το rd4 κ δεν έχει gps ούτε επιλογή για τηλέφωνο έχω οπότε αυτά που θα χάσω είναι απλά η παπάντσες που έβαλαν, μην μου πεις ότι εσύ έχεις απενεργοποιήσει ποτέ τα φώτα στροφής !κ δεν νομίζω να έχεις το rt4 να το πλήρωσες 2-3χιλιάρικα κ γω δεν ξέρω πόσο κ να θες να αλλάξεις πηγή!

τώρα αν εσύ έχεις βρει τρόπο ώστε να μπει άλλη πηγή κ να δουλεύουν όλα κανονικά γιατί δεν μας τον λες κ σε μας να βγούμε από την απορία ?
Rolling eyes
fynos - Δευ 16 Ιούν 2008, 08:57:42
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ το πείρα με τα βασικά καθώς ήξερα από την αρχή ότι θα κάνω αυτή την δουλεία !
Το μόνο που έβαλα ήταν το Jbl.
Πέρα από αυτό, ήμουν ο 2o που έδωσα απαντήσεις για τα ερωτήματα σας σε πιο σχετικό post απΆ ότι αυτό, και o Sotos 1ος !
Αν και touch screen πάλι προτιμώ να δουλεύω από το τιμόνι, μίας και είναι κουτό να απλώνεις το χέρι σου μέχρι την κονσόλα ενώ το έχεις στο τιμόνι, λες η Peugeot και οι υπόλοιποι κατασκευαστές να μην είχαν τι να κάνουν και έτσι να εφηύραν τα χειριστήρια ???
Δεν το νομίζω !
Stunned

Αν και πάει καιρός και δεν θυμάμαι τι έχω κάνει, είχα βρει ένα αντάπτορα που προγραμματίζεται σχετικά με την μάρκα του αυτοκινήτου και το μοντέλο. Έτσι και μάρκα να αλλάξεις δεν πάει χαμένος !
Αν σε βοηθάει ψάξε στο εμπόριο για κάτι τέτοιο με βάση το C4 μίας και έχουμε τα ίδια ηλεκτρικά !

Υ.Γ.
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=12218&highlight=alpine
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=11760&highlight=alpine
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=11843&highlight=alpine
giannis27 - Δευ 16 Ιούν 2008, 13:16:00
Θέμα δημοσίευσης:
ναι βρε john δεν μιλάω για τα χειριστήρια στο τιμόνι !αυτά κ γω τα θέλω!
΄εγώ μιλάω για αυτά τα άτιμα κουμπάκια που έχει πάνω το ράδιο κ με αυτά μπαίνεις μέσα στο μενού!
υπάρχει αντάπτορας ώστε να δουλεύει το μενού σε περίπτωση αλλαγής της πηγής?
για τα χειριστήρια στο τιμόνι ξέρω ότι υπάρχει αντάπτορας τον έχω δει κιόλας το ίδιο κ για τον αισθητήρα τις όπισθεν!

εγώ έχω αυτήν εδώ την πηγή κ θέλω να την βάλω στον ρούσο μάζι με το υπόλοιπο ηχοσύστημα μου !
αλλά αφού δεν βρίσκω τρόπο για να δουλέψουν όλα με άλλη πηγή θα πουλήσω το κλάριον κ θα βάλω το ηχοσύστημα στην μαμά πηγή!
fynos - Δευ 16 Ιούν 2008, 14:01:38
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
εγώ μιλάω για αυτά τα άτιμα κουμπάκια που έχει πάνω το ράδιο κ με αυτά μπαίνεις μέσα στο μενού!
υπάρχει αντάπτορας ώστε να δουλεύει το μενού σε περίπτωση αλλαγής της πηγής?
για τα χειριστήρια στο τιμόνι ξέρω ότι υπάρχει αντάπτορας τον έχω δει κιόλας το ίδιο κ για τον αισθητήρα τις όπισθεν!

Μα ναι σου λέω . . . . βέβαια δεν ξέρω αν παντρεύετε αποκλειστικά με Alpine !
Αυτός που έχω εγώ τα κάνει όλα, αλλά όχι την ηχητική ειδοποίηση του park alarm.
giannis27 - Δευ 16 Ιούν 2008, 15:09:34
Θέμα δημοσίευσης:
στα 100 ευρώ περίπου κάνει ο αντάπτορας για το parking sensor!αν ενδιαφέρεσαι πες μου να σου στείλω π.μ. με λεπτομέρειες.
fynos - Δευ 16 Ιούν 2008, 18:41:15
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι γράψε εδώ για να βοηθάμε και άλλους που πιθανό να θέλουν να κάνουν κάτι αντίστοιχο !
Το παλικάρι που μου έχει εγκαταστήσει τα διάφορα στο αυτοκίνητο, μου έχει πει εδώ και καιρό ότι βρήκε ένα κύκλωμα για να ξανά κελαηδήσει το park alarm, δεν ξέρω τώρα αν θα είναι με εξωτερικό piper ή ίδια πατέντα σαν το μαμά !
Βέβαια δεν έχω αξιωθεί να πάω και έτσι δεν ξέρω περισσότερα !
Για πες, τι είναι αυτό ??
giannis27 - Δευ 16 Ιούν 2008, 21:26:37
Θέμα δημοσίευσης:
δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες,αλλά μετά από ένα σχετικό ψάξιμο που είχα κάνει για αντάπτορες βρήκα μια εταιρία (http://www.dista.gr/#),επικηνόνησα τηλεφωνικός κ μου είπαν ότι αυτοί δουλεύουν μόνο με επαγγελματίες κλπ κλπ κ μου έδωσαν τηλέφωνα από μαγαζιά μετά οποία συνεργάζονται στην περιοχή μου,πήγα στο ποιο κοντινό κατάστημα που μου είπαν κ ρώτησα για τα σχετικά(αντάπτορες κλπ κλπ) του είπα ότι με έστειλαν από την dista ,ο μαγαζάτορας πήρε τηλ στην αποθήκη της εταιρίας κ ζήτησε να του πούνε τι έχουν για 207 !έχουν αντάπτορα για τα χειριστήρια στο τιμόνι κ για την όπισθεν υπάρχει αντάπτορας αλλά δεν κυκλοφορούσε πολύ επειδή δεν είχε μεγάλη ζήτηση, αλλά υπάρχει!
μπές στην σελίδα που σου έδωσα ,είναι υπό κατασκευή ακόμα αλλά έχει τηλ από Θεσσαλονίκη κ Αθήνα πάρε τηλ κ ζήτα να σου δώσουν λίστα με τα μαγαζιά που συνεργάζονται στην αθήνα!
fynos - Δευ 30 Ιούν 2008, 15:56:52
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι είναι δύο οι εταιρίες που φέρνουν την πλακέτα !
Μια είναι και η Phonocar ->
αντάπτορας
volvos - Δευ 30 Ιούν 2008, 15:58:54
Θέμα δημοσίευσης:
elpizo να μην εχεις τετοιες αηδιες πανω στο αμαξι σου....
fynos - Δευ 30 Ιούν 2008, 16:04:00
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
elpizo να μην εχεις τετοιες αηδιες πανω στο αμαξι σου....

Βρε για το park alarm είναι !!
Όχι δεν το έχω τώρα και είναι βουβό Laughing
Πάντως έχει και TV αν θελήσεις να δεις τπτ σήμερα Very happy
volvos - Δευ 30 Ιούν 2008, 17:18:58
Θέμα δημοσίευσης:
βγαινει η Tv....??

ΕΛΑΦΡΩΣΕ ΤΟΟΟΟ

βγαλε και ρεζερβα Laughing

εχουμε να σπασουμε το 7.5 μετα το προγραμμα κανονισε τη πορεια σου Evil
fynos - Δευ 30 Ιούν 2008, 18:09:10
Θέμα δημοσίευσης:
Εδώ του έχω βάλει και extra μόνωση !!
Καλά το πρόγραμμα είναι το τελευταίο που μπαίνει . . . . . .
volvos - Δευ 30 Ιούν 2008, 18:16:12
Θέμα δημοσίευσης:
απαραδεκτος...
το πλοιο της αγαπης με εξτρα μονωση το καταντησες...
πρεπει να ξηλωσουμε καθισματα ρεζερβα καθρεπτες κλπ κλπ Laughing
giannis27 - Παρ 15 Αύγ 2008, 00:36:28
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παιδιά έλεος τόσο γκαβός είμαι Rolling eyes

από που μπορούμε να περάσουμε το καλώδιο του ρεύματος μέσα στην καμπίνα ?υπάρχει τρύπα στον χώρο του κινητήρα η πρέπει να πιάσουμε το τρυπάνι?
Touristas - Παρ 15 Αύγ 2008, 06:28:48
Θέμα δημοσίευσης:
Είναι από την δεξιά μεριά πίσω από το ντουλαπάκι.
Από εκεί περνάνε και τα καλώδια του συναγερμού.
giannis27 - Παρ 22 Αύγ 2008, 15:37:04
Θέμα δημοσίευσης:
μήπως είναι εύκολο να δούμε καμιά φωτογραφία ?
η αν γίνεται να με κατατοπίσεις λίγο παραπάνω?ευχαριστώ!
Touristas - Παρ 22 Αύγ 2008, 20:02:57
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή φωτογραφίες τέτοια ώρα είναι δύσκολο θα προσπαθήσω να σου πω που ακριβώς είναι.
Στα αριστερά όπως κοιτάς το μοτέρ αν ξεκουμπώσεις την σίτα που έχει κάτω από τους καθαριστήρες θα δεις στο βάθος μέσα ένα λάστιχο από εκεί μπορείς να περάσεις καλώδιο.
giannis27 - Παρ 22 Αύγ 2008, 22:26:19
Θέμα δημοσίευσης:
ευχαριστώ τουρίστα! Thumb Left
fynos - Παρ 22 Αύγ 2008, 22:46:19
Θέμα δημοσίευσης:
Πίσω από το αμορτισέρ και πλάϊ αριστερά από το φίλτρο γύρης !
photo
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες