PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - 207 CC - Τριγμοί Οροφής

Puzzle - Τρι 20 Νοέ 2007, 08:35:02
Θέμα δημοσίευσης: 207 cc & τριξιμο!
Παιδια καλημερα σας..
Ειμαι νεος στο site σας και οφειλω να δωσω τα συγχαρητηρια μου..
Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα..
Στη δεξια πλευρα που κουμπωνει η οροφη μου κανει ενα τικ τακ..Σαν χτυπηματακι να το πω σαν τριξιμο..
Το πηγα στην αντιπροσωπεια μου λενε οκ ειναι..καναμε ενα σφιξιμο..
Φευγω και μετα απο λιγο ξανα το ιδιο..Τωρα περιμενω να το ξαναπαω αφου πλησιαζω τον ελεγχο και αφου τους ψιλοεκραξα..
Πειτε μου σας παρακαλω οτι φτιαχνετε γιατι κοντευω να τρελλαθω..
Δεν θελω να πιστευω οτι ειναι τα μονιμο προβλημα περι cabrio και τριξιματων..
Ο πατερας μου εχει ενα eos και κανενα τριξιμο εδω και ενα χρονο που το εχει..
Πιστευα οτι το 207 σε σχεση με το 206 θα ειχαν ρυθμιστει αυτα..
Συγγνωμη..αλλα μου εχει σπασει τα νευρα τελειως!!!
kostask - Τρι 20 Νοέ 2007, 09:44:16
Θέμα δημοσίευσης: Re: 207 cc & τριξιμο!
Καλημέρα και καλώς ήρθες.

Σιλικόνη του βάζεις καθόλου????

Puzzle έγραψε:
Παιδια καλημερα σας..
Ειμαι νεος στο site σας και οφειλω να δωσω τα συγχαρητηρια μου..
Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα..
Στη δεξια πλευρα που κουμπωνει η οροφη μου κανει ενα τικ τακ..Σαν χτυπηματακι να το πω σαν τριξιμο..
Το πηγα στην αντιπροσωπεια μου λενε οκ ειναι..καναμε ενα σφιξιμο..
Φευγω και μετα απο λιγο ξανα το ιδιο..Τωρα περιμενω να το ξαναπαω αφου πλησιαζω τον ελεγχο και αφου τους ψιλοεκραξα..
Πειτε μου σας παρακαλω οτι φτιαχνετε γιατι κοντευω να τρελλαθω..
Δεν θελω να πιστευω οτι ειναι τα μονιμο προβλημα περι cabrio και τριξιματων..
Ο πατερας μου εχει ενα eos και κανενα τριξιμο εδω και ενα χρονο που το εχει..
Πιστευα οτι το 207 σε σχεση με το 206 θα ειχαν ρυθμιστει αυτα..
Συγγνωμη..αλλα μου εχει σπασει τα νευρα τελειως!!!

Puzzle - Τρι 20 Νοέ 2007, 09:47:58
Θέμα δημοσίευσης:
οχι δεν εχω βαλει καθολου..το εχω 3 μηνες!
που να βαλω μεσα στη τρυπα που κουμπωνει η οροφη?
δε θα επρεπε να μου βαλουν απο το εξουσιοδοτημενο?
εσενα σου εχει κανει κανα τριξιμο απο εκει?
Sorry για τα ερωτηματα μου αλλα μου εχει σπασει τα νευρα φιλε μου!
kostask - Τρι 20 Νοέ 2007, 10:21:59
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα ως τώρα δεν κάνει κιχ...να μην το ματιάσω Laughing Laughing Laughing

Puzzle έγραψε:
οχι δεν εχω βαλει καθολου..το εχω 3 μηνες!
που να βαλω μεσα στη τρυπα που κουμπωνει η οροφη?
δε θα επρεπε να μου βαλουν απο το εξουσιοδοτημενο?
εσενα σου εχει κανει κανα τριξιμο απο εκει?
Sorry για τα ερωτηματα μου αλλα μου εχει σπασει τα νευρα φιλε μου!

Puzzle - Τρι 20 Νοέ 2007, 14:48:06
Θέμα δημοσίευσης:
Μεσω ενος παιδιου που με βοηθησε παρα πολυ απο εδω..
του ειπε ενας τεχνικος να βαλω λιγο γρασο..και 90% θα ειναι οκ..
Δε πιστευω ομως να βαλω και μετα να μου πουν καμια βλακεια απο την αντιπροσωπεια γιατι θα τρελαθω..
kostask - Τρι 20 Νοέ 2007, 14:54:33
Θέμα δημοσίευσης:
Και στην αντιπροσωπεία γρασο θα σου βάλουν και σπρευ σιλικόνης.... Wink

Puzzle έγραψε:
Μεσω ενος παιδιου που με βοηθησε παρα πολυ απο εδω..
του ειπε ενας τεχνικος να βαλω λιγο γρασο..και 90% θα ειναι οκ..
Δε πιστευω ομως να βαλω και μετα να μου πουν καμια βλακεια απο την αντιπροσωπεια γιατι θα τρελαθω..

Puzzle - Τρι 20 Νοέ 2007, 15:00:15
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε Κωστη αληθεια που θα ηταν καλυτερα να προμηθευτω το γρασο και σπρευ σιλικονης? Απο κανα autoplus? εχει τετοια? Η να παω κανα carrefour για πιο φτηνα..αν και σιγα ποσο να κοστιζουν..
kostask - Τρι 20 Νοέ 2007, 15:02:01
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα το σπρέυ μου το έδωσαν απο την αντιπροσωπεία....δεν μου πήραν λεφτά.

Puzzle έγραψε:
Ρε Κωστη αληθεια που θα ηταν καλυτερα να προμηθευτω το γρασο και σπρευ σιλικονης? Απο κανα autoplus? εχει τετοια? Η να παω κανα carrefour για πιο φτηνα..αν και σιγα ποσο να κοστιζουν..

STELIOS - Τρι 20 Νοέ 2007, 18:25:04
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια για να μην μπλεκουμε τα μπουτια μας και να μην υπαρχουν παρερμηνευσεις και συγχηση, το topic ειναι για τριγμους στο 207 CC. Αρα μιλαμε κατα κυριο λογο για τριγμους απο το πλαισιο του παρ-πριζ και τους συνδεσμους της οροφης.

Ας μεινει το θεμα ΜΟΝΟ για 207 CC

Πληροφοριακα, τα σπρεϊ που αναφερθικαν παραπανω (Σιλικονη & Γρασο)υπαρχουν στο εμποριο (πχ. Autoplus) και κοστιζουν περιπου 12-13 ευρω το καθενα. Η σιλικονη ειναι λεπτο, διαφανες λιπαντικο & στεγανωτικο, και ο γρασος ειναι πιο πυχτο λιπαντικο σε μορφη ασπρου αφρου

Οι εκτως θεματος δημοσιευσεις αφαιρεθικαν για ευνοητους λογους.

STELIOS
Mod. Team

Puzzle - Πεμ 22 Νοέ 2007, 20:49:08
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα πηρα σπρευ σιλικονης χωρις λαδι απο autoplus..μου ειπαν οτι αυτο ειναι που χρειαζομαι και οτι ειναι το καλυτερο που εχουν..10 ευρω..
Να ρωτησω ομως..Μου ειπε οτι μπορω να το βαλω για την οροφη οπως επισης επανω στα λαστιχα στο παραθυρο κτλ για να μην ξερενονται..
Μου ειπε να βαζω λιγακι και μετα να το κανω με ενα πανακι επανω?ετσι ειναι?
chemist89 - Κυρ 25 Νοέ 2007, 22:24:04
Θέμα δημοσίευσης:
Πολυ αγχος ρε παλικαρι εχεις.

Απλα πραγματα.

Ψεκασε με το σπρει ολες τις λαστιχενιες επιφανεις.Δεν επιρρεαζει ουτε το χρωμα,ουτε τα πλαστικα.Προσεξε μονο εαν εχεις δερματινα καθισματα στο αμαξι σου.αφηνει σημαδι.
Τιποτα αλλο δεν χρειζεται να κανεις.Ουτε να τριβεις,ουτε πανακια ουτε τποτα.
Anonymous - Δευ 26 Νοέ 2007, 08:42:37
Θέμα δημοσίευσης:
Κάπου είχα διαβάσει ότι δεν κάνει καλό η σιλικόνη στα λάστιχα...
Puzzle - Δευ 26 Νοέ 2007, 09:52:58
Θέμα δημοσίευσης:
Dr_Michael έγραψε:
Κάπου είχα διαβάσει ότι δεν κάνει καλό η σιλικόνη στα λάστιχα...

Μου ειπαν για ειδικο σπρευ σιλικονης χωρις λαδι και αυτο βρηκα απο autoplus 10 ευρα..Μου ειπε βαλτο οπου θες δεν υπαρχει κανενα προβλημα για αν αποφυγεις τριγμους κτλ..
Puzzle - Παρ 30 Νοέ 2007, 08:56:44
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια εβαλα το σπρευ στην οροφη και σε καποια αλλα σημεια..
4 μερες τωρα δεν ακουγεται κιχ απο την οροφη..Μακαρι να εστρωσε ετσι..!
Παντως ηρεμησα εστω και για λιγο..χεχε! Laughing
kostask - Παρ 30 Νοέ 2007, 09:54:13
Θέμα δημοσίευσης:
Wink

Puzzle έγραψε:
Παιδια εβαλα το σπρευ στην οροφη και σε καποια αλλα σημεια..
4 μερες τωρα δεν ακουγεται κιχ απο την οροφη..Μακαρι να εστρωσε ετσι..!
Παντως ηρεμησα εστω και για λιγο..χεχε! Laughing

Puzzle - Παρ 30 Νοέ 2007, 10:09:01
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι ρε Κωστακη μαλλον ειχες δικιο..
Το μονο που μου εχει μεινει να λυσω ειναι οταν εχω το αριστερο παραθυρο μισανοιχτο κανει ενα τικ τικ..Μηπως εχεις κατι κατα νου?Ισως δεν εβαλα σε εκεινο το σημειο σωστα το σπρευ?
Και παλι να σαι καλα ρε φιλε!
kostask - Παρ 30 Νοέ 2007, 10:21:23
Θέμα δημοσίευσης:
Mήπως μπορείς να το εξηγήσεις λίγο παραπάνω????

Puzzle έγραψε:
Ναι ρε Κωστακη μαλλον ειχες δικιο..
Το μονο που μου εχει μεινει να λυσω ειναι οταν εχω το αριστερο παραθυρο μισανοιχτο κανει ενα τικ τικ..Μηπως εχεις κατι κατα νου?Ισως δεν εβαλα σε εκεινο το σημειο σωστα το σπρευ?
Και παλι να σαι καλα ρε φιλε!

Puzzle - Παρ 30 Νοέ 2007, 10:30:39
Θέμα δημοσίευσης:
Ανοιγω μισο το παραθυρο απο τη πλευρα μου(οδηγου)..και πηγαινω κανονικα..ε ακουγεται συνεχως ενα μικρο τριξιματακι..Σαν να ειναι στην επαφη με το πισω τζαμακι..
Οταν ειναι ανοιχτο η κλειστο το παραθυρο δεν ακουγεται τιποτα..Μονο οταν το εχω ψιλοανοιχτο!
Τι λες γιατρε?
cOoL_aLeXgr - Σαβ 19 Ιαν 2008, 03:23:29
Θέμα δημοσίευσης:
pedia i orofi tou 207 sas pws ta paei apo triximata??
Touristas - Σαβ 19 Ιαν 2008, 07:48:53
Θέμα δημοσίευσης:
cOoL_aLeXgr έγραψε:

Θα σε παρακαλούσα να γράφεις με Ελληνικά
Ευχαριστώ εκ τις Mod Team
Touristas

Anonymous - Σαβ 19 Ιαν 2008, 11:48:10
Θέμα δημοσίευσης:
Μετά από 7 μήνες, κανένα τρίξιμο.
kostask - Σαβ 19 Ιαν 2008, 12:00:54
Θέμα δημοσίευσης:
και απο εμένα τίποτα.....Όλα καλα ως τώρα.
Anonymous - Σαβ 19 Ιαν 2008, 12:06:20
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω την εντύπωση ότι έχω τα περισσότερα χιλιόμετρα με CC ή κάνω λάθος; Rolling eyes Razz
super_sayian - Κυρ 20 Ιαν 2008, 20:18:08
Θέμα δημοσίευσης:
πολυ καλησπερα σας παιδες
νεος χρηστης κ εγω και θα γινω μαλλον ευτυχης κατοχος του 207 cc turbo
πρωτον θελω να ρωτησω το χρηστη dr_michael ποσο προβλημα ειναι το δερμα που εχει επιλεξει?λερωνει για πλακα?εχω ακουσει οτι ακομα κ τα τζην σε αυτη την αποχρωση δερματος αφηνει χρωμα που φευγει μεν αλλα σε ταλαιπωρει δε
ειμαι αναμεσα στο δικο σου συνδιασμο κ στο μαυρο εξω με μαυροκοκκινο δερμα μεσα
εντυπωσεις γενικα?
cOoL_aLeXgr - Δευ 21 Ιαν 2008, 21:22:57
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
cOoL_aLeXgr έγραψε:

Touristas

ΟΚ. Sorry... Ειχα καιρο να γράψω και ξεχαστηκα... Εμένα παιδια γυρω στα 10.000 χμ. αρχισε να μου παρουσιαζει καποια τριξηματα και εχω αρχισει και τα παιρνω.. Σιγουρα εν μερη οφειλεται στους κακους δρομους στο οποιο κινειται κατα καιρους αλλα δεν νομιζω οτι δικαιολογειται κατι τετοιο...

Θα το πάω στην αντιπροσωπεια να το δουν.. Τι λετε??
Anonymous - Δευ 21 Ιαν 2008, 21:58:44
Θέμα δημοσίευσης:
cOoL_aLeXgr έγραψε:
Εμένα παιδια γυρω στα 10.000 χμ. αρχισε να μου παρουσιαζει καποια τριξηματα και εχω αρχισει και τα παιρνω.. Σιγουρα εν μερη οφειλεται στους κακους δρομους στο οποιο κινειται κατα καιρους αλλα δεν νομιζω οτι δικαιολογειται κατι τετοιο...

Άδειασε το αυτοκίνητο εντελώς! Βγάλε τα πάντα, από το ντουλαπάκι, από παντού. Μήπως ο τριγμός προέρχεται από κάποιο αντικείμενο. Ή είναι σίγουρα από την οροφή;

Αλήθεια, πόσα χλμ έχεις γράψει;
climbonice - Τρι 22 Ιαν 2008, 00:16:54
Θέμα δημοσίευσης:
cOoL_aLeXgr έγραψε:

Σε ποιο σημείο ακριβώς της οροφής ακούς τριγμούς; Εμένα μου δίνουν στα νεύρα κάποια κοπανήματα που ακούγονται από το πίσω μέρος και πάντα με κλειστή την οροφή. Είχα την εντύπωση ότι προέρχονται από το μηχανισμό, γιατί κάποιες φορές ο ήχος είναι πιο "λεπτός" και πιο "μεταλλικός," αλλά τώρα που το λες πιθανόν να προέρχονται και από τα σημεία που ενώνονται τα κομμάτια μεταξύ τους. Επίσης μου τη δίνει τελευταία ένα απαίσιο τρίξιμο που κάνει το κάθισμα του οδηγού.
kostask - Τρι 22 Ιαν 2008, 09:16:21
Θέμα δημοσίευσης:
Για το κάθισμα που λές μάλλον κάνεις λάθος.Έγω θα σου έλεγα να τσεκάρεις εκεί που κουμπώνει η ζώνη του οδηγού....και στο δικό μου νόμιζα οτι είναι το κάθισμα αλλα τελικά ήταν αυτο...... Wink

climbonice έγραψε:
cOoL_aLeXgr έγραψε:

Επίσης μου τη δίνει τελευταία ένα απαίσιο τρίξιμο που κάνει το κάθισμα του οδηγού.

cOoL_aLeXgr - Τρι 22 Ιαν 2008, 18:42:47
Θέμα δημοσίευσης:
10.500 εχω γραψει παιδιά... Οχι ο ηχος ειναι σιγουρα απο την οροφη και καποιες φορες ειναι και αρκετα εντονος.. Εντοπιζεται ακριβως στο σημειο πανω απο το κεφαλι οδηγου-συνοδηγου. Ακριβως εκει δηλαδη που κλειδωνουν οι ''δαγκανες'' της οροφης..

Η ιστορια εχει ως εξης: Το πηγα στα 10.000 για αλλαγη λαδιών. Εκει ενας μηχανικος το οδηγησε λιγο και ακουσε τους μικρους τοτε τριγμους.. Μου εριξε τοτε στα λαστιχα της οροφης ενα σπρευ σιλικονης το οποιο μου χαρισε κιολας για να βαζω και εγω που και που.. Μετα απο αυτο δεν ακουγοταν το παραμικρο.. Ηρθε η στιγμη ομως και που επλυνα το αμαξι και εβρεξε και ειπα να του προσθεσω αλλο λιγο απο το σπρευ.. Απο τοτε ο θορυβος εχει γινει αρκετα εντονος.. Σκεφτομαι μην μαλάκωσα υπερβολικα το λαστιχο εκει που κλεινει η οροφη και τώρα αυτη εχει λιγο χωρο για να ''παιζει'' με αποτελεσμα να ακουγονται οι τριγμοι.. Θα δοκιμασω να το στεγνωσω λιγο και αν δεν γινει τιποτα, μαμα Peugeot!!!... Smile
Anonymous - Τρι 22 Ιαν 2008, 20:58:26
Θέμα δημοσίευσης:
Κάπου διάβασα ότι η σιλικόνη απαγορεύεται...
cOoL_aLeXgr - Τετ 23 Ιαν 2008, 15:18:56
Θέμα δημοσίευσης:
Dr_Michael έγραψε:

Σοβαρα? Θα παω στην peugeot και θα τον γ..... Evil
kostask - Τετ 23 Ιαν 2008, 18:09:11
Θέμα δημοσίευσης:
Που το διάβασες??????Και μιλάμε για σπρέυ φυσικά......

Dr_Michael έγραψε:

kostask - Τετ 23 Ιαν 2008, 18:10:54
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να έχει συμβεί κατι τέτοιο.......

cOoL_aLeXgr έγραψε:
Σκεφτομαι μην μαλάκωσα υπερβολικα το λαστιχο εκει που κλεινει η οροφη και τώρα αυτη εχει λιγο χωρο για να ''παιζει'' με αποτελεσμα να ακουγονται οι τριγμοι.. Θα δοκιμασω να το στεγνωσω λιγο και αν δεν γινει τιποτα, μαμα Peugeot!!!... Smile

Anonymous - Τετ 23 Ιαν 2008, 18:52:45
Θέμα δημοσίευσης:
kostask έγραψε:

Dr_Michael έγραψε:

Το διάβασα στο φόρουμ των 4Τ:

http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=19477&postdays=0&postorder=asc&start=210

(post από τον birdienumnum)
cOoL_aLeXgr - Πεμ 24 Ιαν 2008, 01:18:06
Θέμα δημοσίευσης:
Τι αλλο μπορει να φταιει τοτε ρε γμτ??? Εχω αρχισει και απογοητευομαι...
kostask - Πεμ 24 Ιαν 2008, 09:31:13
Θέμα δημοσίευσης:
Τι να σου πώ......εγω με το 206cc και τώρα με το 207 χρησιμοποιώ σιλικόνη χωρις κανένα πρόβλημα.....

Dr_Michael έγραψε:
kostask έγραψε:

Dr_Michael έγραψε:

Το διάβασα στο φόρουμ των 4Τ:

http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=19477&postdays=0&postorder=asc&start=210

(post από τον birdienumnum)

kostask - Πεμ 24 Ιαν 2008, 09:31:52
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως θέλει λίγο ρύθμιση η οροφή??????

cOoL_aLeXgr έγραψε:

cOoL_aLeXgr - Πεμ 24 Ιαν 2008, 22:49:03
Θέμα δημοσίευσης:
kostask έγραψε:

cOoL_aLeXgr έγραψε:

γινεται να ρυθμιστει καπως η οροφη?? θα το παω στην πεζο..
kostask - Παρ 25 Ιαν 2008, 12:08:18
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι φυσικά γίνεται.

cOoL_aLeXgr έγραψε:
kostask έγραψε:

cOoL_aLeXgr έγραψε:

γινεται να ρυθμιστει καπως η οροφη?? θα το παω στην πεζο..

Puzzle - Δευ 04 Φεβ 2008, 15:21:11
Θέμα δημοσίευσης:
cOoL_aLeXgr έγραψε:
Touristas έγραψε:
cOoL_aLeXgr έγραψε:

Touristas

ΟΚ. Sorry... Ειχα καιρο να γράψω και ξεχαστηκα... Εμένα παιδια γυρω στα 10.000 χμ. αρχισε να μου παρουσιαζει καποια τριξηματα και εχω αρχισει και τα παιρνω.. Σιγουρα εν μερη οφειλεται στους κακους δρομους στο οποιο κινειται κατα καιρους αλλα δεν νομιζω οτι δικαιολογειται κατι τετοιο...

Τριξιματα μου εκανε και εμενα απο την αρχη..απο τα 2000 χλμ..Μετα απο βοηθεια εδω και ειδικα του κωσταsk πηγα και πηρα ενα σπρυ σιλικονης χωρις λαδι..(μου το προτεινε κι ο τεχνικος στη peugeot μετα απο ερωτηση μου αφου τον ειδα να βαζει και αυτος)..το περνας μια στο τοσο και πλεον κανενα τριξιμο απο οροφη..Επισης ο τεχνικος μου ειπε να βαζω και στη κλειδαρια της πορτας για να μην παγωνει το χειμωνα..
Το μονο που δεν εχω βρει ακομα ειναι..ενα τριξιμο στο παραθυρο του οδηγου..Συμβαινει οταν το εχω εστω και λιγο ανοιχτο αλλα δεν το εχω παει ακομα στην αντιπροσωπεια..αν ξερει κανεις κατι ας βοηθησει..
climbonice - Δευ 04 Φεβ 2008, 22:54:07
Θέμα δημοσίευσης:
Puzzle έγραψε:
Τριξιματα μου εκανε και εμενα απο την αρχη..απο τα 2000 χλμ..Μετα απο βοηθεια εδω και ειδικα του κωσταsk πηγα και πηρα ενα σπρυ σιλικονης χωρις λαδι..(μου το προτεινε κι ο τεχνικος στη peugeot μετα απο ερωτηση μου αφου τον ειδα να βαζει και αυτος)..το περνας μια στο τοσο και πλεον κανενα τριξιμο απο οροφη...

Σε ποια σημεία χρειάζεται ψέκασμα η οροφή; Θα το δοκιμάσω αν και στη δική μου περίπτωση συμβαίνει το εξής περίεργο: η οροφή τρίζει (το "κοπανάει" νομίζω πως είναι πιο κατάλληλη λέξη) μόλις η θερμοκρασία του περιβάλλοντος πέσει κάτω από τους 12C. Από 13C και πάνω δεν κάνει ούτε τσικ! Προφανώς με το κρύο συστέλλονται τα κομμάτια της οροφής αφήνοντας μεγαλύτερες ανοχές με αποτέλεσμα ενοχλητικά κοπανήματα.
Sad Sad Rolling eyes
Puzzle - Πεμ 07 Φεβ 2008, 12:20:54
Θέμα δημοσίευσης:
climbonice έγραψε:
Puzzle έγραψε:
Τριξιματα μου εκανε και εμενα απο την αρχη..απο τα 2000 χλμ..Μετα απο βοηθεια εδω και ειδικα του κωσταsk πηγα και πηρα ενα σπρυ σιλικονης χωρις λαδι..(μου το προτεινε κι ο τεχνικος στη peugeot μετα απο ερωτηση μου αφου τον ειδα να βαζει και αυτος)..το περνας μια στο τοσο και πλεον κανενα τριξιμο απο οροφη...

Σε ποια σημεία χρειάζεται ψέκασμα η οροφή; Θα το δοκιμάσω αν και στη δική μου περίπτωση συμβαίνει το εξής περίεργο: η οροφή τρίζει (το "κοπανάει" νομίζω πως είναι πιο κατάλληλη λέξη) μόλις η θερμοκρασία του περιβάλλοντος πέσει κάτω από τους 12C. Από 13C και πάνω δεν κάνει ούτε τσικ! Προφανώς με το κρύο συστέλλονται τα κομμάτια της οροφής αφήνοντας μεγαλύτερες ανοχές με αποτέλεσμα ενοχλητικά κοπανήματα.
Sad Sad Rolling eyes

Και μενα σαν κοπανημα θα το χαρακτηριζα..ειδικα οταν γυρναγα απο ενα ταξιδακι καρπενησι μου ειχε σπασει τα νευρα..
Σπρευ σιλικονης βαζω σε ολα τα σημεια που συνδεεται η οροφη..δηλαδη σε ολα τα κουμπωματα..μου το συνεστησαν και απο autoplus, 10 ευρω ειχε..
Πραγματικα κανει θαυματα..και δεν το πιστευα οτι θα λυνοταν με αυτο το τροπο..
climbonice - Πεμ 07 Φεβ 2008, 19:55:17
Θέμα δημοσίευσης:
Θα το δοκιμάσω το σπρέυ μπας και γίνει τίποτα γιατί όντως είναι πολύ σπαστικό.
panste - Πεμ 07 Φεβ 2008, 21:42:22
Θέμα δημοσίευσης:
Σπρέυ ελαστικών έχει και η Peugeot ( Το κάνιστρό λέει Peugeot Citroen Clean lubricant). Αυτό που μου έχουν πεί είναι να καθαρίζω πρίν την εφαρμογή του τις τσιμούχες με οινόπνευμα να το αφήνω να στεγνωσεί και μετά να το περάσω (τιμή 8,28). Αν και το αμάξι δεν έχει ιδιαίτερα τριξίματα, προληπτικά το περνάω κατα διαστήματα.
climbonice - Σαβ 09 Φεβ 2008, 19:05:05
Θέμα δημοσίευσης:
Χρησιμοποίησα σήμερα το σπρέυ σιλικόνης από την AUTOPLUS (10€) και ως εκ θαύματος πάσης φύσεως κοπανήματα-τριγμοί ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ! Έμεινα έκπληκτος. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όποιον αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα.
Cheers Cheers Clapping
kostask - Κυρ 10 Φεβ 2008, 14:56:40
Θέμα δημοσίευσης:
Nα το βάζεις τακτικά, τουλάχιστον μια φορά το μήνα και επίσης να είναι πάντα καθαρό το αυτοκίνητο πριν το χρησιμοποιήσεις και ελπίζω το σπρευ να είναι χωρίς λάδι.....

climbonice έγραψε:
Χρησιμοποίησα σήμερα το σπρέυ σιλικόνης από την AUTOPLUS (10€) και ως εκ θαύματος πάσης φύσεως κοπανήματα-τριγμοί ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ! Έμεινα έκπληκτος. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όποιον αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα.
Cheers Cheers Clapping

IAKOVOS - Κυρ 10 Φεβ 2008, 19:25:50
Θέμα δημοσίευσης:
kostask έγραψε:

cOoL_aLeXgr έγραψε:
Φιλε μαλλον αυτο χρειαζεσε εκει που ενωνετε η οροφη με το μπαμπριζ εχει κατι σαν γαντζους που κουμπονουν πανω απο το μπαμπριζ η βαση των γαντζων αυτων ειναι κατω απο την ταπετσαρια τη οροφης οι βιδες των γαντζων θελουν σφιξιμο αν δεν ειναι αυτο απαιτησε να σου αλλαξουν τα λαστιχα της οροφης κυριος το λαστιχο πανω απο το μπαμπριζ ελπιζω να βοηθησα οσο για τη σιλικονη δεν κανει τιποτα απλα δεν ακους τα τριξηματα επειδη η σιληκονη απλα καλυβη τον θορυβο .Για σκεψου οταν το αγορασες ειχε σιλικονη......... Armed[img][/img]
DIMCHRI - Δευ 11 Φεβ 2008, 11:03:44
Θέμα δημοσίευσης:
IAKOVOS έγραψε:
kostask έγραψε:

cOoL_aLeXgr έγραψε:
Φιλε μαλλον αυτο χρειαζεσε εκει που ενωνετε η οροφη με το μπαμπριζ εχει κατι σαν γαντζους που κουμπονουν πανω απο το μπαμπριζ η βαση των γαντζων αυτων ειναι κατω απο την ταπετσαρια τη οροφης οι βιδες των γαντζων θελουν σφιξιμο αν δεν ειναι αυτο απαιτησε να σου αλλαξουν τα λαστιχα της οροφης κυριος το λαστιχο πανω απο το μπαμπριζ ελπιζω να βοηθησα οσο για τη σιλικονη δεν κανει τιποτα απλα δεν ακους τα τριξηματα επειδη η σιληκονη απλα καλυβη τον θορυβο .Για σκεψου οταν το αγορασες ειχε σιλικονη......... Armed[img][/img]

όταν αγοράσατε τα αυτοκινητά σας είχε κάτι σαν ασπρη σκονη τα λάστιχα της οροφής ... κάτι σαν ταλκ.... αυτό χρειάζεται για να μην τρίζει... το σπρευ σιλικόνης έτσι και βάλεις πολύ κολλάει η σκόνη πάνω του και γίνεται σαν μούργα μετά και θέλει πολύ καθάρισμα...

έτσι και βάλεις λίγο και το περάσεις με ένα πανάκι κάνει όπως κάνουν τα πιάτα όταν λάμπουν απο καθαριότητα (θυμάστε την διαφήμηση με το ava )...

Γενικά είναι κάτι που θα πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό...
Όταν κάνει ζέστη θα φτιάχνουν τα πράγματα...όταν κάνει κρύο θα χειροτερεύουν ...
Puzzle - Δευ 11 Φεβ 2008, 14:43:21
Θέμα δημοσίευσης:
climbonice έγραψε:
Cheers Cheers Clapping

Αυτο το post το ειχα ανοιξει οταν το ειχα πρωτοπαρει και ακουσα τα χτυπηματα..Και πρεπει να πουμε ενα ευχαριστω στο φιλο kwstask γιατι με ειχε βοηθησει πολυ τοτε..
Και αν ετσι λυνεται το προβλημα των χτυπηματων..δε με νοιαζει να βαζω μια στο τοσο λιγο σπρευ..
Και για καποιον που αναρωτηθηκε αν ετσι μας παρεδωσαν το αμαξι..
Ναι επεσε σε αμαξι που ετοιμαζαν στη peugeot για παραδοση και ο τεχνικος το περναγε με αυτο το ειδικο σπρευ..
Και γι αυτο τον ρωτησα και μου ειπε να το περνας μια στο τοσο..κανει πολυ καλο στο αμαξι..
kostask - Δευ 11 Φεβ 2008, 15:30:06
Θέμα δημοσίευσης:
Το σπρευ δεν πρεπει να περιέχει λάδι για να μην ποιάνουν βρωμιά και σκόνη τα λάστιχα...Το χρησιμοποιουσα και στο 206 cc και στο 207 τώρα...Να χτυπήσω ξύλο απο τριγμούς ως τώρα τίποτα....
IAKOVOS - Δευ 11 Φεβ 2008, 19:59:28
Θέμα δημοσίευσης:
Puzzle έγραψε:
climbonice έγραψε:
Cheers Cheers Clapping

Αυτο το post το ειχα ανοιξει οταν το ειχα πρωτοπαρει και ακουσα τα χτυπηματα..Και πρεπει να πουμε ενα ευχαριστω στο φιλο kwstask γιατι με ειχε βοηθησει πολυ τοτε..
Και αν ετσι λυνεται το προβλημα των χτυπηματων..δε με νοιαζει να βαζω μια στο τοσο λιγο σπρευ..
Ναι επεσε σε αμαξι που ετοιμαζαν στη peugeot για παραδοση και ο τεχνικος το περναγε με αυτο το ειδικο σπρευ..
Και γι αυτο τον ρωτησα και μου ειπε να το περνας μια στο τοσο..κανει πολυ καλο στο αμαξι..

ok Salute
Puzzle - Τρι 12 Φεβ 2008, 07:59:49
Θέμα δημοσίευσης:
IAKOVOS έγραψε:
Puzzle έγραψε:
climbonice έγραψε:
Cheers Cheers Clapping

ok Salute

φιλε ιακωβε θες να πεις κατι?γιατι μου φανηκε λιγο ειρωνικος ο χαιρετισμος σου..ειμαστε εδω να λεμε αποψεις..δεν ειναι expert ουτε μηχανικος απλα λεω αυτο που ζω καθημερινα με το αμαξι μου..
Φυσικα σεβομαι τις αποψεις ολων και γι αυτο υπαρχει αυτο το forum αλλωστε..
Η μονη αντιδραση που εχω με την αλλαγη ελαστικων της οροφης...θεωρω(ταπεινη μου αποψη) οτι οσο περισσοτερο πειραζεις οροφες κτλ ισως να ειναι χειροτερα..
Για το σπρευ σιλικονης χωρις λαδι μεχρι στιγμης μου το προτειναν 2 μηχανικοι της peugeot απο αλλα συνεργεια, και γι αυτο το ανεφερα..
Δε λεω μπακαλιστικη λυση αλλα συνηθες προβληματα τον cc..
Υ.Γ Ασχετο..εχει ο πατερας μου το ΕΟS και πραγματικα το θεωρω το πιο στοιβαρο cc που εχει βγει..το παραμικρο δεν ακουγεται..
kostask - Τρι 12 Φεβ 2008, 09:00:43
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά ο καθένας μας γράφει αυτα που έχει κάνει στο αυτοκίνητο του για να βοηθηθούν και οι αλλοι....Δεν είναι απαραίτητο οτι οι απόψεις μας θα είναι και σωστές,αυτος είναι και ο λόγος που το συζητάμε οπότε cool.... Wink

Πάντως επαναλαμβάνω μετα απο 12.500 km εμένα δεν κάνει κίχ......
Τα αυτοκίνητα που πήραμε θέλουν λίγο παραπάνω φροντίδα απο τα άλλα...
IAKOVOS - Τρι 12 Φεβ 2008, 18:27:42
Θέμα δημοσίευσης:
Puzzle έγραψε:
IAKOVOS έγραψε:
Puzzle έγραψε:
climbonice έγραψε:
Cheers Cheers Clapping

ok Salute

φιλε ιακωβε θες να πεις κατι?γιατι μου φανηκε λιγο ειρωνικος ο χαιρετισμος σου..ειμαστε εδω να λεμε αποψεις..δεν ειναι expert ουτε μηχανικος απλα λεω αυτο που ζω καθημερινα με το αμαξι μου..
Η μονη αντιδραση που εχω με την αλλαγη ελαστικων της οροφης...θεωρω(ταπεινη μου αποψη) οτι οσο περισσοτερο πειραζεις οροφες κτλ ισως να ειναι χειροτερα..
Για το σπρευ σιλικονης χωρις λαδι μεχρι στιγμης μου το προτειναν 2 μηχανικοι της peugeot απο αλλα συνεργεια, και γι αυτο το ανεφερα..
Υ.Γ Ασχετο..εχει ο πατερας μου το ΕΟS και πραγματικα το θεωρω το πιο στοιβαρο cc που εχει βγει..το παραμικρο δεν ακουγεται..

Kανενα προβλημα ο χαιρετισμος δε λεει τιποτα η αποψη σου ειναι σεβαστη και θα την δοκιμασω κιολας Beer
chemist89 - Τρι 12 Φεβ 2008, 18:35:11
Θέμα δημοσίευσης:
cOoL_aLeXgr έγραψε:
Dr_Michael έγραψε:

Σοβαρα? Θα παω στην peugeot και θα τον γ..... Evil

ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
Puzzle - Τετ 13 Φεβ 2008, 07:34:47
Θέμα δημοσίευσης:
IAKOVOS έγραψε:
Puzzle έγραψε:
IAKOVOS έγραψε:
Puzzle έγραψε:
climbonice έγραψε:
Cheers Cheers Clapping

ok Salute

Kανενα προβλημα ο χαιρετισμος δε λεει τιποτα η αποψη σου ειναι σεβαστη και θα την δοκιμασω κιολας Beer

α συγγνωμη τοτε...τον ελαβα λαθος το χαιρετισμο..
δοκιμασε το παντως...
antoni207cc - Δευ 18 Φεβ 2008, 20:19:31
Θέμα δημοσίευσης: ΑΧ ΚΑΙ ΒΑΧ
Καλησπέρα παιδια και απο εμένα... Το προβλημα με τον θόρυβο στην οροφή κτύπησε και σε εμένα την πόρτα απο τότε που έβαλα την σιλικόνη σε σπρέυ και οχι οποιά και όποια αλλά καλής μάρκας. Ο θόρυβος είναι πολύ εντονός και μου έχει σπάσει τα νεύρα! επρεπέ να πάρω κλειστό και να αφήσω τη μόστρα στην άκρη. Με τα ίδια χρήματα θα επερνα RC να μαμάει.. Αλλα την πάτησα.
Πήγα στην Peugeot και μου είπαν να τους το πάω να το λύσουν αλλά εγώ τπ λυπάμαι καινούργιο αμάξι να μου το κάνουν κομμάτια..
Γι'αυτο δεν το πάω..Ας χαρούμε λοιπόν την επιλογή μας ( Το κουκλάκι όπως αποκαλώ) και τι να κάνουμε ας ελπίσουμε με το άνοιγμα του καιρού να πάνε όλα καλά. Αν κανείς ανακαλύψει τίποτα σε μηχανικό μέρος ας βοηθήσει..
Puzzle - Τρι 19 Φεβ 2008, 09:38:21
Θέμα δημοσίευσης: Re: ΑΧ ΚΑΙ ΒΑΧ
antoni207cc έγραψε:
Καλησπέρα παιδια και απο εμένα... Το προβλημα με τον θόρυβο στην οροφή κτύπησε και σε εμένα την πόρτα απο τότε που έβαλα την σιλικόνη σε σπρέυ και οχι οποιά και όποια αλλά καλής μάρκας. Ο θόρυβος είναι πολύ εντονός και μου έχει σπάσει τα νεύρα! επρεπέ να πάρω κλειστό και να αφήσω τη μόστρα στην άκρη. Με τα ίδια χρήματα θα επερνα RC να μαμάει.. Αλλα την πάτησα.
Πήγα στην Peugeot και μου είπαν να τους το πάω να το λύσουν αλλά εγώ τπ λυπάμαι καινούργιο αμάξι να μου το κάνουν κομμάτια..
Γι'αυτο δεν το πάω..Ας χαρούμε λοιπόν την επιλογή μας ( Το κουκλάκι όπως αποκαλώ) και τι να κάνουμε ας ελπίσουμε με το άνοιγμα του καιρού να πάνε όλα καλά. Αν κανείς ανακαλύψει τίποτα σε μηχανικό μέρος ας βοηθήσει..

Δεν μπορω να καταλαβω..εμεις τη βαζουμε και λυνεται το προβλημα..εσυ την εβαλες και σου ξεκινησε το προβλημα?
Αν δεν ειχες χτυπηματα γιατι το εβαλες?προσπαθησε παντως να βαλεις στα σημεια που συνδεεται η οροφη και θα σταματησουν τα χτυπηματα ή τουλαχιστον δεν θα ακουγονται...
Νομιζω οτι ειναι λιγο ατυπη η συγκριση σου με το rc παντως..γι αλλους λογους φυσικα ολοι επιλεξαμε το cc..
kostask - Τρι 19 Φεβ 2008, 10:12:45
Θέμα δημοσίευσης: Re: ΑΧ ΚΑΙ ΒΑΧ
Είναι όντως περίεργο να σου ξεκίνησε απο το σπρέυ...Είναι σίγουρα απο οροφή???
Όσο για το RC όντως θα μπορούσες να πάρεις rc αλλα είναι δυο εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα.....
Δοκίμασε να το πλύνεις και να βάλεις ξανά σπρέυ.....Αλλα ρε παιδιά εγω το κυκλοφορούσα και με τα χιόνια και πάλι δεν έκανε κιχ.....
Πάντως απέφυγε να το λύσουν.....

antoni207cc έγραψε:

Puzzle - Τρι 19 Φεβ 2008, 11:55:46
Θέμα δημοσίευσης:
xaxaxa....η αληθεια ειναι οτι κυριακη βραδυ ημουν με τα χιονια στη αττικη οδο γυρνωντας απο γιαννενα...το αμαξακι με εβγαλε ασπροπροσωπο παρολου που ειχαν σταματησει ολοι για αλυσιδες κτλ..παντως η οροφη παρολο οτι το ξεπαγωσα και ξεθαψα 2 φορες δε κανει κιχ...
bobeto - Πεμ 21 Φεβ 2008, 17:05:33
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σας παιδιά,
Είμαι καινούριος στο forum και καινούριος στην peugeot. Εδώ και δύο μήνες έχω ένα 207 cc και έχω πρόβλημα με τριξίματα στην οροφή. Πιο συγκεκριμένα, ακούγεται ένας έντονος και χαρ/κός θόρυβος στο πίσω και δεξιά μέρος του αυτοκινήτου (φαινεται σαν να έρχεται από το πορτ παγκάζ αλλά δεν είναι από εκεί). Οι μηχανικοί στην peugeot μου είπαν τα πιο τρελλά πράγματα: ότι τα λάστιχα είναι καινούρια, ότι ο θόρυβος είναι κανονικός και σε όλα συμβαίνει, και άλλες τέτοιες μαλ***ες. Το έχω πάει ήδη 3 φορές και θα το πάω άλλη μία μάλλον για να το λύσουν. Έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο? Την τελευταία φορά μου είπαν ότι μπορούν να το σφίξουν κάπως αλλά θα είναι επικίνδυνο μήπως και σπάσει!!
Puzzle - Παρ 22 Φεβ 2008, 09:11:24
Θέμα δημοσίευσης:
bobeto έγραψε:
Γεια σας παιδιά,
Είμαι καινούριος στο forum και καινούριος στην peugeot. Εδώ και δύο μήνες έχω ένα 207 cc και έχω πρόβλημα με τριξίματα στην οροφή. Πιο συγκεκριμένα, ακούγεται ένας έντονος και χαρ/κός θόρυβος στο πίσω και δεξιά μέρος του αυτοκινήτου (φαινεται σαν να έρχεται από το πορτ παγκάζ αλλά δεν είναι από εκεί). Οι μηχανικοί στην peugeot μου είπαν τα πιο τρελλά πράγματα: ότι τα λάστιχα είναι καινούρια, ότι ο θόρυβος είναι κανονικός και σε όλα συμβαίνει, και άλλες τέτοιες μαλ***ες. Το έχω πάει ήδη 3 φορές και θα το πάω άλλη μία μάλλον για να το λύσουν. Έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο? Την τελευταία φορά μου είπαν ότι μπορούν να το σφίξουν κάπως αλλά θα είναι επικίνδυνο μήπως και σπάσει!!

Καλο θα ηταν να μην στο λυσουν..
Δοκιμασε το σπρευ που αναφερθηκε και δες πρωτα με αυτο αν θα σταματησουν..Κι εμενα βαραγε αλλα τωρα δε κανει κιχ..Δεν ξερω αν το σπρευ απλα το κανει να μην ακουγεται παντως κανει πολυ καλη δουλεια..
Παρε το σπρευ(προσοχη να μην εχει λαδι,autoplus 10ευρω εχει)..ανοιξε μεχρι τη μεση την οροφη σου και βαλε σε ολες τις συνδεσεις σιδερενιες και λαστιχενιες της οροφης..επισης βαλε και στα λαστιχα γυρω απο τα παραθυρα για να μην ξερενονται..
Δοκιμασε το πριν το πας για λυσιμο και πες μας αν δουλεψε..
bobeto - Σαβ 23 Φεβ 2008, 08:18:38
Θέμα δημοσίευσης:
Δοκίμασα και το σπρέυ σιλικόνης της autoplus. Δυστυχώς ο θόρυβος δεν σταμάτησε. Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να σταματήσει γιατί δεν είναι απλά ένα τρίξιμο. Πρέπει να είναι λανθασμένη ρύθμιση της οροφής και πίσω δεξιά να είναι πιο λάσκα από ότι αριστερά, με συνέπεια να κοπανάει σε εμπόδια και σαμαράκια (στην Ελλάδα είναι μπόλικα). Από το συνεργείο χθές μου είπανε να το πάω την Τετάρτη καθώς από τα κεντρικά της peugeot τους είπανε ότι θα πρέπει να σφίξουν κάποιες βίδες. Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να μου σκαλίζουν το αυτοκίνητο, αλλά άν από τον πρώτο μήνα που το πήρα κάνει τέτοιο θόρυβο τί μπορεί να γίνει αργότερα?
IAKOVOS - Σαβ 23 Φεβ 2008, 08:42:42
Θέμα δημοσίευσης:
bobeto έγραψε:
Δοκίμασα και το σπρέυ σιλικόνης της autoplus. Δυστυχώς ο θόρυβος δεν σταμάτησε. Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να σταματήσει γιατί δεν είναι απλά ένα τρίξιμο. Πρέπει να είναι λανθασμένη ρύθμιση της οροφής και πίσω δεξιά να είναι πιο λάσκα από ότι αριστερά, με συνέπεια να κοπανάει σε εμπόδια και σαμαράκια (στην Ελλάδα είναι μπόλικα). Από το συνεργείο χθές μου είπανε να το πάω την Τετάρτη καθώς από τα κεντρικά της peugeot τους είπανε ότι θα πρέπει να σφίξουν κάποιες βίδες. Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να μου σκαλίζουν το αυτοκίνητο, αλλά άν από τον πρώτο μήνα που το πήρα κάνει τέτοιο θόρυβο τί μπορεί να γίνει αργότερα?

οι βιδες των γαντζων τησ οροφης θελουν σφιξιμο (πιθανον)τη σιλικονη τη δοκιμασα σε κατι μικρο τριξιματακια που ειχα και σταματησαν Very happy στην πεζο μου ειπαν οτι θα μου αλλαξουν και το λαστιχο πανω απο μπαμπριζ οσο αφορα το 307cc
climbonice - Κυρ 24 Φεβ 2008, 22:57:27
Θέμα δημοσίευσης:
bobeto έγραψε:

Σε ποιο συνεργείο απευθύνθηκες; Όταν ξεμπερδέψεις με το καλό ενημέρωσέ μας για τις εργασίες που έκαναν και αν είχαν αποτέλεσμα.
Smile Smile Smile
bobeto - Πεμ 28 Φεβ 2008, 18:16:52
Θέμα δημοσίευσης:
Χθες το είχα πάει στο συνεργείο για να το φτιάξουν. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να το λύσουν ώστε να δουν τι φταίει. Αυτό που μου είπαν είναι ότι πήραν οδηγίες από τα κετρικά της peugeοt για να σφίξουν τον μηχανισμό της οροφής και στα δύο μέρη καθώς για κάποιο λόγο είχε χαλαρώσει και σε εμπόδια κοπάναγε. Μου είπε επίσης ότι δεν γίνεται να τα σφίξουν 100% καθώς χρειάζεται και κάποιο επίπεδο ανοχής...Το πρόβλημα έχει λυθεί κατά 90%, κάνοντας μόνο ένα πολύ μικρό θόρυβο αλλά καμία σχέση με πριν. Αυτό βέβαια που με απασχολεί είναι μήπως και μετά από ένα μήνα ξελασκάρει. Αυτός ήταν κατηγορηματικός ότι δεν θα γίνει (τα ξέρετε τώρα αυτά) αλλα μου είπε ότι αν ξαναγίνει πέρνα μία βόλτα να το ξανασφίξουμε... Σαν να μου έλεγε πέρνα να πιούμε ένα καφεδάκι μιας και δεν έχεις τίποτα να κάνεις...Τον ρώτησα αν επαναληφθεί το πρόβλημα αν γίνεται να αλλάξουμε τον μηχανισμό, και μου είπε ότι αυτό δεν γίνεται.Το συνεργείο ειναι στη Βουλιαγμένης των Αφοι Καλλιαντάση.
climbonice - Πεμ 03 Απρ 2008, 22:12:28
Θέμα δημοσίευσης:
Θα επισκεφθώ κι εγώ το συντομότερο τον Κολλιαντάση μιας κι έχει πλέον εμπειρία στα τριξίματα της οροφής. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Η σιλικόνη δεν κάνει πια τίποτα. Εκτός από τα κλασσικά κοπανήματα από το πίσω κομμάτι, έχει κανείς σας ακούσει να κάνει κάποιο θόρυβο σαν να σπάει κάτι όταν κάνει μεγάλη στρέβλωση το αμάξωμα (πχ όταν το αυτοκίνητο ανέβει από τη μια μόνο μεριά πάνω σε ράμπα);
Πάντως -χωρίς υπερβολές- το αμάξι όσο περνάει ο καιρός γίνεται κουδουνίστρα!
Dizzy2 Dizzy2 Dizzy2
Υ.Γ.: Ο έλεγχος των τριγμών στον Κολλιαντάση έγινε από το Service ή από το Φανοποιείο; Ρωτάω γιατί κάπου αλλού που είχα ρωτήσει μου είπαν να κλείσω ραντεβού στο φανοποιείο και παρεξενεύτηκα.
climbonice - Τρι 08 Απρ 2008, 15:00:36
Θέμα δημοσίευσης:
Άφησα σήμερα το αυτοκίνητο στον Καλλιαντάση. Δυστυχώς δεν απέφυγα να μου λύσουν την οροφή. Έσφιξαν από εδώ, έσφιξαν από εκεί... τελικά κατέληξαν ότι για τα χτυπήματα φταίει μια τσιμούχα στο πίσω κομμάτι της οροφής. Την παρήγγειλαν και θα την τοποθετήσουν αύριο.
Από τη μια θέλω να λυθεί το πρόβλημα, αλλά από την άλλη τώρα φοβάμαι μην ανοιχτούν άλλες δουλειές από κακή επανασυναρμολόγηση (πχ στεγανότητα κτλ).
Αύριο το απόγευμα θα έχω νεότερα.
Pale Cyclops Pale
5P1R05 - Τετ 09 Απρ 2008, 13:12:11
Θέμα δημοσίευσης:
Να'μαι και γω....παιδια σας καταλαβαινω απολυτα...σαν να ακουω τον εαυτο μου ωρες-ωρες.. Εχω και γω ενα 207cc απο τον δεκεμβριο που μας περασε. Τωρα εχει 16000χμ αισιως. Πριν απο αυτο ειχα ενα 206cc. Με το 206 ηταν πιο ευκολο να βαλεις χερι γιατι οι γαντζοι ηταν εμφανεις και μπορουσες με λιγο παιξιμο να τους φερεις εκει που πρεπει ωστε να τεντωνουν τα ελατηρια και να κραταει γερα κοντρα για να μην βαραει και δοξα τον θεο δεν βαραγε καθολου μεχρι την ημερα που το εδωσα. Το καινουργιο τωρα, στις 2000χμ αρχισε να τριζει επανω απο το κεφαλι του συνοδηγου ολο και πιο εντονα, ειδικα στις χαμηλες ταχυτητες η σε ελιγμους ξεπαρκαρισματος Exclamation . Πηγα λοιπον στην πεζω (στο φανοποιειο) και εκει ενα παιδι αφου το ακουσε, περασε ενα σπρει τα λαστιχα και αρκετο γρασο (με το δαχτυλο) στους μεντεσεδες. Ε, απο τοτε δεν ξανακανε κιχ...Τωρα το αμαξι ειναι οπως το ηθελα απο την αρχη και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος. Τουλαχιστον δεν μου ειπανε παπα..ιες οτι ετσι κανουν ολα και ειναι φυσιολογικο και τετοια και δειχνανε διατεθειμενοι να κανουν οτι χρειαστει ωστε να μην ακουγεται καθολου, δηλαδη να την ξεμονταρουν να αλλαξουν λαστιχα μεντεσεδες, οτιδηποτε.... Παντως εχω παρατηρησει οτι οσο περναει ο καιρος τα κανουν καλυτερα οπως και με το 206 τα πρωτα τριζανε και βαζανε νερο αλλα το δικο μου (08/2001) οχι, ετσι πιστευω γινεται και με το 207, αυτος ηταν και ο λογος που δεν το πηρα αμεσως με το που βγηκε αν και ειχα την δυνατοτητα...Ελπιζω να βοηθησα καποιους που εχουν το ιδιο προβλημα.
climbonice - Τετ 09 Απρ 2008, 16:37:39
Θέμα δημοσίευσης:
Το παρέλαβα πριν από λίγο από το συνεργείο.
Καταρχήν κάποιες παρατηρήσεις γενικά για το συγκεκριμένο συνεργείο:
1. Υπήρχαν πολλοί λεκέδες τόσο στο εσωτερικό της οροφής όσο και στα καθίσματα. Ευτυχώς με ένα υγρό πανί και λίγο τρίψιμο θα βγουν όλα.
2. Η εικόνα του αυτοκινήτου κατά την παράδοση ήταν απαράδεκτη. Ό,τι είχα στο πορτμπαγκαζ και στο ντουλαπάκι ήταν διάσπαρτα πεταμένα μες το αυτοκίνητο.
3. Έπρεπε εγώ ο ίδιος να ζητήσω να μου βγάλουν τις προστατευτικές σακούλες που είχαν τοποθετήσει στο αυτοκίνητο.
4. Επειδή προφανώς τους ενοχλούσε το beep που ακούγεται όταν κάποιος δεν έχει φορέσει ζώνη, την είχαν δέσει και κλικάρει μέσα στην υποδοχή της και καθόντουσαν πάνω της!
5. Μου άλλαξαν το πλαίσιο της πίσω πινακίδας για να βάλουν τη δική τους επωνυμία.
Τώρα σε ό,τι έχει να κάνει με τους θορύβους από την οροφή:
1. Αλλάχτηκε κάποιο λάστιχο στο πίσω κομμάτι της οροφής. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό μπορώ να πω. Εξαφανίστηκαν τα χτυπήματα και γενικά δίνει μια πιο "λαστιχένια" αίσθηση.
2. Στο μπροστά δεξιά μέρος αλλάχτηκαν κάποια ελατήρια, αλλά το αποτέλεσμα είναι χειρότερο απ' ότι πριν. Πλέον με την παραμικρή στρέβλωση ακούγεται ένα ενοχλητικό "τακ".
Αύριο θα τους το ξαναπάω...
Gr13 - Τετ 07 Μάϊ 2008, 03:14:43
Θέμα δημοσίευσης: 207 CC - Τριγμοί Οροφής
Για σας είμαι καινούριο μέλος ,με φοβήσατε με αυτά που είπατε με τριγμούς οροφής και τέτοια σε 1 εβδομάδα ερχεται το 207cc Turbo που εχω παραγγηλει και με βάλατε σε σκεψεις αν έκανα λάθος επιλογή και αν επρεπε να επιλεξω αλλο κάμπριο.Εγώ το επέλεξα επειδη ειναι ομορφο και σχετικα γρήγορο(μισώ ότι κινητε αργά) Evil .Δεν ξέρω θα δώ εντιπωσεις μολης το πάρω στα χέρια μου,παντως αν ειναι έτσι όπως τα λέτε αφήνω για αργότερα την αναρτιση που έλεγα να βάλω.Επειδη είναι το πρωτο ΠΕΖΟ που περνω ,Υπαρχη δυνατοτητα να αυξήσω την Ιπποδυναμη μεσο της εταιρίας για να μην χάσω την εγγυηση?
climbonice - Πεμ 08 Μάϊ 2008, 19:31:11
Θέμα δημοσίευσης:
Δυστυχώς (ή ευτυχώς) στην κατηγορία του 207 CC δεν υπάρχει ανταγωνιστής. Τι άλλο να επιλέξεις το Nissan Micra CC ή το Mitsubishi Colt; Το Opel Tigra είναι η αμέσως καλύτερη πρόταση αλλά κι αυτό υστερεί σε πολλούς τομείς σε σχέση με το 207.
Για την οροφή τελικά άμα ψαχτείς βρίσκεις λύση. Προς το παρόν τα προβλήματα τριγμών και θορύβων που είχε το δικό μου λύθηκαν. Περιμένω να δω αν λύθηκαν οριστικά ή αν θα επιστρέψουν στο μέλλον.
Όσο για την παραπάνω ιπποδύναμη χωρίς να χάσεις την εγγύηση κοίτα εδώ: http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=11375.
Gr13 - Πεμ 08 Μάϊ 2008, 19:51:19
Θέμα δημοσίευσης: 207cc Turbo
To 207 ccT ερχετε την τετάρτη τελικά Laughing ,Ευχαρηστω Φίλε μου για την Βοήθεια.Οσο για αλλο καμπριο το mazda mx5 σκεφτόμουν όταν έψαχνα αλλα με κέρδισε το 207.Μία Ερωτηση ακόμα πως γείνομαι μελος στο PSClub?

Ευχαρηστώ
climbonice - Πεμ 08 Μάϊ 2008, 22:17:01
Θέμα δημοσίευσης:
Καλοτάξιδο το CC σου!
Το MX-5 είναι φοβερό αυτοκίνητο (και από τα πιο αγαπημένα μου all time ever) αλλά ανήκει σε άλλη κατηγορία (roadster) και δύσκολα μπορεί να αποτελέσει πρώτο αυτοκίνητο για κάποιον λόγω περιορισμένων χώρων και πρακτικότητας.
Όσο για το Club δες εδώ: http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=4517
Gr13 - Δευ 12 Μάϊ 2008, 02:00:24
Ευχαρηστώ,πηστεύω να εχουν ανηξει τα βενζινάδικα για να κάνω καμιά βόλτα.
Όσο για το mx-5 υπάρχει και με αλλα cc οροφή απλα είναι πολύ πιο ακριβό απο το 207cc.Οπότε τεταρτη θα σας στείλω αν τριζει το δικο μου Shocked .Όσο για το φτιάξιμο ιπποδύναμης μηπως εχεται πουθενά να δώ επιδοσεις που έχει το βελτιομένο με προγραμμα?Συγνώμη που ρωτάω πολλα για την βελτίωση του απο τόσο νωρις αλλα εχω συνηθηση στις επιδόσεις,Σαν πρωτο αμάξι εχω το Astra OPC,to 207cc το θέλω σαν καλοκαιρηνο περισότερο.Αν μπορει καποιος να μου στηλει επιδόσεις του βελτιομένου.

Ευχαρηστώ
climbonice - Τρι 13 Μάϊ 2008, 17:04:33
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά έχεις το Astra OPC και θες να βελτιώσεις και το 207; Εγώ θα σου πρότεινα να μην το πειράξεις. Κράτησέ το όπως είναι για τις καλοκαιρινές σου βόλτες. Όταν θα θες επιδόσεις θα παίρνεις το OPC.
Gr13 - Τρι 13 Μάϊ 2008, 20:09:30
http://www.photo2box.com/images/bzmuqd0upfvuigh3x58.jpg

Και το OPC φτιαγμένω το έχω να αφήσω το 207 μαμά,χμ δεν ξέρω ανάλογα με τισ επιδόσεις που θα του δίνει το προγραμμα της ΠΕΖΟ.

Οποιος μπορει να μου δώσει επιδόσεις του φτιαγμένου ,τι χρόνους κάνει?

Ευχαρηστώ
souftasuk - Παρ 23 Μάϊ 2008, 13:30:12
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια ειμαι ενα βημα πριν παραγγειλω το 207cc και διαβαζοντας αυτα εχω κατα φοβηθει. απότι καταλαβα σόλους τριζει η οροφη. και αν κανει ετσι τωρα μετα απο χρονια πως θα καταντησει? Μάρεσει πολυ ομως? Εσεις τι θα προτεινατε? να το παρω ή μονο ταλαιπωρια θα μου προσφερει? Προτεινεται καποια αντιπροσωπεια στη θεσσαλονικη?
DIMCHRI - Παρ 23 Μάϊ 2008, 15:33:26
Θέμα δημοσίευσης:
souftasuk έγραψε:
Παιδια ειμαι ενα βημα πριν παραγγειλω το 207cc και διαβαζοντας αυτα εχω κατα φοβηθει. απότι καταλαβα σόλους τριζει η οροφη. και αν κανει ετσι τωρα μετα απο χρονια πως θα καταντησει? Μάρεσει πολυ ομως? Εσεις τι θα προτεινατε? να το παρω ή μονο ταλαιπωρια θα μου προσφερει? Προτεινεται καποια αντιπροσωπεια στη θεσσαλονικη?

Κοίτα επειδή είχα το 206 κάμπριο και επειδή μπήκα και σε 207 cc θα σου πω ότι δεν έχει κμία σχέση το ένα με το άλλο σαν αμάξια.... καμία σχέση....

στο 207 εγώ δεν άκουσα κιχ ( 1500 χλμ μονο ) αλλά ήτανε γενικά πολύ ανώτερο του 206.... το παρμπριζ με ανοικτή οροφή δεν έτρεμε καθόλου....

Τώρα τα παιδια με 207 είναι ποιό αρμόδιοι....

ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ....

Άλλη αίσθηση...είσαι στα down σου ...ανοίγεις την οροφή και όλα αλλάζουν...

μην με ρωτήσεις γιατί πήρα 406 κουπέ.... ήταν παιδικός έρωτας...από τότε που είχα το 106 Wink
Gr13 - Κυρ 25 Μάϊ 2008, 11:47:34
Παίδες μετά απο αρκετες βόλτες με το 207cc T ,ναι μου το έφεραν τελικά,είναι ένα αμάξη πολύ στιβαρό χωρης κλίσης και προς το παρόν δεν ακούγετε κανένας θόρυβος απο την οροφή,όλα κιλουν ομαλά και είμαι αρκετά χαρούμενος για την επιλογή μου προς το παρόν.
Αν μαθη κατι κανείς για επιδόσεις του φτιαγμένου απο κωνδορ παρακαλώ να μου πεί.

Ευχαρηστώ

http://www.photo2box.com/images/qpe5gy2xj9s37on7vj7.jpg
souftasuk - Κυρ 25 Μάϊ 2008, 17:48:42
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδη παιδια θα το προτεινατε , ε? Παντως εμφανισιακα ειναι στολιδι το αυτοκινητο. Απο καταναλωση πως πανε οι 120 ιπποι?
Gr13 - Κυρ 25 Μάϊ 2008, 23:44:43
Αν ψάχνεις για τέτοιου ιδους αμαξι ναι,πηστευω στην κατηγορία του είναι το καλήτερο.Οσογια κατανάλωση δεν γνωρίζω για το μοντέλο χωρης Turbo.

My LoVe CarS

http://www.photo2box.com/images/bzmuqd0upfvuigh3x58.jpg

http://www.photo2box.com/images/qpe5gy2xj9s37on7vj7.jpg
DIMCHRI - Δευ 26 Μάϊ 2008, 08:54:16
Θέμα δημοσίευσης:
souftasuk έγραψε:
Δηλαδη παιδια θα το προτεινατε , ε? Παντως εμφανισιακα ειναι στολιδι το αυτοκινητο. Απο καταναλωση πως πανε οι 120 ιπποι?

πάρε το τούρμπο....

θα το μετανιώσεις... εν' αν΄γκη βάλε 3-4 δόσεισ παραπάνω...

το ατμοσφαιρικό μονίμος θα σου είναι λίγο..
Gr13 - Πεμ 29 Μάϊ 2008, 07:25:22
Παιδιά μια ερώτηση ξέρει καποιος να μου πεί πόσο εχει ο ανεμοθραυστης για το 207 cc?Μπορώ να βρώ after sale η μόνο απο την αντιπροσωπεία ?

Ευχαρηστώ
kostask - Πεμ 29 Μάϊ 2008, 08:59:23
Θέμα δημοσίευσης: Re: 207 CC - Τριγμοί Οροφής
250 euro, στο ebay μάλλον θα βρείς στο γερμανικό κοίτα.......

www.ebay.de.

Gr13 έγραψε:
Παιδιά μια ερώτηση ξέρει καποιος να μου πεί πόσο εχει ο ανεμοθραυστης για το 207 cc?Μπορώ να βρώ after sale η μόνο απο την αντιπροσωπεία ?

Ευχαρηστώ

souftasuk - Πεμ 29 Μάϊ 2008, 16:31:57
Θέμα δημοσίευσης:
Ti θα προτιμουσατε 207 cc καινουριο ή 307 cc μεταχειρισμενο και ξαναβαμμενο?!
Decho13 - Πεμ 29 Μάϊ 2008, 16:36:01
Θέμα δημοσίευσης:
souftasuk έγραψε:
Ti θα προτιμουσατε 207 cc καινουριο ή 307 cc μεταχειρισμενο και ξαναβαμμενο?!

Χωρις 2 σκεψη με κλειστα ματια το 207 cc....Ειναι καινουργιο Wink και οχι ξαναβαμενο!!!! Rolling eyes
souftasuk - Παρ 30 Μάϊ 2008, 20:18:38
Θέμα δημοσίευσης:
θα πω να μου βαλουν και ανεμοθραυστη ! Χρειαζεται? Ή ειναι περιττος?
Gr13 - Κυρ 01 Ιούν 2008, 13:06:46
Ο ανεμοθραύστης είναι για να μπορείς να κανεις κανένα ταξιδάκι με ανοίχτοτο αμάξι,για να μην έχεις σροβιλισμό αέρα στην καμπίνα κάτι ποθ είναι ενοχλητικό για τους επιβάτες.Πήρα και την απόφαση μετά το καλοκαίρι να το πηραξω λίγο το 207cc T μου ,επιπλέον εχω παραγγείλει και μπάρα θόλων και ψάχνω για σκάστρα που να ταιριάζει στο 207,οποιος έχει καμιά ιδέα να μου πεί.
Οσο για τον φίλο παραπάνω και εγώ 207cc T προτείνω.
Puzzle - Δευ 02 Ιούν 2008, 00:00:20
Θέμα δημοσίευσης:
climbonice έγραψε:
Θα επισκεφθώ κι εγώ το συντομότερο τον Κολλιαντάση μιας κι έχει πλέον εμπειρία στα τριξίματα της οροφής. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Η σιλικόνη δεν κάνει πια τίποτα. Εκτός από τα κλασσικά κοπανήματα από το πίσω κομμάτι, έχει κανείς σας ακούσει να κάνει κάποιο θόρυβο σαν να σπάει κάτι όταν κάνει μεγάλη στρέβλωση το αμάξωμα (πχ όταν το αυτοκίνητο ανέβει από τη μια μόνο μεριά πάνω σε ράμπα);
Πάντως -χωρίς υπερβολές- το αμάξι όσο περνάει ο καιρός γίνεται κουδουνίστρα!
Dizzy2 Dizzy2 Dizzy2
Υ.Γ.: Ο έλεγχος των τριγμών στον Κολλιαντάση έγινε από το Service ή από το Φανοποιείο; Ρωτάω γιατί κάπου αλλού που είχα ρωτήσει μου είπαν να κλείσω ραντεβού στο φανοποιείο και παρεξενεύτηκα.

Αυτο με το κοπανημα μπροστα δεχια το εχω κι εγω..οταν ανεβασω πχ τη δεχια πλευρα καπου..ας πουμε παρκινγκ καποιες φορες κανει ενα δυνατο γκντουπ...μηπως ξερει κανεις που οφειλεται?ειναι ανησυχητικο?
souftasuk - Δευ 02 Ιούν 2008, 19:36:11
Θέμα δημοσίευσης:
ΠΑιδια στις πισω θεσεις εχετε χωρεσει κανεναν? μάρεσει παρα πολυ το αυτοκινητο αλλα γι'αυτο σκεφτομαι και το 307 cc μεταχειρισμενο
IAKOVOS - Τρι 03 Ιούν 2008, 19:20:50
Θέμα δημοσίευσης:
Καλυτερα να παρεις το 207cc καινουριο αλλιως βαλε παραπανω δοσεισ να παρεισ το 307cc φιλε το μεταχειρισμενο και ξαναβαμενο ειναι καπως και αν ειναι και εκτοσ εγγυησησ και σου βγαλει και κανενα προβλημα θα φασ μεγαλο ξενερωμα .οσο αν χωραει το 207cc πισω -ε δεν ειναι και τοσο ανετα οσο το 307cc.Aλλα αν δεν μπορεισ να παρεισ το 307 καινουριο παρε το 207cc καινουριο Wink
souftasuk - Τετ 04 Ιούν 2008, 16:24:37
Θέμα δημοσίευσης:
ΤΕλικα παρηγγειλα 307 cc facelift .Μάρεσε πολυ !
IAKOVOS - Τετ 04 Ιούν 2008, 17:16:12
Θέμα δημοσίευσης:
Very happy Kαλες ξεσκεπαστες βολτες Wink
Gr13 - Κυρ 08 Ιούν 2008, 13:34:44
Καλημέρα,παιδιά να ρωτήσω έχει αλλάξει στερεοφωνικο κανείς στο cc του ή εχεται το εργοστασιακό πανω?Το ρωτάω αυτο λόγο οτι απο το mp3 γείνονται και αλλες λειτουργίες οπως ρυθμιση των ωώτων και άλλα τέτοια.

Ευχαρηστώ
power - Κυρ 08 Ιούν 2008, 13:39:07
Θέμα δημοσίευσης:
Η ενότητα αναφέρεται σε τριγμούς!!! Very happy
souftasuk - Τρι 08 Ιούλ 2008, 20:23:21
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια για το σπρει σιλικονης, γνωριζετε καποιο συγκεκριμενο που ειναι καλο να χρησιμοποιουμε? Επισης ανοιγουμε την οροφη ως τη μεση και το εφαρμοζουμε στα λαστιχα?
climbonice - Τετ 09 Ιούλ 2008, 16:20:54
Θέμα δημοσίευσης:
Αν θέλεις τη γνώμη μου, καλύτερα να μη χρησιμοποιήσεις σπρέυ. Αν έχει το οποιοδήποτε πρόβλημα η οροφή σου απευθύνσου σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Αν διαβάσεις κάποια posts πιο πάνω θα δεις ότι απέκτησα αρκετή εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα.
Puzzle - Πεμ 10 Ιούλ 2008, 11:04:37
Θέμα δημοσίευσης:
souftasuk έγραψε:
Παιδια για το σπρει σιλικονης, γνωριζετε καποιο συγκεκριμενο που ειναι καλο να χρησιμοποιουμε? Επισης ανοιγουμε την οροφη ως τη μεση και το εφαρμοζουμε στα λαστιχα?

Θα πας και θα παρεις ενα σπρευ σιλικονης χωρις λαδι απο την autoplus..
Εγω πρωτος περσι ειχα ανοιξει ενα αντιστοιχο θεμα..
Επισης ο ιδιος ο μηχανικος στη peugeot μου ειπε οτι επιβαλεται να βαζεις στις κλειδωσεις σπρευ και το χειμωνα και στις κλειδαριες για να μην παγωνουν..
Απο εκει περσι που ειχα ενα καρω θορυβους πλεον δεν ακουγεται κιχ..
Θα ανοιγεις στη μεση την οροφη και θα βαζεις το σπρευ στα κουμπωτα μπρος και πισω..
souftasuk - Τετ 16 Ιούλ 2008, 19:29:10
Θέμα δημοσίευσης:
climbonice έγραψε:
Αν θέλεις τη γνώμη μου, καλύτερα να μη χρησιμοποιήσεις σπρέυ. Αν έχει το οποιοδήποτε πρόβλημα η οροφή σου απευθύνσου σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Αν διαβάσεις κάποια posts πιο πάνω θα δεις ότι απέκτησα αρκετή εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα.

Ευχαριστω πολυ ολους για τη βοηθεια ! Ειμαι νεος ιδιοκτητης και δεν γνωριζω ! Στην αντιπροσωπεια που πηρα το αυτοκινητο μου ειπαν να μη βαζω τιποτα, μαλιστα αρνουνται να μου πουλησουν το σπρει , και μονο να το πηγαινω για συντηρηση οροφης, μετα το καλοκαιρι, στο εξουσιοδοτημενο συνεργειο τους. Θα ηθελα ομως να το φροντισω λιγο παραπανω. Προς το παρον ανοιξα στη μεση την οροφη και ειδα οτι τα λαστιχα γυαλιζουν (προφανως εχουν ηδη κατι) γιάυτο δεν εβαλα τιποτα. Εσυ γιατι δεν το προτεινεις? σε παραπανω post ανεφερες οτι ελυσε εστω και παροδικα το προβλημα σου.
Puzzle - Πεμ 17 Ιούλ 2008, 14:33:21
Θέμα δημοσίευσης:
souftasuk έγραψε:
climbonice έγραψε:

Ευχαριστω πολυ ολους για τη βοηθεια ! Ειμαι νεος ιδιοκτητης και δεν γνωριζω ! Στην αντιπροσωπεια που πηρα το αυτοκινητο μου ειπαν να μη βαζω τιποτα, μαλιστα αρνουνται να μου πουλησουν το σπρει , και μονο να το πηγαινω για συντηρηση οροφης, μετα το καλοκαιρι, στο εξουσιοδοτημενο συνεργειο τους. Θα ηθελα ομως να το φροντισω λιγο παραπανω. Προς το παρον ανοιξα στη μεση την οροφη και ειδα οτι τα λαστιχα γυαλιζουν (προφανως εχουν ηδη κατι) γιάυτο δεν εβαλα τιποτα. Εσυ γιατι δεν το προτεινεις? σε παραπανω post ανεφερες οτι ελυσε εστω και παροδικα το προβλημα σου.

Και σημερα που πηγα στην αντιπροσωπεια εβαλαν σπρευ σιλικονης στις τσιμουχες στα τζαμια για το τριξιμο...
Το οτι γυαλιζει δεν σημαινει κατι..ουτως η αλλως καινουργιο δεν ειναι?
Θα πας στην aytoplus οπως προειπα και θα παρεις ενα σπρευ σιλικονης χωρις λαδι..θα βαλεις μπροστα εκει που κουμπωνει η οροφη και μετα καντο με ενα πανακι..
Αμα μπλεξεις με λυσιματα οροφης κτλ ας τα να πανε..
Εγω εβαζα στην αρχη..πλεον το εχω κοψει μιας και δεν ακουγεται κιχ...

Climbonice..τελικα με τον θορυβο που ακουγες μπροστα δεχια εγινε κατι?
Εγω σημερα που το πηγα κατι παρηγειλαν για τα αμορτισες και κατι αλλο και θα το παω παλι τεταρτη να το λυσουν..παντως ειναι μες την εγγυηση μου ειπαν..το δοκιμασε και ο μηχανικος και στα ανεβασματα της δεξιας ροδας κανει το θορυβο..ευτυχως δηλαδη που το ακουσε και εκεινη την ωρα για να μην μου λενε διαφορα..
souftasuk - Παρ 18 Ιούλ 2008, 09:28:47
Θέμα δημοσίευσης:
οκ Ευχαριστω.Προς το παρον δεν ακουγεται και μενα τιποτα. Τα λαστιχα γυαλίζουν και εχουν πανω τους κατι σαν λαδι αρα προφανως τους εχουν βαλει απο την αντιπροσωπεια. Προς το παρον λοιπον λεω να μη προκαλω τη τυχη μου και να μη τα πειραξω και αν πιασουν βρωμια η αρχισουν τριγμοι τα σκουπιζω και βαζω ! νομιζω ειναι το πιο συνετο. συμφωνεις ? για τα τζαμια εννοεις τα εξωτερικα λαστιχα? το autoplus που αναφερουν ολοι που ειναι? εγω μενω θεσσαλονικη.
Puzzle - Παρ 18 Ιούλ 2008, 09:43:49
Θέμα δημοσίευσης:
souftasuk έγραψε:
οκ Ευχαριστω.Προς το παρον δεν ακουγεται και μενα τιποτα. Τα λαστιχα γυαλίζουν και εχουν πανω τους κατι σαν λαδι αρα προφανως τους εχουν βαλει απο την αντιπροσωπεια. Προς το παρον λοιπον λεω να μη προκαλω τη τυχη μου και να μη τα πειραξω και αν πιασουν βρωμια η αρχισουν τριγμοι τα σκουπιζω και βαζω ! νομιζω ειναι το πιο συνετο. συμφωνεις ? για τα τζαμια εννοεις τα εξωτερικα λαστιχα? το autoplus που αναφερουν ολοι που ειναι? εγω μενω θεσσαλονικη.

A νομιζα οτι σου χτυπαγε τωρα...αν δεν σου κανει θορυβο μη το πειραξεις καθολου...
Στα τζαμια κατεβαζεις τα παραθυρα και ριχνεις στα λαστιχα..βασικα αυτα μαζευουν και πολυ σκονη και εξου και καποια τριξιματα ορισμενες φορες..
Autoplus στη θεσσαλονικη τι να σου πω..δοκιμασε να βρεις το site τους και ψαξτο απο εκει..
climbonice - Παρ 18 Ιούλ 2008, 21:22:24
Θέμα δημοσίευσης:
Puzzle έγραψε:
Εγω σημερα που το πηγα κατι παρηγειλαν για τα αμορτισες και κατι αλλο και θα το παω παλι τεταρτη να το λυσουν..παντως ειναι μες την εγγυηση μου ειπαν..το δοκιμασε και ο μηχανικος και στα ανεβασματα της δεξιας ροδας κανει το θορυβο..ευτυχως δηλαδη που το ακουσε και εκεινη την ωρα για να μην μου λενε διαφορα..

Μου είχαν αλλάξει κι εμένα κάτι στο πάνω μέρος των αμορτισέρ αλλα δεν έφταιγε αυτό. Το πρόβλημα παραμένει.
IAKOVOS - Σαβ 26 Ιούλ 2008, 15:44:04
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια και η αντιπροσωπια εχει σπρει σιλικονησ ο κωδικοσ ειναι 973226 10 ευρο απο λιον που ειχα παει το αμαξι μου το ειπαν Wink
Puzzle - Τρι 29 Ιούλ 2008, 11:21:27
Θέμα δημοσίευσης:
climbonice έγραψε:
Puzzle έγραψε:

Μου είχαν αλλάξει κι εμένα κάτι στο πάνω μέρος των αμορτισέρ αλλα δεν έφταιγε αυτό. Το πρόβλημα παραμένει.

Λοιπον αφου το αμαξι ψαχτηκε για 2 μερες... Αμα σου πω τι φταιει θα τρελαθεις οπως τρελλαθηκαν και τα παιδια...
Φταιει η οροφη οταν ειναι κλειστη και δημιουργει καποια στρεβλωση εκεινη την ωρα που στριβεις το τιμονι και πας να ανεβεις καπου..
αν το δοκιμασεις με την οροφη ανοιχτει θα δεις οτι δεν κανει κιχ..
Ομως απο εκει και περα θα πρεπει να το παω στη lion να το δει..αν και δεν με ενδιαφερει και πολυ μιας και το συνανταω πολυ σπανια..
climbonice - Τετ 30 Ιούλ 2008, 13:38:31
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό είχα διαπιστώσει κι εγώ από την αρχή γι' αυτό και δεν το ξαναπάω να το δουν. Όταν το αμάξωμα στρεβλωθεί, λόγω μεγάλης κλίσης του οδοστρώματος, κάνει αυτό το δυνατό "τακ". Με το που έρθει το αυτοκίνητο στην ευθεία το ξανακάνει και επανέρχεται προφανώς η οροφή στη θέση της.
Επίσης εξαρτάται και από την ταχύτητα που θα περάσεις. Αν περάσεις πολύ σιγά και προσεκτικά πάνω από μια ράμπα, για παράδειγμα, ενδεχομένως να μην το κάνει καθόλου.
Wink Wink Wink
Puzzle - Τετ 30 Ιούλ 2008, 13:53:14
Θέμα δημοσίευσης:
climbonice έγραψε:
Αυτό είχα διαπιστώσει κι εγώ από την αρχή γι' αυτό και δεν το ξαναπάω να το δουν. Όταν το αμάξωμα στρεβλωθεί, λόγω μεγάλης κλίσης του οδοστρώματος, κάνει αυτό το δυνατό "τακ". Με το που έρθει το αυτοκίνητο στην ευθεία το ξανακάνει και επανέρχεται προφανώς η οροφή στη θέση της.
Επίσης εξαρτάται και από την ταχύτητα που θα περάσεις. Αν περάσεις πολύ σιγά και προσεκτικά πάνω από μια ράμπα, για παράδειγμα, ενδεχομένως να μην το κάνει καθόλου.
Wink Wink Wink

Οντως αμα περνας σιγα δεν τον κανει τις περισσοτερες φορες..παντως ανοιξε και ενας αλλος φιλος με 207 cc post με τιτλο ''παραξενος ηχος απο το δεξι αμορτισερ''.. το παιδι μεχρι και αμορτισερ αλλαξε 600 ευρα και δεν του λυθηκε το προβλημα..
Μηπως να μαζευτουμε και οι 3 και να σκασουμε στη laion..μα δεν παει αλλο..1 χρονο το αμαξι κι εχω παει στις αντιπροσωπειες για διαφορα θεματα καμια 10αρια φορες...
Ωραια αμαξακια αλλα δυστυχως σαν τον ιαπωνα κανενας..
climbonice - Τετ 30 Ιούλ 2008, 15:18:22
Θέμα δημοσίευσης:
Κι εγώ το ίδιο. Κάθε λίγο και λιγάκι σε κάποιο εξουσιοδοτημένο είμαι (ευτυχώς μέχρι τώρα όχι για μηχανολογικά θέματα). Η αλήθεια είναι ότι περίμενα πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής από ένα αυτοκίνητο 25.000€.
STELIOS - Τετ 30 Ιούλ 2008, 17:05:32
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="Puzzle"]
climbonice έγραψε:

Λοιπον αφου το αμαξι ψαχτηκε για 2 μερες... Αμα σου πω τι φταιει θα τρελαθεις οπως τρελλαθηκαν και τα παιδια...
Φταιει η οροφη οταν ειναι κλειστη και δημιουργει καποια στρεβλωση εκεινη την ωρα που στριβεις το τιμονι και πας να ανεβεις καπου..
Ομως απο εκει και περα θα πρεπει να το παω στη lion να το δει..αν και δεν με ενδιαφερει και πολυ μιας και το συνανταω πολυ σπανια..

Ε ειναι λογικο... Αφου οταν ειναι ανοιχτο θα στρεβλωσει μονο το αμαξωμα (χωρις οπτικα να το καταλαβεις) και η οροφη που ειναι μαζεμενη πισω και σε μικρο χωρο δεν επιρεαζεται. Οταν ειναι κλειστο ομως και η οροφη εχει ξεδιπλωσει (εχει δηλαδη μηκος) σε αυτη τη περιπτωση το καταλαβαινεις γιατι τα σημεια που καταπονουνται ειναι πολλα.
Δηλαδη αν πουμε οτι η οροφη αποτελειται απο 2 κομματια, οταν αυτα ξεδιπλωσουν για να κλεισει το αμαξι, διμιουργουνται 3 σημεια επαφης/τριβης. 1) η οροφη με το παρπιζ, 2) το ενα κομματι της οροφης με το αλλο και 3) το πισω κομματι της οροφης με το αμαξωμα (χωρια ποσοι συνδεμοι και βραχιωνες...) Ε αφου αυτα τα κομματια "στρεσαρονται" μεταξυ τους, απο καπου ολο και κατι θα ακουστει.

Για να φερω ενα παραδειγμα, ημουνα σε βουλκανιζατερ να κανω σκατζα τα λαστιχα μπρος πισω. Ειχε μπει ΕΝΑΣ γρυλος (λιγο πιο πισω απ'το σημειο που συνηθος θα σηκωνες μονο το εμπρος μερος) ωστε να σηκωθει ΟΛΗ η μια πλευρα. Σε καποια φαση ανοιξα τη πορτα απο αυτη τη πλευρα και μετα διαπιστωσα οτι δεν εκλεινε γιατι εβρισκε στο μερσπιε. Και το 206 μου ειναι κλειστο και 3θυρο....
Εμφανησιακα δεν φαινοταν στραβο, αλλα το αμαξι ειχε παρει αρκετα ωστε να σκαλωνει η πορτα (οσο ηταν σηκωμενο φυσικα).

ΟΚ, περιμενεις απο ενα αμαξι των 25.000 ευρω καλυτερη ποιοτητα, ναι. Αλλα μην ξεχνας πως με 25 χιλιαρικα δεν παιρνεις πολλα cabrio-coupe, turbo, με 150 αλογα και τεραστιο χωρο αποσκευων...
Puzzle - Πεμ 31 Ιούλ 2008, 06:53:55
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="STELIOS"]
Puzzle έγραψε:
climbonice έγραψε:

Ε ειναι λογικο... Αφου οταν ειναι ανοιχτο θα στρεβλωσει μονο το αμαξωμα (χωρις οπτικα να το καταλαβεις) και η οροφη που ειναι μαζεμενη πισω και σε μικρο χωρο δεν επιρεαζεται. Οταν ειναι κλειστο ομως και η οροφη εχει ξεδιπλωσει (εχει δηλαδη μηκος) σε αυτη τη περιπτωση το καταλαβαινεις γιατι τα σημεια που καταπονουνται ειναι πολλα.
Δηλαδη αν πουμε οτι η οροφη αποτελειται απο 2 κομματια, οταν αυτα ξεδιπλωσουν για να κλεισει το αμαξι, διμιουργουνται 3 σημεια επαφης/τριβης. 1) η οροφη με το παρπιζ, 2) το ενα κομματι της οροφης με το αλλο και 3) το πισω κομματι της οροφης με το αμαξωμα (χωρια ποσοι συνδεμοι και βραχιωνες...) Ε αφου αυτα τα κομματια "στρεσαρονται" μεταξυ τους, απο καπου ολο και κατι θα ακουστει.

Για να φερω ενα παραδειγμα, ημουνα σε βουλκανιζατερ να κανω σκατζα τα λαστιχα μπρος πισω. Ειχε μπει ΕΝΑΣ γρυλος (λιγο πιο πισω απ'το σημειο που συνηθος θα σηκωνες μονο το εμπρος μερος) ωστε να σηκωθει ΟΛΗ η μια πλευρα. Σε καποια φαση ανοιξα τη πορτα απο αυτη τη πλευρα και μετα διαπιστωσα οτι δεν εκλεινε γιατι εβρισκε στο μερσπιε. Και το 206 μου ειναι κλειστο και 3θυρο....
Εμφανησιακα δεν φαινοταν στραβο, αλλα το αμαξι ειχε παρει αρκετα ωστε να σκαλωνει η πορτα (οσο ηταν σηκωμενο φυσικα).

ΟΚ, περιμενεις απο ενα αμαξι των 25.000 ευρω καλυτερη ποιοτητα, ναι. Αλλα μην ξεχνας πως με 25 χιλιαρικα δεν παιρνεις πολλα cabrio-coupe, turbo, με 150 αλογα και τεραστιο χωρο αποσκευων...

Δηλαδη Στελιο θεωρεις οτι αυτο το προβλημα δεν ειναι κατι σημαντικο?Εννοω οτι αν ειναι θεμα στρεβλωσης ουσιαστικα δεν γινεται κατι για να φτιαχτει ετσι δεν ειναι? Να ξερουμε να μην τρεχουμε τσαμπα απο Σεπτεμβρη να δουμε..
Κι οσο για το παιδι που ειπε οτι με 25,000 περιμενε κατι καλυτερο..(εγω εδωσα 21,500...μαλλον εννοει οτι περιμενε κατι καλυτερο απ το να τρεχει σε ενα χρονο μεσα στο συνεργειο 10 φορες για διαφορα πραγματα...
Παντως και με ενα φιλο που μιλησα απο ενα εξουσιοδοτημενο..μου ειπε οτι μηχανικα τουλαχιστον τα αμαξακια ειναι αριστα και πολυ σπανια θα τους πανε 207 με μηχανικα προβληματα..
Οσο για το χωρο αποσκευων που ανεφερες..εχεις απολυτο δικιο..δεν το περιμενα ποτε θα εβρισκα σε cabrio τετοιο χωρο...ο πατερας μου εχει το eos και επειδη ειναι περιεργο το συστημα που μαζευει πισω τη κουκουλα ουσιαστικα ο χωρος του ειναι πολυ μικροτερος απο τον δικο μας..Βεβαια το καλο που εχει το eos ειναι οτι δεν ακουγεται κιχ..πρεπει να ειναι μακρα το πιο συμπαγες cabrio που κυκλοφορει..
STELIOS - Πεμ 31 Ιούλ 2008, 07:49:34
Θέμα δημοσίευσης:
Ας πουμε οτι το θεωρω αναμενομενο απο ενα αμαξι αυτης της κατηγοριας/τιμης.
Το να κανεις το αμαξι να μην στρεβλωνει ΔΕΝ γινεται.
Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι περιορισεις τους θορηβους που προκιπτουν (με τη βοηθεια των τεχνικων της Peugeot)
Και φυσικα να προσεχεις πως καβαλας ραμπες, πεζοδρομια κτλ...
Puzzle - Πεμ 31 Ιούλ 2008, 08:09:11
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Ας πουμε οτι το θεωρω αναμενομενο απο ενα αμαξι αυτης της κατηγοριας/τιμης.
Το να κανεις το αμαξι να μην στρεβλωνει ΔΕΝ γινεται.
Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι περιορισεις τους θορηβους που προκιπτουν (με τη βοηθεια των τεχνικων της Peugeot)
Και φυσικα να προσεχεις πως καβαλας ραμπες, πεζοδρομια κτλ...

Μα γι αυτο ειπα οτι μαλλον δεν θα το ψαξω αλλο..σημασια εχει οτι εμαθα επιτελους που οφειλεται..ουτως η αλλως πολυ σπανια ανεβαζω το αμαξακι καπου οποτε δεν εχω και τις ενοχλησεις..
Να σαι καλα παντως για την παρεμβαση σου..βοηθησε αρκετα πιστευω..και τουλαχιστον ηρεμησε λιγο και το κεφαλι μου!
spiros_z - Τετ 06 Αύγ 2008, 10:02:16
Θέμα δημοσίευσης:
Παλικαρια καλως ηρθα στο club των τριγμων οροφης.Τελικα απο οτι μου ειπαν και εμενα ολος αυτος ο θορυβος οφειλεται στην οροφη.Φιλε puzzle ειχες δικιο οταν μου το ειχες πει απλα οταν το ακουσα μου φανηκε παραξενο.Οταν η οροφη ειναι ανοιχτη το αυτοκινητο δεν κανει κιχ.Τελοσπαντων τα παραιτερω αφου το παω στο συνεργειο το μεσημερακι
Puzzle - Τετ 20 Αύγ 2008, 08:02:01
Θέμα δημοσίευσης:
spiros_z έγραψε:
Παλικαρια καλως ηρθα στο club των τριγμων οροφης.Τελικα απο οτι μου ειπαν και εμενα ολος αυτος ο θορυβος οφειλεται στην οροφη.Φιλε puzzle ειχες δικιο οταν μου το ειχες πει απλα οταν το ακουσα μου φανηκε παραξενο.Οταν η οροφη ειναι ανοιχτη το αυτοκινητο δεν κανει κιχ.Τελοσπαντων τα παραιτερω αφου το παω στο συνεργειο το μεσημερακι

Σπυρο το πηγες τελικα?αν ναι τι σου ειπαν?
spiros_z - Σαβ 23 Αύγ 2008, 19:09:15
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι το πηγα και μου το εφτιαξαν τελικα.Δεν κανει κανενα θορυβο τωρα ευτυχως.Απο οτι μου ειπαν του εκαναν καποια ρυθμιση στη δαγκανα της οροφης και ολα οκ.Επισης μου ειπαν οτι αν μου ξαναεκανε κατι θα αλλαζαν το κλειστρο.Σου ευχομαι να ειναι το ιδιο και στο δικο σου για να ησυχασεις!!!!!!!
hrwas - Σαβ 20 Σεπ 2008, 14:34:20
Θέμα δημοσίευσης:
καλημερα παιδια,θελω να αγορασω το 207 το καμπριο και θελω να σας ρωτησω εαν εχει προβλημα η οροφη του οπως ειχε το 206?εαν ειναι ελλατωματικη δηλαδη?
Touristas - Σαβ 20 Σεπ 2008, 20:15:37
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατί του 206 ήταν ελαττωματική…???????
climbonice - Κυρ 21 Σεπ 2008, 08:41:57
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν είναι ελαττωματική, αλλά τη θέλει τη συντηρησούλα της (γρασαρίσματα, σφυξίματα κτλ.) τουλάχιστον μία φορά το εξάμηνο.
hrwas - Κυρ 21 Σεπ 2008, 13:46:57
Θέμα δημοσίευσης:
για το 206 ειχα ακουσει οτι ειχε προβληματα με την οροφη,απλα ρωτησα για το 207 γιατι σκεφτομαι να το παρω,ευχαριστω
Nikolas78 - Κυρ 21 Σεπ 2008, 20:26:37
Θέμα δημοσίευσης:
Το δικό μου 207cc κατασκευάστηκε μέσα Ιουλίου 2008, το παρέλαβα 11 Αυγούστου και κοντεύω ήδη τα 2500 χιλιόμετρα. Μόνο μια φορά μου φάνηκε σα να άκουσα κάτι στην οροφή από την πλευρά του συνοδηγού όμως αφότου στη συνέχεια ανοιγόκλεισα τη σκεπή τίποτα. Ίσα ίσα θα έλεγα ότι προκαλεί θετική εντύπωση το πόσο καλή ηχομόνωση προσφέρει η καμπίνα επιβατών με τα παράθυρα κλειστά.
Στον πρώτο έλεγχο των 5000 χιλιομέτρων ίσως ζητήσω προληπτικά να μου περάσουν ένα χέρι από το spray σιλικόνης χωρίς λάδι που ανέφεραν αρκετοί φίλοι προηγουμένως, έχοντας πια και τον κωδικό προϊόντoς της Peugeot. Μπορεί να μη χρειάζεται καν πάντως.

Το 207cc βγήκε στην ελληνική αγορά Μάρτη-Απρίλη του 2007. Θεωρητικά, και αυτό ισχύει για τα περισσότερα μοντέλα, τα όποια προβλήματα νεότητας και παιδικές αρρώστιες εξαλείφονται όσο «ωριμάζει» η γραμμή παραγωγής. Ειδικά εάν επιλέξεις και δέρματα , JBL κτλ και χρειαστεί νέα παραγγελία στο εργοστάσιο, θα έχει περάσει περίπου ενάμισης χρόνος από την πρωτoεμφάνιση του 207cc, δηλαδή ένα σημαντικό «διάστημα ασφαλείας». Αυτό δεν είναι πανάκεια βέβαια (μπορεί να είσαι άτυχος) αλλά τις περισσότερες φορές ισχύει.
Σε κάθε περίπτωση το συγκεκριμένο πρόβλημα αφού μπορεί να λυθεί με τον Α ή Β τρόπο δεν το θεωρώ αιτία ώστε να αποτρέψει κάποιον ν' αγοράσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Με άλλα λόγια αν σου αρέσει πολύ, χτύπα το! Wink Εξάλλου αν θες cabrio με μεταλλική οροφή μη νομίζεις ότι έχεις και πολλές επιλογές στα λεφτά του 207.
STELIOS - Κυρ 21 Σεπ 2008, 22:24:40
Θέμα δημοσίευσης:
Απλα να θυμαστε πως μιλαμε για ενα μοντελο που κυκλοφορει ενα - εναμιση χρονο. Για περιμεντε να κλεισετε 3ετια ή 5ετια (50.000 - 80.000 χλμ)... Δεν λεω πως ειναι ελατωματικα, αλλα με το περασμα του χρονου ειναι αναποφεκτο να μη υπαρχουν τριγμοι. Ειναι απλα φυσιολογικο για τετοια κατηγορια.
liontaraki - Πεμ 20 Νοέ 2008, 23:51:38
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον παιδια να πω και εγω καπου το πονο μου για τους τριγμους.
η ιστορια αρχιζει με ενα απλο τακ.....συνεχιζει με τακ τακ και παει λεγοντας.Το παω συνεργειο,βαζουν σιλικονη,βαζουν γρασο και τι αλλο βαλανε και παλι οι τριγμοι.........το ξαναπαω και μου λενε να αλλαξουνε τα κλειστρα.....περιμενα 20 μερες και τελικα ηρθαν απο την Γαλλια και οπως ειπαν τα αλλαξαν αλλα παλι οι ιδιοι τριγμοι.

ααααα παρεπιπτοντως τριγμοι αρχισαν να ακουγονται και απο το πισω μερος.......και στην αρχη νομιζα οτι ηταν τα roll bar αλλα ακουγονται μονο οταν ειναι κλειστη η οροφη.

εχει κανεις καμια ιδεα?
android - Παρ 21 Νοέ 2008, 01:03:20
Θέμα δημοσίευσης:
εδω ακουω ενα τσικ τσικ εγω απο την οροφη του gt δεν θα ακουτε εσεις Laughing παρτε κ το ανηψακι σας στην επομενη βολτα να παιξει με την κουδουνιστρα....τι να κανεις...υπομονη Crying or Very sad
Puzzle - Παρ 21 Νοέ 2008, 08:38:47
Θέμα δημοσίευσης:
Προσωπικα το εχω απο τον αυγουστο του 7 και δεν ακουω κιχ...
Ακουσα στην αρχη..αρχισα να το περιποιουμε μπρος πισω με σπρευ σιλικονης και δοξα το θεω δεν εχω κανενα προβλημα και τωρα εχω να βαλω απο το καλοκαιρι...
Το μονο θα χρειαστει να αλλαξω το κλειστρο μπροστα δεξια γιατι αραια και που αν παω να ανεβω σε μπαρα και εχω τελειως κομενο δεξια το τιμονι ακουγεται ενας πολυ δυνατος κροτος σαν να σπαει το αμαξι...
climbonice - Παρ 21 Νοέ 2008, 16:29:44
Θέμα δημοσίευσης:
Το μπροστά δεξιά κλείστρο το έχω αλλάξει τρεις φορές κι ακόμη ο θόρυβος (το γνωστό "τακ" όταν ανεβαίνω σε μπάρα με κλίση) δεν έχει σταματήσει. Αν λοιπόν ακούγεται μια στο τόσο σε συμβουλεύω να μην μπεις στη διαδικασία να αλλάξεις κλείστρο.
Puzzle - Παρ 21 Νοέ 2008, 18:31:50
Θέμα δημοσίευσης:
climbonice έγραψε:
Το μπροστά δεξιά κλείστρο το έχω αλλάξει τρεις φορές κι ακόμη ο θόρυβος (το γνωστό "τακ" όταν ανεβαίνω σε μπάρα με κλίση) δεν έχει σταματήσει. Αν λοιπόν ακούγεται μια στο τόσο σε συμβουλεύω να μην μπεις στη διαδικασία να αλλάξεις κλείστρο.

Ελα ρε συ...εγω νομιζα οτι ειχε φτιαξει με την αλλαγη του κλειστρου..οχι ειδικα πλεον εχω να το ακουσω πολλους μηνες..
Τι να πω θα δω τι θα κανω..δεν θα μου αρεσε να ανοιξουν και την οροφη φυσικα..ισως το αφησω ετσι να δω πως θα παει..
liontaraki - Παρ 21 Νοέ 2008, 20:25:57
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
εδω ακουω ενα τσικ τσικ εγω απο την οροφη του gt δεν θα ακουτε εσεις Laughing παρτε κ το ανηψακι σας στην επομενη βολτα να παιξει με την κουδουνιστρα....τι να κανεις...υπομονη Crying or Very sad

μωρε εγω να βαλω και ολοκληρο νηπιαγωγειο να παιζει με κουδουνιστρες ,αυτο θα φτιαχτει?
και πως γινεται αλλος να εχει προβλημα και αλλος να μην εχει?
Puzzle - Σαβ 22 Νοέ 2008, 10:45:48
Θέμα δημοσίευσης:
liontaraki έγραψε:
android έγραψε:

μωρε εγω να βαλω και ολοκληρο νηπιαγωγειο να παιζει με κουδουνιστρες ,αυτο θα φτιαχτει?
και πως γινεται αλλος να εχει προβλημα και αλλος να μην εχει?

Δοκιμασε αυτο που εχουμε αναφερει..παρε ενα σπρευ σιλικονης και βαλε μπρος και στα πισω τμηματα της οροφης..
Δεν ξερω τι αλλο να σου πω..παρολου που απο λακουβες περναω αβερτα κτλ η οροφη μου πολυ σπανια θα κανει καποιο κιχ..
ath7 - Σαβ 22 Νοέ 2008, 11:31:55
Θέμα δημοσίευσης:
Puzzle έγραψε:
παρολου που απο λακουβες περναω αβερτα κτλ η οροφη μου πολυ σπανια θα κανει καποιο κιχ..

Μηπως θα επρεπε λιγο να τις προσεχεις?
Βολτα με CC που εκανα σε λακουβες ετριζε ολοκληρο! Shocked
stazzy - Σαβ 22 Νοέ 2008, 12:14:23
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως μιλάς για το δικό μου Χάρη; Razz
ath7 - Σαβ 22 Νοέ 2008, 12:35:02
Θέμα δημοσίευσης:
stazzy έγραψε:
Μήπως μιλάς για το δικό μου Χάρη; Razz

Oh yes! Cool Razz
Στις λακουβες νομιζες οτι θα ξεκολλησει η οροφη! Shocked
Οταν ηταν ανοιχτο δεν ακουγες τπτ! Laughing Laughing Laughing
IAKOVOS - Σαβ 22 Νοέ 2008, 13:39:20
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια ολα τα cc τα ιδια κανουν το δικο μου οταν το πηρα μια χαρα μετα ομως απο 4 μηνες χαλια κρατσ κρουκ κρακ κ.λ.π. τελικα η αντιπρωσοπια απο ΚΡΗΤΗ το εστειλε στη λιον στην Αθηνα μου αλλαξανε καποια λαστιχα στην οροφη μου ειπαν οτι την ρθθμισαν εβαλαν σπρει σιλικονησ γρασα κ.λ.π εμεινα 1 μηνα χωρισ αμαξι .οταν το πηρα ηταν μια χαρα αλλα μετα απο λιγο αρχισε τα ιδια σε μικροτερο βαθμο ,ελαχιστο.
θελω να πω οτι τα cc θα εχουν παντα λιγους τριγμους Cool
Puzzle - Δευ 24 Νοέ 2008, 08:15:31
Θέμα δημοσίευσης:
ath7 έγραψε:
Puzzle έγραψε:
παρολου που απο λακουβες περναω αβερτα κτλ η οροφη μου πολυ σπανια θα κανει καποιο κιχ..

Μηπως θα επρεπε λιγο να τις προσεχεις?
Βολτα με CC που εκανα σε λακουβες ετριζε ολοκληρο! Shocked

Φυσικα και τις προσεχω οσο μπορω βεβαια..αθηνα μενω, πατησια ε και δεν εχουμε και τους καλυτερους δρομους..αυτο εννοω οτι περναω απο λακουβες.. Very happy
Αλλα πραγματικα τι να πω..δεν ακουγεται κιχ στο αμαξι..φτου φτου φτου μου.. Laughing
Athens - Δευ 24 Νοέ 2008, 11:03:25
Θέμα δημοσίευσης:
το δικό μου είναι τελείως κουδουνίστρα! Τώρα έχει χαλαρώσει ελάχιστα ο ένας γάτζος και παραέγινε το κακό!Ακόμα και full μουσική να βάλω το ακούω και πάλι Evil Evil Evil Evil
Puzzle - Δευ 24 Νοέ 2008, 11:07:00
Θέμα δημοσίευσης:
Athens έγραψε:
το δικό μου είναι τελείως κουδουνίστρα! Τώρα έχει χαλαρώσει ελάχιστα ο ένας γάτζος και παραέγινε το κακό!Ακόμα και full μουσική να βάλω το ακούω και πάλι Evil Evil Evil Evil

Το 206 εχεις? Μηπως να πας στο 207cc? Laughing
AlienHack - Δευ 24 Νοέ 2008, 13:03:08
Θέμα δημοσίευσης:
Athens έγραψε:

Εμ Αθηνουλα μειναμε με τα προηγούμενης γενιας cc!!
Παντος μην απελπίζεσαι! υπάρχει λυση για ολα Αθηνα!!
εμενα οταν το πηρα περσι τα Χριστούγεννα ητανε πραγματική κουδουνιστρα!

ΑΛΛΑ! σιγα σιγα το επανεφερα με 3-4 κολπα!

1ον ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ κολπο με την ταινια στην κλειδαριά του πορτ μπαγκαζ! σταματησαν οι τριγμοι απο πισω !! εντελος ομως! βεβαια καθε 2-3 μηνες την τρωει την ταινια και θελει παλι καινουρια αλλα τι να κανουμε! ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΝΤΟ! *Σημειωση: τα 207cc δεν εχουν το πλαστικο που φαγονεται ειναι μεταλικη ολοκληρη η κλειδαρια οποτε δεν παιζει αυτο με την ταινια

2ον ΣΦΗΞΕ τα κλιπσ της οροφης! εμενα το δεξί μολις περνουσα απο λακουβιτσα βαρουσε σαν τρελό και ΠΟΛΛΕΣ φορες ανοιγε και μονο του!! Αν το ανοιξεις εχει ενα αλεν-αστερι βιδα εκει! σφιξτηνα οσο μπορεις και ως εκ μαγειας θα ειναι σαν να εβαλες καινουρια οροφη!!

3ον ΤΟ ΣΠΡΕΙ σιλικονης!! ειδικα για τα παραθυρα που τριζουν οταξν ειναι κλειστα ΒΟΗΘΑΕΙ πολυ!! καθε 4-5 μηνες επιγοντος!!

4ον ΤΕΛΟΣ Μπαρα στην μηχανη!! θα δεις αλλο αμαξι!! ποιο σκληρο (με την καλη ενοια) και σαφη τιμόνι! λιγοτερα τριξηματα παντου και αλλη αισθηση!! (και κλειστο ΑΛΛΑ και ανοιχτο ειδικα!!)

ΑΥτα!

μετα απο τα παραπανω το αμαξι μου ειναι ΠΑΡΑ πολυ αθόρυβο!! μονο κανα παραθυρακι τριζει ελαφρος σε λακουβες~!!

μπηκα σε ενα 206cc ενος φιλου μοντελο του 2005-06 και ητανε πολυ χαλια απο τριγμους!! και το δικο μου του 2001 (12ο) και το χω κανει αθορυβο!!
Puzzle - Δευ 24 Νοέ 2008, 13:30:13
Θέμα δημοσίευσης:
3ον ΤΟ ΣΠΡΕΙ σιλικονης!! ειδικα για τα παραθυρα που τριζουν οταξν ειναι κλειστα ΒΟΗΘΑΕΙ πολυ!! καθε 4-5 μηνες επιγοντος!!

Αληθεια εκει που τη βαζεις τη σιλικονη?εμενα μου χτυπαει λιγο οταν ειναι μισανοιχτο..
AlienHack - Δευ 24 Νοέ 2008, 14:17:42
Θέμα δημοσίευσης:
Σε ολα τα λάστιχα!! λαστιχα παραθυρων, οροφής πορτπαγκαζ!! οπου εχει λαστιχα!!
ath7 - Δευ 24 Νοέ 2008, 16:45:39
Θέμα δημοσίευσης:
Puzzle έγραψε:
εμενα μου χτυπαει λιγο οταν ειναι μισανοιχτο..

Δεν το επιασα αυτο! Rolling eyes Rolling eyes
AlienHack έγραψε:
Σε ολα τα λάστιχα!! λαστιχα παραθυρων, οροφής πορτπαγκαζ!! οπου εχει λαστιχα!!

Και σε αυτα τα στρογγυλα που ακουμπανε στο δρομο? Rolling eyes Rolling eyes
Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl
Puzzle - Δευ 24 Νοέ 2008, 22:24:05
Θέμα δημοσίευσης:
ath7 έγραψε:
Puzzle έγραψε:
εμενα μου χτυπαει λιγο οταν ειναι μισανοιχτο..

Δεν το επιασα αυτο! Rolling eyes Rolling eyes

Εννοω οτι μου τριζει λιγο το παραθυρο οταν το εχω λιγο ανοιχτο..οχι ολο..
αλλα μαλλον κανα σφιξιμο θα θελει..
ath7 - Δευ 24 Νοέ 2008, 22:26:59
Θέμα δημοσίευσης:
Puzzle έγραψε:
Εννοω οτι μου τριζει λιγο το παραθυρο οταν το εχω λιγο ανοιχτο..οχι ολο..

Και σε κλειστο 207 (οχι cc) εχω ακουσει να τριζει κατα καιρους το παραθυρο αν ειναι λιγο μισανοιχτο!
AlienHack - Τρι 25 Νοέ 2008, 21:20:55
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Και σε αυτα τα στρογγυλα που ακουμπανε στο δρομο?

βαλε και σε αυτα!! θα χασεις λίγο κρατήματα αλλα θα γυαλίζουν σαν καινούρια!! Wink Very happy
stazzy - Τρι 25 Νοέ 2008, 21:24:58
Θέμα δημοσίευσης:
Puzzle έγραψε:
3ον ΤΟ ΣΠΡΕΙ σιλικονης!!

Καλά Χάρη θα πάθεις πλάκα!!
Είπα να περάσω ενα χέρι όλα τα λαστιχα με σιλικόνη... Απο Ιούνιο / Ιούλιο ειχα να περασω... Πραγματικά ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Καθόλου --> ελαχιστοι τριγμοί!

Ουφ! Πάνω που ειχα αρχισει να φρικάρω!!

Στάθης
ath7 - Τετ 26 Νοέ 2008, 00:34:04
Θέμα δημοσίευσης:
stazzy έγραψε:
Καλά Χάρη θα πάθεις πλάκα!!
Είπα να περάσω ενα χέρι όλα τα λαστιχα με σιλικόνη... Απο Ιούνιο / Ιούλιο ειχα να περασω... Πραγματικά ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Καθόλου --> ελαχιστοι τριγμοί!

Ουφ! Πάνω που ειχα αρχισει να φρικάρω!!

Στάθης

Ωραιος!Αντε να κανονισουμε! Wink Razz
Nikolas78 - Δευ 01 Δεκ 2008, 00:14:36
Θέμα δημοσίευσης:
Ωχ ωχ πάλι για τριγμούς μετά το 4μηνο ακούω... πλησιάζω επικίνδυνα το κρίσιμο διάστημα, 10 μέρες ακόμα!
Η αλήθεια είναι πως έχω κάνει κάμποσα χιλιόμετρα για την ηλικία του (7800) αλλά από τριγμούς ακόμα τίποτα. Και το ταλαιπωρώ το καημένο στους καρόδρομους και στους κυβόλιθους του Αμαρουσίου. Φυσικά τις λακούβες τις αισθάνομαι και τις παρακαταλαβαίνω στο κάθισμα λόγω και συνδυασμού χαμηλού προφίλ ελαστικού και 17άρας ζάντας, όμως παρόλα αυτά κανένα τρίξιμο ως τώρα στην οροφή. Ίσως βέβαια και να φταίει το μέτρο σύγκρισης που έχω, το προηγούμενό μου αυτοκίνητο ήταν σε θέμα άνεσης και οδηγικής συμπεριφοράς μπακατέλα (Corsa C) και το 207 μου φαίνεται λιμουζίνα.
Στον έλεγχο των 5000 χλμ ανέφερα στους μηχανικούς το περιβόητο σπρέι σιλικόνης αλλά από τη στιγμή που το φαινόμενο δεν έχει κάνει την εμφάνισή του δεν μου έβαλαν. Ωστόσο σκέφτομαι προληπτικά πως, ειδικά τώρα το χειμώνα, μια φορά το μήνα δεν θα έβλαπτε να έκανα κανά πέρασμα. Εσείς τι λέτε; Αξίζει τον κόπο να μπω στην διαδικασία από μόνος μου χωρίς έχει διαπιστωθεί το πρόβλημα ως τώρα;

PS: Κάτοχοι 207cc περνάτε μήπως από τη λέσχη τις Πέμπτες τακτικά; Δυστυχώς εγώ μια φορά τα έχω καταφέρει όταν γράφτηκα αλλά σκέφτομαι να περάσω 4 /12 ή 11/12. Θα χαρώ να τα πω και με άλλους 207cc από κοντά κάποια φορά.

Off topic: Αυτό το Σ-Κ το ξέκανα πάλι οδηγώντας στην Εύβοια από Αθήνα προς Αη Γιάννη Ρώσο, Λίμνη Ευβοίας και επιστροφή. Υπέροχη φύση και άπειρες στροφές για ξεχαρμάνιασμα. Είχε σήμερα μια φοβερή χειμωνιάτικη λιακάδα (17-20 βαθμούς ) και με λίγη βοήθεια από το καλοριφέρ ήμουν άρχοντας ξεσκέπαστος, πραγματικά ευγνωμονούσα τη στιγμή που διάλεξα ανοιχτό…οπότε και τα όποια προβλήματα τριγμών προκύψουν…συγχωρούνται!
Καλή εβδομάδα!
giwrgosath - Κυρ 10 Μάϊ 2009, 00:59:40
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά καλησπέρα,
είδα στο τόπικ αυτό που κάνετε λόγο για σπρευ σιλικόνης καθώς και για ένα γράσσο όσον αφορά τους τριγμούς (για ένα 206cc που έχω).

Εγώ μέχρι τώρα βάζω λίγο σπρευ σιλικόνης αλλά οι θόρυβοι μειώθηκαν (δυστυχώς) πολύ λίγο... Επιβάλλεται λέτε να χρησιμοποιώ μαζί και το γράσσο που αναφέρετε μήπως και μειωθούν αρκετά;
Αν ναι, τότε θα το εφαρμόσω και αυτό όπου βάζω και το σπρευ σιλικόνης;
stazzy - Κυρ 10 Μάϊ 2009, 01:07:35
Θέμα δημοσίευσης:
Χμμμ...
Χωρίς να θέλω να απογοητεύσω κανένα, η αλήθεια είναι ότι πλέον εχω μάθει να ζω όχι με τους τριγμούς στην οροφή, αλλά με κανονικό κοπάνημα στην οροφή...

Σε λιγο θα πάω για service 20,000 και έχω μια μικρή ελπίδα...
Αλλά και να σταματήσει μετά από κανα-δυο μήνες πάλι θα κοπανάει....
Οπότε...
giwrgosath - Κυρ 10 Μάϊ 2009, 01:16:03
Θέμα δημοσίευσης:
Μωρέ αν είναι ανά δυό μήνες ή και ανά ένα μήνα ή άντε και μετά από καμιά βδομάδα αμέσως μετά τη συντήρηση (με τα σπρευ κτλπ) εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα...
Το θέμα όμως είναι ότι δεν μειώθηκαν οι τριγμοί. Και σκέφτομαι μήπως να δοκίμαζα και γράσσο εκτός από σιλικόνη...
Ξέρει κανείς;
king207cc - Κυρ 10 Μάϊ 2009, 03:26:59
Θέμα δημοσίευσης:
πρεπει να μαθουμε να ζουμε με τους τριγμους εμεις οι ccαδες Laughing τελικα! κ μετα γυρω στα 2000χλμ αρχισε κ μου συνεχίζει ενας τριγμος απο την ασφαλεια στη μερια του οδηγου! βαλε κ το λαστιχο που αλλαξα... don't worry..
Puzzle - Δευ 11 Μάϊ 2009, 08:13:32
Θέμα δημοσίευσης:
Τον αυγουστο κλεινω δυο χρονια συμβιωσης με το cc και εχω 30,000 χλμ...
Ο μηχανικος μου εχει παθει πλακα με την οροφη μου γιατι δεν κανει κιχ..
Ο ιδιος προσπαθουσε 2 μερες να ρυθμιση μια οροφη απο τα τριξιματα γιατι το πουλαγε μεταχειρισμενο...
Σπρευ σιλικονης δεν θα βαζεται μονο στις τρυπες που κουμπωνει η οροφη αλλα σε ολες τις κλειδωσεις τις οροφης ειναι καλο..καθως επισης και στα λαστιχα απο την εξω πλευρα των παραθυρων...
Πλεον οταν πλενω το αμαξι...και αφου περιμενω να στεγνωσει καλα τοτε του ανοιγω την οροφη και του κανω μια περιποιηση...ειδικα το χειμωνα αυτο γινεται 1 φορα 2-3 μηνες...το καλοκαιρι πιο συχνα μιας και το πλενω συχνοτερα,χεχεχε....
Α και κατι αλλο...εχω ακουσει πως οταν πλενετε το αμαξι, καλο ειναι να μην ανοιγετε την οροφη αν δεν εχει στεγνωσει καλα καλα...!!!!
Και μιλαω παντα για αθηνα και κατσικοδρομους απο τους οποιους εχω χασει 2 λαστιχα και τελικα νωρις νωρις πληρωσα μια ολοκληρη τετραδα στον γνωστο Μιχαλακη μας!!!
Gr13 - Δευ 11 Μάϊ 2009, 10:08:33
Σε λίγες μέρες κλείνω χρόνο και έχω 23000 khm,μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος και δεν έχω σχεδόν τίποτα από τριγμούς ,εκτος από ένα "ψιλοχτιπιματακι" τις "τασιερας" πίσω το οποιο δεν το είχα καταλάβει καν και μου το είπαν τα παιδιά της peugout όταν είχα πάει για service.Ηρθε το καλοκαίρι παιδες ετοιμαστήτε.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες