PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Αιώνιο τράβηγμα αριστερά !!!!

Vasso - Πεμ 06 Μάρ 2003, 10:31:11
Θέμα δημοσίευσης: Αιώνιο τράβηγμα αριστερά !!!!
Δεν ξέρω αν θυμάστε όταν είχα πρωτομπεί στο forum που είχα ανοίξει ένα topic που αφορούσε το τράβηγμα αριστερά που έκανε το αμάξι μου και που το είχα 40 μέρες στο συνεργείο κλπ....
Λοιπόν αυτό έγινε ανεπαίσθητο μετά από πολλές ευθυγραμμίσεις και 2 τιμολόγια γεμάτα αντικαταστάσεις από εξαρτήματα (δεν τα αναφέρω αναλυτικά γιατί μου τα αλλάξανε όλα Exclamation ΄)
Περιμένω μόλις φθαρούν λίγο ακόμα τα αμορτισέρ και τα λάστιχα να τα αλλάξω και να λυθεί το πρόβλημα εντελώς , και αυτό το λέω γιατί εφόσον το πρόβλημα το οποίο ήταν διπλό λύθηκε με την αντικατάσταση του πίσω άξονα αλλά με λάστιχα και ζάντες της μάνας του και επανήλθε με το χαμήλωμα και ζάντες δικές μου άρα κάτι συμβαίνει είτε με τα ελατήρια , είτε με τις ζάντες ακόμα και με τα αμορτισέρ...
Anyway.
Πήγα το αμάξι στη Lion όπου και έμεινε 2 μέρες για αναβάθμιση λογισμικού και κάποιο έλεγχο στα ηλεκτρικά γιατί τελείωσε η εγγύησή μου και είπα να την εκμεταλλευτώ λίγο ...
Εκεί διαπίστωσαν το μικρό τράβηγμα και μου έκαναν ευθυγράμμιση με αποτέλεσμα να τραβάει τώρα περισσότερο Shocked Shocked
Το καλύτερο είναι ότι μου είπαν πως έπρεπε να πληρώσω 63 ευρώ Shocked Exclamation Exclamation για μια ευθυγράμμιση !!!!
όταν ρώτησα γιατί μου είπαν πως η ευθυγράμμιση δεν χρεώνεται όταν το πάρεις καινούργιο το αμάξι , μετά από κάποιο διάστημα χρεώνεται γιατί προφανώ κάτι έχει κάνει ο οδηγός και χρειάζεται ευθυγράμμιση Shocked Shocked
Φυσικά και δεν πλήρωσα γιατί άκουσε τον εξάψαλμο από εμένα Cussing out
Τώρα είμαι υποχρεωμένη να πάω να ξανακάνω , αλλού όμως εννοείται Exclamation
Αυτό το πρόβλημα είναι αιώνιο τελικά και είναι κρίμα γιατί το αγαπάω το αμαξάκι μου
GIANNIS206 - Πεμ 06 Μάρ 2003, 10:36:49
Θέμα δημοσίευσης:
Νομίζω ότι μία ευθυγράμμηση είναι δωρεάν στα πλαίσια της εγγύησης!
Τώρα για το πρόβλημα ίσως να έχει κάποιο κατασκευαστικό λάσθος καιο να κσνει όλα αυτά! Rolling eyes
Vaggelis - Πεμ 06 Μάρ 2003, 10:59:12
Θέμα δημοσίευσης:
Έχεις ταλαιπωρηθεί πολυ τελικά με το θέμα του "στησίματος" του αυτοκινήτου σου, vassop...
Πήγαινε καλύτερα σε ένα μαγαζί, ειδικά για ευθυγραμμίσεις...
Είναι ένα στον Αϊ Γιάννη στον Νέο Κόσμο, δεν όμως θυμάμαι όνομα.
Μου έχουν πει τα καλύτερα για αυτόν, είναι πολύ μάστορας και κάνει καλή δουλειά...
Όταν θυμηθώ το όνομα, θα στο πω, γιατί σκοπεύω να πάω και εγώ σε λίγο καιρό...
overgr - Πεμ 06 Μάρ 2003, 11:05:09
Θέμα δημοσίευσης:
Βάσω,

υπάρχει ένα κατάστημα στο Χολαργό το οποίο μπορεί σίγουρα
να σου κάνει σωστή ευθυγράμμιση.

Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου δώσω details.

Ο μοναδικός σωστός τρόπος για να κάνεις ευθυγράμμιση είναι ο
εξής:

Με τα όργανα γυρισμένα σε υψηλή ευαισθησία και εσένα μέσα στο
αυτοκίνητο.

Αν το κάνεις, θα με θυμιθείς!
Vasso - Πεμ 06 Μάρ 2003, 11:11:12
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Έχεις ταλαιπωρηθεί πολυ τελικά με το θέμα του "στησίματος" του αυτοκινήτου σου, vassop...
Πήγαινε καλύτερα σε ένα μαγαζί, ειδικά για ευθυγραμμίσεις...
Είναι ένα στον Αϊ Γιάννη στον Νέο Κόσμο, δεν όμως θυμάμαι όνομα.
Μου έχουν πει τα καλύτερα για αυτόν, είναι πολύ μάστορας και κάνει καλή δουλειά...
Όταν θυμηθώ το όνομα, θα στο πω, γιατί σκοπεύω να πάω και εγώ σε λίγο καιρό...

Ευχαριστώ Βαγγέλη , θα το λάβω υπόψη μου , θα το πάω σήμερα σε αυτόν τον φίλο στο Μοσχάτο να του ρίξει μια ματιά .. είναι πολύ καλός και βλέποντας και κάνοντας...

Παράθεση:
Νομίζω ότι μία ευθυγράμμηση είναι δωρεάν στα πλαίσια της εγγύησης!
Τώρα για το πρόβλημα ίσως να έχει κάποιο κατασκευαστικό λάσθος καιο να κσνει όλα αυτά!

και εγώ έτσι νόμιζα αλλά δεν είναι ...... Confused Confused
alekos - Πεμ 06 Μάρ 2003, 11:24:06
Θέμα δημοσίευσης:
στον αη γιαννη το μαγαζι που κανει ευθυγραμισεις λεγετε διονυσοπουλος
Vasso - Πεμ 06 Μάρ 2003, 11:31:22
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Με τα όργανα γυρισμένα σε υψηλή ευαισθησία και εσένα μέσα στο
αυτοκίνητο.

Αυτό που είπες ποτέ δεν το είχα σκεφτεί αλλά πρέπει να είναι σωστό... θα φροντίσω σήμερα να το αναφέρω.
Ευχαριστώ
Αύριο θα σας πώ τα νέα και ανάλογα θα ζητήσω και πληροφορίες για τα άλλα μαγαζιά
Rally - Πεμ 06 Μάρ 2003, 12:19:47
Θέμα δημοσίευσης:
στο μοσχατο εχει και ο χοιμες μαγαζι ,εγω πληρωσα μονο 15 ευρω.αχ αυτη η λιον
Vasso - Πεμ 06 Μάρ 2003, 13:23:19
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:

Στον Χοϊμέ πηγαίνω και εγώ στον Πέτρο , είναι πάρα πολύ καλός και θα του πώ να κάνει ευθυγράμμιση με εμένα μέσα , θα πάω κατά τις 5 σήμερα , δεν αντέχω άλλο Crying or Very sad Crying or Very sad
Svstouk - Πεμ 06 Μάρ 2003, 14:13:26
Θέμα δημοσίευσης: Re: Αιώνιο τράβηγμα αριστερά !!!!
vassop26 έγραψε:
Δεν ξέρω αν θυμάστε όταν είχα πρωτομπεί στο forum που είχα ανοίξει ένα topic που αφορούσε το τράβηγμα αριστερά που έκανε το αμάξι μου και που το είχα 40 μέρες στο συνεργείο κλπ....
Λοιπόν αυτό έγινε ανεπαίσθητο μετά από πολλές ευθυγραμμίσεις και 2 τιμολόγια γεμάτα αντικαταστάσεις από εξαρτήματα (δεν τα αναφέρω αναλυτικά γιατί μου τα αλλάξανε όλα Exclamation ΄)
Περιμένω μόλις φθαρούν λίγο ακόμα τα αμορτισέρ και τα λάστιχα να τα αλλάξω και να λυθεί το πρόβλημα εντελώς , και αυτό το λέω γιατί εφόσον το πρόβλημα το οποίο ήταν διπλό λύθηκε με την αντικατάσταση του πίσω άξονα αλλά με λάστιχα και ζάντες της μάνας του και επανήλθε με το χαμήλωμα και ζάντες δικές μου άρα κάτι συμβαίνει είτε με τα ελατήρια , είτε με τις ζάντες ακόμα και με τα αμορτισέρ...
Anyway.
Πήγα το αμάξι στη Lion όπου και έμεινε 2 μέρες για αναβάθμιση λογισμικού και κάποιο έλεγχο στα ηλεκτρικά γιατί τελείωσε η εγγύησή μου και είπα να την εκμεταλλευτώ λίγο ...
Εκεί διαπίστωσαν το μικρό τράβηγμα και μου έκαναν ευθυγράμμιση με αποτέλεσμα να τραβάει τώρα περισσότερο Shocked Shocked
Το καλύτερο είναι ότι μου είπαν πως έπρεπε να πληρώσω 63 ευρώ Shocked Exclamation Exclamation για μια ευθυγράμμιση !!!!
όταν ρώτησα γιατί μου είπαν πως η ευθυγράμμιση δεν χρεώνεται όταν το πάρεις καινούργιο το αμάξι , μετά από κάποιο διάστημα χρεώνεται γιατί προφανώ κάτι έχει κάνει ο οδηγός και χρειάζεται ευθυγράμμιση Shocked Shocked
Φυσικά και δεν πλήρωσα γιατί άκουσε τον εξάψαλμο από εμένα Cussing out
Τώρα είμαι υποχρεωμένη να πάω να ξανακάνω , αλλού όμως εννοείται Exclamation
Αυτό το πρόβλημα είναι αιώνιο τελικά και είναι κρίμα γιατί το αγαπάω το αμαξάκι μου

AN EINAI ΔΥΝΑΤΟΝ!!!
Evil Evil Evil
Rally - Παρ 07 Μάρ 2003, 09:05:11
Θέμα δημοσίευσης:
vassop26 έγραψε:
Παράθεση:

Στον Χοϊμέ πηγαίνω και εγώ στον Πέτρο , είναι πάρα πολύ καλός και θα του πώ να κάνει ευθυγράμμιση με εμένα μέσα , θα πάω κατά τις 5 σήμερα , δεν αντέχω άλλο Crying or Very sad Crying or Very sad

ενημερωμενη γειτονακι!!!! Laughing τι εγινε τελικα????
Vasso - Παρ 07 Μάρ 2003, 09:42:49
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα Smile
πήγα χθές στον Πέτρο , κάναμε βόλτα μου είπε πως έχει χάσει λίγο τη σύγκλιση γιατί προφανώς κανένας δεν σκέφτηκε να μπει στη θέση του οδηγού και να υπολογίσει το βάρος αλλά είναι ελάχιστο , δεν αξίζει να ξανακάνω ευθυγράμμιση γι'αυτό.
Είπαμε μετά το καλοκαίρι που θα βάλω τα αμορτισέρ θα τα φτιάξει όλα...
Το κάνει ελάχιστα αλλά δεν παύει να με ενοχλεί εφόσον έχω τραβήξει τόσα με αυτό..
Πάντως όταν πηγαίνω κάπως πιο γρήγορα και πατήσω απότομα φρένο δεν φεύγει αριστερά το αμάξι για να πεις ότι είναι επικίνδυνο.
Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
Vasso - Πεμ 09 Οκτ 2003, 11:59:58
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ήθελα να ανοίξω άλλο τοπικ και έψαξα το παλιό μου για να κάνω μια αναφορά .......

Με την αλλαγή αμορτισέρ που έκανα το αιώνιο τράβηγμα αριστερά σταμάτησε !!!!! και χωρίς να κάνω ευθυγράμμιση !!!! Cool Cool Cool

Μάλλον δεν συμβάδιζαν τα μαμα αμορτισέρ με τα H&R ελατήρια που είχα τόσο καιρό !!!!

Παρεπιτόντως τα νέα αμορτισέρ είναι πολύ καλά Smile Smile

Αυτά Cool
kavaliotis - Παρ 10 Οκτ 2003, 05:36:35
Θέμα δημοσίευσης:
Ποια αμορτισερ εβαλες Βασω αν επιτρεπεται? Γιατι σε λιγο καιρο αλλαζω κι εγω και ψαχνομαι...
Vasso - Παρ 10 Οκτ 2003, 11:25:40
Θέμα δημοσίευσης:
kavaliotis έγραψε:
Ποια αμορτισερ εβαλες Βασω αν επιτρεπεται? Γιατι σε λιγο καιρο αλλαζω κι εγω και ψαχνομαι...

Bilstein Smile αν κοιτάξεις λίγο στο τοπικ για τα αμορτισέρ θα δεις .... πιστεύω πως θα τη βρεις τη λύση .
εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένη ... !!!
StAkIS - Δευ 13 Οκτ 2003, 00:07:22
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν, εγώ έχω επίσης ένα "αιώνιο τράβηγμα" αριστερά, για το οποίο έχω τρέξει και ταλαιπωρηθεί όσο δεν φαντάζεστε, δεν τα έχω αλλάξει όλα όπως η Βάσω, αλλά κάθε φορά που άλλαζα κάτι, χειροτέρευε κάτι άλλο! Sad Sad
Πραγματικά έχω απηυδήσει με αυτό το θέμα!

Με το που άλλαξα και αμορτισέρ και έβαλα Bilstein μαύρα...άστα να πάνε! Τώρα χτυπάει (σαν πινγκ πονγκ ακούγεται!!!) πίσω αριστερά! Πάω βάζω πίσω τα μαμίσια, δεν είχε πρόβλημα και έτσι αντικατέστησα το πίσω αριστερό bilstein με καινούργιο αλλά πάλι τα ίδια! Question Question Crying or Very sad

Εκτός των άλλων έχω και ένα απίστευτο χτύπημα μπροστά δεξιά όταν κόβω από λίγο έως πολύ το τιμόνι δεξιά την ώρα που κινούμαι και ο δρόμος έχει μικροανωμαλίες ή σαμαράκια, κάτι που το είχα και πριν την αλλαγή των αμορτισέρ!

Δεν αντέχω πραγματικά άλλο να μπαίνω στο αμάξι και να μην το ευχαριστιέμαι, ξέροντας τα προβλήματα που έχει και δεν λύνονται! Sad Sad Sad

Άρχισα να στενοχωριέμαι για το απόκτημα μου... Sad

Να μην υπάρχει ένας τεχνικός, κάπους, κάπως...που να μπορεί να με βοηθήσει χωρίς να καταξοδευτώ αλλάζοντας τα πάντα και μη βρίσκοντας λύση;;; Τι να πω...
Miltellas - Δευ 13 Οκτ 2003, 00:41:09
Θέμα δημοσίευσης:
overgr έγραψε:
...Με τα όργανα γυρισμένα σε υψηλή ευαισθησία και εσένα μέσα στο αυτοκίνητο...

To 206 είναι μισό πόντο περίπου ψηλότερο αριστερά από ότι δεξιά. Το συνηθίζουν οι Γάλλοι να στήνουν το αυτοκίνητο πάνω στον οδηγό..
Μερικοί κατασκευαστές αμορτισέρ (πχ Record) δίνουν διαφορετικό rebound στο δεξί αμορτισέρ από ότι στο αριστερό για τον ίδιο λόγο...
Vaggelis - Δευ 13 Οκτ 2003, 09:37:30
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
overgr έγραψε:
...Με τα όργανα γυρισμένα σε υψηλή ευαισθησία και εσένα μέσα στο αυτοκίνητο...

To 206 είναι μισό πόντο περίπου ψηλότερο αριστερά από ότι δεξιά. Το συνηθίζουν οι Γάλλοι να στήνουν το αυτοκίνητο πάνω στον οδηγό..
Μερικοί κατασκευαστές αμορτισέρ (πχ Record) δίνουν διαφορετικό rebound στο δεξί αμορτισέρ από ότι στο αριστερό για τον ίδιο λόγο...

Το φέρνεις από έδω, το φέρνεις από εκεί Μίλτο, θα ρίξεις πάντα και την ανάλογη διαφήμιση για τα Record ή για τα DeCarbon.... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Wink
StAkIS - Δευ 13 Οκτ 2003, 10:23:25
Θέμα δημοσίευσης:
ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑ!!! ΠΑΙΔΙΑ!!!! Sad
teoman - Δευ 13 Οκτ 2003, 10:39:49
Θέμα δημοσίευσης:
StAkIS έγραψε:

Πάτα F1... Laughing
Πως μπορούμε να βοηθήσουμε βρε γείτονα?Πήγες στην αντιπροσωπεία?
Vaggelis - Δευ 13 Οκτ 2003, 12:59:49
Θέμα δημοσίευσης:
StAkIS έγραψε:

- Κάνε μια ευθυγράμμιση
- Έλεγξε αν είναι στραβή καμία ζάντα...
- Ίσως φταίει και κανένα λάστιχο...
StAkIS - Δευ 13 Οκτ 2003, 18:51:19
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:
StAkIS έγραψε:

Πάτα F1... Laughing
Πως μπορούμε να βοηθήσουμε βρε γείτονα?Πήγες στην αντιπροσωπεία?

Πήγα, αλλά δεν αναλαμβάνουν να ανακατευτούν όταν τα αμορτισέρ δεν είναι μαμίσια!!! Shocked

Και όσον αφορά το μπροστά δεξιά χτύπημα, η απάντησή τους ήταν "...δες τι θα κάνεις πρώτα με τα αμορτισέρ (δηλ. το πίσω αριστερά!!!) και μετά βλέπουμε για το πρόβλημα!!!

Βέβαια τι άλλη απάντηση θα έπαιρνα από αυτούς... Sad

Και έτσι κάθε μέρα ζω με αυτά τα προβλήματα και άλλα τόσα!!! Sad

Να μην υπάρχει πια, ένας τεχνικός κάπου, που πραγματικά να ενδιαφέρεται να ασχοληθεί και να μου βρει λύση;;;

Γιατί και σε άλλες αντιπροσωπείες που πήγα εκτός της LION, πέρα από προηγούμενες κακές εμπειρίες, δεν μου εξέπνευσαν εμπιστοσύνη για να τους αφήσω το αμαξάκι μου και να βρουν λύση!! Τι να κάνω;;

Πόσα πια πρέπει να ξοδέψω για να βρω λύση;; Sad Sad Sad
teoman - Τρι 14 Οκτ 2003, 09:29:08
Θέμα δημοσίευσης:
Χρήστο,με όσα λες 2 πράγματα συμπεραίνω,είτε τα αμορτισέρ δεν είναι κατάλληλα για το αυτοκίνητο,ή-το πιθανότερο κατά την απόψή μου- τα ελατήρια δεν συνεργάζονται με τα συγκεκριμένα αμορτισέρ.
Θεωρώ δεδομένο ότι έγινε σωστή τοποθέτηση των αμορτισέρ,όσο αφορά τις ρυθμίσεις.Αυτός που στα έβαλε τί λέει?Από την στιγμή που με τα μαμίσια δεν έχεις πρόβλημα,δεν έχει να σου προτείνει κάτι?
Τώρα για την απάντηση της αντιπροσωπέιας,τί να πω... Όφειλαν να ελέγξουν το αυτοκίνητο,μιας και δεν είναι στην εγγύηση,και όχι να βγάζουν έτσι πορίσματα.Στο κάτω-κάτω υπάρχουν αντιπροσωπείες που αναλαμβάνουν να τοποθετήσουν οι ίδιες "ξένα" αμορτισέρ.
Vasso - Τρι 14 Οκτ 2003, 10:32:56
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ ένα χρόνο τραβιόμουνα με το πρόβλημα αυτό ... είχα κάνει ευθυγραμμίσεις και ευθυγραμμίσεις ....
Είχα πάει σε έναν μάστορα ο οποίος μου μέτρησε το αμάξι απ'άκρη σ'άκρη ....
Θα σου πώ δύο τρία πράγματα που μου κοίταξε αν είναι να το πείς και εσύ εκεί που θα πάς :

Πρώτον μέτρησε τις αποστάσεις των θόλων από τα λάστιχα και των θόλων από το κέντρο της κάθε ζάντας να δει που και αν υπάρχει διαφορά μεταξύ τους.
Δεύτερον μέτρησε από κάτω αποστάσεις στα σημεία που πιάνουν τα αμορτισέρ. Είδε εκεί ότι το ένα αμορτισέρ το είχαν πιάσει πιο ψηλά από το άλλο με αποτέλεσμα να έχει κλίση το αμάξι μου αριστερά ...... !!!
Τρίτον ο πίσω άξονας δεν είχε ρυθμιστεί ακριβώς δεξιά με αριστερά με αποτέλεσμα να έχει 1 πόντο διαφορά το δεξι με το αριστερό ..... !!!! Αυτό πάλι έκανε το αμάξι να κλίνει αριστερά ....!!!
Τέταρτον μέτρησε και μια μια ζάντα να δει αν η διάμετρος ήταν η ίδια σε όλες !!!!
Τέλος όμως δεν ταίριαζαν τα μαμίσια αμορτισέρ με τα ελατήρια χαμηλώματος !! Μόλις έβαλα τα Bilstein το πρόβλημα τέλειωσε..

Κάνε λοιπόν και εσύ τις ανάλογες μετρήσεις να δεις απο που γέρνει πρώτα το αμάξι και βλέπεις.
Wink Wink Wink
StAkIS - Τρι 14 Οκτ 2003, 13:55:58
Θέμα δημοσίευσης:
Vasso έγραψε:
Εγώ ένα χρόνο τραβιόμουνα με το πρόβλημα αυτό ... είχα κάνει ευθυγραμμίσεις και ευθυγραμμίσεις ....
Είχα πάει σε έναν μάστορα ο οποίος μου μέτρησε το αμάξι απ'άκρη σ'άκρη ....
Θα σου πώ δύο τρία πράγματα που μου κοίταξε αν είναι να το πείς και εσύ εκεί που θα πάς :

Πρώτον μέτρησε τις αποστάσεις των θόλων από τα λάστιχα και των θόλων από το κέντρο της κάθε ζάντας να δει που και αν υπάρχει διαφορά μεταξύ τους.
Δεύτερον μέτρησε από κάτω αποστάσεις στα σημεία που πιάνουν τα αμορτισέρ. Είδε εκεί ότι το ένα αμορτισέρ το είχαν πιάσει πιο ψηλά από το άλλο με αποτέλεσμα να έχει κλίση το αμάξι μου αριστερά ...... !!!
Τρίτον ο πίσω άξονας δεν είχε ρυθμιστεί ακριβώς δεξιά με αριστερά με αποτέλεσμα να έχει 1 πόντο διαφορά το δεξι με το αριστερό ..... !!!! Αυτό πάλι έκανε το αμάξι να κλίνει αριστερά ....!!!
Τέταρτον μέτρησε και μια μια ζάντα να δει αν η διάμετρος ήταν η ίδια σε όλες !!!!
Τέλος όμως δεν ταίριαζαν τα μαμίσια αμορτισέρ με τα ελατήρια χαμηλώματος !! Μόλις έβαλα τα Bilstein το πρόβλημα τέλειωσε..

Κάνε λοιπόν και εσύ τις ανάλογες μετρήσεις να δεις απο που γέρνει πρώτα το αμάξι και βλέπεις.
Wink Wink Wink

Η φάση είναι ότι σε σένα τα Bilstein έκαναν δουλειά, ενώ σε μένα ακριβώς το αντίθετο...!!

Πάντως όταν άλλαξα αμορτισέρ δεν άλλαξα και ελατήρια! Τα ελατήρια είναι ακόμα μαμίσια! (πληροφοριακά έχω κάνει περίπου 58000χλμ)

Άλλαξα μόνο αμορτισέρ, τακάκια και δισκόπλακες (μήπως τελικά το αμάξι φρέναρε περισσότερο από την μία πλευρά), αλλά τίποτα!

Και με τα χτυπήματα που έχω τι γίνεται; Μήπως είναι τα top mount μπροστά; Γιατί κανένας δεν μου ανέφερε κάτι τέτοιο! Και πίσω αριστερά πάλι; Γιατί κάνει κάτι σαν μπαλάκι πινγκ πονγκ ακόμα και όταν κινούμαι σε έναν φυσιολογικό ελληνικό δρόμο με μικροσαμαράκια; Τι άλλο μπορεί να χτυπάει σε σχέση με το αμορτισέρ; Αφού όλα πίσω αριστερά είναι δεδομένα!! Sad

Ωστόσο, teoman, ο μάστορας μου δέχτηκε να μου αλλάξει το αμορτισέρ και ένιωσα ότι έφτιαξε...Αλλά με το καιρό πάλι άρχισαν τα ίδια και όσο πάει χειροτερεύει! Τι στραβό μπορεί να έχει γίνει;

Sad Βάσω και teoman, σας παρακαλώ, αν έχετε προτείνετε μου κάποιον που να το πάω και να με βοηθήσει πραγματικά... Sad

Τι άλλο να κάνω; Και θα αρχίσω κάνοντας αυτά που έκανε και η Βάσω!
Miltellas - Τετ 15 Οκτ 2003, 01:49:48
Θέμα δημοσίευσης:
StAkIS έγραψε:
...Και πίσω αριστερά πάλι; Γιατί κάνει κάτι σαν μπαλάκι πινγκ πονγκ ακόμα και όταν κινούμαι σε έναν φυσιολογικό ελληνικό δρόμο με μικροσαμαράκια; Τι άλλο μπορεί να χτυπάει σε σχέση με το αμορτισέρ; Αφού όλα πίσω αριστερά είναι δεδομένα!!...

Από τη μέση και πίσω έχεις κάτω από το πάτωμα του 206 προστατευτικές λαμαρίνες. Αυτές με τον καιρό μπορεί να χάσουν την σταθερότητά τους και να ψιλοχτυπάνε εκνευριστικά. Σήκωσε σε ράμπα και ψάξε την λαμαρίνα που συντονίζεται χτυπώντας τη με το χέρι.
teoman - Τετ 15 Οκτ 2003, 08:56:02
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
StAkIS έγραψε:
...Και πίσω αριστερά πάλι; Γιατί κάνει κάτι σαν μπαλάκι πινγκ πονγκ ακόμα και όταν κινούμαι σε έναν φυσιολογικό ελληνικό δρόμο με μικροσαμαράκια; Τι άλλο μπορεί να χτυπάει σε σχέση με το αμορτισέρ; Αφού όλα πίσω αριστερά είναι δεδομένα!!...

Από τη μέση και πίσω έχεις κάτω από το πάτωμα του 206 προστατευτικές λαμαρίνες. Αυτές με τον καιρό μπορεί να χάσουν την σταθερότητά τους και να ψιλοχτυπάνε εκνευριστικά. Σήκωσε σε ράμπα και ψάξε την λαμαρίνα που συντονίζεται χτυπώντας τη με το χέρι.

Αν δεν κάνω λάθος,τον θόρυβο δεν τον κάνει με τα μαμίσια αμορτισέρ...
StAkIS - Τετ 15 Οκτ 2003, 10:24:36
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggelis έγραψε:
StAkIS έγραψε:

- Κάνε μια ευθυγράμμιση
- Έλεγξε αν είναι στραβή καμία ζάντα...
- Ίσως φταίει και κανένα λάστιχο...

Βαγγέλη έχω κάνει "άπειρες" ευθυγραμμίσεις, έχω ελέγξει τις ζάντες, έχω αναγκάσει να μου αλλάξουν ακόμα και τα λάστιχα, αλλά τίποτα από αυτά!!! Sad Sad
StAkIS - Τετ 15 Οκτ 2003, 10:49:41
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
StAkIS έγραψε:

Αυτό το γνωρίζω, ο ήχος όμως είναι σαν να στριγγλίζει κάτι και μου το κάνει πολλές φορές όταν το αμάξι είναι κρύο και ξεκινάω με πρώτη...Την ώρα που χειρίζομαι συμπλέκτη-ταχύτητα...Έχω ήδη τσεκάρει και σφίξει τις λαμαρίνες...Αλλά αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τα εκνευριστικά χτυπήματα που έχω...

Ωστόσο έχω εντοπίσει τα σημεία που ακούγονται με σιγουριά, αλλά δεν μπορω να καταλάβω τι ακριβώς είναι...τουλάχιστον για το πρόβλημα μπροστά δεξιά...

Πίσω αριστερά, πάντως είναι σίγουρα κάτι σε σχέση με το αμορτισέρ! Αλλά λόγω αντικατάστασης του bilstein και επανάληψης του προβλήματος, έχω μπερδευτεί!! Sad
StAkIS - Τετ 15 Οκτ 2003, 10:54:38
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:
Miltellas έγραψε:
StAkIS έγραψε:

Αν δεν κάνω λάθος,τον θόρυβο δεν τον κάνει με τα μαμίσια αμορτισέρ...

Ακριβώς, teoman. Με τα μαμίσια αμορτισέρ δεν το κάνει!!! Και αυτό με προβληματίζει, αλλά δεν είμαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που βάζει bistein μαύρα σε Peugeot 206!! Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει!! Sad Sad

Υπάρχει περίπτωση να έχει "χαλάσει" κάτι σε σχέση με το "κούμπωμα" του αμορτισέρ;; Γιατί έβαλα τον μάστορα να τα επανατοποθετήσει, χωρίς όμως αυτό να αλλάξει την κατάσταση!! Τι άλλο μπορεί να υπάρχει εκεί που μπαίνει το αμορτισέρ; Sad Sad

Ο ήχος πάντως που παράγεται είναι πάντα της ίδιας έντασης, άσχετα με την ανωμαλία του δρόμου! Λες και κάτι πηγαινοέρχεται...Δεν ξέρω... Sad
Miltellas - Πεμ 16 Οκτ 2003, 00:42:31
Θέμα δημοσίευσης:
StAkIS έγραψε:
...Και αυτό με προβληματίζει, αλλά δεν είμαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που βάζει bistein μαύρα σε Peugeot 206!!...

Kαι δεν έχω ακούσει ακόμη ευχαριστημένο αγοραστή μαύρων Bilstein...
StAkIS - Πεμ 16 Οκτ 2003, 11:54:06
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
StAkIS έγραψε:
...Και αυτό με προβληματίζει, αλλά δεν είμαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που βάζει bistein μαύρα σε Peugeot 206!!...

Kαι δεν έχω ακούσει ακόμη ευχαριστημένο αγοραστή μαύρων Bilstein...

Αν τελικά δεν βρω κάποια φθηνή λύση και αντικαταστήσω μονο τα πίσω με μαμίσια, θα αλλάξει πολύ η συμπεριφορά του αυτοκινήτου; Ίσως προς το χειρότερο; Η θα είναι αμελητέα η διαφορά σε σχέση με το τώρα;
konstantinos - Πεμ 16 Οκτ 2003, 12:46:57
Θέμα δημοσίευσης:
StAkIS έγραψε:
Αν τελικά δεν βρω κάποια φθηνή λύση και αντικαταστήσω μονο τα πίσω με μαμίσια, θα αλλάξει πολύ η συμπεριφορά του αυτοκινήτου; Ίσως προς το χειρότερο; Η θα είναι αμελητέα η διαφορά σε σχέση με το τώρα;

Δεν νομίζω να έχεις μεγάλη διαφορά (να μην πω καμία) γιατί τα μαύρα bilstein είναι σαν τα εργοστασιακά.

Απορώ όμως το γιατί δεν θέλουν να βάλουν "χέρι" στην αντιπροσωποία αφού και η ίδια η peugeot έχει αρκετά πάρε δώσε με την bilstein. Εαν η δικαιολογία τους είναι οτι δεν τα εγκρίνουν, απλά πες τους να στο γράψουν σε ένα χαρτί και να στο υπογράψουν... για να έχεις έναν λόγο παραπάνω όταν επισκεφτείς την Lion και τους αναφέρεις τα προβλήματά σου.
StAkIS - Πεμ 16 Οκτ 2003, 16:02:11
Θέμα δημοσίευσης:
konstantinos έγραψε:
StAkIS έγραψε:

Δεν νομίζω να έχεις μεγάλη διαφορά (να μην πω καμία) γιατί τα μαύρα bilstein είναι σαν τα εργοστασιακά.

Απορώ όμως το γιατί δεν θέλουν να βάλουν "χέρι" στην αντιπροσωποία αφού και η ίδια η peugeot έχει αρκετά πάρε δώσε με την bilstein. Εαν η δικαιολογία τους είναι οτι δεν τα εγκρίνουν, απλά πες τους να στο γράψουν σε ένα χαρτί και να στο υπογράψουν... για να έχεις έναν λόγο παραπάνω όταν επισκεφτείς την Lion και τους αναφέρεις τα προβλήματά σου.

Μα, την αντιπροσωπεία επισκέφθηκα και μου είπε ότι αναφερω παραπάνω...!!! Shocked
GIANNIS206 - Πεμ 16 Οκτ 2003, 16:31:00
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω την λύση στο πρόβλημά σου!
Ο ήχος αυτός προέρχετε από την μαρίνα που προστατεύει το δοχείο των καυσίμων από την εξάτμιση!Αυτή πιάνεται από το αμάξωμα με 4 πλαστικές βίδες και κάτι σαν ούπα.Βγάλτα και αντί για πλαστικές βίδες βάλε 4 λαμαρινόβιδες!!Το έκανα και δεν ακούγεται τίποτα!Αν ξαναακουστεί θα στραβώσω λίγο την λαμαρίνα!
Anonymous - Πεμ 16 Οκτ 2003, 16:44:39
Θέμα δημοσίευσης:
StAkIS έγραψε:
Λοιπόν, εγώ έχω επίσης ένα "αιώνιο τράβηγμα" αριστερά, για το οποίο έχω τρέξει και ταλαιπωρηθεί όσο δεν φαντάζεστε, δεν τα έχω αλλάξει όλα όπως η Βάσω, αλλά κάθε φορά που άλλαζα κάτι, χειροτέρευε κάτι άλλο! Sad Sad
Πραγματικά έχω απηυδήσει .........

Άρχισα να στενοχωριέμαι για το απόκτημα μου... Sad

Να μην υπάρχει ένας τεχνικός, κάπους, κάπως...που να μπορεί να με βοηθήσει χωρίς να καταξοδευτώ αλλάζοντας τα πάντα και μη βρίσκοντας λύση;;; Τι να πω...

Kαταρχάς μην αγχώνεσαι -τι λέω τώρα....-----¨Ολα αυτά τα προβλήματα ισως να είναι κάποια ξεχασμένη βίδα που χτυπά . Wink
Το έιχα πάθει με χαλαρωμένη βίδα στο εμπρός αριστερο αμορτισερ και είχα δύο προβλήματα
1ο Σε πέρασμα του αριστερού τροχού απο ανωμαλία είχα τριγμό, με το περασμα του δεξιού τίποτα Shocked Shocked ,σε φρενάρισμα απο αριστερά πάντα κάτι ξεχνίοταν και χτυπούσε με διαφορά φάσης Evil
2οσε φρενάρισμα και επιτάχυνση η αριστερά η ίδια ....
Καλά θα ήταν να ελέγξεις περιμετρικά το σφίξιμο σε αμορτισερ και γενικότερα ότι πιθανων μετακινήθηκε κατα τις αλλαγές που έχεις κάνει κατα καιρούς και που πιθανών να ξεχασε κάποιος να σφίξει .....
Ψαξε και λίγο μέσα στο αυτοκίνητο μήπως κάνει κάτι αλλο

Αυτά με το προηγούμενο αμαρτωλό αυτοκινητιστικο παρελθον όχι τον Πεζουλα ευτυχως
Προσεχε και
StAkIS - Πεμ 16 Οκτ 2003, 22:06:38
Θέμα δημοσίευσης:
GIANNIS206 έγραψε:
Ο ήχος αυτός προέρχετε από την μαρίνα που προστατεύει το δοχείο των καυσίμων από την εξάτμιση!Αυτή πιάνεται από το αμάξωμα με 4 πλαστικές βίδες και κάτι σαν ούπα.Βγάλτα και αντί για πλαστικές βίδες βάλε 4 λαμαρινόβιδες!!Το έκανα και δεν ακούγεται τίποτα!Αν ξαναακουστεί θα στραβώσω λίγο την λαμαρίνα!

Μπορεί να έχεις δίκιο και θα το κοιτάξω και αυτό! Αλλά αυτό οφείλεται στα καινούργια αμορτισέρ; Ίσως επειδή είναι πιο σφικτά;
ANGEL - Πεμ 16 Οκτ 2003, 22:28:33
Θέμα δημοσίευσης: ΔΕΞΙΑ!!!!!!
Παιδιά βοήθεια το δικό μου τραβάει δεξιά!!!!!
kavaliotis - Παρ 17 Οκτ 2003, 01:44:38
Θέμα δημοσίευσης: Re: ΔΕΞΙΑ!!!!!!
ANGEL έγραψε:
Παιδιά βοήθεια το δικό μου τραβάει δεξιά!!!!!

Να οδηγας με την οπισθεν τοτε για να εισαι ιδιος με τους αλλους! Razz
GIANNIS206 - Παρ 17 Οκτ 2003, 15:49:40
Θέμα δημοσίευσης:
StAkIS έγραψε:
GIANNIS206 έγραψε:

Μπορεί να έχεις δίκιο και θα το κοιτάξω και αυτό! Αλλά αυτό οφείλεται στα καινούργια αμορτισέρ; Ίσως επειδή είναι πιο σφικτά;

Πολύ πιθανόν!
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες