apoc έγραψε: |
Παιδιά μία βοήθεια θα ήθελα!!!!
Από πέρισυ τον Αυγουστο που πήρα έχω τεράστιο πρόβλημα με τις καταναλώσεις του 207 μου (1,6 110ps). Ολοι μου λένε οτι δεν πρόκειται ποτέ να δω τις καταναλώσεις που επισημα εχει δώσει η PEUGEOT και καλά μου καίει μικτά από 11 - 13 lt/100km!!!!! Εχει κανείς καμμία συμβουλή να δώσει ή αν είχε το ίδιο πρόβλημα το αντιμετώπισε και πως??????? Ευχαριστώ!!! Νεοκλής |
WHISPER έγραψε: | ||
φιλε μου δεν ειναι καποιο προβλημα αυτο.το μοτερ ειναι ιδιο με αυτο που φοραει το 307 1,6(που ειχα) δυστυχως δεν ειναι και απο τα ποιο οικονομικα μοτερ αυτα.ειδικα αμα το πατας τοτε 13+ θα εχεις.νομιζω θα ξερεις οτι τωρα εβγαλε ενα νεο 1,6 με 120 αλογα και με πολυ μικρη καταναλωση.αυτο ειναι πραγματικα πολυ καλο μοτερ οικονομικο και ροπατο θα ελεγα παντα στα πλαισια ενος ατμοσφαιρικου 1600αρι κινητηρα |
Jim207GT έγραψε: |
Βρε φίλε μου σαν πολλά δεν καίει?? Επειδή κρατάω στατιστικά(Τι Μαθηματικός θα είμουν αν δεν κράταγα) το 207 GT που έχω που είναι και turbo έχει συνολική κατανάλωση( απο day one μέχρι σήμερα 9.000χλμ) 10,0 lt/100χλμ. Εκτός πόλης και μηλάμε για ταχύτητες 130-160 και καμια φορά(αντε δυο..τρεις...τεσσερις...) 200+ 7,0-8,3 lt/100χλμ βαριά, ενώ μόνο πόλη από 10,2-10,8 lt/100χλμ. Και δέν μπορούμε να πούμε οτι είναι πούπουλο το 207 αφού είναι 1300kg+. |
Παράθεση: |
Φίλε Δημήτρη μπορείς να μου πεις τι βενζίνη βάζεις? 100άρα ή απλή? Εγώ έχω παρατηρήσει ότι με την 100άρα βγάζει λιγότερα χιλιόμετρα παρά με την απλή. |
Jim207GT έγραψε: |
Βρε φίλε μου σαν πολλά δεν καίει?? Επειδή κρατάω στατιστικά(Τι Μαθηματικός θα είμουν αν δεν κράταγα) το 207 GT που έχω που είναι και turbo έχει συνολική κατανάλωση( απο day one μέχρι σήμερα 9.000χλμ) 10,0 lt/100χλμ. Εκτός πόλης και μηλάμε για ταχύτητες 130-160 και καμια φορά(αντε δυο..τρεις...τεσσερις...) 200+ 7,0-8,3 lt/100χλμ βαριά, ενώ μόνο πόλη από 10,2-10,8 lt/100χλμ. Και δέν μπορούμε να πούμε οτι είναι πούπουλο το 207 αφού είναι 1300kg+. |
Sorry για το Off Topic αλλά είδα Μαθηματικός και Βύρωνας και δεν κρατήθηκα.. Κι εγώ μαθηματικός Βυρωνιώτης... |
volvos έγραψε: |
de ξερω αν στο εχουν πει οτι αυτο ειναι το χειροτερο στρωσιμο για ενα υγιες μοτερ ![]() |
booster έγραψε: |
Εγώ έχω το rallye εδώ και 2 μήνες. Μετά από 6 γεμίσματα. Εθνική 8-10 λ/100 άνάλογα τις ορέξεις. Πόλη (Αθήνα με κάργα κίνηση), 12-14.5.
Μεικτή, 11-12. Τα 2 από αυτά τα γεμίσματα τα έκανα με super αμόλυβδη και έκαιγε παραπάνω (μπορεί βέβαια να έτυχαν οι συνθήκες), αλλά πραγματικά τελείωνε αμέσως. Και ήταν v-power racing απο γνωστό πρατήριο. Η ίδια στο 206 1.6 xs μου κρατούσε αρκετά παραπάνω από την απλή και η κατανάλωση ήταν κάτω γύρω στο 1.5 λ/100. Επομένως ναι μπορεί, με σούπερ αμόλυβδη να καίει και παραπάνω! (1ον απίστευτο) Τώρα υπάρχει ένα άλλο θέμα (2ον απίστευτο). Τυχαίνει να έχει και η μάνα μου ένα 207 1.4 με 75 ίππους το 8βάλβιδο! Αυτός ο κινητήρας όποιος είχε οδηγήσει 106 ή 206 ή 306 θα ξέρει ότι τράβαγε χαμηλά και πήγαινε μια χαρά μες στη πόλη. Ε τον χαλάσανε!!! Αλλάξαν τη χαρτογράφηση, και χαμηλά είναι τελείως νεκρό! Παιδιά έχει απίστευτα μακρυές σχεσεις και δεν έχω ξαναοδηγήσει τόσο αργό αμάξι στι ζωή μου. Απλά η δευτέρα δεν επιταχύνει..(το εννοώ!) Λοιπόν αυτό όσο και αν δεν το πιστεύετε λόγω του μεγάλου βάρους δεν πέφτει ποτέ κάτω από 11,5 λ/100 στη πόλη. Δηλαδή τι 75, τι 150 ίπποι το ίδιο! Έλεος... |
Αλλά σας λέω ότι κρεμάει 2,000-3,000, όπως κρεμάει στα 207 GT 1,300-1,800 (σας να πηγαίνει να σβήσει)... |
Εμένα πάντως εδώ και 1 μήνα δεν έχει πέσει κάτω από 13,5. Τώρα για τις 1,300-1,700 δεν κρεμάει, ανεβάζει, αλλά νιώθεις κάπως σαν να πάει να σβήσει. Βέβαια να σημειώσω είμαι άστρωτος ακόμα (1,600 χλμ). Ίσως ήταν ατυχές το παράδειγμα. Το 1.4 πάει πολυυυυ χειρότερα.... |
Μέσα στην πόλη με χαλαρή κίνηση καίει 13,5 lt/100km, αν πέσω και σε πηξιμο μεγάλο και μποτιλιάρισμα μπορεί να φτάσει και 16 lt/100km!!!!
Πιστεύετε ότι είναι κανονική η κατανάλωση ???? Τότε τι παραμύθια μας πουλάνε όταν πάμε να αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο??? Οικονομία και μπούρδες!!!! Δεν είναι απαράδεκτο 50λιτρο τεπόζιτο να βγάζει στην πόλη 300 - 320 km??? ![]() ![]() ![]() |
Jim207GT έγραψε: | ||
Το αμάξι το έχω 5μηνές και επειδή βαρέθηκα να το λέω ποτέ πάνω απο 10.8 lt/100km με τρελή κίνηση. Ολική κατανάλωση μέχρι σήμερα μέση 9.9 lt/100km με 80-20 πόλη-ταξίδια. Η σας καίει πολύ(τον λόγο δεν τον ξέρω) ή πολύ βαρύ πόδι έχετε ρε παιδιά ![]() |
Οταν το πήγα στην LION και το τέσταραν (υποτίθεται) σε 36 km μικτή?? κατανάλωση έβγαλαν 10 lt/100km!!!Α, δεν ξέρω αν είπα εχω το 1600 με 110ps!! |
Touristas έγραψε: | ||
Τι θέλεις να πεις με αυτό?? |
nick207 έγραψε: |
ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ PS CLUB.
ΕΙΧΑ ΕΝΑ 306 1.4(8V) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΚΑΙΓΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΟ ΕΔΩΣΑ ΛΟΓΩ ΠΟΛΥΕΤΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣΑ 207 1.6 120 ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 9 ΑΝΑ 100 ΧΛΜ. ΕΠΕΙΔΗ ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΒΕΛΟΝΑ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ!! ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΕΧΕΙΣ 120 ΑΛΟΓΑ.. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΙΔΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΚΑΕΙ. ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΕΖΩ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ(ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΩΣΙΜΟ) ΜΗΠΩΣ ΚΑΙΕΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ? ΕΧΩ ΚΑΝΕ 1400ΚΜ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. |
Εγω παλι εχω απο 9.5 εως 10.5. Μαλλον δεν το παταω και πολυ!!! |
isim έγραψε: |
Καλα ρε bagosgt κοφτες το πας συνεχεια;;; Egv exv balei to προγραμμα του κονδορα και πανω απο 10,5 δεν μου εχει γραψει!!!!Μιλαω για την μεση καταναλωση...γιατι στιγμιαια εχω δει 27 ![]() |
Μες στη πόλη (λίγα) γύρω στα 280-300 χλμ, και το γεμίζω λίγο πριν ανάψει η ρεζέρβα. Εκτός, 350-400 περίπου. |
kostas207GT έγραψε: |
Eμενα φιλε μου μου κανει 500 κm στανταρ.Δεν εχω βαλει ποτε super αμολυβδη παρα μονο μια φορα που μου τελειωσε στα 380km.Δεν κανω ξανα το λαθος να βαλω.!!Lol!! |
android έγραψε: |
καλα ρε μονο συμπλεκτη κ ταχυτητες αλλαζετε?γκαζι δεν πατατε? ![]() |
pathfinder έγραψε: |
με μέση ταχύτητα τα 160 χλμ. |
giannis27 έγραψε: |
πως δεν γίνεται !μπαίνεις εγνατία πιάνεις τα 160 μηδενίζεις το τρίπ κ μετά από δύο χιλιόμετρα βγάζεις φωτογραφία! ![]() |
Persis9 έγραψε: |
Παίδες καλησπέρα
εγώ έχω 14500 και η μεση κατανάλωση είναι περιπου στα 8,0 με 8,5 λιτρα. Στο κάθε γεμισμα μονο με 100 ΒΡ βγαζω χαλαρα 520 με 540 χλμ και οχι συντηριτικα. 95 αρα δεν εχω δοκιμασει να βαλω σκεφτομαι απο το χειμωνα |
εγω γιατι οταν το περνω με 350χλμ πχ. κ κανω μια βολτα 15-20 χιλ μου παει στα 250 το trip? ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jim207GT έγραψε: | ||
Γιατί το trip υπολογίζει σύμφωνα με το τρόπο που οδηγάς τα τελευταία λεπτά και σύ από ότι φαίνετε λές "έχω βενζίνη τώρα ας του πιώ το αίμα" ![]() ![]() |
εγω που βγηκα εθνικη κ επαρχιακο...ειχα καποθ στα 8 με 8.5 λιτρα στα 100
μεχρι που ποιασα βουνο κ πηγε 10 χαχαχαχα |
CHRIS106 έγραψε: |
παιδια εχω το ραλλυ και επειδη ακουω πολλα εγω βλεπω οτι εκτοσ και εντος πολησ υπαρχει χαωδης διαφορα στην καταναλωση...ελπιζω να ειναι ιδεα μου.... αλλα μολισ παταω γκαζι το cruise ctrl τρελενεται. παντως με τα 4/5 οδηγησης εντοσ πολησ ενα τεποζιτο μου βγαζει καπου 300 χλμ μεχρι λαμπακι...... |
thesalos έγραψε: |
Κι εμενα η μεση καταναλωση μου μεχρι τωρα (11000) ειναι 8,3 λιτρα.
Η πλακα ειναι οταν καρφωνεις το γκαζι στο πατωμα και η στιγμιαια φτανει μεχρι τα 21 λιτρα |
kos_argyris έγραψε: |
Σιγά μη του βαζα 100άρα. |
soulos6 έγραψε: |
Αν βρεις το link στειλ'το. |
thesalos έγραψε: | ||
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=12111&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight= |
Harrys RC έγραψε: |
Το μονο που με παραξενευει ειναι οτι οταν ανεβαινω λαμια, μου φενεται
οτι καιω περισοτερο απο οτι οταν κατεβαινω Αθηνα! ![]() |
giousko έγραψε: |
καλησπερα παιδια..εχω το 207 95 ps..εχω 6.000 χλμ και μου γραφει σαν μεση καταναλωση 9.2. το πηρα τον σεπτεμβριο του 08.. στην πολη κυριως το κινω..αλλα τισ περισσοτερες φορες χωρις κινηση βραδακια.. και δεν μπορω να πω οτι εχω βαρυ ποδι.. ξερω οτι δεν συγκρινεται με τισ τιμες που γραφετε πιο πανω απλα ρωταω ενημερωτικα...μηπως μπορω να κανω καποιο update? ξαναλεω για να μην παρεξηγηθω οτι ρωταω επειδη μου φανηκε καπωσ τσιμπημενο σε συγκριση με αλλα αυτοκινητα εεξισου βαρια. ευχαριστω |
iceage έγραψε: |
Να ρωτήσω που βρίσκεται το αναθεματισμένο φίλτρο βενζίνης του 207? Γιατί γκαβόθηκα μου φένεται(αν και τα έχω τέσσερα τα ρημάδια). |
Lefter1s RC έγραψε: |
Βεβαια ειναι αληθεια οτι δεν εχω προσπαθησει καθολου για 'οικονομικη οδηγηση'
συνολο: 13.300km, trip computer: 11,8μικτη σε 3200km με μεση ταχυτητα 26km/h |
android έγραψε: | ||
σχεδον ολα τα καινουρια αμαξια δεν εχουν ![]() |
android έγραψε: | ||||||
απο πιο μοτερ ειναι αυτο?και που ειναι χωμενο?3 ατομα το ψαχναμε απο κατω κτλ το gt μου κ δεν βρηκαμε τπτ |
iceage έγραψε: | ||||||||
Το γράφει στην φωτο. Είναι απο 207 με μοτέρ EP6DT (δλδ. RALLYE - GT). |
Touristas έγραψε: | ||||||||||
Το ότι το έχει στα ανταλλακτικά δεν πάει να πει πως έχει και το αμάξι. Επίσης έχει να κάνει με την χώρα που προορίζεται το κάθε αυτοκίνητο. Όλα σχεδόν τα νέα αυτοκίνητα τουλάχιστον τα Peugeot έχουν ενσωματωμένο το φίλτρο στην αντλία βενζίνης. |
salex έγραψε: |
Όταν κάνεις την πρώτη αλλαγή λαδιών (που καλό θα ήταν να επισπεύσεις ανεξάρτητα του τι γράφει το εγχειρίδιο) και καθώς θα περνούν τα χιλιόμετρα θα έχεις καλύτερη κατανάλωση.
Στο δικό μου με ανοίγματα όλη την ώρα και οδήγηση μέσα στην πόλη μου πέφτει η κατανάλωση από τα 12 L/100km αντί να ανεβαίνει. Σταθεροποιείται κάπου στα 10. |
Scotty308 έγραψε: |
Καλα...ρε συ Γιωργο..αλλαξες λαδια στα 1000 μετα στα 3000 και μετα 5000κμ??? πουτα ειδες αυτα γραμενα?? μηπως εισαι λιγο υπερβολικος??
Θα δεχομουν την αλλαγη στα 6000 αντι στα 12000 , αντε και το πολυ στα 1000 αλλα οχι και ετσι .. ![]() |
sotos 207Gt έγραψε: |
εχμμμμ για να δειξει σωστα αυτο το οργανο νομισω πως πρεπει να το μηδενιζετε πριν και μετα να βγαλει μεσο ορο αλλιως κουκουρουκου.
Γενικα δεν καιει υπο νορμαλ συνθηκες αν το πατας ρουφαει. Ως γνωστον τα μουλαρια θελουν και φαι ετσι? |
μονο το rx8 εμεινε σε αυτο το σταδιο ![]() |
amafic έγραψε: |
Τα δικά μου στατιστικά: Μετά από 14000χλμ σύνολο και 6000χλμ από τον τελευταίο μηδενισμό του trip computer δείχνει μέση κατανάλωση 8,2. Τα χιλιόμετρα έχουν γίνει 95% εθνική και 5% πόλη και η οδήγησή μου στην εθνική έχει απ'όλα (ευθείες, στροφές, προσπεράσματα, αναβάσεις, καταβάσεις) και δεν το σκέφτομαι και πολύ να πατήσω λίγο παραπάνω το γκάζι (όσο πάει δηλαδή). Βενζίνη μόνο 95άρα και έχω αυτονομία πάνω από 450χλμ (υπολογίζω να φτάνει τα 500χλμ, αλλά όταν ανάβει το λαμπάκι πάντα το γεμίζω). Το αυτοκίνητο είναι μαμά. |
spyros_rallye έγραψε: |
Και εμενα με την ιδια σχεδον οδηγηση και με μολις 3500κμ μου δειχνει μεση καταναλωση 8,5. Καλα ειναι πιστευω ετσι. |
sklage_Rallye έγραψε: |
Με 2500χλμ και οδηγηση 50% εθνικη-εγνατια οδο, 40% πόλη και 10% επαρχία εχω 9,0 ltr - ακόμη δεν το εχω μηδενισει απο καινουριο. Βενζινη ΕΚΟ 95αρα εκτος απο 2-3 φορες ΒΡ 100αρα / Shell Vpower.. |
Τα δικά μου στατιστικά: Μετά από 14000χλμ σύνολο και 6000χλμ από τον τελευταίο μηδενισμό του trip computer δείχνει μέση κατανάλωση 8,2. Τα χιλιόμετρα έχουν γίνει 95% εθνική και 5% πόλη και η οδήγησή μου στην εθνική έχει απ'όλα (ευθείες, στροφές, προσπεράσματα, αναβάσεις, καταβάσεις) και δεν το σκέφτομαι και πολύ να πατήσω λίγο παραπάνω το γκάζι (όσο πάει δηλαδή). Βενζίνη μόνο 95άρα και έχω αυτονομία πάνω από 450χλμ (υπολογίζω να φτάνει τα 500χλμ, αλλά όταν ανάβει το λαμπάκι πάντα το γεμίζω). Το αυτοκίνητο είναι μαμά. |
By the way, το δικό μου με 70.000km πλέον και μικτές διαδρομές καίει από 8,2 - 9lt. Πραγματικά, με βάση τα γεμίσματα, όχι με το trip. |
Πάντως παιδιά τις καταναλώσεις που λέτε δεν τις έχω δει ποτέ. Εγώ κάνω 99% χρήση μες στην Αθήνα, συνήθως με πολύ κίνηση. Ε λοιπόν δεν το έχω δει ποτέ κάτω από 14 λ/100. Συνήθως είμαι γύρω στα 15! Σήμερα μάλιστα λέει 16! Το αμάξι μου είναι μαμά, και αυτά που σας λέω πηγαίνοντας σβέλτα (το πραδέχομαι) αλλά γενικά χωρίς να το σκίζω (δεν το ανεβάζω και τόσο ψηλά γενικά).
Και μη μου πείτε ότι φταίω εγώ, γιατί έχω και fiesta ST που μου καίει 11-12λ/100, και πριν 206 1.6 που μου έκαιγε 10 λ/100. Το αμάξι καίει απίστευτα. Να πω βέβαια ότι εκτός πόλης η κατανάλωση όντως είναι θεαματικά μικρότερη (γενικά από 9 έως 11 λ/100). Οι καταναλώσεις που σας λέω είναι είτε βάλεις απλή ή 100άρα (τα ίδια μου καίει μες στη πόλη) και το έχω τώρα 1,5 χρόνο. Επίσης έχω διαπιστώσει ότι το αμάξι καταναλώνει πάρα πολύ όταν είναι κρύο (και αργεί πολύ να ζεσταθεί). Εάν επομένως (όπως εγώ) πας κάθε μέρα στη δουλεία σου χωρίς να προλάβει να ζεσταθεί, καταλαβαίνεται ότι καίει πολύ.. |
Πάντως παιδιά τις καταναλώσεις που λέτε δεν τις έχω δει ποτέ. Εγώ κάνω 99% χρήση μες στην Αθήνα, συνήθως με πολύ κίνηση. Ε λοιπόν δεν το έχω δει ποτέ κάτω από 14 λ/100. Συνήθως είμαι γύρω στα 15! Σήμερα μάλιστα λέει 16! Το αμάξι μου είναι μαμά, και αυτά που σας λέω πηγαίνοντας σβέλτα (το πραδέχομαι) αλλά γενικά χωρίς να το σκίζω (δεν το ανεβάζω και τόσο ψηλά γενικά).
Και μη μου πείτε ότι φταίω εγώ, γιατί έχω και fiesta ST που μου καίει 11-12λ/100, και πριν 206 1.6 που μου έκαιγε 10 λ/100. Το αμάξι καίει απίστευτα. Να πω βέβαια ότι εκτός πόλης η κατανάλωση όντως είναι θεαματικά μικρότερη (γενικά από 9 έως 11 λ/100). Οι καταναλώσεις που σας λέω είναι είτε βάλεις απλή ή 100άρα (τα ίδια μου καίει μες στη πόλη) και το έχω τώρα 1,5 χρόνο. Επίσης έχω διαπιστώσει ότι το αμάξι καταναλώνει πάρα πολύ όταν είναι κρύο (και αργεί πολύ να ζεσταθεί). Εάν επομένως (όπως εγώ) πας κάθε μέρα στη δουλεία σου χωρίς να προλάβει να ζεσταθεί, καταλαβαίνεται ότι καίει πολύ.. |
Έτσι είναι το αμάξι, κάντε ένα ολόκληρο ντεπόζιτο στη πόλη και θα δείτε τόσο καίει. |
Το έχω πάει ήδη, μπουζι μια χαρά, χρονισμός οκ, λάδια καινούρια, βενζίνες έχω δοκιμάσω racing κ.τλ. Μου έχουν κάνει και update από την αντιπροσωπία μήπως έφταιγε αυτό, αλλά καμία διαφορά. Έτσι είναι το αμάξι, κάντε ένα ολόκληρο ντεπόζιτο στη πόλη και θα δείτε τόσο καίει. |
vama51 έγραψε: |
Διάβασα όλα τα post και τελικά δεν έβγαλα άκρη.Περιμένατε να πάρετε ένα αμάξι turbo και να μην καίει;Για να καταλάβω!Η εταιρεία λέει μέσα στην πόλη πχ για το RC 9,9l/100km .Εμένα το trip λέει 10,4l/100km,μεικτό δηλ και με σκίσιμο και με χαλαρή οδήγηση.Σιγά την διαφορά.Και περισσότεροιπου δεν είστε ευχαριστημένοι λέτε ότι έχετε GT/Rallye.Πως γίνετε;Συνέχεια σανίδα πάτε;Οι μετρήσεις των εταιρειών είναι πάνω σε δυναμόμετρο,σε αποστειρωμένες συνθήκες.Φυσικά θα υπάρχουν αποκλίσεις αλλά αυτά που αναφέρετε είναι η μέρα με την νύχτα.
Επίσης αν θέτε να έχετε χαμηλή κατανάλωση θα έχετε παρατηρήσει ότι την ροπή την καλή την αποδίδει στις 1.600-2.200rpm.Οπότε με αλλαγές σε αυτό το φάσμα θα μετακινήστε και άνετα και σβέλτα. |
kane έγραψε: |
Οπως ακριβως τα πε ο τασος παιδια με τα τουρμπατα.
Οποιος συνθισε σε ατμοσφαιρικο (πρωην χρηστης ενος) ντιζατο ή μη,και πηγε σε ενα μοντερνο, πχ 207 1.6Τ θα εχει μεγαλυτερες καταναλωσεις απο εναν που πηρε με τη μια το 207 1.6Τ. Το ειδα κι εγω απο τον εαυτό μου,οταν οδηγησα το 207 του λευτερη σε συγκριση με αυτον. Το ιδιο δρομολογιο,στην ιδια ωρα,πανω κατω ιδιες συνθηκες,χωρις ανοιγματα,καγκουριες κτλ και εγω εκαψα 3 λιτρα παραπανω...3 στα 10 που εκαψε αυτος παραπανω ειναι σεβαστή διαφορά. Οπως μου πε,"ζωο αυτο δν ειναι σαξο" ![]() ![]() ![]() |
recife_rallye έγραψε: |
Περαν της πλακας,ολα αυτα που λετε ισχυουν.Το καλο με τα δικα μας αυτοκινητα ειναι το οτι αν θες να πας οικονομικα το κανεις..με λιγοτερο απο το μισο ρεζερβουαρ γυρισα απο Βολο(230χλμ αποσταση απο μενα) με μια σεβαστη ταχυτητα..ολα εξαρτωνται απο το ποδι σου..τελος! ![]() |
mrkaza έγραψε: |
Μόλις πάρω το rallye θα σας πω εντυπώσεις |
Byakuya έγραψε: |
Γενικα εχω παρατηρησει πως μεσα σε πολη με παρα πολυ κινηση(βλ. Αθηνα) η καταναλωση παει γυρω στο 13 , οταν ανοιγουν λιγο οι δρομοι πεφτει δραματικα. |
drdino έγραψε: |
Με το Cruise απλά δεν τρέχεις τόσο. ![]() ![]() ![]() ![]() Αν η διαδρομή έχει έντονες ανοφέρειες, με το cruise καις περισσότερο. |
Με το Cruise απλά δεν τρέχεις τόσο. ![]() ![]() ![]() ![]() Αν η διαδρομή έχει έντονες ανοφέρειες, με το cruise καις περισσότερο. |
manos82 έγραψε: |
εβαλα χθες το προγραμμα απο Salex και η καταναλωση εφτασε 13,8 αρε Κα@@λα !! ![]() |
surgeon έγραψε: | ||
Πας συνεχεια ταπα? Λογικο ειναι οτι θα σου ανεβασει καταναλωση, εμενα μετα απο 3 μερες με το προγραμα ειναι στο 11,1. Dont worry συνεχησε να:shoot: |
akis1987 έγραψε: |
bagosgt έγραψε: | ||
|
mechanic έγραψε: |
sto diko mou xoris na eimai empodio sto dromo
i mikti mou mesa stin poli kai ligo paraliaki paizei sta 7lt/100 xlm se taksidi exo dei apo 6kati (stathero meso oro) mexri kai 13.5 (i kai parapano den thymamai akrivos tora) pigainontas tapa sto komati katerini-thessaloniki ![]() se genikes grammes pantos einai ena poly oikonomiko moter... |
drspeed έγραψε: |
Εμένα 9,9lit/100klm με μετρημένη απόσταση τα 4200 χλμ και δείχνει το ίδιο από τα 2000χλμ και μετά.Συνολικά έχω κάνει μόνο 8700χλμ οπότε από τα 10.000χλμ και μετά που θα ξανακάνω την ίδια μέτρηση περιμένω να δώ κάτι λιγότερο.
Τώρα σε στιγμιαία κατανάλωση έχω δεί από 90 lit/100klm ώς 2,4 λίτρα σε κατηφοριές. Οπότε για τα στροφιλίκια που είμαι όλη μέρα και για την όχι και τόσο συντηρητική μου οδήγηση, μία χαρά μέση κατανάλωση έχω, το προηγούμενο αμάξι που ήταν ένα polo του 2003 1,4 με 100 άλογα, σε ανάλογες συνθήκες έβγαζε μέση κατανάλωση 14,7lit/100klm Τίποτα δεν καίει το rallye μπροστά του!!!!!!! |
dimkeras έγραψε: | ||
Είδες 90lt/100km στο ραλύ? Γιατί πάνω από 26 δε δείχνει ![]() |
+1 για την shell στον Κορινό, με έχει βγάλει πολλές φορές από δύσκολη θέση. ![]() |
king207cc έγραψε: | ||||
Μήπως έσερνε κανένα καράβι? ![]() ![]() ![]() |
MLN έγραψε: |
στην οθονη γραφει 13,5 με 15 λιτρα / 100 χλμ ... με ενα ντεποζιτο βγαζω μαξ 300 χιλιομετρα ??? δν ειναι πολυ μεγαλη η καταναλωση ??? εντωμεταξυ οταν ειμαι ρελαντι η καταναλωση ολο και ανεβαινει φτανει και 18 λιτρα στο ρελαντι ... .. |
καλησπερα .... παρατηρω πολυ μεγαλη καταναλωση το ραλλυ μου ... στην οθονη γραφει 13,5 με 15 λιτρα / 100 χλμ ... με ενα ντεποζιτο βγαζω μαξ 300 χιλιομετρα ??? δν ειναι πολυ μεγαλη η καταναλωση ??? εντωμεταξυ οταν ειμαι ρελαντι η καταναλωση ολο και ανεβαινει φτανει και 18 λιτρα στο ρελαντι ... δν μπορω να το καταλαβω γιατι γινεται αυτο ?? αυτο το κανει εδω και 3 μερες .. οι βελτιωσεις που εχω κανει στο αμαξι ειναι εξατμιση απο καταλυτη και πισω χωρις μεσαιο , φιλτρο ελευθερας και forge σκαστρα ..... και την επομενη εβδομαδα προγραμμα απο e tuners .. |
το μεσαιο το εβγαλα πριν 2 εβδομαδες περιπου .... αλλα και πριν απο αυτο η καταναλωση ηταν 13 λιτρα !!!! ισως και παραπανω ..... δεν ειναι πολυ ??? να βγαζω με ενα ντεποζιτο 300 χλμ μονο ???? ειτε 100αρα ειτε 95αρα ? |
δεν παω ταπα , αλλα ουτε σαν ατμοσφερικα....συνηθως ενα ντεποζιτο ποσα χλμ βγαζει ??? |
Alexis22 έγραψε: | ||
|
wolve207 έγραψε: |
Παιδια εχω μια ερωτηση.....εδω και ενα 1.5 μηνα εχω ενα 207 1.4 16v sport fl και εχω κανει περιππου γυρο στα 1.400 χλμ...το προωλημα ειναι οτι το εβαλα προχθες στην αττικη για το πρωτο του σοβαρο ανοιγμα και ι καταναλωση χτυπισε απο 11-13 και ι ταχυτητα περιππου απο 160-190......Μου φαινεται οτι ειναι πολυ η καταλαλωση για 1.4αρι με 95 αλογα......Εσεις τι λετε ![]() ![]() ![]() |
wolve207 έγραψε: |
Αμα ανοιξει ο κινητηρας και φτασει τα 5000 χλμ θα μου καιει λιγοτερο ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
καλησπερα .... παρατηρω πολυ μεγαλη καταναλωση το ραλλυ μου ... στην οθονη γραφει 13,5 με 15 λιτρα / 100 χλμ ... με ενα ντεποζιτο βγαζω μαξ 300 χιλιομετρα ??? δν ειναι πολυ μεγαλη η καταναλωση ??? εντωμεταξυ οταν ειμαι ρελαντι η καταναλωση ολο και ανεβαινει φτανει και 18 λιτρα στο ρελαντι ... δν μπορω να το καταλαβω γιατι γινεται αυτο ?? αυτο το κανει εδω και 3 μερες .. οι βελτιωσεις που εχω κανει στο αμαξι ειναι εξατμιση απο καταλυτη και πισω χωρις μεσαιο , φιλτρο ελευθερας και forge σκαστρα ..... και την επομενη εβδομαδα προγραμμα απο e tuners .. |
manosm3 έγραψε: |
Ειμαι στο στρωσιμο με 427χλμ στο οδομετρο με 207 RC και η καταναλωση που λεει το τριπ ειναι 8,3-8,6. Δεν πηγαινω πολυ ηρεμα.
Υ/γ: σε ολους μαυριζει η εξατμιση; |
ironman02 έγραψε: |
Aha! Άλλαξα την οθόνη με του GT/RC και την ψάχνω ακόμα... ![]() Απ'οτι φαίνεται όμως λείπουν κάποιες λειτουργίες στο status of functions κυρίως στο κεντρικό menu το οποίο είναι άδειο...Δεν υπάρχει το "diagnostics" και επίσης δεν βρίσκω το αυτόματο κλείδωμα που απ'ότι θυμάμαι πρέπει να υπάρχει... Συνάντησε κάποια προβλήματα ο ηλεκτρολόγος στην αντιπροσωπία με την οθόνη και μου είπε οτι το "ξεγέλασε" κάπως και την δέχτηκε γιατί δεν την δεχόταν. Δεν ήταν σίγουρος όμως αν δουλεύουν όλα τέλεια και μου είπε να το checkaρω και να του πώ.. Απ'ότι φαίνεται λείπουν κάποια πράγματα... ![]() Μάλλον θα ξαναπάω να δούμε αν μπορεί να κάνει κάτι... |
saikoe_39 έγραψε: |
460 χλμ...34 λιτρα.....(τα χλμ τα εκανα με απλη βενζινη..πρωτη φορα απο τοτε που εχω προγραμμα..δλδ απο παντα ![]() ολα τα χλμ...ειναι σε αττικη οδο...καβαλας...ποταμι...!! |
franch_power έγραψε: |
εγώ είμαι της απόψεις ο,τι όταν το ανοίγεις προοδευτικά το γκάζι καίει σε λογικά πλαίσια! |
και η τουρμπίνα μπαίνει στην περιοχή του overboost το θεωρό απόλυτα λογικό το αμάξι να έχει αλόκοτες καταναλώσεις! ![]() |
Όλα τα turbo νομίζω έχουν overboost.. ![]() |
alexandros 207 Rallye έγραψε: |
εγω παλι γιατι πιστευω οτι δεν εχουν ![]() ![]() κανενας που να ειναι σιγουρος 1000% να μας διαφωτισει? ξερω ![]() ![]() |
το overboost είναι η υπερπiεση! το rallye/gt έχουν 0.4bar σταθερή πίεση και στην ''περιοχή'' του overboost έχει 0.8bar με αποτέλεσμα η μεγίστη poπή γύρω στις 2400prm! (αν κάνω κάποιο λάθος άθελα μου διορθώστεμαι) ![]() ![]() |
NoDsl έγραψε: |
Ευγενική χορηγία του Αττικο μετρό.
![]() Εχτές στο κατέβασμα αλεξάνδρας μέχρι να βγώ λένορμαν είδα το εξωτικό 22L/100... μέση.... ![]() |
edit: Ξέχασα να πώ οτι το a/c ήταν ανοιχτό την πιο πολλή ώρα. Στο γύρνα ήταν μόνιμα.. |
mrkaza έγραψε: |
Τί έχει η Αθηνα και καιει τοση βενζινη ??? |
sasasj έγραψε: | ||
Προσωπική άποψη, είναι οτι στα αυτοκίνητά μας δεν παίζει μεγάλο ρόλο το a/c. Δεν νομίζω οτι επιρεάζει αισθητά την κατανάλωση. Είναι είδη δυνατό μοτέρ, με "ελαφρύ" αμάξωμα και ούτε που το νιώθει το a/c. Πάντως σαν καταναλώσεις είναι ερκετά οικονομικό αν πάει κάποιος νορμάλ. Αν πάει και οικονομικά, μπορεί να πέσει και στα 6,5 l/100 που έχω καταφέρει. |
NoDsl έγραψε: |
Σωστός ο nOkpos. Τόσο ανεβάζει.
Επίσης παρατήρησα το εξής. Ερχόμενος δουλειά είδα πως είχα 9.2 μέση για μια απόσταση 5klm την ώρα που σταμάτησα να παρκάρω. Με το που το πάρκαρα είχε ήδη πάει 11.4... Επίσης και το ρελαντί ανεβαίνει. Μπάς και τρώει κάνα σκάλωμα; |
milvas7 έγραψε: |
Ερχομενος απο τρικαλα προς αθηνα ,γυρω στα 330 χλμ ,με αλλαγμενο φιλτρο κ λιγο ελευθερωμένη εξατμιση, εγραψα μεση καταναλωση 6.5! κ τωρα στη πολη μετα απο 100 χλμ είμαι στο 6.8. καλο ε? ![]() |
chiefjian έγραψε: |
Εγω παντως τα βαρεθηκα τα 13αρια...και χτυπησα 18.2 μεση χθες...εννοειται με πολυ λιωσιμο ανηφορικες διαδρομες!Αλλα συνηθως ειμαι καπου στα 11.5 με μικτη χρηση! |
mechanic έγραψε: |
δοκιμαστε να το οδηγησετε σαν ατμοσφαιρικο δεκαεξαβαλβιδο |
Ilias207Rallye έγραψε: |
Καποιος ειχε ρωτησει πριν καμια βδομαδα για το rc τι καταναλωση εχει σε απολυτη ευθεια με 4η και 50km/h με cruise control.. Δε μπορεσα να βρω το post του ομως... 2,7 μου εγραψε.. |
Βλέπω έχεις αρκετά υψηλότερους μέσους όρους από εμένα. Διπλάσιο και βάλε! Με έχει φάει η κίνηση ατελείωτα!!![]() ![]() Αν και εγώ έχω το 150άρι, μου μοιάζει κάπως λόγική η καταναλωσή μου στο 9.6-9.7 για 25 χλμ/ώρα μέση. Είναι πολύ χαμηλή ταχύτητα.. Έχεις κρατήσει καλό αρχείο! ![]() edit: Και καλές καταναλώσεις! |
NoDsl έγραψε: | ||
Εγώ το είχα ρωτήσει. Ρε φίλε, ούτε σε κατηφόρα δεν έχω 2.7. 4.1 έχω... Εντελώς μαμά είσαι; |
Ilias207Rallye έγραψε: | ||||
Ενα k&n στο φιλτροκουτι εχω μονο.. Τι να σου πω.. εγω παντως σε ευθεια ειμουν, το εβαλα στα 50km με 4η και περιμενα μεχρι να σταθεροποιηθει.. στα 2,7 σταθεροποιηθηκε.. |
http://www.youtube.com/watch?v=GYnZnIXtz0Q
πριν 2 βδομάδες που κατέβηκα Αθήνα! |
http://www.youtube.com/watch?v=GYnZnIXtz0Q
πριν 2 βδομάδες που κατέβηκα Αθήνα! |
lary750 έγραψε: |
παιδια εγω 1,4 306 με χοανη τρυπια εξατμιση και 210000 χλμ με 36 λιτρα κανω σε επαρχιακο δικτυο περιπου 400 +20 -20.Καλα ειναι? ![]() ![]() ![]() |
sasasj έγραψε: | ||
Αρκετά καλά, αν και μπορούσε να είνα και καλύτερα. Λόγω χοάνης λογικο ειναι να σε καιει κατι παραπάνω. Εξαρτάται βέβαια και πόσο το πατάς! Με το δίκο μου 306 που είχα μέχρι πριν 2 χρόνια, έκαιγε 6,5-7 λίτρα τα 100km χωρίς να το πατήσω πολύ. Δεν του είχα βάλει χοάνη, και ήταν και μονού ψεκασμού! Είχε και 180.000 km περίπου. Μοντέλο 96. |
manosm3 έγραψε: |
κι εγω απο προχτες ειμαι με φουλ εξατμ και παρατηρησα οτι πηγαινωντας ταπα καιω 1λτ λιγοτερο απ' ο,τι πριν που πηγαινα συντηρητικα |
saikoe_39 έγραψε: | ||
τι λεεεεε ρεεεε κιοφτε..... |