PSClub - Hellas

Μετάδοση - 207 - 207 THP - Αλλαγή Βαλβολίνων

Jim207GT - Πεμ 31 Ιαν 2008, 14:43:40
Θέμα δημοσίευσης: 207 - 207 THP - Αλλαγή Βαλβολίνων
Κοντεύω 10.000χλμ και αφού πάω για αλλαγή λαδιών λέω να αλλάξω και τις βαλβολίνες(και πολύ τις άφησα). Για να ακούσω τους γκουρού τί προτείνετε (ELF TRP ή έχουμε τπτ καλύτερο.)? Πώς βλέπετε την τοποθέτηση και κάποιου πρόσθετου αντιτριβικού και άν ναι ποιού. Τέλος με pm άπο ποιό μαγαζί μπορώ να τα προμηθευτώ. Ευχαριστώ προκαταβολικά παίδες και μου κατσε στραβι με το παράθυρο και είναι Lion το αμάξι αλλίως σήμερα θα πέρναγα να γίνω και επίσημο μέλος υπομονή μέχρι την άλλη πέμπτη Razz
volvos - Πεμ 31 Ιαν 2008, 15:00:29
Θέμα δημοσίευσης:
ELF TRP kai τελος.
δεν υπαρχει κανενας λογος να τη ψαχνεις για αλλη.

μαλλον πρεπει να εχουν ξεμεινει μερικα λιτρα λεσχη ρωτα παιδια.

επισης ας ενσψματωθει με το τοπικ για βαλβολινες...
MEMsound - Πεμ 31 Ιαν 2008, 15:00:39
Θέμα δημοσίευσης:
Διασταυρωμένα και σίγουρα ELF TRP... (πρέπει να εχουμε στην Λέσχ, θα δω σήμερα, και αν δεν θα φέρουμε)

Από κει και πέρα παίζουν και οι ELF TRZ
και οι REPSOL 75-90 (δεν θυμάμαι ονομα σε ενα τυρκουαζ μπουκάλι ειναι)
ενώ καλά λόγια εχω ακουσει για τις fuchs 75-80
greenpug106 - Πεμ 31 Ιαν 2008, 15:26:16
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε πειδιά οι βαλβολίνες τί ειναι.

Μέχρι τώρα νόμιζα ότι ήταν τα λάδια....μηχανής κλπ Rolling eyes
volvos - Πεμ 31 Ιαν 2008, 15:35:31
Θέμα δημοσίευσης:
ρεπσολ τις εχω βαλει.
ειναι ενα κλικ κατω απο ελφ ειδικα κρυες ελεω 90αριου....

εγω προσωπικα δε ξερω αν θα βαλω αλλη ακομα και στο μπλοκε.

χιλιες φορες καλυτερ ελφ των 13ευρω καθε 20000χλμ

παρα σουπερ ντουπερ βαλβολινες των 25ευρω καθε 40000χλμ Cool
Jim207GT - Πεμ 31 Ιαν 2008, 17:47:05
Θέμα δημοσίευσης:
Σας ευχαριστώ πολύ παίδες. Μάνθο πότε θα ξέρουμε αν έχεις στην λέσχη για να κανονίσω και το ραντεβουδάκι για την αλλαγή?

Τα πρόσθετα για το σασμάν τύπου Motor Kote λένε τίποτα ? Αξίζει να βάλω, θα δώ βελτίωση (και παραπάνω προστασία) ή με τις TRP θά με super καλυμμένος?

Τελικά πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να βγάλει η Peugeot ένα αξιόλογο σασμαν? Πέρνω ένα MX-5 του '91 ενός φίλου με εκατοντάδες χιλιάδες χλμ και το σασμάν είναι ποίημα μήν πώ για HONDA.
Άσχετο τα USA λαδάκια MOTORX(ή κάπως έτσι τα λένε) τα ξέρετε? Σε κάποια forum από USA μεριά πίνουν νερό στο όνομά τους.
MEMsound - Πεμ 31 Ιαν 2008, 17:56:18
Θέμα δημοσίευσης:
αφού σου γράφω πιο πάνω... σήμερα
πρόσθετα δεν χρειάζεσαι...

γενικώς να προσέχεις τις πολύ γρήγορες αλλαγές από 1η σε 2α
τουλάχιστον μέχρι να βάλεις καμιά βάση μηχανής της προκοπής γιατί γενικώς οι μαμά πεζώ για να μην περνάνε κραδασμοί είναι μαλακές.Wink
και να συμπλεκτάρεις σωστά από 1η σε 2α. Wink

greenpug106 - Πεμ 31 Ιαν 2008, 18:03:06
Θέμα δημοσίευσης:
greenpug106 έγραψε:
Ρε πειδιά οι βαλβολίνες τί ειναι.

Μέχρι τώρα νόμιζα ότι ήταν τα λάδια....μηχανής κλπ Rolling eyes

Μάλλον λάδι για το σασμάν?
MEMsound - Πεμ 31 Ιαν 2008, 18:05:32
Θέμα δημοσίευσης:
α ναι
αυτό δεν το απαντήσαμε
ακριβώς αυτό είναι
λάδι ή μάλλον λιπαντικό για το σασμάν / διαφορικό Wink
καμία σχέση με το λάδι της μηχανής
greenpug106 - Παρ 01 Φεβ 2008, 07:18:25
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Εμείς όλα λάδια τα λέμε Smile
Jim207GT - Δευ 04 Φεβ 2008, 21:04:42
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά παιδιά οι ELF TRP πάλι κάναν το θαύμα τους. Πολύ μεγάλη βελτίωση στο σασμάν νά'στε καλά με τίς συμβουλές σας Thumbs Up .
power - Δευ 04 Φεβ 2008, 22:45:49
Θέμα δημοσίευσης:
ELF TRP 75W80 αυτες ειναι?
Ποσα λιτρα παίρνει? Δηλαδή τι διάφορα ειδές? Έγινε πιο μαλακό?
Jim207GT - Δευ 04 Φεβ 2008, 23:14:20
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι αυτές είναι. Έγινε αρκετά πιο μαλακό και πολύ πιο σαφές. Παλιά ειδικά στην πρώτη έννοιωθες σαν να έχει δύο σκάλες μέχρι να μπεί τώρα απλά όλα είναι όπως πρέπει.
power - Δευ 04 Φεβ 2008, 23:22:07
Θέμα δημοσίευσης:
2 λιτρα παιρνει?
android - Τρι 05 Φεβ 2008, 00:20:19
Θέμα δημοσίευσης:
power έγραψε:
2 λιτρα παιρνει?

1.9 λεει οποτε 2 .... Laughing
αντιτριβικο μεσα στο σασμαν δεν θα ταν κακο ε?π.χ. miltek
MEMsound - Τρι 05 Φεβ 2008, 00:22:21
Θέμα δημοσίευσης:
μεγειές jim...
καλοδούλευτες Cool Cool
drdino - Τρι 05 Φεβ 2008, 00:43:16
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
power έγραψε:
2 λιτρα παιρνει?

1.9 λεει οποτε 2 .... Laughing

Eγώ θα το απέφευγα πάντως γενικά...
MEMsound - Τρι 05 Φεβ 2008, 00:44:58
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
android έγραψε:

Eγώ θα το απέφευγα πάντως γενικά...

Συμφωνώ
καλή βαλβονίνη και ΤΕΛΟΣ
pol - Τετ 14 Μάϊ 2008, 11:06:42
Θέμα δημοσίευσης: γει σασ
επειδη ειμαι νεος σε αθτα τα πραγμματα 8α η8ελα να αλλαξω και εγω βαλβολινεσ πωσ να τις ζητησω και πιεσ να παρω;;;;;;;
MEMsound - Τετ 14 Μάϊ 2008, 11:54:42
Θέμα δημοσίευσης:
ξαναδιάβασε από την αρχη
justdrive - Τετ 14 Μάϊ 2008, 13:36:01
Θέμα δημοσίευσης: Re: γει σασ
pol έγραψε:
επειδη ειμαι νεος σε αθτα τα πραγμματα 8α η8ελα να αλλαξω και εγω βαλβολινεσ πωσ να τις ζητησω και πιεσ να παρω;;;;;;;

Πολ οι περισσότεροι εδώ φοράνε ELF TRP. Διάβασα πάντως ότι η ΤRP αντικαταστάθηκε από μία νέα βαλβολίνη: την Tranself NFP 75W80! και αυτή να βάλεις δεν θα έχεις πρόβλημα! αν δεν τη βρεις αυτή βάλε την TRANSMISSION BV 75W80 που είναι της TOTAL! αυτή είναι η εγκεκριμένη από την Peugeot! Πάντως να ξέρεις ότι δεν είναι αναγκαίο να βάλεις κάποια από αυτές τις δύο! πάρε όποια μάρκα θες(να είναι επώνυμη πάντως και όχι καμία άσχετη) η οποία να πληρεί τις προδιαγραφές, δηλαδή 75W80!( κατά προτίμηση όχι shell, είναι δοκιμασμένες και δεν έχουν καλή απόδοση)
PHSYBORG - Τετ 14 Μάϊ 2008, 13:56:27
Θέμα δημοσίευσης: Re: γει σασ
justdrive έγραψε:
pol έγραψε:

Πολ οι περισσότεροι εδώ φοράνε ELF TRP. Διάβασα πάντως ότι η ΤRP αντικαταστάθηκε από μία νέα βαλβολίνη: την Tranself NFP 75W80! και αυτή να βάλεις δεν θα έχεις πρόβλημα! αν δεν τη βρεις αυτή βάλε την TRANSMISSION BV 75W80 που είναι της TOTAL! αυτή είναι η εγκεκριμένη από την Peugeot! Πάντως να ξέρεις ότι δεν είναι αναγκαίο να βάλεις κάποια από αυτές τις δύο! πάρε όποια μάρκα θες(να είναι επώνυμη πάντως και όχι καμία άσχετη) η οποία να πληρεί τις προδιαγραφές, δηλαδή 75W80!( κατά προτίμηση όχι shell, είναι δοκιμασμένες και δεν έχουν καλή απόδοση)

ΜΑΚΡΙΑ απο 80w90 .μπορει οταν ζεσταθει να ειναι καλη..αλλα κατι κρυα πρωινα...σε πιανει η καρδια σου με τα γκαπ-γκουπ ...
android - Τετ 14 Μάϊ 2008, 14:20:53
Θέμα δημοσίευσης:
εγω παντως με τις elf trp εχω απογοητευτη...η διαφορα σε σχεση με πριν ειναι μια τριχα γουρουνιου....
αλλα αλλο με απασχολη γιατι βγηκαν μαυρες η μαμα βαλβολινες μεσα σε 7000χιλ που χει το αμαξι Shocked
justdrive - Πεμ 15 Μάϊ 2008, 11:09:25
Θέμα δημοσίευσης:
ίσως φίλε android να μην είναι καλής ποιότητας οι βαλβολίνες που βάζουν από το εργοστάσιο! επειδή ρώτησα σε διάφορα συνεργεία της πεζό μου είπαν ότι από το εργοστάσιο τα αυτοκίνητα φοράνε shell! μπορεί να μην είναι αργετά καλές αυτές! ίσως να μην είναι τόσο ποιοτηκές οπότε να μαυρίζουν στα 10000 χμ! βάλε κάποιες άλλες που να είναι 75W80! απλά να είναι καλής μάρκας και όχι shell!
Touristas - Πεμ 15 Μάϊ 2008, 12:27:54
Θέμα δημοσίευσης:
Τι φοράνε από το εργοστάσιο……………το άλλο με των Τοτο το ξέρεις???
Total η Esso φοράνε από το εργοστάσιο Shell έβαζε η εδώ αντιπροσωπεία μέχρι πριν λίγο καιρό, τώρα βάζουν ότι και το εργοστάσιο.
PHSYBORG - Πεμ 15 Μάϊ 2008, 12:55:35
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Τι φοράνε από το εργοστάσιο……………το άλλο με των Τοτο το ξέρεις???
Total η Esso φοράνε από το εργοστάσιο Shell έβαζε η εδώ αντιπροσωπεία μέχρι πριν λίγο καιρό, τώρα βάζουν ότι και το εργοστάσιο.

εμεις που θα αλλαξουμε ξανα σε λιγο καιρο λες Total παλι η ELF TRP ?
DIMCHRI - Πεμ 15 Μάϊ 2008, 13:11:43
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
εγω παντως με τις elf trp εχω απογοητευτη...η διαφορα σε σχεση με πριν ειναι μια τριχα γουρουνιου....
αλλα αλλο με απασχολη γιατι βγηκαν μαυρες η μαμα βαλβολινες μεσα σε 7000χιλ που χει το αμαξι Shocked

ξεκολάτε λίγο με τα μάυρα λάδια....

καινούργιο αμάξι να πάρεις τα λάδια στα πρώτα 500 χιλιόμετρα, άντε 1000 θα έχουν μαυρίσει....

¨ολα τα λάδια και σε όλα τα αυτοκίνητα.... το χρώμα δεν δείχνει και την ποιότητα του λαδιού....

όποιος αγοράζει καινούργιο αυτοκίνητο μπορεί να το τσεκάρει αυτό για να του φύγει και η ιδέα....
justdrive - Πεμ 15 Μάϊ 2008, 13:29:10
Θέμα δημοσίευσης:
φίλε τουρίστα στο Βόλο η αντιπροσωπεία μέχρι πριν λίγους μήνες που ξέρω χρησιμοποιούσε castrol! οπότε μην το έχετε απόλυτα σίγουρο ότι βάζουν μόνο TOTAL! Όλα είναι θέμα κέρδους και συνεργασιών! θα περάσω μία βόλτα από την αντιπροσωπεία του Βόλου και θα ρωτήσω τώρα τη χρησιμοποιούν!
Touristas - Πεμ 15 Μάϊ 2008, 14:15:00
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξέρω τι κάνουν εκεί επάνω εγώ λέω για Αθήνα και τι φοράνε τα αυτοκίνητα από το εργοστάσιο.
drdino - Πεμ 15 Μάϊ 2008, 15:27:32
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
android έγραψε:

ξεκολάτε λίγο με τα μάυρα λάδια....

καινούργιο αμάξι να πάρεις τα λάδια στα πρώτα 500 χιλιόμετρα, άντε 1000 θα έχουν μαυρίσει....

¨ολα τα λάδια και σε όλα τα αυτοκίνητα.... το χρώμα δεν δείχνει και την ποιότητα του λαδιού....

όποιος αγοράζει καινούργιο αυτοκίνητο μπορεί να το τσεκάρει αυτό για να του φύγει και η ιδέα....

Οι βαλβολίνες δεν θα έλεγα ότι είναι νορμάλ να βγούνε μαύρες.
justdrive - Πεμ 15 Μάϊ 2008, 15:33:52
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Δεν ξέρω τι κάνουν εκεί επάνω εγώ λέω για Αθήνα και τι φοράνε τα αυτοκίνητα από το εργοστάσιο.

τουρίστα εσύ ποιες βαλβολίνες φοράς? θα αλλάξω και εγώ τώρα και θ βάλω TOTAL! αν δεν μείνω ευχαριστημένος θα βάλω στην επόμενη αλλαγή TRP( ή ότι έχει τότε η ELF) και δεν το ψάχνω άλλο το θέμα!
drdino - Πεμ 15 Μάϊ 2008, 15:36:04
Θέμα δημοσίευσης:
Βάλε TRP να τελειώνεις. Smile
justdrive - Πεμ 15 Μάϊ 2008, 15:44:15
Θέμα δημοσίευσης:
thanks
Touristas - Πεμ 15 Μάϊ 2008, 16:03:08
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ έβαλα TRP αλλά και με τις μαμά με το κιβώτιο που φοράω δεν έχω πρόβλημα έτσι κι αλλιώς Wink
DIMCHRI - Πεμ 15 Μάϊ 2008, 16:40:53
Θέμα δημοσίευσης:
justdrive έγραψε:

τουρίστα εσύ ποιες βαλβολίνες φοράς? θα αλλάξω και εγώ τώρα και θ βάλω TOTAL! αν δεν μείνω ευχαριστημένος θα βάλω στην επόμενη αλλαγή TRP( ή ότι έχει τότε η ELF) και δεν το ψάχνω άλλο το θέμα!

Πάντως θέλουμε ξύλο......Πολύ ξύλο .....

Η αντιπροσωπεία λέει αλλάζετε βαλβολίνες κάθε 80000 (νομίζω) και άλλοι εδώ μέσα αλλάζουνε κάθε 20000....και όταν μας λένε αλλάζεται λάδια κάθε 20000 άλλοι αλλάζουνε κάθε 10000....

Και κάποτε που μας αλλάζανε κάθε 5000 λέγαμε τους απατεώνες της αντιπροσωπείας... μας αλλάζουνε λάδια πριν καν λερωθούνε....

Πως αλλάζουνε οι καιροί ....... Laughing Laughing Laughing Laughing
drdino - Πεμ 15 Μάϊ 2008, 16:50:16
Θέμα δημοσίευσης:
Xωρίς να έχει την απόλυτη εφαρμογή στην περίπτωση που λες, τα προτεινόμενα διαστήματα δεν είναι αυτά με τα οποία θα έχεις την πλήρη προστασία των εξαρτημάτων. Είναι ένας συμβιβασμός για αξιοπιστία, κόστος, μόλυνση περιβάλλοντος. Wink
android - Πεμ 15 Μάϊ 2008, 16:53:16
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
justdrive έγραψε:

Πάντως θέλουμε ξύλο......Πολύ ξύλο .....

Η αντιπροσωπεία λέει αλλάζετε βαλβολίνες κάθε 80000 (νομίζω) και άλλοι εδώ μέσα αλλάζουνε κάθε 20000....και όταν μας λένε αλλάζεται λάδια κάθε 20000 άλλοι αλλάζουνε κάθε 10000....

Και κάποτε που μας αλλάζανε κάθε 5000 λέγαμε τους απατεώνες της αντιπροσωπείας... μας αλλάζουνε λάδια πριν καν λερωθούνε....

Πως αλλάζουνε οι καιροί ....... Laughing Laughing Laughing Laughing

σε corolla με 120000 αλλαξα βαλβολινες στα 150000 κ ηταν κιτρινες κ το τι καρφωμα επεφτε δεν σου λεω....κ ακομα σου βαζω οποια ταχυτητα εκτος 1ης χωρις συμπλεκτη στο 207 ουτε για πλακα δε το λεω

κ μου λες να ξεκολησω με βαλβολινες 7500 χλμ που ηταν πεντακαθαρο ολο το σασμαν βγηκαν αρκετα πιο μαυρες...σαν λαδια μηχανης...κ θα αλλαξω στις 80000?στις 80000 θα αλλαξω κατευθιαν
σασμαν οχι βαλβολινες....
MEMsound - Πεμ 15 Μάϊ 2008, 17:38:11
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Εγώ έβαλα TRP αλλά και με τις μαμά με το κιβώτιο που φοράω δεν έχω πρόβλημα έτσι κι αλλιώς Wink

απλά το 207 GT (και περισσότερο ακόμα το RC)
εχουν να διαχειριστουν πολύ μεγαλύτερη ροπή ακόμα και στις χαμηλές και μεσαίες στροφές...και ενω φοράνε το ίδιο ΒΕ κιβώτιο με εσένα (και εμένα) συμπεριφέρονται διαφορετικά...
επίσης (ισως να λέω και βλακεία) δεν ξέρω αν γενικώς οι θερμοκρασίες που επικρατουν γενικώς στον χώρο ενός τουρμπο κινητήρα ειναι μεγαλήτερες (σε σχέση με ενα ατμοσφαιρικό) και αυτό επιδυνώνει την κατάσταση...

πάντως και στο δικό μου με τις ELF (παρά τον πυργολεβιέ που μειώνει απίστευτα τον χρόνο αλλαγής, ακόμα και χωρίς καθόλου αφημα του γκαζιού* αλλα πάντα με σωστό σε διαδρομή και χρόνο συμπλεκτάρισμα...) δεν εχω κανένα πρόβλημα...

*εκτός 1η->2α, που δεν το κάνω για να μην καταπονώ τις βάσεις

υ.γ... τα γιαπωνέζικα σασμάν ...ιδίως των παλαιότερων toyota και honda μην τα συγκίνετε... είναι απλά αλλού...
DIMCHRI - Πεμ 15 Μάϊ 2008, 23:17:22
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
......
κ μου λες να ξεκολησω με βαλβολινες 7500 χλμ που ηταν πεντακαθαρο ολο το σασμαν βγηκαν αρκετα πιο μαυρες...σαν λαδια μηχανης...κ θα αλλαξω στις 80000?στις 80000 θα αλλαξω κατευθιαν
σασμαν οχι βαλβολινες....

δεν είπα να ξεκολήσεις... σου λέω να κάνεις ότι προτείνει ο κατασκευαστής γιατί αυτός σίγουρα ξέρει πολύ περισσότερα από τον καθένα μας και πολύ περισσότερα από τον καθένα μέσα στο φόρουμ...

Σου λέω να ακολουθείς τις οδηγίες του manual....

Γιατί και κάθε 5000 χλμ να τα αλλάζεις όλα τα μηχανικά μέροι πάλι προβλήματα θα βγαίνουν... γιστί πρέπει να καταλάβετε κάποιοι ότι όλο το μοτέρ σαν συνολο + σασμάν στρώνεται όχι για 1000 ούτε 10000 χιλιόμετρα... τα μοτέρ μέχρι τα 50000 στρώνονται.... και τα στρώνει ο τρόπος που οδηγούμε το αμάξι μας....

Για αυτό και τα αυτοκίνητα με τις περισσότερες βλάβες είναι αυτά που τα οδηγούν πολλοί .... Wink

Αυτό είπα android, και αυτή είναι η αποψή μου μετά από 4 πεζώ που οδηγάω τα τελευταία 16 χρόνια.... ( και 300000 χιλιόμετρα....)

Και κανένα από τα πεζώ δεν με αφησε ποτέ στον δρόμο και ούτε θυμάμαι φορά που το πήγα στο συνεργείο για βλάβη μηχανική ....

Απλά έκανα όλα τα service στην αντιπροσωπεία και πλήρωνα πολύ λιγότερα από κάποιον που αλλάζει λάδια κάθε 5000 και βαλβολίνες κάθε 10000 Wink
android - Πεμ 15 Μάϊ 2008, 23:41:54
Θέμα δημοσίευσης:
ναι βαλε μεσα ομως οτι αλλο να ζεις αθηνα αλλο επαρχια...
αλλο να δουλευεις τερμα γκαζι αλλο σαν ταριφας....
μεσα λεει οτι ο κινητηρας δε θελει στρωσιμο ειναι στωμενα....αρα οτι λεει το manual η οτι νομιζεις?
εγω κανω οτι νομιζω....
μαυρες βαλβολινες δεν πρεπει να χει το αμαξι
ουτε λαδια καταμαυρα ....ο λογος ειναι οτι οταν αλλαξαν λαδια τα πρωτα 3000 δεν τσιμπισε τπτ μεχρι τα 5000 ενα κλικ απο τα 5000 μεχρι τα 7000 που τα αλλαξα επεσε η μιση βελονα....
ποια 15000-20000 μου λες μετα στις 10000 θα θελει συμπληρωμα...εγω τα λαδια εμαθα να τα αλλαζω οχι να περνω αλλο ενα 4λιτρο να συμπληρωνω...
αλλωστε κ το κορολλα που σου πα πιο πανω ειχε πολυ χειροτερη χρηση απο του 207 ολα εκει τα μαθα καρφωτες σβουριδια...αλλαζα 2 φορεσ ταμπουρα πισω μια τακακια μπρωστα
λαδια πανω απο 7000 δεν ειδε ποτε....6000 αλλαζα κ ακομα αλλαζω κοντευει 160000χιλ κ δουλευει αψογα....
DIMCHRI - Παρ 16 Μάϊ 2008, 09:30:22
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
........κοντευει 160000χιλ κ δουλευει αψογα....

αυτό είναι πολύ καλό... αλλά οι μηχανές των αυτοκινήτων είναι για πολύ πάνω από 160000 χιλιόμετρα φτιαγμένες να αντέχουν...

Για παράδειγμα hundai accent φίλου έχει κάνει πάνω από 300.000 και δεν έχει πρόβλημα κανένα... το σιτροέν της μάνας μου 200000 και 2-3 γερές στούκες και πάλι δεν είχε πρόβλημα...

Τέλος πάντων ο καθένας κάνει αυτό που νομίζει σωστό...

Εξάλλου αφού το αντέχει και η τσέπη σου γιατί όχι...

Υ.Γ. μέσα στην πόλη η φθορά της μηχανής είναι πολύ μεγαλύτερη από την εξοχή και τους ανοικτούς δρόμους γενικά... Wink
lem-x24 - Παρ 06 Ιούν 2008, 19:13:44
Θέμα δημοσίευσης:
γεια σας παιδιά! νέος είμαι στο κλαμπ! είδα τα ποστ με τις βαλβολίνες αλλά δεν ήξερα που να γράψω γι' αυτό και γράφω και εδώ! θα αλλάξω βαλβολίνες και θα βάλω τις TOTAL. στην αντιπροσωπεία μου είπαν 18 ευρώ τα 2 λίτρα. είναι καλά ή ακριβά?
volvos - Τετ 02 Ιούλ 2008, 15:24:50
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια να πουμε και κατι ακομα...

ολα τα καλα τουρμπατα σαξοραλλα με 300++ αλογα βαζουν για λογους αντοχης ΒΕ σαζμαν χωρις προβληματα...

το ΒΕ θεωρειται τερας αντοχης...

μετα απο αυτα που ειδα και στου jim207 θεωρω οτι το προβλημα ειναι ο συμπλεκτης που την ακουει απο τη ροπη και οχι αυτο καθε αυτο το σαζμαν των 207...
power - Τετ 10 Σεπ 2008, 13:49:25
Θέμα δημοσίευσης:
Οι βαλβολινες της castrol τι λενε?
android - Τετ 10 Σεπ 2008, 16:16:41
Θέμα δημοσίευσης:
power έγραψε:

παντως απο elf σε amsoil δεν ειδα καμια διαφορα γιατι να δεις με castrol? Laughing
GIANNIS206 - Πεμ 11 Σεπ 2008, 21:55:51
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
power έγραψε:

παντως απο elf σε amsoil δεν ειδα καμια διαφορα γιατι να δεις με castrol? Laughing

Σε παρατεταμένη πίεση θα δεις διαφορά.
Αν πάλι δεν την νιώσεις στο λεβιέ σίγουρα το σαζμάν σου θα την καταλάβει!
android - Πεμ 11 Σεπ 2008, 22:29:59
Θέμα δημοσίευσης:
GIANNIS206 έγραψε:
android έγραψε:
power έγραψε:

Σε παρατεταμένη πίεση θα δεις διαφορά.
Αν πάλι δεν την νιώσεις στο λεβιέ σίγουρα το σαζμάν σου θα την καταλάβει!

ισως αντεχει λιγο παραπανω σκισιμο...ισως αντεξουν παραπανω καιρο
makis106 - Τρι 16 Σεπ 2008, 10:30:06
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά ξέρετε κάποιον που να μπορεί με κάποιο τρόπο να μου στείλει 2 λίτρα ELF TRP? Στην Κέρκυρα δεν έχει κανείς, ακόμη και ο αντιπρόσωπος μου λέει οτι δεν τις φέρνει γιατί είναι ακριβές και θα του μείνουν!!! Shocked
Καμιά ιδέα?
MEMsound - Τρι 16 Σεπ 2008, 10:48:06
Θέμα δημοσίευσης:
στειλε μου διευθυνση... Wink
AlienHack - Τρι 16 Σεπ 2008, 11:27:16
Θέμα δημοσίευσης:
ΚΑι εγώ θελω!! Θεσνικη κανενα μαγαζι με ελαια? (οχι σαλατας) . Καμια αποθήκη κάτι που να εχει ELF TRP?
Jim207GT - Τρι 16 Σεπ 2008, 11:40:56
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
ΚΑι εγώ θελω!! Θεσνικη κανενα μαγαζι με ελαια? (οχι σαλατας) . Καμια αποθήκη κάτι που να εχει ELF TRP?

Εσύ να κατέβεις Λάρισα να τις πάρεις από τον Steve Razz
AlienHack - Τρι 16 Σεπ 2008, 11:45:54
Θέμα δημοσίευσης:
Aaaaaaaaa...... Ο STEVE θα μου τα κανει δωρο.. μαζι με κανα κυλο Τυρι!! Laughing
pol - Τρι 16 Σεπ 2008, 11:53:46
Θέμα δημοσίευσης: 207 gt
ρε παιδια να σασ ρςτησω κατι οταν ανιγω την προτη και παω να βαλω την δευτερα μου κανει ενα θορυβο το σασμαν σαν γρατζουνισμα εσασ αμα αλαξω βαλβολινεσ λετε να σταματησει
Jim207GT - Τρι 16 Σεπ 2008, 12:04:13
Θέμα δημοσίευσης: Re: 207 gt
pol έγραψε:
ρε παιδια να σασ ρςτησω κατι οταν ανιγω την προτη και παω να βαλω την δευτερα μου κανει ενα θορυβο το σασμαν σαν γρατζουνισμα εσασ αμα αλαξω βαλβολινεσ λετε να σταματησει

Κλείσε ένα ραντεβουδάκι με κάποιο εξουσιοδοτημένο για επισκευή σασμάν. Συγχρονιζε 1-2ας σίγουρα και ότι άλλο χρειαστεί. Εγώ μου φαίνετε θα το καθιερώσω μιά φορά το χρόνο σα περιοδική συντήρηση ενα πράμα.Laughing Α! Υπάρχουν και τα τελικά σίγμα (ς) το πλήκτρο w είναι!!! Wink
pol - Τρι 16 Σεπ 2008, 12:24:22
Θέμα δημοσίευσης: 207 gt
αυτο ειναι μεσα στην εγγυηση
bagosgt - Πεμ 18 Σεπ 2008, 20:57:58
Θέμα δημοσίευσης:
εχω κ εγω το ιδιο προβημα κ οταν το ειπα στην αντιπροσωπια μου ειπαν οτι εχω κανει εγο "πατατα".κ οταν τους εξηγησα οτι δε παιζει τετοια πραγμα,μου ειπαν οτι ετσι ειναι αυτα τα σασμαν κ οτι δεν εχουν καμια σχεση με το σασμαν του 106 που ειχα.κ ρωταω(οπως κ αυτους),ειναι φυσιολογικο στις γρηγορες αλλαγες κοντα στον κοφτη να γρατσουναει η να μη την περνει καθολου?στη συντηρητικη οδηγηση δεν εχει προβλημα.
RME - Παρ 19 Σεπ 2008, 09:46:07
Θέμα δημοσίευσης:
Εχω ενα φιλο που λεγετε jim207GT δεν ξερω αν τον ξερετε ειναι ενας τυπος με μια μπλε βολιδα. Μου ειχε φαει την ζωη να αλλαξω τα λαδια και τις βολβολινες εδω και καιρο. Ε λοιπον εχτες πηγα και εβαλα λαδια castrol 5-30 edge και βολβολινες εβαλα τις red line 75-80. Οτι και να πω ειναι λιγο, αλλο αμαξι εγινε, αρε jim το κανες παλι το θαυμα σου.

ΛΑΔΙΑ:
Ο κινητηρας στροφαρει πλεον ποοοοοολλυ καλυτερα.
Ανεβαζει στροφες ανετοτατα χωρι να ζοριζετε
Ο ηχος του ειναι πλεον εξερετικος με απιστευτη χροια ειναι ποιο ησυχος και εχει εξαφανιστει η τραχυτητα που ειχε πριν με συνεπεια να ακουγετε πλεον η σκαστρα ποιο δυνατα ακομα και με κλειστα παραθυρα και σε συνδιασμο με τον ηχο του κινητηρα το ηχητικο αποτελεσμα ειναι τελειο, αφου ελεγα να βαλω εξατμηση αλλα φοβαμε αμα κανει θορυβο μηπως χασω τον ηχο του κινητηρα.
Δουλευει πολλυ ποιο ανετα σε ολο το φασμα των στροφων.
Δεν κουραζετε και δεν τα παιζει μετα απο 8-10 ανοιγματα ειναι ποιο σταθερος σε αποδοση.
Θερμοκρασια λαδιου ειναι ενα κλικ ποιο κατω
εχω και αλλα να πω αλλα αυτα ειναι το ποιο χτυπητα.

ΒΑΛΒΟΛΙΝΕΣ(Ειναι λιγο ακριβες 17 με 20 ευρω το 1L):

Εδω ειναι ολα τα λεφτα
1 2 κουμπωνουν τελεια ακομα απο ξεκινημα σε μεγαλη ανηφορα που πριν σου φευγε η πιστη να κουμπωσει η 2.
Η ασαφεια που ειχε πριν εχει μειωθει στο ελαχιστο δυνατο.
Δεν γρατζουναει δε κολαει ειναι ποιο ακριβες ακομα και με αλλαγες κοντα στον κοφτη, πριν απο 4 σε 5 στις 5500 εριχνες ζαρια για να βρεις την 5 τωρα απλα τελειο.
Οπισθεν αχ αυτη η οπισθεν 12 χρονια τη εχω φαει στην μαπα με τα peugeot και οοοοο θαυμα κουμπωνει τελεια απιστευτο, αυτο μου εκανε την μεγαλυτερη εντυπωση δεν το πιστευα.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ δεν τα παιζει μετα απο πολλα σκισιματα
ΡΟΥΛΕΜΑΝ μη με ρωτησει κανεις αν ακουγετε γιατι θα τα παρω κρανιο
ναι ακουγετε ακομα και τωρα αλλα λιγοτερο γαμ...... την peugeot μου γαμ.... Ο μονος τροπος να φτιαχτει εινα να βγαλουμε ενα να το παρουμε στο χερι να παμε στην Γαλλια και να το χωσουμε στο ματι του γενικου διευθυντη παραγωγης και σχεδιασης. Αυτα, ελπιζω να μην σας κουρασα πρωινιατικα.

ETUNERΑΚΗΔΕΣ τωρα που πιανουν τα κρυα τι θα κανουμε θα πεταμε αγκυρες για να φρεναρουμε!!!!!!!!!!!!!!!

καλημερα σε ολους και καλη συνεχεια στην μερα σας.
volvos - Παρ 19 Σεπ 2008, 09:52:41
Θέμα δημοσίευσης:
RME έγραψε:

ETUNERΑΚΗΔΕΣ τωρα που πιανουν τα κρυα τι θα κανουμε θα πεταμε αγκυρες για να φρεναρουμε!!!!!!!!!!!!!!!
.

πουφ....ψωφια πραματα Laughing
MEMsound - Παρ 19 Σεπ 2008, 09:58:59
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
lem-x24 - Δευ 29 Σεπ 2008, 09:17:52
Θέμα δημοσίευσης:
καλημέρα παιδιά! έχω ψάξει αρκετά σχεδόν όλα τα ποστ για τιςβαλβολίνες αλλά έχω λίγο μπερδευτεί. εντάξει με το ιξώδες έχω καταλάβει ότι τα αμάξια μας φοράνε 75W80! αυτά τα GL-4 & GL-5 τί είναι? κοίταξα στο βιβλιαράκι και δεν είδα κάτι. Μήπως οι βαλβολίνες συνοδεύονται και από κάποιους άλλους αριθμούς (όπως και τα λάδια πέραν από το βαθμό ιξώδους έχουν και κάτι αριθμούς μαζί με γράμματα σύμφωνα με το API) όταν άλλαξα τις βαλβολίνες ξέχασα να πάρω ο βλάκας το μπουκάλι! Twisted evil
android - Δευ 29 Σεπ 2008, 16:47:42
Θέμα δημοσίευσης:
lem-x24 έγραψε:
καλημέρα παιδιά! έχω ψάξει αρκετά σχεδόν όλα τα ποστ για τιςβαλβολίνες αλλά έχω λίγο μπερδευτεί. εντάξει με το ιξώδες έχω καταλάβει ότι τα αμάξια μας φοράνε 75W80! αυτά τα GL-4 & GL-5 τί είναι? κοίταξα στο βιβλιαράκι και δεν είδα κάτι. Μήπως οι βαλβολίνες συνοδεύονται και από κάποιους άλλους αριθμούς (όπως και τα λάδια πέραν από το βαθμό ιξώδους έχουν και κάτι αριθμούς μαζί με γράμματα σύμφωνα με το API) όταν άλλαξα τις βαλβολίνες ξέχασα να πάρω ο βλάκας το μπουκάλι! Twisted evil

προδιαγραφες ειναι.....οσο πιο μεγαλο το gl τοσο καλυτερα λενε Laughing και με 75-90 μια χαρα θα σαι παντως...
volvos - Δευ 29 Σεπ 2008, 16:59:21
Θέμα δημοσίευσης:
ΩΠ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΙΔΑ

megale αμα εχεις βαλει gl-5 ετοιμασου ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΣΑΖΜΑΝ ΣΤΟ ΚΩΛΟ ΣΟΥ μαλ**α ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ

εχουν γραφτει 80234 ποστ για βαλβολινες και σαζμαν
εσεις επιλεγετε να ανοιγετε νεα τοπικ γιατι βαριεστε να διαβασετε 20λεπτα παραπανω ολο το παλιο τοπικ...
καλα να παθετε

oi gl-4 ειναι για σαζμαν με μπροουτζινα σωθικα-γραναζια

οι gl-5 gia αλλου υλικου γραναζια

αν βαλετε gl-5 στο δικο μας ειναι θεμα χρονου να τα γαμησετε ολα εκει μεσα...

κοινως βγαλτε τη ΧΤΕΣ

υ.γ. αν το κουτι λεει gl-4/5 δηλαδη οτι ειναι συμβατα και με τα δυο εισαι οκ...
γενικα μην αλλαζετε απο 75-80 εκτος αν ειστε σιγουροι
πολλοι που ανεβηκαν στο 75-90 παρατηρησαν αρκετα πιο σκληρο σιφτινγκ τα κρυα πρωινα χωρις τραγικη διαφορα σε σκισιμο...
ειναι καθαρα θεμα βαλβολινης και οχι νουμερων
Sidobre - Δευ 29 Σεπ 2008, 17:18:39
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά χαλάρωσε ρε Τάκη, μην εκφράζεσαι και έτσι! Evil

ΒΕ και ΜΑ δεν έχουν και πάρα πολά μπρούτζινα τμήματα. Κάτι φουρκετούλες έχουν μόνο...

Αλλωστε οι περισσότερες GL-5 βαλβολίνες αναγράφουν πάνω ότι είναι συμβατές με μπρούτζινα τμήματα... (συνηθως το γράφουν ως συμβατές με GL-4)
android - Δευ 29 Σεπ 2008, 17:30:19
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Καλά χαλάρωσε ρε Τάκη, μην εκφράζεσαι και έτσι! Evil

ΒΕ και ΜΑ δεν έχουν και πάρα πολά μπρούτζινα τμήματα. Κάτι φουρκετούλες έχουν μόνο...

Αλλωστε οι περισσότερες GL-5 βαλβολίνες αναγράφουν πάνω ότι είναι συμβατές με μπρούτζινα τμήματα... (συνηθως το γράφουν ως συμβατές με GL-4)

παρα πολλες σχεδον ολες gl4/gl5 λενε..παντως η amsoil δεν ειναι πιο σκληρος ο λεβιες τα πρωινα...
Sidobre - Δευ 29 Σεπ 2008, 17:37:17
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
..παντως η amsoil δεν ειναι πιο σκληρος ο λεβιες τα πρωινα...

Καλά, εδώ είπαμε ότι μιλάμε για βαλβολίνες... Laughing Laughing
Steve - Δευ 29 Σεπ 2008, 17:51:03
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
android έγραψε:

android - Τρι 30 Σεπ 2008, 09:39:56
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
android έγραψε:

ουτε με torco Laughing
dimkeras - Σαβ 04 Οκτ 2008, 21:33:09
Θέμα δημοσίευσης:
Επιτέλους!
Μετά από εβδομαδιαία παραμονή των βαλβολινών στο πορτ-μπαγκάζ και καμιά 700αριά χιλιόμετρα που έκαναν πέρα - δώθε, τελικά τις κατάφερα! Clapping

ELF TRP.

Το μάγκωμα σταμάτησε, "γλύκανε" λίγο και ο ήχος, η όπισθεν μπαίνει πλέον.
Αισθητή διαφορά. Όχι χαώδης, αλλά αισθητή.

(Thanx Manthos, one more time Wink )
MEMsound - Κυρ 05 Οκτ 2008, 03:32:35
Θέμα δημοσίευσης:
anytime... Cool
dimkeras - Τετ 15 Οκτ 2008, 22:57:26
Θέμα δημοσίευσης:
Επανέρχομαι.
Παρατήρηση της προηγούμενης κιόλας εβδομάδας απλά δε πρόλαβα να την καταγράψω.
Όσο περισσότερο λειτουργεί το κιβώτιο τόσο αποκαλύπτονται οι αρετές της TRP.
Πολύ καλύτερη αίσθηση στις αλλαγές, νομίζω και ηπιότερη χροιά του ήχου.
Δε γρατσουνάνε τα γρανάζια καθόλου και δεν παλεύω πια με 1η και όπισθεν.
Σάββατο μεσημέρι και Δευτέρα πρωί έκανα μια αρκετά γρήγορη στροφοδιαδρομή. Και δεν ένιωσα κανένα σκάλωμα του κιβωτίου! Τα γρανάζια σαν να τα άγγιξε μαγικό ραβδί!

(Πριν τις αλλάξω είχα πει του Μάνθου πως είναι σαν να ανακατεύεις χαλίκια με το φτυάρι Laughing )

Αναμένεται συνέχεια..
AlienHack - Πεμ 16 Οκτ 2008, 09:42:16
Θέμα δημοσίευσης:
το τουτου ειναι στο συνεργειο για αλλαγή βαλβολίνων. Το απόγευμα θα εχω και εγώ προσωπική αποψη για τις TRP.

Πάντος απο οσο ειδε και ο DRDINO στο αμάξι μου το κιβώτιο ειναι ΕΝΤΕΛΟΣ χάλια, σαν να μην ειχε καθόλου βαλβολίνες μεσα. γρατζουνούσαν και σκαλωναν τα πάντα... οποτε λογικά θα δώ ακομα μεγαλύτερη διαφορα με τις TRP.

Ειδωμεν... Cool
Nikolas78 - Τρι 21 Οκτ 2008, 22:19:59
Θέμα δημοσίευσης:
Παίδες ετοιμάζομαι αρχές Νοέμβρη να περάσω το 207 από τον πρώτο έλεγχο των 5000 χιλιομέτρων και διαβάζοντας αυτό το topic πείστηκα ν΄αλλάξω και εγώ την υπάρχουσα βαλβολίνη του κιβωτίου με ELF TRP 75w80.
Δύο σύντομες ερωτήσεις:

Εφόσον προμηθευτώ τη βαλβολίνη μόνος μου από το ελεύθερο εμπόριο θα έχω πρόβλημα με την επίσημη αντιπροσωπεία όταν τους ζητήσω να μου κάνουν την αλλαγή επειδή δεν την αγόρασα από αυτούς; Δεν θα ήθελα ν’ ακούσω τίποτα για απώλεια εγγύησης κτλ..
Επίσης σκέφτομαι αυτή την Πέμπτη 23/10 ή την επόμενη 30/10 να περάσω από τη λέσχη για να γίνω και μέλος επιτέλους. Μήπως θα μπορούσα να μαζί με την εγγραφή να αγοράσω και 2 λίτρα επί τόπου; Αν κατάλαβα καλά σε παλότερα post υπάρχει ένα μικρό στοκ στη λέσχη.
Σας ευχαριστώ
MEMsound - Τετ 22 Οκτ 2008, 00:22:30
Θέμα δημοσίευσης:
υπάρχει ...
να περάσεις Wink
CHR207 - Δευ 29 Δεκ 2008, 12:55:57
Θέμα δημοσίευσης: Βαλβολινη
Παιδια εχει αλλαξει κανεις τις βαλβολινες στο σασμαν μονος του?εριξα μια ματια απο κατω και νομιζω εντοπισα μονο την ταπα για αποστραγγιση..
fynos - Δευ 29 Δεκ 2008, 13:14:34
Θέμα δημοσίευσης:
Η τάπα για την πλήρωση είναι στο πλάϊ . . .πρέπει να βγάλεις ρόδα.
CHR207 - Δευ 29 Δεκ 2008, 13:17:38
Θέμα δημοσίευσης: βαλβολινες
Α ρε Γιαννη!!!!εισαι ο ανθρωπος μου τελικα!!!! Wink Very happy thanks θα το τσεκαρω.
fynos - Δευ 29 Δεκ 2008, 13:19:26
Θέμα δημοσίευσης:
αντε ρε Laughing
Jim207GT - Δευ 29 Δεκ 2008, 13:28:39
Θέμα δημοσίευσης:
Γίνετε και με στραμένο τροχό και σύριγγα... Wink
CHR207 - Δευ 29 Δεκ 2008, 13:34:57
Θέμα δημοσίευσης:
σύριγγα και απο πανω σωληνακι λες jim ε?
RoadRunner122 - Δευ 29 Δεκ 2008, 16:12:12
Θέμα δημοσίευσης:
Καλο είναι να έχεις ζεστάνει τις βαλβολίνες πριν για να ρέουν ευκολότερα και να μείνει μικρότερη ποσότητα στο εσωτερικό.

1) Σηκώνεις αρκετά με τη ρόδα στριμένη,
2) βάζεις απο κάτω τη λεκανίτσα,
3) ξεβιδώνεις πρώτα την πάνω τάπα με το ειδικό τετράγωνο κλειδί,
4) μετά την κάτω,
5) αφήνεις να στραγγίσει,
6) καλό είναι να φέρεις μετά το γρύλο από δεξιά και να σηκώσεις λίγο για να αδειάσει καλύτερα
7) κουνάς και λίγο τη δεξιά ρόδα καθώς και το λεβιέ (αλλάζεις καμιά σχεση)
8) ταπώνεις την κάτω τρύπα αντικαθιστώντας τη ροδέλλα
9) πρεσσαρεις με τη σύριγγα τη βαλβολινη από την τρύπα πλήρωσης μέχρι να φτάσει στην χωρητικότητα που δίνει ο κατασκευαστής για το κάθε μοντέλο
10) ταπώνεις και την πάνω τρυπα αντικαθιστώντας κι εκεί τη ροδέλα,
11) καθαρίζεις με σπρέυ καθαρισμού φρένων τις λαδίλες που θα έχουν πασαλιφτεί στο σασμάν,
12) κατεβάζεις το γρύλο και...

... καλή όρεξη Razz
CHR207 - Δευ 29 Δεκ 2008, 16:44:57
Θέμα δημοσίευσης: valvolines
οοοοοκ!ευχαριστω Wink
peugeot_ς - Τετ 21 Ιαν 2009, 15:43:44
Θέμα δημοσίευσης:
Εχουμε στη λεσχη ELF TRP 75W80? Ειμαι 10.000 km και δεν εχω αλλαξει ο πα@@@ρας
isim - Παρ 30 Ιαν 2009, 16:47:44
Θέμα δημοσίευσης:
peugeot_ς έγραψε:
Εχουμε στη λεσχη ELF TRP 75W80? Ειμαι 10.000 km και δεν εχω αλλαξει ο πα@@@ρας
Υπαρχει; χτες στην λεσχη ξεχασα να σε ρωτησω Μανθο
fynos - Παρ 30 Ιαν 2009, 17:10:44
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι βέβαια και υπάρχει !
Δεν πειράζει, με την επόμενη ευκαιρία Very happy
peugeotναύτης21 - Παρ 06 Φεβ 2009, 19:53:11
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά η peugeot κάνει αλλαγή βαλβολίνων?(εν τω μεταξύ στο manual αναφέρεται οτι το κιβώτιο δεν χρειάζεται συντήρηση Shocked ).
lionking(t) - Δευ 23 Φεβ 2009, 04:47:59
Θέμα δημοσίευσης:
Υπαρχουν καθολου βαλβολινες στη Λεσχη?Αν ναι ,στειλτε μου με πμ τι να κανω για να ερθουν.
lionking(t) - Δευ 23 Φεβ 2009, 13:30:39
Θέμα δημοσίευσης:
Υπαρχουν τελικα?Επισης,ειναι αληθεια οτι τις αντικαθιστουν με τις NFP?
MEMsound - Δευ 23 Φεβ 2009, 14:09:43
Θέμα δημοσίευσης:
θα κοιταξω καιθα σου πω
υπάρχουν αλλά ειναι κρατημένες...

ποτε θες να ερθεις για να εχουμε?
spirosk8 - Παρ 27 Μάρ 2009, 23:50:41
Θέμα δημοσίευσης: . . . HELP !
λοιπον μιας και προχθες παρελαβα το rallye μου λεω να αλλαξω τις βαλβολινες με motul trp, διαβαζοντας ομως ολα τα παραπανω εχω 2 αποριες:
μηπως ειναι πολυ νωρις? επειδη λεω να τις αλλαξω σε συνεργειο φιλου μου υπαρχει περιπτωση να εχουμε μελλοντικο θεμα με την εγγυηση?
Morfeas - Κυρ 29 Μάρ 2009, 23:36:37
Θέμα δημοσίευσης: fw
Εγώ το Σάββατο άλλαξα τις βαλβολίνες με Red Line MTL 70-80 gl-4 και πραγματικά το κιβώτιο δεν έχει καμία σχέση όπως πριν, οι ταχύτητες τώρα μπαίνουν ποιό γλυκά και από πρώτη σε δευτέρα(γρήγορη αλλαγή) τώρα μπαίνει μόνο μια φορά άκουσα ένα ελαφρό γρατζούνισμα πριν όμως δεν έμπαινε καθόλου εάν δεν καθυστερούσες 1-2 δευτερόλεπτα.
xalkiadakhs 207gt - Τρι 15 Σεπ 2009, 15:12:59
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια τελικα επειδη εχω αρχισει και προβληματιζομαι.....ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΒΑΛΒΟΛΙΝΕΣ?????????επειδη θα με τρελανουνε ολοι τους οι ξερολες...... Evil Evil Evil Evil
MEMsound - Τρι 15 Σεπ 2009, 16:14:04
Θέμα δημοσίευσης:
πρακτικά...
κάθε "οποτε σου 'ρθει"...

αλλα επειδη εχεις και το (συγκεκριμένο) μπλοκε καλό ειναι κάθε 20000 - μαξ 30000 κμ να βάζεις "φρεσκες"...
Ilias207Rallye - Τρι 20 Οκτ 2009, 16:20:39
Θέμα δημοσίευσης: 207 - Βαλβολινες?
Καλησπερα παιδες.
Σε υπαρχον θεμα εθεσα ερωτηση για βαλβολινες, αλλα δεν απαντησε κανεις ακομα..

Μου προτεινατε οι περισσοτεροι για το 207 RC βαλβολινες elf TRP. Βρηκα μεν, αλλα δεν τις πηρα γιατι με τον μηχανικο μου που μιλησα μου προτεινε να βαλω L.E. (lubrication engineers) αντι για elf TRP.

Ακριβες μεν οι L.E. αλλα ειναι οντως τοσο καλες, καλυτερες απο τις TRP, ωστε να αξιζει να πληρωσω τα παραπανω χρηματα?
Mε αφορμη το ερωτημα αυτο, θετω μια συγκριτικη ψηφοφορια..

Ευχαριστω προκαταβολικα για τον χρονο σας. Σας κουρασα με το θεμα των βαλβολινων, το ξερω, αλλα ειμαι λιγακι χαμενος.
Σχολια και παρατηρησεις ειναι ευπροσδεκτα!

Υ.Γ.: Υπαρχουν ηδη 2 θεματα για τις βαλβολινες, αλλα οσα εχουν γραφει ειναι καιρο πριν, οποτε τα αποτελεσματα και οι γνωμες εχουν αλλαξει απο τοτε. Αν οι διαχειριστες πιστευουν οτι πρεπει να κλεισει το θεμα, ας κλεισει τοτε. Thumb right
MEMsound - Τρι 20 Οκτ 2009, 17:08:46
Θέμα δημοσίευσης:
ναι οι LE ειναι πααααρα πολυ καλές αλλα και πάρα πολυ ακριβές...
εγω βολεύομαι μια χαρα με τις ΕΛΦ και απλά τις αλλάζω κάθε 20000 ετσι για ψυχολογικους λόγους
dope207 - Πεμ 22 Οκτ 2009, 12:26:00
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά και εγώ σε ένα μήνα το πολύ θα της αλλάξω.. δεν παλεύεται άλλο λέμε οι αργές και γρατζουνιστές αλλαγές!
xrisa-xs - Πεμ 22 Οκτ 2009, 15:50:50
Θέμα δημοσίευσης:
άλλαξα βαλβολίνες στο 207 μου με elf στις 8.500χλμ
υπάρχει βέβαια μια βελτίωση προς το καλύτερο, ειδικά στην αλλαγή από πρώτη σε δευτέρα, αλλα όχι κάτι πολύ εντυπωσιακό
σε κανά 2000-3000χλμ που θα "κυκλοφορήσουν" καλύτερα ελπίζω να στρώσει κι άλλο.
MEMsound - Πεμ 22 Οκτ 2009, 16:08:27
Θέμα δημοσίευσης:
ας το ξαναπω...

ΘΕΛΕΤΕ ΒΑΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΗΣ για να κάνετε αυτές την αλλγη από 1η σε 2α οπως την εχετε στο μυαλό σας...
saikoe_39 - Πεμ 22 Οκτ 2009, 16:11:08
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
ας το ξαναπω...

ΘΕΛΕΤΕ ΒΑΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΗΣ για να κάνετε αυτές την αλλγη από 1η σε 2α οπως την εχετε στο μυαλό σας...

+10000000000000000000000000000
iceage - Πεμ 22 Οκτ 2009, 18:42:21
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
ας το ξαναπω...

Έρχεσαι στα λόγια μου. Άντε κάντε κανένα καλό με την PS να καβατζόσουμε δανεικό κανένα κιτ να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Γιατί το κόστος του είναι και χαπάκι πίεσης.
dope207 - Παρ 23 Οκτ 2009, 07:33:04
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
ας το ξαναπω...

Καλημέρα
Τώρα αυτό γιατί μου το κάνεις?!?! Πάνω που είχα μια μικρή ελπίδα ότι θα διορθωθεί, με σκότωσες! Crying or Very sad
Και για πόσο κόστος μιλάμε πάνω κάτω????
iceage - Παρ 23 Οκτ 2009, 08:40:40
Θέμα δημοσίευσης:
dope207 έγραψε:
MEMsound έγραψε:
ας το ξαναπω...

Καλημέρα
Τώρα αυτό γιατί μου το κάνεις?!?! Πάνω που είχα μια μικρή ελπίδα ότι θα διορθωθεί, με σκότωσες! Crying or Very sad
Αν αναφέρεσαι σε αυτές της PS , απλά μην μάθεις, γιατί ούτε το 166 δεν σε προφταίνει.
xrisa-xs - Παρ 23 Οκτ 2009, 08:44:32
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
ας το ξαναπω...

και όμως! δεν κάνω κάφρικες αλλαγές ακόμα
αυτό το ανεπαίσθητο γρατζούνισμα το κατάλαβε και η Ηρώ που το οδήγησε πρώτη φορά.... Rolling eyes
MEMsound - Παρ 23 Οκτ 2009, 09:36:08
Θέμα δημοσίευσης:
τι να σας πω ρε παιδια
εγω που οδηγησα προσφατα 2 207 και δεν τα εσκισα στην αλλαγη από 1η σε 2α (απλά την εκανα σβελτα) αλλα από κει και πάνω... Laughing δεν μου εκανε κιχ το σασμαν... Confused
xrisa-xs - Παρ 23 Οκτ 2009, 10:22:35
Θέμα δημοσίευσης:
νομίζω πως πρέπει να κάνεις και συ ένα test drive το pug μου
εκτός και αν είναι ιδέα μου και απλά έτσι είναι το σαζμάν του. Rolling eyes Rolling eyes
dope207 - Παρ 23 Οκτ 2009, 10:32:54
Θέμα δημοσίευσης:
iceage έγραψε:
dope207 έγραψε:
MEMsound έγραψε:
ας το ξαναπω...

Καλημέρα
Αν αναφέρεσαι σε αυτές της PS , απλά μην μάθεις, γιατί ούτε το 166 δεν σε προφταίνει.
Κοίτα, αν πρόκειται να κερδίσω σε επιδώσεις & στις αλλαγές αλλά και στην καλύτερη στήριξη του μοτέρ, τότε τα δίνω! με νοιάζει πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα! Όπως φυσικά και υπόλοιποι απ ότι φαντάζομαι!
lionking(t) - Παρ 23 Οκτ 2009, 12:42:03
Θέμα δημοσίευσης:
εγω κουμπωσα ενα kozar των 50 και μετα ειδα τιμη Laughing Laughing Laughing

MEMsound - Παρ 23 Οκτ 2009, 12:54:51
Θέμα δημοσίευσης:
βλαμμενοι ειστε...
με αυτες τις ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ βασεις θα εχει τρελο βουητο μεσα στο αμαξι
να περιμενετε λιγο καιρο να βγει καμμια ενισχυμενη aftermarket...

Συνεχεια για τις βασεις στο σχετο τοπικ, θα μεταφερω εκει και αυτα τα ποστ...
Ilias207Rallye - Παρ 23 Οκτ 2009, 23:26:59
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα οσων αφορα τις βαλβολινες θα περιμενω πρωτα να κανω το service των 10.000χλμ και μετα θα αλλαξω (δεν αργω να τα πιασω βεβαια..). Αν και τα εχουμε πει αρκετες φορες για τις Elf TRP, θα ακουσω τον μηχανικο μου και θα βαλω τις L.E...

Για τις βασεις μηχανης που αναφερατε, αν οντως υπαρχουν απο την PS θα ηθελα αν μπορουσε καποιος να μου δωσει ενα link, μιας και προκειμενου να λυθει το προβλημα το σκεφτομαι σοβαρα να τις βαλω.

Για την αλλαγη 1ης-2ας, εγραψα σε αντιστοιχο θεμα διαφορες δοκιμες που εκανα, καθως και τα αποτελεσματα που ειχε η καθε μια.
Σε δυο τρια φιλικα πατηματα που εκανα αυτες τις μερες παντως, δεν εχει γρατζουνησει ΚΑΘΟΛΟΥ... περιεργα πραγματα... Scratch Scratch Scratch
Steve - Σαβ 24 Οκτ 2009, 12:34:52
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή έχω δοκιμάσει τις L.E. σε σασμάν του 206 1.4 16v και του 1.6 16v με μπλοκέ και στα δύο, έχω να πώ ότι είναι πολλά λεφτά για το τίποτα οι συγκεκριμένες Rolling eyes
Theo_207RC - Παρ 19 Φεβ 2010, 12:19:58
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά πήγα να πάρω τις TRP και μου είπαν οτί αντικαταστάθηκαν από τις NFP. Iσχύει ή κακώς τις πήρα;
ironman02 - Παρ 19 Φεβ 2010, 13:31:04
Θέμα δημοσίευσης:
Ισχύει. Εγώ έβαλα στο service τις NFP και όντως είδα διαφορά. Πλέον έχει γίνει αρκετά πιο μαλακό στις αλλαγές.
SαλιγκαρAKIS - Σαβ 01 Ιαν 2011, 18:43:50
Θέμα δημοσίευσης:
Παίδες τελικά τί ισχύει; Υπάρχουν ακόμα TRP;
Σκέφτομαι καπάκια μετά το στρώσιμο να αλλάξω και βαλβολίνες!
Πόσο πάνε τα 2 λίτρα;
volvos - Σαβ 01 Ιαν 2011, 18:49:10
Θέμα δημοσίευσης:
Εχουν αλλο ονομα πλεον
βαλβολινες (αν και εγω θα τις αφηνα μεχρι τα 5000)
βασεις απο την αρχη (ειδικα το κιτ της παουερφλεξ τωρα που η μαμα ειναι φρεσκια)
ειναι βασικα για τη μακροζωια του σαζμαν...
Bill207 - Σαβ 01 Ιαν 2011, 19:05:06
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
Παίδες τελικά τί ισχύει; Υπάρχουν ακόμα TRP;
Σκέφτομαι καπάκια μετά το στρώσιμο να αλλάξω και βαλβολίνες!
Πόσο πάνε τα 2 λίτρα;

αν δεν κάνω λάθος αντικαταστάθηκαν από τις nfp
τα 2 λίτρα στο ίντερνετ τα είχα βρεί 11,50€/λίτρο στο trade-wind
SαλιγκαρAKIS - Κυρ 02 Ιαν 2011, 01:26:40
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ παίδες,
θα το εκτιμoύσα εάν μου λέγατε και ακριβής ονομασία Exclamation

Volve, αυτά που λές είναι από τα πρώτα πραγματάκια, μετά το στρώσιμο(έχω λίγα km ακόμα), που θέλω να κάνω οποσδήποτε!
mathanas - Κυρ 02 Ιαν 2011, 09:07:13
Θέμα δημοσίευσης:
Total 75-90 και συνεχιζει να μην εχει κανενα προβλημα το σαζμαν, οταν λετε γρατζουναει με το στροφομετρο στο κοκκινο και καρφωτη ? Γιατι δεν εχει γρατζουνισει ποτε στα 28.000km που εχει μεχρι τωρα......
giaouts - Τρι 25 Ιαν 2011, 15:07:45
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παιδια εχω βαλει fuchs sintofluid 75W80 ... μια χαρα αλλαζει ταχυτητες !

Οσο για το πια βαλβολινη ειναι καλυτερη θελει ψαξιμο ρε παιδια ... αφου σχεδον ολες οι εταιριες βγαζουν τεχνικες παραμετρους ...
Για παραδειγμα οι ELF TRP 75W80 ( http://www.uleiauto.ro/phpeuri/oiluri/elf/511.pdf )
ΔΕΝ ειναι καλυτερες απο τις fuchs sintofluid 75W80 ( http://www.opieoils.co.uk/pdfs/New-Fuchs/TITAN-SINTOFLUID-75W-80.pdf )

Επηδη το kinematic viscosity στις fuchs ειναι μεγαλυτερο απο τις ELF δηλαδη λιπαινουν γρηγοροτερα ... οι μοναδες ειναι mm2/sec (τετραγωνικα χιλιοστα ανα δευτερολεπτο)

Οι γνωμες σας ???
NoDsl - Τρι 25 Ιαν 2011, 16:59:46
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάντως που έχω τις NFP εδώ και καμια 10000 παρατηρώ οτι σε κρύα πρωινά θέλει την ώρα του να κυκλοφορήσει τις βελβολίνες και να γλυκάνει. Αν παίξεις λίγο με τις ταχύτητες πρίν ξεκινήσεις ακόμα καλύτερα.
Αλλά οταν ζεσταθούν ακόμα και σε γρήγορη αλλαγή 1-2 την παίρνει τη 2α! Με τις παλιές βαλβολίνες της μάνας του είχα χάσει αλλαγές.
giaouts - Τρι 25 Ιαν 2011, 17:51:56
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε αυτη η βαλβολινη οντως ετσι πρεπει να συμπεριφερεται γιατι εχει μεγαλη πυκνοτητα (density) δηλαδη ειναι πιο ΄΄παχια΄΄ απο αυτες που ανεφερα αλλα εχει καλυτερη αποδοση οταν ζεσταθει (100 C)
εδω εχει τα χαρακτηριστικα της http://www.lubadmin.com/upload/produit/FichePDF/lang_1/1138.pdf
ειναι πολυ καλη βαλβολινη φιλε

Παιδια αν βρισκει καποιος κατι καλυτερο ας το αναφερει να βρουμε επιτελους την καλυτερη ...
manaros - Κυρ 20 Φεβ 2011, 17:10:51
Θέμα δημοσίευσης:
εβαλα και γω βαλβολινες nfp 75-80.οι πρωτες εντυπωσεις πολυ καλες.νιωθω το σασμαν να εχει γινει πιο γλυκο στην λειτουργια του,πιο φιλικο!βεβαια δεν κανω βαρβαρες-αποτομες αλλαγες στο αμαξι(γι αυτο εχω ενα clio 1200cc...) αλλα η διαφορα ειναι αισθητη!!
SαλιγκαρAKIS - Δευ 28 Φεβ 2011, 14:41:48
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
Εχουν αλλο ονομα πλεον
βαλβολινες (αν και εγω θα τις αφηνα μεχρι τα 5000)
βασεις απο την αρχη (ειδικα το κιτ της παουερφλεξ τωρα που η μαμα ειναι φρεσκια)
ειναι βασικα για τη μακροζωια του σαζμαν...

Τελικά θα τις αφήσω έως τα 5000km και θα τις αλλάξω παρέα με τα πρώτα λαδάκια (μετά καπάκια για πρόγραμμα)..τελικά σε άκουσα volve! Very happy

Αυτό που ήθελα όμως να μάθω είναι πώς ακριβώς θα τις προμηθευτώ, γιατί έψαξα λίγο Πάτρα και μάλλον δέν τις έχει κάποιος ενώ μέσω tradewind δέν είναι διαθέσιμες πρός το παρόν. Confused
power - Δευ 28 Φεβ 2011, 15:09:37
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.trade-wind.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=771&category_id=118&option=com_virtuemart&Itemid=57&lang=el

εδω λεει πως εχει διαθεσιμα 2.
SαλιγκαρAKIS - Δευ 28 Φεβ 2011, 15:15:18
Θέμα δημοσίευσης:
power έγραψε:
http://www.trade-wind.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=771&category_id=118&option=com_virtuemart&Itemid=57&lang=el

Ναι, αλλά δέν τα στέλνει γιατί πρέπει να είναι πάνω από 40ευρώ η παραγγελία και 4 που θέλουμε δέν έχει! Δέν λέει να πάρω και κάτι άλλο χωρίς λόγο για να συμπληρώσω 40.. Rolling eyes

Εκτώς εάν δοκιμάσω κανά torco Laughing
power - Δευ 28 Φεβ 2011, 15:17:05
Θέμα δημοσίευσης:
α οκ δε το ξερα Sad
king207cc - Δευ 28 Φεβ 2011, 15:34:11
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
power έγραψε:

Ναι, αλλά δέν τα στέλνει γιατί πρέπει να είναι πάνω από 40ευρώ η παραγγελία και 4 που θέλουμε δέν έχει! Δέν λέει να πάρω και κάτι άλλο χωρίς λόγο για να συμπληρώσω 40.. Rolling eyes

σαλιγκαρακAKIS μπορούμε να χουμε στη λέσχη! αν βρεις τρόπο να τις παραλαβεις, αν θες ρωτας τα παιδια εδω μερες που ναι όλο και κάποιος θα κατεβένει προς πάτρα, να σε εξυπηρετηση. Wink
SαλιγκαρAKIS - Δευ 28 Φεβ 2011, 15:39:18
Θέμα δημοσίευσης:
king207cc έγραψε:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
power έγραψε:

σαλιγκαρακAKIS μπορούμε να χουμε στη λέσχη! αν βρεις τρόπο να τις παραλαβεις, αν θες ρωτας τα παιδια εδω μερες που ναι όλο και κάποιος θα κατεβένει προς πάτρα, να σε εξυπηρετηση. Wink

Ok, θα συνεννοηθώ πρώτα με το Lefter1s rc γιατί μου είπε μόλις ότι κάτι πρέπει να έχει αυτός εδώ Πάτρα αλλίως θα μιλήσω με κάποιον από τη λέσχη.

Ευχαριστώ πάντως Thumb Left
recife_rallye - Δευ 28 Φεβ 2011, 22:12:01
Θέμα δημοσίευσης:
Egv paidia πηρα να δοκιμασω αυτες..http://www.castrol.com/liveassets/bp_internet/castrol/castrol_australia/STAGING/local_assets/downloads/a/AU_EPX_Gear_Oils.pdf.
Προς το παρον δεν εχουν καμμια μα καμμια σχεση με τις μαμα..
Θα ηθελα ομως να μπορουσα να συγκρινω αυτες με τις nfp της elf..
gr_hunter - Πεμ 07 Απρ 2011, 00:28:17
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως υπάρχουν και για μένα οι βαλβολίνες της Elf Tranself NFP 75W80, γιατί δεν μπορώ να της βρω πουθενά ? Confused Sad
Lefter1s RC - Πεμ 07 Απρ 2011, 00:31:43
Θέμα δημοσίευσης:
Δυστυχως ξεμειναμε απο στοκ Laughing
SαλιγκαρAKIS - Πεμ 07 Απρ 2011, 08:45:00
Θέμα δημοσίευσης:
gr_hunter έγραψε:
Μήπως υπάρχουν και για μένα οι βαλβολίνες της Elf Tranself NFP 75W80, γιατί δεν μπορώ να της βρω πουθενά ? Confused Sad

Εάν δέν έχει η λέσχη, δές εδώ Arrow www.trade-wind.gr .
Sinanai - Πεμ 07 Απρ 2011, 08:49:37
Θέμα δημοσίευσης:
Και συγκεκριμένα εδώ. Wink
MEMsound - Πεμ 07 Απρ 2011, 08:50:34
Θέμα δημοσίευσης:
η λεσχη παντα εχει Cool
SαλιγκαρAKIS - Τετ 15 Ιούν 2011, 20:08:30
Θέμα δημοσίευσης:
Παίδες, μία ερώτηση για όποιον έχει κατά νού!
Επειδή ψάχνω εδώ: http://www.le-greece.gr/ αλλά τα έχω μπερδέψει λίγο Rolling eyes , μήπως ξέρει κανείς ποιά ακριβώς είναι η βαλβολίνη της L.E. Lubrication (75w80) που μπορώ να χρησιμοποιήσω στο 207άκι εναλλακτικά της ELF NFP;
android - Τετ 15 Ιούν 2011, 20:38:16
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
Επειδή ψάχνω εδώ: http://www.le-greece.gr/ αλλά τα έχω μπερδέψει λίγο Rolling eyes , μήπως ξέρει κανείς ποιά ακριβώς είναι η βαλβολίνη της L.E. Lubrication (75w80) που μπορώ να χρησιμοποιήσω στο 207άκι εναλλακτικά της ELF NFP;

Μαλλον αυτη που ναι για μπρουτζινα γραναζια...ξεχνα το 75w80
MEMsound - Πεμ 16 Ιούν 2011, 01:16:12
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=110607#110607

(τι ιστορια κι εκεινη... Laughing Laughing Laughing Laughing )
SαλιγκαρAKIS - Πεμ 16 Ιούν 2011, 09:51:04
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:

Βρέ σύ, εάν με παραπέμπεις σε αυτές που αναφέρεται ο Steve, τότε είναι μόνο για μπλοκέ Rolling eyes !

Από ότι καταλαβαίνω δηλαδή δέν υπάρχουν L.E. 75w80, οπότε για το ΒΕ του 207 πάω κατ'ανάγκην σε 75w90 ή υπάρχει κάτι άλλο (μιλώντας πάντα για την L.E.);

Ακόμα μπλεγμένα τά χω.. Laughing
MEMsound - Πεμ 16 Ιούν 2011, 10:06:20
Θέμα δημοσίευσης:
απο οσο τις εχουν δοκιμασει και χωρις μπλοκε κανουν μια χαρα

απ οσο ξερω δεν υπαρχει 75-80 λε

αλλα αν διαβασεις και ποστ αλλων παιδιων και με τις 75-90 ρεπσολ ευχαριστημενοι ηταν...
Sinanai - Πεμ 16 Ιούν 2011, 10:15:25
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
[...] ρεπσολ [...]

... Μόσχος.
SαλιγκαρAKIS - Πεμ 16 Ιούν 2011, 10:16:47
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
απο οσο τις εχουν δοκιμασει και χωρις μπλοκε κανουν μια χαρα

απ οσο ξερω δεν υπαρχει 75-80 λε

αλλα αν διαβασεις και ποστ αλλων παιδιων και με τις 75-90 ρεπσολ ευχαριστημενοι ηταν...

Οπότε σε L.E. αναγκαστηκά 75w90! Rolling eyes

Μήπως όμως θα ήταν βλακεία να τις δοκιμάσω από τώρα (έχω μόνο 10.000km);

Αυτή τη στιγμή έχω elf nfp 75w80 και είμαι αρκετά ευχαριστημένος συγκριτικά με τις μαμά..απλά θέλω να δώ τί λένε οι L.E. που ακούμε 'τόσα' για αυτές!
MEMsound - Πεμ 16 Ιούν 2011, 10:17:06
Θέμα δημοσίευσης:
οχι λε-πσολ
ρε-πσολ
75-3χ30
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Steve - Πεμ 16 Ιούν 2011, 13:58:40
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:

Καλά ναι, γάμα τα... Evil

Οι συγκεκριμένες νομίζω είναι λίγο παχύρρευστες για ελεύθερο διαφορικό (εργοστασιακό)... Rolling eyes
iceage - Πεμ 16 Ιούν 2011, 15:47:36
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:

Σε ξύνει η τσέπη σου τέτοιους καιρούς νομίζω. Θα βρεις κάτι αυστηρά σε προδιαγραφές GL4.
Lapas - Παρ 17 Ιούν 2011, 10:39:02
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάντος θα πρότινα τις liquim oil 75/80 γραφιτούχες εάν αντέχει η τσέπι γιατί είναι αρκετά ποιό ακρυβές και κλάσεις ανώτερες από τις κανονικές!
SαλιγκαρAKIS - Παρ 17 Ιούν 2011, 10:50:07
Θέμα δημοσίευσης:
Lapas έγραψε:
Εγώ πάντος θα πρότινα τις liquim oil 75/80 γραφιτούχες εάν αντέχει η τσέπι γιατί είναι αρκετά ποιό ακρυβές και κλάσεις ανώτερες από τις κανονικές!

Liqui moly Question
Ghost Dog - Παρ 17 Ιούν 2011, 11:11:10
Θέμα δημοσίευσης:
Mαλλον της Liqui moly θα εννοει..... Wink
Εχω βαλει στο Xsara και ειναι απιστευτες!!! Cool
SαλιγκαρAKIS - Παρ 17 Ιούν 2011, 11:59:08
Θέμα δημοσίευσης:
Ghost Dog έγραψε:
Mαλλον της Liqui moly θα εννοει..... Wink
Εχω βαλει στο Xsara και ειναι απιστευτες!!! Cool

Και πού θα βρούμε τέτοιες; Εδώ Πάτρα δύσκολα.

Αφού οι L.E δέν έχουν 75w80 και απορρίπτονται σίγουρα θα ψάξω κάτι άλλο..

Θα προτιμούσες τις Liqui moly έναντι των NFP;

Με τις Elf πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένος! Απλά θέλω να δώ και κάτι διαφορετικό..αν δέν βρεθεί δέν θα δiστάσω να ξαναβάλω Elf.
Lapas - Παρ 17 Ιούν 2011, 14:50:13
Θέμα δημοσίευσης:
Με κλειστά τα μάτια! Ψάξτες σε κατάστημα με λιπαντικά! Από τιμές δεν θυμάμε καθόλου να σας πώ!
SαλιγκαρAKIS - Παρ 17 Ιούν 2011, 16:20:51
Θέμα δημοσίευσης:
Arrow http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/en_Englisch.html?Opendocument&land=DE&voilalang=e&voiladb=web.nsf
Δέν βρίσκω κάτι σε 75w80 αντίστοιχων προδιαγραφών(GL4+) με τις Elf NFP. Rolling eyes

Μόνο αυτό βρίσκω: http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/en_3658.html?OpenDocument&land=DE&voilalang=e&voiladb=web.nsf 75w80 GL5 που λέει ότι κάνει για peugeot, αλλά τι peugeot όμως;
SαλιγκαρAKIS - Παρ 17 Ιούν 2011, 21:00:41
Θέμα δημοσίευσης:
Ψάχνοντας λίγο στο επίσημο site βρήκα για τη βαλβολίνη 75W80 της liqui moly, η οποία είναι προδιαγραφών GL5, αυτό:

Arrow "LIQUI MOLY advise this product for vehicles with the following specifications: PSA B 71 2330"

Στον κανονισμό αυτό της PSA ανταποκρίνεται και η βαλβολίνη της TOTAL που προτείνεται από τη peugeot, υπάρχει περίπτωση παρ'όλο που είναι GL5 η Liquy moly να κάνει για το BE του 207;

Καμιά γνώμη; Rolling eyes
salex - Κυρ 19 Ιούν 2011, 20:43:39
Θέμα δημοσίευσης:
Διονύση, αν δε σκοπεύεις να τις κρατήσεις πάνω από 40.000χλμ, δεν πειράζει τόσο - αυτό που έχει σημασία είναι να έχουν τη σωστή ρευστότητα για να μη διαλυθεί το σασμάν εσωτερικά.

Οποιαδήποτε καλή βαλβολίνη 75W80 θα κάνει σωστά τη δουλειά της.
Βέβαια αν καταφέρεις να βρεις και κάποια που να πληρεί τις περαιτέρω προδιαγραφες, ακόμη καλύτερα.
volvos - Κυρ 19 Ιούν 2011, 20:50:39
Θέμα δημοσίευσης:
gl-5 δε βαζουμε για κανενα λογο και αιτια

μονο αν η βαλβολινη λεει gl5-gl4 ή gl5compatible with gl-4 gearboxes οπως π.χ σικολεν

ολα τα αλλα ειναι για να πουλησουν και δεν υπαρχει κανενας λογος να ρισκαρετε τα μπρουτζινα γραναζια σας για καμια βαλβολινη στο κοσμο

επισης οι 75-90 ειναι απειρως καλυτερες στο σιφτινγκ αλλα πολλες φορες εχουν χοντρο θεμα στα κρυα. οποτε αν βρειτε λεπτορευστη 75-90 μη τη φοβαστε τοσο

οσον αφορα τις LE οποιος εχει ματια διαβαζει και βλεπει ποσα σαζμαν εχουν σπασει απο αυτο το ορυκτελαιο...ισως χειροτερες και απο αμσοιλ Laughing
Steve - Κυρ 19 Ιούν 2011, 21:30:05
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα πάντως δεν έσπασε Cool
SαλιγκαρAKIS - Δευ 20 Ιούν 2011, 10:47:38
Θέμα δημοσίευσης:
Το φέρνουμε γύρω γύρω και πάλι στην Elf Nfp θα καταλήξουμε μου φαίνεται.. Rolling eyes

Τουλάχιστον ξέρει κανείς κάποιο πρόσθετο που να βελτιώση λίγο ακόμα τη λειτουργία της;
MEMsound - Δευ 20 Ιούν 2011, 10:55:22
Θέμα δημοσίευσης:
"εσωτερικο" οχι...
"εξωτερικο" ναι...
και ακουσει στο ονομα βασεις μηχανής και συνοδευεται με λιγη περισσότερη βαβουρα/κραδασμους στην καμπινα

ξαναλέω
καποιοι εχουν δοκιμασει καποιες ρεπσολ (σε ΜΑ σασμαν και ελεγαν καλα λογια - ισως να ηθελες να πειραματιστείς)
SαλιγκαρAKIS - Δευ 20 Ιούν 2011, 11:12:25
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
"εσωτερικο" οχι...
"εξωτερικο" ναι...
και ακουσει στο ονομα βασεις μηχανής και συνοδευεται με λιγη περισσότερη βαβουρα/κραδασμους στην καμπινα

ξαναλέω
καποιοι εχουν δοκιμασει καποιες ρεπσολ (σε ΜΑ σασμαν και ελεγαν καλα λογια - ισως να ηθελες να πειραματιστείς)

Η βάση περνάει αρκετούς κραδασμούς και φόρυβο, αλλά θα μπεί σύντομα!
Μπά δέν θα πειραματιστώ..αρκετά το κούρασα (στη σκέψη), αφού δέν υπάρχει τίποτα άλλο (από τα γνωστά) που να καλύπτει τις προδιαγραφές που ψάχνω θα βάλω τις Elf ξανά να ξεμπερδεύω!

Ευχαριστώ πάντως.. Wink
red_storm - Τρι 09 Αύγ 2011, 15:39:20
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω κάνει 75,000 klm. Δεν έχω αλλάξει ποτέ βαρβολίνες στο σαζμάν. Πιστεύω είναι ώρα... Μου προτείνετε τις Elf TRP? Αυτές από κρύο πώς πάνε?
android - Τρι 09 Αύγ 2011, 18:44:12
Θέμα δημοσίευσης:
red_storm έγραψε:
Έχω κάνει 75,000 klm. Δεν έχω αλλάξει ποτέ βαρβολίνες στο σαζμάν. Πιστεύω είναι ώρα... Μου προτείνετε τις Elf TRP? Αυτές από κρύο πώς πάνε?

δεν εχεις thp. να προσπαθεις να γραφεις εκει που ειναι για το μοτερ σου,οχι γιατι ειμαστε κομπλεξικοι...αλλα για να μην υπαρχουν ιστοριες χωρις λογο,κατι που μπαινει καλα σε thp για σενα μπορει να ναι μια μλκ κ μιση

οσο για το θεμα σου,δεν νομιζω να υπαρχη πιο καλη βαλβολινη απο αυτη για το κρυο...
Gotcha - Τρι 09 Αύγ 2011, 19:18:15
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε συ Γιωργο(android). Το θεμα λεει "207 - 207 THP"
android - Τρι 09 Αύγ 2011, 19:37:42
Θέμα δημοσίευσης:
Gotcha έγραψε:
Ρε συ Γιωργο(android). Το θεμα λεει "207 - 207 THP"

τοτε θα πρεπε να ταν 207 σκετο,μερικα τοπικ
207 - 207 GT Εξάτμιση
207 - Intercooler για τον 1,6 ΤHP
207 - Βελτίωση Εισαγωγής - Εξαγωγής σε 207 1.4 16ν

παντου λεει για 207
ειναι το καραμπαμ για να ξεχωριζεις σε πιο μοντελο ειναι ,οχι εκδοση
τεσπα εγω δεν εχω καποιο θεμα...
red_storm - Τρι 09 Αύγ 2011, 20:10:33
Θέμα δημοσίευσης:
Γιώργο(android) έχεις δίκιο! Aπροσεξία μου! Θα ανοίξω καινούριο topic.
android - Τρι 09 Αύγ 2011, 20:17:18
Θέμα δημοσίευσης:
red_storm έγραψε:

καλα τοπικ για τα 14αρια 207 75-90 αλογα ειναι και απο τα 206 με το ιδιο μοτερ,χρονια στην πιατσα,πολλες δοκιμες και γνωμες...
Wink
red_storm - Τρι 09 Αύγ 2011, 21:16:44
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
red_storm έγραψε:

καλα τοπικ για τα 14αρια 207 75-90 αλογα ειναι και απο τα 206 με το ιδιο μοτερ,χρονια στην πιατσα,πολλες δοκιμες και γνωμες...
Wink

Ok! Ευχαριστώ πολύ! Smile
GGiannis - Κυρ 28 Αύγ 2011, 22:05:17
Θέμα δημοσίευσης:
Να ρωτισω κατι παιδια, βαλβολινες TOTAL εχει δοκιμασει κανεις? Και δευτερον τι ποσοτητα χρειαζεται για την αλλαγη?
android - Κυρ 28 Αύγ 2011, 22:49:01
Θέμα δημοσίευσης:
GGiannis έγραψε:
Να ρωτισω κατι παιδια, βαλβολινες TOTAL εχει δοκιμασει κανεις? Και δευτερον τι ποσοτητα χρειαζεται για την αλλαγη?

λογικα η μαμα ειναι τοταλ.... 2 λιτρα θελεις.
N207r - Πεμ 01 Σεπ 2011, 09:39:43
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδες πηγα κ εγω σημερα να παρω βαλβολινες τις τοταλ τρπ κ δεν ηπαρχουν παρα μονο οι νφπ..
Τις εχετε βαλει μου ειπαν οτι ειναι ιδιες..
makis106 - Πεμ 01 Σεπ 2011, 10:03:59
Θέμα δημοσίευσης:
Oι ίδιες είναι, έχουν αλλάξει ονομασία.
rallaki-1 - Πεμ 07 Ιαν 2016, 19:42:44
Θέμα δημοσίευσης:
Ξέρει κανένας μετά από πόσο χρόνο χρειάζεται να αλλαχτουν οι βαλβολίνες?? Σε εμένα εχουν περάσει 6 χρόνια μετά απο την αλλάγη και 35.000km!

τι βαλβολίνη προτείνεται?
android - Τρι 12 Ιαν 2016, 19:28:36
Θέμα δημοσίευσης:
rallaki-1 έγραψε:
Ξέρει κανένας μετά από πόσο χρόνο χρειάζεται να αλλαχτουν οι βαλβολίνες?? Σε εμένα εχουν περάσει 6 χρόνια μετά απο την αλλάγη και 35.000km!

τι βαλβολίνη προτείνεται?

Πετα 2 λιτρα elf nfp για ψυχολογικους λογους και οικονομικες 10-12 το λιτρο
rallaki-1 - Τετ 13 Ιαν 2016, 19:34:58
Θέμα δημοσίευσης:
Thanks!
tasos207RC - Πεμ 02 Φεβ 2017, 20:26:09
Θέμα δημοσίευσης:
Για να μην ανοίγω νέο θέμα,αυτή είναι η βίδα για drain βρε παιδιά?

Και αυτή για πλήρωση?

[/img][/code]
Chrono - Τρι 04 Απρ 2017, 15:52:39
Θέμα δημοσίευσης:
Έβαλα στο εξατάχυτο 207 THP (BVM 6) τις Elf Nfp 75-80 γιατί τη δεύτερη μια την έπαιρνε και μια γρατζουνούσε ελαφρά.
Δυστυχώς δεν κάνουν. Τα κρύα πρωινά αργούν να ζεσταθούν και γενικά με τις μαμά τις έπαιρνε τις ταχύτητες πιο γλυκά.
alexandros 207 Rallye - Σαβ 08 Απρ 2017, 09:25:18
Θέμα δημοσίευσης:
Μηπως το 6αρι της Πεζω δεν θελει gl4? Rolling eyes
Mono AEK - Σαβ 08 Απρ 2017, 10:32:01
Θέμα δημοσίευσης:
Οι μαμα τοταλ γραφουν gl-4+ που τις εβαλα εγω που εχω 6αρι
Pipis - Δευ 04 Φεβ 2019, 13:04:21
Θέμα δημοσίευσης:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΟΙ TOTAL G8 75W80 ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες