greenpug106 έγραψε: |
Ρε πειδιά οι βαλβολίνες τί ειναι.
Μέχρι τώρα νόμιζα ότι ήταν τα λάδια....μηχανής κλπ ![]() |
power έγραψε: |
2 λιτρα παιρνει? |
android έγραψε: | ||
1.9 λεει οποτε 2 .... ![]() αντιτριβικο μεσα στο σασμαν δεν θα ταν κακο ε?π.χ. miltek |
drdino έγραψε: | ||
Eγώ θα το απέφευγα πάντως γενικά... |
pol έγραψε: |
επειδη ειμαι νεος σε αθτα τα πραγμματα 8α η8ελα να αλλαξω και εγω βαλβολινεσ πωσ να τις ζητησω και πιεσ να παρω;;;;;;; |
justdrive έγραψε: | ||
Πολ οι περισσότεροι εδώ φοράνε ELF TRP. Διάβασα πάντως ότι η ΤRP αντικαταστάθηκε από μία νέα βαλβολίνη: την Tranself NFP 75W80! και αυτή να βάλεις δεν θα έχεις πρόβλημα! αν δεν τη βρεις αυτή βάλε την TRANSMISSION BV 75W80 που είναι της TOTAL! αυτή είναι η εγκεκριμένη από την Peugeot! Πάντως να ξέρεις ότι δεν είναι αναγκαίο να βάλεις κάποια από αυτές τις δύο! πάρε όποια μάρκα θες(να είναι επώνυμη πάντως και όχι καμία άσχετη) η οποία να πληρεί τις προδιαγραφές, δηλαδή 75W80!( κατά προτίμηση όχι shell, είναι δοκιμασμένες και δεν έχουν καλή απόδοση) |
Touristas έγραψε: |
Τι φοράνε από το εργοστάσιο……………το άλλο με των Τοτο το ξέρεις???
Total η Esso φοράνε από το εργοστάσιο Shell έβαζε η εδώ αντιπροσωπεία μέχρι πριν λίγο καιρό, τώρα βάζουν ότι και το εργοστάσιο. |
android έγραψε: |
εγω παντως με τις elf trp εχω απογοητευτη...η διαφορα σε σχεση με πριν ειναι μια τριχα γουρουνιου....
αλλα αλλο με απασχολη γιατι βγηκαν μαυρες η μαμα βαλβολινες μεσα σε 7000χιλ που χει το αμαξι ![]() |
DIMCHRI έγραψε: | ||
ξεκολάτε λίγο με τα μάυρα λάδια.... καινούργιο αμάξι να πάρεις τα λάδια στα πρώτα 500 χιλιόμετρα, άντε 1000 θα έχουν μαυρίσει.... ¨ολα τα λάδια και σε όλα τα αυτοκίνητα.... το χρώμα δεν δείχνει και την ποιότητα του λαδιού.... όποιος αγοράζει καινούργιο αυτοκίνητο μπορεί να το τσεκάρει αυτό για να του φύγει και η ιδέα.... |
Δεν ξέρω τι κάνουν εκεί επάνω εγώ λέω για Αθήνα και τι φοράνε τα αυτοκίνητα από το εργοστάσιο. |
justdrive έγραψε: |
τουρίστα εσύ ποιες βαλβολίνες φοράς? θα αλλάξω και εγώ τώρα και θ βάλω TOTAL! αν δεν μείνω ευχαριστημένος θα βάλω στην επόμενη αλλαγή TRP( ή ότι έχει τότε η ELF) και δεν το ψάχνω άλλο το θέμα! |
DIMCHRI έγραψε: | ||
Πάντως θέλουμε ξύλο......Πολύ ξύλο ..... Η αντιπροσωπεία λέει αλλάζετε βαλβολίνες κάθε 80000 (νομίζω) και άλλοι εδώ μέσα αλλάζουνε κάθε 20000....και όταν μας λένε αλλάζεται λάδια κάθε 20000 άλλοι αλλάζουνε κάθε 10000.... Και κάποτε που μας αλλάζανε κάθε 5000 λέγαμε τους απατεώνες της αντιπροσωπείας... μας αλλάζουνε λάδια πριν καν λερωθούνε.... Πως αλλάζουνε οι καιροί ....... ![]() ![]() ![]() ![]() |
Εγώ έβαλα TRP αλλά και με τις μαμά με το κιβώτιο που φοράω δεν έχω πρόβλημα έτσι κι αλλιώς ![]() |
......
κ μου λες να ξεκολησω με βαλβολινες 7500 χλμ που ηταν πεντακαθαρο ολο το σασμαν βγηκαν αρκετα πιο μαυρες...σαν λαδια μηχανης...κ θα αλλαξω στις 80000?στις 80000 θα αλλαξω κατευθιαν σασμαν οχι βαλβολινες.... |
........κοντευει 160000χιλ κ δουλευει αψογα.... |
Οι βαλβολινες της castrol τι λενε? |
παντως απο elf σε amsoil δεν ειδα καμια διαφορα γιατι να δεις με castrol? ![]() |
GIANNIS206 έγραψε: | ||||
Σε παρατεταμένη πίεση θα δεις διαφορά. Αν πάλι δεν την νιώσεις στο λεβιέ σίγουρα το σαζμάν σου θα την καταλάβει! |
AlienHack έγραψε: |
ΚΑι εγώ θελω!! Θεσνικη κανενα μαγαζι με ελαια? (οχι σαλατας) . Καμια αποθήκη κάτι που να εχει ELF TRP? |
pol έγραψε: |
ρε παιδια να σασ ρςτησω κατι οταν ανιγω την προτη και παω να βαλω την δευτερα μου κανει ενα θορυβο το σασμαν σαν γρατζουνισμα εσασ αμα αλαξω βαλβολινεσ λετε να σταματησει |
RME έγραψε: |
ETUNERΑΚΗΔΕΣ τωρα που πιανουν τα κρυα τι θα κανουμε θα πεταμε αγκυρες για να φρεναρουμε!!!!!!!!!!!!!!! . |
lem-x24 έγραψε: |
καλημέρα παιδιά! έχω ψάξει αρκετά σχεδόν όλα τα ποστ για τιςβαλβολίνες αλλά έχω λίγο μπερδευτεί. εντάξει με το ιξώδες έχω καταλάβει ότι τα αμάξια μας φοράνε 75W80! αυτά τα GL-4 & GL-5 τί είναι? κοίταξα στο βιβλιαράκι και δεν είδα κάτι. Μήπως οι βαλβολίνες συνοδεύονται και από κάποιους άλλους αριθμούς (όπως και τα λάδια πέραν από το βαθμό ιξώδους έχουν και κάτι αριθμούς μαζί με γράμματα σύμφωνα με το API) όταν άλλαξα τις βαλβολίνες ξέχασα να πάρω ο βλάκας το μπουκάλι! ![]() |
Sidobre έγραψε: |
Καλά χαλάρωσε ρε Τάκη, μην εκφράζεσαι και έτσι! ![]() ΒΕ και ΜΑ δεν έχουν και πάρα πολά μπρούτζινα τμήματα. Κάτι φουρκετούλες έχουν μόνο... Αλλωστε οι περισσότερες GL-5 βαλβολίνες αναγράφουν πάνω ότι είναι συμβατές με μπρούτζινα τμήματα... (συνηθως το γράφουν ως συμβατές με GL-4) |
..παντως η amsoil δεν ειναι πιο σκληρος ο λεβιες τα πρωινα... |
Sidobre έγραψε: | ||
Καλά, εδώ είπαμε ότι μιλάμε για βαλβολίνες... ![]() ![]() |
Sidobre έγραψε: | ||
Καλά, εδώ είπαμε ότι μιλάμε για βαλβολίνες... ![]() ![]() |
peugeot_ς έγραψε: |
Εχουμε στη λεσχη ELF TRP 75W80? Ειμαι 10.000 km και δεν εχω αλλαξει ο πα@@@ρας |
MEMsound έγραψε: |
ας το ξαναπω...
ΘΕΛΕΤΕ ΒΑΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΗΣ για να κάνετε αυτές την αλλγη από 1η σε 2α οπως την εχετε στο μυαλό σας... |
ας το ξαναπω...
ΘΕΛΕΤΕ ΒΑΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΗΣ για να κάνετε αυτές την αλλγη από 1η σε 2α οπως την εχετε στο μυαλό σας... |
ας το ξαναπω...
dope207 έγραψε: | ||
Τώρα αυτό γιατί μου το κάνεις?!?! Πάνω που είχα μια μικρή ελπίδα ότι θα διορθωθεί, με σκότωσες! ![]() Και για πόσο κόστος μιλάμε πάνω κάτω???? |
ας το ξαναπω...
iceage έγραψε: | ||||
|
SαλιγκαρAKIS έγραψε: |
Παίδες τελικά τί ισχύει; Υπάρχουν ακόμα TRP;
Σκέφτομαι καπάκια μετά το στρώσιμο να αλλάξω και βαλβολίνες! Πόσο πάνε τα 2 λίτρα; |
volvos έγραψε: |
Εχουν αλλο ονομα πλεον
βαλβολινες (αν και εγω θα τις αφηνα μεχρι τα 5000) βασεις απο την αρχη (ειδικα το κιτ της παουερφλεξ τωρα που η μαμα ειναι φρεσκια) ειναι βασικα για τη μακροζωια του σαζμαν... |
http://www.trade-wind.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=771&category_id=118&option=com_virtuemart&Itemid=57&lang=el
εδω λεει πως εχει διαθεσιμα 2. |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | ||
Ναι, αλλά δέν τα στέλνει γιατί πρέπει να είναι πάνω από 40ευρώ η παραγγελία και 4 που θέλουμε δέν έχει! Δέν λέει να πάρω και κάτι άλλο χωρίς λόγο για να συμπληρώσω 40.. ![]() Εκτώς εάν δοκιμάσω κανά torco ![]() |
king207cc έγραψε: | ||||
σαλιγκαρακAKIS μπορούμε να χουμε στη λέσχη! αν βρεις τρόπο να τις παραλαβεις, αν θες ρωτας τα παιδια εδω μερες που ναι όλο και κάποιος θα κατεβένει προς πάτρα, να σε εξυπηρετηση. ![]() |
gr_hunter έγραψε: |
Μήπως υπάρχουν και για μένα οι βαλβολίνες της Elf Tranself NFP 75W80, γιατί δεν μπορώ να της βρω πουθενά ? ![]() ![]() |
Παίδες, μία ερώτηση για όποιον έχει κατά νού!
Επειδή ψάχνω εδώ: http://www.le-greece.gr/ αλλά τα έχω μπερδέψει λίγο ![]() |
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=110607#110607
(τι ιστορια κι εκεινη... ![]() ![]() ![]() ![]() |
[...] ρεπσολ [...] |
απο οσο τις εχουν δοκιμασει και χωρις μπλοκε κανουν μια χαρα
απ οσο ξερω δεν υπαρχει 75-80 λε αλλα αν διαβασεις και ποστ αλλων παιδιων και με τις 75-90 ρεπσολ ευχαριστημενοι ηταν... |
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=110607#110607
(τι ιστορια κι εκεινη... ![]() ![]() ![]() ![]() |
Παίδες, μία ερώτηση για όποιον έχει κατά νού!
Επειδή ψάχνω εδώ: http://www.le-greece.gr/ αλλά τα έχω μπερδέψει λίγο ![]() |
Lapas έγραψε: |
Εγώ πάντος θα πρότινα τις liquim oil 75/80 γραφιτούχες εάν αντέχει η τσέπι γιατί είναι αρκετά ποιό ακρυβές και κλάσεις ανώτερες από τις κανονικές! |
Ghost Dog έγραψε: |
Mαλλον της Liqui moly θα εννοει..... ![]() Εχω βαλει στο Xsara και ειναι απιστευτες!!! ![]() |
"εσωτερικο" οχι...
"εξωτερικο" ναι... και ακουσει στο ονομα βασεις μηχανής και συνοδευεται με λιγη περισσότερη βαβουρα/κραδασμους στην καμπινα ξαναλέω καποιοι εχουν δοκιμασει καποιες ρεπσολ (σε ΜΑ σασμαν και ελεγαν καλα λογια - ισως να ηθελες να πειραματιστείς) |
red_storm έγραψε: |
Έχω κάνει 75,000 klm. Δεν έχω αλλάξει ποτέ βαρβολίνες στο σαζμάν. Πιστεύω είναι ώρα... Μου προτείνετε τις Elf TRP? Αυτές από κρύο πώς πάνε? |
Gotcha έγραψε: |
Ρε συ Γιωργο(android). Το θεμα λεει "207 - 207 THP" |
red_storm έγραψε: |
Γιώργο(android) έχεις δίκιο! Aπροσεξία μου! Θα ανοίξω καινούριο topic. |
καλα τοπικ για τα 14αρια 207 75-90 αλογα ειναι και απο τα 206 με το ιδιο μοτερ,χρονια στην πιατσα,πολλες δοκιμες και γνωμες... ![]() |
GGiannis έγραψε: |
Να ρωτισω κατι παιδια, βαλβολινες TOTAL εχει δοκιμασει κανεις? Και δευτερον τι ποσοτητα χρειαζεται για την αλλαγη? |
rallaki-1 έγραψε: |
Ξέρει κανένας μετά από πόσο χρόνο χρειάζεται να αλλαχτουν οι βαλβολίνες?? Σε εμένα εχουν περάσει 6 χρόνια μετά απο την αλλάγη και 35.000km!
τι βαλβολίνη προτείνεται? |